Kirjoittaja Aihe: Kuka on suosikkikelmisi?  (Luettu 44016 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Cirael

 • Kelmeä kalmankoira
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixWolf25005
 • Tupa: Rohkelikko
Kuka on suosikkikelmisi?
« : Maaliskuu 15, 2008, 17:48:20 »
Siiv-siiv-siivilöityottu~ lalalaaa. *juoksentelee keittämään lisää teetä* -Suru 23/07/09

Jutustelua Kuutamosta, anturajalasta, sarvihaarasta ja matohännästä...
(Myös voidaan keskustella aiheesta lily jne. :D)

Kuka on paras? Miksi?
Oletteko lukeneet henkilöistä ficcejä tai muita tekstejä? Mielipiteitä?
Kenestä haluaisit tietää enemmän? Miksi?
Haluaisitko, että Rowling tekisi kirjan kelmien ajalta?
Ovatko kelmit kiinnostavia? Eikö ole? Miksi?
Muuta?


Omat lempparini ovat ehdottomasti James ja Sirius (Anturajalka & Sarvihaara)
Näistä henkilöistä ei kirjoissa ole paljon kerrottu, mutta ihastuin näihin henkilöihin ficcien kautta.
Hauskempaa asiasta tekee se, että juuri eräässä kelmi ficissä heidät oli kuvailtu juuri sellaisiksi, millaisiksi heidät olin ajatellut.
James ja Sirius ovat silmissäni se "erottamaton parivaljakko" Molemmat sellaisia vähän hmm.. raisuja.
Se tekee heistä mielestäni mielenkiintoisen.

Juuri heistä kahdesta haluan kuulla enemmän, olisi mielenkiintoista kuulla heidän ajatusmaailmastaan ja esim. siitä millainen oli Siriuksen lapsuus jne. Millaisia suhteita Siriuksella oli silloin nuorena/ennen azkabaniin joutumista.
Tämän takia haluaisin, että Rowling voisi vaikkapa antaa tietoa näistä henkilöistä uuden kirjan kautta, mutta se varmaan jää haaveeksi. Toivonmukaan ei.

//Jessie fiksasi otsikkoa ja siirsi kyselyihin.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2009, 19:14:31 kirjoittanut Sru »
"I solemnly swear that I'm up to no good", kuiskaa pieni rohkelikkotyttö Cirael kaivaessaan kelmien kartan taskustaan ja piiloutuu kivipilarin taakse, juuri ennen kuin Voron silmät ehtivät saavuttaa leikistään innostuneen noitatytön.

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kelmit
« Vastaus #1 : Maaliskuu 15, 2008, 17:59:46 »
Minusta tuntuu että useimmat ovat "lempikelmeihinsä" rakastuneet omien mielikuviensa ja fikkien kautta, kenenkään kelmin kelmiajoista kun ei paljoakaan tietoa ole. Minä pidän aivan valtavasti Remuksesta, ja siihen on monia syitä. Pienempinä remusimme kahden kaverini kanssa ympäri pihoja ja leikimme pottuleikkejä. Kolmosen luettuamme rupesimme leikkimään kelmejä. He olivat aloittaneet leikin, ja valinneet Siriuksen ja Jamesin itselleen, joten minulle jäi Remus ja aluksi purnasin siitä, koska minusta nimi "Remus" oli järkyttävän typerä nimi ja muutenkin pidin koko heeboa ihan tylsänä (leikkiessä siis, kolmoskirjan ns. aikuis-Lupin on aina ollut lemppareitani). No, eipä aikaakaan kun silloin ehkäpä 8-vuotias Mimmi rakastui Remukseen (ja lykantropiaan) palavasti, eikä se rakkaus ole siitä vähentynyt, eli aika nostalgiset juuret minun Remus-rakkaudellani. Nyt, vähän vanhemmalla iällä olen rakastunut Remus/Sirius-paritukseen, hem. Remus, now and forever <3
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 17, 2008, 20:13:04 kirjoittanut Mimmi »
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa Suuri Johtaja

 • Suuri Johtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kelmit
« Vastaus #2 : Maaliskuu 16, 2008, 16:33:23 »
Itse pidän Siriuksesta ihan vallattomasti. Ficcien kautta suurimmaksi osaksi olen oppinut hänestä pitämään, mutta myös kirjojen kautta, koska hän oli kuitenkin Harryn kummisetä ja niin välittävä ja mukava Harrylle AINA. Ficeissä, (kun Sirius on ollut nuori) Sirius on aina ihan loistava, tykkään melkein kaikkien kirjoittamista Siriuksesta, jossa kuvaillaan sen hassua ajatusmaailmaa ja sitä kun se on lähes joka ficissä naistenmies. Oikein sydäntenmurskaaja. Sitten tykkään myös siitä kun Sirius on kuvailtu erittäin hyvännäköiseksi ja komeaksi, sekä hän on vielä rasavilli, suosittu jne.
James on myös yksi lempparihahmo, kun se on niin kiltti ja välittävä. Ainakin ficeissä, niistä minä lähinnä Jamesista olen ruvennut tykkäämään. James on aina niin Lilyn perään, eikä ikinä pettäisi häntä saatika ystäviään. Sekä Jameskin on kuvailtu hyvännäköiseksi Kelmiksi ;)

Rowling voisi tottatosiaan kirjoittaa kirjan Kelmeistä! Se olis aika mahtavaa, koska niistä on päässyt lukemaan vain ficcejä, olisi kiva tietää minkälaisia ne oikeasti on olleet silloin joskus kun olivat elossa ja Tylypahkassa kaikki. Ei välttämättä joka vuodelta erikseen vaan vaikka siitä kun ne olisi viimeisellä luokalla tai jotain vastaavaa.

Kelmificit on tosi kiinnostavia, JOS ne on kirjoitettu hyvin ja niitä kirjoitetaan eteenpäin tarpeeksi usein, etteivät ne jää kesken. Sitten saa tietää aina millaisia Harryn vanhemmat ja heidän parhaat ystävät on olleet, koska Harryhan ei sitä itse tiedä.

Sirius ja James kuitenkin on ne lempparit, oikein erottamaton veljespari<3

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kelmit
« Vastaus #3 : Maaliskuu 16, 2008, 18:56:15 »
Kelmit on ihania, mun lempihahmoja <3 Lempparikelmini ovat James ja Sirius ja kaikista eniten pidän Siriuksesta. Olen lukenut aika paljon kelmificcejä ja osittain niiden takia Siriuksesta on tullut mun lempihahmo, vaikka kyllä kirjojenkin Sirius on aivan ihana. Sirius on hauska, hyvännäköinen ja oikea naistenmies sekä sen lisäksi nokkela, eikä kaihda sääntöjen rikkomista. Aivan täydellinen siis<3 Harryn kummisetänä hän on huolehtiva ja esim. FK:ssa ymmärtää tosi hyvin miltä Harrystä tuntuu. Jamesista taas ei ole kirjoissa ollut paljon mitään, mutta minä olen mieltänyt hänet samanlaiseksi, kuin Sirius. Ja musta se on niin söpö, ku se on rakastunut siihen Lilyynsä. Kelmit on mielestäni tosi mielenkiintoisia, ja Rowling olisi saanut kertoa Pottereissa enemmän heistä. En kuitenkaan välttämättä haluaisi, että Rowling kirjoittaisi erikseen kirjan heistä, koska se ei välttämättä menisi ihan yksiin mun käsityksen kelmeistä kanssa. Ja kelmificcejä on kuitenki niin paljon, ne riittää minulle :)
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #4 : Maaliskuu 17, 2008, 22:42:34 »
No kaikki he ovat ihan jees, toisaalta en pidä Matohännästä(hän petti ystävänsä). Muutenkaan hän ei sopinut joukkoon mukaan. Siriusta rakastan yli kaiken, hän oli siisti tyyppi, mahtava kummisetä. Kuvittelen hänet tummasilmäiseksi hurmuriksi, jolla on aina jotain mieleenpainuvaa sanottavaa. Oli se sitten sarkastista tai ei-sarkastista :D. Olin aivan järkyttynyt kun hän kuoli:<
Toisaalta pidän myös Lupinista. Hän on jotenkin niin herkkä, mutta silti niin vahva. Vaatii mahtavaa henkistä että fyysistä ponnistelua täydenkuun aikaan. Hän vaan on niin vaatimaton ja tietää että suklaa auttaa kaikkeen ;)
James on myös välittävä ihminen. Vaikka hänessä oli ilkikurisia piirteitä koulussa, hän ehti varmasti olla erinomainen isä Harrylle sen vuoden. Välitti ja rakasti täydestä sydämmestä. Sirius oli varmasti aivan maassa, olivathan he kuin veljekset.
(Mielipiteeni eivät ole tulleet ficeistä, koska en lue kuin vain yhtä.)

Kirja kelmeistä voisi kuulostaisi hyvältä, sen voisi toteuttaa samaan tapaan kuin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat sekä Huispaus kautta aikojen kirjat, että sinne olisi tungettu heidän kirjotuksiaan pitkin kirjaa. Ja heistä kaikista kerrottaisiin yksitellen lisäksi myös heidän yhteistoiminnat(eli jekut, animaagiopettelut ja muut vastaavat...) jnejne. Olisi mahtavaa, harmi vaan ettei tälläistä tule.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #5 : Maaliskuu 19, 2008, 18:09:09 »
Minulla on jostain syystä kamalat ennakkoluulot niitä ihmisiä kohtaan, jotka sanovat lempikelmejään olevan James ja Sirius... Minusta se on jotenkin niin lapsellista ja kornia. No, plääh, sitä minä vain, että eikös suosikkikelmi ole yhdyssana, väliviivan kanssa taikka ilman? Jamesista vielä, en tiedä pidänkö heebosta vai en. Meillä on samat arvot, mutta silti kuitenkin en tavallaan tykkää hänestä... No, kyllä isukki Hartsan hakkaa mennen tullen.
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #6 : Maaliskuu 19, 2008, 19:16:46 »
En ole koskaan ollut mikään erityinen Kelmi-fani, sillä erityisesti James ja Sirius vaikuttavat niin ärsyttäviltä kuin vain suinkin mahdollista. Tämän takia en ole juurikaan lukenut kelmificcejäkään, sillä luen luonnollisesti mieluiten ficcejä lempihahmoistani, joihin Kelmeistä kuuluu ainoastaan Lupin - mistä pääsemmekin otsikon kysymykseen. Suosikkikelmini on siis ehdottomasti Lupin, sillä hän on erittäin sympaattinen ja järkevä hahmo, toisin kuin ärsyttävän itserakkaat ja vilkkaat James ja Sirius tai pelkurimainen ja ällöttävä Matohäntä. Lupin on ihanan inhimillinen hahmo (siitä huolimatta, että onkin ihmissusi), ja häneen on huomattavasti helpompi samaistuakin kuin muihin Kelmeihin.

Vaikka en kelmifani olekaan, lukisin silti ihan mielelläni kirjan heidän vaiheistaan. Toisaalta lukisin kaikkein mieluiten Rowlingilta kirjan lempihahmoni Severuksen vaiheista, mutta toisaalta hän melko varmasti olisi ainakin jonkinlaisessa roolissa Kelmi-tarinassakin.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #7 : Maaliskuu 20, 2008, 16:38:54 »
En perusta ihan kovinkaan paljoa Kelmeistä, mutta jos nyt jonkun mainitsen, on se sitten Lupin. Kohtalo ihmissutena liikuttaa kovasti, varsinkin kun velhomaailmassa heitä niin kovasti vieroksutaan (kenties ystävämme Harmaaselän myötävaikutuksesta...). Lupin on poikkeus ihmissusien joukossa, sillä hän yrittää sopeutua normaaliin elämään sen sijaan, että eristäytyisi kokonaan velhomaailmasta.
Ihmisten ennakkoluuloista huolimatta hän elää kuitenkin suhteellisen hyvää elämää, vaikka tämä jokakuukautinen vaiva onkin riesana.

Lupin vaikuttaa myöskin melko suvaitsevaiselta ja järkevältä ihmiseltä, johtuen ehkä juuri osittain hänen omasta poikkeavuudestaan. Hän ei kouluaikoinakaan ollut kiusaamisessa mukana yhtä täydellä sydämellä kuin kumppaninsa, vaan toimi järjen äänenä ja oli se fiksu poika, joka ahersi koulussa (minulla on ilman ficcejäkin sellainen mielikuva).
Lupinia en ole itse ficeissäni käyttänyt, Siriusta kylläkin. En juurikaan ole Lupin -ficcejä lukenut, mutta ehkä olisi syytä lukea :)

Kyllä minä ihan mielelläni lukisin Kelmien menneisyydestä hieman enemmänkin, eli olisi todella mukavaa, jos Row sellaisen kirjan kirjoittaisi!
Juuri Lupinista haluaisin tietää enemmän, Siriuksesta myös. Peter ja James ei niin kiinnosta, kun kumpaakin vieroksun aika tavalla.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #8 : Maaliskuu 22, 2008, 17:21:31 »
Lempikelmini on ehdottomasti Sirius. Hän on villi, mutta silti älykäs hahmo, joka oli lojaali ja kuoli taistellessaan. Hän huolehti Harrysta ja välitti hänestä. Hän ei ollut samanlainen kuin koko sukunsa, vaan poikkeama.

Toisella sijalla ovat James ja Lupin. James oli kuin Siriuksen veli, hän nai Lilyn ja sai Harryn. Samanlainen kuin Sirius, miellyttävä hahmo.
Lupin on sympaattinen, järkevä ja luottamuksen arvoinen henkilö. Lupin osasi hommansa, ja hän on vain jotenkin ihana hahmo. Ihmisuteus ei yhtään haittaa; hänkin oli lojaali Dumbledorelle, Jamesille ja Lilylle. Hän tahtoi auttaa.

Peteristä en liiemmin ikinä pitänyt; hän ei koskaan sopinut porukkaan, ja hän kavalsi Jamesin ja Lilyn. Epämääräinen rotta...

- Flyrashaz
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Jippu

 • Drama Queen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥meidän kunkku on Ron
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #9 : Maaliskuu 22, 2008, 22:03:11 »
Minä tykkään kaikista eniten Jamesista ja Siriuksesta. Molemmat ovat jotenkin ihanan veikeitä ja sellaisia suloisia. :D Ne ovat myös juuri sellaiset bestikset ja senkin kannalta toooosi rakastettavia. : DDD
Oon lukenu varmaan vuotiksen kaikki kelmificit (ja tietty suurimman osan FFF:sta) + muualtakin. :D
Minä haluaisin tietää ehkä enemmän... nojoo, Jamesista. Siitähän ei kerrota hirveästi kirjoissa. Myös Remus on ihan mielenkiintoinen hahmo, samoin Sirius.
Oon jo kauan haaveillut, että Row kirjottaisi kirjan kelmeistä ja juttelin siitä muutaman HP-hullun kaverinkin kanssa ja nekin tykkäisi. Nojoo, taitaa olla turha haave mutta saahan sitä aina haaveilla... ;D
No siis, tiivistettynä: Lempparikelmit on James ja Sirius, Remus tulee ihan perässä. Oon lukenu kauheasti kelmificcejä ja tykkäisin, jos Row kirjottaisi niiden seittämännestä vuodesta kirjan. Että silleensä. ^^

-Jippu
~Rohkeat eivät elä ikuisesti, mutta varovaiset eivät elä lainkaan~

salaisuuksia

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #10 : Maaliskuu 23, 2008, 20:36:06 »
Vaikken olekaan kovin kiinnostunut tai perehtynyt kelmeistä/kelmeihin, minun lempparini heistä on Lupin. Hän on sympaattinen ja suloinen, rauhallinen, turvallinen ja lojaali. Vaikka hän olikin osallisena Snapen kiusaamiseen kouluaikoinaan, pidän häntä silti fiksuna poikana. Lupin on vielä hieman ressukka karvaisen ongelmansa vaikutuksesta ja häntä syrjitään sen takia, mutta se tekee hänestä vielä rakastettavamman. Ja hän sentään yrittää elää täysin normaalia elämää ja se on ihailtavaa. Lupin on kelmiporukan järjen ääni, jarruttaa hieman Siriuksen ja Jamesin hurjaa menoa. Hän tuntuu olkapäältä, johon nojata kun on vaikeaa. Luotettavalta, rehelliseltä ja uskolliselta ystävältä. Lupin on jotenkin ihanan inhimillinen.

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #11 : Maaliskuu 23, 2008, 21:25:10 »
Sirius on aina ollut ja tulee aina olemaan lempihahmoni, hands down. Minusta hän on rakastettava, koska hän on niin inhimillinen hahmo, eikä millään tapaa mustavalkoinen: hän on ilkeä, ärsyttävä, uppiniskainen, itsepäinen, ehkä hieman ylimielinenkin ja kaikkea tätä; mutta silti ei ole mitään, mitä hän ei tekisi ystäviensä vuoksi. Hän myös saattoi olla hieman tyhmä ja tehdä ajattelemattomia asioita myös ystävilleen, mutta ei epäilystäkään etteikö hän olisi katunut. Tästä esimerkkinä se yksi jekku, jonka hän Kalkarokselle teki: jotain hänen täytyi tehdä, että jostain kumman syystä silti sai anteeksi Remukseltakin. Lisäksi hänen kotiolonsa voittaa hänelle sympatioita, sillä vaikka hän karkasikin kotoa ja vihasi vanhempiaan jne. uskon, että hän todella rakasti Regulusta. Tämä mielestäni käy ilmi siitä, kuinka hän puhui Reguluksesta Harrylle.

Toisena minua kiehtoo suunnattomasti Remus. Kaikki me tiedämme, kuinka järkevä ja rauhallinen ihminen hän on, mutta minusta liian usein unohdetaan, että hänkin kuitenkin oli kelmi, joka teki piloja ja riehui ympäri Tylypahkaa ystäviensä kanssa. Olkoon vaan kuinka maltillinen ja säntillinen muiden ihmisten edessä, kyllä hänkin osaa päästää hyvistä tavoista aina silloin tällöin irti - hän sentään loitsi Riesunkin oppilaiden edessä, eikä pidä unohtaa kuinka hän valitti Pimennosta Siriukselle ("you should hear Remus talk about her", OotP, s. 271), ja vaikka mitä muuta. Ja tämä seikka mielestäni tuo Remuksen hahmoon sitä suolaa, jota se tarvitsee. :)

Fanitukseni aikana olen kyllä lukenut monen monta kelmificciä, mutta viime aikoina sekin harrastus on vähän jäänyt. Ja tuntuu siltä, että kelmeille on ficcimaailmassa muotoutuneet tietyt roolit, joista kukaan kirjoittaja ei uskalla päästää irti: Sirius on se naistenmies, Remus on se lukutoukka, James se hulivili joka yrittää iskeä Lilyä minkä kerkeää ja Peter taas vain mainitaan olevan mukana, ellei häntä ole sitten kokonaan jätetty pois. Mutta tosiaan, en ole paljon enää niitä lukenut, että en tiedä jos ovat osatkin jo vaihtuneet. Mutta olisi kyllä kivaa lukea joskus erilainen kelmificci.

Rowlingin kirjoittama kirja kelmeistä olisi varmasti mielenkiintoinen. Tutustuisimme Jamesiinkin, josta oikeastaan emme tiedä paljon mitään, erilaisia variaatioita vain hänen ystäviltään ja vihamiehiltään. Mutta toisaalta taas en haluaisi sellaista kirjaa, koska oma kuvani kelmeistä on aivan liian rakas, ja tiedän, ettei se varmastikaan ole aivan samanlainen kuin itse Row'lla.

Collapse

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikki kelmisi?
« Vastaus #12 : Maaliskuu 24, 2008, 11:16:57 »
Remus on lempikelmini ja aina tulee olemaan. Miksi? Koska hän on maailman kiltein ja ihanin ihminen. Ja se että se on ihmisusi vielä jotekin tuo siihen aivan ihanan traagisen ja vastuuntuntoisen puolen. Mutta tietenkin myös Siriuksella iso paikka sydämessäni.

Tietenkin olen lukenut Remuksesta ficcejä! Monilla parituksilla, mutta eiköhän se Sirius/Remus ole se mikä lämmittää kaikkein eniten.

Haluaisin kyllä tietää kaikista kelmeistä enemmän. Ja se että Rowling kirjoittaisi kirjan kelmien ajalta ei ole mielestäni yhtään hassumpi idea. Sitäpaitsi siitä on kerrottu niin vähän, että ehkä hän jopa suunnittelee sitä....Kelmit ovat erittäin kiinnostavia ja mielestäni Rowling on ehkä vähän liiankin vähän raottanut historian verhoa. Ainakin ficcien kirjoittelun perusteella monia muitakin kiinnostaa mitä kaikkea tapahtui kelmien Tylypahkassa, miten ne onnistui tekemään sen kartan yms.

Poissa Severina

 • Pirunmarja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #13 : Huhtikuu 01, 2008, 15:19:18 »
Oma suosikkini on varmaan Sirius tai Remus, ehkä Sirius on se ihan ykkönen. Peteristä ja Jamesistä en pahemmin piittaa, etenkään Jamesista (Yöks). Mutta joo, miksi Sirius? Yksi syy saattaa olla se että hän poikkeaa niin reilusti omasta suvustaan. Hän ei pidä puoliverisiä ja jästisyntyisiä ihmisiä huonompina kuin puhdasverisiä. Sitten kun miettii kelmien Animaagiutta niin kyllähän minä eniten pidän koirista :D . Jotenkin Sirius on omalla tavallaan niin hellyyttävä, etenkin just koirana.

Sale

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #14 : Huhtikuu 02, 2008, 14:42:10 »
Minun suosikkini näistä neljästä on taatusti Sirius. Ei hänkään mitenkään erityisen hyvä ole mielestäni, mutta muut ovat vain niin tyhmiä. Kaikissa Pottereissa vain on jotain josta en ollenkaan pidä. Ja James oli ilkeä Kalkarokselle. No olihan Siriuskin, mutta entäs sitten?
Lupin suosii Harry Potteria liikaa ollessaan pimeydenvoimilta suojautumisen opettaja, joten siksi en pidä hänestäkään. Ja Piskuilan on vain niin kuvottava, ei hänestä voi pitää.

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 02, 2008, 16:20:36 »
Ja James oli ilkeä Kalkarokselle. No olihan Siriuskin, mutta entäs sitten?

Miksi Jamesin ilkeys Kalkarosta kohtaan on pahempi paha kuin Siriuksen? Mielestäni tuolla perusteella asian pitäisi olla toisin päin, Sirius sentään oli syypää siihen "pilaan" jonka Kalkarokselle järjesti.. Ja James sentään pelasti hänen henkensä.

Poissa Chiinatzu

 • Kaikki on Hassun Jäniksen syytä!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmeilijä
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 02, 2008, 18:22:42 »
Sirius on ehdottomasti suosikki. Hurmuri, raisu ja lapsellinen. Sellaisista hahmoista useimmiten tykkään, vahvoista ja persoonnallisesta, sellaisista joita en missään tapauksessa (tai ehkä joskus) ole. Haluaisin lukea enemmän Siriuksen lapsuudesta ja nuoruudesta. Onneksi yhdessä ficissä olen törmännyt Siriukseen, joka ihan kuin kuvitelmistani. Nykyään ajattelen Siriuksen sellaisena kuin ficissä, mutta haluaisin lukea myös Rowlingin versiosta. Minä en välitä vaikka Sirius olikin Jamesin kanssa ilkeä Kalkarokselle, se on vaan lapsellista kiusaamista. Vaikka myöhemminkin Siriuksen ja Kalkaroksen välillä oli vielä kinaa, niin se johtui uskottavasti vain siitä että Sirius ei luottanut Kalkarokseen. Samat ennakkoluulot kaikilla, en olisi itsekkään luottanut Kalkarokseen. Ja mitä iloa on täydellisestä hahmosta? Toivottavasti ainakin joku sai selville, miksi pidän Siriuksesta. Toisena olisi James, sitten Remus, Lily ja kaukana Lilyn tasosta Peter Pettäjä. 
Arthur: Merlin is a wonder, but the wonder is that he's such an idiot. There's no way he's a sorcerer.

MERLIN ( bromance! )

hensku

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 16, 2008, 15:13:52 »
Sirius on ehdottomasti suosikki. Hurmuri, raisu ja lapsellinen. Sellaisista hahmoista useimmiten tykkään, vahvoista ja persoonnallisesta, sellaisista joita en missään tapauksessa (tai ehkä joskus) ole. Haluaisin lukea enemmän Siriuksen lapsuudesta ja nuoruudesta. 

Sirius on paras toisellla sijalla on James, joka on myös tosi kiva..
Kaikki muut niistä olivat hyviä paitsi petturi Peter oli Lupinkin ihan kiva, mutta James ja Sirius oli silti parhaat.. :D

Ishida

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #18 : Huhtikuu 17, 2008, 17:09:53 »
Sirius. Jep kyllä se Sirius on ehdottomasti paras. Heti perässä tulee tietysti Lupin, joka myöskin on vaan niin... Mahtava jamppa! En oikeen osaa sanoo mikä Siriuksessa vetää, se vaan on "muntyylinen" (-sairasta löpinää) mut Sirius ja Lupin on vaan niin kunnioitettavia miehiä. ;p
Olisi tosiaankin ihanaa lukea kelmeistä niiden koko eliniältä. Varsinkin Jamesin, Siriuksen ja Remusin. Peter on sitten sellanen Matohäntä joka ei sen kummemmin kiinnosta.
Ficcejä en sen kummemmin ole lukenut, ne ei vaan ole se mun juttu.
Olen huono kirjoittamaan omia ajatuksiani ja tunteitani, joten en edes viitsi sen enempää yritää, mutta Rowling tosiaan saisi kirjoittaa vielä jotain noista "kaikkien" rakastamista kelmeistä. :)

Poissa Mimmi

 • kolmen soinnun rälli
 • Vuotislainen
 • gimme danger
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #19 : Huhtikuu 17, 2008, 20:15:40 »
Mullakin olisi lempikelmi varmaan Sirius kaiken järjen mukaan. Tai siis, Sirius on niin minunlaiseni hahmo, mutta ei. Mä olen rakastunut Remukkaan, enkä edes tiedä miksi. Ja olen aina rakastanut. Musta tuntuu että Sirre taitaa olla kelmeistämme kaikkein suosituin? Ihmettelen muuten mistä tämä Siriuksen naistenmiehen maine on saanut alkunsa, eipä taida olla kirjoissa edes piilomainintaa asiasta tai sitten olen vain toivottoman palikka.
Keep your 'lectric eye on me babe
Put your ray gun to my head
Press your space face close to mine, love

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 17, 2008, 20:48:57 »
No, yllätys minunkin mielestäni Sirius vie potin.
Enitenhän hänestä on kerrottu, ja ihanan kiero huumori piilee hänessä. Ovathan muutkin ihan ok, mutta rakastan vain yksinkertaisesti tuon sorttista kieroa huumoria.
"Herran huomaan oi hevoskotkat!" :D
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

al

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 19, 2008, 18:16:23 »
Ja James oli ilkeä Kalkarokselle. No olihan Siriuskin, mutta entäs sitten?

Miksi Jamesin ilkeys Kalkarosta kohtaan on pahempi paha kuin Siriuksen? Mielestäni tuolla perusteella asian pitäisi olla toisin päin, Sirius sentään oli syypää siihen "pilaan" jonka Kalkarokselle järjesti.. Ja James sentään pelasti hänen henkensä.

SAMAA MIELTÄ!!
_____
Minun suosikkini Kelmeistä on ehdottomasti Remus Lupin. Hän oli vilpittömän onnellinen siitä, että hänellä oli luotettavia ja uhrautuvia ystäviä, moni tosiystäväkään ei rupeaisi animaagiksi luvattomasti niin kuin muut kelmit, mutta ehkä asiaan vaikutti se etteivät kelmit olleet maailman selväjärkisintä porukkaa.
Vielä aikuisenakin Remus muisteli holtittomia kavereitaan hyvällä ja jaksoi auttaa ja rakastaa ystävänsä poikaa, kukapa tosiystävä tätä ei tekisi. Lupin myös myönsi sen ettei ollut aivan syytön ystäviensä holtittomuuksiin, vaikka se ei ollutkaan kovin totta.
Hän on vaatimaton, mutta silti aivan yhtä mahtava velho kuin suositummat ystävänsäkkin.

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 22, 2008, 09:17:52 »
Minun ehdoton suosikkini on Sirius!! Hänestä pidin heti kun hän tuli kirjoihin, ja kun joskus Salaisuuksien kammiota lukiessani sain tietää siskoltani, että sellainen tyyppi on seuraavassa kirjassa, olin innoissani, vaikken tiennyt Siriuksesta paljoa. Hänellä on ihana luonne, rohkeus, kiltteys, se piilevä huumorintaju, ja kaikki. Ei se minua haittaa, että Sirius kiusasi Kalkarosta (ei Kalkaros kuulu lempihahmoihini, hyi) Jamesin kanssa. Sirius on niin ihana, kun hän pääsi Rohkelikkoon ja katkaisi suvun Luihuisperinteen :) Ja hän on animaagina koira (lempieläimeni). Ja hänellä on ihana nimi! Olen lukenut Nomen Est Omeneita ja paria ficciä. Tahtoisin tietää tästä hahmosta lisää. Sirius on kolmantena minun lempparihahmolistallani. Muistutankin häntä paljon :D
En pysty sanomaan enää muutakaan, muut sanoivat sen puolestani ;)

Sitten on ihan liikaa sanottavaa ihanan kiltistä Lilystä, jota myös muistutan ja tämä on neljäs lempihahmoni. Mutta en oikein ehdi, sillä pitää mennä kouluun :)

Muistakin kelmeistä pidän ja Lilystä, mutta Piskuilan on inhokkihahmoni.
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #23 : Kesäkuu 08, 2008, 19:22:40 »
Sirius on aina ollut yksi lempihahmoistani (hänen mukaansa valitsin nimimerkkinikin), joten samalla hän on myös lempikelmini. Minäkin pidän hahmon monisärmäisyydestä, siitä, ettei hän ole täysin puhtoinen, vaan hänellä myös pimeä puolensa. Kuitenkin hän on loppujen lopuksi lämmin, välittävä ja hyvin lojaali ystävilleen. Ymmärrän myös hänen kuohahtelevaa luonnettaan hyvin, koska olen ehkä hieman samanlainen. Eikä siitäkään ole haittaa, että hänet kuvataan hyvännäköiseksi ja karismaattiseksi... Toisaalta minun kohdallani suurin Sirius -hehkutus on hieman laimennut, koska hän ei enää viimeisissä kirjoissa esiintynyt. Out of sight, out of mind...

Lupin on minulle melkein yhtä läheinen kuin Sirius. Hän on mielestäni nelikosta ehkä se harkitsevaisin ja sitä myötä älykkäin. Toisaalta hänen varovaisuutensa ja syrjäänvetäytyneisyytensä on saanut hänet jäämään hieman riehukaksikon, Siriuksen ja Jamesin, varjoon.

Muista kahdesta kelmistä en juurikaan pidä. Peteriä ei nyt varmaan tarvitse edes perustella. Jamesista en pidä, koska hän vaikutti minusta nuorena tosi itsekeskeiseltä ja lapselliselta. En voi sietää hänen kukkoiluaan, vaikka toisaalta, vähän samaa vikaa oli myös nuoressa Siriuksessa. Ja kelminä James on ihan ok (olisi vaikeaa ajatella kelmejä ilman kauhukaksikkoa Sirius-James), ihmisenä ei.

Mielikuvani kelmeistä perustuvat ainoastaan kirjoihin (ja leffoihin). En ole ficci-intoilija.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 06, 2008, 09:43:45 kirjoittanut Musta Koira »
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Minna

 • ystävällinen mäyrä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #24 : Kesäkuu 08, 2008, 20:16:21 »
Minun lempikelmini on aina ollut Remus. Eikä vain Kelmeistä, vaan Remus on myös lempihahmoni koko Potter-sarjasta. Hän on semmoinen rauhallinen, mutta ei kuitenkaan jää niin varjoon kuin Peter muiden Kelmien joukossa:)

Pidän tietenkin myös muista Kelmeistä ja luen juuri Kelmeistä kaikkein eniten fickejä ja teitenkin olisi TODELLA mahtavaa, jos Rowling joskus kirjoittaisi kirjan heistä, mutta se nyt ei ole kovin todennäköistä, valitettavasti. 

Elikkä suosikkikelmini on Remus, sen jälkeen ehkä Sirius, koska häneen on kirjoissakin tutustuttu enemmän kuin Jamesiin. Hänen jälkeensä tulee tietenkin heti kannoilla James. Peteristä en ole ikinä pitänyt yhtään. En sitten ficeissä enkä muutenkaan. Hän on semmoinen, joka roikkuu vain muiden mukana ja kuitenkin sitten pettää ystävänsä...

~Minna
Mä huudan ohjeit mut auto menee puskii,
älä anna mun kuolla mun tuskii.

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #25 : Kesäkuu 09, 2008, 01:44:15 »
On se silti aina aika jännää, että suurin osa ihmisistä inhoaa Peteriä kavaltamisen vuoksi, ja tuomitsee inhottavana petturina, vaikka tositilanteessa suurin osa toimisi aivan samoin kuin hän, koska oma henki kullan kallis ja todellista uhrautumista on harvassa. :D Sen saa todistaa jatkuvasti, kun kaikki kilvan puukottavat toisiaan selkään. Peterillä ei ollut minusta mitään järkeä uhrautua sellaisten kavereiden vuoksi, jotka eivät arvostaneet häntä. Oikeastaan hän on koko kelmijoukosta traagisin hahmo. Se, joka koulussa ensin joutuu nöyrtymään hännystelyyn saadakseen tovereita (eikö kukaan täällä muka ole joutunut sitä tekemään ja tajunnut olevansa naurettava, mutta on tehnyt sen, koska ainakin silloin kuuluu johonkin eikä ole vapaata kiusattavaa riistaa?) jotka käytännössä vain naureskelevat hänelle päin naamaa ja joutuu sietämään näiden käytöksen. En usko, että ne nöyryytykset välttämättä menivät huomaamatta läpi, mutta pelko yksin jäämisestä ja itse kiusaamisen kohteeksi joutumisesta on hyvä motiivi alistua siihen. Samasta syystä hän siirtyy Voldemortin puolelle ja kuolee lopulta oman käden (heh) kautta. Minusta on tietyllä ironisesti oikein, että juuri James ja Sirius saivat kalliisti maksaa siitä, että Peter petti heidät. Näkisin nimittäin niin, että jos kelmit olisivat oikeasti olleet kaveriporukka, Sirius ja James olisivat toisella tavalla tukeneet Peteriä ja auttaneet häntä kehittämään itsetuntoaan sen sijaan, että harrastivat suoraan vittuiluaan. Samaa asennevammaa Siriuksen puolelta osoitti se, että hän piti Peterin vaihtamista salaisuuden haltijaksi nokkelana siitä syystä, että kukaan ei uskoisi että sellainen homma luotetaan Peterille. Tosi ystävyyttä sellainen varmasti. Opetus Siriukselle oli se, että ei kannata koskaan aliarvioida ketään. Siitä sakotetaan. Minä ilmiselvästi ajattelen yhä niin, että Matohäntä on voinut pitää tekoaan kostona ja sanoa kelmeille omat kiitoksensa kaveruudesta. Kirjan tulkinta taisi olla vain se, että Peter teki mitä teki pelkästään pelkuruuttaan, mutta kyllä tappaminenkin jotain kanttia kysyy ja tuntui siltä, että tiettyä kunnianhimoakin Matohännällä oli. Sekään ei ole ihme, kun kerran häntä on koko ajan pidetty pahnanpohjimmaisena niin entisten kuin nykyistenkin "ystävien" puolelta. Itse asiassa erittäin traagista elää elämä, jossa kukaan ei ole koskaan arvostanut. Olkoon siis Peter minun suosikkikelmini jo senkin takia, että minua ärsyttää tämä jatkuva Jamesin ja Siriuksen ihkutus. :D Remus taas... Remus on minusta aika paljon samanlainen kuin Matohäntä, mutta toisella tapaa. :D
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #26 : Kesäkuu 09, 2008, 18:38:57 »
Ensiksi tulee Remus Lupin. Lupin on niin kiltti, älykäs ja fiksu. Hän oli vilpittömän onnellinen ystävistään, ja muutenkin niin kiva. Sitten tulee Sirius. Sirius on jotenkin niin reilu ja huumorintajuinen. Hän tuki Harrya vaikeinakin hetkinä ja tiesi miltä hänestä tuntui. Sitten tulee James. Tykkään kyllä ihan Jamesistakin, muttei hän voita Lupinta ja Siriusta. Hän on vain hiukan rasittava. Ja viimeisenä Piskuilan. Kauhea tyyppi, kavalsi ystävänsä, roikkui muiden kannoilla. Täysi tollo-minun mielestäni siis. Nuoleskelee sitä kenellä on eniten valtaa.
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Boogey

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #27 : Kesäkuu 11, 2008, 15:13:38 »
Jos pitää valita vain ja ainoastaan yksi paras, niin valitsisin ehdottomasti Siriuksen. Tykästyin hänen hahmoonsa heti, koska hän oli ns. oman tiensä kulkija. Hänen hahmonsa on mielenkiintoinen ja erilainen. Jos taas saa valita useamman niin sanoisin Jamesin ja Remuksen olevan aika lähellä Siriusta. Nelikko on yhdessä mahtava joukko, jossa on kaikenlaisia tyyppejä. James ja Sirius ovat sellaisia riiviöitä, ja Remus hieman hillitsee heitä ja on muutenkin fiksu tyyppi. Ja Piskuilan on taas sellainen hieman sivullinen henkilö. Kannustaa Jamesia ja Siriusta, ja yrittää olla yhtä "cool" kuin he. ^^

Olen lukenut jo ties minkälaista paritusta kelmeistä. :D Ja onhan niitä sellaisia tavallisiakin luettu, mutta kyllä ne paritukset on parhaasta päästä olevia ficcejä. 8D Niille saa nauraa ja kihertää täällä, ja keksiä ties minkälaisia jatkoja. ^^'

Olis kiva tietää tarkemmin Remuksesta, koska se jää aika salaperäiseksi hahmoksi. Myös Siriuksen ja Jamesin lapsuudesta olis kiva lukea PALJON enemmän, kuin mitä meille on heistä annettu tietoa. Peterkin on tavallaan aika mielenkiintoinen hahmo, mutta elloksun hänen nuoleskeluaan, petollisuuttaan ja raukkamaisuuttaan. >:/ Jotenkin ei hahmo mun mieleen, mutta onhan silläkin tärkeä osa Pottereissa. ^^ Joo, ja tottakai kiinnostaisi lukea sellanen kirja! Grauh...ja taas vois vääntä jotain erilaisempaa ficciä niistä, kun on lapsuus selvillä. Ja niitä kiusaamiskohtia oli hauska lukea, vaikka kelmien käytös oli aika raukkamaista. XD

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #28 : Kesäkuu 11, 2008, 15:53:33 »

Hmm... Hyvin vaikea valinta enkä osaa päättää. Pidän Jamesista(Sarvihaara), Siriuksesta(Anturajalka) ja Remuksesta(Kuutamo).
   James ja Sirius ovat niin villejä kujeilijoita, että heihin tykästyy väkisinkin ja nyt myöhemminhän olemme saaneet lisää tietoa Siriuksen aikuisvaiheista eli sekin vaikuttaa. Pidän myös tavattomasti siitä, että he ovat animaageja. Henkilöt joista puhutaan enemmän jäävät siten paremmin mieleen ja heihin tykästyy helpommin. Näin ainakin minulla käy. On todella sääli, että kaikki kelmit ovat tapettu. Peteriä ei kyllä tule ikävä, mutta kaikkia muita kaipaan...

Remushan on ihmissusi ja se jotenkin kiehtoo minua jollain hyvin oudolla tavalla. AV:ssä hän opetti vuoden(vain niin lyhyen ajan, Sniif) pimeyden voimilta suojautumista ja sinä aikana tykästyin häneen, sillä hän on ainoa siedettävä PVS:n opettaja. Minusta hän on yksi tylypahkan parhaita opettajia ja on endottoman väärin, että hän kuoli!

-Lohikäärmelady
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #29 : Kesäkuu 11, 2008, 16:47:23 »
Suosikki kelmini olisi varmaan Bellatrix Lestrange, koska hän on mielestäni, jotenkin "koominen", sitä on todella vaikea selittää miksi, mutta jokin Bellassa säyttää...

Ömm...Bellatrix ei kuulu kelmeihin. ^^

Jep, taisi mennä Monnisella Kelmit ja kuolonsyöjät sekaisin. :D

Itselläni ei varsinaisesti ole suosikkikelmiä, sillä pidän jollakin tapaa heistä kaikista, tosin Peteristä en ehkä niinkään, sillä hän on sellainen pelkuri ja oman edun tavoittelija, joka on aina sillä puolella mikä on voitolla ja pettää porukkaa kummaltakin puolelta (miten ihmeessä hänkin saattoi kuulua Rohkelikkoon?). James ja Sirius olivat Kelmeistä ne kaikkein vilkkaimmat ja ne, jotka paneutuivat kaikkiin kepposiin, luihuisten kiusaamisiin ym. kaikkein suurimmalla innolla, mutta ainakin uskoakseni viisastuivat vanhempina ainakin sen verran, että Lily suostui seurustelemaan Jamesin kanssa ja lopulta menemään naimisiin hänen kanssaan. Sirius oli myös varsin hyvä kummisetä Harrylle sen ajan, kun he ehtivät yhdessä olemaan. Ymmärsi häntä silloin, kun hänellä oli vaikeaa jne. Remus taas oli se Kelmien "järjen ääni", joka yritti parhaansa mukaan aina välillä rauhoitella Jamesia ja Siriusta, joskaan ei läheskään aina onnistunut siinä. Remus oli jokseenkin samanlainen kuin Hermione tässä Harry-Ron-Hermone-kolmikossa. Siis se, joka suostuu kaikkiin seikkailuihin ym. kaikkein vastahakoisimmin ja yrittää silloin tällöin ajatella myös asioiden järkevämpiä puolia. Remus oli myös todella hyvä opettaja silloin, kun toimi vuoden PVS-opettajana. Ei suosinut ketään, tunsi oppiaineensa, piti mielenkiintoisia tunteja ja yritti kannustaa myös hieman heikompia oppilaita, esim. Nevilleä parhaansa mukaan.

Olisihan se todella kivaa, jos Rowling joskus kirjoittaisi kirjan Kelmeistä ja itse asiassa lyhyt sellainen onkin tulossa, nimittäin se 800-sanainen tarina Jamesista ja Siriuksesta, jonka pitäisi ilmestyä joskus elokuussa.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2008, 17:20:33 kirjoittanut Hartsa »
Terve kaikille!

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #30 : Kesäkuu 23, 2008, 12:22:30 »
Lempikelmi? hmm.. aika paha, tämä nyt tietysti riippuu paljon siitä miten itse näen tämän nelikon, mutta täytyy kyllä sanoa, että Kuutamo, rauhallinen, kiltti, taitava... Jotenkin hyvin symppis -tyyppi, johon on helppo ihastua. Sellainen jalat maassa kaveri, joka saattoi osallistua tovereidensa hölmöilyihin, mutta tiesi missä kulki raja, ja piti ainakin oman päänsä, vaikkei Siriuksen ja Jamesin päätä olisi pystynyt kääntämäänkään. Näen myös Remuksen todella rohkeana, kun hän osasi kohdata niinkin suuren asian kuin ihmissuteuden, eikä alaistunut muiden ihmissusien joukkoon Voldemortin puolelle.

Kyllä, ehdottomasti se olisi Kuutamo =)

-Z
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #31 : Kesäkuu 23, 2008, 12:42:37 »
Minun suosikkikelmini lienee Remus Lupin tai Peter Piskuilan. Noista on vähän vaikea valita; en niinkään pidä kummastakaan kelminä kuin muuten hahmona. Remus on huumorintajuinen ja suloinen ihmissusi, Peter taas jollain tavalla inhimillinen ja helposti samastuttava. Lizlego tuolla kirjoitti Peteristä todella hyvin; en paremmin olisi itse osannut sanoa:

On se silti aina aika jännää, että suurin osa ihmisistä inhoaa Peteriä kavaltamisen vuoksi, ja tuomitsee inhottavana petturina, vaikka tositilanteessa suurin osa toimisi aivan samoin kuin hän, koska oma henki kullan kallis ja todellista uhrautumista on harvassa. :D

En viitsinyt lainata koko loppuviestiä, mutta täyttä asiaa sekin. Minusta Peter jätetään aivan liikaa toisten kelmien varjoon; olen huomannut itsekin kirjoittavani häntä yksinkertaisemmaksi kuin muita kelmejä, vaikkei hän oikeastaan ole. Tai ainakaan en usko, sillä hänkin harjoitteli animaagiksi, hänkin oli mukana tekemässä kelmien karttaa, hänkin vaaransi henkensä riehuessaan Remuksen kanssa animaagina tämän ollessa ihmissusi! Enkä yhtään tajua, miksi James ja muut ottivat hänet joukkoon, jos tämä olisi ollut heidän mielestään täysääliö. No, ehkä säälistä. Ja sitäkin surullisempi on Peterin tarina.

En muista nähneeni Peteristä ainuttakaan ficciä, jossa hän olisi pääosassa, mutta sellaisen lukisin mielelläni. Remuksesta noita on tullut nähtyä vähän enemmän, joten Peter saattaa nousta lempikelmikseni ihan siksi, että muihin kyllästyy! :P

Viivih

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #32 : Kesäkuu 25, 2008, 11:15:12 »
Minun suosikki on ehdottomasti James. En ole niin paljoa fikkeihin perehtynyt, mutta luin viimeisimmäksi Pakkaskukkasia-fikin (ah<3) ja siinä jotenkin pääsi sisään Jamesin hahmoon. Myös Lupin on jotenkin vain niin symppis ja muutenkin rauhallinen (no joskus ainaki) ja kiva joten sekin kuuluu aika kärkeen.

Peterin hahmoon en ole päässyt niinkään sisälle, ja hänestä ei paljoa kirjoteta (paitsi toisten varjossa) joten en osaa oikein sanoa mitään. Sirius nyt on hurmaava Sirius, mutta silti muiden takana ;).

Poissa motiivi

 • Hippi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #33 : Kesäkuu 29, 2008, 17:54:02 »
Pidän kyllä kaikista kelmeistä hyvin paljon. Sirius on hurmaavuudessaan ihana, tosin hänellä oli teinivuosina noussut luultavimmin hiukan päähän, James kiinnostavaa seurattavaa ihan vain henkilöllisyytensä ja Jamesmaisuutensa (lue: ärsyttävyydensä) vuoksi, ja Matohäntä on kiehtova, surullinen hahmo. Olen ehdottomasti hänen puolellaan, sillä pelko hallitsi häntä Pottereiden pettämisestä asti, ja hän sai surmansa todellisen hyvän sisimpänsä vuoksi... huoh. Silti en ole koskaan kunnioittanut ihmisiä, jotka valitsevat ensisijaisesti oman etunsa. Matohäntä oli pelkuri, enkä siksi arvosta häntä samalla tavalla kuin muita kelmejä ja vaikkapa Kiltaa.

Lemppariksini nousee siis ehdottomasti Remus, elikkä Kuutamo. Hänen persoonallisuutensa on vain hyvin aito, lämminsydäminen ja -henkinen, hirveän uhrautuvainen ja rauhallisuudestaan huolimatta intohimoinen. Rento, ja vielä hauskakin. Azkabanin vanki on hyvä kirja erityisesti Lupinin (ja ajankääntäjämysteerinsäkin, vaikka nyt menee offiksi) puolesta. Seitsemännessä kirjassa olin hetken todella vihainen Lupinille, mutta sitäkin lukiessa huomasi, millaisia sisäisiä taisteluita Lupin kävi kertomatta niistä kenellekään. Hahmo, joka selviytyy ihailtavasti omista vaikeuksistaan ja omaa silti halun auttaa muita, yksi lempihahmoistani ehdottomasti.
Mielestäni Kelmit ovat ihana lisä kirjojen maailmaan, mainio ikkuna siihen, millainen James oli, ja ehdottomasti tärkeä aines juonen kannalta. He ovat kiinnostavia ja innostavia ja kivan poikamaisia. Mutta arvostin toki heitä enemmän aikuisina. Heidän todellisuutensa tuntui todellisemmalta kuin esimerkiksi seitsemännen kirjan epilogin todellisuus, eli voisin sanoa että juonielementtinä tosi toimiva juttu :D.
So one by one by one, they devour, consume, and disperse
And rapidly, rapidly… they fall
Drown in pleasure and die in a dream

Poissa Da Kin

 • Overdrive
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Guns N' Fuckin' Roses!
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #34 : Heinäkuu 06, 2008, 00:28:57 »
Henkilökohtaisesti pidän eniten Jamesista, mutta sekin johtuu muutamasta kelmificistä joissa James on kuvattu niin loistavasti, mutta Sirius on leimattu luutakomeron herraksi ja koulun Casanovaksi kun taas Lupin on se Ylirauhallinen tunne-expertti joka hoitaa kaikkien ihmissuhde elämää aina kun jollain on riitaa tai jotain ja näitä ficcejä on liian paljon..

Jos kelmificcejä ei huomioida niin taitaa se sitten olla Remus koska hän on sellainen järkevä mutta harmikseni hän jäi turhan paljon sivualalle AV:n jälkeen jolloin aloin pitämään Siriuksesta koska hän on sellainen Harrya puolustava hahmo ja hänen oikeuksiaan tukeva hahmo toisin kuin Molly joka vaan tärisee kuinka Harry pitäisi pitää pimennossa maailman pahoilta asioilta(sopisi varmaan Taikaministeriöön Toffeen avustajaksi ainakin AV:ssa).

Sirius ja Lupin taitavat olla lempi kelmit kirjoista..
Ei lopu täältä polle ei amfetamiini, täältä kukkaloistosta amsterdamin, ojat pullollaan pitkätukkiaan antaa kaikkien kukkien kukkia vaan..

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #35 : Heinäkuu 06, 2008, 10:22:53 »
On se silti aina aika jännää, että suurin osa ihmisistä inhoaa Peteriä kavaltamisen vuoksi, ja tuomitsee inhottavana petturina, vaikka tositilanteessa suurin osa toimisi aivan samoin kuin hän, koska oma henki kullan kallis ja todellista uhrautumista on harvassa.(...)  Peterillä ei ollut minusta mitään järkeä uhrautua sellaisten kavereiden vuoksi, jotka eivät arvostaneet häntä. Oikeastaan hän on koko kelmijoukosta traagisin hahmo. Se, joka koulussa ensin joutuu nöyrtymään hännystelyyn saadakseen tovereita (...)

En minä ainakaan toimisi samoin kuin Peter, ja toivon, ettei maailma todellakaan ole niin p*ska paikka, että suurin osa toimisi siten. Minusta toisen ihmisen kavaltaminen on pahinta mitä voi tehdä, siinäkin tapauksessa, ettei kyseessä välttämättä olisi edes ystävä. Eikä matohännän olisi edes tarvinnut tehdä sitä oman henkikultansa vuoksi, koska todennäköisesti kukaan ei olisi arvannut häntä salaisuuden haltijaksi, aivan kuten Sirius oli ajatellut. Voldemorthan tunnetaan "sokeudestaan", siitä, että hänelle heikot ihmiset ovat samantekeviä ja vain vahvat merkitsevät jotain. Hänelle ei varmaan olisi tullut mielenkään, että Peterin kaltaiselle ihmiselle uskotaan niin suuri salaisuus.

Eikä se, mikä Peterissä eniten ärsyttää, ole oikeastaan tuo petos, vaan petos on lopputulos hänen kaikista raivostuttavista piirteistään. Minun mielestäni hän ei "joudu nöyrtymään hännystelyyn saadakseen tovereita", vaan hän haluaa palavasti hännystellä päästäkseen kaikkein cooleimpaan porukkaan koulussa. Hän on niitä ihmisiä, jotka liehakoivat, hännystelevät ja matelevat päästäkseen lähelle valtaa, ja motiivina heillä on itsekkyys. Ja huom, tällaiset tyypit eivät itse pyri valtaan, koska ovat laiskoja eivätkä halua nähdä sitä vaivaa, jota vallassaolevat joutuvat näkemään, ja pysyvät siksi mieluummin alhaisina liehakoitsijoina, parasiitteina, jotka nauttivat toisen aseman tuomista eduista. Niinpä he ovat aivan mielellään toisten suosion kurjia kerjureita, koska heidän itsensä ei tarvitse tehdä mitään minkään eteen, paitsi kestää hieman toisten halveksuntaa, mutta itsehän he ovat sen toiminnallaan ansainneet. Ja tällaisia ihmisiä on olemassa oikeassakin elämässä. Petos taas johtui siitä, että Voldemort alkoi vaikuttaa vahvemmalta kuin aurorien leiri, ja Peter laskeskeli, että hänelle on edullisempaa vaihtaa puolia. Kyse ei ollut kostosta Jamesin ylimielisyyden takia. Kirjoissahan vihjataan siihen suuntaan, että Peter tunsi edelleen jonkinlaista lämpöä ja kunnioitusta Jamesia kohtaan ja oli tavallaan pahoillaankin petoksestaan.

Se on kyllä totta, että kelmit, ainakin James -ja Sirius myös-, kohtelivat typerästi Peteriä. Häntä ei olisi pitänyt ottaa kelmeihin mukaan, jos häntä pidettiin vain hovinarrina (tosin kirjoista saa sen kuvan, että parhaimpina hetkinä häntä pidettiin myös täysvaltaisena kelminä ja yhtä arvokkaana kuin muita). Ehkä James halusi hänet porukkaan omaa egoaan boostaamaan. Mutta itse Peter halusi sinne väkisin tunkea. Ei kyse ollut siitä, että hän olisi muuten ollut ilman kavereita. Hän olisi varmaan voinut ystävystyä vaikka kuinka mukavien tyyppien kanssa, jotka olisivat olleet hänen todellisia kavereitaan, mutta hänelle eivät mitkä tahansa ystävät kelvanneet, koska hän halusi olla parhaassa jengissä. Jos ihminen alentuu vapaaehtoisesti matelemaan toisten edessä, ei hän mielestäni ansaitse sääliä vaan halveksuntaa. Tästä syystä Matohäntää ei mielestäni voi nähdä traagisena hahmona, vaan pelkästään inhottavana.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Shirlene

 • Introvertti 110%
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #36 : Heinäkuu 06, 2008, 11:17:25 »
Onpa vaikea kysymys, olen niin kiintynyt jokaiseen kelmiin, paitsi perinteisesti en Peteriin erityisemmin. Tuo Lizlegon viesti oli ihan täyttä asiaa, mutta en minä kuitenkaan Peteriä suosikikseni päästä, vaika olihan se aika reppana. Kuitenkin Peter sai minulta vähän lisää arvostusta, vimppa kirjan jälkeen, kun hän ei tappanutkaan Harrya, ja kuolee sen takia itse. Niin, siis eihän Peter varmaan itse tiennyt, että se tulisi sen vuoksi kuolemaan, mutta olisi kivempi ajatella, että hän olisi tiennyt :) Onhan Peter kiinnostava hahmo, mutten sen kummemmin pysty "pitämään" hänestä, vaikka vähän säälinkin..

Pitäisi siis päättää Siriuksesta, Jamesista ja Remuksesta. Kaikille löytyy melkein yhtä hyvät perustelut, miksi olisi suosikkini..
Remus on yksinkertaisesti sellainen, josta on melkein pakko pitää: Kiltti, huomaavainen, huumorintajuinenkin.. Hänellä on myös ollut rankkaa ihmissuteutensa vuoksi, ja saa siitä lisää pisteitä, ettei hän sen takia joutunut epätoivon kurimukseen. Remus myös tuntuu sellaiselta, jolle on helppo puhua. Voisin ilmanmuuta ottaa sellaisen miehen itselleni :D
Sirius sitten, hän on myös sellainen, josta melkein joutuu pitämään. Huumorintajuinen, komea, älykäs, ja joka on myös saanut epäoikeudenmukaisen tuomion.. Mitä olen sen käsityksen saanut hänestä, että hän ei ole kauhean huomaavainen, ystävällinen tms. kuten Remus. Mutta hänhän on kokenut kovia, joutunut vankilaan puolivuosikymmeneksi syytettynä ystäviensä kavaltamisesta ja yhden ystävänsä tappamisesta. Sirius siis eli jonkun aikaa melkeinpä helvetissä, vaikka ei ollutkaan syyllistynyt mihinkään. Siis pointti oli, että hän kuitenkin selvisi sieltä, ja pystyi sen jälkeen vieläpä antamaan anteeksi niille, jotka olivat uskoneen hänen olevan syyllinen. Se mielestäni kuvaa hänen hyvyyttään.. Ja myös kaiken kokemansa jälkeen hän pystyi nauramaan ja vitsailemaan, vaikka tiesikin, että suurin osa velhoista piti häntä mielipuolimurhaajana. Hän oli siis myös hyvin vahva ihminen, kun kesti sellaista.
Ja lopuksi siis James.. Hänestä ei ole paljoa kirjassa kerrottu, muuta kuin, että hän oli rohkea, lojaali yms. mutta myös itserakas ja kiusaaja. Taasen se kohtaus, jossa James ja Lily kuolee, James osoittaa rakkautta ja urheutta, ja rakastan häntä sen vuoksi. (umh? ^^) Olen saanut paremman käsityksen Jamesista oikeastaan ficcien kautta, ja olen niiden takia kiintynyt Jamesiin. James on myös sellainen pidettävä henkilö, melkein samoista syistä kuin Siriuskin. Hän on komea, fiksu, urhea yms.

En tiedä, tavallaan kaikki ko,me ovat suosikkejani, mutta pakko tehdä tämä sydäntä raastava päätös.. Eli ehkä Remus ja James ovat suosikkini kelmeistä. (En pysty valitsemaan jompaa kumpaa heistä yksistään suosikikseni) He ovat sellaisia ihania, joihin minä ainakin kiinnyin helposti, ja ehkä minä pidän heista ihan hippusen enemmän kuin Siriuksesta. (!!!)
"A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one."

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #37 : Heinäkuu 06, 2008, 12:40:37 »
Jee, suosikkikelmi!

No, minä en kelmeistä niin perusta - en ymmärrä sitä miten niistä koko ajan pitää ficcejä vääntää ja kiinnostua niin paljon henkilöistä, jotka eivät kirjassakaan ole niin suuressa osassa. Minä en kuitenkaan vihaa kelmejä vaan pääosin ficit alkavat jo tursuta korvista ulos - "Ruusupuska! L/J! KELMIT!" "Olet minun supertähteni! L/J! KELMIT!" joka päivä jotain tuollaista - ei sitä kohta enää muita ficcejä luetakaan! Ei tässä nyt kuitenkaan ficcien puolelle mennä vaan kerronpas suosikkikelmini.

Minun suosikkini on aina ollut Remus. Hän ei ole kuin James, se ärsyttävä ja ylimielinen pässinpää, vaan sellainen ihan järkevä tyyppi jolla osaa olla hauskat jutut. Leffojen Remus ei ole yhtä kiva kuin se joka on mielikuvissani - onhan se kyllä vanhempi Remus mutta anyway (leffoista saa Remuksesta jonkun namusetä-kuvan, haloo kun on pedariviikset ja kaikki.) Remus on suosikkini, sellainen hieman salaperäinen tyyppi sen ihmissusihommansa kanssa ja näin. Minä myös pidän siitä, että Remus ei kohdellut Peteriä tylysti ja mennyt mukaan Severuksen kiusaamiseen. Sirius on ihan mukava vaikka hän nyt menikin virran mukana, mutta Remuksella sentään pysyi jalat maassa ja paita päällä. Remusta myös näytetään kirjoissa sopivasti ja pidän tästä vanhanakin. Hän ja Tonks myös sopivat hyvin yhteen. :) Remus meni kuolemaan tuossa viimeisessä kirjassa joka oli nyt ehkä hieman masentavaa, mutta koska Remus ei kuitenkaan yhäkään kuulu suosikkihahmoihini (TOP 10!) niin en alkanut vollottamaan. Ainahan sitä Remusta näkee kun aiempia kirjoja lukee :)

Toiseksi paras on ehkä Sirius. Sirius on mielestäni hauska tyyppi. Ei hän kirjoissa nyt ole sellainen kuin ficeissä - ficcien Sirius on jotenkin sellainen riehujatyyppi joka koko ajan pyörii tyttöjen ympärillä kuin mikäkin naistenmies ja tadaa, housut lähtee. Onneksi kirjoissa Sirius ei ole näin radikaali persoona, mutta on mukavaa nähdä hänestä kaksi eri puolta. Siriuksen nuoruus kiinnostaa minua ja kuuluuhan hän sentään Mustan sukuun, joka on mielestäni kiinnostava. Siriuksen viha Bellatrixiin on luonnollista, enkä ole suuttunut Siriukselle vaikka hän vihoittelee yhdelle suosikkihahmoistani.
Sirius meni usein mukaan Severuksen kiusaamiseen, mutta ei koskaan aloittanut sitä, ainakaan niiden kirjoissa mainittujen kohtauksien mukaan, jotka sitten ovat vastaan tulleet. Sirius oli Jamesin bestis, hän halusi olla miellyttävä hänelle ja ehkä Siriuskin tunsi sitä pientä halua kiusoitella Severukselle, mutta uskon että hän meni joskus virran mukana ja ajatteli, että eihän tätä Ruikulia tarvitse koko ajan härnätä. Sirius on hauska ja rento ja niin, mukava Harrylle ja kaikkea. Hänestä on usein piristävää lukea. Siriuskin meni sitten kuolemaan, mutta näin sen kuuluukin käydä.

Sitten tuleekin vastaan Peter. James on aivan raivostuttava, raivostuttava ihminen! Siksi pidän Peteristäkin hiukkasen enemmän kuin Jamesistä. Useimmat täällä ovatkin kertoneet totuuksia Peteristä. No niin, Peter petti "Pyhät Potterit!" ja näin sitten näin, mutta ei hän sitä tehnyt omasta tahdostaan! Peter oli aina ollut Kelmeistä syrjityin ja hän ei saanut osakseen samanlaista ihailua kuin James. Peter luultavasti oli suunnattoman onnellinen että hänet otettiin porukkaan, mutta sitten myöhemmin ehkä hänet unohdettiin ja näin, Peter saattoi tuntea olonsa katkeraksi ja kun hän ajatteli kerran liittyä kuolareihin, ei ollut perääntymistä. Peter alkoi pelkäämään sitä, mitä hänen pitäisi tehdä ja hän luultavasti petti Potterit koska hän pelkäsi, pelkäsi sitä että hän pettäisi nyt kaikkien luottamuksen ja hän tiesi jo että aina tulisi olemaan no... petturi, mutta ei hän luultavasti myöhemmin enää halunnut tehdä tätä ja hän katui tekojaan, mutta hän aina joutui palaamaan Voldemortin puolelle pelkonsa takia. Joo, Sirius sanoi, että Peter olisi mieluummin voinut vaikka kuolla kuin pettää Potterit, mutta ehkä joku muukin tekisi samassa tilanteessa samoin kuin Peter? Peter pelkäsi sitä, että hän joutuisi kuolemaan liityttyään kuolonsyöjiin ja sitten käännyttyään. Hän kuitenkin oli arvostettava, sillä joskus tulisi katumaan tekoaan ja se oli todistettua viimeisessä kirjassa. Peter on hieman kiinnostava jos ajattelee sitä, miten Peter kääntyi Kelmistä heidän pettäjäkseen, sillä koskaan ei voi tietää, mikä ajatus Peterin päässä sai hänen mielensä muuttumaan ja päänsä kääntymään. Lukisin mielelläni tarkempia tietoja tästä hahmosta ja saisin tietää näin että miksi hänestä ei tullutkaan kunnon kansalaista kuin muista kelmeistä.

Sitten James. James on kyllä ihan hiukkasen mukava, ehkä vanhempana hän aikuistui ja lopetti sellaisena ääliönä olemisen, mutta siis, en voisi pitää Jamesistä yhtään enempää. En ymmärrä sitä miten James oli niin ylimielinen, niin ärsyttävä, kuin hän olisi maailman napa - hän kuvitteli saavansa itselleen kaiken siksi, että kiusaa Severusta olemattomista syistä, valitsee helpoimman kohteen ja ei anna tälle hetkeksikään rauhaa. Kuvittelee viekottelevansa Lilyn puolelleen ja käyttää kaikkia keinoja tähän. Aikuisena James ehkä ajatteli, että olin joskus nuorena typerä, sillä kaikki ovat joskus nuoruudessaan hölmöjä kun ei silloin ajattele asioita. Ymmärrän vanhempaa Jamesiä lievästi, mutta en ymmärrä millaisen parannuksen hän meni tekemään, jotta sai Lilyn rakastumaan tähän. Aivan omituinen juttu. En oikein siitä Jamesistä pidä.

Ensin lähti James, sitten Sirius, sitten Peter, sitten Remus. Ehkä näin sen kuuluukin mennä. Toinen toisensa jälkeen he viimein pääsivät toistensa luokse. Toivoin että he joskus tulevaisuudessa onnistuivat kaikki ymmärtämään toisiaan.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Calamity

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #38 : Heinäkuu 07, 2008, 01:52:50 »
Kelmeistä pidän henkilökohtaisesti eniten Remuksesta. Hän on ihmillinen ja elää elämäänsä ihmissuteudesta huolimatta, hän on ystävällinen, auttavainen ja ahkera, ei osallistu juurikaan muiden kelmien typeryyksiin. Toisaalta hän on ehkä vähän liiankin täydellinen. Haluaisin tietää enemmän hänestä ja hänen lapsuudestaan. Olen lukenut kelmeistä jonkin verran ficcejä, muutamia vuosia sitten ne olivat suosikkejani. Nykyään niistä alkaa jo mennä maku. En haluaisi, että Rowling kirjoittaisi kirjoja kelmien ajoilta, pitäähän jotain jättää ficcejä varten :D.

Hockenheim

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #39 : Heinäkuu 09, 2008, 14:11:32 »
Itse pidän eniten Remus Lupinista, vaikken niinkään paljoa kelmeistä (kuten ei Azurakaan) paljoa perusta. Remus, koska hän on inhimillinen, ystävällinen, auttavainen ja ahkera, eikä ollut juurikaan mukana näiden kelmien typerissä jutuissa. Muutaman ficcin olen tainnut lukea parituksella Lupin/Tonks, mutta en juurikaan tekstiä hänestä ole lukenut. Pätevä opettaja oli pimeyden voimilta suojautumiseen kolmoskirjassa, suosikkini kuitenkin PVS-opettajista.  Toiseksi eniten pidän ehkä Siriuksesta, hauska ja tavallaan hyvä kummisetä Harrylle, aina Harrya kohtaan niin mukavakin. Eikä mikään sivusta katsoja: vaan meni kuolemaan, koska ei malttanut pysyä kotona. Peteristä ja Jamesista en kummastakaan pidä, Peteristä ehkä hieman enemmän, koska James on niin raivostuttava ylimielinen kusipää.

Poissa Nefertiti

 • Niilin krokotiili
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #40 : Heinäkuu 10, 2008, 01:09:43 »
Tämä on oikeasti yksi vaikeimmista kysymyksistä.. Pidän kaikista kelmeistä jonkin verran ja suosikkini vaihtelee melko usein, yleensä Siriuksen ja Remuksen välillä. Jos puhutaan teini-ikäisistä kelmeistä, niin suosikkihahmoni on Remus. Noin muuten minun on kyllä pakko sanoa Sirius. Hänen aikuishahmonsa kompensoi teini-ikäisen typeryyksiä. Siriuksessa on yksinkertaisesti jotain sellaista, mikä vetoaa minuun. Hän ei loppujen lopuksi ole niin itsekäs, mitä antaa ymmärtää teini-ikäisenä. Hän on valmis uhrautumaan itselleen tärkeiden ihmisten puolesta ja haluaisin kaikkien ystävyyssuhteitteni olevan kuten Jamesin ja Siriuksen.

Remuksessa taas on paljon sellaisia ominaisuuksia, joita arvostan. Kelmeistä näen yhtäläisyyksiä itseeni eniten juuri Remuksessa. Hän on välillä tosin hieman liiankin totinen ja ajattelee itsestään liian ala-arvoisesti. Siriuksen itsevarmuus on näissä kahdessa yksi erottavimmista tekijöistä. Jos pitäisi ruveta listaamaan, niin Remuksella on ehkä enemmän hyviä ominaisuuksia kuin Siriuksella, mutta juuri se itsevarmuus on niitä asioita, jotka minuun vetoavat.

James taas on klassinen idiootti, johon naisen on helppo retkahtaa. Jamesista on kuitenkin kerrottu hyvin vähän, ja se ratkaiseva osa, jonka perusteella ihmiset ehkä tekevät johtopäätöksensä hänen hahmostaan, on Severuksen näkökulmasta oleva muisto tai ficit. Joten melko vaikea sanoa mitään, kun hahmon koko tarinaa ei ole kerrottu. En tietenkään arvosta henkilöitä, joilla on taipumusta koulukiusaamiseen. Severus kuitenkin on henkisesti vahva hahmo, enkä usko hänen välittäneen Jamesin ja Siriuksen kiusaamisesta juurikaan. Severuksen kannalta se p*skamaisin asia on että James vei Lilyn. Mutta ei kai James nyt voinut täysi ääliö olla, kun sai Lilynkin rakastumaan itseensä..? ^^

Peteriä en yleensä laske kelmiksi, hän on enemmänkin kuolonsyöjä minulle. Peter on kuitenkin jollain tavalla sympaattinen hahmo, mutta tekojensa ansiosta ei kuulu suosikkieni joukkoon. Sen takia juuri olisikin kiinnostavaa tietää vähän Peterin mielenliikkeistä. En haluaisi arvostella tyyppiä tekojen perusteella, mutta oli syy sitten mikä tahansa, niin takinkääntäminen on kyllä säälittävää ja petturimaista. Hän on vastuussa Jamesin ja Lilyn kuolemasta sekä Siriuksen Azkabaniin joutumisesta, mitkä ovat mielestäni kallis hinta mistä tahansa syystä, jotka hänellä oli kavaltamisen takana. Kaiken lisäksi hän suurin piirtein pilasi Harryn elämän, ainakin lapsuuden ja nuoruuden osalta. Kiinnostaisi kyllä tietää lopullinen syy tuolle takinkääntämiselle. On todellakin sääli, että kelmeistä kerrotaan kirjoissa niin vähän. Lukisin mielelläni paaljon enemmänkin. :>
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #41 : Heinäkuu 17, 2008, 23:28:45 »
Tjaa... Tämä on hyvin vaikea kysymys. Kauhean suuri suosikki näyttää tämän topicin perusteella olevan ainakin Sirius, joten jos aloitan hänestä.

Minä en pidä Siriuksesta yhtään. Hänestä on muodostunut minulle sellainen kuva, että hän on vain pelkkä ylikasvanut koulupoika. Hänen sympatiansa tuntuu suuntautuvan pelkästään Remukseen ja Jamesiin – myöhemmin Remukseen ja Harryyn. Sen ulkopuolelle hänen sympaattisuutensa ei tunnu riittävän lainkaan, päätellen esimerkiksi siitä, miten hän kohtelee Kalkarosta. Koulussa hän oli mukana tämän kiusaamisessa ja nöyryyttämisessä ja aikuisena kun Kalkaros on killan palveluksessa, Sirius jatkaa samalla asenteellaan. Hänen suhtautumisensa Harryykin lähentelee mielestäni osittain pakkomiellettä. Kirjoissahan heitettiin sekin ajatus, että Sirius olisi salaa melkein toivonut, että Harry olisi erotettu, jotta he olisivat voineet olla ulkopuolisia yhdessä. Hän ottaa kirjassa lisäksi typeriä riskejä ja käyttäytyy erittäin vastuuttomasti sekä teininä että aikuisena. Elämässä hänelle tärkeintä vaikuttaisi olevan kaikenlainen huvittelu, vaarantui siinä sitten oma henki tai jonkun muun. Ylikasvanut koulupoika, kuten sanoin.

James on samassa kategoriassa Siriuksen kanssa. Hänestä tosin ei ole kauheasti tietoa saatu, mutta se vähäinenkin riittää saamaan minut suhtautumaan erittäin negatiivisesti häneen. Koulukiusaaja, kuten Siriuskin, ja vaikka hän oli ihastunut Lilyyn, joka puolusti Kalkarosta, hän ei voinut edes tämän takia lakata piinaamasta Kalkarosta loitsuillaan. Hän ei kuitenkaan tehnyt sitä suoraselkäisesti Lilynkin nähden, vaan tämän selän takana. Hänenkin sympatiansa vaikuttavat olevan melko olemattomat ja erittäin pienelle alueelle keskittyneet, koska hän on kykenevä pilkkaamaan ja kiusaamaan ihmisiä, olivat he sitten hänen tyttöystävänsä kavereita tai omia kavereitaan (Peter). Hän puolusti perhettään ja ystäviään, mutta niin tekee kirjassa moni pahikseksi luokiteltukin.

Remus on ehkä eniten esillä kelmeistä koko kirjasarjassa, sillä häntä nähdään runsaasti vanhempanakin. Hän vaikuttaisikin kelmeistä kaikkein kypsimmältä ja hän käyttäytyy läpi kirjasarjan melko vastuullisesti. Minua kuitenkin ärsyttää hänessä se, että hän vaikuttaa sellaiselta: ”Kyllä minä tiesin, että se oli väärin ja että minun olisi pitänyt puuttua siihen” –tyypiltä, joka ei kuitenkaan loppujen lopuksi ole valmis näitä sanoja sanomaan silloin kuin pitäisi eikä tekemään mitään asian hyväksi. DH:kin tukee tätä käsitystä Remuksesta pelkurina. Jamesista ja Siriuksesta tätä ei voi sanoa, mutta Remus on selkeästi pelkuri, joka ei ole valmis ottamaan vastuuta asioista, joista hänen todellakin kuuluisi, vaan astuu syrjään ja odottaa, että joku muu tekee sen hänen puolestaan, jos tekee.

Peter esitetään kirjassa selkeästi pelkurimaisessa valossa. En tiedä, millaiseksi Rowling kelmit ja heidän tekojensa oikeellisuudet näkee, mutta Harryn näkökulma ainakin selkeästi tuomitsee Peterin. Hänessä on samaa pelkuruutta kuin Remuksessa ja lisäksi piirre mielistellä itseään vahvempia suojan saamiseksi. Minusta hän on kuitenkin myös uhri, sillä muut kelmit kohtelivat häntä törkeän ala-arvoisesti. Hän pysytteli joukossa omasta tahdostaan, kyllä, mutta jos kelmit olisivat todella olleet sellaisia rohkeita ja oikeudenmukaisia, jollaisina monet heidät näkevät, olisivat he kohdelleet Peteriä muunakin kuin pelkkänä roskana, joka roikkuu heidän mukanaan. En sano, että pitäisin oikeana sitä, että hän petti nämä ”ystävänsä”, mutta pidän sitä todellakin ymmärrettävänä. Se oli jotakuinkin yhtä oikeaa kuin Siriuksen ja Jamesinkin toimet, joten mielestäni he todella ansaitsivat tämän petoksen.

Ei tarvitse lukea koko kelmien historiaa saadakseen käsitystä heidän välisistä suhteistaan. Muutama muisto kertoo heistä kertoo tarpeeksi paljon – minulle ainakin. Suosikkikelmin valitseminen on hyvin vaikeaa, koska en pidä heistä kenestäkään niin paljon, että häntä voisi sanoa suosikiksi. Ehkä ”vähiten inhokkikelmi” olisi parempi ilmaisu. Silloinkaan en tiedä kuka sen tittelin saisi. Ehkäpä Peter, jos hänen hahmoaan lukee hieman rivien välistä.
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Indigo

 • Zera
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nidsi nuikuu <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #42 : Heinäkuu 17, 2008, 23:59:09 »
Minusta Kuutamo, Remus J. Lupin on kelmeistä paras, koska hänestä on mielestäni kerrottu paljon. Hän on mukava, eikä maailmannapa kuten James nuorena, on erilainen kuin Sirius, eikä ole pelkuri kuten Peter. Remus on mielestäni kovin rohkea, kun uskaltaa olla ihmisten ilmoilla vaikka jotkut tietävät hänen olevankin ihmisusi. Minusta taas se kasvattaa Remuksen persoona.

Remuksesta olen lukenut joitain ficcejä, olen myös betannut sellaisia ja kirjoittanut kyllä itsekin. Täsä on hankala sanoa mitään, yleensä Remus on melko IC, mutta olen löytänyt myös täydellisen OC-Remuksen. Pidän enemmän kirjojen Remuksesta.
Haluaisin tietää Remuksen nuoruudesta enemmän, Jamesista sen kuinka hän lopulta valloitti Lilyn ja Peterin historia on jäänyt minulle erittäin hämärän peittoon. Näistä olisi mieluisa tietää lisää, koska jossain vaiheessa tätä tietoa voi tarvita, ficcien kirjoittamisessa muun muassa.

Eikös Row tehnyt sen hakuteoksen. Sekin pitäisi saada luettavaksi. :) Minusta kelmit ovat välillä hirveän kiinnostavia, mtta taas joskus minua ei voisi vähempää kiinnostaa koko porukka, en ole varma mistä tämä johtuu. Mutta epäilen syyksi sitä, että heistä ei loppujen lopuksi ole kerrottu kamalan paljoa.

~~Ind
Hän pelaa aikaa miettiäkseen tekosyitä. Oikeuttaakseen kipua sisällään.
Luulen että hän tietää hymyistä, ja katseista. Että kaikilla on teoria paremmasta.

neonko

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #43 : Heinäkuu 21, 2008, 21:43:14 »
Sirius vie voiton.
Hyvä yhdistelmä se viisas poika, joka kuitenkin tekee paljon luvattomuuksia ja myös laittomuuksia. Rohkeakin hän oli, ja mielenkiintoinen se Azkaban hässäkkä joka syntyi Piskuilanin kanssa. Kuoli sankarikuoleman, mikä tuo myös paljon plussaa. Vaikka niinhän kuolivat myös Lupin ja James, mutta kuitenkin..
Ficcejä tai muuta sen tapaista en ole kamalasti lukenut, en lue niitä paljon muutenkaan, koska niihin jää turhan helposti koukkuun ja siitä tulee tapa. Myös aikani koneell on rajoitteista, joten en viitsi käyttää kaikkea aikaa ficcejen lukemiseen, vaikka pidänkin siitä paljon.
Piskuilanista ja Jamesista olisi kiva kuulla lisää. Tietysti jamesin elämänstä Harryn synnyttyä, mutta myös ennen sitä. Piskuilanista sen jälkeen, kun herra menetti valeasunsa Ronin rottana. Siitä miten hän palveli Voldemortia ja muuta sellaista.
Kirja poikien nuoruudesta voisi olla kiv, kuhan se olisi melko rlyhyt. Jos se olisikin epäonnistunut, se latistaisi aikalailla menoa. Ja olisihan se kiva, että Harry POtterin tarina pysyisi myös Harryn tarinana, eikä siitä kehkeytyisi turhan monien Rowlingin tekemää velhojen ja noitien elämänkerta -sarjaa. Mutta yksi, melko lyhyt kirja olisi hieno juttu.
kelmit ovat tottakai kiinnostavia. He olivat viisaita ja (jonkin verran) kapinallisia, tekivät mitä lystäsivät ja nauttivat elämästä. Ihailtava asenne ja elämä heillä, mielestäni.

Poissa moottorisaha

 • Voldemortisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • be loud, let your colors show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #44 : Elokuu 03, 2008, 14:35:54 »
Reipas lempparini on kyllä Remus, pakko myöntää. Eihän hän kovin värikäs hahmo ole, paitsi noh, ihmissuteus tuo häneen sitä mielenkiintoa. Hän on järkevä hahmo, jota eivät turhanpäiväiset kohellukset sen suuremmin kiinnosta. Itsehän olen suuri koheltaja ja arvostan ihmisissä sellaista "lennokkuutta", mutta Remus vie kaikki sympatiat puolelleen olemalla oma itsensä, ja keskittymällä olennaiseen.
   Hän on toki kelmeistä eniten ollut esillä kirjoissa, minkä vuoksi hänestä on varmaankin muodostunut minulle läheisin näistä neljästä. Olen pitänyt hänestä ensihetkistä alkaen jolloin hänet mainittiin, ja ficcien perusteellakin pidän hänestä.

Toisaalta taas pidän Siriuksesta, lähinnä sen takia, että hän on se "renttu", muttei kuitenkaan niin ylimielinen kuin vaikkapa James. Ficcien perusteellahan hän on varsinainen velikulta, se kuumis, jonka kaikki halusivat, mutta oman mielipiteeni olen muodostanut lähinnä oikean kirjasarjan ja "vanhemman" Siriuksen perusteella.
   Plussaa tuo toki se moottoripyörä ;) Ah.
Sirius on ehdottoman aito, mikä on minusta hienoa. Ainoa Rohkelikko Luihuis-perheessä, ja ylpeä siitä. Aivan loistava asenne! Jos kelmien lähipiiriin kuuluisin, eiköhän se olisi Sirius, kenen seurassa eniten viihtyisin. Vilpitön, villi ja charmantti.
When you say it's dead and gone, yes, I know you're wrong

Poissa kirja

 • Error 404: User not found
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #45 : Elokuu 17, 2008, 17:21:36 »
Kolme vaihtoehtoa.
James, Sirius, Remus.
James on Harryn isä. Hänestä emme päässeet kuulemaan paljoa, joten olisi mukava kuulla lisää. James oli kaikesta päätellen mukava ihminen, sillä kirjoissa hänestä on kirjoiteltu positiiviseen sävyyn. Kalkaros inhosi häntä, joten James ei voinut olla pahakaan. ;)
Sirius on rämäpäinen. Kirjoihin oli pakko saada yksi senlainenkin. Sirius kuuluu minun suosikkeihini, koska hän on erilainen kuin muut. J.K. uskalsi tehdä ei-niin-kovin-täydellisenkin ihmisen. Lisäksi Sirius saa plussaa siitä, että hänestä kuultiin loppukirjasarjassakin, sillä silloin hän jäi muistiin.
Remus. Hän on myöskin erilainen. Ihmissusi ja mahtava opettaja, sillä hän ymmärsi oppilaita. Ymmärtäminen nosti häntä minun silmissäni. Hän oli ymmärtäväinen, sekä myös avulias ja taitava, jonka osoittaa AK, jossa hän oli opettajana.
Peter on ainoa, josta en pidä, sillä hän oli pahis. Hän ei ollut kovin paljoa Harryn puolella ja muutenkin oli mieluummin Voldemort II kuin Harry Potter II. Hän kuitenkin pelasti Harryn, joka on hyvä, sillä hän osoitti olevansa edes hieman hyvis. Se nostaa häntä minun asteikossani.
Lyhyesti ja ytimekkäästi: Pidän hyviksistä. ;)

~kirja

// Epäröimällä hän pelasti hengen.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 17, 2008, 17:53:31 kirjoittanut kirja »
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Poissa apupyörä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #46 : Joulukuu 17, 2008, 23:40:06 »
Oma suosikki kelmini on Sirius. Jameskin voisi olla, mutta kirjojen perusteella hänestä tiedetään hyvin vähän. Siriuksesta pidän koska hän on aito ja hyvin rakennettu hahmo, Siriuksella on vikansa, kuten Harryn pitäminen Jamesina eikä hän aina ole kovin vastuuntuntoinen kummisetä, mutta Sirius kuitenkin rakastaa aidoisti Harrya ja ystäviään ja on hyvä isoveljen/isän korvike Harrylle. Jonkun mielestä Sirius voisi olla huono ihminen Kalkaroksen kiusaamisen takia, mutta omasta mielestäni sekin tekee hahmosta vain inhimillisemmän, sillä meillä kaikilla on vihamiehemme (vaikka tosin Sirius kyllä käyttäytyy välillä hyvin lapsellisesti Kalkaroksen seurassa). Azkabaanin viattomana joutuminen tuo hahmoon tiettyä karuutta, omanlaistaan elämänviisautta ja -kokemusta. Sirius on kuitenkin myös lojaali ystävä, mitä arvostan erittäin paljon, kolmannessa kirjassa mielestäni paras kohta on se kun Sirius sanoo että olisi enemmin kuollut kuin paljastanut Jamesin ja Lilyn Voldulle.

Ja olisi ihan mahtavaa jos J.K. kirjoittaisi kirjan kelmeistä. Olisi kiva tietää lisää heidän seikkailuistaan ja siitä millaisia ihmisiä he olivat.

Poissa johpa

 • Vuotislainen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #47 : Joulukuu 18, 2008, 00:04:44 »
Remus Lupin aka Kuutamo. Pidän enemmän rauhallisista,vastuuntuntoisista ja fiksuista tyypeistä. Remus ei tuonut itseään liiaksi esille eikä leuhkinut taidoillaan tai sillä,että kuului kelmeihin. Kuulostaa kauhealta,mutta ihmissuteus loi hahmoon särmää,vaikkakin hän kärsi siitä paljon. Siksi Remus kai oli niin rajoittunut.. Ihanaa kuitenkin,että hän uskaltautui naimisiin aikuisena Tonksin kanssa.

yesterday

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #48 : Helmikuu 25, 2009, 19:20:47 »
Kelmeistä, ja kaikista hahmoistakin lempparini on ehdottomasti Sirius.
Piskuilania en yksinkertaisesti voi sietää, ärsyttävä, turha ja kiittämätön luuseri, joka petti ne ainoat jotka olivat hänelle ystävällisiä.
James taas vaikuttaa todella ärsyttävältä, ainakin nuorempana, juuri sellaiselta perus suositulta teinipojalta joka miettii vain tyttöjä jne. Lupin on toisiksi paras, hän on fiksuin ja mukavin mutta se onkin siinä, hänestä puuttuu se jokin.
Sirius sensijaan, komea, fiksu, hauska, nerokas, loistava, rohkea... Kerrassaan rakastettava! Vaikka tytöt kuolaavat tämän perään niin Sirius ei edes huomaa sitä. Niin täydellinen...

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #49 : Huhtikuu 09, 2009, 15:58:52 »
Kelmit ovat omalla tavallaan niin tiivis ja yhtenäinen porukka, että on vaikea lähteä erittelemään sen kummempaa suosikkia. Kun miettii kirjoja, tästä nelikosta kerrotaan oikeastaan aika vähän: James ja Sirius olivat hyvännäköisiä ja lahjakkaita, Remus oli hiljainen valvojaoppilas ja ihmissusi, Peter hännystelijä, joka lopulta petti ystävänsä. Minulle mielikuva kelmeistä on rakentunut lähinnä ficcien perusteella ja voi siis niin olla kuinka väärä tahansa, mutta tuskin kukaan tietää, millaiseksi Rowling on ihan tarkalleen ajatellut kelminsä. Itseäni ei ainakaan haittaa, että ficcarit ovat luoneet kelmeistä aika omanlaisiaan. Välillä on vain häiritsevää, kuinka kelmien maailma tuntuu juuri siltä kuin ficeissä (jossa se yleensä kuvataan aika samanlaiseksi, tiedä sitten miksi on päätetty, että kelmit muuttivat yhteen koulun jälkeen, opiskelivat auroreiksi ja joivat tuliviskiä. :D). Olen myös huomannut, että ficcien ansiosta Sirius/Remus on alkanut tuntua ihan luontevalta paritukselta.

En oikeastaan edes tunne kaipaavani Rowlingin versioita kelmien elämästä. Se tekisi niin monesta minulle tärkeästä tai muuten hyvästä ficistä AU:n ja poistaisi tavallaan yhden ison aukkokohdan, jonka Rowling on jättänyt fanien pohdittavaksi. Ehkä kelmeissä kiehtovaa onkin juuri se, että heidän maailmastaan tiedetään niin vähän ja jokainen kykenee itse tekemään omat päätelmänsä heidän villiksi ja värikkääksi kuvaillusta nuoruudestaan.

Jokaisessa kelmissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Minun on vaikea esimerkiksi uskoa, että Peter oli ihan kokonaan paha - enemmänkin hän pelkäsi Voldemortia ja sortui siksi tämän joukkoihin. Kuten AV:ssa sanotaankin, Peter ei koskaan ollut urhea kuten James ja Sirius, ja hänelle oma henki oli lopulta se tärkein juttu. Mielestäni tämä tekee Peteristä mielenkiintoisen hahmon. Ja tuskinpa hän olisi kelmeihin kuulunut, jos poika olisi ollut täysin yhdentekevää seuraa.

Remus on ehkä juuri ficcien takia muodostunut omaksi suosikikseni. Niin erilainen kuin muut kelmit, oikeastaan ainoa heistä, joka jo nuorena tiesi jotain maailman ikävistä puolista ja silti kaikkien uskollinen ystävä. Remus on myös vastuuntuntoinen ja ajattelevainen, mutta jollain tavalla kuitenkin karhea ja vähän sulkeutunutkin. On jotenkin kauhean suloista, että James ja Sirius alkoivat heti etsiä keinoa päästä Remuksen tueksi täydenkuunöiksi selvitettyään tämän ihmissuteuden.

James ja Sirius tai Sirius ja James, ihan kuinka päin sen haluaa sanoa. Ylpeitä, ärsyttäviä, ehkä vähän koulukiusaajia ja silti molemmat ah-niin-ihannoituja. Siriuksesta mielenkiintoisen tekee tämän perhetausta, kaikki se epämääräisyys, mitä puhdasverisyyteen kuuluu (tai oikeastaan se, kuinka kaikki on kristallinkirkasta ja tarkkaan etukäteen määrättyä), ja hänestä myös kuuli kirjoissa paljon. Myös Azkabanin vaikutus Siriukseen on jännä piirre kirjoissa, sellaisesta ei ihan heti päästä yli.
Jamesista minulle on muodostunut jostain syystä kauhean ärsyttävä kuva: Lilyn vainoaminen, riehuminen ympäriinsä ja se asenne, että ollaan parempia kuin kaikki muut on jotenkin todella häiritsevää. Kuten Amiale sanoi, hän kyllä puolusti ystäviään, mutta niin tekee moni toinenkin. Toisaalta James oli vasta koulupoika ja se, mitä hänessä kirjoissa on kerrottu, on tullut lähinnä Kalkaroksen, joka ei ehkä aivan ollut Jamesin sydänystäviä, suusta.

Kelmeissä hienointa on ehkä juuri se kokonaisuus: se, kuinka neljä poikaa olivat kouluaikoinaan niin hyvät ystävykset. Ei sellaista satu koska vain. :> Sääli, että heidän loppunsa oli niin surullinen.
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Ria

 • Haaveilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: YewCharm170
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #50 : Kesäkuu 27, 2009, 18:07:44 »
Tähän on kyllä apkko vastata :D
Mun lempikelmi on Remus. Se on Kelmestä se järkevin ja ajattelee asioita, toisin kun noi muut :D Samaistun itekin loppujen lopuks aika paljon Kuutamoon. Luen tosi paljon ja oon koulussa tosi tunnollinen, en kuitenkaan ole ihmissusi :D. Kelmi josta en pidä niin on Peter. Se on jotenkin etova ja semmonen. Ja tuleehan siitä loppujen lopuks kuolonsyöjä iha vaan sen takia että se ei uskalla vastustaa Voldemortia...

Oon lukenut paljon kelmificcejä ja niissäkin lempparini on Remus, mutta niissä ficeissä mitkä jatkuvat koulun jälkeiselle ajalle (Esim. Memory) saattaa siinä ficissä lempikelmini vaihtua Siriukseen, koska se kasvaa oikeasti aikuiseksi ja seurustelee vakavasti, eikä välttämättä heitä tyhmää läppää koko ajan vakavistakin asioista...


~Siberia~

Poissa Shieldmaiden

 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mischief Managed. Nox.
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #51 : Kesäkuu 27, 2009, 20:46:51 »
Yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus:

Padfoot a.k.a. Snuffles a.k.a. Stubby Boardman. A.k.a. Sirius.

Sain juuri luettua Order Of The Phoenixin loppuun ensimmäistä kertaa, ja vaikka elokuvan nähneenä ja viitoskirjaan asti totaalisen spoilattuna tiesin, miten Siriukselle käy, itkuhan siinä Beyond The Veil -luvun lopussa tuli. :,( Ja itku tuli uudestaan kolmessa viimeisessä luvussa, sekä Harryn puolesta että omienkin fiilisten takia.

Toisaalta olin myös todella vihainen Harrylle, koska hän ei uskonut Hermionen varoituksia Voldemortin mahdollisista mind gameista ja koska hän ei avannut heti Siriukselta saamaansa joululahjaa. Jos Harry olisi avannut lahjan ja löytänyt kaksisuuntaisen peilin, hänen ei koskaan olisi tarvinnut joutua Kreacherin huijaamaksi eikä hän olisi koskaan sännännyt Ministry Of Magiciin "pelastamaan Siriusta"... Eikä Sirius olisi kuollut. :(

(Ja joo, järjen tasolla tiedän kyllä oikein hyvin, että jos Rowling olisi halunnut pitää Siriuksen elossa, hän olisi kirjoittanut tarinan toisin. Ihmettelen silti, kuinka Rowling pystyi otattamaan hengiltä niin kertakaikkisen hurmaavan ja monisäikeisen hahmon kuin Sirius. Itkiköhän Rowling itse, kun hän luonnosteli ja kirjoitti OOTP:n viimeisiä lukuja?)

Miksi Sirius? Siksi, koska hänessä vaan on jotakin täysin ja totaalisen vastustamatonta. Siksi, koska kaikista tähän mennessä "tapaamistani" Potter-kirjojen hahmoista pystyn samastumaan Siriukseen parhaiten (Lunan ja jossain määrin Harryn ohella), vaikka olemmekin eri sukupuolta. Siriuksessa on vähän jotain sellaista yksinäisen ratsastajan tapaista, surullisen hahmon ritarin tapaista. Hänen lyhyeksi jäänyt elämänsä sisälsi paljon hyvää (kouluaika, ystävyys muiden Marauderien kanssa, Harryn kummisedäksi pääseminen, yms) mutta myös kohtuuttoman paljon äärimmäistä pahaa.
"I am not afraid, Harry. I am with you."
- Albus Dumbledore, the greatest wizard of all time -
"You're a wizard, Harry."
- Rubeus Hagrid -

Debra

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #52 : Heinäkuu 04, 2009, 18:42:38 »
Ficit on vaikuttaneet mun kohdalla tähän suosikkikelmiasiaan. Ennen ficcejen lukemista olisin sanonut varmaan että Remus on suosikkini (koska hän oli järkevin jne), mutta .. nyt oikeastaan en enää osaa valita, vaan kaikki kolme, James, Sirius ja Remus ovat suosikkejani :) James ja Sirius ovat ne "oikeat" kelmit, hauskoja tyyppejä, vaikkakin välillä aika itsekkäitä. Remus taas, niinkuin tuli jo sanottua, on järkevä ja saa muut ehkä vähän miettimään tekosiaan.

Suze

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #53 : Heinäkuu 12, 2009, 00:41:42 »
James on ehdottomasti suosikkikelmini. Musta tuntuu, että kaikki joko rakastavat tai vihaavat häntä. Se on mielestäni ehdottomasti hyvä asia, että herättää tunteita ;) Pidän Jamesista varmasti paljon sen vuoksi, että löydän hänestä (ficcien perusteella) aika paljon samoja piirteitä kuin itsestänikin. James ei ollut tyhmä kouluaikoinaan, lapsellinen ja ehkä puolueellinen kyllä, mutta epä-älykkääksi en kyllä häntä sanoisi. Jamesissa monia ärsyttää hänen ylimielisyytensä ja leuhkuutensa, mutta mä en häntä niistä piirteistä voi syyttää, koska tiedän itse olevani aika samanlainen :D.

Jamesin Lilyssä roikkuminen ja tämän jatkuva ärsyttäminen oli varmasti Lilyn näkökulmasta rasittavaa, mutta tavallaan sitä voisi pitää aika hellyttävänä. Mielestäni James olikin noihin aikoihin lähinnä epäkypsä teini, joka ei osannut näyttää tunteitaan oikealla tavalla tyttöjä kohtaan. Yksi hyvä sana Jamesia kuvaamaan olisikin varmaan rakastava. Harva ihminen on oikeasti yhtä uhrautuvainen, suojeleva ja lojaali kuin hän.

Siriuksesta en jostain syystä tykkää yhtä paljon kuin Jamesista, varmaankin fanficcien takia. Tavallaan Sirius ei vaikuta yhtä rasittavalta kuin James tietyssä iässä, mutta toisaalta Sirius on tehnyt oikeasti toisille vahingollisia asioita (esimerkiksi yritys viedä Snape Rääkyvään Röttelöön). Sirius kuitenkin tavallaan on sympaattisempi hahmo, mutta jotenkin teini-Sirius on jäänyt mulle aika etäiseksi hahmoksi.

Remuksesta pidän hyvin paljon. Hän on järkevä, empaattinen sekä söpösti epävarma itsestään furry little problemin takia. Toisaalta oikeassa elämässä olisin kiinnostuneempi olemaan kaveri jonkun räväkämmän tyypin kanssa. Remus on silti suosikkini Jamesin jälkeen, muttei tule kuitenkaan ihan heti perässä ;).

Peteristä en sano mitään muuta kuin sen, etten voi sietää ihmisiä, jotka pettävät ystävänsä ja ovat pelkureita. En ymmärrä, miten hän ikinä päätyi rohkelikkoon.

Mun mielikuva kelmeistä on muodustunut varmaan aika paljon ihan mun omassa päässä, vasta sen jälkeen ficcien pohjalta. Vaikkei Pottereissa paljoa kelmeistä kerrotakaan, uskon ficcien maailman olevan aika lähellä totuutta. Kelmeistä on mukava lukea, sillä heidän maailmansa ei ole samalla tavalla vaarallinen kuin Harryn, vaan ongelmat liittyvät kouluaikoina lähinnä ihmissuhteisiin, opiskeluun ja luihuisiin.

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #54 : Elokuu 14, 2009, 13:33:21 »
Sirius, Sirius, Siriuss!! Uskollinen Jamesin seuraaja ja ystävä ja aina pilailemassa. James ei kuitenkaan minusta ole yhtä hyvä
kuin Sirius, James on minun mielestäni melko ällöttävä. ;( Sirius on niin siriusmainen ja komea! :
Remus nousee ehkä toiseksi, hän on niin rauhallinen, mutta hän on muiden kelmien ystävä. Dumbledore nimitti hänet valvojaoppilaaksi, mutta mitä Remus teki? Ei mitään. :) Aina niin rauhallinen, lukee kirjaa kun muut temmeltävät siepin kanssa :D Ja hänellä on se pieni karvainen ongelma :>
Muttah, James ja Peter, yäk...
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #55 : Elokuu 28, 2009, 17:14:31 »
Jos kahdesta lempparistani pitäisi valita (Lupin ja Sirius), niin vaikean valinnan jälkeen päätyisin varmaan Siriukseen. Hän on jotenkin erilainen, ja varsin rakastettava hahmo. Harryllekin kun hänestä tuli hyvä ystävä, melkein kuin sijaisisä.

Ficcejä en ole juuri lukenut, ei ole minuun vielä ficcikärpänen purrut. Mutta jos puree, niin varmaan etsisin kätösiini myös kelmeihin/Siriukseen liittyviä juttuja.

Kelmeistä haluaisin tietää enemmän juuri Siriuksesta ja Lupinista. Voisin kurkata heidän lapsuus- ja nuoruusvuosiinsa, varsinkin kelmien aikaiseen toimintaan. Se olisi varmasti jännittävää ja mielenkiintoista.

Kirjaa en välttämättä haluaisi kelmeistä ja heidän ajastaan, se menisi ehkä vähän yli hilseen (vaika he ovatkin sinänsä ihan mielenkiintoisia henkilöhahmoja). Tälläinen kelmien kartta olisi kuitenkin jotain :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #56 : Tammikuu 16, 2010, 23:52:23 »
Siriusta ja Jamesia olen aina ajatellut kuin Weasleyn kaksosina, erottamattomina toisistaan. Näinhän myös vanhemmat Tylypahkan opettajat ajattelivat verratessaan Siriuksen ja Jamesin olevan Fredin ja Georgen edellä käviöitä. Heistä minä olen kiinnostunut, koska he ovat aina jotenkin ''mukana jutussa'' toisin kuin Peter, joka kaikessa säälittävyydessään vain hihkui onnea heidän rinnallaan ollessa ''parempien tyyppien jengissä''. Lupin taas jäi aivan omista aloitteistaan syrjemmälle, rauhallisena ja kiltimpänä poikana.

Jamesista ja Siriuksesta haluaisin ehdottomasta kuulla lisää, heidän lojaaliudestaan ystävälleen Remusille opetellessaan animaageiksi. Siitä olisi mielenkiintoista lukea lisää! Samoin kuin heidän useita ''saapasteluistaan yöaikaan'', kuten Kalkaros asiansa ilmaisee. Tästä päästäänkin Kalkarokseen, vaikkei hän ole Kelmi hänen elämäänsä olisi myös nähny Jamesin ja Siriuksen silmin ja Kalkaros on kuitenkin hyvin mielenkiintoinen hahmo, kuten myös merkittävä henkilö. Jamesista ja Kalkaroksesta olisi päästy taas Lilyyn. Joten kuulemalla yhdestä lisää kuulisi lähes välttämättä myös toisesta. Kaikissa on jotain mielenkiintoista. Jos taas Siriuksenta ja Jamesista pitäisi valita, seuraisin mieluummin Siriuksen elämää. Jameshan oli kohtalaisen normaali Rohkelikko poika puhdasverisestävelho perheestä. Hän oli poika, joka tykkäsi olla kuuluisa ja jopa ylimielinenkin. Hän rakasti huomiota ja nautti olla huomion keskipiste, ainut kuitenkin, jota hän varmaan koskaan todella totteli/olisi totellut oli Sirius. James oli siis vain rehvakas ja lahjakas koulupoika.

Sirius taasen oli erilainen kuin James, vaikka heillä olikin paljon yhteisiä asioita ja yhtäläisyyksiä. Kuten puhdasverisyys, Siriuksen kannalta tämä asia oli kuitenkin paljon mutkikkaampi kuin useimmilla puhdaverisillä velho/noita nuorilla. Hän vihasi sukuaan ja puhdasverisyyttään. Hän oli kapinallinen ja itsevarma poika, joka sai koulussa suosiota omilla tavoillaan. Hän osasi ottaa ohjat omiin käsiinsä, karata pois kotoaan 16-vuotiaana. Hän oli oman elämänsä herra, eikä kuunnellut muiden mielipiteitä asioista, joissa itse oli erimieltä. Tämä nostaa suuresti kunnioitustani Siriusta kohtaan! Sen lisäksi, että Siriuksen nuoruus ei ollut mikään helpoin  niin vaikeudet jatkuivat aikuisuuteen: parasystävä (james) kuoli vaimonsa kanssa, hänet tuomittiin azkabaniin, peter hänen lavastajansa ja ystävät pettänyt petturi oli vapaalla. 13. vuoden jälkeenkin azkabanissa hän joutui loppujen lopuksi vangiksi sukutaloonsa. Hänellä on vaikeuksia täynnä oleva elämä, mutta aina hän on tiennyt mitä haluaa itseltään ja elämältään. Todellinen selvyityjä!
Sirius siis olisi ykkönen kelmeistä, jos Siriuksen ja Jamesin välillä pitäisi valita.

Lupin taas on mielenkiintoinen koulussa (huom. myöhemmistä vaiheista ei puhuttu), koska hän on ihmissusi. Toisin sanoen Remusissa olisi ollut jotain erikoista, huomiota kiinnittävää vain kerran kuussa ja sekin oli ''sairaus'', jota hän ei halunnut. Pääosin hän oli vain hiljainen, huonossa itse-tunnossa elävä kiltti koulupoika, josta tuli valvojaoppilas. Hän oli siis porukan aivot, joka piti villimmät tapaukset (jamesin ja siriuksen) jonkinlaisessa kurissa, tai ainakin yritti.

Suosikki on siis, Sirius Black.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 17, 2010, 00:06:13 kirjoittanut Odoshi »

Mansikka

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #57 : Maaliskuu 14, 2010, 17:47:13 »
 Kelmit ovat jotenkin söpöjä. En ole varma, tykkäänkö enemmän Siriuksesta vai Remuksesta. Koska kaikki s-loppuiset taipuvat omistusmuodossa joko sin tai ksen, minä ja kaverini mietimme aina, onko se esim. Zeusin vai Zeuksen, Pocahontasin (vai miten se kirjoitetaan) vai Pocahontaksen, jne... Jamesin vai Jameksen? Remusin vai Remuksen? Peter veke, koska hän ei lopu s:ään. James pois, koska hän kuoli liian nuorena, joten en olisi koskaan tavannut häntä (tai siksi että hän on Potter?!) Kelmificit muuten ovat kamalia, varsinkin jos niissä on parituksena James/Lily. Lily on inhottava, vaikka onkin mukava... Sirre ja Remus ovat vielä jäljellä. Molemmat ovat ihania! Siriukseen olin ihan lääpälläni jo Azkabanin vangissa, Remukselle en vielä lämmennyt. Sirius kuoli. =( Kamalaa! Ehkä Remus on nyt suosikkini, pakkohan siinä on jotain olla jos Tonksin on siihen ihan lääpällään.
Valitsin Remuksen (vai onko se REMUSIN)

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #58 : Maaliskuu 14, 2010, 18:31:21 »
Jep, minunkin suosikkikelmini on Remus.

En muutenkaan ole mikään kelmi-ihkuttaja, joten oli helppo valita oma suosikkini tästä joukosta. Remus on ainoa kelmeistä, johon pystyn eden hieman samaistua (kyllä, se on tärkeää!). Remus on ikään kuin porukan aivot, ja sellaiseksi minä pystyn itsenikin kuvitella. Olen myös hiljainen koulussa enkä sekaannu kovinkaan moneen juttuun. Lisäksi Remuksen "karvainen ongelma" on sympaattista ja ihmissudet kiehtovat muutenkin, joten valitsin Remuksen. Erittäin paljon plussaa tulee myös Remuksen opettaja-ajoista, sillä hän oli lähes ainoa inhimillinen PVS-opettaja. Jotenkin symppis koko hahmo.

Vihaan Jamesin ja Siriuksen hahmoja nuorina, ärsyttäviä kaiken huomion keskipisteenä olevia kakaroita, joilla ei tainnut olla muuta elämää kuin kiusata Severusta. Peter taas ei missään tapauksessa kuulu suosikkeihini, sillä sen (ehdottomasti "sen" eikä "hänen", mokoma nilkki) teko myöhemmällä ajalla oli niin kamala.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #59 : Maaliskuu 26, 2010, 17:27:15 »
Remus on suosikkini. Ihmissudet kiinnostavat minua, ja hän oli kelmeistä pisimpään elävä. Huolimatta ongelmastaan hän eli niin normaalisti kuin pystyi, ja oli korvaamaton apu Potterille. Arvostan Remusta, ja samaistun häneen jollain tapaa. En täysin, mutta jollain tapaa. Luulisin että jos pääsisin Tylypahkaan, olisin aika tavalla Remuksen tapainen, suht hiljainen mutta omassa porukassa liikkuva ja koulussa kuitenkin pärjäävä, ja tietysti se tärkein, päätyisin Tylypahkaan opettamaan. Hän osasi hienosti perustella asiansa, käytti järkeään ja sydäntään. Remus on yksi suosikkihahmoistani, ja hän on hieno hahmo. Kiinnostuin hänestä heti kun luin hänen nimensä ensimmäisen kerran, eikä kiinnostus ole sammunut vaikka olenkin monesta eri hahmosta innostunut. Mutta Remus Lipun on se kelmi, josta minä eniten pidän.
Toivon mukaan joku löysi tästä sen pointtini.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #60 : Huhtikuu 10, 2010, 13:55:30 »
Suosikkikelmi on tietysti Sirius. Sirius on miun suosikki yleensä koko Pottereissakin.
Sirius on suosikki ehkä siksi, että tavallaan ihailen häntä. Rohkea, viisas, huoleton samaan aikaan.

Olisi kiva, jos Rowling tekisi kirjan Kelmeistä. Kertoisi enemmän Lupinin ja Jamesin perheistä ja Siriuksesta, kun hän joutui elämään vanhempiensa talossa ja heistä Tylypahkassa. Ja tietty se, kun Voldemort oli heidän aikanaan, miten sen nyt sanoisi, "vallassa". Millaista se oli jne. Tosin kerrottiinhan siitä kaikenlaista Pottereissa, mutta lisää tietoa olisi kiva saada, ja sellaista.


Voltti

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #61 : Huhtikuu 22, 2010, 17:34:18 »
Voi voi. Lempikelmi. Kaikki kolme, James, Sirius ja Remus ovat aivan ihania hahmoja. Matohäntää en oikeastaan muista laskea kelmiksi, sillä hän ei minusta istu muiden joukkoon. Ja kavalluksensa takia keikkuu muutenkin inhokkilistani kärjessä. Mielikuvaani Jamesista ovat ficit aika paljon muuttaneet, mutta pelkästään parempaan suuntaan. Sirius taas on sellanen symppis, käy sääliksi sitä kun joutui syyttömänä Azkabaniin. Voin niin hyvin kuvitella hänet nuorena... Remus taas, kelmeistä pisimpään eläneenä on todella kiinnostava hahmo. Kelmeistä rauhallisin, mutta kuitenkin hänellä on pilkettä silmäkulmassa. Jos on ihan pakko sanoa, niin sanon James.

Poissa Gemmssy

 • parveilia
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Glisee, ei klisee
  • Kaunotar ja hirviö
 • Pottermore: FeatherRain8203
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #62 : Toukokuu 03, 2010, 18:53:49 »
Minusta Remus on ehdottomasti paras... yksi sarjan neljästä parhaasta hahmosta. Hän on se lukutoukka, joka ei kuitenkaan ole niinkuin Hermione... Salaperäinen ihmisssusipoika, joka on arka mutta kuitenkin tosi rohkea. Sitä on ehkä hieman hankala selittää... Ih...
Siskoni uskoo, että pilvien keskellä mekin osaamme lentää. Jos taivalla ei lennä, sieltä putoaa, ja jos putoaa, niin kuolee. Mutta emmehän me voi kuolla, ensin meidän pitää elää vanhoiksi. Siksi me osaamme lentää pilvien keskellä.

tuulimari

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #63 : Toukokuu 10, 2010, 19:49:42 »
Suosikkini on anturajalka. Hän joutui kokemaan niin paljon pahaa, vinoa ja vihamielisyyttä, 13 pitkää vuotta hänen elämästään tuhlautui Azkabanissa, vaikka hän ei tehnytkään mitään. Tai sitten kuutamo, joka oli koko elämänsä hylätty, aliarvostettu ja vihattu, vastoin omaa tahtoaan, eikä tuo voinut tehdä mitään.

Poissa Suetus

 • Tuulenhaltia
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Namárië
  • Talath Rhune
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #64 : Toukokuu 11, 2010, 18:53:50 »
Ehdottomasti Kuutamo tai Anturajalka. Minun käy molempia kelmejä sääliksi, sillä molemmat ovat kärsineet turhan takia. Sirius siitä, että joutui syyttömänä Azkabaniin ja Remus ihmissusimaisuutensa takia. Mutta mitä siitä jos on ihmissusi, auttaisin Remusta parhaani mukaan ja yrittäisin lohduttaa häntä. Ja ihmissudet ovat äärettömän kiehtovia. Sirius on taas aivan ihana. Hän on samalla rohkea ja herkkä, mutta kestää vastoinkäymisiä. James on kyllä kanssa ihan mukava. Näistä kolmesta on vaikea valita suosikkia, ehkä kuitenkin Sirius. Ja ajatus nuoresta ja komeasta Anturajalasta *slurps*. Kakkapää Matohäntää en edes laske kelmiksi, hän on typerä kavaltaja joka EI ole kelmi!! *murh*

Ja olisi ihanaa jos Rowling kirjottaisi oman kirjansa kelmeistä. Se voisi kertoa heidän nuoruudestaan ja siitä ajasta kun Volde hallitsi velhomaailmaa.
Harry/Draco, James/Sirius, Frodo/Sam, Aragorn/Legolas, Merri/Pippin

Poissa Samiwais

 • Tähtipölyä..
 • Vuotislainen
 • Be different.
 • Pottermore: MoonMarauder12
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #65 : Heinäkuu 25, 2010, 18:51:46 »
Anturajalka. Ilman minkään laisia epäilyksiä.

Heti kun luin azkabanin vangin, ihastuin Siriukseen. Feeniksin kiltaa lukiessa sitten ihastuin kelmi-Siriukseen. Sirius nyt oli vain niin täydellinen. Hiukan hullu ja raju, mutta luotettava. Ei Sirius olisi ansainnut 13 vuotta azkabanissa! Ei niin fiksu, rohkea ja luotettava velho olisi ansainnut!

En pidä yhtään matohännästä. Se ilkeä pikku rotta meni hankkimaan Siriuksen azkabaniin, ihan syyttä. Matis oli täysin kieroutunut ja karmea.

Nomutta näihin parhaisin hahmoihin sitten. Hyvänä kakkosena tulee Remus. Aluksi pidin häntä ihan olemattomana. Hiljaisena ja yksinäisenä, mutta juuri ficcien kautta tykästyin sitten häneenkin. Kuutamo oli hyvin ystävällinen ja huolehtivainen. Kelmeistä ehkä se viisain.

Kelmificcejä luen aika paljon, ja juuri sen takia olenkin kiinnostunut hyvin paljon Siriuksen lapsuus-ajasta. Siis ennen tylypahkaan lähtöä. Muutenkin kiinnostaisi ihan, mitä Row kirjoittaisi Kelmirn nuoruudesta. 
Who is the more foolish, the fool or the fool who follows him?"
- Obi-Wan Kenobi

Poissa sotka

 • kuolonsyöjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #66 : Heinäkuu 25, 2010, 19:35:52 »
Suosikkikelmimini on Sirius, toisena tulee heti Remus. En vaan tie miksi, tien vaan sen että pidän kelmeistä eniten Siriuksesta. Azkabanin vankia lukiessa aloin pitämään Siriuksesta ja sen jälkeisissä kirjoissa oon alkanut pitään Siriuksesta enemmän, eikä ficcejä lukiessa kuva Siriuksesta ole huonontunut.

Remus on heti toisena, azkabanin vankia lukiessa en pitänyt Remuksesta, mutta sittemmin lisää luettuani oon alkanut pitää Remuksesta enemmän, toisena vähän Remuksen jälkeen on James.
Peteristä e pidä, kun vaihtoi puolta ja paljasti Lilyn ja Jamesin Voldemortille.

Poissa Oonakka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Onni ei tule etsien vaan eläen
 • Pottermore: AurorGoblet187
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #67 : Heinäkuu 25, 2010, 22:02:57 »
Kelmeistä suosikkini on Remus. Hän oli joukon omatunto, ja siksi kaikista viisain. Hän ei osallistunut Kalkaros-paran kiusaamiseen, kuten James ja Sirius. >:( Muutenkin hän oli sympaattinen henkilö, jonka kuolema kosketti minua eniten muihin kelmeihin verrattuna : Juuri kun hänellä oli perhe, jossa elää onnellisena.

Poissa Méaway

 • aivoton korpinkynsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: IceNox21601
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #68 : Heinäkuu 26, 2010, 00:09:02 »
Sirre tietysti niin kuin monen muunkin mielestä :D Anturajalka on vaan niin mahtavan huoleton, nautti elämästä, ja oli holtiton :D Sirius ei olisi ansainnut Azkabanin vuosiaan, niin hyvä ihminen ja uskollinen ystävilleen. KV:eessä pääsi lukemaan kun Harry kävi Sirren huoneessakin, ja oli pakko nauraa ja ihailla, miten röyhkee Sirre olikaan :)) Siis ehdottomasti lempikelmini on herra Anturajalka.
" Take this sinking boat and point it home, we've still got time."-

winddy -> Méaway

nuotii

 • Ankeuttaja
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #69 : Heinäkuu 27, 2010, 13:17:03 »
Eniten varmasti voisin samaistua Remukseen. Sellainen sympaattinen ja rauhallinen. Hän on niin mukava ja tahtoo pitää järjestystä. Siriuskin on loistava tyyppi hän tulee kakkoseksi ja sitten James. Kaikki ne ovat mukavia ja ihania.

Poissa Yumisa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #70 : Heinäkuu 28, 2010, 12:03:27 »
Kyllä se Sirius on aina ollut. Niin hauska, huoleton ja rento.

Sitten olisi Remus. Niin rauhallinen ja mukava henkilö.

Ja James tulisi sitten ja viimeisenä Peter. En vain pidä Matohännästä.

Poissa Nenyan

 • kedavrankäyttäjä korkokengissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kuolonsyöjätär
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #71 : Helmikuu 05, 2011, 18:41:44 »
Tää on kyllä tosi paha.. Mutta ehkä Sirius on se ykkönen. Jamesia ja Remustakin rakastan niin kovasti, että uskomattoman vaikea päätös. Peter on vain se rottamainen hyypiö siinä mukana hengailemassa, enkä häntä edes kunnolla kelmiksi laske.
I´m touching hands with someone seriously beautiful
I feel it burning andI know I´m standing far too close
I´m telling lies and if it shows I see that he don´t care
I know he wants to take me home and get on out of here

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #72 : Helmikuu 09, 2011, 10:42:18 »
Kyllä se Sirius eli Anturajalka ehkä on lempparini. Mielipiteeni muodostuu kyllä kokonaan Keskiyön kukka-ficistä... Paitsi että Jameskin on kyllä ihan kiva (hän ja se iänikuinen Lilyn iskeminen).

//Huomasin muistuttavani eniten Remusta, joten hän pääsi lempikelmieni listalle (ykkössija on jaettu nyt kolmeen osaan ja vika sia on yksin Matohännällä)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2011, 11:19:22 kirjoittanut tassutöppönen »
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #73 : Helmikuu 09, 2011, 16:54:49 »
Tykkään tasapuolisesti kaikista kelmeistä (lasketaanko Peteriä kelmiksi?), mutta lukemani ficit ovat muuttaneet mielipidettäni kelmeistä, suosikkini on vaihtunut Jamesista Siriukseen. Mutta kuten jo sanoin, kelmificit ovat muokanneet käsityksiäni hahmoista. Ennen pidin Jamesista (varmaankin vain sen takia, että hän oli Harryn isä), mutta saatuani tietää hieman enemmän hänestä ja Lilystä + Severuksesta (josta tykkään huomattavasti enemmän kuin Jamesista), tykästyin enemmän Siriukseen.


den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Yamaneko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I am the warrior of shadowclan
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #74 : Helmikuu 09, 2011, 20:56:47 »
Lempikelmini on Remus, kuten monen muunkin näyttää olevan ^^

Hänestä minulla ei ole mitään muuta sanottavaa, mitä muut ovat jo sanoneet. Hän on hieno ihminen, järkevä ja ennakkoluuloton, koska on saanut itse osakseen niin paljon ennakkoluuloja. Joku toinen ihminen olisi hänen tilassaan helposti erakoitunut, muuttunut itsetuhoiseksi tai katkeroitunut muita ihmisiä kohtaan. Sen sijaan hän yrittää olla paljon parempi ihminen kuin mitä nämä ennakkoluuloiset idiootit ovat. Parempi hän onkin. Remus ei tunnu haluavan muiden ihmisten kokevan samaa syrjintää, mitä hän on saanu osakseen. Toisaalta hänellä on ollut ihmissutena melko hyvä onni, koska hän on päässyt opiskelemaan Tylypahkaan ja saanut todellisia ystäviä, jotka monelta muulta ihmissudelta varmasti puuttuvat.
Ja hieman asiaa sivuten, ihmissudet ovat kiehtovia O:>

Sirius ja James ovat ihan hauskoja tyyppejä, mutta toisaalta he olivat nuorena toivotomia huomionhakijoita (mistä he kaikeksi onneksi kasvoivat vanhemmiten yli). Siriuksesta pidän varmasti enemmän, hän on tietyllä tapaa puoleensa vetävä henkilö ja ainakin häneen myöhemmin kohdistuneet syytökset saavat ihmiset lähes automaattisesti hänen puolelleen. Olen lukeut jonkin verran kelmificcejä, joista olen kyllä pitänyt, mutta en pidä Siriusta kovin samanlaisena kuin ficeissä. Riehakkuus, keppostelu jne. kyllä sopivat mielikuvaani, mutta mieletön naisten naurattaja ei (mieleni sinkoaa heti siihen kohtaan Feeniksin killassa, kun Kalkaroksen muistoissa Sirius ei ollut kokeen aikana huomaavinaankaan takanaan ihaillen tuijottavaa tyttöä). Eli tuon kohdan ymmärsin niin, ettei Sirius juuri ollut kiinnostunut tytöistä. Ei siinä tietenkään mitään pahaa ole että on kiinnostunut, ei ollenkaan, mutta jatkuva erityttöjen nuoleskelu >.< ei kiitos.
Jamesin ja Lilyn surullisen kuuluisa suhde on aika hauska :D

Peter ei saa minun sympatioita puolelleen. Raukkamainen tyyppi, ei kestänyt jäämistä muiden varjoon. Toisaalta tätä ei pitäisikään kestää, mutta olisi hän voinut edes yrittää 'parantaa asemaansa' muulla tapaa kuin Voldemortin orjaksi ryhtymällä.
Where once was light,
now darkness falls
Where once was love,
love is no more                      -Gollum's song

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #75 : Helmikuu 09, 2011, 22:09:02 »
Sirius on suosikkini kelmini sen kuvan perusteella, jonka kirjoista saa. Hän on cool ja omaperäinen, vitsikäs ja charmikas, sekä omaa mielenkiintoisen historian josta on moneksi. Hän on uskollinen niille joita rakastaa ja taistelisi kuollakseen näiden puolesta. Hän on sympaattinen ja rakastettava hahmo, jollainen jokaisesta hyvästä sarjasta kuuluisikin löytyä. Hän on komea, omistaa synkän huumorintajun ja elää oman pillinsä mukaan viimeiseen asti. Hän on intohimoinen ja palava sieluinen hahmo, jossa on kunnollista ainesta. Hänen suhteensa ovat mielenkiintoisia koko elämänsä mukana. Täydellinen kelmi ja uskomattoman upea, joustava hahmo.

Peterin vielä myöskin mainitsen, vaikka kirjoissa hän onkin pelkkä ällöttävä maan matonen, jonka pelkuruus ja ahneus ovat inhottavaa katseltavaa. Silti minulla on oma versioni Peteristä jota käytän hänestä kirjoittaessani, ja se versio on tullut minulle tärkeäksi. Toisin sanoen, Rowlingin Peter on ällöttävä limainen rotta, mutta omasta Peteristäni sen sijaan pidän ja paljon.

Poissa Dragon

 • Niddhogin perijätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Paper is dead without words
  • Enkelikolibrin maailma
 • Pottermore: SpellMoon178
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #76 : Maaliskuu 04, 2011, 00:10:42 »
Suosikkini kelmeistä ovat ehdottomasti Remus sekä Sirius. Minusta heistä ei kerrota tarpeeksi kirjoissa, ja haluaisin tietää enemmän :) (yldepylde) Molemmat mainitsemani ovat mielenkiintoisia persoonia, tai sitten he omaavat persoonan joka vetoaa minuun. Olen lukenut *yskintää* moniakin ficcejä heihin liittyen, olen pitänyt melkein kaikista niistä.
Kelmit ovat kyllä oma ihana osansa Pottereita, joten kyllä he ovat mielestäni kiinnostavia. :)
Mielestäni Rowling olisi saanut kirjoittaa/kertoa heidän aikaansa liittyviä juttuja :( mutta koska niitä ei (tietääkseni) ole, joudun tyytymään siihen mitä kirjat minulle kertovat.
// Tämmönen rinsessamainen ja yltiö romanttinen, mutta samalla rämäpää
// And there forever remains that change from G to E minor

Poissa Ihmissusi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #77 : Kesäkuu 28, 2011, 21:41:27 »
Olen tykästynyt eniten Kuutamoon:)

Remus on se vähän hiljaisempi ja kiltimpi kuin muut kelmit. Remus on lämmin henkilö muutenkin ja siksi yksi suosikkihenkilöistä:)
Remus on kiltti, mukava ja vaatimaton. Se että Remus on ihmissusi, tekee hänestä erityisen. Vaikka hän onkin kiltti ja pätevä opettaja, niin täydenkuun takia hän ei voi jäädä opettajaksi tylypahkaan. Eikä hän saa töitäkään. Mikä on ihan epäreilua. Sillä Remus on todella lämmin ja ihana henkilö, ja on väärin että häntä vieroksutaan vain sen takia mikä hän on vain täydenkuun aikaan. Remus on ehkä jopa väärin ymmärretty. Aa, kuinka rakastan hänen silmiään :D Minusta oli todella hienoa että Remus löysi Tonksin. Sääli että he molemmat kuolivat. Remuksesta olisi tullut hyvä isä pojalleen.
Ihmissudet kiehtovat minua (sitä ei toki huomaa nimimerkistä) ja oli todella hienoa että Dumbledore otti Remuksen opiskelemaan tylypahkaan.

Sitten toinen suosikeistani on Sirius. Sirius on isähahmo Harrylle, ja tärkeä henkilö tämän elämässä.
Sirius on kiltti, vähän paha suustaan ja uhmakas henkilö. Hän uhmaa vaaraa ja Dumbledoren käskyä ja lopulta se hänen henkensä taikaministeriössä. Harmi kun hä kuoli, sillä hän oli Remukselle ja Harrylle tärkeä ystävä ja kummisetä. Sirius ja James rötöstelivät koulussa, josta en niinkään pitänyt kun he kiusasivat Seveä. Mutta se on surullista kun Sirius sanoi Harrya taistelussa Jamesiksi. Hän kaipaa Jamesia ja näkee tämän Harryssa. Sirius on muutenkin kiva henkilö. Suvun ja Oljon vieroksuma musta lammas.

En taas pidä Jamesista tai Peteristä. (tarvitseeko mainita syytä Peterin suhteen?)
James oli toivoton huomionhakija ja se oli jos totta puhutaan, säälittävää. Mutta onneksi hän ja Sirius kasvoivat huomionkipeydestä yli. James oli ilkeä kun hän kiusasi Seveä. Vihaan Jamesia:/
Kamala pelle.

Poissa Livingstone

 • Arvon Victory Queen Liv the EVIL Mastermind Jedi Goddess of Mattomaa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Sirius, taivaankannan kirkkain tähti.
 • Pottermore: NimbusScale161
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #78 : Kesäkuu 28, 2011, 21:59:34 »
Suosikki kelmini on ehdottomasti Remus rakkainpain <3. Suurinpana plussana Remille on se, että tämä on ihmissusi. Jostain syystä ihmissudet ovat kiehtoneet minua ihan pienestä pitäen ja olen aina halunnut olla itsekin sellainen. Myös Remuksen luonne (kiltti, vaatimaton, mukava, ihana yms.) on mieleeni. Remuksen nimi kuulostaa korvissani ihanalta, se saattaa tosin johtua siitä, että pidän kyseisestä hahmosta paljon. No tuskin edes tarvitsee sanoa, että lempi PVS-opettaja sattui olemaan eräs ihmissusi nimeltä Remus John Lupin...

Toisiksi paras kelmi on Sirius. Sirius uppoaa täysin minuun kepposineen ja huumorintajuineen. Plussaa Sirius saa kiehtovasta (vaikkei niinkään mukavasta) suvustaan ja ihanasta nimestään. Erityiset pointsit kyseinen herra saa siitä, että tämä oli valmis tekemään mitä tahansa rakaimpiaan (James, Lily, Remus, Harry) suojellakseen, vaikka sitten kuolemaan tai istumaan 12 vuotta Azkabanissa (vaikkei tämä nyt sinne vapaaehtoisesti mennytkään).

Rowling on kyllä kirjoittanut ihan liian vähän yllä mainitusta kaksikosta. Ja tappoi nämä vielä kaiken kukkuraksi! (Vaikka toisaalta pidän ajatuksesta, että kaikki Kelmit ovat taas yhdessä rajan toisella puolella.) Rowling olisi saanut kyllä Tonksin tappaa, sillä en kyseisestä hahmosta pitänyt sitten lainkaan, eikä tämä mielestäni Remukselle sovikkaan, mutta olisi edes jättänyt Remuksen rauhaan ja antanut tämän kasvattaa poikansa!

Kolmantena tulee James. Ei siksi, että kyseistä hahmoa inhoaisin, mutten vain koskaan oikein pitänyt Jamesin huomionhausta, joka kohdistui juuri aika paljon Lilyyn. Plääh, en sitten yhtään jaksa tajuta, kuinka Lily rakastui itseään ahdistelevaan idiootiin... Noh, James on kuitenkin varustettu hyvällä huumorintajulla, huispaustaidoilla ja kepposilla ja se riittää minulle! ^^ (ja itseasiassa nykyään James on taistelee Siriuksen kanssa 2. paikasta :'>)

Jaa, ei kai minun edes tarvita mainita kuka Kelmeistä jäi viimeiselle sijalle ja mistä johtuen...

   ~Liv
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 26, 2012, 17:09:38 kirjoittanut Livingstone »

Poissa Zamira

 • Valehymy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostPumpkin31142
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #79 : Kesäkuu 29, 2011, 13:01:59 »
Anturajalka ja Kuutamo, en edes halua ajatella Jamesia tai Peteriä...
En vain yksinkertaisesti osaa valita noiden kahden välillä, molemmat ihania poikia. ♥
Remuksessa varmaan viehättää ihanan luonteen lisäksi tuo ihmissusi, minäkin olen aina ihmissusista tykännyt. (Tai no aina ja aina, mutta kuitenkin. :D) Tykkään hirveästi Remuksen hiljaisesta, lempeästä, ystävällisestä ja ihanasta luonteesta, siitä miten hän on juuri se Kelmien hilaisin ja vaatimattomin, vähemmän itserakkain. Jollain tavalla Remus on mun mielestä myös ihanan salaperäinen, hän ei ehkä ihan kenelle vaan vuodata tunteitaan, vaan miettii niitä enemmän yksin. Hän on enemmän ehkä kuuntelijatyyppiä, kuin sitä puhujaa ja juuri se viehättää - ja hän ehkä enemmän ensin miettii, kuin tekee. Mutta toisaalta Remus on niin uskollinen ystävilleen ja varmaankin myös nautti Kelmien piloista. Yksinkertaisesti vain ihana hahmo, mitä tässä selittelemään, kun te kaikki olette jo puhuneet mun puolesta?
Sirius nyt on vaan... ihana. Ilkikurinen, kepposteleva, komea naistenmies, joka ei kyllä jätä ystäviä/rakkaitaan pulaan, vaan tekee heidän puolestaan lähes mitä vain, kuten Liv (ja varmaan muutkin tässä topassa) jo sanoi. Nuori Sirius on ihanan (ainakin päällisin puolin) huoleton, vaikka onkin kokenut sellaisen lapsuuden. Kaikessa ärsyttävässä vähän liiankin kovassa itsevarmuudessaan tämä hahmo on niin täydellinen, ettei voi oikein mitään sanoa. ♥
Näihin molempiin ihastuin heti Azkabanin vangin luettuani, tylsää, (enemmänkin kuin tylsää, en vain löydä oikeaa sanaa) kun Rowling meni molemmat tapattamaan. Mutta onneksi on aina olemassa ficit, eikä varmaan tarvitsekaan kysyä, mikä on lempiparitukseni - Sirius ja Remus kuuluvat toisilleen, ei vastaväitteitä tähän suuntaan, kiiitos. ♥

Anteeksi, että perustelut jäivät vähälle - teidän muiden Remus/Sirius-kannattajien lukemieni kommenttien jälkeen tuli vaan sellainen olo, että kaikki on jo sanottu, että mitäs minä tässä muka enää voisin lisätä. Luultavasti aika sekava viesti, mutta kai ymmärsitte pointin..?

- Zam

Poissa Ninzai

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #80 : Heinäkuu 15, 2011, 23:04:22 »
Sirius Musta ehdottomasti!

Hän on semmoinen joka tykkää ottaa riskejä ja hyvä taikomaan.Se miten hän haluaa pitää/piti Harrysta hyvää huolta.En osaa kunnolla kuvailla.Sirius aina on valmis taistelemaan lähimmäisten puolesta.Vaikka joutuikin istuomaan niin monta vuotta vankina,niin silti hänetä kuoriutui se hellä ihminen,joka haluaa auttaa Harrya ja muita.

Myös se miten Gary Oldman osaa näytellä Siriusta niin se viellä lisäsi sitä miten Siriuksesta tuli minun yksi lempi hahmoistani : )

Poissa Pippuripiru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pieni, mutta pippurinen!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #81 : Elokuu 09, 2011, 19:30:49 »
Varmaankin Sirius. Tykkään hänen luonteesta ja varmaan myös ulkonäöstä... Matohäntää/Peteriä vihaan. Kamala petturi! Mutta siis paras on Sirius. :)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 11, 2012, 22:10:08 kirjoittanut Pippuripiru »
Minulla on vain yksi elämä, ja sen aion elää täysillä!!

Poissa neiti moitteeton

 • Hanki kevätauringonpaiste!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lukisin, jos kirja ei olisi lukutoukan limassa!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #82 : Elokuu 12, 2011, 17:26:52 »

Suosikkikelmini on ehdottomasti sirus eli anturajalka

He olivat villi parivaljakko joita ei saanut kuriin millään. Jossain kirjassahan heitä kuvattiin Pahemmaksi häirikköpariksi kuin Fred ja George ja että siihen tulokseen pääsee niin tarvitaan jo vähän taitoakin villeyden lisäksi

Poissa aivokas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Toisesta maailmasta
 • Pottermore: SunRain28775
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #83 : Elokuu 12, 2011, 17:37:09 »
Kyllähän se Sirius on. Rakastuin hahmoon jo ensimmäistä kertaa Azkabanin vankia lukiessani. Vaikka Siriuskin välillä ärsyttää, kun hän ei vain voi uskoa, kun käsketään pysyä piilossa. Noh, sitten kun hän heitti veivinsä itkin melko pitkään. :') Oli vain niin hienoa, miten Harry sai hänestä edes hetkeksi isähahmon/veljen/ystävän.

Harmi vain, ettei Gary Oldman muistuttanut ulkonäöltään millään tavalla sitä Siriusta, jonka itse mielikuvitukseni avulla kehittelin :( Toki hän näytteli todella hyvin, mutta...
Take one step closer to the borderline
Where night and day unite
This mortal coil I've gone and left behind
On holy soil

Poissa elephanthouse

 • kesän lapso mä oon
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: FeatherHallow19419 & QueenRune11201
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #84 : Helmikuu 26, 2012, 14:52:54 »
Kirjojen perusteella Sirius on lempikelmini, koska hänellä on ihana luonne. Osaa olla isällinen ja kuitenkin riehua minkä jaksaa. ;D

Kelmi-ficcejä lueskellessa rakastuin Jamesiin <3 Ihana hahmo! Se, miten hän piirittää Lilyä on vaan jotain niin ihanaa!!
Myös Remus karvaisine ongelmineen on lutunen<3 Ihana isähahmo muille kelmeille tarvittaessa. Kaikin tavoin mukava henkilö!
Ficeissä Sirius on hyvä kolmonen! Oikeastaan kaikki kolme kelmiä (nyt unohdan tahallaan petturi Piskulainin -.-) ovat lähes samalla viivalla.<3 Siriuksen luutakomeroreissut kuuluvat tietenkin hyvään kelmi-ficciin. (ei kuitenkaan välttämättömiä ;)) Ficeissä on ihanaa, kun Siriuskin lopulta vakiintuu <3

Peteristä en sano yhtään mitään -.- Vaikka joissakin ficeissä hänkin on mielenkiintoinen persoona.

Eli:
-Kirjojen perusteella:  Sirius
-Ficcejen perusteella:  James

Joka tapauksessa RAKASTAN KELMEJÄ<3
Yksi ajatus täyttää äärettömyyden - William Blake
Amin mela lle = Minä rakastan sinua
Ficcifoorumi

Poissa annips

 • siipienrepijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • But I'm just a ghost
 • Pottermore: DawnNewt14590
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #85 : Helmikuu 26, 2012, 17:39:52 »
Ömm.. Suosikki/suosikit on kylläkin Sirius ja James (Sarvihaara ja Anturajalka). Heistä eniten pidän varsinkin Blackista :)) Varmaan sen vuoksi, että ovat semmoisia oppilaita joita ei voi... pysäyttää? Siriuksessa minua kiehtoo hänen hullu nuoruus/lapsuus. Hänhän vihasi pimeisiin voimiin kietoutunutta perhettään ja osoitti mieltään huoneensa sisustuksella.

Sirius oli sellainen perusvilli ja raisu ja hauska persoona. Häneen tykästyin jo kirjoissa, mutta lisäkuvaa loivat omat mielikuvat ja ficci nimeltään "En minä osaa pukeutua mekkoon", tai joku sellainen.. Ihana ficci oli ;)) Mielestäni olisi ihan kiehtovaa lukea Rowlingin mielikuva tarkemmin kelmien ajalta, mutta en minä sitä suoranaisesti vaadi..


-annipsi-

Poissa Miia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • =D
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #86 : Helmikuu 28, 2012, 13:49:40 »
Kyllähän se Lupin ja Sirius vievät muista voiton. Tykkään myös Jamesista mutta edellä mainitut ovat parhaat. Minusta Kelmien kartta on yksi parhaimmista jutuista Pottereissa, ja se miten he kerran kuussa menivät rääkyvään röttelöön teki minuun vaikutuksen.
"Älä koskaan mene Kiellettyyn Metsään"

Poissa Siihu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #87 : Helmikuu 28, 2012, 19:04:00 »
Lempihahmo on minulla Sirius...
Siriukseen ihastuin jo kirjoissa. Äiti ja muu perhe luihuisia ja pimeyden voimista kiinnostuneita. Paitsi hän, rohkelikko ja Feeniksin killassa. Ihana persoona, huolehtivainen hieman villi ja raju, seikkailun haluinen, mutta sehän sopii Siriukselle...=)
S.Y.L.K.Y.

Poissa Myself

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NewtHex15734
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #88 : Toukokuu 04, 2012, 19:37:02 »
Kyllä se minun lempikelmini taitaa olla Kuutamo, eli Remus.

Kelmejä on tosi hankala laittaa pitämis-järjestykseen, koska mielestäni yksinkertaisesti he kaikki olivat parhaita. Tai, no, Matohännän eli Peterin petoksen jälkeen, hän ei taida päästä tuossa järjestyksessä pitkälle...

Joo, mutta siis ehdottomasti lempparikelmini on Remus. Salaperäinen älykkö. Ihmissuteus on mielenkiintoinen piirre hänessä plus tietysti viisaus. Muutenkin Kuutamohan on kelmeistä aina se, joka vähän pidättelee muita, ja haluaa varmistua, että esim. suunnitelma on aukoton, ennen kuin lähtee mukaan kepposiin. Mielestäni olen siinä suhteessa samanlainen. Minäkin haluan varmistaa asiat aina itse, ennen kuin menen minnekkään. Myös kirjoissa kuvaillut meripihkan väriset silmät eivät todellakaan jätä minua kylmäksi. Oikeastaan perustelu on yllättävän hankalaa. Mutta supistettuna Remus saa minusta ehdottomasti ykkössijan kelmeissä.

Hyvänä kakkosena tulee Sirius alias Anturajalka. Kaikessa yksinkertaisuudessaan: kukapa voisi vastustaa täydellistä naistenmiestä? Myös Siriuksen historia, ja maine sukunsa ainoana "valkoisena lampaana" (jos näin asian voisi ilmaista) ehdottomasti miellyttää.

Kolmantena on sitten James, Sarvihaara. Tottakai hän on tärkeä kelmeissä ja kaikella tavalla ihana hahmo, mutta henkilökohtaisesti ei niin kiinostava kuin kaksi ensimmäistä.

Poissa Fonel

 • Vuotislainen
 • Pottermore: ShieldNewt22494
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #89 : Toukokuu 04, 2012, 20:20:40 »
Sirius oli ennen ehdottomasti lempikelmini ja suosikkihahmonikin, mutta ajan myötä lempihahmoni vaihtui, mutta Sirius oli edelleen lempikelmini. Pian aloin lueskella ficcejä ja Sirius oli edelleen mahtava mutta ficcien ansiosta (hyi, hyi ei saisi antaa fanitekstien vaikuttaa tähän) Jameskin alkoi vaikuttaa myös kivalta (ja yhdessä ne olivat tietenkin vielä kivempia...).

Nyt on kuitenkin vuoden sisällä tullut luettua kaikki Potterit uudestaan ja kaikki on kääntynyt jotenkin ylösalaisin. Ensinnäkin Jameshan on kirjassa täysi idiootti ja koulukiusaaja, Sirius on Azkabanin jälkeen täysin sietämätön kaikkine mielenoikkuineen ja Remuskin on nössö ja arvaamaton. Peteristä ei periaatteesta edes puhuta, vaikka se saakin vähän mun sympatioista puolelleen. Onkohan ficit sumentaneet ennen mun canonin tajun, kun nyt olen ollut erossa niistä yli viisi vuotta vai onko mielipiteet vaan muuttuneet noin paljon.

Pitää toivoa, että Rowlingilta tulisi Pottermoreen jotain juttua kelmeistä joskus, koska lisätieto kyllä kiinnostaisi vaikka en hahmoista enää oikein pidäkään, harmi kyllä. :/

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #90 : Toukokuu 25, 2012, 21:50:57 »
Hmm. Pidän kaikista kelmeistä hahmoina, mutta jos pitäisi heitä ajatella henkilöinä, vastaan Sirius tai Remus. Molemmat muistuttavat itseäni melkoisesti, ja ainakin osittain siksi pidän heistä niin paljon.

Remus on kaveriporukan 'järjen ääni', hän hillitsee (tai ainakin yrittää hillitä) muita ja huolehtii suunnitelmien aukottomuudesta. Hän on vähän salaperäinen ja mielenkiintoinen. Remus on kärsinyt, hän tietää miltä tuntuu olla yksin jonkun 'ongelman' kanssa, ja siksi hän on nuorena paljon muita kelmejä kypsempi.

Sirius..
Kaikessa yksinkertaisuudessaan: kukapa voisi vastustaa täydellistä naistenmiestä? Myös Siriuksen historia, ja maine sukunsa ainoana "valkoisena lampaana" (jos näin asian voisi ilmaista) ehdottomasti miellyttää.
^ Mielestäni aika hyvin ilmaistu. Sirius on kapinallinen, joka uskalsi hylätä omasta mielestään mädän perheensä ja elää niin, kuin hänestä oli oikein. Pidän myös hänen uskollisuudestaan: hän välittää ystävistään enemmän kuin mistään..
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #91 : Kesäkuu 13, 2012, 19:54:59 »
Kyllä se Remus taitaa vetää pisimmän korren. Tosin, Sirius tulee heti jälkeen. Remus vaan on mielenkiintonen ja tuommoinen porukan lukutoukka, joten samaistuttavissa on, vaikken ole kyllä läheskään yhtä hyvä koulussa :D

Sirius taasen sitten on ollut aina lempihahmoni 3.kirjasta lähtien kun taasen Remukseen tykästyin vasta hieman myöhemmin. Luultavasti Remus nousi sitten ihan Siriusta korkeammalle lukemieni ficcien vuoksi :D ja Siriuksessa kieltämättä ärsyttää se, että hän pitää Harrya Jamesina ja näin. Mutta Remus ja Sirius, siis :DD
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #92 : Kesäkuu 13, 2012, 21:32:20 »
Sirius on minusta aika hieno hahmo. Hänessä on hienoja piirteitä ja vivahteikkuutta vähän joka suuntaan – vaikka hänen toimintansa teini-ikäisenä Jamesin kanssa onkin jokseenkin raivostuttavaa. Kunniamaininta Siriukselle.

Mutta ehdoton suosikkini on Remus. Kypsä ja viisas, mutta kuitenkin realistisella tavalla epätäydellinen hahmo; Remusista löytyy se jääräpäisempikin puoli. Remus on myös äärimmäisen sympaattinen ja pidettävä hahmo. Ihmissusi-ongelman kanssa painiskellut Remus on hieno elämänhalun ja sinnikkyyden symboli. Remus ei ole yhtä räiskyvä kuin Sirius ja James, ei Dumbledoren kaltainen suuruus, jota kaikki ihailevat, eikä Kingsleyn kaltainen "soturi". Remusissa on vähän noita kaikkia, hän on tavallinen, muttei kuitenkaan tavallinen. Remus on mielenkiintoinen ja jollain tapaa samaistuttava, mutta kuitenkin sopivan etäiseksi jäävä hahmo, josta välittää ja josta pitää.

Remusilla on epäilemättä ihmissuteutensa vuoksi myös jonkin verran symbolista arvoa teossarjassa
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2012, 11:24:10 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Vilionkka

 • Varjometsästäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: NifflerSeer330
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #93 : Heinäkuu 02, 2012, 21:46:54 »
Minun valintani iki-ihana Sirius Anturajalka Musta!


Usein miten luen kaikki ficcini niin että ne liittyy Kelmeihin. James, Remus ja Peter siinä järjestyksessä tulee Kelmit Siriuksen jälkeen. Sirre on se hauskin, naistennaurattaja ja huelettomin tuosta nelikosta, jota rakstan yli kaiken...
-Yhtä kyytiä, läikyttämättä.
 -Ja ylenantamatta.
 -Joten tämä on juomapeli siis?
 -Viimeinen pystyssä voittaa.

Poissa Kelmi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #94 : Heinäkuu 15, 2012, 22:44:44 »
Minä. :D
No siis jos nyt vakavasti puhutaan, niin Sirius ja Remus ovat aika tasoissa tämän asian suhteen, mutta ehkä se on se Lupin kuitenkin.

Remus oli vaan niin viisas ja empaattinen mies ja varmasti olisi ollut hyvä isä pojalleen. Lupinin kuolema oli melkeinpä aivan yhtä järkyttävää luettavaa kuin Fredin. Rakastan Siriusta, mutta jotenkin tiesin, että hän tulee kuolemaan jossain vaiheessa. Remuksen kuolemaa taas en osannut odottaa.
Hirveää ajatella, että loppujenlopuksi kaikki Kelmit joutuivat kuolemaan jonkun toisen sauvasta.

Eniten inhoan tottakai Peteriä, vaikka jotenkin tunnen häntä kohtaan jonkinlaista empatiaa. Hän oli jotenkin niin haavoittuvainen ja helposti ohjattavissa oleva ihminen.

Jamesistä en vain yksinkertaisesti pidä. Kaikki, mitä hän teki Severukselle... Ärsyttävä henkilö. Myös Harryn sinisilmäisyys häntä kohtaan oli raivostuttavaa.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2013, 14:28:52 kirjoittanut Kelmi »
“Dark times lie ahead of us and there will be a time when we must choose between what is easy and what is right.”

Poissa Quanie

 • vampyyrin ja ihmissuden jälkeläinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • en tunne tapausta, suosittelen ampumista
  • Sunny loves Rainy
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #95 : Lokakuu 07, 2012, 18:51:15 »
Kuutamo, Moony, Remus, Lupin, Remus Lupin, ihmissusi.. jne
Miksikä häntä ikinä haluaakaan kutsua?

Remus on yksinkertaisesti paras kaikista Kelmeistä, eikä se asia muutu. Luultavasti heti hänen jälkeensä tulee Sirius, koska tykkään hänen luonteestaan (ja koska Sirius/Remus on ihana paritus :3).

Remus on ihanan viisas ja ystävällinen, mutta se mikä on kai eniten vaikuttanut siihen että pidän hänestä ja muutenkin olisin kiinnostunut tietämään hänestä enemmän on se ihmissusi hommeli (tykkään kaikesta yliluonnollisesta ihan järkyttävästi ja ensimmäisenä ovat heti vampyyrien jälkeen ihmissudet).

James ja Peter taas ovat jotenkin sillaan *ollankohautuksella ohi* tyyppejä varsinkin tuo Peter, koska en oikein pidä hänestä hahmona olleskaan. James taasen on vaan se Harry Potterin isä, joka on Siriuksen "rikoskummani" kaikissa Severukselle tehdyissä jekuissa.

Näin, juurikin näin.
And you can't see, that it's like a disease
It's killing me now, it's so hard to breathe

Poissa ghostie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DFTBA
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #96 : Tammikuu 20, 2013, 00:55:24 »
Ehdottomasti Remus. Remus on mukava, tunnollinen, fiksu ja lojaali ystävilleen. Eli ihan loisto tyyppi.

James ja Sirius ovat liian ylimielisiä mahtailijoita minun makuuni. Peter taas, no en tykkää miten se yrittää ratsastaa sen kavereiden maineella ja kuvitella sillä tavalla itsekin olevansa jotain.
"'Cause I need Harry Potter like a grindylow needs water"
11 years and counting ♥

Poissa Kystisnap

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #97 : Heinäkuu 12, 2013, 22:45:35 »
Ehdottomasti Kuutamo, eli Remus.
Ainut kelmi josta pidän. Jamesista, Siriuksesta ja Peteristä en tykkää yhtään.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2016, 19:18:34 kirjoittanut Kystisnap »

Poissa erised

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PixieMoon3
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #98 : Heinäkuu 12, 2013, 23:21:18 »
Peteriä lukuunottamatta suhteellisen tasaisesti tänne on vastauksia näyttänyt tulleen. Oma suosikkini kelmeistä on ehdottomasti Remus. Häneen pystyn samaistumaan kaikkein eniten ja hän tuntuu kaikkein lämpimimmältä ja ystävällisimmältä kelminelikosta. Siriuksen ja Jamesin nuoruuden aikaista käytöstä en voi suorastaan sietää, ja vaikka Remuskin on tavallaan "hiljaisen hyväksyjän" osassa, eli hän ei sano asiaan yhtään mitään, pidän hänestä paljon enemmän kuin kahdesta edellä mainitusta.

Peteristä nyt on varmaan vähän turha puhuakaan, sillä en usko, että monikaan häntä lempikelmikseen nimeäisi. Hänen puolustuksekseen on kuitenkin mainittava, että hän ei alunalkaenkaan ollut yhtä rohkea kuin muut, ja kenties Voldemortin siipien suojaan karkaaminen tuntui turvalliselta vaihtoehdolta velhosodan keskellä. Lisäksi Peter ei selvästikään kavaltanut ystäviään mielellään, koska Lilyn kirjeessä tämä kertoo Peterin olleen alakuloinen vieraillessaan heidän luonaan. Ehkä häntä pelotti ja hän tiesi, että hänen oli omaksi parhaakseen lopulta kavallettava ystävänsä. En sano, että se olisi millään muotoa ihailtava tai hyväksyttävä ratkaisu, mutta toisaalta ymmärrän häntä. Kukapa ei omaa henkiriepuaan suojelisi.

Poissa Laavalamppu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #99 : Tammikuu 25, 2014, 19:28:27 »
Lupin on kelmeistä paras, sillä se on jotenkin ihanan kiltti ja fiksu. Eikä se ole ylimielinen. James ja Sirius on liian ylimielisiä. Matohäntä taas ällöttää ihan liikaa. Siriuksesta ois kyllä kiinnostavaa tietää enemmän, koska se on sellasesta perheestä, tai oikeestaan kaikista ois kyllä kiva tietää enemmän. Ja joo ois just kiva jos kelmeistä tulisi oma kirja.
~ Harryhan se siellä lentelee :)

Poissa Kirjatoukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #100 : Lokakuu 26, 2014, 17:46:41 »
No ehkä Remus. Siihen samaistun kaikista eniten :D Se vaan on (melkein) aina niin kiltti ja rauhallinen ja niin edelleen... Sirius ja Jameshan on tietenki hauskoja, mutta minusta vähän liian mahtailevia tms... Ja Peter oli vaan niin raukka kun paljasti Lilyn ja Jamesin Voldemortille >:(  Ois kyllä mahtavaa tietää näistä Kelmeistä enemmän! :DD
"Harry! Jos me kuolemme, tapan sinut!"

Poissa Chilisuklaa

 • Moony Cullen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I ᒪOᐯᕮ ᗪᗩYᔕ ᗯᕼᕮᑎ ᗰY OᑎᒪY ᑭᖇOᗷᒪᕮᗰ Iᔕ Tᕮᗩ Oᖇ ᑕOᖴᖴᕮᕮ
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #101 : Lokakuu 27, 2014, 08:47:34 »
Kelmeistä tykkään ehkä eniten Jamesista, vaikka Siriuskin on ihan mahtava, James vain on sellainen ihana <3 ja Siriuksen olen kuvitellut hauskaksi ja kaksimieliseksi hassuttelijaksi, jolla on jokin pakkomielle prof. McGarmiwaan. Jos etsin itselleni luettavaa ficcien seasta, niin lähes aina tartun kelmificceihin, ja itsekin kirjoitan sellaisia. Enemmän tahtoisin tietää Siriuksesta ja, ehkä, myös Jamesista. Olisi hauskaa tietää heistä enemmän, se voisi auttaa ficcienkin kirjoittelussa. Ja kirja kelmien ajalta... LOISTAVAA!!! Se olisi mah-ta-vaa! :) Kelmit ovat kiinnostavia. :) (aikas monella tapaa...)
Live your dream, before the nightmares come!

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • No books, no life
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #102 : Lokakuu 28, 2014, 17:10:54 »
Omasta mielestäni paras kelmi on James Potter eli Sarvihaara. En osaa oikein selittää, mutta James tuntuu mukavalta tyypiltä. Remus Lupin ja Sirius Musta ovat jaetulla kakkossijalla. Piskuilanin rotta on aika säälittävä, roikkuu vain toisten helmoissa. Peter myös paljasti Potterit ja juuri se on teko, jonka takia häntä halveksin ja inhoan. No, eipä ollut hääppöinen tyyppi koulussakaan.

Ficcien kauttahan sitä on kelmeihin tutustuttu. Koska kirjoissa ei ole paljon tietoa, oma käsitykseni on muodostunut suurimmaksi osaksi ficcien perusteella. Tässä omat mielipiteeni:

James Potter: hyvä huispauksessa, Siriuksen "veli", koulun toiseksi parhaan näköisen poika (Sirius on ykkössijalla), kova keppostelemaan, kelmien "johtaja", Lilyn ihailija ja lopulta mies. Joissain ficeissä huispauskapteeni ja Johtajapoika.

Sirius Musta: erittäin kaksimielinen, tyttöjen päiväuni, keppostelija, Jamesin "veli", itserakas.

Remus Lupin: kelmien "aivot", rauhallinen, melko asiallinen ja fiksu, yrittää hillitä muita, kirjatoukka, Valvojaoppilas, osaa halutessaan olla myös hmm...kelmimäisempi. Joissain ficeissä Johtajapoika.

Peter Piskuilan: pulska ja vähemmän pidetty, hiljainen ja ujo, pelokas, yrittää matkia Siriusta.

Kaiken kaikkiaan kelmit ovat ihania, hauskoja ja nerokkaita! Ja itserakkaita, mutta ihanalla tavalla. Ja kyllä he aika paljon muistakin piittaavat. Mutta ei sitä nyt jokainen pysty animaagiuteen. Tai vaikka kelmien karttaan.

Kelmificit - Charlotte suosittelee:

Vuotis: Tuli ja Jää, Pakkaskukkia

Finfanfun: Rakkaus kirjekuoressa, Lumipallo takaraivossa, Nuorten viettelykset
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #103 : Lokakuu 29, 2014, 17:44:07 »
Voi, mun on kyllä älyttömän vaikea valita kelmien joukosta se paras... Tietty Matohäntä on poissa laskuista, mut ne kolme muuta... Ne on kaikki niin rakkaita mulle. Okei, jos joku pitää valita, niin otan Remus Lupinin.
Nyt tähän väliin silti pakko sanoa, että koska mä tosiaan tykkään hirveesti myös Siriuksesta ja Jamesista, jotka olivat aivan ihania, mun on hirveen hankala perustella sitä, miksi ihmeessä juuri Remus. Se on varmaan vaan joku tunnejuttu... Remus on ihana ja mä oisin niiiin toivonu, et se ois jääny henkiin... : (

Mut sit nämä muut... Muutama sana Siriuksesta. Se on tosi traaginen ja synkkä hahmo, aivan äärettömän ihana mut toisaalta siinä oli myös ihan selkeitä vikojakin. Mä oon jostain syystä myös sitä mieltä, että se saattoi olla salaa mielessään homo, en oo varma tiedostiko se sitä itsekään, mut sellainen mielikuva mulla siitä on. Älkää nyt lynkatko mua, mä selvennän! Siis sehän oli oikea tyttömagneetti, komea ja karismaattinen kun oli, mut ketään se ei koskaan huolinu. James tuntu aina olevan sen elämän keskipiste, eikä mies koskaan toipunut Jamesin kuolemasta, ei koskaan. Tietysti Azkaban on vähän paska paikka suruprosessista selviytymisen kannalta, mut kuitenkin. Ehkä se rakasti Jamesia vähän enemmän ja erillä lailla, ku ystäviä yleensä....

James puolestaan... Mä en oo koskaan pitäny sitä kovin kusipäisenä tyyppinä, en edes sen vitoskirjan paljastuksen jälkeen. Monesti kuulee niitä juttuja, ku ihmiset ihmettelee, mikä kumma sai Lilyn rakastumaan Jamesiin, "ku se oli niin kauhea koulukiusaaja", mut siis sehän kasvo siitä. Eikä se mua haittaa, et se on vähän sellanen huomion keskipisteessä viihtyvä, leuhka ja pikkasen hemmoteltu tapaus... Ja mitä siihen Kalkkiksen kiusaamiseen tulee, kiusashan Siriuskin Kalkarosta ja silti se on ihan kauheen suosittu ja rakastettu hahmo! Ihan kuin se annettais Siriukselle anteeks, muttei Jamesille...

Peter... Joo, inhottava ja iljettävä, mut melkeen maksaisin pääsyslipusta hänen päänsä sisälle! Ois tosi kiva tietää, mitä siellä korvien välisä oikeen liikkui....

Charlotte: Pakko sanoa, että olen otettu! Kai mä nyt sit jossain oon onnistunu, jos miun fikkiä suositellaan ihmisille : )
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Ninni

 • Vuotislainen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #104 : Marraskuu 02, 2014, 15:03:10 »
Sirius on ihan minun lempparini, rakastuin siihen hahmoon melkein heti.
Aluksi toki hän oli pelottava, mutta heti kun hänen todellinen luonteensa paljastui nii sydän suli.
Books! And cleverness! There are more important things – friendship and bravery

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #105 : Toukokuu 05, 2015, 01:51:22 »
No ehkä Remus. Siihen samaistun kaikista eniten :D Se vaan on (melkein) aina niin kiltti ja rauhallinen ja niin edelleen... Sirius ja Jameshan on tietenki hauskoja, mutta minusta vähän liian mahtailevia tms... Ja Peter oli vaan niin raukka kun paljasti Lilyn ja Jamesin Voldemortille >:(  Ois kyllä mahtavaa tietää näistä Kelmeistä enemmän! :DD
Samoilla linjoilla.
Mäkin samaistun parhaiten Remukseen.
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #106 : Toukokuu 27, 2015, 16:46:21 »
En pidä kelmeistä yleisesti katsoen kun ne oli röyhkeitä ja halveksi luihuisia. Ja mikä pahinta, ne kiusas Kalkarosta ilman syytä. No lemppari kelmini on ehdottomasti Remus Lupin. Se ei kiusanu Kalkarosta kovin paljoo ja se oli fiksumpi kun muut kelmit.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.

Poissa Sinead

 • Lahna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Tylypahka AM
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #107 : Toukokuu 27, 2015, 18:42:14 »
Monen muun tavoin vastaan, että Remus Lupin. Se nyt vaan on sellainen... ressukka. Ei siitä voi olla pitämättä!
Ja Remus ei lukeudu koulukiusaajajengiin, jota James ja Sirius pitivät yllä. Peteristä puhumattakaan, se tosin keksi koulukiusaamisen vasta sitten, kun oli jo lähtenyt koulusta. :'D
Jotta pääsisi perille, on eksyttävä tieltä.

Poissa Chandler Bing

 • Pleikkarin pelaaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DRACO MALFOY!!! ♥♥♥
  • ♥ Harry Potter ♥
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #108 : Tammikuu 10, 2016, 22:34:17 »
No minun mielestäni kelmit ovat ihan jänniä ja mielenkiintoisia, mutta ehkä hieman liian hypetettyjä. Miksi kaikki ihannoivat heitä niin paljon, varsinkin Siriusta?

Suosikki kelmini on Remus Lupin ja Sirius Musta. En oikein tiedä kumpi heistä on parempi, molemmat ovat niin ihania. :D No ehkä kuitenkin käännyn enemmän Remuksen puoleen. Hän on vaan jotenkin parempi.
"Never. I'll never turn to the Dark Side. You've failed, your highness. I am a Jedi, like my father before me." - Luke Skywalker

Poissa Arianna Black

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka on suosikkikelmisi?
« Vastaus #109 : Tammikuu 12, 2016, 16:50:50 »
Sirius ja James<333
----------------------------------------------

Kelmificeistä paras on ollut mun mielestä Sharran pakkaskukkia ja Memory<3
Mun mielestä Sirius on sellanen naistenmies, (esim. noissa^) Sirius on  sellanen söpö joka välittää sen ystävistä tosi paljon. James taas on aika huvittava, kun se on niin kiinni Lilyssä ja ystävällinen...
All I want to do right now is cry and scream and let it all out because it's killing me inside.