Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Joo oli kyl aikamoinen paljastus. Toisaalta aina jotenki tuntunut siltä, ettei Nagini ole ihan tavallinen käärme. Marraskuuta odotellessa.
52
Viihdettä niin että heikompia hirvittää / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut Tanzu Syyskuu 25, 2018, 22:29:18 »
Itse alan jo pikkuhiljaa tottumaan näihin uusiin ääniin, eikä ne pöllömmiltä kuullosta, vaikka toki originaali onkin originaali.


Ja olin saada jo pienen p*skahalvauksen pelkästään siitä, kun Jenni-täti oli muutettu Mimmi-tädiksi :D

Mut sehän on nimeomaan sarjakuvissa Mimmi-täti. Jostain syystä Ylen dubbauksessa Jenni-täti
53
Katoin myös just trailerin ja toi kohta oli pakko kelata kans uusiks ja uusiks..! Tuntuu kyllä tosi vaikeelta uskoa, että Voldemortin Nagini - ainoa vähänkään "rakas" asia, olisi nainen.. Tai no, periaatteessa nainen. Tuskin kyseessä kuitenkaan olisi mikään varsinainen rakkaussuhde, eiköhän Voldemort kuitenkin "rakastanut" Naginia vain käärmeenä, ei naisena/rakastettuna? Mitä jos Voldemort ei tiennyt Naginin todellista olemusta? Tai jos piti hienona, että olisi alistanut valtaansa noin harvinaisen olennon?

Oon hämilläni asiasta, en osaa sulattaa tätä :D 
54
Oletteko jo nähneet kakkosleffan trailerin? Sehän sisältää suuren spoilerin, joka saa myös koko tähänastiset kirjat uuteen valoon. En nyt aio tunkea mitään spoilertagin taakse piiloon, koska se on ärsyttävää, ja spoilerivaroitus on jo otsikossa. Oma vikasi, jos et usko kerrasta :P

Traileri on tässä: https://www.youtube.com/watch?v=QdYJ0mVon18

Ja sitten siirrymme SPOILERIN pariin.

Eli kyseessä on tietenkin Maledictuksen (Claudia Kim) oikea henkilöllisyys: hän on käärme Nagini. Minä jouduin vähän kelailemaan edes takaisin ennen kuin kuulin että kyllä, todellakin taidettiin sanoa näin. Ja onneksi Rowling myös varmisti asian.

Rowling kertoi Twitterissä, että nähtävästi hän on suunnitellut tätä paljastusta jo noin 20 vuotta. Hmmm. Maledictukset ovat aina naisia, ja heillä on jonkinlainen "verikirous", joka periytyy äidiltä tyttärelle, ja joka saa heidät muuttumaan eläimeksi. Maledictus ei ole animaagi, vaan ihan eri asia.

En oikein pidä tästä paljastuksesta. Joo, se on suoraan Rowlingin suusta, joten ehdottomasti canonia, mutta PLÄÄH! Jotenkin siinä on niin fanfictionmainen tunnelma.
55
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Syyskuu 25, 2018, 12:35:39 »
Naomi Novikin Uprooted on kohta luettu loppuun. Se on todella klassista fantasiaa, paljon saduista vaikutteita saanut tarina, jossa nuori tyttö lähetetään "lohikäärmeen" palvelijaksi. Taikuuttakin riittää, ja pelottava, vaarallinen metsä. Kuulostaa hyvin kliseiseltä, mutta Novik on taitava kirjoittaja, joka saa tutuista elementeistä rakennettua tuoreen tuntuisen tarinan.Tartuin tähän kirjaan oikeastaan siksi, että olen lukenut Novikin Temeraire-sarjaa, jonka alkupuolen kirjoista pidin kovasti. Ja Uprooted oli iloinen yllätys. Nyt jonotan kirjastossa saman kirjailijan uudempaa kirjaa, Spinnin Silver.
56
Harrastukset ja kirjallisuus / Inktober 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Taru Syyskuu 25, 2018, 09:50:35 »
Inktoberin viralliset sivut: https://inktober.com


Lokakuu on ensi kuussa ja sen mukana tulee myös inktober! Jeeee! Mikä on inktober? Sen tarkoituksena on piirtää joka päivä tussilla/musteella - viivapiirroksen voi myös tussata tietokoneella. Aihe on vapaa, mutta internetistä löytää monia erilaisia haasteita joka päivälle ja myös viralliselta sivulta löytää puolivirallisen haastelistan.

Virallisia sääntöjä on oikeastaan vain neljä:

1) Tee piirros tussilla/musteella (voit tehdä alle lyijykynäluonnoksen)
2) Laita kuva esille jonnekin (vaikka joka päivä, kerran viikossa tai kuukauden lopussa kaikki tai miten ikinä haluatkaan)
3) Käytä hashtagia #inktober ja #inktober2018
4) Toista joka päivä kuukauden ajan


Haastetta olen seuraillut useampana vuonna kun moni sarjistaiteilija on niitä tehnyt. Olen itse osallistunut inktoberiin vain kerran (viime vuonna) ja silloin piirtelin joka päivä mitä huvitti - ainoina sääntöinäni oli, että käytin aina kun mahdollista juoksevaa tussia ja vain matkoilla ollessani käytin kyniä. Tänä vuonna olen etsinyt kiinnostavia haasteita, mutta en oikein osaa päättää mitä tässä alkaisin - löysin myös kivan Potter-aiheisen haasteen, mutta ehkä kuitenkin kokeilen muuta. Onneksi on vielä tämä viikko aikaa etsiskellä ja päättää ja voinhan minä vaikka kesken kuukauden vaihtaa aihetta, jos huvittaa. :D

Omia sääntöjäni on tänäkin vuonna se, että pyrin käyttämään juoksevaa mustetta ja vain silloin tällöin tussejani (juurikin jos olen poissa työpöytäni äärestä tai äkillinen tarve, että kuva toimisi paremmin niillä piirrettynä). Lisäksi etsin itselleni sopivan haasteen ja pyrin piirtämään sen mukaan joka päivä.

Itseäni muuten ärsyttää, kun on ihmisiä jotka piirtävät ennakkoon kuukauden piirrustuksia - minusta siinä ei oikein mennä haasteen mukaan, jos piirrät yhtenä päivänä 3 piirrustusta ja seuraavina päivinä ei yhtään. Ymmärrän sen, että unohtuneet päivät piirretään jälkikäteen, mutta ennakointi ilman mitään suurempaa syytä on vain outoa. Ei tämä ole juoksukisa.

Tulen laittamaan kuviani esille piirrustus-instagramiini, mutta en linkkaa sitä nyt. Ehkä sitten lähempänä ajankohtaa.


Onko joku teistä ollut aiemmin mukana inktoberissä? Tuleeko joku tänä vuonna kokeilemaan tätä? Tuskaillaanko ja innostutaanko asiasta yhdessä? Missä on parhaat haasteet? Miksi kaikki kivat haasteet ovat minulle liian vaikeita? :D
57
Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet / Pop up -puuhastelu: Syksy, syksy, syksy!
« Uusin viesti kirjoittanut samettiina Syyskuu 24, 2018, 18:42:27 »
Joskus tulin luvanneeksi, että tänne ilmestyy silloin tällöin pop up -tyylisiä aktiviteetteja. Pahoittelut kun siinä on kestänyt, mutta korjataanpa nyt tilanne!

Mikä sitten on pop up -puuhastelu? Se on satunnaisesti esiin pompahtava aktiviteetti/puuhastelu, joka kestää ennalta ei niin määritellyn ajanjakson. Näitä puuhasteluja sun muita voi vaikka ehdottaa minulle, jos haluaa että jotain tiettyä puuhasteltaisiin :)

Juuri tässä pop up -puuhastelussa on tarkoitus tuoda valokuvin esiin erilaisia syksyisiä asioita. Miten syksy näkyy sinun elämässäsi? Kerro se meille kuvin :) Myös muiden kuvien kommentointi on sallittua, vaikkei omaa valokuvaa/valokuvia laittaisikaan.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Minun kuvassani on siis ruusunmarjoja, otin kuvan tänään kotiintulomatkalla. Mielestäni syksyyn kuuluu kaikki luonnon muuttuminen, ja luonto onkin jotain kaunista ennen loskakelejä.
58
Viihdettä niin että heikompia hirvittää / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut tirsu Syyskuu 21, 2018, 11:28:33 »
Ootan niin innoissani uutta Muumilaakso (Moominvalley) sarjaa, joka alkaa joskus ens vuonna. Innokkuuteen vaikuttaa enimmäkseen se, että Taron Egerton on Muumipeikon äänenä. Mutta mitä on tullut konseptikuvia tullut nähtyä, niin vaikuttaa todella siistillä ja satumaiselta. Ja hei, onhan se muumit. Se perustuu Toven kirjoihin ja Toven ja Larsin Muumipeikko-sarjiksiin. Sarja tulee olemaan yhdistettyä 2D ja 3D animaatiota.

Egertonin lisäksi ääninä on mm. Kate Winslet (Vilijonkka), Doctor Whosta tuttu Matt Lucas (Ti-ti-uu) ja Warwick Davis (Nipsu). Ninni ja teatterirotta Emmakin tulee olemaan tässä versiossa mukana. Mörköä ei listalla näkynyt, mikä on pien pettymys. Toivon silti että Mörkö tultaisiin näkemään, sillä mitä on Muumilaakso ilman (yksinäisyydestä kärsivää) Mörköä? Jäärouvalle sanon ei kiitos, se karmii mua yhä.


Ja sitten asiasta kolmanteen. Miksi Suomessa on nii vähän erilaisia muumi-aiheisia tuotteita myynnissä? Tuntuu siltä, että Japanissa on paljon enemmän. Ruotsissakin taitaa olla huomattavasti enemmän. Onhan Suomessakin ihan kiva valikoima, että ei sen puoleen.

Myllyssä on tammikuuhun asti Pop Up Muumi-kauppa, jossa oli pakko käydä (ja on käytävä vielä ennen kuin se sulkeutuu). Mukaan lähti paljon Myy-aiheisia tuotteita. Helsingissähän on virallinen Muumi-kauppa, mutta sinne on turhan pitkä matka, joka kävisi meikälle liian kivuliaaksi. Sitten on toki nettikauppa Muumien virallisilla sivuilla. Ja kai Muumimaailmastakin löytyisi - siitä on pitkä aika kun olen siellä viimeksi käynyt, tuskinpa tulen enää käymäänkään.
59
Harry Potterin maailma / Vs: Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä
« Uusin viesti kirjoittanut Rantsu Syyskuu 19, 2018, 11:29:55 »

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Suurelta osin samaa mieltä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
60
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Paritukset
« Uusin viesti kirjoittanut Zenzibar Syyskuu 17, 2018, 21:16:48 »
Oho, kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää! Ginger ja Sharra, mun lempificcarit ikinä, on kirjottanu peräkkäin johonkin Vuotiksen ketjuun ja vieläpä muutaman päivän sisällä toisistaan! :D (Hei Ginger, sua oo näkyny aikoihin! <3)

Mutta oli niin mielenkiintoinen kysymys, että piti alkaa oikein itsekin miettiä tätä: Miten mun paritukset on muuttunu, vai onko ne?

Hirveän isoja muutoksia ei ole tainnut tapahtua, lähinnä into potterparituksiin noin yleensä on laantunut, mutta uusia parituksia ei ole ilmennyt enkä ole täysin hylännyt yhtäkään vanhaa paritusta.

Canon-parituksista edellisten tavoin en ymmärrä enkä tule koskaan ymmärtämään Harry/Ginnyä. Ei siksi, etten ymmärtäisi Ginny - etenkin nykyään ymmärrän sitä todella hyvin ja ymmärrän miksi fandom pitää häntä niin badass-hahmona  - vaan siksi, että en vain ymmärrä miten kukaan jaksaisi Harrya. Mielipiteeni Harrysta ei siis ainakaan ole vuosien varrella muuttunut, en edelleenkään voi sietää koko jätkää ja siksi ei Harryparitukset ole oikein koskaan kiinnostaneet. (Ei, ei edes Drarry.)

Ron/Hermionea en ymmärtänyt samasta syystä kuin ylläolevaa - mitä kummaa Hermione näki Ronissa? Etenkin pienempänä näin Hermionessa hyvin vahvasti itseni ja en jaksanut käsittää mistä tämä paritus oikein kumpusi, en nähnyt missään välissä mitään romanttista näiden kahden välillä.

James/Lilylle en koskaan lämmennyt taas siksi, etten voinut sietää Jamesia. Ja kun puhun Jamesista, nyt tietysti tarkoitan tuota Sharran mainitsemaa rasittavaa koiranpentua joka juoksi Lilyn perässä ja oli niin rasittava teini kuin teinit vain osaavat olla. Hyi. Tästä huolimatta kolusin läpi useammankin kelmificin (*köh*PakkaskukatjaMemoryjakaikkimitäGingerikunakirjotti*köh*) ja niissä siedin tätä must have -paritusta sitten kuitenkin...

Siriusta en ikinä varsinaisesti parittanut kenellekään, mutta nyt myöhemmin olen alkanut ymmärtämään Remus/Siriusta, lähinnä sen takia että haluan vain kuvitella Remukselle mahdollisimman onnellisen elämän ja jos se tarkoittaa sitä, että teinivuosinaan hänellä oli kiihkeä ja rakastava suhde parhaaseen ystäväänsä, niin mikäs siinä!

Siitä päässäänkin sitten lempiparitukseeni koko sarjassa, jonka kuolemaa en ikinä anna Row'lle anteeksi: Remus/Tonks. Tämä paritus oli kaikella tapaa täydellinen, rakastin ja rakastan edelleen molempia hahmoja ja olen niin onnellinen että he saivat edes sen pienen hetken yhdessä <3 Ja sen jälkeen tietysti eläköityivät jonnekin paratiisisaarelle ja unohtivat kokonaan mennä Tylypahkan taisteluun... hyvin se Harry pärjää ilman niitäki. ... niinhän?

Mikäs muu paritus tulisi mieleen... hirveästi tuli luettua kaiken maailman Drarry ja Dramione ja Hermione/Kalkaros ja mitälienee ihmeficcejä, mutten oikein tainnut syttyä yhdellekään niistä. Kalkaroksesta tulikin mieleen, että hyi, ei Lily/Kalkaros on ehkä kamalin paritus ikinä, jopa kamalampi kuin Harry/Ginny. Joskus nuorempana en ollut yhtä vahvasti tätä paritusta vastaan, mutta nyt vanhempana ja viisampana (ja niin lopen kyllästyneenä Kalkaroksen romantisointiin ja siihen, että Snapun "Always" -quottia käytetään jonain ultimate-rakkaudentunnustuksena, kun oikeasti se on vain maininta yhden hyvin säälittävän miehen obsessiosta, joka johti monien ihmisten kuolemaan ja oli muutenkin todella häiritsevä) olen tajunnut, että tämä jos mikä on häiritsevä paritus. En kiistä, etteikö Lily olisi voinut jossain vaiheessa rakastaa Kalkarosta, mutta Kalkaros ei koskaan rakastanut Lilyä. (Ja pakko vielä mainita sekin, että Kalkaros on aina ollut ja tulee aina olemaan lempihahmojani... sen on vain vähän pilannut tuo tietty osa fandomista, jonka jo mainitsin...)

Ainoa mieleen tuleva oikeasti uusi paritus voisi olla Ihmeotuksista Jacob ja Queenie. Jotenkin hyvin suloinen pari, tykästyin molempiin hahmoihin leffaa katsoessani. Saa nähdä tykkäänkö heistä myös tulevassa leffassa.

Mua hämmentää, että keksin vain näin vähän parituksia, joista minulla on jotain sanottavaa... HP jos mikä on täynnä parituksia... Tietysti ehkä jotain ilmiselviä headcanonparituksia voisi mainita, kuten Voldemort/Bellatrix (josta muistan olleeni todella innoissani joskus varhaisteininä, lähinnä siksi että rakastin molempia hahmoja niin paljon). Romanttisena parituksenahan ajatus on täysin naurettava, mutta oli näistä kahdesta silti hauska lukea ficcejä (kuten Cursed Child, erittäin hauska ficci näistä kahdesta, ihan kuin olisin itse sen 11-vuotiaana kynäillyt).

Ehkä tulen vielä lisäämään tänne jotain, jos keksin parituksia lisää myöhemmin tai joku muu kommentoi jostain todella erikoisesta parituksesta, josta minunkin on pakko päästä jotain sanomaan.
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10