Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Viihdettä niin että heikompia hirvittää => Aiheen aloitti: Sun Lee - Toukokuu 06, 2003, 18:41:42

Otsikko: X-Men
Kirjoitti: Sun Lee - Toukokuu 06, 2003, 18:41:42
Kuka on jo nähnyt kyseisen leffan? Minä olen :D Kävin maanantaina kattomassa. Oli paljo parempi kuin ensimmäinen osa. Mutta siinä oli tosi surullinen loppu, en kyl paljasta sitä, koska jotkut ei taho tietää ... Se oli paljo jännempi kuin eka osa ja mielenkiintosempi, varsinkin kun "tunsi" ne tyypit sieltä jo :D Kannattaa mennä kattoon, jos on vähääkään tykänny ekasta osasta :D
Otsikko: Lääh.
Kirjoitti: Avalon - Toukokuu 06, 2003, 19:34:46
Voi Lääh, Wolvien lihakset, ne on niin mahtavat. Kampaus ja tapa "sipsuttaa" bootseilla (:
Elokuva itse oli ihan viihdyttävä, tosin juuri niillä hetkillä kun katsojan muka pitäisi odottaa jännittyneenä pelastuvatko ryhmäläiset, minua alkoi enemmänkin naurattaa. On koomista, miten tapahtuminen kulun voikaan arvata niin ennalta. En ala nyt spoilaamaan ja vineemään joistain kohtauksista, sanon vain että niitä oli (:

Viihdyttävä.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Mirzam - Toukokuu 06, 2003, 21:50:53
perusactionia. odotin tätä leffaa kauan, ja vihdoin se tuli.

melkolailla arvattavissa, etenkin kun katsoo paljon elokuvia. ja kun sarjakuvat ovat tuttuja, ei ole paljoa erehtymisen vaaraa lopputuloksessa.

itseasiassa tämä leffa petasi kiitollisen paljon sooloilujatkoille tilaa, tosin en tiedä onko niitä tulossa. toisaalta moni tilanne jäi "roikkumaan", joten uskaltaisin sanoa että jatkoa seuraa vielä.

tehosteet olivat hienoja, varsin siisti oli nimenomaan transportaatio..

kyllähän tätä kannattaa mennä katsomaan, ainakin visuaalisuuden takia, jos ei minkään muun.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Mirzam - Toukokuu 12, 2003, 21:56:25
Lainaus käyttäjältä: "blödfisch"
Mutta minua saa kyllä lyödä lapiolla päähän, mikäli ei elokuvateattereihin jossain vaiheessa X3:sta ilmesty.


Juuri tuossa katselin, että alustava aikataulu X3:lle on niin, että ensi-ilta olisi noin 5.5.2006.. Eli ei lapioniskua ainakaan vielä ole tulossa.

Suurempia juoruja kyseisestä leffasta ei vielä ole, näyttelijöistä sen sijaan on kyllä jo sanottavaa..

[bamf]näyttäisi siltä että nightcrawler on yhä kuviossa seuraavassakin leffassa[/bamf]
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Keijuanarkisti - Toukokuu 13, 2003, 14:14:58
Oi, kävin tsekkaamassa Helsingissä ensi-illassa. Kuolasin. Lääh. Fantastinen jatko-osa.
Nightcrawler oli todella suloinen (miksi "tosimaailmassa" ei ole sini-ihoisia miehiä???), Wolverine yhä ässä itsensä (jos ihmettelette "sipsuttelua", niin Hugh Jackman on ollut tanssija) ja Magneto ja Mystique ihanan ilkeitä itsejään :)

Ei tästä osaa sillä tavalla sanoa mitään. Mutta mielestäni toimisi periaatteessa itsenäisenäkin elokuvana ihan hyvin.

Olisin voinut katsoa saman tien uudestaan. Varmaan menen tämänkin katsomaan kymmenen kertaa, kuten kävin katsomassa ensimmäisenkin.

Odotan kolmososaa kieli pitkällä.

(Roguella on pöpöjä :)

Zillah
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Ruby - Toukokuu 15, 2003, 11:34:53
Hmmm, minä menen katsomaan sen tänään! En ole siis vielä nähnyt. Olin kyllä varma heti kun sen mainoksia ja trailereita alko tuleen että haluan nähdä sen, kunhan saa jostain revittyä rahaa. No, ei ole sitäkään ongelmaa enää. Olen nähnyt ekan osan, mutta siitä on tosin jo aikaa, kun näin sen elokuvissa aika nopeasti ensi-illan jälkeen, enkä sen koomin nähnyt. Onhan siitä jo aikaa! Joten jotkin pikkuhienoudet ovat kylläkin päässeet unohtumaan... Mutta joko palautuvat ehkäpä mieleen nyt uudestaan tai sitten eivät eikä sillä väliä. Kyllä sitä odottikin! ^___^ Aion todennäköisesti mennä katsomaan kolmannenkin osan (miksen menisi?) kun se ilmestyy, vaikken nyt olekaan vielä edes toista nähnyt, mutta olen varma että tämä on ekaa edes hieman parempi, sillä ensimmäisessä menee luonnollisesti aikaa itsessään hahmojen ja juttujen esittelyyn asiaan vihkiytymättömille, nyt voisi varmaan mennä enemmän suoraan asiaan. Enkä minä maita ja taivailta elokuviltakaan sentään odota, joten ei kai kolmas nyt niin hiveä voi sitten olla, se on vain elokuva... ;P
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Liah - Toukokuu 20, 2003, 13:55:13
Juuh.
Kävin katsomassa X-men kakkosen melkein ensi-iltana. Äippä antoi vapaalipun ja kiitin polvillani. Äippää nolotti koska olimme jo julkisella paikalla:)
Olin kiihottanut itseni sopivaan mielentilaan katsomalla ykkösosan neljä kertaa yhden vuorokauden aikana ennen sitä..:) Viimeisillä kerroilla oli kyllä jo semmoinen fiilis että tylsimmät (eli Wolverinittomat) kohdat katsoin pikakelauksella. Wolverine on niiiiiiiiin sexy!
Kyseistä leffaa olen todellakin odottanut sen kolme (?) vuotta mitä ykkösestä on kulunut. Melkein jouduin menemään yksin kattomaan kun kukaan kaveri ei tykkää tommosista actionia sisältävistä leffoista...  Ne on ahdasmielisiä ja kumminki ajattelee että minun pitäisi katsoa niitten kanssa kaikkea romanttista hömppää. Sain kumminkin pikkuveljen houkuteltua mukaan, onneksi.
Mutta asiaan..X-men 2 oli paljon parempi kuin ykkönen. Vähemmän semmosta paikallaan junnaamista ja esittelyä. Uudet hahmot oli kanssa todella mielenkiintosia. Etenkin tämä Nightcrawler, teleportaatio oli tosiaankin upean näköistä...:) Jos olisi minullakin semmoinen kyky, mutta taitaisin kyllä liittyä ennemmin Magnetoon kuin Xavieriin. Ja Magnetosta tuli mieleen se että oli jokseenkin kummallista kun se oli Gandalf ilman partaa ja oli vielä pahis. Herätti ristiriitaisia tunteita ainakin minussa. Wolverine oli jälleen kerran ihan mahtava, mutta koska se on niin sexy niin ei se muuta voikaan olla..:) Leffan taistelumätkinnät oli tosi hianosti toteutettuja etenki Wolvien osalta. ILoveWolverine! Jos ei ole jo tullut selväksi:)
Ja koska tämmöinen pilkunsellainen olen en voi kun ärsyyntyä eräästä asiasta. Ja tämä asia on: ensimmäisessä X-menissä tämä Pyro (John) oli pitkä lihaksikas blondi ja nyt tässä kakkosessa Pyroa näytteli lyhyt tummatukka. Ei se tietenkään vaikuta rooliin millään tavalla ja minä taidan olla ainut joka asian on huomannut mutta tulipa sanottua.
Minä tykkäsin oikein kovasti Kurt Wagnerin sinisyydestä, kokonaisuus oli uskottava. Ja Mystiquen sinisyys hairitsi minua koko ajan ei siksi että se oli surkean näköistä vaan siksi että mietin koko leffan ajan miten se on tehty...:) Itse en ole sarjiksia lukenut joten kuka tämä Gambit on ja millä tietokoneenruudulla sen nimi näkyi? Ja Beast?????
Lopetan tämän sepustuksen sanomalla että oli hyvä elokuva. Ja kun X-men 3 tulee minä menen ensi-iltaan.
Juuh...
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Mavie - Toukokuu 28, 2003, 23:03:47
Subtv:llä (se taisi kyllä olla silloin vielä tvtv) pyöri X-men ja katsoin melkein kaikki jaksot. Myös cartoon networkillä näkyi toonamin aikaan (pahoittelen niille jotka eivät ymmärrä sepityksiäni) x-men yhden viikon ajan ja katsoinpahan nekin.
Mein Lieber Kurt Wagner puhui ranskalaisaksentilla ja tämä Colossus oli venäläinen mies tai jotain sinnepäin.

Kävin katsomassa leffan Mis Pinkin kanssa kahden viikon suunnittelun jälkeen (leffaan meneminen ei voi olla niin haastavaa) ja me molemmat puhuimme leffan jälkeen suurin piirtein pelkästään Wolverinesta, Kurt Wagnerista (Kurt on ihq!) ja siitä mitä ensimmäisessä leffassa oikeastaan tapahtui (Mis Pink ei ollut nähnyt sitä).

Mis Pink toi Tv-maailman kouluun löydettyään erään todella se*yn (Krummitus piinaa minua jos käytän sitä yhtä kirjainta) kuvan Hugh Jackmanista eli Wolverinesta. Missy uhkasi piirtää kuvan Sirius Mustasta Wolverinen kynsien kanssa.

Tässä siis näemme kuinka paljon elokuvat vaikuttavat nuorten mieliin *pudistaa päätään ja lähtee Nightcrawler -naamari päässään pomppimaan kaduille*
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Kina - Heinäkuu 01, 2003, 00:21:34
Mä ainakin pidin X-men 2 tooosi paljon!

Tosi hyviä hahmoja! varsinkin "Painajainen" x)
Mun mielestä ainakin oli hauska käänne, että Xavier ja Magneto laitto hynttyyt yhteen (ns.)
Kakkonen oli siis paljon parempi kun ykkönen (mun mielestä ainakin!)
Stryker oli mun mielestä kauhee tyyppi....
Mutta periaate on periaate, mun mielestä Magneto oli ehdottomasti PARAS!

Toivottavasti kolmonenkin ilmestyy!
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Gabriel - Heinäkuu 12, 2003, 14:46:20
Jep, taitaapa olla Feeniksiä tulossa Äks-kolmosessa. Olen myös sitä mieltä, että leffa oli parempi kuin X-1. Miksi? 2 pääsyytä mielipiteeseen:
1. Ei käytetty niin paljon aikaa hahmojen ja mutanttien selittelyyn niille syntisille, jotka eivät lue sarjakuvia.
2. Painajainen. Ylivoimasesti suosikki x-men/excaliburlainen/Marvel-hahmoni. Paras erikoiskyky, Mystikko/Painajainen äiti/poika juttu. siistin värinen&näköinen ja loistava aksentti.

Nyt vaan bamffataan odottamaan X-kolosta!

[BAMF]
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Madara - Heinäkuu 19, 2003, 20:56:39
Minä en päässyt katsomaan X-2. Vetäisivät sen niin äkkiä pois teattereista meillä päin. Luin kyllä sen sarjisversion, mutta ahda kahden tunnin elokuva 20 sivulle. Ei onnistu.
Tuosta X-3... Tiedättekö, voisiko Toad tai Sabertooth tehdä paluun? ******** tappoivat parhaat hahmot ekassa osassa.

"Muuta kuin Vapaudenpatsaalta alas" Ja tippui jonkin paatin katolle. Hei, kaikki kissat eivät näköjään putoa jaloilleen. Tyhmä vitsi, tiedän tiedän.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Gabriel - Heinäkuu 23, 2003, 15:42:47
Ehkä Sabertoothia nähdään vielä, kaverilla on paranemisvoima eikä hän lentänyt muuta kuin Vapaudenpatsaalta alas... Sitäpaitsi ainakin comikeissa Sabertooth on oleellinen osa Wolvien menneisyyttä.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Mavie - Helmikuu 02, 2004, 17:33:31
Sabertooth ei osaa mielestäni parantaa itseään ja kyllä, hän tekee paluun niin kuin melko varmasti Jean Greykin. Lopussa sitä vettä kuvattiin sillä tavalla, ettei se ole yhtään mahdotonta. Jos asiasta tai teinisarjakuvasta haluaa tietää lisää tai nähdä kuvia, tässä on osoite: http://www.gongaga.com/index1a.htm

Yläreunassa lukee X-evo. Sinne siis.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: SilverChanteur - Helmikuu 02, 2004, 17:57:15
Lainaus käyttäjältä: "Mavie"
Sabertooth ei osaa mielestäni parantaa itseään ja kyllä, hän tekee paluun niin kuin melko varmasti Jean Greykin.


Ei kai aika ole vielä mädättänyt vanhan Xmen-fanin aivoja näin pahasti - kyllä minä muistelen, että lehdyköissä Sapelihammas regeneroi aivan yhtä sujuvasti kuin Wolviekin. Mies olisi tainnut kuolla aikaa sitten muuten, niin pahasti päihinsä otti aina välillä. :)

Jean Greyn paluusta ei ole epäilystäkään. Elokuvan lopussa aivan selvästi alettiin replikoimaan legendaarista Feenix-saagaa. Odotan mielenkiinnolla, miten elokuvat sen versioivat. (Ja josko minusta aina niin persoonaton Kyklooppikin saisi jonkun sortin syvyyttä itseensä...)
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Mavie - Huhtikuu 22, 2004, 23:06:19
Ehkä Sabertooth vain kestää iskuja paremmin mutta ei parane niin hyvin kuin Wolverine. Ehkä sillä on hieman jotain voimia mutta ei samalla kuin Wolverinella.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Araminta Meliflua - Toukokuu 28, 2004, 13:23:48
Olen nähnyt sekä X-Men 1 että X-Men2, ja menen katsomaan kolmosen heti kun se tulee! Wolverinen sipsutusta en kyllä huomannut. =) Täytyypä katsoa elokuvat uudestaan ja kytätä sitä...
Liah: Et ole ainoa, joka sen huomasi... En muista minkä näköinen Pyro sarjiksissa on, kun ei häntä niissä omistamissani ole juurikaan näkynyt, mutta minä kyllä tykkäsin kakkososan Pyrosta enemmän. No joo, lihaksiahan tietysti pitäisi olla, kun kerta sarjiksissakin on, mutta minusta kakkososan Pyro näytti... Sopivammalta.
Joo, kukaan ei minunkaan kavereistani sitä halunnut katsoa. Ruinasin sitten äitin mukaan (kertomatta, että Nyt-liitteen mukaan elokuvasta ei tajua mitään näkemättä ekaa osaa ensin. No ei se kyllä tajunnutkaan mitään, se äitini...).

Nightcrawler on aivan ihana, niín sarjakuvissa kuin elokuvassakin. Alan Cumming (esitti Kurtia) oli muuten kerran vierailulla joogaopettajana Frasier -sarjassa. =)
En kyllä oikein tykännyt tatuoinneista, koska sellaisia en sarjakuvissa ole ikinä nähnyt (eli ei niitä niissä ole). Mutta idea oli hieno.
Tatuoinneista, en muista kunnolla ulkoa paria edeltävää lausetta, joten kirjoitan vain nämä:
Storm: "How many you have them?"
Kurt: "One for every sin... So quite a few."

Oletan, että en spoilannut, koska tuossa ei ole mielestäni mitään iloa pilaavaa. Ja sitä paitsi, X-Men 2  tuli jo yli vuosi sitten elokuviin...

Olen katsonut X-Men ykkösen 5 kertaa, kakkosen kokonaan kaksi kertaa ja tietyt kohtaukset (Wolverinen ja/tai Painajaisen sisältävät) "muutaman" kerran... =)

-he ovat vannoneet suojelevansa maailmaa, joka pelkää ja vihaa heitä. He ovat kaikkien aikojen oudoimpia sankareita! Uskomaton Ryhmä-X!
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Gabriel - Heinäkuu 31, 2004, 15:20:57
Lainaus käyttäjältä: "Mavie"
Ehkä Sabertooth vain kestää iskuja paremmin mutta ei parane niin hyvin kuin Wolverine. Ehkä sillä on hieman jotain voimia mutta ei samalla kuin Wolverinella.


Sabre(vai Saber?)toothilla on kylläkin paranemisvoimat, jopa yhtä vahvat kuin Wolverinella. Jos en väärin muista, niin molempia harkittiin ase-x projektiin, mutta lopulta päädyttiin Wolverineen. Ja eikös Wolverine saanut adamantiuminsa takaisin jokin aika sitten juuri Sabretoothilta (siis joku, muistaakseni Tuho, otti Sabretoothilta adamantiumin pois ja antoi Wolverinelle)? Ei se kaveri olisi sitä kestänyt, ellei hänellä olisi paranemisvoimaa. Nykyään Sabreahan on taas muokattu (taas) uuteen uskoon, uusi admantium ja parempi parantuminen, jos oikein muistan.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Mavie - Elokuu 01, 2004, 07:09:34
Tuo oli kyllä uutta tietoa, Gabriel, mutta on hyvä tietää lisää ^^ Mutta kun ajatellaan että lehtiä en ole kuin kaupoissa selannut niin...

Ja kyllä se kirjoitetaan sabre, sattui vain pieni kirjoitusvirhe. Ja synti kirjoitetaan tietääkseni sin. Saatan olla väärässä,  mitä luullakseni olen.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: OneTakeWatson - Joulukuu 01, 2004, 20:34:34
Olet oikeassa, Sun Lee, toka osa oli parempi kuin eka. Yhyy, loppu ei ollut kuitenkaan yhtään kiva.. :(  Se Wolwerine (Miten sen nimi kirjoitettiinkaan?) oli ehkä mun lemppri hahmo, tai sitten Roque..
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Miss Perfect - Joulukuu 04, 2004, 13:33:35
En ole nähnyt kuin tokan osan ja ekan osan puoliksi! Olisiko joku kiltti ja selittäisi, mitä ykkösessä tapahtui?

Storm ja Iceman on kyllä parhaita. Se oli kunnon kohta, kun Storm laittaa muutaman tornadon... :) Oli Roguekin kiva...

Ikävä, että Pyro muutti leiriä.
Otsikko: X-men 2
Kirjoitti: Ginger - Joulukuu 13, 2004, 10:52:59
Joo, onhan tässä aikaa kun kävin teatterissa sen X-men 2:sen katsomassa, mut kuiteskii...Tehosteet oli upeeta katottavaa, kuten myös Hugh Jackman ja Sean Ashmore (menikö toi Iceman nyt oikein?).
Katoin ykkösen tossa vähän aikaa sitten, lainasin kaverilta. Se selitti aika paljon kakkosesta, joten sun kannattaa pöllästä se jostaan Miss P.
Tykkään Marvelista yleensä, Storm rulettaa!
Otsikko: Vs: X-men 2
Kirjoitti: Stan - Elokuu 16, 2007, 20:12:48
Onko X-men ykköstä näytetty televisiossa? kakkonenhan näky tuossa pari päivää sitten ja jäi vähän harmittamaan kun en sitä ensimmäistä ole nähnyt.
Otsikko: Vs: X-men 2
Kirjoitti: Röhkö - Elokuu 16, 2007, 20:35:44
Satuin katsomaan tämän televisiosta (oliko se nyt maanantaina). Ihan kiinnostava elokuva, varsinkin nuoriso ja mutanttikoulu <-- olisin halunnut nähdä ihan oman elokuvan mutanttinuorten koulunkäynnistä *Tylypahka mielessä*.
Elokuva ei ole suosikkieni joukossa, mutta kävi paremman viihteen puutteessa. Söpöt pojat ja mielenkiintoinen juoni herättivät mielenkiintoni. Lisäksi "Gandalf" oli iso plussa. Sir Ian McKellen on yksi lempinäyttelijöistäni, enkä aikaisemmin tiennyt hänen esiintyvän X-menissä.
Erikoistehosteista en ole niin kiinnostunut, mutta leffa oli katsottava.
Otsikko: Vs: X-men 2
Kirjoitti: Lady Asensio - Elokuu 16, 2007, 21:39:09
Tämäkin leffa tuli sitten katsottua maanantaina. Kolmosesta oli täällä jo jotain mainintaa, mutta tietääkö kukaan onko tulossa enempää?

Oli ihan katsottava leffa, tosin joitain kohtia en tajunnut (varmaan siksi kun ykköstä en ole nähnyt). Tosin näitä supersankarileffoja alkaa olla jo hieman liikaa. Juoni oli todella hyvä ja kiinnostaa nähdä ne muutkin osat.
Otsikko: Vs: X-men 2
Kirjoitti: Prudencè - Elokuu 18, 2007, 19:08:40
Juu, olen nähnyt tämän X-men 2:sen ja kolmonenkin on tullut katsottua elokuvissa. Se ykkönen pitäisi jossain vaiheessa lainata Makuunista tai FilmTownista.
Leffana ihan hyvä tämä X-men 2, kiinnostavaa nähdä mitä eri voimia mutanteilla on. Leffassa on tosin jonkun verran aika pitkästyttäviä kohtia, mutta myös viihdyttäviä ja jännittäviäkin. Ihan hyvä elokuva tämä on, jos annettaisiin numero minä antaisin varmaankin jonkun 8½.
Otsikko: Vs: X-men 2
Kirjoitti: pöllö - Elokuu 19, 2007, 14:20:28
Jep, minä tykkään. Olen joskus ala-asteen ensimmäisillä luokilla (muistaakseni, saattoi olla jopa aikaisemmin) katsonut sarjaa kun se telkkarista tuli, mutta rakkahat ja aina yhtä mahtavat isosiskot nauroivat ja minä pieni ja viaton jätin sen sitten siihen. Nyt sitten kesällä jostain käsiini sain leffan ja katsoin. Jotenkin niinkin kaukaa kuin ah, niin hyvästä nuoruudesta ponnahti mielikuvia ja valitettavasti koukutuin. Katsoin kaikki leffat ja krääsää päälle. Supersankarielokuvia on nyt todellakin tullut melkeinpä liikaakin, mutta kansa katsoo joten mikäpäs siinä. :)

Kakkonen on ihan hyvä. Minun mielestä voitti kyllä ykkösosan leikiten. En ole koskaan pitänyt kamalasti action painotteisista leffoista, joten olen aikalailla pöllämystynyt itsekkin siihen että tästä sitten tykästyin. Pakkohan se on myöntää että on se Wolverine tekee elokuvasta viisin kerroin paremman. Vähintään.
Otsikko: X-Men
Kirjoitti: Hämppyli - Toukokuu 04, 2009, 16:44:42
Ootteko katsonut? X-Men oli alunperin Marvelin sarjakuva, joka kertoo mutantti ryhmästä nimeltään Ryhmä-X. Sarjakuvan tärkein pointti oli opettaa erilaisuuden hyväksyntää, sillä tavalliset ihmiset vihaavat ja vainoavat mutanteja. Kaksi ekaa elokuvaa ohjasi Bryan Singer, kolmannen Brett Ratner ja juuri ilmestyneen spin - off elokuvan Gavin Hood. Elokuvissa ovat näyttelevät mm. Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Halle Berry, Famke Janssen, Rebecca Romijn, Patrick Stewart, Kelly Hu, Vinnie Jones ja Ian McKellen.

X-Men

Tämä oli hyvä ja mutantien ja ihmisten välinen viha oli hyvin kuvattu. Harvoin näkee enää elokuvia, joissa ihmisiä ja ihmisten tekoja arvosteltaisiin näin osuvasti. Roolisuoritukset olivat onnistuneita ja onnistuin X-Menin kautta löytämään yhden nykyisistä suosikki näyttelijöistäni (Jackman). Ekan elokuvan tulkinta Sapelihampaasta oli huono, sillä sarjiksissa ja Wolverinen omassa elokuvassa hahmo on paljon enemmän, kuin aivoton muskelimasa. Myös tässä oli kaikkien sarjisleffojen tapaan ongelmana se, että aika on rajallista ja on esiteltävä päähahmot ja sitten pitäisi tapahtua jotain. Tässä se oli hoidettu hyvin, mutta silti... Tässä oli myös pahikset hoidettu (Sappea lukuunottamatta) kunnolla ja hahmot eivät ole tässä mustavalkoisia.

X-Men 2

Tämä on jopa parempi kuin eka. Nyt, kun hahmot ja idea on esitelty on enemmän tilaa muille asioille. Uudet hahmot näyttelijöineen saavat pelkkää plussaa ja suosikki hahmoni Wolverinen menneisyyttä valoitetaan. Jälleen ihmisten toimintaan otetaan kunnolla kantaa (kävi sääliksi sitä mutanti poikaa, jonka isä kohteli häntä vain yhtenä koekappaleena muitten joukossa). Leffan alussa ollut Painajaisen hyökkäys valkoiseen taloon oli visuaalisesti yhtä juhlaa eikä sitä vain voi olla ihailematta.

X-Men – viimeinen kohtaaminen

Tämä oli jo selvää ala mäkeä. Ratneria näytti kiinnostavan enemmän toiminta kohtaukset, kuin hahmojen syventäminen. Jopa mutantien ja ihmisten välinen vihanpito, joka oli molempien ekojen leffojen tukipilari, oli tässä lähinnä tekosyy konfliktiin Magneton ja ihmisten välillä. Vanhat konkarit tosin tekivät jälleen upeaa työtä eikä uusissakaan kasvoissa ollut mitään vikaa. Ja myös alussa ollut kohta, jossa nuori Enkeli repii siipensä väkisin irti, ettei joutuisi kohtaamaan isänsä häpeää on surullinen. Elokuvassa oli ehdottomasti hahmoja aivan liikaa. Enkeli, Peto, Kolossi, Juggernaut, Feeniks, Madrox ja se pieni pahis jengi, joka liittyi siellä kirkossa Magneton riveihin, saivat osakseen aivan liian vähän huomiota. Pelkkä mutantti lääkettä vastustava Magneton armeija tai Feeniks olisi riittänyt koko elokuvan juoneksi. Muutenkin tuntuu, että näissä leffoissa saisi välillä olla, joku muu pahis kuin Magneto. Ja vaikka juoni olisi ollut sama oltaisiin pienillä keinolla saatu muillekkin vähän huomiota. Esim. Juggernaut (joka oli huomattavasti sarjis versiota heikompi) olisi voinut ottaa matsia Kolossusta vastaan. Näin kaksi hahmoa olisi saanut enemmän ruutuaikaa. Elokuvan oli trilogian huonoin, mutta ei huono sanan täydessä merkityksestä ja olihan tämä paikoin ihan viihnyttävä.

X-Men Origins: Wolverine

Tämän spin-offin myötä lähtivät X-Men leffat minun silmissä taas nousuun kolmosen laskettua rimaa. Kuten nimestä huomaa leffa kertoo Wolverinen taustoista. Aluksi näemme Loganin lapsena ja saamme tietää, että ekan elokuvan yksi vihollisista Sapelihammas onkin hänen veljensä. En osaa sanoa varmasti onko se uskollista sarjakuville, mutta elokuvassa se toimii ja hyvin toimiikin. Liev Schreiber osaa olla yhtäaikaa se sama tuttu Sappe sarjakuvista, kuin myös sympaattinen hahmo, siinä missä ekan leffan Tyler Mane oli vain Rölliä muistuttava lihaskimppu taustalla. Myös muut näyttelijät tekevät selvää jälkeä. Hahmoja on jälleen melkoinen määrä, mutta ne on osattu tällä kertaa ryhmitellä oikein ja jokainen vaikuttaa edes vähän juonen kulkuun. Ohjaaja Gavin Hoodin kokemattomuus toiminta elokuvien saralla näkyy välillä turhan selvästi esim. kohtaus jossa Blob tunkee nyrkkinsä juuri tulittamassa olevan tankin piippuun, sillä seurauksella, että tankki räjähtää ja se kohta, kun Deadpool hyökkää siihen huoneeseen, jossa on niitä sotilaita ja hän halkaisee katanallaan lähestyvän luodin ja puolikkaat osuvat taustalla seisoviin tyyppeihin. Se, että adamantium luoti vie Wolverinelta muistin tuntui vähän tekemällä tehnyltä ja Deadpool oli raiskattu anteeksiantamattomasti muuttamalla hänet leffan loppupuolella, joksikin frankesteinin hirviöksi, joka ei osaa puhua, mutta osaa teleportata, ampua laseria silmistään ja käsistä ilmestyy katanat. Alkupuolella esiintynyt Ryan Reynoldsin tulkinta ihmis Deadpoolista ennen muutosta oli ihan OK ja tulipa lausuneeksi muutaman hyvän vitsinkin, sääli, että häntä näkyi alle viisi minuuttia. Deadpoolista huolimatta tämä harppaa reilusti kolmosen ohi ja asettuu kutakuinkin kakkosen tasolle.


Olettaen, että Wolverine menestyy tulemme FOXin mukaan näkemään ainakin sellaisia elokuvia, kuin X-Men Origins: Magneto, Gambiitti, Deadpool (mitenköhän sekin toteutetaan, kun ottaa huomioon mitä DP:lle tehtiin Wolverinessa?) ja X-Men 4. Melko varmasti tulemme näkemään elokuvan nimeltään X-Men: First Class.
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Valeriana - Toukokuu 11, 2009, 00:10:28
Kiitos perusteellisesta alustuksesta, Hämppyli. Yhdistin aurorin ominaisuudessa tähän aiheeseen vanhemman aiheen, jossa keskusteltiin X-men 2:sta.
Otsikko: Vs: X-men 2
Kirjoitti: Hämppyli - Toukokuu 12, 2009, 18:17:44
En ole nähnyt kuin tokan osan ja ekan osan puoliksi! Olisiko joku kiltti ja selittäisi, mitä ykkösessä tapahtui?

http://fi.wikipedia.org/wiki/X-Men_(elokuva)

Siinä olis kattava sivu leffasta. HUOM! Se kertoo lähes kokonaan leffan juonen alusta loppuun, joten ei kannata lukea, jos haluaa tietää vain suurinpiirtein.
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Ginger - Toukokuu 17, 2009, 16:15:26
Ignooraan ketjussa olevan yli neljä vuotta vanhan viestini ja teen uuden X)

Näin Wolverinen, eli kaikki neljä X-leffaa ovat nyt katsottuna. Mieluisimmasta kehnoimpaan: 1, W, 3, 2. Pidin ennen hurjasti X2sta, mutta olen kai nähnyt sen nyt niin monta kertaa, ettei se oikein enää maistu millekään. Ensimmäinen on se alkuperäinen ja parasss.
Wolverinesta tiesin aika paljon etukäteen ja odotin/toivoin viihdyttävää toimintapläjäystä. Pituudella leffaa ei oltu pilattu, päin vastoin, olisin toivonut jopa lisää matskua, mutta vain elokuvan alkuun - minua olisi kiinnostanut tietää lisää Victorin ja Jamesin (XD) suhteesta sekä siitä erikoistiimistä missä he olivat mukana. Nämä kuitenkin vilahtivat ohi niin nopeasti, että kun hahmoista puhuttiin myöhemmin etunimillä, olin vain "niin kuka?".
Wade/Deadpool oli sivuhahmoista se kiinnostavin. En tiedä miksi, mutta Ryan Reynolds vetoaa minuun aina Marvel-leffoissa. (kysymys, miten Reynolds voi olla Marvelvercessä sekä Deadpool että Hannibal King, eihän ne ole sama hahmo?) Hän vetää aina sellaista sympaattisen suulasta roolia.
Elokuvassa Gambiitti tuntui eniten irralliselta, tai sellaiselta, että sen olisi voinut jättää sinänsä poiskin ja kiristää sitten vaikka infoa joltain Armyteamin jäseneltä.
Mutta yllättävän hyvä pätkä, yllätti minut positiivisesti. Viidestä tähdestä ***½

Ja vielä tällainen continuity-kysymys (spoilaa vähän leffoja 1, 2 ja W):
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Hämppyli - Toukokuu 19, 2009, 18:00:23
Ja vielä tällainen continuity-kysymys (spoilaa vähän leffoja 1, 2 ja W):
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Minä olen käsittänyt sen niin, että...

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Röhkö - Helmikuu 14, 2010, 17:40:41
Katsoin osat 1,2 ja 4 ensimmäistä kertaa vähän aikaa sitten. Kiinnostuin saagasta, kun näin kolmososan TV:stä (kakkosen olin nähnyt joskus pari vuotta sitten). Pidän siitä, miten paljon hahmoja leffoissa on. Juoni ei edes kärsi liikaa siitä, että kaikki hahmot vilahtelevat siellä täällä (hämärästi ilmaistu).

Magneto, Jäämies ja Scott ovat lempihahmojani. Hienoa, että nuori Scott näytettiin nelosessakin. Inhokkeihini kuuluu ainakin päähenkilömme Wolverine. Kaipaisin Jackmanista lisää karismaa, koska Wolverinesta on selkeästi karismaattinen hahmo tehty. Lisäksi Wolverinen suhde Janeen jäi todella pinnalliseksi..

Onko kellään tietoa, milloin/jos seuraava X-men (origins?) leffa tehdään? Haluaisin nähdä kouluelämää ja Scott/Jane-suhteen kehittymisen :) Wolverinen voi siirtää jonnekin baariin siksi aikaa kahakoimaan...
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Hämppyli - Helmikuu 15, 2010, 20:53:08
No Wolverinea ei tarvitse pelätä, koska seuraava leffa käsittelee sitä kuinka Xavier ja Magneto tutustuivat, perustivat koulun ja lopulta erosivat omille teilleen. Paras uutinen on se, että ensimmäisten elokuvien ohjaaja Brian Singer palaa hommaan!

Lisätietoa:

http://v2.fi/uutiset/viihde/7607/Nimi-on-paperissa-Bryan-Singer-ohjaa-uuden-X-Menin/

http://v2.fi/uutiset/viihde/7614/Lisatietoja-Singerin-kolmannesta-X-Menista/

http://v2.fi/uutiset/viihde/7637/Singerin-X-Men-First-Class-saattaa-syoda-Magneton/

                       
Otsikko: Vs: X-Men-sarja
Kirjoitti: Barella - Elokuu 12, 2010, 19:11:30
Olin todella epäileväinen kun äiti ensimmäistä kertaa ehdotti että katsotaan X-menejä illalla. En kovinkaan usein katso toimintaelokuvia, en varsinkaan tällaista scifiä, mutta heti elokuvan jälkeen halusin nähdä lisää ja lisää ja lisää...

Wolverinessa parasta ovat juuri se pohja jolle se on rakennettu. Rakastan katsoa kaikenlaisia mutantteja taustalla, sillä heidän kykyjensä näkeminen on niin kiehtovaa. Ja myös idea, että on ryhmä X jotka taistelevat ryhmää A vastaan ja ryhmä A taas taistelee B:tä vastaan ja B:llä on älytön himo tuhota X. Jokaisella on oma määränpäänsä joka määrää ajattelutavan ja myös menettelytavan. Wolverinessa on juuri sitä oikeaa kiehtovuutta, voimakkuutta ja salaperäisyyttä joka saa katsojan tuijottamaan elokuvan hiljaa paikoillaan loppuun asti. Pidän myös elokuvien lopuista.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Eniten sydämeeni osui silti tämä neljäs elokuva, lisäosa joka kertoo Wolverinen menneisyydestä. Siinä on niin paljon herkkiä kohtia ja muutenkin elokuva tekee kaikki asiat selväksi, mitkä varsinainen sarja on jättänyt pimentoon. Lempi hahmoni (Wolverinen lisäksi) on Mystique. Hän on niin hyvin suunniteltu pahishahmo kuin olla ja voi.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Pidän myös siitä kun Mystiguen hahmo antaa töitä myös niille näyttelijöille joiden roolihahmoksi Mystique muuttuu. Esimerkiksi se Robert Kellyn näyttelijä osaa todella hyvin esittää esittävänsä Mystiquea.

Jonain päivänä teen vielä sen jota olen pitkään suunnitellut ja katson nämä kaikki neljä elokuvaa putkeen. Ah <3
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Hämppyli - Syyskuu 09, 2010, 18:17:07
Pientä lisäinfoa X-Menien tulevaisuudesta.

Ensi vuoden kesällä ilmestyy Matthew Vaughnin ohjaama X-Men: First Class. Alunperin Singerin piti ohjata kyseinen raina, mutta tällä oli sitovia sopimuksia. Onneksi (tai epäonneksi, kukapa tietää) tämä ehti saada käsikirjoituksen, johon oli itse tyytyväinen, valmiiksi ja toimii tulevan elokuvan tuottajana.
Uusia näyttelijöitä hahmoineen ovat:  Nicholas Hoult (Peto), Caleb Landry Jones (Banshee), Erica Hosseini (Willow), Amber Heard (nuori Mystique), James McAvoy (nuori Xavier), Michael Fassbender (nuori Magneto), Rose Byrne (tri. Moira MacTaggert), Lucas Till (Alex Summers/Havok), Edi Gathegi (Darwin), Kevin Bacon (Sebastian Shaw), Jason Flemyng (Azazel) ja January Jones (Emma Frost).
Liikkeellä on myös huhuja, että Hugh Jackman tekisi cameo-roolin Wolverinena elokuvassa.

Kahden vuoden kuluttua tiedossa olisi sitten Wolverine 2. Se tulisi käsittelemään Wolverinen vuosia Japanissa. Ohjaajaan paikasta kilpailevat David Slade ja Darren Aronofsky ja Christopher McQuarrieja on viimeistellyt käsikirjoituksen, mutta toistaiseksi ainoa vahvistettu näyttelijä on Hugh Jackman joka palaa Wolverinen rooliin. Huhujen mukaan elokuvassa nähtäisiin Wolverinen (ainakin sarjakuvissa) japanilainen vaimo Mariko, pahaksi paljastuva Ogun, joka opettaa Wolverinelle samurain taitoja, Hopeasamurai (sarjakuvissa yksi Wolverinen pahimpia vihollisia ja Marikon veli) ja kakkosesta tuttu Lady Kuolemanisku.

Joskus noitten jälkeen tiedossa olisi Deadpoolin oma elokuva. Tämä olisi tosin täysin jatkumo vapaa eikä perustuisi milläänlailla aiempiin X-Men elokuviin. Ryan Reynolds tulee kuitenkin uusimaan roolinsa suurisuisena palkkasoturina ja tämä on lupaillut kovaan ääneen kuinka tällä kertaa kaikki tehdään oikein.
Deadpool tulee käyttämään sarjakuvista tuttua asuaan, heittäämään huulta enemmän kuin tarpeeksi ja rikkomaan neljättä seinää.
Rhett Reese ja Paul Wernick ovat kirjoittaneet käsikirjoituksen ja ohjaajan pestiä on tarjottu  Robert Rodriguezille. Ilmestymispäivämäärä on arvoitus Reynoldsin kiireisen aikataulun takia.


Tuon First Classin suhteen olen vähän ennakkoluulloinen. Vaikuttaa siltä, että hahmoja tungetaan aivan liikaa yhteen elokuvaan ja Matthew Vaugh on saanut ympäri nettiä pelkkiä negatiivisia kommentteja (itse en osaa sanoa hänestä mitään).
Wolverine 2:sta ja Deadpoolia, taasen, odotan innolla. Etenkin jälkimmäistä koska kyseessä on vain niin mahtava hahmo ja jos nyt pysytään uskollisena lähdemateriaalille niin ehtaa viihdettä on luvassa.


Lähteet:

http://v2.fi/uutiset/viihde/9112/Tilannekatsaus-X-Men-First-Class-paivitetty/

http://v2.fi/uutiset/viihde/9354/Seuraavan-X-Menin-pahikset-paljastettu/

http://v2.fi/uutiset/viihde/6744/Infoa-Wolverinen-Japanin-matkasta/

http://v2.fi/uutiset/viihde/5971/Ryan-Reynoldsin-tahdittama-Deadpool-virallistettu/

http://v2.fi/uutiset/viihde/6215/Deadpool-ei-ole-jatko-osa-Wolverinelle/

http://v2.fi/uutiset/viihde/8963/Rodriguez-Deadpool-Raimi-Ihmemaa-Oz-Paivitys/
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Flexo - Helmikuu 19, 2011, 11:24:20
Onhan nää ihan messevää toimintaa joihin ollaan saatu ihan oikea juonikin mukaan. Hyviä näyttelijöitäkin ollaan saatu värvättyä.
Eivät nämä kuitenkaan ole minusta mitenkään ihmeellisiä.
X-Men: First Class leffasta on muuten julkaistu ensimmäinen traileri:

http://www.youtube.com/watch?v=m4_ra9VneUc
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Haltiamieli - Toukokuu 24, 2011, 12:01:37
Hah, näin ensin X-Men 2 viikonloppuna ja eilen katsoin sitten X-Menin. Kolmosen katson sitten joskus kun saan sen käsiini ja täytyy nyt miettiä mitä teen noiden muiden osien kanssa. Jotenkin on mielenkiintoista huomata, miten olen innostunut Marvelin sarjakuviin perustuvista elokuvista aina kun olen nähnyt niitä. X-Men on nyt yksi suosikkini kakkososan kanssa, vaikka toivoisin saavani nuo omaksi niin voisin niitä paremmin tarkastella. Mutta ykkösosan katsomisen jälkeen minun oli pakko suunnata Wikipedian ihmemaahan ja lukea sieltä hahmoista lisää - ja millainen X-Men-maailma sieltä sitten paljastuikaan! Haltis tykkää. ^^

Jotenkin Marvelin sarjakuvista tehdyt elokuvat vain kolahtavat minun osaltani. Vaikken paljoa toiminnasta pidä, niin jotenkin nämä jotkut Marvelin supersankarit, näissä elokuvissa mutantit, ovat vain niin mahtavia. Tavallista elämää toivovia ja niin poispäin. Eivätkä pahiksetkaan ole onneksi niin mustavalkoisia kuin pahikset yleensä ovat näiden kaltaisissa elokuvissa. X-Men on siitä hyvä esimerkki ja on mielestäni mielenkiintoista, kuinka kahden ystävyksen polut erkanevat ja heistä tulee veriviholliset. Lisäksi tällä kertaa pidän todellakin enemmän pahiksesta (Magnetosta) kuin hyviksestä (Xavierista). Kaikki muut mutantit ovat sitten aivan mahtavaa joukkoa ja on sääli katsoa näitä eri puolilla taistelussa. Erityiseksi suosikikseni kyllä tuli Mystique, enkä tiedä oikeastaan miksi. Jotenkin vain tykästyin tuohon hahmoon todella paljon kahdessa X-Men-elokuvassa jotka olen nähnyt. Nyt kun vielä näkisin sitten loputkin... :3

Mutantit on luotu aivan mahtavasti elokuvassa. Jokainen osaa omasta mielestäni näytellä todella hyvin osansa. Muutenkin kaikki on saatu näyttämään hyvinkin aidolta mikä lisää vain pisteitä joita näille elokuville annan. Ne myös herättivät minussa jälleen tämän toiverikkaan puolen, että entä jos kuitenkin jokaisella olisi supervoimia tai vastaavia, jolloin taikuuskin olisi todellista...
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Hämppyli - Kesäkuu 03, 2011, 11:20:09
Kävin eilen katsomassa X-Men: First Classin. Minulla oli olemattomat odotukset(/olin 100%, että tämä on huono), mutta pidin siitä. Pidin siitä sekä sarjakuvalukijana, että elokuvakävijänä. Juoni oli oikein mainio ja mukaan oltiin saatu muutama pääsiäismuna, joita en koskaan uskonut tulevan vastaan muissa, kuin Marvelin leffauniversumin elokuvissa.
Fassbender melkein varasti show'n Magnetona, mutta en keksi tähän hätään moitittavaa muistakaan näyttelijöistä.
Riptide ja Azazel jäivät vähän ontoiksi hahmoiksi ja välillä elokuvalla oli kova kiire saada kaikki kerrottua. Pedon maski oli huonompi, kuin X3:ssa, mutta tämän kanssa pystyy elämään. Muutama jatkumovirhekkin löytyi, mutta ne eivät kokemusta pilanneet.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
En ota kantaa siihen onko tämä kakkosen jälkeen paras ennen kuin olen katsonut tämän pari kertaa uudestaan.

Neljä tähteä viidestä.
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Hämppyli - Elokuu 04, 2013, 15:55:23
Wolverine oli oikein mainio toimintaleffa. Hahmoja ei ollut (toisin kuin XMOW:ssa ja XM3:ssa) liikaa, juoni eteni hyvään tahtiin ja tarinan keskipiste oli siellä missä pitikin, leffan nimikkosankarissa. Lisäksi leffan sijoittaminen Japaniin antoi leffalle erilaisen tunnelman kuin yhdelläkään aiemmalla supersankarileffalla. Olkoonkin, että se on vain pieni yksityiskohta, niin se oli oikein tervetullut.

Toki mukana oli muutama hölmö hetki ja kolmannella näytöksellä leffa tekee sävyssä täydellisen pyörähdyksen muuttuen liian... no paremman sanan puutteessa sarjakuvamaiseksi. Mikä ei olisi siis itsessään paha asia, jos koko leffa olisi ollut yhtä sarjakuvamainen, mutta tälläinen yllättävä muutos tunnelmassa oli häiritsevää. BarakaPoolin kaltaisiin perseilyihin ei kuitenkaan vajota.

Se on tietenkin sanomattakin selvää, että Hugh Jackmanin roolisuoritus Wolverinena on täyttä adamantiumia ja muutkin roolisuoritukset olivat kelvollisia. Etenkin Marikoa ja Yukiota näytelleet Tao Okamoto ja Rila Fukushima yllättivät positiivisesti, sillä kumpikaan ei ole ennen näytellyt missään vaan ovat lähinnä mallin hommia väsäilleet, niin olin leffaan kävellessä huolissani miten nämä pärjäisisivät vastakkain Jackmanin kanssa. Hieman häiritsi kuinka Yukio näytti enemmän animefanilta, kuin tappavalta assasinilta, mutta se oli luultavasti tarkoitus.

Yksi asia mikä jäi ärsyttämään ei ole varsinaisesti leffan oma vika. Elokuvan varsinainen tarina nimittäin loppui tilanteeseen, josta minä olisin mielelläni nähdyt seuraavan leffan jatkavan tarinaa, mutta keskelle lopputekstejä tungettu teaseri Days of the Future Past - leffaa varten pilaa tämän.

The Wolverine ei ole mikään genren mullistaja, mutta viihdyin alusta loppuun ja uskallan leffaa suositella hahmon faneille (paitsi jos olet niitä hardcore faneja, joita häiritsee mitättömät asiat, kuten esim. se, että Jackman on sarjis-Woltsua pitempi).

Kolme hyvin ansaittua tähteä.
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Hämppyli - Kesäkuu 01, 2014, 22:23:47
Kävin juuri X-Men: DOFP:n katsomassa ja se... eehh... oli ihan ok.

En nyt täysin ymmärtänyt miksi (aina niin luotettava) internet on nostanut leffan samalle alustalle The Avengerin kanssa, kun tämä ei minusta rehellisesti ollut edes paras X-Men - leffa (First Class vie edelleen voiton kirkkaasti).

Paljon aikaa tuhlattiin asioitten selittämiseen ja alustamiseen eikä payoffi suoraan sanottuna tuntunut vaivan arvoiselta. Toimintapuolella ei visuaalisesti X-Men - leffoilla rehellisesti tunnu olevan vanhoilla hahmoilla enää mitään uutta annettavaa. Sen myönnän, että Elohopea oli leffan valopilkku, mutta mikään ei varsinaisesti saanut minua luopumaan salaliittoteoriastani, että hahmon lisäys leffaan (etenkin, kun tällä ei oikeasti ollut mitään merkitystä leffan juonen kannalta, mitä ei jollain toisella hahmolla olisi saavuttanut) oli vain yksi iso keskisormi Joss Whedonille ja Marvelille. Blink oli myös visuaalisesti aika komeaa katseltavaa ja harmittaa, että hahmolla ei ollut EH:n tapaan omaa pientä tähtihetkeään.

Monta kertaa käsikirjoituksessa huokui aivan valtava laiskuus ja potentiaalin hukkaan heitto. Kitty osaa siirtää ihmisiä ajassa vain koska käsiksessä sanotaan niin, Patrick Stewart ja Ian McKellen palasivat ihan vain seisoakseen taustalla kädet puuskassa ja tulevaisuuden Ryhmä-X:n yhteenotto Vahtien kanssa (kaikista eniten odottamani kohtaus) oli rikollisen lyhyt. Jälkimmäisestä puheen ollen: tajuan kyllä, että Vahdeista piti tehdä mahdollisimman voittamattomia, jotta tulevaisuus vaikuttaisi toivottomalta, mutta eikö kenellekkään tullut mieleen käyttää niin tyypillistä taistelutaktiikka sopeutuvaa vihollista vastaan, kuin vaihtaa lennosta taistelijaa jolloin pahiksella on "päällä" väärä vastavoima?

Ärsyttää myös kuinka leffa, jonka tehtävä oli oikoa jatkumovirheet, syylistyi sarjan isoimpiin jatkuvirheisiin. Aiempien leffojen virheet saattoi, jotain kahta kolmea lukuunottamatta, huitoa mielestä (melko kiikkerillä, mutta menevillä) selittelyillä, mutta siinä ei ole mitään järkeä, että Logan ei ole Sapelihampaan kanssa Vietnamissa, kuten Origins - leffassa näytettiin, tai kuinka tämän leffan Stryker on ainakin puolet nuorempi kuin Danny Huston (miksei tätä voitu pyytää uusimaan roolinsa?). Käykö myös ketään muuta James Mangoldia sääliksi? Mies ohjasi kohtuullisen, vaikkakin ehkä vähän rutiinilta maistuvan, Wolverine - leffan ja tällä oli selvästi jokin visio jatko-osien suhteen. Nyt ei pelkästään hänen leffansa lopussa ole jälkituotannossa mukaan liimattu DOFP - härpäke määräämässä mihin pisteeseen hänen tarinoittensa on pakko loppua, mutta hädin tuskin vuoden vanha leffa ei ole edes enää osa virallista canonia.

No voi ihme! Miten tästä tekstistä nyt tulikin näin negatiivisen sävyinen vaikka minä leffasta pidinkin? Äkkiä jotain positiivista... Jokainen roolisuoritus oli aivan ässätasoa! Vanhojen leffojen tutut kasvot mielyttivät edelleen ja Peter Dinklage (olen ollut miehen suuri fani siitä lähtien, kun aloin Game of Thronesia katsoa) oli tervetullut lisäys.  Vaikken mikään gorettaja ole, niin tietyllä tapaa ihailtavaa kuinka leffa työnsi sen mikä K-13 - leffalle on sallittuja rajaviivalle. Kuolleita ruumiita kasataan pinoiksi ja hahmoja tapetaan raaoilla tavoilla (jälkimmäinen varmaan pääsi läpi, koska tapettavat eivät olleet kohtalon hetkellä lihaa ja verta). Pidin myös siitä kuinka Mystikko teki itse valintansa lopussa eikä kukaan sankareista (suoranaisesti) pysäyttänyt tätä. Mukaan mahtui myös monia yksittäisiä vahvoja hetkiä ja kohtauksia (joita en ala kummemmin listaamaan), eikä leffa huonoimmillaankaan ollut koskaan samoissa pohjamudissa kuin X3 tai moni muu surullisen kuuluisa sarjisleffa.

Sanoisin, että suurin syy miksi tämä leffa ei tehdyt minuun niin suurta vaikutusta kuin kaikkiin muihin on se, että Marvel Studios on hemmotellut minut pilalle. Marvel on uudelleen luonnut supersankarielokuvien genren aina vain työntämällä eteenpäin sitä minkä sarjiksialukemattomat katsojat ovat valmiita hyväksymään. Sankarit saavat käyttää sarjiksissa tuttuja pukujaan ja jopa kaikkein naurettavimmat konseptit (Zolan nykyinen olomuoto ja pian ilmestyvä Guardians of the Galaxy - elokuva ylipäätään anyone?) uskalletaan herättää eloon. Singer tuntuu edelleen elävän aikaa jolloin supersankarielokuvat olivat yleinen naurunkohde ja hahmojen värikkyys piti piilottaa geneerisiin moottoripyöräjengi - vaatteisiin. Lopputulos ei ole huono elokuva, mutta suuhun jää vanilijan maku, mikä ei haittaisi yhtään jollei suklaan maku olisi edelleen muistissa. Ehkä Apocalypse korjaa tämän asian...

Close, but no cigar.
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Lilla Myy - Kesäkuu 30, 2014, 11:59:54
Joo, myönnän, olen todella myöhäisherännäinen X-Menien suhteen! Näin siis ensimmäisen X-Men leffani 8.6.2014, kun kävin kavereiden kanssa Edinburghissa katsomassa Days of Future Pastin elokuvissa. Voin siis kertoa näin täydellisenä ummikkona, että ainakin mun mielestä se leffa oli oikein hyvä, en sitten osaa sanoa, josko siitä olisi nauttinut enemmän/vähemmän, jos olisi oikeasti tiennyt jotain niistä hahmoista etukäteenkin. (Toki tiesin jo muutaman tyypin nimen peräti, esim. Wolverinen, mutta muutoin olinkin sitten ihan kujalla koko jutusta... :D) Siispä minusta tämä:
Paljon aikaa tuhlattiin asioitten selittämiseen ja alustamiseen eikä payoffi suoraan sanottuna tuntunut vaivan arvoiselta.
oli todella hyvä juttu, että tällainen ummikkokin pääsi juoneen mukaan edes jotenkin. Voin kuitenkin myös hyvin ymmärtää, että jos on pysynyt elokuvien (ja mahdollisesti sarjakuvienkin) kelkassa jo alusta asti, tämä saattoi olla aika tympeää.

Tykkäsin tuosta Days of Future Pastista sitten niin paljon, että sitten kotiuduttuani oli ihan pakko viettää Juhannus (sen lisäksi, että kuskasin siskoa ja sen kaveria ympäriämpäri Seinäjokea :D) katsomalla kaksi ensimmäistä X-Meniä, että saisin vähän jotain enemmän irti niistä hahmoista ja fandomista ylipäätään. En ehkä tykkää X-Meneistä ihan yhtä paljoa kuin muusta aiemmin näkemästäni Marvel-tuotannosta, mutta aion kyllä kuitenkin katsoa nuo kaikki loputkin X-Men elokuvat ihan jo pelkästään sen takia, että tuntuu tyhmältä, että on nähnyt sen viimeisen, muttei aikaisempia elokuvia.
Otsikko: Vs: X-Men
Kirjoitti: Soul Spirit - Marraskuu 08, 2014, 21:44:33
Olen katsonut kaikki tähän mennessä näyteltyinä ilmestyneet X-Men-sarjan osat. Olen myös käynyt katselemassa tätä topicia muutaman kerran aiemminkin, vaikka vasta nyt ilmaannunkin kommentoimaan. Tutustuin sarjaan ensimmäisen kerran epämääräisesti sanottuna joitakin vuosia sitten, kun isäni oli ottanut nyt jo edesmenneeltä enoltani lainaan The Last Stand -elokuvan. Katsoin sen siskoni kanssa ja rehellisesti sanottuna en silloin ymmärtänyt paljoakaan näkemästäni, koska en ollut aiemmin kuullutkaan X-Menistä. Minulla ja siskollani oli tuolloin vielä tapana katsoa kaikki hyvät elokuvat muutaman kerran - tai enemmänkin - putkeen, ja näin aloin vähitellen päästä kärryille siitä, missä mennään, kuka on kuka ja mikä elokuvan idea oikeastaan edes on. Olin tuohon aikaan vielä melko nuori, ehkä suurinpiirtein 10-vuotias, jos sallitaan se, että arvioni saattaa heittää vuodella parilla sinne tai tänne. X3 vaikutti minusta kiehtovalta ja pidin sitä jopa muistaakseni parhaana näkemänäni elokuvana. Minä ja siskoni hankimme sen muutama vuosi myöhemmin ihan omaksi, kun satuimme kaupasta löytämään elokuvaboxin, jossa olivat X3 ja X-Men Origins: Wolverine. En muista ihan tarkkaan tarttuivatko tuolla samalla reissulla mukaan myös ensimmäinen ja toinen tämän kyseisen sarjan elokuvaversio vai löysimmekö ne vasta myöhemmin.
No, oli miten oli, hankimme vuosien varrella kaikki X-Menit sitä mukaa, kun niitä ilmaantui. Tällä hetkellä suosikkejani ovat kirkkaasti X-Men Origins: Wolverine sekä uusin Days of Future Past, jonka katsoin omalta DVD:ltä vasta eilen, vaikka se hankittiinkin jo melkein kuukausi sitten. Vaikka olenkin huomannut elokuvissa yhteensopivuusvirheitä, pystyn ainakin useimmissa tapauksissa ohittamaan ne ilman minkäänlaisia mielenhäiriöitä tai yöunien menetyksiä. Eivät ne katselunautintoa juurikaan pilaa. Varsinkin uusimmalle osalle annan ison plussan upeista erikoistehoisteista. Lisäksi Mystiquen taistelukohtaukset ovat aina yhtä ihailtavaa ja viihdyttävää katsottavaa. Täytyy myöntää, että ensin minua hiukan arvelutti katsoa DoFP:ia, koska useimmissa elokuvasarjoissa tapahtuu liian usein niin, että ne alkavat joko toistaa itseään liikaa tai huonontuvat sisällöltään jostakin muusta syystä. Siskoni katsoikin sen ensin ja sanoi sitä hyväksi, mikä rohkaisi/kannusti minuakin lopulta haalimaan pari tuntia aikaa elokuvalle. Enkä kyllä kadu yhtään, sen verran paljon tykkäsin. Harkitsin mielessäni jopa viiden tähden antamista, koska parhaimpien katsomieni elokuvien joukkoon se tietenkin menee. Päädyin neljään tähteen oikeastaan juuri noiden aikajatkumovirheiden vuoksi - mikään ei ole täydellistä, vaikka upeaa olisikin.
Olen kaikesta huolimatta edelleenkin aika takapajuinen X-Menien suhteen. En ole lukenut sarjakuvia juuri lainkaan - ainoastaan englanniksi X-Men Originsin, joka sisälsi omat tarinat Wolverinelle, Sabertoothille, Gambitille, Jeanille, Beastille ja Colossusille, sekä noin puoliväliin saakka Road to Onslaught -sarjakuvaa. Suuri osa tiedoistani on peräisin Wikipediasta. ^^'
Koko sarjan keskiarvo on mielestäni kolme ja puoli tähteä.