Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
1
Mua tää paljastus harmittaa ihan silmittömästi, mutta täytyy nyt odotella ihan rauhassa, että mitä se leffa tuo mukanaan. Mä en suoraan sanottuna tykkää siitä, että Rowling pudottelee näitä faktoja näin kahdenkymmenen vuoden jälkeen, koska se a) ärsyttää know-it-all -ihmisen mieltä, kun ei enää tiedäkään kaikkea, koska infoa on niin paljon kirjojen ulkopuolella, b) joku Rowlingin tavassa pudottaa näitä on kuohuttavaa, vähän sama kun cursed child keskustelu kärjistyi niin pahasti, että oli suoranainen synti jos ei aina ollutkaan nähnyt Hermionea tummaihoisena, vaikka koko ihonväriä ei oltu missään mainittu, Row on sillä lailla ehdoton, että se ottaa aivoon (:D) ja c) koska Potterit on niin upea kokonaisuus, ja niistä on löytänyt sen tutun ja turvallisen, rakkaan kodin, sitä pelkää jatkuvasti, että osa siitä taiasta katoaa näiden uusien infojen myötä. Tietysti lukukokemus ja tunteet koskien kutakin hahmoa, kohtausta jne muuttuu muutenkin jokaisella lukukerralla, mutta olisin niin mieluummin halunnut, että tää leffasarja olisi pysynyt erillisenä kokonaisuutena. Toivon todella, että Grindelwald on ihan todella selkeästi erilainen kuin Voldemort, ettei tule Pimeyden lordiin mitään copy cat-viboja. Joskus ennenkin on huomattu, että kirjailijat/tv-sarjan tekijät osaavat pilata omat aiemmat hahmonsa uudella materiaalilla, kun pitää luonnollisesti aina uusilla hahmoilla pyrkiä parempaan (tai tässä tapauksessa pahempaan) tai vaikka viisaampaan kuin edeltäjänsä. Toisaalta taikamaailma on upea ja laaja, sinne mahtuu kaikenlaista, ja tykkään siitä aikuisemmasta tunteesta, mikä Ihmeotuksissa on. Kun velhot ovat vanhempia, he myös osaavat enemmän ja siten voivat näyttää erityisosaamisiaan (ja samalla velhomaailmaa) yleisölle paremmin.

Palatakseni Naginiin, Lupin tuolla ylempänä jossain kohtaa sanoi, tää paljastus tarkoittaa sitä, että Naginilla ja Voldemortilla oli käytännössä samanlainen tilanne kun Harrylla ja Voldemortilla: Voldemortin sielunpalanen jossain elävässä, joka on/oli joskus velho/noita. Koska rrrakastan Voldemortin ja Harryn suhteen erityislaatuisuutta, mua ottaa tää asia ehkä eniten tässä päähän. Lisäksi se vie vähän ytyä myös itse kärmeskieleltä, koska on eri asia keskustella kokoajan jonkun ajattelevan kanssa, joka on joskus ollut ihminen, kuin keskustella käärmeen kanssa (musta se on aina ollut tosi cool ajatus, haha).

En mäkään koskaan pitänyt Naginia tavallisena käärmeenä, mutta ehkä jollain tavalla samalla lailla maagisena, kuin nuo muut ns tavalliset, mutta kuitenkin velhojen lemmikkeinä toimivat eläimet. Ajattelin, että Voldemort on viehtynyt suureen käärmeeseen, koska se on nimenomaan Luihuisen symboli, ja siten melkein sukua, haha, kun Tomppa kerran oli Luihuisen perillinen. Ja selviytyäkseen siitä ruma sikiö -vaiheestaan, Voldemort tarvitsi vahvistuakseen sitä jotain, mitä Matohäntä sitten lypsi Naginista. Tätähän on nyt spekuloitu, että se on jotain tätä maagista, kirottua verta.

On toki mahdollista, että elokuva on ihan loistava, ja innostun syvästi asiasta, mutta näin äkkiseltään (tai no, parin viikon jälkeen, koska aluksi olin ihan kihinäraivoissani) sai kyllä aikaan samat fiilikset kun cursed child. Jos tässä on takana mitään romanttista, mun vereni kyllä kiehuu yli. ;D
2
Ajattelin itse pukeutua koulupukuun, omaa tupaa edustaen tietysti. Mennäänhän leffassa kuitenkin käymään Tylypahkassa. <3
3
Menossa! Ikävästi arki-iltana, mutta pakkohan tuonne oli ostaa lippu, vaikka en tosiaan seuraakaan saanut :D Kaulaan laitan varmaan tupahuivin, mutta sen enempää en viitsi pukeutua.
4
Ihmeotukset ja Liskon aikainen velhomaailma / Vs: Ihmeotukset 2 -premiere
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Lokakuu 18, 2018, 11:04:21 »
Olisi hienoa saada jotain raporttia tuolta tapahtumasta tännekin :)
5
Tuossa aikaisemmin jo linkitetyssä sukupuussa on yksityiskohta, joka tuntuu vähän oudolle minusta. Siinä on nähdäkseni ilmoitettu ihmisten "rotu". Perheen isä on kokonaan valkoinen, äiti on kokonaan musta, ja tyttären kasvot ovat toiselta puolelta mustat ja toiselta valkoiset. Aikaisemminhan velhomaailmassa ihmisten väri on tuntunut hyvin yhdentekevältä, ja se on korkeintaan mainittu ohimennen. Erottelua on sitten tehty puhdasverisyyden tai puoliverisyyden mukaan, ja sillä lailla kuvattu rasismin järjettömyyttä. Miksi siis tässä sukupuussa on tarkasti merkattu etninen tausta? Vähän creepyä. Onko se kenties osa Grindelwaldin ideologiaa? 
6
Huomaathan että tämä keskustelu SPOILAA vielä ilmestymätöntä Grindelwaldin rikokset -leffaa? Hyvä, jatketaan.

Credencen, eli suomalaisittain Valion, taustaa on arvailtu ensimmäisen leffan jälkeen. Teorioita on ollut monia, yksi suosituimmista taisi olla että kalpea ja tummatukkainen Valio olisi Kalkaroksen isä tai isoisä. Sen me tiesimme, että Barebone ei ole hänen oikea sukunimensä, vaan hänen ilkeän adoptioäitinsä nimi. Voimme myös olettaa, että Valio ei ole hänen oikea nimensä, koska adoptioäidin lapsilla oli hyvin yhtenäiset, yleensä jotain hyvettä merkitsevät nimet: Modesty, Chastity (jotka suomeksi tarkoittavat vaatimattomuutta ja siveyttä). Eli kuka on tämä poika, ja mikä on hänen oikea nimensä? Se jäi epäselväksi.

Tästä eteenpäin tämä ketju alkaa SPOILATA. Ei sitten valiteta.

Kakkosleffasta on kuitenkin julkaistu jo pätkiä, muun muassa tämä sukupuu, joka paljastaa Valion todellisen taustan: hän on pesunkestävä Lestrange! Ja kaiken lisäksi salaperäisen, Liskon sydämen murskanneen Letan velipuoli! Hänen oikea, alkuperäinen nimensä oli Corvus Lestrange.

Homma toimi siis näin: Valion isä, jonka nimi myös oli Corvus Lestrange, sai lapsia kahden noidan kanssa. Ensimmäisestä suhteesta Laurena Kama-nimiseen noitaan syntyi tytär Leta, noin vuonna 1897, ainakin jos oletamme että hän on saman ikäinen kuin Lisko. Toisesta suhteesta noita Clarisse Trembleyn kanssa, noin kymmenen vuotta Letan syntymän jälkeen, syntyi poika joka sai isänsä mukaan nimen Corvus. Tämä on siis Valio. Nähtävästi Clarencen äiti kuoli jossain vaiheessa, ja jollakin tavalla Valio joutui Amerikkaan, noituutta vihaavan Mary Lou Barebonen kasvatettavaksi. 

Tässä siis se, mitä tuosta ylläolevasta kuvasta voi päätellä. Se jättää kuitenkin paljon epäselväksi. Minkälainen tyyppi tämä vanhempi Corvus Lestrange oli? Oliko hän naimisissa sekä Laurenan että Clarissen kanssa? Laurena kuulemma nähdään Grindelwaldin rikokset -leffassa, joten hän lienee elossa vielä 1920-luvun lopussa, jos kyseessä ei sitten ole takauma. Erosiko Corvus vanhempi hänestä ja meni naimisiin Clarissen kanssa? Vai oliko Clarisse sivusuhde? Vai oliko Laurena sivusuhde? Sukupuun kuvassa kumpikin on kytketty Corvukseen merkillä, joka muistuttaa kahta sormusta, sen perusteella voisi kuvitella heidän olleen naimisissa. Oliko siis avioero (ja uudelleen avioituminen!) mahdollista velhojen ja noitien joukossa jo 1900-luvun alussa? Se on muistaakseni ainakin jästeiltä kielletty tuossa vaiheessa. Laurenalla on myös toinen lapsi, Letan velipuoli Yusuf. Onko hän nuorempi vai vanhempi kuin Leta? Kai se selviää jossain vaiheessa.

Ja sitäkin voi pohtia, miten Valio joutui Amerikkaan, ja Barebonen käsiin. Oma teoriani on se, että hänen äitinsä Clarisse jostain syystä halusi paeta Corvus vanhempaa, ja siksi piilotti poikansa paikkaan missä hän arveli tämän olevan ehdottomasti turvassa, eli paikkaan jossa taikuus a) on tarkasti piilossa, ja vielä parempaan piiloon b) sellaisen ihmisen hoivaan, joka vastustaa taikuutta kovaäänisesti ja näkyvästi. Haluan olettaa, että joko Clarisse ei tiennyt obskuriaalien(?) olemassaolosta, tai sitten että hän pelkäsi niin paljon poikansa puolesta, että näki riskin pienempänä pahana kuin sen että Lestranget löytäisivät Valion. On selvää, että Mary Lou Barebone tiesi Valion äidin olevan noita, koska hän kuvasi tätä Valiolle sanoilla "wicked, unnatural woman"... mitä muuta se voisi merkitä, kuin noituutta?

Toivottavasti kakkosleffassa tulee lisää tietoa tästä asiasta. Ainakin vaikuttaa jännittävältä!


7
Viihdettä niin että heikompia hirvittää / Vs: Muumit
« Uusin viesti kirjoittanut Sverre Lokakuu 17, 2018, 08:20:15 »
Mua on jostain syystä alkanut muumit ärsyttämään aika pahasti. Onhan ne ihania, mutta kun tuntuu, että niitä ei pääse nykyään mihinkään karkuun. Kaikkeen mahdolliseen laitetaan muumien kuvia ja myydään sitten kalliilla. Hienona esimerkkinä nyt vaikka nämä muumi mukit. Tavallisia kuppeja, joista on kauhee tappelut sitten netti kirppiksillä :D ja joo eihän näitä muumi juttuja oo kenenkään pakko ostaa, mutta onhan se nyt älytöntä, kun tyyliin vaikka vessapaperia myydään puolet kalliimmalla jos siinä vaan on muumin kuva.
8
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Kanit ja jyrsijät
« Uusin viesti kirjoittanut Sverre Lokakuu 17, 2018, 08:07:43 »
Tuosta peitto jutusta luinkin netistä, mutta jotkut oli siitä sitä mieltä, että kani alkais vaan entistä enemmän pelkäämään käsittelyä jos sen kietoo siihen  peittoon? Mä taidan kyllä olla ehkä vähän yli varovainen tuon pupun käsittelyssä :D mulla on koiria ollu ennen ja onhan tuo tietty niihin verrattuna ihan erilainen. Niin pieni ja hentoinen,  enkä mä halua, että se alkaa pelkäämään mua.
9
Liput uuteen leffaan ovat nyt tulleet myyntiin. Leffan ensi-ilta on 14.10. mutta edellisenä iltana järjestetään jo ennakkonäytös, jonka aikana näytetään myös jotain ylimääräistä materiaalia, tiedottaa Finnkino.

Onko kukaan muu menossa? Aiotteko pukeutua teeman mukaisesti? Minä varasin jo liput, mutta pukeutumisesta en vielä osaa sanoa oikein juuta enkä jaata.
10
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Kanit ja jyrsijät
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Lokakuu 16, 2018, 20:16:32 »
Onkohan täällä vielä kani ihmisiä paikalla?
Mä kaipaisin vähän apua mun kanin kanssa. Se on muuten kiltti ja ihana poika,  mutta en saa kynsiä leikattua.  Tulee kyllä syliin istumaan, mutta lähtee karkuun heti kun ottaa kiinni.
Oletko kokeillut laittaa kania peiton sisään? Joko mahallaan, tai sitten selällään niin että peitto kulkee kanin mahan yli? Ja sitten leikkaat varovasti.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10