Kirjoittaja Aihe: Kirja elokuvaksi  (Luettu 10610 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mopo

 • blue eyed beast
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • tihkusade
 • Pottermore: PurpleThestral133
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kirja elokuvaksi
« Vastaus #25 : Joulukuu 20, 2011, 17:57:30 »
Aikaisemmin olisin vastannut, että haluan nähdä valkokankaalla Nälkäpelit ja Hobitin. Nyt onneksi molemmat unelmani toteutuvat, joten täytyy vain toivoa että elokuvat ovat kirjojen arvoisia. Kumpaankin on ainakin valittu loistavat näyttelijät! En malta odottaa, kun saan nähdä ihanan Josh Hutchersonin esittämässä Peetaa :3 Toivottavasti kaikki ihanat kohtaukset pysyvät mukana (tiedän että tulen pettymään kun jotain kohtauksia on jätetty pois. Yritän kestää).
~I'm the hero of this story. I don't need to be saved~

Poissa Dewill

 • Dracōnem dormientem nunquam tītillandus.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirja elokuvaksi
« Vastaus #26 : Helmikuu 06, 2012, 12:01:57 »
Tähän aiheeseen on ihan pakko vastata, koska tämä aiheuttaa minussa voimakasta halua avautua yhdestä sun toisesta seikasta. Koittakaa kestää, saatan äityä hieman offtopiciin...
En nimittäin haluaisi että mistään hyväksi tituleeraamastani kirjasta tehtäisiin elokuva, koska ne eivät käytännön syistä voi olla uskollisia itse kirjalle. Eli kun kirjasta tehdään elokuva, siihen on pakko lisätä toiminnallisia kohtauksia, jotta siitä tulee kiinnostava, eli myyvä. Eihän kukaan (joka ei ole lukenut kyseistä kirjaa) jaksa katsoa paria tuntia syvällisiä keskusteluja, tai kun joku selittää asioita. Ja sitten olisi se vartti jolloin todella tapahtuu jotain. Eli elokuvakäsikirjoittajien on pakko muokata juonta niin, että asioita selvitetään toiminnan kautta, jotta katsojien mielenkiinto pysyy yllä, ja ennenkaikkea houkuttelisi ihmisiä katsomaan elokuvaa.
Haluan tässä kuitenkin selventää, että itse katsoisin mieluummin kirjoille täysin uskollisia "tylsiä" keskusteluita, mutta kun elokuvateollisuuden on tarkoitus tahkota rahaa. :/
Mutta on kirjojen filmatisoinnissa se hyvä puoli, että se saattaa innostaa monia lukemaan itse kirjan, jos pitää elokuvaa hyvänä tai mielenkiintoisena. (Itse innostuin lukemaan Eragonin nähtyäni elokuvan, juuri siksi että leffa oli hieman sekava...)

TSH on tosiaan minunkin mielestäni onnistunut hyvin, kun sitä vertaa kirjaan, suorastaan mainio, kun vertaan omaan inhokki filmatisointiini Azkabanin vankiin (joka siis on lempikirjani Pottereista), mutta elokuva oli ihan sysip**ka. Suurin osa henkilöistä ei vastannut ollenkaan omia mielikuvitukseni tuotteita, ja ne tavalliset vaatteet! En ole kyennyt tuota elokuvaa katsomaan koskaan uudestaan, kun se oli niin suuri pettymys.

Mutta kun taas mietin asiaa objektiivisesti, on turhaa ja hyödytöntä verrata kirjaa ja elokuva toisiinsa, koska kirja on AINA parempi. Niinpä pyrin nykyään ajattelemaan kirjaa omana kokonaisuutenaan ja elokuvaa omanaan. Näin en pilaa hyvää elokuvanautintoa itseltäni. ^^

Ja sitten vielä elokuvista, joista on tehty kirja. Tällaisia ovat esimerkiksi Star Wars Episodit I-VI. Aivan tajuttoman hyvää luettavaa. Ja mikä parasta, kirjoissa saatetaan avata hieman joitain juttuja jotka jäävät elokuvissa hieman hämäriksi. Näissä ei häiritse juonen uskollisuus - tai uskottomuus -, ja hahmotkin on jo nähty, olettaen että on ensin katsonut elokuvat.

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kirja elokuvaksi
« Vastaus #27 : Maaliskuu 27, 2012, 17:23:47 »
Lainaus
En nimittäin haluaisi että mistään hyväksi tituleeraamastani kirjasta tehtäisiin elokuva, koska ne eivät käytännön syistä voi olla uskollisia itse kirjalle

^Osittain samaa mieltä. Välillä filmatisointi pilaa kirjan. Itsekään en kovin paljon pitänyt Azkabanin vangin filmatisoinnista, sain ikuiset traumat Hermionen pinkistä hupparista..

Toisaalta haluaisin esimerkiksi Keplo Leutokalmoista leffat. Sarja on erittäin hauska, mutta kun sitä miettii, ei se kaikki huumori varmaan välittyisi valkokankaalta niin hyvin.. Toinen esimerkki olisi Septimus Heapit. Upea sarja, ja sen tunnelma ja teemat pystyttäisiin kyllä välittämään, mutta voisi olla lievästi sanottuna kallis projekti tehdä näistä elokuvat, kun kirjojakin on ainakin 6 ja tapahtumapaikatkin vaihtelevat erittäin paljon.

Lisäksi nostan tähän nyt vielä Hobitin, vaikka tiedänkin siitä tulevan joulukuussa elokuvan. En jaksa odottaa! Elämästäni taitaa tulla hivenen yksipuolista (ja YO-kirjoituksiin lukemisesta vähäistä, jos ilmestyy DVD:lle ajoissa) kun tuijotan intona ensin Hobittia ja sitten Sormusten herroja... Varsinkin, kun omistan LotRien pidennetyt versiot. Harmi sinänsä, että Hobitti pilkotaan kahteen osaan, joutuu toista odottamaan vielä vuoden (jollei maailmanloppu tule ennen, omg!) ennen kun näkee sen loppuosan. Panikoin jo nyt, mihin kohtaan ne kehtaavat sen katkaista....

Nyt mennään enemmän offtopiciksi. LotR:ien toteutus leffoina on mielestäni mieletön. Loistavalla tavalla. Niistä näkee, että ohjaaja on myös suuri LotR-fani, ja että ei ole oikaistu mistään, vaan tehty kaikki kunnolla - vaikka muutamat kohdat puuttuvatkin ja joitain on lisätty, ei se häiritse ollenkaan. Ja kun pidennettyjä versioita miettii, niin tunti lisämateriaalia joka elokuvassa - taivas! Pahinkin Tolkien-fani (viitaten tällä itseensä) on tyytyväinen, kun kaikki ihanat, teatteriversiosta puuttuneet kohtaukset ovat pidennetyillä DVD:illä.. Ihanaa, ei voi muuta sanoa.
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."