Kirjoittaja Aihe: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori  (Luettu 9306 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« : Elokuu 11, 2014, 20:23:02 »
Hoksasin ettei tästä kiehtovasta aiheesta ole vielä topicia, tuloksen näette tässä.

Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori (lyh. MBTI, engl. Myers-Briggs Type Indicator) on psykologinen indikaattori, joka kuvaa ihmisen persoonallisuutta neljän ulottuvuuden avulla. Ulottuvuuksista kolme on peräisin Carl Jungilta, joka vuonna 1921 julkaisemassa psykologisia tyyppejä esittelevässä kirjassa kuvasi persoonallisuuden piirteitä. Indikaattorin kehitti Katherine Briggs tyttärensä Isabel Myersin kanssa toisen maailmansodan jälkeen mahdollistaakseen yksilöiden henkisen kasvun ymmärtämällä ja arvostamalla henkilökohtaisia eroavaisuuksia persoonallisuuksiltaan terveissä ihmisissä, ja lisätäkseen harmoniaa ja tuottavuutta erilaisissa ryhmissä.

Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori jakaa väestön 16 toisistaan poikkeavaan persoonallisuustyyppiin, joilla on tiettyjä toisistaan erottavia ominaisuuksia siinä kuinka ihmiset havaitsevat asioita ja millä perusteilla ihmiset tekevät päätöksiä. Myers ja Briggs kykenivät muodostamaan persoonallisuustyypeistä kuvauksia, profiileja, jotka esittelevät eri persoonallisuustyyppien edustajien stereotyyppistä käytöstä.

Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori sisältää neljä eri ulottuvuutta, joilla testattavien preferenssejä mitataan. Indikaattorin kysymysten perusteella selvitetään, kumpaa preferenssiä (I–E, S–N, T–F ja J–P) testattava luontevammin jokaisessa neljässä ulottuvuudessa käyttää. Myers–Briggsin tyyppi-indikaattorin teoria koostuu 16 erilaisesta persoonallisuustyypistä, ja indikaattorin tuloksena saadaan vastausten perusteella sopivin näistä persoonallisuustyypeistä, sen perusteella miten kysymyksiin annetut vastaukset sijoittavat testattavan neljällä eri ulottuvuudella. Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori perustuu Carl Jungin psykologisiin teorioihin ja Jungin kehittämiin kahdeksaan kognitiiviseen funktioon. Tähän jungilaiseen pohjaan Myers ja Briggs lisäsivät neljännen ulottuvuuden (judgement/perception, J-P). Neljän ulottuvuuden eri yhdistelminä voidaan muodostaa MBTI-jaottelun 16 eri persoonallisuustyyppiä. Persoonallisuustyyppien nelikirjaimiset kirjainyhdistelmät kertovat tosiasiassa persoonallisuustyypin käyttämät kognitiiviset funktiot ja niiden järjestyksen ja ovat siten kognitiivisten funktioiden joukon lyhenteitä.

I, introvertti – E, ekstrovertti: asenne ympäristöön
S, tosiasiallinen – N, intuitiivinen: tapa hankkia tietoa
T, ajatteleva – F, tunteva: päätöksenteon peruste
J, harkitseva – P, spontaani: elämäntyyli

Kirjainlyhenteet tulevat seuraavista englanninkielisistä sanoista:
Sensing (S) / iNtuition (N)
Thinking (T) / Feeling (F)
Judgement (J) / Perception (P)

Ekstrovertti (E) tuntee todennäköisesti olonsa kotoisammaksi ihmisten ja asioiden kanssa ulkomaailmassa kuin ideoiden sisäisessä maailmassa, "ulospäinsuuntautunut".

Introvertti (I) tuntee todennäköisesti olonsa kotoisammaksi sisäisessä ideamaailmassa kuin ihmisten ja asioiden ulkomaailmassa, "sisäänpäinkääntynyt".

Tosiasiallinen (S) työskentelee todennäköisesti mieluummin tunnettujen tosiasioiden parissa kuin etsii mahdollisuuksia ja keskinäisiä suhteita.

Intuitiivinen (N) etsii mieluummin mahdollisuuksia ja yhteyksiä kuin työstää tunnettuja faktoja, tulevaisuuteen suuntautunut.

Ajatteleva (T) tekee päätökset todennäköisemmin persoonattoman analyysin kuin henkilökohtaisten arvojen perusteella.

Tunteva (F) tekee päätökset todennäköisemmin henkilökohtaisten arvojen kuin persoonattoman logiikan avulla.

Järjestelmällinen (J) pitää todennäköisesti enemmän suunnitellusta, organisoidusta, selvästä ja täsmällisestä elämäntavasta kuin joustavasta ja spontaanista.

Spontaani (P) pitää todennäköisesti enemmän joustavasta ja spontaanista elämäntavasta kuin suunnitellusta ja järjestelmällisestä.

Huomattakoon, että piirretestien "ekstrovertti" kuvaa enemmänkin eräänlaista sosiaalisuutta, kun taas MBTI:n ekstravertti kuvaa suuntautumista ulkoiseen asioiden ja ihmisten maailmaan ottamatta varsinaisesti kantaa sosiaalisuuteen.

Lyhyet tyyppikuvaukset (liitän mukaan Lisa Myersin arviot siitä, miten (USA:n) väestö jakautuu tyyppeihin prosentuaalisesti)
 • ISTJ eli tunnollinen (11–14%)
 • ISTP eli asentaja (4–6%)
 • ESTP eli toimija (4–5%)
 • ESTJ eli vartija (8–12%)
 • ISFJ eli suojelija (9–14%)
 • ISFP eli taiteilija (5–9%)
 • ESFP eli esiintyjä (4–9%)
 • ESFJ eli hoitaja (9–13%)
 • INFJ eli turvaaja (1–3%)
 • INFP eli idealisti (4–5%)
 • ENFP eli innoittaja (6–8%)
 • ENFJ eli antelias (2–5%)
 • INTJ eli tutkija (2–4%)
 • INTP eli ajattelija (3–5%)
 • ENTP eli edelläkävijä (2–5%)
 • ENTJ eli johtaja (2–5%)

(Lähteenä pitkälti Wikipedia, suomenkielistä tietoa ei tahdo löytyä kovin tiiviissä paketeissa.)

Englanninkielisen testin voi tehdä esimerkiksi täällä. Testi itsessään antaa vastauksen yhteydessä tyyppikuvauksen, mutta eri tyypeistä löytyy kattavasti lisää tietoa internetin ihmeellisestä maailmasta.

Lyhyet sanalliset kuvaukset tyypeistä englanniksi (myersbriggs.org):
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Topicissa voidaan keskustella MBTI:stä yleisesti (paikkansapitävyys, hyödyntäminen jne.), mutta olisi mukavaa kuulla myös, mitä tyyppiä vastaajat edustavat. Itse olen tyypiltäni INFJ.

---

En muista tarkkaan, milloin tein MBTI-testin ensimmäistä kertaa, mutta pidin sitä tuolloin vain vähän tarkempana ja luotettavampana luonnekuvauksena. Myöhemmin kuitenkin aloin lukea omasta tyypistäni ja MBTI:stä yleensä enemmän, ja sen myötä kiinnostuinkin enemmän. Kuvaukset ovat todella (ja tarkoitan todella, lähes poikkeuksitta) paikkansapitäviä, niin itseni kuin niiden muidenkin kohdalla joiden tyypit tiedän.

Palaan myöhemmin jakamaan mielipiteitäni tarkemmin, pääpointtini tällä reissulla oli saada topic aluilleen.

Muita aiheesta kiinnostuneita?

Poissa Chisa

 • Angstisieni
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mugiwara no Ichimi
 • Pottermore: DragonSky115
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #1 : Elokuu 22, 2014, 22:25:38 »
Jonkin aikaa sitten päädyin itsekin tuon testin tekemään, jotain pientä juttua olin siitä aiemmin kuullut. Minutkin se tosiaan määritteli INFJ-tyypiksi, ja en voi kyllä väittää vastaan. Tällaiset kaikki luonnekuvaukset sun muut ovat tosi kiinnostavia, varsinkin kun huomaa niiden oikeasti pitävän paikkansa, kuten itsellä on ollut esimerkiksi horoskoopinkin kanssa. Jotenkin näiden kautta yritän kai oppia tuntemaan itseni paremmin. Toisaalta siitä lopullisesta hyödystä en ole niin varma, nimittäin tiedän tämänkin pitävän paikkansa: "Accept that you will never really understand INFJ."

Jos liitetään aihe vielä Pottereihin, törmäsin tumblrissa tällaiseen postaukseen, jossa nämä erilaiset luonnetyypit on jaoteltu mahdollisiin tupiin.
Omalla kohdalla tämäkin pitää niin täsmällisesti paikkansa, sillä luokittelen itseni korpinkynneksi, vaikka jonkinlaisia piirteitä tunnen omaavani myös Luihuisesta.
"So many books, so little time."
"Who will tell the story of your life?"
*****
R.I.P. Jatkis vol. 3 (11.8.2009-2.7.2011) ♥

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #2 : Elokuu 24, 2014, 15:47:20 »
Itse olen nähnyt tätä indikaattoria heiteltävän ympäriinsä aina välillä. Olen tehnyt testin useinkin, mutten jotenkaan saanut otetta siihen enkä oikein nähnyt itseäni missään tyypissä. Teinkin tuossa tuon linkitetyn testin ja sain tulokseksi INTJ. Tosin noista vain I oli selkeällä erolla, kun taas kolme muuta olivat 0,1 suuntaan tai toiseen. Asteikolla -2:sta 2:teen kokisin 0,1 olevan melko mitätön ero. Tämän takia minun onkin vaikeaa itsediagnosoida jotain persoonallisuustyypeistä.

Lueskelin tuossa kuitenkin aiheesta lisää ja identifioiduin ehkä eniten INTP tyypin kanssa näin toistaiseksi, mutta en pidä muitakaan tyyppejä mahdottomina. INTP ainakin selitti hirveän hyvin satunnaiset vaikeuteni kommunikoida ajatuksiani ja etenkin tunteitani. Täytyy ehkä tehdä hiukan lisää taustatutkimusta.

Voisin kuitenkin samantien todeta, että kuten monessa muussakin asiassa, haluan uskoa, että ihmiset sijoittuvat juurikin joillekkin kohdille näitä neljää skaalaa (I-E, S-N, F-T ja J-P) eivätkä yksinkertaisesti jompaankumpaan laatikkoon. Ja siten on hiukan vaikeaa määritellä kaikille omaa kirjainlyhennettään.
Mutta mielenkiintoinen systeemi tietysti.
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #3 : Elokuu 24, 2014, 21:28:58 »
-
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2018, 23:28:25 kirjoittanut Sateenropina »

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #4 : Elokuu 24, 2014, 21:48:00 »
Potterhahmoista sen verran että niitä on tyypitelty aika monenlaisesti, onko täällä mielipiteitä asian suhteen? Fiktiivisten hahmojen tyyppien arvaileminen on jokseenkin vaikeaa, sillä aina hahmon luonnekuvaus ja toimet eivät ole yksi yhteen minkään tyypin kanssa (esim. Kalkaros on luonnekuvausten perusteella aika tyypillinen INTJ, mutta se, millaisia valintoja hän tekee elämässään näyttää olevan monien mielestä lähempänä INFP:tä.)

Musta se on ihan kiva idea käyttää tuollaisia fiktiivisiin hahmoihin. Jotkut suosittelevat tällaisia esimerkiksi hahmoluonnissa, voisi melkein linkata vaikkapa seuraavaan NaNoWriMoon aloitustopikin linkin. :> Täällä on tullut monia syitä siihen, miksi tämäntyyppiset tyypittelyt ovat hyviä ja kiinnostavia, enkä mene kiistämään niitä lainkaan. Tyypittelyistä ja testeistä on varmasti monilla paljon apua. Itse kuitenkin melkein käyttäisin kaikenlaisia persoonallisuuskattauksia mieluummin fiktiivisiin henkilöihin kuin liiaksi lukkituisin niihin oikeiden ihmisten kohdalla. Niissä kun on jotain itseään toteuttavaa. x) Tiedän ihan järisyttävän määrän ihmisiä, jotka ovat mielestään tyyliin herkkiä, ujoja, vetäytyviä ja haaveellisia introverttejä ja varmaan vastaavat sen mukaisesti testeissä ja jotka kuitenkin mun kokemuksestani kaakattavat itsestään ja omasta herkkyydestään taukoamatta eivätkä ota muita huomioon edes vointia kysymällä. Nää on usein vähän subjektiivisia ja suhteellisia juttuja. :D

En ole tähän nimenomaiseen tyypittelyyn tutustunut, mutta varmaan ihan kelpo kamaa sinällään.

// AAAPPUAAA, siis ei missään nimessä ollut tarkoitus osoitella sormella ketään tiettyä ihmistä, ei todellakaan! Pahoittelen kovasti. :< Ihan yleismaailmallista höpinää oli tarkoitus pitää.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2014, 17:16:53 kirjoittanut Renefer »
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #5 : Elokuu 24, 2014, 22:10:24 »
Lainaus
Täällä on tullut monia syitä siihen, miksi tämäntyyppiset tyypittelyt ovat hyviä ja kiinnostavia, enkä mene kiistämään niitä lainkaan. Tyypittelyistä ja testeistä on varmasti monilla paljon apua. Itse kuitenin melkein käyttäisin kaikenlaisia persoonallisuuskattauksia mieluummin fiktiivisiin henkilöihin kuin liiaksi lukkituisin niihin oikeiden ihmisten kohdalla. Niissä kun on jotain itseään toteuttavaa. x)

Minustakin tällaiset internetin tyypittelytestit ovat ihan kivaa ajanvietettä, ja parhaimmillaan, jos on ihminen joka osaa myös katsoa peiliin, niistä voi ehkä saadakin jotain itsestään irti. Toisaalta, kuten taisin kerran jossakin muussa ketjussa sanoa, niin voi horoskoopeistakin. Toisille ne tosiaan valitettavankin helposti toimivat vain juuri noiden omien mielikuvien pönkittäjänä ja siten itsensä toteuttavana ennusteena. :)

Kuusi vuotta olen muuten psykologiaa opiskellut, enkä tästä kuunaan kuullut. No, Junghan ei ole parhaassa nosteessa nykyäpäivän kenttäpsykologiassa, joten ehkä se selittää.

Kokeilinpa huvikseni tehdä tuon linkitetyn testinkin, ja sen mukaan olin joko INFP tai ENFP, mutta tuo introvertti-akseli jäi tässä niin rajalle, että enpä menisi kummankaan puolesta liputtamaan. Itse pidän parempana tällaisena monivalintatestinä esimerkiksi niin ikään netistä ilmaiseksi löytyvää Big-Fivea, joka myös nykypersoonallisuuspsykologiassa taitaa olla niitä käytetyimpiä persoonallisuudenpiirteiden luokitteluja. Törmäsin siitä joskus myöskin versioon, joka tekee persoonallisuusanalyysin ilman mitään testauksia pelkän Facebook-profiilin perusteella, ja olin aika tyrmistynyt kun tulos oli lähes täsmälleen sama kuin se jonka olen itse monivalintaa ruksimalla saanut :-D

Täältä löytyvä testi on minusta mielenkiintoinen, joskin niin laaja, että sen tekeminen ottaa jo vähän voimille:

https://sapa-project.org/


« Viimeksi muokattu: Elokuu 25, 2014, 13:54:21 kirjoittanut Marygold »
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #6 : Elokuu 25, 2014, 20:26:41 »
-
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2018, 23:28:01 kirjoittanut Sateenropina »

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #7 : Elokuu 25, 2014, 21:55:00 »
Kuusi vuotta olen muuten psykologiaa opiskellut, enkä tästä kuunaan kuullut. No, Junghan ei ole parhaassa nosteessa nykyäpäivän kenttäpsykologiassa, joten ehkä se selittää.

:D Joo, ei tätä varmaan virallisemmissa yhteyksissä niinkään tuoda esille. Internetin ihmemaassa minäkin aiheeseen tutustuin.

Ei MBTI tietenkään anna mitään absoluuttista totuutta, lähinnä osviittaa.

Tiedän itseni lisäksi pari-kolme INFJ:tä, ja olen miettinyt jonkin verran sitä miten yhden käytösmallit ja yleinen habitus poikkeavat itsestäni mielestäni paljonkin. En tiedä miten vahvasti esimerkiksi temperamentti linkittyy tyyppeihin, sinänsä tyyppien sisälläkin voisi olla sen vaihteluiden johdosta suuria eroja. Asiantuntevana (:D) lukion syventävät psykologiat käyneenä uskaltaisin veikata että temperamentti ei kiinnity ainakaan suoranaisesti mihinkään aiheen yhteydessä käsiteltävään funktioon, mutta tiedä häntä.

Jokainen on kuitenkin mistä tahansa luokituksista huolimatta individuaali yksilö.

Olen joka tapauksessa ko. asiasta vahvasti samaa mieltä kuin Aurican,

Voisin kuitenkin samantien todeta, että kuten monessa muussakin asiassa, haluan uskoa, että ihmiset sijoittuvat juurikin joillekkin kohdille näitä neljää skaalaa (I-E, S-N, F-T ja J-P) eivätkä yksinkertaisesti jompaankumpaan laatikkoon. Ja siten on hiukan vaikeaa määritellä kaikille omaa kirjainlyhennettään.

ei ole mustavalkoisia joko-tai -vaihtoehtoja vaan jatkumoita, joilla itse kukin sijoittuu johonkin tiettyyn pisteeseen.

Sekin on tietysti totta että mistä tahansa stereotypisoivasta tekstistä on helppoa kiinnittää huomiota vain itsensä kohdalla päteviin kohtiin ja innostuksissaan tai muuten vain ignoorata ne jotka eivät pidä paikkaansa, ja siten saada mielikuva että teksti kokonaisuudessaan kuvaa itseä. Muistan kuitenkin törmänneeni varsinaisiin juu-ei-tuo-kyllä-oikein -kohtiin todella harvakseltaan.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 25, 2014, 22:17:28 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #8 : Elokuu 26, 2014, 01:23:43 »
Kuusi vuotta olen muuten psykologiaa opiskellut, enkä tästä kuunaan kuullut. No, Junghan ei ole parhaassa nosteessa nykyäpäivän kenttäpsykologiassa, joten ehkä se selittää.

:D Joo, ei tätä varmaan virallisemmissa yhteyksissä niinkään tuoda esille. Internetin ihmemaassa minäkin aiheeseen tutustuin.

Pakko vielä lisätä, että olen itse kyllä valtavirran vastaisesti todella kiinnostunut Jungista(kin), joten oli hauskaa törmätä vaihteeksi tällaiseenkin. Viihdettähän kaikki nettitestit ovat, teoriasta viis :)

Nimenomaan jatkumostahan persoonallisuuden piirteissä on tosiaan kyse, aivan kuin tässäkin testissä, vaikka kirjainyhdistelmätulos tietenkin vähän niitä ääripäitä korostaakin.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Rappio

 • Pulp f-f-fiction??
 • Vuotislainen
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #9 : Lokakuu 12, 2014, 12:17:38 »
INTJ:n ja INTP:n välimaastolainen ilmoittautuu. Muita tuloksia ei ole tullut ikinä ja nuo kaksi ehkä ovat eri mielialojen tai mielenmaisemien ne ääripäät. Ehkä enemmän INTJ, koska ennakkokäsityksiäni on yleensä jokseenkin hankalaa murtaa.

SAPA Project -testi tukee kyllä niitä päätelmiä, joita MBTI antaa. En sitten tiedä, ovatko kaikki tulokset niin mieluisia, mutta viihdearvonsa lisäksi näillä tosiaan voi olla arvoa itsetutkiskelussa (kuten täällä joku taisikin sanoa??). Lisäksi on enemmän kuin mielenkiintoista verrata aiemmin saamiaan tuloksia uudempiin ja nähdä (mahdollisesti) jonkinlaista "kehitystä" itsessään ja luonteessaan.

Poissa Aurican

 • vinokas
 • Vuotislainen
 • Kirjoittaa liian pitkiä viestejä.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #10 : Lokakuu 21, 2014, 00:38:03 »
Tässä tuli kaveriporukan kesken puheeksi kaikkien MBIT:t. Oli hirveän mielenkiintoista kuulla kaikkien tyypit ja huomasin, että niistä kavereista, jotka identifioituivat jonkun tyypin mukaan (6/8), kaikilla oli kanssani ainakin kaksi yhteistä kirjainta yhdistelmässään. Tein hiukan laskutoimituksia ja jos ovat oikein, yksittäisellä kaverillasi on 68,75 % todennäköisyydellä vähintään kaksi yhteistä kirjainta kanssas, jos oletettaisiin, että kaikki tyypit ovat yhtä yleisiä ja kaverien valinta ei yhtään riippuisi tyypistä. Mutta se, että kaikilla viidellä kaverillani tilanne on tämä? Paljon pienempi.

Toisin sanoen joko porukkamme on todella epätavallinen, tai luultavammin ihmiset ystävystyvät tyyppien kanssa, joiden kanssa he jakavat ominaisuuksia. Ehkä on helpompi tulla toimeen, kun on samankaltaisia tapoja ymmärtää maailmaa, ottaa tietoa ja tehdä päätöksiä. Meidän nörtissä queer feministi porukassamme _NF_ -typit (idealistit) ja introvertit näyttivät olevan enemmistö. Ja Korpinkynsiä ja Puuskupuheja on paljon, plus yksinäinen (INFJ-)Luihuinen. Lueskelin aikaisemmin tumblrista linkitetyn "MBIT ja tuvat"-postauksen ja voin todeta, että ne eivät päde meihin kyllä yhtään. Noh, ei aina voi kaikki sopia.
Lily:"You're disgusting, Black -- I don't know what Remus sees in you. If you were my boyfriend I'd poison your morning pumpkinjuice."
Sirius:"If you were my girlfriend, I'd drink it"
-Casting Moonshadows, chapter 59
deviantArt | Tumblr | instagram

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #11 : Lokakuu 26, 2014, 14:32:22 »
-
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2018, 23:27:17 kirjoittanut Sateenropina »

Poissa Rappio

 • Pulp f-f-fiction??
 • Vuotislainen
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #12 : Marraskuu 10, 2014, 13:42:19 »
INTJ:n ja INTP:n välimaastolainen ilmoittautuu. Muita tuloksia ei ole tullut ikinä ja nuo kaksi ehkä ovat eri mielialojen tai mielenmaisemien ne ääripäät. Ehkä enemmän INTJ, koska ennakkokäsityksiäni on yleensä jokseenkin hankalaa murtaa.

Tuo J-P -juttu ei niinkään tule impulsiivisuudesta tai järjestelmällisyydestä/tuomitsevuudesta, vaan kahdesta ensimmäisestä funktiosta. Esimerkiksi INTJ:n intuitiofunktio on sisäänpäinkääntynyt/introvertti (Ni, introverted intuition) ja ajattelufunktio ulospäinsuuntautunut/ekstrovertti (Te, extroverted thinking), INTP:llä taas on toisinpäin, Ne ja Ti. Täytyi sanoa, monet kun erehtyvät etenkin muiden ihmisten tyypeistä juuri tämän jutun takia. Lisää funktioista voi lukea esimerkiksi täältä.

Kiitos faktoista! En tajunnutkaan, että ne on tarkoitettu tulkittavaksi tuolla tavalla. Täytyy varmaan tajuta jatkossakin kiinnittää juttuun enemmän huomiota.

Poissa Tenshinohana

 • Vuotislainen
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #13 : Toukokuu 07, 2015, 15:14:38 »
Heh, rakastan näitten testien tekemistä! En tiedä miksi; liekö siinä että pääsee analysoimaan itseään tällaisten kautta. Varsinkin, kun tämä ei ole tasoa "Oletko hahmo X missä maailmassa?" vaan ihan testi jota käytetään mukamas tieteellisempään pohdiskeluun.

Yleensä olen saanut tästä testistä tuloksen (ei siis tästä spesifisestä, mut MBTI-testeistä) ENFJ, mutta tuon yllä linkitetyn tehdessäni olin ENTJ. Liekö vaan miten testin kysymykset muotoiltu, vai olenkohan minä muuttunut enemmän miettiväksi kuin tuntevaksi? :'D Mutta se oli kyllä tosiaan aika rajalla siinä, onko tunteva vai ajatteleva; 0.125 oli tulokseni kun se skaala on -2 ja 2 välillä.

Tuo listaus kyllä oli tosi kiva vertailupohja! En ole koskaan ajatellut, että luonteeni olisi antelias, taikka johtajan luonne. Olen nähnyt ties mitä kaavioita ties mistä sarjoista; on kiva vertailla että mihin sarjan hahmoon sitä samaistuisi eniten jos testeihin uskoo!

Esimerkiksi Potterin hahmoista on kanssa moinen tehty; poimin tämän googlesta, ja pistänpähän spoilertageihin ettei kaikki joudu sitä kattelemaan mikäli ei halua, on yllättävän iso kuva.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

En minä varsinaisesti näihin testeihin usko, mutta kyllä minä uskon niiden jonkin etäisen osviitan antavan. Nautin näistä vain liikaa, koska ihmisiä on kiva analysoida~~

//EDIT: Kauhea kun noita kahta kuvausta lueskelemalla tunnistan itseni molemmista! :D
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2015, 15:20:11 kirjoittanut Tenshinohana »

Poissa Pric

 • tulevaisuuden terapeutti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosStone26806
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #14 : Elokuu 29, 2015, 23:45:43 »
Olin kuullut tästä testistä joskus, ja nyt vihdoin sain aikaiseksi tehdä sen. Mulle tulokseksi tuli INFP ja sen selitys kuulosti mun mielestä aika lailla siltä, millaiseksi ihmiseks mä ajattelen itteni. Toi testi oli kyllä tosi mielenkiintoinen ja kiva tehdä, tykkään ihan älyttömästi tehä kaikkia tollasia "millainen olet" testejä. Ehkä se kertoo jotain siitä, miten en usko tuntevani itseäni..heh
If you play your cards right
you can change the world

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #15 : Syyskuu 20, 2015, 23:08:19 »
MBTI-tuloksiahan käytetään kasvavassa määrin työhönotossakin, kun halutaan koota oikeanlaisista persoonallisuuksista koostuva työryhmä. Itse olen tehnyt tuon testin lukuisilla eri internetlaitteilla ja kerran erään psykologiopiskelijakaverini teettämällä testillä.Tulos on aina joko INTP tai ENTP - I:n ja E:n ero on todella pieni. Tunnistan itseni kyllä molempien tyyppien luonnehdinnoista, mutta kuitenkin varmaan räikein luonteenpiirteeni on ENTP:lle tyypilliseksi väitetty perinpohjainen piittaamattomuus sosiaalisista konventioista ja ihmisten tunteista, jos he ovat jossakin asiassa väärässä. Käsittääkseni en kuitenkaan ole kehittänyt ENTP:stä alinomaa hoettua paholaisen asianajaja -taipumusta. Pohjaton tiedonjano, joka molemmille noille tyypeille on leimallista, sen sijaan kyllä löytyy.

On toisaalta myös huvittavaa huomata, että ENTP- tai INTP-tyyppeihin on lajiteltu paljonkin sellaisia henkilöitä, historiallisia ja fiktiivisiä, joihin minut hyvin tuntevat ovat verranneet minua: Aleksanteri Suuri, Richard Dawkins, Machiavelli... fiktiivisistä hahmoista taas noihin on lajiteltu paljon omia suosikkejani. Erityisen iloinen olen siitä, että Tulen ja jään laulun Littlefinger on leimattu ENTP:ksi - hänet minä saan melkein jokaisesta "kuka jäbä kirjoista olisit" -testistäkin. Pottereista vertailukohdaksi tyrkytetään lähes kaikkialla Siriusta, mikä kelpaa sekin minulle varsin hyvin.

Hartaasti kuitenkin toivon, että en ole niin tolkuttoman ärsyttävä kuin millaiseksi ENTP-luonteita toistuvasti kuvataan.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #16 : Syyskuu 25, 2015, 18:03:56 »
En tiedä olenko vain sokea, vai eikö ketjussa ole ollenkaan linkkiä tähän testin suomenkieliseen versioon. :)

Minulla on usein ongelmia englanninkielisten versioiden väittämien kanssa, koska en ymmärrä testien aivan kaikkia vivahteita. Nyt suomenkielisessä versiossa saamani tulos oli INTJ eli arkkitehti (tai rakkaan ystäväni sanoin, evil mastermind). Väittävät, että tyyppi olisi erityisen harvinainen naisilla, mutta en tiedä mihin otantaan tämä perustuu. Tulosta tutkailtuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ihan osuvaltahan tuo kuulostaa. ;)
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #17 : Marraskuu 21, 2015, 17:32:49 »
On toisaalta myös huvittavaa huomata, että ENTP- tai INTP-tyyppeihin on lajiteltu paljonkin sellaisia henkilöitä, historiallisia ja fiktiivisiä, joihin minut hyvin tuntevat ovat verranneet minua: Aleksanteri Suuri, Richard Dawkins, Machiavelli...

No etpä oo mihinkään kääpiösarjaan kyllä joutunut... :o

MBTI-tuloksiahan käytetään kasvavassa määrin työhönotossakin, kun halutaan koota oikeanlaisista persoonallisuuksista koostuva työryhmä.

Olen huomannut saman! Ja se oli tietenkin minulle hienoinen järkytys, erityisesti se usko jolla testejä tehtiin ja tuloksia mietiskeltiin, kun minun löperönnöperön suhtautumiseni voi lukea aikaisemmasta viestistä... :D

Onko kukaan teistä ollut tällaisessa tai hieman vastaavassa tilanteessa? Että esimerkiksi työhönotto- tai muissa hakutilanteissa MBTI-testiä ja sen tuloksia olisi käytetty ja sovellettu? Mitä tykkäsitte? Tai onko teidän mielestänne tällaisten testien käyttäminen hyvä tapa ja yksi pätevä työkalu pakkiin esimerkiksi tiimejä rakennettaessa? Ehkä jonain päivänä peruskoulun ryhmätyötkin jakautuvat tällaisten tyyppi-indikaattoreiden perusteella. :D

PS. Tenshinohana, kiitos älyttömästi tuosta HP-linkistä, ilahdutti meikäläisen päivää kovin!
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa Paju

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #18 : Joulukuu 09, 2015, 17:22:00 »
ENFP ilmoittautuu o/ Heh, tämänhetkisessä koulussani on tosi paljon MBTI-faneja, ja oli ihan hauskaa kun tänään koulun jälkeen käytävällä meitä seisoi porukkana NF-kokoelma (INFP, 2xENFP, 2xINFJ, ENFJ) ja jossain kohden tajuttiin se. :D

Erityisesti MBTI:n funktiot ovat minusta hirmu kiinnostavia, koska vaikka ei uskoisikaan teoriaan puhtaasti niin fakta on, että ihmiset käsittävät ja käsittelevät maailmaa hyvin erilaisilla tavoilla, ja funktiot antavat ihan kiinnostavan selityksen tälle. Itse sanoisin oppineeni vasta MBTI:n avulla tajuamaan, miten eri tavalla samaan asiaan on mahdollista suhtautua ilman että esimerkiksi T-ihmisen vähemmän tunteellinen reaktio olisi välinpitämättömyyttä. Erityisesti minua on viime aikoina kiehtonut ero funktioita Fe/Ti (ulospäin suuntautunut tunne + sisäänpäin suuntautunut ajattelu) ja Te/Fi (ulospäin suuntautunut ajattelu + sisäänpäin suuntautunut tunne) käyttävien ero. Kaikki siis käyttävät ns johtopäätösfunktioista (vapaa käännös, enkuksi judging functions) joko funktioita Fe+Ti tai Te+Fi. ENFP:nä oma funktiokomboni on Ne-Fi-Te-Si, joten toiseksi vahvin funktioni on introvertti tunne ja kolmanneksi vahvin on ekstrovertti ajattelu. Voi toki olla että kuvittelen, mutta olen viime aikoina ollut huomaavinani että ne ihmiset joiden kanssa koen ajatustenvaihdon kaikista helpoimmaksi tuppaavat yleensä olemaan nimenomaan Te/Fi-yhdistelmän käyttäjiä. Tämä ei tosin vaikuta juurikaan siihen, kuinka läheinen olen kenenkin kanssa, vaan esimerkiksi tällä hetkellä läheisin kaverini on ENTP (Ne-Ti-Fe-Si) eli MBTI:n mukaan nimenomaan täysin toisenlaista ajattelutyyliä edustava ihminen. :D
Olen vaihtanut olomuotoani!
Rimi -> Paju

Poissa Isfet

 • Haahuilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #19 : Tammikuu 19, 2016, 17:32:30 »

 Testin mukaan INFJ:n (siis myös minun tyyppini) piti olla melko harvinainen, mutta täällähän on vaikka kuinka monta. ;)
Mutta joo. Tietyllä tavalla tunnistan kuvauksesta itseni, mutta en ole varma olenko todella NIIN huolehtiva ja myötätuntoinen kuin SE kuvaus antoi ymmärtää. Sen mukaan olin suunnilleen "suuri maailmanparantaja" :P En hyväksy epäoikeudenmukaisuutta, mutta...

Lainaus
"Accept that you will never really understand INFJ."

Allekirjoitan. En itsekään tunne itseäni, siksi kai näitä testejä teenkin. Ja tietysti ajanvietteeksi.
 
Tupaluokittelu oli hauska (olen todellakin Korpinkynsi, heh heh), samoin hahmojen vastaava, (Remus Lupin, tupla-heh heh)
Ajattelen, siis olen.

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #20 : Heinäkuu 06, 2017, 15:06:40 »
Itse tutustuin tuohon Myers Briggs testiin viime syksynä ja olen sen jälkeen yritäänyt analysoida itseäni, tuntemiani ihmisia ja myös fiktiivisiä hahmoja. Nettitestistä sain henkilökohtaisesti tulokseksi ENTJ, mutta lukemieni tietojen perusteella INTJ näyttää sopivan paremmin. Esimerkiksi epäsosiaalisuus ja todella voimakas lukuharrastus kuuluvat yleensä enemmän INTJille. Fiktiivisistä hahmoista INTJiä vastaavat esimerkiksi Severus Kalkaros ( Harry Potter ),  Sheldon Cooper ( Rillit huurussa ), Keisari Palpatine ( Star Wars ), Petyr Baelish ( Game of Thrones ), Walter White ( Breaking Bad ) ja Gregory House ( House ). Voin jossakin vaiheessa harkita kirjoittavani listan eri MBTI tyyppejä edustavista Harry Potter hahmoista.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #21 : Heinäkuu 06, 2017, 16:30:04 »
Olen saanut analysoitua nämä hahmot netistä hankkimieni tietojen lisäksi myös omalla vajavaisella tiedollani psykologiasta. Jos ihmettelet hahmoille valitsemiani persoonallisuustyyppiä, niin perusteluja saa kysyä, sekä keskustelussa, että myös yksityisviestillä. Tässä ne persoonallisuustyypit kuitenkin ovat:
INTJ: Severus Kalkaros, Villisilmä Vauhkomieli ( vaikea analysoida )
ENTJ: Bartemius Kyyry vanhempi, Lucius Malfoy, Voldemort ( mahdollisesti INTJ ), Hermione Granger ( vaikea analysoida )
INTP: Xenofilius Lovekiva
ENTP: Sirius Musta, Arthur Weasley, Gellert Grindenwald, Fred Weasley, George Weasley
ISTJ: Porpentina Goldstein, Argus Voro, Oljo
ESTJ: Minerva McGarmiwa, Percy Weasley, Vernon Dursley, Fleur Delacour
ISTP: Viktor Krum, Peter Piskuilan, Matami Huiski
ESTP: Ginny Weasley, Draco Malfoy, James Potter, Bellatrix Lestrange, Dudley Dursley
INFJ: Albus Dumbledore, Remus Lupin
ENFJ: Horatius Kuhnusarvio, Lily Potter, Cornelius Toffee
INFP: Luna Lovekiva, Lisko Scamader, Sibylla Punurmio
ENFP: Nymfadora Tonks
ISFJ: Neville Longbottom, Jacob Kovalski
ESFJ: Molly Weasley, Petunia Dursley, Dolorius Pimento ( mahdollisesti ESTJ )
ISFP: Harry Potter, Cho Chang, Cedrik Diggory, Hagrid
ESFP: Ron Weasley, Gildrey Lokhart, Queenie Goldstein
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.

Poissa tipsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori
« Vastaus #22 : Heinäkuu 27, 2017, 15:59:02 »
Sain tuosta testistä INFP- johon koen kyllä samaistuvani paljon. Tuosta aiemmin linkatusta tumblr-postauksesta, jossa puhutaan persoonallisuustyypeistä ja tuvista, tuli ilmi, että INFP- tyyppi on hyvin epätodennäköisesti luihuinen. No, mä olen kumpaakin :D. Koen itseni luihuiseen monien piirteitteni takia, mutta koen myös vahvasti, että INFP on minunlaiseni persoonallisuus. Testissä se oli vielä vahva, oli suuret erot muiden piirteiden kanssa.

Tykkään kanssa kovasti tehdä tuon tyyppisiä testejä. Minun opiskelu- ja tulevaan työhöni itsensä tunteminen on todella tärkeää ja yksi suurimmista työkaluista, joita alan harjoittajalla voi olla. Olen tutustunut itseeni sekä eri testien kautta, kuin ihan vaan pohtimalla ja sanoittamalla sitä, millainen ja kuka minä olen.