Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Harry Potterin maailma => Aiheen aloitti: Lucresia - Toukokuu 31, 2011, 18:48:06

Otsikko: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Lucresia - Toukokuu 31, 2011, 18:48:06
Missä kulkee potter- fanituksen raja? Voiko fanitus mennä liian pitkälle? Jos voi niin missä vaiheessa? Siinä kohdassako kun juokset luudan kanssa Helsingin keskustassa kuin päätön kana ja huudat "VOLDEMORT TULEE! KAIKKI VELHOT JA NOIDAT PAKOOON!!"
Vai kulkeeko oma rajasi opettajien puhuttelemisessa professoreiksi?
Vai voiko edes Potter- fanitusta olla liikaa?

Kerro mielipiteesi asiasta ja kerro meille missä se hiuksenhieno raja kulkee.

Omasta mielestäni fanitusta ei voi olla missään tapauksessa liikaa. Tosin joidenkin jästien mielestä sekin on jo liikaa että pukeudun viittoihin ja kuljen sauvan kanssa ympäri suomen maata. Kun taas jotkut jästit(esim. naapurini) pitää aivan normaalina sitä jos hypin ulkona luuta jalkojen välissä.

Useat katsovat kieroon kun laahustan kalkaros viittani kanssa kaupungilla, vai johtuuko tämä siitä etteivät vanhimmat jästit ole lukeneet pottereita ja luulevat meitä hipeiksi tai muuten vaan hulluiksi?
Mistähän tämäkin johtunee?
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: neiti moitteeton - Kesäkuu 01, 2011, 21:01:27

Kyllä fanitus voi liian pitkällekkin mennä. Vaikka Potterit ovatkin yksi maailman parhaista kirjasarjoista, ei sen takia mielestäni tarvitse hulluksi ruveta. Joku järkevä raja täytyy vetää hyvänkin kirjan fanittamiseen.

Siis kyllä ymmärän jos järjestetään tapahtuma, jossa osallistujien pitää pukeutua viittoihin ja kantaa mukanaan taikasauvaa, mutra ei nyt helsinkiläisten päitä tarvitse sillä sotkea, että Harry Potter on loistava kirjasarja

Siinä oma mielipiteeni.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Ihmeolio - Kesäkuu 03, 2011, 19:06:52
Fanitus todellakin voi mennä yli. En ymmärrä väkeä jotka kulkevat viitoissa ilman että on edes mitään tapahtumaa. Vappuna tai vastaavissa näky on normaali, mutten ymmärrä väkeä jotka jaksavat kantaa viittoja ja sauvoja ympäriinsä kuin seonneet. En myöskään pidä siitä että kirjoja tai leffoja "ihkutetaan" ihan ultimaalisen paljon. Jopa siihen asti että kehutaan leffan jokaista näyttelijää vaikka he olisivat ihan keskivertonäyttelijöitä, itse kehun niitä näyttelijöitä jotka oikeasti ovat mielestäni mahtavia. Hyvä on nimittäin täysin eri asia kuin mahtava.

En myöskään pidä väestä jotka suuttuvat verisesti jos jotkut toiset sanovat etteivät pidä kyseisestä sarjasta. Jotkut fanit saattavat siksikin alkaa puhua pahaa toisten selkien takana, että joku on sanonut heille et hei rajoittakaa vähän tai jotain etteivät pidä sarjasta ollenkaan.

On myös hullua palvoa sarjaa kuin jumalaa ja pyhittää jok'ikinen ajatus Pyhälle Potterille. Siinäkin vaiheessa minulta loppuu ymmärrys, kun ei tajuta lukea/katsoa muita sarjoja, kun vain tämä yksi ja ainoa on niin tärkeä. Ainahan fanitus siis voi mennä yli enkä itse jaksa väkeä joilla tuollainen menee yli.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Lucmey - Kesäkuu 15, 2011, 00:02:41
Kyllä, fanitus voi mennä liian pitkälle. Vedän itse siihen rajan jossa heilutaan viittojen kanssa kaupungilla ja sohitaan viattomia mummoja sauvoilla :D
Se ärsyttää kun näytteliöitä hehkutetaan mahtaviksi vaikka he olisivatkin oikeita törppöjä.
Muutenkin leffojen hehkutus käy hermoille. Tietty sen ymmärtää että jos mainostaa hyvää leffaa mutta sen voisi hoitaa fanisivuilla eikä huutelemalla ventovieraille bussipysäkillä.
Se vasta ärsyttävää on kun jotkut jaksavat koko ajan jauhaa sitä kuinka ihku draco on tai kuinka hauskoja kaksoset on, mutta kun sitä hokee joka toinen minuutti niin se menee jo pahasti yli äyräiden.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Koala - Kesäkuu 15, 2011, 11:20:39
Fanitus voi mennä liian pitkälle. Itse en ainakaan käyttäisi viittoja/kaapuja ja heiluttelisi sauvaa kädessä, ilma mitään syytä (esim. tapahtmat) tai pukseutuisi jonain päivänä joksikin hahmoksi ilman että on joku semmonen tapahtuma. Ärsyttävää, jos puhutaan koko ajan samasta leffasta ja siitä kuinka hyvä se ja se kohta oli ja kuinka hyvin se ja se osas näytellä. Omasta mielestäni leffat ei oo niin hyviä, kuin kirjat, enkä muutenkaan hehkuta Pottereista koko aikaa.

Tai jos sotkee kaikki vihkot kirjoittamalla joka paikkaan "HP" tai esim. "R&S". En pidä erityisesti siitä, jos alkaisi kutsua muita jästeiksi, opettajia proffessoreiksi, tai jos sanoisi koko ajan "Kuulostit ihan Remukselta!" tai "Weasleyn äiti vois varmaan auttaa" tai "Toi tyttö näyttää ihan Hermionelta!" tms. Tietenkin tän tyyppisiä voi sanoa, mutta on ärsyttävää jos hoetaan koko ajan.

Siis mun mielipide.

~Koala

Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Ihmissusi - Kesäkuu 29, 2011, 23:32:27
Kyllä vain. Fanitus menee omasta mielestäni liian pitkälle kun viitasta tulee jokapäiväinen asuste ja sauva kulkee laukussa koko ajan.

Stadilaisia ei saisi järkyttää huutelemalla kaikkea "VOLDEMORT TULEEE!!"- juttuja.
Siis fanittamisessa ei ole mitään pahaa mutta jos se muuttuu tuollaiseksi pakkomielteeksi huudella kaikkea niin silloin mars mars sairaalaan.

Itse en näe mitään pahaa jos vaikka pari kertaa koulussa pukeutuu tylypahkan koulupukuun, käyttää tupahuiveja/lapasia/villasukkia/tupasolmioita, tai koristelee vaikka tylsän historian vihon nimellä "taikuuden historia" ja näppärästi muuntelee vihon ulkonäköä taikakirjaksi. Tai jos käyttää vaikka pergamenttia ja sulkakynää kun kirjoittaa vaikka kirjettä. Itselläni on pergamenttia jolle kirjoitan sulkakynällä ja lähetän sen kaverille lappiin:) (saan kehuja niiden kahvin tuoksusta:D)
Ja käytän puuskupuhin solmiota koulussa kauluspaidan kanssa. Minulla on muutamia vanhoja kouluvihkoja joihin olen piirtänyt tupavaakunan kanteen tai värittänyt ruudut tupaväreillä tai piirrellyt mäyriä, käärmeitä, leijonia ja korppeja sinne tänne.

En pidä siitä että jotkut ihmiset käyttävät ihmisistä sanaa jästi. Mutta kiitos ystäväni, tämä tarttui minuunkin. (löysin uskonnon opettajan kanssa yhteisen sävelen jästi- sanan jälkeen :D)
Tai että jotkut fanit vaahtoavat ja hehkuttavat kuinka söpö joku on tai kuinka loistava leffa oli kun siinä tapahtui sitä ja sitä.

Joskus käy niin että tulee sanottua vaikkapa että "Tuo koira on Sirius!!" kaikkien kuullen. Tai että "Varo manaliuksia". Niitä on kiva sanoa muina miehinä tuntemattomille tai ventovieraille :D
Siitä he hämmentyvät ja sitä on kiva seurata kun se katsovat pitkään ja miettivät mikä on manalius..

Nyt kävi niin että kadotin punaisen langan mutta tuossa oli köyhä ja nuhjuinen mielipiteeni.

Kiitos, kumarrus, ruoskan sivallus.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Red Fox - Heinäkuu 03, 2011, 12:51:30
Se riippuu vähän. Itsekin ajattelin tilata synttärilahjaksi Luihuisen huispauskaavun :Dd 

Toki voisin kävellä Hesan keskustassa kaapu päällä ja taikasauva kädessä (kaveriporukassa tietenkin), ei muiden katseet häiritse.

En kutsuisi muita kuitenkaan jästeiksi, surkeiksi tai kuraverisiksi.

~ Punakettu kuittaa
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Snive - Heinäkuu 03, 2011, 20:12:13
Fanitus on ihan sopivaa, kunhan sillä ei vahingoita itseään tai muita ihmisiä. Ainakin oma näkökulma on tuo.
Itse saatan välillä (harvemmin kylläkin) kulkea kaapu päällä jossain. Kun kaapu oli valmis, se oli hyvää harjoittelua, miten sen kans pystyy liikkumaan. Nyt sitä on muuten vaan kiva käyttää myös tapahtumien ulkopuolella. Tänään shokeerasin kauppakeskuksessa Luihuisen huivin kanssa. Näillä helteillä ihmiset katsoivat pitkään perään. Ei kannata ajatella, mitä muut on mieltä, jos itse pitää siitä
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Domino - Heinäkuu 04, 2011, 23:31:28
Ei, ei Potteria voi fanittaa liikaa. Ei se minusta ole mahdollista. Itse nauran koululaisten katseille kun kävelen koulussa Rohkelikon-kaulahuivi kaulassa ja kaapu päällä. Ystäväni kanssa kerran näimme mustan koiran vanhalla mummolla. Tiesimme ettei hän tietenkään ole lukenut Harry Potteria. Ihan vitsillä vain menimme kysymään tältä mummolta että miksi hän päästä Siriusta vapaaksi. Mummon katseelle nauroin todella pitkään.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Neithan - Heinäkuu 04, 2011, 23:34:19
Jos hyppäät luudanvarren kanssa alas rakennuksen katolta siinä uskossa, että osaat lentää, niin joo, siinä menee sitten se fanitus liian pitkälle.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Mangoria - Heinäkuu 05, 2011, 19:34:03
Voi fanitus mennä liian pitkälle, mutta esimerkkiä en keksi. Hmmmm jos nyt vaikka menee heittäytymään katolta ihan vaan sen takia että HP loppuu. Viitassa kulkeminen on omalta osaltani suotavaa, taikasauvaani heiluttelen luoja, älkää ottako kaksimielisesti!. :D Itselläni välillä menee tuo HP:n ja todellisuuden raja rikki, kuvittelen olevani noita ja eläydyn vahvasti- itken kun tajuan että kaikki päättyy, sisälläni on tyhjä aukko kun viimeinen elokuva tulee teattereihin.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: April - Heinäkuu 06, 2011, 00:50:02
Omasta mielestä fanituksen raja menee siihen,ettei heilu luuta jalkojen välissä kaduilla ja katoilla.Pukeutuu vappuna ym. tapahtumiin
ja muulloin jätää kaavut ym. kotiin.Huivia olen käyttänyt muulloinkin.Puhuessani en hehkuta kokoaikaa enkä tuo esille faniuttani.
En puhu,mutta kysyessä vastaan toki.Jos ei tiedä että olen fani,niin sitä ei huomaa kuin joskus huivista.Ja kirja/dvd kokoelmastani.
Joskus saatamme mieheni kanssa "heittää läppää"Pottereista ja taikoa ym.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: DIASPRO - Heinäkuu 09, 2011, 13:48:20
Minun mielestäni ei ole liikaa fanitusta. Pidän itse ihan aitona sitä, että Dobby kuoli. Tuntui, kuin oikeasti oma ystäväni olisi kuollut ja sama asia koskee myös Fredin, Tonksin, Remusin ja Bellatrixin kuolemaa. Ei tarvitse ehkä kokoajan vouhottaa heistä kaikista kookoajan, mutta mielummiin paljon potterusta, kuin liian vähän! ♥
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: bunnypirates - Heinäkuu 09, 2011, 23:29:12
Kulkeehan ihmisiä ympäriinsä esim. bändipaidat päällä jne., eikä se periaatteessa eroa siitä että joku kulkee kaapu päällä pitkin kaupunkia - mutta koska se ei ole ''normaalia'', sitä todennäkösesti katsotaan oudosti muiden ihmisten keskuudessa. Aika sääli sinänsä, koska nykypäivän ''normaali'' on kaikkea mitä valtavirta pitää normaalina. Mutta joo, siinä kohtaa kun valkotakkiset miehet tulee piipaa-autolla hakemaan, sillon voi todetta että oho, fanitus taisi mennä liian pitkälle. (:
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Sonya Malfo˙ - Heinäkuu 15, 2011, 15:04:40
Fanitus menee liian pitkälle, kun elää enemmän Potter-maailmassa kuin oikeassa, mutta myönnän, että eläisin mieluusti siinä maailmassa, mutta raja täytyy olla :D jokainen määrittää fanitukselleen omat rajansa.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: velhokarkki - Heinäkuu 31, 2011, 14:16:31
Raja menee varmaan siinä, kun hyppää talon katolta pihaharjan kanssa ja uskoo lentävänsä. En näe mitään pahaa siinä, jos kulkee viitoissa kadulla, itse menisin ainakin heti tervehtimään sellaista tyyppiä. :D
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: idam - Elokuu 05, 2011, 15:15:24
Joo no kyllä minun mielestä fanituksessaki on sentään joku raja olemassa. Ylimaalinen kaapujen käyttäminen, sauvoillla tökkiminen, huuteleminen jne. ovat jo varmaan vähän liikaa. Kai sellainen mikä herättää LIIKAA huomiota on jo liikaa fanitusta, mutta muuten kyllä sitä nyt saa fanittaa mitä haluaa, ja niin julkisesti ja näkyvästi kuin haluaa :D
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Pippuripiru - Elokuu 06, 2011, 18:49:04
Mahdollista on. Mutta se on siisti tunne, kun fanittaa jotain tosissaan, se on niin hauskaa!!! Tai no, en sanoisi omaa innostustani fanitukseksi, sillä esim. kun Dobby tai Dumbledore kuoli, tuntui kuin olisi menttänyt jonkin, ei niin läheisen ystävän.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Scaredy Dandelion - Elokuu 08, 2011, 09:39:17
Fanitus menee liian pitkälle, jos se vahingoittaa fania itseään tai muita. Internetissä ja lehdissä on aikanaan uutisoitu talonsa räjäyttäneestä taikajuomankeittäjästä ja lukuisista katoltaputoamisista luudanvarren kanssa. Ihmisten tulisi muistaa, että HP-maailma on olemassa jokaisen sydämessä ja pääkopassa. Ei sen ulkopuolella.
 Kaapu ja muut velhoaiheiset vaatteet päällä kulkeminen on okei, näkeehän kadulla pahempiakin asuja. Tosin erityisesti musta kaapu voi aiheuttaa tietämättömissä pelkoa; on helppoa kuvitella, että näinä aikoina moni yhdistää sen terrorismiin tai vaikkapa johonkin salaperäiseen uskonlahkoon. Vähän kuin Vernon-setä Viisasten kivessä! Tupahuivit ja semmoiset sitä vastoin ovat varmasti kiltti ja suloinen tapa ilmaista faniuttaan.
 Myös ihmisten vakoilu menee vähän yli. Jos kaupungilla sattuu näkemään tiettyä hahmoa muistuttavan tyypin, ei häntä tarvitse varjostaa. Esimerkiksi mulle tulee kommentteja, että näytän Twilightin Bellalta (...........) Ja porukoideni kotipihalla eräät pienehköt tytöt kiljuvat ja seuraavat minua kaikkialle ("MISSÄ EDWARD?"). Se on hyvin häiritsevää.
 
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: AIV-rehu - Elokuu 09, 2011, 01:08:52
Fanitus menee liian pitkälle siinä vaiheessa, kun ei enää tajua toden ja Potterin rajaa. Tai kun Potter=elämä. Eli ajattelee vain Potteria, velloo Potterajatuksissa ja unohtaa elää. Niinkun Iseeviot-peilin kanssa. Myös muiden ihmisten häirintä on tarpeetonta ja ärsyttävää. Jos kaverisi ei pidä Potterista hänelle ei tarvitse tyrkyttää kirjoja joka päivä. Kadulla ei pidä juosta ja kiljua Avada Kedavraa. Tuntemattoman koiran kimppuun ei saa hyökätä kiljuen Siriusta. Kuten Scaredy Dandelion tuossa mainitsi, ei pidä varjostaa ketään hahmon näköistä eikä varsinkaan huudella mitään typerää. Jne. Kaavuissa joka päivä liikkuminen on siinä rajalla. Se on ihan mukavaa välillä, mutta päivittäin... En ehkä rinnastaisi kaapuja bändipaitoihin ja vaikka sen siihen rinnastaisikin, ei niitäkään (tietääkseni) joka päivä käytetä. Potter-paitojen/laukkujen/kaulaliinojen/muiden vaatteiden/asusteiden/astioiden käyttäminen on kuitenkin vain kivaa, eikä mene yli vaikka tekisi sitä joka päivä. :) Kaavut vain menevät mielestäni vähän yli kokoajan käytettynä. Tämä on kuitenkin vain oma mielipiteeni. Ja jos jostakusta tuntuu, että haluaa kerätä joka päivä kaupungilla outoja katseita kaavun kanssa. Niin ihan vapaasti. :) Minä en siitä hulluksi leimaa (koulukaverisi tosin saattavat sen tehdä. :( ).
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Amortentia - Syyskuu 17, 2011, 18:02:15
Mulle ei oo vielä tullut raja vastaan, mutta sen verran oon kuitenkin puhunu Pottereista, että kerran äiti sano et kohta mut pistetään Potter jäähylle... Hihi :) Mutta musta ei ikinä voi fanittaa liikaa.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Guépard - Syyskuu 18, 2011, 18:05:11
Joo kyllähän aina voi fanittaa liikaa. Itse en mainosta mitenkään kauhean erityisesti, vaikka joskus tekisikin  mieli. Kaikki kaverit sun muut ei pidä sitä niin kivana, mut mä en kattois pahalla vaikka joku hiipparoiskin viitassa. Jos tykkää ni mikäs siinä. Kunhan se tosiaan pysyy turvallisena kaikille. Sitte ku alkaa mennä sauvoilla vieraiden tökkimisen puolelle ni ei oo kyl enää nii hauskaa.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Mangoria - Syyskuu 19, 2011, 16:40:16
Itselläni hypetyksestäni on tullut jo melkein todellinen ongelma- minulla on vain yksi ystävä, joka jaksaa kuunnella juttujani Pottereista siksi koska on itsekkin potteristi. Vanhemmatkin pitää mua jo rasittavana jatkuvan hypetykseni takia. Itse en häpeile olevani superfani (päinvastoin, olen ylpeä siitä) mutta siitä on tulossa mulle jo melkein noidankehä. :--d Haluan jutella Pottereista mutta ihmiset ei enää jaksa mua sen takia. :--p
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Brenda - Syyskuu 19, 2011, 17:33:59
Tottakai on mahdollista, että fanius menee liian pitkälle. Itse en päivittäin kyllä kaapua pitäisi, mutta on monia muitakin vaatteita, joissa en julkisilla paikoilla esittäytyisi. Sauvoja minulla on pari, ja luutakin, mutta julkisilla paikoilla niitä en käytä.
Yli fanius menee, kun ei ajattele enään mitään muuta, sisustaa talonsa tylypahkaksi, hommaa samanlaiset hiukset kuin Harryllä/Hermionella, kulkee joka paikassa kaapu ja sauva mukana, ja hyppii katoilta alas siinä toivossa että lentäisi. ENkä ihan välttämättä opettajia alkaisi professoreiksi kutsumaan, tai ei-faneja jästeiksi, sillä minun mielestäni muita ihmisiä ei pitäisi sotkea omaan faniuteensa.

P.S. Minusta tää menee ehkä vähän yli, jokainen tavallaan http://www.youtube.com/watch?v=I0VlIjXj9NA
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Jarppa - Syyskuu 19, 2011, 20:23:55
Fanitus menee sillon yli kun

1 hyppäät katolta luudanvarren kaa ja kuvittelet että osaat lentää, hyvästi elämä
2 koko ajan hehkutat Potteria ja toistelet  niitten replikkeejä siis 24/7
3 luulet osaavasi ilmiintyä ja hehkutat sit kaikille :D
4 Kiljut "SIRIUS" ko näät mustan koiran joka muistuttaa siriusta
5 Varjostat jotain ihmistä ketä näyttä joltain esim nyt vaikka ginnyltä (itse olen nähyt mutta en lähtenyt seuraamaan luojan kiitos järki on päässä :D)
6 Huutelet ja huidot sauvallasi tuntemattomii ihmisii
7 okei jos kuljet joka päivä koulu kaapu päällä se menee mun osaltani yli jos nään sellasen ihmisen niin katon pitkää ymmärrän taphatumissa sen ja tietenkin jos kotona olet sillain
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Snive - Syyskuu 20, 2011, 11:31:54
Mä oon alkanu pukeutua nuoren Kalkaroksen tyylisesti. Jotenkin viihdyn niis kouluasuissa. Mut sitä tyyliä ei tunnista kaikki kuitenkaan. Et sikäli sen ei pitäis häiritä ketään.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Ales - Syyskuu 25, 2011, 11:34:49
Fanitus voi kyllä mennä yli.
Mielestäni fanitus menee siinä vaiheessa yli kun juokset kuolonsyöjä puvussa ympäri keskustaa osoittelemassa ihmisiä sauvalla huutaen tappoloitsua. Myös tämä katolta hyppääminen luudan selässä menee mielestäni kyllä selvästi rajojen yli.
Kyllähän voit kuolonsyöjä puvussa kulkea ympäri keskustaa, kunhan jätät tämän huutelun pois. : DD
Minäkin kuljen silloin tällöin kaavuissa. Ja välillä saatan mennä pihassamme miten sattuu, mutta ''jästi'' naapurimme ei siitä välitä, he ovat jo tottuneet siihen.

Mä oon alkanu pukeutua nuoren Kalkaroksen tyylisesti. Jotenkin viihdyn niis kouluasuissa. Mut sitä tyyliä ei tunnista kaikki kuitenkaan. Et sikäli sen ei pitäis häiritä ketään.

Itsekkin pukeudun silloin tällöin nuoren Kalkaroksen tyylisesti.
Se sopii minun tyylini aika hyvin. (:

~Camillaah
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Neithan - Syyskuu 25, 2011, 14:40:33
Eilen Conan-jaksossa Tom Felton kertoi miehestä, joka halusi adoptoida hänet. Mies lähetti hänelle paljon virallisia dokumentteja, kertoi virallisesti muuttaneensa oman nimensä Lucius Malfoyksi ja halusi Tomin muuttavan nimensä Draco Malfoyksi ja tulevan asumaan hänen kanssaan "Malfoyn kartanoon..." :D
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Affu - Syyskuu 25, 2011, 15:44:09
^SUPER IIK?! O_O
 just tällasia hulluja liikkuu maailmalla.. Ymmärrän koulupuvut ja muut "hörhöilyt" mutta tällainen menee jo NIIN yli o_o
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Vampyyritar - Joulukuu 27, 2011, 22:17:36
Potter fanitus voi mennä överiksi ja silloin se on rasittavaa.

Eräs kaverini tulee joka päivä kouluun Puuskupuhin kaapu päällä ja näyttää hieman omituiselta sillä se on hänelle pieni kuten myös hänen itse tekemänsä hattu. On rasittavaa kun tyyppi koko ajan hehkuttaa Pottereista sitä ja tota. Olisihan se kiva joskus pukeutua Tylypahkan koulupukuun, mutta jos jättäisi sen kuitenkin leffo iltoihin ja Halloweeniin. Ja pahinta tässä on, että tyyppi ei osaa pitää suutaan kiinni. Se pitäisi tieteellisesti todistaa. Nukkuessa tietenkin, jos silloinkaan.
Ja ehkä toiseksi pahinta, että eräs toinen menee hänen jalan jäljissään ja vissiin pelkää, ettei hänestä pidetä jos ei tee niin. Mutta kun kukaan ei tykkää tästä esimerkistäkään joka jauhaa pelkkää Potteria. Ja nyt minä jauhan pelkästään häntä. Käsitän kyllä jos et jaksa lukea...
Ei meillä enää niin paljon välitetä Pottereista luokassa, mutta se on aina sydämmissämme ja joskus muidenkin kanssa vaihdamme sanan tai pari siitä.

Jos pitäisi sanoa mitä vielä kestän niin...
Kestäisin sen, että nimeäisimme koulun jokaisen opettajan uudelleen - kuten olemme tehneetkin.
Ja kestäisin sen, että muistuttaisimme toisiamme Potterista lauseella tai parilla päivässä ja pitäisimme kerran viikossa jotain pientä Tylypahkan tapaista kerhoa.

Mutta enään sitä en kestä, että pitää joka päivä päästä kouluun taikasauvan ja Tylypahkan koulupuvun kanssa. Sekä ne kirjat repussa. Mitä milloinkin lukee.

Kohta vihaan Pottereita, mutta jospa kuitenkin kestäisin kamuani hetken.

Meniköhän vähän angtiks? Vissiin.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: annips - Joulukuu 28, 2011, 22:50:16
Minusta ei tarvitse todistaa kenellekkään mitään yltiömäistä fanitusta, vaan voi tykätä ja rakastaakkin jotakin, kuten esim. Pottereita, vaikka ei hihhuloisikaan  koulussa viitat päällä, taikasauvat valmiudessa ja opettajia professoreiksi kutsuen. Minä itse pidän aivan val-ta-vas-ti tästä ihanasta kirjasarjasta, vaikka en olekkaan viittaa päälleni nykäissyt, kuin pääsiäisenä.

Se ei toki ole väärin vaikka myisi torilla Päivän Profeettaa huudellen jotain tähän tapaan "Ministeriö on kaatunut. Voldemort on saanut vallan! Paetkaa!", sillä jokainen fanittaa niin kuin tahtoo.


Itse olen kyllä suosinut hieman vaatimattomampaa tekniikkaa.. :D Mutta muuten.. Fanitus ei varmaan kyllä voi mennä liian pitkälle, sillä kaikki tekevät sen eri tavalla. Kaikki kkäy! xDD


-annipsi-
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Narniadara - Joulukuu 29, 2011, 11:59:30
Minusta ei itse näy hirveästi, että fanitan Pottereita (paitsi ehkä tupapiposta/kaulahuivista). Joistain se näkyy; on kaavut ja koulupuvut päällä ja hyppelee ympäri kyliä taikoen muita yms... Voi siinä tietty olla niitä välimuotojakin. Minusta se on ihan täysin hyväksyttävää.

Siinä kohdassa fanitus menee mielestäni kyllä yli, jos lopettaa oikean elämisen ja elää pelkästään Potteria. Kuvittelee että voi esimerkiksi lentää ja ratkaista asioita taikomalla. Tai jos ei tuolla tavalla niin silleen, että haluaa niin paljon Potter maailmaan, ettei pysty ajattelemaan mitään muuta ja vaan velloo siinä eikä tee elämällään mitään järkevää...  Toki on myös erilaisia tapoja, että menee fanitus yli, mutta siis.. ^^
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Rohkelikkokummitus - Helmikuu 18, 2012, 15:02:13
Rakasta Pottereita, mutta mielestäni fanitus menee liian pitkälle kun oon hyppäämässä jostain korkeasta paikasta luuta jalkojen välissä uskoen et osaat lentää luudalla, tai jos vaikka toistelee ihan koko ajan niiden repliikkejä, tai on tekemässä itsaria koska HP loppuu. Mut tokihan viitta päällä ja taikasauva kädessä kulkeminen julkisilla paikoilla on ihan normaalia.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: anji - Helmikuu 20, 2012, 01:59:29
Miusta oli kyllä kivaa kulkea pentuna kylillä kotitekoinen kaapu niskassa, taikasauva taskussa ja pöllölelu tassussa kuljettamassa iltapimeällä viestejä naapuruston muille Pottereista pitäville lapsille. x3 Eikä se mielestäni mennyt yli silloin, sillä jotenkin lapsella tuntuu olevan suurempi oikeus yhteen asiaan keskittymiseen/rinnakkaistodellisuudessa elämiseen (jos lapseksi lasketaan tässä tapauksessa max. 13-vuotias ihmisolento). Sitä vanhemmalta automaattisesti olettaa, että hän kykenee hillitsemään fanituksensa osoittamista enemmän.

Puhun itseäni lahjakkaasti pussiin, sillä kuitenkin... On kai ihan okei pukeutua kaapuun/velhonhattuun/tupahuiviin ja käyttää taikasauvaa arkielämässä - niin kauan kuin se on se pieni, ylifanaattinen fanikunta. Sen sijaan ei ole okei jauhaa pelkästä Potterista kaikkien kanssa enää sen jälkeen, kun on kulunut puoli vuotta viimeisimmän kirjan lukemisesta/elokuvan katsomisesta. Muiden fanien kanssa saa toki vetää överiksi ja juurikin pitää HP-kokouksia, kirjoittaa Päivän Profeettaa, järjestää ficcipiirejä ja elokuvia ja täysillä elää Rowlingin maailmassa, mutta tuntuu epäterveelliseltä, jos tämä on koko elämä. Riippuu henkilön iästä, mutta kyllä varmaankin huolestuisin lopulta, jos esimerkiksi ainoa mahdollinen uravaihtoehto on lähteä Billin jalanjäljessä kirjouksenmurtajaksi Egyptiin.  Pitää lopulta osata suhteuttaa asioita sen verran, että voi elää suhteellisen tavallista elämää (ja kuten Vampyyritar muistutti, olla kanssakäymisissä ei-fanien kanssa ärsyttämättä näitä immeisiä hengiltä. Rajahan se tosiaan kun tulee jopa keskivertofanillakin vastaan, niin traagillista kuin se ehkä onkin. :D)

Ehkä selkeyden nimissä lähden kuitenkin vain komppailemaan toisia ja tiivistän ylläolevan siihen toteamukseen, että keskivertokansalaisen on lupa muuttua HP-hahmoksi ainoastaan erikoisina päivinä (juuri pääsiäinen, halloween, syntymäpäivät). Ikävä kyllä ihan hetkeen ei ole uusia kirjoja tulossa myyntiin tai elokuvia teatteriin, että sentään nämä ovat poissa laskuista. 8( Pitäisi kai sitten uskoa, että fanaattisen fanituksen oletetaan/toivotaan jo olevan ohi.

~anji~
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Hiekkalaatikko - Helmikuu 21, 2012, 19:45:48
Rakasta Pottereita, mutta mielestäni fanitus menee liian pitkälle kun oon hyppäämässä jostain korkeasta paikasta luuta jalkojen välissä uskoen et osaat lentää luudalla, tai jos vaikka toistelee ihan koko ajan niiden repliikkejä, tai on tekemässä itsaria koska HP loppuu. Mut tokihan viitta päällä ja taikasauva kädessä kulkeminen julkisilla paikoilla on ihan normaalia.

Tää teksti meni aika överiks. Ja kyllä omasta mielestä nuo taikasauvat ja viitat olisi arkiasuna aika kumma näky. Tekijän raapustuksesta maltaita maksaminenkin olisi vähän liikaa.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Puppet - Maaliskuu 06, 2012, 12:12:53
Mun mielestä oma fanitukseni on mennyt liian pitkälle, vaikkei se muiden mielestä olisikaan. Itken lähes joka päivä, kun HP ei enää jatku. Puhun koulussa lähes kokoajan Dracosta ja kaikesta, mitä HP:ssa onkaan tapahtunut (kavereita ei oikeastaan kiinnosta..). En voi nukkua, jos en ole lukenut vähintään 30 sivua HP:sta.

En oikeastaan tajua itteeni, sillä uskon että osaan taikoa ja jtn. Välillä tuntuu, et HP on totta ja elän siellä maailmassa. Jos ovi on lukossa, lausun AINA 'alohomora'. Ja melkeen jokaseen lauseeseen lipsahtaa joku loitsu.. En voi ajatella muuta kuin HP:ta, ja kuuntelen lähes kokoajan niitä soundtrackkeja. Ja kaiken huippu, että näen ihmiset Harry Potterin hahmoina! Omassa luokassani näen opettajana Lupinin, ja oppilaina mm. Nevillen, Dracon yms.. ja elän niinkuin HP:ssa. Kotimatkalla puhun olevinani jollekkin HP-sarjan hahmolle.. Oon jo sentään ite huomannut, että on menny jo enemmän ku vähän yli :o
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Presto - Huhtikuu 11, 2012, 20:48:41
Jotkut Potter-fanit eivät esimerkiksi Yhdysvalloissa näytä tajuavan sitä, että fanitusta ei mitata Potter-krääsän ja -julisteiden määrässä. On tietysti hyvä, jos on omistuksessa kaikki kirjat ja elokuvat, mutta ei sekään ole välttämätöntä. Fani, joka on kirjastosta lainannut kaikki Potter-kirjat eikä ole nähnyt leffoja, voi fanittaa sarjaa aivan yhtä paljon kuin Potter-tavaran himohamstraaja.

Mielestäni fanitus ei voi mennä yli eikä ali. Jokainen vain näyttää fanittamisensa omalla yksilöllisellä tavallaan. Siinä vaiheessa ei enää puhuta fanittamisesta, kun joutuu vankilaan poliisiauton päällä hyppimisestä ja avada kedavran huutamisesta kaikki mahdolliset Potter-tamineet päällä. Se on jo vakavaa Potter-hulluutta. :D
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Ulompi vino vatsalihas - Toukokuu 05, 2012, 17:04:41
Osa teistä varmasti muistaa, mitä John Lennonille kävi. Ihan hyvin mielikuvitushahmon, kuten Harry Potterin, kanssa voi käydä niin. Mies, josta Neithan kertoi, voi kukaties kuulostaa harmittomalta ja sympaattiselta, mutta kun hän on tehnyt itselleen tuollaista vahinkoa, hän voi tehdä sitä muillekin. Se ehkä auttaakin asiaa, että Potter on aihe, josta voi puhua niin paljon (symbolismi, hahmot, juonet, jne.) ja voi harrastaa niin monella eri tavalla (oheiskrääsä, elokuvat, pelit, Lontoossa matkustelu jne.) [hmm, kuulukohan tähän nyt pistettä]

Fanitus menee liian pitkälle ainakin sitten, kun se haittaa muuta elämää.
Se on normaalia, että joku kohta kirjassa ahdistaa, itkettää tai herättää myötähäpeää. Sekin on kai normaalia, jos Potter jossain vaiheessa nuoruutta suunnilleen täyttä elämäsi. Se ei ole normaalia, että tulee vihaiseksi, kun näkee kassajonossa Pimennon näköisen naisen tai alkaa itkeä kesken koulupäivän, kun joku kohta kirjoista tulee mieleen. Psykoottisuus on asia, josta monet ajattelevat, että se ei voi koskea minua, mutta siitä käsittääkseni on kyse, jos kutsuu vahingossa oikeita ihmisiä tai paikkoja Potter-hahmojen ja -paikkojen nimillä ja siirtää Potter-hahmoja kohtaan kokemiaan tunteita oikeisiin ihmisiin.
En tiedä ketään, joka kulkisi ympäriinsä Puuskupuh-merkein koristellussa velhonkaavussa muuten kuin Halloweenina, mutta jos joku niin tekee jatkuvasti, ei sekään hyvältä vaikuta. Uskovaisena ihmisenä, en halua pakkokäännyttää ketään, mutten katso hyvällä, jos joku ryhtyy palvomaan Potter-hahmoja tai lähtee leikkimään tarot-korteilla wiccalaisuuden nimissä, vaikka parempi kai Dumbledorea tai Karnaynaa on palvoa, kuin parasta ystävääsi, Väyrystä tai rahaa (vaikka ei minulla ole mitään hirveitä ongelmia Väyrysen kanssa).
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Mini - Heinäkuu 03, 2012, 11:19:30
Minusta Helsingin kaduilla kaapu päällä kättelemässä ihmisiä ja sanomassa:
"Tiedät-kai-kuka on kuollut! Jästejenkin olisi aika iloita." Se ei mene yli. Minusta se on ihan hyvä. Itsekkin voisin niin tehdä :')

Mutta jos on ravintolassa ja tilaa velhoruokaa. Tietenkään sitä ei voi saada ja osoittelee tarjoilijaa sauvalla ja uhkaa taikoa tämän jos ei saa velhoruokaa. Tuo menee yli. Voi ihan rauhassa kotona jos tietää mitä tekee, mutta jos ahdistelee muita sen takia. Se on jo yli.

Eli saa minun puolesta vapaasti hyppiä ympäri helsingin keskustaa kaavussa ja huutaa:
"MEIDÄN KUNKKU ON RON!"
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Mini - Heinäkuu 03, 2012, 14:10:19
Minusta Helsingin kaduilla kaapu päällä kättelemässä ihmisiä ja sanomassa:
"Tiedät-kai-kuka on kuollut! Jästejenkin olisi aika iloita." Se ei mene yli. Minusta se on ihan hyvä. Itsekkin voisin niin tehdä :')

Mutta jos on ravintolassa ja tilaa velhoruokaa. Tietenkään sitä ei voi saada ja osoittelee tarjoilijaa sauvalla ja uhkaa taikoa tämän jos ei saa velhoruokaa. Tuo menee yli. Voi ihan rauhassa kotona jos tietää mitä tekee, mutta jos ahdistelee muita sen takia. Se on jo yli.

Eli saa minun puolesta vapaasti hyppiä ympäri helsingin keskustaa kaavussa ja huutaa:
"MEIDÄN KUNKKU ON RON!"Sinänsä sua pidetään ton jälkeen aika pimeenä että sinuna en teksi tolleen :D ties kuka ihminen soittaa valkotakit pienemmästäkin :D

Tuo on kyllä totta, mutta sillä minä tuon myö sanoin, koska minä en olisi se, joka soittaisi. Olisin ohikulkija tai sitten se suuri Potterfanittaja, mutta Helsingin kaduille en täältä pääse niin minua on turha odottaa :)
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Jemppu - Helmikuu 01, 2013, 17:40:53
Mulle ei oo vielä tullut raja vastaan, mutta sen verran oon kuitenkin puhunu Pottereista, että kerran äiti sano et kohta mut pistetään Potter jäähylle... Hihi :) Mutta musta ei ikinä voi fanittaa liikaa.
Jus tämmöstä munki äiti on sanonu,kun mä vaan puhun pottereista KOKO ajan.
:DDDD
Potterfaniutta ymmärtämättömät vanhemmat on joskus "kivoja".
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Luna Helmiina - Maaliskuu 29, 2014, 19:44:50
Minusta ei tarvitse todistaa kenellekkään mitään yltiömäistä fanitusta, vaan voi tykätä ja rakastaakkin jotakin, kuten esim. Pottereita, vaikka ei hihhuloisikaan  koulussa viitat päällä, taikasauvat valmiudessa ja opettajia professoreiksi kutsuen. Minä itse pidän aivan val-ta-vas-ti tästä ihanasta kirjasarjasta, vaikka en olekkaan viittaa päälleni nykäissyt, kuin pääsiäisenä.

Se ei toki ole väärin vaikka myisi torilla Päivän Profeettaa huudellen jotain tähän tapaan "Ministeriö on kaatunut. Voldemort on saanut vallan! Paetkaa!", sillä jokainen fanittaa niin kuin tahtoo.


Itse olen kyllä suosinut hieman vaatimattomampaa tekniikkaa.. :D Mutta muuten.. Fanitus ei varmaan kyllä voi mennä liian pitkälle, sillä kaikki tekevät sen eri tavalla. Kaikki kkäy! xDD


-annipsi-

Mä olen niin samaa mieltä. Se ehkä olis vähän outoo, jos alkais yhtäkkiä pomppia ympäri Helsingin katuja harjanvarsi luutana huuten: Katsokaa, olen Potter, ja osaan lentää luudalla! :D
Mut ei fanitus foi kyllä mennä yli, oman fanituksen huomaa vaatimattomasti vain Potter-kirjoista, ja siitä, että jos telkasta rule Potter-lefffa, haluanb katsoa sen.
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Gatyena - Maaliskuu 29, 2014, 22:43:00
Kyllä vaan. Fanitus voi todellakin ampua yli ja lujaa. Ymmärrän kyllä tupakaulaliinat, -lapaset ja -pipot, Potter-aiheiset korut, laukut, rintamerkit, asusteet ja vaikka vaateetkin kuten t-paidat ja hupparit samoin sen että joku tuunaa vaikka lenkkarinsa Potter-aiheisiksi. Samoin ymmärran aivan loistavasti myös fanitaiteen piirtämisen ja ficcaamisen sekä esim ropettamisen ja larppauksen. Ja sen, että vappuna, Halloweenina tai vaikka esin johnkin Con-tapahatumaan pukeudutaan joksikin Potter-hahmoksi tai ylipäättään velhonkaapuun. Kaikki nuo asiathan ovat vain hauskoja ja tuovat piristysta arkeen. Mutta jos kaapu on arkipäivinen asusui, koulussa, töissä ja kotona ja kuljet joka paikkaan taikasauva mukanasi, silloin ampuu kyllä yli. Sama pätee myös siihen että huutelee loitsuja tai vaikka Voldemort tai muita Potter- juttuja suureen ääneen vaikka jossain kupungin keskustassa. Totta kai Potter-juttuja voi fanien kesken puhua, mutta itse en ainakaan menisi täysin ventovieralle höpisemään mitään Pottereihin liittyvää vaikka aihe itselleni mieluinen onkin. Myös loitsujen huutelu tai uskomus että Potter kirjojen maailma olisi totta menee mielestäni yli. Potterit ovat loistavia kirjoja joita itse monen muun tapaan fanitan ja täysillä, mutta todellisuuden ja fantasian raja täytyy mielestäni säilyttää selkeänä. Itseäni hirvitää ajatuskin siitä, että jos ihmisellä menee sekaisin mikä on totta ja mikä ei. Silloin voi saada aikaan vaikka millaista vahinkoa itselleen ja/tai muille. Luudat lentävät vain saduissa ja fantasiatarinoissa, joten älä edes harkitse hyppääväsi luudan kanssa esim. talon katolta, sillä tuon kokeilun seurauksena todennäköisesti vain rikot luusi :). Loitsutkin ovat olemssa vain paperilla ja mielikuvituksissamme. Vaikka niin kivaa olisikin kun esim. jonkin esineen rikottuaan voisi korjata sen vain taikasauvan heilautuksella niin karu tottuus kuitenkin on että todellisuudessa se ei ole mahdollista vaan tuossa tilanteessa olisi joko haettava liimaa tai teippiä tai vain heitettävä kyseinen esine roskiin. Harmi toisaalta, sillä itselleni voisi olla suurta hyötyä joistakin kirjoissa mainituista taikakonstaeista :D.

Mutta mitä siihen tulee että joku huutaisi vaikka Hämeenlinnan Linnapuistossa, että: "MEIDÄN KUNKKU ON RON!" tai "MISSÄ VAIN ON RIITAA JA SUUKOPUA, KUTSUKAA RIESU EI TUU SOPUA!" niin todennäköisesti vain hymyilisin huvittuneena ihmettelemättä asiaa sen kummemmin. Ja toki ymmärrän ihmisten erilaisuuden. Itselläni fanitus näky tällä hetkellä lähinnä itse tehdystä tupakaulaliinansta ja Potter- kirjoista.

On hyvä muistaa myös että on olemassa muitakin hyviä kirjoja kuin Potterit ja itse ainakin elän niin että Potterit ovat osa elämääni mutteivät elämäni. Elämää on myös sen jälkeen kun viimeinen Potter on luettu (tai katsottu). Ja kuten huomasimme maailma ei loppunut vaikka Potter- sarja päättyikin :).
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Tuuliusva - Syyskuu 04, 2014, 19:41:41
Omasta mielestäni se että hyppelee kaupungilla luuta jalkojen välissä ei kyllä haitta kunhan ei vahingoita viattomia mummoja :D Mutta omasta kokemuksesta on kamalaa jos alkaa tuntua siltä että ilman Pottereita ei oo elämää ja kaikki on tylsää jne... Sillon voi kihota kyyneleetkin silmiin... :P :'(
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Hopeakettu - Maaliskuu 17, 2017, 23:21:47
Tottakai fanitus voi mennä liian pitkälle, mutta missä se raja kulkee, sitä on vaikeampi määrittää.

Itse näkisin, että fanittaminen on mennyt liian pitkälle, mikäli se vahingoittaa fanittajaa itseään tai muita ihmisiä tai haittaa heidän normaalia elämäänsä. Jos ei kykene ajattelemaan mitään muuta kuin vaikkapa tässä keskustelussa monen esimerkkinä ollutta Harry Potteria tai yrittää tehdä siitä niinsanotusti "totta" - esimerkiksi hyppäämällä katolta luudanvarren kanssa - niin apua ja äkkiä. Pitää siis tajuta todellisuuden ja tarun ero, eikä elämä saa koostua pelkästään fanituksen kohteesta.

Ajattelen myös, että mikäli ottaa fanituksensa todella, siis todella vakavissaan on jotain vialla. Tarkoitan, että mikäli fanittajan kuullen ei esimerkiksi saa kritisoida Harry Pottereita millään tavalla ilman, että tämä fanittaja menettää malttinsa, niin silloin on jokin kyllä hätänä. Hain nyt siis sitä, että fanittaminen ei saa olla elinehto, sen pitäisi olla hauskaa ja rentoa eikä... ehdoton pakkomielle. En nyt tarkoita sitä, että jokaisen pitää tykätä esimerkiksi Potter-parodioista, mutta tietynlainen rentous on säilytettävä fanituksessakin. Fanittamisesta ei saa tulla uskontoa.

Mutta sitten pukeutumiseen. Itse koen, että on ihan okei kulkea silloin tällöin Harry Potter-paita päällään tai tupahuivi kaulassaan, mutta se, että liikkuu julkisilla paikoilla kaavun ja taikasauvan kanssa ilman, että on kyse conista tai muusta sellaisesta, menee yli. Mutta missä se niin kovin häilyväinen raja kulkee, sitä en osaa sanoa. Ehkäpä oma merkityksensä on siinä, millaisia vaatteita ympäristössä on totuttu näkemään - Harry Potter -t-paita ja perusfarkuthan eivät esimerkiksi Suomessa luultavasti herätä juuri kenenkään "Potter-maailmasta ulkopuolisen" huomiota, mutta viitta ja suippohattu kyllä saavat pään jos toisenkin kääntymään (ja velhomaailmassa asia olisi todennäköisesti toisinpäin :P). Niinpä sellaista pukeutumista ei katsota yleensä hyvällä - mutta toisaalta, tarkoittaako se, ettei ihminen saisi pukeutua vaikkapa äärimmäisen goottimaisesti tai fairy kei -tyyliin, koska "ympäristömme ei ole tottunut näkemään sellaisia pukeutumistyylejä"? Pitääkö pukeutua tietyllä tavalla vain toisten miellyttämiseksi? Vai eroavatko nuo gootti -ja fairy kei -tyylit Potter-pukeutumisesta siten, että ne eivät kohdistu mihinkään fandomiin, toisin kuin tupakaavut ja taikasauvat? Onko siis noloa pitää jostain niin paljon, että tahtoo kunnioittaa sitä pukeutumisellaan? Voiko fanittaminen olla siis noloa? Ja kuka määrää, mikä fanituksen kohde on nolo ja mikä ei? (Tajusikohan kukaan väsynyttä ajatuksenjuoksuani? :D)

Minusta on muuten kurja lukea, että jotkut menevät ventovieraille huutelemaan Potter-juttuja ja naureskelevat heidän hämmentyneille ilmeilleen - en tiedä, olenko vain liian nössö ja herkkä, mutta minusta tuommoinen ei ole kovin kivaa käytöstä. Mieluummin höpötän Pottereista ihmisille jotka tietävät aiheesta kuin menen häiriköimään ohikulkijoita. (En tarkoita siis osoitella ketään vuotilaista, tuli vain mieleeni kun monet taisivat tuosta aiheesta mainita.)

Tämmöisiä öisiä turinoita tänään. :D
Otsikko: Vs: Fanitus liian pitkälle? Mahdollista?
Kirjoitti: Lilla Myy - Maaliskuu 18, 2017, 17:39:16
Kaikki, myös fanitus, voi mennä liian pitkälle. Fanituksen kohdalla se raja on kuitenkin todella häilyvä, koska se, mikä on toiselle normaalia, on jonkun toisen mielestä yliampuvaa fanittamista. Se siis riippuu pitkälti jo itse henkilöstäkin, että mikä on liian pitkälle vietyä fanitusta. Itse vetäisin rajan Hopeaketun tapaan siihen, että se vahingoittaa fanittajaa itseään tai muita ihmisiä, erityisesti haluaisin nostaa esiin sen, jos se fanittaminen häiritsee fanityksen kohteena olevaa henkilöä. Jos tämä tuodaan Potter-maailmaan, niin esimerkiksi se, että fanittaa vaikka Tom Feltonia tosi paljon Dracon takia, ja vie sen fanituksensa niin pitkälle, että se alkaa häiritä Feltonia jollain tavoin (esim. toisissa ympyröissä on tullut vastaan sitä, että fanituksen kohteen tyttöystävää on mollattu/uhkailtu/tms. ihan vaan koska hän sattuu seurustelemaan sen fanituksen kohteen kanssa), on fanitus mennyt selvästi yli. Mun mielestä vielä se, että kulkee kaduilla Potter-vermeissä tai pyörii erilaisissa tapahtumissa tapaamassa näyttelijöitä, joissain tapauksissa jopa se, että reissaa paikkaan x, koska tietää jonkun Potter-näyttelijän olevan siellä kuvaamassa jotain toista elokuvaa/sarjaa, on ihan okei. Mutta sitten, kun se oikeasti alkaa häiritä ympärillä olevia ihmisiä tai sitä fanituksen kohdetta, ollaan selvästi ylitetty joku raja!