Kirjoittaja Aihe: Tori Amos  (Luettu 5813 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Siel

 • Ankeuttaja
Vs: Tori Amos
« Vastaus #25 : Toukokuu 13, 2007, 19:26:33 »
Tori Amos on jotain ihanaa ja herkkää. Ja vihdoinkin saatiin tämä naisartisti Suomeen, Provinssiin käy varmasti monen Tori-fanin tie ;)

Torin ääni on niin älyttömän kaunis, että sitä voisi kuunnella tuntikausia putkeen, eikä siihen kyllästyisi. Mun henkilökohtainen suosikkilevy on From the choirgirl hotel, jossa on myös bändi mukana. Se olikin ensimmäinen Tori-levyni ja kyllä todellakin ihastuin heti! Aluksi kevyempi Amos  kuulosti oudolta, mutta loppujenlopuksi tulin siihen tulokseen että se on aivan älyttömän kaunista.

Tykkään tykkään, paljon.

Wolfie

 • Ankeuttaja
Vs: Tori Amos
« Vastaus #26 : Toukokuu 14, 2007, 03:08:06 »
FTCGH on minunkin suosikkini kaikista Torin levyistä. Rakastan jokaista kappaletta siinä, She's your cocaine ei nyt iske ihan niinkuin ne muut kappaleet.

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tori Amos
« Vastaus #27 : Toukokuu 23, 2007, 18:01:32 »
Tori Amos on tosi upea artisti. Täytyy kiittää yhtä ystävääni, joka tutustutti mut Amosin musiikkiin pari vuotta sitten. Sen pidempään en ole tosiaan kuunnellut Toria, mutta pidän Torin biiseistä ihan tosi paljon. Ääni on mahtava ja kaikissa niissä kappaleissa on sellaista tiettyä herkkyyttä ja kauneutta, mitä arvostaa tosi paljon.

Precious Things on itselleni ehdottomasti tärkein biisi mitä tulee Tori Amosin tuotantoon. En usko, että Precious on niinkään musiikillisesti parhaita Torin biisejä, mutta mulle on siinä biisissä niin valtava tunnelataus, että se on jo pelkästään siksi upea biisi. Varsinkin Precious Thingsin liveversio kuulostaa tajuttoman upealta ja olen kuunnellut sen kymmeniä kertoja kyllästymättä.

Winter on toinen biisi, joka täytyy nostaa esille. Siinä on vain jotain niin tajuttoman hienoa. Ja Winter taitaa olla itse asiassa ensimmäinen biisi, jonka kuulin Torilta, tainnut sen takia jäädä yhdeksi lemppariksi.

Provinssiin on jo liput hankittu, täytyyhän Tori Amos nähdä ehdottomasti livenä. Siellä sitten siis ihanaa livemusiikkia <3 Pitäisi käydä tuo Torin uusin levykin ostamassa.

Poissa Vela

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tori Amos
« Vastaus #28 : Kesäkuu 08, 2007, 20:15:46 »
Löysin Tori Amoksen vasta vähän aikaa sitten ja ihastuin heti hänen musiikkiinsa. Tärkeimpiä kappaleita itselleni ovat Winter, Sugar, Yes Anastasia, Mother... voisin jatkaa listaa vaikka kuinka pitkälle.

Arvostan Amosia, sillä hän tuo biiseihin aina jotain uutta ja hyvinkin henkilökohtaista. Kappaleet ovat herkkiä ja kauniita ja Toria jaksaa kuunnella tunnista toiseen.

Ja Provinssiin on tämä tyttö ehdottomasti menossa. Tuskin maltan odottaa!
Laajoina levittäytyvät Pohjolan synkät metsät, ikivanhoina, salaperäisinä villeissä unelmissaan, siellä asuu metsien suuri jumala, metsän henget kutovat salaisuuksiaan hämärässä.

Siel

 • Ankeuttaja
Vs: Tori Amos
« Vastaus #29 : Kesäkuu 22, 2007, 21:21:17 »
Minä taas en malta odottaa raportteja keikalta! Itse en paikan päälle sitten kuitenkaan rahapulan takia päässyt tulemaan, mutta näin kyllä suurimman osan keikkaa telkkarista. Näytti ja kuulosti ihanalta ja olen kateellinen niille jotka olivat paikanpäällä (yllätys...).
Eli kertokaas omat keikkakokemuksenne ! :)

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tori Amos
« Vastaus #30 : Heinäkuu 10, 2007, 17:41:43 »
Ihana oli tuo Torin keikka Provinssissa <3 Päästiinpä vielä aika hyville paikoillekin eli näki Torin aika läheltä. Paljon kuultiin materiaalia ADP:lta ja tuli sekin albumi siinä samalla tutuksi. Kävin ostamassa sen sitten heti Provinssin jälkeen ja tosi hieno levy, ei voi muuta sanoa. Vanhoista biiseistä ihania olivat mm. Cornflake Girl ja Precious Things, joka oli täydellinen päätös setille <3 Harmitti ainoastaan, ettei encorea tullut laisinkaan ja keikka jäi vain tunnin mittaiseksi. Mielellään tuota olisi kuunnellut pidempäänkin. Mutta kaikin puolin jäi oikein upea olo tuosta keikasta, yksi parhoista keikoista, joilla olen koskaan ollut :)

Poissa Schizo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tori Amos
« Vastaus #31 : Heinäkuu 15, 2007, 21:08:48 »
Tori Amos on kyllä todella fantastinen nainen, ehdottomasti varmasti kaikista naismuusikoista eniten minuun vaikuttanut ja toki edelleen vaikuttava. Provinssin keikka oli todella hienoa kuunneltavaa, mutta ikävä kyllä olo jäi hieman pintapuoliseksi. :/ Sain ainakin innostuksen lähteä joskus käymään myös Torin kokopitkällä keikalla, tuo festarikeikka kun tuntui niin pintaraapaisulta ja Tori itsekin tuntui jotenkin hieman.. etäiseltä? No, en tiedä, enkä viitsi valittaa, kun oli jokatapauksessa niin hienoa nähdä tämä nainen. :)

Levyistä oma suosikkini on tällä hetkellä varmaankin Boys For Pele, josta kaikki kappaleet tuntuvat vuorollaan nousevan pintaan ja avautuvan. Tori on kyllä etenkin siinä mielessä niin ihmeellinen, että esimerkiksi Marianne perustuu lähinnä vain naisen lauluun ja pianoon ja Tori onnistuu luomaan niinkin vähäisistä aineksista aivan upean kappaleen, jota kuunnellessa menee aina hieman vilunväreitä. Muutenkin Torin kappaleista vaikuttavimpia tuntuvat olevan ne kappaleet, joilla on hänelle hieman enemmän jotain henkilökohtaista merkitystä, kuten vaikkapa upeat Cornflake Girl, Spark ja vaikkapa Caught a Lite Sneeze. Tori Amos tuntuu muutenkin olevan sellainen artisti, joka pystyy coveroimaan minkä tahansa kappaleen ja saamaan sen kuulostamaan aivan täysin omaltaan ja tuomaan siihen jotain uutta eloa ja tarttumapintaa. Hyviä esimerkkejä siitä ovat mielestäni Smells Like Teen Spirit ja Enjoy the Silence. Molemmat kappaleet ovat jo alkuperäisen esittäjän tulkitsemina upeita, mutta esim. Smells Like Teen Spiritista Amosin herkkä versio on aivan omaa luokkaansa, jota ei voida verrata mielestäni mihinkään.

Tällä hetkellä koitan noista levyistä päästä sisälle uusimpaan ja sitä edeltävään The Beekeeperiin. Etenkin The Beekeeper tuntuu jo niin järkälemäiseltä teokselta, että en ole jaksanut koko levyä kerrallaan kuunnella, kun materiaalia löytyy niin reippaasti. Mutta onpa levyllä ainakin tarjottavaa kuuntelijalleen vielä pitkäksi aikaa. :)
"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I'm out of control and at times hard to handle.
But if you can't handle me at my worst then you sure as hell don't deserve me at my best." - Marilyn Monroe