Kirjoittaja Aihe: The Ring 1 ja 2  (Luettu 24709 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: The Ring 1 ja 2
« Vastaus #100 : Toukokuu 22, 2008, 17:07:27 »
Huh, täytyy myöntää, että tämä Ring (nimenomaan ykkönen) kuuluu pelottavimpii leffoihin, joita olen katsonut. Joko sitten olen poikkeuksellisen herkkä telkkarista tuleville pikkutytöille, jotka tappavat porukkaa kamalannäköisiksi raadoiksi, mutta pelottava se joka tapauksessa on!
Televisioita en missään vaiheessa elokuvan katsomisen jälkeen pelännyt, tosin vaatekaappiini suhtauduin tietyllä varauksella (hah :'>). Nyt olen sen kahdesti katsonut ja edelleen kauhistuttaa.

Ykkönen on kyllä pelottavampi, kuin kakkonen. Kakkosta uskalsin katsoa jopa tukkimatta silmiäni ja korviani, mikä on aika hyvin minulta :D Njoo, jos kolmonen tulee, niin mielenkiinnolla katson kyllä senkin.
"A goal without a plan is just a wish."

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: The Ring 1 ja 2
« Vastaus #101 : Kesäkuu 07, 2008, 18:47:30 »
Brrr. Varmastikin olisi ollut pelottavampi, jos olisi katottu se keskiyöllä, tai muutenkin pimeällä. Mutta minä ja kaverini oltiin ihan kauhuissamme, katsoimme sen siis aamuyhdeksältä <:
Ykkösen olen siis nähnyt <:

Näyttelijät olivat tosi uskottavia, Naomi Watts kirkui hyvin :D Ja muutenkin se poika oli niin vakava koko ajan, se toi aavemaista tunnelmaa. Noah oli ihan ookoo. Mutta sitte se juoni. Alkoi todella hyvin (tosin mielessäni oli koko ajan Scary Movie 3:n alku :''D Oli siinä naurussa pidättelemistä), ja tunnelma oli tosi aavemainen, kun se kaappi yht'äkkiä avautui hiljalleen. Tunnelman piti korkealla se, ettei Samara hyppinyt koko ajan ruudulla, vaan että häntä näytettiin aina välillä. Muutama ällöttäväkin kohta sattui elokuvaan
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Suinkaan pelottavuutta ei vienyt se, että yksi kavereistani säikäytteli minua aina välillä ;) Hyvä leffa, tosin ennakko-odotukseni olivat korkeammalle, kuin leffa itsessään oli.  Tunnelmaa pilasi Scary Movie 3:n muistelu (Brenda vs. Samara <''':) En yksin uskaltaisi katsoa.

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 26, 2008, 17:02:33 kirjoittanut Nimue »
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: The Ring 1 ja 2
« Vastaus #102 : Helmikuu 15, 2011, 00:00:53 »
Joo no onhan nämäkin tultu katottua. En ole koskaan katsonut kauhuleffaa, joka olisi ollut pelottava. Nämäkään ei olleet pelottavia, mutta yllättän hyviä silti. Ahdistava tunnelma kiristi otettaan aina toisinaan, pelottavia ei siltikään olleet. Tykkään juonesta, se on hyvä ja hyvin suunniteltu. Samara ei ole kovin kaunis lapsukainen mutta eipä sen ehkä pidäkkään olla. Jollain tasolla molemmat elokuvat olivat hieman ahdistavia, juuri siitä oikeastaan pidin. Haluaisin joskus nähdä kauhuleffan joka oikeasti pelottaa miua, mutta enpä nyt tiedä onko sellasta. Mutta kyllähän tuo ahdistavakin tunnelma passaa.

Plussaa siitä että kakosessa näyttelee Simon Baker, jotenkin vaan pidän tästä näyttelijästä. Vai olikos se kakosessa? Oli kai, ellen pahasti muista väärin. Tämän saa toki korjata jos miulla muisti pahastikki ontuu :) Ainoastaan kerran olen nämä katsonut, kakosen taisin katsoa itseasiassa ensin. Voisin hyvinkin katsoa nämä uudelleenkin, ihan hyviä leffoja molemmat.
Cadillac.

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: The Ring 1 ja 2
« Vastaus #103 : Maaliskuu 21, 2011, 21:31:55 »
M'ä olen päättänyt katsoa kakkosen, Ainakin, mutta kait voisin katsoa kaikki versiot. Enkuksi ja japaniksi tehdyt :3
Kakkosen ihan vaan sentakia (ehkä vähän säälittävä syy?) kun siinä on Simon Baker (kuolleeeenaaa >:D). (juu, löysin uden idolin 8)

TÄtä on kehuttu, siis molempia ja kaikkia, varsinkin japanilaisia, kun enkkuversio oli kuulemma sellainen perus kauhuleffa jossa on kiljuva blondi ja yliluonnollisia voimia. Suositteletteko? o.o
Kumpi oli btw parempi, että osaan katsoa huonon ensin?

//EEHEHE! EHEH! KATOIN YKKÖSEN :'D
muoxistani varmaan huomaa että ei mitenkään vakuuttava ollut.. :D
Kuten kaikki muutkin "supermakeetmaailmantasapainoauhkaavat ja maailmaamullistavat" amerikkalaiset kauhuleffat, tätäkin myytiin pienillä vaatteilla ja kiljuvalla blondilla.. Ei, ei ollut. David kyllä veti noin pikkuiseksi oman roolinsa kiitettävästi, mutta tämäkin elokuva on niitä joitka pitäisi katsoa yksin pimeässä huoneessa, eikä kuuden kaverin kanssa + kymmenenlitraa kokista.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 06, 2011, 20:44:56 kirjoittanut Affu »
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: The Ring 1 ja 2
« Vastaus #104 : Helmikuu 23, 2012, 23:29:32 »
Pikkusisko hanki itselleen molemmat Ring-leffat (pitäisi kai antaa myyjälle satikutia, kun siskosta näkee jo kaukaa, että ikää on liian vähän) ja katsoi nämä toisen pikkusiskoni ja isosiskoni kanssa (siskoja riittää). Molemmat pikkusiskoni selittivät minulle viikkojen ajan, kuinka pelottava ensimmäinen on ja nämä olivat kuullemma menneet aivan paniikkiin, kun isosiskoni soitti vaivihkaa kännykällään kotipuhelimeemme leffan jälkeen. Minua ei jaksanut leffan katsominen tästä huolimatta yhtään kiinnosta, koska minulla ja pikkusiskoillani on todella erilaiset maut kauhuleffojen suhteen. Heistä toinen nukahti Dawn of the Dead-leffan (Romeron alkuperäisen. Älkää sekoittako Zack Snyderin pyhäin häväistykseen) aikana. Anteeksi antamatonta minun kirjoissani.
Päätin nyt tänään, n. 3-6 kuukauden jälkeen, illan ratoksi katsoa ekan Ringin ja minun on se nähtyäni pakkoa myöntää, että se oli... meh.

Se siitä. Leffa oli minusta vain "meh." Se ei ollut erityisen pelottava, mutta toisaalta siinä ei ollut mitään anteeksi antamattoman huonoakaan. Tämmöisistä "meh" leffoista on yleensä hyvin vaikea sanoa mitään ihmeellisempää, mutta yritetään.

Muutama asia häiritsi tunnelmaa pahasti (HUOM!! SPOILAA!!):

- Olen kyllästynyt kuollakseni pelottava-pieni-demoni/aave/muuten-vaan-friikki-tyttö kliseeseen.

- Alku oli aika hölmö. Kun toinen tytöistä alkoi kakoa niin hoin koko ajan itsekseni: "se vain vitsailee, se vain vitsailee, se vain vitsailee... kappas se vain vitsaili." Ja tuntui jotenkin typerältä, että tämä tyttö, joka ei selvästikkään ottanut tappaja-videota tosissaan, tuntui silti tekevän ison numeron soivasta puhelimesta ja auki olevasta jääkaapin ovesta. No joo pimeä ilta, hiljaisuus ja puheet tappaja-videosta voivat saada olon vähän hermostuneeksi, mutta alku tietyllä tavalla tökki kokoajan.

- Ohjaajalta/käsikirjoittajalta/editoijalta tuntui unohtuneen visuaalisen median kultainen sääntö, "näytä älä kerro." Aina, kun jokin videossa nähty esine tai paikka nähtiin "oikeassa" elämässä niin piti olla nopea flashback videoon. No tämä oli vähän pilkun viilamista, mutta myöhemmin se ärsytti oikein kunnolla, kun Rachel putoaa kaivoon ja varmasti kaikki katsojat ovat jo tajunneet, että videon tyttö heivattiin aikanaan sinne, niin pitkän alleviivaamisen jälkeen sankarittaremme pitää vielä sanoa "hänet heitettiin tänne."

- Tässä asiassa vika on ennemmin minussa, kuin leffassa, mutta kun Rachel näkee hallusinaation/unen jossa videon tyttö istuu tuolilla, joka on keskellä isoa vesi lammikkoa niin kohtauksen hakema tunnelma katosi täysin, kun ensimmäinen mielikuvani oli, että tämä tyttö oli pissannut housuunsa. Jep, näin mieleni toimii, enkä ole siitä itsekkään ylpeä.

- Miksi Aidan teki niin ison numeron siitä, että Rachel kävi noukkimassa video tytön ruumiin kaivosta? Joo se ei auttanut mitään, mutta Aidan käyttäytyi kuin se olisi vihoviimeinen asia mikä kannattaisi tehdä, mutta video tyttöähän tappoi silloin, kun ruumis oli kaivossa ja tappoi silloin, kun se ei ollut? Ehkä vika oli vain näyttelijässä, mutta jokin tässä häiritsee.

- Viimeisenä naulana arkkuun, minua turhauttaa se, että leffan tilanteesta selvittäisiin helposti vain tuhoamalla nauha ja kuolemalla/antamalla niiden, jotka eivät teetättäneet kopiota kuolla. Tajuan kyllä, että ihminen on itsekäs otus, joten tuskin kukaan itse uhrautuisi, mutta myöskin olisi vaikeaa katsoa vierestä toisin kuolemaa. Tämä ärsyttää silti suunnattomasti.

Ei enää spoilereita

Kaikesta huolimatta Ring ei ole minusta huono. Se ei kuitenkaan ollut myöskään yhtään pelottava eikä muutenkaan jättänyt sen isompaa vaikutusta. Katsonko sen joskus uudestaan? Tuskin, mutta ei minua myöskään kaduta se, että katsoin sen kerran ja toisin kuin moni muu mielestäni yliarvostettu elokuva, niin tämän suhteen ymmärrän tietyllä tavalla mikä tässä vetoaa muihin ihmisiin.

Siskolta löytyy vielä jatko-osakin, mutta kestää luultavasti toiset 3-6 kuukautta ennen kuin jaksan sitä katsoa. Jos silloinkaan...
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Magic girl

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valar Morghulis
 • Pottermore: WhitchThorn22397
 • Tupa: Luihuinen
Vs: The Ring 1 ja 2
« Vastaus #105 : Heinäkuu 20, 2012, 12:26:11 »
Itse katsoin ekan kerran The Ringin ollessani ehkä ala-astelainen. Se oli aivan hirveä, vaikka en läheskään kaikkea silloin ymmärtänyt. Näin jonkinaikaa painajaisia yms. Kun olin katsonut sen uudestaan se oli jälleen yhtä hyvä, mutta kun elokuvan juonesta ymmärsikin jotain niin oli parempi. En nähnyt sitten vanhempana enää painajaisia, mutta kyllä vähän säikyksi vähäksi aikaa veti. Varsinkin ne ööh... sairaalakohtaukset Samarasta olivat toosi sairaita. Vaikka ei siinä periaatteessa ollut edes mitään pelottavaa.

Kakkos osa oli suoraan sanottuna aika surkea. En ymmärtänyt syytä, miksi Samara tuli jälleen vainoamaan Rachelia ja tämän poikaa. Eli olisi minusta ollut melkein parempi, ettei olisi tehty jatko-osaa ollenkaan, tai tehty vähän selvemmäksi. No kyllä siitäkin pari spooky kohtaa löytyi, mutta jotenkin aika vaisuksi jäi. Tai itselläni ainakin oli paljon suuremmat odotukset tästä jatko-osasta, joten petyin aika paljonkin.
"Push me and I'll push back
I'm done asking, I demand"