Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Harry Potterin maailma => Aiheen aloitti: Mahahaava - Joulukuu 26, 2008, 15:08:08

Otsikko: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Mahahaava - Joulukuu 26, 2008, 15:08:08
Keskustelin tässä veljeni kanssa, että Voldemort on hyvin epäinhimillinen olento, joten voiko hän pitää mistään herkuista, kuten esimerkiksi juuri donitseista?
Donitsit ovat kyllä hyviä, joten jos Voldemort pitää jostain ns. "herkuista" eikö tämä olisi hyvä vaihtoehto? Toisaalta, Voldemortin ei ole koskaan mainittu syövän, joten syökö hän edes koskaan? Jos hän on keksinyt keinon välttää syömistä, kuten loitsun, tai hirnyrkkien luominen on voinut jotenkin turrutaa syömistarpeen.

Palataksemme Voldemortin epäinhimillisyyteen, pakkohan hänessä on olla jotain inhimillisiäkin piirteitä, jotka voisivat ilmentyä herkuttelussa. Vaikka hän tekisikin sitten tätä salaa kuolonsyöjiltä, ettei hänen maineensa menisi pilalle. Ehkä Voldemortilla voisi olla lapsuuden traumasta peräisin oleva syömishäiriö? Siis, miettikää nyt hänen lapsuuttaan ja menneisyyttään!

//Laajensin aihetta + muutin otsikon 27.12. -Surumielinen

//Huomatkaa siis tämä Surun laajennusviesti (http://www.vuotis.net/index.php?topic=28480.msg613046#msg613046) :) -Vilena
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Miasma - Joulukuu 26, 2008, 16:22:42
Täytyy sanoa etten ole pitkään aikaan nauranut minkään topicin otsikolle näin paljon. :'D Voldemort syömässä donitsia on melko mielenkiintoinen mielikuva.

Minä en usko että Voldemort koskaan herkuttelisi. Luulen että jos/kun hän syö, hän syö vain elääkseen, ei saadakseen mielihyvää. En pysty uskomaan hänen olevan kaappiherkuttelija.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: charmed - Joulukuu 27, 2008, 15:18:13
Olipa kyllä kerrassaan niin mahtava otsikko, että oli pakko lukea. Teenpäs heti kyselyn teinikakkoseen tästä asiasta :o

Muttamutta, täällähän näyttää olevan paljonsanovia vastauksia 8> Miksei? Ja aika hyvin ajateltu tuo lapsuuden trauma-asia, ei ihme jos Voltsulla olisikin joku syömishäirö!

Mutta voiko Volde syödä ylipäätään mitään, kun otetaan huomioon että sielu on paloteltu seittemään osaan? Sellanen Pirates of The Caribbean-tyylinen kirous päällä.

Tämä on vähän sellanen "miksei ne käy vessassa ikinä"-tyylinen juttu, jota voi ihmetellä ja pohtia vaikka kuinka kauan saamatta vastausta.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Suru - Joulukuu 27, 2008, 15:53:02
Laajensin aihetta käsittelemään hieman enemmän Voldemortin inhimmillisiä puolia - voitte jutella donitsien lisäksi vaikkapa Voldemortin kouluaikojen tapahtumista ja esim. siitä, osaako Voldemort rakastaa oikeasti tai välittääkö hän kenestäkään, edes itsestään?  Onko Voldemortilla ystäviä vai vain seuraajia?

Sääli oli kyllä menettää niin kaunis otsikko. Mutta kuten sanottua, siitä ei oikein hirveän rakentavaa keskustelua saa aikaiseksi. :(
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Bad Girl - Joulukuu 27, 2008, 15:55:21
Nauroin kyllä kun luin otsikon :D Tuli heti mieleen naurettava ajatus Voldemortista hiippailemassa salaa karkkikaapille lauantai-iltana kun kukaan ei näe :D Mutta kai Voldemortin pitää edes jotain syödä? Joutuihan hän käyttämään niitä erilaisia taikajuomiakin pysyäkseen hengissä. Ensimmäisessä kirjassa hän käytti yksisarvisen verta ja LP:ssä Naginin myrkkyä.. ehkä nyt kun hirnyrkkejä on pajon hän joutuu käyttämään jotain samankaltaisia juomia pysyäkseen hengissä? En kuitenkaan usko että Voldemort tarvitsee normaalia ruokaa niin kuin muut velhot.

- Bad Girl -

//Ai tämä aihe laajenikin nyt.. :P
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Rainmaker - Joulukuu 27, 2008, 20:58:43
Kyllä minä näkisin Voldemortin inhimillisyyden karisseen aika vähiin siinä vaiheessa, kun hän oli repinyt sielunsa seitsemään osaan. Ehkä kuitenkin hänen kuolemanpelkonsa oli yksi vahvin osoitus inhimillisyydestä - sitä hän ei menettänyt mielestäni missään vaiheessa, ja se, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, on varmaan jokaisen ihmisen mielessä jossain vaiheessa elämää. Voldemort on koko sarjan ajan, aina lapsuudestaan asti esitetty jokseenkin epämiellyttävänä henkilönä, joten voi aina miettiä, oliko hänessä alun alkaenkaan erityisen suurta inhimillisyyttä.

Luulen kuitenkin, että seitsemänteen kirjaan mennessä sellaiset asiat kuin syöminen ja nukkuminen merkitsivät enää aika vähän Voldemortille. Siinä vaiheessa tärkein asia lienee ollut juuri Harryn kukistaminen ja vallan vakiinnuttaminen, ja kaikki muu oli hänelle toisarvoista. Syöminen lienee ollut jossain määrin välttämätöntä ja ehkä myös nukkuminen (en kyllä tosin tiedä, kaipa Voldemortinkin ruumis nyt välillä lepoa kaipaa?), mutta uskoisin niiden olleen vain pakollisia toimintoja, ei mitään sellaista, mistä hän olisi hakenut nautintoa. Tästä herääkin kysymys, mistä Voldemort sitten sai mielihyvänsä loppuvaiheessa? Minä luulisin juuri vallan ja voiman tunteen tuoneen hänelle suurinta iloa kaikessa. Oikeastaan on ihan mielenkiintoista pohtia, oliko Voldemortilla samoja ruumiillisia toimintoja kuin tavallisilla ihmisillä, olisiko hän kyennyt saamaan lapsia ja/tai oliko hänellä edes mielenkiintoa kanssakäymiseen vastakkaisen sukupuolen kanssa (tosin ei varmaan ainakaan henkisessä mielessä). 
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Dahlia - Tammikuu 06, 2009, 00:38:30
jeps.. ainakin ulkoiset viittaukset inhimillisyyteen olivat voldemortillat kadonneet näkymättömiin loppuun mennessä, mutta niin kauan kun ei ole jumala niin niin on ihminen, ja jos on ihminen niin silloin on inhimillinen ainakin jollain tapaa. ainakin niin minä ajattelen. Ja voldemort ei mielestäni ollut lähellääkään mitään jumalan kaltaista. ei minkään sortin.
Ainakin yksi inhimillinen piirre hänellä oli. ja siitä piirteestä puhutaan läpi kaikkien setsemän kirjan, eli pelko. pelko Dumbledorea kohtaan. siitäkin mietin että pelkäsikö voldu oikeasti dumbledorea? ja jos pelkäsi, niin miksi? Dumbledore myönsi itsekkin että voldemort osasi taikoja joita D ei edes kehtaisi harkita kokeilevansa (=mustaamagiaa). eli periaatteessa aino asia joka dumbledorella oli mitä voldulla ei ollut oli rakkaus. Mutta voldemorthan piti sitä yhdentekevänä. hänestähän hän tosissaan oli paras kaikista, mutta kumminkin pelkäsi dumbledorea... outoa... miksi? Ja D. puhui siitä että Voldemort pelkäsi kuolemaa, mikä sinänsähän on ilmiselvää kuolemattomuutta tavoittelevalle. Eli pointtini tällä oli että inhimillisyyttä löytyy, mutta vähän niukasti. Ja nyt tässä ylirasitan aivojani kun yritän kuumeiseti löytää jotain muutakin inhimillistä, mutta ei vain tule mieleen. dääm ;D mutta joo. ehkäpä tuo riittää tältä erää. en varmaankaan saa yöllä nukuttua nyt kun vaan mietiskelen voldea.  
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Raimei - Tammikuu 31, 2009, 12:14:00
Voldemortko inhimillinen? (pelon suhteessa kyllä, mutta muuten? xD) :) Uskon myös, että se on kadonnut kun Voldu repi sielunsa 7 osaan. Ei siitä varmaan paljon inhimillisyyttä jäänyt. Voldemortin herkuttelukin koostuu varmaan verestä ja raa'asta lihasta, mutta silti ajatus
Voldemortista syömässä donitseja on huvittava! :DD

Tuli vaan mieleen, kuinka helposti Valedron sai suostuteltua kouluun silloin, kun hän oli pieni, ennen kuin pääsi Tylypahkaan?
Lyhyttä ja ytimekästä, mutta silti.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Vauhkokieli - Helmikuu 01, 2009, 23:59:00
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
on väärinymmärretty nero, jonka mielentuotoksia eivät kaikki vaan ymmärrä, sillä hänen kunnianhimoiset päämääränsä osuvat ristiin hänen omalaatuisen ymmärryksensä kanssa, joka on itse asiassa aika samanlainen kuin Harrylla jonka äiti tapettiin, mistä pääsemmekin pointtiini, missä yritin sanoa, että ei.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
ei ole läheskään läpeensä kokonaan niinsanotusti sanan varsinaisessa merkityksessä paha, mutta esimerkiksi Ronin vanhemmat toteavatkin kirjassa moneen otteeseen että "Joskus on puheiden aika, mutta ei nyt!", elikkä emme voi ikinä koskaan saada täydellistä perspektiiviä Hänen sydämmensä saloihin ja ylitsevyöryviin ajatuksiin, jotka yleensä karikoituvat erään vaikutuksesta.

Mielipiteitä?
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: LargeMos - Huhtikuu 07, 2009, 16:03:23
Tuli tässä mietittyä että oliskiko Voldullakin ollut sitten jonkinmoinen sydän? Kun seiska kirjassa Molly tappaa (vai tappoiko?) Bellatrixin, Voldemort karjuu vihasta. Hänhän on tehnyt selväksi ettei piittaa muista eikä hänellä ole "läheisiä" kuolonsyöjiä. Olisko sittenkin mahdollista että Voldulla olisi ollut jonkinmoisia tunteita Bellatrixiä kohtaan?
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Jazmín - Huhtikuu 07, 2009, 16:48:11
Olen itsekin pohtinut tätä joskus, vaikka olenkin aina päätynyt siihen vaihtoehtoon, että hänellä ei ole mitään inhimillisiä tunteita, eikä hän pysty tuntemaan kiintymystä ketään ihmistä kohtaan.

En muista nyt ihan tarkkaan tuota esimerkkikohtaa KV:n lopusta, mutta en usko, että tuo todistaa, että Voldemortilla oli tunteita Bellatrixia kohtaan. Minista Voldemortilla oli montakin itsekästä ja tunteetonta syytä karjua vihasta siinä kohtaa, sillä varmaankin Voldua potutti, kun joku perheenäiti, jota hän ei varmaankaan ole pitänyt missään kovin suuressa arvossa menee ja tappaa yhden hänen parhaista kuolonsyöjistään. Voldemort oli varmaankin vihainen, sillä hän ei olisi halunnut menettää yhtä hyödyllisimmistä kuolonsyöjistään. Ja samallahan tuo, että Molly pystyi tappamaan Bellatrixin oli osoitus siitä, mihin ihminen pystyy, jos rakastaa jotain oikein kovasti, koska Molyhan oli niin raivostunut, koska Bellartix oli tappanut Fredin. Ja tunnetustihan Voldu ei arvosta rakkautta mitenkään hirveästi.

Toinen asia, joka on joskus minut saanut miettimään, olisiko Voldemortilla ollut jotain tunteita, on se, miten hän oli valmis säästämään Lilyn, jos tämä luovuttaisi Harryn hänelle. Kuitenkin KV:ssahan selvisi että hän teki tämän vain koska Kalkaros pyysi ja koska hän tiesi, että tappamalla Lilyn hän menettäisi Kalkaroksen. Niin kuin siinä tapahtuikin.

Joten minä en ainakaan saa mieleeni mitään osoitusta kirjoista, että Voldemortilla olisi ollut joitan tunteita, enkä mitään kohtaa, jossa hän olisi tehnyt jonkun päätöksen tunteiden perusteella. Uskon kyllä, että hänelläkin on joskus ollut tunteita, niinkuin kaikilla muillakin, mutta hän on varmasti kieltänyt niiden olemassaolon ja haudannut ne niin syvälle, ettei hän pysty enään tuntemaan ainakaan mitään positiivisia inhimillisiä tunteita, kuten kiintymystä. Eikä sielunsa repiminen kappaleiksi varmaankaan auta tässä asiassa kovin paljon.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Hartsa - Huhtikuu 07, 2009, 19:19:12
Kyllä Voldemortilla varmasti tunteita oli, pakko olla. Ainakin vallanhimo, pettymys, suuttumus ja tietynlainen onnellisuus (siis ei samanlainen onnellisuus kuin hyviksillä, mutta sellainen pahiksen näkökulmasta onnellisuus). Kyllähän hän mm. on suuttunut tai pettynyt, kun kuolonsyöjät eivät ole hoitaneet tehtäviään hänen toivomillaan tavoilla, ja hän on rankaissut heitä kidutuskirouksella ja tappamisella/tappamisella uhkaamisella. Lisäksi hän on myös vaikuttanut tyytyväiseltä, kun asiat ovat sujuneet hänen toivomallaan tavalla. Varmasti myös maailman/Ison-Britannian valtausta suunniteltaessa täytyy henkilöllä olla edes jonkinlaisia tunteita. Lisäksi Voldemort suuttui tosiaan aivan valtavasti mm. Bellatrixin ja Naginin kuolemasta.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Eulalia - Huhtikuu 07, 2009, 19:56:10
Nuo viestit kun luin, niin tuli yhtäkkiä ihan sellainen olo, että tunteellisuus on aika suhteellinen käsite. Siis eihän kukaan oikeasti voi olla konkreettisesti tunteeton, ellei sitten ole suolapatsas tai sairaalassa kasviksena makaava potilas. Tunteettomuudella kai yleisessä puheessa tarkoitetaan juuri sellaisten tunteiden, kuten rakkaus, kiintymys ja sympatia, puuttumista tai osoittamatta jättämistä. Ja yleensä sitten näiden tunteiden sijaan muut aistivat vihamielisyyttä ja piittaamattomuutta sun muuta. Mutta tunteitahan nekin siis ovat.

Kaikkihan tietysti tietävät, että Voldemort on pohjimmiltaan aika traaginen hahmo. Isä ei piitannut, ja äiti kuoli saman tien synnytyksen jälkeen. Poika raukka joutui elämään vanhanaikaisessa orpokodissa. Hän tiesi aina olevansa erilainen, ja niin tiesivät muutkin. Hän ei kuulunut joukkoon (luulisin, ettei häntä myöskään huolittu joukkoon),ja purki pahaa oloaan mm. kiusaamisella ja muulla terrorisoinnilla. Kyllähän siinä nuppi sekoaa vastaavassa tilanteessa tavallisellakin ihmisellä, joten ei mikään ihme, että Voldemort on hahmona tunteiltaan varsin minäkeskeinen.

Juuri tuollaisen syrjäytymisen vuoksi luulisin, ettei Voldulla ole kauheasti kokemuksia mistään ns. hellistä tunteista - ei niitä varmaan missään "muinaisessa" orpokodissa kauheasti opetettu, varsinkaan hänenkaltaisilleen ernuille. Joten Voldemort on mielestäni jo lähtökohdiltaan niin minäkeskeinen ja vinksahtanut, ettei osaisi osoittaa "tunteita" muita kuin itseään kohtaan. Hellät tunteet vaativat kuitenkin mielestäni pohjalleen jonkinlaista luottamusta muihin ihmisiin - siis yleisellä tasolla. Jos ei ole minkäänlaista kontaktia muihin ihmisiin eikä kunnollista normaalin käytöksen mallia, niin on vaikeaa oppia syvempään vuorovaikutukseen kenenkään kanssa. Alistaminenhan on kuitenkin aika primitiivinen toiminto, kuka (ja mikä) tahansa osaa käyttää muita hyväkseen voiman avulla.

Ja mitä siihen Bellatrixin kuolinkohtaukseen tulee, olen samaa mieltä kuin aikaisemmatkin. Voldemort huusi vihasta, koska ei kai kukaan maailmanvaltaa tavoitteleva tykkää, että vihollinen tappaa juuri sen kaikkein lojaaleimman apurin? Tai että vihollinen tappaa ylipäätään ketään omalta puolelta. Ja Lilyn hengen säästämisen lupaus vaikutti mielestäni lähinnä liikeneuvottelutyyliseltä tilanteelta. Hänen päätavoitteensa oli saada Harry hengiltä, ja tilannetta vaikeutti Lily. Minä uskon myös, että Voldemortin ehdotus oli bluffia. Luultavasti hän olisi tappanut Lilyn joka tapauksessa Harryn jälkeen. Miksi ihmeessä hän olisi jättänyt tämän henkiin tapettuaan Harryn?

//MUOKS: Ystävämme Wikipedia muuten veikkaa Voldemortin kärsivän antisosiaalisesta persoonallisuushäiriöstä, koska hän ei kykene tuntemaan sääliä, katumusta tai ymmärtämään rakkautta.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: cnny - Huhtikuu 07, 2009, 20:03:19
Hieman sivuuttaa aihetta, mutta eikös jossain haastattelussa tm. vastaavassa Rowling ole kertonut mm. Dumbledoren homouden lisäksi juuri sen, että Bellatrixilla ja Voldemortilla olisi ollut suhde. Ei sitä tietenkään tiedä, onko suhde ollut mitään tunnetasolla, mutta se ainakin selittäisi sitten Voldemortin suuren vihan Bellatrixin tuhoutuessa.

Tuo tieto tietysti voi olla pelkkä huhu, en koskaan häpeäkseni ole vaivautunut tarkistamaan sen todellisuusperää, toivon vain etten itse levittäisi nyt perätöntä tietoa, mutta joka tapauksessa jotain tällaista olen kuullut tai ainakin kuvitellut kuulevani jostakin.

Onhan Dumbledorekin voinut liioitella Voldemortin tunteettomuutta, koska vihasi tuota niin suunnattomasti. Eihän Voldemort välttämättä juuri rakkautta kyennyt tuntemaan, mutta ehkä edes jotain sen kaltaista, esimerkiksi juuri käärmettään ja Bellatrixia kohtaan.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: LargeMos - Huhtikuu 07, 2009, 22:11:40
Molyhan oli niin raivostunut, koska Bellartix oli tappanut Fredin. Ja tunnetustihan Voldu ei arvosta rakkautta mitenkään hirveästi.

Toinen asia, joka on joskus minut saanut miettimään, olisiko Voldemortilla ollut jotain tunteita, on se, miten hän oli valmis säästämään Lilyn, jos tämä luovuttaisi Harryn hänelle. Kuitenkin KV:ssahan selvisi että hän teki tämän vain koska Kalkaros pyysi ja koska hän tiesi, että tappamalla Lilyn hän menettäisi Kalkaroksen. Niin kuin siinä tapahtuikin.


Niin, Mollyhan myös suuttui kun Bellatrix yritti tappaa Ginnyn.

Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Argonblue - Huhtikuu 08, 2009, 08:57:09
Perustunteiksi voidaan määritellä vaikkapa pelko, viha, suru, rakkaus, inho, häpeä, mielihyvä ja yllätys. Mielestäni on ilmeistä, että Voldemort kykenee tuntemaan (ainakin) useimmat näistä tunteista.

Voldemortin kyky tuntea pelkoa ilmenee erityisesti siinä, kuinka hän pyrkii kohti kuolemattomuutta. Hän pelkää kuolemaa niin paljon, että päätyy tekemään useita hirnyrkkejä, vaikka on varmasti tietoinen haittavaikutuksista. Hän repii sielunsa pieniksi palasiksi vältääkseen sen, mitä pelkää eniten.

Voldemort ei kenties tunne rakkautta lainkaan. Hänen suhteensa Bellatrixiin voi vallan mainiosti perustua johonkin muuhun, kuin rakkauteen. Voi toki olla niinkin, että Voldemort rakastaa Bellaa jollain tasolla, mutta ei pysty käsittelemään tätä tunnetta, häpeää sitä ja tietoisesti tai tiedostamatta tukahduttaa sen. On myös kyseenalaista tunteeko Voldemort surua. Hän saattaa olla niin kieroutunut ja piittaamaton, että esim. Bellan kuollessa on lähinnä yllättynyt tapauksen johdosta ja kääntää sitten mahdollisesti tuntemansa surun vihaksi.

Inho ja häpeä ilmenevät myös selkeästi Voldemortissa. Hän inhoaa jästejä ja häpeää jästi-isäänsä ja siten itseäänkin. Jälleen hän kääntää nämä tuntemukset vihaksi, varmaankin sen vuoksi, että viha on helppo suunnata itsestä poispäin. Sen sijaan, että Voldemort joutuisi häpeämään itseään, hän voikin vihata muita ympärillään. Tällä tavoin Voldemort myös välttyy tunnustamasta itselleen omaa heikkouttaan, asioita joita hän inhoaa tai häpeää itsessään.

Tietoisuus hirnyrkkien olemassaolosta varmasti rauhoittaa Voldemortia, lievittää hänen pelkoaan. Voidaan sanoa, että hän saa tietynlaista mielihyvää niistä, siitä tiedosta, että voi uskotella itselleen olevansa kuolematon. Sen vuoksi hän on niin kovin yllättynyt, kun hänelle valkenee, etteivät hirnyrkit olekaan turvassa, vaan suuri osa niistä on jo tuhottu. Lisäksi Voldemort varmasti saa tietynlaista mielihyvää käyttäessään valtaansa muihin.

Voldemortilla on siis tunteita siinä missä muillakin. Hän vain ei osaa käsitellä niitä, mikä johtaa tunteiden vääristumiseen toinen toisikseen.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Raimei - Huhtikuu 09, 2009, 21:51:14
Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?

Offff... sorry pakko päästä vastaamaan.  Eikös Fred kuollut siinä räjähdyksessä? siis "räjähdyksessä". Kun ulkona olleet kuolonsyöjät
hajottivat linnaa, yksi kirouksista osui siihen kohdalle missä Fred ja kumppanit olivat ja Fred kuoli. Eikös se näin mennyt?
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Barella - Toukokuu 10, 2009, 18:30:25
Kun asiaa alkaa miettiä, kaikki Voldemortissa oleva on inhimillistä. Tosin häneltä puuttuvat eräät inhimilliset puolet, mutta kuitenkin kaikki; viha, pelko, kunnioitus yms. on inhimillistä (vaikka tätä tietenkin eläinten keskuudessa tavataan myös :) Eli tunteiden ja ajattelun kannalta rakas pimeyden lordimme on täysin inhimillinen.

Ja olen melko varma, että Voldemort käy myös vessassa (sillä hän syö kuitenkin), tosin siitä ei puhuta kirjoissa. Ja miksi puhuttaisi, sellaiset puheet vain veisivät hänen maineensa, eikä paha tuntuisi niin pahalta jos hänet tehtäisiin mahdollisimman samanlaiseksi kuin lukija. Siksi yleensä sellaiset asiat, kuten hampaiden pesu ja herkkujen syöminen ovatkin usein kerrottu vain päähenkilön tapoina tai toimenpiteinä, sillä pahista ei saa tehdä liian rennoksi henkilöksi kun tällainen fantasiaseikkailu kuin Harry Potter on tehty (tietenkin jossain salapoliisikirjoissa yms. pahiksen pitää olla mahdollisimman realistinen ja ehkä siksi pelottava, mutta jos taikuutta on mukana, niin ehkei sitten).

Harry Pottereissa on tehty mukavalla tavalla selväksi, että velhotkin käyvät vessassa sitä sen kummempaa korostamatta (sillä osa tapahtumista tapahtuu vessoissa jne.) Ja kai Voldemortilla ainakin kouluaikoinaan oli näitä inhimillisiä puolia yhtä paljon kuin muillakin. Niistä vain osa sitten katosi kun hän muutti muotoaan (ja uudelleen syntyi Liekehtivässä pikarissa). Voldemort joi (jos ei nyt muisti pätki) käärmeenmaitoa tuon nelos kirjan alussa. Se kyllä tapahtui ennen "uudelleensyntymistä", joten emme voi olla varmoja tekeekö hän sitä enää.

Olen tullut siis siihen tulokseen, että Voldemort menetti eräitä inhimmillisiä puolia kaikkien muutostensa aikana, mutta taisi säilyttää suurimman osan. No, toivomme että Rowling tietää asiasta paremmin :)
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Neithan - Toukokuu 10, 2009, 19:00:07
Jos ei mennä liiallisuuksiin miettiessä inhimillisyyksiä ( vessassa käynti, piereskely... ) niin voisin hyvin kuvitella, että inhimillisyyksiksi laskettaisiin ainakin se, että Voldemort tuntee kipua ja tunteita yleensäkin. Hän ei siis voi olla täysin epä-inhimillinen, koska hän pystyy tuntemaan raivoa, voitonriemua, ylpeyttä, vihaa jne. Vaikka hän ei voi tuntea rakkautta, myötuntoa ja katumusta hän silti tuntee eikä siis ole täysin epä-inhimillinen, kuin pelkkä tyhjä kuori tai jotain sen tapaista.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Oba - Toukokuu 12, 2009, 17:16:24
Hmm... miksei Voldemorti saisi/voisi nauttia maanpäälisistä herkuista? Jos kerran Voldu inhoaa kaikkea josta hän on riippuvainen ja ihmisen on pakko syödä tai hän kuolee, hän on siis riippuvainen ruuoasta. (mikään loitsu ei auta koska ainetta ei voi luoda tyhjästä) Voldemort ei tunne rakkautta tai kiintymystä, koska ne tunteet aiheuttavat tiettyä vastuuntunnetta toisesta henkilöstä eikä Voldu sallisi sitä, että tunneseikat ohjailisivat hänen toimiaan. Voldu on pimeyden ruhtinas ja tekee niinkuin huvittaa PISTE!

-Oba
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: hamis - Toukokuu 15, 2009, 14:10:35
Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?

Offff... sorry pakko päästä vastaamaan.  Eikös Fred kuollut siinä räjähdyksessä? siis "räjähdyksessä". Kun ulkona olleet kuolonsyöjät
hajottivat linnaa, yksi kirouksista osui siihen kohdalle missä Fred ja kumppanit olivat ja Fred kuoli. Eikös se näin mennyt?
Näinhän se meni, mutta pieni korjaus. Bellatrix lausui kirouksen. Koska miksi muuten Bella olisi sanonut: "Mitä lapsille käy kun sinä olet mennyt samaa tietä kuin Freddy?" Johon Molly vastasi: "Sinä et enää ikinä koske meidän lapsiin" Silloinhan Molly tappoi Bellan.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Giladra Carrion - Toukokuu 15, 2009, 17:15:29
Kyllä Voldemortilla oli inhimillisiä tunteita - kuten aiemmin onkin jo mainittu, mutta en minä silti häntä inhimillisenä pidä sen suhteen, kuinka hän muita kohteli. Todellakaan. Ihmisten mielipuolinen kiduttaminen, silpominen ja harhaiset kuvitelmat ovat kaikkea muuta kuin inhimillistä.
Tunteita Voldemortilta kyllä löytyy, kuten juurikin viha, mielihyvä jne., mutta on hän kuitenkin erittäin rajoittunut tunneskaalaltaan. En siis menisi sanomaan, että hän olisi täysin inhimillinen ihminen, sillä inhimillisyys tarkoittaa monia sellaisiakin asioita, joita Voldemortilla ei yksinkeraisesti ole. Tuskin on juuri koskaan ollutkaan, ainakaan sen perusteella, miten kirjoissa hänen lapsuutta kuvaillaan.
Hirnyrkkien myötä Voldemortin inhimilliset puolet rapistuivat entisestään, sillä hirnyrkit jos mitkä ovat epäinhimillisiä, ja Voldemortilla niitä oli tunnetusti useampi. Vaikea kuvitella inhimillisen (voi että kun tuo sana sitten toistuu joka välissä) ihmisen kykenevän silpomaan sielunsa.


Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?
Offff... sorry pakko päästä vastaamaan.  Eikös Fred kuollut siinä räjähdyksessä? siis "räjähdyksessä". Kun ulkona olleet kuolonsyöjät
hajottivat linnaa, yksi kirouksista osui siihen kohdalle missä Fred ja kumppanit olivat ja Fred kuoli. Eikös se näin mennyt?
Näinhän se meni, mutta pieni korjaus. Bellatrix lausui kirouksen. Koska miksi muuten Bella olisi sanonut: "Mitä lapsille käy kun sinä olet mennyt samaa tietä kuin Freddy?" Johon Molly vastasi: "Sinä et enää ikinä koske meidän lapsiin" Silloinhan Molly tappoi Bellan.
Eikä muuten ollut Bellatrix, joka kirouksen lausui, vaan Rookwood, jonka perään Percy ryntäsi sen jälkeen, kun he olivat siirtäneet Fredin syrjään. Muuten kyllä se meni suurin piirtein noin, miten Tonks sanoikin.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Töyhtöhyyppä - Kesäkuu 13, 2009, 19:54:31
Pakkohan Voldemortilla on oltava joitain tunteita, kun Harry kerta pystyi tuntemaan aina kun V. esim. oli vihainen tai tyytyväinen. Se on sitten eri asia luetaanko nuo mielialoiksi vai tunteiksi, mutta ei V. ihan vihanneskaan ollut...
  Ei hän kyllä minusta inhimillinenkään ollut, jos kerta sellaiset tunteet kuten rakkaus ja sääli olivat täyttä utopiaa hänelle. Ja miten inhimillinen nyt voi olla jos sielu on pätkitty seitsemäksi palaseksi? (sekavaa, toivottavasti saa selvää...)
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Shok - Kesäkuu 23, 2009, 01:31:14
 Nyt kun luin nelosen uudestaan, siinä alussa oli kohta, kun Voldemort sanoi Matohännälle jotain hänen tapaista, että sen pitäisi lypsää Nagini, että hän saisi ravintoa. Eli ravintoa hän ainakin tarvitsi. tosin se saattaa vain johtua siitä että rakas Voldumme ei ollut täydellisessä ruumiisaan.

Tosin, olen hyvin varma, että Voldemortilla oli tunteita, tosin hän ei halunnut tuoda niitä esille, koska hänhän ei arvostanut tunteita, siis otetaanpa esimerkiksi rakkaus. Voldemort suoraan sanottuna halveksi rakkautta . Sillä siinähän romahtaisi heti se esikuva, minkä hän on kuolonsyöjillensä antanut?  Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa hiukan kaukaa haetulta. (Ainakin se tuntui itsestäni siltä.)

JA onhan tässä kirjoissa kerrottu myös, että Harryn arpea särkee myös silloin kun Voldemort on vihainen.

Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Winkey - Kesäkuu 23, 2009, 09:56:16
Kyllä, joka lauantai (mm, karkkipäivänä, näes), kello 17.00 Voldemort lähtee hiippailemaan kohti namulokeroa, jonka syö kaappiin piloutuneena tyhjäksi. Uuden karkkipurkin hän ostaa kaupasta (valepukeutuneena pääsiäispupuksi) joka maanantai ennen kuolonsyöjien tavallista herätysaikaa.

Joka toinen ilta, on Voldemortin erityisen rakas leffailta. Ensin täytyy häätää kaikki kuolonsyöjät talosta ja sitten leffa pyörimään ja popcorneja popsimaan.

Illalla Voldemort lukee itselleen iltasadun ja nukahtaa söpösti kirja kainalossaan. Hän pitää erityisesti "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti" lopuista.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Cicerille - Kesäkuu 29, 2009, 13:29:54
Voldemortilla oli tunteita, joitakin. Mutta sielun ollessa seitsemässä osassa, hänen tunteensa olivat (mitensennytsanoisi) rajoittuneet. Eli rakkaus yms. olivat hänelle vieraat.
Entäs se syöminen? En tiedä. Kyllä hänen on varmaan pakko jotain syödä.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: rautahermo - Kesäkuu 29, 2009, 16:05:39
Kyllä Voldemortilla oli inhimillisiä tunteita - kuten aiemmin onkin jo mainittu, mutta en minä silti häntä inhimillisenä pidä sen suhteen, kuinka hän muita kohteli. Todellakaan. Ihmisten mielipuolinen kiduttaminen, silpominen ja harhaiset kuvitelmat ovat kaikkea muuta kuin inhimillistä.
Tunteita Voldemortilta kyllä löytyy, kuten juurikin viha, mielihyvä jne., mutta on hän kuitenkin erittäin rajoittunut tunneskaalaltaan. En siis menisi sanomaan, että hän olisi täysin inhimillinen ihminen, sillä inhimillisyys tarkoittaa monia sellaisiakin asioita, joita Voldemortilla ei yksinkeraisesti ole. Tuskin on juuri koskaan ollutkaan, ainakaan sen perusteella, miten kirjoissa hänen lapsuutta kuvaillaan.
Hirnyrkkien myötä Voldemortin inhimilliset puolet rapistuivat entisestään, sillä hirnyrkit jos mitkä ovat epäinhimillisiä, ja Voldemortilla niitä oli tunnetusti useampi. Vaikea kuvitella inhimillisen (voi että kun tuo sana sitten toistuu joka välissä) ihmisen kykenevän silpomaan sielunsa.
Olen aivan yhtä mieltä Giladra Carrionin kanssa. Voldemortilla oli inhimilliset puolensa, mutta se ei tee hänestä tavanomaisesti ajateltuna inhimillistä (toisin sanoen hyvää) henkilöä. Hän ei halunnut olla inhimillinen, sillä hänestä sellaiset ihmiset ovat heikkoja. Tämähän selviää siitäkin, kuinka raivoisaksi Voldemort tulee kun Dumbledore kutsuu häntä Tomiksi, joka muistuttaa Voldemortia syntyperästään ja siten myös äidistään.
Kirjoissa kuvailtu Voldemort ei hae mielihyvää sellaisista asioista kuin "tavan ihmiset", kuten syömisestä tai nukkumisesta. Uskon, että hänen kuitenkin tarvitsee syödä ylläpitääkseen ruumiintoimintoja ja muuta, jottei keho luhistuisi. Hirnyrkit ovat kuitenkin vain sielun palasia eivätkä osaa luoda kehoa ja ylläpitää sitä. Onkin mielenkiintoista pohtia, joutuuko Voldemort aina tekemään samankaltaisen rituaalin kuin Liekehtivässä pikarissa, kun ruumiintoiminnot alkavat ajan myötä heikentyä. Ainakin se kävisi minun logiikkaani.
Sori, hairahdin hieman sivuun aiheesta. :)
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: pael - Heinäkuu 07, 2009, 18:56:51
Inhimillisyydestä puheen ollen melkein kenestä vain voi saada julmurin. Onhan Voldemortilla paljon inhimillistä käytöstä pelko, ahneus. 'Mielestäni 'julmuus' 'kuuluu' 'ihmisluontoon''. Muille aiheutetut olosuhteet ovat epäinhimillisiä.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Presto - Heinäkuu 12, 2009, 13:09:53
Tuosta Bellatrixin kuolemasta (sori, jos joku on sanonu tän jo, en jaksa hirveest lukee noit kaikkii viestei ^^ (laiska minä!)) että Voldemorthan ei arvosta keitään sen takia että tykkäisi vaan sen että kuinka tärkeitä he ovat omia tarkoitusperiään kohtaan (aika epäinhimillistä, vai?)
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Saiga - Heinäkuu 23, 2009, 18:41:14
Ei reps :DD


Mun mielestä olisi kyllä todella vaikea kuvitella Voldemortia syömässä donitsia. Se vaan ei millään sovi siihen, ja mua oikeesti naurattaa kun sitä jo ajattelee. Niinkun kirjassa kuvattiin jotenkin nii, että Voldemortilla ei oo ystäviä, vaan seuraajia ta jotain sinne päin. Jos Voldemortilla olisi vaikka vaimo (huono esimerkki :D) niin voisin kyllä kuvitella, että se olisi vaikka perso donitsille, mutta kun se ei ole muuta kuin paha, joten se ei käy millään järkeen. :D
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Juitze - Elokuu 22, 2009, 20:20:01
Minun mielipide on että esim. Bellatrix luulee olevansa Voldemortin "ystävä". Mutta Voldemort pitää häntä kurjana alamaisenaan.

En vain yksinkertaisesti voi kuvitella Voldemorttia syömässä tai jotain vastaavaa "normaalia" juttua.
Hän on vain semmoinen "kaiken pahan alku" joka vain pahistelee päivät pitkät. xDD Mutta voi olla että Voldemortissa on jotain inhimillistäkin, mutta itse en voi kuvitella voldemortia tekemässä mitään semmoista.


En myöskään osaa puhua Voldemortista minäkään voldena tai jonakin semmosena, vaan osotan jonkinlaista arvostusta kuuminki aina Voldemortia kohtaan. Vaikka sehän on pelkkä kirja-sarjan hahmo mutta...
Minua ottaa tosissaan päähän kun jotkut puhuttelee Voldemortia Voldena tai jonakin "lempinimellä". Minulle hän on aina Voldemort (huom. Iso Alkukirjain) tai tiedät-kai-kuka.

Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Aiëdaíl - Elokuu 22, 2009, 21:34:50
Itsekin olen pitkälti sitä mieltä, että traumaattinen lapsuus yhdistettynä jonkinlaiseen synnynnäiseen poikkeavuuteen aiheuttivat minäkeskeisen "tunteettomuuden". Voisiko Kolkkojen sisäsiittoisuudella olla vaikutusta asiaan?

Halusin pikemminkin tähän vastaamalla kommentoida Voldemortin ja Bellatrixin suhdetta:
Lainaus käyttäjältä: Juitze
Minun mielipide on että esim. Bellatrix luulee olevansa Voldemortin "ystävä". Mutta Voldemort pitää häntä kurjana alamaisenaan.
Puhuisin pikemminkin Bellatrixin pakkomielteisestä, ihailunsekaisesta rakkaudesta Voldemortiin. Bella myös uskoi olevansa muiden kuolonsyöjien yläpuolella, eräänlainen suosikki, jolla oli lähempi suhde herraansa. Voldemort tuskin piti Bellaa "kurjana alamaisena", vaikka hän ei aina kohdellutkaan kuolonsyöjiään erityisen lempeästi. Uskon, että Bellatrix oli eräänlainen Voldemortin oikea käsi, se uskollinen ja luotettu kuolonsyöjä, mutta rakkaus oli yksipuolista. Voldemorthan ei tunne rakkautta, sitä on korostettu kirjoissa paljon. Mutta Voldemort saattoi arvostaa Bellatrixia uskollisena, asialleen omistautuneena kuolonsyöjänä ja taitavana noitana. Ehkä hän sai myös jonkinlaista mielihyvää tämän alistumisesta herralleen, koki sen imarteluna. Päällisin puolin hän vaikutti halveksivan kuolonsyöjiensä matelua, mutta kuitenkin vaati heiltä sitä... Mikäli Bellatrixilla ja Voldemortilla oli läheisempi suhde, se ei perustunut (ainakaan Voldemortin puolelta) rakkauteen tai perinteiseen romantiikkaan.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Presto - Elokuu 23, 2009, 09:47:41
Offtopic... : Tappoiko Bellatrix Freddyn?
Offff... sorry pakko päästä vastaamaan.  Eikös Fred kuollut siinä räjähdyksessä? siis "räjähdyksessä". Kun ulkona olleet kuolonsyöjät
hajottivat linnaa, yksi kirouksista osui siihen kohdalle missä Fred ja kumppanit olivat ja Fred kuoli. Eikös se näin mennyt?
Näinhän se meni, mutta pieni korjaus. Bellatrix lausui kirouksen. Koska miksi muuten Bella olisi sanonut: "Mitä lapsille käy kun sinä olet mennyt samaa tietä kuin Freddy?" Johon Molly vastasi: "Sinä et enää ikinä koske meidän lapsiin" Silloinhan Molly tappoi Bellan.
Eikä muuten ollut Bellatrix, joka kirouksen lausui, vaan Rookwood, jonka perään Percy ryntäsi sen jälkeen, kun he olivat siirtäneet Fredin syrjään. Muuten kyllä se meni suurin piirtein noin, miten Tonks sanoikin.
Mutta eikö se ole vähän epäselvää, jos Percy lähti Rookwoodin perään, mutta Molly sanoi, että Bella ei saa enää ikinä koskea heidän lapsiin, niin häh? Kumpi sen räjäytyskirouksen lausui, vai lausuivatko he sen yhdessä? :P
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Oljolover - Syyskuu 03, 2009, 22:03:45
Mielestäni Voldemortilla on muutamia inhimillisiä puolia. Suurin osa henkisiä.

No ensin tämä fyysinen: hän tarvitsee ravintoa, ei hän syömättä selviä. Nelosen alussahan oli kohta, jossa hän käski Peterin lypsää Nagini, jotta hän saisi energiaa.

Sitten henkisten puoleen: Voldemort osaa tuntea tuskaa, sitä ei kerrota kirjoissa millään tavalla, mutta uskon että hän rupesi sellaiseksi kun rupesi, koska hän oli niin onneton. Hänellä ei koskaan ollut rakastavia vanhempia, ei kyllä Harryllakaan, mutta Tomin isä oli sentään elossa, hylkäsi poikansa orpokotiin, jättämällä tämän ammattilaisille. Oikeastaan säälin Voldemortia. Vähän vaan.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Shieldmaiden - Syyskuu 03, 2009, 23:01:40
Mun muistaakseni sitä ei sanota kirjassa suoraan, kuka räjäytti sen käytävänpätkän, jossa Harry, Ron, Hermione, Fred ja Percy olivat ja jossa Fred sitten kuoli. :'( Itse päättelin siitä, miten Bellatrix piruili Mollylle, että hän saattoi hyvinkin olla se, joka räjäytti käytävän palasiksi. Olen lueskellut muutamia post-Deathly-Hallows -haastiksia ja tiedonmurusia, mutta en yhtään muista, onko Rowling joskus sanonut jossain haastattelussa, että Bellatrix tappoi Fredin. Jotenkin on sellanen fiilis, että olen lukenut jotain sen suuntaista, mutta en ole satavarma asiasta.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Maigguli - Syyskuu 19, 2009, 00:17:53
Öööö.... Jos se jois Naginin maitoa? Mulle tulee naurut kun kuvittelen Voldin hiippailemassa yöllä salaa kaapilla ottamassa keksejä!! :D ;D

-Maigguli
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Kathleen - Lokakuu 14, 2009, 12:16:00
Voldemorthan välitti kahdesta asiasta: Bellatrixistä ja Naginista.
Sehän kävi selväksi jo siitä miten paljon hän raivostui näiden nimisten henkiöiden kuollessa!

Lisäksi Voldemort mitä ilmeisemmin välitti Tylypahkasta, piti sitä omana kotinaan! Ja Voldukkainenhan rakasti itseään :) Ainakin siitä päätelleen miten hän aliarvioi muut ja katseli itseään hyväksyvästi ;D

""Voldu, oletpa kova jätkä tänään", hän totesi katsoessaan peilikuvaansa ja loi itselleen hyväksyvän silmäyksen."

Reps, keksin ton ihan omasta päästä xD
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Carrot - Lokakuu 21, 2009, 21:20:02
Eiköhän sil nyt jotain inhimillisyyttäkin ollu. Siis silloin joskus. kauan sitten. Mutta kyllä mä epäilen että tässä on nyt joku salaliitto. ku se volde raivostu ku bella kuoli, niin mä epäilen et se ei tykänny itessään bellasta mut se tykkäs siitä että bella rakasti sitä. Villi idea. Et kai sillä jotain inhimillisyyttä oli jossain syvällä. Tosi syvällä.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Maigguli - Lokakuu 24, 2009, 00:06:21
Voldi on todella inhimillinen ja yksinkertainen kun sitä oikein ajattelee. Voldin rakkaat jättivät hänet joten hän halveksii rakkautta (järkeenkäypää eikö?) ja kaikkihan tietää että hän tuntee vihaa ja mielihyvää jne. Uskon että Voldi on paljon inhimillisempi miten kirjoissa kerrotaan. Kaikkihan tapahtuu aina ja aina sellaisen näkökulmasta joka ei sanotaanko nyt erityisemmin pidä Voldista :D . Olisi mielenkiintoista lukea nuo kirjat uudestaan Voldin näkökannasta sillä sillä tavalla saisimme varmasti lisää inhimillisiä puolia hänestä esiin. Toivottavasti saitte jotain tolkkua :)
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Maigguli - Lokakuu 24, 2009, 14:10:14
Onhan se kuitenkin aika outoa pitää käärmeestä eniten koko maailmassa,

Naginihan ei ollut mikä tahansa käärme vaan sen sisällä oli Voldin sielun pala. Ja eihän sillä oikein ole ketään muutakaan kenestä pitää, kaikkihan sen alaiset myös pelkäsi Voldia (olisi se outoa jos sanoisi toiselle että pitää tästä ja toinen vain tärisisi pelosta ja vastaisi niin herra tai jotain XD). Ja kyllähän yleensä kaikki rakastavat lemmikkejään ;)
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Carrot - Lokakuu 25, 2009, 13:40:32
Kyl se nagini sille tärkee oli. Emmä nyt ainakaan kehenkään inhoamaani tyyppin palasta sieluani tunkis. Enkä oikein usko et kukaan muukaan. Ja sit tietty se bellan kuollessa karjunta ja muut. Inhimillisyyttä on niin syvällä kuin voi olla, mutta jossakin.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Hartsa - Syyskuu 01, 2012, 00:28:21
Kun joku tuossa aiemmin pohti, että miksi Voldemort pelkää Dumbledorea, niin eikös se johtunut siitä, että tämä oli kouluaikoina ainoa opettaja, joka epäili hänen todellisia päämääriään? Lisäksi Dumbledore nyt on muutenkin niin mahtava velho, ja suuttuessaan todella pelottava, että pimeyden lordillekin nousee pelko pintaan.
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: My Name Is - Heinäkuu 08, 2015, 23:10:53
Voldemort on aina ollut minulle epäinhimillinen joka on tehnyt silmissäni hänestä tosi huonon pahiksen. Naginista... jos Voldemort välittää itsestään, hän välittää myös Naginista. Naginihan periaatteessa oli Voldemort itse, vaikka toisaalta pienenä palana.

Voldemort on aina ollut pelätty, kylmäpäinen ja armoa antamaton, eikä hän oikein tunnu heijastavan mitään tunteita, jätetään laskuista ilo ja viha. Milloin Voldemort olisi surullinen? Pystyisitkö kuvittelemaan kateellisen Voldemortin? Onko Voldemort tuntenut lapsena näitä tunteita? Vai onko hän ollut tunteeton? Vastauksia, kaipaamme vastauksia, J. K. Rowling!
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Hartsa - Heinäkuu 09, 2015, 19:31:03
Voldemorthan eli nuoruudessaan kaksoiselämää; ulospäin hän oli komea, kohtelias ja hyväkäytöksinen Tylypahkan huippuoppilas, joka jo tuolloin suunnitteli kuolemattomuutta sekä jästien ja jästisyntyisten tuhoamista. Tämän viattoman "hyvyyden naamion" suojissa hän sai toteuttaa juoniaan rauhassa, ilman että kukaan osasi epäillä häntä. Hän onnistuikin hurmaamaan ja manipuloimaan monia ihmisiä. Tuon perusteella uskoisin, että oli hänessä varmasti nuorempana edes hitusen verran enemmän inhimillisyyttä, vaikka hän aina onkin ollut kiero ja hieman vinksahtanut (varmaan osittain Kolkon suvun geenien vuoksi ja osittain orpokotitaustansa takia).
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Astella - Elokuu 15, 2015, 16:21:29
Olen nyt pari tuntia sitten kirjoittanut jo kolmentuhannen jalan mittaisen romaanin aiheesta tuohon "Oliko Voldemort paha jo lapsena" -topiciin tai mikä se nimi tarkalleen olikaan :P Mutta sieltä siis löytyy älyttömästi pohdintoja tämän aiheen liepeiltä, joten kannattaa mennä katsomaan :) Mutta sanoisin, että Voldemortilla oli melko samanlaiset luonteenpiirteet, kuin minulla eli vallanhimoa/kunnianhimoa, löyhää moraalia, kateutta yms. jotka vahvistuivat kasvatuksen puutteesa, kun minulla kävi päinvastoin. Jokatapauksessa se että Voldemortilla ylipäänsä oli minkään sortin luonteenpiirteitä todistaa, etä hän oli inhimillinen olento ja nämä luonteenpiirteet ovat kyllä säilyneet hänellä kaikesta huolimatta. Hän myös tunsi erilaisia tunteita, vaikkakaan ei rakkautta. En nyt osaa sanoa, syökö hän mitään, viittauksia en ole löytänyt ja mielikuva on omituinen, mutta kyllä luulen että hän jotain ravintoa tarvitsee elääkseen, kun ei kerran henki tai haamu ihan ole. Voldemort herkuttelemassa on outo mielikuva, mutta boi johtua ihan Voldemortin imagosta, joka ei tietenkään kerro koko totuutta :D

jeps.. ainakin ulkoiset viittaukset inhimillisyyteen olivat voldemortillat kadonneet näkymättömiin loppuun mennessä, mutta niin kauan kun ei ole jumala niin niin on ihminen, ja jos on ihminen niin silloin on inhimillinen ainakin jollain tapaa. ainakin niin minä ajattelen. Ja voldemort ei mielestäni ollut lähellääkään mitään jumalan kaltaista. ei minkään sortin.
Ainakin yksi inhimillinen piirre hänellä oli. ja siitä piirteestä puhutaan läpi kaikkien setsemän kirjan, eli pelko. pelko Dumbledorea kohtaan. siitäkin mietin että pelkäsikö voldu oikeasti dumbledorea? ja jos pelkäsi, niin miksi? Dumbledore myönsi itsekkin että voldemort osasi taikoja joita D ei edes kehtaisi harkita kokeilevansa (=mustaamagiaa). eli periaatteessa aino asia joka dumbledorella oli mitä voldulla ei ollut oli rakkaus. Mutta voldemorthan piti sitä yhdentekevänä. hänestähän hän tosissaan oli paras kaikista, mutta kumminkin pelkäsi dumbledorea... outoa... miksi? Ja D. puhui siitä että Voldemort pelkäsi kuolemaa, mikä sinänsähän on ilmiselvää kuolemattomuutta tavoittelevalle. Eli pointtini tällä oli että inhimillisyyttä löytyy, mutta vähän niukasti. Ja nyt tässä ylirasitan aivojani kun yritän kuumeiseti löytää jotain muutakin inhimillistä, mutta ei vain tule mieleen. dääm ;D mutta joo. ehkäpä tuo riittää tältä erää. en varmaankaan saa yöllä nukuttua nyt kun vaan mietiskelen voldea. 

-juuri tästä voi päätellä, että hänellä oli tunteet. Hän tunsi pelkoa. Luulen, että Dumbledore oli yhtä voimakas velho kuin Voldemort, eli hän Voldy pelkäsi häntä ihan syystä. Lisäksi Dumbledore oli vanhempi ja viisaampi, eli olisi voinut käytännössä Voldemortin voittaa ilman pimeydenvoimiakin.

Mutta yksi pointti on vielä. Voldemort oli psykopaatti. En nyt oikein tiedä vaikuttaako se tuohon inhimillisyyteen mitenkään, ovathan psykopaatitkin ihmisiä, mutta ajattelin vain mainita :D
Otsikko: Vs: Voldemortin inhimilliset puolet
Kirjoitti: Jalokivi - Lokakuu 26, 2015, 22:45:23

Voldemort öilliseen aikaan syömässä donitseja 😃!?Ehkäpä...minusta tässä tulee semmoinen juttu että tuskin Rowling kirjoitta yksityiskohtaisia kuvailuja siitä,kuin volle hiipparoi kenenkään näkemättä mussuttamaan karkkeja ja donitseja(onhan volle silti pää vihollinen),mutta onhan vaikeata ajatella tuommoista. En silti epäröisi sitä, ETTEIKÖ volle söisi mitään donitseja minusta se on vain mmielenkiintoinen ja huumorintajuinen teoria.

//en saannut kovin rakentavaa vastausta aikaan! //