Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10
71
Oleskeluhuone / Vs: Suuntana Lontoo!⚡️
« Uusin viesti kirjoittanut Hopeakettu Joulukuu 09, 2017, 16:49:54 »
Arnold: Haluaisitko sitten kertoa, missä paikoissa kävit ja millaisia ne olivat? :) Itse kävin Lontoossa ensimmäisen kerran tänä kesänä ja ainoa Harry Potter -paikka, jonne ehdin oli King's Crossin asema. Haaveilen tässä uudesta reissusta, niin siksi olisi kiva tietää lisää noista Katharinan listaamista paikoista... :D
72
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Kynttiläkäärme Joulukuu 06, 2017, 12:26:55 »
Jouluelokuvasuosikkeihini kuuluu Love Actually, Joulutarina, Mikki Hiiren Jouluaatto ja Mutta mitä tapahtui joulupukille. Kaikk Disneyn joululyhärit tuee kanssa katsottua ja aattoni huipentuu Samu Sirkan Joulutervehdykseen. Tv-sarjojen joulujaksoista Ruusun Ajan, Metsoloiden ja Parhaiden Vuosien joulujaksot tulee aina katsottua. Sekä tietenkin Muumien joulu ja talvijaksot. Uusi Muumien taikatalvi on tarkoitus mennä ensiviikolla katsomaan elokuvateatteriin.
73
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Joulukuu 06, 2017, 11:10:14 »
Ei kun, pienenä tykkäsin myös Petteri Punakuonosta kertovasta piirretystä elokuvasta (hmm, en nyt muista oliko sen nimi vain ihan Petteri Punakuono vai oliko jokin hieno lisä siinä nimessä)! Pitkään aikaan en ole tuota nähnyt, eli en oikein muista mikä siinä viehätti.
Oliko se Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus? Tietokoneanimoitu elokuva.

Nyt piti oikein tehdä vanha kunnon temppu ja katsoa sieltä Googlesta. Ja ei, kyseessä ei ole tuo Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus, vaan ihan vain 1998 vuoden "Petteri Punakuono". Melko huonosti löysin mitään linkattavaa suomeksi, mutta täältä nyt jotain :D
74
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Joulukuu 06, 2017, 10:42:51 »
Jo kaksi henkilöä on maininnut Die Hardin ja Noitarummun. Sijoittuikos kakkososa myös jouluun? Ykkönen on kyllä toimintaelokuvien aatelia ja on siinä Potter-faneillekin jotain. ;) Noitarummusta muistan, että se oli todella hyvin dubattu ja että yhdessä kohdassa näyttää kuin pukki tekisi erään kansainvälisen käsimerkin :D Tarkemmin siinä, kun hän sanoo että lähdetään tapaamaan jotain tietokonetonttua.

Hyvä huomio tuo TV-sarjojen joulujaksot! Minä katsoin yhtenä jouluna kaikki South Parkin jouluaiheiset, niitä on aika paljon...Mr. Beanin joulujaksossa oli todella hauska se kohtaus, kun hän innostui leikkimään seimikoristeilla!
Ei kun, pienenä tykkäsin myös Petteri Punakuonosta kertovasta piirretystä elokuvasta (hmm, en nyt muista oliko sen nimi vain ihan Petteri Punakuono vai oliko jokin hieno lisä siinä nimessä)! Pitkään aikaan en ole tuota nähnyt, eli en oikein muista mikä siinä viehätti.
Oliko se Petteri Punakuono ja kadonneiden lelujen salaisuus? Tietokoneanimoitu elokuva.

Kuinkahan moni muuten on edes vilkaissut surullisen kuuluisaa Star Wars -jouluspesiaalia..?
75
Elokuvat ja TV / Vs: Top joululeffat
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Joulukuu 05, 2017, 22:14:30 »
Itse en ole oikein koskaan ollut mikään suuri elokuva-ihminen - en edes muista, minkä elokuvan olisin viimeksi nähnyt (ainakaan alusta loppuun asti). Ehkäpä tästäkin syystä jouluaiheisten elokuvien tuntemukseni on melko huteraa :D

Joka tapauksessa. Joulupukki ja noitarumpu on tullut katsottua televisiosta monen monta kertaa, ja siitä olen tykännyt. Jotenkin se vain on sympaattinen ja ajoittain hauskakin leffa. Ja vaikka se on lastenelokuva, välillä tekee hyvää heittää aivot narikkaan ja löytää sisäinen lapsi itsestään :) Kyseinen leffa taitaa muuten olla pitkälti niitä harvoja jouluaiheisia elokuvia, joita edes tiedän, hups :D

Ei kun, pienenä tykkäsin myös Petteri Punakuonosta kertovasta piirretystä elokuvasta (hmm, en nyt muista oliko sen nimi vain ihan Petteri Punakuono vai oliko jokin hieno lisä siinä nimessä)! Pitkään aikaan en ole tuota nähnyt, eli en oikein muista mikä siinä viehätti.

Leffojen sijasta olemme usein etsineet eri tv-sarjojen joulujaksoja ja katsoneet niitä.

Tuo on muuten kiva, jos joku seuraa jotain tv-sarjaa ja siitä tulee jokin jouluspesiaali - onpahan vähän erilaista menoa kuin yleensä :)
76
Elokuvat ja TV / Vs: Mitä evääksi leffaan?
« Uusin viesti kirjoittanut Leffajuho Joulukuu 04, 2017, 23:13:00 »
Silloin harvoin kun nykyään enää elokuvissa käyn, niin...

Mitä otit mukaan?
Popcornia, karkkeja ja pienen juoman.
Mitä aiot ottaa mukaan tulevaisuudessa?
Samoja, ehkä myös sipsejä.
Mitä suosittelisit evääksi?
Paikan päältä ostetut popcornit ja niihin maustetta oman maun mukaan. Mikään ei voita lämpimiä poppareita!
Mistä ostit evääsi?
Popcornit ja juoma paikan päältä, karkit marketista.

Ja uusi kysymys:
Vinkkejä?
Laita karkit sukkaan (mieluummin puhtaaseen!) tai muuhun sellaiseen, joka ei rapise. Irtokarkit voi ostaa vaikka jo edellisenä päivänä, niin voi rauhassa valikoida suosikit. Juomaa sopivasti, ettei tarvitse lähteä WC:een kesken elokuvan. Aloita herkuttelu vasta mainosten jälkeen, niin ne riittävät, eivätkä ala tökkimään liian aikaisin. Ja purukumi herkkujen jälkeen ;)
77
Leffassa oli hurjasti potentiaalia, mutta kyllähän se pieni pettymys oli. Tosin ottaen huomioon sen, että kaikki Potter-leffat kahta poikkeusta lukuunottamatta ovat olleet lähinnä surkuhupaisia sähellyksiä, jos minulta kysytään niin tämähän menee elokuvissa sinne top femmaan, ellei jopa kolmoseen, kun tuota ehtisi uudemmankin kerran katsella. Kerran olen tuon nähnyt, Helsingissä joskus tämän vuoden alkupuolella jos en virheellisiä muistikuvia ole vaihteeksi tuottanut.

Mutta itse elokuvasta ne positiiviset puolet: Kerrassaan mainio asetelma. Tuo Grindelwaldin nousun seuraaminen ja sen johdosta syntynyt poliittinen tilanne ja jonkinmoinen hajaannus ennen totaalista sekasortoa. Siinä on kunnon kehys, minkä varaan saa elokuvasarjan rakennettua. Nimiä en nyt muista, mutta se jästimies oli hauska ja piristävä lisä leffaan, itse päähahmo eli Newt (se suomennos on kamala) oli jokseenkin turha, tylsä ja persoonaa vailla. Meinaan kovin harva päähahmo onnistuu jäämään omassa elokuvassaan niin hahmottomaan sivurooliin kuin herra Scamander. Kun oikeasti alkoi miettimään, miten leffa olisi rakentunut ilman tuota hahmoa, totesin, että todennäköisesti selkeämmin. Mutta onhan se kiva, että on turhanpantti nättipoika keräämässä katsojavirtoja. Pahis, jota vissiin näytteli se sama hemmo kun Alexanderia yhdessä toisessa elokuvassa, oli varsin mainio. Colin Farrell, se on se tyyppi vissiin nimeltään. Se poika, joka niitä ongelmia tuotti oli taas kyllä tylsä, siinä oli ehkä hieman liikaa Severusta, olisivat keksineet jotain ihan muuta. Muutenkin se musta mössö, joka niitä ongelmia aiheutti oli kyllä, no aika tylsää schaibaa, mutta onneksi muu tarina jaksoi senkin turhuuden kantaa. Oli myös ilo huomata, että Johnny Depp on pahiksen rooliin palkattu ja todennäköisesti enemmän näkyvyyttä saa jatkossa. Dumbledoren roolivalintaa seurasin niin syvä huokaus, että se varmaan kaikui Siperiassa asti, mutta toivottavasti onnistuu edes toisen saappaan kantakoron täyttämään sen partaveijarin roolissa. Huonot puolet tais tulla tässä samalla, joten suotta niitä erikseen kertaan.

Mutta jokatapauksessa, Harry Potter -elokuvasaagan heikoin lenkki oli käsikirjoitus ja poukkoileva valikointi sen suhteen, mitä kirjan tapahtumia otetaan mukaan, miten niitä painotetaan ja millainen jatkumo elokuvien välillä saadaan aikaiseksi oli sen koko roskan suurin ongelma. Hommahan meni peruuttomattomasti reisille siinä vaiheessa, kun horcruxien ja Valedron taustatarina jätettiin ohueksi sivujuoneksi, jonka johdosta oli aivan sama mitä kahden viimeisen leffan aikana tehdään, se meni pieleen sillä hetkellä kun tuo päätettiin typistää. Mutta nyt kun tässä sarjassa on itse Rowling puikoissa, toivottavasti voinee myös vaikuttaa siihen, mitä editoidaan pois, jotta tarina pysyisi ehjänä, selkeälinjaisena ja kasassa. Sen lisäksi, että kun nyt luo uutta tarinaa elokuvan kautta tuo sen edun ettei ole miljoonaa läskipäätä huutamassa miten ne asiat olisi pitänyt tehdä, vaan voi vain kirjoittaa, luoda ja tehdä ne asiat juuri niinko tahtoo. Toki kun tarina vissiin jotenkin liittyy tiukemmin Potterversumiin niin varmaan jotain valituksia tulee, mutta ainahan sitä on joku läski vinkumassa, vaikka ammattilaiset työnsä kuinka hyvin tekisi. Olenhan minä yksi niistä. Onneksi. Muutenhan tämä elämä kävisi kovin tylsäksi, jos kansan suosikkiharrastusta ei voisi harjoittaa. Kyllä valitus tekee...jonkun, en tiedä minkä. Kriitikon ? :D
78
Keskustelut / Vs: Asuminen ja muuttaminen
« Uusin viesti kirjoittanut Nordamien Joulukuu 03, 2017, 07:47:06 »
Tässähän sitä ollaan asuttu jo kuusi vuotta putkeen samassa asunnossa ja samalla miehityksellä. Eli meikäläiselle on tämä 35 neliömetrin kämppä ja egolle oma postilaatikko numeroineen. Tännehän tuli muutettua hetken mielijohteesta. Edellinen kämppä ja asuinalue rupesi korpeamaan tavalla, joka vaati muutosta tilanteeseen. Eihän siinä muuta kuin paikallisen vuokra-asuntoja tarjoavan säätiön sivusto auki ja hakemusta vetämään. Muita asunnontarjoajia en edes harkinnut, sillä tämä säätiö on voittoa tavoittelematon firma, joten vuokrat nousevat piirun verran hitaammin kuin niillä, joiden on tarkoitus tuottaa omistajilleen vuokratuloja ja optimaalista voittoa. Muuttaessa vuokra oli 382e kuussa, sisältäen vesimaksun 25e, nykyään se vuokra on 440e plus 25e/kk vedestä. Joka on siis ennakkomaksu, kulutuksen mukaan veloitetaan, joten jos ei lutraa saa puolen vuoden välein takaisinkin päin sitä rahaa. Juuri hiljattain tuli 31 euron palautus käyttämättä jääneestä vedestä, mikä on melkoinen edistys, kun ottaa huomioon, että keväällä maksoin yli 70 euroa lisävesimaksua.

Mutta itse asunto on ne pääasialliset tarpeet täyttävä, tänne mahtuu niin sänky, tietokonepöytä, senkki näköradioineen ja on tuossa jokunen nojatuoli ja aivan helvetillisen epäkäytännöllinen ja epämukava sohva, josta pitäisi joskus vielä eroon päästä. Vaikka täällä asunnossa viihdynkin, vasta viime aikoina tämä on alkanut tuntumaan kodilta ja kodinomaiselta paikalta. Semmoselta mestalta, joka on suojattu välitila minun ja maailman välillä. Vaikka maailma muuttuukin hurjaa vauhtia ja kaikki etenee, täällä aika on pääosin pysähdyksissä. Kovin harvoin mikään muuttuu, samat palikat saattavat löytyä eri paikoista, mutta aniharvoin tänne mitään uutta ilmaantuu. Nyt tosin ostin uuden tietokonetuolin, kun väliaikainen ratkaisu, eli lepotuoli tietokonetuolina alkoi jo ryhtiä kurittamaan siinä määrin, että se piti korvata uudella ja paremmalla ratkaisulla. Mutta kattolamppuni on vanhempi kuin minä, en tiedä tarkalleen kuinka paljon vanhempi, mutta ymmärtääkseni Kekkonenkin oli silloin vielä kansanedustajan tittelillä demokraattisesti valitun diktaattorin sijaan. Sama pätee senkkiin ja toiseen, siihen suurempaan mattoon. Ne ovat täällä ja pysyvät, niin kauan kun ne tehtävänsä toteuttaa eivätkä osiin hajoa. Silloinkin toki parhaani mukaan niitä korjaan, jos vain osaan, mutta ymmärrän kyllä varsinkin tuosta matosta luopua, kun aika on sille sopiva.
79
Taikuuden historia / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Gil Joulukuu 03, 2017, 02:37:20 »
Kirjoissa ei kuvata sitä vene vajaa mitenkään. Kirjoissa Voldemort tappaa Kalkaroksen Rääkyvässä Röttelössä eikä venevajassa.
80
Taikuuden historia / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Zenzibar Marraskuu 27, 2017, 12:57:57 »
Aloin juuri lukemaan Viisasten kiveä (taas vaihteeks), ja mietin jälleen kerran, että missä päin linnan reunaa sijaitsee pääsy maanalaiseen satamaan josta ekaluokkalaiset tulevat pihamaalle? Ja pääsevätkö koululaiset yleensäkin kulkemaan sinne? En muista, että missään kirjassa mainittaisiin, että koululaiset olisivat menneet sinne muutakuin kun koulu alkaa ja ekaluokkalaiset saapuvat sen kautta.

Kuoleman varjeluksissa Voldemort muistaakseni on venevajassa Tylypahkan taistelun aikaan ja myös Harry päätyy sinne saamaan Kalkaroksen muistot juuri ennen tämän kuolemaa. En kyllä ole varma kuinka tarkkaan kirjoissa kuvaillaan missä kyseinen vaja sijaitsee, mutta olettaisin, että lähellä sitä paikkaa minne ekaluokkalaiset tulee.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10