Kirjoittaja Aihe: Au Pair  (Luettu 644 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Mustesydän

  • Ankeuttaja
Au Pair
« : Maaliskuu 09, 2010, 14:49:26 »
Elikkäs, aloitin nyt sitten uuden aiheen, kun en ainakaan löytänyt tätä täältä.

Au Pair on siis, jos joku ei sitä tiedä, lastenhoitaja, joka lähtee ulkomaille johonkin perheeseen hoitamaan heidän lapsiaan ja siinä sivussa tekee joitakin kevyitä kotitöitä, esim. tekee lapsille ruuat, pesee heidän pyykkinsä jne. Au Pairina voi olla vaikka vain kesän, mutta monesti se kestää vuoden. Myös puolivuotta voi olla, tai sitten voi vaikka olla parikin vuotta. Au Pair -järjestöjä on joitakin, mm. Eur Au Pair ja EF:n Cultural Care. Jos haluaa mennä järjestön kautta, esim. USA:han on pakko mennä järjestön kautta, niin sinne täytyy hakea, täytyy täytellä kaikenmoisia lippusia ja lappusia ja lastenhoitokokemustakin pitäisi olla, monilla se 200 tuntia, Eur Au Pairilla riittää vähempikin ja sitten kun on hyväksytty, niin aletaan etsiä perhettä. Eurooppaan kuitenkin on mahdollista mennä ilmankin järjestöä. Mutta jos menee järjestön kautta, ei tarvitse maksaa lentolippuja ja joillakin on myös ilmaisia vakuutuksia. Au Pair saa myös taskurahaa vastineeksi työstään. Ja opiskellakin pitäisi, ainakin USA:ssa, Euroopasta en niinkään sitten tiedä.

Niin, elikkä nyt siis saa sanoa mielipiteensä.
Oletteko olleet joskus Au Pairina?
Oletteko lähdössä/Haluaisitteko joskus lähteä Au Pairiksi?
Onko näistä Au Pair -järjestöistä kokemuksia? Hyviä/Huonoja?
Minnepäin maailmaa haluaisitte lähteä?

Ja minäpä voisin kertoa oman mielipiteeni tästä.
Eli olen siis tässä jo useamman kuukauden haaveillut aika kovastikkin Au Pairiksi lähdöstä, vaikka se on ollut mielessä jo muutaman vuoden. Joskus aiemmin halusin lähteä vaihto-oppilaaksi, mutta kun se on sitten niin kallista, ainakin minun budjettini ylittävää, niin sitten tuli tämä Au Pair juttu mieleen, koska se ei ole kauhean kallista, siitä saa jopa vähän rahaakin, niin ei tarvitse itse kerätä mitään hirveitä säästöjä ja tykkään lapsista. Ja nyt juuri tässä parin kuukauden ajalla halu lähteä on kasvanut aika paljon ja olenkin jo miettinyt, että mistähän sitä lastenhoitokokemusta voisi saada lisää, kun ketään sukulaisia ei asu lähellä, niin heidän lapsiaan ei voi hoitaa, päiväkodit ei myöskään ota kesätöihin, niin täällä on vähän vaikea saada sitä kokemusta, kun on muutenkin niin pieni paikkakunta. Tosin olen vasta lukion ykkösellä, että onhan tässä aikaakin miettiä niitä mahdollisuuksia.
Mutta tuonne USA:han olisin ehdottomasti lähdössä, ehkä johonkin New Yorkin suuntaan tai sitten sinne aivan eri puolelle maata Kaliforniaan. Ja lukion jälkeenhän sitten lähtisin, tietenkin tässä parin vuoden aikana voi suunnitelmat muuttua, mutta nyt ainakin olisin aivan ehdottomasti lähdössä. Siitä saisi unohtumattoman kokemuksen ja tietenkin sitä arvokasta työkokemusta ulkomailla. Ja vuodeksi ainakin olisin lähdössä, kun USA:han on se vuosi vähintään, ehkä sitten voisi harkita puoli vuotta/vuoden pidempään olemistakin, jos se niin mukavaa olisi. Mutta olisi kyllä mahtavaa päästä lähtemään, vaikka tietenkin tulisi kaikkia täällä olevia ystäviä ja perhettä ikävä. Olisi niin kiva jo hakea tuonne ja täytellä kaikkia hakulappusia, mutta ei ehkä aivan vielä. Täytyy tässä odotella, että lukio lähenisi loppuaan ja saisi autokortin ja ehkä lisää sitä lastenhoitokokemustakin.
Mutta kun olen vertaillut noita järjestöjä, niin huomasin, että Eur Au Pairilla on halvimmat hinnat, esim. vakuutuksista ei ilmeisesti tarvitse maksaa mitään ja tämä samainen järjestö ei vaadi sitä 200 tunnin kokemustakaan muulloin kuin alle 2-vuotiaiden kohdalla. Eur Au Pair maksaa myöskin USA:ssa lennot kaikilta paikkakunnilta Helsinkiin vuoden jälkeen, mitä muut järjestöt ei tee kuin joidenkin tiettyjen kaupunkien kohdalla. Elikkä tämä vaikuttaisi edullisimmalta vaihtoehdolta.
Mutta jos on kokemuksia näistä, niin kertokaa ihmeessä! Myös jos jokin asia askarruttaa, niin täällä voi ihan hyvin kysyä, eiköhän joku aina osaa kertoa vastauksen. (:
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 09, 2010, 14:54:46 kirjoittanut Mustesydän »