Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe  (Luettu 14098 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« : Lokakuu 28, 2002, 22:33:28 »
NEO#2 Weasleyt

Ronald -> skotl. Ragnwald -> skand. Reynold -> neuvoonjohtaja
Fred -> Frederick -> saks. frid rauha ja ric voima -> rauhaanjohtaja, kuninkaat
George -> kreik. ge maa ergon työ, maanviljelijä, lohikäärmeen lyöjä legendoissa, kuninkaat
Percy -> Percival -> ritari, läpäistä laakso
Charlie -> Charles -> mies -> kuninkaat yms.
Bill -> William -> "will helmet" "desire protection" -> kuninkaat, hallitsijat, sankarit
Ginny -> Virginia -> neitsyt, isänsä tappama
Arthur -> keltt. artos karhu, irl. art kivi, skand. Arnthor Thor Kotka -> kuninkaat, legendat
Molly -> Mary -> katkera, vallankumouksellinen, toivottu lapsi, rakastettu, meren pisara -> Miriam -> kuningattaret

Kun Weasleyn perheen nimiä lähtee tutkimaan, on ehkä hivenen yllätyksellistä, että niinkin niukilla elävän perheen nimet ovat niin ruhtinaallisia. Seitsemästä miehen nimestä (Ronald, Fred, George, Percy, Charlie, Bill ja Arthur) viisi on meidän maailmassamme suosittuja kuninkaiden ja muiden hallitsijoiden nimiä. Ronald ja Percy ovat ainoat kuviosta poikkeavat, mutta Ronaldinkin syvin merkitys on valtias. Toisin sanoen vain Percy jää kuvion ulkopuolelle, mutta vain osittain sillä Percyn tullessa Percivalista, se tarkoittaa ritaria. On olemassa teorioita, joiden mukaan Percy olisi hyvin altis varjon puolelle, siis tuleeko Percysta petturi? Ja miksi vaatimattoman perheen jäsenet ovat nimetty kuninkaallisesti, onko se sattumaa? Toisaaltahan on myös arvioitu, että Ron olisi se petturi josta niin kauheasti puhutaan. Ronilla saattaisi kyllä todellakin on motiivia pimeän puolelle, mutta sekin on jo toinen teoria, jota kyllä tulee myös Ronin nimen tarkoitus, neuvonantaja..

Kullakin Weasleyn perheen miehistä on mitä luultavammin tarkoituksensa tässäkin tarinassa, ja mikäli nimet sen tarkoituksen kertovat, on siis selvää, että Ron on Harryn neuvonantajan roolissa tässä "Suuressa taistelussa Hyvän ja Pahan välillä". Fred, joka on johdos Frederickistä, tulee nimensä mukaan teoriassa rauhaanjohtaja. George taas on legendojen mukaan lohikäärmeen lyöjä ja merkitykseltään maanviljelijä, teoriassa siis George on vaatimaton mies, mutta taistelija sydämeltään? Charlie, joka kasvattaa ja tutkii lohikäärmeitä ammatikseen, tarkoittaa yleisesti ottaen miestä, mutta ei sentään mitä tahansa miestä, sillä sitä nimeä ovat kantaneet useat kuninkaat. Bill, jonka nimen merkitys on "tahdon kypärä" tai "tahto puolustaa", on yhtä kaikki suurten hallitsijoiden ja sankarien nimi. Arthur, Weasleyiden isä, taas on johdos sekä kelttien karhusta ja irlantilaisten kivestä. Skandinaavien Thor -jumalan nimi kaikuu Arthurissa myös, ja legendojen mukaan Arthur oli suuri kuningas. Ollakseen kyseessä vaatimaton ja niukilla elävä perhe, on osa perheen miehistä jo osoittanut suuruutensa ammattiensa avulla. Arthur ja Percy työskentelevät Taikaministeriössä, Bill Arwetan keskuspankissa ja Charlie kaitsee lohikäärmeitä. Percy oli koulussaan mm. valvojaoppilas ja suoritti loistavat paperit. Villit kaksospojat, Fred ja George, eivät oikein sovellu teoriaan, mutta kenties muutoksia on tulossa, koska he lopultakin suunnittelivat pitkällä tähtäimellä elämäänsä jo neljännessä opuksessa. Ronin aika luultavasti tulee Harryn lomassa..

Molly (äiti) ja Ginny (pikkusisko) ovat teorian mukaan aivan oma lukunsa. Ginny on lempinimi Virginialle, joka tarkoittaa neitsyttä. Legendojen mukaan Virginian tappoi hänen oma isänsä pitääkseen hänet neitsyenä. Molly taas on johdos Marysta, jonka merkitys on hyvin moniulotteinen. Marylle voidaan useiden mutkien kautta löytää mm. merkitykset katkera, vallankumouksellinen, toivottu lapsi, rakastettu ja pisara meressä. Yhtä kaikki Molly on myös johdos Miriamista, joka on nimi Vanhasta Testamentista, josta taas mm. Neitsyt Maria on johdos. Mollyn erinäiset kantanimet ovat lukuisten kuningatarten nimiä myös. Kyseessä on siis kyllä kuningataräiti, mutta onko katkeruudella ja vallankumouksellisuudella tekemistä asian kanssa vai onko Molly vain rakastettu pisara meressä? Ginnylle teoria saattaa lupailla uhrausta, mutta miksi näin olisi?

Weasleyt ovat yhtä kaikki jaloillaan maassa seisova perhe, joka ei harjoita taktiikkaa 'hajoita ja hallitse', vaan 'huomiotta hyvä tulee'. He ovat kaiken takana suurmiehiä ja -naisia, joilla on merkitystä maailman kannalta. Harry on hyvässä seurassa. Nimiensä perusteella, ja toistaiseksi kirjojenkin perusteella, kaikki Weasleyt ova viatonta, mutta tarpeellista väkeä. Ja luonnollisestihan me kaikki rakastamme heitä, siispä ei olisikaan ihme, jos ennustettu kuolema kävisi juuri Weasleyn perheessä vierailulla. Tästä on liikkunut arvioita ja huhuja jo pidemmän aikaa, ja mikäli minulta kysytään ketä kaikista Weasleyn perheen jäsenistä kuolee, vastaisin luultavasti Percy, Bill tai Molly. Mutta tästäkin kehkeytyy jälleen uusi teoria, joka ei liity aiheeseen mitenkään.

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #1 : Huhtikuu 04, 2003, 19:19:29 »
Huomasin juuri.

"Wesley  west meadow   Old English"

Wesley tarkoittaa siis länsi niittyä, vanhaa englantia.

(No, tämä ei ole tärkeä viesti. Kunhan mainitsen.)
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #2 : Toukokuu 07, 2003, 12:30:47 »
Tässä kirjasta Kuningas Arthur ja hänen ritarinsa ote Percivalista:

Hän löytää Graalin maljan ja saa tietää salaisuuden (...) ja hän jää Graalin linnaan josta hänestä tulee 'kalastajakuningas'. Hän on lapsekas ja (...) häntä sanotaan pyhäksi narriksi.

Lapsekas. Selvä yhteys Percyyn. =) Lapsellisen tärkeilevä...

Toisaalta, Sir Percival oli ritareista 'puhtain ja paras' sillä juri hän sai löytää Graalin maljan, jota oli etsitty koko ritarikunnan voimin vuosia.

Saattaisiko kalastajakuningas viitata suurempaan virkaan taikaministeriössä? Entä Graalin malja? Tuskin on kyse Liekehtivästä Pikarista...

(Muistin virkistämiseksi: Graalin maljan sanottin olevan se malja, josta Jeesus jakoi viinin viimeisellä ehtoollisella.)
pecc@QuakeNet

Darth Idril

 • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #3 : Huhtikuu 09, 2004, 10:40:44 »
Minä löysin muutaman nimen tähtikartalta jotka kuulostavat Weasleyden nimiltä:

Acrux kuulostaa Arthurilta ja on Etelän ristin alfa tähti. Mimosa taas on saman tähti kuvion beta tähti ja Molly voisi olla tämä. Etelän ristin gamma tähti taas ei tue teoriaani, että nimet pohjautuisivat tähdistä joten...

Mutta, mutta minä en tiedä millä kielellä nämä nimet ovat, mutta ne kuulostavat myös Weasleyden nimiltä:

Weasley-> Vaporum-> Höyry
Fred-> Frigoris-> Kylmyys
Charlie-> Crisium-> Vaara
Ronald-> Rupes recta-> Suora valli tai Roris->Kaste
Molly-> Medii-> Keskus tai Montes-> Vuoret tai Mare-> Meri
Percy-> Procellarum-> Myrsky

Yllä mainitut tähtien nimet ja oudot sanat on otettu Ursan Tähtikartastosta, oudolla kielellä olevat jutut ovat osia kuusta.

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #4 : Toukokuu 15, 2004, 18:25:25 »
Ginnyn nimi tulee mitä ilmeisimmin sittenkin nimestä Ginevra, joka on johdos Guineveresta. Tässä siis merkitys on "valkoinen ja pehmeä/sileä".

Tämä NEO muiden NEOjen muassa tulee päivittymään, kun Sieppi taas aukaistaan.

Mäyrä

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #5 : Toukokuu 20, 2007, 18:42:46 »
Totta, Ginny on mitä varmimmin lyhennetty nimestä Ginerva, mutta eikös Rowling ole jossain kertonut, että Ginny on saanut nimensä yksinkeraisesti nimigeneraattorista? (Korjatkaa jos olen väärässä) Toisaalta, jos tämä on totuus, on Row ehkä yksinkertaisesti puinut koko nimen läpi, ja tätä kautta päättänyt muista Ginnyyn liittyvistä piirteistä. Tai hänen kohtalostaan. :)

Poissa Radamsa

 • tiskipöydän alla asustava
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kalmokalvaus!
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #6 : Elokuu 26, 2007, 00:56:26 »
*Rykäisee* Jos Percival kerran löysi Graalin maljan niin voisikohan tämä viitata siihen,että Percyllä olisi jotain tekemistä kun seiskassa aletaan etsimään Puuskupuhin maljaa?
"You are the weak one. You never know love or friendship. And I feel sorry for you." (HP&FK Movie)

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #7 : Elokuu 31, 2007, 20:03:20 »
Itse heittäisin Fredin ja Georgen nimien tulevan lähinnä siitä, että heidän nimensä ovat aakkosissa niin lähellä toisiaan. Muut teoriat voivat hyvinkin pitää paikkansa, mutta tämä on oma mielipiteeni.
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Poissa gnomad

 • Hämärän
 • Vuotislainen
 • Severus & Remus by Ildi
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #8 : Lokakuu 29, 2007, 20:11:36 »
Perheen sukunimi muistuttaa kovasti sanaa weasel - näätä, mutten keksi miten näädät heitä erityisesti kuvaisivat. Eläinsaduissa näädät ovat yleensä ovelia ja ilkeitä

Hmm. Kotikolo sijaitsee lähellä Saukkonummea - Ottery St. Catchpole. Saukkokin on näätäeläin. Ja polecat on näätä sekin, murteesta riippuen hilleri tai haisunäätä
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 29, 2007, 20:16:12 kirjoittanut gnomad »
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

Fylgja

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #9 : Lokakuu 31, 2007, 21:21:59 »
Perheen sukunimi muistuttaa kovasti sanaa weasel - näätä, mutten keksi miten näädät heitä erityisesti kuvaisivat. Eläinsaduissa näädät ovat yleensä ovelia ja ilkeitä
Tästä Rowling on nimenomaan sanonut, että nimi rulee näädästä, koska hän pitää niistä.

Pyydän anteeksi ettei ihan ole nimistä, mutta käsittääkseni Billin sytymäpäivä on 29.11. joka on myös C.S. Lewisin (Narnian tarinat) syntymäpäivä. Charlie on puolestaan syntynyt (tietojeni mukaan) 12.12. kuten Frank Sinatra.

Percy tullee Percivalista, mikä taas on Dumbledoren toinen nimi. Pyöreän pöydän ritari Percival etsi Graalia ja yhden version mukaan myös yöpyi linnassa, jossa Fisherking maljaa säilytti, mutta nuorukaisen suhtautuminen oli niin ylimielistä, ylpeää ja nyrpeää, ettei Fisherking siksi paljastanut totuutta.
Percyn toinen nimi Ignatius puolestaan löytyy Sherlock Holmesin kirjoittajan nimestä Sir Arthur Ignatius Conan Doyle.

Ginerva tulee sanasta kataja (engl. juniper, huomaa esim. alkoholi: gin (tehty katajanmarjasta). Yksi kristinuskon taruista kertoo, että kun Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi pakenivat kuningas Herodesta, kataja kätki heidät oksien suojaan ja pelasti heidän henkensä. Leonardo da Vincin kuuluisa maalaus nimeltä Ginerva de'Benci puolestaan esittää punarusketukkaista nuorta naista, jonka taustalle on maalattu kataja.
Ginnyn synttärit on 11.8. hänen mahdollisesti täyttäessään laskujeni mukaan 18-vuotta vuonna 1999, oli juuri kyseisenä päivänä englannissa nähtävissä täydellinen auringonpimennys (tiedän koska näin). Panee miettimään, että kenenköhän tekosia :)

Georgesta sen verran, että englannin lippu (punainen risti, valkoisella pohjalla) on nimeltään Saint George's Cross :)

Poissa gnomad

 • Hämärän
 • Vuotislainen
 • Severus & Remus by Ildi
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #10 : Marraskuu 12, 2007, 22:01:23 »
Huomasin tässä sellaisen sanan kuin mollycoddle - hemmotella, ylihuolehtia. Ettei olisi jotain tekemistä Mollyn nimenvalinnan kanssa?
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

Poissa Gemmssy

 • parveilia
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Glisee, ei klisee
  • Kaunotar ja hirviö
 • Pottermore: FeatherRain8203
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #11 : Huhtikuu 07, 2010, 09:35:38 »
Molly->Mary->näkiätär
en tiedä mihin tämä voisisi liittyä, mutta olempa vain sattunut perehtymään nimien alkuperiin...
Siskoni uskoo, että pilvien keskellä mekin osaamme lentää. Jos taivalla ei lennä, sieltä putoaa, ja jos putoaa, niin kuolee. Mutta emmehän me voi kuolla, ensin meidän pitää elää vanhoiksi. Siksi me osaamme lentää pilvien keskellä.

Hidarico

 • Ankeuttaja
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #12 : Lokakuu 04, 2010, 02:50:48 »
Molly->Mary->näkiätär
en tiedä mihin tämä voisisi liittyä, mutta olempa vain sattunut perehtymään nimien alkuperiin...

Feeniksin Killassa, kun Molly näkee mörkönään (pahimpana pelkonaan) perheenjäseniään ja Harryn kuolleena makaamassa lattialla.
Eikös tämä voisi liittyä, että Molly 'näki' rinnakkaistulevaisuuteen ja eri mahdollisuuksia joissa hänen perheensä ja Harry olivat kuolleet?

- Betaé.

Poissa annie lee

 • Haaveksiva puhpallero
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostStone23429
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Nomen Est Omen #2 - Weasleyn perhe
« Vastaus #13 : Lokakuu 16, 2011, 10:44:08 »
Perheen sukunimi muistuttaa kovasti sanaa weasel - näätä, mutten keksi miten näädät heitä erityisesti kuvaisivat. Eläinsaduissa näädät ovat yleensä ovelia ja ilkeitä

Hmm. Kotikolo sijaitsee lähellä Saukkonummea - Ottery St. Catchpole. Saukkokin on näätäeläin. Ja polecat on näätä sekin, murteesta riippuen hilleri tai haisunäätä

Weasley tosiaan tulee sanasta näätä ja sen vahvistaa mm. Kuoleman varjeluksissa Arthurin suojelius:
Lainaus:
..., jolloin hän näki hopeisen suojeliuksen kiitävän oleskeluhuoneen ikkunan läpi ja laskeutuvan lattialle heidän eteensä, missä se kiinteytyi näädäksi, joka puhui Ronin isän äänellä.
"Perhe turvassa, älkää vastatko, meitä tarkkaillaan."
(Kuoleman varjelukset, luku 9, sivu 194)
-Missä on aarteesi, sielä on myös sydämesi.-

-Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.-