Kirjoittaja Aihe: Troy eli Troija  (Luettu 13311 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Troy eli Troija
« Vastaus #25 : Lokakuu 31, 2004, 13:08:42 »
Mitäs täst elokuvasta voisi sanoa...? No, se oli hyvä. Olen aina pitänyt historiallisista elokuvista mihin on panostettu (esim. Taru sormusten herrasta, Kleobatrasta jne.).
No, alussa en odottanut elokuvalta paljoa. Ostin sen lähinnä koska aattelin sen olevan TSH:n tasoa (ja niinhän se olikin, ehkä vähän huonompi [TSH:ta ei löy mikään XD]) ja näytti se ihan mielenkiintoiselta.
Oikeastaan tää elokuva oli parhaimpia elokuvia mitä olin nähnyt. Tais olla ensimmäinen miss päähenkilö oli 'pahojen' puolella eli senkin takii elokuva oli hyvä. En meinaan pidäs siitä kun koko ajan päähenkilö on hyviksien puolella.

Jos pitäisi arvostella näytteliäsuorituksia niin aloitanpa arvostelemalla Brad Pittiä. Elikkä Troia on ainut elokuva missä olen nähnyt hänet. No... hän näytteli hyvin kyllä roolinsa, mutta en pitänyt hänen hahmostaan paljoa joten en paljoa katsellut miten hän näyttelee.

Mutta Eric Bana... olin troijan puolella hänen takiaa... Hän osasi näytellä paljon paremmin kuin Brad Pitt. En osaa selittää miksi... mutta esim. kun Hector valmistautui kohtaamaan Akilleusta niin olin lähellä rukoilla että Hector voittaisi (tiesin ettei hän voita...) ja sitt ku Akilleus sito Hectorin ruumiin siihen naruun ja raahas sitä sitt leirintä alueelleen otti se vähän vihaks. Mutt sitt kun Akilleus kuoli lopussa en tuntenut mitään surun tapaista kuten Hectorin kuolemassa...

No, elokuvan toteutus oli hyvä. Luulin ett suurin osa lavastuksesta olisi tehty tietokoneella mutt ei näköjään. Ovat nähneet kiitettävästi vaivaa...
No, troijan puuhevonen oli kyll lievä pettymys... se oli musta liian pieni. Olin aina kuvitellut että troijan puuhevonen oli niin suuri ett ihmiset sen ymärillä olisivat lähinnä pisteitä, mutt...
"Are we there yet?"
"No"

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Troy eli Troija
« Vastaus #26 : Marraskuu 15, 2004, 17:52:38 »
Hobitille joka puuttui tiedoksi se kirjoitetaan Akhilleus! Ja kaikille muillekin.
Ja Aranko sinä olit joka Orlista valittelit, miks sä sitä meille valitat? Ei me Orlia leffoihin tungeta... Ja kyllä se osaa näytellä, mun mielestä. Mä olisin tahtonut mennä katsomaan Troijan elokuviin mutta kun se oli K-15. No nyt mä oon nähny sen kahesti ja tulin sitten miettineeks että hyvä etten menny sitä leffaan kattomaan. Sillon mä en vielä kestänyt mitään niin raakaa ;)
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Xeemu

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #27 : Marraskuu 15, 2004, 21:22:15 »
Täytyy myöntää, että oli melkoinen pettymys. Jotenkin tylsä elokuva, vaikka potentiaalia tarinassa kyllä löytyy. Draamaa, draamaa, muutama sekava taistelukohtaus ja lisää draamaa. Ei oikein ole minulle sopivaa.

Hautausmaa

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #28 : Marraskuu 15, 2004, 23:06:22 »
Alapuolella oleva teksti sisältää SPOILEREITA!

Lainaus käyttäjältä: "Asoalian"
Hobitille joka puuttui tiedoksi se kirjoitetaan Akhilleus! Ja kaikille muillekin.

Tuosta kirjoitustavasta oli muistaakseni puhetta lehdissä Troijan ilmestymisen aikoihin. Vanhempi muoto täällä Suomessahan on Akilles (Akilleen kantapää). Tuo sinun kirjoittama muoto on varmasti hyväksytty, onko se muuten uudempi? Ainakin englanniksi se Achilles elokuvassa, suomennoksesta en ole varma, mutta jompi kumpi se oli noista. Mutta loppujen lopuksi eikö lähes sama kumpaa muotoa käytetään? Kyllähän tuosta tiedetään ketä tarkoitetaan.

Sitten itse elokuvaan. ^^ Mielestäni elokuva oli hyvä, vaikka en nyt ihan kaikken tarkimpia yksityiskohtia muista. Kävinhän kattomassa leffan silloin toukokuussa. Pitänee varmaan vuokrata se joskus Makuunista. Itselläni oli valtavat odotukset leffan suhteen. Olin nähnyt trailerin ja ihastunut siihen valtavasti. Katselin sitä moneen kertaan TV:stä (Tampere TV rocks). Kertojen laskemiseen tarvittaisiin hyvin monta kättä.
Mutta asiaan. Pidän hirveästi historiallisista ja fantasiaan pohjautuvista leffoista. Joten Troija oli aika luonnollinen valinta minulle. Elokuvan alusta en oikein muista muuta kuin Akilleksen (:P) taistelun sitä jättiläisen kokoista miestä vastaan. Legendaariset " Is there no one else?" -huudot saavat vieläkin väreitä aikaa selässäni. Brad Pitt sinällään ei ollut huono valinta Akilleen rooliin. Kyllähän mies näytellä osaa, eivätkä nuo lihakset niin hirveän tökeröiltä näytä. Kyllähän Akilleksen kuuluu olla lihaksikas, jos hän kerran myyttien mukaan oli oman aikansa paras soturi. Mielestäni Pitt onnistuu roolissaan ihan tarpeeksi hyvin, vaikkei Akilles nousekaan elokuvan parhaaksi henkilöksi.  Sen tittelin nappaa itselleen Eric Banan näyttelemänä Hector, joka ainakin minulle tuli täysin puun takaa. Kyllähän olin miehestä kuullut Hulk-leffan yhteydestä, mutta en odottanut hänestä tuollaista, siis noin hyvää näyttelijää. Hän sopii rooliinsa täydellisesti, en pysty kuvittelemaan ketään muuta Hectorin rooliin. En tiedä onko tämä tehty ihan tarkoituksella, mutta Hector oli ainakin minulle elokuvan sankari. Samaten olin surullinen, kun Troija paloi. Tietenkin tiesin kaiken tuon, mutta silti.
Hectorissa on kaikkea sitä, mitä sankarissa pitääkin olla: moraalia, rehellisyyttä, huolehtivaisuutta jne. Hän luo hyvän vastapainon Akilleelle vastapuolen parhaana sotilaana. Hectorin pikkuveli Paris, jota Orlando Bloom näyttelee, ei varsinaisesti ole pettymys. Parishan oikeasti on tuollainen, pelkuri ja kaikkea vastaavaa. Eli Orlando sopii roolin loistavasti, en oikein keksi ketään muuta pelkurimaista tähän rooliin, mutta kai niitäkin on lisää.  

Muista henkilöistä erityisesti Peter O'Toolen näyttelemä Troijan kuningas Priamos loistaa. Yksinkertaisesti vain älyttömän hieno suoritus. Niin hienosti O'Toole on onnistunut näyttelemään. Hienoimpana kohtana muistan, kun Priamos tulee pyytämään Akillekselta lupaa saadakseen vietyä poikansta Hectorin polttohaudattavaksi Troijaan.
Odysseus ei ole lähelläkään sitä, minkälaiseksi hänet olen aina kuvitellut. Ehkä Sean Bean on jäänyt ikuisiksi ajoiksi päähäni LotRin Boromirina, ainakin siltä vaikuttaa. ^__^ Kuitenkin hän onnistuu hyvin Odysseuksena. Muista hahmoista mieleeni muistuvat troijalainen papitar, joka on kreikkalaisten vankina, jotenkin hän on vain niin viehättävä, oikeastaan kauniimpi kuin Helena, jonka takia koko sota sodittiin.
Kreikkalaiset kuninkaat Menelaos ja Agamemnon ovat kerrankin realistisia. Itse pääpahista, Agamemnonia, ei kiinnosta pätkääkään Helenan kohtalo, vaan tämä vain pitää sitä loistava syynä aloittaa sota Troijaa vastaan. Tässä voisi viittauksen Bushiin ja Irakin sotaan. Motiivit nimittäin ovat molemmilla aika samanlaiset. Kun ajatellaan tarkemmin armeijoitten kokoja, voi huomata yhden tärkeän seikan: ne ovat aika samankokoiset. Ja kun tiedetään hyökkääjinä olleitten kreikkalaisten, olevan nykyisen Kreikan alueella olleiden kaupunkivaltioiden liittoutuma, ero näkyy. Troija on selvästi isompi, kuin mikään muu kaupunkivaltio. Joten näin ainakin saadaan perustelluksi kreikkalaisten hyökkäysinto.

Sitten vielä musiikkiin ja muihin yksityiskohtiin.  Kuten Sormusten Herrasta olemme huomanneet, sopivan musiikin tärkeys on elokuvassa todella merkittävä tunnelman luoja. Suuri osa elokuvien ja miksei myös videopelejen tunnelmasta tulee sopivasta musiikista.  Troijan musiikeista ei jää mieleen, kuin yksinkertainen musiikki, joka soi Hectorin ja Akilleen kaksintaistelun taustalla. Kylmiä väreitähän se sai aikaan selässäni. Ja siihen lisättynä ennen taistelua kuullut Akilleen "Hector, Hector!" -huudot Troijan porttien luona. Ihanaa.^^
Erikoistehosteet ja ohjaus ovat mielestäni hyvää tasoa, vaikka en nyt tarkkaan mitään muistakaan. Taistelut olivat mielestäni kuvattu ja leikauttu hyvin, kuten sopi odottaakin. Ohjaana ollut Wolfgang Petersen on kuulemma hyvä ohjaaja, vaikka en muistaakseni ole muita hänen elokuviaan nähnyt. Mutta Troijan perusteella, hän on ehdottomasti huippiohjaaja. Mitäköhän olisi käynyt, jos ohjaajana olisi ollut joku Hollywoodin b-elokuvien ohjaajana? *pelottava kauhyskenaario*

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Troy eli Troija
« Vastaus #29 : Joulukuu 14, 2004, 16:43:04 »
Kävin katsomassa Troijan "muinoin" toukokuun lopussa kaveriporukassa. Minusta tuntui silloin, ettei se ole niin hyvä elokuva, vaikka suurella mielenkiinnolla lähdinkin katsomaan. Loppujen lopuksi pidin leffasta. Ja jälleen kerran musiikki oli hienoa. Vuokrasin DVD:n tuossa vajaa kuukausi sitten, eli katsoin sen uudestaan. Oli pakko :)

Joskus viime vuoden puolella taisin Demistä lukea, että tällainen elokuva on tulossa. Kiinnitin siihen huomiota lähinnä sen takia, että siinä olisi mukana Orlando Bloom ja Sean Bean.

Troijan sodasta tiesin sen verran, mitä alakoulussa joskus siitä oli puhuttu, samoin, mitä tiesin muuten siitä. Tarkempia yksityiskohtia ei oikein ollut tiedossa. Sotilaiden asut olivat hauskat: suunnilleen minihameet :P Jeah.

Toisaalta Orlin oleminen leffassa tympi, kun hän nyt on ollut TSH-trilogiassa ja Pirates of the Caribbeanissa, mutta onneksi hän näytteli tässä hieman ajattelematonta nuorukaista, joka ei ole paras taistelija :)

Brad Pittistä en ole ikinä ollut innostunut, mutta hyvän roolin mielestäni veti. Eric Bana taas oli minulle lähes tuntematon, mutta pakko sanoa, että hyvä hän oli.

Sean Bean. Paras näistä tyypeistä, jotka mainitsin. Noh, yksi lempparinäyttelijöistäni, ettei sen puoleen. Harmi, ettei Odysseysta kovinkaan paljon näytetty. Tosin eihän elokuva hänestä niin kerro. Tietääkö kukaan, onko Odysseiasta tulossa elokuvaa? Miten minulla on sellainen muistikuva, että saattaisi tulla...

Leffan toteutus kelpasi minulle. Troijan kaupunki oli hieno, ja kuva merestä, joka oli täynnä laivoja, vautsi. Puuhevonen oli OK, mutta miten ihmeessä troijalaiset saivat sen porteista sisään, sillä se oli korkeampi kuin oviaukko? :D

Xeemu

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #30 : Joulukuu 14, 2004, 18:48:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Ruiskaunokki"
mutta miten ihmeessä troijalaiset saivat sen porteista sisään, sillä se oli korkeampi kuin oviaukko? :D


Kaivoivat rampin portin alle? Siis sellaisen, että porttia ennen maantaso laskee ja portin jälkeen nousee. Täytyy kyllä myöntää, että itse en kyseistä epäkohtaa huomannut, mutta ei kyllä mikään ihme vaikka sellainen olikin. Ainahan tällaisia "huolimattomuusvirheitä" eksyy elokuviin.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Troy eli Troija
« Vastaus #31 : Joulukuu 15, 2004, 23:40:39 »
Kävin katsomassa Troijan Gingerin kanssa, joka piti leffasta ja minä en. Minusta se oli tylsä. Leffateatterissa ei ollut silloin paljon ketään kun oltiin sitä katsomassa. Minä puoliksi makailin siellä.. Mutta leffasta en pitänyt, vaikka aihe itsessään olikin varsin mielenkiintoinen, mutta silti en pitänyt. Se ei vaan.. säväyttänyt. Eikä Orlando Bloomistakaan ollut mitään apua. Valitettavasti, vaikka hyvä näyttelijä onkin. Tosin, oli siin leffassa kyllä jotain hyviäkin kohtia mutta muuten ajatukset harhaili ihan jossain muualla... Uudestaan en aio katsoa, ellei joku sitten pakota..
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Northerly

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #32 : Joulukuu 16, 2004, 12:56:14 »
Kävin katsomassa Troijan elokuvateatterissa, koska mielenkiinto heräsi televisiomainoksista.

Petyin todella pahasti.
Troijassa oli kaikki ainekset kunnon elokuvaan, mutta joku oli mennyt ja pilannut koko homman. Kun elokuvassa on upea ympäristö ja huippunäyttelijät, luulisi että aikaiseksi saataisiin edes kunnon tarina.

Troijassa loisti ainoastaan mielestäni hieno ympäristö tapahtumille ja Brad Pittin roolisuoritus.
Jotenkin elokuva alkoi kyllästyttää jo ennen puoliväliä. Ei kunnon kerrontaa, ei kunnon juonta, vain yksi yllättävä juonikäänne.
Ehdinpä elokuvan aikana todeta senkin, kuinka kestäviä nämä antiikin sotasankarit olivat. Ensin isketään keihäs toisesta läpi, ammutaan nuolilla ja hutkitaan vielä miekallakin ja kestää muutaman minuutin ennenkuin tyyppi kuolla kupsahtaa. Lisäksi voidaan ampua pääsankarin rintaan usemapi nuoli [olisiko ollut 4 vai 5 kun laskin] ja kantapäähän yksi ja vielä se istua killittää ja vannoo ikuista rakkauttaan.

Että hoh hoijaa...

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Troy eli Troija
« Vastaus #33 : Joulukuu 19, 2004, 00:17:00 »
Lainaus käyttäjältä: "Northerly"
Ehdinpä elokuvan aikana todeta senkin, kuinka kestäviä nämä antiikin sotasankarit olivat. Ensin isketään keihäs toisesta läpi, ammutaan nuolilla ja hutkitaan vielä miekallakin ja kestää muutaman minuutin ennenkuin tyyppi kuolla kupsahtaa. Lisäksi voidaan ampua pääsankarin rintaan usemapi nuoli [olisiko ollut 4 vai 5 kun laskin] ja kantapäähän yksi ja vielä se istua killittää ja vannoo ikuista rakkauttaan.


Minä en niinkään kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta tosin Akhilleus oli kuolematon, ainoa heikko kohta oli juuri kantapää, joka otti ja petti.

Poissa

 • kAHVikuppisihteeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • jump, deliver me
Troy eli Troija
« Vastaus #34 : Joulukuu 19, 2004, 21:08:30 »
Todella hyvä elokuva. Minullapa on se jopa DVD:nä. :P
Olen pitänyt Brad Pittiä ihan surkeana, mutta elokuvassa hän osoittautui mahtavaksi! Loistava! Oi joi...^^


HUOM! Sisältää hieman spoileria!
Juonikin oli hyvä... Se on paras kohta, missä se Hektorin isä [Troijan kuningas] tulee hakemaan Hektorin haudattavaksi... Se on niin tunteellinen, mutta tavalllaan hauska kohta... *pyöräyttää silmiään*
"Seuraavaks me vedetään sellanen progepläjäys, että te saatanan kakarat ette löydä kotiinne."

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Troy eli Troija
« Vastaus #35 : Tammikuu 15, 2005, 02:44:34 »
Minä pidin tästä elokuvasta, vaikka aika saippuaoopperaksi se kyllä meni. Oli kuitenkin pari makeaa kaksintaistelua, kauniita (ja enimmäkseen lahjakkaita) ihmisiä ja ne siniset vaatteet. Jossain oli piruilua siitä, että ei kai siihen aikaan oltu vielä keksitty solmuvärjäystä. Minä en välitä, onko puvustus historiallisesti todenmukaista, se näytti hyvältä.

Minä pidän kovasti Orlandosta, mutta Troija ei ehkä ole hänen kirkkaimpia hetkiään (lukuunottamatta erittäin tehokasta Hectorin jaloissa ryömiis kohtausta). Hän on jotenkin hieman huvittava kun hänen pitää vakuuttaa ikuista rakkauttan Helenalle. Ehkä Orlandon ja Diane Krugerin kemiat eivät oikein osuneet yhteen tai jotain. Minusta on kuitenkin surullista että näyttelijää syytetään siitä, että hahmo on epämiellyttävä. Paris kertakaikkiaan on nössö; siitä ei pääse yli eikä ympäri. Eric Bana oli upea! Minusta hän on hyvin lahjakas ja komea. Tuli katsottua Chopper hänen takiaan, mutta se ei ollut kovin miellyttävä kokemus (Eric oli kymmenen kiloa painavampi ja hahmo oli piripäinen hörhö, joka tappoi porukkaa. Perustuu vielä tositapahtumiin).

Mikä se edellä mainittu yksi yllättävä juonenkäänne mahtoi olla? Tarkoitan, kun tarina Troijan sodasta on klassikko, niin luulisi että nekin jotka eivät kyenneet lukemaan Illiasta loppuun saakka (myönnän heikkouteni. Oli liian tuskallista) ovat joskus kuulleet Troijan puuhevosesta. Tunsin tarinan noin pääpiirteittäin, koska olen lukenut jo edellä mainitun Torijan Laulun, joten oli mielenkiintoista, kun hahmot kuolivat aivan eri järjestyksessä kuin olisi voinut odottaa. Ilmeisesti eivät Hollywoodissa tohtineet tappaa Brad Pittiä kesken kaiken tai antaa Helenan palata kaikessa rauhassa Kreikkaan Menelaoksen käsipuolessa kun tämä on ensin aiheuttanut kokonaisen kulttuurin tuhon.

Jotenkin melkein toivon että jättäisivät Odysseian rauhaan. Jos siitäkin siivottaisiin kaikki jumalat, seireenit ja muut hirviöt pois, tarinasta ei jäisi jäljelle enää mitään. En kyllä ole kuullut, että siitä olisi tulossa uutta elokuvaversiota.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

faint

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #36 : Tammikuu 25, 2006, 21:36:23 »
Luultavasti SPOILAA!

Katsoin tämän elokuvan tänään. Olin kyllä nähnyt sen aikaisemminkin, mutta jostain syystä koko leffa meni silloin hieman ohi -

En nyt sanoisi tätä lempileffakseni, mutta hyvä tämä oli. En perusta kamalasti sotaleffoista (vaikka ei tämä perinteinen sotaleffa ollutkaan), mutta päätin kuitenkin yleissivistyksen takia katsoa Troijan. Hieno elokuva. Tykkäsin kovasti, vaikka hieman epäillen suhtauduinkin, sillä en ole jaksanut kiinnostua historiallisista leffoista.

Oli muuten todella hämmentävää, kun en osannut valita taisteluissa puoltani. Näytettiin kummankin taistelijan (/taistelijakansan) "hyvät" ja inhimilliset puolet, syyt miksi he lähtivät sotaan. Usein leffoissa näytetään vain ns. hyvien elämää ja siksi automaattisesti asettuu niiden "hyviksien" puolelle. Mutta tässä leffassa kuvattiin tasavertaisesti molempia, joten en osannut sanoa, kumman haluaisin voittavan.

Parisin ja Akhilleuksen taistelu oli PAHIN. Pakko oli pistää kädet silmille, enkä tiennyt kumpaa olisin kannustanut. En halunnut kummankaan kuolevan. Ehkä minä loppujen lopuksi olin troijalaisten puolella. Eric Bana teki niiiin loistavan suorituksen Hectorina. Ehdottomasti tämän elokuvan paras roolisuoritus. Parisin hahmo sen sijaan ärsytti. Ei siinä mitään, Orlando teki ihan okei suorituksen, mutta jotenkin Paris oli niin - äh! Niin mistään mitään ymmärtämätön (?) ja typerä, lapsellinen, AARGH. Ja kaiken lisäksi Paris ei edes kuollut... *jupinaa* Hector olisi saanut selvitä hengissä. Bratt Pitt teki myös hienon suorituksen Akhilleuksena! Vakuuttavasti näytelty. :)

Suosittelen leffaa sota-aiheisista, historiallisista leffoista kiinnostuneille. Romantiikkahömppää ja komediaa kaipaaville en ehkä suosittele, sillä leffa luiskahtaa helposti tylsäksi jos ei ole kiinnostunut aiheesta.

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Troy eli Troija
« Vastaus #37 : Tammikuu 26, 2006, 07:50:38 »
Lainaus
Kävin katsomassa Troijan Gingerin kanssa, joka piti leffasta ja minä en.

Hei, ollaan me nyt huonompiakin nähty! Mutta siis... Troija.

SPOILAA (?)

Siinä vasta varsinainen eeppinen spektaakkeli. Erikoistehosteita ym. nykyteknologiaa oli minusta hyödynnetty hyvin. Troija koko komeudessaan oli uskottava ilmestys, myös puuhevonen oli ymmärrettävä, vaikkakin typerän oloinen.
Nappirooleissa minusta olivat Eric Bana ja Peter O'Toole. (myönnettäköön, että pidän Banasta pitkälti myös sen takia, että hänellä on aivat mielettömän ihanat hiukset ja silmät) Ericistä hehkui rohkeutta ja karismaa sekä sitä tietynsorttista auktoriteettiä. O'Toole taas on sellainen konkari, jota ei voi muuta kuin ihailla. Kukaan, joka on nähnyt Lawrence Arabialaisen, ei voi väittää vastaan. Troijassa O'Toole jäi ehkä hieman liian taka-alalle, mutta eihän kaikkea voikaan saada.
Niin paljon kuin Orlando Bloomista teinivuosina pidinkin (mitä, minuunko vetoaisivat tummat miehet?) vaikutti hän vain sellaisesta ihq-magneetilta, joka tuotiin mukaan kassatuloja kasvattamaan. Kaikki kunnia hänelle, en vain enää pidä roolisuoritusta mitenkään ylitsehäikäisevänä.
Niin, sitten ihana Sean Bean. Tässä elokuvassa pidin hänestä, oikea tyyppi Odysseukseksi. Johtajatyyppiä, kuten Banakin.
Sitten pahikset Agamemnon ja Menelaos (joiden oikeita nimiä en nyt muista). He suoriutuivat hyvin barbaaristen sotapääliköiden rooleista, sikamaisia "urhoja" totta tosiaan.
Unohtuikohan nyt joku... Niin, Brad Pitt. Oikeasti, Pitt ei ole ikinä iskenyt minuun niine hiuksineen ja vatsalihaksineen. Hän oli tylsähkö ja melko väsyttävää katseltavaa. En väheksy yhtään hänen näyttelijän lahjojaan, mutta minusta Pittin kohdalla kävi sama juttu kuin Orlandon kanssa - kassamagneetti.
Elokuvaa oli mukava katsoa ja musiikin valloittivat jylläävinä. Pitkäpiimäisiä taisteluja ei olisi välttämättä jaksanut katsoa, mutta kai se siinä ohessa meni. Ainoat häiritsevät tekijät olivat pikemminkin historialliset virheet esim. Oikeasti Menelaos surmasi Parisin ja lähti Helenan kanssa. (Ennen tätä olivat Hector ja Akhilleus juosseet Troijaa ympäri, jolloin Paris oli ampunut Akhilleusta kantapäähän nuolella -> Akhilleus kuoli) //Valeriana, saatan kyllä muistaa väärinkin, mutta sellainen mielikuva minulla ainakin on, että "oikeasti" Menelaos tappoi Parisin. Mutta kuten sanoit, taiteellinen vapaus.
Mutta siinäpä se sitten oli.
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Troy eli Troija
« Vastaus #38 : Tammikuu 26, 2006, 12:12:11 »
Eikö se ollut joku ihan muu kuin Menelaos, joka surmasi Pariksen "oikeasti" (siis siinä alkuperäisessä legendassa)? Joka tapauksessa, hahmot tosiaan kuolevat aivan eri järjestyksessä kuin olin odottanut ja Menelaoksen ei kuuluisi kuolla ollenkaan. Sota myös kesti jotain kymmenen vuotta, mutta elokuvassa se näyttää lähinnä pitkältä viikonlopulta. Taiteilijan vapaus. :) Elokuvan tekijät olisivat ehkä taisteluiden ohella voineet keskittyä enemmän siihen, miksi hahmot toimivat kuten toimivat ja siihen ettei dialogi ole kuin suoraan Kauniista ja Rohkeista. Minulla oli kuitenkin joka tapauksessa hauskaa tätä katsoessa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Troy eli Troija
« Vastaus #39 : Maaliskuu 10, 2006, 10:49:24 »
Sainpas minäkin viimein katsottua Troijan o_O Ei se ihan niin hyvä ollut, kuin ajattelin. Vaikka toisaalta odotukseni eivät olleetkaan kovin suuret.

Taistelukohtauksia oli vähän liiankin kanssa. Ei niissä sinällään mitään vikaa ole, mutta ne olivat pitkitettyjä. Henkilöt olivat hyvin toteutetut, näyttelijät sopivat rooleihinsa oikein mainiosti.

Brad Pitt teki ehkä parhaimman roolityön, mutta Eric Bana oli niin ikään hyvä.

Ehkä tähän leffaan olisi kaivannut vielä jotakin. Se jäi minun osaltani vain historialliseksi taisteluleffaksi, johon ei ollut tuotu tarpeeksi uusia näkökohtia. Mutta niin, oli se siitä huolimatta ihan katsottava ja viihdyttävä leffa^^

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Troy eli Troija
« Vastaus #40 : Maaliskuu 10, 2006, 23:00:50 »
Makuasioista on aika paha kiistellä. Minä tavallaan ymmärrän, mikä Orlandossa ärsyttää (siis sen lisäksi, että jotkut tuntuvat ihhoavan periaatteen vuoksi), vaikka itse uskon että hänellä on oikeasti lahjoja. Troija ei kyllä ole siitä paras mahdollinen todiste, koska hän tuntuu käyttävän kaikki kummallisimmat maneerinsa (kallistaa päätä ja tuijottaa jonnekin kaukaisuuteen). Jopa mies itse nauraa sille.

Anana: En tiedä, miten elokuvantekijät ovat sen ajatelleet, mutta alkuperäisessä tarussa joku jumalista ohjasi nuolen osumaan siihen kuuluisaan kantapäähän. Elokuvassahan Akilles ammuttiin täyteen kuin neulatyyny Pariksen vetäessä Legolas-vaihteen silmään, mutta vain se kantapään nuoli jäi lopulta paikoilleen.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Ramorey

 • Ankeuttaja
Troy eli Troija
« Vastaus #41 : Maaliskuu 14, 2006, 16:09:08 »
Kaiketikki saattumaa. Ja elokuvassa akhileus ei kuollut varsinaisesti kantapäähän osuneeseen nuoleen vaan niihin jotka hän repi pois. Kun jäljelle jäi vain yksi nuoli joka oli kantapäässä syntyi legenda akhileen kantapäästä. tai ainakin niin minä ajattelin elokuvaa katsoesssani

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Troy eli Troija
« Vastaus #42 : Heinäkuu 07, 2015, 01:05:28 »
Minulla on tämä DVD-elokuvana ja katsoin ensimmäisen kerran nyt 2015. Sean Beanin rooli oli ihan ok siinä taustalla, Orlando Bloom ei ole tässä elokuvassa parhaimmillaan mutta hän näytteli hyvin nuorta prinssiä, joka ei osaa kunnolla taistella, on heikko ja rakastunut. Brad Pitt on näyttelijä, josta en koskaan ole pitänyt oli rooli sitten mikä tahansa. Elokuvan paras kohta oli se, kun Paris ampui jousellaan ne nuolet viholliseen! Ihan hyvin tehty elokuva, katsottava.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2015, 01:14:25 kirjoittanut Ana »