Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Viihdettä niin että heikompia hirvittää => Aiheen aloitti: Ales - Elokuu 07, 2012, 17:00:31

Otsikko: Paljastavat valheet (Lie to me)
Kirjoitti: Ales - Elokuu 07, 2012, 17:00:31
En tälläistä aihetta löytänyt, joten päätin sellaisen tehdä.

Paljastavat valheet -tai Lie to me, on rikosdraamasarja, jota esitetään mtv3.sella. Uusintajaksot esitetään tiistaisin klo. 23.35 ->.

Sarjassa on yritys nimeltä The Lightman Group. Se on maailman johtava valheenpaljastus yritys, jossa työskentelevät ihmiset käyttävät sovellettua psykologiaa tulosten saamiseksi: he lukevat mikroilmeitä ja elekieltä saadakseen tietää, valehteleeko joku.
Työntekijät vastaanottavat työtehtäviä asiakkailtaan, jotka haluavat tietää, valehteleeko joku heille. He tarkistavat asian, ja myös sen, miksi joku valehtelee.

Porukkaa johtaa tohtori Cal Lightman. (Tim Roth). Hän on maailman johtavia valheenpaljastuseksperttejä. Hän tutkii kasvojen ilmeitä, elekieltä, sanavalintoja ja ääntä saadakseen selville, valehteleeko ihminen, jota hän puhuttaa. Calilla on tytär, Emily Lightman.

Cal Lightmanin työparina toimii tohtori Gillian Foster (Kelli Williams), joka on erittäin lahjakas psykologi. Hänen erikoisalueitaan ovat psykologia ja sanavalinnat tilanteesta riippuen.

Ria Torres (Monica Raymund) on erittäin lahjakas, ja hänellä ei ole koulutusta alalle, mutta hänen taitonsa ovat silti samalla tasolla, kuin Lightmanin, joka on opiskellut alaa vuosikymmeniä. Ria on luonnonlahjakkuus havaitsemaan petollisuutta ihmisissä. Ria oli ennen The Lightman Groupiin liittymistä töissä lentokentällä, josta Cal Lightman huomasi hänet & hänen kykynsä.

Lightmanin tiimin johtava taustatutkija on Eli Loker (Brendan Hines). Hän työskentelee usein Rian työparina, ja usein analysoi videoita laboratoriossa. Lokerin erikoisalue on ryhmäpsykologia.

Ben Reynolds (Mekhi Phifer), on The Lightman Groupin FBI-yhdyshenkilö. Hän tuo firmalle uusia tapauksia ja tarjoaa oppejaan lainvalvonnasta täydentämään yrityksen tieteellistä osaamista.

--

Eli tälläistä. :) Itse olen täysin koukussa tähän ohjelmaan, jokainen jakso tulee tallennukselle digiboksiin ja sieltä sitä sitten katselen. Sarjassa on myös erittäin paljon huumoria, varsinkin niissä kohtauksissa, joissa esiintyy Lightman tai Loker. Jännitystäkään ei puutu sarjasta, välillä sitä esiintyy todella paljon.
 Oma suosikkihahmoni on ehdottomasti Cal Lightman. Hän on hauska, ja välillä vähän agressiivinen, mutta silti aivan mainio hahmo sarjassa.

Onko Vuotiksessa muita, jotka seuraavat/tietävät tämän sarjan? :)
Otsikko: Vs: Paljastavat valheet (Lie to me)
Kirjoitti: Sab - Elokuu 08, 2012, 17:57:01
Sarjan hahmot ovat humaaneja eivätkä vain pintaraapaistuja vaan heidän henkilökohtaistakin elämäänsä valotetaan silloin tällöin. Pääpaino kuitenkin on rikosten ja petosten ja yksityisten lähettämien toimeksiantojen selvittämisessä, mikä on hyvä ratkaisu. Silkkana ihmissuhdedraamana sitä olisi ehkä tylsäkin seurata, mutta oikeat psykologiset termit ja muut eri tieteenaloihin liittyvät yksityiskohdat tekevät Lie to me'sta melkoista visuaalipornoa. Kasvonilmeiden tulkitseminen ja sosiaalipsykologia perustuvat oikeiden asiantuntijoiden antamaan materiaaliin, mikä tekee tästä tusinasarjaa paremman. Juoneen on helppo päästä mukaan, vaikkei olisikaan katsonut kaikkia jaksoja ja aloittaisi keskeltä kautta, jos vain hahmoista on jonkinlainen käsitys.

Näyttelijöistä tai hahmoista en osaa oikein suosikkia nimetä. Kaikki ovat lahjakkaita ja sopivat rooleihinsa. Lokerin huumori on toki hyvää, mutta toisaalta Calin ja Gillianin välinen huulenheitto ja piiloirvailu on yksi sarjan varsinaisista kulmakivistä. Torres on kouluttamattomana firman työntekijänä välillä vähän pihalla termistöstä ja tuo haavoittuvaisuutta porukkaan, mutta häntä on kuitenkin vaikea sahata silmään hänen luontaisen lahjakkuutensa tähden.