Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Harry Potterin maailma => Aiheen aloitti: emeritus - Elokuu 30, 2007, 14:04:36

Otsikko: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: emeritus - Elokuu 30, 2007, 14:04:36
Teidän kirjoituksissanne toistuu jatkuvasti epätyytyväisyytenne moniin seikkoihin viimeisessä kirjassa. Olisi siis mukavaa tietää, mitä te olisitte halunneet tapahtuvan? Ketkä olisivat saaneet toisensa, kuka olisi kuollut, kenestä olisi tullut taikaministeri, miten Tylypahkalle olisi käynyt?

Epilogissa jätettiin monet asiat hämärän peittoon. Jos te saisitte päättää, niin mitä Voldemortin kuoltua olisi tapahtunut?
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Momo - Elokuu 30, 2007, 15:48:56
Hmm...
Uudeksi taikaministeriksi olisi valittu Neville Longbottom ja tämä olisi mennyt naimisiin Lunan kanssa. Hermione olisi mennyt Viktor Krumin kanssa naimisiin ja Tylypahkaan töihin. Harry taas... No, Harry olisi ostanut Vuotavan Noidankattilan? Äh, en minä tiedä. :S
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Nibs - Elokuu 30, 2007, 17:41:05
Minä olisin edelleen nauttinut eniten siitä, jos Teddy olisi adoptoitu harrylle ja Ginnylle jossain myöhemmässä vaiheessa, eli ei todellakaan heti vauvana. TToisaalta olisin myös mielelläni nähnyt hänen jäävän biologisille vanhemmilleen, eli että Remuksen ja Doran henki olisi säästetty, hitto vie. xPP Kaikkein vähiten pidin siitä että se jätettiin isoäidilleen. Jotenkin se kokonaisasetelma vaan oli LIIAN historian toistoa, mutta vain Neville ja Harry yhdistettynä Teddyn kohtalossa. Huoh. (Olkoonkin, että Teddyn tilanne ei ollut niin traaginen, kuin Nevillen eikä tulevaisuutensa niin kauhea, kuin Harryn. Silti, olisin mieluummin Teddyn suhteen lukenut jotain poikkeavaa.)

Parituyksissa ei ole valittamista, ja muutenkin moni asia oli okei tai sitten hälläväliä mulle, mutta siis toi, että Teddy olisi joko saanut pitää vanhempanasa tai edes toisen niistä - mieluummin Remuksen - tai tullut myöhemmin adoptoiduksi Pottereille. Ja olisin jättänyt epilogin kokonaan pois ja päättänyt koko kirjan siihen mihin viimeinen varsinainen luku päättyi.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: celi - Elokuu 30, 2007, 22:31:58
Harryn olisi pitänyt joko:

a) kuolla (olin niiin pettynyt, luulin Rowlingilla olevan pokkaa pistää oma sankarinsa pois päiviltä, mutta...huoh.)

b) jäädä viimeisenä mieleen nuorena, kaikista koettelemuksistaan hieman kyynistyneenä mutta vihdoin taakastaan vapautuneena velhona. Vaikeudet voitettu, koko maailma avoinna - Ginnyn kanssa tai ilman, ei sillä minulle väliä.

Lopussa kaikkein karmeinta oli se mielikuva pulskistuneesta ja keski-ikäistyneestä Harrysta. Eivät sankarit saa arkipäiväistyä, tai saavat, mutta vasta kirjan sivujen loputtua. Muut vaivaamaan jääneet asiat olisin voinut niellä, mutta en tätä.

Myös Hermione tai Ron olisi saanut mennä.
Lupinin olisin suonut elävän, pienen poikansa tähden. (raja se on minunkin kuole, ole hyvä -listallani)

Jotenkin lopusta jäi sellainen tunne, että kaikki on vain sysätty tapahtumaan sinne viimeisille sivuille. Koko Harry kuolee - ei kuolekaan - homma tuntui niin viimehetkessä keksityltä, hätäratkaisulta jolla sitten täytettiin enemmistön (?!) toiveet juonen yksityiskohtien kustannuksella.

Täydellisessä lopussa olisi ollut enemmän dramatiikkaa ja persoonallisuutta kuten tämä kirjasarja ansaitsisi. Lukemisesta olisi jäänyt avoin ja tulevaisuuteen suuntautunut tunnelma, ehkä surumielinen mutta silti lohdullinen - eikä pettynyt, kuten nyt.
Mitään yksityiskohtia yms. nippelitietoa sivuhenkilöiden veljenpoikien ammateista en jäänyt kaipaamaan, vaan sitä totaalisen yllättynyttä, väsynyttä, osittain surullista mutta onnellista tunnetta jonka Rowling mielestäni olisi kyllä kyennyt taas kerran tuottamaan.

Olen siis yksi niistä epätyytyväisistä valittajista, jotka eivät osaa tarkalleen eritellä mitä olisi pitänyt tapahtua, mutta narisevat silti :) Toisaalta, jos minä osaisin sen Täydellisen Lopun tapahtumat keksiä ja kirjoittaa, kansissa ei lukisi Rowling vaan celi.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Musta Koira - Elokuu 31, 2007, 11:16:49
Mielestäni useampi tyyppi olisi saanut kuolla, myös keskeisimmistä henkilöistä. Jonkun päätriostakin olisi pitänyt heittää veivinsä, mahdollisesti jopa Harryn. Kirjan olisi pitänyt päättyä siihen, että Voldemort kukistuu, mutta voitto on katkera, koska niin monia hyviksiäkin on kuollut. Jonkinlaista toivoa paremmasta tulevaisuudesta lopussa voitaisiin vilautella, mutta ei imelyyteen asti. Muuten koko tarina olisi mielestäni tosiaan pitänyt lopettaa voittoon Voldemortista ilman "niin ja niin monta vuotta myöhemmin" -epilogeja. Tulevaisuus olisi voitu jättää täysin avoimeksi, jotta jokainen saisi käyttää omaa mielikuvitustaan sen miettimisessä. Toisaalta olisin kyllä ollut tyytyväinen tähän oikeaankin loppuun -siitäkin huolimatta, että mielestäni liian moni selvisi hengissä- jos epilogi olisi jätetty kokonaan pois.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Starpiks - Elokuu 31, 2007, 13:10:07
Olen melko tyytyväinen kirjaan ennen Nineteen Years later -lukua. Tietenkin siellä on kohtia, joita voisin haluta muuttaa (kuten esim. Voldemortin kuolema, tuntuu niin hölmöltä että mies mäni räjäyttämään issensä), mutta suurimmaksi osaksi hyväksyn sen. Mutta se Nineteen Years Later, voi hyvä luoja. Ron/Hermione-paritusta ei nyt voinut välttää, niin kauan sen kanssa on pelleilty. Ginny/Harry oli taas niin yksioikkoinen ja tylsä. Olisin toivonut eri puolisot Harrylle ja Ginnylle. Olisin halunnut enemmän tietoa Nevillestä ja Lunasta, mieluiten siitä miten he ovat yhdessä tutisuttaneet taikamaailmaa. Oli myös hieman tylsä lukea, että Harry on auroreiden johtaja (jos oikein ma muistan), olisi ollut kiva jos hän olisi ollut alemmassa virassa. Georgesta olisin halunnut tietää paljon, paljon enemmän. Samoin Dracosta. Ja mitä kävi kaikille hengissä selvinneille kuolonsyöjille ja niille opiskelijoille, jotka olivat hieman "pimeitä"?

 Joten täydellinen loppu olisi ollut enemmän informatiivinen sekä Harrylle ja Ginnylle puolisot. Ja tietenkin täydellinen loppu on sellainen, mitä celikin kuvaili, eli että se antaisi lukijalle sen "totaalisen yllättynyttä, väsynyttä, osittain surullista mutta onnellista" tunteen.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Dreik - Elokuu 31, 2007, 15:03:36
Minun mielestäni epilogi oli oikein hieno. Ronin ja Hermionen kuuluikin mennä yhteen ja niin kuului myös Harryn ja Ginnyn. Kuitenkin olisin myös halunnut Nevillen ja Lunan päätyvän naimisiin, vaikka on kyllä myös oikein ilahduttavaa kuulla Nevillen opettavan Tylypahkassa. Luna olisi voinut olla taikaministeri. Hermionen S.Y.L.K.Y. olisi voinut saada suuren kannattajajoukon ja menestyä hyvin. Harry ja Ron ovat ehdottomasti auroreita. Olisin mielelläni kuullut noista asiooista, mutta epilogi oli silti erinomainen. Olisin myös ehkä halunnut kuulla lisää Draco Malfoyn perheestä. ;DD
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: emeritus - Elokuu 31, 2007, 17:18:16
No siis MUN MIELESTÄ...

Parituksista.
Harry ja Ginny kuuluvat yhteen, mutta (en muista kuka tämän idean esitti) vasta joskus myöhemmin. He löytäisivät toisensa vuosien jälkeen jossain hämyisessä kapakassa, muistelisivat vanhoja aikoja ja päätyisivät...noh jonnekin. Heh.
Ron/Hermioneen olen ihan tyytyväinen, mutta olisin halunnut niiden suhteen jotenkin salakavalasti kehittyvän DH:n aikana, tai että jutusta olisi tehty romanttisempi. (Ronin reaktio Hermionen kidutukseen oli hieno!)
Severuksen ja Lilyn (yksipuolinen) rakkaustarina oli täydellinen, tykkäsin siitä hirveästi!

Kuolemat...
Järjetöntä miten paljon niille laitetaan painoa! Ennen DH:n ilmestymistä kaikki spekuloivat vain sillä että jääkö Harry henkiin. Äitinikin, jota ei voisi vähempää kiinnostaa koko Harry Potter, kysyi että "no, kuka kuolee?" Minusta se ei ole niin tärkeä juttu. Minulle on aina ollut itsestään selvää ettei Harry kuole, eikä aihe ole minua kiinnostanut. Mutta täytyy sanoa, olen tyytyväinen kuolemiin. Vauhkomielen tappaminen oli ehkä vähän hassua, tai turhaa...mutta periaatteessa, kuolemahan on sattumaa. Ja Hedwig! Miksi? Oliko pöllö rasite tarinan etenemiselle, no enpä tiedä...

Mutta lopun olisi pitänyt olla kauniimpi. "Totaalisen yllättynyt, väsynyt, osittain surullinen mutta onnellinen", niinpä. Minulle tuli lopusta vain hölmö olo. Tuntuu kuin joku ficcari olisi osannut kirjoittaa sen paremmin, no ei nyt sentään (huh), mutta olisin kaivannut siihen jotain, niin, kauniimpaa.

Mitä olisin sitten halunnut tapahtuvan?
Olisin halunnut Siriuksen ja Remuksen salasuhde paljastuu (no ei)...olisin halunnut että Voldemortin hahmoa olisi syvennetty, analysoitu sitä ihmisenä eikä tyydytty siihen että "se on vaan absoluuttisesti paha". Olisin halunnut Voldemortin olleen joskus rakastunut johonkuhun, samoin Dumbledoren. Ja olisin halunnut, että Kelmeistä kerrottaisiin enemmän.


Muuta valittamista minulla ei ole. Taikaministeriksi McGarmiwa, Tylypahkan rehtoriksi Neville. ^^
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Valaria - Elokuu 31, 2007, 20:46:11
Minusta DH loppu oli osittain ennalta arvattavava ja toisaalta siinä tapahtui kaikkea sellaista, jota en olisi kuvitellut mistään hinnasta tapahtuvan. Mainittakoon muun muassa se, että Harry oli hirnyrkki.

Fredin, Tonksin, Remuksen ja Dennisin olisi voinut jättää eloon - kukaan ei ollu suurin suosikkini, mutta silti. Harryn ja Ginnyn sekä Ronin ja Hermionen naimisiinmeneminen oli jotenkin arvattavissa, mutta se ei häiritse kun jotain sen suuntaista ajattelin jo aikaisemmin.

Luciuksesta ja Narcissasta olisi ehdottamasti pitänyt kertoa jotain epilogissa, niin ei ei olisi tarvinnut tukeutua Rown haastatteluihin.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: JustDet - Syyskuu 01, 2007, 02:30:58
En nyt yöllä ala sen tarkemmin ruotimaan täydellistä loppua, mutta minusta lajitteluhatun olisi pitänyt palaa poroksi. Olen aina ollut sitä mieltä, että ihan järjetöntä lajitella lapset rohkeisiin, älykkäisiin, ahkeriin (mutta ei niin rohkeisiin ja älykkäisiin) sekä kieroihin. Sitten nämä älykkölapset hengaa älyköiden kanssa 7 vuotta, luihut luihuiset kieroilee keskenään etc. Kun koko kirjasarjassa on runsaasti erilaisia henkilöhahmoja ja melkein voisi luulla tarinan opetuksen olevan, että "Älä tuomitse kirjaa kansien perusteella", niin tuo on jotenkin niin älytöntä. Ylipäätänsä luoda väkisin kouluun tiivitä ryhmittymiä, jotka vielä laitetaan kilpailemaan keskenään, ei ole hyvä idea missään koulussa, in my opinion.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: sinynza - Syyskuu 01, 2007, 10:05:02
Joo niin, olin tyytyväinen kirjaan. Oikeesti. Ja olin tyytyväinen myös epilogiin. Joo, se oli ehkä vähän liian siirappinen, mutta mitäs tuosta. Paritukset olivat juuri ne mitä halusinkin ja kuolematkin olivat ihan ookoot. Paitsi Fredin ei olisi tarvinnut kuolla :< Käy niin sääliksi Georgea! Ja sitten mielestäni Harryn ja Ginnyn olisi pitänyt adoptoida pikkuinen Teddy Lupin :) Se olisi ollut suloista, mutta menetteleehän se näinkin. Sitten tälläisiä pieniä juttuja mistä en tykännyt olivat; se että H/G:n lapsien nimet olivat kaikki Harryn läheisiä. Ja yksi oli vieläpä Albus Severus :'DDDD. Okei, vakavoidutaampas nyt. Murr. Olen vihainen. Miksei joku voinut olla vaikka Fred? Okei se oli kyllä Georgen ensimmäisen lapsen nimi, mutta kuitenkin. Ja sitten aluksi minua kanssa pänni se, että kaikkialla netissä luki sellaisia juttuja, että mitä tapahtuu seiskakirjassa (no okei, tiedot ei olleet kyllä ihan varmoja.) ja puolet ei sitten tapahtunutkaan!! Olin odottanut niitä ja sitten kun kirja oli loppu niin.. Niin sitten oli vähän hassu olo. Epilogin olisi pitänyt siis mielestäni paljastaa enemmän, mutta kun asiaa tarkemmin ajattelee niin siitä olisi silloin voinut tulla sellainen luettelomainen, joten olen sittenkin ihan tyytyväinen. Ja onneksi Row piti sen haastattelun :) Ja vielä yksi valituksen aihe; romantiikka! Olisin halunnut ruuutkasti lisää! Okei, Harryn ja Ginnyn välillä ei oikeastaan olisi voinutkaan olla, koska he olivat ihan eri paikoissa, mutta Ron ja Hermione!! Olihan niillä vähän jotain, mutta enemmän olisin kaivannut. Mielestäni tämä oli siis tosi hyvä lopetus sarjalle, jos ei mietitä pieniä puutteita.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: nutcracker - Syyskuu 01, 2007, 13:12:35
Minäkin olen lopusta valitellut, mutten silti ole varma millaiseksi sen sitten olisin halunnut.

No, Fredin olisin ehdottomasti jättänyt henkiin. Weasleyista esimerkiksi Charlie olisi voinut heittää veivinsä, koska hän on ollut heistä vähiten esillä. Sillä olisi kuitattu pakollinen weasleykuolema eikä se olisi aiheuttanut niin ylitsepääsemätöntä surua lukijalle kuten Fredin kuolema. (Ainakaan minun tapauksessani.) Fred ja George olisivat jatkaneet elämäänsä niin kuin he tekivät ennen sotaa, he olisivat vain löytäneet vaimot rinnalleen.
Hermionen ja Ronin tapaukseen minulla ei ole valitettavaa, se sentään meni niinkuin pitikin. Ginny ja Harry eivät todellakaan olisi päätyneet yhteen, vaan Ginny olisi monen mutkan, riidan ja hämmentävän raivokohtauksen jälkeen päätynyt yhteen Dracon kanssa. Harryn puolisosta en ole varma, mutta hän olisi löytänyt sellaisen ja saanut lapsia, joiden yhdenkään nimi ei todellakaan olisi ollut Albus Severus.
Remus ja Tonks, tai edes jompi kumpi heistä, olisi jäänyt henkiin huolehtimaan Teddystä. Ja ellei olisi, Harry olisi adoptoinut tämän pojakseen, yksin tai jonkun kanssa yhdessä.

Muuten kaikki olisi oikeastaan voinut mennä niinkuin menikin. Joo.
 
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: nominal - Syyskuu 01, 2007, 13:32:00
Minulla on "täydellisestä lopusta" vähän ristiriitaiset tunnelmat, koska periaatteessa olisin toivonut Harryn kuolevan. Se olisi päättänyt hänen tarinansa siihen, ja hänestähän kirjasarja kertoi, joten minusta olisi ollut jotenkin luonnollista, että hän olisi kuollut. Mutta en kuitenkaan olisi halunnut, että hän kuolee, vaan saa onnellisen elämän, jonka hän on ansainnut - niin kuin hän ilmeisesti saikin, mutta ei valitettavasti sellaista kuin olin toivonut.

Olin ihan varma, että Nevillestä tulee yrittitiedon opettaja, ja olen iloinen, että niin kävi. Mutta kenestä tuli Tylypahkan rehtori? Olisin niin kovasti halunnut, että Harrysta. Hän vain sopisi aivan täydellisesti siihen virkaan ja olen toivonut sitä hänen kohtalokseen oikeastaan aina. Ja Ron tai Hermione olisi voinut ryhtyä taikaministeriksi. Mutta se taas ei kävisi yksiin niiden paritusten kanssa, jotka olisin loppuun toivonut. (Kyllä, mielipiteeni on tosiaankin erittäin ristiriitainen.)

Harryn ja Ginnyn halusin päätyvän yhteen. Mutta jos Harrysta olisi toiveideni mukaan tullut rehtori, minusta olisi tyhmää, että Ginny liehuisi siellä taustalla tai olisi vaikka opettaja. Niin että siinä mielessä olen ihan tyytyväinen siihen oikeaan loppuun näiden kahden osalta. Paitsi Ginnyn ammattiin. Pah.

Ronista taas olisi tosiaan pitänyt tulla taikaministeri, mutta se olisi edellyttänyt Hermionen kuolemaa. Ja jos taas Hermione ei olisi kuollut, olisi Ronin pitänyt heittää veivinsä, jolloin taas Hermionesta olisi voinut tulla taikaministeri. Joo, olisin tosiaan toivonut, että jompi kumpi näistä kuolee. Mutta taas toisaalta en ehkä olisi kestänyt sitä, koska molemmat ovat niin ihania hahmoja ja kerta kaikkiaan ansaitsevat elää ^^

Muiden henkilöiden kohtaloista minulla ei ole oikeastaan valittamista. En pitänyt siitä, että Remus ja Tonks saivat lapsen enkä siitä, että he kuolivat, mutta toisaalta se sopi mielestäni sinänsä hyvin, enkä keksi siitä mitään varsinaista valittamista.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: monday - Syyskuu 01, 2007, 18:56:09
Minusta DH:n loppu oli hyvä. Mutta täydellinenkö? Ei. En muuttaisi paljoa asioita mutta jotain kuitenkin. Ensinnäkin, koko epilogin olisi voinut jättää pois. Minä monien muiden tapaan haluaisin muistaa Harryn nuorena sankarina enkä yli 30 vuotiaana saattamassa omia lapsiaan Tylypahkan junaan. Se olisi ollut täydellinen loppuessaan siihen Harryn viimeiseen lausahdukseen ennen epilogia.
No, muuten meni aika hyvin ne kuolemat, niitä en paljoakaan muuttaisi. En todellakaan olisi halunnut Harryn tai jonkun muun kolmikosta kuolevan, mutta joitakin muita vähän tunnetumpia hyviksiä olisin halunnut kuolevan, esim. Nevillen tai Lunan. Ja minusta olisi ollut oikeastaan aika jännä, jos Harry olisi tappanutkin Snapen ja sitten saanutkin selville ne kaikki jutut hänestä ja katunut.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: hemppaliisa - Syyskuu 01, 2007, 20:05:11
Olen siinä mielessä onnelinen loppuun koska Ron ja Hermione saivat toisensa, mutta matkan aikana olisi voinut olla enemmän romantiikkaa heidän välillään!

Fredin ei olisi pitänyt missään tapauksessa kuolla! Weasleyistä Charlien tai Ginnyn olisi pitänyt kuolla (kyllä minä vihaan Ginnyä nyt ja aina!) Georgen ei olisi pitänyt jäädä yksin.

Nevillen ja Lunan tai mielummin Harryn ja Lunan olisi pitänyt mennä yhteen. Harry ja Luna sopivat hyvin koska molemmathan ovat nähneet jonkun kuolevan ja ovat vään "outoja" molemmat.

Ninteen years later-kappaleessa olisi voitu kertoa enemmän henkiinjääneistä. En vielläkään tajua MITÄ Rown päässä on liikkunut, kun hän keksi Albus Severuksen?! Ja miksi Harryn lapsien nimien piti olla Harrylle tärkeitä? Muuten olen oikein tyytyväinen. Erityisesti Ronista ja Hermionesta ;)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: musca - Syyskuu 01, 2007, 22:09:47
En kiellä pitäväni hehkuvasta romantiikasta ja ällösiirappisista elokuvista (kyllä vain pidän niistä.. :''D), mutta MIKSI Rowling teki epilogista tyypillisen romanttisen elokuvan lopun? Aiemmin kaikki romantiikka oli luettavissa rivien välistä eikä suoraan kerrottuna, jolloin lukijallekin jäi pohdittavaa jatkotapahtumista. Epilogi kertoi ihan liikaa asioita. Olihan sitä tavallaan ihanaa lukea, kaikki elivät onnellista elämää yhdessä, mutta viimeiseltä Potter-kirjalta olisin odottanut parempaa. Liityn vuotislaisen leiriin, jossa toivotaan, että epilogi olisi jätetty pois kokonaan.

Olen niin pettynyt Harryn ja Ginnyn paritukseen.. :( En juuri pidä Ginnystä, sillä minun silmissäni hän on se turha ja ärsyttävän ujo Ronin pikkusisko. Ron ja Hermione tosin on selvä pari, ja jos Rowling olisi erottanut heidät, en takaa mitä olisin suunnitellut Row'n pään menoksi.. Lopussa pelkäsin koko ajan toisen heistä kuolevan, mutta onneksi jäivät henkiin. <3

Muuten kumarrus Rowlingille. Pidin varsinaisen kirjan lopusta, se oli hieno. (Kunhan olisi sen epilogin jättänyt sieltä pois.. Albus Severus.. pyh.)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Drámella - Syyskuu 02, 2007, 17:28:20
Minusta Harryn olisi ehdottomasti pitänyt kuolla. Melkein luotin että niin kävisi. Mutta ei. Tai sitten Harryn olisi edes pitänyt tajuta rakkautenssa Dracoa kohtaan (ai mikä slasheri, missä?) ja heidän olisi pitänyt muuttaa Lontooseen ja ja ja...
Ja sen epilogin olisi voinut jättää pois. Minusta se oli ällöttävän imelä ja limainen. Kaikilla lapsia ja argh. Sitäpaitsi, miten niin Dracolla on hiusraja alkanut vetäytyä?! Myös Ron/Hermione paritus ällöttää minua, vaikka se olikin hyvin ilmesitä, että niin tulee käymään.
Ainoa asia, josta pidin epilogissa, oli se, että Nevillestä tuli kuin tulikin opettaja.
Harryn "henkiinherääminen" oli jotenkin tönkköä, vaikka ei hän ollutkaan kunnolla kuollut (käsittääkseni ainakaan, saa korjata jos olen väärässä, mutta toisaalta koko King's Cross- luku on aika tulkinnanvarainen). Ei kenenkään kuulu herätä kuolleista edes Pottereissa.
Kirja olisi voinut loppua sen lopputaistelun jälkeen, vaikka jos niin olisi käynyt, niin luultavasti nyt istuisin tässä ruikuttamassa kun ei kerrottu miten tulevaisuudessa henkilöille kävi.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Codename - Syyskuu 02, 2007, 17:29:53
Minun mielestä olisi oikeastaan voinut olla parempi loppu kirjassa. Ainahan nimittäin joku on lopussa sellaista, jonka olisi halunnut muuttaa. Minunkin mielestä vaikkapa Harryn ja Ginnyn lapsien nimet olivat aika huonot. Ei nyt olisi tarvinut antaa kuolleisen nimiä lapsilleen. Olisi Joanne voinut antaa hieman erilaiset nimet heille. Mutta loppu on millainen se on, ja se on kuitenkin se täydellinen loppu.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Fimca Worthleberr - Syyskuu 02, 2007, 20:28:44
Vaikea kuvitella, että loppu voisi olla toisenlainen nyt kun sen "aidon" on jo lukenut. Tietysi odotin, että hiukan eri henkilöt olisivat kuolleet (mm. Harry ja Hagrid, ehkä Ron tai Hermione/Ginny) ja nykyiset kuolleet taas jääneet henkiin (lukuunottamatta Voldea, Matohäntää ja Bellatrixia...), mutta olen ihan tyytyväinen näinkin. Toisaalta olen hyvin surullinen Severuksen kohtalosta, mutta tuskin siitä olisi toisenlaisena paljon mielenkiintoisempi voinut tulla. Ja jos hahmo olisi jäänyt henkiin, en osaa kuvitella, millaista sitten olisi ollut. Ehkä Sevin vain kuului kuolla. Ja se vika luku ehkä vähän häiritsi kun se oli niin "onnellinen", mutta toisaalta siihen sisältyi melkein paras kohtaus/lause koko kirjoissa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Posityyhtynen - Syyskuu 03, 2007, 22:34:20
Blyää, olen tyytyväinen kirja loppuun. Totta kai surettaa Fredin, Tonksin ja Lupinin kohtalo, mutta jos joku muu (joka ei olisi ollut minulle niin paha isku) olisi kuollut olisi se varmasti ollut jollekkin toiselle järkytys. Tietenkin minua surettaa Fred eniten, koska tässä tilanteessa George joutui erittäin koville ja hänenkin puolestaan olen hyvin surullinen. Olisin toivonut, että Percy olisi kuollut, mm. estääkseen tappokirouksen menemästä Frediin. Näin oltaisiin saatu hyvä loppu Percylle. Lisäksi Snapen ei tämän jälkeen olisi tarvinnut kuolla, ei.  Vauhkomielen oli aika mennä, mutta hänen lisäkseen mm, joku opettaja Tylypahkasta. Dobby oli myös järkytys, RIP:<
Loppu oli imelä, olisin halunnut tutustua ennemän heidän arkielämäänsä. Se oli muutenkin aivan liian lyhyt, siinä ei muista paljon puhuttukkaan kuin päänelikosta ja Nevillestä ohimennnen. Paritukset ovat aivan hyviä, itseasiassa parhaita. Juuri sellaisia kuin odotin. Onkohan Neville sinkku muutenn, kun Luna meni sen yhen pojanpojan kanssa naimisiin ? Mutta kuten Row sanoi, ei kaikki mene toisten kanssa yhteen ja tämä on ihan kiva.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Chieko - Syyskuu 10, 2007, 20:21:52
Kirja olisi saanut loppua 600 sivulle, siihen "I've had enough trouble for a lifetime." Siinä olisi saanut sitten itse miettiä että kuinkas kenenkin käy, eikä olisi tarvinnut saada traumoja sellaisesta nimestä kuin Albus Severus.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: gnomad - Syyskuu 11, 2007, 16:00:27
Ron kuolee ja isänsä, ei Fred. Harry ei käy missään välitilassa keskustelemassa kuolleitten kanssa, hänessä oleva sielunpala ei ole varsinainen horcrux, eikä sitä tarvitse tuhota ennenkuin Voldemort hoidellaan yhteisvoimin pois päiviltä. Severus ei anna Voldemortin tappaa itseään, vaan vaikuttaa ratkaisevasti tämän kuolemaan lopputaistelussa pelastaen Harryn. Lily ei ole ainoa syy, miksi Severus muutti puolta, vaan ymmärrys tekojensa seurauksista ja pettymys Voldemortiin. Tonks kuolee, muttei Remus, joka löytää lohdun Severuksesta. Teddy saa kaksi isää. Harry ja Ginny ajautuvat erilleen. Pitkiä ja vaikeita keskusteluja tarvitaan monen henkilön välillä heti taistelujen jälkeen ja vuoden kuluttua, kun koko pääporukka kokoontuu. 
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Shamandalie - Syyskuu 13, 2007, 18:10:30
Enpä tiedä täydellisestä, mutta mielestäni JKR olisi osoittanut ihailtavaa pirullisuutta, jos viimeinen kappale/epilogi olisi ollut osa, jossa Harry kuolee vanhana ja onnellisena, kaikkien perheenjäsentensä ympäröiminä - oikein kunnon lopetus.
No, ehkä se nyt olisi kuitenkin ollut liian "julmaa" kaikille pienimmille lukijoille.

Mutta mielestäni lopussa olisi pitänyt kertoa muistakin ihmisistä, kuin vain pääkolmikosta ja nopeasti paljastaa mitä tapahtui muille Weasleyille etc. Mihin jäi Luna, Neville ja muut?

Ja täydellisessä lopussa Harry ei olisi mennyt naimisiin Ginnyn kanssa, tai antanut lapselleen nimeksi A James B Lily tai C ALBUS SEVERUS. (Anteeksi, oli pakko..)

// sooda: Totta kai vanhana ja onnellisena eihän me nyt haluta Potterin kärsivän... *viatonta hyräilyä*
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: sooda - Syyskuu 13, 2007, 18:59:39
Ööööö. No ei ainakaan sellainen kun se oli. Mielummin olisin vaikka lukenut Harryn kuolevan, kuin sitä ihme hömpää. No joo, täydellinen loppu olisi ollut sellainen, että Harry tappaa Voldemortin, mutta kuolee itsekkin siinä samalla. Ja olisi päässyt taas vanhempiensa ja Siriuksen etc. luo.

Enpä tiedä täydellisestä, mutta mielestäni JKR olisi osoittanut ihailtavaa pirullisuutta, jos viimeinen kappale/epilogi olisi ollut osa, jossa Harry kuolee vanhana ja onnellisena, kaikkien perheenjäsentensä ympäröiminä - oikein kunnon lopetus.
Eikä mitään vanhana ja onnelisena, se olisi minusta ollut vielä pahempi kuin tuo mikä kirjassa oli. Mutta sehän on tietysti vain minun mielipiteeni...

//Shamandalie: Miten niin ei muka haluta potterin kärsivän?
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: rave - Syyskuu 17, 2007, 15:25:37
Minusta vähän tuntui että Rowling veti seiskan hieman riman ali. Ensinnäkin, se, että hän kirjoitti viimeisen luvun  jo vuosia sitten ja sen suurista turvatoimista minulla kutkutti, että se loppuisi jotenkin tosi uskomattomasti ja että siihen olisi tiivistetty koko loppuratkaisu, jne... Ja saammekin (luultavasti aika monen pettymykseksi) lukea vajaavaisen epilogin siitä että ah-niin-sankaristamme on tullut isä joka antaa lapselle nimeksi Albus Severus. Anteeksi mutta pää hajoaa.

Kaikki ne fanien suuret arvailut esim. Oljosta, petturuuksista, jne, menikin yksinkertaisemmin kirjassa, kuin keskivertofanin mielikuvituksessa. Kirja oli alusta loppuun melko ilmeinen, ja Harry ilmeisesti oli kuolemassa vähän joka luvussa, jos laskee montako kertaa hän sanoi "pelastit henkeni".

Loppu sai päättyä miten päättyi, mutta siitä olisi voinut tehdä paremman (nyt puhun kun se kunnon osio päättyi, en epilogista), olisi voinut välttyä vaihteeksi ylimääräisiltä sankaruuksilta (khamoon, kentauritkin päätti ihan tuosta vaan puhaltaa sittenkin yhteen hiileen, ja hämähäkitkin otti osansa, kas kun emme saaneet pikkulinnuista oraviin näitä elukoita mukaan). Kuolleet ihmiset tuli aivan kuin keskitysleirin listauksina, olisin toivonut mieluummin vaikka muutamaa ruumista vähemmän, ja dramatiikkaa enemmän, ottaen huomioon että Harry menetti aika melkoisesti läheisiä (es. Remus, ei tainnut kyyneliä heltyä muutakuin kotitontulle).

Epilogi oli ihan turha, siitä ei irronnut muutakuin parin ihmisen työt (nekin epäolennaisempia), ja ketkä saivat lapsia. Olisi voinut jättää kokonaan pois tuollaisen, kun ei siitä irronnut kuin pari lässytystä ja kettuuntunut mieli.

Ja anteeksi, nyt vaikutin siltä että inhosin seiskaa, mutta ei, en inhonnut. Pidin siitä jokseenkin melko paljon, mutta pitäähän ne kritiikit päästää ulos.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Jazmín - Syyskuu 25, 2007, 19:29:58
No joo... Ei kyllä oikeestaan tee mieli hirveesti tota loppua muuttaa, mutta ois JKR voinu kertoo hiukan enemmän yksityiskohtia, vaikka vastailikin kysymyksiin kirjan ilmestyttyä. Ja mielestäni olisi ollut kivempi, jos olisi kerrottu enemmän ajasta heti kun Voldy on kuollu ja velhomaailma palaamassa takaisin järjestykseen. Ja mielestäni Fred ei ois saanu kuolla! Vaikka joku muu Weasley, (esim Charlie sen tilalle) mut ei Fred! Mutta ei mulla sitten muuta. Tai no ehkä Teddeyn kohtalo oli liian samallainen kun Harryn.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: tuire - Syyskuu 25, 2007, 19:48:20
  Olisi ollut vaikeaa kuvitella uutta loppua Rowlingin lopun tilalle, siksi kun olin lukenut varsinaisen kirjan loppuun niin pidin tauon ennen epilogia ja mietin, kuinka asioiden kuuluisi minusta loppua. Rowlingin loppu oli hieno  ja me uskomme häntä, mutta oma unelmaloppuni olisi mennyt näin:

-Harry ja Luna naimisiin:)
-Mr. Weasleystä tai Lunasta taikaministeri
-olisin toivonut että Hallowsit olisivat auttaneet tuhoamaan Hirnyrkkejä
-Lupin ja Tonks eivät olisi kuolleet
-Nevillestä Tylypahkan rehtori

ja näin...

Parasta oli kun Row piti huolta että Harry puhdisti Severuksen maineen koko velhomaailman edessä.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Hollyspot - Syyskuu 26, 2007, 15:19:50
Mä en myöskään osaa kertoa mitä siellä lopussa olisi pitänyt tapahtua, mutta...
Mun mielestä sen "väkisinkirjotetun" 19 years laterin sijaan olis voitu jollain tapaa käsitella porukan fiiliksiä tämän kaiken jälkeen. Nyt sen kauan odotetun loppukamppailun jälkimainingit jäi kokonaan käsittelemättä. Hypättiin vaan johonkin sellaiseen, mikä mun mielestä olis saanu jäädä jokaisen lukijan mielikuvituksen varaan.
Mulle jäi siitä edellisestä kirjasta hirmu voimakkaat fiilikset, paljon tunteita samaan aikaan, joten sitä odotti että myös viimeisestä kirjasta jää suuria tunteita. Nyt tämä epilogi piti huolen, että tunteet oli lähinnä hölmistyneet, että miten tää nyt näin loppu.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Felis silvestris catus - Syyskuu 27, 2007, 21:55:05
Severuksen ja Lilyn (yksipuolinen) rakkaustarina oli täydellinen, tykkäsin siitä hirveästi!

Olihan se upea tarina. Vaikka olenko ainoa jota hiukkasen häiritsee ajatus Severus Kalkaroksesta haikailemassa ikuisesti menetetyn rakkaansa perään?! Meidän ihanan kyyninen, teräväpäinen, kirpeän sarkastinen, jääkaapinviileä liemimestarimme? Voi Merlinin parta, todellakin :)

Olisin halunnut jättää Remuksen henkiin. Tonksista tykkäsin, mutta sankarikuolema taistelussa oli ehkä hänelle sopiva kohtalo, ja olisi ollut katkeran kaunista jos Remus olisi jäänyt yksin kasvattamaan pikku Teddyä. ..nyyh..

Epilogin olisi voinut jättää pois. Olihan tietysti hienoa saada tietää joidenkin hahmojen tulevaisuudesta, ja tunnustan minäkin että ilman sitä ehkä nyt valittelisin miksei meille kerrottu tarpeeksi. Mutta siitä huolimatta, epilogi oli aika töksähtävä loppu hienolle sarjalle. Rehellisesti sanoen kirjan loppu olisi ollut komea ja oikealla tavalla hämmentävä ilman viimeistä lukua. Harryn ja kumppaneiden myöhemmästä elämästä (ja niistä kaivatuista puuttuvista tiedoista) Rowling olisi voinut kirjoittaa myöhemmin hakuteokseen.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ennus - Syyskuu 28, 2007, 15:34:08
Tuossakaan lopussa mitään vikaa sinänsä ollut, mutta olisin vaan kaivannut Harryn ja Voldemortin välille jotain suurempaa kaksintaistelua kuin jotain piirinpyörimistä ja yhtä taikaa. Jotenkin olisi tullut niin paljon hienommaksi se että Voldemort löysi vertaisensa. Nyt näin ei sinänsä ollut sillä Harryllä sattui aina olemaan vähän onnea kaikessa mitä teki. Hän ei ollut oikeastaan missään samalla tasolla tai yläpuolella Voldemortia. Harryn olisi kuulunut voittaa jossain suuremmassa taistelussa ja osoittaa että olisi ollut voimallisestikin mahtavampi velho kuin Voldemort (vaikka näinhän ei ollut).
Ja olisi jotenkin ollut hyvä jos Ginny olisi kuollut ja Harry olisi saanut äkillisen raivokohtauksen (jotka on hänellä hyvin yleisiä) ja räjäyttänyt Ginnyn tappajan tuusannuuskaksi.

Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ginalia - Syyskuu 30, 2007, 18:16:19
Viimeisten sivujen olisi pitänyt olla paljon koskettavampaa luettavaa. En tuntenut juurikaan mitään "Nineteen years later"-kappaleessa. Hieman epäuskoa ja raivoa siitä, että Row oli onnistunut silti mokaamaan lopun. En osaa tarkkaan määritellä mikä meni pieleen, mutta ainakin se, että päähenkilöt menivät naimisiin kouluaikaisten ihastustensa kanssa. Hei jotain rajaa! Oikeastaan sen olisi voinut jättää kokonaan pois, loppu olisi ollut edes hieman koskettavampi. Harryn kohtalo oli myös hieman liian onnellinen, kuinka realistista on että joku joka menettää niin paljon pystyy ikinä elämään normaalia perhe-elämää? Luulisi sen heijastuvan johonkin. Tai eihän sitä kyllä tiedäkään.

Kalkaroksen kohtalo oli tosi ennalta-arvattava, tiesin koko ajan hänen olevan hyvisten puolella, ja kun se kävi ilmi, olisin melkein toivonut jotain muuta. Jotain todella yllättävää, sellaista mihin me kaikki tiedämme Rowlingin pystyvän. Samoin Voldemortin kuolema oli liian ennalta-arvattava, kirjan loppuosuus olisi voinut paikoitellen olla jopa vähän huonotasoisemmastakin ficistä. Olisin halunnut Harryn päättävän Voldemortin elämän omin käsin, jos ei Avada Kedavralla, niin jollain vähän sankarimaisemmalla tavalla.

Lupin-Tonks-Ted -asetelmakaan ei miellyttänyt minua. En alunperinkään pitänyt kyseisestä parituksesta, mutta aloin juuri tottua siihen kirjan loppupuolella. Ja sitten kävikin niin. Toisaalta oli hyvä, että kaikki Kelmit kuolivat (ja vielä hyviksinä), mutta pitikö Tedin jäädä orvoksi? Olisi voinut jäänyt koko kakara syntymättä...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Altego - Lokakuu 09, 2007, 19:27:25
Ihan mukavastihan tuo loppui latteaa epilogia lukuun ottamatta. Harryn kuolema olisi mielestäni ollut liian helppo ratkaisu, kun taas vielä yksi Dumbledoren mestarisuunnitelma miellytti ainakin allekirjoittanutta.

Noin kirjan keskivaiheilla, siinä kohtaa kun Ron tuhoaa Horcruxia, vilkas mielikuvitukseni sai aikaan seuraavanlaisen vaihtoehtoisen skenaarion:
Ronin leiskuva rakkaus Hermionea kohtaan yhdistettynä provosoituun mustasukkaisuuteen ("least loved, now, by the girl who prefers your friend") johtaa hänen kääntymiseensä Harrya vastaan - jopa pimeälle puolelle. Loppumetakassa Hermione sitten kuolee, Ron tajuaa virheensä ja katuu. Myönnettäköön, että tuo olisi ollut vähän kliseinen ja aikamoisessa ristiriidassa koko kirjasarjan ajan rakennetun Ronin ja Harryn vankan ystävyyden kanssa. Tuommoinen ohimenevä ajatus vain sattui juolahtamaan mieleeni ja päätin sen jakaa kanssanne.

Joka tapauksessa yhden kolmikosta olisi mielestäni pitänyt kuolla, ehkä juuri Hermionen. Odotin myös, että loppuratkaisussa jotain olisi jäänyt auki; nyt paha voitettiin aika lailla lopullisesti ja kaikki ratkaisut tarjottiin hopeatarjottimella. Mitään ratkaisevaa ei jäänyt lukijan itsensä pohdittavaksi.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Dermi - Lokakuu 09, 2007, 21:30:34
Viimeinen luku, jossa kerrottiin 19 vuoden jälkeisistä tapahtumista -- sen olisi voinut jättää väliin. Jäi nyt Harrystä sitten sellainen keski-ikäisen, hiukan jo paisuneen, elämäänsä tyytyväisen, tylsän miehen kuva.

Viimeisen luvun paikalla olisi ollut parempi olla 19 vuoden jälkeisten tapahtumien kerronnan sijaan vaikka 19 päivän jälkeisten tapahtumien kerrontaa. Olisi jäänyt parempi kuva Harrystä, jolla olisi koko elämä ollut edessä, avoinna, ja kuitenkin olisi vaikka vihjattu että G/H paritus tulee tapahtumaan, ei siinä mitään vikaa ollut.

Ärsyttää vain tuo mieleen jäänyt kuva vanhasta Harrystä..
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Trinity - Lokakuu 10, 2007, 22:02:21
Viimeinen luku, jossa kerrottiin 19 vuoden jälkeisistä tapahtumista -- sen olisi voinut jättää väliin. Jäi nyt Harrystä sitten sellainen keski-ikäisen, hiukan jo paisuneen, elämäänsä tyytyväisen, tylsän miehen kuva.
Samaa mieltä. Tylsä loppu niin jännittävälle kirjasarjalle. Olisin itse halunnut että Harry kuolee *muaha* tai jotain muuta mukavaa. Ei anakaan tämmöstä "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti" loppua.. Petyin ja pahasti.
Toiseksi, Fred, Lupin ja Dobby ei olisi saanut kuolla. Lupin on ollut rakkauteni aina kolmosesta lähtien ja itkin aivan mielettömästi kun luin tuota kohtaa.. Enemmän itkin Fredin kohdalla :´( Dobbyn kohalla pillahdin itkuun ja hytkyin viitisentoista minuuttia.. En voinut itkeä kenenkään kohdalla ääneen, koska luin DH:n pimeydessä, keskellä yötä.. Lupinin kohdalla itkin odotettua vähemmän, koska olin jo kuullut, että Remppa ja Tonks kuolee.

En muista kuka sen sanoi, mutta olisin tosiaan ollut katkeran kaunista, jos Remus olisi kasvattanut Tedin yksin. Se olisi ehkä korostanut Remuksen huolehtivaa luonnetta.

En myöskään siitä Harry/Ginnystä pahemmin tykännyt.. Kutosessa se vielä meni jotenkin, mutta ei enää lopussa. Tykkäsin enmpi siitä, että Harry sankarillisesti jättää Ginnyn sen perusteella, että Voldu tappaa Harrylle rakkaat. Voldukaan ei olisi saanut kuolla! Ihastun aina kaikkiin pääpahiksiin, joten Voldun olisin suonut elävän vielä Harryn jälkeenkin.

Remus/Tonksiin totuin vasta seiskan puolella. Kutosen aikana minulla oli Tonksiin viha-rakkaussuhde, koska vihasin sitä sen takia, että se vei Rempan minulta ( :D ) ja rakastin siitä syystä, että se rakasti Remppaa.. Ristiriitaista.. Aloin juuri tottua Tonksiin ja ajatukseen, että Tonks ja Remus eläisivät pitkän ja onnellisen elämän yhdessä Tedin kanssa mutta ei! Joannen täytyi tappaa kaikki lempparini.. *sniff*
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Glance - Lokakuu 11, 2007, 07:21:51
Minulla ei ole mitään valitusta lopusta. Epilogi oli minusta ihan kiva, eikös se päättynyt juuri siihen miten Harry oikeasti halusi elää? Eli ns. normaalia elämää. Kyllä minä ymmärrän, mistä nämä kitinät johtuvat, mutta minusta Rowling on kirjoittanut nämä niinkuin ne olisikin pitänyt kirjoittaa. Minusta se ei olisi enää Harry Potter, jos se ei olisi niin miten Rowling sen kirjoitti. Olisin itse toivonut ehkä jonkin keskeisemmän henkilön kuolemaa lisäämään traagisuutta. Harry "kuolema" oli minusta mielenkiintoinen ja se keskustelu Dumbledoren kanssa King's Crossilla. Koska kaikki oli niin loogista, ei sekään muuttunut liian oudoksi. Kyllä olisi vähän tullut "öö"-hetki, jos loppuun olisi lykätty vielä jotain päätä sekoittavaa.

Minusta tämä oli juuri sellainen millainen sen pitikin olla.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Spike - Lokakuu 13, 2007, 13:03:14
olin tyytyväinen siihen, että Harry, Ron ja Hermione säilyivät hengissä, niin ihania persoonia kun kaikki ovat. lopussa olisin kuitenkin halunnut saada tietää monia asioita, kun tuntui siltä että Rowling on tehnyt lopun niin kiireessä. luin kuitenkin tuossa äsköttäin Rowlingin haastattelun, jossa hän kertoo ammateista, parituksista yms... mutta onhan se niin, että n.99,9% pottereiden lukijoista eivät ole tätä haastattelua netistä löytänyt.

olisin halunnut tietää, niinkuin lähes kaikki muutkin, mitä tapahtui Nevillelle (vaikka kyllähän hänestä vähän kerrottiin), Lunalle, Georgelle ja monelle, monelle muulle, mutta enpäs sitten valita enempää. Rowling on kuitenkin tehnyt loistavaa työtä seitsemän kirjansa kanssa!

(menipä taas koko viesti hieman epäselväksi höpötykseksi..)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Kookos - Lokakuu 13, 2007, 15:42:46
Loppu sai päättyä miten päättyi, mutta siitä olisi voinut tehdä paremman (nyt puhun kun se kunnon osio päättyi, en epilogista), olisi voinut välttyä vaihteeksi ylimääräisiltä sankaruuksilta (khamoon, kentauritkin päätti ihan tuosta vaan puhaltaa sittenkin yhteen hiileen, ja hämähäkitkin otti osansa, kas kun emme saaneet pikkulinnuista oraviin näitä elukoita mukaan).

Eiköhän kentaureilla ollut ihan samanveroiset intressit taistella Voldemortia vastaan, niin kuin muillakin.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Musta Koira - Lokakuu 13, 2007, 15:47:37
Enpä tiedä täydellisestä, mutta mielestäni JKR olisi osoittanut ihailtavaa pirullisuutta, jos viimeinen kappale/epilogi olisi ollut osa, jossa Harry kuolee vanhana ja onnellisena, kaikkien perheenjäsentensä ympäröiminä - oikein kunnon lopetus.

Vielä pirullisempaa olisi ollut, jos Harry olisi heti Voldemortin kukistettuaan vaikka liukastunut banaaninkuoreen, lyönyt päänsä ja heittänyt henkensä. No, vitsi vitsi...mutta siinä olisi ollut kunnon ironiaa!!

Vaikka olenko ainoa jota hiukkasen häiritsee ajatus Severus Kalkaroksesta haikailemassa ikuisesti menetetyn rakkaansa perään?! Meidän ihanan kyyninen, teräväpäinen, kirpeän sarkastinen, jääkaapinviileä liemimestarimme? Voi Merlinin parta, todellakin :)

Et ole ainoa, olen ihan samaa mieltä. Mielestäni Kalkaros on viileä ja rationaalinen, enkä kestä ajatella häntä luuserina, joka uikuttaa ikuisesti jonkun nuoruudenrakkautensa perään. Juuri se häiritsee minua eniten tässä muuten ihan koskettavassa Severuksen ja Lilyn tarinassa. Sitä paitsi minusta vain alkoi tuntua siltä, että Lilyn olisi pitänyt valita Severus; James vaikuttaa ihan täysääliöltä siitäkin huolimatta, että hän kuulemma järkevöityi myöhemmin.

Olen jo aiemmin kirjoittanut tänne, että mielestäni koko epilogi olisi pitänyt jättää pois. Nyt haluan kuitenkin vielä antaa oikein erikoishaukut kirjan viimeiselle lauseelle. All was well. Palkinto vuosisadan latteimmasta lopetuksesta Rowlingille, kiitos!
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Cherry - Lokakuu 20, 2007, 22:24:45
Minulla ei itse asiassa ole paljonkaan valitettavaa lopusta. Se oli hurjan surullinen, mutta epilogin takia (vaikka se olikin hieman siirappinen) asiat tuntuivat kuitenkin jäävän mieleen parhain päin.
Yhden asian olisin kyllä toivonut olevan toisin. Fredin ei olisi kuulunut kuolla. Se tapahtuma tuli liian nurkan takaa, koska olin odottanut että Georgen korvan takia kaksoset olisivat "turvassa". Heille ei tapahtuisi enää mitään. Ja nyt George jäi ilman toista puoliskoaan, joka on niin julmaa.
Mutta kaikin puolin olen sitä mieltä että Rowling ei olisi paremmin voinut lopettaa tätä kaikkien aikojen parasta kirjasarjaa. :)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: emeritus - Lokakuu 22, 2007, 10:25:38
Vaikka olenko ainoa jota hiukkasen häiritsee ajatus Severus Kalkaroksesta haikailemassa ikuisesti menetetyn rakkaansa perään?! Meidän ihanan kyyninen, teräväpäinen, kirpeän sarkastinen, jääkaapinviileä liemimestarimme? Voi Merlinin parta, todellakin :)

Olen kirjoittanut tästä jo aiemminkin, mutta minun mielestäni siis se, että tämä viileä ja rationaalinen Kalkaros onkin ollut salaa rakastunut, ei tee hänestä luuseria. Kyllähän kylmätkin tyypit pystyvät rakastumaan, ja se saattaa korventaa heitä vielä pahemmin kuin eläväisempiä henkilöitä. Eihän hän siis varsinaisesti uikuta säälittävästi Lilyn perässä, vaan siksi kun on semmoinen kuin on, patoaa kaiken sisäänsä eikä pysty käsittelemään tunteitaan. Käsitykseni  Kalkaroksen epämiellyttävästä luonteesta ole muuttunut, mutta rakastuminen tuo häneen syvyyttä ja osoittaa että hänen inhimillisyytensä jnejne. On hienoa kun hahmoista löytyy ristiriitaisia puolia, niin ettei kirjailija lokeroi kaikkia pahiksiksi ja hyviksiksi.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: rinkilä - Marraskuu 16, 2007, 19:57:12
Yleensä kirjoitan sellaiset kirjat mielessäni uuteen loppuun joitten lopusta en pitänyt. Näin kävi siis nytkin. Joko
1. Ginny olisi voinut kuolla: se olisi tuonut selkeästi enemmän draamaa loppuun. Kuvittelin sen niin, että hän olisi kaatunut romanttisesti Harryn syliin esim vaikka Voldemortin tappaessa tämän. Sen jälkeen Harry olisi raivokkaasti käynyt Volden kimppuun ja tappanut tämän.
Tai
2.Ron olisi voinut kuolla: Hermione olisi viime hetkellä kuiskannut tämän korvaan rakastavansa häntä.
Siis ylipäätään joku enemmän päählö. olisi voinut kuolla. Jos Luna ja Neville olisivat olleet pari olisin ihastunut loppuun. Hermionen puoliso olisi kakkosvaihtoehdon puolesta voinut olla Viktor Krum. Luna olisi taikaministeri. Dracosta ja Harrystä ylimpiä ystäviä. Bellatrix olisi voinut kääntyä hyvikseksi ihan lopussa :)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Jénaminya - Marraskuu 19, 2007, 06:10:46
Olin ollut kirjasarjan alusta asti varma siitä, että Harry kuolee lopussa. Sanoin, etten suostu hyväksymään loppua, ellei Harry kuole. No, parhaimpienkin meistä on ilmeisesti jouduttava silloin tällöin syömään sanansa.

Minä itse asiassa olin loppujen lopuksi suhteellisen tyytyväinen kirjasarjan päätökseen. Ei, en edelleenkään pidä epilogista, se on liian imelä, kaikki kehittyi siinä liian täydelliseksi. Mutta ymmärrän kyllä, mitä Rowling sillä haki. Row ei halunnut tehdä luetteloa, jollaiseen esimerkiksi LotR päättyy. Hän halusi vain kertoa meille, että Harry ja kumppanit saivat vihdoin sen rauhallisen, 'normaalin' elämän, jonka puolesta he taistelivat.

En olisi halunnut Weasleyn kaksosten hajoavan, tai siihen olisi pitänyt keskittyä enemmin. Ymmärrän kyllä hyvin perustellun syyn kuoleman takana, mutta se ohitettiin ainakin liian nopeasti.

Sinällään taas olisin halunnut edes jonkun kolmikosta, tai Nevillen tai Lunan kuolevan. Tai Dracon. Jonkun nuoremmista, Harrylle läheisistä ja kirjasarjan kannalta merkittävistä hahmoista kuolevan. Jonkun, jonka kuolemaan Harry olisi keskittynyt paremmin, jonka kuolema olisi viiltänyt häntä syvemmin. Edes Remuksen kuolemaa ei pysähdytty suremaan.

Suoraan sanoen kaikkien kuolemat ohitettiin liian nopeasti. Olen pettynyt. Olisin halunnut enemmin angstia, enemmin draamaa.

Olisin myös halunnut päästä kärpäsenä kattoon seuraamaan Harryn ja Ginnyn keskustelua sodan jälkeen. No, saanpahan itse lisää keksittävää.

On myös totta, ettei Rowling vastannut lopussa kaikkiin minua askarruttaviin kysymyksiin. Mutta mikä idea siinä olisi? Tämä on Rowlingin lahja meille. Kuten jo aiemmin mainitsin, en olisi halunnut loppuun mitään luetteloa. Ei kaikkeen kuulu vastata. En halua kaikkeen valmista vastausta. Sitä varten meille on luotu rikkaus nimeltä mielikuvitus.

-Jén
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Velns Meica - Marraskuu 24, 2007, 22:20:22
Oikeastaan tuo koko epilogi oli tosi lattea ja surkea.
 Tai siis minusta hyviä ja kirjasarjalle täydellisiä loppuja olis ollut niin monta ja sitten valitsee tuon ?!?
Minusta täydelliset loput olisivat olleet:
1) Tämä ei liity mitenkään kunnolla loppuun, mutta Fredin olis pitänyt jäädä eloon. Ärsytti se, että Georgen toinen puoli kuoli, he olivat yhdessä koko kirjasarjan elävistä henkilöistä (lasken kelmi-Siriuksen jo kuolleeksi) ehdottomasti hauskimmat hahmot (lukuun ottamatta ehkä Kalkarosta) ja sitten tappaa hänet! Tosi ärsyttävää...
2) Harry olisi kuollut. Ensinnäkin se olisi ollut koko kelmisuvun (jos Harry siis olisi kasvanut kelmiksi) loppu ja niin päätös koko jutulle. Sitten ei ainakaan voisi edes uneksia kahdeksannesta Potterista, koska päähenkilö olisi kuollut (paitsi tietenkin siinä tapauksessa, jos JKR olisi päättänyt laittaa Harrysta aaveen ja Harry olisi voinut mennä Tylypahkaan ja päätyä naimisiin Murjottavan Myrtin kanssa)
3) Jos Dumblis ei olisi kuollut kutosessa, niin hyvä loppu olsi ollut myös se, että Harry ja Dumbledore, tapettuaan yhdessä Voldemortin, olisivat lähteneet matkalle veneellä jonnekin pitkälle matkalle, kuten Frodo ja Gandalf TSH:n lopussa.
4) Täydellinen loppu Harry Pottereille olisi ollut minusta se, että epilogissa olisi ollut uusi kelmi-James törmäämässä pikkukelmi-Siriukseen (ja myöhemmin Remukseen, Peteriä ei tietenkään olisi) ja siitä olisi voinut alkaa uusi, onnellinen kelmitarina, missä James ja Lily eivät olisi olleet sukua!
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: manta - Joulukuu 15, 2007, 21:00:01
Täydellinen loppu olisi, jos sekä Voldemort että Harry olisivat heittäneet veivinsä. Sitten epilogissa oltaisiin Kotikolossa, kun Hermione ja Ron menevät kihlohin, ja silloin olisi juuri Harryn syntymäpäivä eli 31.7. Oltaisiin haikeissa tunnelmissa, mutta toisaalta, elämä jatkuu... No, en kyllä tiedä oliko tuo vielä hirveämpää kuin Rowlingin loppu.

Toinen loppu: Voldemort kuolee Harryn sauvasta, mutta niin kuolee myös Hermione, hänet tappaa Bellatrix. Ron on aivan sekaisin ja masentunut, Harrykin on. Ja enemmän fyysistä kipua.

Eikä Tonks olisi saanut kuolla! Ei enää pinkkejä hiuksia, eikä sen ihanaa olemusta. Aivan kaamea ikävä.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Pörri - Joulukuu 16, 2007, 18:08:43
Minä toivoin ennen kuin kirja ilmesty, että Harry ei kuolis. Mutta eilen luin jonkun ficin, missä Harry tappo Voldemortin ja vähän ajan päästä siitä itekki kuoli. Niin nyt minusta olis ollu parempi jos Harry ois kuollu. Se oli ihan tylsää kun Harry ja Ginny meni naimisiin, niinku kaikki toivo ja Ron ja Hermione meni myös. Paljon parempi ois ollu että Harry ois kuollu, Ron ois menny naimisiin Lunan kanssa ja Hermione ois menny naimisiin Viktor Krumin kanssa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: cheri - Joulukuu 16, 2007, 23:53:01
Minusta olisi ollut parempi, jos epilogi ei olisi kertonut niin kaukaisesta ajasta, vaan mieluummin jotain enintään vuosi lopputaistelun jälkeen, ja että siinä olisi tapahtunut jotain "pelkän" kertomisen sijaan. Mielestäni siihen olisi voinut myös jättää elämään jonkinlainen hyvä/paha-asetelma. Tuo loppuasetelma oli mielestäni liian täydellinen, "all was well". Aivan kuin Voldemort olisi ollut ainoa paha asia.

Ajatus Harry/Luna-parituksesta heräsi minulla viitoskirjan lopussa, olisin oikeastaan toivonut niin käyvän. Mutta mieluummin niin, että Harry olisi kuollut melkein samana hetkenä kuin Voldemort, nyt pääpahiksen voittaminen vaikutti käyvän jotenkin niin helposti. Jätkä tulee takaisin neljäntoista vuoden jälkeen, horkruksit tallella yms. ja vaikuttaa olevan voittamaton. Jälkeenpäin tuntui siltä, että Voldemort ilman horkrukseja oli yhtä suuri uhka kuin sukka täynnä vellipuuroa.

Ja enemmän angstia, arvoituksellisuutta ja salaisuuksia. Olisin halunnut lopun olevan enemmän avoin. Elder wand olisi jäänyt kiertoon tavalla tai toisella, mielestäni ei ollut kys. esineen loppu ei ollut legendan arvoinen.. Ta varmasti se vielä etsii itselleen uuden arvoisensa kantajan, toimien ihmeen samaan tapaan kuin Klonkun precioussshhsh, mutta se nyt on jo offia.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Vadelmafairy - Joulukuu 21, 2007, 08:51:55
Täydellinen loppu (tästä tulee hauskaa)? Täydellisessä lopussa Harry tai Ginny olisi kuollut, mikä olisi jättänyt toisen riutumaan tukahdutetusta rakkaudesta. Hermione ja Ron ansaitsivat vihdoin toisensa noin monen vuoden jälkeen, vaikka en parituksesta erityisemmin pidäkään. Voldemort olisi tietysti kuollut, sillä eihän paha voi jäädä maan päälle (muuten olisimme saaneet lukea todennäköisesti Harry Potterin poika ja Voldemortin kukistaminen -tyylisen kirjan). Olisin säästänyt kuolleista henkilöistä Lupinin ja Tonksin, heidän aikansa ei ollut vielä kuolla. Vaikka Snapesta tulikin lempihahmoni DH:n jälkeen, en silti olisi säästänyt häntä (hänen aikansa oli siinä vaiheessa jo koittanut). Hän ansaitsi päästä taivaaseen rakkaan Lilynsä (<3) kanssa.

Yksi paritus, jonka olisin halunnut tapahtuvan joskus hamassa tulevaisuudessa (tai vaikka niiden neljäntoista vuoden aikana) olisi ollut Nevillen ja Lunan romanssi. Se olisi ollut jollain tapaa niin suloista, kun he molemmat olvat niin ihania hahmoja. Olen kaavaillut sitä paritusta kuudennen kirjan ilmestymisestä lähtien. :)

Tuohon viimeiseen lukuun olin ideana melko tyytyväinen, mutta juuri tuo kaiken täydellisyys sai ihoni nousemaan kananlihalle. Vaikka olenkin melko romanttinen ihminen, silti tuo oli liikaa. Viimeisessä luvussa oli niin hel**tin monta klisettä, että se meinasi pilata kirjasta muuten jääneen hyvän maun. No, ei onneksi onnistunut. ;) Ehkä juuri tuon viimeisen luvun takia olisin halunnut Ginnyn tai Harryn kuolevan - se olisi muuttanut asioita niin paljon.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Pyry P - Tammikuu 20, 2008, 16:31:15
Minusta loppu oli lähes täydellinen. (olen täällä varmaan ainoa joka on tuota mieltä) Olisin toivonut vaan hieman lisätietoja epilogissa esim. sivuhenkilöiden ammatteja ja semmosta. Muuten loppu oli juuri sellainen mitä olin toivonut.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Rainmaker - Tammikuu 20, 2008, 20:10:19
3) Jos Dumblis ei olisi kuollut kutosessa, niin hyvä loppu olsi ollut myös se, että Harry ja Dumbledore, tapettuaan yhdessä Voldemortin, olisivat lähteneet matkalle veneellä jonnekin pitkälle matkalle, kuten Frodo ja Gandalf TSH:n lopussa.

Minä ainakin olisin repinyt pelihousuni, jos sarja olisi loppunut näin. Sehän olisi ollut ilmiselvää LotRien matkimista ja siksi se vasta olisikin ollut latteaa. Minä ainakin olisin ihmetellyt, miksei Rowling kirjoitettuaan niin upean kirjasarjan voinut lopettaa tarinaa omaperäisesti. Sitä paitsi luulen, ettei Harry kaiken kokemansa jälkeen olisi edes halunnut lähteä jollekin pitkälle reissulle. Minä ainakin haluaisin olla tuollaisen jälkeen ihan rauhassa ja asettua aloilleni.

Minä en oikein ymmärrä, miksi kaikki olisivat halunneet Harryn kuolevan lopuksi. Hän oli sentään joutunut käymään läpi kaikenlaista ja monet hyvät ystävät ja tutut olivat kaatuneet matkan varrella. Minusta oli oikein, että hän sai viimein tehtävänsä päätökseen ja saattoi kääntää uuden lehden elämässään. Mielestäni olisi ollut väärin, jos Harry olisi koko ajan vain "elänyt muille" ja sitten heittänyt henkensä.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Xanie - Tammikuu 21, 2008, 17:02:18
Olihan se loppu vähän lattea. Sitä tuskin on kukaan kiistämässä. (tarkoitan tällä tietysti sitä epilogia) Kuitenkin näin ajan kuluessa olen ainakin itse oppinut pitämään siitä enemmän ja enemmän. Ei se koskaan paremmaksi muutu, mutta jotenkin siihen vain tykästyy.

Minä en missään vaiheessa odottanut/toivonut Harryn kuolemaa. Kuitenkin odotin, että pari viimeistä lukua olisivat olleet vähän synkempiä. Ja että epilogissa olisi kerrottu hieman enemmän asioita. Tylsää lukea niitä jostain haastatteluista. Entäs sitten ne, jotka lukevat kirjoja muutaman kymmenen vuoden kuluttua. Heille loppu jää aivan auki, kun voi olla vaikeaa löytää jotain ikivanhoja Rown haastatteluja... Muuten ei kai mitään moitittavaa sinänsä ole lopusta.

Enää

Täydellistä loppua en osaa oikein ajatella. Ehkä pienillä korjauksilla siitä olisi saanut paljo paremman. Tuntui, että Row vain halusi saada viimeisen kirjan pihalle, eikä jaksanut ihan loppuun asti hioa. Mutta... Ihminenhän hänkin vain on :)

Toisaalta olisin halunnut lukea enemmän siitä, mitä tapahtui pian Voldemortin kuoleman jälkeen. Ne ajat minua jäivät eniten kiinnostamaan. Ei minua niin kaukainen tulevaisuus niinkään kiinnostanut...

~Xanie
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: jam - Tammikuu 22, 2008, 11:50:29
Ja että epilogissa olisi kerrottu hieman enemmän asioita. Tylsää lukea niitä jostain haastatteluista. Entäs sitten ne, jotka lukevat kirjoja muutaman kymmenen vuoden kuluttua. Heille loppu jää aivan auki, kun voi olla vaikeaa löytää jotain ikivanhoja Rown haastatteluja...

He varmaankin lukevat tulevaa Potter-ensyklopediaa joka voi kymmenen vuoden päästä olla jo valmis. Tosin, kyllähän Harryn tarina saa kirjassa selkeän päätöksen ilman mitään lisälausuntoja, eikä kaikkia varmaankaan kiinnosta tietää sen tarkemmin hahmojen tulevaisuudesta.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Isetom - Tammikuu 23, 2008, 13:25:43
Olen kyllä tyytyväinen loppuun, mutta itse jos olisin ollut Rowling, olisin "tappanut" Ginnyn. Lisäksi olisin halunnut, että Neville menee Lunan kanssa naimisiin ja Harry menee jonkun muun kuin Ginnyn sitten. Ron tietenkin Hermionen kanssa ja Teddy Lupinista sen verran, että hänen mumminsa ei olisi pitänyt saada häntä. Vaikka Harrylle ja Harryn vaimolle, olkoon vaikka... en tiedä.

Muuten olen tyytyväinen loppuun, mutta olisin halunnut, että Ginny kuolee ja Fred säästyy sekä Lupinin ja Tonksin olisi myös pitänyt pysyä hengissä, mieluummin Ted heille kuin Harrylle.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Xanie - Tammikuu 24, 2008, 20:44:41
Teddy Lupinista sen verran, että hänen mumminsa ei olisi pitänyt saada häntä. Vaikka Harrylle ja Harryn vaimolle, olkoon vaikka... en tiedä.

Minusta taas oli parempi, että vaikka Harrylla kummisetänä oli tietynlainen "oikeus" Teddyyn, että hänen mumminsa kuitenkin sai hänet. Harrylla oli koulu loppujen lopuksi kesken (käviköhän hän ikinä viimeistä luokkaa? Kävi kai..) eikä hän muutenkaan minusta ollut silloin sellainen, joka huolehtii pienestä vauvasta. Toki sitten myöhemmin ehkä.

~Xanie
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: jam - Tammikuu 24, 2008, 22:31:35
Teddy Lupinista sen verran, että hänen mumminsa ei olisi pitänyt saada häntä. Vaikka Harrylle ja Harryn vaimolle, olkoon vaikka... en tiedä.


Mitä ihmettä? Eihän siinä olisi ollut mitään järkeä että pikkuvauvan huoltajuus annettaisiin 17-vuotiaalle pojalle.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Rainmaker - Tammikuu 27, 2008, 03:27:44
Teddy Lupinista sen verran, että hänen mumminsa ei olisi pitänyt saada häntä. Vaikka Harrylle ja Harryn vaimolle, olkoon vaikka... en tiedä.


Mitä ihmettä? Eihän siinä olisi ollut mitään järkeä että pikkuvauvan huoltajuus annettaisiin 17-vuotiaalle pojalle.

Samaa mieltä. No juu, olihan Harrylla se omaisuus Irvetassa ja ilmeisesti Siriuksen talokin kuului hänelle (tosin jäin kyllä miettimään, asuiko Harry siellä koskaan perheineen), mutta minusta Harry ei ollut vielä mitenkään kypsä huolehtimaan pienestä lapsesta, vaikka olikin kokenut monenlaista. Varmaan hän ei olisi edes halunnut Teddyä huollettavakseen, sillä ainakin minä olisin kaiken tapahtuneen jälkeen halunnut olla hetken aivan rauhassa. Sitä paitsi tuskin Harry olisi tahtonut heti kontolleen vastuuta pikkulapsesta, kun oli juuri selvinnyt Voldemortista. Lisäksi luulen vielä, että Teddyn hoivaaminen ja kasvattaminen ehkä tuotti pojan isoäidille lohtua sen jälkeen, kun hän oli menettänyt läheisiään.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Astral Romance - Maaliskuu 08, 2008, 10:07:14
Bellatrix: Jos minä olisin saanut päättää, Bella olisi saanut Ankeuttajan suudelman.
Peter: En tiedä oliko Azkabania enää, mutta Peter olisi kuulunut sinne elinkautiseen!
Remus&Tonks: Toivoin niin paljon, että Remus tosiaan kuolisi, kuten kävikin. Mutta Tonks olisi saanut jäädä eloon, ihan jo Teddyn takia. Remuksen kuolemasta vielä, olisin toivonut hänelle itsemurhaa (liikaa englanninkielisiä angst ficcejä, try to forgive me!) Nyt tämä kuulostaa, etten olisi pitänyt Remuksesta, mutta ei, minä todellakin pidin! Ja minun mielestäni kuolema on juuri paras tapa, sillä Remus pääsee takaisin ystäviensä luo ja Kelmit ovat koossa, kuten halusin :)

Dumbledoren tultua kaapista aloin elätellä toivetta, että muutamia muitakin olisi paljastettu :D Harryn olisi pitänyt (vaikka se on maailman kulunein paritus ja henkilökohtainen inhokkini) tajuta vihdoinkin, että on paljon onnellisempi Dracon, kuin Ginnyn kanssa. Vielä enemmän olisin toivonut, että Remus olisi vihdoin kertonut seurustelleensa Siriuksen kanssa kouluaikoina, ja tajunnut, ettei rakasta Tonksia ;( Tässä myös yksi hyvä syy, että Tonks olisi saanut jäädä eloon; Olisi jättänyt Remin ja Sirren rauhaan ;) Kerran slashficcari, aina slashficcari.

Ginny olisi voinut kuolla, mutta eiköhän yksi Weasley riitä.

Astral Romance
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Topoz - Maaliskuu 09, 2008, 19:01:00
En tiedä, miten olisin halunnut kirjan loppuvan, enkä rupea miettimäänkään. Kirjailijan hommaa se. :D
Mutta minua kyllä ärsytti se lopetuskappale (onko se nyt sitten epilogi =o ?) siinä mielessä, että se oli vähän liian... täydellinen.
Siis ihan ok ratkaisu että Harrylla on vihdoin kaikki hyvin ja Ginnyn kanssa saivat toisensa jne, jne, mutta se oli kirjoitettu jotenkin hassusti.
Tuli hölmö olo, varsinkin Harryn & Ginnyn lapsien nimistä. Albus Severus ja Lily? Tuntuvat vähän oudolta. =( Samoin kun Lupinin ja Tonksin poika, joka nimettiin Tonksin isän mukaan. Kuka nimeää lapsensa kuolleen isänsä/äitinsä mukaan?
Pikkuvirheitä, tykkäsin muuten kirjasta kovin. =)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Deshie - Maaliskuu 10, 2008, 19:51:16
Olisin halunnut Harrysta Tylypahkan tehtorin. Kuvittelin vielä 7 kirjaa lukiessa, kuinka se päättyisi siihen kun Harry istuu rehtorin huoneessa ja muistelee menneitä. Sinne olisi voinut tulla joku pieni ekaluokkalainen poika, joka on joutunut puhutteluun tms.. ja joka saisi Harryssa taas muistoja esiin. Tosin ei tuokaan kuvaus huono ollut, missä Harry ja muut veivät jälkikasvuaan laiturille, josta Harrynkin matka aikoinaan alkoi ja jossa hän kohtasi Weasleytkin ensimmäisen kerran..

Olisin kyllä halunnut saada tietää enemmän, miten Georgelle kävi, jatkuiko heidän pilapuotinsa ym. Surullinen kohtalo Georgelle.. :( Jossain olisi voinut myös mainita, asuiko Harry perheineen Siriuksen talossa. Tuskin ehkä..

Lasten niemet olivat kyllä hölmöjä, mutta voin hyvin kuvitella, että Harry sellaiset lapsilleen antoi..
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Alkemisti - Maaliskuu 11, 2008, 15:20:48
Paras juttu tossa 19 vuotta myöhemmin oli ehkä se, että se Harryn poika symbolisoi Harrya siinä maailmassa, jossa Harry olisi halunnut elää. Toi arven kosketus oli yksi parhaimpia juttuja. Vähän turhan paljon oli lässytystä, mutta menee näinkin.

Ps. Mikä on näiden hirnyrkkien oikea nimi? siis englannin kielinen
pps. Miten te, jotka luitte englanniksi tulkitsitte tän kohdan kun Kalkaros vetää Dumbledorelle suojeliuksensa, mikä on naarashirvi. Kun siinä muistaakseni Dumbledore kysy Kalkarokselta välittääkö se sittenkin Harrysta. Suomennos oli vähän epäselkeä.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Leamire - Maaliskuu 11, 2008, 17:13:54
Täydellinen loppu... Aion kirjoittaa siitä ficinkin, mutta päätin tulla nyt tänne siitä näkemykseni kertomaan.

Harry olisi kuollut viimeisessä taistelussa ja vienyt samalla Voldemortinkin mukanaan. Sitten hän olisi epilogissa herännyt oudossa mutta rauhallisessa paikassa, jossa häntä odottaisivat hänen vanhempansa, Sirius, Remus, Fred ja Villisilmä - ja Dumbledore.
   Todella yksinkertainen, mutta koskettava kohtaus, siis.

(En nyt viitsinyt tosiaan sen tulevan ficin takia kertoa yksityiskohtia, mutta tuossa visioni on pääpiirteissään.)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mona - Maaliskuu 11, 2008, 18:26:03
Kuvitellaan tilanne, jossa Harry olisi juuri lyönyt Voldemortin, ja kaikki ryntäävät halaamaan häntä. Samassa hän kuulee päänsä sisältä ääntä. Se vain koventuu ja koventuu, kunnes kaikki pimenee ja Harry vajoaa makaamaan lattialle..
..ja sitten hän havahtuu omassa sängyssään. Kaikki olikin ollut vain unta.

Minusta tuo olisi olla täydellinen lopetus. :'D Eiköhän tuossa ollut jo kannanottoa..
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Belial - Maaliskuu 11, 2008, 19:11:01
Minusta tämä oli _lähes_ täydellinen loppu. Minusta kuitenkin yksi ajatukseni olisi ollut parempi. Nyt en jaksa selittää niin pitkää, mutta olisin halunnut, että 19 vuotta myöhemmin-kohdassa olisi ollut enemmän asiaa. Mutta, myös olisi ollut loisteliasta, että Harry olisi itse tappanut jotenkin Voldemortin. Vaikka se olisi aika ilmiselvää, mutta minusta se olisi ihanaa. =)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Leamire - Maaliskuu 11, 2008, 19:15:14
Kuvitellaan tilanne, jossa Harry olisi juuri lyönyt Voldemortin, ja kaikki ryntäävät halaamaan häntä. Samassa hän kuulee päänsä sisältä ääntä. Se vain koventuu ja koventuu, kunnes kaikki pimenee ja Harry vajoaa makaamaan lattialle..
..ja sitten hän havahtuu omassa sängyssään. Kaikki olikin ollut vain unta.

Minusta tuo olisi olla täydellinen lopetus. :'D Eiköhän tuossa ollut jo kannanottoa..

Nauroin tuota vaihtoehtoa kaverini kanssa seuraavan kerran kirjan lukemisesta kun tapasimme: minäkin olisin pitänyt tuota oikeasti hulvattomana kaikessa ärsyttävyydessään. TUOLLAINEN lopetus jos mikä olisi tullut täysin puun takaa. ;D
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Croadhengel - Maaliskuu 11, 2008, 19:35:38
Ennen Harry oli tunnettu (minä ainakin), se velho, jolla on se arpi naamassa, elää velhojen maailmaa! Nykyään: Koulonsyöjät, Voldemort, kaikkea ihme hössötystä. MIHIN se arpi on kadonnut? Kukaan ei enää muista sitä. Miksi kelmien piti tulla sarjaan?! Viisasten kivi ja salaisuuksien kammio olivat LOISTAVAT KIRJAT! Sen jälkeen, azkabanin vangissa lähdettiin aivan väärään suuntaan. Paras loppu.

1. Harry oli kuollut, Voldemort oli tappanut hänet. Yht'äkkiä jostain kuului koputus ja huuto. Harry avasi silmänsä. Hän hätkähti todella, mutta tiesi kaiken olleen loppu, koska näki äitinsä ja isänsä hengissä.
"Lähdemme Petunia -tädille kylään", James sanoi ja pörrötti Harryn hiuksia.
"Holmipulverilla?" Harry sanoi.
"Mitä höpötät? Mikä on holmipulveri?" Lily kysyi ja kiskasi Harryn ylös sängystä.
"Siis... Oliko tuo unta?" Harry sanoi ja hätkähti.
"Mikä?"
Kaikkki oli siis ollut unta.

2. Harry oli koullut, kaikki oli ohi. Sitten hänen silmänsä rävähtivät auki. Hän oli torkahtanut eläintarhan boa-käärme häkin lasia vasten. Huh, mikä uni, Harry sanoi, heippasi äidille ja isälle ja meni heidän viereensä, halasi kumpaakin iloisena.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Saphire Tulenpunainen - Maaliskuu 12, 2008, 19:01:13
Täydellinen loppu olisi ollut, ettei Harryn lapsista olisi alettu kertoa mitään. Minusta oli vähän turhankin kornia, että loppuun laitetaan "Albus Severus" ja muut lapset. okei, oli se hellyyttävää, ja myös ihana loppu, mutta en osottanut tätä Rowlingilta.

Parempi loppu olisi mielestäni ollut se, että Harryn ja Ginnyn häistä olisi kerrottu ja heidän suhteestaan, ja siitä, kun he elävät nuoruuttaan. Muutenkin Harryn ja Ginnyn suhteesta oli hyvin vähän tietoa koko kirjassa, mikä harmittaa minua ihan tajuttomasti. Mutta, onneksi kävi kuinka halusinkin: Harry ja Ginny ovat yhdessä, heillä on lapsia... Kaikki on hyvin. Tosin vaikea kuvitella Harrya noin nopeasti aikuisesksi ihmiseksi, joka lähettää lapsensa kouluun noin nopeasti, ja koko hetki vain sujahti ohi. Muuten ihan loistava kirja kerrassaan! Jännitin ihan tajuttomasti kirjan lopussa. Huh kun oli meininkiä. Ups, vähän offia.. No asiaa vielä:

1. Harry oli kuollut, Voldemort oli tappanut hänet. Yht'äkkiä jostain kuului koputus ja huuto. Harry avasi silmänsä. Hän hätkähti todella, mutta tiesi kaiken olleen loppu, koska näki äitinsä ja isänsä hengissä.
"Lähdemme Petunia -tädille kylään", James sanoi ja pörrötti Harryn hiuksia.
"Holmipulverilla?" Harry sanoi.
"Mitä höpötät? Mikä on holmipulveri?" Lily kysyi ja kiskasi Harryn ylös sängystä.
"Siis... Oliko tuo unta?" Harry sanoi ja hätkähti.
"Mikä?"
Kaikkki oli siis ollut unta.

2. Harry oli koullut, kaikki oli ohi. Sitten hänen silmänsä rävähtivät auki. Hän oli torkahtanut eläintarhan boa-käärme häkin lasia vasten. Huh, mikä uni, Harry sanoi, heippasi äidille ja isälle ja meni heidän viereensä, halasi kumpaakin iloisena.

Minusta olisi ollut kyllä melkoisen outoa ja typerää, jos Harry olisikin vain nukkunut ja poks herännyt. Ihan älyttömän tuntuista jotenkin... Ei näin. Kun on tottunut ajatukseen, ettei Harrylla ole vanhempia, se on sitten niin. Näin sen piti mennä. Harry on sellainen persoona, jona hänet haluan pitääkin, jos Harrylla olisi ollut vanhemmat, hän luultavasti olisi ihan toisenlainen, eikä oma itsensä. Ihanaa, kun Row ei tehnyt tälläistä loppua! Ei pahalla, mutta minusta olisi tuntunut vähintäänkin tympeältä lukea tuollainen loppu.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Zenzibar - Maaliskuu 12, 2008, 19:18:07
Tähän minulla on todella hyvä vastaus ollut päässäni ensimmäisestä kirjasta lähtien, ja kuten varmasti huomaatte se eroaa täysin tuosta Row'n versiosta, josta en suoraan sanottuna tykännyt paljoa yhtään!

Eli, nooh Harry tietysti etsiskeli niitä Hirnyrkkejä, olisi saanut ehkä löytääkin pari, mutta ei kaikkia. Hermione olisi voinut jonkun suuten uroteon tehtyään kuolla ja jättää Ronin ja Harryn kahdestaan. Lopulta Voldu olisi sitten löytänyt heidät, surmannut Harry pojun ja päässyt valtaan. Hedwig, Dobby, Lupin, Tonks, Fred, Bella ja Voldu eivät tietenkään olisi saaneet kuolla, vaan jäädä henkiin. Kaksi viimeistä, tai no viimeinen ottaisivat vallan Lontoossa ja lopulta koko maassa, kun taas ne edelliset lähtisivät maanpakoon, mutta eläisivät elämänsä onnellisina loppuun asti. :D Jooh, ei taitais toimia tuo minun versio, mutta parempi se on kuin Row'n (minun mielipiteeni). AIjjuu, myös Ginny saisi kuolla. (inhoan koko hahmoa)

Tai vaihtoehtoisesti:
Harry voittaisi, Tonks ja muute edellämainitut kulleet (paitsi volde) jäisivät henkiin, mutta sen sijaan Hermy tai Ron kuolisi ja sitten Ginny. Jos Hermy jäisi henkiin hän ja Harry menisivät naimisiin. Ja heidän lapsensa menisi naimisiin Teddy Remus Lupinin kanssa :)

Tuossa minun vaihtoehtoiset lopetukset kirjalle ja koko kirjasarjalle :D

Ja JOS pitäisi valita tuo Row'n versio, niin hieman enemmän olisi saatu kertoa Lunasta ja siitä millaiseksi Teddy kehittyi, sekä sitten siitä miten Gerorge selvisi ilman Frediä, olisi saanut tulla jotain informaatiota :D Myös enemmän Ronista ja Hermionesta olisi saanut olla tietoa :D

1. Harry oli kuollut, Voldemort oli tappanut hänet. Yht'äkkiä jostain kuului koputus ja huuto. Harry avasi silmänsä. Hän hätkähti todella, mutta tiesi kaiken olleen loppu, koska näki äitinsä ja isänsä hengissä.
"Lähdemme Petunia -tädille kylään", James sanoi ja pörrötti Harryn hiuksia.
"Holmipulverilla?" Harry sanoi.
"Mitä höpötät? Mikä on holmipulveri?" Lily kysyi ja kiskasi Harryn ylös sängystä.
"Siis... Oliko tuo unta?" Harry sanoi ja hätkähti.
"Mikä?"
Kaikkki oli siis ollut unta.

2. Harry oli koullut, kaikki oli ohi. Sitten hänen silmänsä rävähtivät auki. Hän oli torkahtanut eläintarhan boa-käärme häkin lasia vasten. Huh, mikä uni, Harry sanoi, heippasi äidille ja isälle ja meni heidän viereensä, halasi kumpaakin iloisena.

Öö.. ei pahalla, mutta minusta nuo olisivat olleet ehkä kaikista hirveimmät loput, ellei lasketa sellaista onnellista loppua jossa yksikään hyvis ei kuollut, Harrylla on liuta silmälasipäisä kakaroita, ja joku keksii loitsun millä maailmasta saa kaiken pahuudes pois... hui kauhia.. Mutta siis... eksyin aiheesta. *krhm* JOs se olisi loppunut noin, mitä järkeä missään olisi enää ollut? Ja muutenkin kuulostaa aika oudolta, mutta se on sinun mielipiteesi...

-Z
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: sirie - Maaliskuu 12, 2008, 19:29:55
Minä olisin edelleen nauttinut eniten siitä, jos Teddy olisi adoptoitu harrylle ja Ginnylle jossain myöhemmässä vaiheessa, eli ei todellakaan heti vauvana.

Ihan selvennykseksi, että olihan Teddy jo 19 -vuotias, synnyttyään ennen Voldemortin kuolemaa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: puolipro - Maaliskuu 24, 2008, 17:22:50
Mielestäni koko "yhdeksäntoista vuotta myöhemmin" tekstiä ei olisi tarvittu. Kirja oltais voitu lopettaa jotain viisauksia luetellen ja kertoen vähän enemmän miten kaikkien kävi siinä vähän aikaa tämän kaiken jälkeen. Minne Harry meni? Menikö se sinne Weasleylle? Ihan pienen pientä informaatiota olisi voinut kertoa tämä Rowling neromme.

Mutta en syytä kirjoittajaa. Syytän lukijaa. Multahan nämä mielipiteet tulevat. :)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Azura - Maaliskuu 24, 2008, 18:00:59
Njöh, en pitänyt epilogista mitenkään erityisemmin. Kaikki oli jotenkin kamalan imelää, mielestäni osaa asioista olisi pitänyt korjata.

Parituksista sellaista, että EI EI EI sitä Harryä ja Ginnyä. Gin on jotenkin niin imelä hahmo, että ensimmäisissä kirjoissa fanitti Harryä ihan täysillä ja yllättäen jossain neloskirjan paikkeilla tästä tulee sellainen Mary-Sue, joka on ai-niin-hyvä-kaikessa ja kaiken lisäksi vielä pussailee Harryn kanssa jossain julkisissa tiloissa. Hyihyi. Ginnyn olisi voinut a. joko tappaa, tai b. jättää omille teilleen kuin minkä tahansa nallin kalliolle, elikkäs tämä olisi loppujen lopuksi jäänyt sinkuksi ja sitten elänyt ystäväpiirinsä ympäröimänä (Hermione, Luna yms.), ja viettänyt mukavaa elämää Hermionen ollessa taikaministeri: Ron olisi taikaministerin suosittu aviomies joka toimii aurorina Harry työkaverinaan, mutta hän ei kuitenkaan tapaile Ginnyä. Toinen mahdollisuus voisi olla juuri se että Ginny tapaa Harryn myöhemmin, tai Voldemort olisi tappanut Harryn loppujen lopuksi, ja Ginny sitten siinä elelee kolmekymppisenä jonkun miehen kanssa jonka Ron yms. olisi tutustuttanut tähän työsuhteiden kautta. Hermione olisi yhä taikaministeri ja Ron aurori. Ronilla ja Hermionella olisi kaksi suloista lasta (tottakai), ja Ginnyllä yksi pikku päivänsäde ja Ginny ja Hermione selittelisivät keskenään aina jotain vauvajuttuja.

Lunan tulevaisuuteen olin melko paljon tyytyväinen, mutta lisätäkseni tuohon edelliseen, Luna voisi vaikka kaveerata myös Ginnyn ja kump. kanssa. Harrystä olisi sitten vaikka joku muistomerkki kaupungilla. Draco Malfoy olisi saavuttanut suuren suosion jonkinlaisena ministeriön työntekijänä, ja vaikka Ron kantaisi tälle yhä kaunaa Hermionen kanssa niin eivät he sen koommin mitään tappelisi. Draco voisi olla naimisissa vaikka sen Astorian kanssa, ei hän mielestäni ole mitenkään pettymys. Ja kunnon hiukset Dracolla pitäisi olla.

Lucius Malfoy olisi tappanut Arthur Weasleyn ja Bellatrix Lestrange olisi jäänyt henkiin. Lucius ei kuitenkaan olisi Azkabanissa, koska upeiden työsuhteidensa takia tämä olisi sieltä luikerrellut pois. Bellatrix Lestrange elelisi täydellisenä sekopäänä jossain päin maailmaa, jonkinlaisena kylähulluna joka on Azkabanista karannut. Voldemort olisi kuollut samassa yhteydessä kun Harry olisi tapettu tai Neville Longbottom olisi tappanut Voldemortin ja häntä pidettäisiin sankarina. Neville toimisi Tylypahkan nykyisenä rehtorina tai yrttitiedon opettajana kuin yleensä ja hän voisi olla ihan sinkku. Jos ei näin, Tylypahkan nykyinen rehtori olisi joku entisistä oppilaista, luultavasti joku Korpinkynsistä, tms. Lajitteluhattu olisi palanut poroksi eikä tupia enää olisi: oppilaat olisivat kuin yhtä perhettä.

Fred olisi jäänyt henkiin ja jatkanut Weasleyn Welhowitsien pitämistä veljensä Georgen kanssa. Weasleyt olisivat päässeet paljon parempaan taloudelliseen tilanteeseen F:n & G:n + Ronin tms. tuloilla, mutta he olisivat silti jalat maassa. Charlie pysyisi sinkkuna ja Fleur ja Bill elelisivät siellä simpukkamökissä rauhassa Dobby haudattuna takapihalleen. Hermione + Ron kävisivät aina välillä Harryn ja Dobbyn haudoilla tms. Useimmat kuolonsyöjistä olisivat Azkabanissa.

Ronin + Hermionen, Ginnyn + jonkun muun ja kaikkien Fredin ja Georgen vaimojen tms. lapsien nimet olisivat luontevia eivätkä sellaisia hirmuimeliä. Ginnyn lapsen nimi olisi ikävä kyllä Harry James, koska hän kaipasi yhä Harryä. Elikkäs Hartsalta nimi pöllitään. Ronin ja Hermionen tyttären + pojan nimet voisivat olla jotain hauskoja. Tuollaista.

Tuossa olisi siis se minun "täydellinen loppuni", elikkäs tuollaista olisi voinut kertoa, mutta jotenkin tiivistetysti. Tarina olisi myös voinut loppua siihen Harryn lauseeseen Flaw In The Plan-luvun lopussa, kunhan nykyinen epilogi jäisi pois.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Hopeanuoli - Maaliskuu 24, 2008, 19:05:24
Kuvitellaan tilanne, jossa Harry olisi juuri lyönyt Voldemortin, ja kaikki ryntäävät halaamaan häntä. Samassa hän kuulee päänsä sisältä ääntä. Se vain koventuu ja koventuu, kunnes kaikki pimenee ja Harry vajoaa makaamaan lattialle..
..ja sitten hän havahtuu omassa sängyssään. Kaikki olikin ollut vain unta.

Minusta tuo olisi olla täydellinen lopetus. :'D Eiköhän tuossa ollut jo kannanottoa..

Tuossa olisi ollut suuri juonen käänne. Jos noin olisi Row kirjoittanut kirjan lopetukseksi olisin varmasti purskahtanut nauruun, tosin enemmän hämmennyksestä kuin hauskuudesta.

Niin, hyvä lopetus olisi ollut vain se että kirja sarja loppuu siihen kun Harry oli voittanut Voldsun ja koko epilogi osio olisi jätetty suosiolla pois. Se kun vei paljon tunnelmaa kirjasta joka on muuten synkkä ja sitten loppu onkin tällainen imelä, lapsenomaisesti kirjoitettu "kaikki hyvin" -loppu missä ei ole huolen päivääkään.
 
Parempi loppu olisi ollut se että Harry olisi kuollut Voldsun mukana. Olisi siten ohitettu tämä epilogi tai ainakin saatu siitä edes hieman surullisempi vaikutelma jos vaikka Hermione, Ron, Ginny olisivat muistelleet Harryä lähettäessään juniorinsa Tylypakaan. Edes hieman synkempi ilme siihenkin maailmaan.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Leinonen - Maaliskuu 24, 2008, 22:53:05
Oma Päätökseni lopuksi:

Harry on tuhonnut Voldemortin hirnyrkit ja on ystäviensä avulla saanut hänet kiinni, Ron ja Hermione ovat tainnutettu, vain Harry ja Neville ovat pystyssä.
Voldemort kaksintaistelee Harryn kanssa ja.... voittaa.
Harry Potter kaatuu kuolleena maahan.
Neville täyttyy vihasta ja huutaa:
-AVADRA KEDAVRA!
Kirous osuu Voldemortia rintaan ja hänkin kuolee.
Neville herättää kaverinsa ja otaa Harryn ruumiin Godrickin rootkoon, jonne hänet haudataan suurin hautajaismenoin.
Ihmiset juhlivat Voldemortin tuhoa.
Kirja loppuu siihen, kun kaikki Harryn tuntevat käyvät hänen haudalla.
J.K. Rowling aloittaa uuden seitsenosaisen kirjasarjan nimeltä Neville Longbottom, jossa kerrotaan tämän aikuiselämästä.

No, ikävä kyllä harry kuolisi, mutta tärkeintä on, että Rowling kirjoittaisi lisää...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: nannesusanne - Maaliskuu 24, 2008, 23:26:14
Täydellinen loppu, hmm.
Ensinnäkin parituksista.
Mielestäni Harryn ja Ginnyn juttu on ihan ok, siitä en valita. Ron ja Hermione taas tuntuu oudolta. Pitkä, vahva ja ihana ystävyyssuhde olisi mieluummin saanut säilyä ilman sen enempää hempeilyä ja lapsien tekoa. :D
Olen saamaa mieltä kuin joku (en muista kuka oli) puhui aiemmin, että olin tyytyväinen kirjan juonen kulkuun kunnes tuli 19 vuotta myöhemmin luku. Olin niiiin pettynyt, kun odotin, että nyt saan tietää kaikesta kaiken ja miten kaikki päättyi, eikä luvussa kerrottukaan kuin Harrysta, Ginnystä, Hermionesta ja Ronista. Mihin jäivät Ronin perhe, George, Draco ja esimerkiksi kaikki kuolonsyöjät? Tulin vain rauhattomaksi, pettyneeksi ja mieltäni kaiversi miljoonat ja taas miljoonat kysymykset. Jos kirjoittaa luvun 19 vuotta myöhemmin ja puhuu siitä monta vuotta sävyyn "paljastan tässä luvussa kaiken, mitä kävi ja kenelle", pitää myös kertoa kaikki ja kaikille! :D piru vie..
Kuolemista sen verran vielä, että olisin halunnut Volden lopusta dramaattisemman ja kaameamman. Lupinin olisin halunnut säästää! Mutta loppujen lopuksi olen sitä mieltä, että ei periaatteessa väliä kuka kuolee, vaan MITEN kuolee. Olisin halunnut, että kuolemille olisi annettu enemmän arvoa, kuten Dumbledoren tai Siriuksen kuolemille annettiin. Tässä kirjassa lähes kaikki kuolemat kuitattiin "hän näki heidät makaamassa kuolleina" tai että joku kertoo heille sen. Olisin halunnut, että kuolemat kuvattaisiin yksityiskohtaisesti ja että olisin saanut itkeä samalla tavalla kuin DD:n kuoleman luettuani. Ei minulla muuta, kiitos.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Anck Su Namun - Maaliskuu 25, 2008, 21:22:32
Lopussa olisi saanut kertoa enemmän mitä kaikille hengissä selvinneille tapahtui. Rehellisesti tuo nineteen years later -luku oli mielestäni turha ja siitä jäi puuttumaan jotain olennaista. Ei esimerkiksi selvinnyt mihin ammatteihin kukin päähenkilöistä oli päätynyt. Lopussa ei myöskään mielestäni käsitelty tarpeeksi Fred Weasleyn kuolemaa, vaikka kyseinen henkilö oli aika merkittävä sarjassa.

Parempi loppu olisi ollut se että Harry olisi kuollut Voldsun mukana. Olisi siten ohitettu tämä epilogi tai ainakin saatu siitä edes hieman surullisempi vaikutelma jos vaikka Hermione, Ron, Ginny olisivat muistelleet Harryä lähettäessään juniorinsa Tylypakaan. Edes hieman synkempi ilme siihenkin maailmaan.

samaa mieltä ollaan, lopetus oli mielestäni turhan lapsenomainen, mutta alunperin Harry Potterit olivat aivan selkeästi lasten kirjoja, että kai tälläisenkin lopetuksen ymmärtää.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Artidemus - Maaliskuu 26, 2008, 00:04:38
Toivoiko kukaan muu, että Arthur Weasleystä olisi tullut taikaministeri?

Ron tokaisee jossakin kirjassa asiasta, jota en muista nyt, että "..yhtä suuret mahdollisuudet on isällä päästä taikaministeriksi." Ja se asiahan kuitenkin tapahtui siinä kirjassa. Olisi ollut hauskaa, jos Weasleyn isä olisi noussut ministeriksi ja Ronin lausahdus käynyt toteen. Itseasiassa Weasleyn isä on yllättävän järkevä ja älykäs henkilö, kun kyseessä on tärkeät asiat ja ennen kaikkea hänellä tuntuisi olevan hyvin tasapainoinen luonne. Kotioloissahan saa jokainen olla vähän höppänä, mietitäänpä vaikka Dumbledorea :)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Kukkanen - Joulukuu 10, 2008, 19:14:48
Millainen olisi ollut täydellinen loppu?

Minusta Nymfadora Tonksin ja Remus Lupini olisi saanut jättää henkiin. Kirjassa ei mainittu miten he kuolivat. Yhtäkkiä vain luki, että hekin olivat kuolleet. Minusta heidät oli turhaan laitettu kuolemaan. Jäin säälimään tuota Ted parkaa joka jäi yksin ilman vanhempiaan. :(  Hieno loppu olisi ollut jättää heidät henkiin. :D

Minusta oivaksi Taikaministeriksi olisi sopinut: Arthur Weasley tai Hermione Granger ! :)

Kukka~
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Lohikäärmelady - Joulukuu 10, 2008, 21:18:06
Tähän tulee nyt piiiiitkä teksti, sillä olen täysin tyytymätön kirjan loppuun.


Ensinnäkin, "19 vuotta myöhemmin" osio. Bye bye, häivy kauas pois äläkä ikinä palaa. Sinä kummittelet edelleenkin verkkokalvoillani. HUS!
Se oli aivan liian imelää enkä koskaan odottanut Rowlingin lopettavan huikeaa kirjasarjaansa johonkin ihanaan perhetapahtumaan ja ylitse pursuavaan herttaisuuteen. Ei ei ei...
Olihan toki söpöä tunkea sinne Albus Severus (joka on muuten ylisöpö nimi ei siinä mitään), mutta oikeasti?
Ginny ja Harry elävät ah niin onnellista perhe-elämää lastensa kanssa, joiden nimissä ei ole paljon mielikuvitusta käytetty. Ei sitten ollenkaan. Ja Ginny ei myöskään sovi Harrylle. Ei ollenkaan. Hän olisi maailman viimeinen ihminen, jolle minä Harryn parittaisin. "Ginnystä-tulee-yhtäkkiä-koulun-suosituin-näitein-kaunein-ja-ihanin-ihminen-jota-kaikki-kuolaavat-ja-ensinhän-hän-oli-vain-Harrya-fanittava-ei-mitenkään-erityinen-tytöntyllerö"  -teoriani olen jo ilmaissut varsin monessa eri paikassa. Niin kliseistä.

Ginny olisi voinut mennä naimisiin vaikka Nevillen kanssa tai jonkun kivan puuskun ja viettää onnellista elämäänsä jossain kaukana poissa, mutta parashan vaihtoehto olisi toki ollut se, että hän olisi kuollut aivan kirjan lopussa, josta Harry olisi sitten suuttunut ja tappanut Voldemortin (*sniif). Kuulostaa taas kovin kliseiseltä, mutta jos Row kerran haluaa heidät parittaa niin olisi sitten vaikka tehnyt niin, mutta antanut Ginnyn kuolla.
Samalla olisi kuollut yksi Weasley ja Fredin olisi voinut säästää. Olisi Arthurinkin voinut tappaa siinä kaupanpäälle niin Weasleyden tappokiintiö olisi ihan mallillaan.

Ron vai ihan vapaasti naida Hermionen ja mennä sitten mihin ammattiin ikinä vain haluaa. Ei väliä.


Siirtytäämpä sitten vaikka pahiksiin.
No...Voldu oli lähes pakko tappaa. Ei kirja muuten olisi loppunut koskaan (paitsi ehkä sitten, jos Voldu valloittaa maailman ja alistaa kaikki valhot ja jästit hallintaansa mikä ei kuulosta yhtään hassummalta ja olisi minusta ollut sopivan yllättävä loppu).
Harryn oli kai hyvä tapaa hänet, mutta Harry olisi voinut ihan oikeasti tappaa hänet eikä vain sitä pelleilyä mitä koko seiskan loppu oli. Se oli raivostuttavaa.

Bella. Hyvin kiinnostava hahmo ja minusta hänet olisi voinut säästää. Hassulta se kuulostaa, mutta sitten vaikka loppuiäksi Azkabaniin tai jotain kunhän hän olisi vain elänyt. (Tosin Azuran ehdotus Bellan kohtalosta on myös hyvin houkuttelevan kuuloinen).

Lucius. HENGISSÄ! Ei saa tappaa. Ei saa tappaa ketään Malfoyta. Hyvä näin.


Sitten itse julkkikseemme. Harryyn. Hän olisi voinut kuolla. Liian kliseinen loppu. Aivan liian kliseinen ja aina Harry vain selviää kaikesta. Jos hän siis olisi jäänyt henkiin, Row olisi voinut yllättää ja tehdä hänestä homon (köh köh, parantumaton H/D -fani kun olen^^). Se olisi ollut yllättävää ja hyvänä vaihtoehtona olisikin ollut juuri Draco. X)


Täydellinen loppu olisi siis ollut tällainen;

1. Harry olisi kuollut tai ruvennut homoksi
2. Ginny olisi heittänyt myös veivinsä
3. Fred, Severus, Lupin ja Tonks elossa
4. Harry olisi tappanut Voldemortin
5. Bella elossa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
6. "19 vuotta myöhemmin" -osuutta ei olemassa. Jokainen saisi päättä itse mitä sitten tapahtui.
Niin kaikki olisivat tyytyväisiä (Tai no suurin osa).~-Feen

Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: mimbulus - Joulukuu 11, 2008, 21:29:47
 Minun täydellinen loppuni olisi ollut aivan toisenlainen, ensinnäkin; niin kuin hyvinkin moni on jo mielipiteensä sanonut, eikä pitänyt lopusta, niin olen täsmälleen samaa mieltä. Loppu oli liian imelä ja nimet tekaistuja. Ginny-Harry -paritus oli myös aivan kamala, he eivät mielestäni sovi ollenkaan toisilleen ja Hermione-Ron -paritus oli liian arvattava (en tarkoita, että olisin sen älynnyt vasta viimeisissä kirjoissa), hehän olivat aivan kuin Molly ja Arthur! Täydellisessä lopussani kaikki ei olisi päättynyt onnellisesti, ihan sama miten, mutta ei, ei näin. Tiedän, "täydellinen loppu" -käsitykseni on hieman liian laaja, mutta mitään häpi endiä siihen en olisi tunkenut.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Dahlia - Tammikuu 09, 2009, 17:52:17
hmm... omat mielipiteen lopusta ovat vähän menneet ylä ja alamäkeä kirjan luettuani. ensiksi ajattelin että ihan jeeshän se oli. siinä vähän ajan jälkeen kun tulin kurkkaamaan vuotiksen elämää altistuin sitten "propagandalle" (no ei sinäänsä, mutta siltä vähän tuntui )
ja alkoi itseänikin vähän epäilyttää.. että oliko se niin hyvä sittenkään? Onneksi sitten kävin oikein syvällisen keskustelun erään ystäväni kanssa siitä mitä piti päätöksestä, ja tässä nyt sitten on lopullinen "arvioni". ;)

Okei, eli. Minusta seiska oli kokonaisuudessaan hyvä. vähän erillainen, mikä vähän shokeerasi ainakin ekalla lukukerralla, mutta kumminkin. Siitä lopusta. harryn marssi metsään oli aivan ihastuttava, samoin kaksintaistelu. itseasiassa... siihen se sitten olisikin voinut loppua. siinä vaiheessa oli kaikki mikä piti tietää tiedossa. sota voitettiin, harry elää. ketkä kuoli, ketkä selvisi, ron & hermione. Fantasia kirjasarjan loppu saa olla salaperäinen. sitten tulikin vielä se 19 years later... No ei siinä sinänsä mitään. hauskoja pikku yksityiskohtia, mutta (en tiedä onko joku toinenkin havainnut (itse kun en viittinyt hirveen tarkkaan katsoa muiden vastauksia) va kuvittelenko vain) jotenkin se luku kuulosti jotenkin huonommin kirjoitetulta kuin kaikki muu. Jotenki sottaisemmalta, ja ihan vaan kiiruhdetulta. tämän huomasin etenkin suomennoksessa. alkuperäisessä en nii selvästi, mutta englantia itse osaankin, "vähän" heikommin joten keskityn enemmän ymmärtämiseen, kuin "kuuntelemiseen" . mutta kumminkin, jotenkin erilaiselta se viimeinen luku tuntui.

ja tiivistettynä yhteen lauseeseen; täydellinen loppu olisi jättänyt viimeisen luvun pois, muuttamatta mitään muuta.

Slut       :D

ps. täytyy kumminkin sanoa että koko kirjankolme viimeistä sanaa oli kyllä taivaallista lukea. all  was  well. ihanan yksinkertaista. voin vain kuvitella miltä Rowlingista on tuntunut kirjoittaa ne. (mikäli siis on kirjoittanut lopun viimeiseksi). kirjain kirjaimelta loppuun... grr... ajatuksestakin sain kylmiä väreitä.
noni nyt ihka oikeesti ...

... Slut
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: gred - Tammikuu 10, 2009, 13:32:57
Miun mielestä tuo loppu oli ihan hyvä, mutta näin olisi saanut olla:
-Fred ei ois kuollu
-Severus ei ois kuollu
-Remus(jaTonks) ei ois kuollu
-Ginny/Harry paritusta ei ois tapahtunu
-Paremmat nimet Harryn ja Ginnyn lapsille

Muuten ihan jees. :p
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Hebb - Tammikuu 20, 2009, 16:46:11
Olis ollut just täydellistä jos:

1. Harry olis menny naimisiin Ginnyn sijasta Lunan kans.
2. Ron olis kuollu! (joo tiiän ettei ne kaipaa enempää kuolleita mut silti!)
3. Harrysta ei olis tullu aurorijohtajaa! Sen olis pitäny mennä jonnekki jästiesineiden väärinkäytönosastolle.
4. Harryki olis saanu mielellään kuolla, Row olis voinu ihan hyvin posauttaa päähenkilönsä hengiltä!
5. Nevillestä olis tullu rehtori Tylypahkaan eikä vaan sitä bilsanopee.
6. Harrylle olis pitäny tulla nimeks joku parempi nimi, Harry on ruma.
7. Lunasta olis pitäny tulla vähä niiku McGarmiva
8. Jos Ron oli pakko jättää eloon ni sitäki olis pitäny purasta (sis jonku ihmissuden)
9. Harryn ja Ginnyn lapsien nimet olis pitäny vaihtaa! Joku 'Lily Luna' Ei sovi! Olis parempi vaik Lily Hermione tai jotjn!

Tiiän et noi on ihan pikkuseikkoja (paitti Harryn posauttaminen hengiltä) mut oli pakko. Muoksin sit jos muistan lisää!
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ellis - Helmikuu 23, 2009, 20:38:06
Minusta viimeinen kirja oli täydellinen. Jos nyt jotain huonoo ptäs
siitä lopusta keksiä, niin ois ollu kiva jos Severus ei ois kuollu. =(
Se oli minusta niin kiva hahmo.
Sitten olisin halunnut että Dracolle ois käyny jotain. joku pysyvä haava.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Hippogriff - Helmikuu 24, 2009, 22:06:36
Pari tässä on kirjoittanut, että olisi ollut hyvä jos Kalkaros olisi ollut hengissä. Mutta mitä jos hän olisikin selviytynyt, niin olisiko hän kaikkien niiden vuosien jälkeen vain alkanut kaveriksi Harrylle? Minusta oli juuri loistavaa näin, että Harry sai nähdä Kalkaroksen toisen puolen juuri ennen hänen kuolemaansa, ja tietää, että hän arvosti Harrya, koska eihän hän muuten olisi ollut valmis uhraamaan henkeään Harryn vuoksi.

Minun mielestäni Harryn lasten nimet kyllä olivat hyvät. Ainoa mihin olin pettynyt oli Hugo. Sekin nimi olisi saanut liittyä jotenkin joihinkin tuttuihin hahmoihin kuten muutkin Harryn lapset.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mab - Helmikuu 24, 2009, 23:19:22
Minun mielestäni Harryn lasten nimet kyllä olivat hyvät. Ainoa mihin olin pettynyt oli Hugo. Sekin nimi olisi saanut liittyä jotenkin joihinkin tuttuihin hahmoihin kuten muutkin Harryn lapset.

Mutta eihän Hugo ollut Harryn lapsi vaan Ronin ja Hermionen pesuetta.
(Ja joo, jätin tahallani Ginnyn kokonaan mainitsematta, koska (1) hänellä ei selvästikään ollut paljoa sanomista Harryn lasten nimeämisessä, (2) ei Hippogriffkään tuonut häntä mitenkään esille ja hänen viestiään tässä kommentoin, (3) edelleen Ginnyn merkityksettömyys harmittaa, joten *angst angst*)

Mulla on tällä erää kaksi vaihtoehtoa Täydelliseksi lopuksi.

Vaihtoehto 1: Epilogi pois ja se on siinä.
Vaihtoehto 2: Epilogi pois. Viimeisen taistelun lopputulosta muutetaan sen verran, että Tonks, Lupin ja/tai Kalkaros jää henkiin. Mä en ole missään vaiheessa tykännyt siitä, että Rowling siivosi kaikki kelmit + antikelmi Kalkaroksen pois, se on liian... liikaa. Kyllä heistä nyt edes jonkun pitäisi kyetä olemaan kuolematta. Tonksin ja Lupinin kuolemat tuntuivat vain ja ainoastaan turhilta (Kalkaroksella oli sentään drrraamaa), joten ehkä sitten he mielummin jätetään elävien kirjoihin. En mä vastusta sitä, että Kalkaroskin vielä heidän lisäkseen olisi selvinnyt kuin ihmeen kaupalla.

Mä mietin vähän aikaa myös vaihtoehto kolmosta eli muokattua epilogia, mutta en nyt jaksa tänne ruveta runoilemaan lopputulosta. Mä oon niin perin juurin tyytymätön epilogiin, että suurin osa lähti vaihtoon.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Iltatähti - Maaliskuu 07, 2009, 20:00:15
Mielestäni täydellinen loppu olisi, että Remus tai Dora olisi jäänyt huolehtimaan pikku Teddy Lupinista. Fredin kuolema oli...en olisi todellakaan tahtonut sitä. George-raukka! Miten hän pääsee koskaan surunsa yli?
No, ennen kuin tulee tippa linssiin, toivoisin, etteivät Ron ja Hermione mene naimisiin.. toisin kävi. Liikaa riitoja..
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Pakkoni - Maaliskuu 09, 2009, 19:01:46
Kirjasarja oli melkein täydellinen.
Ainoastaan viimeinen luku kaikista oli huono. Sitä inhosin.
Inhosin Ginnyä. Inhosin ihanaa loppua. Viimeistä lausetta.
 - "Kaikki oli hyvin."
Ei voi olla totta. Milloinkaan kaikki ei ole hyvin. Ei ikinä!
Viimeisen luvun olisi voinut poistaa. Tai sitä olisi voinut
muokata. Mutta ei. Rowlingilla oli kaikki päätösvalta.

Täydellinen loppu olisi ollut, että Ginny olisi kuollut sodassa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Clayr - Huhtikuu 07, 2009, 18:40:22
(Pahoittelua jos tulee päällekäisyyksiä edellisten kanssa =D)

Täydellisin loppu olisi ollut sellainen että Voldemort olisi saanut tapettua Harryn koska Ron, Hermione, Neville & co. (Harryn kaverit) olisivat käyneet kauppaa Voldemortin kanssa, niin että Harryn henki näiden perheiden turvasta. Koska Harry olisi pitänyt kuolla, kuten monen muunkin (mm. Draco). Tosin se olisi sotinut kirjasarjan muun 'ystäviin on luotettava'- hengen kanssa. Olkoon, Harryn olisi pitänyt kuolla liikaan luottamukseen kavereihin. Mutta sen jälkeen nämä hänen henkensä vaihtaneet kaverit olisivat tappaneet Volden/tämä olisi kuollut näiden ansiosta jostain omasta kömmähdyksestään. Lisäksi koko viimeisen kirjan olisi pitänyt olla vähemmän telttailua ja enemmän kuolonuhreja.

Niin, ja Ronin olisi pitänyt jäädä poikamieheksi eikä koskaan hankkia vaimoa (tai sitten joku ahkera ja kiltti puuskupuh). Ja aikuisia vähemmän kuoliaaksi. Se oli naurettavaa, että viimeisessä taistelussa oli niin paljon myös aikuisia uhreja. (Tosin Lupinin pitäisin mielelläni kuolleena, on hänelle oikein että pääsisi ystäviensä luokse.) Niin, ja ehdoton ei: loppulauseeksi ei mitään joka yleisvaltaisesti kertoisi minkälaista elo oli ("Kaikki oli hyvin.")
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ooka - Huhtikuu 07, 2009, 20:02:23
mjaa, omasta mielestäni ehkä vähän vähemmän klisee.. ja haloo, kuka antaa lapsilleen kuolleiden vanhempiensa nimet ? albus-severus vielä menettelee, mutta.. yöh.. plus se, että ginny ei ollut saanut ilmeisesti vaikuttaa lapsiensa nimiin paljon yhtään :'D joo, haukun kirjan lopun täysin lyttyyn, moni on varmaan jo sanonut että se on kuin huonosta fan ficistä ? aivan, todella... mutta, row teki oman päätöksensä ja se ei aina ole kaikille mieluisa.. minulle ei, mutta silti potterit ovat niin parhaita nostalagisia kirjoja ^^ täytyypi lukaista ne kesällä uudemman kerran...?
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Flyrashaz - Huhtikuu 08, 2009, 19:55:02
Täydellistä loppua ei olisi ollutkaan. Ei sitten mitenkään. :D En olisi varmasti ollut oikeen minkäänlaiseen loppuun tyytyväinen. Kuulostaa nirsolta, kyllä, mutta näin loistavaan sarjaan ei saa mitenkään tarpeeksi hyvää lopetusta. Kaikessa olisi varmasti ollut jotakin pielessä. Tässä oli se, että se oli liian onnellinen, ylikliseinen "loppu hyvin, kaikki hyvin, happyhappyending". Arvatut tyypit olivat yhdessä, iloisia ja terveitä lapsia hämyine nimiyhdistelmineen. No okei, olihan sitä ihan kiva lukea että hahmot oli onnellisia mutta... liika on kuitenkin liikaa?

Joku sanoikin jo, että epilogi pois, se olisi ollut hyvä. Njoo, ehkä. Mutta oon silti sitä mieltä, että luku 19 vuotta myöhemmin oli siellä. Selvensi asioita, mutta jotenkin jätti jotain vielä häiritsevämmin auki. :D Tai sitten en vaan halua olla tyytyväinen tuohon loppuun. Aika awwshan se oli, se oli ihan mukava mutt.. Mikä Albus Severus? Tai mitä muita ihmenimiä olikaan. :D Olisin ihan mielelläni lukenut, jos paha olisikin voittanut, mutta sitten se olisi olult liian surkeaa, niin ehkä tämä iloisempi oli kivempi. Vaikka sen osasi arvata. Ei mitään kirjasarjaa kovin huonosti voi lopettaa. :P Ne lapset oli jotenkin turhan kopioita muista hahmoista, joita oli Pottereissa aiemmin ollut. Liikaa samoja piirteitä. Häiritsi. Jotakin uutta olisi kiva ollut olla. Mut en taida sen kummemmin valittaa, vaikken tykännytkään - kyllä sen lopun silti sietää, eikös? ;)

Oon sitä mieltä, että lopussa kuoli liikaa hahmoja sillä tavalla, kun ne ei kuuluneet pääkolmikkoon tai pääpahiksiin (paitsi Voldu, mutta se on sivuseikka) tai pahiksiin yleensäkään. Harryn olisi pitänyt kuolla. Se olisi ollut hauska lukea. Tai ei hauska, mutta kiva. :) Ainakin olisi ollut mielenkiintoista. Tai edes Ginnyn tai jonkun lopun kannalta tärkeän hahmosen... Ficcejä toisenlaisesta lopusta olisi kiva lukea, pääsisi näkemään tarkasti muiden kuvitelmia... Voisi etsiskellä.

Noh, kuitenkin. Tämä oli huonohko loppu, mutta myös ihan kiva. Ei sitä osaa parempaakaan toivoa. ;) Olen pahoillani viestin errrrittäin mahdollisesta sekavuudesta, muttah... Toivon mukaan tulin ymmärretyksi. :D

-Flyra
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: sinny - Huhtikuu 12, 2009, 10:36:54
KAIKKI olisi päättynyt ihan okei, JOS SITÄ 19-vuotta myöhemmin potaskaa ei olisi ollut siinä. En nyt halua kritisoida J.K Rowlingin kirjoitustapaa päättää maailmankuulun kirjasarjansa, mutta se oli jotenkin niin tiivistetty muutamaan sivuun ja miljoona eri uutta hahmoa (no niitä lapsukaisia) tulee ihmeellise nimineen (ALBUS SEVERUS haloo) ja muutenkin se oli niin EI-harrypottermainen ja masentava, vaikka kaikki oli upeasti ja lapset lähti nimineen Tylypahkaan. Olisi melkein pitänyt jättää lukematta se viimeinen...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Syrai - Huhtikuu 16, 2009, 20:44:52
Minun mielestäni muuten viimeinen kirja oli oikein hyvä, mutta se Harry Potter aikuisena perheineen - EI NÄIN.
Koko kirjasarjan tietty viehätys katoaa. Kaikki salaperäisyys, jännitys ja tietynlainen synkkyys katoaa. Kaikki nuo ovat olleet ratkaisevia elementtejä kaikissa kirjoissa ja sitten boom, kaikki murskaksi? Minun mielestäni kaiken maailman lapsien saaminen ja perheiden muodostaminen ja lasten nimeäminen kuolleiden henkilöiden mukaan olisi voinut jäädä veks. Kaksi ekanamainittua ja ehkä jälkimmäinenkin nyt on luonnollista elämän kiertokulkua, mutta... silti.  Suoraansanottuna mielestäni Harryn olisi pitänyt kuolla.

Voldemortin ja Harryn olisi molempien pitänyt vaikka kuolla, ja Harry ja Voldemort jäädä historiaan sellaisena salaperäisenä tapauksena, jota kukaan ei oikein ymmärrä. Molempien olisi pitänyt kuolla sen vuoksi, että he ovat niin sidottuja toisiinsa. Mielestäni oli hyvä, että lopussa Rowling karsi kaikenmaailman rakkaita hahmoja pois, mutta Kalkaros. ;___; Raasu. Mutta toisaalta, kun ajattelee, jos Kalkarosta oltaisiin kuvattu 19 vuotta myöhemmin jonain iloisena Harryn lasten kummisetänä, niin olisin ruvennut boikotoimaan koko kirjasarjaa. Vaikka oli vähän ahdistavaa lukea kuinka kaikki tutut hahmot karsiutuu pois, niin oli se parempi kuin se, että kaikki olisivat säilyneet elossa. Se olisi ollut epäuskottavaa, vaikka Fred ja Kalkaros olivatkin henkilökohtaisia suosikkejani.

Eli siis, tiivistettynä: Harryn olisi pitänyt kuolla, mutta jättää velhomaailmaan taas toivo Voldemortin kukistuttua hänen kuolemansa myötä.
Joku aavisteli jossain joskus monta, monta vuotta sitten, että kirjasarja päättyisi sanaan "Scar.", ja se olisi ollut kyllä mielestäni viisikymmentä kertaa vaikuttavampi loppu kuin tämä happy happy joy joy -soopa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: apupyörä - Huhtikuu 16, 2009, 22:25:37
Itse en tykännyt myöskään Potter-sarjan päätöksestä. Viimeisessä kirjassa oli (ainakin omasta mielestäni) paljon pieniä virheitä ja epäloogisuuksia edellisissä kirjoissa sanottuun nähden (esim. monijuomaliemen käyttö). Muutenkin loppu oli mielestäni jotenkin todella lapsellinen ja absurdi, lasten satu onkin totta, jippii. Samoin loppu oli jotenkin arvattava: Bellatrix, Voldu kuolee (kaksi pahinta koko sarjassa) ja hyvien puolelta kuolee tärkeitä hyviä, muttei kuitenkaan ketään päähenkilöistä. Samoin lopun paritukset olivat ennalta-arvattavia ja tunnelma liian iloinen. Dumbledoren ja Harryn kohtaaminen Harryn "kuolemassa" oli varmaan tungettu kirjaan vain sen takia, että saataisin loputkin epäselviksi jääneet asiat selvitettyä, mutta oliko niitä pakko selvittää? Lisäksi ärsyttää sekin, että Vauhkomielen kuoltua hyvien puolella ei ollut enää ketään "vanhaa ja viiasata" joka olisi neuvonut pääkolmikkoa matkallaan. Minusta on aika mahdotonta, että kolme ei edes kouluansa loppuun käynyttä nuorta velhoa selviytyi kaikista haasteistaan ja tarinassa oli liian monta olipa-meillä-hyvä-tuuri -kohtaa.

Omasta mielestäni lopussa olisi saanut hyvin kuolla joku pääkolmikosta tai, että joku yllättävä hyvis olikin pahis (siihen olen tyytyväinen, ettei Dumbledore loppujen lopuksi ollutkaan pyhimys). Lisäksi kirjan loppu olisi saanut jäädä avoimemmaksi - paha on voitettu, mutta se ei ole lopullista ja vaikka iloitaankin Voldun kuolemasta, samalla katkerasti surraan hyvien puolelta kuolleita sankareita (heitä on muitakin kuin vain Harry, Ron & Hermione). Muutenkin tuo hyvän ja pahan raja on kirjassa turhan yksiselitteinen koska maailma ei ole mustavalkoinen "sinä olet paha, minä olen hyvä".

Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Gagome - Huhtikuu 17, 2009, 19:38:51
Hmmm...no Nevillestä ois tullu Tylypahkan rehtori ja Hermione ois menny Krummin kanssa naimisiin.Ööö...Ron ois sitten ruennu tunnustamaan rakkautta Hermionelle ja menny lopuks Lunan kaa naimisiin,Harrystä ois tullu taikaministeri ja se ois ollu samaan aikaan myös aurori.Ja sitten lopuks ois voinu kertoo enemmän Ginnyn ja Harryn lapsista.Ääääh en minä tiedä plääh. No kiitos kun vaivauduit lukemaan, mukavia lukuhetkiä,toivottavasti muut on saanu aikaan enemmän. XD
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: SeljasauvaKH - Huhtikuu 18, 2009, 20:31:51
Noh Hermione olis voinu mennä naimisiin Krumin kanssa, harry ginnyn ron...? Ääh en tiedä, mieleeni tulee monia vaihtoehtoja.

Olisi voint kyllä olla: "kumpikaan ei voi elää, jos toinen on hengissä" Niinkun "Avada kedavra" "karkotaseet" Taiat yhtyivät ja jakautuivat kahteen osaan, jotka lähtivät kahteen suuntan, harry ja voldemort kaatuivat lattiaan lopullisesti.  Ääh en tiedå
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Kurnau - Elokuu 22, 2009, 17:09:50
Ron tappaa Harryn ja liittoutuu Voldemortin kanssa..Hermione tekee itsemurhan.Loput jatkavat häviöön tuomittua taistelua.Draco Malfoysta tulee ihmissusi.Voldemort julistautuu taikaministeriksi.Draco puukottaa Voldemortin.Ron julistautuu taikaministeriksi ja jatkaa sitä mihin Voldemort jäi.Ginny saa surmansa yrittäessään murhata Ronin.Kalkaros jäi eloon Tylypahkan rehtoriksi.Kuolonsyöjät ottavat aurorien paikan, paitsi Malfoy joka alkaa pitämään baaria.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: crippled old tart - Elokuu 22, 2009, 23:02:39
Hassua miten monet ovat tyytymättömiä sarjan lopetukseen ja varsinkin viimeiseen lukuun. Viimeinen luku kun tuntuu seuraavan uskollisesti samaa keskiluokkaisen unelman kaavaa kuin koko edeltävä sarja. Harryn suurin unelmahan on jatkuvasti ollut olla se tavallinen poika, jolla on vanhemmat ja onnellinen koti. Päähenkilökolmikosta kellään ei Ronin ristiriitaisia tunteita lukuunottamatta ole juuri lainkaan luonnetta. Hermione on fiksu, Ron kömpelö ja Harry täydellinen tyhjiö, ja heidän persoonallisuuden puutteensa käsittääkseni mahdollistaa lukijoiden eläytymisen (kuten esim. Tintti, hyveellinen ja hajuton lehtimiehemme, jonka seikkailut ympäri maailmaa silti edustavat laatukirjallisuutta). Varsin monissa kirjoissahan on samaistuttava sankari, (yleensä miespuolinen,miehethän ne maailmaa pyörittää,) jonka ympärillä touhuavat sivuhenkilöt ovat tarinan suola.
Kaiken kaikkiaan sarjan lopetus on banaalissa realistisuudessaan varsin uskottava. Viimeinen kirja koostuu paljolti piilossa nyhjöttämisestä ja väsyneenä riitelystä, mikä oli mielestäni positiivinen yllätys odottamani toimintaelokuvamaisen taistelusta toiseen riehunnan sijaan. Ja esim. Harry ja Draco tai muita slash-parituksia ei voinut loppuun tulla koska se ei vastaa Rowlingin keskiluokkaista käsitystä onnellisesta parisuhteesta. Ehkä joku mainituista lapsista kirjoittaa slash-tarinoita vähän vanhempana..
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Nathaniel - Elokuu 22, 2009, 23:58:23
Minullekaan ei tuo 19 years later -osio iskenyt aivan kokonaan. Olen silti miettinyt, että olisinko jättänyt kysyisen osion lukematta ennakkovaraituksien, "se on huono, jättäisin sen pois", takia. Vastaus olisi ehdoton ei. Minun täytyisi tietää, mitä oikeasti tapahtui. Ensimmäistä kertaa kirjaa lukiessani melkein itkin ilosta, kun loppu vielä selitettiin. Vaikka sieltä sitten esiintyikin mitä kauheimpia kliseitä, johon en uskonut Rowlingin sortuvan. Eikö Rowling ollut itse perustellut tätä, että halusi itse päättää, kuinka hänen kehittämänsä henkilöhahmot "elivät elämänsä loppuun asti"? En muista varmasti.

Mutta toinen ehkä vielä ärsyttävämpi asia minulle oli viimeinen lause. Minua oli kutkuttanut hirveästi ajatus siitä, että sarja päättyy sanaan "scar" eli arpi. Sitten se vietiin minulta ja vaihdettiin uuteen ihanaan kliseeseen.

En pitänyt siitä, että Sirius kuoli. Olin katkera pitkän aikaa, mutta pikkuhiljaa aloin ymmärtää, kuinka luontevasti Siriuksen kuolema sopi tarinan kulkuun. Tälläisestä "viisaudesta" kypsyneenä itseasiassa pidin Kalkkaroksen kuolemaa aivan loistavana. Siinä oli hetki Rowlingia parhaimillaan. Ei mitään turhia ja ristiriitaisia sovitteluyrityksiä tulevaisuudessa vaan vain pieni hetki, kun kaiken annettiin näkyä ennen kuin se olisi liian myöhäistä.

Minäkin olisin suonut Lupinin elävän, mutta toisaalta olin jotenki onnellinen hänen paluustaan kelmien pariin, mihin ikinä päätyivätkään. Ainoa, todellisella vääryydellä päätetty elämä, oli Fred. Miksi? MIKSI? Uskon, että tarinasta saadaan enemmän tunnetta irti, kun joku tärkeä henkilö kuolee. Mutta tässä revittiin täysin kappaleiksi ja vietiin kirjaimellisesti ilo koko hommasta. Se on sotaa. Se on surullista. Ja se on väärin. Mikä hulluus ajoi Rowlingin tähän... Okei, aika dramaattisesti esitetty, mutta ymmärtäkää pointtini.. :D
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Juitze - Elokuu 23, 2009, 17:58:24
Itse haluaisin lopun olevan tälläinen:

Severus Kalkaros auttaa Feeniksin Kiltaa ja Tylypahkalaisia taistelussa Voldemortin joukkoja vastaan. Ja Peter Piskulainen olisi selvinnyt Hengissä. Sitten kun harry taistelisi Voldemortia vastaan, Severus ja Peter tulisivat auttamaan. Peter rupeaisi katumaan että oli kavaltanut Lilyn ja Jamesin Voldemortille.Sitten he kolme, Harry, Severus ja Peter tappaisivat kolmistaan Voldemortin. Harrystä tulisi Tylypahkaan Pimeyden Voimilta Suojautumisen opettaja.Nevillestä tulisi koko Tylypahkan rehtori. Hermionesta tulisi Kirouksen murtaja Irvetaan. Ronista tulisi Aurori.
Uudeksi Taikaministeriksi nimitettäisiin Minerva McGarmiwa.Kingsley Kahlesalvasta tulisi Auroriviraston päällikkö. Ginny Weasley rupeaisi Georgen pila-puodin työntekijäksi.E: Pakko laittaa: Olisin toivonut Harry ja Ron olisivat menneet naimisiin. Ja hankkisivat pari, kolme adoptiolasta.  
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Valaria - Syyskuu 08, 2009, 16:16:41
Komppaan nyt kaikkia edellisiä kirjoittajia, sori. Fredin, Lupinin, Tonksin ja Kalkaroksen olisi ihan hyvin voinut jättää henkiin. Heidän kuolemansa ei ollut olennainen minkään ratkaisun kannalta. Muuten viimeinen luku ei jättänyt toivomisen varaa. 19 vuotta myöhemmin sen sijaa...
Epilogi oli jotenkin tosi imelä ja lastenkirjamainen Ja kaikki oli hyvin-lopetuksineen. Loppuselvitys henkilöiden kohtaloista olisi ollut tyhjentävämpi. Siihen olisi voinut sisällyttää maininnan Dracon vaimosta Astoriasta ja kertoa miten taikamaailmaa jälleenrakennettiin sodan jälkeen.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Oljolover - Syyskuu 08, 2009, 19:22:11
Yhdyn Untukan kanssa kuoroon. Olisi ollut ihan liikaa, jos Fred olisi ollut Angelinan ja lapsiensa kanssa onnellisena perheenä, kun loppu oli muutenkin jo aika... imelä. Mutta olen tietysti vähän surullinen kun hän kuoli, yksi lemppareistani nimittäin.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Presto - Syyskuu 11, 2009, 21:21:32
Loppuselvitys henkilöiden kohtaloista olisi ollut tyhjentävämpi. Siihen olisi voinut sisällyttää maininnan Dracon vaimosta Astoriasta ja kertoa miten taikamaailmaa jälleenrakennettiin sodan jälkeen.

Itse olen taas aika vahvasti sitä mieltä, että koko epilogin olisi voinut jättää väliin. Se jotenkin... tukahdutti kaikki pienimmätkin kuvitelmat, miten sarja olisi voinut päättyä. Aina on paras jättää avoimeksi asioita, jotka jäävät pyörimään päässä, niitä voi itse pohtia ja lopulta voi nähdä vaikka unen siitä, miten se omissa kuvitelmissaansa olisi päättynyt! Lisäksi avoimeksi jättö voi kannustaa lukemaan kirjan uudelleen.

Puf, epilogi pois, ja sarjan loppu oli täydellinen. :) Ei minulla oikeastaan ole muuta sanomista.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: sirpa - Syyskuu 12, 2009, 18:52:22
Kuitenkin olisin myös halunnut Nevillen ja Lunan päätyvän naimisiin, vaikka on kyllä myös oikein ilahduttavaa kuulla Nevillen opettavan Tylypahkassa. Luna olisi voinut olla taikaministeri.

Minusta Neville ja Luna olisivat olleet hieno pari, mutta vielä hienonpaa olisi ollut, jos Draco olisi mennyt Lunan kanssa. Luna olisi myös sopinut hyvin pääministeriksi. Hän olisi varmasti perustanut jonkun Ruttusarvinen Niistaisikin etsintäpartion :D
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Kotinoita - Syyskuu 24, 2009, 18:15:55
Kuulun selkeästi samaan kastiin monen muun täällä kommentoineen kanssa: Epilogi oli täysin turha ja sen olisi voinut jättää pois.

Epilogista jäi enemmänkin sellainen tunne, että Rowling vaan haluaa selitellä asioita. Tämän hän olisi hyvin voinut hoitaa kirjan ulkopuolella, kuten hän teki esimerkiksi Dumbledoren homouden kanssa. Tai sitten epilogin olisi voinut julkaista Rowlingin nettisivuilla tai jotain, mutta kirjan lopussa se latisti tunnelman. Jälkeenpäin oli vaan tyhjä ja pettynyt olo. Ei jäänyt samanlaista avointa tulevaisuutta, kuin muissa sarjan kirjoissa.

Olin pitkään myös pettynyt Tonksin ja Lupinin kuolemiin. Pidin heidän parituksestaan ja avioliitostaan ja Teddy oikeasti kuvasti heidän onneaan. Ymmärrän kyllä idean siitä, että he saivat lähteä yhdessä, mutta silti. Kuten joku täällä jo aikaisemmin mainitsi kirjojen orpolapsiteema toistuu Teddyn kohtalossa. Olisiko se ollut niin vaarallista jättää esim. Tonks yksinhuoltajaksi?

Oikeasti olen kuolemiin nykyään ihan tyytyväinen. Periaatteessa olen siis tyytyväinen lopputulokseen, mutta epilogin voisin polttaa roviolla.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mirandel - Syyskuu 24, 2009, 19:29:16
Minä rakastin epilogia! Rakastin loppua! Juuri sellainen kuin olin toivonutkin. Täydellisempää ei olisi voinut olla. Miksi aina tarvitsee ajatella, että onko siinä kliseitä vai ei? Eikö kannattaisi ajatella sitä itse tarinan kokonaisuutta? Kyllä Harry ja kumppanit ansaitsevat onnen kaikkien niiden kauheuksien jälkeen. Harry sai tavallisen elämän - sen mitä halusikin. Ei onnellisuutta voi mielestäni olla liikaa ainakaan tässä tapauksessa.

Rakastin "Kaikki oli hyvin."-loppua. Se oli niin kaunis ja yksinkertainen. Te jotka sanotte "Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti"- lopun olevan klisee, niin se on kyllä ihan vain sadun tunnusmerkkejä. Harry Potter ei lopu sillä tavalla, mutta onnellisesti kuitenkin. Ei se silti tarkoita, että he olisivat joka päivä onnellisia. Ei se tarkoita, että Fredin, Lupinin, Tonksin, Siriuksen ja monien muiden kuolemat olisi kumitettu onnellisesti pois kuin niitä ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Näiden monien menetyksien suru tulee ikuisesti olemaan heillä läsnä. Se ei ikinä lähde. Eikä Harry ikinä unohda kokemaansa kärsimystä niiden 17 vuoden aikana. Hän jos joku on ansainnut onnellisen lopun.

Eli en siis voisi keksiäkään parempaa loppua. Harry ja Ginny saivat toisensa, Ron ja Hermione saivat myös toisensa - aivan niin kuin pitikin. 
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: pikkuleipä - Lokakuu 05, 2009, 16:21:32
No, lopetus oli mielestäni ihan hyvä. Tosin Harry olisi voinut kuolla. Olin jo ihan innoissani, "jes, nyt se kuoli!" kun Harry löysi itsensä alastomana sieltä Kings Crossilta. Mutta sitten se olikin elossa, mokoma.

Lisäksi sen epilogin olisi kernaasti voinut jättää pois. Lasten nimet olivat niin kauheita, että olisin paljon onnellisempi jos en olisi koskaan saanut tietää niitä.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ajankääntelijä - Lokakuu 05, 2009, 20:21:03
Itse varsinainen stoori loppui liian aikaisin ja epilogiin hypättiin niin kuin Rowling yrittäisi syödä liian isoa palaa kakkua kerralla. Näiden kahden väliin olisi voinut laittaa sulateltavaa ajasta sodan päättymisen jälkeen ja vasta sitten hypätä epilogiin. Muussa tapauksessa sen olisi jopa voinut jättää pois ja kertoa kaikki nettisivuilla.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ihmeolio - Lokakuu 11, 2009, 14:17:07
Minä oon ainaki ihan tyytyväinen siihen loppuun. Oikiastaan minä en ois halunnu että Harry kuolee, parempi että jäi henkiin. Mutta sehän on mielipiekysymys. Mutta minusta joko Lupin tai Tonks ois saanu jäädä henkiin, lempparihahmot! Oli vaan niin surullista että Teddy jäi ilman vanhempia. Ja ois ollu ihanaa jos Harry ja Ginny ois adoptoinu Teddyn. Mutta mielummin niin että Tonks ja Lupin ois vaikka vaan vaurioitunu jotenni mutta selvinny silti ja antanu lapselleen vieläki paremman elämän... Ihanaahan se on jos omistaa rakastavat vanhemmat joita Harry ei ikinä saanu.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Britney - Lokakuu 16, 2009, 15:41:43
Loppu oli mielestäni hyvä. En muuttaisi siinä mitään, vaikka Harry/Ginny tuntui aika tavalliselta. Mutta en menisi muuttamaan yhtään mitään, se on J.K. Rowlingin mielestä sopiva loppu, ja hän tuntee hahmot parhaiten. Kaikki oli hyvin. :)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Odoshi - Lokakuu 19, 2009, 16:33:36
Olisin halunnut, että Rowling kertoo enemmän Voldemortin kuoleman jälkeisestä ajasta. Siis siitä, kuinka velhot ja noidat palasivat siihen normaaliin elämään, joka on yhdeksäntoista vuoden kuluttua. Oli selvää, että Ronista ja Hermionesta tulisi pari, kuten myös Ginnyn ja Harryn seurustelu. Mutta missä he työskentelevät? Joidenkin lukemieni juttujen mukaan Ron jatkaa Weasleyn welho witsejen pitämistä yhdessä Georgen kanssa, mutta entä Hermione,Ginny ja Harry? Tai missä he asuvat?
Epäselväksi jää siis henkilöiden paluu arkeen ja kuinka he päätyivät yhteen kuka kenenkin kanssa ja miksi juuri sille uralle? Esimerkiksi kuinka Nevillestä tuli opettaja jne.
Esimerkiksi Georgen tapaus jäi harmittamaan! Weasleyn kaksoset ovat olleet yhtä ensimmäisestä kirjasta asti ja molemmat lähellä sydäntäni. Fred kuitenkin meni kuolemaan viimeisessä osassa, eikä siitä kerrottu muuta kuin se, että Weasleyn perhe suri häntä. No kuinka George sitten pärjäsi sen jälkeen? Siitä olisin halunnut lukea lisää. Samoin kuin myös Malfoyden perheestä ja kuinka heidän kävi. Eli toisin sanottuna olisin halunnut ennen onnellista loppua pientä selitystä ja vastauksia.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: loorry - Lokakuu 20, 2009, 14:32:31
Vaikee sanoo... ei varmaan täydellistä loppua oo olemassakaan. Ekaks aattelin kirjottaa tähän, että toi "Kaikki oli hyvin." Lause on ihan turha, mutta en sittenkään tiedä. No tässä nyt halutaan vissiin tehdä aika selväks, että tosiaankin on kaikki tosi hyvin ja silleen. Vähän imelä loppu kyllä en oo ihan tyytyväinen, mutta en parempaa loppua kyllä itekkään keksis. Semmosta. Aika turha vastaus tästä nyt näköjään tuli.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Panthera - Lokakuu 26, 2009, 19:37:33
No ensinnäkin Remuksen ja Tonksin olisi pitänyt jäädä eloon ja erityisesti Fredin se oli niin kamalaa olin niin pettynyt kun olin lukenut kirjan. Hermionen en olisi halunnut menevän Ronin kanssa yhteen mutta kyllä se käy. No en tiedä mutta Dumlen olis pitäny jäädä kans eloo joo ja en oo varma mut Harryn ehkä kuolevan. Tykkään Voldemortist eli se ei olis saanu kuolla no niii.......... siin se oli. Laitan sit lisää jos tulee myöhemmin mielee.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: mororom - Lokakuu 29, 2009, 14:14:44
Harryn ja Voldemortin olisi pitänyt molempien kuolla. Nyt Harry vaan tappoi volden ja elää täydellistä elämää Ginnyn kanssa elämänsä loppuun asti. Kaikki oon vaan liian hyvin...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: kkaro - Lokakuu 29, 2009, 17:55:32
no olihan se aika selvää alusta asti että Harry kukistaa Voldyn ja jää itte henkiin.

onhan kirjan (siis kirjojen) nimi Harry Potter niin tottakai.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Presto - Lokakuu 29, 2009, 21:28:39
no olihan se aika selvää alusta asti että Harry kukistaa Voldyn ja jää itte henkiin.

onhan kirjan (siis kirjojen) nimi Harry Potter niin tottakai.

Kkaro, nyt en kyllä ymmärrä. :/ Siis kyllähän kirjasarjan päähenkilö voi kuolla, ihan hyvin. Ei se kirjan nimi mitään vaikuta. :D
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Snouk - Lokakuu 29, 2009, 21:43:06
Harryn olisi pitänyt kuolla Volden kädestä silloin kun hän uhrautui tuossa Tylypahkan taistelussa. Mutta sitten olisi käynyt jotenkin niin että Voldemort myös kuolisi tuhotessaan Hirnyrkkinsä Harrystä.
Sitten kirja loppusis siihen että Harry kävelee äitinsä ja isänsä kanssa sellaisessa jännässä haamu muodossa tervehtimään Dumlia, Lupinia, Tonksia ja kaikkia henkensä menettäneitä. ;)

Tuo olisi muuten ollut älyttömän hyvä! Ei sen kuolemankaan tarvitsisi olla niin järkyttävää ja surullista, Harryhan olisi periaatteessa saanut haluamansa, päässyt vanhempiensa luo. Mutta se ei olisi tosiaankaan toiminut, jos Voldemort olisi jäänyt henkiin. Kirja olisi myös voinut loppua Harryn hautajaisiin, joissa Harry tavallaan itse on läsnä, mutta kukaan ei ole tietoinen asiasta. En väitä, että Harryn olisi kuulunut kuolla, mutta olisin hyväksynyt sellaisenkin loppuratkaisun, jos toteutus olisi toiminut.

Tämä olisi ollut mielestäni täydellinen loppuratkaisu, mutta ihmisten kohtalosta sitten lisää. Mielestäni Tonksin ja Lupinin olisi kuulunut jäädä henkiin, samoin Fredin. Dobbyn kuolema oli koskettava, mutta omalla tavallaan niin ilmiselvä, että sitä en haluaisi peruuttaa. Tappakaa minut, mutta minusta Weasleyn vanhempien olisi pitänyt kuolla. Lapset olivat jo isoja, ehkä vanhempien aika olisi voinut tulla. Hehän taistelivat niin urheasti.

Se kuolemista. Voin hyvin kuvitella Harryn kuolemaa surevan Ginnyn jäämään vanhaksi piiaksi töihin Sianpäähän, jossa hän puurtaa päivästä toiseen ja miettii, kuinka kaikki olisi voinut mennä toisin. Jos Harry olisi kuollut, ei Ginny olisi "saanut" naida ketään muuta. Yksin, tai Harryn kanssa. Ron ja Hermione taas ovat luultavasti huonoin pari koko sarjassa, joten he pysyisivät vain ystävinä. Ron olisi kiva, hassu setä kaikkien lapsille, ilman vaimoa ja lapsia. Hermione taas olisi voinut hyvin lyöttäytyä yhteen Krumin kanssa ja työskennellä Tylypahkassa opettajana. Ron olisi voinut auttaa veljiään pilapuodin kanssa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: juuulle - Lokakuu 29, 2009, 21:49:58
no olihan se aika selvää alusta asti että Harry kukistaa Voldyn ja jää itte henkiin.

onhan kirjan (siis kirjojen) nimi Harry Potter niin tottakai.

Kkaro, nyt en kyllä ymmärrä. :/ Siis kyllähän kirjasarjan päähenkilö voi kuolla, ihan hyvin. Ei se kirjan nimi mitään vaikuta. :D
- Olin lukevinani ennen DH suomentamista, että Rowling tappaisi Harryn vikassa kirja sarjassa ja elin sillä tiedolla. Aluksi se otti iha hemmetisti päähän, mutta sitten se olisikin ollut ihan looginen vaihto ehto. Kun menin lukuun King's Cross ja Harry oli "kuollut", niin itkin ja ajttelin, että olihan tää tavallaan ihan kaunis loppu, koska Harry pääsis vanhempiensa luokse. Mutta olihan se suuri ilo, kun se ei kuollukkaan! ^^ Mutta oon sitä mieltä, ettö olis ollu kivempi saada tunnelmaa seuraavalta päivältä ja siitä hieman eteenpäin ja heitää epilogin pois. Jos olis yks luku tullut viellä, että miten ihmiset jatko elämää, ei olisi epilogia tarvinnutkaan. :'D Mutta en kyllä valita ollenkaan Rowlingin lopetusta, koska se oli kaunis vaikkapa aika klisee...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Neithan - Lokakuu 30, 2009, 08:38:18
Harry olisi ehkä kuitenkin saanut kuolla. Kaikki oli liian sokerista loppua kohden ja siirapiltakaan ei epilogin muodossa ilmeisesti säästytty.

Minulla oli tasan kaksi vaihtoehtoa, jotka olisin - järkevinä - ja hyvinä kelpuuttanut:
Ensinnäkin Harryn kuolema ja pimeyden voitto. Se olisi ollut realistista ja loppu olisi ollut hyvin koskettava. Joku olisi sanonut: Hyvä ei voi aina voittaa, tiedäthän sen Harry? Voldemort olisi alkanut hallita maailmaa.
Ja toiseksi, jos Harryn kerran oli pakko voittaa, niin ainakin puolet hänen ystävistään ja tutuistaan olisi Voldemort vienyt mennessään. Golden Trio olisi revitty maantasalle ja enää harvat Harryn tuntemat ystävät elivät tai olivat ennallaan.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mirandel - Lokakuu 30, 2009, 13:31:03
Harry olisi ehkä kuitenkin saanut kuolla. Kaikki oli liian sokerista loppua kohden ja siirapiltakaan ei epilogin muodossa ilmeisesti säästytty.

Minulla oli tasan kaksi vaihtoehtoa, jotka olisin - järkevinä - ja hyvinä kelpuuttanut:
Ensinnäkin Harryn kuolema ja pimeyden voitto. Se olisi ollut realistista ja loppu olisi ollut hyvin koskettava. Joku olisi sanonut: Hyvä ei voi aina voittaa, tiedäthän sen Harry? Voldemort olisi alkanut hallita maailmaa.
Ja toiseksi, jos Harryn kerran oli pakko voittaa, niin ainakin puolet hänen ystävistään ja tutuistaan olisi Voldemort vienyt mennessään. Golden Trio olisi revitty maantasalle ja enää harvat Harryn tuntemat ystävät elivät tai olivat ennallaan.

Miksi jokin tarina ei voi päättyä onnellisesti? Miksi onnellinen loppu ei voi olla hyvä? Eikä siinä lopussa ollut mitään siirappista - Harry, Ron, Hermione ja Ginny elivät onnellisesti niin kuin pitikin. Koko kirjasarjahan kertoo Harry Potterista, kovia kokeneesta pojasta, joka vain yrittää etsiä tiensä onneliseen elämään ilman kiusaajia, epäilijöitä ja ilman, että joku yrittäisi tappaa hänet joka vuosi. Koko Harryn nuoruus meni taisteluun elämästä, ja lopussa hän oli vielä valmis luopumaan siitä elämästä, jotta muilla olisi hyvä olla. Kyse on lasten ja nuorten kirjasarjasta, jossa tahdotaan antaa toivoa, että kyllä melkein kaikesta selvitään. Ja Harry sai onnellisen elämän; ei palkinnoksi teoistaan tai säälistä, vaan siksi, että eräs murhanhimoinen velho oli antanut hänelle vahingossa toisen mahdollisuuden. Jos Voldemort olisi joukkoineen voittanut, siinä ei olisi ollut mitään koskettavaa. Se olisi ollut vain hyvin masentavaa ja epäloogista, mikä olisi ärsyttänyt suunnattomasti.

Tuota noin... väitätkö, ettei Harry menettänyt jo melkein puolet rakkaistaan? Isä, äiti, kummisetä, Dobby, Dumbledore, Lupin, Tonks, Fred, Hedwig, Villisilmä. Kaikki eivät ehkä olleet niin läheisiä, mutta silti heidän kuolemansa särkivät Harryn täysin. Hänhän ei ollut taistelun jälkeen onnellinen, enkä yhtään ihmettele. Jos vielä Ron, Hermione ja Ginny olisivat kuolleet, en olisi yhtään ihmetellyt, jos Harry olisi avadakedavrattanut itsensä. Sinusta olisi siis ollut vain hauskaa pistää Harry kärsimään vielä sen kaiken muun jälkeen? Sinusta olisi ollut hauskaa, jos hänen kolme sillä hetkellä tärkeintä ihmistä olisivat vielä kuolleet?
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: kkaro - Lokakuu 30, 2009, 17:29:41
no olihan se aika selvää alusta asti että Harry kukistaa Voldyn ja jää itte henkiin.

onhan kirjan (siis kirjojen) nimi Harry Potter niin tottakai.

Kkaro, nyt en kyllä ymmärrä. :/ Siis kyllähän kirjasarjan päähenkilö voi kuolla, ihan hyvin. Ei se kirjan nimi mitään vaikuta. :D

Tai niinku siis että yleensä niin käy ;'DD eikä mun aivotoimintaa kannata ees yrittää ymmärtää (((:
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: mororom - Lokakuu 30, 2009, 20:12:01
Harryn olisi pitänyt kuolla Volden kädestä silloin kun hän uhrautui tuossa Tylypahkan taistelussa. Mutta sitten olisi käynyt jotenkin niin että Voldemort myös kuolisi tuhotessaan Hirnyrkkinsä Harrystä.
Sitten kirja loppusis siihen että Harry kävelee äitinsä ja isänsä kanssa sellaisessa jännässä haamu muodossa tervehtimään Dumlia, Lupinia, Tonksia ja kaikkia henkensä menettäneitä. ;)

tossahan toi ois. Ois onnellinen loppu, Harry kuolisi, mutta Voldemort ei pääsis valtaan. Pahuus häviäis, mutta Harry menehtyis

Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mirandel - Lokakuu 30, 2009, 20:48:53
Harryn olisi pitänyt kuolla Volden kädestä silloin kun hän uhrautui tuossa Tylypahkan taistelussa. Mutta sitten olisi käynyt jotenkin niin että Voldemort myös kuolisi tuhotessaan Hirnyrkkinsä Harrystä.
Sitten kirja loppusis siihen että Harry kävelee äitinsä ja isänsä kanssa sellaisessa jännässä haamu muodossa tervehtimään Dumlia, Lupinia, Tonksia ja kaikkia henkensä menettäneitä. ;)

tossahan toi ois. Ois onnellinen loppu, Harry kuolisi, mutta Voldemort ei pääsis valtaan. Pahuus häviäis, mutta Harry menehtyis


Olisiko tuo sinusta onnellinen loppu? Ei vaan minusta. Harry ansaitsee kyllä hyvän elämän sen helvetin jälkeen. Hänellä jos jolla kulla on oikeus elää onnellista elämää Ginnyn ja lapsiensa sekä Ronin ja Hermionen kanssa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: mororom - Lokakuu 30, 2009, 21:09:51
Harryn olisi pitänyt kuolla Volden kädestä silloin kun hän uhrautui tuossa Tylypahkan taistelussa. Mutta sitten olisi käynyt jotenkin niin että Voldemort myös kuolisi tuhotessaan Hirnyrkkinsä Harrystä.
Sitten kirja loppusis siihen että Harry kävelee äitinsä ja isänsä kanssa sellaisessa jännässä haamu muodossa tervehtimään Dumlia, Lupinia, Tonksia ja kaikkia henkensä menettäneitä. ;)

tossahan toi ois. Ois onnellinen loppu, Harry kuolisi, mutta Voldemort ei pääsis valtaan. Pahuus häviäis, mutta Harry menehtyis


Olisiko tuo sinusta onnellinen loppu? Ei vaan minusta. Harry ansaitsee kyllä hyvän elämän sen helvetin jälkeen. Hänellä jos jolla kulla on oikeus elää onnellista elämää Ginnyn ja lapsiensa sekä Ronin ja Hermionen kanssa.
Kyllä Harry varmasti olisi ihan onnellinen tuossa. Hän olisi suorittanut tehtävän joka hänelle oli annettu. Hän olisi pelastanut velhomaailman, ja pääsisi äitinsä, isänsä ja kummisetänsä kanssa tuohon jälkeiseen elämään. Olihan hän sentään kokoajan ikävöinyt heitä. Onhan tuo nykyinen loppu onnellinen, mutta vaan niinkuin täällä on moneen kertaan sanottu, liian siirappinen.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Saana - Lokakuu 31, 2009, 20:51:12
Ensinnäkin Snapukan (hyvä on, Kalkaroksen) kuolema oli kyllä enemmän kuin väärin, rasvahiuksisen herramme olisi kuulunut elää pidempään, vaikka elämä olikin niin ilkeilyä täynnä. Mutta Severus oli vain niin ihanan persoonallinen, täydellinen hahmo, ei sellaisia saisi tappaa. Niin ja Fredin kuoleman olisi voinut myös jättää pois, siis mitä ihmettä. George ilman Frediä ei ole mitään. Ei mitään. Eli useimmat kuolemat olivat hyvinkin turhia, mutta jotkut olivat kyllä ihan järkeviäkin. Lupinin kuolemaa en olisi halunnut, mutta siten pääsivät kaikki kelmit ikuiseen lepoon yhdessä. Ja Tonks rakasti Lupinia niin paljon, että pääsipä sentään miehensä viereen. Nyt kuitenkin meinaa mennä ohi aiheen, joten jatkanpa. Niin ja jos Sevvie olisi elossa, miekkosen tulisi olla Tylypahkan johdossa.

Nevillen ja Lunan olisi kyllä pitänyt mennä naimisiin. Hannah Abbott on niin tuntematon ihminen, ettei häntä voi kunnolla edes kuvailla. Niin ja Harryn olisi pitänyt valita joku muu Lunan sijasta. Vaikka Cho, ihan kuka tahansa! Eivät ne kaksi miun makuun yhteen kuulu :--( Vaadin myös kys. kaksikon lapsille paremmat nimet, Albus Severus & co. ovat aivan mielikuvituksettomia. Hermione ja Ron nyt ovat okei.

Nii juu ja Harryn olisi pitänyt kuolla :--) Pimeyden voimat olisivat kuitenkin hävinneet jne. Onnellinen loppu(ko?).
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Toujours pur - Lokakuu 31, 2009, 23:41:53
Niin ja Harryn olisi pitänyt valita joku muu Lunan sijasta.

Tarkoittanet Ginnyn?

En oikeastaan tiedä millainen olisi ollut tämä täydellinen loppu. Ihan tyytyväinen olen tähänkin, vaikka se meneekin melkein aina yli hilseen. Ja tuo, ettei kukaan voi herätä kuolleista, ja tadaa, Harry herää. Okei okei, ei Voldu tappanut kuin oman sielunsa palan, mutta kuitenkin. Jotenkin se ärsytti. En oikein osaa sanoa muuta, loppu on hyvä näinkin.

~Toju

p.s. George ilman Frediä :(
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Neithan - Marraskuu 01, 2009, 10:48:25
Lainaus
Tuota noin... väitätkö, ettei Harry menettänyt jo melkein puolet rakkaistaan? Isä, äiti, kummisetä, Dobby, Dumbledore, Lupin, Tonks, Fred, Hedwig, Villisilmä. Kaikki eivät ehkä olleet niin läheisiä, mutta silti heidän kuolemansa särkivät Harryn täysin. Hänhän ei ollut taistelun jälkeen onnellinen, enkä yhtään ihmettele. Jos vielä Ron, Hermione ja Ginny olisivat kuolleet, en olisi yhtään ihmetellyt, jos Harry olisi avadakedavrattanut itsensä. Sinusta olisi siis ollut vain hauskaa pistää Harry kärsimään vielä sen kaiken muun jälkeen? Sinusta olisi ollut hauskaa, jos hänen kolme sillä hetkellä tärkeintä ihmistä olisivat vielä kuolleet?

Kyllä. Jos Potterin pojan kerran oli pakko päihittää pimeyden lordi olisin halunnut nähdä hänen kärsivän. Sanoit, että Harry menetti aivan kamalasti läheisiään. Yksikään kuolleista ei merkinnyt Valitulle tarpeeksi. Hän olisi saanut menettää kaikki. Ronin, Hermionen, Ginnyn, Nevillen... Kaikki. Hän olisi saanut olla yksin maailmassa sen jälkeen. Ehkä Minerva olisi voinut selvitä. Siinäpä vasta loppu olisikin ollut. Ja jos Harry kerran sitten tuntisi tarvetta itsemurhaan, niin tehköön sen. Pääsisipähän ainakin kavereidensa ja Dumbledoren luokse.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mirandel - Marraskuu 01, 2009, 11:45:52
Lainaus
Tuota noin... väitätkö, ettei Harry menettänyt jo melkein puolet rakkaistaan? Isä, äiti, kummisetä, Dobby, Dumbledore, Lupin, Tonks, Fred, Hedwig, Villisilmä. Kaikki eivät ehkä olleet niin läheisiä, mutta silti heidän kuolemansa särkivät Harryn täysin. Hänhän ei ollut taistelun jälkeen onnellinen, enkä yhtään ihmettele. Jos vielä Ron, Hermione ja Ginny olisivat kuolleet, en olisi yhtään ihmetellyt, jos Harry olisi avadakedavrattanut itsensä. Sinusta olisi siis ollut vain hauskaa pistää Harry kärsimään vielä sen kaiken muun jälkeen? Sinusta olisi ollut hauskaa, jos hänen kolme sillä hetkellä tärkeintä ihmistä olisivat vielä kuolleet?

Kyllä. Jos Potterin pojan kerran oli pakko päihittää pimeyden lordi olisin halunnut nähdä hänen kärsivän. Sanoit, että Harry menetti aivan kamalasti läheisiään. Yksikään kuolleista ei merkinnyt Valitulle tarpeeksi. Hän olisi saanut menettää kaikki. Ronin, Hermionen, Ginnyn, Nevillen... Kaikki. Hän olisi saanut olla yksin maailmassa sen jälkeen. Ehkä Minerva olisi voinut selvitä. Siinäpä vasta loppu olisikin ollut. Ja jos Harry kerran sitten tuntisi tarvetta itsemurhaan, niin tehköön sen. Pääsisipähän ainakin kavereidensa ja Dumbledoren luokse.
Miten joku voi olla noin pahansuopa ihminen? Tekee ihan pahaa lukea viestiäsi. Miten niin hänen vanhempansa eivät merkinneet hänelle mitään? Miten niin hän ei välittänyt Siriuksesta? Miten määrittelet sen, että joku välittää jostakin tarpeeksi? Ja miksi ihmeessä Harry olisi ansainnut lisäkärsimyksiä kaiken muun jälkeen? Miksi haluat pahaa hyville ihmisille?
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: nominal - Marraskuu 01, 2009, 14:56:25
Minusta Mortti on oikeassa, joskin on ihan kiva lukea onnellistakin loppua. Siitä huolimatta henkilöt, jotka Harry menetti, eivät minustakaan merkinneet tarpeeksi - toki ne merkitsivät, mutta ainakaan kirjoissa niitä ei tuotu niin paljon esille. Esim. Ron ja Hermione olivat koko ajan tapahtumissa mukana, ja varmasti he olivat Harrylle tärkeimpiä, joten heidän menettämisensä olisi ollut paljon tuskallisempaa.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mirandel - Marraskuu 01, 2009, 18:55:51
Miten niin hänen vanhempansa eivät merkinneet hänelle mitään?
Asettaudun pahisten puolelle (:D) ja kysyn, miten voi kaivata joitakuita, joita ei ole koskaan oikeastaan tuntenut? Kyllä minulla on kokemusta, isoisäni kuoli hieman syntymäni jälkeen ja vaikka hän tunsi minut, en minä tuntenut häntä ja minusta on ihan loogista olla ikävöimättä häntä. Hänet olisi ihana tuntea, mutta en myöskään pysty itkemään hänen kuolemaansa, koska en tuntenut häntä. Kuten ei Harrykaan vanhempiaan. Harrylla voi hyvin olla angsti-kohtauksia, jolloin hän haluaa äitinsä syliin itkemään, mutta ei mitään jatkuvaa.

Eihän Harry heitä sillä tavalla ikävöi kuin ikävöisi, jos olisivat elossa. En puhunut kaipauksesta mitään. Harry vain toivoo, että hän olisi saanut elää normaalia elämää rakastavassa perheessä. Se perhe kuitenkin riistettiin häneltä. Mutta se mikä eniten hänelle merkitsee, on se, että hänellä todella oli sellainen edes vuoden. Lilyn rakkaus suojasi Harrya, mutta kuolikin itse siinä missä miehensäkin. Suosittelisin lukemaan pari kohtausta KV:sta uudelleen ihan vain jotta ymmärtäisit Harryn tuntemuksia paremmin: Lilyn kirje ja sitä seuranneet Harryn tunteiden kuvailut. Ja sitten kohtaus, jossa Harry on vanhempiensa haudalla. Kirje oli aito todiste siitä, että Harryn vanhemmat olivat olleet elossa ja että heillä oli ollut mahdollisuus tavalliseen velhoperheen elämään. Hauta ja talo puolestaan ovat todisteita siitä, että hänen vanhempansa olivat kuolleet suojellessaan Harrya ja että äkkiä se tavallisen elämän mahdollisuus todella oli heiltä riistetty. Eivätkö jo nuo todista, että Lily ja James merkitsivät lapselleen jotakin? (Ja jos omat vanhempani olisivat kuolleet jonkin ajan päästä syntymäni jälkeen, olisin kyllä takuulla tuntenut samalla tavalla kuin Harry.)

Anteeksi nyt vain, mutta tapauksesi on hieman erilainen kuin Harryn. Ei Harrykaan murehdi edesmenneitä isovanhempiaan, koska he kuolivat mitä todennäköisemmin melko luonnollisesti. Harryn vanhemmat murhattiin! Heillä olisi ollut elämää vaikka kuinka paljon jäljellä! Tietenkin pyydän anteeksi, jos isoisäsi kuoli muutoin kuin luonnollisin keinoin.


Eli mielipiteeni ei ole vanhentunut. Minusta edelleenkin täydellinen loppu on juuri sellainen kuin se oikeasti onkin: onnellinen, mutta ei täysin. Harry ei koskaan lakkaa suremasta jo menetettyjä rakkaitaan. Suru vain muuttuu. Vuodet parantavat haavat, mutta Ronin, Hermionen ja Ginnyn tapauksessa haavat olisivat tarkoittaneet sydämen repeämistä. Ei Harry olisi pystynyt elämään. Harryn kuolema olisi puolestaan tehnyt tarinasta melko turhan. Seitsemän kirjaa vain siksi, että nähtäisiin Harryn kuolema? Siinä jos jossakin ei ole mitään järkeä.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Neithan - Marraskuu 01, 2009, 19:30:59
Minä pysyn myös sanojeni takana. Minusta olisi ollut kaksi täydellistä loppua:

Pimeyden voitto. Harry on kuollut, pääsee kovasti kaipaamiensa vanhempiensa luokse ja toivottavasti vie ystävänsä mukanaan (ajattelen vain Harryn parasta).

Toinen vaihtoehto, jos Rowling välttämättä haluaa, että Valittu selviää, niin olkoon, mutta laitetaan hänet kärsimään ja poistetaan hänen viimeiset tärkeät ystävänsä ja rakkaansa pois maailmasta.

Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ginny Weasly - Kesäkuu 11, 2010, 23:47:14
NO en mä tii.

Ehkä olisi voinut tapahtua vaikka niin ttä Voldemort että harry kuolee. Sillä harvoin päähahmo häviää/Kuolee. Niin että olisin voinut luulla että Rowlingilla olisi ollu pokkaa tappaa täämä pää hahmo. Minusta sitten ehkä Neville olisi voinut melkein kuolla mutta sitten olisikin selvinnyt juuri ja juuri. Kuolikos Lavender. Jos ei kuollut niin OLISI pitänyt kuolla sillä no hänhän on hiukan ei niin kova taistelemaan tyyppi ja jotenkin vain rasittava. Malfoy olisi pitänyt kuolla . Vaikka esim Ron olisi voinut vahingosssa tappaa. Tai sitten hän olisi kuollut siellä tarvehuoneessa.


jaap no en mä tiiä... Ai niin juu Bellatrix ei ois saanu kuolla. Hän olisi sitten viimeisillä hetkillä mennyt hyvän puolelle.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ringella - Kesäkuu 13, 2010, 16:42:21
Mielestäni loppu oli juuri sellainen, kuin sen tulikin olla. :) Ajattelin aluksi että joku päähahmoista kuintenkin kuolee mutta olen onnellinen että niin ei käynyt. Kaikki palaset loksahtivat mielestäni oikeille paikoilleen. Tosin oli harmi kun Lupinit kuolivat ja jäin myös suremaan Kalkaroksen kohtaloa. Mutta hänenkin ovela tarinansa oli kaiken kaikkiaan loistava! Eli hieno lopetus mielestäni oli...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: koipen - Kesäkuu 18, 2010, 22:25:27
Epilogi oli kirjoitettu kamalan, kamalan huonosti. Todella tönkköä, ja nimet olivat kerrassaan surkeita. Parituksetkin niin selviä. Ehkäpä niin että Ron menisi yhteen Lunan kanssa Ronin oivallettua tämän sisäinen nerokkuus, ja Harry ja Hermione olisivat jääneet yksin jolloin Hermionesta voisi tulla jonkinmoinen viisas nainen. Ja Harrysta sitten Ronin salainen vihaaja koska hän otti Lunan Harryn edestä. Lienee vähän kiireinen kun tässä illalla sepustelen...

Ööh, loppukohtaus (siis Tylypahka-kohta) olisi voinut mennä paremmin. Kun se Harry olisi herännyt niin vaikka Voldemort sen siitä Kedavrannu (no, Rowlingin loppu varmaan osoitti Voldemortin tyhmyyden hyvin), jolloin vaikka Kahlesalvalle olisi tullut hyvä tilaisuus kukistaa Mort. Muutenkin lopussa kun Harry ja Mort kiertelee ympyrässä: mikseivät aurorit siinä vaiheessa tappaneet Morttia kesken hänen ah-niin-pitkän dialogiansa?

Tuo vaan tuntui jotenkin niin.. täydelliseltä. Fredin kuolema ei liikauttanut juurikaan, meni aika ohi siinä lukiessa. Sen sijaan Badildha-kohta aiemmin kirjassa oli kirjoitettu upeasti. Oli pelottava kohtaus, erinomaista.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Sallukka - Heinäkuu 08, 2010, 18:04:12
Ensinnäkin siitä olen onnellinen, että Ron ja Hermione saivat toisensa. Ja Harry ja Ginny myös. Nevillen ja Lunan olisi pitänyt mennä naimisiin, ja sekä Fredin että Georgen olisi pitänyt kuolla. Parempi molemmat kuin vain toinen.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Nomoni - Heinäkuu 09, 2010, 11:48:07
Epilogi oli kirjoitettu kamalan, kamalan huonosti. Todella tönkköä, ja nimet olivat kerrassaan surkeita. Parituksetkin niin selviä.

Joo, minusta epilogin olisi voinut jopa jättää väliin...,oli niin yksipuolinen ja ne niet varsinkin. Paritukset oli niin ja näin, mutta Rowling oli kirjoittanut epilogin ennen Viisasten kiveä; hän "joutui" hiukan ööh.. 'kursistamaan'? tekstiä vaikka se paritus ei niin ollutkaan se ongelma.
Ja sitten siitä taistelusta, tottakai oli päivänselvää että Harry kukistaa Voldemortin, kun juoni oli selvillä alusta asti: ekastakirjasta, mutta ei se haittaa. Joku Kingsley, Kuhnusarvio tai vastaava olisi voinut ehkt' kukistaa Voldemortin, mutta on se ihan hyvä että Potter teki sen kun "kantoi kaunaa" hänelle. Tavallaan oli aivan mainio  loppu paitsi epilogi melkeimpä pilasi  lopun koska sitä ei oltu tehty ehkä niin ajankanssa.
No empä nyt mene sanomaan mitään tuosta suomennoksesta mutta jotainhan on mahdollisesti voinut muuttua mutta pääpiirteet ovat aivan samat kuten nimet.....
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Tanzu - Heinäkuu 09, 2010, 12:02:49
minusta tuo loppu oli kyllä tosi hyvä. Harry sai vihdoinkin olla onnellinen. Pidin Harry&Ginny parituksesta, samoin Ron&Hermionesta, vaikka ne olikin aika ennalta-arvattavia, mutta mitä siitä. Lasten nimetkin olivat ihan kivat. Fred olisi kyllä saanut jäädä henkiin, tai sitten Georgenkin olisi pitänyt kuolla.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Akai - Heinäkuu 13, 2010, 15:16:06
Tämä oikea loppu käy kyllä oikein hyvin. Tosin olen mennyt vähän vuoristorataa tämän 19 vuotta myöhemmin -jutun kanssa. Aluksi ajattelin että juu, ihan kiva. Sitten olin että joo pitikö mennä sekoittamaan tulevaisuuttakin tähän. Mutta nyt. Mietin, että jos sarja ei olisikaan loppunut monen vuoden päähän, vaan vaikka tyyliin kuukauden päähän Tylypahkan taistelun loppumisesta, tarinaa ei olisi saatu niin hyvin häivytettyä, eikä se olisi loppunut niin "pehmeästi". Kirjassa tämä loppu täten toimiikiin oikein mainiosti, mutta elokuvassa en tosin ole jotenkin niin varma ideasta. Mutta olisihan se hassua päättää elokuva erilailla kuin kirja.

Minusta on myös hyvä, että Rowling uskalsi tappaa henkilöitä. Ja vieläpä kun kaikki suurimmat hahmot jotka kuolivat, eivät kuolleet lopputaistelussa, vaan esimerkiksi yksihän kuoli myös Feeniksin killan lopputaistelussa. Ei tullut niin suurta röykkiötä ruumiita kerralla. Kun henkilöitä kuolee, saadaan lopusta sellainen, josta on jotain puhuttavaakin. Esim. Twilight -saaga loppuu jotenkin ehkä laimeasti, eikä niin huomiota herättävästi, kun siinä ei oikein tapahdu mitään. Pottereissa on saatu hyvin koottua koko sarjan loppuhuipennus Tylypahkan taisteluun, se on jotain paljon suurempaa kuin minkään muun osan loppu. Ainoa on se että Fredin ei olisi kuulunut kuolla. Weasleyn kaksoset olivat mahtava ja hauska pari! Georgekin jäi vähän alakuloiseksi, kun ei koko loppuelämänään päässyt kunnolla yli Fredin kuolemasta. :( Ja tämä "Fredin ei olisi kuulunut kuolla" nyt ei johdu siitä että sattuisin tykkäämään vain Fredistä, enkä välittäisi muista kuolleista hahmoista. Esim. Lupin oli todella mukava hahmo myös.

Vielä näistä suhteista. Olen tyytyväinen Ron ja Hermione ja Harry ja Ginny pareihin. (Muista pareista en nyt jaksa ruveta paasaamaan) Tosin Harryn ja Ginnyn suhteen olisi saanut jättää "yllätykseksi" 19 vuoden päähän, sillä se jotenkin tökki kirjoissa, eikä minusta kuulunut vielä siihen. Pieni vinkkaus mielenkiinnosta toisiaan kohtaan olisi riittänyt seitsemännessä kirjassa. Ronin ja Hermionen suhteen kehittyminen jo kuudennesta kirjasta eteenpäin oli taas mahtava idea. En oikein osaa selittää miksi mutta näin vain on :)

Eli lyhyesti: Tämä loppu oli oikein sopiva, lukuunottamattta muutamia pieniä seikkoja. Teki nyt vain mieli paasata tähän ja anteeksi jos paasaukseni poikkevat jotenkin aiheesta.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Ridiculous - Heinäkuu 14, 2010, 14:04:31
Täydellinen loppu olisi totta kai ollut se, ettei Rowling olisi lopettanut kirjoittamistaan seitsemänteen kirjaan :D haha.

Mutta jos oletetaan, että seitsemäs kirja on viimeinen niin en oikein osaa keksiä parempaa loppua.

Tämä oli aika lailla täydellinen. Sitten tämä 19 vuotta myöhemmin -osio oli hieman hömhöm. Olisi tehnyt mieli nousta vielä kerran Tylypahkan pikajunaan eikä olisi ikinä noussut pois kyydistä. Se oli erittäin tunnepitoinen kohta, siis ainakin itselleni.

Harry ja Ginny parituksesta en taas oikein osaa sanoa juuta enkä jaata. Siis onhan se mukavaa ajatella, että Harry ja Ron ovat parhaita ystäviä ja nyt sukuakin toisilleen, mutta en koskaan ole oikein tykännyt Ginnystä. Tosin, Chosta tykkäsin vielä vähemmän. Ärsyttävä inisijä kuvastaan minun mielestäni häntä oikein hyvin :D
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Hunttah - Heinäkuu 14, 2010, 16:40:15
Jotenkin tyhmää kun odottanut 7v loppua ja Valedro vs Harry oli melko laimea. Odotin myös, että Ted Tonks olisi Harryn ja GInnyn kanssa. Odotin viimeiseltä kirjalta enemmän...

Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Täydellistä loppua ei ole.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: EJR - Heinäkuu 14, 2010, 18:43:57
Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Ron ja Hermione saivat 2 lasta, joista kumpikaan ei ollut se Teddyä suuteleva tyttö.
Rose ja Hugo Weasley.
Victoire (jota Teddy pussailee) on Billin ja Fleurin tytär...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Hunttah - Heinäkuu 15, 2010, 11:00:30
Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Ron ja Hermione saivat 2 lasta, joista kumpikaan ei ollut se Teddyä suuteleva tyttö.
Rose ja Hugo Weasley.
Victoire (jota Teddy pussailee) on Billin ja Fleurin tytär...

Ainiin. Hatarapas tuo minun muistini onkin... Mutta tuo viimeisin tieto ei kyllä ole painettu kirjaan )=
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: EJR - Heinäkuu 15, 2010, 13:46:20
Ja oikeasti 19v myöhemmin. Mitä sain selville? Harry ja Ginny meni naimisiin ja sai kolme lasta.(arvasin naimisiinmenon jo joskus 5-6 kirjan kohdalla) Ron ja Hermione naimisiin ja saivat 1(tai 2, koska ei kerrottu oliko tämä teddyä suuteleva tyttö ronin lapsi) lapsen. Tämä naimisiinmeno oli tiedossa kolmannessa(viimeistään neljännessä) kirjassa. Drago meni naimisiin ja sai lapsen. longbottom opettajaks. Jippii. Entäs kaikki muut? Loput weaslyt? Mielestäni oli kamalaa, että ei kerrottu tuliko harrystä aurori...

Ron ja Hermione saivat 2 lasta, joista kumpikaan ei ollut se Teddyä suuteleva tyttö.
Rose ja Hugo Weasley.
Victoire (jota Teddy pussailee) on Billin ja Fleurin tytär...

Ainiin. Hatarapas tuo minun muistini onkin... Mutta tuo viimeisin tieto ei kyllä ole painettu kirjaan )=
Juu, Victoiren vanhempia ei oltu painettu kirjaan, mutta myöhemmin on mainittu...  Tämä (http://www.freewebs.com/harrypotterfaneille/weasleyfamilytree.jpg) on mielesäni hyvä (paras jonka olen löytänyt) sukupuu : )

Siis Weasleyn perheen sukupuu...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: blindside - Marraskuu 26, 2010, 14:48:07
Täydellinen loppu on aika haastava kysymys. Voin vain todeta, mitä minun mielestäni ei olisi saanut laittaa kirjan viime hetkiin:

- Voldemortin ja Harryn viimeiset hetket jäivät jotenkin laimeiksi. Jäi jotenkin häiritsemään, että odotettu lopetus jäi miksi jäi
- Tylypahkan taistelussa kuoli "vääriä" henkilöitä. Minua suoraan sanoen suututtaa se, miksi Lupinin ja Tonksin pojalle piti tehdä "harryt". Jos toinen olisi kuollut, ei siinä mitään, mut pitääkö sitä nyt kumpikin viedä? Toisaalta, Tonks ei varmaan olisi ollut kauhean piristävää seuraa suuren rakkautensa kuoltua, ja Lupin nyt on ihmissusi (yksi suosikkihahmoni sarjassa kylläkin), joten kumpi olisi pitänyt jättää henkiin? Molemmat? Fredinkin kuolema oli kamala, mutta suodatin sen paljon paremmin kuin Lupinin ja Tonksin.
- 19 vuotta myöhemmin... Lukijana minun oli vaikea hypätä 19 vuotta eteenpäin. Outoa ajatella, että Harrylla ja Ginnyllä ja muilla jo lapsia ja lapsia viedään kouluun. Ihan suloinen rauhallinen mielikuva velhojen tulevasta, mutta jotenkin ei toiminut ehkä niin kuin olisi pitänyt. Harryn harppaaminen 17-vuotiaasta keski-iän kriisiä hipovaksi mieheksi oli jotenkin liian iso harppaus.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Sape - Marraskuu 28, 2010, 12:31:54
Lainaus
Mitään yksityiskohtia yms. nippelitietoa sivuhenkilöiden veljenpoikien ammateista en jäänyt kaipaamaan, vaan sitä totaalisen yllättynyttä, väsynyttä, osittain surullista mutta onnellista tunnetta jonka Rowling mielestäni olisi kyllä kyennyt taas kerran tuottamaan.

Näinpä.
Kirjan loputtua tuli semmonen, "jaahas, tässäkö tää oli?" tunne. Harry oli pysynyt sen 6 kirjaa hengissä, joten se ois ollut hyvä kun Harry kuolee lopulta, niin kuin Voldemortkin. Silleen, että jotain piti uhrata, että Voldemortista päästään.
Ja, olisin pitänyt siitä jos vaikka Draco, joka niin aina haukkui Hermionea kuraveriseksi ja piti tätä alempiarvoisenaan, olisi vaikka hypännyt Bellatrrixin avada kedavran eteen, pelastaen Hermyn :D Ja tuo epilogi olisi voinut jäädä pois tai sitten olisin halunnut Lunan ja Harryn yhteen!

Mutta, ihan tyytyväisiä tässä ollaan :)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: guopus - Marraskuu 28, 2010, 15:44:09
Mielestäni loppu on ihan hyvä.. Tosin toivon ettei olisi viimeinen kirja, vaan että Rowling kirjoittaisi vielä lisää.. :)
Jos jokin olisi voinut olla toisin, Lupin tai Tonks olisi elossa lapsensa takia.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Volga - Joulukuu 04, 2010, 20:06:14
Minusta loppu oli tylsä. Harry ja kumppanit jäivät eloon ja sitten loppu hyvin kaikki hyvin :) jotenkin yllätyksetön varsinkin tuo 19 vuotta myöhemmin. Lasten nimet olivat jotenkin hassut ja paritukset (ron&hermione, Ginny&Harry) itsestäänselvät. Minusta useamman henkilön olisi pitänyt kuolla (etenkin Harryn) ja suurempi taistelu loppuun olisi ollut kiva. Ja Nevillen ja Bellatrixin välillä olisi pitänyt tapahtua jotain. Malfoyt vain seisoskelivat siinä sivussa tylsinä. He olisivat voineet säätää jotain ja muutenkin kaipasin lisää actionia loppuun. 19 vuotta myöhemmin olisi voinut jättää kokonaan pois.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Lumihiutale - Joulukuu 04, 2010, 20:15:32
Minusta loppu oli täydellinen <3 En olisi halunnut, että mikään olisi muuttunut paitsi joku kolmikosta olisi voinut kuolla, muttei Harry missään nimessä:) Minua ainakin loppu kosketti todella hyvin ja itkinkin sen koko lopun ajan, koska minua harmitti kaikki kuolemat ja pelotti mitä nyt seuraavaksi tapahtuu ja olin niin onnellinen kaikkien puolesta. En olisi todellakaan itse osannut tehdä mitään noin hienoa!

Tämä 19 vuotta myöhemmin oli täydellinen lopetus! ne lasten nimet nyt oli hiukan huvittavia, mutta ei se mitään haitannut. Kaikki oli vaan niin täydellistä!

Haluaisin, että Rowling kirjoittaisi kirjan Tonksin ja Lupinin lapsen, Albuksen, Hugon, Rosen, Jamesin ja Lilyn koulu vuosista! Se olisi täydellistä ja lukisin varmasti mahdolliset kirjat:) Äääh...miksi kaiken piti loppua:(

Joo minun rakentava tekstini oli nyt jotenkin hukassa...
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: kattimäli - Joulukuu 13, 2010, 10:33:28
Sillee et tietysti Harry olis tappanu sen Voldemortin ja sit se olis ottanu Ginnyn kainaloonsa ja lentäny luudal auringonlaskuu... ja seuraavana vuonna käyny seiskavuoden loppuun. :DDD
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: hassunaama - Joulukuu 25, 2010, 20:49:54
Minä olen erittäin tyytyväinen Rowlingin kynän aikaansaannoksiin viimeisessä kirjassa!
Kuolemat järkyttivät minua syvästi, vaikka jotenkin tiesin aina Kalkaroksen kuolevan. Surullista, miten hyvä vakooja ja rakkaansa menettänyt mies joutuukin kaiken huipuksi vielä kuolemaan, mutta jotenkin en osaisi kuvitella Kalkarosta jatkamassa liemien keittelyä tyrmissä.. Joten se kuolema oli järkeenkäypä. Harryn ja Kalkaroksen viimeinen kohtaaminen oli jotenkin hyvin dramaattinen, Kalkaros antoi kaikki muistonsa Harryn äidistä Harrylle ja paljasti lopulta Harrylle kaiken. Mitä jos Kalkaros olisikin kieltäytynyt kuoleman portilla antamasta kamalalle Jamesin kakaralle tähdellistä tietoa siitä, että tämä itse asiassa on yksi hirnyrkki? Onneksi ei kieltäytynyt, hieno mies se Kalkaros.
   Fredin kuolema oli shokeeraava, kuten monet sanovat. Voi George-parkaa. Mutta jotenkin, jos minulle olisi aikaisemmin kerrottu että toinen kaksosista tulee kuolemaan, olisin itsekkin veikannut Frediä. Fred on jotenkin ollut kirjoissa enemmän esillä ja tämä puheliaampi kaksonen, tottakai hänen piti mennä kuolemaan.
   Harryn kävely omaan kuolemaansa oli todellinen taidonnäyte Rowlingilta. Ehkä vähän enemmän tunnetta lisää, koska omaan kuolemaansa asteleminen vaatii mieheltä aika paljon.
   Remus ei olisi saanut kuolla!! Remus olisi ansainnut rauhalliset vanhuudenpäivät katsellen poikansa varttumista. Tottakai Tonksin piti mennä miehensä mukana, koska tuskin tämä olisi jaksanut ilman tätä..mutta voi pikku-Teddyä. Jotenkin hyvin ironista, sanontahan kuuluu että "lapsi tulee kummiinsa". Näin tosiaan kävi, Teddylle tehtiin "harryt".
   En ymmärrä miksi jotkut mäkättävät Harryn ja Voldemortin lopputaistelusta: sehän oli eeppinen!! Harry kasvoi henkisesti kirjan aikana paljon, ja hänestä muovautui oikea sankari ymmärrettyään aivan kaiken, enemmän kuin Voldemort. Harryn ja Voldemortin keskustelu oli hyvin tähdellinen ja hieno osa, olisi ollut surkeaa jos Harry olisi vain pamauttanut Voldemortin hengiltä viittansa alta avada kedavralla; ei, oli oikein että Voldemortkin sai kuulla virheensä ja sai mahdollisuuden katua tekojaan. Aika perus klisee sankaritouhuja kuitenkin Harrylta, antaa viholliselle viimeinen mahdollisuus... en minä olisi antanut.
Oli hienoa, ettei Harry käyttänyt Voldemortiin avada kedavraa. Murhaajan maine ei olisi sopinut Harrylle, ja vaikka hän periaatteessa Voldemortin tappoikin, se lopulta johti kuitenkin kirjaimellisesti siihen että Voldemortin pilkka osui hänen omaan nilkkaansa, hän kuoli omien tekojensa seurauksena. Eeppistä.
  Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin. Loppuepilogi, josta ollaan kiivaasti eri mieltä. Tottakai oli hyvin siirappista että Harry antaa lapsilleen noinkin typerät nimet, mutta jos en olisi koskaan tuntenut omia vanhempiani, en tiedä, voisin ehkä kunnioittaa heidän muistoaan nimeämällä oman jälkikasvuni heidän mukaansa. Jotenkin oli hienon arkista, että Ron ja Harry olivat suorittaneet ajokortit. En tiedä, minusta epilogi sopi tarinan päätteeksi erittäin hyvin. Oli hienoa, ettei Rowling jättänyt kaikkea roikkumaan siihen, että Voldemort kuoli ja Harry on iänikuinen sankari. Oli mahtavaa nähdä, että velhomaailmassa oli palattu arkeen, kaikki oli hyvin. Siinä myös oli minusta tähdellisenä tietona se, että Harrykin on vain tavallinen ihminen ja hänkin ansaitsee perheen ja rauhallisen aikuisiän. Jos koko kirja olisi loppunut viimeiseen lukuun, olisin varmaan kuvitellut että Harrya kannetaan kultatuolissa pitkin velhomaailmaa hänen lopun ikänsä, hän kierii kullassa ja ihailijapostissa ja ties missä.. huh, se olisi ollut kamalaa. Vaikka Harry onkin velhomaailman sankari, sankaritkin voivat tehdä niin arkisiakin asioita kuin saattaa omat lapsensa junaan. Olisin ehkä halunnut Harryn ja Dracon välille jonkun syvemmän sovun, Draco ei ainakaan minun mielestäni ollut loppujen lopuksi paha, vain hänen isänsä muokkaama pikkupahis. Olisi ollut hieno uusi ulottuvuus Dracon hahmossa nähdä hänen pyytävän anteeksi Harrylta tai jotain.. niin oltaisiin huomattu että luihuisissakin voisi olla jotain hyvää, luihuiset kun tupattiin koko kirjasarjan ajan kuvaamaan erittäin pahoiksi.

Ja ei, minusta Harryn ei olisi pitänyt kuolla. Siitä olisi jäänyt liian haikea olo, että lopulta vuosia selviytynyt sankari, poika-joka-elää, kuolee. Jotenkin se olisi tottavie ollut todella hienoa ja dramaattista, mutta ei. Se tekee Harrysta enemmän sankarin, että hän jäi henkiin, todiste siitä että hän oli vahvempi kuin Voldemort. Ei ehkä taikojen perusteella, mutta mieleltään ja tiedoiltaan. Hänen henkiinjäämisensä oli todiste siitä että maailmaa ei hallita taioin ja kirouksin vaan oikeudenmukaisuudella ja järjellä. Jos Harry olisi kuollut, olisi tullut jotenkin sellainen kuva että velhomaailmassa ei pärjää ilman kunnon loitsuja ja että Harry oli tyhmä kun kuunteli huru-Dumbledoren selityksiä. Jotenkin, ah, Harry oli viisas sankari ja hän tappoi Voldemortin kuin ratkaisisi aivopähkinän: täytyy käyttää järkeä, miettiä kaikkia vaihtoehtoja eikä käyttää voimaa!
Voima ei hallitse maailmaa, vaan järki.

Mutta, mutta, loppujen lopuksi kaikki oli Rowlingin käsissä. Hän oli tiennyt jo monia vuosia miten tarina tulee päättymään, hyväksykäämme se :)
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Wanamo - Tammikuu 02, 2011, 00:24:59
Tosiaan, tuntuu siltä että Harrylla ja Ginnylla oli surkea mielikuvitus, Albus Severus, James Sirius.. -.-'' Ja Harryn ja Volden "taistelu" oli tosi laimea. Oisin kuvitellut, ettei tuommosta ihmepimeydenlordiheppulia noin vaan kukisteta, vaikka hirnyrkit oiskin pois pelistä. Ronin ja Hermionen liitto nyt oli ilmiselvää mutta Harryn ja Ginnyn liitto oli tylsä. Harry olisi voinut mennä naimisiin vaikka Lunan kanssa xD Eikä Harrysta mitään Auroriviraston pääpomoa. Se olis voinu päätyä vaikka esitelmöijäks siitä miten kukistetaan Voldemort :D
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: minerva - Huhtikuu 22, 2011, 18:15:34
Täydellinen loppu olisi ollut, että Harry olisi palannut jästimaailmaan lopulta. Eräänä kauniina päivänä ovikello soi, ja oven takana seisoo Voldemort.

Ja avada kedavra.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: ryysymaaria - Elokuu 06, 2011, 16:26:19
En ole vielä ehtinyt lukemaan kaikkia Potter-kirjoja kannesta kanteen, niin että en tiedä, miten ne loppuvat :-((((
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Acone - Elokuu 15, 2011, 09:44:24
Ainakin edes Remus Lupin olisi saanut elää Teddyn kanssa onnellista elämää. Nyt Teddyn täytyy elää aika yksinäistä elämää ilman vanhempia... Eli ainakin Lupin olisi saanut elää ja miksei Tonks myös? Tämäkin oli hyvä loppu, minkä Rowling oli saanut kehiteltyä. En kyllä itse olisi pääosin mennyt muuttamaan mitään siitä ihan lopusta, onhan se hyvä nähdä, kun sama kolmikko on taas yhdessä, mutta tällä kertaa saattamassa omia lapsiaan junaan. Teddy jäi kyllä nyt vaivaamaan todella pahasti, miksi juuri Tonks ja Lupin? Olihan siellä muitakin taistelemassa... :(
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Kystisnap - Heinäkuu 20, 2013, 13:30:27
Miusta esim. Ginny tai Percy ois vaikka voinnu kuollu Fredin tilalla. Harry olisi voinut mennä jonkun muun kanssa sitten naimisiin, en kyllä tiedä kenen. :D Olisin ehkä jättänyt Fredin, Remuksen ja Tonksin eloon, ja jotkut muut (esim. Albuksen kaartista) olis voinut kuolla.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Tylypahkan luuta - Elokuu 02, 2013, 14:27:55
Olin ihan tyytyväinen kirjan loppuun, mutta olisin jättänyt Remuksen, Tonksin, Fredin ja Dobbyn henkiin. Ja jos siinä nyt olisi pakko olla Weasley- kuolema niin sitten Percy olis se joka kuolis ja hyppäis Fredin eteen ja saisi tappokirouksen, sitten Percy saisi kunniakkaan lopun ja rohkelikkous nousisi esiin. Dobbyn kuolema oli myös surullinen (varsinkin elokuvassa) ja oikeesti rupee itkettään lukiessa/ katsoessa. Kirjan lukemisesta on jonkin aikaa ja elokuvan katsoin eilen niin siinä kun Dobby sanoo että on "kaunis paikka ja Dobby on ystävien keskellä" ni oikeesti rupee itkettään. Remuksen ja Tonksin kuolema tuli täytenä yllätyksenä (niin kuin kyllä lähes kaikki) ja mielestäni liitto vaikutti kestävältä ja onnelliselta, joten olisi ollut kiva, jos he olisivat jääneet henkiin. Tietysti on todenmukaista, että sodassa kuolee paljon ihmisiä, mutta silti.

Parituksista pidin ja epilogista myös, eivätkä nimet nyt niin häirinneet (eikös Briteissä ja USA:ssa ole tapana antaa suvusta niitä nimiä?), olisi niissä nyt ehkä vähän luovuutta voinut käyttää. Se olisi jo häirinnyt jos olisi ollut joku Ginny junior tai vastaavaa. Ja jäi vähän mietityttämään, että kuinka vanha se Hagrid oikein on, mutta ei nyt sen ihmeemmin, mitäpä olisi Tylypahka ilman Hagridia. Mielestäni loppu oli kuitenki kaunis ja hyvä juuri sellaisenaankin (paitsi Fred, sitä en ikinä tule sulattamaan).
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Mehujauhepallo - Elokuu 04, 2013, 13:04:51
Mielestäni kirjan loppu oli melko hyvä. Olisin kuitenkin halunnut, että Tonks, Lupin, Dobby ja Fred olisivat jääneet henkiin. Fredin tilalla olisi voinut kuolla joku muu, jos jonkun oli pakko kuolla.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: The Dragon Wand - Elokuu 09, 2013, 20:35:17
Mitä ihmettä sä teet tällä ku sun mielestä harry kavereineen olisivat parempia kuolleena?
Harryn olisi pitänyt joko:

a) kuolla (olin niiin pettynyt, luulin Rowlingilla olevan pokkaa pistää oma sankarinsa pois päiviltä, mutta...huoh.)

b) jäädä viimeisenä mieleen , kaikista koettelemuksistaan hieman kyynistyneenä mutta vihdoin taakastaan vapautuneena velhona. Vaikeudet voitettu, koko maailma avoinna - Ginnyn kanssa tai ilman, ei sillä minulle väliä.

Lopussa kaikkein karmeinta oli se mielikuva pulskistuneesta ja keski-ikäistyneestä Harrysta. Eivät sankarit saa arkipäiväistyä, tai saavat, mutta vasta kirjan sivujen loputtua. Muut vaivaamaan jääneet asiat olisin voinut niellä, mutta en tätä.

Myös Hermione tai Ron olisi saanut mennä.
Lupinin olisin suonut elävän, pienen poikansa tähden. (raja se on minunkin kuole, ole hyvä -listallani)

Jotenkin lopusta jäi sellainen tunne, että kaikki on vain sysätty tapahtumaan sinne viimeisille sivuille. Koko Harry kuolee - ei kuolekaan - homma tuntui niin viimehetkessä keksityltä, hätäratkaisulta jolla sitten täytettiin enemmistön (?!) toiveet juonen yksityiskohtien kustannuksella.

Täydellisessä lopussa olisi ollut enemmän dramatiikkaa ja persoonallisuutta kuten tämä kirjasarja ansaitsisi. Lukemisesta olisi jäänyt avoin ja tulevaisuuteen suuntautunut tunnelma, ehkä surumielinen mutta silti lohdullinen - eikä pettynyt, kuten nyt.
Mitään yksityiskohtia yms. nippelitietoa sivuhenkilöiden veljenpoikien ammateista en jäänyt kaipaamaan, vaan sitä totaalisen yllättynyttä, väsynyttä, osittain surullista mutta onnellista tunnetta jonka Rowling mielestäni olisi kyllä kyennyt taas kerran tuottamaan.

Olen siis yksi niistä epätyytyväisistä valittajista, jotka eivät osaa tarkalleen eritellä mitä olisi pitänyt tapahtua, mutta narisevat silti :) Toisaalta, jos minä osaisin sen Täydellisen Lopun tapahtumat keksiä ja kirjoittaa, kansissa ei lukisi Rowling vaan celi.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Juomamestari - Kesäkuu 20, 2015, 11:14:44
Se kirjan loppu oli ihan hyvä, mutta tällänen ois paras: Kalkaros ois jääny henkiin ja siitä ois tullu taikaministeri. Lipetitistä tulis Tylypahkan rehtori ja Hermionesta loitsujen opettaja. Ronista ois tullu aurori ja Harrysta myös. Kingsleystä tulis pvs opettaja ja Arthur jättäs työnsä ministeriössä ja siitä tulis jästitiedon opettja. Voldemort palais kummituksena johtamaan kuolonsyöjiä. Remus ois saanu jäädä henkiin ja Fred sai taas kuolla. Georgekin ois voinu menettää henkensä. Percy taas ois taikalain vartjaosaston päällikkö.
Otsikko: Vs: Millainen olisi ollut täydellinen loppu?
Kirjoitti: Luna Helmiina - Lokakuu 20, 2015, 19:41:26
Sillee et tietysti Harry olis tappanu sen Voldemortin ja sit se olis ottanu Ginnyn kainaloonsa ja lentäny luudal auringonlaskuu... ja seuraavana vuonna käyny seiskavuoden loppuun. :DDD
Ja kaikki pimeyden voimien ja Voldea kannattaneet olis paennu tai ne olis pidätetty ja kaikki olis eläny onnellisena elämänsä loppuun asti. :D

Remus ainaski olis jääny henkiin ja muutama muu, kaksoset olis ollu molemmat elossa
ja Pimento olis Volden kukistumisen jälkeen vaan kadonnu jonnekin Saharaan eikä sitä olis löydetty koskaan. :D