Kirjoittaja Aihe: Titanic  (Luettu 12115 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Titanic
« Vastaus #50 : Elokuu 03, 2007, 01:25:54 »
Ja lisäykseksi tuohon Isilmirën viestiin, lukaisin muistaakseni samasta lehdestä, että aikanaan, kun tämä lapsi "tunnistettiin" suomalaiseksi painosti History Channel (tai vastaava kanava) tutkijoita kiirehtimään tässä tunnistamisessa. Ilmeisesti tunnistus haluttiin saada ko. lasta tai Titanicia muuten käsittelevään dokumenttiin. Tutkijat eivät kuulemma käyttäneet kaikkia tutkimusmenetelmiä, jolla henkilöllisyyttä poissulkemalla tutkitaan, vaan suppeampaa mallia, joka sitten nähtävästi toi väärän tunnistuksen.

Sidney Lesliä pidettiin lehden mukaan liian vanhana omistamaan ne kolme hammasta, joista DNA:ta tutkimukseen otettiin.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Strawberry

 • Ankeuttaja
Vs: Titanic
« Vastaus #51 : Elokuu 03, 2007, 16:25:25 »
Ihan karsea tapaus, Titanicin uppoaminen.
Todella ärsyttää laivan kapteeni, joka 26 vuoden kokemuksen jälkeen pitäisi osata varoa jäävuoria. Osasyyllisiä ovat kyllä ne tähystäjätkin tietysti.
Ja ihmisiä kuoli tosi paljon, pelastui vaan jotain 700.

Poissa Modera

 • Bodari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • We are waiting for you, Coraline
Vs: Titanic
« Vastaus #52 : Tammikuu 04, 2009, 21:49:14 »
Katsoin tänään jonkun ohjelman, jossa seurattiin USS Monitorin tykkitornin nostamista. Kyseinen laiva oli Amerikan ensimäinen panssarialus, joka upposi lähes 150 vuotta sitten. Ohjelman mukaan se on suurin nostoyritys ikinä, koska torni painoi 200 tonnia. Kaiken lisäksi etsittiin merimiesten maallisia jäännöksiä.

Mutta onko RMS Titanic jo unohdettu? Se on melkein neljän kilometrin syvyydessä, tarkalleen sanottuna 3 798 metrin syvyydessä. Miksei sitäkin yritettäisi nostaa? Tosin tiedän, että se hajoaisi nostoyrityksessä. Ruoste on saanut tehdä tuhojaan 91 vuoden ajan ja kerrotaan, että Titanic olisi valmistettu huonosta teräksestä. Väitetään myös, että Titanic olisikin ollut hyvin naamioitu RMS Olympic, Titanicin sisaraluksista toinen. Sekä väitetään, että upotettaisiin hallitusti siten, että toinen jättialus saapuu pelastamaan matkustajat ja miehistön. En usko, että näin olisi.

Ensinnäkin, Miksi Titanic`ia ei nosteta ylös on ainakin yksi syy: Kun Titanic upposi, kuoli 1.500 Ihmistä. Mutta näistä ihmisistä löydettiin vain 306 ruumista. Joten voidaan olettaaettä nämä ruumiit ovat jääneet laivaan, tai sen ympäristöön ja ajan mittaa kadonneet. Joten voidaan sanoa, että jos Titanic nosetettaisiin ylös, olisi sama asia jos jokin vanha Kirkko tai sen hautausmaa kaivettaisiin auki, ja hauta kivet kaadettaisi. Koska Titanic on noiden ihmisten hauta.

Ja seuraavaksi selittelen omia. xDD. Tuosta Titanicin ruosteesta, Titanic on meren pohjassa täysin hapettomassa tilassa, eikä sen pitäisi ruostua lainkaan. Mutta Bakteerit syövyttävät sitä. 2005 sukeltajat ja asiantuntijat tekivät ennustuksen Titanicin Hylyn tulevaisuudesta:

   Vuonna 2010: Suuri masto Titanicin kannella romahtaa.
   Vuonna 2028: Kannet ja kansirakenteet romahtavat.
   Vuonna 2045: Vain runko enää jäljellä.
   Vuonna 2080: Vain rungon u-muoto jäljellä.
   Vuonna 2099: Vain kasa rautamalmia jäljellä.

Tuossa toimi lähteenä kirja: Titanic, Unohtumaton laiva.

Ja vaikka Titanic olisi ollut  RMS Olympic, ei siitäkään olisi mitään jäljellä.


Ihan karsea tapaus, Titanicin uppoaminen.
Todella ärsyttää laivan kapteeni, joka 26 vuoden kokemuksen jälkeen pitäisi osata varoa jäävuoria. Osasyyllisiä ovat kyllä ne tähystäjätkin tietysti.
Ja ihmisiä kuoli tosi paljon, pelastui vaan jotain 700.

Ihmisiä pelastui 706

Ja lisäksi sen ajan lain mukaan, piti kolmannen luokan tiloihin olla portti, portti oli kiinni siihen asti kunnes kaikki pelastusveneet lähtivät. Siks Kolmasluokkalaisia kuoli hyvin paljon.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 04, 2009, 22:40:43 kirjoittanut Modera »