Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #11 - Norbert & Tora  (Luettu 3822 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #11 - Norbert & Tora
« : Lokakuu 28, 2002, 22:42:06 »
NEO#11 - Norbert & Tora

Norbert -> saks. sanoista "nord" ja "beraht" eli pohjoinen ja kirkas -> 1200 -luvun saksalainen pyhimys, uudistuksia kirkossa
Fang -> Tora -> hammas

Hagridilla on varsin viehättävä kiintymys suurin petomaisiin eläimiin, joista nyt käsittelen kaksi eli norjalaisen röpelöniskan, Norbertin ja hänen mustan suuren koiransa Toran, jonka alkuperäinen nimi on Fang.

Norbertin nimi juontaa juurensa saksasta, sanoista nord ja beraht, eli pohjoinen ja kirkas. Tämä voidaan suuremmitta mutkittu tulkita pohjoisen valoiksi eli revontuliksi. Beraht, joka englanniksi kääntyy siis bright, voidaan kääntää myös iloiseksi, hilpeäksi, hyväntuuliseksi, älykkääksi, teräväksi ja nokkelaksi. Norbert lohikäärmeenä ei välttämättä älykkyyttään niin suuresti olisi päässyt osoittamaan, mutta kenties siitä kasvoi varsin iloinen "pikku" veitikka. Saksassa eleli 1200 -luvulla myös Norbert niminen pyhimys, jonka avulla silloisessa kirkossa tehtiin paljon uudistuksia. Tämän haluaisin iloisesti tulkita niin, että Hagridilla ja Norbertillä on joskus tulevaisuudessa edessään iloinen jälleen näkeminen.

Fang eli Tora, on siis tuo Hagridin suuri ja mahtava, mutta ah niin säikky ja pelokas koira. Fang on suoraan suomennettuna hammas. Mikä herättää mitä mielenkiintoisimpia assosiaatioita. Vihainen suuri koira voi olla kaamea ja pelottava ilmestys, ja onkin hirvittävää ajatella, että Tora olisi suuttuessaan nähnyt itsensä peilistä ja pelästynyt itseään niin rankasti että tuli säikyksi. Säikkyys ja hammas johtivat minut ajattelemaan myös hammaslääkäriä.. Toran tulevaisuutta on hampaan perusteella vaikea tulkita, mutta ehkä Toran kohdalla on säikkyytensä vuoksi luvassa paljon itkua ja hammasten kiristystä?

Onneksi Hagridilla on kokoa, näköä ja vaaleanpunainen sateenvarjonsa, sillä Norbertin ollessa Charlien luona Romaniassa ja Toran ollessa pelokas vahtikoira, hän todella tarvitsee sateenvarjonsa.