Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
1
Keskustelut / Vs: Kapselivaatekaapit
« Uusin viesti kirjoittanut Taru Syyskuu 23, 2018, 19:34:43 »
Minulla on eräänlainen kapselivaatekaappi, mutta ei kuitenkaan - en ole koskaan laskenut kuinka monta väriä omistan tai paljonko vaatteita minulla on. Ylipäätään esimerkiksi sukkia ja alusvaatteita pitää olla vähän enemmän, koska pyykkipäiviä on suhteellisen harvakseltaan...

Minulla on vuodenaikavaatteet ja osa menee päällekkäin toistensa kanssa, mutta juuri edellispäivänä pakkasin kesämekot pois ja otin tilalle syysmekkoja ja samoin laitoin osan t-paidoista säilöön (mutta pidin osan kotipaitoina esillä). Kun tulee kylmempi ja talvi, kaivan näkyville muutaman villapaidan. Tämä lajittelu on sinällään pakollista, koska vaatekaappiini ei vain mahdu kaikki mahdolliset vaatteet, jotka omistan. :D Mutta tämä myös helpottaa omaa arkea, koska on nopeampi nähdä mitä vaatteita on puhtaana ja tarjolla ja on helppo etsiä mitä tarvitsee - tai juurikin vain napata sieltä mitä käteen sattuu osumaan.

Oma vaatekaappini on siis tuollainen mix and match-tyyppinen. Omistan erivärisiä pitkähihaisia paitoja, jotka sopivat monen eri tunikan tai mekon alle, tunikoja, mekkoja (kesään ja syksyyn/talveen), parit housut. Myönnän, että minulla on yhä vain liikaa vaatteita ja niitä pitäisi taas karsia (vaikka karsin niitä juuri kesäkuussa). Varsinkin villapaitoja minulla on aivan liikaa, mutta ne ovat äidin tekemiä ja rakkaita ja en halua niistä luopua. :D

Minulla on varastossa, pois näkyvistä, myös laatikko, joka sisältää vaatteita joita en ole pitänyt päälläni pitkään aikaan mutta joista en raaski vielä luopua. Niissä sääntönä on, että jos en kaipaa sitä vaatetta tämän käyttökauden aikana niin sen voi laittaa eteenpäin. Joskus sieltä myös onnistuu löytämään vaatteita, jotka on vähän unohtunut ja sitten kun sen näkee uudestaan niin rakastuu siihen taas.

Joten niin. Vähän niin kuin yritän harrastaa fiksua vaatekaappia, mutta vielä on matkaa. Työ- ja harrastusvaatteet voi minun mielestäni vähän pitää erillään arkivaatteista ja onneksi kun aloittelee uusia juttuja niin säännöt voi keksiä itse - voit pyrkiä 30-40 vaatteeseen, mutta jättää kengät, sukat ja takit laskematta (jotkut laskevat muuten tuohon mukaan myös korut) tai jättää muutaman työvaatteen ulkopuolelle. Mutta niin, ainakin itseä helpottaa kun vaatekaappi ei tursua ihan niin pahasti ja varastokin on järkevissä mitoissa, vaikka olisikin vielä varaa parantaa.
2
Keskustelut / Kapselivaatekaapit
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Syyskuu 23, 2018, 14:25:12 »
Oletko kuullut kapselivaatekaapista, ja jos olet, mitä mieltä olet siitä? Toimisiko sinun kohdallasi?

Kapselivaatekaapin ideana on se tehdä pukeutumisesta helpompaa ja nopeampaa. Sillä tavallaan lähdetään korjaamaan ongelmaa, missä periaattessa kaappi on täynnä vaatetta, mutta mitään päällepantavaa ei tunnu löytyvän. Ideana on valita käyttöön tietty määrä vaatteita, joista mahdollisimman moni sopii yhteen kaikkien toisten kanssa. Ihannetilanteessa voisit siis vaikka napata silmät kiinni kaapista yhden yläosan ja yhden alaosan, ja mitä tahansa käteesi sattuukin, ne sopisivat yhteen. Yleinen määrä on ymmärtääkseni 30-40 vaatekappaletta (tähän sisältyy myös kengät ja takit), väreiksi valitaan 3-4 eri väriä. Suomen sääoloihin on olemassa versio, jossa kapselipuvusto vaihdetaan noin kolmen kuukauden välein vuodenajan vaatimusten mukaan, ja väärän kauden vaatteet pakataan pois, vaikka kellariin, niin että ne eivät pyöri kaapissa. Ja sitten pukeudutaan vain ja ainoastaan siihen mitä kapseliin on valittu... ja elämän pitäisi helpottua, ainakin teoriassa.

Tässä pari esimerkkiä siitä, miltä jonkun kapseli voi näyttää:

Emilyn vuoden ympäri toimiva kapseli
KiltOnlinen kuva siitä miten kapselin eri vaatteita voi yhdistellä


Vaikka kapselipuvuston ideana on helpottaa elämää, sillä on (tai ainakin pitäisi olla) myös ekologinen puoli, koska sen pitäisi hillitä liikaa shoppailua ja saada ihmiset miettimään tarkemmin mitä vaatetta oikeasti tarvitsee, jo ennen kuin kantaa vaatteet kotiin. Jotkut väittävät myös että kapselikaappeilu vähentää pyykkiä, mutta en oikein tajua miten.
 
Minua tämä kapselivaatekaapin idea on alkanut kiehtoa, koska välillä kaappi tuntuu olevan täynnä vaatetta, mistä en pidä, tai joka on väärän kauden vaatetta. Jotenkin vaan ajatus kamalan rajoitetusta vaatemäärästä vähän kauhistuttaa, koska olen kasvanut osan lapsuudesta ja teinivuodet keskellä pahinta lamaa. Silloin meillä ei todellakaan ollut varaa valita mitä laitetaan päälle, vaan puettiin päälle just tasan se yksi villapaita ja ne yhdet farkut jotka oli varaa ostaa. Ja stressattiin että mistä revitään rahat uusiin, jos ne hajoavat. Siltä kannalta erilainen vaatekikkailu kuulostaa todella kermapeppuilevalta.

Toisaalta olen epäileväinen sen suhteen, onko systeemi toimiva ihmiselle, jonka pitäisi esim. useimpana arkipäivänä pukeutua siistiin toimistoasuun ja kotimatkalla hoitaa ulkoilu villin lapsen kanssa, oli sitten kyseessä aurinkoinen, sateinen tai vaaka suorassa räntää -tyyppinen päivä. Useimmat kapselia hyödyntävät ihmiset tuntuvat nimittäin olevan sellaisia, jotka eivät esim. juurikaan ulkoile tai harrasta muuta, joka asettaa vaatimuksia vaatteille.

 Mutta helppous houkuttaa. Ehkä tässä on joku tällainen alitajuinen juttu, että "järjestä vaatekappisi, järjestä elämäsi".
3
TV-sarjat / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut tirsu Syyskuu 21, 2018, 11:28:33 »
Ootan niin innoissani uutta Muumilaakso (Moominvalley) sarjaa, joka alkaa joskus ens vuonna. Innokkuuteen vaikuttaa enimmäkseen se, että Taron Egerton on Muumipeikon äänenä. Mutta mitä on tullut konseptikuvia tullut nähtyä, niin vaikuttaa todella siistillä ja satumaiselta. Ja hei, onhan se muumit. Se perustuu Toven kirjoihin ja Toven ja Larsin Muumipeikko-sarjiksiin. Sarja tulee olemaan yhdistettyä 2D ja 3D animaatiota.

Egertonin lisäksi ääninä on mm. Kate Winslet (Vilijonkka), Doctor Whosta tuttu Matt Lucas (Ti-ti-uu) ja Warwick Davis (Nipsu). Ninni ja teatterirotta Emmakin tulee olemaan tässä versiossa mukana. Mörköä ei listalla näkynyt, mikä on pien pettymys. Toivon silti että Mörkö tultaisiin näkemään, sillä mitä on Muumilaakso ilman (yksinäisyydestä kärsivää) Mörköä? Jäärouvalle sanon ei kiitos, se karmii mua yhä.


Ja sitten asiasta kolmanteen. Miksi Suomessa on nii vähän erilaisia muumi-aiheisia tuotteita myynnissä? Tuntuu siltä, että Japanissa on paljon enemmän. Ruotsissakin taitaa olla huomattavasti enemmän. Onhan Suomessakin ihan kiva valikoima, että ei sen puoleen.

Myllyssä on tammikuuhun asti Pop Up Muumi-kauppa, jossa oli pakko käydä (ja on käytävä vielä ennen kuin se sulkeutuu). Mukaan lähti paljon Myy-aiheisia tuotteita. Helsingissähän on virallinen Muumi-kauppa, mutta sinne on turhan pitkä matka, joka kävisi meikälle liian kivuliaaksi. Sitten on toki nettikauppa Muumien virallisilla sivuilla. Ja kai Muumimaailmastakin löytyisi - siitä on pitkä aika kun olen siellä viimeksi käynyt, tuskinpa tulen enää käymäänkään.
4
Jästitieto / Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Uusin viesti kirjoittanut Rantsu Syyskuu 19, 2018, 11:29:55 »

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Suurelta osin samaa mieltä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
5
Oleskeluhuone / Vs: Kauanko Vuotis on pystyssä Potterien lopettamisen jälkeen?
« Uusin viesti kirjoittanut Laku Syyskuu 16, 2018, 17:49:30 »
Hauska, miten nopeasti aika menee... :) Tästäkin keskustelun aloituksesta on mennyt yhtäkkiä se kymmenen vuotta, muistan itsekin kuinka silloin tätä luin ja panikoin. Ja silti, after all this time, Vuotis se sen kun edelleen pystyssä. :) Harmittavan hiljaasta täälä vain nykyään on! Itsekään en kovin aktiivisesti enää paikalla ole (munkin vuotisuran aikana oma elämäntilanne on ehtinyt muuttua hieman), mutta silloin tällöin tulee käytyä fiilistelemässä.
6
Jästitieto / Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Uusin viesti kirjoittanut Sharra Syyskuu 16, 2018, 12:01:15 »
Mä kävin myös katsomassa tämän näytelmän Lontoossa kesällä ja oli tarkoitus tulla kirjoittamaan tunnelmista heti sen jälkeen, mutta helle iski ja ajattelukyky suli, ja sitten unohdin. Näytelmästä jäi kyllä vähän ristiriitaiset fiilikset - siinä oli paljon hyviä puolia ja toisaalta juonellisesti jotakin juttuja, joita mun oli todella vaikea sulattaa, ja siihen kaikkeen sekoittui vaan se nostalgia, että pääsee "takaisin Potter-maailmaan" (omituisella tavalla, josta ei ole ihan varma onko se fan fictionia vai ei. Ongelmallista. Hmm.)

Luin myös aikoinaan käsikirjoituksen heti sen ilmestymisen jälkeen ja nyt uudelleen ennen näytelmän katsomista, ja oli kyllä mielenkiintoinen kokemus kokea koko juttu näin päin, eli lukea ensin käsis ja sitten katsoa näytelmä. Tietyllä tapaa toivon, että olisin nähnyt näytelmän ennen käsikirjoituksen lukemista, koska nyt en saanut samalla tavalla nauttia juonenkäänteistä kun tiesin koko ajan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Lisäksi niin aukkoinen luettava kuin käsikirjoitus onkin, ehdin sitä lukiessa muodostaa jo tietynlaisia mielikuvia siitä, mihin sävyyn joku repliikki vaikka kuuluu sanoa, ja sitten olin vähän möh, kun sitä ei sanottukaan sillä hienolla dramaattisella tavalla kuin olin päässäni kuvitellut.

Onnistuin tuurilla saamaan näytelmään peruutuspaikan just kun olin menossa Lontooseen, ja paikkani oli halpispaikka siellä jossain ihan ylimmillä riveillä. Kyllähän sieltäkin näki (vaikka joutuikin kurkottelemaan vähän epämukavassa asennossa, mikä on vähän auts kun näytelmä kestää niin monta tuntia), mutta veikkaan, että näytelmä oli kuitenkin visuaalisesti vielä vaikuttavampi paremmilta paikoilta ja vähän alempaa katsottuna - tuolta ylhäältä nimittäin näki välillä vähän turhan hyvin, miten jotkut temput tehtiin, ja se söi sitä maagisuuden kokemusta jonkin verran. Kaikkia temppuja ei kuitenkaan onneksi yläriviltäkään nähnyt ja osa niistä olikin tosi vaikuttavia, melkein kuin taikuutta :)

Sitten sisältöön. Ensin hyvät asiat:
Joissakin kohdissa näytelmä oli onnistunut tavoittamaan tosi hyvin alkuperäisten kirjojen ja alkuperäisten hahmojen hengen - nimenomaan McGarmiwa oli oikein hyvä ja mcgarmiwamainen niin kuin Rantsukin sanoi. Muita mainioita hahmoja oli Ron ja Hermione, Draco, joiden välinen vuorovaikutus oli tosi nautittavaa katsottavaa. Pidin etenkin siitä, miten näytelmä valotti Dracon hahmoa tavalla joka tuntui uskottavalta, ja jotkut Dracon ja Hermionen väliset dialogit ja Ronin ja Hermionen väliset dialogit... *reps* Suosikkini oli silti Scorpius, jonka lausahdukset naurattivat moneen kertaan ja jonka rakkaus kirjoja kohtaan sai mut toivomaan, että mulla olisi elämässäni yhtä paljon kirjoja ja oppimista rakastava ystävä :D myös Kalkaros oli todella hyvä ja monet sen repliikit naurattivat, mutta toisaalta mua ärsytti näytelmän jotenkin fanityttömäinen suhtautuminen Kalkarokseen. Kalkaroksesta rakennettiin tässä näytelmässä pyyteetöntä sankaria unohtamalla kokonaan sen huonot puolet, jotka kuitenkin mun mielestä on oleellinen osa kyseistä hahmoa.

Kaiken kaikkiaan näytelmää oli kiva seurata, siinä oli monia kohtia, jotka sai repeämään naurusta. Lisäksi se oli toteutettu tosi hienosti visuaalisesti kaikkine loitsuineen ja ajan kulumisineen ja yleisesti ottaen tuli sellainen olo, kuin olisi tullut "kotiin".

Sitten niitä huonoja puolia (laitan varulta spoilerin taakse, koska näissä käsitellään keskeisiä kohtia juonesta):
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Toisaalta pari kohtaa oli sen verran koskettavia, että silmät kostui:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Tiivistettynä tykkään näytelmästä, monista sen elementeistä ja dialogista ja nostalgiafiiliksistä, mutta koska juonessa on mun näkökulmasta muutamia perustavanlaatuisia ongelmia, en tule koskaan hyväksymään niitä elementtejä osaksi mun omaa headcanonia. Sen sijaan jotain muita elementtejä näytelmästä hyväksyn mielellään omaan headcanoniin, niin kuin vaikka Albuksen ja Scorpiuksen bromancen.

Jos on mahdollisuus mennä katsomaan näytelmä paikan päälle Lontooseen tai jonnekin muualle, suosittelen kyllä vahvasti! Vaikka en kaikkeen tarinassa tyytyväinen ollutkaan, olin kuitenkin tosi iloinen, että tuli tämäkin etappi potterhöperyyden matkalla suoritettua ja kävelin ulos teatterista sillä fiiliksellä, että tosiystävyys voittaa kaiken <3
7
Jästitieto / Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Uusin viesti kirjoittanut Rantsu Syyskuu 14, 2018, 23:01:06 »
Käsikirjoitus tuli luettua aikanaan heti ilmestymisen jälkeen ja nyt on Palace Theatressa toisen osan väliaika menossa... Syvällisempää analyysia tuonnempana, mutta tyydyn nyt sanomaan, että kyllähän tämä juonellisesti toimii näyttämöllä huomattavasti paremmin ja näyttää todella upealta. Silti, jotkut juonen elementit ovat kiusallisia ja mielestäni muutamia asioita olisi voinut miettiä pari kertaa uusiksi, mutta toisaalta tarinan perusajatus epäilemättä välittyy hienosti.

Ja toisaalta jaksan edelleen hehkuttaa sitä, että mielestäni nämä hahmojen vanhentuneet versiot ovat tosi hienoja ja varsin uskottavia, mitä nyt en vieläkään tiedä, mitä ajatella Hermionen työstä. Minervalla on pari hetkeä, jotka voisivat dialogin puolesta olla kuin suoraan kirjoista.
8
Jästitieto / Vs: Harry Potter: Hogwarts Mystery kännykkäpeli
« Uusin viesti kirjoittanut Ginger Syyskuu 13, 2018, 21:35:10 »
Tulen vähän myöhässä tähän avaukseen, koska sain vastikään päivitettyä puhelimen sellaiseksi, että jaksaa juuri ja juuri pyörittää tätä peliä. Toiseen vuoteen olen päässyt ja minulla hiertää sama asia kuin aiemmilla, se tuskastuttavan hitaasti latautuva energia. Toisekseen olen luultavasti tottunut Simsissä liian hyvään ja haluaisin muokata omaa hahmoani enemmänkin...

Onko täällä muita puuskupuhiin lajiteltuja? Tuntuu, ettei pelin juoni ja valmiit repliikit vain istu tupaani.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Muuten on ihan mukavaa seikkailla Tylypahkan tiluksilla. Vähän vain lisää vapautta, niin toimisi hyvin :)
9
Taikuuden historia / Vs: Monijuomaliemi
« Uusin viesti kirjoittanut Black Raven Syyskuu 12, 2018, 17:38:38 »
En kyllä kaikkiin noihin Tarun kysymyksiin keksi vastauksia mutta tuohon viimeiseen sen verran, että uskon tatuointien ja värjättyjen hiuksien värin pysyvän. Eli jos muutun joksikin jolla on tatuointi, minullakin olisi se. Koska esim. Barty Kyyry jr. muuttuessa Vauhkomieleksi häneltä puuttui toinen jalka ja osa nenää ja kasvot olivat arpiset. Eli fyysiset muutokset kuten arvet tai tatuoinnit seuraavat monijuomaliemen mukana.

Mutta arpien seuraaminen muutoksessa laittoi ajattelemaan seuraavatko sairaudet ja (auki olevat) haavat? Esim jos muuttuisin henkilöksi jolla on jokin vakava sairaus saisinko sairauden muutoksen mukana? Entä jäisikö sairaus minuun juoman vaikutuksen loputtua?

Vielä tuosta metamorfimaagi jutusta. Uskon että kykyä ei saa monijuomaliemellä, vaan muuttuu sen näköiseksi kuin metamorfimaagi oli silloin kun häneltä otettiin hius. Uskon kuitenkin että joitain kykyjä, kuten esim hyvän ääniskaalan, mutta metamorfimaageus tuntuu vain liian vaikealta monijuomaliemelle kopioida.

Myöskään tuskin opittut taidot siirtyvät. Esim. piirrustaidot tai aniimaageus eivät siirtyisi. Metamorfimaageudella olisi geneettistä pohjaa siirtyä, mutta jos muuttuja ei omaa kyseisiä taitoja ei niitä monijuomaliemellä saa.

Mitä tapahtuisi jos animaagi käyttäisimonijuomalientä? Kykenisikö hän yhä muuttumaan eläimeksi?
10
Taikuuden historia / Vs: Monijuomaliemi
« Uusin viesti kirjoittanut Taru Syyskuu 11, 2018, 09:34:37 »
Lisää kysymyksiä! Valvoin puoli yötä jostain syystä näitä miettimässä...

1) Jos käytän Tonksin hiusta ja muutun Tonksiksi, saanko minäkin silloin metamorfimaagin kyvyt? Vai näyttäisinkö siltä, miltä Tonks näyttää ilman taikuutta? Se on kuitenkin synnynnäinen taito ja geeneissä (periytyi Tedille), joten se voisi ehkä siirtyäkin hiuksen DNA:n mukana juomaan...

2) Entä jos muuttuisin McGarmiwaksi, olisinko silloin animaagi? Se on kuitenkin opittu taito, sitä ei voi periä eikä se ole geeneissä.

3) Jos ottaisin talteen vaikka jonkun lapsen hiuksen ja käyttäisin sen liemeen 30 vuoden päästä, muuttuisinko minä sellaiseksi miltä hän näyttää nyt (aikuisena) vai miltä hän näytti lapsena? Eli "vanheneeko" se hius?

4) Entä jos joku on ottanut esimerkiksi Lilyn hiuksia talteen ja keittelee liemen hänen kuolemansa jälkeen. Mitä silloin tapahtuu? Näytätkö ruumiilta? Vai siltä, miltä Lily on näyttänyt ennen kuolemaansa vai siltä, miltä hän näytti kun hiuksia otettiin?

5) Olen ajatellut, että vain genetiikka seuraa monijuomaliemen mukana - mutta onko teidän mielestänne mahdollista, että mukana seuraisi myös esimerkiksi tatuoinnit ja/tai värjätyt hiukset? Ne ovat kuitenkin aika näkyvä osa ihmistä. Jos joku muuttuisi nyt vaikka minuksi, mutta hänellä olisi minun luonnollisen väriset hiukset eikä tatuointeja, niin perheeni aika nopeasti tajuisi että kyseessä ei ole minä. :D
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10