Kirjoittaja Aihe: Terra Nova  (Luettu 1953 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Terra Nova
« : Tammikuu 22, 2012, 15:38:37 »
28.1.2012 alkaa Maikkarilla uusi sarja, Steven Spielbergin tuottama Terra Nova. Kyseisen sarjan ensimmäisen tuotantokausi näytettiin Jenkeissä viime syksynä, mutta jatkosta ei ole vielä varmuutta. Ovatko muut jo katsoneet Terra Novaa? Terra Nova on ilmeisesti yksi kaikkien aikojen kalleimpia tv-sarjoja. Se sijoittuu vuoteen 2149, josta Shannonien perhe matkaa 85 miljoonaa vuotta taakse päin aika-avaruudesta löydetyn repeämän avulla pakoon ihmisten tuhoamaa tulevaisuuden maapalloamme. 85 miljoonan vuoden takaisella maapallolla mantereet ovat kiinni toisissaan ja ympäriinsä käyskentelee dinosauruksia.

Minusta tässä sarjassa parasta onkin upeat maisemat, ja ainakin tuollaiselta vähän isommalta tv-ruudulta hyvälaatuisena katsottuna näyttää melko hienolta. Sarjaa on kuvattu Australiassa, minkä lisäksi näitä kaiken maailman dinosauruksia on luonnollisesti tehty tietokoneella. Voisin kuvitella, että tämä sarja uppoaa hyvin monenlaisiin katsojiin - mikä saattaa olla myös sen heikkous. Mukana on toimintaa, on sotilaita, perhe-elämää ja sen ongelmia, rakkautta... Osa jaksoista tuntuu olevan vähän sellaisia täytejaksoja, eikä niissä edes tapahdu juonen kannalta mitään oleellista. Juoni alkaakin tiivistyä vasta sarjan edetessä, ja juonessa pääsi hyvin eteenpäin jos katseli useamman jakson putkeen. Voi olla, että jos seuraa telkkarista kerran viikossa, niin saattaa alussa tuntua pitkästyttävältä. Mutta itselle passasi hyvin myös se, että joissakin jaksoissa keskitytään enemmän ihmissuhteisiin kuin toimintaan, ja joka jaksossa on kuitenkin hienoja maisemia ja eksoottista luontoa. Omat lempihahmoni ovat hieman vanhanaikainen sotilaspoika Mark Reynolds, kaikkitietävä Maddy sekä Mira, pahisten johtaja. Toivon kovasti, että tästä sarjasta tulisi myös toinen tuotantokausi, sillä juonessa olisi hyvät ainekset edetä!
Humor me.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Terra Nova
« Vastaus #1 : Tammikuu 28, 2012, 22:17:00 »
Pakkohan tuo ensimmäinen jakso oli tänään katsoa, vaikutti sen verran mielenkiintoiselta sarjalta jo mainostenkin perusteella. Yhdestä jaksosta on vielä hyvin vaikea muodostaa minkäänlaista mielipidettä sarjasta, mutta vaikuttaa ihan hyvältä, vaikkei mitään suurta koukuttumista (ainakaan vielä) tapahtunut. Lostista en tykännyt, ja Terra Novaa on jossain määrin väitetty samanhenkiseksi, joten saapi nähdä.

Erikoistehosteet olivat kyllä melko vakuuttavia, dinosaurukset eivät aivan sitä parasta mahdollista laatua olleet, mutta toisaalta mä en vaadi erikoistehosteilta kovin suuria, joskin tuollaiset hahmot saattavat töksähtää, jos ovat kovin epärealistisia. En kylläkään valita.
Henkilöhahmot vaikuttavat olevan okei, ei ketään kovin mielenkiintoista tullut vielä vastaan, aika lailla perusasetelmat, mutta kunhan nuo saavat enemmän syvyyttä tulevien jaksojen myötä, ehkä mielenkiintokin kasvaa sitä mukaa.

Ihan hyvä ensimmäinen jakso, kyllä tuota ainakin toistaiseksi tulee seurailtua. :)
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Always

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PatronusSpell15386
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Terra Nova
« Vastaus #2 : Huhtikuu 05, 2012, 10:59:19 »
Oih, miten olen missannut Terra Nova keskustelun! :D

Terra Nova on mielestäni tosi jees sarja. :) Tykästyin siihen hieman Lostimaiseen fiilikseen ja tavallaan tuossa Terra Novassa näkyy myös Avataria. :D Itse rakastan Avatar elokuvaa ja Lost sarjaa fanitan yhä edelleen, vaikka se onkin ajat sitten loppunut. :) Terra Nova on mielestäni jonkinsortin sekoitus noista kahdesta, Avatarin maisemat ja maailma on tuntematon ja absurdi, ja Lostin tapaan on kaksi erilaista heimoa jotka kamppailevat keskenään jne. :)

Terra Novassa tykkään muutamista henkilöistä todella paljon, ja ne ovat Mira, Zoe ja Jim. Samoin Maddyn poikaystävä on hyvä hahmo ja vetää rooliaan uskottavasti. :) Mirasta tykkään kuitenkin kaikista eniten, kova mimmi ja todellinen vastus Terra Novalle. Mira on niin viehättävä ja kiinnostava hahmo, samaan aikaan todellinen bad ass ja kuitenkin herkkä äiti. :)

Dinot ovat toteutukseltaan kökköjä ja sarjassa on miljoona kämäistä epäloogista virhettä, mutta en anna niiden häiritä. Hyvä sarja siltikin, vaikka tosiaan joka jaksossa tulee sellaisia "EI NÄIN" hetkiä :D

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Terra Nova
« Vastaus #3 : Huhtikuu 05, 2012, 13:54:11 »
Katsoin kolme ekaa jaksoa. En ymmärrä miksi, koska menetin kiinnostukseni heti ekan jakson jälkeen.

Minä olen aina ajatellut, että jos toimintasarja haluaa saada mahdollisimman monta katsojaa heti alussa koukkuun, pitää ensimmäisen jakson olla mahdollisimman mieleenpainuva ja heittää kehiin myös monia kysymyksiä joihin katsoja haluaa vastauksia. Terra Novan ekassa jaksossa ei tapahtunut juuri mitään ja mysteerit alkoivat nostaa päätään vasta toisessa jaksossa, enkä minä jaksanut kiinnostua niistä yhtään (ja sarjaa netissä katsonut kaverini väittää ratkaisujenkin olevan pettymyksiä).

Ai mitä? Terra Nova onkin perhedraama? No hyvässä draamassa pitäisi olla hahmoja joiden elämänvaiheista haluaa tietää lisää. Terra Novassa pääperhe on kävelevä nippu kliseitä joiden seuraavan repliikin arvaa heti. Lisäksi meno lienee välillä liian hurjaa perheen pienimmille. Mutta Terra Nova on myös täynnä laskelmoituja kompromisseja lapsiperheille (päähahmot eivät missään nimessä ole todellisessa vaarassa, dinoja ei vahingossakaan tapeta...).
Näettekö pointtini? Terra Nova yrittää liikaa mielyttää kaikkia sillä lopputuloksella, että kaikki on hutaisten kustua.
Tehkää joko toiminta täytteinen sarja dinojen keskellä selviytymisestä tai sitten harmiton koko perheen hupiajelu, älkääkä pyrkikö molempiin. Sen lisäksi, että sarja on auttomaton sekamelska niin asiaa eivät varsinaisesti auta monet ärsyttävät pienet yksityiskohdat (kyllä sen ikäisen tytön pitäisi jo vaistomaisesti ymmärtää milloin pitää olla hiljaa).

Ymmärrän, että tv-budjektilla (olkoonkin kallein sarja ikinä) on hankala tehdä vakuuttavia dinoja, joten olen vaihteen vuoksi reilu enkä valita efekteistä.

Kuten näkyy niin kommenttini on aika epäselvä, mutta niin ovat myös tunteeni tästä sarjasta. En pidä siitä, mutta en osaa selkeästi alleviivata yhtä selkeää häiriötekijää. Ehkä sarja lähtisi yllätysnousuun neljännessä jaksossa, mutta kolme ekaa jaksoa pitivät huolen siitä, ettei minua kiinnosta yhtään ottaa asiasta selvää.

P.S. Mietin tässä hetki sitten, että olisiko sarja joka pyörisi ekan jakson alussa nähdyn synkän tulevaisuuden ympärille kiinnostavampi oikein tehtynä? Kuka tietää...
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Sab

 • Ankeuttaja
Vs: Terra Nova
« Vastaus #4 : Huhtikuu 08, 2012, 11:32:56 »
Dinot ovat toteutukseltaan kökköjä ja sarjassa on miljoona kämäistä epäloogista virhettä, mutta en anna niiden häiritä. Hyvä sarja siltikin, vaikka tosiaan joka jaksossa tulee sellaisia "EI NÄIN" hetkiä :D

Minusta taas dinosaurukset on toteutettu poikkeuksellisen hyvin. :"D Myös niiden peruskäytösmalleja on osattu mallintaa (kuten kohtaukset, joissa Sixersit ajavat sauruksia tulella ja melulla päin Terra Novaa). Mutta luonnon monimuotoisuuteen on kiinnitetty ehkä liian vähän huomiota. Saapuneita ihmisiä ei tunnu paljoakaan kiinnostavan aina välillä heidän poikkeuksellinen asuinympäristönsä.

Talot ovat äärimmäisen pelkistettyjä ja tylsiä, samoin Terra Novan ympäristö, ottaen huomioon, että siellä on asunut ihmisiä jo kohta kymmenen vuotta tai sitä luokkaa. Tietysti joku Shannonin perheenkin talon siisteys ja ahtaus on ymmärrettävää, kun heillä on "ylimääräinen" lapsi ja he vasta ovat saapuneet. Mutta kuitenkin voisi olettaa, että leluja ja vaatteita tms. olisi enemmän. Minua myös harmittaa, kun ilmeisesti portaalista tulleet eivät saa paljoa mitään matkatavaroita mukaansa. Onko siinä ehkä jokin painorajoitus? Jos kaiken tavallaan joutuu peruskamojen lisäksi tekemään itse, sekin voi tietysti selittää alkeellista sisustusta. Silti vain harmittaa, kun Sixersit tuntuvat olevan parempia keksimään erilaisia sovelluksia tavaroistaan ja Terra Novassa eletään kuin pienissä kloonatuissa kapseleissa.

Poissa nominal

 • Kuriositeetti
 • Vuotislainen
 • Pottermore: FireboltLumos114
Vs: Terra Nova
« Vastaus #5 : Elokuu 25, 2012, 13:42:18 »
Heheh, minä en näköjään odota tv-sarjoilta liikoja, sillä olin oikeastaan samaa mieltä kaikkien kertomienne negatiivisten puolien kanssa - ja silti pidän Terra Novasta todella paljon! Se on mielestäni juuri sopiva sellainen "aaah, istunpa sohvalle ja nostan jalat ylös ja haen mainostauoilla vähän jäätelöä" -sarja. Sopivasti jännittävä mutta kuitenkin sellainen, että jatkoa malttaa odottaa viikon päähän.

Aloitin sarjan katsomisen juurikin sen takia, että sitä mainostettiin maailman kalleimpana. Dinot sun muut eivät iskeneet minuun lainkaan, mutta sarja paljastuikin sitten olemaan jotain ihan muuta, mikä oli hyvä minun kannaltani. Kieltämättä itseäkin häiritse paljon se, että hahmot eivät kiinnittäneet luontoon oikeastaan mitään huomiota. Mieleen on kuitenkin jäänyt erityisesti se kohta, kun Zoe (kai) katselee kuuta ja kysyy ihmeissään, mikä tuo oikein on. Tuli heti sellainen kamala fiilis, että käykö maapallolle oikeasti vielä noin.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Onko kenelläkään tietoa, onko sarjaan tulossa jatkoa? Minä ainakin tahdon nähdä!
Peitetty liekki on tulisin ~ Entä jos Voldemort olisikin valinnut toisin? ~ Taikalaiva Titanic

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Terra Nova
« Vastaus #6 : Elokuu 25, 2012, 13:50:47 »
Onko kenelläkään tietoa, onko sarjaan tulossa jatkoa? Minä ainakin tahdon nähdä!

Sarja floppasi Amerikassa täysin, eikä jatkoa ole ilmeisesti tulossa. Yhteen kauteen jäi tuo maailman kallein sarja.
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Terra Nova
« Vastaus #7 : Elokuu 25, 2012, 13:54:18 »
Onko kenelläkään tietoa, onko sarjaan tulossa jatkoa? Minä ainakin tahdon nähdä!

Fox menetti mielenkiintonsa sarjaan, koska tuli kalliiksi ja tarpeeksi moni ei katsonut. Jos joku muu kanava on valmis ostamaan Terra Novan oikeudet niin sitten voisi jatkua, mutta sarjan loppumisesta on niin kauan, että tuskin tulee tapahtumaan.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa nominal

 • Kuriositeetti
 • Vuotislainen
 • Pottermore: FireboltLumos114
Vs: Terra Nova
« Vastaus #8 : Elokuu 25, 2012, 15:25:09 »
No voi kökkö ): Aina kaikki sarjat, joita seuraan, loppuvat. Niiiisk :/ Mutta hyvä nyt ainakin tietää, kiitos teille!
Peitetty liekki on tulisin ~ Entä jos Voldemort olisikin valinnut toisin? ~ Taikalaiva Titanic