Kirjoittaja Aihe: Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?  (Luettu 68190 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« : Joulukuu 27, 2004, 00:13:33 »
Peter Pan 2003)
5-vuotiaasta asti ko. tarinaa ja hahmoa fanittanut ja se vihdoin tuotiin live-action -elokuvana kirjalle uskollisimmin, kauneimmin ja kiehtovimmin ikinä, eloon. <3 Lapsenmielinen, seikkailunhaluinen romantikko ei vaan voi olla ihastumatta tähän. :D Näyttelijäkaartikin mitä mahtavin, eikä Jeremy Sumpteria parempaa peter Pania ole tässä universumissa.

Young Guns & Young Guns 2
Kuin myös pienestä pitäen Villi länsi kiehtonut ja Billy the Kidin nimi tuttu, mutta en ollut koskaan lämmennyt länkkärileffoille, mutta katsottuani nämä kaksi vuonna 2001, olen ollut näihin auttamattomasti ja syvästi rakastunut ja koukussa. <3 Nämä ovat (ihan monienkin mielestä) suurinpiirtein ainoat lännenelokuvat, jotka voi ja jaksaa ja haluaakin katsoa uudestaan ja uudestaan.
Todella laatutavaraa, ja myös mahtava näyttelijäkaarti Emilio Estevezistä Kiefer Sutherlandiin ja Charli Sheeniin...ja musiikkikin aivan ihanaa. <3 Kakkososan olisin kyllä arvostanut enemmän, jos se vanha wanna-be -hyyppä ois jätetty pois ja tarinan tämä puoli kerrottu todelliselle historialle uskollisesti.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2008, 00:25:38 kirjoittanut Nibs »
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi

Cross

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #1 : Joulukuu 29, 2004, 12:39:52 »
Taru sormusten herrasta:
Rakastan tätä elokuvaa! Hyvin tehty ja näyttelijät sopivat kuin nenä naamaan. Huonoin näyttelijä on Faramir. Puhuu liian hiljaisella äänellä. Parhaat ovat: Aragorn, Legolas, Frodo, Merri, Pippin ja Gandalf. Muut ovat ihan ok...  Todella loistavat lavasteet ja hyvät repliikit.

Star Wars -trilogia

4,5,6 ovat parhaita. Ja uusimmista 3:nen. Parhaimmat henkilöt ovat: vanhoista:Leia,Chewbacca,Han,Darth Vader ja uusista: Darth Vader/Anakin, Obi-Wan ja Padmé.
Vaikka vanhoissa lavasteisiin käyettiin lihas voimaa ovat ne silti parempia kuin uudet. Hyvä Scifi

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #2 : Joulukuu 29, 2004, 20:01:12 »
Forrest Gump:
Tästä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Täydelliset roolisuoritukset, täydellinen tarina. Täydellinen elokuva.

Myös Amelie iskee, sitä katsoessaan tulee hyvä mieli, ja se riittää loistavasti.
Uskollinen äänentoisto on myös lempparieni joukossa. Kaikessa räkäisyydessään ja junttimaisuudessaan loistava elokuva joka aiheuttaa sellaisia repeämiskohtauksia ettei ne lopu minuutteihin.
Shaken, not stirred.

Poissa Cielo

 • fearless
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #3 : Tammikuu 01, 2005, 19:10:31 »
Leijonakuningas
Kaikki kolme, mutta erityisesti ykkönen ja kakkonen. Rakastuin siihen 7-vuotiaana ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin rakastan sitä edelleen. :) Todella taitavasti piirretty. Maisemat ja musiikki ovat mahtavia ja juoni aivan ihana!

Pirates of the Caribbean
Mustan helmen kirous siis. Hiukan Leijonakuningasta uudempi suosikki. :p Lavastus ja puvut ovat ällistyttävän hienoja. Juoni on todella kekseliäs ja siinä on paljon käänteitä. Näyttelijätyö (etenkin Deppin) on erinomaista.
LaForks.net                                    
suomenkielinen Houkutus-foorumi
--
ava by blackdogicons @ LJ

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #4 : Tammikuu 01, 2005, 21:04:00 »
Minulla on todella monta lempielokuvaa, mutta tässä nyt muutama esimerkki. Niistäkin jo voi hyvin päätellä, että pidän paljon sellaisista joissa on seikkailua ja romantiikkaa. Kauhuun en koske pitkällä tikullakaan. Liekehtivä pikari on tietysti yksi parhaimmista elokuvistani, joten en sitä laita enää tähän listaan, sillä jokainen täällä olevista varmasti tuntee sen.

Kesän sävelet
>> Listaa pitää välillä vähän päivitellä ja halusinkin lisätä tämän mahtavan upean leffan muiden joukkoon. Kesän sävelet on ihana, koskettava elokuva tytöstä, joka menettää veljensä auto-onnettomuudessa. Hän lähtee musiikkikouluun Los.Angelesiin ja löytää siellä uusia ystäviä. Mutta onnistuuko hän voittamaan esiintymispelkonsa?

Mistä tytöt tykkää
>> Pidin todella paljon, koska se oli sellainen herttainen tarina, missä tyttö lähtee etsimään isäänsä, tapaa hänet ja he elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Myönnän, aika kliseinen elokuva ja muutenkin kovin tyttömäinen ja romanttinen, mutta minä pidin toosi paljon :)  Amanda Bynes oli aika hyvä näyttelijä :)

Azkabanin vanki
>> Tarvitseeko edes perustella? Ai, tarvitsee. No, leffahan oli todella hyvä jo siksi, että se oli Potterleffa. Minusta oli todella kivaa, että näyttelijät olivat kasvaneet nuoriksi eivätkä olleet enää niin kovin pikkuisia. Koska pidin kirjastakin tooosi paljon, olin aivan varma, että pitäisin myös leffasta - enkä pettynyt.

Mustan helmen kirous
>> Tämä leffa oli aivan fantastinen! Johnny Depp oli ihan paras Jack Sparrowna, sen jutut oli tosi hauskoja ja niille sai koko ajan nauraa. Keira Knightley ei nyt ollut ihan niin hyvä, mutta Orlando Bloom oli kanssa tosi hyvä Willinä. Fanitan todella paljon Mustan helmen kirousta, koska siinä oli juuri sopivasti taistelua, romantiikkaa ja jännitystä!!

Lumottu Ella
>> Ihana, satumainen, herttainen ja lempeä elokuva, joka sai hymyn kohoamaan - ainakin minun - huulilleni. Todella fantastinen. Pidin paljon Anne Hathawaysta, hän on minusta todella kaunis ja lumoava näyttelijä. Minua kiinnosti kovasti elokuvan juoni, koska siinä Ellalla on kirous, jonka vuoksi hän joutuu tottelemaan kaikkia. Joissain kohdin elokuva oli myös hauska! Prinssi Charmont oli todella söötti ^_^

Prinsessapäiväkirjat I ja II
>> Molemmat olivat todella hyviä. Luin kirjat aiemmin kuin leffat, joten oli kiinnostavaa mennä katsomaan, miltä elokuvat näyttivät. Vaikka ne poikkesivat kirjoista aika paljonkin, ne olivat silti todella hyviä. Anne Hathaway oli hyvä prinsessa Miana. Leffat olivat myös hauskoja. Täytyy sanoa, että pidin kyllä ekasta enemmän kuin tokasta, mutta ei se kakkonenkaan ihan huono ollut :)

Lizzie McGuire - popstar
>> Pidin leffasta todella paljon lähinnä sen musiikin takia. Minusta Hilary Duff on todella hyvä laulaja ja hänen biisinsä ovat hyvin kauniita, joskin kovin tyttömäisiä. Hänen äänensä on metka. Elokuvan juoni ei nyt ollut mitenkään erityisen poikkeava, mutta pidin loppuesityksestä.

Lisäksi pidän todella paljon muutamista disneyn leffoista, kuten Peter Pan ja Mulan I ja II. Muita hyviä ovat Henkien kätkemä, Spiderman I ja II sekä tietysti Harry Potter I ja II.

arty

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #5 : Tammikuu 02, 2005, 20:09:17 »
Mun lempielokuvia on TSH:t (ne vaa on niin loistavia: lavasteet, näyttelijät ym... Pidän elokuvista ja kirjoista...) Toinen hyvä elokuva on Cleopatra (tosi hienosti kuvattu ja kerrottu Cleopatran elämä... nousee melkein samalle tasolle sormusten herrojen kanssa...)

Tabris

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #6 : Tammikuu 03, 2005, 11:50:44 »
Minun on hyvin vaikeaa valita vain yhtä elokuvaa, vaikkakin harvoista elokuvista olen yleensäkään pitänyt. Hm. Mitäköhän nyt voisi sanoa ehdottomaksi suosikiksi... *miettii*
Well, tässäpä näitä joista olen pitänyt (vain muutama tosin):

American History X
Rankka, mutta erittäin koskettava. Väkisinkin alkoivat kyyneleet valua pitkin poskia joissakin kohdissa.

End of Evangelion
Ihan jo senkin takia, että olen henkeen ja vereen Evangelion-fani, silmänurkat kostuivat erittäin pahasti muutamassa kohtaa.

Death & Rebirth
Katso edellinen vastaus.

Erittäin niukkaa, mutta nyt ei muuta tule mieleen.

Poissa Thomas Fletchley

 • Totuustutkapoliisi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Velho
 • Piu?
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #7 : Tammikuu 07, 2005, 19:05:29 »
Toivoisin että keskustelu ei käänny galluppiin ja muistettaisiin perustellakin niitä suosikkielokuvia muutenkin kuin "Se on hyvä ja pidän siitä".
Narf - Still too sexy
...nostalgiaa vuodelta 2005-2006

...Aika vanhoja kääpiä

Amadrierith

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #8 : Tammikuu 07, 2005, 19:17:00 »
Amelie. Värikäs, iloinen (muttei millään tavalla ylipirteä), elämänmyönteinen. Sellaista minulle sopivaan huumoria. Saa hyvälle tuulelle ja iloiseksi, saa aikaan toivoa ja sellaisen tunteen että hei, elämäähän tämä vain ja elämä on kivaa :)

Aren

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #9 : Tammikuu 07, 2005, 20:05:05 »
Legenda Nimeltä 1900 - Tim Roth loistaa upeassa tarinassa miehestä joka syntyi ja eli koko elämänsä valtameri laivalla. Surumielinen ja koskettava tarina jonka katsoin ekan kerran muutamia vuosia sitten eikä se koskaan lähtenyt muistoistani.

Pulp Fiction - Tarantinon upea rikos-draama on vieläkin yhtä mustanpuhuva toimintaa ja rikoselokuvaa sotkeva episodi tapaus kuin se oli 10 vuotta sitten. Näyttelijätyö pelaa, käsikirjoitus on nokkela, hauska ja oivaltava. Tarantinon ohjaus pelaa, ja vaikka Reservoir Dogs on piirun verran parempi saavutus, on tämä silti listallani yhtenä lempi elokuvistani.

Battle Royale - Kinji Fukasakun ohjaama kirjasovitus on omiaan tekemään kunniaa upealle kirjalle. Ankeaa dystopiaa tarjoileva vertauskuvallinen tarina vaihtoehtoisesta Japanista jossa kurittomat oppilaat laitetaan taistetelmaan elämästä ja kuolemasta on puhutteleva ja monipuolinen elokuva.

Punch Drunk Love - Adam Sandler yllättää Paul Andersonin epätavallisessa romanttisessa elokuvassa jossa kaksi erikoista ihmistä löytää toisensa. Muissa upeissa rooleissa mm, Emily Watson ihanana rakkauden kohteena ja Phillip Seymour Hoffman niljakkaana puhelinporno kauppiaana.

Galaxy Express 999 - Vaikka onkin Anime elokuva, on yksikin kela tätä parempi kuin sadat elokuvat yhteensä. Haikea ja surullinen tarina pojasta joka lähtee Maetel nimisen naisen matkaan linnunradan pikajunalla avaruuden syvyyksiin hakemaan itselleen mekaanista kehoa jolla elää ikuisesti. Pohdiskeleva, kaunis tarina saa ainakin minut kyyneliin joka kerta kun katson sen.

Edward Scissorhands - Johnny Depp on ilmiömäinen Edwardina. Epätavallisessa tarinassa tavattoman lempeästä miehestä. Kaunis satu jonka loppu on elokuvahistorian kaunein.

Almost Famous - Elokuva johon itse pystyin samaistumaan helposti. Jos musiikin maailman vaihtaisi elokuvaksi siis. Cameron Crowen kasvutarina pojasta hektisen maailman keskellä jossa hän löytää ystäviä, pettureita ja tosi rakkauden. Katkeransuloinen loppu imitoi elämää joka oli Crowen itsensä. Uskomaton aikalaiskuvaus.

Nämä ovat vain muutamia lempielokuviani, mutta koko listan tekoon menisi ikä ja terveys. :D

Poissa Anneth

 • Vuotislainen
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #10 : Tammikuu 11, 2005, 21:17:26 »
Suosikkielokuvani. Hmm. Niitä on monta, mutta nyt mainitsen vaan yhden.

Eli Menolippu Mombasaan. Todella puhutteleva ja hyvän idean omaava elokuva. Kielenkäyttö vaan vähän rumaa, kiroilua siis jonkun verran. Elokuva oli myös tosi surullinen, varsinkin loppu. Pidin kaikkien näyttelijöiden suorituksesta, kaikki osasivat asiansa hyvin. Ei moitteita siinä suhteessa. Kokonaisuudessaan todella ihana ja kaunis elokuva. Musiikki oli ihanaa, varsinkin koko elokuvan tunnussävel, alkuperäisesti Taiskan laulama Mombasa. (Elokuva on muuten k-11, ihan vain tiedoksi.)

Poissa Koenoe

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #11 : Tammikuu 12, 2005, 16:00:26 »
Aina ja ikuisesti ja ehdottomasti Stanley Kubrickin Hohto. Kauhugenressä se voittaa kaikenmaailman Ringit mennen tullen. Hohto on monimutkainen, monitasoinen ja no tuota, loistava elokuva. Rakastan sen kuvakulmia ja niitä kamalia kamera-ajoja Dannyn kolmipyörän takana. Luin Stephen Kingin alkuperäisteoksen hiljattain, ja täytyypä sanoa, että tämä on niitä harvoja kirjafilmatisointeja, joissa pidän elokuvasta enemmän kuin kirjasta. Elokuvassa näes on se yksi taso lisää: entäs jos se kaikki onkin vain kuvitelmaa. Entäs jos ei? Ja se loppukuva...

Miinuksena sanottakoon (:p), että minulla on ollut joka kerta kun olen tämän elokuvan katsonut aivan järkyttävä päänsärky.

Kakkosena tuleekin sitten Star wars: Imperiumin vastaisku. Mitä siitä nyt sanoisi? Se on Star wars, se on klassikko, se on se keskimmäinen osa, joka on kaikista synkin ja kaikista paras.

RotK EE -DVD. Vaikka siitä jätettiinkin Konnun puhdistus pois, kyllä sitä siltikin täytyy palvoa. Kirja on parempi, mutta elokuvakin loistava.  Varsinkin se pidennetty versio.

Pulp fiction. Tässä topikissa oli muutamaa viestiä aiemmin  paljon paremmat perustelut, kuin mitä minä saisin aikaan, joten lukekaapas sieltä. Omana mieleipiteenä lisään vielä: se tapa millä se tarina kiertyy auki! Nerokasta. Mitään ei tajua ennen kuin loppukohtauksessa... ja ne Quentin Tarantinon repliikit. Taivas.

Henkien kätkemä. Ah. Upea leffa, ostin sen DVD:llä aivan omilla rahoillani tässä ennen joulua. Piirrosjälki on loistavaa, tarina nerokas (varsinkin kun pahiksia ei oikeastaan ole) ja rakastan Kasvotonta. Elokuva poikkeaa täydellisesti kaikesta, mitä olen aiemmin nähnyt (tosin välillä saan katsoessani omituisia Muumit-flashbackejä. Hmmm?).

On minulla paljon muitakin lempielokuvia, mutta tässä nyt olivat ne tämänhetkiset. Lempielokuvani vaihtelevat päivittäin sen mukaan, mitä kulloinkin olen nähnyt.
I am the evidence
The Fool -> Koenoe

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #12 : Tammikuu 16, 2005, 13:41:44 »
Totoro eli Näkymätön ystävä
-Henkien kätkemän ohjaajan aiempi elokuva. Aivan loistavaa piirrosta ja hahmot ovat kerrassaan ihania! Totoroa ei voi kuin rakastaa. Elokuvan juoni kulkee hiljalleen ja salaperäisesti eteenpäin. Myös musiikki on lumoavaa ja sopii hyvin elokuvaan :) Suosittelen kaikille animen/mangan ystäville ja muillekin. Ainoa pieni ongelma on se, että leffaa ei ole saatavilla paljon mistään kuin japaniksi... o.O Itselläni on se videolla, koska se tuli telkkarista joskus vuonna pipo ja laitoimme sen nauhalle.

Henkien Kätkemä
-Minulle tulee tästä mieleen heti Totoro xD Rakastan myös Henkien kätkemää. Sain sen dvd:nä jouluksi ja olen katsonut jo miljoona kertaa sen :) Juoni on tässäkin loistava, kun Chihiro eksyy aivan toiseen maailmaan. Piirrostyyli on samanlainen kuin Totorossa ja veikeät sivuhahmot kruunaavat koko tarinan. Lumoavaa... Suosittelen tätäkin hyvin lämpimästi :)

Pirates of the Caribbean
-Mustan helmen kirous yllätti minut positiivisesti. Jouduin tuhlaamaan pari vapaalippua leffateatteriin ja valittiin sitten ihan umpimähkään tuo Pirates. Ennakkoluuloisena luulin, että se on joku surkea merirosvosähellys, mutta Deppin takia ajattelin, että sen voi katsoa. Ja haa, sehän oli aivan loistava. Juoni oli jännä ja sitä seurasi kyllästymättä, henkilöt ja näyttelijät loistavia. Etenkin Depp teki hyvän roolityön, yhden parhaimmistaan ehkäpä.

Mies joka itki
-Johnny Deppin ja Christina Riccin tähdittämä elokuva, joka sijoittuu sota-aikaan. Todellakin "kaunis" elokuva, josta jää haikea mieli. Vaikka elokuva onkin surullinen, niin tykkäsin siitä kovasti. Se oli tehty taidokkaasti ja huolella, kohtaukset olivat upeita... Depp ratsastamassa hevosella ja Ricci polkemassa vanhanaikaisella polkupyörällä -> täydellistä. Sellainen vanhan-ajan-ihana-elokuva.

Muista suosikkejani, joista en sen enempää jaksa sanoa:
Nemoa etsimässä, Helmiä ja sikoja, Matrix 1 (en tykkää jatko-osista), Bridget Jonesit...

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #13 : Tammikuu 16, 2005, 13:52:59 »
Minulla on oikeastaan vain yksi elokuva joka on suosikkielokuvani ja se on heti tuossa alla. Mikään muu ei voi korvata sitä ja muut ovat niin kaukana perässä.

Tsh Minä kuulun myös ikuisiin TSH faneihin. Aivan mahtava elokuva jota rakastan yli kaiken, loistava ohjaus , loistavat näyttelijät,upea puvustus lavastus, tehosteet musiikki.Tsh on elokuva joka jaksaa aina koskettaa, vaikka yleinen tsh-villitys on poistumassa minulta se ei poistu milloinkaan. Ei yksinertaisesti milloinkaan.
Elokuvassa on niin monta ihanaa kohtaa ja koko trilogia on sellainen mihin ei ikinä tule kyllästymään. Mahtavaa.

PoA Azkabanin vanki oli positiivinen ilmestys verrattuna aikaisempiin Pottereihin.ei kuulu ehkä välittömiin suosikkeihini. mutta hyvä elokuva silti.

Pirates of Caribean hyvät näyttelijät ja toimiva juoni.odotan innolla kakkososaa.

Leijonakuningas jostain syystä pidän hyyyvin paljon tästä elokuvasta. Ihana musiikki ja surullinen elokuva.Yksi Disneyn parhaita elokuvista.

Ring 2 Yleisesti Ring 2 ei saanut kovin hyviä arvosteluja. mutta minä pidin siitä. Siinä oli vettä (olen vesihullu) ja säikähdin muutaman kerran aika perusteellisesti. Elokuvassa oli hyvä juoni ja hyvät näyttelijät.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Nazg

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #14 : Tammikuu 16, 2005, 15:56:00 »
Mafiaveljet (Goodfellas) on yksi uusista suosikeistani. Katsoin sen TV:stä muutama viikko sitten kiinnostuksesta (olin lukenut pelkkiä kehuja siitä), ja pitää sanoa että se kolahti. Eilen ostin tämän DVD:lle ja se oli paras ostos pitkään aikaan.
Kuten titteli paljastaa, tämä kertoo Amerikan mafiasta 1900-luvun keskipuoliskolla. Perustuu Nicholas Pileggin tositarinaan.

Elokuvassa löytyy kaikkia aineita mistä pidän leffoissa. Draamaa, huumoria ja väkivaltaa. Erittäin realistista väkivaltaa voisi lisätä. (Ääni joka kuuluu De Viton puukottaessa Battsia elokuvan alussa saa ihoni värisemään. :)) Ja elokuvan huumoripuoli on oikeastaan huippuluokkaa. Minä ainakin nauroin itseni kipeäksi kohdassa missä Batts kettuilee De Vitolle kenkälakasta ja viimemainittu räjähtää. Heh. Oikeastaan kaikki kohdat missä De Vito on mukana on hauska. Henry Hillin sanoin: "You're a funny guy."

Mafiaveljet on ohjattu taidokkaasti, eikä tylsiä hetkiä juurikaan löydy (vaikka tämä on kyllä kiinni katsojan mieltymyksistä). Suosittelen jokaiselle katsottavaksi.


On tietysti muitakin elokuvia joista pidän mahdottomasti (koko LotR-trilogia, Unelmien Sielunmessu, Schindlerin Lista, Karhuveljeni Koda, Hain Tarina, Painajainen ennen Joulua, Dog Soldiers, jne jne jne), mutta niistä en juuri nyt jaksa tehdä pitempiä arvosteluita. Ehkä myöhemmin.

Poissa Wemia

 • Hupsu.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ?
 • Tupa: Puuskupuh
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #15 : Tammikuu 16, 2005, 16:49:50 »
Oceans Twelve+Eleven.
Rakastan "näppäryys" elokuvia, Twelveä piti katsoa niin tarkkaan ja vielläkin minua ärsyttää pari kohtaa ja odotan hulluna DVD:n ilmestymistä. Näyttelijät ovat mahtavia ja musiikki on nice.
Benemikälienee osaa olla ällöttävä niin että sitä vihaa ihan oikeasti.
Elevenissä oli enemmän tuota "tapahtumaa" mutta Twelvessä piti , kuten jo mainitsin, katsoa tarkempaan.

Seven
Kauhea elokuva, ei kyllä mikään hyvä mutta Bradin loppukohtaus, hyi.
Seitsemän kuolemansyntiä, aika näppärä idea, uhrit on onnistuttu luomaan hyvin.

Fight Club
Katsoin lähes sen takia, koska ystäväni kehui, ja kun kuulin että Brad on pääosassa.  Hyvä juoni kun siinä sitten tajuaa että ahaa sama henkilö kyseessä.
Oisinpa luolassa rosvoklaanin, oisinpa rohkea intiaani!

sire

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #16 : Tammikuu 17, 2005, 17:15:29 »
Voi voi mistäköhän aloittaisi....

Taru sormusten herrasta trilogia Pakko aloittaa tästä. Mitäköhän voisi sanoa? Eihän noista voi olla tykkäämättä!  :D Kirjoina hienot, ja kun ohjaaja osaa hommansa on tulos henkeäsalpaava elokuva trilogia.

Sitten löytyy näitä piirretyitä kuten esimerkiksi:
Ice Age
Nemoa etsimässä
Karhuveljeni Koda
ja tätä listaa voisikin jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta paras lopettaa hyvän sään aikaa. Eli siis piirretyt ovat lähellä sydäntä. Ihania tarinoita, usein myös opettavaisia.

Pieni suklaapuoti säväytti silloin kun sen ensimmäisen kerran näin jo vuosia sitten. Ihastuttava tarina. Pisti aina suklaa himon valloilleen kun siinä näytettiin suklaan valmistusta. :P

Green Mail - Vihreä maili tämä kolmelle tunnille kestävä surullinen elokuva pisti tipan linssiin useitakin kertoja. En ehkä koskettavampaa leffaa ole koskaan nähnyt. Surullinen. Ihanan surullinen.

Vasta kuukausi sitten näin Henkien kätkemän ja on kyllä pakko myöntää, että leffa seisoo kehujensa takana. Mieletön katselu kokemus. Hienoa. Animea parhaimmillaan. Vau.

oraakkeli

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 17, 2005, 19:56:15 »
Niitä on ihan sairaasti. Pilvin pimein. Tässä muutama niistä:

-Taru Sormusten Herrasta: Aivan mahtavalla tavalla sovitettu elämää suuremmasta kirjasta elämää suuremmaksi leffaksi. Näyttelijät ovat kaikki nappivalintoja, lavastukset aivan upeat, puvustus, musa yms. Petetr Jackson hoiti homman kunnialla kotiin.

-Johnny Deppin koko tuotanto: Yksinkertaisesti sanottuna Johnny on ihan sai-RAAN hyvä näyttelijä. Piste. laskeskelin tossa vähän ja huomasin että oon nähny siltä 10 leffaa. Aika hyvin. Benny & Joon ja Edward ^^

-Amélie: Aivan ihana :) Joku sano takakannessa, että jos Pariisi ja aito rakkaus tuhoutuisivat, arkeolegit voisivat restauroida molemmat vain yhdestä Amélien kelasta. Osuvasti sanottu.

-Moulin Rouge: Sanon tässä nyt ihan virallisesti, että tämä on eka leffa jota katsoessa olen oikeasti itkenyt :) Enkä vain lopussa, vaan myös keskellä ja muissakin. Aivan ihana musa *huokaus*. Lemppareita ovat se ihan eka biisi "There was a boy.." ja El Tango De Roxanne. Näyttelijät olivat loistavia. Aivan ihana.

-Henkien kätkemä ja Kissojen valtakunta: Minä olen animaatioiden ja  mangan ystävä. Nämä olivat ekat animet jotka näin ^^ HK:ssa rakastin Kasvotonta. Se oli niin surullinen. KS:ssä taasen Paroni oli aivan loist.

Siinä oli pieni osa meikäläisen lemppareista :) Kerrankin tuli pitkä viesti.

Girabbit

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 20, 2005, 16:31:46 »
Näitä riittää. Tässä muutama.
Suurin osa Disneyn piirretyistä Siis ennen vuosituhannen vaihdetta tehdyt, useimmat ainakin. Kaikki on niin ihania. Notre Damen kellonsoittaja, Mulan, Leinojakuningas, Aladdin... Uusimmista Nemoa etsimässä. Kaikkia hyviä en edes heti muista.¨
Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme Kaunis elokuva, ne kaikki taistelut sun muut on hienoja, vaikka aika yliluonnollisia onkin. Ja kaiken lisäksi miun lempinäyttelijä Zhang Ziyi :D
Hero Toinen melkein samanlainen, muinaisessa Kiinassa miekkaillaan. Ja ne värit. Ihania. Zhang Ziyi tässäkin.
Taru Sormusten Herrasta Koko trilogia. En osaa parasta kolmesta sanoa. Pippin on paras :)
Moulin Rouge Aika siirappinen, mutta se musiiki on mahtavaa. Miekin tykkään siitä ekasta biisistä, There was a boy.... Ja se Roxanne-tango tottakai. Ihana.

Rosie

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 20, 2005, 17:49:07 »
Moulin Rouge
Upean upea musikaali, niin ihanan visuaalinen jaja.. aah <3 Laulut ihania ja Ewan McGregor ja Nicole Kidman ovat sanoinkuvaamattoman hienoja rooleissaan. Mahtava pakkaus.

TSH-trilogia
Upein elokuvaspektaakkeli mitä on nähty. Hienosta kirjasta on tehty hieno trilogia, tykkään paljon.

Vihreä Maili
Ääk, Tom Hanks on yksi suosikkinäyttelijöistäni juuri tämän elokuvan ansiosta. Ainut elokuva jossa olen itkenyt ja kunnolla. Tarina ihanan omaperäinen ja muutenkin. <3

Saksikäsi Edward
Näin tämän nyt ensikertaa jouluna ja rakastuin välittömästi. Johnny Depp:in roolisuoritus surullisena Edwardina on aivan uskomaton!

Rakastunut Shakespeare
Katsoimme tämän äidinkielen tunnilla ja tykkäsin tästä kovasti ja olenkin katsonut tämän nyt useammankin kerran.

Kolmetoista
Raadollinen kuvaus nuoruudesta joka ainakin minua kosketti syvältä, kun yhdelle ystävälleni on käymässä täsmälleen noin miten tuon elokuvan päähenkilölle kävi. Näyttelijät hienoja ja asiat esitetään todellakin miten ne ovat (ellei jopa rankemmin)

Hohto
En ole ikinä ymmärtänyt tätä elokuvaa mutta jokin siinä kiehtoo. Jack Nischolson on niin uskottava että ihan oksettaa.

Poissa Paige

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #20 : Maaliskuu 26, 2005, 10:14:10 »
Peter Pan (2003) Ihana! Kaunis musiikki ja se sadunomaisuus! Hyvät näyttelijät, Jason Isaacs saa Koukusta niin aidon, pelottavan...
HP ja salaisuuksien kammio Lempparini HP-leffoista. Viisasten kivi ja Azkabanin vanki eivät yltäneet samaan.
Rakastunut Shakespeare Katsottiin ensin enkun tunnilla ja myöhemmin lainasin kirjastosta. Koskettava, historiallinen tarina.
Järki ja tunteet Jane Austenin romaaniin perustuva elokuva. Historiallinen (jep, olen historiahöperö). Ja Alan Rickman, se ääni...ihana...
Moulin Rouge Historiallinen (kuinka niin toistan itseäni?), koskettava, surullinen nyyhkyleffa (minulle lähes kaikki ovat sellaisia). Kaunis musiikki, musikaalit ovat yleensäkin hyviä.
You can dance, you can jive, having the time of your life
See that girl, watch that scene, dig in the dancing queen
ABBA, Dancing Queen

Ancel

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #21 : Maaliskuu 26, 2005, 13:35:42 »
Juu. Hyviä elokuvia on monen monta. Tottakai. Mutta muutama mistä minä pidän eritoten (kaikkia niitä kaikkein ihannimpia ei sitten aina muista..)
Titanic Tositapahtumiin perustuva, titanicin uppoamisesta kertova elokuva. (titanic upposi vuonna 1912, muistaakseni.. xD) Todella hyvin toteutettu ja kaikki on niin koskettavaa. Muuta ei kyllä osaa sanoa. Olen sanaton tästä elokuvasta.
TSH:t. No joo, kaikkihan pitävät fantasiasta ja ymmärtävät minua (tai sitten ei). Tämäkin elokuva on hyvin toteutettu ja näyttelijät ovat hyvin uskottavia. x) (Miten sen muutenkaan voisi sanoa?)
Harry Potterit.  Äh, Jos kerran kirjat ovat ihania, elokuvatkin ovat. Huono puoli ainoastaan, suuri osa kirjan tapahtumista jätetty pois, mutta minkäs sille voi, elokuvastahan tulisi lähes 6 tuntia pitkä. ^^
Pirates of the Caribean Hyvä elokuva, hyvät lavasteet ja puvut näytteliöillä. Juuri samaan tapaan kuin merirosvoilla ja sen ajan ihmisillä olisikin. ^^ (Varmaan..?)
Kurkunleikkaajien saari. Tämä lähes samanlainen kuin edellinenkin. Merirosvoilua. Ihanaa. ^^

Jos nyt tukkisin suuni, etten vain kävisi läpi koko elokuva historiaa, mutta kun... Elokuva friikki on elokuvafriikki. :)

Poissa Cherry

 • Leijuva teelusikka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • True to you
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #22 : Maaliskuu 26, 2005, 20:17:00 »
Yli muiden menee selvästi:

Pirates of the Caribbean
Ihana elokuva, hieno puvustus, idea/juoni, näyttelijät..
Johnny Depp on paras, yksi lempinäyttelijöistäni.

Titanic
Todella surullinen ja koskettava elokuva. Tykkään todella paljon.
Kate Winslet tekee loistavan roolisuorituksen, kuin myös Leonardo DiCaprio.


muoks tähän väliin:

Finding Neverland
Erityisesti Peteristä pidin. Ja juonesta ja ihanasta toteutuksesta. Depp oli taas luonnollisestikin hyvä roolissaan..^^


Sitten on niitä mitkä ovat ihania, mutta eivät lempileffoja:

Saksikäsi Edward
Haikea ja melko surullinenkin. Loistava suoritus Deppiltä, ja Burtonilta.

Blondin kostot
Ihanaa komediaa, ja piristää päivää. Reese osaa näytellä..
"It is not our abilities that show what we truly are. It is our choices."
-Albus Dumbledore

Sirius is our morningstar. <3

Wiria

 • Ankeuttaja
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #23 : Huhtikuu 02, 2005, 16:38:36 »
Donnie Darko Aivan ihana, itken lopussa, tosin loppu on omalla tavallaan onnellinen. Täynnä pieniä yksityiskohtia ja mukaansatempaavia oivalluksia. Mahtavat roolisuoritukset, varsinkin Donnien näyttelijän kohdalta, ja niin hieno juoni, joka menee useimmilta yli ymmärryksen.

Pirates of the Caribbean Jack Sparrow, mitä muuta enää pitäisi sanoa? Mahtava seikkailu ja hyvät roolisuoritukset. Meinaa tulle tippa linssiin, kun Barbosa sanoo viimeiset sanansa ja kaatuu pudottaen omenan kädestään. Se ei koskaan saanu syötyä sitä! Byhyy..

Mononoke Hime Eli Prinsessa Mononoke. Ihanat musiikit ja maisemat seuraavat toisiaan ja Japanilaisia jumalia mahan täydeltä. Koskettava.

Nightmare Before Christmas Niin hyvät musiikit ja niin ihana tarina. Onko Jack Skellingtonia siistimpää luurankoa nähty?

Maailma on täynnä hyviä elokuvia ja tässä on niistä vain murto osa.

Poissa Vela

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Mikä on suosikkielokuvanne ja miksi?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 02, 2005, 19:02:52 »
Ehdottomasti Pirates of the Caribbean - Curse of the Black Pearl!! Se täytyi käydä katsomassa leffateatterissa oikein kahteen kertaan. ( Ja myöhemmin piti ostaa videokin) Kun ensimmäistä kertaa näin tämän leffan olin aivan haltioissani ja taputin pieniä kätösiäni innokkaasti yhteen.

Johnny Depp tekee elokuvassa uskomattoman roolisuorituksen. Pikku Orli ei mitenkään yllättänyt vaaan oli tasaisen paksu, mutta silti hyvä. Keira Knightley oli elementissään.Puvut olivat ihania. -Syvä huokaus- Onneksi elokuvalle tulee jatkoa. (Kunhan ne eivät vain pilaisi sitä...)

Tietenkin täytyy mainita TSH. Elokuvat olivat kerrassaan loistavan upeita. Kaikki kolme piti tietenkin ostaa videolle oman kirjahyllyn koristeeksi. Pidän enemmän näistä kolmesta leffasta, kuin itse kirjasta. Kirja oli mielestäni hitusen tylsähkö, mutta kuuluu aivan omaan kastiinsa.
Laajoina levittäytyvät Pohjolan synkät metsät, ikivanhoina, salaperäisinä villeissä unelmissaan, siellä asuu metsien suuri jumala, metsän henget kutovat salaisuuksiaan hämärässä.