Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Viihdettä niin että heikompia hirvittää => Aiheen aloitti: Nick Polderful - Maaliskuu 13, 2007, 14:35:26

Otsikko: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Nick Polderful - Maaliskuu 13, 2007, 14:35:26
Vanhan topicin paisuttua turhan pitkäksi, on uuden topicin aika. Vanha löytyy täältä (http://www.vuotis.net/index.php?topic=2648.0).

Mikä on mielestänne kaunein rakkautta käsittelevä laulu jonka tiedätte? Miksi? Ovatko sanoitukset niin hyvät, vai musiikki? Ja mikä loppujen lopuksi tekee rakkauslaulusta jotenkin erityisen, ei mitään "ai lav juu"-hömppää?

Minulla on oikeastaan kaksi ehdokasta. Ensimmäinen on Paul Simonin Love, joka on hyvin yksinkertainen ja rauhallinen kappale, jossa on loistavat sanat. Ne jotenkin tiivistävät koko rakkauden olemuksen.

Toinen hyvä on Kate Bushin The Saxophone Song. Se on loistava sekä musiikillisesti että sanoituksiltaan. Jotenkin se vielä kuvastaa tämänhetkistä omaa rakastumistani. Joten ehkä se on sen takia tällä hetkellä omassa top kympissäni. ;)

Sitten kun vielä muistetaan perustelut, joiksi pelkät sanat eivät riitä, niin saadaan keskustelu käyntiin ja viestit pysyvämmiksi.

Keskustelun iloa kaikille.

Aurorit
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Drucella - Maaliskuu 14, 2007, 16:22:30
Hmm... ehkä minusta ainakin yksi niistä kauneimmista rakkauslauluista on Mokoma - Kuu saa valtansa auringolta. Siinä on kiva melodia, mutta (minulle ainakin) piristeenä pari jykevää karjaisua, mutta ennenkaikkea laulun sanat ja niiden tarkoitus on ihanaa. Otteita siitä:

...luulin pärjääväni yksin, vaan tiennyt en
sinut tarvitsen

Kuu saa valonsa auringolta
ja vaikka näyttääkin hohtavalta
ei valoaan se yksin jaa
Saa vallan auringolta
auringolta, jolta
kuu vain lainaa valoaan...


Tajusin vasta pari kertaa tuota kipaletta kuuneltuani, että tuo kuu on laulaja, ja aurinko on toinen henkilö, eikä laulaja voi olla ilman toista. Niinkuin kuu ja aurinko. Älyttyäni sen ajatuksen, pillahdin itkuun. Aivan ihana biisi. Yrittäkää ymmärtää.

//edit: Oi, aivan! Silmäteräkin on yksi ihana Mokoman kappale, joka tähän topicciin käy! Hyvä kun mainitsit, Catoplebas. Käsi kädestä irtaantuu...
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Thyone - Maaliskuu 22, 2007, 22:03:25
Beatlesin Oh! Darling.

Siinä on sellainen realistinen tunnelma, sanat on yksinkertaiset, mutta se epätoivoinen tunnelma joka biisistä välittyy on niin uskomattoman realistinen (ehkä vaan minulle), että se jotenkin korvaa kaiken puuttuvan, joskaan minun mielestäni puutteita ei ole.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mysteeri - Maaliskuu 25, 2007, 18:08:47
Mä rakastan Celine Dionin My heart will go on biisiä. Siitä tulee aina mieleen Titanic ja Titanicista Jack ja Rose ja heistä rakkaus... Siinä kappaleessa on tunnelmaa. Yleensä en erityisemmin pidä mistään tunnelmamusasta, mut tää kolahtaa ja lujaa. Hempeetä.

Ja sitten tällä hetkellä mä pidän suomalaisista biiseistä näistä:

Tahdotko mut tosiaan suhteeseen vakavaan
Pitkin polkuu poloista rinnallasi tarpomaan
Elinkautistani seurassasi päivästä päivään lusimaan
Aamuteesi kanssas jakamaan?


Popeda-Tahdotko mut tosiaan
Ei tää kai vissiin mikään varsinainen rakkauslaulu oo, mut silti pidän sitä sellasena. Jos noihin vastais kyllä niin olis se rakkautta.

Maailma on kaunis vaikka tiedä en
Tiedätkö sinä mitä tarvitsen
Tunnen olevani lähelläsi vaikka kaukana oisinkin
Sen sinulle kertoisin, jos oisit minun ehkä voisinkin

Joka päivä ja jokaikinen yö sinua ajattelen
Joka päivä ja jokaikinen yö jonka sydämeni lyö


Eppu Normaali-Joka päivä ja jokaikinen yö
Tän mä jo lasken rakkauslauluks. Ihana.
Jotenkin sanomakin on aikas koskettava. Ns. mahdotonta rakkautta. Vähän saman tapainen kun toi My heart will go on. Mutta vähän eri tyylillä toteutettuna ja suomeksi. Ikuisena ja toivottomana romantikkona kaikki tällänen kiehtoo minua jotenkin oudosti. Nämä biisit on jotenkin niinkun oman pään sisäisiä eikä mitään imeliä rakkaudentunnustuksia, joita en voi sietää.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Zut - Huhtikuu 05, 2007, 22:05:48
Mietin juuri tätä asiaa tässä eräänä päivänä. Pitkän harkinnan tulos oli:

Sielun veljet - Rakkaudesta

Tein tämän laulun lyriikoista runoarvostelun lukion ensimmäisellä luokalla runokansiotani varten, ja silloin sanoituksen merkitystä mietiskellessäni tajusin, miten kaunis kappale tämä onkaan.

Hetkemme kauneimmat liian kauniita
sanojen viekkaudelle
rakkaus on rauhaa ja vapautta
sanoja raiskattuja

On kotini linnaakin komeampi
sydämesi
on kotisi lämmin ja lohdullinen
sydämeni


Vaikka siinä puhutaankin vain ja ainoastaan silkasta rakkaudesta, se ei kuulosta lainkaan kornilta tai kliseiseltä. Kyllä vanhempi Alanko osaa tämän sanoittamisen jalon taidon.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Kel - Huhtikuu 06, 2007, 00:38:41
Hmm, minulla on parikin vaihtoehtoa.

Finley Quaye & William Orbit - Dice
En nyt tiedä lasketaanko tätä ihan rakkauslauluksi, mutta minusta se on ja se riittää. Todella kaunis kappale ja kun alkaa mietimään todella sanoja niin tulee hyvä mieli. Bongasin tämän O.c:sta ja siinäkin se soi ihanassa kohdassa, joten sekin on osasyy miksi pidän tästä. Siitä tulee aina mieleen se tietty kohtaus.

Elton John - Your Song
Tarviiko tätä edes perustella. Kauniit sanat ja ihana pianonsäestys. Jokainen tyttö olisi onnensa kukkuloillaan, jos kuulisi, että hänelle on omistettu laulu. Näin kaunis varsinkin. Tämä oli myös Moulin Rouge elokuvassa. Harmi vain, että Elton on homo. =)

Kelllyy
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Villi Lohi - Huhtikuu 06, 2007, 10:56:52
Aurorihuomautus:

Kyllähän se tuolla ensimmäisessä viestissä sanotaan, mutta silti muistutus: ei pelkkää listausta, kiitos. Myöskään biisin sanat tai "no kun se vaan on niin ihana" -tyyliset lausahdukset eivät riitä perusteluiksi. Tämä siksi, että tässäkin topicissa olisi jotain järkeä, ja koska vuotiksessa ei harrasteta galluppeja. Onhan se nyt teistäkin mukavampi lukea viestejä, joissa on muutakin kuin se biisi, eikö?

Perustelemattomat viestit kokivat äkkikuoleman.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Tunturipöllö - Huhtikuu 06, 2007, 23:41:33
Skorppareiden Still Loving You. Oli jäänyt biisi ihan unohduksiin mutta kun Ari päätti sen Idolsissa laulaa niin tuli taas mieleen ja onhan se ihan mahtava slovari. Vaikka sanoituksetkin ovat hyvät niin sen hienouden biisiin tuo se tunnelma joka tulee biisiä kuunnellessa.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Pomeroy - Huhtikuu 21, 2007, 16:02:59
Joo, näitä rakkauslauluja on ihan hirveästi enkä ole oikein niistä innostunut paitsi inspiraation puutteessa :D Elttonit ja Elvikset ei jostain syystä minuun iske. H.I.M:ä kuuntelen, kyllä, mutta minusta yksi bändin kappaleista on niin kaunis, koskettava ja sellainen.. siinä on kaikkea. Katkeruutta ja kaipuuta. En ossaa selittää. Mutta se on maailman kaunein laulu minusta. Melkein tirskahti kun kuulin sen ensimmäisen kerran.

H.I.M - Gone with the sin
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Lucienne - Huhtikuu 23, 2007, 17:22:10
Minä pystyn oikeastaan nimeämään kolme maailman kauneinta rakkauslaulua, joita kuuntelen kohtuullisen paljon ja jotka omistavat ihanat sanat. Olen juuri tällaisten nyyhkyballadien ystävä, mutta nimenomaan Rock-balladien. Niissä on aina jotenkin enemmän sanomaa kuin muiden genrejen rakkauslauissa.

Dingo - Sinä ja minä


On toivo kuin hyvä henki, se virtaa vaan,
se airottoman veneen saa liikkumaan.
Vene kohtaa aution saaren jota tuulet tuudittaa:
näin sinä ja minä taasen kohdataan.


Uskomattoman kaunis kappale sekä säveleltään että sanoiltaan. Aikamoinen klassikkokipale, mutta kuitenkin melkoisen "ajaton". Tämän soidessa haluaa aina laulaa mukana.

Naked - Touch

Tämä herätti minussa yhteen väliin erittäin vahvoja tunteita. Kauniit lyriikat, todella kauniit oikeastaan. Laulajan ääni sopii tähän lauluun kuin nenä naamaan, koska se on samalla karhea ja herkkä.

Tehosekoitin - Hetken tie on kevyt


Ikuisuus, yksi huokaus vain
yksi yö kuin koko elämä
tuoksussasi kevään tuhannet


Todella tunnelmallinen kappale. Sanat ovat uskomattomat, ne saavat aina haikealle mielelle. Rakastan myös laulajan ääntä, mutta paras on kuitenkin laulun surullinen sävel, joka ei kuitenkaan masenna, vaan pikemminkin antaa uutta voimaa.

Sitten on toki vielä lauluja, jotka minä käsitän rakkaulauluiksi, mutta ei välttämättä kukaan muu. Niitä en siis tähän ihan selvyyden vuoksi laita.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Sheath - Huhtikuu 23, 2007, 21:38:17
Strapping Young Lad - Love?

Kaverille kun sitä yritin tyrkyttää, hän ei halunnut millään tätä kuulla. Kyllähän nimestä voisi päätellä että nyt tämä on joku kamala radiohitti.

Munkin mielestä Kuu saa valtansa auringolta on hyvä biisi.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: tirsk - Toukokuu 01, 2007, 21:56:39
Kaikista kaunein rakkauslaulu on Juha Tapio - Ohikiitävää, vaikka yleensä en kyllä tällaista musiikkia kuuntele, vaan kuuntelen vähän sellaista rankempaa ennemminkin. Mutta tämä iski ja syvälle. Kuulin ensimmäisen kerran kun seurasin Idolssia ja Kristiina Braskhan se esitti tämän biisun, ja tässä oli kaikki kohdallaan: sanat aivan upeat ja melodiakin ihan loistava. Itku kyllä pääsi, kyllä Kristiina sen niin upeasti esitti. Tää on semmoinen pehmeä kipale, sopii hyvin semmosiin nyyhkyiltoihin. :')

Sanat kertoo juuri siitä kun jää kaipamaan jotakuta, ja katuu sitä että ei paljastanut toiselle mitä tunsi:

"Enkä milloinkaan
tullut kertomaan
salaa iltaisin, meistä haaveilin
Siitä kuinka jäät, mun syliin kiihkeään
kun aamu hämärtää

Joskus vieläkin, talviaamuisin
mietin missä meet,
onko vastanneet
vuodet unelmiis,
Minkäläinen tie, sulle annettiin ? "

Toisiksi ihanin on Mokoman Kuu saa valtansa auringolta, sen täällä jo ilmiantoikin joku. Tää biisu ei oo liian ällöromanttinen, vaan semmonen mitä jaksaa kuunnella aina ja aina uudestaan. :)
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: konttaaja - Toukokuu 02, 2007, 15:21:32
Juice Leskinen - Viidestoista yö
Jotenkin vain kaunis, eikä silti mikään ällöttävän siirappinen.
Sun kanssas katson maailmaa
ja samaa unta nään
ja kun aamu on, en tiedä missä herään


muokk. Tiedän kyllä hyvin, että laulu kertoo viinasta, ja sen voi kuunnella monella tavalla:D
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Villi Lohi - Toukokuu 02, 2007, 15:30:56
Juice Leskinen - Viidestoista yö
Jotenkin vain kaunis, eikä silti mikään ällöttävän siirappinen.

Heh heh, biisi saa vallan uusia merkityksiä, kun tietää Juicen laulavan alkoholista eikä suinkaan rakkaastaan. Vaan eipä tuo mitään, hieno biisi.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Rainmaker - Toukokuu 02, 2007, 16:20:21
Taisin kirjoittaa joskus vanhaan topiciin, mutta täytynee lisätä listaani pari "uutta" biisiä.

Clannad - I Will Find You
En ole aivan varma, onko esittäjä tosiaan Clannad. Ainakin soittolistassani biisi kulkee tämän esittäjän mukana. Joka tapauksessa ko. kappale taisi olla Viimeinen Mohikaani -elokuvasta. I Will Find You ei kenties ole musiikiltaan ja lyriikoiltaan monipuolisin kappale maailmassa, mutta siinä on kauneutta ja harmoniaa, jota minä rakastan. Erityisesti minä pidän kohdista, jossa lauletaan ilmeisesti mohikaani- ja cherokee-intiaanien kielillä. En tietenkään tiedä, mitä sanat siinä tarkoittavat, mutta ne kuulostavat kauniilta (minä muutenkin olen kiinnostunut Amerikan alkuperäisistä kansoista).


No matter where you go
I will find you
If it takes a long long time
No matter where you go
I will find you
If it takes a thousand years


Bon Jovi - Always
Tämä on varmaankin Bon Jovin ainoa kappale, josta pidän. Se on koskettava ja yhtäaikaa sekä hiukan surullinen että myös toiveikas. En osaa oikein selittää sitä. Teidän pitäisi itse kuunnella se ymmärtääksenne, mitä tarkoitan.

And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you - Always
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Samia - Toukokuu 02, 2007, 17:05:39
Juice Leskinen - Viidestoista yö
Jotenkin vain kaunis, eikä silti mikään ällöttävän siirappinen.
Heh heh, biisi saa vallan uusia merkityksiä, kun tietää Juicen laulavan alkoholista eikä suinkaan rakkaastaan. Vaan eipä tuo mitään, hieno biisi.
Pakko kommentoida tähän se, että huvittuneen reaktion saa aikaan myös se, kuinka monet kehuvat Zen Cafén Kaljapulloballadia Todella kaunista kaikkien aikojen kauneimmaksi suomalaiseksi (rakkaus!)lauluksi. Mikäs siinä, kyllä minäkin siitä pidän (vaikken niin paljoa kuin monista muista Zenkkareista), mutta kun tietää että se on kirjoitettu kaljapullolle, niin merkityksiä saa tosiaan runsaasti lisää :D

Asiasta sen verran, että koska suunnilleen kaikki suosikkilauluni ovat aina atm suosikkeja, eli vaihtelevat päivästä (/sekunnista) toiseen, niin huomenna mieleeni tulee luultavasti aivan toisia biisejä. Kauniin rakkauslaulusta tekee erityisesti tunnelma, joka tietysti koostuu musiikillisesta kokonaisuudesta ja lyriikoista. Esimerkkejä imo kauniista rakkauslauluista ovat mm. CMX:n Aura ja Pelasta maailma ja Zen Cafén Älä mee. Aitous ja karuus iskevät myös tässä genressä. Tänään suosikkini on kuitenkin Zen Cafén Huonot päiväsi. Rakastan biisin rytmejä ja sanat ovat taas kerran kauneutta. Mutta kuten sanottua, kauniita rakkauslauluja on paljon muitakin. Miljoonittain, ja kieltäydyn valitsemasta kauneinta.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Catoblepas - Toukokuu 03, 2007, 23:13:59
Samaa mieltä olen siinä että pieni ärjynä ei tee ollenkaan pahaa rakkauslaululle. Mokoman Kuu Saa Valtansa Auringolta on toki upea biisi, mutta Mokomalta pidän enemmän kappaleesta Silmäterä.

Jos vain tahdot, tähän viereesi istumaan jään
Jos vain pyydät, en tiedä mitään sen tärkeämpää
Valvon sinua kuin silmäterää.


Suburban Triben kappale nimeltä Silent Rain. Ei ole varsinaisesti rakkauslaulu, mutta siinä on sitä toivoa ja ponnistelua ylös epätoivon valtaamasta mielestä. Ja ärjynää. Tutustumisen arvoinen.

Bon Jovin klassikot Always, Bed Of Roses ja Santa Fe iskevät toki myös. Onkohan porukka kuullut sellaisesta kuin Sara? Jokatapauksessa, Saran biisi Pyyhit Vuodet Kasvoiltasi on sekoitus CMX:n kiemuroita ja Maj Karman asennetta. Suosittelen tutustumaan ja kuuntelemaan herkässä mielentilassa stereoista teekuppi kourassa ja niissä omissa ajatuksissaan. Ahh.

Oma henk.koht suosikkini herkempien biisien kohdalla on tällä hetkellä Sonata Arctican tuore single Paid In Full. Sanat ovat jotain aivan ihanaa ja melodia miellyttävän haaveileva ja tarttuva. Jos tätä upeaa sonaattia ette ole onnistuneet kuulemaan, kehotan, ei vaan PAKOTAN levykauppaan jokaisen nilviäisen. :p

Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Giladra Carrion - Toukokuu 12, 2007, 15:00:36
Heti ensimmäisenä minulle tulee mieleen Bon Jovin Always, joka todellakin on maailmankaikkeuden kaunein rakkauslaulu.

Well, there ain't no luck
In these loaded dice
But baby if you give me just one more try
We can pack up our old dreams
And our old lives
We'll find a place where the sun still shines


Lainasin tähän mielestäni kauneimman kohdan kappaleesta. En voi koskaan itkemättä kuunnella Alwaysia, sillä kappale on erittäin koskettava, vaikka ei minun rakkauselämälläni ole mitään tekemistä kappaleen kanssa (mikä rakkauselämä nyt minulla olisi?). Jo pelkät sanat ovat kauniit, mutta Jonin ääni tekee kappaleesta mahtavan. Surumielisyys, ja sen seasta pilkahtava toivo saavat aikaan kauniin yhdistelmän.
Varmasti jollekin, jolle sanat ovat henkilökohtaiset, kappaleella on vielä suurempi vaikutus, mutta on sillä minullekin.

Myös Alice Cooperin Poison on omalla tavallaan erittäin kaunis. Monet ovat sitä mieltä, ettei se ole kunnon rakkauslaulu, mutta mikä sitten sen määrittää? Se ei ole perus-balladi, mutta voimakas ilmaisu ja Alicen karhea, myrkkyä tihkuva ääni ovat aivan omaa luokkaansa.
Koko kappale on täyttä myrkkyä nimestä lähtien, mutta eikö rakkauskin ole?

I want to love you but I better not touch (Don't touch)
I want to hold you but my senses tell me to stop
I want to kiss you but I want it too much (Too much)
I want to taste you but your lips are venomous poison
You're poison running through my veins
You're poison, I don't want to break these chains


Rakkaus on ehdottomasti yleisin kappaleiden aihe, mutta mikä sitten tosiaan tekee varsinaisen rakkauslaulun?
Joko tietty kappale leimataan rakkauslauluksi, mutta kuitenkin jokaisella on oma käsitys rakkauslauluista, ja mitkä niistä ovat kauniita ja mitkä eivät.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: di Napoli - Toukokuu 19, 2007, 21:12:13
Mun isäni sanoisi, että Led Zeppelinin Starway to heaven, mutta mä en.

Legendaarinen The Beatlesin "All you need is love" tietenkin on yksi niistä. Toinen on Laura Pausinin Come se non fosse stato mai amore. Kolmas ehdoton on Cole Nat Kingin L-O-V-E. Jotain niin romanttista.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Ginger - Toukokuu 24, 2007, 10:12:43
Rakkauslauluja, onhan noita.

Minä olen niitä kyynikkoja, joiden mielestä rakkauslaulujen tulisi olla täynnä tuskaa ja angstia. Tai jotain sinne päin. Pienempänä muksuna olin ihan hulluna Toni Braxtonin Unbreak my heart-kappaleeseen ja tulihan sitä Dionin My heart will go on:iakin kuunneltua. Braxton menettelee edelleen, mutta Dionin suhteen minun mittani on aika täynnä. Juu, onhan se nätti biisi, mutta jotenkin sellainen fiilis, että se on hurjan yliarvostettu.

Mutta onhan niitä rakkauslauluja, jotka about vetävät rinnan auki ja iskevät suoraan sydämeen. Hyvänä esimerkkinä voisi mainita HIMin Bury Me Deep Inside Your Heart -kappaleen. Se todella koskettaa, jos sen vain antaa. En tiedät, pystyvätkö itse lyriikat siihen, mutta Ville Valon esittämänä... Kylmät väreet kulkevat pitkin selkää.
Close my eyes
Hold me tight
And bury me deep inside your heart
All I ever wanted was you, my love
You're all I ever wanted it's you, my love


Minulle henkilökohtaisesti sydäntä lähellä on HIMin Isaac-cover Wicked Game. Itse miellän sen kertovan yllättävästä rakastumisesta, rakkauden menettämisestä ja siitä, miten järki ja tunteet tappelevat. En tiedä, onko se kaunein rakkauslaulu, mutta ainakin minun suosikkini.
No, and I never dreamed that I'd love somebody like you
I'll never dream that I lose somebody like you, no
No, I wanna fall in love
(This world is only gonna break your heart)
No, I wanna fall in love
(This world is only gonna break your heart)
..with you


Mutta onhan noita, muita kauniita tietysti euroviisuvoittaja Molitva, Adamsin I do it for you ja niin edes päin.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Miléna - Kesäkuu 05, 2007, 20:31:35
Mielestäni kaunein rakkauslaulu on Dana Gloverin (?) It Is You (I Have Loved), jos oikein muistan niin kyseinen kappale on ollut ainakin elokuvassa Shrek (voin kyllä olla nyt täysin hakosessa…) Se on jotenkin niin täydellinen <3

There is something that I see
In the way you look at me
There’s a smile, there’s a truth
In your eyes


Myös Oopperan kummituksen All I Ask Of You ja Moulin Rougen Come What May ovat rakkauslaululistani kärkipäässä, samoin kuin Elton Johnin Can You Feel The Love Tonight, joka toisaalta ei ehkä ole täysin vain kappaleen itsensä ansiota vaan Leijonakuninkaan ja kaikkien ihanien muistojen, joita kyseiseen elokuvaan liittyy.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: niimp - Kesäkuu 16, 2007, 18:44:41
Vain yhden rakkauslaulun määrittäminen on kamala tehtävä. Romantikko kun olen, niin niitä tulee mieleen monia.

Dionin My heart will go on ja Bon Jovin Always onkin jo mainittu. Titanicin tunnari soi kun tanssin ensimmäisen kerran hitaita ala-asteella, joten se on tällänen kullattu muisto. Ja se tuo mieleen leffan, jossa on ikuinen rakkaus. Siinä on tavoteltavaa, että vois vielä vanhana mummonakin rakastaa samaa ihmistä kuin nyt. Alwaysin sanat jysähtää heti sydämeen, kun sitä biisiä kuuntelee.

Santanan biisi You are my kind on tosi koskettava ja ihana latinokappale. Rakastan sitä musiikkia ja kun siihen lisää ne sanat niin oon ihan myyty. Merkitystä lisää se, että sen soitti mulle ihminen, josta mä tiedän, että se on ajatellu niitä sanoja.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Beatrice - Kesäkuu 23, 2007, 22:19:38
Epätavallinen, outo ja paras;  Mötley Crüe:n You're all I need.

Erottuu joukosta, koska lyriikat eivät ole sitä tavallista "rakastan sinua, enkä voi elää ilman sinua"-lässytystä. Rakkaudensa tähden mies (uskoisin henkilön olevan mies) tappaa naisen.
Lainaus
Sometimes love's better off dead

Ehkä Mötley Crüe ei ajatellut kappaleen olevat niitä nätimpiä lauluja, mutta rakkauslauluksi se on tehty.

You're all I need, make you only mine
I loved you So I set you free
I had to take your life
You're all I need, you're all I need
You're all I need and I loved you so
So I put you to sleep
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: quicksilver - Heinäkuu 15, 2007, 02:33:39
Rakastan rakkauslauluja yli kaiken. Mielessäni on useampia erittäin hyviä ja ihania kappaleita, mutta tämä on ehdottomasti lähimpänä sydäntä.

Queen - Love Of My Life

Love of my life you've hurt me
You've broken my heart and now you leave me
Love of my life can't you see
Bring it back bring it back
Don't take it away from me
Because you don't know
What it means to me
...
You will remember
When this is blown over
And everything's all by the way
When I grow older
I will be there at your side to remind you
How I still love you
I still love you


Freddie Mercury oli aivan uskomattoman upea pianon parina. Tässä kappaleessa hän kuulostaa jotenkin niin..aidolta. Haavoittuvaiselta. Biisi on kaunis ja tuo veden silmille. Brian Mayn harpun soitto on juuri sopiva lisä. Love Of My Life on yksi niistä monista Queenin biiseistä, jotka elää ikuisesti fanien sydämissä. <3
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: hantza - Heinäkuu 18, 2007, 18:06:44
Some people wanna fill the world with silly love songs.. Well what's wrong with that? Ei niin mitaan! Rrrrakastan rakkauslauluja ja olenkin kruunannut seka moulin rougen etta Disneyn suurimmiksi rakkauden julistajiksi. Olen taysin visuaalinen ihminen eli jos lauluun on liitetty kuva, saan siita enemman irti, siksi valinnat. ALADDIN: a whole new world.. ah, se on rakkautta :) Menken antaa savelille syvemman tarkoituksen, se on vain niin kaunista.. Sydan ihan sarkyy, kun kuuntelee hanen savellyksiaan.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Citrus - Heinäkuu 25, 2007, 12:39:11
Hassua, miten monet rakkauslaulut soveltuvat kuunneltaviksi silloin, kun elämä potkii, rakas jättää ja sydän on rikki. En taidakaan kuunnella niitä silloin, kun fiilikset hipovat pilviä. Kummallista minusta, sillä rakkaushan
on ihana asia. Right?

Mm. Black Label Society: I Never Dreamed kuuluu mielestäni juuri tähän masentuneeseen rakkausmusiikkiin. Kaikkea muuta kuin onnellinen, sydäntä repivästä kaipuusta kertova kappale, mutta ah, niin kaunis. Jopa villin rämisevä sähkökitarasoolo kuuluu tähän kappaleeseen kuin nenä päähän tunteella laulettujen kauniiden sanojen viereen.

Mutta ehkä vielä korkeammalle omalla top-listallani yltää hömppäpopin ykkönen, Darren Hayes kappaleellaan Insatiable. Tunnelma kappaleessa on melkein sanoinkuvaamattoman aito. Jotenkin vain niin pystyn samaistumaan tuohon kappaleeseen. Kun kappaleessa lauletaan "...our feet don't even touch the floor...", tuntuu siltä, kuin omatkin jalat kohta saisivat siivet.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Shane - Elokuu 04, 2007, 01:53:48
Myös Alice Cooperin Poison on omalla tavallaan erittäin kaunis. Monet ovat sitä mieltä, ettei se ole kunnon rakkauslaulu, mutta mikä sitten sen määrittää? Se ei ole perus-balladi, mutta voimakas ilmaisu ja Alicen karhea, myrkkyä tihkuva ääni ovat aivan omaa luokkaansa.
Koko kappale on täyttä myrkkyä nimestä lähtien, mutta eikö rakkauskin ole?

I want to love you but I better not touch (Don't touch)
I want to hold you but my senses tell me to stop
I want to kiss you but I want it too much (Too much)
I want to taste you but your lips are venomous poison
You're poison running through my veins
You're poison, I don't want to break these chains

Juuri niin, juuri niin : )

Remember When (by Alan Jackson) on mielestäni sellainen kappale, jonka jokainen nainen/mies tahtoisi kuulla omalta kullaltaan. Kappaleessa muistellaan niitä aikoja, jolloin oltiin vielä nuoria. Mikä tekee sitten tuosta kappaleen minun mielestäni sen parhaimman... sitä kuunnellessa tulee väkisinkin tunne, että Jackson laulaisi omasta menneisyydestään. Kuin laulu olisi juuri hänen vaimolleen, jolloin siitä tulee tietysti hyvin, hyvin henkilökohtainen. Teidän romantikkojen kannattaa ihan oikeasti kuunnella se, jos pidätte vähänkään countryyn vivahtavasta musiikista (Jacksonhan tunnetaan country-musiikistaan). Kitaroilla saa ihmeitä aikaan.

Remember when old ones died and new were born
And life was changed, disassembled, rearranged
We came together, fell apart
And broke each other's hearts
Remember when
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mystica - Elokuu 06, 2007, 13:33:07
Rakkaus laulu... Ensimmäisenä tunee mieleen Maija Vilkkumaan Hiuksissa hiekkaa. Se vaan jotenkin koskettaa sydäntä, ja varsinkin kertosäe:

Sinä yönä rannalla vihdoinkin
ihan varovasti sun kättäsi kosketin.
Aika liikkui hitaammin ja sä
hengähdin hiljaa.

Sinne alle sotkuisen katoksen,
kesä tuli niin äkkii, ja häipyi hiipien.
Me valvottiin palellen,
mul oli hiuksissa heikkaa.


Ja onhan niitä enemmänkin, mutta tämä tuli ensimmäisenä mieleen.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Rainmaker - Elokuu 06, 2007, 18:36:00
Sentencedin You Are The One on suunnattoman kaunis kappale. Se ei ole balladi ainakaan melodialtaan, mutta lyriikat ovat aivan ihanat. Ville Laihialan ääni sopii kappaleeseen todella mainiosti - hänen äänensä on maskuliininen ja voimakas, ja on minusta on aina koskettavaa kuulla rakkauslauluja miehien laulamana. Se on kai eräänlainen tapa sanoa, että "vaikka olenkin tällainen karvainen rontti, minullakin on tunteet". Vaikka minä pidän herkistä ja hitaista rakkausbiiseistä, tällaiset hiukan nopeammat ja raskaammatkin rakkaudentunnustukset ovat todella ihania.

You're the light at the end of the tunnel
The beacon fire in the dark
The glimmer of hope and truly the meaning of my life

I say this with all of my heart

You are the only one for me
Year to year, in words and deed
In all this chaos the trace of clarity
You are the only one I see
My first and last, my all and everything
You are the one

Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Chinoz - Elokuu 08, 2007, 12:02:30
Celine Dion - My Heart Will Go On (Kappale on Titanicin tunnus biisi)

Koskettava kappale, musiikki on haikea voin ainakin itse tuntea Jackin ja Rosen rakkauden. Kappaleen sanat ovat myös haikeita, koskettavia. Kappale on kuitenkin mielestäni paras rakkauslaulu ja jos tanssisin hitaan ihastukseni kanssa, haluaisin tanssia tämän. Kappale kertoo menetyksestä, ja sanat ovat koskettavia varmaan monen mielestä. Kyyneleet kihoavat silmiini usein kun kuulen tämän kappaleen.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Don Hessu - Helmikuu 21, 2008, 19:43:49
Bryan Adams - Heaven ja Bryan Adams - I Will Be Right Here Waiting For You

Ne sanat... Kai ne vaan pitää itse kuunnella ennen kun tajuaa :) Toiset tykkää toiset ei. Laitan vielä linkit..

Heaven - [poistettu]

I Will Be Right Here Waiting For You - [poistettu]

// Youtube-linkit poistettu, tsekkaa täältä (http://www.vuotis.net/index.php?topic=21912.msg516550#msg516550) syy. - Villi Lohi
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Vampyyrityttö - Helmikuu 23, 2008, 17:10:25
Kaksi ehdottomasti kauneinta rakkauslaulua mielestäni on Celine Dion - My heart will go on ja The Bangels - Eternal Flame.
Noista kahdesta en osaa kauniimpaa valita. Molemmat saavat sulkemaan silmät ja ajautumaan unelmien pilvilinnoihin. Ja unohtamaan tämänhetkiset ongelmat ja surut. Voi uppoutua unelmiin jättäen tämän kylmän maan taakse. Sanat ovat hyvät ja tunnelmalliset ja musiikki jolle ei mikään vedä vertoja. <3
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Tidus - Helmikuu 29, 2008, 02:52:26
Kenny Rogers - Lady
Aivan mahottoman kaunis kappale. Tässä on sitä jotain, kaunista ja ihanaa. Rakkautta.

In my eyes I see no one else but you
There's no other love like our love
And yes, oh yes, I'll always want you near me
I've waited for you for so long

Lady, your love's the only love I need
And beside me is where I want you to be
'Cause, my love, there's somethin' I want you to know
You're the love of my life, you're my lady!
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Jennuliini - Maaliskuu 10, 2008, 22:13:33
Mielestäni rakkauslauluissa pitäisi olla jotain tuskan ja kaipauksen tapaista sanoitusta tai sävelmää. Ja mieluisin rakkauslauluni on: Enrique Iglesiaksen: Do you know(?) Siinä biisissä on juuri näitä kahta asiaa jotka mainitsin, ja jos musiikkivideonkin on nähnyt mm. The Voicella, niin siinä Enrique on jo kaipaavan näköinenkin (minkälaiseksi arvatekseni ohjaaja on sen suunnitellutkin). Aivan totaallisen koskettava kappale :)

Do you know, what it feels like loving someone, who's in a rush to throw you away?
Do you know, what it feels like to be the last one, to know the lock on the door has changed?
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: morvanvarjo - Heinäkuu 05, 2008, 12:14:40
Pieni haudastanosto.

Bon Jovin Always on kaunein mielestäni :) Liikutun aina kun kuulen kyseisen kappaleen ja se saa minut melkein aina hyvälle tuulelle jos elämä muuten potkii.
Kyseisestä kappaleesta näyttävät pitävän aika monet muutkin tähän topiciin vastanneet. Enkä ihmettele, upea kappale. Vanha kunnon 80's-rokkarikin osaa herkistellä.

It's been raining since you left me
Now I'm drowning on the floor
You see I've always been a fighter
But without you I give up

Now I can't sing a love song
Like the way it's meant to be
Well, I guess I'm not that good any more
But baby, that's just me

Ihan pakko oli laittaa pätkä vaikka tännekin on jo Alwaysin sanoitukset laitettu miljoona kertaa.
--

Celine Dionin My Heart Will Go On vetoaa myös varsin hyvin. Celinellä on yhtä aikaa herkkä ja voimakas ääni ja hän on varmasti aikamme arvostetuimpia naislaulajia. Lisäksi pidän Titanic-elokuvasta ja kappale sopii uskomattoman hyvin elokuvan kohtaukseen, jonka me kaikki varmasti hyvin muistamme.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mimmi - Heinäkuu 06, 2008, 15:01:07
Rakastan rakkauslauluja yli kaiken. Mielessäni on useampia erittäin hyviä ja ihania kappaleita, mutta tämä on ehdottomasti lähimpänä sydäntä.

Queen - Love Of My Life

Love of my life you've hurt me
You've broken my heart and now you leave me
Love of my life can't you see
Bring it back bring it back
Don't take it away from me
Because you don't know
What it means to me
...
You will remember
When this is blown over
And everything's all by the way
When I grow older
I will be there at your side to remind you
How I still love you
I still love you


Freddie Mercury oli aivan uskomattoman upea pianon parina. Tässä kappaleessa hän kuulostaa jotenkin niin..aidolta. Haavoittuvaiselta. Biisi on kaunis ja tuo veden silmille. Brian Mayn harpun soitto on juuri sopiva lisä. Love Of My Life on yksi niistä monista Queenin biiseistä, jotka elää ikuisesti fanien sydämissä. <3

Perustelit täydellisesti! Laulu on todellakin kaunis ja ihana... Vaikka en yleensä rakkauslauluista pidäkään, Love Of My Life on ihana.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Cassiopeia - Heinäkuu 06, 2008, 16:13:38
Huoh, on niin monia ihania rakkauslauluja, mutta kyllä se miun lempikappale on Celine Dionin My Heart Will Go On. Sitten tulee Elton Johnin Can You Feel the Love Tonight.

Suomalaisista rakkauslauluista parhaimpia on Juha Tapion Ohikiitävää ja Anna Ericsonin Kun katsoit minuun.

Nuo kaikki on niin ihanan tunnelmallisia ja kaipaus on niin lähellä. Näitä kuunnellessa on ihana fiilistellä ja lentää pilvilinnoissa <3 En nyt keksi parempia perusteluja, mutta tuskinpa nämä nyt niitä hirveästi tarvitsevat;)
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Jukka - Heinäkuu 06, 2008, 19:54:14
God Only Knows - The Beach Boys

Kaikkien aikojen hienoin rakkauslaulu. Kenelläkään muulla kuin Brian Wilsonilla ei ole kykyä tehdä näin musiikillisesti ja laulullisesti vetoavaa mestariteosta. Sovitus harppuineen, huiluineen, bassoklarinetteineen ja ranskantorvineen on täysin ainutlaatuinen ja viisiäänisen yhtyeen stemmat jotain sellaista, mitä vain Beach Boysilta voi odottaa. Kappale oli myös teknisenä äänityksenä mullistava, kuten koko Pet Sounds -albumi. Sen verran voin todeta, että nimestään huolimatta kappaleessa ei ole minkäänlaista uskonnollista teemaa. Fraasi "God only knows" on vain puettu laulun muotoon. Kyseessä on paitsi kaikkien aikojen kaunein laulu myös kaikkien aikojen paras laulu ylipäätään.

Angie - The Rolling Stones

Mick Jagger on rock-tulkitsijana lajin ehdotonta huippua. Tätä kaunista 70-luvun alun sävellystä on tukemassa Jaggerin vokaalien lisäksi Keith Richardin hieno kitaraosuus ja tyylillä toteutetut jouset. Kappale on rakenteellisesti yksi Stonesin uran toimivimpia, ja samalla ehkä oma RS-suosikkini kaikista biiseistä. Loistavat sanat kruunaavat tunnepitoisen biisin.

Something - The Beatles

George Harrisonin Beatles-standardi, joka todistaa miehen parhaimmillaan olleen säveltäjänä täysin samalla tasolla kuin rockdiivakaksikko Lennon/McCartney. Aliarvostetun muusikon hienoeleinen kitarointi ja kaunis laulutulkinta vetoavat tunteisiin. Myös McCartneyn bassottelu ja Ringon rumpalointi ovat erinomaista kuultavaa. Mainittu ketjussa aiemminkin ja syystä!

You and I - Stevie Wonder

Miten ne seiskytluvulla osasivat tehdä niin hienoja syntetisaattorisoundeja, kun kasarilla ne taas useimmiten olivat niin kauheita? Se on ikiaikainen mysteeri. Tässä Stevie Wonderin slovarissa on upea ujeltava syna, jota Wonder soittaa vastustamattomalla tavalla. Lisäksi hänen äänensä nousee sellaisiin potensseihin, että samalla nousevat niskakarvatkin. Wonder on balladien kuningas ja tämä on kirkkain hänen kruununjalokivensä.

Rin Tin Tin - Leevi and the Leavings

Göstan tragikoomisen nerokas lyriikka putkahtelee esiin rakkausballadeissakin. Rin Tin Tin päättyy riveihin: "Ja minä olen olemassa vielä, minä vieläkin sua muistelen, vaikka monta vuotta sitten jouduin naimisiin." Kappaleen maanläheinen kerronta ja musiikillisesti upea sisältö tekevät tästä yhden upeimmista Leevi-klassikoista. Ja samalla yhden kaikkien aikojen rakkauslauluista.

Lukemattomia muita hienoja slovareita tulee mieleen, mutta nimenomaan rakkauslauluista nämä ovat korkeimmat huiput. Tai ainakin ne korkeimmat huiput, jotka nyt tulevat mieleen ;)
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Soara - Heinäkuu 06, 2008, 21:32:46
Kaunein rakkauslaulu..

Minun suurin suosikkini kautta aikojen on Hurriganes - I Will Stay kappale. Muistan kun yksi poika lauloi sen aivan ihanasti... Kääk, tämä on vain niin ihana.

I will stay by your side now and forever,
I will always only be in love with you.
Is it true when you say that you love me
and is it true that I'm the one?


Voisin nostaa vielä Zen Café - Todella Kaunis kappaleen. Ihana... *kyynel*

Olet todella kaunis, elät vain yhden kerran
Olet todella viisas, elät vain hetken verran


Kaunis rakkauslaulu on myös Rammstein - Ohne Dich. Kaunis saksaksi laulettu kappale. Tykkään siitä kovasti.

Ohne dich kann ich nicht sein
Ohne dich
Mit dir bin ich auch allein
Ohne dich
Ohne dich zähl ich die Stunden ohne dich
Mit dir stehen die Sekunden
Lohnen nicht


Lopuksi voin vain mainita Dido - Here Whit Me, Kiasma - Leaves, Three Days Grace - I Hate Everything About You, Metallica - Nothing Else Matters, Skillet - Rebirthing ja monia muita mahtavia kappaleita, nämä vain saivat maininnan.

(Aika kappale painotteinen viesti, mutta tälläinen minä olen.)

Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Larten - Heinäkuu 11, 2008, 12:45:16
Sentencedin You Are the One. Sen sanat on niin kauniit, ja nyt sillä biisillä on tunnearvoakin. :) Tykkään biisistä kovasti<3.

Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Chiyo - Heinäkuu 13, 2008, 12:59:26
Hirveän montaa rakkauslaulua en varmaan ole kuullu, joista pitäisin, mutta The Killersien versio Dire Straitsin laulusta Romeo & Juliet on aivan mahtavat kaunis ihana biisi. Melodia itsessään on yksinkertainen kai, mutta silti suloinen. Ei se kai varsinainen rakkauslaulu ole, mutta ainakin tämä kohta on sellainen, jonka haluaisin jonkun sitten aikoinaan laulavan minulle;

I can't do the talk like the talk on the TV
And I can't do a love song like the way it's meant to be
I can't do everything but I'd do anything for you
Can't do anything except be in love with you


Mitä tuohon nyt voi muka lisätä?
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Kuupposen päivä - Heinäkuu 13, 2008, 20:03:42
Njaa, mikä nyt sitten lasketaan rakkauslauluksi ja mikä ei. Jotkut ovat sitä mieltä, että kategoriaan kuuluvat ainoastaan imelät ällösiirappiveisut, joissa kaikki on niiin ihanasti ja kumppani on niiin ihana. Itse kuitenkin luokittelisin myös menetetystä rakkaudesta kertovat kappaleet rakkauslauluiksi - rakkaudestahan niissäkin lauletaan, aikamuoto vain on imperfekti preesensin sijaan.

En oikeastaan ole suuri rakkausvärssyjen ystävä. Ainakaan pelkkä "sua vain yli kaiken mä raakaastan" ei mielestäni oikein riitä sanomaksi, toivoisin jotain muutakin sisältöä tai edes jollain tapaa persoonallista otetta kuluneen aiheen käsittelyyn.
Vaikkapa Romanssi on erityisen ikävystyttävä kappale, koska sillä ei ole mitään muuta sanottavaa kuin "rakastan sinua". Sitä sitten hoetaan hiukan eri asuihin puettuna koko ylipitkän (tai ainakin siltä tuntuvan) veisun ajan. "Ylin riemuni oot...", "Olet aarteeni...", "Olet onneni, unelmain" jne jne jne... Huoh! Tuli jo selväksi!
Jotenkin minulla on sellainen mielikuva, että keski-ikäiset naiset tykkäävät tuollaisista lauluista. Keski-ikäistymistäni odotellessa tyydyn siis hieman naureskelemaan lyriikalle, joka tällä hetkellä kuulostaa minun korvaani hiukkasen kornilta ja yli-imelältä. Hoho. Ehkä henkilökohtainen romanttisuustasoni ei kertakaikkiaan riitä tuollaisen kaman käsittelemiseen. Se ei liikauta mitään sisälläni.

Onnelliset kappaleet eivät muutenkaan oikein jaksa innostaa, koska ne eivät millään muotoa kosketa eivätkä muutenkaan herätä mitään sen erityisempiä tunteita. Ehkäpä lievää ärtymystä tosin, siis tyyliin "tuon biisin sanoittajalla menee paljon paremmin kuin mulla". Mutta todellakin vain lievää, sillä enhän ole kovinkaan kateellisuuteen taipuvainen ihminen. Joka tapauksessa musan avulla on mukava purkaa tunteitaan jä käydä läpi esim. ikäviä kokemuksia (se suorastaan on eräänlaista terapiaa), ja miksipä onnea ja rakkautta tarvitsisi kanavoida musiikkiin? Miksi myönteisistä tunteista pitäisikään yrittää päästä eroon? Siksi ilopillerikappaleissa ei useinkaan ole oikein järkeä.

Toisaalta "hän minut petti, sitten jätti"- tyyppinen lyriikka ei myöskään välttämättä ole ihan minun makuuni. Rasittavaa teiniruikutusta. Onhan se tietysti traagista, jos joku on pettänyt/jättänyt, mutta sekin on hieman kliseinen aihe ja tuo kovin helposti mieleen Gimmel & Tuisku -sonnan. Suoranainen valitus ei siis iske, mutta kyllä tuostakin aiheesta voi saada kelvollista lyriikkaa aikaan, jos sanoittaja jättää kuulijalle hieman tulkinnanvaraa (se tuo runsaasti kiinnostavuutta asiaan ja parhaassa tapauksessa mahdollistaa sanoitukseen samaistumisen useammissakin elämäntilanteissa), keksii hienoja metaforia (harvat osaavat tämän taidon) ja ennen kaikkea onnistuu tunkemaan tekeleeseensä aitoa tunnetta (ettei se kuulosta pelkältä sananhelinältä). Sama toisaalta pätee varmaankin myös preesensrakkausbiiseihin, nyt kun ajattelen asiaa. Eivät nekään ihan aina ole huonoja. "Minä rakastan sinua" on ikävystyttävän kulunut lause, mutta asianhan voi onneksi ilmaista omintakeisemmillakin tavoilla.
     
Offtopikkiako? No ei suinkaan.

Mutta asiaan, mikä siis on minun lempirakkauslauluni... Erittäin vaikea kysymys, oikeastaan. Ainakaan suomi-iskelmäosastolta tai Antti Tuisku -poppibiiseistä se ei siis löydy.
No, mainitaanpa nyt sitten muutama (ei missään järjestyksessä!).

Rin Tin Tin - Leevi and the Leavings

Yhtye on viime aikoina noussut todella nopeaan tahtiin henkilökohtaisella arvoasteikollani. Tämä Rin Tin Tin taitaa olla jopa suosikkibiisini heiltä - ihan vain jo senkin takia, että juuri kyseisen kappaleen voimin Leevi iski tajuntaani oikein kunnolla (ai ai, harvat biisit ovat jumittuneet päähän yhtä vahvasti kuin se). Rin Tin Tin -biisiin kiteytyykin Leevi and The Leavingsin suurin olemus: hilpeä humoristisuus ja jumalaton haikeus ovat kummatkin vahvasti läsnä. Kovin monet sanoittajat eivät osaa sekä naurattaa ja että itkettää samassa kappaleessa, joskus jopa suorastaan samassa säkeessäkin. Gösta osasi ja voi hitto miten hyvin osasikin. Tätäkin biisiä joku voisi ainakin nimen perusteella luulla silkaksi vitsiksi tai vähintäänkin lastenlauluksi, varsinkin kun kertsissä puhutaan villakoirasta. Vähänkin tarkempi tutustuminen kuitenkin osoittaa oitis, kuinka surullinen laulu on kyseessä.
Niin. Nerokkaat verbaaliset oivallukset, hieman musta huumori ja ennen kaikkea TUNNE. Niitä kaikkea tässä on, eikä muuta tarvitakaan. Gösta näyttää, että kappale voi olla hyvä, vaikka siinä ei olisi juuri lainkaan tulkinnanvaraa (yleensä valmiiksipureskellut kappaleet ovat erittäin syvältä perseestä) ja vaikka siinä sanottaisiin sana "suudella" (joka auttamatta tuo mieleen poppisonnan). Hän on onnistunut vangitsemaan sanoitukseensa ihanan haikean tunnelman ja vahvaa kaipuuta entisiin aikoihin, jotka nykynäkökulmasta katsottuna tuntuvat verrattoman kauniilta, vaikkeivat oikeasti välttämättä olleet ihan sitä. Biisi herättääkin minussa väkevän mielikuvan tyypistä, joka istuu haikean näköisen ikkunan ääressä ja muistelee vuosikymmenien takaisia aikoja.
Lyriikka on tietenkin merkittävin kriteeri rakkauslaululle, mutta Rin Tin Tin on kyllä musiikillisestikin verraton mestariteos. Sanoisin, että tässä tapauksessa lyriikka ja melodia tukevat toisiaan vahvan tunnelman luomisessa.

Syksyn sävel - Juice Leskinen

No jos tämä nyt ylipäätään halutaan luokitella rakkauslauluksi... Koska kappale on Juhanin tekemä, sekin tuo tietysti ensimmäisenä mieleen viinan. Tulkintatapoja on kuitenkin useita erilaisia, ja omasta mielestäni kyseessä voisi hyvinkin olla kahden onnettoman ihmisen kohtaaminen synkässä maailmassa. Sanoituksessa rakkausaiheeseen siis yhdistyy maailmantuska, ja kumpaakin aihetta käsitellään äärettömän koskettavasti. Kappaleen syksyisen surumielinen tunnelma vie mukaansa ensitahdeista lähtien eikä päästä otteestaan ennen viimeisiä säkeitä. Lisäksi lyriikan verbaalinen nerous on  - kuten arvata saattaa - vertaansa vailla. Juice osasi saada aikaan uskomattomia metaforia.
Ihan yleisesti voisin myös sanoa, että Juhani osasi lässyttää parhaiten maailmassa. Kun Juhani sanoi sanoituksissaan "Minä rakastan sinua", ei se koskaan kuulostanut kornilta tai kilseiselta; se tuli istui täydellisesti tekstin virtaan ja ennen kaikkea tuli suoraan sydämestä.

Pala siitä - Apulanta

Halusin laittaa tänne Apulantaa. Ongelmaksi muodostui se, että useimmat Apiksen biisit kertovat minulle aivan jostakin muusta kuin rakkaudesta. Päädyin nyt pitkän pohdinnan jälkeen tähän Pala siitä -viisuun, vaikka se ei ehkä päällisin puolin vaikuta varsinaiselta rakkauslaululta. Minun mielestäni se kuitenkin on sitä, menneessä muodossa vain.
Pala siitä näytti minulle, että toisinaan biisit voivat koskettaa ilman tunnetta "tää kertoo just mun elämästä". Kyllä sekin elementti tosin on mukana, muttei niin vahvasti kuin Apiksen kappaleissa yleensä. Lyriikkaan on kuitenkin onnistuttu kiteyttämään kuolevan kauneuden aiheuttama valtavan suuri suru niin välittömästi, että se ei voi olla koskettamatta aivan ketä tahansa. Tämä kappale on kirjoitettu menneen onnen muistolle. Ja kukapa ei olisi kokenut jotain vastaavaa ainakin vähän pienemmässä mittakaavassa?
Myös tässä biisissä kuulijalle on jätetty mahdollisuus oman tulkinnan muodostamiseen, mikä on hienoa. Oma tulkintani oli pitkään erittäin hakusessa (haha, muistan vielä, miten ulalla olin tämän kanssa), mutta auetessaan biisi ravisuttelikin sitten poikkeuksellisen syvältä.
Juice ja Toni muodostavat mielestäni pienoisen sukupolven kielikuvien suhteen. Pala siitä -kappaleessa ne eivät todellakaan ole olennaisin asia, mutta hoitavat kuitenkin tehtävänsä juuri niin kuin pitääkin ja parissa kohdassa edustavat nero-osastoa (eli aiheuttavat kuulijassa valtaisan "minä en ikinä olisi keksinyt tuota" -tunteen).

Poison - Alice Cooper

En pidä kyseisestä artistista erityisemmin (tai ehkä pitäisin, en vain ole tutustunut hänen tuotantoonsa juuri lainkaan), mutta Poison on kieltämättä loistava kappale. Rakkaudesta todellakin voi saada hyvää lyriikkaa aikaan, kunhan toteutustapa vain ei ole tylsän perinteinen ja käytetty. Alice Cooper osoittaa sen tässä nimenomaisessa biisissä. Ihanan häiriintynyt meininki. Juuri se häiriintyneisyys kiehtoo minua, mikä ehkä kertoo jotain persoonastani.
Ehkä biisin viehätys piilee juuri siinä, että perinteiseen lässytykseen on yhdistetty erittäin kieroutuneita ja karuja elementtejä. Tuloksena on mielenkiintoinen ja toimiva kokonaisuus, joka jaksaa aiheuttaa kylmät väreet kerta toisensa jälkeen.
Omaperäisellä tavalla kaunista.
Lordilta muuten löytyy useita hiukan tämäntyyppisiä rakkaussanoituksia. Itse asiassa olisin voinut mainita jonkin niistäkin, mutta Cooperin Poison nyt tuli ensimmäisenä mieleen.

Always On My Mind - Elvis Presley

Elvis on iki-ihana kestosuosikkini, joten täytyyhän yksi hänenkin lauluistaan mainita tässä yhteydessä. Harkitsin asiaa kauan, sillä yleensäkin Elviksen biisit ovat iskeneet lähinnä miehen loistavan äänen ja joissain tapauksissa myös kappaleiden musiikillisen annin vuoksi - imelät rakkauslyriikat eivät koskaan ole olleet minulle SE juttu. Always On My Mind -biisissäkin minua viehättää ennen kaikkea kaunis melodia. Se on ihan oikeastikin kaunis, vaikka Elviksen mahtavan äänen ja loistavien tulkitsijantaitojen vuoksi vähän (tai joskus aika paljonkin) keskinkertaisempaakin musaa jaksaa kuunnella ihan kevyesti. Tämän biisin kohdalla kyse ei kuitenkaan ole pelkästään siitä. Myös sanoituksellinen taso on varsin nätti: herkkää, haikeaa ja ennen kaikkea vilpitöntä anteeksipyytelyä ja oman typeryyden myöntämistä. Ainakin minulle tulee tästä mieleen Elviksen oma avioliitto... Eräässä konsertissa hän omistikin kappaleen ex-vaimolleen Priscillalle. Voi olla, että omakohtaisuus antoi lisää tunteikkuutta Elviksen tulkintaan.

Joo, parempi lopettaa tämä lista tähän.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Lemoni - Heinäkuu 14, 2008, 20:32:06
Joitakin ihania lauluja täällä nyt on jo mainittu moneenkin kertaan, enkä niihin nyt jaksa alkaa paneutumaan, mutta pari omaa juttuani.

Savage Garden - Truly, madly, deeply

I'll be your dream
I'll be your wish I'll be your fantasy
I'll be your hope I'll be your love
Be everything that you need
I'll love you more with every breathe
Truly, madly, deeply do
I will be strong I will be faithful 'cause I'm counting on


Tästä nyt tulee semmoinen fiilinki, että vau, jossain mullekin on varmana sielunkumppani joka haluaisi laulaa mulle noin !!! No, se minun ihanista toiveistani, mutta en yleensä kamalasti tälläisia siirappisia lallatuksia kuuntele, mutta tämä vain on jotain sellaista, josta tulee hyvä ja (ehkä voisi joskus tullakkin?) rakastunut mieli :)

Zen Café - Todella kaunis

Me kohtaisimme aina silloin, kun on tärkeää
Se, ettei kukaan häiritse tai pääse käskemään.
Me antaisimme toisillemme hiljaisuuteen syyn,
Niin sinä ostat aikaa siis ja minä sitä myyn. 


Siinähän se toinen, ja oikeastaan parempi kuin edellinen. Täytyy sanoa etten lyhyen elämäni aikana ole kuullut kauniimpaa sanomaa, enkä ehkä tule ikinä kuulemaan, ja se on ihan hyvä. Se vain on niin että mitä tässä kappaleessa kerrotaan, niin sitä rakkaus mielestäni todellakin on.
(oho joku tämän taisi tuolla jo mainita, noh, aina ei voi voittaa)

Ja sitten tietenkin vannoutuneena fanina Metallica - Nothing else matters. Hmm? Onkohan tämä nyt ollenkaan rakkauslaulu, itse mielikuvituksekkaana löydänmuitakin merkityksiä, mutte ehkä rakkauslauluna sen kuitenkin mieluiten miellän :)

Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Jippu - Heinäkuu 24, 2008, 21:14:06
Juu-u... Onhan noita rakkauslauluja monia, mutta sellaisia mitkä todella kolahtavat ei niin monta. : ))

Ensinnäkin todella Celine Dionin My heart will go on. Osaan koko biisin ulkoa, yhteen aikaan kun tuli vähän katsottua Titanicia ja kuunneltua tätä biisiä.
Tällä hetkellä yksi ihanista rakkauslauluista (vai onkohan tämä edes rakkauslaulu? Pikemminkin angstinen sellainen) on Regina Spektorin The Call joka soi myös Narnia Tarinat: Prinssi Kaspian elokuvan lopussa. :D

You'll come back when it's over
No need to say goodbye


Sai todellakin minut vielä vähän aikaa sitten itkemään. : DD Juuh, enpä nyt keksi enempää mutta tuossa kaksi sellaista kappaletta mitä minä kuuntelen kun olen romanttisella tuulella. ;D

-Jippu

//muoksista Eli nyt olen ihastunut täydellisen biisiin Todella kaunis, mielummin Henna Heikkisen esittämänä. Soi eilen serkun häissä ja ah. <33
Ihkutan, tiedän. Ei voi mitään. Olet todella kaunis, elät vain yhden kerran.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Cailín - Heinäkuu 26, 2008, 22:50:39
Joskus ajattelen kauneimman rakkauslaulun olevan Mika Nuorvan Vierivät Vuodet. Ei mikään tunnettu kappale tai esiintyjä. Mutta tässä kappaleessa hienoa on se, että se oma rakas on selvästi vanhentunut ja silti yhä vain kaunistuu ja alkaa häntä rakastaa yhä enemmän. Rakkautta varten ei siis tarvitse olla nuori tai kaunis.

Saisinpa olla sun, vierelläs silloin kun, hiljenee tienoo ja varjot pitenee.
Olkoon nuoruus vain haihtuva, illaksi vaihtuva, päivä kun kasvoiltasi sädehitä saa, kultaa aurinko kaihosi,
lainehtii laihosi, vierivät vuodet kun vain sua kaunistaa.


//muoksista. Aloinpa kuuntelemaan enemmän Mika Nuorvan tuotantoa, vanhempaa sellaista. Ja löytyipä toinenkin hyvä "rakkauslaulu", eli Tanssit Keittokomerossa
Valo kynttilästä loistaa ja arkimurheet yöhön hukkuu, meill on tanssit keittokomerossa kahdestaan.
Levy rahinaansa toistaa ja tuulikin jo melkein nukkuu, se on suurta kun saa painautua kalleimpaan.


Ehkä ihaninta Mikan kappaleissa on, kun ne ovat niin arkisia. Ei mitään ylimääräisiä Unfaithfuleita tai mitään muutakaan suurempia suruja tai iloja, elämä on tässä, ja siitä otetaan kaikki irti ihan vain olemalla läsnä.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mersu - Elokuu 30, 2008, 16:58:59
Kaunein rakkauslaulu on mun mielestäni ehdottomasti Ronan Keating: When You Say Nothing at All.:) Outoa, ettei kukaan ole tätä tai muita Ronanin biisejä nostanut esille. Vai olenko ä vaan sokea?:D Mutta, tästä erityisen kauniin tekee ehkä juuri Ronan, sillä on niin upea ääni. Ja tässä kappaleessahan on aivan ihanat sanat. Jotenkin itselle herää sellainen tunne, että olisi tosi mahtavaa, jos joku joskus sanoisi mulle noin. Olisi ihanaa oikeasti rakastaa jotakuta tuolla tavalla.:) No, ehkä joskus.:)

Toinen kappale, jonka mä haluan mainita on myöskin Ronania, When the World Was Mine. Jälleen, upea ääni miehellä.:D Mutta tästä tekee mulle erityisen tärkeän myös se seikka, että kun ensimmäisen "kunnon" poikaystävän kanssa meni välit poikki, tämä kappale soi melkeinpä taukoamatta.:)

Ronanilla on kyllä paljon muitakin upeita kappaleita. Kaikissa on upeat sanat upean melodian kanssa, aivan täydellistä.:) Mutta eihän tämä herra kappaleitaan juuri itse kirjoita, että kunnia kyllä menee vähän niille kaikille muille. Mutta vielä kerran: on sillä niin upea ääni, ettei kaikkea kunniaa todellakaan voi muille sysätä!:)
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: momentum - Syyskuu 20, 2008, 23:01:47
Savage Garden - Truly, madly, deeply

I'll be your dream
I'll be your wish I'll be your fantasy
I'll be your hope I'll be your love
Be everything that you need
I'll love you more with every breathe
Truly, madly, deeply do
I will be strong I will be faithful 'cause I'm counting on


Tästä nyt tulee semmoinen fiilinki, että vau, jossain mullekin on varmana sielunkumppani joka haluaisi laulaa mulle noin !!! No, se minun ihanista toiveistani, mutta en yleensä kamalasti tälläisia siirappisia lallatuksia kuuntele, mutta tämä vain on jotain sellaista, josta tulee hyvä ja (ehkä voisi joskus tullakkin?) rakastunut mieli :)
Olen niin samaa mieltä tuosta biisistä. Truly, Madly, Deeply on ehdottomasti <3

Olen myös muiden kanssa samaa mieltä kappaleista Unbreak My Heart, My Heart Will Go On ja Always. Todella kauniita kaikki nuo. Ja hiton vanhojakin itse asiassa. Ainakin nuo kaksi ensimmäistä, mutta hällä väliä. 90-luku onkin musiikin kulta-aikaa.

Minulle itselle tuli nyt kyllä oikosulku, enkä muista mitä kappaleita mun piti tässä mainita. Taidan editoida tätä postia, kun ne tulevat mieleen. :3
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Partybansku - Lokakuu 16, 2008, 12:45:11
Multa löytyy kaksi suosikkia. Ensimmäinen on Savage Gardenin Truly Madly Deeply. Niiin kaunis kappale että <3. Sanat on ihanat ja sävel on niin kaunis. En osaa kuvailla paremmin. Ihana biisi.

Toinen on Elton Johnin Can you feel the love tonight. En edes sanoja niin paljoa kuuntele mutta heti tulee sellanen fiilis että onpa ihana kappale. Ja kun sanoja miettii niin kuulostaa tosi kauniilta. Nääh, olen huono perustelemaan mutta noi kaksi biisiä vaan on niin ihania.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Cornelius Deemson - Joulukuu 10, 2008, 18:22:54
Vaikkapa joku näistä:

Since I've Been Loving You - Led Zeppelin
Jimmy Page vetäisee hienot kitarasoolot ja melodia on kaunis ja tarttuva. Sanat seuraavat toisiaan hyvin. Antaisin kouluarvosanana -10.
Don't Cry - Guns 'N' Roses
Ei Use Your Illusion I:n paras biisi, mutta sen kauneimpia rakkauslauluja heti November Rainin ja Estrangedin jälkeen (joka kylläkin löytyy UYI II:lta)
Mama I'm Coming Home - Ozzy Osbourne
Tällaista sitten syntyy, kun suurin vaikuttaja on Beatles, kuten Ozzylla oli. Wylde soittaa hienon kitarasoolon ja melodia ja akustisuus on tarttuvaa. Tähän biisiin kylläkin kyllästyy aikanaan, mutta aina se jaksaa uudestaan kiinnostaa.
Angie - The Rolling Stones
Tämä on parhaita akustisia rakkauslauluja maailmassa. Muutkin Goats Head Soupin biisit ovat hyviä. Pidän tätä biisiä ennemin Keithin kuin Mickin biisinä.
Here Comes to Sun - The Beatles
George Harrison teki Beatlesille varsin vähän biisejä verrattuna John Lennoniin tai Paul McCartneeyn. Mutta kaikki Georgen biisit, jopa osa niistä intialaisvingutuksdista olivatkin erittäin hienoja. Kuten tämä, Something tai While My Guitar Gently Weeps.
It's Me - Alice Cooper
En nyt juuri muista sen levyn nimeä, miltä tämä biisi löytyy. Kuitenkin biisin akustisuus ja vahva side 60's/80's yhdistelmään näkyy. Tiedän että tämä ainakin löytyy Cooperin Classiks-levyltä.
Behind Blue Eyes - The Who
1970-luvun alusta erittäin onnistunut klassikko The Wholta. Pete Townshend hoitaa kitarat erinomaisesti ja Roger Daultreyn vahva ääni tuo korostuksen tunnelmaan. Kannattaa kuunnella.

Kaikille tiedoksi, että nuo ovat ihan kuuntelemisen arvoisia biisejä, että ei kun YouTubeen vain kuuntelemaan.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Ikira - Joulukuu 20, 2008, 19:47:11
Bleak- yhtyeen biisi Any Given Day.

Sanat eivät riitä kertomaan kappaleen kauneutta, vaan se pitää kuulla itse. Kauniisti tulkittu, kauniit sanat ja ihana melodia. Koskettava kappale, jole ei löyty vertaista.

Dawn finds its prayer
the drops on my face
when words die on my lips
and clothe you in silence

She laid me soflty on her heart
So safely cradled... In her arms

My world lives its memory
moments stay still in me
You're gone, your scent lingers
like the sun on my fingers

She laid me soflty on her heart
So safely cradled in her arms
She laid my head into sleep
So safely cradled. So safely cradled.

Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: kasiolove - Joulukuu 27, 2008, 23:03:36
Tällä hetkellä minun sydäntäni lähinnä on Amy Winehouse - Will you still love me tomorrow.
Jotenkin sopii niin hyvin tähän tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja muutenkin mielestäni todella kauniit sanat, jossa piilee jotenkin niin paljon sellaisia kysymyksiä, jotain tulee aina mietittyä. Ja Amyn tulkinta on mielestäni myös todella kaunis.

Myös The Rolling Stones - Angie on todella uskomattoman upea kappale, sanat varsinkin todella hienot.

Eppu Normaali - Kaikki häipyy, on vain nyt on myös hyvin koskettava kappale, ainakin minun mielestäni. Kaunis ja paljon ajatuksia herättävä kappale.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: puolipro - Joulukuu 31, 2008, 12:11:09
Muokkailempas kun enää ei ihan kaikki pidä paikkaansa:f

Joku tuossa äsken mainitsikin Bleakin Any given dayn, aivan ihana kappale.
Lainaus
Sanat eivät riitä kertomaan kappaleen kauneutta, vaan se pitää kuulla itse.
Aivan näin. Muutkin perustelut pätevät ^

Sitten on tietenkin Bleak ft. Ana Johnsson (äh en osaa kirjoittaa tuota sukunimeä;x) - Fate. Sanat ovat jotain niin hyvää että aijjaijjai. Caleb laulaa kuin sulaa hunajaa vaan ja tulkitsee tunteita upeasti pelkällä äänelläänkin. Ihania elementtejä kuuluu kappaleesta, kaikkia erikoisefektejä ja voi että. Ana ja Caleb tukevat äänillään upeasti toisiaan. Voi voi voi kun en keksi mitään älykästä selitystä tähän:><3

Simple plan - Save you. Ymmärtääkseni ei ole ihan rakkauslaulu vaan liittyy jotenkin Simple planin jäsenten läheisten syöpään tai jotenkin. Kuitenkin jos tämän tulkitsee rakkauslauluna niin oikein ihana. Tämä laulu alkaa oikein ihanasti, laulu eteenkin ja kun niin yksinkertainen että<3

Tätä tarvitse varmaan perustellakkaan; Celine Dion - My heart will go on. Sitten myös Heart - Alone (se kylläkin romanttisempi Celine Dionin versiona).
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mimmi - Tammikuu 02, 2009, 10:51:12
Something - The Beatles

George Harrisonin Beatles-standardi, joka todistaa miehen parhaimmillaan olleen säveltäjänä täysin samalla tasolla kuin rockdiivakaksikko Lennon/McCartney. Aliarvostetun muusikon hienoeleinen kitarointi ja kaunis laulutulkinta vetoavat tunteisiin. Myös McCartneyn bassottelu ja Ringon rumpalointi ovat erinomaista kuultavaa. Mainittu ketjussa aiemminkin ja syystä!

Mulla on viharakkaussuhde tähän lauluun! Joskus laulu ottaa päähän ja rankasti hennon kitaroinnin ja herkän laulun takia, mutta toisinaan se on kuin enkelkuoro syömässä myrkkysieniä alasti pakkassäässä, eli erittäin ihanaa kuunneltavaa. George aliarvostettu? No jaa, en ehkä sanoisi noin, George vain sattui jäämään vähän Johnin ja Paulin taakse. Ja Ringon rumpalointi, noh, ainahan se on ilo korvalle!

Beatlesilla on myös muita rakkauslauluja, jotka ovat erittäin mahtavia ja todella hyviä, mikä ei sinänsä ole yllätys kun suurin osa kyseisen poppoon jodlauksista käsitteli rakkautta. Olen jostain jännästä syystä aivan rakastunut You've Got To Hide Your Love Awayhin Johnin aivan erittäin ihanan komppauksen takia! Ah, ah ja ah! Pidän myös todella paljon While My Guitar Gently Weepsistä, joka on lempparigeorgeni. Nääh, en nyt jaksa ruveta tähän almost jokaista Beatlesin laulua perusteluineen näpyttelemään, sillä Beatlesilta jos joltain löytyy hienoja rakkauslauluja. Joskus niitä jaksaa kuunnella aina ja aina ja aina uudestaan, mutta toisinaan johnpaul on suorastaan kuvottavaa kuultavaa. She Loves Youn kaltaiset rakkauspoppihömpät ovat erittäin hilpeää kuunneltavaa, mutta ei niitä kovin kauniiksi voi sanoa. Tai no, voihan. Kauneus on kuuntelijan korvassa!

The Arkin rakkauslaulut ovat vertaansa vailla! Varmaan lemppari lempirakkauslauluni löytyvätkin The Arkin tuotannosta, kuten All I Want Is You ja kaikki muut. Abbalta taasen löytyy sitten sellaisia vähän sellaisia hassuja rakkauspopiskahömpsää, jota ei kyllä kovin kauniiksi kauniiksi voi tituleerata.

Elikkäs pysyn siinä vanhassa kannassani, että Love Of My Life on se kaikista kaunein rakkauslaulu... Vaikka pidänkin The Arkin All I Want Is Yousta enemmän. Brokeback Mountainin soundtrackilta löytynee muuten tosi kauniita lauluja, instrumentaalisina meinaan.

Rakastan myös Queenin You're My Best Friendiä. Rakkautta, rakkautta, rakkautta!

Ja minä inhoan sitä Titanicin uilutusta, hyh.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Bolina May - Helmikuu 02, 2009, 13:11:33
Aivan ehdottomasti Celine Dionin My Heart Will Go On!!!
Se vain on jotenkin niin kaunis ja surullinen ja epätoivoinen. Kuulin kappaleen ensimmäisen kerran koulun diskossa ja vasta paljon myöhemmin sain tietää sen olevan Titanicista, jonka sitten katsoinkin jossain vaiheessa. Nykyisin se tulee mieleeni joka kerta kun kuulen sävelenkin tuosta kappaleesta.

On sitä sitten monia monia kauniita ja ihania rakkauslauluja, mutta veisi tunteja luetella ne kaikki :).
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: April - Helmikuu 02, 2009, 14:06:43
Rakkauslauluja on paljon.Finlandersin-oikeesti;"tahdon oikeesti olla sinun,enkä vain leikisti rakastaa.."Paljon muistoja,ihku kappale.Anna Erikson-Juliet ja Joonatan,Eurooppa 3.Pidän paljon suomalaisista rakkauslauluista,mutta kyl ulkomainenki menee,kuten Celine Dion,Bon Jovi..
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: sunshine - Helmikuu 03, 2009, 16:49:36
Celine Dion - My Heart Will Go On
Tämä on taidettu mainita täällä jo monen monituista kertaa, mutta kyllä se pitää silti listalle laittaa. Laulu on todella kaunis ja surullinen, hyvä etteikyynelet nuose silmiiin kun kuuntelee. Laulun sanat ovat ihanat ja melodia solvuu ihanasti eteenpäin..

Hoobastank - The Reason
Tätä en ole huomannut mainittaneen (kirjoitetaankohan edes noin?) mitä ihmettelen syvästi.
Laulu on niin ihana, että sitä voi kuunnella vaikka tunnin putkeen (olen kokeillut :)). Sanat on täydellisen ihanat ja vähän surullisetkin. Sävel on tarttuva ja sanat aika helppo oppia..
I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you


Näitä on paljon muitakin ihania, mutta ei oikein tule mieleen tällä hetkellä..
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mab - Helmikuu 04, 2009, 22:38:47
Mun lempparirakkauslauluni taitaa olla tätä nykyä Vienna Tengin Eric's song. Mä valkkasin sen, koska se on Vienna Tengin lauluista (niistä mun tuntemistani) ehkä kaikista rakkauslaulumaisin, mutta lauluna mä tykkään siitä yhtä paljon kuin monista muistakin kyseisen artistin lauluista. Hänellä on niin kaunis ääni ja laulut ovat niin rauhallisia ja tyylikkään yksinkertaisia, että muhun uppoaa aivan täysillä. En ole vielä viitsinyt läheskään kaikkien kohdalla tutkia sanoituksia (kun en kaikista saa selvää pelkästään korvakuulolla) kun niitä on niin kiva ihan vain kuunnella ymmärtämättä kaikkea.   

Mutta tykkään mä toki monista muistakin rakkauslauluista. Varmaan kaikki mun kuuntelemat musikantit ovat tehneet ainakin yhden rakkausaiheisen laulun (ja vielä useammat monta) :)
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Wend - Helmikuu 28, 2009, 13:18:39
niin kuin nyt, vielä silloin
kun päivät toistavat itseään
kun luet lehden ääneen
kun pensaat ikkunan alta kuolee
rakastan sinua

smg - vierailla kallioilla


Pidän eniten suomenkielisistä rakkauslauluista, en ole ihan varma, miksi. Kai se tuntuu jotenkin henkilökohtaisemmalta kuunnella sanoja omalla äidinkielellään. Mun sydämessä on kyllä paikka myös muunkielisille rakkauslauluille, totta kai. Sellainen klisee kuin Bon Jovin Always on mulle kamalan rakas, varsinkin alkuperäisenä versiona - kuuntelen sitä juuri nyt - ja Savage Gardenin Truly madly deeply. Ja monet, monet muut.

Harmittaa vain se, että tietyistä rakkausbiiseistä tulee niin selkeästi mieleen joku entinen seurustelukumppani. Kun niitä voisi periaatteessa omistaa jo jollekin muulle. En tiedä. Muistoja nekin, hyviä muistoja.

Olen yliherkkä romantikko ja melkein itken aina kun kuuntelen rakkauslauluja. I want nothing more that to sit outside heaven's door and listen to you breathing.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Lusitania - Maaliskuu 08, 2009, 09:54:41
Ihanaa lukea näitä, kun kaikki biisit ovat niin... no rakkauslauluja. <3

Minä tahdon sanoa myös yhden, joka koskettaa niin syvältä aina, kun sitä kuuntelee. Rakstan tätä. <3

Negative - Touchless
Tämä on tällainen kaipaus ja ikävöinti kappale, ei mikään onnellinen tässä ja nyt. Mä en ole koskaan osannut kuunnella sellaisia onnellisia lauluja, tässä on sitä särmää, kun tietää, että kaikki särkyy. Mutta ikävähän on kauneinta kaikista, eikö niin?
Pidän tässä eniten siitä koruttomuudesta, suorasta pyynnöstä Hold me, kiss me, love me, don't ever leave me
Tämä kappale on jotain mitä ei voi sanoin kuvailla, tämä on rakkauslaulu. <3


Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Hassu - Maaliskuu 08, 2009, 10:03:25
Näitä on niin monia :) Parhaimmistoon kuuluvat ehdottomasti Gunnareiden Don't Cry, November Rain ja Since I don't have you. Aerosmithin I don't wanna miss a thing on myöskin aivan huippu, kuten myös Sebastian Bachin By  your side.

Listani on aivan loputtoman pitkä :D Ehkä minun pitäisi tehdä rakkauslauluille oma playlist Last.fm:ssä niin tämä olisi helpompaa :) Tuossa yllä mainitsemassa "listassa" ei siis ole edes raapaisua niistä kauneimmista rakkauslauluista, jotka tiedän. Liian vaikeaksi menee valita paras tai luetteloida kaikki :D Lauluja tulisi päälle sata, eikä niistä parasta osaisi valita hullukaan :>
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Gretel - Toukokuu 06, 2009, 20:41:46
Minulla biisimieltymykset vaihtuvat kaikin puolin tiuhaan tahtiin, milloin kenenkin henkilön mukaan, tai muistojen siivillä.
Tärkeintä on se, että tunnistan kappaleesta itseni, ja harvoin se onnistuu kovinkaan iloisista tekeleistä.
Moniin kappaleisiin liittyy muistoja, Cat Stevensin Wild world on merkittävä, koska esitin sen itse viime vuoden kevätjuhlassa, jossa todellakin näin viimeistä kertaa monia ja sanoin paljon hyvästejä.

Now that I've lost everything to you
You say you want to start something new
And it's breaking my heart you're leaving
Baby I'm grieving


Slipknotin Snuff on toinen tämän hetkinen suosikki. Sehän ei välttämättä ole kaikkien mielestä rakkauslaulu, koska se on aika katkera ja menetyksenmakuinen. Minuun se uppoaa lähinnä sen takia, että nykyinen "ihastukseni" soitti sen minulle, ja parin ikävän tapahtumasarjan jälkeen hän myös tulee siitä mieleen. Kuitenkin on kamala ikävä, ja välitän niin paljon, että tämä pistää suolaveden valumaan. Ja niitä muistoja...

Bury all your secrets in my skin
Come away with innocence,
and leave me with my sins
The air around me still feels like a cage
And love is just a camouflage
for what resembles rage again...

So if you love me, let me go.
And run away before I know.
My heart is just too dark to care.
I can't destroy what isn't there.
Deliver me into my Fate
If I'm alone I cannot hate
I don't deserve to have you
My smile was taken long ago
If I can change I hope I never know
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Kahvinakki - Heinäkuu 05, 2009, 01:25:06
Kauneimmat rakkauslaulut. Ensin täytyy määritellä mikä on kaunista. Kaunista on tässä tapauksessa se mikä on aitoa ja tehty tunteella.
Olen varma, että kauneimmat rakkauslaulut syntyvät kynttilän valossa talvisena myrskyisenä yönä, kun kaipaa oman rakkaan lämpöä kaikkein eniten. :)

Jos aloitan listaukseni vaikka siitä mikä on ollut suosikkini jo kauan.
Sia - Breathe Me

Be my friend
Hold me, wrap me up
Unfold me


Ei ole toista näin aitoa kappaletta. Epätoivon kuulee laulajan äänestä ja sen miten haavoittunut hän on. Ei tämä ehkä mikään rakkauden ylistys ole, mutta jotain elämää suurempaa tässä piilee. Jotain millä luokittelen tämän rakkauslauluksi.

Toinen, mikä iski sydämmeeni kuin veitsi joulukinkkuun.
Snow Patrol - Chasing cars

Those three words
are said too much.
They're not enough.


Nuo lauseet sukeltavat rakkauslaulujen syvimpään ytimeen. Tämä kappale puolestaan on nuoruuden, rakkauden ja elämän ylistystä. Mutta se ei ole silti mitään Disney- romantiikkaa.

Kolmas, tältä erää viimeinen kaunis rakkauslaulu.
Coldplay - Gravity

Baby, it's been a long time coming
Such a long long time
And I can't stop running


Tätä kappaletta kuunnellessa tulee sellainen olo, että tätä rakkauden on oltava. Se koskettaa kaikkia ja kestää ikuisesti.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Jippu - Heinäkuu 16, 2010, 14:15:30
MUSE-Neutron star collision (love is forever)

Aivan ihanat sanat. Enpä osaa muuta sanoa.

My love, will be forever
And we'll die, we'll die together
And lie, I will never
Cause our love, will be forever
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: tulppaanipenkki - Heinäkuu 16, 2010, 22:51:53
Tämä on paha! En todellakaan tiedä. Ensinnäkään en tiedä, mikä luokitellaan rakkauslauluksi ja toiseksi, en pidä monistakaan rakkauslauluista. Ehdoton EI My Heart Will Go Onille, se on vähän... kulunut. Vaikka onhan sitä joskus tullut pimputeltua pianolla ja kieltämättä se ihme huilu siellä taustalla on ihana, mutta ehdoton ei silti. Lisäksi en pidä The Beatlesin suurimmasta osasta sellaisia kunnon lässynlässyn rakkausbiiseistä, vaikka muuten bändi on varsin kelpo. Eikä niissä lässybiiseissäkään mitään vikaa ole. En vain tahdo puhua niistä, kun kyseessä on Kaunein rakkauslaulu. Minusta sen on oltava jotain äärimmäisen aitoa!

Kaikkein kauneinta rakkauslaulua en osaa nimetä, koska en ole kuunnellut kaikkea maailman musiikkia, mmutta vahvasti kärkisijoilla on Queenin You Take My Breath Away. Se on sellainen vähän ernu, ehkä vähän lässynlässyn, mutta jotenkin niin aito! Siitä lähtien, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa, ajattelin sen olevan hyvin erityinen rakkauslaulu, hyvin herkkä ja surullinen, toivoton. Ei mikään upea_fiilis_rakastan_sinua_4evah!<3, vaan no... rakkauden toinen puoli.

Pitää sanoa, että myös Love Of My Life on ihana. Mutta liian... jotain ollakseen yhtä hyvä, kun You Take My Breath Away, joka on itse asiassa aika karu siihen verattuna.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Azura - Heinäkuu 21, 2010, 22:44:01
Tajusin hetki sitten löytäneeni ehkä kauneimman rakkauslaulun. En ole ikinä koskaan oikein tykännyt liian iloisista rakkausbiiseistä sillä niistä ei välity tunnetta yhtä hyvin kuin surullisista, ja vaikka suurin osa biiseistä kertookin rakkaudesta, erityisen kauniita biisejä on tosi hankala löytää. Tänään, kävellessäni kotiin viileässä tuulessa ylläni jokseenkin punainen taivas kuuntelin Sonata Arctican Draw Me:tä. Silloin oivalsin että sen sanat ovat vain yksinkertaisesti ainutlaatuiset ja sen rakkaustarina on niin surullinen, että minua alkoi väkisinkin itkettää, biisin kauneuden ansiosta. Lopetusraidaksi biisi on täydellinen. Etenkin sanat ovat tehneet minuun vaikutuksen:

blessed with an eye to see things as they are, will you draw me?
up there on the wall, looking down to us all, you never saw me
i found a pen, and i outlined a life
you've never cried, i think i saw a tear in your eye

your eyes tell the tale, i will not ask again
now i see what you've lost, nothing is quite the same
by the love of my heart, cut my drawing in half
for i think i'm like you... should you draw me...

...someone save me


Sonatalta löytyy ihan mielin määrin noita elämää suurempia rakkaustarinoita esim Juliet, mutta minusta ne kappaleet ovat enemmänkin upeita kuin kauniita, sillä ne ovat liian monimutkaisia osoittaakseen sitä samaa kauneutta jota Draw Me:ssä on. Siksi se on suosikkini.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mab - Elokuu 11, 2010, 14:52:16
Nyt mulla on uusi vanha suosikki. En tiedä, onko kukaan muu täällä nähnyt sellaista kiinalaista kauhukomediaa kuin  Aavesoturi (Sien nui yau wan, 1987) (http://www.imdb.com/title/tt0093978/). Se tuli televisiosta joskus yli kymmenen (viisitoista?) vuotta sitten ja tässä jokin aika sitten vanhempieni luona käydessäni tulimme katsoneeksi sen videolta nostalgiamielellä. Tehosteista on tietysti aika jättänyt, mutta visuaalisesti elokuva on edelleen todella näyttävä ja tarina on hauska ja jännittävä. Vai voiko kukaan muka vastustaa tuhatvuotista puudemonia, räppäävää taolaispappi-soturia tai verojenkerääjän ja kummituksen romanssia? Koska elokuvassa on paljon musiikkia, myös tuolle romanssille on oma laulunsa, youtube-kommenttien perusteella nimeltään 黎明不要來 (Let the Dawn Never Come). Mä en ymmärrä laulusta sanaakaan (elokuvassa oli kyllä tekstitykset, mutta enhän mä niitä enää muista), mutta se on aivan jumalaisen kaunis kaikin puolin. En uskalla suoralinkittää sitä tänne Vuotiksen sääntöjen takia, mutta jos laittaa youtubessa hakusanoiksi A Chinese Ghost Story Theme, niin se tulee toisena listassa (ei siis leffan main theme), se sinisävyinen.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Amyna - Elokuu 14, 2010, 10:23:21
Paras rakkauslaulu on ehdottomasti Somewhere in Time.
En lainaa sanoja, koska en osannut päättää, mikä sanoissa toisi niin hyvin esiin kappaleen syvimmän olemuksen, kun parasta on melodia. Mutta sen kuuleminen ekan kerran oli kuin pitkän eksymisen jälkeen jonkin nostalgisen löytämistä. Melodia on ihanan viipyilevä, vähän kuin aikaan pysähtynyt ja maailmasta irrallinen. Voi olla osittain liian dramaattinen perusrockihmisille, mutta ehkä se juuri tekee siitä niin henkilökohtaisen.

Kappaleen innoittamana katsoin myös elokuvan (Somewhere in Time), joka on 80-lukulainen historiallinen scifiromanssi. Ja täytyy sanoa, että säveltäjä ei olisi voinut täydellisempää kappaletta elokuvalle luoda.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Laku - Syyskuu 29, 2010, 16:21:30
Romanttisena ihmisenä pidän paljon erilaisista rakkauslauluista. Yleensä parhaiten iskevät enemmän tai vähemmän raskaampien bändien slovarit (Rammstein, Metallica, Buller for my Valentine, Slipknot). En tiedä, jotenkin ne vain ovat erilaisia kuin ne lässynlässyn teini-ihkutuskappaleet. (Hauskintahan on, että en juuri noita biisejä mainitse, sillä suosikkini ovat jo mainittu topicin aiemmilla sivuilla. :'D) Olen huomannut, että useimmiten pidän miesartistejen/bändien biiseistä, jostain syystä. :)
Rakkauslauluissa mielestäni on tärkeää melodia ja sanat. Jos melodia herättää tunteita, katson poikkeuksetta myös sanat. Niin se homma vaan menee. Monet biisit, joista pidän, ovat sellaisia joista tulee olo: "Tämähän on niin kuin omasta elämästäni!"
Tässä nyt kuitenkin joitakin suosikkejani, en todellakaan listannut kaikkia! :'D

Secondhand Serenade- Your call
I was born to tell you I love you
And I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight


Kaunis kappale. Pidän laulajan äänestä ja melodiasta. Varsinkin akustinen versio iskee. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Jippu- Kii
Sanat ovat kauniit, ja silloin kun ihastuin tähän kappaleeseen, ne olivat kuin suoraa omasta elämästäni. Pidän myös Jipun äänestä tässä biisissä.

Herra Ylppö & Ihmiset- Hylättyjen valtakunta

Lifehouse- Everything
'Cause you're all I want
you're all I need
You're everything, everything

Tämä on epävirallisesti poikaystäväni ja minun biisi. :) Pidän sanoista ja melodiasta.

Michael Whalen- I Have Loved You For a Thousand Lifetimes
Kuuntelimme tätä Prahassa repeatilla ja nukahdimme kaveriporukan kanssa samaan sänkyyn (tai siis olimme yhdistäneet kaksi sänkyä). Aamulla heräsi ja näki kaveripojan ensimmäisenä vieressä (kieltämättä oli semmoinen wtf -hetki aluksi)... :) Nyt olen sitten kuunnellut tuota, ja kappale on todella kaunis.<3
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Sinnu - Lokakuu 09, 2010, 03:37:47
Perjantaiyö, hieman hömppä olo ja Spotify aiheuttivat pakonomaisen tarpeen kirjoittaa tähän ketjuun. Rakkaus on vaan niin kaunis aihe, että rakastan kuunnella rakkaudesta kertovia veisuja, joskus tekee mieli kuunnella tosi siirappista matskua, kun taas joskus menee vähän kevyempi settikin.

Ehdoton rakkauslaulujen kuningas on Eppujen Joka Päivä Ja Joka Ikinen Yö, joka tässä topikissakin on mainittu jo ainakin kertaalleen. Mielestäni kyseinen kappale on sanoja ja melodiaa myöten niin täydellinen rakkauslaulu, että jos on oikeasti rakastunut johonkin niin melkein sattuu kun sitä kuuntelee. :--(
"Vaikka vuoksesi myrkkyä joisin, voisin karhuja kengittää" exactly.

Barry Louis Polisarin All I Want Is You on siitä Axen (?) mainoksesta tuttu biisi. Jäi soimaan päähän inhoittavasti, joten tutustuin paremmin ja nykyisin kuuntelen tätä melkein koko ajan hymy korvissa. Siis paremmalle tuulelle ei tässä voi tulla, ihana pirteä rakkauslaulu! Allekirjoituksessaniki on tuo pätkä sanoista, jotka voitte lukea täältä (http://www.stlyrics.com/lyrics/juno/alliwantisyou.htm). Onhan noi ehkä vähän kliseiset (tai ehkä vähän enemmänkin :-D) mutta hei, kliseet toimii!

Elton Johnin Can You Feel the Love Tonight on myöskin mulle tosi tärkeä biisi ja katson sen kuuluvan ihan näihin rakkauslauluklassikoihin. Olen pienestä pitäen katsonut Leijonakuningasta paljon, joten kappale on ihan lapsuudesta asti tutuksi tullut. Töissä eräissä häissä ollessani oli tilattu soittamana pianisti, joka soitti erilaisia rakkauslauluja. Mukana oli myös mieslaulaja, joka sitten pianon säestyksellä laueleskeli näitä kappaleita. Parhaiten mieleen jäi juuri tämä Can you feel the love tonight, oli muuten niin käsittämättömän kauniin kuuloista, että meinas tällä tarjoilijalla tulla tippa linssiin sitä kuunnellessani. Omiin häihin haluan aivan varmasti myös tuollaisen kokoonpanon soittamaan tätä biisiä! Ihana, ihana, ihana.

Neon 2 - Kemiaa! Kaikkihan tän tietää, on myöskin sellainen hyväntuulen rakkauslaulu. Sanat osuu harvinaisen oikeeseen.

Siinä täytyy olla rakkautta
siinä täytyy olla unelmii
mannapuuroa ja mansikkaa
juuri oikeenlaista kemiaa
sen täytyy joskus satuttaa
sen täytyy voida naurattaa
ei siitä muuten mitään tuliskaan
ilman oikeenlaista kemiaa


Sitten on näitä mitä on mainittu useammankin kerran, enkä viitsi niistä nyt alkaa sepittää samaa mitä on jo sanottu: Bon Jovin Always, Celine Dionin My Heart Will Go On, Elton Johnin Your Song, Beatlesin biisit...
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Túrin Turambar - Lokakuu 14, 2010, 22:06:45
Tajusin hetki sitten löytäneeni ehkä kauneimman rakkauslaulun. En ole ikinä koskaan oikein tykännyt liian iloisista rakkausbiiseistä sillä niistä ei välity tunnetta yhtä hyvin kuin surullisista, ja vaikka suurin osa biiseistä kertookin rakkaudesta, erityisen kauniita biisejä on tosi hankala löytää. Tänään, kävellessäni kotiin viileässä tuulessa ylläni jokseenkin punainen taivas kuuntelin Sonata Arctican Draw Me:tä. Silloin oivalsin että sen sanat ovat vain yksinkertaisesti ainutlaatuiset ja sen rakkaustarina on niin surullinen, että minua alkoi väkisinkin itkettää, biisin kauneuden ansiosta. Lopetusraidaksi biisi on täydellinen. Etenkin sanat ovat tehneet minuun vaikutuksen:

blessed with an eye to see things as they are, will you draw me?
up there on the wall, looking down to us all, you never saw me
i found a pen, and i outlined a life
you've never cried, i think i saw a tear in your eye

your eyes tell the tale, i will not ask again
now i see what you've lost, nothing is quite the same
by the love of my heart, cut my drawing in half
for i think i'm like you... should you draw me...

...someone save me


Sonatalta löytyy ihan mielin määrin noita elämää suurempia rakkaustarinoita esim Juliet, mutta minusta ne kappaleet ovat enemmänkin upeita kuin kauniita, sillä ne ovat liian monimutkaisia osoittaakseen sitä samaa kauneutta jota Draw Me:ssä on. Siksi se on suosikkini.

Olin juuri kirjoittamassa samaa, mutta sitten huomasin viestisi. Samoilla linjoilla olen :)

Toinen on ehdottomasti White Pearl, Black Oceans SOnatalta. Itse tarinasta voisi hyvinkin tehdä elokuvan mielestäni. Koko tarina on minulle erittäin henkilökohtainen ja kaunis... Pidän juuri surullisemmista tarinoista, ja tämä ei tuo poikkeusta. Koko build-up kasautuu lopussa ja siinä on joskus tullut kyynel silmään. Päähenkilö on hyvin traaginen hahmo, elää koko elämän yksinäisyydessä, rakastuu ja kuolee huomenna yksinäisyydessään kaikkien vihaamana...

Sanat ovat myös nannaa:

She had found the sails for the following night.
The town, for her, was getting way too small.
She promised to be mine forever, for that one night ...

Moments, passion, small defeats.
Concealed emotions found in me.
"You gave life to a brand new me ..."


Tässä kohtaa vielä tunnelma on iloinen, mutta kohta rakkaus loppuu tytön kuollessa aaltoihin. Kun syrjitty mies sitten tulee takaisin majakalleen, hän on menett'änyt kaiken, ja tuon yhden yön ja yhden rakkauden tähden tappaa itsensä:

10,000 steps down, round and round,
one night on the town and I'm hell bound.
Black oceans beneath, come and swallow me!
All on board the White Pearl have died,
coastal reef come claim my life!
Black oceans beneath, come and swallow me!

My little tower, seal my fate,
help me pay back - end their hate.
Black oceans beneath, come and swallow me!
One direction; down, down, down ...
pitch black night for my old town,
black oceans beneath shall now swallow me.


<3
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mustepullo - Lokakuu 24, 2010, 17:58:08
Pink Floydin wish you were here on mielestäni kyllä aika hyvä ehdokas kauneimmaksi rakkauslauluksi. Kappaleessa on haikea tunnelma ja kauniit lyriikat, jotka antavat ajattelemisen aihetta ainakin minulle.

How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls
Swimming in a fish bowl,
Year after year,
Running over the same old ground.
What have we found?
The same old fears.
Wish you were here.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Mirrekala - Lokakuu 25, 2010, 23:08:36
Snow Patrol - Chasing cars

Those three words
are said too much.
They're not enough.


Nuo lauseet sukeltavat rakkauslaulujen syvimpään ytimeen. Tämä kappale puolestaan on nuoruuden, rakkauden ja elämän ylistystä. Mutta se ei ole silti mitään Disney- romantiikkaa.
Tämä on kyllä kaunis, ja juuri kyseiset rivit kiteyttävät aika hyvin sen, mitä minäkin saan tästä laulusta irti. Sanat ja tunteet ovat täysin eri asia. Melodisesti rauhallinen ja kuulostaakin kauniilta.

Olen sitä mieltä, että on olemassa hyviä lauluja, jotka ovat rakkauslauluja, ja sitten on olemassa hyviä rakkauslauluja. Eedelliset ovat jostain syystä hyväntuntuisia kipaleita, mutta jälkimmäisissä on oikeasti hyvät, jotenkin tuoreet ja osuvat sanoitukset. Henkilökohtaisesti minulle vaikkapa Rasmuksen Liquid on hyvä laulu, mutta ei erityisen hyvä rakkauslaulu.

Tämänhetkinen suosikkirakkauslauni taitaa olla se Jarkko Martikaisen Valssi tanssitaidommille. Tässä on kappale, jossa ei taida olla yhtään turhaa riviä. Oikeastaanhan tämä kertonee aviolitosta tai muusta elämänpituisesta parisuhteesta, ei niinkään siitä ihanasta alkuhuumasta. Ylämäet ja alamäet mennään yhteistuumin, omaan tiimiin luottaen. Jospa se oikeassakin elämässä toimisi näin vähän useammin. Parisuhde on kahden kauppa, joskus se on kovaa, mutta ulkopuolisten sanomiset eivät paljoa paina kun yhteistä taivalta kuljetaan.

Lisäksi myös Chris Isaakin Wicked Game on hieno. Tunteet vastaan järki. "Liian hyvää ollakseen totta" -fiilis. Nyt ei ollakaan ihan täysin luottavaisia siihen, että tämä on sitä Rakkautta, Joka Voittaa Kaiken.
"What a wicked game you play/To make me feel this way/What a wicked thing to do/To let me dream of you"

Ja sitten. Lita Ford & Ozzy Osborne - If I Close My Eyes Forever. Että ei se rakkaus olekaan niin itsestäänselvä asia. Ja jos täysin menettää luottamuksen, sitä ei voi lakaista maton alle ja unohtaa, vaikka kuinka haluaisi. Tai niin minä sen ymmärrän, mutta tästä biisistä liikkuu eri tulkintoja. Joidenin mielestä kuolemavertaukset voi ottaa paljon konkreettisemminkin, esimerkiksi. Tässä laulussa on kyllä ihanaa monitulkintaisuutta ja tykkään ilmaisuistakin paljon. Ja melodiakin vetää pisteet kotiin, se on todella kaunis. Lita Fordin ja Ozzy Osbornen äänet tekevät minusta muuten todella oikeutta toisilleen. Vau.

Ja Killerin Fire on jotenkin myös uponnut minuun - se ei kuulosta rakkauslaulusta, ja tuskin ihan pysyykään määritelmän siirappisessa merkityksessä. Sanaa 'love' ei mainita kertaakaan. Ilmiselvästi laulun henkilöiden suhde on vähän tulenarka, mutta silti otetaan riskejä.
"I should be sleeping instead of dreaming/I should be keeping myself from/Counting on the rain to fall before the thunder comes/Counting on the rain to fall before the lightning strikes/I'm playing with fire and tempting the storm"

//muokka: Kuuntelin tässä taas Jesus Christ Superstarin pitkästä aikaa ja havahduin taas siihen, että I Don't Know How to Love Him on aika kaunis sävellys, hyvä sanoitus eikä Yvonne Ellimanin äänikään paha ole. Kappaleessahan Maria Magdaleena siis laulaa siitä, kuinka hämmentävää on todella rakastua mieheen ja kuinka vaikeaa se on tunnustaa. Kokemus on uusi ja pelottava, ja tässä tulee esiin epävarmuus ja kuinka se väkisinkin muuttaa tutut ja turvalliset asiat vähän toiseksi.
"I never thought I'd come to this, what's it all about? Yet, if he said he loved me I'd be lost, I'd be frightened. I couldn't cope, just couldn't cope. I'd turn my head, I'd back away, I wouldn't want to know. He scares me so."
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Fywshi - Joulukuu 25, 2010, 22:40:30
Sonata Arctica - Misery

Todella, todella kaunis laulu. Sanat ovat ehkä osalti hyvin surulliset, mutta kertosäe on jotenkin, sanoin kuvaamattoman kaunis, sellainen rakastava lupaus.

If you fall I'll catch, if you love I'll love,
and so it goes my dear, don't be scared, you'll be safe.
This I swear, if you only love me


Zen café - Todella kaunis

Kaunis, ehkä yksi kauneimpia lauluja minkä voi toiselle omistaa. Sanat ovat imartelevia, mutta ajatus siitä, että joku tarkoittaa niitä puhtaasti sydämmellään tekee biisistä erityisen hienon. Pyörtyisin, jos tulevaisuudessa poikaystävä laulaisi tämän minulle.

Hammerfall - Dreams come true

Kertoo kauniisti tunteista ja ajatuksista, jotka syntyvät kun rakastuu.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: kattimäli - Helmikuu 04, 2011, 12:35:24
Mielestäni kaunein rakkauslaulu on Musen love is forever. Sen melodia on todella ihana ja tarttuva. Paras. Kertosäkeessäkin sanotaan että jos kuollaan niin kuollaan yhdessä. Se sopii niin hyvin Twilightiin että.
    Samalla sen aikana voi haaveilla omasta ihastuksestaan. Että hän olisi yhtä ihana kuin Edward Cullen. Ja yhtä jännittävä ja lempeä tyyppi. Ja komea.
  Mutta sellaisia ei valitettavasti ole, siis täydellisiä kundeja. Ei todellakaan.
Tai oikeastaan miten sen kukakin nyt ottaa. Kuitenkin, love is forever sopii hyvin silloin kun kaipaa jotain romanttista elämään.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Miss Zora - Helmikuu 06, 2011, 15:54:49
Muse - I Belong To You

Tämä on mielestäni ihanin rakkauslaulu. Vaikka sanoista tuleekin mieleen Twilight-elokuvat (joita henkilökohtaisesti inhoan), sanat ovat silti kauniit. Keskikohdan ranskankielinen kohta on ihanan romanttinen, ja Matthew Bellamyn ääni on vastustamaton. Tästä tulee ihan rakastunut olo.

I can't find the words to say,
They're overdue,
I've travelled half the world to say,
I belong to you


The Strokes - I'll Try Anything Once

En tiedä, voiko tätä kutsua varsinaiseksi 'rakkauslauluksi', mutta minulle se ainakin on yhdenlainen rakkauslaulu. Sanoitukset eivät ole mitenkään erikoiset, minusta ne ovat ihan perus kauniit sanat. Laulun tunnelma ja taustamusiikki tuovat kuitenkin lauluun jotenkin rakastuneen tunnelman, ja Julianin ääni edesauttaa asiaa.
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Ihmeolio - Helmikuu 16, 2011, 21:57:09
The Rasmus - Rakkauslaulu

No mitä, laulu ku laulu! :D Tämä saattaa kuulostaa yhdeltä suurelta ja surkealta läpältä, mutta kyllä se näin on. Tästä kappaleesta vaan on niin paljon muistoja erään herran kanssa... Joten kyllähän tämä minulle silloin on se "kaunein rakkauslaulu". Ei ehkä kaunis, vaan hauska, mutta rakkauslaulu silti ja kyllä tästä kivoja muistoja on... Sekä hauskoja että rakastuneita.

Flown Away

Kyllä, pelkkä biisin nimi. Tämä on nimittäin poikaystäväni säveltämä balladi, kaunis kappale. Kaveri teki tähän laulumelodian ja sanat, mutta itse kappaleen teki miun ihastuttava herrani. Joskus kesälomalla sama kyseinen herra soitteli erästä balladia joka oli kaunis sekin, mutta nyt kun tämä bändin kanssa osallistui yhteen kilpailuun johon piti tehdä kolme omaa biisiä, se päätti tehdä erilaisen balladin. Pohjana tomi sekä sen alkuperäinen balladi kesältä että bändin kakkoskitaristin balladi. Kakoskitaristin balladi ei kelvannut koska tämä vahingossa kopioi sen biisin jostai biisistä jonka oli kuullut, tällasia vahinkoja on monille muusikoille varmasti sattunut... :D Mutta kyllä tämä vaan on ihana kappale, ei hauska, ei huvittava, vaan kaunis ja herkkä. Täynnä kaikenlaisia muistoja sekin... :)

//Lisäisin vielä yhden kappaleen joka usein soi päässä ja on ehdottomasti aivan ihana kappale.
Guns N' Roses - Don't Cry
Otsikko: Vs: Kaunein rakkauslaulu (vol.2)
Kirjoitti: Dragon - Kesäkuu 15, 2011, 10:55:41
Bryan Adams - When you love someone

Kuuntelin eilen tän ekan kerran, ja meni kylmät väreet kuunnellessa sanoja :')

when you love someone - you'll do anything
 you'll do all the crazy things that you can't explain
 you'll shoot the moon - put out the sun
 when you love someone

you'll deny the truth - believe a lie
 there'll be times that you'll believe you can really fly
 but you're lonely nights - have just begun
 when you love someone


Ihana ja kaunis melodia, sekä koskettavat sanat. Vielä kun kappaleella on henkilökohtainen merkitys, niin :)
Bryanin ääni on vaan jotenkin ihana.