Kirjoittaja Aihe: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)  (Luettu 66429 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #150 : Tammikuu 18, 2011, 16:54:03 »
Tähän on pakko vastata!

Onnistuneita:

Kalkaros Ihanaa, Alan Rickamn on todella loistava. Hän on sisäisänyt Kalkaroksen roolin, ja on päässyt siihen erinomaisesti! Hiukset (vaikkakin värjätyt) ovat kunnolla rasvaiset, ja nenä on kyömyinen. Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut hahmo.
Dumbledore (VK ja SK) Harris näytteli Dumbledoreamme loistavasti. Hänessä oli juuri sellaista lempeyttä mutta samalla arvokkuutta, jollainen hän kirjassa on. Ikävää, että Harris kuoli :( Ja ulkonäkökin oli onnistunut. Pitkä, valkoinen parta ja hiukset, sekä kirkkaanvärinen kaapu ja hattu.
Bellatrix Äh, tarvitseeko perustella?

Ja sitten ne epäonnistuneet:

Ginny Argh! Kirjoissa tykkäsin Ginnystä, mutta valkokankaalla hän on vaisu ja hiljainen. Kaipaan räväkkää olemusta, sellaista millainen Ginny on kirjoissa. Ikävä kyllä Bonnie Wright pilasi Ginnyn olemalla ujo ja vaisu. Ja ne hiukset olisi saaneet olla punaisemmat.
Tonks Natalia Tena näyttelee hyvin, mutta ulkonäössä ja asenteessa on puutteita. Hän aika hyvin pääsee FK:ssa mukaan juoneen. Elokuvissa olisi voinut korostaa enemmän sitä, miten Tonks on metamorfimaagi. Tämä ei tietenkään ole näyttelijän vika. Ja hiukset olisi voineet olla kunnolla pinkit!
Narcissa Malfoy Helen McCrory on ihan ookoo, mutta ne hiukset... (!!!) En ole ainoa, jota asia ärsyttää. Lisäksi hän olisi saanut olla hieman ilkeämpi.« Viimeksi muokattu: Tammikuu 18, 2011, 17:07:51 kirjoittanut Miss Zora »
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Sab

 • Ankeuttaja
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #151 : Tammikuu 18, 2011, 18:26:32 »
Harry Ensimmäisissä leffoissa (1-3) Harry on semmoinen hiukan eksysissä oleva, mutta kuitenkin perusluonteeltaan iloinen tyyppi, ihan kuten kirjoissakin. Eniten hahmossa ottaa päähän se, miten pikku-Danin hiukset on kammattu niin nätisti ja lasit ovat ehjät ja Dursleyillä koettua heikkoa vaatetus- ja ruokintapolitiikkaa ei näy lainkaan. Myöhemmissä leffoissa (5-7) Harry ei ole luonteisen oloinen vaan leffaversion poika on kirjojakin angstimpi ja tyhmempi (ja rumempi; oikeastihan Potter on ihan hyvän näköinen, köh köh)
Ron Olen aina pitänyt Rupertista ja hänen roolituksestaan Ronina. Helposti suutahtava, aina muiden varjoon jäänyt poika toimii myöskin seitsemännessä leffassa (tai ainakin ensimmäisessä osassa). Kuitenkin Ronin rohkelikkoluonne pelastaa tarpeeksi usein päivän ja senkin osan Rupet on vetänyt kunnialla kotiin.
Hermione Emma roolituksena Hermione on mielestäni tavallaan liian itsevarma (vaikka välillä itkeskelee yms.) ja vaikka Watson on kaunis tyttö, se ei sinänsä haittaa. Mutta elokuvissa esiintyvä Hermione on aina laittaitunut ja hyvin pukeutuva. Vaikka hammaslääkäri vanhemmat tienaavatkin hyvin, kirjoista sain kuvan ujosta, hiuspehkon ja kirjan taakse piiloutuvasta tytöstä. Ne kohtaukset, joissa Hermy polttaa päreensä, ovat jotenkin laimeita. Ihailen Emmaa, mutta nuoresta iästään huolimatta hän olisi kyllä pystynyt parempaan.

Parhaimmat roolitukset ovat kuitenkin Emma Watsonin Hermione (puutteistaan huolimatta) ja Evanna Lynchin näyttelemä Luna Lovekiva. Luna on leffoissa jotenkin ihanan aito ja sopivan höperö. Kuitenkin nipotan vielä sen verran, että olisin halunnut nähdä Lunaa enemmänkin leffoissa (tiedän kyllä, että kaikkien fanien suosikkihahmot on vaikea saada tungettua kunnolla elokuviin, varsinkin kun on kyse sadoista sivuista) ja Lunan mielenkiintoinen pukeutuminen olisi saanut näkyä paremmin.
Bellatrixia näytellyt Helena Bonham Carter kuuluisi palkita Oscarilla roolituksestaan. Nauroin (kuin hullu) koko seitsemännen elokuvan ensimmäisen osan ajan. Silkasta ilosta ja ihastuksesta. Hieno ihminen näyttelemässä hienoa henkilöhahmoa. Voiko olla parempia (tai huonompia, miten tahdotte) perusteluja? :D

Inhokkejani en jaksa edes luetella kattavasti. Peter Piskuilania näytellyt Timothy Spall ei mielestäni ollut oikean näköinen rooliinsa ja luonnekin olisi saanut olla enemmän säikky. Pimento ei näyttänyt rumalta, hyvin iäkkäältä naiselta, jonka mieli on vakavasti nyrjähtänyt. Muut valituksen kohteet ovat vähemmän oleellisia elokuvien/ tarinan kannalta ja heidän suhteensa nussisin vain pilkkua, joten parasta lopettaa tämä uikutus. Leffat ovat yleisesti ottaen olleet hienoja osoituksia siitä, että hienoja ja osaavia näyttelijöitä elää vielä tänäkin päivänä. Lisäksi ohjaustyö ei ole yleensä raiskannut tarinaa niin pahasti, etten olisi nauttinut.

Poissa Heikku

 • Pegasuksen siivellä salamatkustajana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • half mad
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #152 : Tammikuu 25, 2011, 19:20:47 »
Onisstuneimmat hahmot:
Kalkkaros Ehkä onnistunein hahmo. Ilmeet, puhetyyli ja tapa liikkua olivat erittäin Severusmaiset. Mutta eikös tämä ollutki itse Rowlingin valinta?
Luna Hän oli elokuvissa juuri sellainen kuin kirjet antoivat ymmärtää. Ihastuttava.
Bellatrix Juuri sopivan mielipuoli ja samalla lipevä.

Ei niin kivat:
Dumbledore 3-5 Dumbledore esittettiin ainoastaan vakavana ja viisaana, ja huumorintaju unohdettiin kokonaan, kun taas 6 hän oli pelkkää huumoria. Kultainen keskitie hukassa...
pimento Ei läheskään tarpeeksi ilkeä, ruma ja halveksittava rupikonna...
Tonks, olisi saanut olla räväkämpi persoona ja hiukset pinkimmät.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 25, 2011, 19:23:56 kirjoittanut Heikku »
Mitä järkeä on elää, jos ei ryhdy kaikkeen? Mitä järkeä on ryhtyä mihinkään, jos ei tee siinä parastaan?

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #153 : Tammikuu 25, 2011, 20:37:41 »
Onnistuneet:
Evanna Lynch. Evanna osaa näytellä Lunaa tosi hyvin, juuri semmoinen kuin kirjoissa on kuvattu! Hänen Lunansa on hieman haaveissaan, sopivan höpsö, mutta samalla jotenkin..  viisas. Ei kirjaviisas, vaan elämänviisas.(onko tuollainenkin sana?) Joka tapauksessa Evanna oli täydellinen valinta Lunan rooliin.

Tom Felton. Tom sopii tosi hyvin Dracoksi, on vielä Dracon näköinenkin. Juuri tuollaisen ylimielisen virneen halusin nähdä. >)

Rupert Grint ja Emma Watson... ...ekoissa leffoissa. (tarkoitan ekoilla leffoilla VK:ta ja SK:ta) Heidän ilmeensä ja eleensä ovat aivan mahtavia niissä. ^^ Sen jälkeen Ronin ilmaisu vähän... lopahtaa ja Hermionesta tulee vähän turhan... teinimäinen.

Helena Bonham-Carter. Täydellinen Bellatrixiksi! Yhtaikaa sopivan kiero ja mielipuolinen. IIIIII KIIIIIIILL SIRIUS BLACK!

Ja ne hudit:
David Thewlis ja Gary Oldman. Siriuksen hiusten piti olla piiiitkät ja MUSTAT ja ja mistä ne viikset noille ilmestyivät?

Michael Gambon.
Mur. Väärä ihminen tähän rooliin.
Lainaus
3-5 Dumbledore esittettiin ainoastaan vakavana ja viisaana, ja huumorintaju unohdettiin kokonaan, kun taas 6 hän oli pelkkää huumoria. Kultainen keskitie hukassa...
Olen samaa mieltä.

Daniel Radcliffe. Näyttely on vain niin teennäistä ja tönkköä, varsinkin huutokohtaukset.

Alan Rickman on hyvä Kalkaros, mutta Richard Armitage olisi ollut sellainen Kalkaros, kuin mie kuvittelin. Olisi ollut jännä nähdä hänet Kalkaroksena.
Sen tahdon nähdä. x) Ja kyllä Rickman roolinsa tosi hyvin hoitaa, vaikka odotinkin jotakuta vähän nuorempaa siihen rooliin.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2011, 21:54:06 kirjoittanut Sateenropina »

Poissa AIV-rehu

 • Lupus Tigris
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Apulannan kasvattama
 • Pottermore: FeatherProphecy121
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #154 : Tammikuu 25, 2011, 21:50:13 »
Aloitetaan onnistuneista:

Evanna Lynch on aivan ihastuttavan Lunamainen. Hän näyttää Lunalta vaaleine hiuksineen ja silmineen ja haaveksivine ilmeineen. Hänen äänensä vastaa loistavasti mielikuvaani Lunan haaveksuvasta äänestä. Hän liikkuu kuten Lunan voisi kuvitella liikkuvan. Muutenkin hän on loistava näyttelemään Lunaa.

Alan Rickman on juuri sellainen lepakkomainen liihottelija, kuin Kalkaros. Katsokaa vaikka hänen kävelytyyliään esimerkiksi VK:ssa. Hän myös näyttää juuri siltä kuin Kalkaroksen kuvittelin näyttävän. Hiukset on juuri sopivan mittaset ja kaikki. Ikää on ehkä hivenen liikaa, mutta tuo ei pahemmin häiritse. Hänen puhetyylinsä on sopivan ummm julma tai miten sen sanoisi.. No Kalkarosmainen. :D Ainoa asia herran käyttäytymisessä ei miellytä on tietty aggressiivisuus. Tuolla siis tarkoitan esimerkiksi ovien paiskomista yms. Katsoin vähän aikaa sitten VK:n ja siitä jäi mieleen kun hän tulee ensimmäiselle taikajuomatunnille, hän avaa oven niin että se kolahtaa seinää vasten. Voisin kuvitella Kalkaroksen ennemminkin tulevan lähes ääneti luokkaan...

Dumbledore kahdessa ensimmäisessä elokuvassa eli Richard Harris. Juuri sellainen, millaiseksi olen Dumbledoren kuvitellut. Pitkä valkea parta, vanha, värikkäät vaatteet, älykäs, sopivasti huumorin tajuinen yhdistettynä vakavuuteen.

Tästä päästäänkin sopivasti epäonnistumisiin:

Dumbledore lopuissa elokuvissa eli Michael Gambon. Ei, ei, ei ja ei. Ei näin. Sääli että Richard kuoli. Tuo uusi ei näytä Dumbledorelta harmaine partoineen. Mitä ne sormuksetkin on olevinaan? Se ei edes käyttäydy sillä tavalla rauhallisesti kuin Dumbledoren kuuluu, vaan on ihan paniikissa.

Nuori Barty Kyyry. Hänestä on tehty täysi kaheli. Ei näin. Ei sen kuulu lipoa kieltänsä sillä lailla tai muutenkaan osoittaa muita hulluuden merkkejä kuin hullut ajatukset Voldemortista. Muutenkaan David Tennant ei näytä yhtään siltä kuin olen Kyyryn kuvitellut näyttävän kuvitellut.

Sitten on joitain ärsyttäviä asioita.

Esimerkiksi Harryn tukka. Sen kuuluu olla pitkä ja pörröinen. Mutta ei, milloin se on lyhyt, milloin muuten vain lättänästi. Sitten Remuksen viikset. Viikset? Ei sillä kuulu olla viiksiä! Muuten näyttelijä on ihan hyvä, mutta voihan viikset, ne viikset pitäisi ajella heti pois. Siriuksen hiusten taas pitäisi olla pidemmät ja mustat ja mitä ne tatuoinnit on olevinaan? Ei Siriuksella kuulu olla tatuointeja. Vanhemmassa Barty Kyyryssäkin ärsyttää viikset. Ei niiden sellaiset kuulu olla. Cedric ei ole lähelläkään komeaa... Oliver Wood on muuten hyvä, mutta ehkä vähän liian suloinen. Koiran pentu silmät jne. Tulee sellainen kiltti poika fiilis. Sopisi hyvin puuskupuhiin. Kuvittelin sen olevan enemmän no, ei niin kiltin ja suloisen näköinen..

Tällaista. On niitä muitakin onnistuneita ja vähemmän onnistuneita, mutta nuo taitaa olla ne selkeimmät, jotka nyt tuli mieleen.
Draco dormiens numquam titillandus.
Jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen.
Psykiatrisia toimia, jotka oman kokemuksen kautta täysin aukee -Apulanta

Poissa blindside

 • sokotettu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • AKTIVISTI
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #155 : Tammikuu 25, 2011, 21:56:01 »
Nuori Barty Kyyry. Hänestä on tehty täysi kaheli. Ei näin. Ei sen kuulu lipoa kieltänsä sillä lailla tai muutenkaan osoittaa muita hulluuden merkkejä kuin hullut ajatukset Voldemortista. Muutenkaan David Tennant ei näytä yhtään siltä kuin olen Kyyryn kuvitellut näyttävän kuvitellut.

Mä muuten seurasin Kyyry juniorin/Villisilmän kielenlipomisia, ja yleisesti se näytti keskittyvän toiseen poskeen (en muista kumpaan), mutta jossakin vaiheessa niille ehkä tuli pieni fail tai mä katoin/muistan väärin, koska yhdessä kohtauksessa poski onkin ihan toinen kuin mitä herra yleensä lipoi. Nauratti ainakin silloin tuollainen pieni virhe, jos se nyt oli virhe :D
Taivaalla jahtasin aurinkoa
Tavoite oli puhdasta hulluutta

- Stam1na - Eloonjäänyt

Poissa Volga

 • Suuri joki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #156 : Tammikuu 26, 2011, 17:46:02 »
Onnistuneita on useita, esim. lähes kaikki yllä mainitut, mutta kirjoitan ne nyt tähän ihan vain selvyyden vuoksi eli: Luna, Kalkaros, McGarmiwa, 1 ja 2 elokuvissa esiintynyt Dumbbis, Draco, Lucius, Bellatrix, Hagrid, ja Neville ainakin leffojen alkupuolella. En nyt noita sen koommin perustele.

Epäonnistuneita ovat:

Fleur. Kiroissa  hänen piti olla kaunis viehättävä, mutta leffoissa suurisilmäinen, pyöreäposkinen, liian hymyilevä... Jotenkin se hienostuneisuus jäi jonnekin puolitiehen.

Narcissa. Oi miksi? Yksi lempihahmoistani kirjoissa, mutta leffoissa... aiai.... Liian tummat hiukset, liian vanha ja seisoo koko ajan kuin patsas, eikä naamassa ole sitä ihanaa ylimielistä ilmettä, mikä oli kuvattu kirjoissa. (Tosin Narcissa saapui leffoishin vasta PP:ssä, ja hahmo ei ollut silloin ehkä onnellisimmillaan, joten annettakoon tuo nyt anteeksi).

Uusi Dumbledore. En nyt muista missä leffassa, oisko ollut nelonen, mutta Dumbledore istuu lattialle, siis Lattialle! Se ei minusta sovi ollenkaan tälle hahmolle, ja mutenkin hänestä puuttuu se lämpö ja pöllömäinen viisaus (en nyt cain keksi parempaa adjektiivia tähän kohtaan). Vanha oli paljon parempi.

Poissa Salmiakki

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #157 : Heinäkuu 15, 2012, 18:22:04 »
Kalkaros on ihan huippu! Jotenkin vaan niin Kalkaros, pidän erityisesti Kalkaroksen äänestä ja koko olemus on muutenkin hyvä. Alan on tosi hyvä näyttelijä!

Evanna Lynch on (lähes) täydellinen Luna. Luna on jotenkin poissaoleva ja kajahtaneen oloinen, hirveän lunamainen. Toisaalta Luna on leffoissa ehkä vähän liian nätti.

Bellatrix on myös hyvä. I killed Sirius Black! En osaa selittää, jotenkin vain sellainen mielipuolisen julma.

Yhtään en tykkää uudesta Dumbledoresta. Mihin jäi se Dumbledoren ystävällisyys ja rauhallisuus? Uusi Dumbledore on agressiivinen ja ei kovin arvokkaan oloinen.

Fleurin piti olla häikäisevän kaunis ja platinablodi, mutta hänhän on ihan tavallisen näköinen typykkä. Fleur jäi muutenkin leffoissa vähän vaisuksi.

Remus on hirveä, ne viikset ovat ihan kamalat. Ja miksi Remuksella on puku päällä? :D Azkabanin vangin ihmissusisekasikiö on kyllä vuosisadan floppi.

Parikymppinen James näyttää keski-ikäiseltä eikä hänellä ole Harryn kanssa mitään yhdennäköisyyttä. Hermione on ainakin myöhemmissä leffoissa liian kaunis. Tonks on aika vaisu ja olisin halunnut nähdä hänellä pinkit hiukset ._.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2012, 13:16:19 kirjoittanut Salmiakki »
"Olisi kauheata, jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis."

Poissa Brenda

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Potteristi, hetalisti ja mitähän vielä
 • Pottermore: OwlNettle504
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #158 : Heinäkuu 17, 2012, 19:22:31 »
Mielestäni onnistuneimpia:
McGarmiwa Täytyykö tähän mitään sanoa? Smith on vaan niin täydellinen Minerva, tiukka mutta kuitenkaan ei niin tiukkis :D
Petunia ja Vernon Vastasivat vaan niin täydellisesti mielikuviani. Petunia semmonen.. Ulkonäöllisesti vastaavat kirjan kuvauksia ja osaavat olla niin äksyjä tiukkapipojästejä.
Ron Ulkonäöllisesti Ron. Asenteeltaan Ron. Puhetyyliltään Ron. Ilmeiltään Ron. Aivan täydellinen.
Kalkaros Lähes kaikkien mainitsema ja aivan syystä. Varsinkin se puhetapa. Ja ne ilmeet. Niin Kalkaros.

Ja sitten ne huonoimmat:
Jälkimmäinen Dumbledore Dumbledoren pitäisi olla ymmärtäväinen ja kiltti, ei huutava ja äksy ukkeli >:( Missä on salaperäisyys ja "läpinäkeminen". Myöskään edellinen Dumbledore ei ole täydellinen, mutta huomattavasti parempi.
Villisilmä Luonteeltaan ihan ok, mutta turmeli mielikuvani täysin. Olin kuvitellut pitkähköä, vanhaa, suippopartaista ja luotaantyöntävää. Gleeson on liian massakas ja naama neliömäinen ja aivan liian nuori. Ja mikä ihme se panta on mikä pitää sitä silmää? Onneksi olen nyt onnistunut palauttamaan omaa mielikuvaani.
Fleur ja Ginny Molemmilta olisin toivonut paaaljon enemmän tiettyä tulisuutta. Aivan liian vaisuiksi jäivät.
Krum Yh, senhän piti olla nuori ja jopa ruikula, kömpelö. Ianevski on aivan liian vanha ja vanttera. Tietty "ylhäisyys" siinä sentään on.

Ärsyttää myös Harryn silmät! Ja Lilyn myös. Harry on muutenkin hieman vaisu, mutta silti liian ylpeä. Lisäksi Hermione on liian nätti, mutta ykkösessä Emma oli mahtava kaikin puolin! Hagridkin on hyvä, mutta liian lyhyt. Ruaahista olisin toivonut vähemmän ihmismäistä.
//Ja tietenkin Bellatrix Niin mielipuoli, niin julma. Niin Bellatrix.
Elä kuin jokainen päivä olisi viimeisesi. Jonakin päivänä olet vielä oikeassa.

Poissa aivokas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Toisesta maailmasta
 • Pottermore: SunRain28775
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #159 : Heinäkuu 17, 2012, 21:50:17 »
Eikö kukaan ole tullut kertomaan Voldemortin onnistuneisuudesta? Ralph Fiennes tekee niin uskomatonta työtä Pimeyden Lordia näytellessään, että hän on sen vuoksi ansainnut ikuisen kunnioitukseni. Hän todella on Voldemort, kaikkine eleineen ja ilmeineen. Omasta mielestäni hänen roolisuorituksensa on uskomaton, ja hän jättää kyllä ison liudan maailman parhaiksi valittuja näyttelijöitä taakseen. Tämä siis vain minun mielipiteeni. Mutta onhan Fiennes nyt aivan uskomaton!

Toinen onnistuneista on Luna Lovekiva/Evanna Lynch. Tässä tapauksessa hahmo ja näyttelijä kohtaavat kyllä niin täydellisen hyvin niin ulkonäössä kuin luonteessa, ettei edes ole olemassa sellaista mahdollisuutta kuin huono roolisuoritus. Sama tapahtuu Bellatrixin kohdalla - Helena Bonham-Carter tekee aivan käsittämätöntä työtä, minkä lisäksi hän vielä tosiaan muistuttaa ulkoisesti kuvitelmieni Bellatrixia hyvin paljon. Toisaalta hän on sen luokan näyttelijä, että loistaa missä tahansa roolissa. IMO. Loistokkuutta.

Epäonnistuneista rooleista en oikein osaa sanoa mitään. Sirius ei vastannut kuvitelmiani alkuunkaan, mutta muuten Gary Oldman oli täydellinen Sirius. Ristiriitaista tosiaan.
Take one step closer to the borderline
Where night and day unite
This mortal coil I've gone and left behind
On holy soil

Poissa HONE

 • Hermione
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Virheistä oppii... Tai sitten ei....
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #160 : Tammikuu 20, 2013, 17:11:05 »
Emma Watson osaa näytellä Hermionea, joskin joissain kohti mielestäni tekee väärin, syytän ohjaajaa ja käsikirjoittajaa, sillä ne loppupeleissä päättävät. Minua raivostuttaa kohtaus Salaisuuksien kammio elokuvassa, jossa Hermione, Ron, ja Harry ovat Hagridin luona, ja Hagrid kysyy"Kenet Ron yritti kirota"? Sitä ennen he ovat olleet huispauskentällä, jossa tuo välikohtaus tapahtui. Draco haukkuu Hermionea kuraveriseksi. Kirjassa tykkään kohdasta, elokuvassa en, ja se on elokuvassa muutettu ihan toisenlaiseksi! Kirjassa  ei tiennyt mitä "kuraverinen" tarkoittaa, vielä silloin, mutta elokuvassa Hermione selittää määrätietoisesti sanan merkitystä, Harryn ihmeteltyä, ja vieläpä yhtäkkiä hänellä on vedet silmissä kun hän nostaa päätään, ja on muka aivan murheellinen. Minä en tykkää, koska kirjassa se ei mennyt noin, ja se oli muutettu vieläpä tosi "sairaaksi" se kohta elokuviin. En pidä kohdan käsikirjoituksesta:Mitä se käsikirjoittaja on ajatellut? EN YMMÄRRÄ! Tai siis minun käsittääkseni Emma ei itse ole voinut(Halusipa tai ei) vaikuttaa sanomisiinsa, ja tekemisiinsä, ilmeisiinsä roolissa, tai tunnetiloihin, vaan käsikirjoittaja päättää, kuka tekee. miten tekee.....   Katie Liu Leung osaa näytellä Chota hyvin, paitsi joissain kohdissa, mutta luulen että pitää syyttä käsikirjoittajaa. Tai ehkä ohjaajaakin? Luna on kirjoissa tervehenkinen, vilpitön, luova, huumorintajuinen, hyvä, kaunis, elokuvissa Luna ei ole samanlainen, eli oma empaattinen, viaton, viisas, tunneherkkä, uneksija. Elokuvissa Lunasta en tykkää, kun vertaan kirjan Lunaan, joka on minusta parempi kaikin puolin, ja erillainen.
Jos uskot uskomattomaan,uskomaton uskoo sinuun

Poissa unknow

 • lukematon lehti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ErisedElm16162
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #161 : Tammikuu 20, 2013, 19:05:26 »
Onnistuneita hahmoja elokuvista löytyy onnekseni todella paljon, joten listaan tähän vain parhaimmat:
1. Alan Rickman - Severus Kalkaros: Roolisuorituksessa kaikki on kohdallaan. Sitä ääntä voisi kuunnella loputtomiin.
2. Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid: Rakastan hahmoa niin kirjoissa kuin elokuvissakin.
3. Maggie Smith - Minerva McGarmiwa: Täydellinen valinta, samalla tiukka mutta huumorintajuinen.
4. Evanna Lynch - Luna Lovekiva: Ainoa hahmo, jonka näen nykyään lukiessani kirjoja elokuvaan valitulla näyttelijällä.
5. Emma Watson - Hermione Granger: Emma tuo hahmoon syvyyden, päättäväisyyden ja haavoittuvaisuuden.
6. Rupert Grint - Ron Weasley: Huumorintaju, asenne, luonne. Kaikki täsmää.
7. Daniel Radcliffe - Harry Potter: Rakastan Danin syvyyttä. Täydellinen Harry always and forever.
8. Helena Bonham-Carter - Bellatrix Lestrange: Ei perusteluja kaipaa!

Epäonnistuneimpia mielestäni ovat:
9. Bonnie Wright - Ginny Weasley: Ei ole räväkkä, itsevarma. Ei oikeastaan  löydy Ginnyn luonnetta.
10. Richard Harris & Michael Gambon - Albus Dumbledore: Kumpikaan ei vastaa kirjan Dumbledorea. Harris tuo esiin vain huumorin, vanhuuden, rauhallisuuden ja ulkonäön, mutta häntä ei olisi voinut kuvitella sarjan loppuosaan. Dumbledore on kuitenkin sen ajan mahtavin velho ja jota Voldemort pelkää. Gambon taas ilmentää näitä puolia Dumbledoresta. Hän todella sopi viimeisiin osiin ja pientä huumoriakin hänen rooliin tuotiin. En pidä Gambonin 'väkivaltaisuudesta' Harrya kohtaan. Näiden kahden näyttelijän kombinaatio olisi ollut loistava. Kummankin kohdalla löytyy kuitenkin erittäin onnistuneita kohtauksia.

Voi kun voisi analysoida kaikkia näyttelijävalintoja, mutta tässä kuitenkin vain tärkeimmät.
I'm going to do what I want to do. I'm going to be who I really am. I'm going to figure out what that is. -Emma Watson

Poissa renak

 • Kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kotitontuille äänioikeus!
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #162 : Tammikuu 24, 2013, 23:02:56 »
Onnistuneimmat hahmot mielestäni ovat:
Bellatrix
Fk niiiiiiin mainio ilme! Siis siinä, kun Voldemort tulee ministeriöön.
Entistä kauneutta on, ja elokuva suoritus on täydellinen!
Kuvittelin hänet juuri sellaiseksi, kuin hän elokuvissa on...
Ainut vähän epäonnistunut kohta, sekä kirjassa, että elokuvassa, on se Malfoyn kartano...
Kapi
Komea elokuvissa ja hyvä roolisuoritus. Istui hyvin Fenririn kanssa kv1...
Ja sitten kv2 hän oli estämässä muita...
Kv1 kun he löysivät Ronin, Hermionen ja Harryn, hänen temperamenttinsä sopi hyvin yhteen kirjan kanssa. Ja oli vielä söpöä, kun hän haistoi Hermionen hajuveden, vaikkei nähnyt häntä.
Draco
Hyvin näytelty, ja sopi aika hyvin rooliin. Aika samanlainen kuin kirjoissa.
Huonointen meni pv ja kv.
Jäin niissa kaipaamaan sitä poikaa, jonka Harry ykkösessä näki.

Epäonnistuneimmat hahmot mielestäni olivat:
Romilda
Kirjassa hän oli hyökkäävä ja rohkea.
Pp kirjasto kohtauksessa hän vain elokuvassa vilkutti.
Olisin halunnut räikeämmän kampauksen ja vaatteet.
En kuvitellut häntä yhtään samanlaiseksi lukiessa.
Bill
Eikö Harmaaselkä hyökännytkään?
Elokuvissa hän vaikutti siltä, ettei hän olisi koskaan tapellut Fenririn kanssa...
En uskoisi elokuvien perusteella, että hän olisi töissä Irvetassa.
Carrowit
Elokuvassa näytettiin ihan vilaukselta heidät, vaikka kirjoissa he tekivät roolia.
Kuvittelin aina heidä lihaviksi ja kieroiksi.
Myöskin se pieni roolisuoritus millä he vilahtivat elokuvassa,
oli epäonnistuneesti näytelty. Näittekö, miten Alekto kaatui kv2 Kalkaroksen selän takana?
Mitä syntyy kotitontusta ja taikasauvasta?
-Renak

Poissa Ohjattava luumu

 • Laupias sadepilvinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #163 : Kesäkuu 30, 2013, 13:12:00 »
Alan Rickman oli kyllä ihan TÄYDELLINEN Kalkaros. Just oikea.

Poissa LLK

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Onnistunein ja epäonnistunein hahmo (vol 2)
« Vastaus #164 : Elokuu 03, 2014, 22:07:37 »
Itse pidän näitä hahmoista tosi onnistuneina: Severus (ihan paras!), Bellatrix, Ron, Luna, Draco, Vernon & Petunia, Sirius, Hermione (liika nätteys ei haittaa minua), McGarmiwa, Luodiko, Hagrid

Muita onnistuneita hahmoja: Fleur (vaikka onkin vähän laimeampi kuin kirjoissa), Fred & George, Neville, Tonks, Lucius, Narcissa, Molly

Mielestäni epäonnistuneita hahmoja: Molemmat Dumbledoret (mielestäni kumpikaan ei ole sopiva Dumbledore..ehkä näiden kahden sekoitus olisi ollut?), Ginny (leffoissa saa ihan eri kuvan tästä hahmosta), Arthur (ärsyttävä), Harry (ollut inhokkini aina..todella ärsyttävä elokuvissa ja muutenkin), Kuhnusarvio, Matohäntä, Dudley, Cedric, Voldemort

En kauheasti jaksanut kommentoida mielipiteitäni mutta tässä ne nyt tuli kumminkin ilmi :D
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2014, 22:53:03 kirjoittanut LLK »