Kirjoittaja Aihe: Ystävänpäivä  (Luettu 20217 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

willy

 • Ankeuttaja
Ystävänpäivä
« : Helmikuu 11, 2007, 15:18:01 »
No niin. Eli Ystävänpäivä, 14. helmikuuta. Yritin etsiä onko tästä tehty jo aihetta, mutta eipä löytynyt. Jos ei kuulu tänne (ajattelin ensin muu viihde -osiota) tai tälläinen on jo olemassa, voi poistaa vapaasti.

Mitä teille merkitsee Ystävänpäivä? Väkerrättekö kaikille ystävällinne/perheenjäsenillenne/yms. kortit ja ostatte (tai teette itse) lahjat? Miten yleensä vietätte Ystävänpäivää, vai vietättekö edes ylipäätänsä mitenkään, onko se teille vain yksi päivä muiden joukossa.

Itse en pidä Ystävänpäivästä. Johtuu luultavasti siitä, ettei minulla ole paljoa kavereita, ja ne jotka kavereikseni kutsun, tekevätkö jotain muuta. Minua ärsyttää myös, kun siitä tunnutaan touhotettavan niin paljon. Olihan se ehkä joskus ala-asteella hienoa antaa kaverille joku lahja tai kerätä nimiä ns. halipasseihin jota joskus silloin oli, mutta ei se enää. Siltä on kyllä vaikea koulussakin välttyä, kun aina järjestetään jotain typerää. Vietän Ystävänpäivän ihan vain luultavasti kotona. Enemmänkin siitä tulee vain entistä surullisemmaksi, kun ajattelee sitäkin päivää. Tyhmää on myös se, kun siitä sanotaan että ainoa päivä milloin olisi pakko muistaa ystäviä ja lähimmäisiä. Ihan kuin siitä olisi tullut joku pakkopakko -vouhotus. Lähinnä kuulostaa vain teennäiseltä kun Ystävänpäivänä muistetaan kaveria niin paljon ja sitten muuten ei ollenkaan. Noh. Minun mielipiteeni päivästä vain sitten.

Mielipiteitä?
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2007, 20:32:55 kirjoittanut willy »

Poissa Miléna

 • Ryppykuu
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosQuest8
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #1 : Helmikuu 11, 2007, 15:47:37 »
Minulle ystävänpäivä on perinteisesti ollut "päivä, jolloin ostetaan ystävä seuraavaksi puoleksi vuodeksi". Ala-asteella ystävänpäivälahjat olivat siis pakollisia ja niitä ei hirveästi mietitty etukäteen, mentiin vain tiimariin ja ostettiin vihkoja, kyniä tai kynttilöitä, jotka sitten annettiin "ystävälle". Kun siirryin yläasteelle päätin, etten ota mitään paineita ystävänpäivästä ja, etten ala etsimään kenellekkään lahjoja, ellei henkilö todella ansaitse lahjaa, jolloin sen toisaalta voi antaa täysin minäpäivänä vain, eikä tarvitse odottaa juuri sitä päivää, jota ystävänpäiväksi kutsutaan...

Ystävänpäivä vaivaannuttaa minua suuresti, en tiedä miten tekstareihin tai kortteihin pitäisi suhtautua, mutta olen silti tietenkin hieman imarreltu saadessani niitä. Mietin aina, että onkohan tämä kortti lähetetty siksi, että henkilöllä on tapana lähetellä ystävänpäiväkortteja kaikille vähän paremmille tuttavilleen vai onkohan hän oikeasti sitä mieltä, että minä olen hänen ystävänsä. Tietysti ystäväpiirissäni on henkilöitä, joiden kohdalla en tälläisiä mieti, mutta sellaisten ei-niin-läheisten-henkilöiden ystävänpäiväkortit ovat täysin niitä vaivaannuttavia. Ja sitten, koska en itse korttien lähettämistä kovinkaan paljon harrasta, alan miettimään, että mitenköhän tähänkin korttiin pitäisi reakoida... pitäisikö tekstata, että kiitos kortista ja kertoa valitettavasti en itse niitä lähettele? Joidenkin kohdalla tälläinen ratkaisi tuntuisi jotenkin väkisin väännetyltä, vaikka toisen kohdalla se onkin luultavasti aivan hyvä vaihtoehto.

Ei, ystävänpäivä ei ole minun juhlani. Ystäviä pitää muistaa vuoden jokaisena päivänä (tietyissä rajoissa) niin, että yhden päivän hemmottelu ja hehkutus on aivan turhaa...
Voima on massa kerrottuna kiihtyvyydellä (F = ma)

Poissa Ceciliah

 • Syystuuli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Ceciliah - livejournal
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #2 : Helmikuu 11, 2007, 16:41:18 »
Ystävänpäivä on jotenkin niin amerikkalaista touhua. Yksi tapa saada ihmisiä ostamaan punaista krääsää. Onhan se mukavaa muistaa kavereita, mutta minä ainakin arvoistaisin korttia tai kirjettä ystävältä enemmän, jos se tulisi ihan arkena. Koskaan en ole saanut lahjaa ystävänpäivänä tai antanut sellaista jollekin. Se on jo liioittelua. Muutenkin on tyhmää, että on isänpäivä, äitienpäivä, ystävänpäivä jne. Olisi parempi, jos kaikki arvostaisi ja kiittäisi äitiään, isäänsä ja ystäväänsä automaattisesti eikä tarvittaisi näitä yleisiä muistutuspäiviä. Ehkä olemme nykyään niin kiireisiä, että nämä päivät ovat sittenkin välttämättömiä.

Varsinkin nuorempana lähettelin kaikille kavereilleni kortteja koulumme "sisäisen postin" kautta, joka toimii aina ystävänpäivisin. Nykyään en oikeastaan kortteja jaksa tehdä ja en tänä vuonnakaan aio kortteja lähettää. Ehkä voin suullisesti toivottaa hyvät ystävänpäivät kavereille.
I just got lost
Every river that I've tried to cross
And every door I ever tried was locked
Ooh-Oh, And I'm just waiting till the shine wears off

Poissa tamina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tomaatti
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #3 : Helmikuu 11, 2007, 16:54:38 »
Nykyään minä pidän ystävän päivästä. Vuosi takaperin boikotoin koko päivää kaupallisuuteneen ja teennäisyyteneen. Silti ystävänpäivänä tuli lahjoja ja kortteja väkerrettyä, ja mikäs sen mukavempaa.

Onhan se ihan totta, että niitä rakkaita ihmisiä pitäisi muistella aina, mutta ystävänpäivä on ihan mukava lisä hössöttää. En hirveästi keskustele ystävieni/kavereideni kanssa ystävyyssuhteidemme laaduista, mutta muun muassa ystävänpäivänä on kivaa muistaa toisia jollain kivalla, ja saada itsekin jotain kivaa.

Itse olen tänä vuonna kahta lahjaa ostelemassa, toisen osin siksi, että sen saavalla immeisellä on muutenkin syntymäpäivä samalla viikolla. Muille kaveruksille teen kortteja, ja kasoittain koulun valmispohjaystävänpäiväkortteja kaikille suttaan sieluni kyllyydestä kaikille, joista pidän. Itsekin saan kortteja/lahjoituksia enemmän tai vähemmän läheisiltä ihmisiltä. Minua ainakin kortin saaminen piristää, vaikka sen lähettäjä ei mikään sydänystävä olisikaan, koska ainakin ko. henkilö on nähnyt sen vaivan, että on minulle kortin tehnyt tai ainakin allekirjoittanut, vaikka olisi voinut jättää tekemättä niin. Perheen tai sukulaisten kesken en muuten ole koskaan päivää erityisesti viettänyt, se olisi jotenkin hassua tai jotain.

Kaikin puolin ystävänpäivää kuvailisin sanalla kiva. Mukavaa pientä toimintaa tylsille koulutunneille, pientä vaihtelua arkeen ja paljon hymyä korteista ja lahjoista. Käy minulle.

Lainaus
Olisi parempi, jos kaikki arvostaisi ja kiittäisi äitiään, isäänsä ja ystäväänsä automaattisesti eikä tarvittaisi näitä yleisiä muistutuspäiviä.
Kyllä, mutta mitä pahaa pieni ekstra-arvostuskiitospäivä vuodessa tekee?
"Hehe, I wonder about that..."

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #4 : Helmikuu 11, 2007, 17:22:46 »
Minusta ystävänpäivä on ihan kiva asia. Joinakin vuosina kun on ollut riitaa ystävärintamalla on tuntunut, että hittoon koko juhla ei ne minua kumminkaan muista, mutta kuitenkin se on sellainen pieni pehmoinen ja vaaleanpunainen joka piristää pikkuisen talven pakkasissa.

Minä en mitenkään vouhota ystävänpäivänä vaan lähetän lahjan parhaalle ystävälleni ja annan pari omatekemää korttia läheisimmille kavereille. Minulle ei tulisi mieleenkään lähteä tekemään mitään massatuotantoa ja jaella sitten niitä teennäisesti kaikille meidän luokkalaisillemme. Toisin kyllä ajattelevat meidän luokan ihqudaat jotka jakelevat kortteja kaikille ja halaavat ja kikattelevat ja huutelevat sie oot sit niin ihqu!!!1 Se on niin läpinäkyvää tuohua, että alkaa jo ärsyttämään. Ihan kuin kaikkien pitäisi tykätä heistä ystävänpäivänä vaikka ovat sitten muina päivinä suoraan sanottuna vittumaisia. 

Meillä on ystävänpäivänä koulussa oikein järjestettyä tapahtumaa. Pitää pukeutua punaiseen väriin ja kaikilta luokka-asteilta valitaan kaksi tyyppiä jotka ovat kaikkein punaisimpia. Minä en suoraan sanottuna välitä pätkääkään tuosta teennäisestä pelleilystä. Eivät koululaiset ole sen ystävällisempiä vihamiehiään kohtaan kuin koskaan muulloinkaan. En tiedä kuka oppilaskunnasta tuon on keksinyt, mutta joku oi ehdottanut, että jaetaan sydämiä ja etsitään parit ja halataan. Olisin ollut kipeä sinä päivänä jos se olisi toteutunut. Ei kukaan halua halata jotain ventovierasta tyyppiä. Se ei ole aitoa vaan teennäsitä ja ylidramaattista. Ystävänpäivän kuuluu olla aito ja se vietetään parhaan ystävän kanssa juoden kuumaa kaakaota ja avaten toistensa lahoja. Ei halaillen ventovierasta ajatellen, että miksi minun pitää olla tässä ja nyt.

Itse vietän ystävänpäivää vain parin ystävän kanssa. Niiden kanssa jotka todella merkitsevät minulle jotain. Niiden ystävien kanssa jotka ilahduttavat sinua ja sinä heitä muulloinkin kuin juuri 14.2 

Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Sauerkraut

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #5 : Helmikuu 11, 2007, 17:53:51 »
Meillä järjestetään koulussa ystävänpäivänä ehkä vuoden kettumaisin tempaus, halipäivä.
Voi jumankekka, onko pahempaa oikeasti edes keksitty. Ihmiset ripustavat vaaleanpunaiset laput kaulaansa ja halaavat kaikkea mikä liikkuu, mutta on liian hidasta pakenemaan. Viime vuonna leikkasin mustasta pahvista kaulaani kilven, joka julisti yksiselitteisesti "Don't even try to hug me.", ja tätä uhmasi ainoastaan paras ystäväni. Taidan kaivaa lappuseni esiin tänäkin keskiviikkona. Ei minua yksinkertaisesti kiinnosta halailla jokaista puolituttua ja tuntematonta, vain jotta he saisivat nimen pahviinsa.

Mutta ystävänpäivä. Halailutapahtumaa lukuunottamatta minulle aivan tavallinen päivä. En ostele lahjoja tai lähettele kortteja, korkeintaan vastaan läheisen ystävän halaukseen ja ystävänpäivätoivotukseen. Onhan se mukavaa että joku on keksinyt pyhittää kokonaisen päivän ystävälle ja lähimmäisenrakkaudelle, mutta ehkä nämä jutut ovat minua tarpeeksi lähellä jo normaalissakin arjessa, etten tarvitse erillistä päivää niitä juhlistaakseni.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #6 : Helmikuu 11, 2007, 18:42:16 »
Ei kukaan halua halata jotain ventovierasta tyyppiä. Se ei ole aitoa vaan teennäsitä ja ylidramaattista. Ystävänpäivän kuuluu olla aito ja se vietetään parhaan ystävän kanssa juoden kuumaa kaakaota ja avaten toistensa lahoja. Ei halaillen ventovierasta ajatellen, että miksi minun pitää olla tässä ja nyt.

Itse olen eri mieltä. Ystävänpäivänä täytyisi minusta olla kohtelias ja ystävällinen kaikille, eikä vain hyville ystävilleen (niin kuin normaaleinakin päivinä) ja kyllä ne halauksetkin kuuluvat minusta asiaan yhtä paljon ystäville kuin vieraillekin. Ja minä ainakin haluaisin halata ventovierasta, sehän on hyvä keino piristää. Eri asia on tietysti semmoinen valheellinen halailu, jota tehdään vain tyylin vuoksi ja oikesti haistatetaan toisille pitkät.

Meidän lukiossamme järjestetään/järjestettiin tänä ja viime vuonna eräänlainen "pusukisa", jossa eniten toista poskelle suudellut voittaa palkinnon. Minusta muuten hyvä asia, paitsi, että palkinnosta oltaisiin voitu luovuttaa. Toisille täytyy osoittaa ystävällisyyttä ilman oman edun tavottelua.

// Huomautan, ystävänpäivänä ei ole tarkoitus olla ystävällinen vain ystävälleen, vaan kaikille.


« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2007, 18:55:44 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

menwendine

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #7 : Helmikuu 11, 2007, 18:45:02 »
Lainaus
Meillä järjestetään koulussa ystävänpäivänä ehkä vuoden kettumaisin tempaus, halipäivä.
Jep, sama täällä. Onneksi se kattaa vain yläasteen, eikä lukion tarvitse olla moisessa hömpötyksessä mukana. -.- Ei innosta halailla puolituttuja ja tuntemattomia, vaikka halailu onkin kivaa. Jos tuntee sen, jota halaa. Ja meillä tuo on kaikenlisäksi kai jonkun sortin kilpailu. Kiva siinä sitten niiden ihmisten on yrittää halata muita, jos ovat vähänkään epäsuosittuja tms. Että näinpä näin.

Ystävänpäivä on minulle aivan normaali päivä. En julista sitä mitenkään, en tee kortteja, en ostele lahjoja, enkä edes pahemmin vastaa niihin ällösöpöihin tekstiviesteihin, joita ihmisiltä tulee. Miksi sitä pitäisi juhlistaa niin kovasti? Hienoahan se on, että voi ystävää muistaa, mutta voihan sitä ystävää muistaa koko vuoden. Eikä ystävää tarvitse lahjoa millään tavoin. Pienet kohteliaisuudet läpi vuoden ovat kiva juttu.
Joskus ala-asteella oli todella hienoa tehdä ystävänpäiväkortteja ja antaa niitä "ystäville". Nyt kun mietin taaksepäin, se on oikeastaan aika säälittävää. Tai ainakin minun mielestäni. Ei sitä kuitenkaan olla vielä 10 vuoden päästä niiden samaisten ihmisten kanssa ystäviä. Ei sitä enää muisteta välttämättä. Kaunis elehän se on, että tekee kortin ja antaa sen toiselle, mutta kuitenkin.

Ystävänpäivä ei ole minun juttuni. Sen olen huomannut, mitä vanhemmaksi olen kasvanut. Olisihan se hienoa, jos osaisi vielä olla tuonkin suhteen lapsenmielinen, mutta ei niin ei.

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #8 : Helmikuu 11, 2007, 20:58:53 »
Lainaus
Itse olen eri mieltä. Ystävänpäivänä täytyisi minusta olla kohtelias ja ystävällinen kaikille, eikä vain hyville ystävilleen (niin kuin normaaleinakin päivinä) ja kyllä ne halauksetkin kuuluvat minusta asiaan yhtä paljon ystäville kuin vieraillekin.

Tarkoitin tuossa lähinnä, että on teennäistä mennä halailemaan jotain sellaisia tyyppejä jotka kulkevat nokka pystyssä käytävillä, arvostelevat toisten ulkonäköä ja vaatteita ja ovat niin muiden yläpuolella. En halaisi heitä mistään hinnasta. Eivät he edes sitä arvostaisi vaan ajattelisivat, että "hyi ton ton paita on ihan karsee, en mä voi halaa!" Anteeksi väärä sanamuoto edellisessä viestissäni. Tarkoitin taas toista mitä sanoin. -.-'

Kyllähän niitä ventovieraita voisi halailla, mutta on taas eri asia kuka niitä haleja arvostaa oikeasti. Aito ystävä niitä arvostaa, mutta on vaikea tietää mitä serkunkaimanisoveljensisko ajattelee asiasta.
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #9 : Helmikuu 12, 2007, 09:18:53 »
Ystävänpäivänvietto on puhtaasti kaupallisista syistä Suomeen tuotu juhla, joten en jaksa ihan kauheasti sen vietosta innostua. Ainoa asiaan liittyvä ponnistus tänä vuonna tulee olemaan yhteydenotto kolmeen lukioaikaisen kaveriin, joihin en muuten pidä säännöllistä yhteyttä.

Oli puistattavaa lukea noita juttuja koulujen halipäivistä. En yleensäkään pidä siitä että minuun koskee kukaan muu kuin omat perheenjäsenet, ja ajatus laumasta puolituttuja tai täysin ventovieraita ihmisiä yrittämässä halia minua on vähintäänkin epämiellyttävä. Oman yläasteen hölmö sydäntempaus oli jo ihan tarpeeksi pälli, siinä kun jokaiselle tytölle annettiin vaatteisiin kiinnitettäväksi pinkki pahvisydän, johon piti kirjoittaa oma nimi ja joka sitten piti antaa ensimmäiselle pojalle, jolle sattui sinä päivänä puhumaan. Minä olin sen päivän ajan mykkä aina kun joku poika tuli "ovelana" vaikkapa kysymään kellonaikaa ja kannoin koulun päätyttyä pahvisydämeni kotiin mukanani.
Constantem decorat honor

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #10 : Helmikuu 12, 2007, 19:06:30 »
Muutamaan sanaan tiivistettynä. Olisi varmaan ihan kiva juhla jos seurustelisin niin voisi mennä treffeille tyttöystävän kanssa jne, mutta kun olen sinkku eikä kavereitakaan juuri ole niin juhla on yksi hailee. Tosin voisin uhrata päivästä vähän katsomalla jonkin hyvän romanttisen komedian "juhlan kunniaksi".
Shaken, not stirred.

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #11 : Helmikuu 12, 2007, 19:40:51 »
Ystävänpäivällä ei minulle oikeastaan ole suurta merkitystä. Ystäviä tulee muistettua, mutta tapana ei ole ollut mitään lahjoja jaella. Joskus ala-aste aikoina taisin niitä kortteja jaella vähän enemmänkin ja saatua myös sellaisilta "puoli"kavereilta. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä se on hieman mautonta pistää nimensä pahvilappuun ja jaella jokaiselle, mutta silloin sillä oli merkitystä. Yläasteelta muista joltain vuodelta jonkun halijutun, taisi olla lattialla sydämiä joiden kohdalla piti halata vastaantulijaa. Niitä sitten kierreltiin. Ystäviä voi kyllä halailla, mutta en minäkään tuntemattomia vain jonkun tietyn päivän takia halua halailla.

Tänä vuonna lähettelen ystäville tekstiviestejä ja sanallisia toivotuksia. Tosin yhdelle ystävälle lähetin kortin. Kortti oli ensi katsomalta ruma, mutta tekstistä tuli mieleen kyseinen ystävä ja oikeastaan olihan se aika humoristinen kortti :) Toivottavasti se ilahduttaa ystävääni, kun se postiluukusta kolahtaa (perinteistä postiakin tulee saatua niin harvoin), itsekin hieman jännityksellä odotan hänen kommenttiaan. Jos kortti sai hänet nauramaan, niin minäkin tulen hyvälle tuulelle, enkä minä ystävänpäiväksi parempaa lahjaa tarvitse.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #12 : Helmikuu 12, 2007, 20:19:09 »
En itse aikaisemmin ole erityisemmin ryhmitellyt ystävänpäivää mitenkään kauhean tärkeäksi päiväksi, mutta tänä vuonna se on jollain tapaa hypännyt 'vain hieman tavallisesta poikkeavasta' päivästä 'lähes juhlapäivien' kategoriaan. Tämä puolestaan johtuu luultavasti enimmäkseen siitä, että täksi ystävänpäiväksi minulle on kertynyt ihan kiitettävä määrä ystäviä - todellisia sellaisia, ei teennäisiä 'ollaan kavereita vaikkei oikeasti ollakaan' - kavereita. Sillä tapaa käsitykseni ystävänpäivästä on kuitenkin muuttunut, etten tunne enää pakonomaista tarvetta ostaa lahjoja 'ystävilleni', sillä vaikka minulla nyt onkin todellisia sellaisia, olemme sopineet heidän kanssaan keskenämme, että pelkät kortit saavat tällä kertaa riittää, vaikka eräälle tietylle henkilölle tuleekin ostettua mitä luultavimmin suloinen pieni ruskea nalle, jolla on sydän kädessä. (:

Omassa koulussani juhlistettiin ystävänpäivää viime vuonna perinteisellä discolla tietysti sekä laittamalla postilaatikkoja eri luokkiin, jolloin omistettiin lähes koko päivä sille, että ensin tuotiin kortit ja sitten lähdettiin viemään niitä eri luokkien postilaatikkoihin. Tämän vuoden ystävänpäivän vietto-ohjelmasta en tiedä toistaiseksi vielä muusta kuin discosta.
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

mörkö

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #13 : Helmikuu 12, 2007, 20:54:44 »
Minä pidän ystävänpäivää aika normaalina päivänä. Ystäviänhän täytyy huomioida joka päivä. :D Halailen varmaan kaikki tärkeät ystävät ja kaverit lävitse, mutten tuntemattomia/puolituttuja viitsi.

Meillä on koulussa ystävänpäivän  "toivekonsertti" eli tukarit soittaa musiikkia keskusradiosta tunnin ajan ja kertoo terveisiä joita on paperilapulla aiemmin johonkin postilaatikkoon laitettu. Sitten seinällä on semmonen jättipaperi johon saa kirjoittaa ystävänpäivätoivotuksia. Sitten päivän lopussa on vanhojen tanssit ja kai myös penkkarit. Ala-asteella on myös disco. 8) Sinne mennään katsomaan meiniki.

mörkö

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #14 : Helmikuu 12, 2007, 21:21:05 »
Edit: mörkö, kuinka teillä on ystävänpäivänä tanssit ja penkkarit? o_O Meillä (ja tietääkseni aika monessa muussakin paikassa) tanssitaan ainakin 16.pvä ja penkkarit ovat 15.pvä. Tosin mikäpä olen sanomaan, kun en kaikkien koulujen käytäntöjä tunne.

En ole itsekään varma tästä, koska en ole tunneilla/aamunavauksissa näitä asioita kuunnellut. ^^

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #15 : Helmikuu 13, 2007, 13:20:10 »
Ystävänpäivä, hmm. No en ole koskaan vihannut sitä mutta en ole kyllä rakastanutkaan. Se on päivä muiden joukossa, ja ehkä jonkin kortin muutamilla (ja ainoille) ystävilleni voin väkertää mutta harvemmin edes niitä jos ei jossain vartavasten ole tehty (kuten koulussa ala- ja yläasteella). Halipäiviä, mitä meillä oli yläasteella, vihasin, koska vain harvat suostuivat halaamaan minua. Suurin osa karttoi minua, vaikka en itsekkään kaikkia olisi suostunut halaamaan koska he kohtelivat minua miten kohtelivatkin.

Ystävänpäivänä jos se on koulupäivänä menen kouluun, ja teen sen mitä pitää. Jos se sattuu osumaan viikonloppuun niin silloin minä vain olen. En tee mitään erityistä, korkeintaan olen jonkun kaverin kanssa, tai sitten en.

Tiliut

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #16 : Helmikuu 14, 2007, 16:24:39 »
Ystävänpäivä... Hmnh. En oikeastaan tiedä, mitä mieltä olisin... Onhan se sinänsä ihan kiva, mukava syy muistaa niitäkin ystäviä, joita ei tule niin usein muistettua :] Mutta toisaalta. Eikö ystävänpäivän pitäisi olla joka päivä? Noh, väsäsin joka tapauksessa kuvistunnilla kortit muutamille ystävilleni (ja sain niistä jopa ysin!) ja ajattelin myöhästyneenä ystävänpäivälahjana/muuten vain -lahjana kasata noita koneelle kerääntyneitä valokuvia ceedeille ja jaella sitten...

Meillä oli kanssa tuollainen "halipäivä". Toisin sanoen tehtiin sellaiset vaaleanpunaiset halipassit ja sitten halailtiin kaikkia ja kirjoitettiin nimiä niihin passeihin. Oppilaasta 1 piste, opettajasta 2 ja rehtorista 3. Parasta oli kyllä, kun yksi (pelottava) opettaja oli sanonut, ettei kyllä halaa ketään. No, me sitten muutaman ystävän kanssa annettiin hänelle ystävänpäivälahja ja -kortti, niin pakkohan hänen oli halata meitä xD Pelottelin myös pikkuveljeni kavereita halailemalla heitä, kaksi vain uskalsi halata... Minusta se oli ihan hauska idea. Yleensä koulumme on sellainen tylsyyden tyyssija, joten piristi hieman. Tosin luulen, että oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tuo järjestettiin, koska opettajat eivät ehtineet juuri minnekään, kun koko ajan piti olla halailemassa ja kirjoittelemassa nimiä...

Tässäkin oli ideana, että eniten haleja kerännyt saisi palkinnon, mutta luulenpa, ettei kukaan jaksa laskea noita tuloksia. Luultavasti tulee "tasapeli" ja kaikki saavat jotain pientä kivaa tahi ihan vain hyvän mielen.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että ystävänpäivänä olisi kiva olla ystävällinen kaikille, niillekin, joita kukaan ei yleensä huomaa tai joita kiusataan. Tosin yritän olla ystävällinen vuoden jokaisena päivänä, mutta tuskin ketään haittaakaan, jos erityisesti kiinnitän käytökseeni huomiota ystävänpäivänä (tahi joulun alla ^__^)

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #17 : Helmikuu 14, 2007, 19:24:44 »
Ystävänpäivä on suurimmaksi osaksi ollut aina päivä toisten joukossa. Toki annan hyville ystävilleni kortit kaikille ja joinakin vuosina olen antanut jotain pientä krääsää. En kuitenkaan ajattele, että ystävänpäivä on kauhean tärkeä, koska kyllä sitä tulee ystäviä ajateltua ja muistettua jollain pienellä vaikka ei olisikaan mikään erikoinen päivä. Onhan se mukava saada tavallisena päivänä jotain pientä ystävältä, kuin sitten ystävänpäivänä. Silloin se tulee yllätyksenä ja iloisena sellaisena.
Ja riittäähän ystävänpäivänä pelkkä toivotus ja halauskin. Nekin on mukava saada.

Romulus

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #18 : Helmikuu 14, 2007, 20:57:22 »
Muutenkin on tyhmää, että on isänpäivä, äitienpäivä, ystävänpäivä jne. Olisi parempi, jos kaikki arvostaisi ja kiittäisi äitiään, isäänsä ja ystäväänsä automaattisesti eikä tarvittaisi näitä yleisiä muistutuspäiviä. Ehkä olemme nykyään niin kiireisiä, että nämä päivät ovat sittenkin välttämättömiä.

Harvinaisen hyvää tekstiä. Tuo viimeinen lause varsinkin oikein pysäytti minut, ihmisen kiireen takia pienet asiat unohtuvat niin helposti. Se on suuri sääli. Vaikka toisaalta näilläkin päivillä on kaunis ajatus, mutta se on saatu pilattua kaupallistumisella. Vaikka toisaalta, eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Oikeasti, ystävänpäivänä paljon vaaleanpunaista pientä krääsää, jota saajaan täytyy säilyttää vuositolkulla velvollisuudesta kaapinperällä. Minä_inhoan_sitä. Enkä siis pelkästään ystävänpäivänä, vaan ihan kaikkina lahjansaamis-päivinä. Miksi siis toivon aina käyttötavaraa, jonka voi sitten heittää pois? Paljon käytännöllisempää.

Ei minulla periaatteessa ole mitään ystävänpäivää vastaan. Varsinkaan koulun, koska olen seiska-ja ysiluokan ystävänpäivät ollut flunssassa. Kasiluokalla olikin sitten vähän jäätävä tunnelma, kun meilläkin oli tuo halipassi-juttu. Kuten Sauerkraut jo sanoi, kettumainen tempaus. Minä sanoisin, että se on syvältä.

No joo, loppujen lopuksi 14.2 on minulle ihan samanlainen päivä, kun kaikki muutkin. Kunhan vaan minut jätetään pois kaikesta hössötyksestä. Ja kyllähän se jääkin pois, kun näin flunssassa yrittää vääntää viestiä Vuotikseen.

Poissa Monartha

 • seitsemäs
 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #19 : Helmikuu 14, 2007, 22:37:38 »
Onhan ystävänpäivän idea kaunis, se on vaan huonosti toteutettu.
Ah, juuri tuota samaa halipäivää meilläkin vietetään x.x  Kun menin tänään koulun niin en edes muistanut mokomaa juhlaa, mutta ensimmäinen näky astuttuani luokan ovesta sisään oli joku tyttö sanomassa niin mahdottoman imelästi   hyyvää yystävänpäivää!
Gnh, niin kamalan teennäistä ja sama jatkui koko päivän.
   Mutta tuo sydänlappu-rintaan-ja-siihen-nimiä -juttu vietiin meillä vielä pidemmälle, vihreä sydän jos on niiq vapaa, tummanpunainen jos on varattu ja pinkki jos ei tahdo kertoa. Kuolema..
Enpä ottanut lappua

Poissa nuppunenäliina

 • Innollinen
 • Vuotislainen
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #20 : Helmikuu 15, 2007, 02:57:12 »
Tämä ystävänpäivä meni yllättävän kivuttomasti. Sain kolme ja lähetin viisi tekstiviestiä. Huomioin kolme hyvää ystävääni, siskon ja mummin. Kolme hyvää ystävääni huomioivat minut.

Kouluaikoina ahdisti kaikenlainen hössötys ja pakonomainen ystävänpäiväkorttien jakaminen kaikille kaverinkaimoille. Minulla ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan liikoja ystäviä, en niitä jaksa enkä halua maksimissaan kolmea enempää. Niillekään vähille ei aika aina tunnu riittävän, kun pitäisi käydä töissä, välillä opiskella, hoitaa parisuhdetta, hoitaa laskuja, veroja ja muita aikuisten asioita koskevia virastojuttuja, tavata vanhempia ja sisaruksia, olla omissa oloissaan, syödä, nukkua, käydä ruoka- ja muissa kaupoissa ja lukea Pottereita. Katsoa elokuvia ja lukea muitakin kirjoja kuin Pottereita ja pyöriä vielä netissäkin hoitamassa sähköposteja ja lukemassa ja kommentoimassa keskustelupalstoja.
Ystävänpäivä ei ole mitään muuta kuin lisää stressiä vielä kaiken tuon lisäksi. Minä muistan kyllä ystäväni, mutten halua ketään niskaani, kun en heille oikein kalenterissa varattua päivää muista. En halua ostella ystävilleni lahjoja paniikissa tiettynä ennen tiettyä päivää, synttärit ja joulu saavat riittää. Varsinkin kun yksikään ystäväni ei varmasti ilahdu yhdestäkään sydämenmuotoisesta pehmolelusta, posliiniesineestä tai nalleparista, ellei sisällä ole puhdasta kultaa tai jotain syötävää. Minusta olisi kamalaa kerätä muutenkn ahtaaseen asuntooni jotain koristeita ystäviltä, koristeita, joita ei kehtaa heittää pois, muttei oikein kehtaisi katsellakaan. Sinne vaan kaappien täyteeksi, sitäkään tilaa ei ole liikaa.

Toisaalta onhan ystävänpäivän varsinkin ulkomailla esillä oleva merkitys, ihastuksen salainen huomioiminen aika herttaista. Salaisuuksien kammion ystävänpäivä on ihana, minä olisin ensimmäisenä jonossa kyselemässä Kalkarokselta lemmenjuomaa. Joisi sitä itsekin, niin voisimme vietää ystävänpäivää ihan kahdestaan...

Ystävänpäivä on joka päivä, älkää uskoko markkinamiesten höpötyksiin.
Miksi? Miksi ei?

Quende

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #21 : Maaliskuu 14, 2007, 09:27:05 »
En ole eläessäni pitänyt ystävänpäivää suurena juttuna. Koska itse en ole koskaan jaellut kortteja voin antaa (ainakin suurimmalle osalle) ystävistäni plussapisteitä siitä, että hekään eivät anna. Näin ei pääse omatunnonkellot kilkattamaan. Ei nimittäin tarvitse vastalahjaksi antaa mitään.

Kuulussa järjestetään ystävänpäivästä suurikin juhla ja se vasta outoa onkin. Saamme sydämet kaulaamme ja kynät käteemme ja sitten halailemme toisiamme saadaksemme mahdollisimman paljon ystävien nimiä sydämiimme. Ja kaiken lisäksi pitäisi pukeutua punaiseen.

Mielestäni ystävänpäivä on hieman liioiteltu. Toisaalta päivä on hyvä muistuttamaan kaikkia siitä, että ystäviäkin on olemassa ja että heihinkin pitäisi kohdistaa huomiota. Ainakin minusta on hauska ajatella ja muistaa ystäviä useamminkin, kun vain ystävänpäivänä. Ihan pienillä teoilla. Ei kaiken tarvitse olla vaikkapa näkyvää. Koulussakin kaikesta tehdän suuri juttu. Mutta täytyy myöntää, että on suloista katsoa miten tyypit halailevat toisiaan.

Acary

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #22 : Heinäkuu 09, 2007, 23:23:10 »
Hyi, taas näitä hirveitä juhlapäiviä! Tekisi mieli aina juosta karkuun tai piileskellä omassa huoneessa niiltä kamalita korteilta ja tekstareilta. Koulun seinät täynnä vaaleanpunaisia koristeita ja kaikkia pusukuvia. Saisivat tunkea toivotuksensa takapuoleen, sillä E.V.V.K. Kuka näitä typeriä juhlia keksii? Eikö yksi vuodessa riitä? Se syntymäpäivä?

Phoebe

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #23 : Heinäkuu 10, 2007, 15:45:33 »
En pidä ystävänpäivää kovin merkittävänä päivänä. Päivä muiden joukossa. Eniten ärsyttävät nämä halausjutut, mitä koulussa järjestetään. Jokaiselle sydän kaulaan, ja siihen kerätään nimiä niiltä ihmisiltä joita on halannut. Joo, enpä ole usein sitä sydäntä hakenut.
Kavereilleni ostan joko jonkun kortin, tai sitten lähetän vain tekstarin. Ala-asteella ostettiin kaveriporukan kanssa lahjat toisillemme. Ystävänpäivälahjoja oli vaikeaa ostaa, aina joku ihq sydännalle. Nykyään riittää noi joululahjat ja syntymäpäivälahjat, niitäkin tarpeeksi vaikeaa ostaa.

Chockladcream

 • Ankeuttaja
Vs: Ystävänpäivä
« Vastaus #24 : Syyskuu 16, 2007, 15:35:32 »
Miten yleensä vietätte Ystävänpäivää, vai vietättekö edes ylipäätänsä mitenkään, onko se teille vain yksi päivä muiden joukossa.

Okk, päätämpä sitten tännekki suhertaa jotain.

Mielestäni ystävänpäivä on tosi ihana päivä. Siihen mahtuu niin paljoon kaikkee.
En nyt ihan väkerrä kaikille, mut ainaki äitille ja veljelle jotain. Ja sitten parhaalle ystävälle.
Tavallisesti myö vietetään sitä perheen kesken ja kavereitten kesken silleen, et äitin ja veljen kaa käyvään jossain syömässä. Sitten kavereitten kaa silleesä, et meillä on koulussa sellanen halipäivä aina, nii kavereita halataan siellä kymmeneen kertaan ja sitte vapaa-ajalla katotaan vaikka jotain leffaa ja tälleen :)
Se on tavallaan ku yks päivä muitten joukossa, mut niiku joku filosofi on joskus sanonu, kaikki päivät on omalla tavallaan tärkeitä, nii myös ystävänpäivä, miun mielestä ^^.