Kirjoittaja Aihe: Tv-ohjelmien ja elokuvien tunnistusta  (Luettu 72931 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tv-ohjelmien ja elokuvien tunnistusta
« Vastaus #275 : Huhtikuu 18, 2012, 19:30:37 »
Haluaisin saada selville, mitä piirrettyä lastenelokuvaa katsoin VHS:ltä pikkuveljeni kanssa useampaan kertaan oletettavasti 2000-luvun alussa tai ysärin lopussa. Hatarien muistikuvien perusteella päähenkilö oli apina, joka asui muiden kaltaistensa apinoiden kanssa hirmu korkeiden puiden latvustossa. Tällä apinayhteisöllä oli muistaakseni jonkinlaisia myyttejä koskien pahuutta puiden alapuolella, minkä vuoksi alas laskeutuminen oli tabu. Päähenkilö kai putosi alas ja löysi toisen, "sivistyneen" apinayhteisön, jolla oli kuningas, prinsessa, hovi, vaatteita (?) jne. ja vastaavasti negatiivinen asenne puiden latvustoon. Lisäksi myrkyllisillä marjoilla oli tärkeä rooli elokuvassa (niistä puhuttiin kai elokuvan alussa, ja jossain vaiheessa joku myrkytettiin?). Googletuksen perusteella löysin jonkun toisen epätoivoisen etsijän kirjoittaman kuvauksen, jonka olettaisin koskevan samaa elokuvaa:
Lainaus
Jonkinlainen "apinoiden" valtakunta jonka prinsessaa myrkytettiin ja sellainen oranssi "apina" sitten yritti sen prinsessan pelastaa. Jossain vaiheessa elokuvaa suuri joukko näitä "apinoita" lähti ylittämään jäätikköä päästäkseen toiseen paikkaan ja kulkivat kohti auringonlaskua (varmaankin). prinsessan isä sitten kuoli ku jää petti alta.
Muistaako kukaan?

//Kiitos! :)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2012, 23:43:21 kirjoittanut Aiëdaíl »

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tv-ohjelmien ja elokuvien tunnistusta
« Vastaus #276 : Huhtikuu 19, 2012, 03:40:39 »
En saa unta sairastamisen vuoksi joten googlasin sen sinulle! :) Jokin ranskalainen piirroselokuva vuodelta 1999 kyseessä ja juoni kuulosti kuvaamaltasi.
http://en.wikipedia.org/wiki/A_Monkey%27s_Tale

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tv-ohjelmien ja elokuvien tunnistusta
« Vastaus #277 : Huhtikuu 19, 2012, 16:13:17 »
Juu, eli minä ja siskoni tuossa pari päivää sitten muistelimme vanhoja piirettyjä. Minulle siinä sitten tuli mieleen kaks leffaa, joita en millään kykene kunnolla muistamaan.

Toisesta muistan vain että siinä oli päähenkilönä(?) sokea mies. Ei se siis mikään vanha ukko ollut, vaan ihan nuori, jstain syystä sokeutunut, vai oliko kenties syntynyt sokeaksi. Taisi siinä sitten olla myös joku nainen ja sitten vielä ehkä joku kolmas henkilö. En muista tästä oikeesti yhtään mitään, se tuli varmaan jotain kymmenen vuotta sitten telkkarista. Piiretty siis kyseessä.

Toinen on vähän premmin muistissa, siinä oli joku poika joka halusi mennä sirkukseen/tivoliin mutta sen isä(?) ei antanut sen mennä ja sitten se poika meni huoneeseensa mököttämään. Sitten hän nukahti ja sitten se seikkaili siellä unimaailmassa. Sillä oli joku tärkeä tehtävä, muistaakseni leffaan liittyi joku avain ja ovi jota ei saanut missään nimessä avata. Sitten ihan lopussa oli joku ihmeen luuranko-lohikäärme. Ja ihan lopuksi päähenkilö heräsi ja pääsi sinne sirkukseen loppujenlopuksi. Muistaakseni se oli näytelty niiltä osin missä se poika oli hereillä ja piiretty sitten siellä unessa. Tämäkin tuli telkusta tosi kauan sitten.

Olisi kiva tietää, kiitos jo etukäteen jos joku osaa autaa :)
Walked into the flames
Called out your name
But there was no answer
And now I know my heart is a ghost town…