Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
1
Jästitieto / ASMR Tylypahkan linnassa
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Lokakuu 19, 2018, 22:18:23 »
Varmaan kaikki ovat kuulleet ASMR:stä? Jos asia on jollekulle tuntematon, niin periaatteessa lyhyet selitys on että katselemalla ja/tai kuuntelemalla erilaisia videoita saadaan mukavalta tuntuvia kihelmöiviä tuntemuksia. Ei, hommassa ei ole mitään lapsille sopimatonta. Videot voivat sisältää vaikka kuiskailua tai naputuksia tai vaikkapa hiusten harjaamisesta lähtevää ääntä. Niiden on tarkoitus olla rauhoittavia. Kaikki eivät saa mitään tuntemuksia ASMR-videoista, ja eri ihmisille eri videot saattavat toimia paremmin. Kokeilemalla se selviää. Lue lisää ilmiöstä vaikkapa Wikipediasta.

Syy, miksi tämä ketju on täällä Harry Potter -osastolla on se, että löysin videon joka yhdistää Harry Potteria ja ASMR:ää: The Portraits of Hogwarts (ASMR). Tässä videossa kymmenen ASMR-videoiden tekijää on yhdistänyt voimansa, ja tehnyt videon jossa katsoja/kuuntelija on Tylypahkan sokkeloisiin käytäviin eksynyt oppilas, joka harhaillessaan linnassa juttelee linnan tauluhahmoille. Tauluhahmot kuiskivat ja huokailevat, naputtelevat ja rapsuttelevat, sivelevät ja taikovat... ja toivon mukaan aiheuttavat mukavaa kihelmöintiä.

Mitä mieltä olit? Miltä tuntui?
2
Minuun nuo tuollaiset ikävämmät tyypit aina kolahtavat, joten odotan herran esittelyä oikein innolla. Mutta tosiaan, emmehän me tiedä kuinka traaginen tarina tässä on taustalla, ties mitä traumoja mies sieltä sodasta saanut. >:) Jänskää!

Täällä myös uudelleenherännyt vuotislainen! :)
3
Muuta ei tiedetä. Sepä siinä on. Emme tunne Theseusta tämän perusteella ollenkaan. Suorastaan, tunnemme vain hänestä huhuja. Ja teemme arvioita näiden huhujen perusteella, vaikka hän itse on tuskin avannut suutansakaan.

Toki, näyttää siltä, että tuleva leffa haluaa saada meidät olemaan häntä vastaan. Itse kuitenkin näen että on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä, kun hänellä itsellään on ollut ruutuaikaa, mitä, sekuntti pari. Joten minulla ei ole häntä mitään vastaan tässä vaiheessa. Enkä toisaalta voi sanoa pitävänikään hänestä. En tiedä koko tyyppiä. Annan hänen mielelläni avata suunsa ensin elokuvassa itsessään.

Ps, siistiä olla pitkästä aikaa Vuotiksessa. Viime kerrasta on vuosia!
4
Mitä mieltä olette Liskon vanhemmasta veljestä, Theseuksesta? Häntä ei edes nähty ensimmäisessä leffassa, mainittiin vaan, mutta aloin inhoamaan häntä jo silloin. Muistatte varmaan kohtauksen, kun Lisko on raahattu kansainvälisistä velhoista koostuvan joukon eteen, ja käydään seuraava keskustelu:

Lainaus
Britannian lähettiläs: Scamander?
Lisko: Ooh - öö - päivää, ministeri.
Momolu Wotorson: Theseus Scamander? Sotasankari?
Britannian lähettiläs: Ei, tämä on hänen pikkuveljensä. Ja mitä Merlinin nimeen te teette New Yorkissa?

Jotenkin tuo kohtaus sai minut tuntemaan suurta sympatiaa Liskoa kohtaan. Vähän nörtti ja höperö, mutta todella kiltti ja hyväntahtoinen ihminen, joka selvästi on kasvanut suuren ja suositun veljen varjossa.

Ja sitten kun...

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

... niin en voi muuta kuin todeta, että Theseus vaikuttaa erittäin ärsyttävältä ja kovasydämiseltä tyypiltä, joka ei ansaitse saamaansa ihailua. Suututtaa!

Sitä paitsi hän näyttää kaikissa kuvissakin niin omahyväiseltä, että pahaa tekee. Hyi! Inhoan tätä tyyppiä sydämeni pohjasta!
5
Mua tää paljastus harmittaa ihan silmittömästi, mutta täytyy nyt odotella ihan rauhassa, että mitä se leffa tuo mukanaan. Mä en suoraan sanottuna tykkää siitä, että Rowling pudottelee näitä faktoja näin kahdenkymmenen vuoden jälkeen, koska se a) ärsyttää know-it-all -ihmisen mieltä, kun ei enää tiedäkään kaikkea, koska infoa on niin paljon kirjojen ulkopuolella, b) joku Rowlingin tavassa pudottaa näitä on kuohuttavaa, vähän sama kun cursed child keskustelu kärjistyi niin pahasti, että oli suoranainen synti jos ei aina ollutkaan nähnyt Hermionea tummaihoisena, vaikka koko ihonväriä ei oltu missään mainittu, Row on sillä lailla ehdoton, että se ottaa aivoon (:D) ja c) koska Potterit on niin upea kokonaisuus, ja niistä on löytänyt sen tutun ja turvallisen, rakkaan kodin, sitä pelkää jatkuvasti, että osa siitä taiasta katoaa näiden uusien infojen myötä. Tietysti lukukokemus ja tunteet koskien kutakin hahmoa, kohtausta jne muuttuu muutenkin jokaisella lukukerralla, mutta olisin niin mieluummin halunnut, että tää leffasarja olisi pysynyt erillisenä kokonaisuutena. Toivon todella, että Grindelwald on ihan todella selkeästi erilainen kuin Voldemort, ettei tule Pimeyden lordiin mitään copy cat-viboja. Joskus ennenkin on huomattu, että kirjailijat/tv-sarjan tekijät osaavat pilata omat aiemmat hahmonsa uudella materiaalilla, kun pitää luonnollisesti aina uusilla hahmoilla pyrkiä parempaan (tai tässä tapauksessa pahempaan) tai vaikka viisaampaan kuin edeltäjänsä. Toisaalta taikamaailma on upea ja laaja, sinne mahtuu kaikenlaista, ja tykkään siitä aikuisemmasta tunteesta, mikä Ihmeotuksissa on. Kun velhot ovat vanhempia, he myös osaavat enemmän ja siten voivat näyttää erityisosaamisiaan (ja samalla velhomaailmaa) yleisölle paremmin.

Palatakseni Naginiin, Lupin tuolla ylempänä jossain kohtaa sanoi, tää paljastus tarkoittaa sitä, että Naginilla ja Voldemortilla oli käytännössä samanlainen tilanne kun Harrylla ja Voldemortilla: Voldemortin sielunpalanen jossain elävässä, joka on/oli joskus velho/noita. Koska rrrakastan Voldemortin ja Harryn suhteen erityislaatuisuutta, mua ottaa tää asia ehkä eniten tässä päähän. Lisäksi se vie vähän ytyä myös itse kärmeskieleltä, koska on eri asia keskustella kokoajan jonkun ajattelevan kanssa, joka on joskus ollut ihminen, kuin keskustella käärmeen kanssa (musta se on aina ollut tosi cool ajatus, haha).

En mäkään koskaan pitänyt Naginia tavallisena käärmeenä, mutta ehkä jollain tavalla samalla lailla maagisena, kuin nuo muut ns tavalliset, mutta kuitenkin velhojen lemmikkeinä toimivat eläimet. Ajattelin, että Voldemort on viehtynyt suureen käärmeeseen, koska se on nimenomaan Luihuisen symboli, ja siten melkein sukua, haha, kun Tomppa kerran oli Luihuisen perillinen. Ja selviytyäkseen siitä ruma sikiö -vaiheestaan, Voldemort tarvitsi vahvistuakseen sitä jotain, mitä Matohäntä sitten lypsi Naginista. Tätähän on nyt spekuloitu, että se on jotain tätä maagista, kirottua verta.

On toki mahdollista, että elokuva on ihan loistava, ja innostun syvästi asiasta, mutta näin äkkiseltään (tai no, parin viikon jälkeen, koska aluksi olin ihan kihinäraivoissani) sai kyllä aikaan samat fiilikset kun cursed child. Jos tässä on takana mitään romanttista, mun vereni kyllä kiehuu yli. ;D
6
Ajattelin itse pukeutua koulupukuun, omaa tupaa edustaen tietysti. Mennäänhän leffassa kuitenkin käymään Tylypahkassa. <3
7
Menossa! Ikävästi arki-iltana, mutta pakkohan tuonne oli ostaa lippu, vaikka en tosiaan seuraakaan saanut :D Kaulaan laitan varmaan tupahuivin, mutta sen enempää en viitsi pukeutua.
8
Ihmeotukset ja Liskon aikainen velhomaailma / Vs: Ihmeotukset 2 -premiere
« Uusin viesti kirjoittanut Lupin Lokakuu 18, 2018, 11:04:21 »
Olisi hienoa saada jotain raporttia tuolta tapahtumasta tännekin :)
9
Tuossa aikaisemmin jo linkitetyssä sukupuussa on yksityiskohta, joka tuntuu vähän oudolle minusta. Siinä on nähdäkseni ilmoitettu ihmisten "rotu". Perheen isä on kokonaan valkoinen, äiti on kokonaan musta, ja tyttären kasvot ovat toiselta puolelta mustat ja toiselta valkoiset. Aikaisemminhan velhomaailmassa ihmisten väri on tuntunut hyvin yhdentekevältä, ja se on korkeintaan mainittu ohimennen. Erottelua on sitten tehty puhdasverisyyden tai puoliverisyyden mukaan, ja sillä lailla kuvattu rasismin järjettömyyttä. Miksi siis tässä sukupuussa on tarkasti merkattu etninen tausta? Vähän creepyä. Onko se kenties osa Grindelwaldin ideologiaa? 
10
Huomaathan että tämä keskustelu SPOILAA vielä ilmestymätöntä Grindelwaldin rikokset -leffaa? Hyvä, jatketaan.

Credencen, eli suomalaisittain Valion, taustaa on arvailtu ensimmäisen leffan jälkeen. Teorioita on ollut monia, yksi suosituimmista taisi olla että kalpea ja tummatukkainen Valio olisi Kalkaroksen isä tai isoisä. Sen me tiesimme, että Barebone ei ole hänen oikea sukunimensä, vaan hänen ilkeän adoptioäitinsä nimi. Voimme myös olettaa, että Valio ei ole hänen oikea nimensä, koska adoptioäidin lapsilla oli hyvin yhtenäiset, yleensä jotain hyvettä merkitsevät nimet: Modesty, Chastity (jotka suomeksi tarkoittavat vaatimattomuutta ja siveyttä). Eli kuka on tämä poika, ja mikä on hänen oikea nimensä? Se jäi epäselväksi.

Tästä eteenpäin tämä ketju alkaa SPOILATA. Ei sitten valiteta.

Kakkosleffasta on kuitenkin julkaistu jo pätkiä, muun muassa tämä sukupuu, joka paljastaa Valion todellisen taustan: hän on pesunkestävä Lestrange! Ja kaiken lisäksi salaperäisen, Liskon sydämen murskanneen Letan velipuoli! Hänen oikea, alkuperäinen nimensä oli Corvus Lestrange.

Homma toimi siis näin: Valion isä, jonka nimi myös oli Corvus Lestrange, sai lapsia kahden noidan kanssa. Ensimmäisestä suhteesta Laurena Kama-nimiseen noitaan syntyi tytär Leta, noin vuonna 1897, ainakin jos oletamme että hän on saman ikäinen kuin Lisko. Toisesta suhteesta noita Clarisse Trembleyn kanssa, noin kymmenen vuotta Letan syntymän jälkeen, syntyi poika joka sai isänsä mukaan nimen Corvus. Tämä on siis Valio. Nähtävästi Clarencen äiti kuoli jossain vaiheessa, ja jollakin tavalla Valio joutui Amerikkaan, noituutta vihaavan Mary Lou Barebonen kasvatettavaksi. 

Tässä siis se, mitä tuosta ylläolevasta kuvasta voi päätellä. Se jättää kuitenkin paljon epäselväksi. Minkälainen tyyppi tämä vanhempi Corvus Lestrange oli? Oliko hän naimisissa sekä Laurenan että Clarissen kanssa? Laurena kuulemma nähdään Grindelwaldin rikokset -leffassa, joten hän lienee elossa vielä 1920-luvun lopussa, jos kyseessä ei sitten ole takauma. Erosiko Corvus vanhempi hänestä ja meni naimisiin Clarissen kanssa? Vai oliko Clarisse sivusuhde? Vai oliko Laurena sivusuhde? Sukupuun kuvassa kumpikin on kytketty Corvukseen merkillä, joka muistuttaa kahta sormusta, sen perusteella voisi kuvitella heidän olleen naimisissa. Oliko siis avioero (ja uudelleen avioituminen!) mahdollista velhojen ja noitien joukossa jo 1900-luvun alussa? Se on muistaakseni ainakin jästeiltä kielletty tuossa vaiheessa. Laurenalla on myös toinen lapsi, Letan velipuoli Yusuf. Onko hän nuorempi vai vanhempi kuin Leta? Kai se selviää jossain vaiheessa.

Ja sitäkin voi pohtia, miten Valio joutui Amerikkaan, ja Barebonen käsiin. Oma teoriani on se, että hänen äitinsä Clarisse jostain syystä halusi paeta Corvus vanhempaa, ja siksi piilotti poikansa paikkaan missä hän arveli tämän olevan ehdottomasti turvassa, eli paikkaan jossa taikuus a) on tarkasti piilossa, ja vielä parempaan piiloon b) sellaisen ihmisen hoivaan, joka vastustaa taikuutta kovaäänisesti ja näkyvästi. Haluan olettaa, että joko Clarisse ei tiennyt obskuriaalien(?) olemassaolosta, tai sitten että hän pelkäsi niin paljon poikansa puolesta, että näki riskin pienempänä pahana kuin sen että Lestranget löytäisivät Valion. On selvää, että Mary Lou Barebone tiesi Valion äidin olevan noita, koska hän kuvasi tätä Valiolle sanoilla "wicked, unnatural woman"... mitä muuta se voisi merkitä, kuin noituutta?

Toivottavasti kakkosleffassa tulee lisää tietoa tästä asiasta. Ainakin vaikuttaa jännittävältä!


Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10