Kirjoittaja Aihe: punk/punk-bändit  (Luettu 29074 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

myrkkyleppis

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« : Tammikuu 16, 2003, 20:02:10 »
onko täällä ketään joka kuuntelis punkkia? olisin hyvin kiinnostunut jos joku kertois mitä bändejä kuuntelee ja miksi kuuntelee..?
kuinka paljon se vaikuttaa elämääsi tai mielipiteisiisi?
minkälaisia punk aatteita omistat?


no,itse olen pienimuotoinen punkkari.
kuuntelen mielelläni sex pistolsia, clashia, ramonessia, klamydiaa, apiksen vanhempaa tuotantoa, nukkekotia, takiaista jotenkin..
sex pistols on kyllä kuunnelluimmalla listalla..en voi sanoa että arvostan heitä, he vain huomataan ja se vaan on niin! ja oikeasti hyvää musaa!
clashan on aivan loistavaa musiikkia, jota kuuntelee kuka vaan. heidän musiikkissa n "oikea" punk "särmä"! ( muisto JOE STRUMMERILLE R.I.P )
ja loput ovat vaan hyvää musiikkia!  


punk ei varsinaisesti muuta mua mitenkään, eikä vaikuta suuresti elämääni, mutta pakkomielle vaan on että mut huomataan ja ajatellaan musta kaikkee mahdollista...se on nannaa... sit semmonen v***tus meininki pitää olla, muttei välttämättä se kohdistu muihin! :)

sit mä oon vastaan paljon eri asioita, ja ilmaisen mielipiteeni selvästi.esim. kaikkea uutta ja muodikasta vastaan pitää olla ja se vaan toimii, en mä sillai ajattele muitten punkkareiden takia ajattele, jos joku nyt sattuis niin ajattelemaan.. ja jos joku miettii et en mä oo mikään punkkari oo, se saa ajatella ihan miten haluu!

sitten pukeutuminen. se on suuri asia nykyaikaa, ja se on ärsyttävää kun porukka miettii kauan et mitä niist ajatellaan ja et näytäks mä hyvältä ja soviks mä massaan.se on ongelma. sitä vastaan pitää olla ja erottua omalla tyylillä. yleensä ihmiset luokitellaan tiettyihin ryhmiin pukeutumisella, eihän se oo "erilaista", kun kuuluu johonkin ryhmään! oikeesti ihmisten pitäis miettii et miten luokitellaan ihmisiä! just kaikkien mielest (mitä tiedän) punkkarit on aina samanlaisia räyhääjiä tai vastaavia tappelijoita! ei se oo niin! mut esim. punkkarit HALUAA NEGATIIVISTA huomioo, tai ainakin huomioo!!! ANARKIAA!!!

(täs ei varmaan tullu kauheesti musiikkiin liittyvää, joka vaikuttaa paljon, joten KERTOKAA pääasiassa siitä)


Muoks. ottakaa huomioon millon oon tän kirjottanu. huoh. voi nuita juttujA...

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #1 : Tammikuu 16, 2003, 20:43:35 »
Minä kuuntelen, mutta kuuntelen mieluummin vähän uudempaa punkkia  jota jotkut kutsuu skeittipunkiksi. Mm. No Use For A Name on ollut suuri suosikki jo pari vuotta. NUFAN:sta pidän koska se on ns. "tarkkaa" punkkia, eikä sellaista sex pistols räkä-meininkiä. Toki kuuntelen myös vähän rajumpaa alkuperäisellä punk-asenteella tehtyä musiikkia, mutta pidän huomattavasti enemmän 90-luvun "skatepunk" bändeistä kuten, Lagwagon, NUFAN, The Ataris, No Fun At All, Millencolin, Goldfinger jne. jne.

Vaikka sex pistols onkin ensimmäisiä julkisuuteen nousseita punk-yhtyeitä, ei sitä voi ottaa lainkaan vakavasti, pojat osaa soittaa paremmin 3 promilen humalassa ja heroiinihöyryissä kun selvänä. Ja sekään ei ole niin kehuttavaa. Rottenilla on kyllä omalaatuinen ääni, ja se onkin ainoa ylistämisen arvoinen asia koko yhtyeessä.

The Clashia en ole juurikaan kuunnellut, mitä nyt kirjastosta kerran lainannut jonkun live levyn ja yllätyin  koska se ei sisältänyt lainkaan sellaista musiikkia mitä odotin, punkkia oli ehkä 10 % levyn sisällöstä.  Ihme ska/reggae settiä, en mene sanomaan, ihan pimeetä kuitenkin.

Ramones on yhtye jonka olen jättänyt oikeastaan kokonaan väliin, mitä nyt jonkun rock 'n' roll highschiilin joskus kuullut, en sano mitään.

Stiff Little Fingers on aika mielenkiintoinen vähän pienemmän luokan  vanhan koulukunnan punkyhtye, irlannista muistaakseni. Hassuja biisejä, ja kuulemma greendayn esikuvia yhdessä clashin kanssa.

Mun punktietämykseni on kuitenkin aika rajoittunutta koska olen keskittynyt pää-asiassa 90-luvun skatepunk-yhtyeisiin.

No Use For A Name. Minä pidän.

mex-tex cowboy

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #2 : Huhtikuu 11, 2003, 21:37:52 »
Mitä, tämmönen topicci enkä oo vielä kirjotellut!

Joo, itekkin kuuntelen enemmäkseen tätä skeittiuuskoulupunkia mutta esim. Ramones on tod. kova! muutamia bändejä:

Goldfinger

Tää on ykkönen, kuningas, tappaja ja paras. Ensikosketukseni skatepunkkiin, kiitos tony hawk's pro skaterin.Omistan 3 levyä ja on nimittäin semmosta shittiä, että oksat pois!http://www.goldfingermusic.com


Blink 182

Tähän tutustuin about 3 kk Goldfingerin älkeen. Tääkin on aikas hyvä. Biisit on tarttuvia ja pojket osaa soittaa. jee. Uss levy kesällä, ette ikinä arvaa kuka ostaa heti? :wink: http://http.//www.blink182.com

No shame

Paras suomalainen. vähän rankempaa kuin yllä olevat mutta... jee.http://http.//www.ifeelnoshameatall.com

The Odorants

Tääkin on aikas hyvä, koneella on pari biisiä, ja levy on ostolistalla http://www.theodorants.org

Down by law

Aika uus tuttavuus, ostin kokoelman yhen kipaleen, no egualizerin, perusteella, ja voin sanoa että kannatti. http://www.downbylaw.com

Sum 41

Aika samantyyppinen kuin Blink, mutta en valita.

http://www.sum41.com

Rancid

Aika uus tuttavuus tääkin, mutta on birun hyvä bändi, oikeestaan ihan saa****n hyvä! *kuuntelee juuri maxwell murderia* (Hitto, tuo basisti ei oo tältä planeetalta!)http://www.rancidrancid.com

Green day

Tän oon tuntenu jo pitemmän aikaa, mutta fanitus alkoi vasta vähän aikaa sitten...http://Http://www.greenday.com

The offspring

Tänkin fani oon ollu jo pitemmän aikaa. Uus levy kesällä, arvatkaa kuka ostaa heti? :wink: http://www.offspring.com

No joo, nää varmaan riittää, jatkakaa joku. BTW, Odorantsin sivuilla on hyvä kavalkaadi alan bändejä, tsekitout.

Slipper

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #3 : Huhtikuu 12, 2003, 16:29:53 »
En oikeastaan tiedä mitään Punkista. olen vähän pihalla. no juup.. mutta eräs luokkakaverini kuuntelee punkkia, ja todellakin kuuntelee sitä niin että kaikki kuulee! ja oikeastaan hoksasin --> se on aika hyvää, tosi hyvää!! en tiedä kuin yhden bändin, joka on Pennywise. Tietääkö kukaan muuten että minkä maalainen kyseinen bändi on? hmmm... kyllä punkkia kuuntelee, mielellään... :)

sori turhasta viestistäni.

*muoks.*

hihii, nyt olen jokseenkin tutustunutkin jo punkkiin.. hihii.. kuuntelin niitä joitainl auluja osoitteessa: http://www.worldwidepunk.com/
hyvä sivu on muuten. paras bändi taisi noiden perusteella olla The Lawndarts. hih :)

ajattelin nyt kaupoissakin tutustua niihin. haluan löytää joitain BÄNDEJÄ, joita kuuntelis. olen kaikkiruokainen musiikin suhteen, mutta se ei ole hyvä juttu, koska en löydä montaakaan levyä, jonka jaksaisin kuunnella läpi montakin kertaa.

K

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #4 : Huhtikuu 12, 2003, 23:23:57 »
No niin, mun viestini poistettiin vahingossa, niin pitää uusiksi kirjoittaa.

ELI, minä en itse oikein "aktiivisesti" kuuntele punkia, mutta joskus olen muutamaa bändiä kuullut kappaleen sieltä, toisen täältä, ja muutama on iskenyt.
Yksi aivan loistobändi, jota olen kuullut siskoni kautta, on The Clash. Siskolla on London Calling -vinyyli, joka on vallan mainio mitä nyt olen sitä kuullut. Erityisesti mulle iskee nimikkoraita. Siinä on niin loistot ne alun kitara/basso/rumpu/whatever-riffit että huh! Ja laulajan ääni, onkos se nyt sitten se edesmennyt Strummer... Loistava anyway. Ja siinä on hienot sanat. Jotain ihmeellistä vaan. Kokonaisuus on iskevä!
Clashilta myös Lost In The Supermarket on mainio. Se on niin mukavan hömppä laulu. Ja se kohta että "long distance callers make long distance calls!", voi että...
Toinen punk-bändi, jota olen kuullut ja digannut, on tämä iänikuinen Sex Pistols. Olen kuullut kaksi biisiä, toisen nimeä en muista, mutta toinen oli ainakin Anarchy In The UK. Se on niin loistavaa räyhäämistä! Kaikki soittimet on kunnossa, kitarat särisee, rummut hakkaa, basso sekoaa ja laulaja rääkyy. Siinä on asennetta!
Ja Pistolseilla oli näissä kahdessa kuulemassani biisissä loistosanatkin. Tykkään moisesta sekasorrosta aina tietyssä tilanteessa.

Sitten on myös tätä yhdenlaista punkia jota en siedä ollenkaan.
Tyyliin amerikkalainen skatepunk ja suomalainen Klamydia/Ripsipiirakka-osasto. Ärsyttävää räkärääkymistä, idioottisanoituksia eikä mitään lahjoja. Eikä asennetta!
Eikä tuo ole minun mielestäni edes aitoa punkia. Mulle iskee nuo 70-lukulaiset vaan.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #5 : Huhtikuu 13, 2003, 19:49:16 »
Lainaus käyttäjältä: "K"
Sitten on myös tätä yhdenlaista punkia jota en siedä ollenkaan.
Tyyliin amerikkalainen skatepunk ja suomalainen Klamydia/Ripsipiirakka-osasto. Ärsyttävää räkärääkymistä, idioottisanoituksia eikä mitään lahjoja. Eikä asennetta!
Eikä tuo ole minun mielestäni edes aitoa punkia.


Tähän minun piti jo aikaisemmin vastata, mutta poistinpa vahingossa koko viestin.

Skatepunk. Skedepunkki. Uudemman koulukunnan punkkia. Punkiksi sitä kutsutaan, ei sillä silti välttämättä ole niinkään paljon tekemistä sen punk-liikkeen kanssa, joka vielä 70-luvulla vaikutti pääasiassa Iso-Britanniassa, se jonka Sex Pistols aloitti. Tässä on nyt pieniä näkökulmaeroja, sinulle punk tuntuu olevan "asennetta" ja anarkiaa. Minulle punk(skedepunk) on musiikkia. Siksi kuuntelenkin pääasiassa bändejä kuten No Use For A Name tai Lagwagon. Näiden yhtyeiden jäsenet voivat ehkä kutsua itseään jo muusikoiksi, toisin kuin sex pistolsin pässit, joille punk = huumeita ja anarkiaa. Myös skatepunk-bändit ovat kantaaottavia, laulavat asioista vähän totisemmin kun Rotten ja kumppanit, joilla ei tuntunut loppupeleissä olevan paljoakaan hajua maailman menosta. Mm. Zero Down (jonka solisti heitti hiljattain veivinsä) ja Pennywise, ovat loistavia esimerkkejä kantaaottavasta skatepunkista. Itse pidän punkkia kuitenkin enemmän musiikkina, kuin kapinointina. Siksi pidänkin ihmisläheisemmistä sanoituksista, joita mm. lagwagonilta tai nufanilta siis löytyy.

Mutta. Skatepunk ei ole pääntöntä rääkymistä (toki sekin on laaja genre, ja joku ääliö saattaa rääkymisen luokitella skatepunkiksi, koska joku skeittari kuuntelee sitä). Tuo rääkyminen menee enemmän hc-punkin piikkiin, ja sellaisia yhtyeitä kuten suomalainen Hero Dishonest ei voi (eikä saa) luokitella skatepunkiksi.

Mitä tulee koko käsitteeseen skatepunk, vihaan sitä ylikainen, mutta kun se tuntuu olevan kovassa käytössä ja jo lähes virallinen termi, niin olen sitten alentunut sen käyttöön.

Minusta sinun kannattaisi tutustua skatepunkkiin lähemmin ennen kun menet luokittelemaan sen päättömäksi rääkymiseksi ja haukut sanoituksia, joita et ilmeisesti ole edes kuullut/kuunnellut. Ei se maailman parhainta musiikkia ole, ja musiikin lajitteleminen tuollaisiin on muutenkin todella ärsyttävää, mutta ne bändit jotka yleisesti luetellaan ko. genreen, eivät todellakaan ole sitä miksi niitä kuvailit. Pyydän sinua siis tutustumaan lähemmin ennen kuin muodostat moisia mielipiteitä, toki saat eri mieltäkin olla, mutta kyllä ne saisivat perustua jonkun muunkin kuin oletuksien yms. varaan.

Iraida

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #6 : Huhtikuu 13, 2003, 20:19:30 »
Kyllä, minä kuuntelen punkkia. Pidän siitä. Olen asenteeltani punk-henkinen. Punkkariksi en itseäni kuitenkaan kutsu.

Sex Pistols on tosiaankin loistobändi. Ainakin mitä minä olen sitä kuullut. Biisit on hienoja. Kuunneltavia. Ja niissä on mielestäni jonkiastaista sanomaakin. ^^

Nirvanan luokittelen grungeen, mutta vaikutteita punkista on otettu, joten pistän sen tänne. Pidän Nirvanasta valtavasti. Oikeasti. Todella paljon.
Kaikki sanoitukset eivät ole ehkä mitään ajatuksiaherättäviä, mutta se biisin tunnelma...

Siinä siis nuo, jota minä kuuntelen edes melkein säännöllisesti. Goldfingeri on yksi sellaisia mitä kuuntelen epäsäännöllisesti ja aina kun on tietynlainen fiilis.

K

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #7 : Huhtikuu 13, 2003, 22:16:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Amon Karnak"
Myös skatepunk-bändit ovat kantaaottavia, laulavat asioista vähän totisemmin kun Rotten ja kumppanit, joilla ei tuntunut loppupeleissä olevan paljoakaan hajua maailman menosta.
...
Mutta. Skatepunk ei ole pääntöntä rääkymistä (toki sekin on laaja genre, ja joku ääliö saattaa rääkymisen luokitella skatepunkiksi, koska joku skeittari kuuntelee sitä).
...
Minusta sinun kannattaisi tutustua skatepunkkiin lähemmin ennen kun menet luokittelemaan sen päättömäksi rääkymiseksi ja haukut sanoituksia, joita et ilmeisesti ole edes kuullut/kuunnellut. Ei se maailman parhainta musiikkia ole, ja musiikin lajitteleminen tuollaisiin on muutenkin todella ärsyttävää, mutta ne bändit jotka yleisesti luetellaan ko. genreen, eivät todellakaan ole sitä miksi niitä kuvailit.


Minä mielestäni tein viestissäni suhteellisen selväksi etten kuuntele punkia kovinkaan aktiivisesti.
Enkä mielestäni selittänyt mitään jonkun Rottenin & kumppaneiden periaatteista ja syvemmistä mietteistä, mitä nyt sanoin tykkääväni musiikistaan sen verran mitä olen kuullut.
Ja koska en sitä punkia aktiivisesti kuuntele, en voi kaikkia niitä mahdollisia bändejä tuntea, kuten mielestäni tosiaan tuli viestissänikin ilmi.
SE pieni määrä, mitä olen skatepunkia kuullut, on ollut nimenomaan päätöntä rääkymistä sarjassamme Blink 182, Sum 41... Ja sen perusteella muodostan mielipiteeni. Viestistäni tosiaan tuli ilmi että en niin paljon punkia kuuntele/tunne, joten turha minulta on kai mitään professorimielipiteitä odottaakaan.
Enkä _minä_ noita bändejä luokittele, ne on tietääkseni aika yleismaailmallisesti tunnettuja skatepunkkina. Sanoinpa vaan oman näkemykseni noista muutamasta tuntemastani.

En muuten pidä siitä että minua kutsutaan rivien välissä ääliöksi.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #8 : Huhtikuu 14, 2003, 00:18:31 »
Ahaa, eli yhtyeet kuten blink 182 ja sum41 ovat "päätöntä rääkymistä"? :)
Just joo, no sitten kyse oli vaan väärinkäsityksestä termien suhteen. Blinkin ja sumin sanat sattavat olla päättömiä, kai niiden kuuluukin olla, ne ovat sellaista pierupunkkia/poppia, vähemmän tosissaan tehtyä. Mutta jos sinä kutsut sitä "rääkymiseksi", niin mitä sex pistols on? "Hentoa ja kaunista laulua", joka on ilo korvalle?

Makuasioista en ala kiistelemään. Mutta joku järki noissa sanojen merkityksissä pitää säilyttää.

Lainaus käyttäjältä: "slipper"

en tiedä kuin yhden bändin, joka on Pennywise. Tietääkö kukaan muuten että minkä maalainen kyseinen bändi on?


Kyseessä on ihan jenkkiyhtye, Kaliforniasta, eiköhän se noista sanoituksistakin käy ilmi. Kannattaa tutustua, uusin levy ei kuitenkaan ole paras, (biisit liian samanlaisia jne.) mutta vanhempia kannattaa kyllä hankkia. (itse en omista, koska raha ei kasva puissa, minulla on vain tuo uusin kokonaisena koneella)

Hyviä biisejä: "Bro Hymn Tribute" (ensimmäinen jonka bändiltä kuulin, tehty bändin perustajajäsenen, Jason Thirskin muistolle (1967-1996 r.i.p)
"Fight Till You Die" (tässä on se jokin)
"My God" (uusimman levyn paras biisi)
Pennywisella on myös hyviä coverbiisejä, kuten "Mrs.Robinson" ja "Stand by me"

ja viralliset kotisivut osoitteessa http://www.pennywisdom.com

ja muita noin yleisesti aiheeseen hyviä linkkejä:
www.punkbands.com
www.fatwreck.com
www.plyrics.com

Muoks.

Enkä halua että kukaan vetää nyt johtopäätöksiä että punk olisi minulle mikään elämää suurempi juttu. Mutta pidän joistain bändeistä/biiseistä, jotka tähän genreen kuuluvat.

Pakko mainita tämän hetken kovimpiin kuuluva biisi: No Fun At All - Second best

K

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #9 : Huhtikuu 16, 2003, 21:15:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Amon Karnak"
Ahaa, eli yhtyeet kuten blink 182 ja sum41 ovat "päätöntä rääkymistä"? :)
Just joo, no sitten kyse oli vaan väärinkäsityksestä termien suhteen. Blinkin ja sumin sanat sattavat olla päättömiä, kai niiden kuuluukin olla, ne ovat sellaista pierupunkkia/poppia, vähemmän tosissaan tehtyä. Mutta jos sinä kutsut sitä "rääkymiseksi", niin mitä sex pistols on? "Hentoa ja kaunista laulua", joka on ilo korvalle?


Juu ovat. Minun mielestäni. Kun täällä nimenomaan noita mielipiteitä kyseltiin, niin tuossapa sitten oli minun painava moiseni.
Tiedän että niiden sanojen tarkoitus on olla sellaista kuin ovatkin, enkä juuri siksi pidä niistä. En pidä musiikista joka ei ole tietyssä mittakaavassa tosissaan tehtyä.
En minä koskaan sanonut etteikö Pistolssikin olisi rääkymistä. Se vain on sellaista rääkymistä josta minä pidän.

Ja jos vielä kerran joudun tämän aiheen mielipiteitteni takia quotetettavaksi ja mollattavaksi, niin voimme vain päätellä, ettette immeiset osaa lukea tekstiäni saati ymmärtää sitä minun ajatuksenjuoksuni mukaan.
Onko se taasen huono asia, en menisi vannomaan...

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #10 : Huhtikuu 17, 2003, 01:19:41 »
Joopajoo, kai se on jokaisen oma asia minkä perusteella mielipiteensä muodostaa.

En voi ymmärtää miten olen unohtanut mainita näin loistavan yhtyeen.

Ten Foot Pole

Musikaalisesti hyvinkin perus skate-punkkia, ei mitään kamalan monimutkaista, perusjuttuja, jotain yksinkertaisia koukkuja jne. Mutta nuo sanoitukset. Ehkä minun pienessä mielessä noilla sanoituksilla on suurempi vaikutus kun minkään muun bändin sanoituksilla. (yksinkertainen ihminen)

Tulee tässä mieleen esim. "Regret" -kappale heti alkuun.

Zero Downin sanoitukset iskevät myös tajuntaan, jollain kummallisella tavalla, kai mä olen vaan niin yksinkertainen ihminen.

np: Zero Down - Empty Promised Land

The clock is ticking on the wall the world is spinning
while the billions work to justify their lives.
They look for meaning in their useless sense of breeding
in their quest for recognition when they die.
Because ego won't permit belief in our mortality
so we manufactured our delusioned lie.
We believe with much conviction in our useless superstition
that our lives are bigger than life.
The man on TV preaches his beliefs to me
and says that I am doomed because I don't think like him.
He asks for contributions for his sermons convolutions,
in return is absolution for your sins.
I watch in disbelief as people try and shed their grief
because they can't accept the things that they've become.
They blindly patronize a dogmatic pack of lies
that tell them Jesus is their chosen one.
Strictly designed for the weak of mind,
not just the working man's opiate anymore.
Paralyzed minds all seeking the sublime
with all doubt ruled out by their faith in the divine.
All of them seeking that same righteous reward.
Weak of mind and born to follow,
do not question the beliefs you swallow.
Eternal life for your belief in man,
welcome to the empty promised land.
Don't speak, don't breathe, don't live, just believe.
With no question just devotion lifeless life living in transition.
Welcome to the empty promised land.


[offtopic]Tuo tuli sattumalta tänään kirkossa kärsiessäni mieleen.
Täytyy kiirehtiä tuon kirkosta eroamisen kanssa, tuo on kerta kerralta
tuskallisempaa kun se kuulostaa vaan pahemmalta ja pahemmalta.[/offtopic]

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #11 : Huhtikuu 18, 2003, 12:31:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Draco's bitch"
Pitäisi löytää uusia skatepunk tuttavuuksia, olisiko kenelläkään ehdotuksia mitä kannattaisi tarkastella lähempääkin?


Teinpä playlistin johon kokosin (lähes) kaikki 'skatepunk'-biisit mitä minulla koneella on. Sitä saa tarkastella rauhassa täällä

Buckbeak

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #12 : Huhtikuu 18, 2003, 13:32:22 »
Kuuntelen Sex Pistolsia ja Clashia joskus. London calling on ihan paras. Ihastuin siihen, kun kuulin sen elokuvassa Billy Elliot. Muhun puree kaikki, jossa on ihana britti tai irlantilainen korostus.

Mun isä kuuluu siihen sukupolveen, joka kuunteli innolla punkkia. Isä kuuntelee usein Eppujen alkukauden biisejä ajalta, jolloin ne oli vielä punkbändi. Lainelautaileva lehmän maha rock'n roll, errr...

Kuten Iraida sanoi, Nirvanassakin on punk vaikutteita. Noh, Nirvana onkin sellaista vaikutteiden sekamelskaa, että ota niistä selvää. Kuulemma niiden musiikista löytyy Beatlesmäisyyttäkin. Nirvanastikin pidän.

Hikka

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #13 : Huhtikuu 20, 2003, 15:07:13 »
Kuuntelen jonkin verran punkia, lähinnä The Clashia. Siinä on kerrassaan upea bändi. Pidän Strummerin laiskasta äänestä ja bändin musiikillisesti 'laikkivästä' asenteesta, heille punk ei ole vain yhden tyyppistä musiikkia vaan omaan tavaraan on otettu vaikutteita kaikenlaisesta musiikista.

Joidenkin biisien sanoitukset on mainioita jopa silloin kun ne ovat aiheeltaan suhteellisen typeriä. Esimerkiksi Lovers Rock on pöllö, mutta silti kerrassaan söpö ja se kuulostaa hienolta. Eniten pidän kappaleista Guns of Brixton ja The Magnificent Seven... Mutta tuo on nyt hetken suosikit.

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
punk/punk-bändit
« Vastaus #14 : Lokakuu 22, 2003, 02:23:32 »
hih, olen nykyään pelkkä piilopunkkari kun lihoin liian isoksi pillihousuihini. Enivei, punk on laajana käsitteenä mahtava musiikkityyli. En oo aina oikein tienny mihin "alalajiin" tietyt pändit kuuluu enkä kyllä välitäkkään mutta joitain lemppareitani ovat mm. jo aikaisemmin mainittu Pennywise, Dropkick Murphys (punk meets Irish folk), Agnostic Front, The Distillers, No Shame, Bad Religion (sivistyssanoja, anyone?) ja niin edes päin. Vanhemmasta punkista en oikein pidä, vähän liian löysää (poikkeuksena Vice Squad). Suomalainen punk on kanssa ihan turhaa (ei pahalla :)) paitsi No Shame ja Wasted.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 01, 2010, 00:33:55 kirjoittanut Moonbeam »

Itu

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #15 : Lokakuu 24, 2003, 18:46:38 »
Minä olen jonkinlainen punk-sukupolven jatke. Äitini siis oli punkkari siinä 80-luvulla. Siinä alussa, oikeastaan. Eikä ollut mikään vuoden vaihe, käsittääkseni lähemmäs parikymppiseksi, kun joskus viidentoista ikäisenä alkoi. Mutta niin.

Äidin jalanjälkiä seuraten Bad Religion oli ensimmäinen punk-bändi mitä kuulin. Ja heti rakastuin. ( Se, että äitini kuunteli nuorena kyseistä bändiä selvisi pari kuukautta myöhemmin. ) Sitten seurasi nämä pari MTV-nykypunk-bändiä; Good Charlotte ja Sum 41. Ei mitään parasta, myönnetään, mutta minä tykkään. Goldfinger on loistava, vaikka siltä vain pari biisiä kuullutkin. Ja sitten.. The Clash. Loistava bändi. Minä niin tykkään siitä. Varsinkin London Calling ja Train in Vain. Ramonesista minä en jotenkin pidä. Ja Sex Pistolsia pitäisi kuunnella. Minun äitinihän kuuntelee vieläkin aina välillä kyseistä bändiä aivan innoissaan.

Kaipa minua voi sanoa punkkariksi. Sanotaankin. Ja veljet muistavat mainita vähintään kerran viikossa, että minä olen anarkisti. Minä olen montaa asiaa - ainakin sen mukaan mitä sanotaan - ja punkkari taitaa olla pieni osa minusta. Aatteiden kuin musiikinkin perusteella.

damn dandelion

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #16 : Marraskuu 02, 2003, 00:54:08 »
mä olenkin odotellut tätä..tai en nyt ihan odottanut, mutta joka tapauksessa miettinyt, eikö täällä olis KETÄÄN muuta punkin ystävää. hyvä että on.

siis minähän kuuntelen punkkia. ja paljon. viimeksi eilen kävin keikalla(flippin beans, union district, evil sons, nothing nice) ja ostin flippin beans -orkesterin levyn. kelpo musiikkia.

en muista mistä punkki-innostukseni lähti. olen kai aina ihaillut punkkareita. pienenä se oli pelonsekaista kunnioitusta, nyt omakin elämäntapa..

jos nyt bändejä lähden nimeämään niin ensimmäisenä täytyy mainita Sex Pistols. tosi tärkeä bändi mulle. Nevermind the bollocks taisi olla ensimmäinen oikea punklevyni ja vieläkin saa pogoamaan täysillä. lisäksi henkilökohtaiselle soittolistalleni punkin osalta kuuluvat mm. The Clash, Ramones, Rancid, NOFX, Anti-flag, Bad Religion, Total Chaos, Exploited, Rehtorit, No Shame, Flippin Beans, Damned, Cockney Rejects, Dead Kennedys, Dillinger Four, Dropkick Murphys, Pelle Miljoona, Problems, Eppu Normaali, Rattus, Blondie, Klamydia, Flogging Molly, Lama, Ikara Colt, Misfits, Nolla Nolla Nolla, Oi Polloi, Pennywise, NUFAN, Ratsia, Riistetyt, Manifesto Jukebox, Siouxie Sioux & the banshees, Union District, The Odorants, Suicidal Tendencies, The Business, The Jam, Apulannan ja Luomakunnan vanhat biisit... Voisin varmasti jatkaa listaa loputtomiin, mutta ehkäpä tää riittää tällä kertaa. yksää jos haluat tarkempaa selvitystä :)
paljon tulee myös kannatettua kavereiden bändejä.

punkissa sanat tietysti merkitsevät melkoisesti, kun kolmella soinnulla on kovin vaikea luoda monimuotoista äänimaailmaa. ja erityisen tärkeä on sanoma lyriikoiden ja ulkomuodon takana. elä ja anna muidenkin elää. No Shamen sanoituksiin kannattaa tutustua, jos haluaa ajattelemisen aihetta.
tässä usean punkbiisin sisältö tiivistettynä elämänohjeiksi:
Punkin 5 käskyä
1. avaa silmät
2. käännä ne navastas
3. revi se ruusunpunanen kalvo niistä
4. nää maailma sellasena kuin se on
5. tee jotain!
(jokainen lisätköön ne V-sanat ihan itse jos huvittaa)

mä luen lyriikoiden lisäksi aika paljon punkin valtakauteen liittyvää kirjallisuutta, mitä on muuten tullut viime aikoina kunnioitettava määrä lisää. Nancyn tarina on luettu, samoin Johnny Rottenin ja Tumppi Varosen elämänkerrat ja monet muut. valottaa vähän taustoja ja aikaa jolloin mä en ollut vielä syntynytkään, mutta jonka olisin halunnut nähdä.

ongelmanuori kirjoitteli täällä jotakin punkin synnystä hyvin asiantuntevaan sävyyn. olen eri mieltä. mclaren oli kylläkin tavallaan tärkeä mies, mutta ei todellakaan sillä tavalla kuin sinä asian esitit.

ei ollut mitään varsinaista punkmuotia ennen Sex Pistolsia. Johnny bailasi kavereineen Lontoossa sellaisena kuin oli, outona ja nykyisen käsityksen mukaan punkkarina(silloinhan ei ollut punkkia vielä). hän vastusti muotia, inhosi sen kloonituotteita. mclaren piti sex nimistä seksikauppaa. steve, paul, glen ja eräs kaverinsa perustivat bändin. mclaren tunsi heidät ja ryhtyi manageriksi. alkuperäinen laulja häipyi ja uusi piti saada. Johnny roikkui jatkuvasti kaupassa ja vaikutti todella oudolta. mclaren halusi kokeilla miten John laulaisi. surkeasti. hänet valittiin bändiin koska hän oli röyhkein v*ttupää ja erilainen, shokeeraava. punkskene syntyi tämän bändin ympärille. muita bändejä alkoi syntyä kuin sieniä sateella ja punkista tuli muoti-ilmiö. pukeutuminen perustui alunperin shokeeraamiseen(siouxie!), mutta päätyi nahkatakkisiin klooneihin..

en väitä olevani oikeassa, mutta tälläisen käsityksen olen saanut vertailtuani kaikkea lukemaani, kuulemaani ja näkemääni. minullahan ei ole omakohtaista kokemusta tapahtumista. lue Johnnyn elämänkerta ja kerro sitten mitä ajattelet.

tuskin mun elämä kovin paljon erilaista punkin takia on. mä en tee mitään siks, että se ois punkkarimaista vaan siks, että haluan. vegeily, maailmanpelastusyritykset ja piikkihiukset on osa mua, ei kuori jonka mä oisin luonut näyttääkseni punkilta. kun mielestäni mä en edes näytä punkkarilta. mua kyllä tuijotetaan kadulla, mutta se voi johtua muistakin syistä. vaatteet ei tee punkkaria, se pitää löytyä jostain syvempää.

ja vaikka mä rakastan punkmusiikkia ja melkeen kaikkea siihen liittyvää, se ei oo mun ainut rakkaus.

pyydän anteeksi koko viestiä. olen väsynyt. enkä muista enää, mitä olen viestin alkuun kirjoittanut.

(yksätkää rakkaat punkkarit sun muut sielunsisarukset, tahdon tutustua)

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
punk/punk-bändit
« Vastaus #17 : Marraskuu 16, 2003, 22:50:31 »
Hehe 1977 on täällä edelleen :) Alunperin punk oli musiikillinen ilmiö johon liittyi bändien rahapula sekä osaksi tietoinen valinta olla vetämättä päälle varsinaista esiintymisasua.
Tällä haluttiin korostaa sitä että kyse oli asenteesta ja musiikista eikä supertähtien lavaspektaakkeleista. Syntyi DIY eli Do It Yourself asenne. Soittotaidon ei tarvinnut olla niin erityistä kunhan sanottavaa ja intoa riittää. Toisaalta tähän liittyi keikkojen järjestäminen itse sekä omakustannelevytykset jotka johtuivat halusta päästä monimutkaisten levy-yhtiö ja managerihierarkioiden ohi.
Sting sanoi 1980 haastattelussa että "oli mahdotonta saada sopimusta ellet ollut aikaisemmin jossakin deep purplessa" tarkoittaen tällä asemansa vakiinnuttaneita supertähtiä ja -bändejä ja toisaalta "oikeiden" managereiden kiinnostusta.
Punkkiinkin syntyivät omat sisäpiirinsä ja ajatus katu-uskottavuudesta. Mm. Stranglers sekä juuri The Police olivat epäilyttäviä, koska olivat taitavia muusikoita! Nämä pyrkivät energiaan ja ilmaisuun tinkimättä musiikillisista arvoista.Sitten syntyi käsite uusi aalto joka salli enemmän vaikutteita sekä popmaisemman ilmaisun. Blondie, Stranglers ja The Police, Jam sekä monet muut luokiteltiin tähän. Sex Pistolsia ei enää ollut tällöin.
Itselleni punk ei oikeastaan merkinnyt paljoakaan, koska se rajuus tuntui teennäiseltä. Ehkä syynä oli vanhempien veljien "kotikasvatus" kuulin paljon musiikkia joka oli minulle rajua: kaikki 70-luvun alun heavybändit, purkkamusa (Slade, Sweet, Mud, Suzi Quatro) Nazareth, CCR saivat punkin tuntumaan myöhemmin aika hm. läyhäiseltä. Police kolahti sitten sitäkin lujempaa mutta se on toinen tarina.....
Suomessa merkkipaalu oli Ramones-vierailu 1976 (?). Simppeli mutta tehokas musiikki herätti huomaamaan että me kanssa ja! Vanhempi rock ja progepolvi katseli vierestä ja ihmetteli.  Täällä lähti samaanaikaan liikkeelle vahva 1950-luvun ihannointi pukeutumisineen ja oman musiikkinsa kanssa. Valitettavasti rinnakkaiselo ei onnistunut kovin hyvin johtaen moneen typerään väittelyyn ja tappeluihin yms. Itse muistan parhaiten ko. ilmiöistä juuri tuon koska kumpikaan ei mielestäni ollut oikeassa ja toisaalta olivat osaksi samojen asioiden puolesta...mutta eri tavoin. Ymmärsin punkkia kuitenkin enemmän siksi, että se edusti nykyaikaa eikä jotakin mennyttä, kuvitellun kaltaista meininkiä, joka oli kopioitu lähinnä elokuvista ja televisiosta...puhumattakaan siitä että näytti minusta äärettömän naurettavalta :) mikä tietenkin oli _erittäin ratkaisevaa_  ;)
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Laputius

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #18 : Maaliskuu 27, 2004, 22:31:51 »
The Offspring Rulez! Ostin Splintterin ja kuunneltuani sen hankin heti Americanan. En tiedä mikä Offspringissä on niin hyvää, mutta silti kuuntelen sitä melkein joka päivä. Kuuntelen myös välillä myös Ripsipiirakkaa, mutta en tiedä onko se edes kunnon punkkia. Ripsipiirakkaa on kyllä hauskempi soittaa kuin kuunnella.

Angie

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #19 : Maaliskuu 28, 2004, 16:27:42 »
Itse en koe olevani mikään varsinainen punkkari, mutta ehkä minunkin sisälläni asuu pieni sellainen.. Jos olisin elänyt joskus 70-80-lukujen vaihteessa, niin olisin varmaan pyörinyt enemmänkin jossain punkpiireissä, kapinoinut kaikkea pahaa vastaan ja muuta. Tällä hetkellä en tunne siihen kauheasti tarvetta, kun minulla on asiat ihan hyvin ja silleen.

Jostain on levyhyllyyni tupsahtanu sellainen punk-tuplalevy ('The Worst of total Anarchy' tai jotain...), jossa on kaikenlaisia hyviä biisejä eri bändeiltä. Suosikki punkbändejäni on esimerkiksi Sex Pistols, Buzzcocks ja monet muut oikeat punkbändit. Mainittakoon vielä Pelle Miljoona.

Pidän enemmän brittipunkista, koska Ramones ja muut jenkkipunkit on jollain tavalla laimeampaa. Niillä ei ole samanlaista asennetta ja brittipunk on jotenkin rankempaa. En pidä myöskään näistä tämänhetkisistä märkäperseskeittipunk bändeistä. Niillä ei taida olla siitä oikeasta punk-aatteesta tietoakaan.

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #20 : Maaliskuu 30, 2004, 11:09:37 »
En ole mitenkään aktiivinen punkin kuuntelija, mutta kyllä sieltä löytyy hyviä bändejä.

Tällä hetkellä eniten on tullut kuunneltua bändiä nimeltä Dead Kennedys. Se on aikasta loistava. Musiikki on kivaa, laulajalla on persoonallinen ääni ja sanoituksistakin löytyy jotain. Toinen bändi mitä olen kuunnellut on Sex Pistols. Se on semmoista pikkukivaa räimettä mitä tulee aina kuunneltua kun on meno päällä. Niin, mutta ei sitä kyllä muuten oikein jaksa.  

Jonkinasteinen punkin kuunteleminen ei oikeastaan paljoa vaikuta tyyliini. Kun yleensä pukeudun siihen mikä sattuu vain viehättämään itseäni enkä yleensäkään mieti että tämä vaate kuuluu nyt siihen ja siihen tyyliin. Tosin oli minulla viime syksynä jonkun aikaa sininen irokeesi. Mutta ei sekään liittynyt oikeastaan punkkiin vaan johonkin aivan muuhun.

edittiä.

Hiip. Jostain syystä vaan levyhyllyssä olevat punkiksi luokiteltavat levytykset ovat lisääntyneet. Uusia tuttavuuksia, kivoja sellaisia, ovat esimerkiksi Rancid, The Buzzcocks, The Undertones, Siouxsie and the Banshees, Refused ja yksittäiset kappaleet monilta bändeiltä (mukaan tarttui pari kokoelmaa). Olen niin rakastunut Iggy & the Stoogesin Search and destroyhin ja ajatuskin Raw powerin saamisesta aikaansaa kuolareaktion.

Qia

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #21 : Huhtikuu 02, 2004, 23:01:23 »
Minä kuuntelen kai sitten tätä nykypunkia...

Minä kuuntelen Good Charlottea, Papa Roachia, Bilnk 182...
AFIltakin olen kuullut pari biisiä (esim. Halloween) ja pidän siitä tosi paljon, varsniknin jos se yhdistetään Hellsingiin ^__^

Good Charlotte

Niiltä olen kuulut: Boys and girls, Hold on (se musiikkivideo saa minut aina melkein itkemään), The Day that I die, Click, East Coast Anthem ja The Anthemin. Pidän siitä ihan mukavasti (ai muka huonosti muotoiltu?) ja on sitä tullut koneelle haettua...

Papa Roach

Tästä pidän ehkä eniten. Jokainen kappale mitä olen kuulut ovat olleet hyviä. Muistan vain kahden kappaleen nimet: She loves me not ja Last resort.

Blink 182

Tätä kuuntelin joskus pari vuotta sitten aika paljon, mutta nyt se on alkanut jo kyllästyttää... Kaikki kappaleet ovat jotenkin samanlaisen oloisi...

Isoveljeni sanoo minua juppihippipunkkariksi... Vaikka olen ehkä enenmän noita rock ihmisiä...

kahvi

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #22 : Kesäkuu 10, 2004, 13:15:18 »
Itse en noihin intohimoisimpiin punkinkuuntelijoihin lukeudu, mutta pidän toki kyseisestä musiikista, lähinnä horror punkin muodossa. Esimerkiksi Misfits on mielestäni aivan ihastuttava yhtye. Musiikki, jota jaksaa kuunnella lähes minkälaisessa tahansa mielentilassa, on aika löytö ihmiselle kuin ihmiselle.

Suosikkikappaleiksi lukisin ehdottomasti Dig up her bonesin, Resurrectionin ja Ballroom Blizin.

Entä näytänkö punkkarilta? Tuskin. Tai ehkä vähän, millaisia käsityksiä punkkareista ihmisillä on. Mutta oikeastaan en näytä, en omasta mielestäni ja tuskin monen muunkaan mielestä.

Asennoitumiseeni tuo musiikki tuskin vaikuttaa, myöskään. Pikemminkin kuuntelen sellaista musiikkia, joka vastaa asennoitumistani. En kuitenkaan tarkoita sitä, että minulla olisi jonkinlainen 'punk-asenne', sen kaikissa merkityksissä, vaan lähinnä sitä, että omat asenteeni ovat kuin suurenneltuina musiikissa jota kuuntelen. Monet ihmisethän ilmaisevat itseäänkin musiikilla, vaikka tuskinpa muusikotkaan todella haluavat tappaa ihmisiä tai ajattelevat, että joku hirviö hiippailee huoneeseen nukkuessasi.

Tessa

 • Ankeuttaja
punk/punk-bändit
« Vastaus #23 : Kesäkuu 20, 2004, 19:49:48 »
Onhan sitä tullut "punkkia" kuunneltua, juu. Mutta mie kuuntelen sellaista pop-punkkia. lemppareita on Simple Plan, Busted, Blink182, SUM41 ja Good Charlotte. Blink182 tutustuin ihan vasta pari viikkoa sitten, mutta on jo ihkutus listalla. Niillä on aivan mahtavaa musaa ja osaavat soittaa juu. Tykkään Good Charlottesta niiden sanotusten takia, niitä on kiva kuunnella, sanoituksia erilaisuudesta ja ties mistä samantyylisestä. Busted laulaa tavallisista teinejen asioist ja ongelmista. <3 Simple Plan on samaa. :) Sum41 en ole kuunnellut vielä niin paljoa, että osaisin arvostella. Tykkään niiden biiseistä, mutta en kai oikein voi vielä mitään sanoa, koska en ole niitä paljoa kuunnellut, enkä tiedä kyseisetä bändistä ihan hirveän paljoa. ;;^_^ Onkos kukaan kuullut tytöstä jonka nimi on Skye Sweetnam, laulaa myös samanlaista teinipunkkia kun Busted ja Simple Plan. On esim. laulanut Radio Free Roscoen tunnuslaulun ja yksi sinkku taitaa olla Billy S. ;)

Poissa Flamelion

 • väsy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
punk/punk-bändit
« Vastaus #24 : Marraskuu 07, 2004, 11:45:44 »
Tämä oli jo tosi vanhentunut viesti, täytyypä muoksia. :P

Minulla ei sinänsä ole mitään punk aatteita, kuuntelen vaan punkkia. En mielestäni myöskään näytä mitenkään punkkarilta tai anarkistilta tai miltään, mutta musiikkia silti kuuntelen.
Parhaita bändejä on ehdottomasti

Backyard Babies
Pidän laulajan äänestä. Ja musavideot on aika hauskaa katsottavaa tai ainakin ne muutamat mitä olen nähnyt. Brand new hate on yksi parhaimmista biiseistä. Backýard Babies on minulle jo vanha tuttu ja biisejä olen kuullut paljon. Mielestäni todella hyvä bändi.
Bad Religion
Bad Religionin sanoitukset ovat mielestäni hyviä. Jotkut biisit taas ovat melko tylsiä, vaikka sanat olisivatkin hyvät. Laulaja ei ole kovin kummoinen mutta kyllähän sitä kestää kumminkin kuunnella. Bad Religionin musiikkivideot ovat kyllä parhaimmistoa. ;)
Sum 41
Tätä olen kuunnellut oikeastaan aina. Aluksi en tykännyt kauheasti (toisin kuin nyt ^^) en sitten tiedä oikein miksi. Olin vasta 8 kun ensimmäistä kertaa kuulin tätä joten se ei sitten vain sopinut minun korviini kunnolla vielä silloin. Mutta nyt Sum 41:n voi luokitella yhdeksi parhaimmista bändeistä. Laulaja, Deryck (tai jotain sinne päin), omaa todella ihanan laulu äänen. Tykkään. Ja rummut on jokaisessa biisiissä mahtavat. <3
Blink 182
Aika samanlaista kuin Sum 41. Laulajalla tosin on aika omalaatuinen ääni, sellainen veikeä, mutta hyvä. Feeling This- biisin musavideo on, kröhömm, erikoinen. Mutta ei musavideot bändistä silti huonoa tee. Ja Blinkin pojat on aika veikeitä kaikki. :P Ihanaa kuunneltavaa on. ^^ Blink 182 ja Sum 41 on todella kesäistä musiikkia ja näiden biiseistä tulee aina hyvälle tuulelle. Tykkään kovasti molemmista. <3
Simple Plan
En ole kuullut montakaan biisiä tältä, mutta tähän asti kuulemat biisit ovat olleet hyviä. Shut up on sinänsä tylsä sillä kertosäkeistö on aika lailla samojen sanojen hokemista.. Mutta menettelee. I'm just a kid on hyvä. Paras tähän asti kuulemistani. Ja niin kuin Gerry on tuolla maininnut niin laulajan ääni on "mukaansa tempaava" ja tekee itse mieli laulaa mukana. ;)
Misfits
Tätäkään en ole paljon kuullut, mutta hyvä on. Rokkaa ;P. Misfits logo on hieno :D Mutta sehän ei kerro itse bändistä oikein mitään.  Hassut sanoitukset kyllä on. Laulajan ääni on hassu. Mutta vaikka en bändistä juuri mitään tiedäkkään, niin silti voin luokitella sen jo yhdeksi parhaimmista.
The Odorants
Olin Odorantsin keikallakin tässä muutama kuukausi taakse päin. Ihana bändi. <3 Ja vielä suomalainen. Ei uskoisi. Laulajalla on ihan ääni ja sen huomaa biisissä Little Weasel. Ihana. <3 Biisieistä kyllä toisinaan huomaa, että bändi on todellakin suomesta mutta haitanneeko tuo? ;)
Murderdolls
Tässä nyt on mukana myös vähän metalli vivahteita, kuten Draco's bitch jo mainitsi. Paras biisi voisi olla Die my bride. Ja People hate me on myös hyvä. Omistan yhden Murderdollsien levyn, Beyond the valley of the Murderdolls. Tämä on hyvä levy, enkä ole muiden levyjen biisejä kuullutkaan.
Sex Pistols
Tämä on sitä aitoa punkkia. Ei tarvita minkäänlaista soittotaitoa tai lauluääntä. Hauskaa. ^^ Mutta ihan hyviä biisejä Sex Pistols on aikoinaan tehnyt. Oikeastaan aika outoa, että bändi voi menestyä osaamatta soittaa tai laulaa ollenkaan. Mutta silloin kun tuo bändi perustettiin niin ihan selvästi nuoriso kaipasi jotain.. erilaista. :l Mutta en nyt tällä tarkoita että bändi olisi huono, enen. Ihan hyvä on kyllä.
Hah, säästin (melkein) parhaan viimeiseksi. ^^
A New Found Glory
Bändi soittaa covereita kaikista tunnetuista biiseistä. Enimmäkseen kaikista hempeily biiseistä joita soitetaan elokuvien nyyhky kohtauksissa. Esimerkkinä Celine Dionin klassikko biisi My heart will go on, Aerosmithin, Armageddonista tuttu, I don't want to miss a thing ym. Nämä biisit tulee esille ihan uudessa valossa kun niihin lisätään sähkökitarat ja villit rumpu kompit.

Siinä taisi tulla tarpeeksi? Näitä tulee myös kuunneltua paljon : Ramones, Millencolin, Stiff Little Fingers, Undead, Anal Thunder.

Vähemmän tulee sitten kuunneltua mm. Danzig, Balzac, Dead Kennedys, Wasted, Undead ym. Ja silloin tällöin Green Day. Harvoin kyllä.
Paljon tulee bändejä mieleen, mutten jaksa luetella.
Monkey see, monkey do