Kirjoittaja Aihe: Lentäminen  (Luettu 9956 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa Nekkutikku

 • Vuotislainen
Vs: Lentäminen
« Vastaus #50 : Helmikuu 19, 2008, 12:51:01 »
Lentäminen on ihanaa. Mutta ne sivuvaikutukset ((kuulemma) yksi lento Thaimaahan vastaa kahdeksaa autolla ajettua vuotta) ovat ikäviä.

Olen lentänyt yhteensä 8 kertaa, sisältäen paluut Suomeen. Englantiin, Lanzarotelle, Viroon ja Pariisiin. Tosin Englantiin olen lentänyt vain kerran vaikka olen ollut siellä kahdesti.

Paras lentokenttä on mielestäni reippaasti Helsinki-Vantaan lentokenttä. Pariisissa joutui etsimään vessoja kamalasti ja se oli aika tunkkainen kenttä. En myöskään Heathrowsta erityisesti pidä. Lanzaroten ja Viron kentät olivat sellaisia etten edes kunnolla muista niitä.

Ja Finnair on hyvä lentoyhtiö, ja olen lentänyt myös British Airwaysilla mutta siitä on niin kauan etten muista mitään erityistä.

Se oli muuten hauskaa, kun lensimme Helsingistä Jyväskylään ja nähtiin meidän asuinpaikka. Asun siis saarella täällä Jyväskylässä (tällä saarella asuu muitakin kuin meidän perhe). Oli muuten jollain lailla mahtava kokemus nähdä oma kotitie, naapureiden talot ja oma koti ja ranta ilmasta.

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lentäminen
« Vastaus #51 : Kesäkuu 07, 2008, 14:39:47 »
En ole koskaan ollut lentokoneessa. Pelkkä ajatuskin lentämisestä ahdistaa ja pelottaa. Kuitenkin se on vain kone ja jonkin inhimillisen erehdyksen tms. vuoksi kaikki voi mennä päin mäntyä ja kone putoaa. En todellakaan halua kuolla missään liikenneonnettomuudessa, oli kulkuväline sitten ilmassa tai maan päällä.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Ketunpoika

 • Ankeuttaja
Vs: Lentäminen
« Vastaus #52 : Kesäkuu 07, 2008, 19:14:55 »
Itse inhoan ja pelkään lentämistä hirveästi. En käsitä miten ihmiset voivat jopa rakastaa lentämistä =D. Vihaan nousua, ilmakuoppia, jatkuvaa surinaa koneessa, laskua jne. En vain voi sietää lentämistä. Vaikka järki sanookin, että on hyvin epätodennäköistä kuolla lento-onnettomuudessa, pelkään sitä silti kamalasti. Olen matkustanut lentokoneella vissiin noin seitsemän kertaa. Nyt tuntuu siltä, että en halua matkustaa enää mihinkään ulkomaille, koska lentäminen on niin hirveää. Mitään kovin erikoista ei ole sattunut, mistä tämä pelko on voinut puhjeta, mutta nykyään se on olemassa.

Viimeksi matkustimme kreikasta yölennolla suomeen. Matka oli suoraan sanottuna totaalisen perseestä. Jokainen lentokoneessa oleva kakara kiljui suoraa huutoaan vuorotellen (ymmärrän kyllä, että siihen aikaan lapset olivat väsyneitä ja kiukkuisia, mutta niin olin minäkin ja tapaus sai mut suhtautumaan lapsiin entistä ynseämmin...) ja koneessa haisi aivan p*ska (kiitos epäilemättä erään pidätyskyvyttömän 10-vuotiaan.) Jossain vaiheessa tuli hirveä ilmakuoppa tms. ja kone notkahti kammottavasti alaspäin. Se tärisi aika kauan aikaa ja kieppui oudosti ja koko sen ajan puristin penkin käsinojaa aivan rystyset valkoisina ja äitini kertoi, että olin ollut kasvoiltani aivan kalpea kuin lakana, pyörtymispisteessä.

Muutenkaan koneessa ei JAKSA istua monta tuntia. En käsitä miten yksi kaverini jaksaa istua koneessa lähes 30 tuntia matkatessaan australiaan :D. Perse puutuu, jalkoihin alkaa sattua ja pelkään, että juuri kun istun vessassa, tulee hirveät ilmakuopat. Sen takia yritänkin parhaani mukaan vältellä vessassa käymistä lennon aikana. Myös se on inhottavaa, kun porukka ryhtyy juhlimaan jo koneessa ja kippaa alkoholia tasaiseen tahtiin. Silloin pelkään, että joku ryhtyy riehumaan koneessa tms. Myös jokaiselle kerralla lennolla, korviani on alkanut särkeä laskussa ja se on HYVIN tuskallista. Etenkin viime kerralla menomatkalla, korviin alkoi sattua ihan hirveästi ja kipu kesti vielä muutaman päivän lennon jälkeen, jotenka en pystynyt mm. laittamaan päätä veden alle uidessa.
Että joo, ihan heti en ole lentokoneeseen menossa ellei määränpäänä ole sitten joku tosi ihana paikka,kuten vaikka kreikka<3 =). Jo ajatus lentämisestä alkaa inhottaa... hyihyi.

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Lentäminen
« Vastaus #53 : Lokakuu 09, 2009, 20:48:38 »
Okeii, olen lentänyt varmaan ainakin.. no, pikaisen laskun mukaan yli kolmekymmentä kertaa, ja yleensä ulkomaille. Pisin lennoista on ollut yksitoista tuntia Hki-Thaimaa, lyhin sellainen puoli tuntia turusta helsinkiin. En tietenkään pelkää lentämistä, olen ollut niin usein lentokoneessa, enkä edes pidä lentämistä mitenkään kovin tylsänä tai epämukavana.Ensi helmikuussa tulee tapahtumaan elämäni tähänasti pisin lentojakso, seitsemäntoista tuntia, tosin siihen sisältyy vaihto, niin että pisin lento putkeen on noin 12h.

Lentäminen on itseasiassa ihan hauskaa. Istua siinä penkillä melkein koko muun koneen nukkuessa, katselle jotain elokuvaa telkkarista. kuunnella musiikkia, lukea, yms. Ei paha. Ruokakaan ei oikeasti ole NIIN pahaa, ja sitäpaitsi siihen tottuu. Pitkillä matkoilla saa jopa joskus valita kahdesta vaihtoehdosta:D

Lennämmme yleensä Finnairilla, paitsi Englantiin lensimme RyanAirilla,joka on oikea halpalentoyhtiö.. Ja kerran olen lentänyt ThaiAirwaysilla, ja muutaman kerran AsiaAirwaysilla, tai mikä olikaan. Näistä paras oli ThaiAirways, siellä oli paras palvelu (yllättävää: Thaimaalaisia) ja jotenkin muutenkin oli mukavaa. Mutta ei finnairkaan mitenkään huono minun mielestäni ole.

Lentokoneessa ärsyttäviä asioia ovat alun turvallisuusselostus, osaan sen jo ulkoa "turvavyövalon palaessa...Pelastusliivit löytyvät... matkustamohenkilökuntamme vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiinne" ARGH! Ja lopussa se, kun turvavyöt täytyy pitää kiinni niin pitkään, eli "kunnes turvavyön merkkivalo sammuu ja kone on täysin pysähtynyt."
Tahdonvoimaa!

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lentäminen
« Vastaus #54 : Maaliskuu 29, 2015, 16:00:35 »
2013 lensin ensikerran elämässäni, ja olin varma, että saan paniikkikohtauksen, minä
kun pelkään korkeita paikkoja. No, paniikkikohtausta ei tullut, vain korvat paukahtivat
lukkoon. :D
Tai kuulin vain ihme tuhahduksen korvissani ja sitten tuntui, että korvissa oli pumpulia
ja äiti sanoi, että nielaise niin lukko aukeaa.

Aion varmasti lentää uudestaan vielä, mutta ilman ilmanpaineen muutoksen aiheuttamaa lukkoa.
Kannattanee varata taskuun purukumia, niin korvat eivät lukkiudu niin helposti. :D
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Dancer

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Lentäminen
« Vastaus #55 : Kesäkuu 19, 2015, 00:37:28 »
Yhm... En ole koskaan, ikinä ollut lentokoneessa. Ja kiitos Lentoturmatutkintojen en sinne varmasti haluakkaan. Olisihan se siistiä ja lentäminenhän on turvallisin matkustustapa(?). Joten ehkä vielä joskus!
The ones that love us, never really leave us. You can always find them in here❤

Poissa huispauskotka

 • Teddy Lupinin vaimo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Se uniikki ja lahjaton.
 • Pottermore: MarauderHeart20696
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Lentäminen
« Vastaus #56 : Kesäkuu 19, 2015, 02:21:17 »
   Tykkään <3

   Vielä vuosi sitten olisin jopa halunnut lentoemännäksi, mutta toisaalta vihaan kiireestä ja huolehtimisesta aiheutuvaa stressiä, joten en usko että minusta olisi siihen.
   Mutta lentäminen itsessään on mukavaa. Lentokoneen ikkunasta voi katsoa maisemia (tässä välissä pakko tunnustaa, että kuvittelen aina istuvani lentävässä Angliassa katsoessani ikkunasta ulos), ja yleensä lento on tasaista ja sopivaa esimerkiksi kirjan lukemiseen <3
"Kaunis puukko rinnassa haavoittaa ruostuneen lailla"
-Apulanta