Kirjoittaja Aihe: Aku Ankka  (Luettu 43463 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

jackie

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« : Joulukuu 20, 2002, 17:41:02 »
Tämä on maailman paras sarjakuvalehti ikinä.
Kiittäkäämme disneytä. :)

Kuinka moni tilaa Aku Ankkaa? Kuinka kauan?

Meidän perhe on tilannut Aku Ankkaa ainakin niin kauan, kuin minä olen elänyt. Emme tilaa enää, lehtien taso on huonontunut, mutta vanhoja akuja on aivan ihana lukea silloin kun ei ole mitään tekemistä.
Pienenä tölläsin kaikkia telkkuaku-leffoja, ja vieläkin rakastan katsoa videolta hassuja kommelluksia.

Minusta on älytöntä, kuinka Aku Ankka joskus haluttiin kieltää (tai kiellettiin...? dunno) lapsilta, koska perheet eivät olleet kokonaisia. Tupu, Hupu ja Lupu ovat Akun sisarenpoikia, Leenu, Liinu ja Tiinu Iineksen veljentyttöjä... Mortti ja Vertti... Sitä rataa.

Haluaisin teidänkin mielipiteitä akkarista tänne. en itse ehdi enää kirjoittaa.

Newilya

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #1 : Joulukuu 20, 2002, 18:04:51 »
Minä tilaan. Olen tilannut jo 6 vuotta. ;)

Olen myös tilannut Roope-setää, ja tilaan Kuukauden Sarjisekstraa ja
tietenkin olen hamstrannut paljon taskukirjoja.

Aku on ihan paras. Minä rakastan Don Rosan sarjiksia, ne ovat parhaita.

Minulla on reippaasti yli 100 taskukirjaa.
Olen tilannut akuankkaa 6 vuotta + siskoni 3 vuotta.
Tilasin Roope-setää kahden vuoden ajan.
Olen tilannut sarjisekstraa kohta vuoden ajan.
Tyhjennän lähimpien divarien hyllyt akuankoista.

Olen addikti. ;)

Mitenköhän monta Aku-Mikki_Hessu piirrettyäkin olen katsonut, saati sitten elokuvaa.
Monta kymmentä varmaan.

Luin jopa pienenä Aku Ankkaa, vaikken osannut lukea. ^^;
katselin kuvia ja keksin itse juonen. Hauskaa.

Ja eikös Aku Ankka kielletty joskus koska ankoilla ei ollut housuja jaloissaan?
Näin muistaakseni äikän openi sanoi.

Yleissivistykseni on tullut Aku Ankoista. Osaan historiaa tuplasti enemmän
koska luen akkareita. Ja ne ovat aivan liian ihania, jotta niitä ei voisi lukea.
Taso on tietysti vähän huonontunut, mutta sille kai ei voi mitään.
Rosa rlz silti. ^__~

Minä en osaa sanoa nyt mitään järkevää, mutta nuo olivat ensimmäiset "kirjat" ja lehdet mitä olen koskaan lukenut.
Ja tiettyhän minä niitä luen vieläkin, suuremmalla innolla vieläpä. ;)

Agrippa

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #2 : Joulukuu 20, 2002, 18:46:40 »
Höh, kyllä Barks voittaa kaikki.
 Niin, minä en ollenkaan tiedä, kuinka kauan meille on tullut Aku. Niin kauan kuin minä muistan, ainakin, ja kellarista löytyy aina joskus sellaisia 70-luvun Akuja, niin että kaipa meillä ollaan akuiltu jo vuosikymmeniä.
 En ole koskan hirveästi välittänyt Taskukirjoista. Niiden tarinoissa on aina jokin hyvin seikkailullinen juoni, jossa matkustetaan jonnekin ja pelastetaan jotakin ja jotakin... Eivät ole niin hauskoja kuin lehdet :(  
 Minusta tuntuu (mikä onkin varsin todennäköisesti pelkkä tunne) että kuvat Aku Ankoissa eivät ole niin kirkasvärisiä ja yksinkertaisia kuin ennen. (Paha juttu minun mielestäni). Ehkä sillä on osuutta asiaan, että ennen Barks selkeinen kuvineen oli kunkku ja nyt taas Rosa, jonka kuvat on aina ihan täyteen ahdettuja... Kukaan muu ei tietenkään ole huomannut mitään?
 Meidän äidinkielenopettajamme on sitä mieltä, että Aku Ankassa käytetty suomen kieli ei ole niin tasokasta kuin ennen. Hän kritisoi nyky-Akujen kieltä siitä, että pienten lasten on vaikeampi ymmärtää sitä kuin muinoin. No, en ole itse havainnut...

Poissa dofsky

 • Vanha
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Aku Ankka
« Vastaus #3 : Joulukuu 22, 2002, 00:22:11 »
Meille tulee Aku vieläkin vaikka ikää alkaa olemaan jo ihan hirvesti. Joskus muinoin kun olin kolmen vanha meidän vanhemmat tilasivat Akun minulle ja sen jälkeen sitä on tullut noin 25-vuotta edelleenkin jaksan lukea näitä uusiakin juttuja vaikkakin vanhat ovat parempia.
Olen tavallaan ylpeä kokoelmastani joka tällä hetkellä on kertynyt, koska minulla on joka ikinen Aku Ankka vuodesta 1976 tähän päivään. Minulle tarjottiin joskus hyvätkin rahat noista vanhemmista Akuista mutten suostunut myymään niitä, koska niillä on kuitenkin jotain tunne arvoa lapsuudesta.
Myönnän kyllä, että Rosan piirtämät Akut ovat kaikkein parhaita ja tarinatkin ovat yleensä olleet vallan mainioita mutta kuitenkaan Rosa ei pärjää vanhoille mestareille eli Barksille ja Waltille itselleen.
Jumalan viimeinen sana luoduistaan: "Valitan aiheutunutta häiriötä."

Poissa JFA

 • Halihörhö
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
 • Pyhmis
  • Facebook
 • Pottermore: StoneSnidget154
 • Tupa: Puuskupuh
Ik.
« Vastaus #4 : Joulukuu 22, 2002, 10:42:56 »
Aku Ankka on tullut monen monta vuotta tähänkin talouteen. Lähinnä minulle. Tulee edelleenkin. Yhdessä Roope-sedän ja Aku Ankan kuukausiekstran kanssa.

Akkareita minulta löytyy noin tuhannen kappaleen verran. Kaikki hyvässä (*köh*) järjestyksessä komerossa. Roope-sedät ovat kaikki tuossa hyllyssä, seitsemää lehteä lukuunottamatta.
Taskareitakin löytyy, pari sataa. Tänä vuonna en ole yhtään ostanut. Ei ole vain.. tullut ostettua.

Barks on nero. Minulta löytyy kaikki kymmenen Juhlasarjat-kirjaa.
Rosa on mahtava myös. Barksin tarinat ovat hienoja, mutta Rosa päihittää Barksin piirtämisen taidossaan. Minulla on kaikki Rosan nämä umm.. albumit? Siis, esim. Kadonneen kirjaston vartijat, Roope Ankan elämä ja teot etc. Wow. Tuo jälkimmäinen varsinkin. Upea kirja.

Aku Ankka on jotain.. jotain uskomattoman upeaa. Ei ole toista sen vertaista.
Minä en heitä noita lehtiä ikinä pois minnekään.

JFA
Petunia Dursley for the next DADA teacher. Seriously!

Satsuki

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #5 : Tammikuu 05, 2003, 17:39:17 »
Olen vannoutunut Don Rosa- ja Barks-fani. Aku Ankka on tullut meidän perheeseen minun nimelläni siitä lähtien, kun olin noin 1-vuotias. :)

Nykyään Aku Ankan juttujen taso on mennyt jotenkin "massatuotannoksi" eikä sarjoissa ole enää samaa nokkeluutta ja perinteikkyyttä kuin esim. vielä 80-luvulla. Yleensä luenkin äitini vanhoja, 60-70-luvulla ilmestyneitä Aku Ankkoja.

Piirtäjistä jo mainittujen Rosan ( = nero) ja Barksin (samoin) lisäksi voisin mainita suosikikseni William Van Hornin, jonka letkeä piirrostyyli ja kaikenkaikkiaan ihanat sarjat saavat minut nauramaan.

Mikki Hiiri -jutut ovat tylsiä. Absolutely. Ankkoja sen olla pitää. =)

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Aku Ankka
« Vastaus #6 : Tammikuu 05, 2003, 17:59:40 »
En enää edes muista miten monta vuotta olen tilannut Akua, mutta aloitin sen joskus...varmaankin ala-asteen alussa. Tykkään eniten Don Rosan tarinoista ja yhden toisen jonka nimeä en nyt muista (en jaksa raahautua katsomaan mikä sen nimi oli, joku vähän tuntemattomampi.) Tykkään eniten Ankka-tarinoista, ja on Mikitkin ihan...hyviä mutta ärsyttää vain se kun joka Mikki-tarinassa on joku rikos ja sitten tulee salapoliisi-Mikki ja ratkaisee kaikki superälynsä avulla...Niistä vain heti arvaa miten juttu päättyy kun Mikki on jotenkin niin täydellinen. Enkä ole muutenkaan mikään rikosjuttu-fani.

Hannusta en tykkää myöskään. Se on niin ärsyttävän onnekas. Monesti se on varastanut (tai no, sen onni on varastanut) Akun rahoja esimerkiksi... Hannu voitaisiin heittää vaikka samantien putkaan ja jättää sinne.  Hessu on tylsä. En tykkää siitä yhtään. Se on vain niin tyhmä. Se ärsyttää. Ankat on, niinkuin jo sanottiin, parhaita. Minulle tulee myös Roope-setä, ja sekin on tullut jo monta vuotta. Ja varmaan tuleekin vielä monta vuotta :3
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Kuuttis

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #7 : Tammikuu 12, 2003, 20:12:36 »
Akkarit ruuls. Paras hahmo on ehdottomasti... öö... no pidän kovasti ainakin tupusta, hupusta ja lupusta, ja sitten on tietysti Hannu Hanhi ;) Joo, se ruuls, vaikka oikeassa elämässä mä varmaan vihaisin sitä. Itse aku on ihku myös.

Meille on aku tullu varmaan iät ajat, ainakin kuusi vuotta. Juu, melkeinpä tasan kuusi vuotta. Onhan se vähän huonontunut, mutta on sillä varaakin. Akut on loistavia. Kuukausiliitteen jutut on vielä parempia. Barks on parempi kuin Rosa; minä pidän kovasti Barksin ihastuttavasta piirrustustyylistä; kovin sydämmellinen ja sellainen... ihku. Tunteikas , voisin sanoa, vaikka akkareissa ne tunteet nyt on yleensä lähinnä hauskoja. Mutta välittyvä, tai silleen, ne fiilikset välittyy kivasti. Jos tajuatte? Rosa on mielestäni hiukan... tekninen, vaikka ne pienet yksityiskohdat on ihastuttavia.

-kuude

Salmakia

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #8 : Huhtikuu 01, 2003, 20:08:44 »
Olen tilannut Akkaria vuodesta 1993, toisin sanoen siitä lähtien kun menin kouluun. Monet vuodet olin riemuissani jokaisesta sarjasta, mutta yksi piirtäjä on ollut ylitse muiden jo ihka ensimmäisestä akkarinumerostani: Don Rosa. Silloin seitsemänvuotiaana luin huolella läpi saamani lehtisen, ja rakastuin totaalisesti Rosan tyyliin jota tuossa numerossa edusti Klondiken keisarin ensimmäinen osa.. Siitä pitäen olen ollut fani, ja kun ikää on karttunut faneus on vain lisääntynyt! Rosan tyyli on ylittämätön. Kunnioitus Barksin sarjoja kohtaan, upea piirrostyyli, erittäin hyvä huumori, maailman uskottavuus, entistä paremmin esitetyt hahmot ja tarinoiden eeppisyys, ach, tuo kaikki yhdessä menee suoraan sydämeen. ;) Ja hänpä saa minut jopa itkemään. Enpä olisi uskonut itkeväni sarjakuvaa lukiessa, mutta nämä ovat jollain toisella tasolla. Vaikka olen lukenut sarjat herra ties kuinka monta kertaa, pillitän aina muutamissa kohdin Elämä ja teot-sarjoja, ja Yukonin sydämen lopussa.
Olen tullut siihen tulokseen, että olen sitten kerettiläinen tai en, Roope Ankan elämä ja teot on TSH:takin parempi "kirja". :D Ja olenhan sentään ollut fani kahdeksan vuotta viimeksi mainittua kauemmin.. Minusta Rosa käsittelee hahmoja paremmin kuin Barks koskaan, vaikka hyvin hänkin sen tottakai teki. Suosikkihahmoni on tietenkin Roope, sitten Aku ja pojat. Sehän se on, se ankkaperhe, kaikki muut hahmot ovat ylimääräisiä. Suosikkisarjoja.. hmm. Niitä on varmaan aika monta.. Kuparikukkulan kuningas, Transvaalin tuittupää, Klondiken keisari, Olla kuin ei olisikaan, Matka maan keskipisteeseen, Yukonin sydän, Paino-ongelmia ja Kaikkein mieluisin lahja. Rosan sarjat ovat ilahduttavan aikuisia Akkarin tavallisen tavaran, naivien vitsijuttujen rinnalla.. Nykyään en jaksa lukea koko lehdestä Rosan lisäksi kuin Barksit, ja useimmiten myös Van Hornit ja Jippesit. Al Taliaferron ja Manuel Gonzalesin lyhyet vitsisarjat ovat kyllä kieltämättä hyviä nekin, mutta lähinnä ajanvietettä. Mikki-sarjat minua eivät ole koskaan erityisemmin kiehtoneet, koko hahmosta pidän suunnilleen saman verran kuin Rosa. :P Tylsä, persoonaton otus joka kelpaa lähinnä norsun jalan alle liiskattavaksi. ;) Nortsit akkarisarjat eivät voisi nykyään kiinnostaa hyttysen kakan vertaa. :P Kun en enää "uskokaan" mihinkään sarjoihin Barks/Rosa-universumin ulkopuolella.

Rosalta minulla on kaikki Suomessa ilmestyneet sarjat(jouduin juuri ostamaan kokonaiset vuosikerrat 1995 ja 1997, vaikka tarvitsin välistä vain yhden numeron kummastakin.. mutta onpahan kokoelma täydellinen.), kaikki neljä kirjaa, sukupuujule-yms herkut, ja vielä koneella *iso* tiedosto piirroksia ja skannattuja sarjoja(näiden joukossa kaikki ei-vielä-Suomessa-ilmestyneet)Miten mielelläni lukisin vaikka kaikki hänen sarjansa alkuperäisversioina, jotkut hyvät jutut ovat ikävästi vesittyneet suomen kieleen ja ilmapiiriin sopeutettuna. :/ Nimmaria ei ole, mielelläni sellaisen hankkisin.. mutta kun englantini on takkuista takkuisempaa kun joudun sitä puhumaan, saati sitten tuollaisessa tilanteessa, siksi en ole uskaltanut hakea. :P Ja seinälle saan kehystettynä Roopen elämä ja teot -potretit, jotka taannoin Roope-setä lehdessä ilmestyivät.. jahka vain saisin kolmannen, eli Julman maan jehun. Ei kukaan täällä haluaisi myydä omaansa _hyvään_ hintaan?
Sitten tuo Barks, mielestäni toiseksi paras sarjakuvapiirtäjä maailmassa, Rosan jälkeen tottakai.. Piirrostyyli on kyllä hyvä, mutta yksityiskohtien puute ja vähemmän huolella piirretyt hahmot, vähäisempi huumori, jotenkin paljon epäuskottavampi maailma tapahtumineen, ja muutamat muut seikat aiheuttavat sen ettei hän minun mielestäni yltänyt lainkaan samaan kuin Rosa. Barks-kokoelmani on vielä aika epätäydellinen, juuri nyt, kun Rosista ei tarvitse enää huolehtia, olen sitä täydentämässä.. kun edes Juhlasarjat saisin ensin kaikki hankittua! Barksinkin kohdalla tulee mieleen että se on suuri harmi ettei näitä ankkasarjiksia ilmesty Suomessa sellaisina mukavina, alkuperäiskielisinä, kovakantisina kirjoina.. :roll: Mielellään hänen sarjojaan lukee. Ja vaikkei lukisikaan, oikean Rosa-fanin pitää tietenkin ne joka tapauksessa lukea, jotta ymmärtäisi kaiken sarjoissa.. suosikkisarjoja.. ääh, enhän ole kaikki vielä edes lukenut.. No, jostain syystä yksi suosikeistani taitaa olla Kultaisten kattojen kaupunki. Muitakin on, mutta tuo tulee ensinnä mieleen.
Daan Jippes onnistuu erinomaisen hyvin puhtaaksipiirtämään Barksin sarjoja, mutta omillaan hän ei ole minusta mikään erityinen.. Van Hornilla on paljon paremmat juonet, ja Jippesiä en osaa enää entisenlailla kunnioittaa sen jälkeen kun huomasin että hänhän kehitti Roopelle omaan sarjaansa "velipuolen", suomenkielistä nimeä en muista mutta typerä hahmo jokatapauksessa. Ja turha. Otan nämä ankka-asiat ehkä turhankin tosissani.

Edit: äsh, oliko se sittenkin van Horn? Ehkä haukuin väärää puuta. ;)
Mutta Jippesistä jäi minulle paha maku suuhun sen jälkeen kun sain käsiini kyseisen herran kokoelman ihmissusia ja sudenpentuja, koska eräässä nykypäivän "barksilaisia" piirtäjiä käsittelevässä pätkässä hän tuntui mielestäni hyvin perusteettomasti ja epäasiallisesti arvostelevan erästä nimeltämainitsematonta ykkössuosikkipiirtäjääni. Mrr. Nimiä mainitsematta, tietty..

Poissa Olivia Outo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Aku Ankka -valinta vankka :p
« Vastaus #9 : Huhtikuu 08, 2003, 15:58:43 »
Täytyy myöntää että jos joku minua sykähdytti tällä tavalla ennen Pottereita.. se oli Rosan jutut.

Olen fanittanut Rosaa siitä lähtien, kun sain tämän ensimmäisen jutun käsiini. Toiveammattini oli sarjakuvapiirtäjä, nimenomaan Akkari-piirtäjä, mutta siitä on jo aikaa. Nyttemmin olen kallistunut kirjailijan tms. uraa kohti. Houkuttelevaa.

Rosan jutut ovat ennemminkin taidetta, kuin sarjakuvaa. Pikkutarkat yksityiskohdat, nokkela juoni, äärimmäisen huvittavat irtovitsit. Hän näkee hirveästi vaivaa juttujensa eteen. Monilla on Aku Ankasta väärä käsitys; että se on lapsellinen lehti ja juttujen taso on suorastaan ala-arvoista. Väärin. Rosan juttuja luettuaan, ei voi olla enää tätä mieltä. Olen itsekin osittain sitä mieltä, juttujen taso on laskenut huomattavasti. Tilaan Aku Ankkaa oikeastaan vain siinä toivossa, että mukaan eksyisi Rosan tai Barksin juttu. Barks nyt on ehdoton klassikko. Sääli vain, että ukko kuoli muutama vuosi taaksepäin. Rosan esikuva onkin Barks.

Amerikkalainen Rosa ihmettelee jatkuvasti Suomea. Onhan Suomi maailman Ankkahulluin kansa. Hän on kiinnostunut kaikesta Suomeen liittyvästä. Tuntee taatusti Kalevalan paremmin kuin minä (onhan hän tehnyt Ankkasarjakuvaa Suomesta, Kalevalasta. Muissakin hänen jutuissaan on viittauksia Suomeen. Olkaamme ylpeitä O.o ).

Taskukirjat ovat mielestäni jutain sanoinkuvaamatonta. Siis kaikkea muuta kuin positiivisesti. Yäkyäk. Aku Ankan maine on pilalla. Surkean huolimattomasti tuherrettujen "sarjakuvien" juoni on sekava ja surkea. Surullista on, että nykyään Aku Ankka lehtiinkin ovat taskukirjatuhertajat saaneet juttujaan tungettua. Päätoimittaja on seonnut.

Suuresti minua harmittaa se, kun muistan lukeneeni joskus kauan sitten Rosan Olla kuin ei olisikaan, mutten harmikseni muista siitä juuri mitään. Sitten luin jostain, että se kuuluu Rosan omiin suosikkeihin, joten nyt tahtoisin kovasti sen lukea. Tietääköhän kukaan, mistä voisin tuon äskenmainitun jutun saada käsiini?

Ja nimmaria tietty halajan. Jos saisin tavata kaksi ketä-tahansa-ihmistä, ne olisivat Rowling ja Rosa. Ehdottomat ykköset. Ei kukaan sattumoisin tiedä, minne voisi Rosalle pistää _ihan_oikeata_postia_, sähköinen kun on kuitenkin niin epäluotettava?

Lisää juttua Don Rosasta löytyy täältä ja täältäkin pitäisi saada jotain tiedonpoikasta. Sähköpostia voi Rosalle pistää donrosa@iglou.com

Aku Ankan sivut ((eijei, en minä mainosta))

*muoksmuoks-supermuoks* Mitens ne linkit nyt noin temppuilee, ääk, kirjoitusvirhe.
Mäyrä on tyytyväinen rakennettuaan sokeripaloista kirahvin.

pilami

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #10 : Toukokuu 24, 2003, 23:36:58 »
Ei olisi keskiviikkoa ilman akua ankkaa.
*meinasi joutua paniikkiin ratsastusleirillä*

Miksiköhän juuri keskiviikko? Miksei vaikka tiistai tai perjantai?
Ehkä se vain piristää keskellä vikkoa.
Akun seikkailuja jaksaisi lukea vaikka pino kaupalla. Meille on tilattu Akkari ainakin 15 vuotta. Vanhoja lehtiä on ihana lukea riippumatossa kylmän limun kanssa (off...)

No, Pidän Aku Ankassa kaikista muista sarjakuvahahmoista paitsi mikistä, kun hän on niin itserakas ja selvitää kaikki jutut ja sitten ollaan niin tekopyhää... (Mulla on ongelma tän kanssa)

Don Rosan piirtämät sarjakuvat on loistavia, varsinkin ne, missä Milla on taikonut Roopen ja Akun ylösalaisin maailmaan ja se kun ´joku sanoi jokun sanan niin Aku ja Roope unohtivat mitä tämä asia tarkoitti. Se oli hupaisaa!

Yavanna

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #11 : Toukokuu 27, 2003, 09:07:33 »
Heij, tämä onkin mukava keskustelu.

Minäkin olen todellinen ankka-addikti.. Olen tilannut akua käytännössä koko ikäni, 15 vuotta. Roope-setä minulle on tullut kai 8 vuotta tai jotain?
Akkareita löytyy hyllystä pari sataa, en ole laskenut. Harmittaa, kun jossain vaiheessa jouduin kuskaamaan niitä divariin muovikassillisen kauheassa rahapulassani. :(

Minulla on myös joitakin erilaisia Ankkakirjoja, esim. Roope Ankan elämä ja teot, sekä kaikenlaisia kesäextroja sun muita. Lisäksi keräilen Päivästä Päivään -strippikokoelmia, ne on ihania.:) tosin minulla on niitä vasta neljä kokoelmaa.

Suosikkipiirtäjäni... Taliaferro on loistava, samoi Rosa. Ei minulla oikeastaan ole mitään suosikkia, luen kaiken mitä käsiini saan kummempia katselematta. Olen joskus toivonut, että voisin joskus tavata Rosan ja tutustua henkilöön, joka osaa piirtää noin hyvin... Joskus olisi myös ihanaa päästä jonkinlaiselle sarjakuvanpiirtämiskurssille.:)
Olihan Akussa se sarjakuvakoulu ja onhan koulussakin ollut joskus jotain sarjakuviin liittyvää, mutta olisi hienoa päästä asiansa osaavan piirtäjän oppiin joskus. Toivottavasti kaupunki järjestää joskus jonkin kurssin... tietääkö kukaan mitään sarjiskursseja uudella maalla?

Urvelo

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #12 : Toukokuu 28, 2003, 21:18:58 »
-Minulle on tullut Aku Ankka vuodesta -93 alkaen.
-Minulle on tullut Roope-setä vuodesta -96 alkaen.
-Minulla on kaikki ilmestyneet AATK:t vuodesta -95 lähtien.

Minulla on myös erittäin paljon noiden kaikkien irtonumeroita ja muuta vastaavaa.

Hyllyissä on:
 -25 täyttä AA-kansiota, ja irtonumeroitakin piisaa
 -13 RS-kansiota ja paljon irtonumeroita
 -melkein 200 AATK:ta
 -erittäin paljon muita Aku Ankka-aiheisia sarjakuvia.

Eli siis: luen paljon sarjakuvia!

Huomautus: Olin vuonna -93 vasta 4-vuotias, mutta tajusin täysin mitä lehdissä luki. Olen siis käytännössä myös lukenut ne kaikki heti saatuani ne. Olen saanut niitä myös kirpputoreilta, divareista ja muista vastaavista paikoista.

Nellukka

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #13 : Toukokuu 28, 2003, 21:36:34 »
Minä tilaan.
Me ollaan kait tilattu nyt *laskee*...
Jos niitä lehtiä löytyy vuodelta -96, niin ollaan tilattu seittemän vuotta?
Noh, kuus-seittemän vuotta. Minusta ne on todella hyviä.
Don Rosat on parhaimpia! Luen ne aina ja odotan innolla sitä seuraavaa.
Viimee kesä-partioleirillä (Kerkällä) kun syötiin puhuttiin Akkareista ja sitten ne rupes selittää että ne on tosi opettavaisii, Don Rosat siis. Kun niissä on kuulemma jokin opettava aihe tai jotain. Tosin sitä ei kestänyt kauan kun piti mennä Kanttiiniin ;]
Minä muistan parhaiten sen Aku ja se vanha ystävyys jengi juttu (juu, tosi hyvin kun muistan nimenkin) kun Aku jättää alussa Tupun, Hupun ja Lupun johonkin partio-hommaan taas ja menee sitten ja saa kyytiinsä matkan varrella sen papukajan. Se on kiva.
Myös se 1997 nr. 1 kait (eli siis en ole yhtään varma, tainoh, vähäsen), siinä on Iines juttu ja on semmoinen tarina kun on Iineksen synttärit ja Iines toivoo että kunpa synttärit olisivat aina ja silleen. Se oli kiva =]

Roope-sedät tulee myös tänne. Roope-sedät on hauskoja, siellä kun on niitä pieniä kilpailuja takakannessa ja tietoa ensimmäisellä sivulla (etukannen takapuolella).

Muistan yhden vanhan Roope-sedän, jokin Hannu Hanhen 50vuotis juttu tai jotain.
Siinä on ensimmäisenä "Musta neliapila" tai jotain, ja se kertoo mistä Hannu sai onnensa, kun Aku petkutti sitä ennen sitä ja sitten löysi onnen apilansa ^^

Minä tykkään niin paljon akkareista ja roope-sedistä, enkä aio luopua kummankaan tilauksesta vaikka äiti tahtoisi jommankumman pois...

Lunaticus

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #14 : Toukokuu 28, 2003, 21:41:50 »
Aku Ankka rules ^^!
Meille on taidettu tilata sitä vuodesta 95 tai 96 ^_^.

Barksin ja Rosan piirtämät ovat parhaimpia. Mutta jossain lehdissä olen törmännyt hyvenpiin piirtäjiin ^.~.
Huomasin Vasta 99 taskukirjat. Siitä asti olen kinunut taskukirjoja...
Roope Setä kirjaa tilattiin kaks kuukautta mutt´ sit se lopetettiin liikojen laskujen takia.
Hih.. Ympäri taloa lojuu Akkareita..

Antikvariaatti(tai joku) - kaupoista ollaan ostettu 88-vuoden lehtiä.
Muttaah.. Mine pienenä ja tyhmänä olen piirtänyt niihin ja kastellut niitä :/

Annúnqúerewen

 • Ankeuttaja
Waah!
« Vastaus #15 : Toukokuu 30, 2003, 13:37:51 »
Ihanaa, vihdonkin löysin paikan, jossa voin hehkua Akua ihan vapaasti!

 Njoo, meille on Aku tullut keston vuodesta kasiysi, puolen vuoden pätkiä sitä ennen... Vanhoissa Akuissa on hyviä Vicarin "Aku-mennee-margariinitehtaalle-ja-aiheuttaa-katastrofin-ja-saa-potkut-ja-tarttee-uuden-duunin-ja-joutuu-klemmarinoikojan-apupojan-noviisiksi" -tyyppisiä juttuja. Uusissa on musta liikaa samantyylisiä piirtäjiä, niitä ei sillälailla enää erota toisistaan. Suosikkejani ovat Heymansin veljekset, Barks, Vicar, ja-iik, apua, katko, en muista niiden veljesten nimiä, von jotain!! William ja Noel, mutta sukunimi??? Ah, William van Horn, jeps, aivan loistava! Noelhan tekee enemmän näitä Mikki-storyja, mutta letkeää jälkeä kummallakin. Kuitenkin kaikkien piirtäjien kingi on Don Rosa, jonka jutut ovat yksityiskohtaisia, hauskoja ja niissä on loistava juoni, olen oppinut niistä Kolumbuksesta yms. enemmän kuin koulussa koskaan!
 ...ja mä sain suuren sankarini nimmarin, kun se poikkes Suomessa...
              *ylihappy olo*

 Suosikki hahmoni on siltikin Indiana Hopo, ne tarinat taskareissa on tajuttoman hauskoja! Määäh vaan, että nyt niitä ei ole tainnut olla kahteen vuoteen, niitä Aitoja ja Oikeita, Massimo de Vitan kuvittamia, täyspitkiä... Ne lyhärit on aika säälittäviä, mutta Loch Ness -homma oli ihan hauska... :)
 Mulla on kaikki taskarit, except ihan uusin... Turun divaresta, yms. iskä niitä on mulle hamstrannu... Nosti kyllä pienen äläkän, kun tajus, että kyllä tässä tonni (markoissa) äkkiä menee... Hih...

Chu

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #16 : Toukokuu 30, 2003, 15:14:12 »
Joskus kauan sitten rakas mummoni tilasi Aku Ankkaa minulle muutaman vuoden ajan syntymäpäivälahjaksi. Hän sitten keksi jonkun toisen lahjan annettavaksi ja minä sitten koukkuun jääneenä tilasin pari vuotta. Kun minulta loppui into [ja rahat], veljeni jatkoi siitä. Se kolahtaa joka keskiviikko siis postilaatikkoomme. Tulee se lähes aina luettuakin.

Lehdet vievät kauhean kamalasti tilaa ja niitä lojuu aina joka puolella. Yksi kaappi aivan täynnä. Äiti ei tykkää ollenkaan.

Sitten itse sisältöön. Ihan hyviäkin tulee välistä luettua. Pitkiä jatkiksia en vain jaksa. Enemmänkin ne lyhyet ja suhteellisen yksinkertaiset. Pidän Aku Ankkoja muksana ajanvietteenä, johon ei tarvitse keskittyä mitenkään erityisesti. Luenkin niitä usein mainostaukojen aikana. ^^

ayu

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #17 : Toukokuu 31, 2003, 13:02:51 »
Aku Ankka on tullut 20 vuotta meidän perheessä. Isoveljelle tilattiin, kun hän oli 4 vuotias.
Aku Ankkaa on ihana lukea, varsinkin niitä vanhoja lehtiä. Pokkareista, Mikki Hiiristä ja Roope-setä lehdistä en välitä. Enkä siitä iines lehdestä.
Aku Ankassa on sympaattisia hahmoja ja ne nimiväännökset ovat hauskoja. Minusta kuitenkin uudet lehdet eivät ole kovinkaan hyviä.
Don Rosa on paras Aku Ankka piirtäjä.

Poissa Carola

 • Tiikerinkultainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • journal
 • Tupa: Korpinkynsi
Aku Ankka
« Vastaus #18 : Kesäkuu 04, 2003, 12:32:34 »
Aah...Aku, tuo kaikkien keskiviikkopäivien piristys... Ja tuplailoinen yllätys, jos mukana on Rosan sarjiksia! Eilen kokosin kaikki löytämäni lehdet joissa oli Rosaa, ettei niitä kähvellettäisi ja vietäisi varastoon. Muita piirtäjiä en ole oikeastaan koskaan ihmeemmin noteerannut, kenelläkään muulla piirtäjällä ei ole yhtä ihanaa piirrosjälkeä...

Niin...Miksi en ole maininnut Barksista halaistua sanaa? Hänen sarjoistaan en ole lukenut kuin muutamia. Akkariin voisi tulla niitä vanhoja sarjoja, joihin Rosa aina viittaa tarinoissaan, niin että myös nuoremman sukupolven ankistit pääsisivät niihin käsiksi. Minulle ei ole tullut ankkaa kuin jotain 6 vuotta... Haluaisin löytää jostain Roope Ankan elämä ja teot, mutten ole onnistunut. Missä niitä on...?
Quid times?
Snape is a steamy pile of buffalo pucky
Rip off the Wings of a dragonfly

Fleur

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #19 : Kesäkuu 04, 2003, 17:52:09 »
Vietin aamupäivän Don Rosan Roope Ankan elämä ja teot -teoksen parissa joten nyt onkin sopiva hetki kommentoida tätä aihetta...

Olen ostellut taskukirjoja enemmän tai vähemmän säännöllisesti n. 8-vuotiaasta asti, Roope Setä-lehteä lähinnä kesälomilla sekä tilannut Aku Ankkaa noin 4 vuotta.
Ehdoton piirtäjäsuosikkini on Don Rosa. Loistava tyyli (a.k.a. "pikkutarkkaa piperrystä"-tyyli) ja komiikantaju. Hauskimmankin sarjiksen osaan nimetä: Unohda koko juttu! (ilmestynyt AA:ssa tämän vuosituhannen puolella)
Rosan Roope-seikkailujen lisäksi suosikkejani ovat Mikin (salapoliisi)tarinat, joita ei valitettavasti akkareista hirveästi enää löydy, taskareista onneksi aika usein.

Lainaus
Suosikki hahmoni on siltikin Indiana Hopo

Minä melkein unohdin! Piirtäjistä ei ole hajuakaan, mutta hyviä he ovat ^_^

Akkarien nimenväännöksethän ovat jo ihan klassikoita, mutta lisäksi olen törmännyt myös Disneyn versioihin Hobitista ja Päättymättömästä Tarinasta (taskareissa -Hobitti huomattavasti uudemmassa). Kumpaakaan en ole vielä lukenut kirjana mutta tiedänpä molempien pääjuonen ^_~

Muoks. Taskareista voi etsiä myös viitteitä Fahrenheit 451 teokseen. Valitettavasti en muista mistä.
Ja Viiman Viemää (=Tuulen Viemää) löytyy tietenkin myös.

Crna Gora

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #20 : Heinäkuu 05, 2003, 10:02:08 »
Oli kaunis kesäpäivä (?) vuonna 1993. Oli vasta kolmen ikäinen pikku tyllerö joka asusti vanhempiensa kanssa vielä mummolassa. Istuskelin keittiössä ja töhertelin paperille jotain epämääräistä, kun äiti tuli ja kysyi: "Haluaisitko ruveta tilamaan Aku Ankkaa?"
Minä että mikä ihmeen Aku Ankka. Pian se selvisi.
Siitä lähtien on taloomme sitten tullut Akuja MINUN nimelläni ja MINÄ olen aina lukenut ne ensin (häipykää tai puraisen, tämä lehti on minun!! *kipittää huoneeseensa ja lukitsee oven.*)

Don Rosa on ehdottomasti suosikkini. Hänen piirtämät tarinat Roopen nuoruusvuosista ovat iiihani! Roope on myös Akun ohella lempihahmoni.

Olen samaa mieltä monien muiden kanssa siitä, että vanhat Akut ovat parempia kuin uudemmat. Mikäs se olikaan, se lehti joka tuli tavallisen Akun mukana joskus joulun tienoilla... se vuoden -51 (?) Aku ja Kumppanit. Oliko se Suomen eka Aku tai jotain, en muista, mutta kumminkin, kun vertaa sitä ja nykyajan sarjiksia, niin huomaa kyllä eron. Vanha on kivempi.

Minä inhoan Mikki tarinoita. Minä inhoan Mikkiä. Minä inhoan sitä typerää pallokorva-siimahäntä-kaikkitietäjää. Olisi kiva nähdä kun se edes joskus epäonnistuisi oikein kunnolla. Mutta Hessua minä en inhoa. Se on hauska ja hassu.

Kyllä tuolla komerossa on vielä iso laatikko Ankkoja (jokseenkin kärsineitä sellaisia), mutta suurin osa 1993-1996 väliltä on viskattu menemään. Sieltä löytyy enää vain pari 93 vuoden kappaletta, ja niistäkin on varmaan puolet sivuista jossain huitsin nevadassa.
Miksi kohtelinkaan niitä niin kaltoin. (nyyh!)

Fremon

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #21 : Heinäkuu 19, 2003, 00:03:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Wolfie"
Ja aivan oma lukunsa on Rosa! *ihk* Mii loves Rosan tarinat!


Suru tuli minulle pusakkaan, kun kuulin Carl Barksin jättäneen laukkunsa lopullisesti nurkkaan - vaikka hän ei pitkään aikaan ollutkaan piirtänyt yhtään ankkaseikkailua; Mutta Don Rosa on ehdoton manttelinperijä, vaikka hän itse ansionsa kiistääkin. Rosalla on uskomaton kyky luoda juuri niitä uskomattomia maailmoja, jonka vuoksi me olemme potteriinkin hurahtaneita: Rosan sarjakuvissa on *syvyyttä* ja perinteitä - juuri niitä ihania seikkailuja, joita Haluamme nähdä sankariemme tekevän. Tässä hän on jopa jo ylittänyt esikuvansa Barksin.

Ainoa meriitti, mikä Don Rosalta vielä puuttuu, on kyky luoda kokonaan uusia, historiaan jääviä hahmoja kuten Barks teki; Roope Ankka, Pelle Peloton etc. ovat Barksin keksintöjä - Don Rosalta puuttu ainoastaan rohkeus paljastaa oma, todellinen luonteensa ja rohkeus lähteä luomaan uutta - sen sijaan, että hän tyytyisi tekemään olemassaolevaa paremmaksi.

Barks, Lepää rauhassa - työsi olet tehnyt ... Don Rosa; Sinun tulevaisuutesi on vielä edessäsi!

/muoks/ -Ainiin; minulla on vielä tallessa *lähes täydelliset* vuosikerrat -72-75 - loistavaa luettavaa: Mielijatkosarjani: Vanhan linnan salaisuus.

/Fremon

Poissa Tohvelieläin

 • Vuotislainen
Aku Ankka
« Vastaus #22 : Elokuu 22, 2003, 15:17:41 »
Don Rosan ja Carl Barksin sarjakuvista pidän - muista vähemmän. Kuten Rosa itse sanoi "Muiden ankkataiteilijoiden sarjakuvat ovat mielestäni apogryfisiä." Tietynlainen suunnitelmallisuus ja juonen huolellinen laatiminen ovat asioita, joihin rakastuin myös Harry Pottereissa. Rosan ja Barksin juonet ovat molemmat nokkelia, toimivia ja jännittäviä. Piirrosjälkikin on molemmilla upeaa.

Ankkapiirtäjistä on hyviä myös Rota, Branca, van Horn ja Heymansit - juonet eivät vaan ole niin hyviä.

Floyd Gottfredsonin (kirjoitusasua en jaksa tarkistaa) sarjakuvat ovat loistavia myös, mutta hän piirtää tai piirsi vain Mikkejä. Myös Romano Scarpan sarjakuvat on loistavia, kiitos myös hänelle.

Rosa kun ei ole käynyt taidekorkeakouluja (on koulutukseltaan insinööri muistaakseni) piirtää melko hitaasti, joten sarjoja voi odottaa ehkä 2-5 vuodessa.

Don Rosa for president, ja kiitos avataristani kuuluu myös hänelle.

Muokkausta: Rosa on luonut kyllä sivusivuhahmoja kuten Arpin Lusene, (herrasmiesvaras) Ankkojen sukulaisia, Howard Pennonen jne. Mutta mielestäni Barks puristi jo melkein kaikki hyvät hahmotyypit; Noita, varasjengi, ökyrikas pohatta, keksijä... Rosa onkin minusta loistava Barksin sarjakuvien täydentäjä, hän on tehnyt useita jatko-osia ja keksinyt ratkaisuja muutamiin ongelmiin(kuten pikkuapulaisen alkuperä)

Belewien

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #23 : Elokuu 22, 2003, 15:35:03 »
Pienempänä kotiin tuli aina Aku Ankka, siitä oli hirveä tappelu pikkusysterin kanssa kumpi sai sen lukea ensin. Vieläkin meillä on isot läjät aku-sarjiksia sekä pokkareita, luen niitä aina kun käyn kotona tai jopa lainaankin niitä omaan kotiini.
Rosan piirtämät sarjikset ovat ehdottomasti suosikkejani, pidän niistä pienistä yksityiskohdista mitä hän lisää aina sarjiksiinsa. Olen jo kauan miettinyt että pitäisiköhän tilata itsellekin tuo Aku :)

Hullu-Luna

 • Ankeuttaja
Aku Ankka
« Vastaus #24 : Syyskuu 04, 2003, 14:40:14 »
muok. Jaah ehkä jaksankin kirjoittaa vähän..
Veljelleni on tilattu Aku Ankkaa vuodesta -90
Nyt tilaus on siirretty minulle.

Eniten pidän Rosan ja Barksin tarinoista. Rosa on todella hyvä piirtäjä ja
ne kaikki yksityiskohdat ovat hauskoja. :D Ja se huumori...
Barksin tarinat taas ovat niin lämminhenkisiä. Ne ovat klassikkoja.
Myös William Van Horn ja Flemming Andersen ovat ihan hyviä.
Olen kuitenkin sitä mieltä, että Barksin ja Donin ankat ovat "niitä-oikeita-ankkoja"
*Odottaa innolla Rosan seuraavaa tarinaa*


Olen laiskalla tuulella nyt, joten en jaksa kirjoittaa...
Mutta laitan linkkejä. Jos ei haittaa ^^;;

Täältä löytyy muutamia Rosan,Barksin ja joidenkin muiden ankkatarinoita
Englanniksi:
http://www.donaldisten.dk/comics/language.asp?language=English

Black Knight:
http://www.perunamaa.net/donrosa/stories_bknight.html