Kirjoittaja Aihe: Declan Galbraith  (Luettu 502 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Nibs

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
    • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
  • Tupa: Luihuinen
Declan Galbraith
« : Toukokuu 21, 2011, 02:07:27 »
Tämä poikkeuksellisen upea lahjakkuus on aivan liian aliarvostettu maailmalla. (Tunnettu lähinnä Euroopassa, eikä täälläkään kovin laajalti.)

Declan Galbraith, (19.12.1991), on skotlantilaista ja irlantilaista syntyperää oleva englantilainen nuori lahjakkuus joka sai julkista tunnustusta lauluäänestään ensimmäisen kerran 7-vuotiaana, kun hän kiusasi äitään tarpeeksi kauan ja tämä vihdoin päästi hänet esiintymään Rochester Dickens-festivaaleilla, pojan saatua spontaanin halun esiintyä siellä nähtyään muiden esiintyvän. (Siis katulaulaja-tyyllillä jossain kulmassa.)

Declan ei vaan tehnyt sitä rahasta vaan vain esiintymisen ilosta ja ihmiset sitten vaan alkoivat heittää rahaa. Declan ansaitsi 500£ neljänkymmenenviiden (45) minuutin aikana, vaikka piti kymmenen minuutin pituisia taukoja kymmenen minuutin välein. Toisin sanoen 500£ 25 minuutin aikana. Tosin tämä haastattelu on ristiriidassa pari vuotta aiemmin hänen kertomansa kanssa jonka mukaan tuolla esiintymiskerralla hän ansaitsi 200£, ja vasta seuraavana vuonna 500£ laulettuaan kahtena päivänä 1,5 tuntia puolen tunnin taukojen kera. Eli ensiksimainittu oli todennäköisesti haastattelun tiimellyksessä sekaannus vuosissa ja summissa. Mutta pointti on,että poika teki pirusti rahaa hirmu lyhyessä ajassa.

Pian ensimmäisen esiintymisensä jälkeen Declan osallistui parin vuoden sisällä neljääntoista (14) paikalliseen kykyjenetsintäkilpailuun ja voitti ne kaikki. (Hän osallistui huvin ja kokemuksen kannalta, ei voittaakseen.) Titteleiden lisäksi hän ansaitsi yli tuhat puntaa.

9-vuotias Declan sai ensimmäisen levytyssopimuksensa, kun Barry Mason löysi hänet vuoden 2001 National Youth Talent Competitionista, jossa Declan myös voitti juniori-osuuden. Declan levytti yhden raidan ("Walking In The Air") jouluhittilevylle, jolta löytyy myös isoja nimiä, kuten Elton John, Westlife ja Elvis Presley. Declan rakastaa live-esiintymistä ja yksi ikimuistoisimpia live-esiintymisiä on yli 22 000:lle ihmiselle Elton Johnin konsertissa. Declanin ensimmäinen suurempi levytyssopimus oli miljoonan dollarin arvoinen.

10-vuotias Declan levytti debyyttialbuminsa DECLAN, joka julkaistiin syyskuussa 2002. Albumi sisältää hänen covereitaan irlantilaisista lauluista sekä joitakin erityisesti hänelle kirjoitettuja lauluja. Albumistä tuli pian listahitti Britanniassa ja vuoden sisään julkaisustaa oli myynyt yli 200 000 kopiota Saksassa.

14-vuotiaana hän levytti toisen albuminsa Thank You (2006) ja 15-vuotiaana kolmannen albuminsa You And Me (2007). Se on tällä hetkellä hänen uusin albuminsa ja viime vuosina on ollut jokseenkin hiljaista.

Heinäkuussa 2009 hän ilmoitti virallisella foorumillaan (joka ei jostain syystä ole juuri nyt toiminnassa), että hän EI ole lopettanut laulamista. Mutta ettei tiedä milloin tarkalleen ottaen on palaamassa takaisin, mutta varmasti jonain päivänä - ja tällä välin lähinnä valmistelee uutta materiaalia, eikä siis myöskään ole siksi heittää pidempiä kiertueita. Hän aikoo joskus myös itse kirjoittaa laulujaan, mutta hänen tämänhetkiset albuminsa eivät sellaisia sisällä.

Vuonna 2010 hänellä oli suuria sopimusongelmia, jotka estivät uudet levytykset, ja lisäksi hänen sanotaan palanneen täyspäväiseen kouluun, josta joutui osittain luopumaan 14-vuotiaana musiikkiuransa velvotteiden takia. Heinäkuusta syyskuuhun 2010 hän esiintyi Route 66-teatterishowssa kiertäen Englantia.

Kiinnostuitko?
Koska Vuotis on tiukkis YouTubesta linkittämisen suhteen, suosittelen kuuntelemaan/katsomaan seuraavat:

- 9v Declan: Declan Galbraith - Carrickfergus - DannyMusic2015
^Ihana live-esitys ja nuorempana en löydä. Rakastan miten Declan uppoutuu tunteella silloinkin kun ei laula ja ääni on todella vahva ja komea noin pieneksi pojaksi, varsinkin siellä ihan lopussa. ^^ <3)

- 11v Declan: Declan Galbraith ~ »Carrickfergus« (2002). - GoldenAUDIOlandiS
^Paras live-esitys häneltä ko. biisin suhteen. Ääni taas vähän komistunut parissa vuodess. Edelleen käy hyvin ilmi siellä lopussa. <3

- 14v Declan: House of the Rising Sun - ei live-esityksiä, joten ihan sama mitä videota klikkaat
^Upea ääni pojalla edelleen ja toki erilainen, kun teini-ikään ehtinyt.

- 16v Declan: Declan Galbraith - Nothing Else Matters - ei live-esityksiä, joten ihan sama mitä klikkaat
^Ääni ei yleisesti ottaen ole enää niin mahtava, kuin ennen äänenmurrosta, mutta hän vetää itse koko biisin - siis myös nuo korkeat nuotit alussa ja lopussa!

- 18-vuotias Declan: Declan Galbraith - Desperado - Route 66 Show - 2010 - TheDeclanfan)
^En tiedä mikä, mutta vieläkin jokin sykähdyttää hänen äänessään ainakin minua. Se on jotenkin suloinen, niin sympaattinen ja lämmin. Kiva kuulla mitä sen ääni on sitten, kun se on täysin teini-iän ohittanut. :)

Itse löysin Declanin vuonna 2008 ja laitan varmaan bileet pystyyn sinä päivänä, kun Declan taas levyttää. <3 Vaikka jäänkin kaipaamaan hänen lähes enkelimäistä lapsen ääntään. Onneksi on edes tuo Declan-levy, jota kulutan eniten hänen albumeistaan. Varsinkin "Carrickfergus"-raitaa, jota voin liioittelematta kuunnella tuntikausia putkeen kyllästymättä pätkääkään ja sittenkin vaihdan raitaa tai levyä vain siksi, että rakastan muitakin hänen esityksiään ja muitakin artisteja. :D Toinen Declanin lapsena esittämä cover mitä rakastan hirmuisesti on "Danny Boy".

Declanin viralliset sivut
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2012, 21:45:34 kirjoittanut Nibs »
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi