Kirjoittaja Aihe: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat  (Luettu 5700 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Vampyyrityttö

 • Ankeuttaja
Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« : Elokuu 27, 2007, 19:25:42 »
Onko kukaan katsonut kesällä telkusta vanhoja mustavalkoisia suomalaisia elokuvia? Jos katsoitte mitkä oli mielestänne parhaita? Miksi? Suosittelettekö joitain elokuvia? Itse aloin katsoa suomalaisia elokuvia ja jäin koukkuun! :) Toivon etten ole ainoa. ;) Tässä on itseni top 4:
1. Kaksi vanhaa tukkijätkää - 1951
2. Katariina ja munkkiniemen kreivi - 1943
3. Kulkurin valssi - 1941
4.Lumikki ja 7 jätkää - 1953
Ja mielestäni yksi klassikko on Tuntematon sotilas - 1955. Se tulee katsottua joka itsenäisyys päivä. :)
Se miksi vanhat elokuvat minua viehättää on:
1. Kuvaus paikat (kunniaaan suomen kaunis luonto)
2. Näyttelijät (ei aina samat näyttelijät mitkä nyt pyörii kaikki alla. Näyttelijät tuntuvat tekevän sitä enemmän tunteella. (mielestäni.))
3. Rikkikuva (ei viimesen päälle siloitettuja rikki kuvia :) )
4. Musiikki (pidän paljon vanhojen elokuvien musiikista, en osaa sitä perustella.)
5. TUNNELMA (vanhoissa elokuvissa se tunnelma on niin erillainen ja niissä on tunnetta!

-Vampyyrityttö (vanhojen suomalaisten elokuvien fani)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 27, 2007, 19:29:44 kirjoittanut Vampyyrityttö »

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #1 : Elokuu 27, 2007, 20:25:26 »
Jep, olen katsonut ^^

Oikeastaan monet kesäpäivät meni katsellessa noita elokuiva, ja löytyi muutamia ihan positiivisiä yllätyksiäkin. Useinhan vanhoissa kotimaisissa leffoissa on yksi pahah vika. Ne toistavat itseään. Tukkimiehen elämsätä kertovat ovat tietysti asia erikseen, ja (kai?) se kuului 40- luvulle, mutta siltikin asiat toistavat itseään. Poika rakastuu tyttöön, jolla on ihanat letit ( x3), ja sitten tulee joku selkkaus, mutta kuitenkin he suutelevat auringonlaskussa. Tai no, ei ehkä ihan noin, mutta kuitenkin. Mutta jollakin tapaa ne ovat tietenkin persoonallisia, ja etenkin on hauska huomata se, että ihmiset laulavat koko ajan :D

Paras elokuva? Hmm, en ehkä tiedä siitä, mutta takuulla tiedän mikä on huonoin; Tytön huivi. Mies kiertelee ympäri Suomea (suomeksi siis kulkuri), rakastuu pitkälettiseen tyttöön, mutta lähtee veks toisen naisen perässä, ja vokottelee kaiken maailman naisia jätettyään sen tumman, jonka perässä lähti. Kuitenkin vokoteltuaan miljoonaa eri naista, hän palaa vaalealettipäisen luo. Eikä se mies ollut edes hyvännäköinen! x3
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #2 : Elokuu 28, 2007, 17:40:56 »
Kesällä ei niitä kamalasti tullut katsottua, mutta silloin tällöin muulloin olen katsonut. Etenkin juuri itsenäisyyspäivänä tulee juuri Tuntematon aina katsottua, jos ei kokonaan niin ainakin osaksi.

Itse rakastan kaikista eniten Katariina ja Munkkiniemen kreiviä. Katsoin sen ensimmäisen kerran monta vuotta sitten ja menetin sydämeni. Se vain on niin koskettava tarina, romanttinen ja traaginen mutta ah, saa onnellisen lopun. Ja tietenkin, Romanssi on aivan ihana kappale, etenkin juuri alkuperäinen, Leif Wagerin laulama. Minulla tulee aina tippa linssiin etenkin siinä kohtaa kun kreivi soittaa sitä viulullaan. <3 Olin onnesta soikeana kun näin Kreivin DVD'n yhdessä kaupassa, silloin minulla ei ollut rahaa mukana, mutta seuraavalla kerralla sinne mennessäni pidän kyllä huolen että se lähtee mukaani.

Sitten lapsena eräs lempielokuvistani oli se suomalainen mustavalkoinen Prinsessa Ruusunen, joka oli myös äitini lemppari lapsena. Muistan kuinka hyvä se oli kun sen lapsena katsoi, aivan ihana ja sadunomainen. Mutta tässä jonkun aikaa sitten se tuli telkkarista (kesällä?) ja innoissamme katsoimme sen. Kuitenkaan se ei ollut enää yhtä hyvä, silloin lapsena se oli aivan erilainen. Harmillista.. Mutta viihdyttävä se silti oli, pakko myöntää. "Sam Sam Sam, missä se riivatun poika on on on."

Vanhat suomalaiset elokuvat ovat ihania, ihan totta että niissä on aivan erinlainen tunnelma. Eikä todellakaan luontoa tule unohtaa, mikä olisikaan kauniinpaa kuin Suomen suviyöt? Mutta juu, minä pidän.

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #3 : Lokakuu 06, 2007, 10:16:45 »
Ainoat, joita voin yökkimättä katsoa, ovat Tuntematon Sotilas (jokavuotinen perinne), Komisario Palmut ja Spede-leffat (mitä...?). Kaikki muu on minulle jotakin ihan vierasta.
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Poissa Less

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #4 : Lokakuu 20, 2007, 20:36:42 »
Rakastan Martti Katajiston elokuvia - niiden ei edes tarvitse olla hyviä, kunhan vain Marttia näkee. Ihastuin ko. herraan pari vuotta sitten Katariina kaunis leski -elokuvan kautta, ja siitä lähtien olen katsonut jokaisen hänen elokuvansa siinä järjestyksessä kun TV2 on niitä esittänyt.

Eli lempielokuvia (joihin sisältyy Martti) ovat Kanavan laidalla, Mä oksalla ylimmällä, Nina ja Erik, sekä tämä jo mainittu Prinsessa Ruusunen.

Sitten martittomista elokuvista pidän Niskavuori-elokuvista (en ole niitä kaikkia nähnyt, mutta ne pari jotka olen olivat ihan hyviä) ja Pekka ja Pätkä -elokuvat (se lumimies-elokuva on edelleen aivan mahti :D). Myös minunkin sydämeni valloitti Katariina ja munkkiniemen kreivi, silloin kun se viimeksi tuli TV:stä. Se kohta kun Leif laulaa Romanssia, ei hyvä luoja miten sulin. <3 Elokuvan jälkeen meni pari minuuttia ja aloin itkemään, kun tajusin kuinka romanttinen se oli.
...minäkin tahdon romantiikkaa elämääni, prkl...

Vampyyrityttö

 • Ankeuttaja
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #5 : Lokakuu 21, 2007, 20:09:55 »
Minä suomalaisia vanhoja elokuvia katsellessani olen alkanut bongaamaan, joitain näyttelijöitä, jotka ovat tuolloin olleet melko tai todella nuoria esim. Pentti Siimes joka muutama päivä sitten näytteli elokuvassa Kasarmin tytär, 1954. Pentti oli tuolloin nuori ja muistin heti, että tuohan on tuo joka oli  Uuno Turhapuro – This Is My Life elokuvassa vuonna 2004. Vanhoissa suomalasissa elokuvissa myös lauletaan paljon, olen miettinyt laulettiinko tuolloin todella noin paljon siis arkipäivisin ja jokapäiväisessä elämässä. Tuskin, mutta elokuvat ainakin antavat sellaisen kuvan. :)
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 17, 2007, 20:43:00 kirjoittanut Vampyyrityttö »

Poissa Kuupposen päivä

 • Vuotislainen
 • Pottermore: NightGold9667
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #6 : Marraskuu 17, 2007, 12:23:45 »
Minusta Komissario Palmu -elokuvat ovat hauskoja. Jokaisen olen muistaakseni katsonut, mutta pitäisi katsoa uudestaan, koska osasta en enää muista juuri mitään. Pentti Siimes on muuten ihan hiton hyvä näyttelijä, yksi kaikkien aikojen suosikeistani.

Pekka ja pätkä -leffat ovat ihan hauskoja myös. Katsoin niitä pienenä aika paljonkin ja voin sanoa, että Pätkä on lempparini niissä.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #7 : Joulukuu 23, 2009, 09:11:31 »
Hirmu elokuvien katsoja en ole, mutta kyllä näitä vanhoja suomalaisia elokuvia tulee aina silloin tällöin katsottua. Tuohan se hauskaa vaihtelua ainakin, jos ei muuta.

Omia lemppareitani ovat ehdottomasti Pekka ja Pätkä elokuvat! Näitä esitettiin jossain vaiheessa ala-asteella ollessani aika paljon, ja aina oli kiire noina päivinä kotiin :) Hauskoja, totta tosiaan!

Toiseksi lemppariksini alkaa nousta Tuntematon sotilas. Tänä itsenäisyyspäivänä en nähnyt sitä ihan kokonaan, mutta ensi vuonna paremmalla tuurilla.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Blackie

 • Summer girl
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Eksentrinen ja ristiriita.
Vs: Parhaat vanhat suomalaiset elokuvat
« Vastaus #8 : Toukokuu 02, 2010, 19:29:44 »
Pienenä katsoin vanhoja mustavalkoisia Suomi-filmejä mielelläni. Sitten jossain tuolla ala-asteella tuli vaihe ettei niitä kestänyt katsella mustavalkoisuuden takia. Nyt olen pikkuhiljaa alkanut taas oppia katsomaan niitä.

Spedet ja Komisario Palmut on tullut nähtyä ja pidettyä. Ehdoton suosikkini on kuitenkin legendaarinen Suomi-elokuva alkuperäinen Tuntematon sotilas. Itsenäisyyspäivälle muodostunut perinne.

Lasketaanko Edvin Laineen Täällä pohjantähden alla ja Akseli & Elina-elokuvat vielä näihin vanhoihin elokuviin? Ne ovat jo väreissä ja taitavat olla tuolta 1970-luvulta.
Onko mitään ihanampaa kuin uiminen, aallokko ja ksätuuli vartalollasi!?

Uusi alku elokuussa.