Kirjoittaja Aihe: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?  (Luettu 29303 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« : Heinäkuu 13, 2004, 13:46:19 »
katselen tässä juuri MTV:tä josta tulee taas yksi puuduttavan tylsä räp-musiikkivideo, joka pääasiassa koostuu siitä, että puolialastomat naiset ketkuttavat itseään laulajaa vasten ja coolein mimmi laulajan silmissä on se, kenen ryntäät näkyy niin paljon että hädintuskin nännit jää piiloon topin alle.
Miksi?
Olen itse huomanut että tämä käytäntö on ainakin johtanut siihen ettei baariin/diskoon mentyään voi rauhassa enää tanssahdella kavereiden kanssa, kun joutuu jatkuvasti kokemaan yllätyshyökkäyksiä takaapäin jotka kohdistuvat rintoihin tai takapuoleen.
Muutenkin useista musiikkivideoista on tullut ihan kieroutuneita. Ilmeisesti nuorten naisartistien ja tyttöbändien velvollisuus on pitää mahdollisimman vähän päällään musiikkivideoissaan pyrkiessään kuuluisuuteen. Esim Sugababes, joka on kerrassaan loistava tyttötrio soundinsa puolesta hilluu uudella musavideollaan niin vähissä vaatteissa kuin vain on lain puolesta mahdollista.
Miksi?

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 13, 2004, 15:06:25 »
Haa! Vihdoinkin joku otti asian esille. Se ilmiö on äärettömän ärsyttävä ja puuduttava. x____X Olen itsekin miettinyt samaa asiaa monta vuotta. En ole päässyt sen kummempiin tuloksiin, kuin että

1) Rap-kulttuuriin kuuluu "herutus", ja onhan se nyt äärimmäisen kuulia hillua tosi kuuluisassa rap-videossa puolialastomana hei. VähäX ihQ pääsee telkkariin!!!111
2) Jotkut naisbändit/artistit ovat malttamattomia ja tahtovat päästä kuuluisaksi nopeasti. Mikäs sitä vauhdittaisi enemmän kuin vähäpukeisuus.
3) Jotkut naiset/tytöt yksinkertaisesti pitävät katseiden keräilystä ja itsensä näyttelemisestä.

Surullista.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #2 : Heinäkuu 13, 2004, 15:23:49 »
loistava esimerkki on mielestäni rakkaan Britneymme muodonmuutos kiltistä siveydensipulista haarojaan levitteleväksi ällötykseksi. britney on muutenkin tempauksineen niin hirveä esikuva nuorille, että huh huh.
Ja kuitenkin kyseinen neitikin vain kopioi Madonnan edesottamuksia, mutta jostain syystä Madonnan musiikki on kuitenkin ylittänyt Britneyn tuhatkertaisesti.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Pelkkää viihdettä.
« Vastaus #3 : Heinäkuu 13, 2004, 17:20:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Seireeni"
1) Rap-kulttuuriin kuuluu "herutus", ja onhan se nyt äärimmäisen kuulia hillua tosi kuuluisassa rap-videossa puolialastomana hei. VähäX ihQ pääsee telkkariin!!!111
.


Kun olen tuosta terminologiasta niin obsessioitunut, on pakko ottaa tähänkin kantaa. Itselläni ei varsinaisesti ole asiasta niin vankkoja mielipiteitä, mutta eräs hiphop-kulttuurin parissa vuosikymmeniä vaikuttanut, tietyissa piireissä kuuluisakin, henkilö puhui tässä taannoin eräässä haastattelussa eroista rap-kulttuurin ja hiphop-kulttuurin välillä.

Rap-kulttuuriin voi todellakin mielestäni sisällyttää tämän kaiken mtv-moskan, jota syötetään joka tuutista. Kaikki räppärit kuulostavat samalta. Vielä kymmenen vuotta sitten oli loukkaus plagioida toisen tyyliä, nykyisin se on suorastaan suvaittavaa, koska levy-yhtiöt ovat "huomanneet", että juuri tietyltä kuulostavat artistit myyvät. Levydiiliä ei saa, ellei kuulosta 50centiltä tai Eminemiltä. Tämä on johtanut siihen, että koko genre on harmaata mössöä, missään ei ole mitään kontrastia. Kuitenkin, heti kun mennään vähänkin syvemmälle, alkaa tyylien kirjo erottua. Gurun haastattelusta sain kärjistettynä sellaisen käsityksen, että tässä kulkee raja rap-kulttuurin ja hiphop-kulttuurin välillä. Rap-videoissa esiintyvät vähäpukeiset naiset eivät liity mitenkään hiphoppiin, kun taas deejiillä ei ole mitään tekemistä rap-kulttuurin kanssa. Rap=rappin' eli "rytmikästä puhemusiikkia" kuten joku valopää on joskus maininnut. Rap on termi vain tälle artikulaatio-tavalle. Omasta mielestäni yleinen käsitys koko hiphop-kulttuurista taas on hieman median muokkaama. Kuulostaa järjettömältä että joku harrastaisi "hiphoppia" ja näinollen jokaista "neljää elementtiä". Toki hiphop-musiikkiin on aina yhdistetty b-boying ja maalaaminen, mutta edelleen, jos joku tulee kertomaan minulle elävänsä ja hengittävänsä sataprosenttista hiphoppia, on tätä ihmistä hankala ottaa tosissaan. Tämä meni nyt jo niin paljon ohi aiheen, että sanon yhteenvetona "Thin line between raw and jiggy!"

Itse topicin aiheeseen vastatakseni: Seksi myy. On aina myynyt ja tulee aina myymään ja mitä "avarakatseisempia" aikoja elämme, sitä vähemmän vaatteita noissa videoissa tullaan näkemään. Kyse on vain siitä kuinka seksistä myyntikikkana on tullut yleisesti hyväksytty. Toki aistillisuus on ollut myyvää, mutta tämän päivän musiikkivideoista paistaa läpi jo silkka "porno". Ainoa hyvä näkemäni seksiä sitältävä musiikkivideo oli selkeästi Soman 'Hetket ennen minua'.

Markkinavoimien ei tulisi määrätä kun kyse on(pitäisi olla) 'taiteesta'.

Once

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #4 : Heinäkuu 13, 2004, 20:25:50 »
Jos olettaa, että mtv-uloste edustaa kaikkea hiphopia, voi samantien sanoa, että him on death metalia...
Minua voisi kutsua ainakin jollakin tasolla hoppariksi (joka tosin kuuntelee nightwishia ja saa välillä goottikohtauksia..). Harrastan hiphop-tanssia ja olen menossa erään pienryhmän mukana edustamaan suomea Bremenin MM-kisoissa. Joillekin hiphop saattaa tarkoittaa pieniä vaatteitta ja tasaisen tylsää jumputusta. Jos tutustuu asiaan vähän tarkemmin huomaa, että joillain hiphop laulajilla on jotain sanottavaakin ja tanssijat saattavat hyppiä ympäriinsä iskän vanhoissa college-housuissa ja XXL T-paidassa. Puolialastomat naiset ovat pelkkä markkinointikikka. Ärsyttävä sellainen, mutta loppujen lopuksi siitä valittamalla saa helposti kukkahattutädin leiman... Helpoin tapa selvitä näistä aivokuolleista itsensäpaljastajista on vaihtaa kanavaa. Tai tulla telaketjufeministiksi.

Kuuttis

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #5 : Heinäkuu 14, 2004, 01:02:08 »
Jos haluatte nähdä seksiä sisältävän hyvän musiikkivideon, katsokaa Placebon Special Needs. Siinä on kuulkaa tyyliä + kauniisti kuvattu.

Itseäni eniten ärsyttää median tekopyhyys tästä aiheesta. Kyllähän toki annetaan ihmisten kyykkiä videoissa vaatteissa jotka eivät mahtuisi barbeillekaan, mutta esim. Christina Aguilera joutui sensuroimaan videostaan kaksi miestä jotka suutelivat, ja niin Beautiful-videossa siitä näytettiin vain osa. Kun taas kyseisen artistin muut videot...

-Kuuttis

Once

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #6 : Heinäkuu 14, 2004, 01:26:40 »
Menee vielä monta, monta vuotta ennen kuin MTV:llä nähdään mitään homoihin viittaavaakaan... Homoseksuaalisuus on tabu, se on likaista, se on SAIRASTA! Lesbot taas on ihan normaaleja, t.a.t.u märissä T-paidoissa jne. on vain seksikästä, mitä vikaa siinä on, tyttörakkaushan on kaunista (lue:kiihottavaa). tästä voisi päätellä, että suurin osa MTV-"viihteestä" on suunnattu miehille.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #7 : Heinäkuu 14, 2004, 04:19:43 »
Once: En tiedä kuinka paljon hiphop-tanssilla on tekemistä hiphopin kanssa. Asiaan perehtymattömänä en vanno mitään, mutta tuntuu että se on lähinnä jonkun Aira Samulinin lanseeraama tanssi.

Hiphop-laulaja ei myöskään tarkoita mitään. Mitä on hiphop-laulu? Rap ei ole laulua, se on "rytmikästä puhemusiikkia" tai miten sen nyt sanoisi, rytmikästä lausuntaa tai miten ikinä sen tahdotkaan sen määritellä (tässä aihe josta en varmasti ikinä tule pääsemään eroon) Laulu on melodista, eikä välttämättä noudata minkäänlaista rytmiä. Räbäytys on tälle lähinnä vastakohta.

Tulee mieleeni eräs radiossa näinä päivinä turhan paljon soittoa saava kappale, joka kertoo rap-laulajan vapaapäivästä.

Poissa elton

 • kevään henkäys
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • uudelleen herännyt
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #8 : Heinäkuu 14, 2004, 08:50:52 »
Once: En usko, että siihen menee nyt niin hirveän kauan koska Christina Aguileran Beatiful -biisin musiikkivideossa oli homopari, se oli suloista.

Myönnän kyllä, että vaihdan kanavaa jos siinä alkaa keikkua puolialastomia/alastomia naisia..
Joskus pelkään olevani niin kaunis, että kauneuteni pettää minut.

Lils

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #9 : Heinäkuu 14, 2004, 15:30:52 »
Minuakin nuo puolialastomat naiset musiikkivideoissa ärsyttävät. Itse asiassa todella paljon.  Mielestäni se on jo naisia halventavaa, että kykitään ruudussa vähissä vaatteissa jotta miehet saisivat siitä iloa itselleen. Yhh. Ja todennäköisesti tämä tehdään suurista summista. Niin, rahan ja maineen takia. Joku rap-artisti laulamassa autoista ja naisistaan puolialastomien ja ähkivien naisten (joita on lähes poikkeuksetta ainakin viisi..) on todella yleinen ja surullinen näky. Siinäpä loistava esimerkki nuorille pojille.. Lisäksi nämä naiset ovat usein silikoneja täyteen ahdettuja ja varmasti joskus tietokoneellakin muokattuja. Helposti näitä videoita innoissaan katsovat nuoret pojat saavat sellaisen kuvan, että naisten kuuluukin olla tuollaisia.

Videot, joissa seksiä esitetään kauniina asiana, ovat ok. Esimerkiksi "asiallinen" suutelu tai hyväily videoissa eivät minua haittaa, kunhan siellä sängyssä tai missä tämä nyt tapahtuukaan, ole viittä naista sentään.. Ja hyväksyn kyllä vastakkaisenkin sukupuolen suutelun videoissa. Ei siinä mitään kamalaa pitäisi olla.

Silti, nykyajan musiikkivideoissa seksiä on liikaa. Tämä paljon puhuttu MTV kaipaa enemmän sellaisia hienoja tai kauniita videoita, joissa ei ole tippaakaan seksiä. Esimerkkinä nyt vaikka Placebon "Pure Morning", joka on aivan upea video, jota katsoessa pitää suorastaan haukkoa henkeä kun se on niin hieno. :)

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #10 : Heinäkuu 15, 2004, 11:28:01 »
kerätäänkö adressi musatelevisioo lähetettäväksi, missä pyydetään niitä vähentämään kyseisiä videoita?

Nojaa, totuushan on se että musatelevisio soittaa, mitä nuoret haluavat nähdä ja ennenkaikea sitä, mikä on tarjonta. tiedän että olisi muutakin tarjottavaa kuin räppiä (älkääkä nyt hyökätkö mun kimppun kun puhun räpistä taroittaen mm. Nellyä).

Mietin vaan että miksi kyseiset artistit haluavat vuodesta toiseen tehdä samoja kaavamaisia videoita, miksi vidoiden tekijät haluavat tehdä niitä ja tosiaan, miksi tytöt haluavat niissä esiintyä..

mielestäni mukava poikkeus videovirrassa on aina ollut eminem, sillä hyvin harvoin eminemin videoilla on ollut tissitypyköitä (paitsi D12 My Band videon alku) vaan videot keskittyvät eminemin muihin temppuihin.

rokkienkeli

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #11 : Heinäkuu 16, 2004, 23:29:00 »
Itseäni ärsyttää tuo myös, että videoilla on vähäpukeisia naisia. Jotenkin siitä saa sen kuvan, että naisten tehtävä on vain heilua vähäpukeisena miesten ympärillä.  :roll:  Mielestäni oikeastaan halventavaa. Ja se ärsyttää että suurin osa videoista toistaa sitä samaa kaavaa: autoja, naisia yms.

Ja sitten se että MTV:ltä tulee rap/rnb/pop-"tähtien" musavideoita ja artistit kuulostavat toistensa kopioilta eikä niitä tunnista toisistaan ja heillä on ehkä se yksi muovinen "hitti" joka pyörii kanavalla pari-kolme viikkoa ja katoaa sitten pois.

Oollah

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #12 : Heinäkuu 18, 2004, 23:13:32 »
Vähäpukeisuutta enemmän minua rassaa ihmisten - ja useimmiten tässä asemassa ovat naiset - esineellistäminen. Kauniita ihmisiä on miellyttävä katsoa (se, mikä kenestäkin nyt sitten on kaunista, on tietysti taas toinen juttu), mutta sitä, että kauniit, vähäpukeiset tytöt rinnastetaan autoihin, rahaan ja yleiseen bling-bling -meininkiin, ei ole. Minusta. (Kivoja pikku Stepford-naisia koko joukko... varmaan kokkaavatkin kivasti, kiillottavat kengät - ja kaikki hymyssä suin? :P)

Tokihan video nyt pituudensakin takia on useasti tarinankerronnallisesti joltisensakin kärjistetty formaatti, ja toisaalta ajan arvoja heijasteleva. Vastaiskua feminismille? Naisten yltiöesineellistämistä?

Once

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #13 : Heinäkuu 19, 2004, 00:13:05 »
Lainaus käyttäjältä: "elton"
Once: En usko, että siihen menee nyt niin hirveän kauan koska Christina Aguileran Beatiful -biisin musiikkivideossa oli homopari, se oli suloista.


Niin, ja sitäkin videota on muistaakseni joskus sensuroitu..

Ja kyllä, hiphop-musiikilla ja tanssilla on aika paljonkin yhteistä. Vaikka en itse varsinaisesti kuuntele hiphop-musaa ihan vain kuuntelun takia, niin kyllähän sitä jonkin tahtiin pitää tanssiakin.

Naisten esineellistäminen: Nyt kun alan tarkemmin ajatella, niin mitäpä väliä tuolla on? Jos muutama silikonirintainen pamsu on tarpeeksi tyhmä keikkuakseen (puoli)alastomana videoilla, niin epähän ole minun ongelmani.. Tietysti se näkyy miesten yleisessä käyttäytymisessä, mutta ainakin voi huonona päivänä purkaa paineitaan karjumalla jollekin pervolle. Olen edelleen sitä mieltä, että kaikki tämä kannattaa jättää omaan arvoonsa. Ei kukaan pakota alentumaan mtv-pervojen tasolle.

Xaphania

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #14 : Heinäkuu 22, 2004, 22:46:38 »
Joo, ärsyttää. Ei se, että se pylly vilahtaa, vaan ihmisten (=naisten) esineellistäminen. Seksiä tulee nykyään silmille joka puolelta, ja erottuakseen (esim. musiikkivideon) on oltava aina vaan rajumpi ja rohkeampi. En silti sanoisi, että siihen menoon turtuu, siihen vain tottuu.

Nykyinen MTV-kelpoinen kama (ts. suurin osa siitä) levittää aika raadollista asennetta naisia kohtaan: Jos annat, olet huora, ja jos et, olet bitch. Surullisinta on se, että monet naisartistit itsekin myyvät musiikkiaan pelkällä perseellä, vaikka rahkeita riittäisi muuhunkin. Esim. Beyoncé on aivan huippulaulaja ja hän myös tekee itse biisejään, mutta kiinnostaako ketään?

Toki löytyy myös poikkeuksia, kuten Lauryn Hill (josta ei ole tosin kuulunut vähään aikaan mitään) ja Alicia Keys, mutta he nyt eivät teekkään ihan kiiltokuva -r´n´b:tä. Ja kai monet suositut miesräppäritkin arvostavat naisia... Ei vaan tule yhtään mieleen.

Nykyinen musiikkivideoiden kuvasto vaikuttaa luonnollisesti myös nuoriin katsojiin. Monet nuoret tytöt saavat ulkonäköpaineita, pakko miellyttää ja olla tuuheatukkainen, isorintainen ja töröhuulinen beibe, muuten et kelpaa. Useat pojat taas saattavat ajatella, että hyvännäköinen nainen on pelkkä kotletti, jota saa kohdella miten lystää. Ei kivaa.

Ratkaisu? Kuunnelkaa lapset heviä :)

K

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #15 : Heinäkuu 25, 2004, 19:46:32 »
Yhdyn edellisiin mielipiteisiin suurelta osalta, tuommoinen esineellistävä ja selkeästi markkinointimielessä harjoitettava pääasialliselta tuntuva arsenketkutus ynnä muu on videoissa tosiaankin ärsyttävää, alentavaa ja niin edelleen, mutta yhden pienen näkökulman haluaisin keskusteluun lisätä.

Aloitusviestissä kun tuo Sugababesin uusin video mainittiin, niin minun mielestäni se ei ainakaan kyllä ole tällainen negatiivinen video.
Kyllä, tytöillä on siinä videolla ehkäpä vähemmän päällä kuin normaalisti ulos lähdettäessä, mutta mielestäni videon ja tyttöjen asenne ei mitenkään viittaa tuollaiseen tässä topicissa keskusteltuun alentavaan "itsensäpaljasteluun" tai ole mitenkään pornahtava. Siinä kun on mielestäni tietty ero, että ollaan vähissä vaatteissa vähien vaatteiden vuoksi, tai että ollaan vähissä vaatteissa tyylillä, ja asennekin merkitsee.
Sugababesin videolla tytöt laulavat ja tanssivat ihan normaalisti, eivät ähkien ja vääntelehtien kuten joidenkin muiden nykyisten laulajien videolla. Voisi ikään kuin sanoa, että heillä näyttää olevan kivaa ja tytöt näyttävät nauttivan olostaan, vaatetustyyli videolla on heitä itseään varten, he haluavat näyttää hyvältä videollaan. Muutenkin video mielestäni pitää heidät koko ajan hyvässä arvossa, vai miten sen nyt sanoisi. Ei siis alenna heitä. Siinä on semmoista hyvää asennetta.

Sama juttu kuin Sugababesin videolla on mielestäni myös tyttöbändi 411:n On my knees -videolla. Porukalla on aika vähän päällä, mutta kun osaavat kantaa ne vaatteensa päällään itseään halventamatta, niin sehän on vallan hienoa. Lisäksi tuo korsettivarustus tuntuu kuuluvan videon tyyliin, siinä kun on sellaista vähän moulinrougemaista tuntua.

Ja olihan Spice Girlskin aikanaan Say you'll be there -videollaan pukeutunut ties mihin pvc:hen, mutta kun asenne oli hyvä ja videon pääpaino muualla kun tyttösten naisellisten avujen kuvaamisessa, niin mikäs siinä.

Mutta sitten on tosiaan näitä toisenlaisia videoita, joissa vähäpukeisuus vaikuttaa olevan itsetarkoitus, esim juuri useilla rap-videoilla kameraan takapuoltaan ja rintojaan tunkevat naiset tuntuvat olevan aika törkeästi vain persoonatonta rekvisiittatavaraa.
Ja sitten on juuri niitä uranedistämiseltä tuntuvia turhanpäiväisiä ähkintöjä... En nyt muista esittäjän nimeä, mutta kappaleen nimeltä Dip it low videolla naislaulaja hetkuu välillä joku satiiniaamutakki, välillä joku pikkuinen toppi ja puolet persusta ulos jättävät "housut" päällä ähkien ja kameraan epätoivoisen "himokkaita" katseita luoden itse kappaleen jäädessä taka-alalle, niin kyllähän sitä vähän sääliksi käy. Jossain vaiheessa neiti myös pyörii jossain ihme mudassa ympärillä olevan ison mieslauman mieliksi.
Enhän tosin voi sitä tietää, josko kappaleen esittäjä ihan välttämättä on halunnut tuolla tavalla tulla esitetyksi, mutta ainakin tuollaisessa tapauksessa yleisvaikutelmaksi jää "esiintyjällä on kivaa" sijaan "esiintyjä haluaa katsojalla olevan huomattavasti kivempaa"...

Tosin eipä tuo ketkutus videoilla minua itseäni niin suuresti haittaa, sillä minäpä osaan vaihtaa kanavaa :D

Toivottavasti toin ajatukseni julki hieman selkeämmin kuin miltä kirjoittaessa tuntui.

Jonskuthehapan

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #16 : Heinäkuu 28, 2004, 22:37:03 »
Mua ärsyttää se että kun noita musavideoita tehdään niin yleensähän itse stara esim.nojailee coolia autoa vasten heiluttaa paksuhkoa rahatuppoa ja vähäpukeiset naiset pyörivät ympärillä. Mä saan tästä sellasen kuvan että naiset jotenki esineellistetään. Että on tärkeintä kun on autoja rahaa ja naisia. Jotenkin siitä saa sellaisen käsityksen että naiset ja miehet olisivat eri arvoisia;nainen on esine/eläin/lelu ja mies on se ''bosse''.

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #17 : Heinäkuu 29, 2004, 13:07:38 »
Hmm, K palautti tosiaan mieleeni vanhat kunnon spaissari ajat. Tosiaan, spaissarit olivat usein aika vähissä vaatteissa, mutta en tietyllä tavalla edes huomannut sitä.
Ehkä se oli sitä ehtaa Girlpoweria sitten, se riitti vakuuttamaan kuuntelijat.

ja Xaphanian ratkaisu on aivan loistava, kuuntelemme heviä! Kyllä ihmettelisin jos rakkaan kotiteollisuuteni musiikkivideolle ilmestyisi pyllynpyörittäjä naisia.

Tähän keskusteluun liittyen on esitety ihan mielettömän paljon hyviä poinnteja, mm siitä, että mikseivät pojat pyöritä bebaa videoilla. Sitä voi tosiaan ihmetellä. Naiset ovat tärkein kuluttajaryhmä nykyään, nuoret naiset ja tytöt syytävät rahaa ties mihin, koska olemme (nyt ette suutu, yleistän ihan tahalteen. Jos joku on eri laatua, se on hyvä) sellaisia shoppailemaan luotuja visanvinguttajia.  Ja jos seksi myy, niin myykö se sitten meille tytöille? Mitä tuo "seksi myy" oikeastan edes tarkoittaa?
Jos vaikkapa Toxic video jotain myy, niin mitä? En minä ainakaan osta sitä timanttiverkkoa, tai en ainakaan koulupuvuksi, kotona voisin kyllä säihkyä yöllä aika mukavasti :)
Mutta jospa musiikkivideoissa olis poikia keikuttamassa bebaa, mitä se sitten myisi? Miesten tangoja?
Vai siis voiko ihan oikeasti tämä seksi myydä levyjäkin? Niitä kun kuuntelee, niin ei sitten enää näekkään seksiä vaan kuulee vaan musiikkia.
Ja sugababesien videosta vielä, tykkään siitä biisistä, mutta musta se video nyt vaan on tylsä. Siinä ei ole mitään erikoista, ei edes hienoja tanssikuvioita.

*palaa kotiteollisuuden ääreen*

Madame Maxime

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 28, 2005, 19:19:43 »
Mä en myöskään tajua tätä. Sitten, tytöt: Jos teitä häiritsee se, että joku räppäri hilluu videollaan bikinityttöjen ympäröimänä, älkää ostako sen artistin levyä! Se on ainoa keino saada puolialastomat tytöt pois TV:stä.

Mua myös raivostuttaa se, miten MTV sensuroi tupakat, sikarit, lyönnit ja veren pois videoiltaan, mutta seksin suhteen näytetään lähes kaikkea...

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 28, 2005, 19:58:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Madame Maxime"
Mua myös raivostuttaa se, miten MTV sensuroi tupakat, sikarit, lyönnit ja veren pois videoiltaan, mutta seksin suhteen näytetään lähes kaikkea...
Niinpä, niinpä.

Kuulkaas. Minusta kun tulee isona taiteilija (hojo hojo...), laulan leiskuvasta lemmestä ja seksin riemuista mummelijakku ja -hattu päällä.

Vaihtoehtoisesti voisin vetää täysin överiksi ja vetäistä hengellisiä lastenlauluja sekundaariset seksuaalielimet hytkyen repaleisten bikinien alla... Tai miksi en räpäyttäisi? Löysät ja roikkuvat vaatteet moninkertaisine paitoinene ja pipoineen, mauttomine kultakoruineen höpötystä, urheiluautoja pälätystä, rahatukkoja plaah plaah - ja joka puolella nuoria miehiä joiden kasvoja ei näytetä! Loputtomiin kiinteitä miehenvartaloita ja timmejä miehenpeppuja ja jokainen kiemurtelee hikisellä klubilla "musiikkini" tahdissa kuin viimeistä päivää miellyttääkseen minua ja tullakseen poimituksi limusiiniini jotta voisin käyttää heitä, leikitellä hetken ja sitten hakea tuoreempaa kurkkua *bwah bwah*

Sitten pitää vain nousta maailmanmaineeseen ja saada musavideoitani julkiseen levitykseen...

Lainaus käyttäjältä: "Hinaja"
Mitä tuo "seksi myy" oikeastan edes tarkoittaa? (...)
Vai siis voiko ihan oikeasti tämä seksi myydä levyjäkin? Niitä kun kuuntelee, niin ei sitten enää näekkään seksiä vaan kuulee vaan musiikkia.
Hmm. Olen käsittänyt asian niin, että (nostan esimerkiksi Toxicin) seksi myy ennenkaikkea a) mielikuvia (ja tätä kautta musiikkia) ja b) oheistuotteita - julisteita, paitoja, kyniä, tarroja, näköisnukkeja, videoita, artistin itsensä esiintymisiä (ja tätä kautta taas mielikuvia ja musiikkia kun esityksen kuulleet ihmiset haluavat kuunnella samaa tavaraa myös kotonaan)...
pecc@QuakeNet

Nassu

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #20 : Maaliskuu 29, 2005, 02:06:49 »
Välillä alkaa todellakin ärsyttää nuo MTV:n räppärien videot. Hyvänä esimerkkinä 50 centin uusin video "Candy shop" (en ole ihan varma nimestä). Naisista tehdään lihakimpaleita joilla ei ole muuta virkaa kuin tuottaa miehille nautintoa ja olla nättejä. OKSETTAVAA. Ei tuo minua kuitenkaan mitenkään hirveästi häiritse, koska niitä videoita ei oo pakko katsoa jos ei halua. Tietysti on ikävää jos joku saa niistä vaikutteita mutta jos on niin tyhmä ettei oikeesti osaa omilla aivoillaan ajatella, niin minä en voi sille mitään. Minua henk.koht. ei haittaa jos naisen pehva vilahtaa telkkarissa, senkus paljastelevat, se on minulle _aivan_sama_. Vain se esineellistäminen haittaa.

JokaMaunRae

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #21 : Maaliskuu 29, 2005, 16:42:08 »
Niin, valitettavasti se on niin, että nykyään naisten esineellistäminen vaan yleistyy ja yleistyy. Naisista luodaan sellanen kuva, että ne on vaan aivottomia lihakimpaleita suurine rintoineen ja isoine takapuolineen, jotka vois hillua bikinit päällä 20 asteen pakkasissakin. No, valitettavasti mä oon niin yksinkertainen henkilö, että vaikka 50 Centinkin videoissa niitä vähäpukeisia naisia tuntuu olevan vähän liikaakin, niin en mä silti lakkaa tykkäämästä sen musasta. Itse asiassa mua ei vois vähempää kiinnostaa se, että joku vapaaehtoisesti tekee itsestään narrin menemällä niihin videoihin mukaan. Vaikka kyllä luulis, että ne naiset menee niihin mukaan vaan siksi, koska haluaa olla julkkiksen kanssa samassa videossa ja päästä sitä kautta itsekin julkkikseksi. Valitettavasti ne ei vaan tajua sitä tosiseikkaa, että ne ei oo ihmisiä siinä videossa, ne ei oo oikeita ajattelevia, tuntevia ihmisiä. Ne on vaan niitä em. aivottomia lihakimpaleita, joilla ei oo oikeestaan mitään arvoa koko videossa. Ne on vaan koristeita, jottei videosta tulis liian tyhjä.

Onneksi on silti vielä niitäkin, jotka osaa tehdä videoitaan tyylillä - kuten hyvänä esimerkkinä Eminem. Sen videoissa en oo liiemmin vähäpukeisia naisia nähnyt, se osaakin tehdä videonsa tyylillä. D12:n My Band videossa niitä naisia siinä alussa oli, mutta se olikin poikkeus. Mä kun en oo yhteenkään Eminemin videoon törmänny, jossa naisia olis esineellistetty tai mitään muutakaan.

Mutta joo, koska tää asia ei vois mua vähempää liikuttaa, niin mäpäs poistun tästä saarnaamasta x)

Hömötiainen

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #22 : Maaliskuu 29, 2005, 21:30:19 »
Tuon kyseisen asian takia minulta hyllytettiin television katselu viikoksi. Katselin huvikseni NRJ TOP-10 listaa. Ja juuri kun äiti kulkee olohuoneen läpi, tulee D12 My Band. Urg. Eminem on hyvä artisti, kunhan vain malttaisi pysyä omalla tontillaan, eikä alentuisi esittelemään alastomia naisia soittamassa pianoa....Onneksi siihen tuli sensurointi.

Minun mielestä media painostaa liikaa näyttämällä alastomuutta/seksiä. Kuten kaikki psykologit sanovat, ikärajat ovat syystä, sillä tällainen voi vaurioittaa nuorien katsojien mieltä. En haluan olla mikään ylisuojelevan, mutta eikö se ole jop vähän typerää näyttää keskellä kirkasta päivää tällaisia videoita, kun yhtä hyvin laiskojen, pervojen pummien lisäksi telkkarin ääressä voi istua alle 10-vuotiaita. (Anteeksi jos loukkasin jotakuta seksivideoita rakastavaa :P Ei ollut tarkoitus). Siis, media painostaa liikaa nuoria kokeilemaan seksiä tai paljastelemaan itseään. Se myös voi murtaa itsetuntoa, jos näkee telkkarissa vain kauniita, vähäpukeisia naisia. (Ette usko kuinka kauan pohdin, uskallanko kirjoitta tuon tänne....)

Asiassa häiritsee kaksi asiaa. Ensimmäinen on Eminem, joka jo käsiteltiin. Toinen on The Rasmuksen First Day Of My Life. Miksi, oi miksi hyvän bändin, pitää matkia jenkkejä ja tunkea takapuoltaan ketkuttavia mimmejä musiikkivideoon? Siinä ne omat mielipiteeni. Ja vielä t.A.t.U (menikö oikein?). Miten ne kehtaavat näyttää sellaista videota? Siis ei lesborakkaudessa mitään pahaa tai sairasta ole, mutta kun sillä muutetaan yhtye kiinnostavaksi, menee asia jo sairauden puolelle. Kyllä se kuuluisaksi pääseminen on niin kärsimätöntä.

Asia erikseen on Günther. Kaksi sanaa: Voin pahoin. Video täynnä vihjailua lesborakkaudesta, seksiin viittausta, alastomuutta, transvestiittejä, vihjailua homorakkaudesta( tai mitä eroa lesboihin...saman sukupuolen rakastamista.). Eikö se törröhuuli osaa keksiä mitään mielenkiintoisempaa kuin ne playbackina laulavat pimut ja oma "seksikkyytensä". Samanlaista ähkintää koko laulukin. Noh, eiköhän tässä tullut kantani ilmaistuksi. Nyt koisimaan.

Poissa Ginalia

 • Vuotislainen
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #23 : Maaliskuu 30, 2005, 13:11:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Hinaja"
Nojaa, totuushan on se että musatelevisio soittaa, mitä nuoret haluavat nähdä ja ennenkaikea sitä, mikä on tarjonta.


Hmm... Tuli tästä mieleen, että en tunne yhtäkään nuorta, joka katsoisi MTV:tä (siis enemmän kuin minuutin päivässä) ja pitäisi puolialastomien naisten katselusta. Tai ehkä mun lähipiiriin kuuluu harvinaisen fiksuja ihmisiä tai sitten kaikki mun kamut on vielä niin nuoria (12-14). Ei toi vika syy kyllä voi olla oikea syy.

eishi

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 01, 2005, 12:54:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Hömötiainen"
Asia erikseen on Günther. Kaksi sanaa: Voin pahoin. Video täynnä vihjailua lesborakkaudesta, seksiin viittausta, alastomuutta, transvestiittejä, vihjailua homorakkaudesta( tai mitä eroa lesboihin...saman sukupuolen rakastamista.)


Samat sanat. Meillä on kotona yleisenä vitsinä, että aina kun se Günthertin biisi (se-mikä-lie-ällö-joku-Teeny-weeny-string-bikini) soi, minä tai äiti toteaa: "Pedofiililaulu!". Ihan totta, kuunnelkaa nyt! Mies henkäilee taustalla ja nainen (nainen? tyttö siitä pikemminkin mieleen tulee) laulaa tanssivansa pienissä bikineissä ja "tämä on elämäsi yö, tee mitä haluat". Urgh. Onneksi en ole nähnyt siitä videota.

Ikävä kyllä suurin osa videoiden tekijöistä on miehiä, suurin osa katselijoista on miehiä, ja miehet tuskin haluavat nähdä kahta miestä suutelemassa tai puolialastomina. Puolialastomat naiset sen sijaan kelpaavat, ja ooh-- kaksi naista suutelemassa, mikäs sen parempaa!

Asiaan on vain yksi ratkaisu. Sulkekaa telkkari. :P

Idwen

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #25 : Huhtikuu 01, 2005, 21:00:08 »
Minua kirjaimellisesti ottaa päähän se, että nykyään videoissa naiset on esineellistetty, kuten tässä onkin tullut ilmi. Se siitä tasa-arvosta!

Seksi on kaunis asia, oli se sitten homo- tai heterosuhteessa. En ymmärrä, miksi niin kauniista ja hienosta asiasta on tehty jotain tuollaista... miten sen nyt sanoisi, että vielä pysyisi K-15 rajan alapuolella. Myöskin rakkaus on kaunis asia, mutta tuntuu senkin arvo vähentyneen. Ainakin, mitä näistä videoista voi päätellä.

Minulle on ihan sama, jos videossa kuvataan seksiä, mutta se on tehtävä kauniisti. Samoin naisen kuvaaminen. Nainen ei ole huora, joka on miehen kintuissa kiinni!

MustaHöyhen

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #26 : Huhtikuu 05, 2005, 11:07:27 »
Se näyttää olevan vaan niin että vaatteet päällä ei ole sitten helppo esiintyä muille. Varsinkin räppäreiden (esim. 50 cent) videoissa kaikki naiset ovat suunnilleen alasti. se on ihan järjetöntä.

Vampyyrilapsi

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #27 : Huhtikuu 07, 2005, 21:13:16 »
Lainaus käyttäjältä: "eishi"
Lainaus käyttäjältä: "Hömötiainen"
Asia erikseen on Günther. Kaksi sanaa: Voin pahoin. Video täynnä vihjailua lesborakkaudesta, seksiin viittausta, alastomuutta, transvestiittejä, vihjailua homorakkaudesta( tai mitä eroa lesboihin...saman sukupuolen rakastamista.)


Samat sanat. Meillä on kotona yleisenä vitsinä, että aina kun se Günthertin biisi (se-mikä-lie-ällö-joku-Teeny-weeny-string-bikini) soi, minä tai äiti toteaa: "Pedofiililaulu!". Ihan totta, kuunnelkaa nyt! Mies henkäilee taustalla ja nainen (nainen? tyttö siitä pikemminkin mieleen tulee) laulaa tanssivansa pienissä bikineissä ja "tämä on elämäsi yö, tee mitä haluat". Urgh. Onneksi en ole nähnyt siitä videota.


Antakaa anteeksi pitkä lainaus.

Tuli tuosta vain mieleen eräs toinenkin musavideo, joka oksettaa minua yhtä paljon kuin Güntherin video - Eric Prydzin Call On Me, jossa siis nähdään tiukkoihin jumppavaatteisiin pukeutuneita hemaisevia isorintaisia naisia jossain aerobicissa. Olin heittää laatat siihen paikkaan, kun näin ensimmäistä kertaa tämän videon. Siinähän kuvattiin miltei pelkästään niitä naisia siellä jumppaamassa ah-niin-ihanan-seksikkäästi! Mitään niin inhottavaa en ole ikinä nähnyt! Eivät sitten ole parempaa videota keksineet kuvata... Örgh.

Poissa tamina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tomaatti
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #28 : Huhtikuu 11, 2005, 17:33:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Ginalia"
. Tai ehkä mun lähipiiriin kuuluu harvinaisen fiksuja ihmisiä.

Saattaa johtua tuostani. Minun ikäiseni lapsoset (seiskalla olen (muoks, nyt jo kasilla. Kyllä se aika vaan rientää)), varsinkin pojat katsovat koko ajan emtiiviitä. Ja ne (pojat) sitten pitävät naisia juuri sellaisina esineinä. Mikä on todella ärsyttävää.

Ja nämä jo aiemminkin mainitut kuntterit, 50centin Candyshop ja Call on me etovat. Paljon. Varsinkin Call on me. Naiset aerobikkaavat stringeissä ja mies tuijottelee niitä virnistellen etovan näköisesti. Ja varattukin siinä musiikkivideossa varmaan ovat, kun siinä lopussa nuoleskelee sitä yhtä naista. Tai sitten van otti sieltä "parhaimman näköisen" tai jotain. Kun tuon leirillä katsoimme, kaikki, jotka eivät olleet sitä viellä nähneet, järkyttyivät pahasti. Enkä ihmettele.
Ja se Candy shop. Oikeasti, ihan hirveää.

Britneynkin joku jota-en-nyt-ihan-muista mainitsi. Why don't you do something (en oikkeen osaa kirjoittaa sitä...)  musiikkivideolla, ou mai kaad. Miksi tyttöparka suostuu tuollaiseen. Pah.
"Hehe, I wonder about that..."

Zolzukka

 • Ankeuttaja
Terve vain!
« Vastaus #29 : Huhtikuu 11, 2005, 18:48:37 »
Juu, olen täysin samaa mieltä tuosta että miksi naiset ketkuttelevat räppäreiden (50 cent, yms.) musavideoissa puolialastomina.
 
Itse olen vasta kohta 15 vuotias tyttö, ja mun mielestä sellaiset videot halventavat naisia. Mutta itsepähän tekevät mitä lystää, mutta mielestäni on masentavaa katsoa joitakin telkun listaohjelmia, kun aina tuo sama kaava toistuu.
 
Minun itseni mielestä musavideoiden valioluokkaa on sellaiset videot, jotka joko koskettavat, tai ovat hauskoja. Eliittiä on kuitenkin sellaiset joissa on joku juoni. :)

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #30 : Huhtikuu 12, 2005, 17:02:32 »
En ymmärrä miks joissain räppivideoissa täytyy olla niitä puolialastomia naisia joilla on melkein olematon toppi ja housut/hame. Pakarat näkyy samoin kuin rinnat jotka suurin piirtein pullottaa esiin. On vain jokin kiree 'nauru' joka estää sen ettei rinnat tuu lkokonaan esille (vaikkei se ny kaukana oo). Lisäksi naisten housut on niin lyhyet että voi hyvinkin nähdä niiden alkkarit alta. Ja... kun oon kattonu sitä MTV:tä niin ei niis videois oo mitään kunnon aihetta. Kunhan se on miehille/pojille silmän iloa kun puolialastomat naiset tanssii jotain ihme tanssii tv:ssä.  MTV:llä ei tunnu kyll olevan muuta videoita kuin näitä miss naiset tanssii puolialastomissa. En ihmettele jos kohta se tanssii alasti... sekään ei oo kaukana varmaan. Siks en tykkää räppivideoista. Niissä on vain puolialastomia naisia jotka ei oikein (mitä mää puhun? siis tarkoitam todellakaan) kiinosta mua. Eikä mitään kunnon aihetta. Kunhan ovat silmän ilona.
"Are we there yet?"
"No"

ayu

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #31 : Elokuu 10, 2005, 20:47:14 »
No olen nähnyt Benny Benassin Satisfaction musa videosta vain sexy ja porno version ja ne olivat ööh *miettii sanaa* en tiiä. Ei ehkä ihan heteronaisille? :D No porno version nimestä jo voi päätellä mitä video sisältää, eli oikeaa pornoa. Mutta siis. Neljä kaunista naista vähissä vaatteissa(ja vähän hikisinä ja himokkaina) hytkyvät, kiekuttavat itseään ja heiluttelevat takapuoliaan nii paljon että voi huh huh.

Yleensä naiset musavideoissa ja joskus pornossaki muokataan tietokoneella muodokkaimmiksi ja seksikkäimmiksi. Miehiä ei kuulemma muokata. Noh nuohan ovatkin tarkoitettu oikeastaan miehille ja naisia ei taas ajatella. Voisihan videon tekijät edes harkita miettivänsä miltä tämä tuntuu suurin osa nais katsojista, jotka etsivät töllöstä komeita miehiä. Pojatkin saavat naisista sellaisen kuvan, joita he näkevät televisiosta ja eivät tajua, että nuo naiset eivät ole aitoja. Aika säälittäviä tosiaan.
Ja yleensä kaikissa videoissa naiset vain nii haluavat vain ja ainoastaan sitä yhtä asiaa.

Kyllä miesten pitäisi tietää että naiset ovat luonnossa kauniimpia ja paljon ihanempia. Naiset eivät ole leluja, joilla voi leikkiä ihan miten vain ja ihan milloin vain ja kyllä. Niilläkin on aivot ja tunteet! (tuo oli paras lause xDD)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 13, 2007, 20:57:24 kirjoittanut ayu »

Sharida

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #32 : Elokuu 10, 2005, 21:34:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
No olen nähnyt Benny Benassin Satisfaction musa videosta vain sexy ja porno version ja ne olivat ööh *miettii sanaa* en tiiä. Ei ehkä ihan naisille? :D No porno version nimestä jo voi päätellä mitä video sisältää, eli oikeaa pornoa. Mutta siis. Neljä kaunista naista vähissä vaatteissa(ja vähän hikisinä ja himokkaina) hytkyvät, kiekuttavat itseään ja heiluttelevat takapuoliaan nii paljon että voi huh huh.


Kyllä, muistan tuon tapauksen todella hyvin. Naiset taisivat jossakin raksalla "työskennellä" pienissä bikineissä? Porasivat porakoneilla rinnat hylskyen ja keikuttivat lanteitaan. Etova video, mutta kyllähän se ihan top 20 listalla keikkui jossakin vaiheessa monta viikkoa.

Minua suorastaan säälittää ne naiset jotka suostuvat noihin videoihin. Miksi? Rahaahan he siitä saavat jos ei mitään muuta, mutta silti.

Itse toivon että jossakin vaiheessa herätään siihen että voit olla menestyvä artisti ilman että sinun tarvitsee kiskaista vaatteitasi pois jossakin vaiheessa videota. Mutta toivottavasti tuota päivää ei tarvitse odottaa kauaa. MTV:n katsomisen olen täydellisesti lopettanut osa syynä huono herutus musiikki, ohjelmistossa ei ole juuri enään musiikkia vaan jotakin muuta sälää. Mutta se siitä

unnecessary

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #33 : Elokuu 11, 2005, 08:39:47 »
Se on typerää, mutta pahemmin en kuitenkaan stressaa asiasta.

Eilen katsoin 8 mile -dvd:ltä Eminemin Superman musavideon. Ns. naispääosassa tässä videossa on kirjaimellisesti huoran näköinen nainen. Hänen ulkonäössään on pelkkää kuvottavaa seksikkyttää, ei yhtään aitoa kauneutta. Paljaita rintoja tietenkin näytetään, pyllyjä ja kohtauksia joissa Eminem on monien kymmenten alusvaatteisillaan olevien naisten seassa.

Eminem on lahjakas artisti, jonka lahjat menevät hukkaan tuon tyyppisillä biiseillä ja videoilla. Eminemistä puhun siis siksi, koska viimeksi katsoin juuri hänen musavideonsa.

Vähäpukeiset naiset tulevat lähes poikkeuksetta kaupallisuuden mukana. Kuinka monta sellaista kaupallista rap-artistia sinulle tulee mieleen, joilla ei ole tämä blingbling -meininki? Ei varmasti monta.

Lainaus käyttäjältä: "Sharida"
Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
No olen nähnyt Benny Benassin Satisfaction musa videosta vain sexy ja porno version ja ne olivat ööh *miettii sanaa* en tiiä. Ei ehkä ihan naisille? :D No porno version nimestä jo voi päätellä mitä video sisältää, eli oikeaa pornoa. Mutta siis. Neljä kaunista naista vähissä vaatteissa(ja vähän hikisinä ja himokkaina) hytkyvät, kiekuttavat itseään ja heiluttelevat takapuoliaan nii paljon että voi huh huh.


Kyllä, muistan tuon tapauksen todella hyvin. Naiset taisivat jossakin raksalla "työskennellä" pienissä bikineissä? Porasivat porakoneilla rinnat hylskyen ja keikuttivat lanteitaan. Etova video, mutta kyllähän se ihan top 20 listalla keikkui jossakin vaiheessa monta viikkoa.


Näin tuon videon ja se versio, jonka näin oli sellainen, että välillä näytettiin pornopätkiä. Käsitykseni mukaan ne ei kuitenkaan kuuluneet siihen..? Mutta oli video jo muutenkin tarpeeksi karmiva.

"Hei Einsteinit, porno on jo keksitty!"

Kuollutkana

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #34 : Elokuu 13, 2005, 14:44:14 »
Mitä nyt aluksi, naisten huorittelu ja esineellistäminen nykymaailmassa on osittain lähtenyt leviämään median mukana. Ala-astella pojat haukkuvat tyttöjä jo huoriksi. Hyvä kun tietävät mitä se tarkoittaa. Seksi on nykyään joku ihmeen suoritus tai peli. Alastomutta ja seksiä joka puolella. Ei auttaisi vaikka kuinka sulkisi lasten silmät, aina jostain sitä pukkaa. Juuri räppäreiden musiikki videoissahan tätä asiaa tulee eniten ilmi, mutta kyllähän niitä asiallisempia räppäreitä on, (aka Pikku G, mutta en suosittele Skandaali tms. ovat parempia.) onneksi. Ja siitä ainakin olen tyytyväinen, ettei Suomeen ole tätä bling-bling-autot-naiset-räppi juttua ole tullut (paitsi ehkä ihan hiukan).
Vuosi taakseppäin oli tämä puhuvapää räppärin mtv3:lla... sen video... hyyi hitto... Naisia heilumassa yhden auton ympärillä, pienet hameet päällä. Ja tätä näytettiin ainakin kerran päivässä chattien yhteydessä. Ja ketkä sitä katsoivat? No minkä ikäiset yleensä katsovat päivällä chattia juuri ennen Pokemonia etc.? Niinpä

Kyllähän tämä asia järkyttää, mutta köh köh, jos joku on nähnyt Malice Mizerin (?) Illuminatin videon, joutuu kohtaamaan helvetin. Alastomutta, verta ja kaikkea muuta hyvin oksettavaa (minusta video on siltikin hieno... köh köh)  

Nooh kuitenkin, ystävämme Britney on hyvin oksettava videoissaan. Aina sitä perseen heilutusta ja pikkuhameet päällä... No ei se kuitenkaan mitenkään kauheaa ole tässä maailmassa jossa seksi on niin yleinen ja epäsensuroitu asia. Ystäväni tanssikerhossa ala-aste ikäisille 3-5 luokalaisille yksi tytöistä tahtoi aikuismaisempia liikkeitä tansseihin. Ja mitä tämä tarkoitti? Britneyn videon tyylisiä tansseja. Siinä oli ystäväni vähän ällikällä lyöty.

Eminem ei minusta nyt ole kauhean paha videoissaan, vaikka niissä hilluukin kunnon puskurileidit. Otan Eminemin videot enmmän huumorina, koska niissä yleensä se onkin tarkoitus... eihän Toy Souldierissakaan ollut yhtään vähäpukeista naista.

50Cent on hyvin ärsyttävä. Varsinkin Candy shop. Hyi mikä video. Varsin 50centin omat ilmeet... yyök. Suklaata naisen päälle ja 50 ökkö ilme ja tekee mieli oksentaa. Kaikki 50centin videot ovat yhtä oksettavia, lisöksi se muusiikkikin on aika yksitoikkoisen liimautuvaa....

Joskus on olin pienempi, kuollut ohjelma Jyrki näytti videon jossa oli pelkkiä alastomia naisia maalattuna hopealla värillä. Musiikki sitten tautalla ja nämä tyttelit sitten isolla patjalla toistensa päällä. >.<

Eric Pryzin (?) Call on me video on minusta aika huvittava, sen voi ottaa huumorillakin, mutta kyllä siinä mennään osittain vähän liian pitkälle.

Günther... hyi hyi hitto. Ei ole oksettavanpaa olemassakaan. Ne videot ovat sitten ehkä maailman oksettavinpia ja niin niljakkaita. Sitä paitsi mies ei itse edes laula kuin pari lausetta ja tanssi tytöt hoitaa loput. >.< Sama musiikkikin taustalla melkein joka kappaleessa.... ehe..

Lainaus
Okei okei, minä kyllä jaksan odottaa sitä aikaa jolloin MIEHET esiintyvät televisiossa vähäpukeisina ja vain MIEHET! <3 xDD
Samoin ^____________________^

(Anteeksi taas tästä hyvin epämääräisestä viestistä)

Fsityi

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #35 : Elokuu 19, 2005, 20:57:39 »
Juu, paskaksi on mennyt maailma. Minulle tulee usein hyvin surullinen olo kun katson listaohjelmia, esim. kerran NRJ Top 10-ohjelmassa taisi tulla yksi ainoa video jossa ei ollut persettään keikuttelevia naisia. Rahaahan siitä saa joo, ja säälittävät aivottomat tissipimuthan juuri rahaa ja julkisuutta haluavat joten suostujia kyllä on.
Artistit jotka eivät tee lauluja muusta kuin seksistä, ovat todella ärsyttäviä, mutta - siitä puhe mistä puute. Varmaan nämä tyypit eivät koskaan saa. Ainakaan ennen kuin koko maailma tietää heidän nimensä. En yksinkertaisesti voi sietää "musiikki"videoita jotka ovat täynnä alastomia naisia, ne oksettavat minua ja tekevät oloni muutenkin pahaksi.

Myös minua inhottaa, että seksistä on tehty mediassa niin kamalan tunteeton asia. Kun siihen liittyy rakkautta, se on kaunis asia, mutta sen pitäisi olla henkilökohtaista. Viiskytsentit ja Britneyt saavat tehdä makuuhuoneissaan minun puolestani mitä ikinä haluavat, mutta minua ei ainakaan kiinnosta paskan vertaa katsella sitä touhua.

Jotenkin kummallisesti ainutkaan miespuolinen henkilö ei ole kommentoinut tänne vielä. En varmaan ole ainoa, joka kaipaisi heidänkin mielipiteitään tässä asiassa, sillä kuten on tullut monesti esille, miehillehän nuo videot suunnataan.

Birkin

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #36 : Elokuu 21, 2005, 15:10:29 »
Joskus tuntuu, ettei nykyään tehdä enää juurikaan musiikkia musiikin vuoksi, vaan musiikkia musavideon vuoksi. Kurjaa. Varsinkin nämä rutosti-puolialastomia-naisia-ja-outoa-hytkymistä-videot ovat lähinnä surullisia ja säälittäviä. Musiikki tuntuu olevan niissä vain taustajumputusta tai parhaimmillaankin vain huono tekosyy koko videon olemassaoloon. En minä vaan kuuntelisi sellaista musiikkia. Kappaleet eivät edesjää mieleen. Ne tuntuvat olevan aivan samaa harmaata massaa. Miltä ne edes kuulostavat ilman musiikkivideota? Yrittävätkö ne paikata musiikkinsa puuttellisuutta tissipimuja täyteenahdetuilla videoilla?

Jos musiikkivideo tehdään huolella, tyylillä ja hyvällä maulla on se minusta ihan kiva mauste hyvälle musiikille. Mutta musiikkivideon ei ikinä pitäisi olla itse tarkoitus. Hyvä musiikki ei tarvitse videota. Hyvä kappale on itsenäinen ja kokonainen teos ilman filminpätkääkin. Siksi en juurikaan katsele musiikkivideoita, paitsi juuri niitä ajatuksella tehtyjä, joissa ei ole ajateltu pelkkää kaupallisuutta, vaan itse musiikkia. Rintavarustustaan hytkyttelevät naiset pistävät lähinnä ällöttämään.

Onatella

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #37 : Syyskuu 07, 2005, 22:40:28 »
Lainaus käyttäjältä: "eishi"
Asiaan on vain yksi ratkaisu. Sulkekaa telkkari. :P


Nimenomaan tuo kertoo tilanteen olevan tosi pahalla tolalla. Kun ei siltä perseenketkutukselta säästy televisiota päiväsaikaan katsoessa millään muulla kuin sulkemalla koko toosan.

Huomaa kyllä tosiaan, ketkä niitä videoita siellä tekevät. Se, että zoomataan viiden sentin päähän jonkun naikkosen jättisuurista, puolipaljaista rinnoista tai hytkyvästä, niinikään puolipaljaasta takapuolesta on ok, mutta jos kaksi miestä suutelee, tulee se heti sensuroida. Käsittämätöntä!

Ällöttäviä setiä nuo videoiden tekijät. Ja MTV:lläkin voisi vähän miettiä, että mitä videoita pyörittää. Jäi minulta sen kanavan katsominen jo kauan sitten.

Ameliah

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #38 : Syyskuu 08, 2005, 22:43:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Fsityi"
Rahaahan siitä saa joo, ja säälittävät aivottomat tissipimuthan juuri rahaa ja julkisuutta haluavat joten suostujia kyllä on.
Artistit jotka eivät tee lauluja muusta kuin seksistä, ovat todella ärsyttäviä, mutta - siitä puhe mistä puute. En yksinkertaisesti voi sietää "musiikki"videoita jotka ovat täynnä alastomia naisia, ne oksettavat minua ja tekevät oloni muutenkin pahaksi.


En nyt hyökkää tässä mitenkään juurii sinuun, mutta tämä näkyy olevan yleinen kanta täällä. Ja se ällöttää minua.

Minusta on väärin sanoa, että naiset, jotka saavat leipänsä vartaloaan keikuttelemalla videoissa, ovat heti aivottomia tissipimuja. Minusta ei ole väärin, että nainen jolla on kaunis vartalo ja joka osaa tanssia ,tanssii musiikkivideoissa. En näe siinä mitään pahaa. Ja haluan muistuttaa, että nämä naiset ovat tehneet kovasti töitä, jotta ovat päässeet juuri siihen ''oksettavaan ja ällöttävään videoon jossa vain perseet keinuu.'' He nauttivat työstään. En sano, että itse välttämättä viihtyisin ko. työssä, mutta jos minulla olisi heidän kaltaisensa vartalot, kyllä minä tahtoisin hieman katseita ja kehuja siitä, kuinka kauniilta näytän. Ei kauneus tee kenestäkään aivotonta tissipimua. Ja jos joku meistä näkisi jonkun näistä naisista ihan siviilielämässä, niin en kuulkaa usko, että he kuljeskelevat tissit paljaina ympäri katua ihan alvariinsa.

Enkä muuten ole huomannut, että joka laulu jonka videossa esiintyy naisia, sisältää rivoa puhetta seksistä, välttämättä, toki poikkeuksiakin on. Enkä sano, että minusta nämä ainaiset naiset keikkumassa siellä ja täällä olisivat joku tyylien ylistys, mutta en rupea moralisoimaan niiden ihmisten työtä ja elämää jotka videossa esimerkiksi tanssivat. Ei ne tanssijat sitä videoa ohjaa. Hyvä esimerkki minusta tyyliikkäästä naisia sisältävästi räp videosta on Ying Yang Twins - Wait, siinä on tyyliä. Minusta olisi aivan yhtä mautonta se, että miehet esiintyisivät puolialastomina videoissa, ei alastomuus minusta kuuluu kaikkiin videoihin, eikä sitä kaikissa olekkaan, ja se on hyvä.

Fievel

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #39 : Syyskuu 08, 2005, 23:39:21 »
Jos jollain pitää noiden puolialastomien naisten näyttämistä perustella, niin se on selvää; sehän myy.

Mutta todellakin. Vähintään joka toinen musiikkivideo on täynnä naisia. Mikä nyt ei olisi? Naislaulajien videoissa on, mieslaulajien videoissa on. Eniten ehkä noissa räppärien, vaikkei kyllä saa yleistää. Onko juttu vain siitä kiinni, etteivät keksi enää mitää omaperäistä? No tuo perseenheiluttelu ei kyllä ole mitään omaperäistä, mutta ainakin se toimii. Musiikkia taustalle ja pari perseenheiluttajaa esille niin siinä se. Huh huh. Ja epäeilua tässä asiassa myös on, miksei naisille ole mitään kun vain miehille?

Käyttäisivät vähän järkeä noiden tekemisessä.
Ne videoit, jossa rakkautta käsitellään, eivät ole kyllä yhtään huonoja. Tai huonoja voivat olla, mutta eivät sentään alennu samalle tasolle kuin juuri nuo, joista tässä keskustellaan.

Onatella

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #40 : Syyskuu 09, 2005, 08:38:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Ameliah"

Minusta on väärin sanoa, että naiset, jotka saavat leipänsä vartaloaan keikuttelemalla videoissa, ovat heti aivottomia tissipimuja. Minusta ei ole väärin, että nainen jolla on kaunis vartalo ja joka osaa tanssia ,tanssii musiikkivideoissa.


Entä jos ne videot ovat naista halventavia? Ajattele nyt, kuka tahansa yhdeksänvuotias pikkupoika voi katsoa niitä vain painamalla television käynnistysnappulaa. Millaisen naiskuvan sellaisten katsominen oikein antaa?

Eikä niillä naisillakaan voi olla ihan kaikki kotona, kun tekevät tieten tahtoen jonkinlaisen esineen itsestään.

Lainaus
Minusta olisi aivan yhtä mautonta se, että miehet esiintyisivät puolialastomina videoissa


Olisihan se, mutta kun aika usein etenkin rap-videoissa niillä ukoilla on siis ihan kaikki mahdolliset vaatteet mitä kuvitella saattaa, eikä naisilla ole käytännössä mitään.

Eli lievä tasoitus tilanteeseen olisi ihan kohdallaan.

Lana Laney

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #41 : Syyskuu 09, 2005, 15:20:14 »
Itsekkin olen keskustellut tästä muutamaan kaverini kanssa.

Mutta, usein myös räppäreiden laulujen sanoissa saatetaan (anteeksi tämä yleistys, tiedät että voi olla rap-artisteja, jotka eivät tee tätä) esim. haukkua naisia, nimittää heitä huoriksi ja antaa sellainen kuva, että naisten kuuluisi olla miesten viihdykkeitä, tai sitten sanoissa on juuri sellaista "heiluta peppuasi" (päälimmäiseksi tulee mieleen 50 cent). Mutta, kaikki eivät välttämättä kuuntele laulun sisältöä, on vain niin (jälleen yleistäminen, anteeksi) että kaikki muutkin tykkää tästä biisistä, tai sitten niin että biisin rytmi tai soittimilla soiva musiikki (ilmaisempas itseni vaikeasti) on vain niin hyvää, että biisiä kuunellaan, vaikka siinä nimitetään esim. naisia huoriksi.

Olen myös kaverini kanssa miettynyt, että eihän sekään olisi mielyttävää, jos musiikki videoilla miehet hinkkaisivat itseään toisiaan vasten (näinhän on joissain videoissa, että naiset hinkkaavat itseään toisiaan vasten).

Lainaus
Ja epäeilua tässä asiassa myös on, miksei naisille ole mitään kun vain miehille?


Samaa olen kyllä pohtinut minäkin. Mutta, en kyllä haluaisi katsoa miehiä heiluttelemassa persettään yms.

Lainaus
Minusta on väärin sanoa, että naiset, jotka saavat leipänsä vartaloaan keikuttelemalla videoissa, ovat heti aivottomia tissipimuja. Minusta ei ole väärin, että nainen jolla on kaunis vartalo ja joka osaa tanssia ,tanssii musiikkivideoissa. En näe siinä mitään pahaa. Ja haluan muistuttaa, että nämä naiset ovat tehneet kovasti töitä, jotta ovat päässeet juuri siihen ''oksettavaan ja ällöttävään videoon jossa vain perseet keinuu.''


Varmasti he ovat tehneet kovasti töitä pääseet juuri siihen, mutta jotenkin myös musiikin sanat vaikuttavat mielestäni siihen, millainen käsitys näistä tanssiapimuista syntyy.

Ameliah

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #42 : Syyskuu 09, 2005, 16:17:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Onatella"

Entä jos ne videot ovat naista halventavia? Ajattele nyt, kuka tahansa yhdeksänvuotias pikkupoika voi katsoa niitä vain painamalla television käynnistysnappulaa. Millaisen naiskuvan sellaisten katsominen oikein antaa?


No voi voi. Missä on vanhempain valvonta jos niin häiritsee. Joskus ne 9-vuotiaat pojatkin niitä naisia näkee, vaikka vain vahingossa. Ei se todellakaan voi olla niin häpeällistä. Kuinka sitten voi katsoa esimerkiksi elokuvaa, jossa yhtäkkiä tuleekin seksikohtaus, ja näitähän telkkarista tulee suurinpiirtein joka päivä. Kavahdatteko silloinkin samalla lailla esineellistämistä ja paljasta pintaa. Ikävä totuus kun on se, että ei voi edes sitä 9-vuotiasta lasta täysin saada suljettua tältä seksittäytteiseltä maailmalta, vaikka kuinka tahtoisi.

Kyllä minäkin katselin mtv:ltä musiikki videoita kymmenen vuotiaana, enkä silti koe, että olisin jotenkin kieroon kasvanut. Tämä on verrattavissa niihin asioihin kuin että mukamas televisiossa oleva väkivalta vaikuttaa lapsiin niin, että heistä tulee väkivaltaisia sarjamurhaajia. Tähän sanon vain, että silloin on sekä kasvatuksessa, että korvien välissä vikaa jos näin käy. Enkä kuulkaa usko, että nyt tämä 9-vuotias joka on nähnyt naisia tansimassa videolla, on joku tulevaisuuden sovinistisika. Näkeväthän nämä lapset ''todellisuudenkin'' naisia päivittäin, äitiä, kenties siskoa ja tätiä ja mummoakin.

Eikä mikään musateeveeltä tuleva video halvenna naisia oikein todenteolla, mutta sekin on kai mielipide kysymys, onko halventamista se, että naiset tanssii, vai perheväkivalta tai raiskaus.

Lainaus
Eikä niillä naisillakaan voi olla ihan kaikki kotona, kun tekevät tieten tahtoen jonkinlaisen esineen itsestään.


Olen täysin erimieltä. En minä ajattele pornovideoissakaan esiintyvistä naisista, että he tekevä itsestään ''esineen''. Työ se on siinä missä muukin, jos sellaiseen kykenee. Ei se, että naiset näytetään seksikkäinä, minusta tee heistä esineitä. Minusta on aivan järkyttävää moralisointia tällainen, että ''ei taida olla kaikki ihan kotona....'' Käykö täältä moninkin sanomassa esimerkiksi klubeilla persettään heilutteleville naisille, että ''onkohan sulla nyt kaikki kotona, kun teet itsestäsi ihan esineen keikuttelemalla persettä siinä?''

Poissa Vesi Y

 • Muppet
 • Vuotislainen
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #43 : Syyskuu 09, 2005, 20:13:08 »
Vitsihän onkin siinä, että kun näiden musavideoiden naisten tehtävänä on vain heiluttaa tiukkaa persettään ja näyttää huorahtavilta ja kiehnätä joko keskenään tai mieslaulajien ympärillä, voi se joillekin antaa kuvan siitä, että naisten pitäisi oikeasti olla sellaisia muovinukkeja.

Ongelma ei kuitenkaan ole oikeastaan nuo tanssipimut, vaan tuo kaksinaismoralistinen systeemi, joka MTV:n sensuurisedillä on. Jos kahden miehen välinen suudelma on Tuomittavaa ja Sensuroitavaa ja Kamalaa, mitäs sitten näiden musavideoiden naisten välinen kohtaus on? Hirveää seksismiä? Ei! Valitettavasti juttu on niin, että jos kaksi naista on keskenään, se tekee heistä überkuumia misuja, joita voi katsella ja jotka eivät ole Vahingoittavaa Materiaalia, mutta jos kaksi miestä suutelee edes hyvin diskreetisti, tulee Sensurointisaksille käyttöä alle nanosekunnissa. (Siis yksinkertaisesti: kaksi naista harrastaa seksiä, ei tietenkään sensuroida. Kaksi miestä pusuttelee, hui hirvitys, nyt äkkiä leikkauksia ja mustia neliöitä!)

Eli ongelma on se, että musavideot tehdään miehille -> niihin tulee kaikenlaisia tanssipimuja bikineissä tai muissa rättivaatteissa. Tasa-arvoa? En itse tiedä, auttaisiko tanssivien, puolialastomien miekkosten kuvaan laittaminen, sillä heidäthän sensuroitaisiin tai me saisimme painajaisia miehisestä kropasta. ^^ Vitsi vitsinä, älkää nyt loukkaantuko. Videoissa esiintyvän tanssijan tarvitsee sitäpaitsi lähinnä keikuttaa rintojaan ja pakaroitaan oikeassa tahdissa, ehkä välillä ottaa pari askelta suuntaan tai toiseen. Ja niin, välillä pyörähtää laulajan luona tekemässä pari lanneliikettä laulajan kroppaa vasten. Eli suurempaa tanssitaitoa ei vaadita. Epäilen, että heitä on myös muokkailtu tietokoneella, esimerkiksi tasoitettu ihoa.

Siitä puhe mistä puute, kuten joku osuvasti sanoikin. Nämä räppärit sun muut eivät ilmeisesti pääse lähellekään paljasta pintaa ilman videoissaan tanssivia naisia.

Senhän nyt toki huomaa, ketkä niitä videoita tekevät. Oudointa minusta on se, että mies saa olla limanuljaskan näköinen, mutta naisten pitää ehdottomasti olla standardimallia. Siis olkoot ihan rauhassa, mutta miten kukaan ylipäätään innostuu limanuljaskan näköisestä hyypiöstä, jonka ympärillä pörrää jo valmiiksi kymmenen pimua? Hivenen epärealistista, pakko sanoa. No jaa, media on.

Poissa Graveheart

 • Vesijuoppo Yrjäläinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #44 : Syyskuu 10, 2005, 01:35:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Fsityi"

Jotenkin kummallisesti ainutkaan miespuolinen henkilö ei ole kommentoinut tänne vielä. En varmaan ole ainoa, joka kaipaisi heidänkin mielipiteitään tässä asiassa, sillä kuten on tullut monesti esille, miehillehän nuo videot suunnataan.

Olen varmasti joskus aikaisemminkin puhunut jossain yhdellä viestillä koko sukupuoleni puolesta. Varsinkin täällä Vuotiksessa tuntuu usein siltä.

Minua ei asia missään määrin sinänsä haittaa, mutta älkää käsittäkö väärin. En nimittäin kuuntele Güntheriä, 50 Centiä, Cradle of Filthiä enkä muitakaan jotka mainostavat itseään (puoli)alastomien naisten näyttämisellä, joten en silloin välitä heidän musiikkivideoistaankaan. Paras keino päästä niistä eroon on tosiaan olla vain katsomatta televisiota.

Mutta ajatelkaapa asiaa toisinpäin - ovatko naiset sitten ainoita, joilla on aihetta hermostua ja tuntea itsensä väärinymmärretyiksi? Tilanne on nimittäin epäreilu myös niille heteromiehille, joita alkaa jo vähitellen kyllästyttää myös heihin kohdistuva yleistäminen - "tissit korvaa laadun". Naiset eivät halua että heitä pidetään objekteina, mutta eivät miehetkään pidä siitä että juuri heidän pitäisi ilman muuta innostua kun huomio kohdistuu paljaaseen pintaan ikään kuin muulla ei olisi koskaan ollut väliä. Miehilläkin, jopa heteroillakin, on aivot ja tunteet.

Jospa en kuitenkaan käsittelisi näitä tietyntyyppisiä musiikkivideoita kokonaisuudessaan vaan palaisin sen sijaan siihen osaan niistä josta täällä keskustellaan, eli niissä näkyviin puolialastomiin naisiin ja niiden vaikutukseen minuun. Minusta ne ovat vain typeriä ja epärealistisia, eivät niinkään loukkaavia. Tämä johtuu melko varmasti siitä, etten itse kuulu niihin ihmisiin joita musiikkivideot esineellistävät, eli naisiin. Silmän kiihottamiseenkaan ei pitäisi käyttää musiikkia, sillä sitä varten on porno.

Lainaus käyttäjältä: "Vesi-Y"

(Siis yksinkertaisesti: kaksi naista harrastaa seksiä, ei tietenkään sensuroida. Kaksi miestä pusuttelee, hui hirvitys, nyt äkkiä leikkauksia ja mustia neliöitä!)

Minä en näissä kahdessa asiassa muuta eroa näe (siis jos niitä näytetään musiikkivideossa) kuin sen, että miesparin ilmestyessä ruutuun vaihtaisin vain nopeammin kanavaa. Mainoskikkana molemmat ovat typerimpiä mitä tiedän, mutta jos niiden pinnallisia arvoja vertailisin niin naisten katselussa mielenkiintoni säilyy pidempään. Toki voisin kirjoittaa tähän tekosyvällistä paskaa siitä etten haluaisi alastonta naista koskaan missään nähdä  jne. Valehtelisin jos väittäisin noin, mutta valehtelisin silloinkin jos pitäisin musiikkivideon tärkeimpänä asiana naisia ja heissä tärkeimpänä alastomuuden näkymistä.

En osaa kuitenkaan otsikon kysymykseen vastata, eli siihen että onko K-13 niille kaikista sopivin ikäraja. Nimittäin näitä musiikkivideoita en ole ainakaan juuri tuon iän jälkeen nähnyt enkä osaisi niistä päätellä, mikä on liikaa kolmetoistavuotiaalle. En minkäänlaisia musiikkivideoita katsele, joten en osaa miettiä sitäkään kuinka karmeita ne ovat verratessa niihin videoihin, joissa eivät puolialastomat naiset esiinny.
My gramma has this joke where she says "Knock knock"
I say "Who's there?"
She says "I can't remember" and starts to cry

Onatella

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #45 : Syyskuu 12, 2005, 15:51:16 »
Ameliahille:

Ei se, että paljasta pintaa näkyy ole itsessään naista halventavaa, hyvä ihminen, vaan nimenomaan se tapa jolla sitä näytetään. Oletan, että ymmärrät, mitä tarkoitan.

Sitä paitsi, seksikohtauksia sisältävissä elokuvissa on ikärajat. Musiikkivideoissa ei ole mitään. Miten vanhempi voi valvoa, jos mikään ei kerro, minkälaista kuvamateriaalia sellaisen musiikkiohjelman aikana oikein pläjähtää naamalle?

Lainaus käyttäjältä: "Ameliah"
Eikä mikään musateeveeltä tuleva video halvenna naisia oikein todenteolla, mutta sekin on kai mielipide kysymys, onko halventamista se, että naiset tanssii, vai perheväkivalta tai raiskaus.


Jos tanssisivatkin. Minusta pelkkää takapuolen ravistamista tai sen hinkkaamista toiseen ihmiseen ei voi kutsua tanssimiseksi, mutta mielipiteensä kullakin.

Lainaus
Ei se, että naiset näytetään seksikkäinä, minusta tee heistä esineitä.


Ei tietenkään tee. Totta kai seksikäs saa olla, mutta minusta se, mitä useissa videoissa näytetään, ei ole enää seksikästä vaan ällöttävää.

acoustic

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #46 : Joulukuu 22, 2005, 16:54:52 »
Itse olen huomannut näissä rap-artistien videoissa [anteeksi yleistys] kolme päätekijää; nainen, paljon rahaa, ja hieno auto. Onhan se toisaalta hienoa, jos nainen tuntee olonsa niin itsevarmaksi, että pystyy käyttämään sellaisia vaatteita, mutta minusta se on etovaa kun naiset antavat miesten käyttää itseään hyväksi - miehet saavat sellaisen käsityksen, että kaikki vähäpukeiset naiset saa vapaasti raiskata.

Olen yrittänyt välttää näitä videoita, kun en räppiä hirveästi kuuntele, mutta pop-piireissä Britneyn muutoksen olen kyllä huomannut. Popissa on tullut muitakin muutoksia, mm. N*SYNC:in JC Chasez, jos olette sattuneet huomaamaan kyseisen herran videon: JC Chasez - All Day Long I Dream About Sex.

Mutta tosiaan, onhan naisia ennenkin esineellistetty, esim. automainoksissa, ralleissa, ja ties missä muissa mainoksissa.

Acary

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #47 : Tammikuu 03, 2006, 22:11:12 »
Siis aivan, minua aivan oksettaa tuo juttu siis. Musiikissakaan ei ole mitää sanaa, ja silti näitä vain tulee. Kuka jaksaa katsella .. Naiset ovat videoissa aivan kauheita, hyi..

Poissa Grytolle

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #48 : Tammikuu 04, 2006, 17:49:50 »
No kun joku laittaa puolialastomia naisia musavideoon, niin ideana on yleensä pornohullujen pikkupoikien saaminen kiinnostumaan kyseisestä musiikista kyseenalaisella tavalla.
Toinen vaihtoehto on, että joku haluaa luoda taidetta omituisesti.

Annabella

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #49 : Helmikuu 25, 2006, 16:25:24 »
Jos joku on nähnyt Jessica Simpsonin uuden uutukaisen (musiikki)videon, joka on sellainen kantrityyppinen. Siinä tämä neitokainen hinkkaa autoa raivokkaasti puhtaaksi maailmankaikkeuden pienimmät bikinit yllään...huhhuh :|
Sama tapaus 50 centin Candy Shop, jossa räppäri kulkee hienossa talossa ja käy aina välillä kaikkien mahdollisten puolialastomien naisten kainalossa.
Näitähän tulisi vaikka kuinka paljon ja kyllä kieltämättä pistää vähän miettimään, että miksi? MIKSI?
No:
1. Siksi, että joku on saanut päähänsä, että ihmiset katsovat mielellään sellaista roskaa. (No, niinhän jotkut katsovatkin)
2. Se saa artistin/yhtyeen näyttämään coolimmalta. (ei kyllä omasta mielestäni)
3. Keksikää itse....ehdotuksia varmasti löytyy!

Rrraivostuttavaa....

Ameliah

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #50 : Heinäkuu 12, 2006, 13:04:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Annabella"

1. Siksi, että joku on saanut päähänsä, että ihmiset katsovat mielellään sellaista roskaa. (No, niinhän jotkut katsovatkin)
2. Se saa artistin/yhtyeen näyttämään coolimmalta. (ei kyllä omasta mielestäni)
3. Keksikää itse....ehdotuksia varmasti löytyy!


Koska maailma pyörii seksin ympärillä ja seksi myy.

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #51 : Heinäkuu 15, 2006, 14:00:29 »
Tätä minäkin aina pohdin ystäväni kanssa kun katsomme musiikkikanavaa. Tämä on tullut myös esille monissa lehdisse joissa mainostetaan alastomien naisten kuvia taustakuviksi. Kas kun ei Aku Ankassakin takasivulla mainosteta niitä. Hieno homma. Ja vielä kaiken lisäksi ne ovat aina naisia. joskus harvoin saattaa bongata miehen, mutta hänestä näkyy vain komea yläkroppa. Ei mitään intiimisiä osia. Mutta nyt poikkesin liikaa aiheesta.

Tottahan se on. Mieslaulajat useimmiten myyvät musiikkiaan isotissisillä naisilla jotka heiluttavat kuvaruudussa persettään. Myös naisartistit sortuvat tähän jotta heistä tulisi miesten silmissä halutumpia. No mistäköhän ne kaikki hullut tulee jotka vainoaa vaikka nyt Britneytä? Just niin. Noh olen usein ihmetellyt mikseivät naisbändit tuo mukaan puolialastomia miehiä ketkuttelemaan. Ovatko ne ollenkaa ottaneet huomoon sitä, että naisetkin katsovat musiikkivideoita. Teineillehän tälläinen musiikki menee useimmiten ja jos veikkaisin niin puolet ovat naispuolisia. Niin. Ja ketä tyttöä kiinnostaa kasoa videota jos joku nainen änkeää siihen perseensä kanssa? Jos ei siis ole kiinnostunut samasta sukupuolesta kuin itse on.

Mutta kuten Ameliah sanoi koska maailmaa pyörii seksin ympärillä ja seksi myy. Niinhän se nykymaailmassa on.
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Poissa

 • kAHVikuppisihteeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • jump, deliver me
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #52 : Heinäkuu 15, 2006, 15:24:05 »
Brr. Ö_______Ö Vihaan tällaisia musiikkivideoita yli kaiken. Hyvää makua noudattavien musiikkivideoiden ystävänä olen lievästi sanottuna raivoissani, kun Voicen ruutuun pamahtaa joka viides minuutti kekkuloimaan hikinen ja glitterissä uitettu pimu anorektisen vartalonsa ympärillä vaatekerros jolla ei selviäisi sekuntiakaan Grönlannissa. Hormooneja popsiva muskelimies antaa noin viiden, ellei kahdenkymmenenkin naisen hinkata itseään autoa, muskelimiestä tai toisiaan vasten ja siinä samalla pimut päästelevät kovaäänisiä huohotuksia, jotka hukkuvat musiikin alle. Muskelimies hymyilee irstaasti, sulloo tytöt takapenkille ja ajaa upealle maasturillaan / avoautollaan kaupungille ja menee joko strippiluolaan tai nappaa lisää pimuja kyytiinsä. Oksettavaa!

Muutama tällainen video on painunut mieleen ((negatiivisella tavalla, tietysti)) ja pahin on mielestäni Eminemin ja Nate Doggin Shake that-video. Tässä eivät riitä sanat kuvaamaan järkytystäni tai vihaani tätä musiikkivideota kohtaan, mutta osaatte varmasti päätellä, etten oikein pidä tästä. Näin nätisti sanottuna koko video on niin perseestä kuin musiikkivideo voi vain olla. Eminemiä olen kunnioittanut tähän asti, mutta tämä video laski arvostukseni miestä kohtaan pohjalukemiin. Surkeampaa ja mielikuvituksettomampaa videota saa etsiä kissojen ja kameleonttien kanssa, sillä tämä musiikkivideo on sitä pahinta luokkaa. Halventaa naisia, vaatisi K-18-luokituksen, ei sovi pyörimään Voicella 9-vuotiaidenkin pikkulapsien katsoessa sitä. Siinä alkuun kolme hyvää syytä miksi videota voisi vihata.

Toinen on Paris Hiltonin Stars are Blind. Vilun ja inhon väreet kulkevat selkääni pitkin aina nähdessäni tämän. No, musiikkivideo jossa ylimeikattu ja -maskeerattu pimu keikistelee juuri ja juuri intiimialueet peittävissä bikineissä rannalla homon pro-version kanssa on taas nätisti sanottuna helvetin kamalaa. En mä tiedä itkeäkö vai nauraa Parisin puolesta, se idiootti kyllä osaa yrittää kaikkea. Ääntäkään ei ole muokattu kuuluvasti... Sarkasmia, juu.

Vihaan vihaan vihaan tällaisia! Minusta on kiusallista ja inhottavaa katsoa näitä videoita, ja vielä kamalampaa on se, että näiltä ei voi välttyä, sillä näitä tulee koko ajan, jatkuvasti. Mietityttää se, että jos miehet musiikkivideoissaan "materialisoivat" naisia, mikseivät naiset musiikkivideoissaan materialisoi miehiä? Tuntuu, että naisetkin videoissaan hytkyttävät ja hinkkaavat itseään kahta kauheammin minihame ja rintaliivit päällä. +____+ Onneksi on olemassa sellaisiakin poikkeustapauksia kuin Poets of The Fall ja Bob Sinclar.
"Seuraavaks me vedetään sellanen progepläjäys, että te saatanan kakarat ette löydä kotiinne."

Poissa Tiistai

 • Vuotislainen
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #53 : Heinäkuu 15, 2006, 16:32:28 »
//
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 11, 2013, 21:59:30 kirjoittanut Tiistai »

Poissa

 • kAHVikuppisihteeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • jump, deliver me
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #54 : Heinäkuu 15, 2006, 20:15:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Tiistai"
Lainaus käyttäjältä: "Yö"
Mietityttää se, että jos miehet musiikkivideoissaan "materialisoivat" naisia, mikseivät naiset musiikkivideoissaan materialisoi miehiä? Tuntuu, että naisetkin videoissaan hytkyttävät ja hinkkaavat itseään kahta kauheammin minihame ja rintaliivit päällä. +____+


En nyt katsele hirveästi muita kuin hyviä musiikkivideoita, joten en ota aiheeseen muuten kantaa, mutta kyllä olen joskus elämässä mtv:llä nähnyt jonkun videon, jolla naispoppari (jota varmaan tämänkaltaiseen topiciin osaa ottavat suuresti halveksivat ihan vain tissien takia) lauleskeli keskellä valtavaa mieslaumaa. Enkä usko, että oli ainoa.

Mmm, juu, kyllähän tällaisiakin videoita löytyy ((esimerkkinä Nelly Furtadon Maneater)), mutta tarkoitan, että tällaisissakin videoissa naiset ovat pukeutuneet melko vähäiseen vaatekertaan ja tanssivat rinnat pystyssä suuren mieslauman keskellä. Tämä ei oikeastaan erota mielipidettäni, nainen  pitää itseään tyrkyllä samalla tavalla.

Toisaalta, jo Nelly Furatdon kappaleen nimi Maneater ((karkea suomennos on miestennielijä)) kertoo naisen olevan miesten huomion keskipiste ja tämän videon kautta täytyy myöntää, että tässä miehet tehdään typeriksi "läähättäjiksi". 8))) En kuitenkaan sano että kyseisestä videosta pitäisin, POTF:in Carnival Of Rust vastaa sitä mitä minä musiikkivideolta vaadin.

Renefer, toivottavasti asia on näin, ihmetyttikin että Eminem on tällaisen kappaleen ja videon takana.
"Seuraavaks me vedetään sellanen progepläjäys, että te saatanan kakarat ette löydä kotiinne."

Recoil

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #55 : Heinäkuu 15, 2006, 20:24:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Renefer"
Lainaus
Eminemiä olen kunnioittanut tähän asti, mutta tämä video laski arvostukseni miestä kohtaan pohjalukemiin.


Olen mahdollisesti ihan väärässä, jos väitän, että Eminem jollain tapaa kettuili biisissään että videossaan koko jutulle, juuri tälle koko ilmiölle. Olen aina elänyt sellaisessa luulossa ainakin :P Mutta toisaalta, ei se välttämättä sinun arvostelutaulukkoosi vaikuta millään tapaa.


Näinhän se asia on. Video on tehty ns. "läpällä". Valitettavasti vain harva tajuaa sen, koska odottaa vain sopivva veruketta teilata taas rap-musiikki ja rap-musavideot.

Ei biisi minunkaan mielestä ole hyvä. Mutta minun mielestä sitä ei ole hitiksi tarkoitettukkaan.

Poissa

 • kAHVikuppisihteeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • jump, deliver me
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #56 : Heinäkuu 15, 2006, 20:32:46 »
Lainaus käyttäjältä: "Recoil"
Lainaus käyttäjältä: "Renefer"
Lainaus
Eminemiä olen kunnioittanut tähän asti, mutta tämä video laski arvostukseni miestä kohtaan pohjalukemiin.


Olen mahdollisesti ihan väärässä, jos väitän, että Eminem jollain tapaa kettuili biisissään että videossaan koko jutulle, juuri tälle koko ilmiölle. Olen aina elänyt sellaisessa luulossa ainakin :P Mutta toisaalta, ei se välttämättä sinun arvostelutaulukkoosi vaikuta millään tapaa.


Näinhän se asia on. Video on tehty ns. "läpällä". Valitettavasti vain harva tajuaa sen, koska odottaa vain sopivva veruketta teilata taas rap-musiikki ja rap-musavideot.

Ei biisi minunkaan mielestä ole hyvä. Mutta minun mielestä sitä ei ole hitiksi tarkoitettukkaan.

-hakkaa päätä seinään- Olen selvästi ilmaissut itseni typerästi, mutta itse en todellakaan halveksu videota sen takia, että haluaisin "teilata rap-musiikin". Ei, ei ja ei, en minä näin. Olen elänyt vain siinä luulossa, että musiikkivideo ei ollut "läppä-pohjainen". Minä arvostan useimpia rap-artisteja kovasti, esimerkiksi Eminemin kappaleista pidän, mutta arvostukseni häntä kohtaan laski melkoisesti kuullessani kappaleen ja nähdessäni tämän kyseisen Shake that-videon. Rap on ihan ok musiikkigenre, mutta itselle sopii enemmänkin punk / skatepunk. 8)))
"Seuraavaks me vedetään sellanen progepläjäys, että te saatanan kakarat ette löydä kotiinne."

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #57 : Heinäkuu 27, 2006, 15:07:46 »
Kiva että tämäkin aihe on tullut esille, vaikka kivaahan tämä ei ole.
Tänäänkin katsoin Voicelta Eminemin musiikkivideon, se oli piirretty, mutta kerrasaan karmea.
Koko video koostui puolialastomista naisista, jotka keikistelivät suuria takapuoliaan ja heiluttelivat mahtavia rintojaan. Piirretyt naiset olivat melkein alasti, jopa ilman paitaa, jolloin rinnat olivat kyllä sumennettu, mutta älytöntä että koko musiikkivideo oli tuollaista. Onko tämä nyt ihan hyväksi pienemmille? Joku ikäraja olisi hyvä, mutta en uskoisi sen paljoakaan auttavan, kaikki katsoisivat tälläisia silti. Vaikka nyt tämä Eminemin video saattaakin olla vähän ironinen tälläista keikuttelua kohtaan, niin en hyväksy siltikään. Ei hyvä.

Muutenkin musiikkivideot ovat usein tälläisia, naisia jotka kiehnäävät miehissä rintisikat ja minimaalinen hame yllään. Joku jo mainitsikin Paris Hiltonin uuden videon, Paris kiehnää miehessä pikkuruiset bikinit yllään. Mihin tämä maailma on menossa? Ja kuka muistaa The Black eyed peasin "My humps" videon, jossa naiset keinuttelevat takapuoliaan kontallaan miehien edessä?
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Poissa jossujb

 • Kardinaali
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #58 : Elokuu 01, 2006, 17:59:38 »
mielestäni on todella tylsää kun taas jossakin räppi videossa hetkutetaan perää. Ja varsinkin kun jos on naislaulajakin vaihteeksi niin aina siellä on alastomia naisia. Olis edes miehiäkin välillä. Miksi naistenkin on vielä jatkettava mitä miehet tekevät kuitenkin, kai sitä edes välillä voisi tulla videota joissa ei räppäri hipeloisi "narttujensa" perää. Ja näitä naisia sitten saa kutsua nartuiksi ja huoriksi, ei se vaan ole oikein! Jos puolipukeissa, niin ei se ketään oikeuta alentamaan tai muuta.

Hitto, että nyt ärsyttää. Pitää mennä piristämään itseään jotenkin. Jos täällä on tulevia räppäreitä, niin pliis, keksikää jotain hienompaa videoihinne. Usein räppäreiden biisit on ihan mukavia ja hienoja, mutta kuka tervejärkinen viitsii kopiovideoita katsoa päivästä toisVaihtelua kehiin.
"No-one expects the Spanish Inquisition!"

Enskuli

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #59 : Elokuu 04, 2006, 20:37:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Yö"
Halventaa naisia


Niin, tällaiset videot joissa hilluu puolialastomia naisia hinkkaamassa itseään jotain (miestä, autoa, mitä vain) vastaan todellakin halventavat naisia. Aivan kuin naiset olisivat vain jotain esineitä.

Vasta Oprahissa oli juuri juttua näistä musiikkivideoista, joissa hilluu puolialastomia naisia. Siinä myös haastateltiin yhtä naista, joka on ennen ollut tällaisissa musiikkivideoissa. Hän kertoi kaikkea "mukavaa" näistä videoista, niiden tekijöistä ja tekemisestä. Kyseessä oli siis joidenkin räppäreiden musavideot. Hän kertoi että kaikki olivat aineissa näissä videoissa. Joskus jopa videon ohjaaja. Ja naisia haukuttiin huoriksi, oikeasti he eivät merkinneet kenellekkään yhtään mitään.

Niin. Inhoan ylikaiken tällaisia musavideoita, joissa hilluu näitä puolialastomia naisia. Oli se sitten jonkun räppärin video, missä näitä naisia hilluu kymmeniä tai vaikka Paris Hiltonin video, missä hän hilluu yksin puolialastomana, inhoan niitä.

Tällaisten  musavideoiden perusteella nuoremmat lapset saavat väärän kuvan naisista. Ja pikkutytöt (miksei pojatkin) pitävät tällaisia naisartisteja idoleinaan! Mutta niinhän se on että seksi myy. Valitettavasti.

Sano mitä sanot

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #60 : Elokuu 06, 2006, 19:53:39 »
MTV:n pomot kuvittelevat, että huononkin biisin saa myymään paljaalla pinnalla ja rohkeilla kuvilla. Sama juttu elokuvissa: Jos ei ole kunnon juonta niin se korvataan tisseillä ja väkivallalla. Näin se vain on, Amerikkalaiset...

Sudenpuu

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #61 : Elokuu 07, 2006, 11:05:31 »
No meikäläinen ei katsele Voicea tai muitakaan nuorisomusiikille pyhitettyjä TV-kanavia tms. mutta lähes poikkeuksetta aina kun plärään kanavat läpi, on niillä nainen/naisia hetkuttelemassa vähissä vaatteissa. Luulen etteivät edes paatuneimmatkaan tissibongarit jaksa töllöttää näitä itseään toistavia rallattelupätkiä kovin pitkään, niin tylsiä ne ovat.

McAny

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #62 : Elokuu 07, 2006, 14:44:40 »
Hyvä, että joku on ottanut tämän puheeksi. Niin ärsyttävää tuo puolialastomattumuus ;> Kiva sitten sitä katsella... Pojille se onkin ehkä jotain ihanaa, mutta entä tytöille?! No way. Keksisivät jotain uutta ;> Ei kukaan halua katsella sellaista. Video on inhottava ja tylsä pelkillä sellaisilla ja jos vielä 'juoni' on kökkö.

Sheila

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #63 : Syyskuu 14, 2006, 17:48:00 »
Minusta puolialastomat naiset musiikkivideoissa on jotain niin ällöä. Miksei he voi olla täysissä pukeissa? Ai niin. Tietenkin pitää näyttää heidän parhaat puolensa. Ällöä. Tässä tulee mieleen yksi kamalammista musiikkivideoista. Se on se pussycat dollsin musiikkivideo. En nyt muista nimeä, mutta se on todella ällö, löllö ja yksinkertaisesti kamala. Siinä ne naiset peppuaan heiluttaa penkin päällä rintaliivit päällä. Kuitenkin olen tottunut tähän kun katselen monesti päivässä The Voicea ja sieltä tulee niitä kaikkia kamaluuksia. Olen kolmetoistavuotias ja minusta niistä ei tarvitsisi tulla kuitenkaan ihan K-13. Onhan ne tietenkin pervoa katsottavaa, mutta kyllä me pienet kestetään. Ainakin minä. En tiedä muista.

-Sheila

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #64 : Syyskuu 16, 2006, 21:53:54 »
Sori, itse en menisi kekkaloimaan alasti minkään sortin musiikkivideossa, mutta suoraan sanoen minua ei haittaa jos joku niin tekee sillä olemassa on ihmeitä tekeviä ratkaisuja -kaukosäädin ja television virtanäppäin!

Itseä kyllästyttää tällainen valittaminen siitä, kuinka ihmiset kokevat loukkaavaksi sen, että joku haluaa musiikkivideolleen alastomia naisia tai jos joku naisartisti ei esiinny kommandopipo ja toppapuku päällä.

Lainaus
Hyvä, että joku on ottanut tämän puheeksi. Niin ärsyttävää tuo puolialastomattumuus ;> Kiva sitten sitä katsella... Pojille se onkin ehkä jotain ihanaa, mutta entä tytöille?! No way.


Olen täysin hetero tyttö, mutta nautin kauniiden naisten katselusta.

Lainaus
MTV:n pomot kuvittelevat, että huononkin biisin saa myymään paljaalla pinnalla ja rohkeilla kuvilla. Sama juttu elokuvissa: Jos ei ole kunnon juonta niin se korvataan tisseillä ja väkivallalla. Näin se vain on, Amerikkalaiset...


Pointtina on myydä, ja jos seksi myy, niin miksi sitä ei käytettäisi? Don't hate the player, hate the game. Niin kaun kun ihmiset ostavat, käytäntö ei luultavasti muutu.

Lainaus
Hän kertoi kaikkea "mukavaa" näistä videoista, niiden tekijöistä ja tekemisestä. Kyseessä oli siis joidenkin räppäreiden musavideot. Hän kertoi että kaikki olivat aineissa näissä videoissa. Joskus jopa videon ohjaaja. Ja naisia haukuttiin huoriksi, oikeasti he eivät merkinneet kenellekkään yhtään mitään.


Varmasti arkea ja jokaisessa kuvauksessa toimitaan näin. (Oprah on muutenkin vähän...)

Lainaus
Tottahan se on. Mieslaulajat useimmiten myyvät musiikkiaan isotissisillä naisilla jotka heiluttavat kuvaruudussa persettään. Myös naisartistit sortuvat tähän jotta heistä tulisi miesten silmissä halutumpia.


Tyhmiä ovat ne, jotka ostavat levyjä koska kannessa on isotissinen nainen. Oletko koskaan miettinyt että ehkä kaikki naisartistit eivät tee sitä saadakseen lisää miehiä? En minäkään käytä minihameita saadakseni huomiota miehiltä -ainoastaan näyttääkseni hyvältä, joka ei vielä tähän mennessä ole luokiteltu rikokseksi.

Lainaus
Vitsihän onkin siinä, että kun näiden musavideoiden naisten tehtävänä on vain heiluttaa tiukkaa persettään ja näyttää huorahtavilta ja kiehnätä joko keskenään tai mieslaulajien ympärillä, voi se joillekin antaa kuvan siitä, että naisten pitäisi oikeasti olla sellaisia muovinukkeja.


Tällaisilla ihmisillä on suuria ongelmia mielenterveytensä kanssa. Minä näen jatkuvasti anorektisen laihoja naisia kaikissa medioissa, mutten siltikään ole anorektikko, miksi? Sen vuoksi, että anoreksia ei esimerkiksi ole mitään muuta kuin mielenterveydellinen sairaus. Terve ihminen tajuaa, että kuvat ovat muokattuja ja että terveen ihmisen luut eivät pingota ihon läpi. Jos alkaa ajatella, että minun täytyy näyttää samalta kuin noiden naisten tuolla telkkarissa, niin ei ole ihan terve. Anteeksi.

Pornoa saa paljon helpommin, joten jos tekee mieli katsoa vähäpukeisia naisia, niin mieluummin hankkisin pornoa, kun odottaisin Jessica Simpsonin musiikkivideota MTV:ltä.

p.s Onko esmes. Zen Cafén uusimman sinkun kansikuvassa oleva alaston nainen törkeää ja ällöä? Naisella ei kuitenkaan ole mitään päällään. Hyvä syy lopettaa Zen Cafén kuuntelu(ko)?


//edit: Yhdyn täysin tuohon Ameliahin edellisellä sivulla olevaan kommenttiin.
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

kaamo

 • Ankeuttaja
Re: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #65 : Helmikuu 01, 2007, 21:17:48 »
Miltä ne edes kuulostavat ilman musiikkivideota? Yrittävätkö ne paikata musiikkinsa puuttellisuutta tissipimuja täyteenahdetuilla videoilla?

Mtv-musiikki jatkaa elämäänsä jossain diskossa - mitä aloittaja harmittelikin, kun toiset kuvittelevat musiikkivideoelämän jatkuvan, ja odottavat että ihan tavalliset tanssivat tytöt olisivatkin juuri musiikkivideoiden anteliaiden tissipimujen kaltaisia.

Pointtina on myydä, ja jos seksi myy, niin miksi sitä ei käytettäisi? Don't hate the player, hate the game. Niin kaun kun ihmiset ostavat, käytäntö ei luultavasti muutu.

Niin kauan, kuin ihmiset toimivat mahdollisia periaatteitaan vastaan ja toimivat myyvillä tavoilla ainoastaan myynnin takia ajattelematta tekosiensa eettistä oikeutusta (onko ko. toiminta oikein ja hyväksyttävää?), tai vaikkapa ostavat näillä tavoin markkinoituja tuotteita, vaikka pitävätkin markkinointitapaa edes jollain asteella vääränä, käytäntö ei luultavasti muutu. Kyllä minä dissaan siis pleijereitäkin, kun vain menevät geimin mukana muka voimatta sille mitään, kuin olisivat vain aivottomia Suurten Voimain pelinappuloita, vaikka ovat itse valinneet ottavansa siihen osaa. Saavat ansaitsemansa halveksuntani.

Tällaisilla ihmisillä on suuria ongelmia mielenterveytensä kanssa. Minä näen jatkuvasti anorektisen laihoja naisia kaikissa medioissa, mutten siltikään ole anorektikko, miksi? Sen vuoksi, että anoreksia ei esimerkiksi ole mitään muuta kuin mielenterveydellinen sairaus. Terve ihminen tajuaa, että kuvat ovat muokattuja ja että terveen ihmisen luut eivät pingota ihon läpi. Jos alkaa ajatella, että minun täytyy näyttää samalta kuin noiden naisten tuolla telkkarissa, niin ei ole ihan terve. Anteeksi.

Aika rankka väite, että ihmiset, joiden kuvaan vaikkapa seksuaalisuudesta, naiseudesta ja kauneusihanteista ympärillä vellova seksiä tihkuva ympäristö vaikuttaa, ovat mielisairaita. Onko lapsi, jonka medialukutaito ei ole vielä tiedostavan aikuisen tasolla, mielisairas? Onko massan mukana menevä nuori mielisairas? Ovatko lapset muka oikeasti vastuussa vajavaisista ajatuksistaan, jos he tahtovat pukeutua ja meikata kuin aikuiset - tai kuvittelevat tahtovansa, kun joku markkinavoima on istuttanut heidän mediakritiikittömiin pikkupäihinsä tällaisen ajatuksen? Tuskin koko media-alaa, mainontaa ja mielikuvamarkkinointia olisi olemassakaan, jos sen avulla ei saataisi myytyä ihmisille sitä, mitä heidän (meidän) halutaan ostavan. Anoreksiaa sairastavien vinksahtaneita kauneusihanteita ei mielestäni kannata sotkea ja rinnastaa tähän keskusteluun.

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #66 : Helmikuu 02, 2007, 00:13:32 »
Pointtina on myydä, ja jos seksi myy, niin miksi sitä ei käytettäisi? Don't hate the player, hate the game. Niin kaun kun ihmiset ostavat, käytäntö ei luultavasti muutu.

Niin kauan, kuin ihmiset toimivat mahdollisia periaatteitaan vastaan ja toimivat myyvillä tavoilla ainoastaan myynnin takia ajattelematta tekosiensa eettistä oikeutusta (onko ko. toiminta oikein ja hyväksyttävää?), tai vaikkapa ostavat näillä tavoin markkinoituja tuotteita, vaikka pitävätkin markkinointitapaa edes jollain asteella vääränä, käytäntö ei luultavasti muutu. Kyllä minä dissaan siis pleijereitäkin, kun vain menevät geimin mukana muka voimatta sille mitään, kuin olisivat vain aivottomia Suurten Voimain pelinappuloita, vaikka ovat itse valinneet ottavansa siihen osaa. Saavat ansaitsemansa halveksuntani.
Anteeksi, mutta mikä tässä nyt on se eettinen kysymys? Seksi vaiko alastomat naiset? Selvitätkö tämän ensin. Minä en näe mitään pahaa jos joku haluaa myydä musiikkiaan seksillä, jokainen taplaa omalla tyylillään. Itsekin tietenkin tykkään enemmän bändeistä, joilla on musiikillisestikin jotain annettavaa, mutta mikäs sinä olet sanomaan että jonkun video ei ole eettisesti oikein jos siinä heiluu pari naista bikinit päällä? En pidä niinkään seksillä myymistä vääränä, vaan varsin tyhmänä. Raha se tuo leivän pöytään joka päivä, menetkö valittamaan insinöörille, että on väärin että hän tekee työtä vain saadakseen rahaa? Kyllä siinä musiikkibisneksessäkin voi olla mukana sen rahan vuoksi, ja mikä tekee tästä yhtään kassaneidin ammattia huonomman? Kuka muuten ostaa musiikkia sillä perusteella että musiikkivideossa oli alastomia naisia? Näyttäkään minulle tällainen idiootti niin hän saa minunkin halveksuntani.

Aika rankka väite, että ihmiset, joiden kuvaan vaikkapa seksuaalisuudesta, naiseudesta ja kauneusihanteista ympärillä vellova seksiä tihkuva ympäristö vaikuttaa, ovat mielisairaita. Onko lapsi, jonka medialukutaito ei ole vielä tiedostavan aikuisen tasolla, mielisairas? Onko massan mukana menevä nuori mielisairas? Ovatko lapset muka oikeasti vastuussa vajavaisista ajatuksistaan, jos he tahtovat pukeutua ja meikata kuin aikuiset - tai kuvittelevat tahtovansa, kun joku markkinavoima on istuttanut heidän mediakritiikittömiin pikkupäihinsä tällaisen ajatuksen? Tuskin koko media-alaa, mainontaa ja mielikuvamarkkinointia olisi olemassakaan, jos sen avulla ei saataisi myytyä ihmisille sitä, mitä heidän (meidän) halutaan ostavan. Anoreksiaa sairastavien vinksahtaneita kauneusihanteita ei mielestäni kannata sotkea ja rinnastaa tähän keskusteluun.
Ööh.. Noinko sanoin? A) Vastasin viestissäni mm. niille jotka väittävät anoreksian kehittyvän mtv:llä pyörivistä musiikkivideoista ja niissä tanssahtelevista itseään hinkkaavista, anorektisen laihoista naisista. Anorektikko on mielenterveyspotilas, ja yleensä silloin joku ruuvi heittää siellä päässä oikeastikin. Sikäli mikäli ei siis kannata vaan irrottaa lauseita asiayhteyksistään ja alkaa sanoa minulle mitä tähän keskusteluun kannattaa sotkea. B) Sysään nyt kyllä vastuun lapsista ihan niiden niskoille, jotka niitä päättivät hankkia. Aikuisen nimenomaan joko pitää rajoittaa lapsen tv:n katselua tai sitten selittää lapselle ettei se mitä telkkarista näkyy vastaa todellisuutta. En minä saanut pienenä katsoa telkkaria niin paljon kuin halusin ja vanhempani rajoittivat kyllä telkkarin katsomistani. MTV:tä tuskin on kuitenkaan edes suunnattu ihan niille perheen pienimmille, don't you think?

Muutenkin on pakko olla jossain jotain vikana jos kuvittelee, että koska isotissiset naiset antaa aina musiikkivideoissa näin täytyisi käydä myös IRL. Onko tällainen ihminen sinusta terve? Vähintään kasvatuksessa on joku vikana jos lapsella/nuorella on tällaisia luuloja. EI telkkaria voi pitää lastenhoitajana, vastuu on aina vanhemmilla -kyllähän se nähtiin Sähköputkimiehestäkin. ;)

p.s Ongelma mielenterveytensä kanssa ei tarkoita automaattisesti mielisairautta. ;)
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

kaamo

 • Ankeuttaja
Re: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #67 : Helmikuu 02, 2007, 21:36:58 »
p.s Ongelma mielenterveytensä kanssa ei tarkoita automaattisesti mielisairautta. ;)

Mielenterveyden ongelma- ja mielisairaus -sanojen sekoittamiseni oli moka, pahoittelen sanan syöttämistä suuhusi. My bad. Myönnän, etten "maallikkona" juurikaan olisi osannut sanoa niiden merkityksen ja sävyn eroa. Mielisairaudella tarkoitin jotain negatiivista mielialahäiriön ja psykoosin välimaastossa olevaa, ja siksi älähdys tuntui olevan paikallaan. Jos mielenterveyden ongelma onkin sitten (mahdollisesti neutraali) kihnaus "henkisessä tilassa, johon kuuluvat itsetunto, itsenäisyys, sopeutumis-, toiminta- ja ongelmanratkaisukyky sekä kyky tyydyttäviin ihmissuhteisiin ja virkistäytymiseen", kuten Wikipedia sen Tohtorin avulla määrittelee, on ymmärtämiseni kommenttiasi kohti parantunut melkoisesti. Nimenomaan itsetunnossahan silloin on jotain, joka ei ole ihan ok. Käännän kelkkani ja ryhdyn itsekin käyttämään tuota mielenterveyteen vaikuttamista ilmaisuna, kuitenkin käsitteenmäärittelyin höystettynä väärinkäsitysten välttämiseksi, kaltaisteni jurpojen varalle. :>

Anteeksi, mutta mikä tässä nyt on se eettinen kysymys? Seksi vaiko alastomat naiset? Selvitätkö tämän ensin. Minä en näe mitään pahaa jos joku haluaa myydä musiikkiaan seksillä, jokainen taplaa omalla tyylillään. -- En pidä niinkään seksillä myymistä vääränä, vaan varsin tyhmänä. Raha se tuo leivän pöytään joka päivä, menetkö valittamaan insinöörille, että on väärin että hän tekee työtä vain saadakseen rahaa? Kyllä siinä musiikkibisneksessäkin voi olla mukana sen rahan vuoksi, ja mikä tekee tästä yhtään kassaneidin ammattia huonomman?

Ongelma ei nyt suoraan ole seksi, eikä suoraan alastomat naiset. Molemmat ovat ihan kivoja oikeissa asiayhteyksissään, mutta mielestäni on arveluttavaa käyttää alaikäisille suunnatussa markkinoinnissa ja viihteessä naista esineellistäviä tapoja, jotka mahdollisesti vääristävät kuvaa maailmasta, ja jotka siten voivat johtaa mielenterveyden ongelmiin. Mielestäni on muutenkin ongelmallista, jos koko homman voi kuitata sanomalla, että niin se vaan on, ja se myy, ja että sen takia käytäntöjä ei voitaisi mitenkään muuttaa. (En väitä sinun niin tehneen, vastauksesi tähän ei vain saa alkaa virkkeellä "no väitinkö sitten niin?") Tai siis, että mitään perusteita näin toimimiselle (positiivisia vaikutuksia on negatiivisia enemmän?) ja sen jatkumiselle ei ole, mutta mikään ei muutu, koska negatiivisista nyt ei koidu taloudellista tappiota, ja kun ovat vielä melko tuntemattomia.

Insinöörin tai kassaneidin työnkuvassa en näe vastaavia arvo-ongelmia tai sivuvaikutuksia. En keksi syitä ruotia heidän ammatinharjoittamistaan ja rahanansaitsemiskeinojaan tämän otsikon alla.

Kuka muuten ostaa musiikkia sillä perusteella että musiikkivideossa oli alastomia naisia? Näyttäkään minulle tällainen idiootti niin hän saa minunkin halveksuntani.

En tiedä minkälaisessa syy-seuraussuhteessa Mtv, musiikkivideot, levynmyynti, markkinointi, soittolistat, suosio, huomiontarve ynnä muut ovat, mutta en usko, että noita levyjä (ei pelkästään musiikillella annilla markkinoitavia) myytäisiin edes sen vertaa kuin nyt, jos ne eivät jatkuvasti soisi monessa mediassa ja muistuttaisi olemassaolostaan. Tavallaan voisi siis sanoa, että musiikkivideoidulla biisillä saa näkyvyyttä ja soittoaikaa, mikä jossain määrin vaikuttanee levyn myyntiinkin. En minä levyjen ostajia ollut dissaavinani viestissäni, vaan tällaisen laskelmoidun musiikkiteollisuuden pornahtavaa keskimassaa tuottavia ohjaajia ja muita vastaavia päättävissä välikäsissä toimivia.

Itsekin tietenkin tykkään enemmän bändeistä, joilla on musiikillisestikin jotain annettavaa, mutta mikäs sinä olet sanomaan että jonkun video ei ole eettisesti oikein jos siinä heiluu pari naista bikinit päällä?

En sanonut onko se eettisesti oikein vai ei, totesin sen olevat arveluttavaa, ja vaativan pohdiskelua. Minä olen sanomaan minun mielipiteeni kuten kuka tahansa muukin on sanomaan omansa. Pohdiskelusessiot ovat yleensä antoisampia, jos mukana on erilaisia ihmisiä näkemyksineen.

Ööh.. Noinko sanoin? A) Vastasin viestissäni mm. niille jotka väittävät anoreksian kehittyvän mtv:llä pyörivistä musiikkivideoista ja niissä tanssahtelevista itseään hinkkaavista, anorektisen laihoista naisista. Anorektikko on mielenterveyspotilas, ja yleensä silloin joku ruuvi heittää siellä päässä oikeastikin. Sikäli mikäli ei siis kannata vaan irrottaa lauseita asiayhteyksistään ja alkaa sanoa minulle mitä tähän keskusteluun kannattaa sotkea.

Enkä irrottanut lauseitasi asiayhteydestä, ainoastaan poistin lainaamasi pätkän välttääkseni liian pitkän lainauksen. Alunperin lainaamassasi viestissä oli kyse nimenomaan seksikkäältä muovinukelta näyttämisestä, eikä anoreksiasta. Oletin että puhut sitten nimenomaan muovinukelta näyttämisen halusta (jolloin vääristyvä kuva seksuaalisuudesta ja niin edelleen), ja rinnastat sen mihinkään liittymättä anoreksiaan (jolloin vääristyvä kuva kauneudesta, mikä aiheuttaa hengenvaarallisen laihduttamisen). Mielestäni ei kannata sotkea keskusteluun asioita, jotka eivät ole keskustelun kannalta olennaisia - anoreksiaa harvemmin käsitetaään tavoiteltavana tilana, anorektikkoja tuskin pidetään yleisesti kovinkaan seksikkäinä. En tiedä minkälaista kauneutta anorektikot tavoittelevat (kuvittelevat saavuttavansa?) ja mistä se on peräisin, mutta rehevä pyllykkä ja löllyvä tissikkä siihen ei suuremmin tunnu liittyvän. Käsitin, että rinnastat randomin kauneuden-/seksikkyydentavoittelijan mielenterveyden pakkomielteiseen kehon keveyden ihannoijan vastaavaan, ja vedät vielä yhtäsuuruus- tai yhtäläisyysmerkin niiden välille - missä määrin tällaista kielikuvaa sitten voidaankaan käyttää.
(Ja mitä enemmän käyn läpi mietteitäni, sitä paremmin aihe tuntuu sopivan käsiteltäväksi tähän ketjuun.)

B) Sysään nyt kyllä vastuun lapsista ihan niiden niskoille, jotka niitä päättivät hankkia. Aikuisen nimenomaan joko pitää rajoittaa lapsen tv:n katselua tai sitten selittää lapselle ettei se mitä telkkarista näkyy vastaa todellisuutta. En minä saanut pienenä katsoa telkkaria niin paljon kuin halusin ja vanhempani rajoittivat kyllä telkkarin katsomistani. MTV:tä tuskin on kuitenkaan edes suunnattu ihan niille perheen pienimmille, don't you think?

Mtv:tä ole pikkuisille suunnattukaan, mutta olisiko mahdoton ajatus, että sisällöntuottaja silti kantaisi osan vastuusta, vaikka ihan pikkuriikkisen siivun? Eipä ole tällaisia jokapuolelta huomiota tavoittelevia mediahärpäkkeitä ollut isoäidin - eikä edes äidin - aikana, muutos on tapahtunut todella vinhaa vauhtia, ja ihmiset eivät kai ole siihen vielä kunnolla sopeutuneet. Sillä välin kun tavan kansalaiset sopeutuvat ja pohdiskelevat korkeammalta taholta tulevien pelisääntöjen tarpeita tai muuta, sisältöä pukkaa loppumattomana vuona suojattoman pienen ihmisen tärykalvoilta ja verkkokalvoilta tajuntaan, jos sitä ei kukaan mitenkään rajoita.

Tämä kukaan-toimija sitten parhaassa tapauksessa suojattoman mediakritiikittomän iän aikana on vastuullinen, vastuuntuntoinen ja karaistunut aikuinen, joka neuvoo, kasvattaa ja opastaa oikeille teille. Mutta entäpä lapset, joiden vanhemmat eivät tiedä, osaa tai - pahimmassa tapauksessa - edes halua ottaa selvää ja rajoittaa lapsiaan? Kuka aikuinen heidän mielenterveydestään sitten huolehtii? Pitäisikö näiden suojatta jäävien lasten sitten olla täysin kaiken sen armoilla? Lasten täytyy mahdollisesti "mennä pilalle" (seuraukset ovat toki hämärän peitossa, "audiovisuaalisten seksuaalisuuteen liittyvien kuvausten vaikutuksesta lapsiin on verraten vähän tutkimusta" [huom! .pdf]) vanhempien välinpitämättömyyden takia, koska sanan- ja ilmaisunvapauden takia härskejä musiikkivideoita (tai edes niiden esitysaikoja) ei voida mitenkään rajoittaa?

Muutenkin on pakko olla jossain jotain vikana jos kuvittelee, että koska isotissiset naiset antaa aina musiikkivideoissa näin täytyisi käydä myös IRL. Onko tällainen ihminen sinusta terve? Vähintään kasvatuksessa on joku vikana jos lapsella/nuorella on tällaisia luuloja. EI telkkaria voi pitää lastenhoitajana, vastuu on aina vanhemmilla -kyllähän se nähtiin Sähköputkimiehestäkin. ;)

Niin no, osoitus siitä, että videoilla voi olla haittansa arviointikyvyn puutteellisuuden, asioiden suhteellistamisen ongelmallisuuden ja niiden seurauksena vääränlaisten vaikutusten seurauksena. Tietysti ihmisen omaa kritiikkiä ja ajattelua tarvitaan, mutta haluan myös kyseenalaistaa mielekkyyden Mtv:n oikeudelle seksistisen kakan eetteriin syytämiselle. Epävarmat ja mielenterveydeltään vajavaiset (mahdollisimman huono sanavalinta) ovat oivaa tarttumapintaa kyseisenlaisille vaikutteille. Lapsen/nuoren kasvatuksen puutteet eivät ole lapsen syytä.  Kenelle vastuu jää, jos vanhemmat eivät sitä ota? Mitä minä voin tehdä tilanteen auttamiseksi, kun minulla on olevinaan näkemystä, teoriaa ja kokonaiskäsitystä (tästäkin) asiasta?

Thestrals soul

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #68 : Toukokuu 02, 2007, 13:49:45 »
Tämä asia saa yksin kertaisesti savut nousemaan korvista.
Kuten moneen kertaan on jo sanottu, niin se on naisten halventamista.
Ennen kuuntelin Britneytä, mutta kyseisen henkilön keikistelyt alkoivat etomaan ja pikkuhiljaa siirryin tähän raskaampaan musiikkiin.
Kyllä tosin kuuntelen Christinan Aguileran Hurtia, koska se on kaunis kappale(en ymmärrä sanoista mitään).
Itseäni huolestuttaa tämä ilmiö että tungetaan joka tuutista isoja tisseja ja leveää peppua.
Ihon pitää olla sileä ja tasainen, huulien isot törrykät ja pitkät sääret.
kun koulussa(yläaste) tulee vastaan näitä "povipommeja" joiden kaula-aukot on mahtavat, niin alkaa kyllä säälittää näitä tapuksia johon nykyajan kauneusihanne on johdattanut.

Poissa Pomdidali

 • Juustokakku
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #69 : Kesäkuu 28, 2007, 20:25:11 »
En tiedä minkälaisessa syy-seuraussuhteessa Mtv, musiikkivideot, levynmyynti, markkinointi, soittolistat, suosio, huomiontarve ynnä muut ovat, mutta en usko, että noita levyjä (ei pelkästään musiikillella annilla markkinoitavia) myytäisiin edes sen vertaa kuin nyt, jos ne eivät jatkuvasti soisi monessa mediassa ja muistuttaisi olemassaolostaan. Tavallaan voisi siis sanoa, että musiikkivideoidulla biisillä saa näkyvyyttä ja soittoaikaa, mikä jossain määrin vaikuttanee levyn myyntiinkin. En minä levyjen ostajia ollut dissaavinani viestissäni, vaan tällaisen laskelmoidun musiikkiteollisuuden pornahtavaa keskimassaa tuottavia ohjaajia ja muita vastaavia päättävissä välikäsissä toimivia.
Tietenkään levyjä ei ostettaisi yhtä paljon mikäli radiot&TV eivät muistuttaisi niiden olemassaolosta.. Onko mainostaminen nyt sitten huono asia? On paljon bändejä, jotka olen löytänyt median kautta ja joista en välttämättä olisi muuten tullut ikinä kuulleeksi. Kun halutaan myydä jtn niin silloin mainostetaan tuotetta ja ei muusikot elä pyhällä hengellä, joten jostain raha siihen leipään on revittävä. Tämä kohta viestissäsi jäi minulle hyvin epäselväksi.

Mtv:tä ole pikkuisille suunnattukaan, mutta olisiko mahdoton ajatus, että sisällöntuottaja silti kantaisi osan vastuusta, vaikka ihan pikkuriikkisen siivun? Eipä ole tällaisia jokapuolelta huomiota tavoittelevia mediahärpäkkeitä ollut isoäidin - eikä edes äidin - aikana, muutos on tapahtunut todella vinhaa vauhtia, ja ihmiset eivät kai ole siihen vielä kunnolla sopeutuneet. Sillä välin kun tavan kansalaiset sopeutuvat ja pohdiskelevat korkeammalta taholta tulevien pelisääntöjen tarpeita tai muuta, sisältöä pukkaa loppumattomana vuona suojattoman pienen ihmisen tärykalvoilta ja verkkokalvoilta tajuntaan, jos sitä ei kukaan mitenkään rajoita.
Minusta sisällöntarjoaja ei ole vastuussa siitä, että vanhemmat eivät vahdi lastaan. Kuten ei myöskään voi syyttää väkivaltaisia tietokone- ja konsolipelejä lapsen aggressioista jos vanhemmat ovat ostaneet 15-vuotiaalle nassikalle k-18 -merkintää kantavan pelin. MTVllä ei tosin ole mtn ikärajaa, mutta kyllä vanhemmilla on vastuu. Vai pitäisikö mennä kunnon vanhanaikaiseen sensuuriin? Minusta on hyvä että jokaisella on vapaus tuottaa melkein mitä haluaa ja jokaisella on vapaus olla katsomatta sitä. En sitten tiedä puhummeko nyt koko mediasta -kun kuitenkin topicin otsikko viittaa musiikkividoihin- sillä vanhempien on hankalampi estää lapsiaan katsomasta vähäpukeisia naisia H&M:n mainoksissa ulkona jne. jne.

Tämä kukaan-toimija sitten parhaassa tapauksessa suojattoman mediakritiikittomän iän aikana on vastuullinen, vastuuntuntoinen ja karaistunut aikuinen, joka neuvoo, kasvattaa ja opastaa oikeille teille. Mutta entäpä lapset, joiden vanhemmat eivät tiedä, osaa tai - pahimmassa tapauksessa - edes halua ottaa selvää ja rajoittaa lapsiaan? Kuka aikuinen heidän mielenterveydestään sitten huolehtii? Pitäisikö näiden suojatta jäävien lasten sitten olla täysin kaiken sen armoilla? Lasten täytyy mahdollisesti "mennä pilalle" (seuraukset ovat toki hämärän peitossa, "audiovisuaalisten seksuaalisuuteen liittyvien kuvausten vaikutuksesta lapsiin on verraten vähän tutkimusta" [huom! .pdf]) vanhempien välinpitämättömyyden takia, koska sanan- ja ilmaisunvapauden takia härskejä musiikkivideoita (tai edes niiden esitysaikoja) ei voida mitenkään rajoittaa?
Eli kaikki vähänkään lapsille epäsopiva pitäisi kieltää, koska ikinä ei voi olla varma vahtiiko jokainen vanhempi jälkikasvuaan jne? Meillä ei esimerkiksi koskaan ole ollut musiikkitelevisiota, joten ei jokaisen lapsen tarvitse alistua seksin ja vähäpukeisten naisten armoille (siis musiikkivideoissa). Montako musiikkivideota muuten on jossa harrastetaan seksiä -siis oikeasti? Kielletään samantien porno, väkivaltaiset elokuvat ja pelit koska jonkun lapsen vanhemmat eivät ehkä välitä katsoa lapsiensa perään.

Lainaus
kun koulussa(yläaste) tulee vastaan näitä "povipommeja" joiden kaula-aukot on mahtavat, niin alkaa kyllä säälittää näitä tapuksia johon nykyajan kauneusihanne on johdattanut.
Rintoja on ihailtu jo kauan, ei ainoastaan nykyaikana.

Paasataan joka paikassa kuinka alastomuus on luonnollista ja sitten vedetään herne nenään kun joku esiintyy televisiossa bikineissä -käyvätköhän nämä lapset koskaan uimarannoilla tai -halleissa? Härregyyd: Alastomia ihmisiä! Anteeksi kysymysteni määrä, olen aidosti huvittunut tästä keskustelusta.
Who'd want to be men of the people
When there's people like you?

Jigsaw

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #70 : Heinäkuu 03, 2007, 17:33:28 »
Pojille se onkin ehkä jotain ihanaa, mutta entä tytöille?!

Itse kun poika katson videoita ihan mielelläni jos pidän vaan musiikista.
Joskus pari vuotta sitten kun kuuntelin vielä 50-cent niin videoissa heiluu aina naisia "Fiftyn" ympärillä. Ja kaikenlisäksi naisia haukutaan kokoajan "Bitch" "Slut" sanoilla. Mutta jossain määrin ovat kyllä nautittavaa katseltavaa mielestäni.
Ja lisäksi MTV pyörittää kuitenkin sensuroituja videoita, esim P.I.M.P:stä on sensuroitu pelkkä video, koska oikeassa videossa naiset olivat ilman rintsikoita ja "Fifty" hyväili heidän rintoja jne.
Nykyään kuuntelen heviä, ja olen huomannut että harvat hevibändit tekevät tuommoisia videoita
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 05, 2007, 22:32:48 kirjoittanut Jigsaw »

Alfie

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #71 : Syyskuu 01, 2007, 18:58:58 »
Itse olen kuullut monet kerrat äidin ihmettelyä vierestä, kun olen itse yrittänyt katsoa jtn musavideota, jossa on puolialastomia naisia jne. Äidin mielestä se on järkyttävää, miten nykyään kaikkialla pitää olla pornoa - koska pornoksihan tuon perseen vatkaamisen, paljaan pinnan ja muun voi laskea - mutta itse en ole moksiskaan. Olenko sitten joku seksiin ja pornoon paatunut, jos ei se minua haittaa? Koska itse en koe olevani mitään muuta kuin nykymaailman kasvattama nuori, jolle tuollainen tässä ympäröivässä maailmassa on ihan jokapäiväistä.

Pahimmillaan, kun musavideoissa touhu menee jo mauttomuuksiin (esim. 50centin Candy shop on mielestäni hyvin mauton video), alkaa aina välillä inhottaa. Kuka haluaa esiintyä tuollaisilla videoilla, halventaa itsensä noin? Okei, ehkä se on coolia esiintyä jonkun kuuluisan musavideolla, mutta silti. Sillä se on naisten halventamista, kun heidät laitetaan vatkaamaan ja heiluttamaan vähissä vaatteissa kameran eteen - mutta eivätköhän he te sitä vapaaehtoisesti. Läpi historian on ollut ihmisiä, jotka myyvät itseään rahasta, ja heitä on aina arvosteltu. Mutta ei siitä ole koskaan nostettu samanlaista haloota, kuin nykyään - maailmassa, missä seksi on normaalia. Saat mennä aika kauas, että pääset eroon paljaasta pinnasta, herutuksesta ja muusta, sitä kun syydetään kuluttajan eteen joka suunnasta 24/7.

Ongelma ei nyt suoraan ole seksi, eikä suoraan alastomat naiset. Molemmat ovat ihan kivoja oikeissa asiayhteyksissään, mutta mielestäni on arveluttavaa käyttää alaikäisille suunnatussa markkinoinnissa ja viihteessä naista esineellistäviä tapoja, jotka mahdollisesti vääristävät kuvaa maailmasta
Tuo on ihan totta. Juuri jonain päivänä kuulin lehtiartikkelista äidiltä, jossa puhuttiin siitä, miten seksuaalirikokset lisääntyvät varsinkin nuorten keskuudessa, ja sitä on juuri edesauttanut se, miten nykymaailma tuo seksiä esille. Nuoret saavat väärän kuvan todellisuudesta, ja sitten kohta sattuu jtn peruuttamatonta - kiitos osittain kasvatuksen, jota on saatu tiedotusvälineistä. Ja kuten sanottu, asiaan ei auta vain se, että vastuu heivataan vanhemmille - helppoa sanoa, että vanhempien pitää valvoa lapsiaan. Samalla ei kuitenkaan voi syyttää tiedotusvälineitäkään, sillä mitä he ovat tehneet väärin, jos noudattavat vain nykymaailman viidakonlakeja?

Itse en näe ratkaisua siihen, miten vallitsevasta seksikulttuurista pääsisi eroon. Totta kai siitä pitäisi päästä eroon, mutta jotain niin laajalle vaikuttavaa on luultavasti hyvin vaikeaa alkaa kitkeä pois. Seksiä tungetaan joka tuutista, eikä sensuuri yllä kaikkialle - ja miksi toisaalta pitäisikään? Kaikkein oksettavimmat pornovideot voisi kitkeä pois, mutta ei kaikkea tarvitsisi kieltää (esim. joku Shakira heiluttamassa takamustaan tai Pussycat Dollsit vatkaamassa itseään eivät ole läheskään yhtä pahoja kuin sutenöörimeininkiset "mennään-kaikki-harrastamaan-kimppakivaa-jee" -videot). Ei alastomuuden kieltämisellä pääsisi kovin pitkälle tämän hetkisestä tilanteesta, ja alastomuus ja seksi ovat kuitenkin aivan luonnollisia asioita. Jos perseen vatkaaminen ja silikonirintojen pompottaminen olisi aivan yhtä normaalia kuin paljas pinta uimarannalla, ei olisi tätäkään ongelmaa. Nyt on vain tultu siihen pisteeseen, että ihmisen kauniista vartalosta on tehty esine, joka yhdistetään johonkin rivoon ja likaiseen.

Ja tasa-arvosta sen verran, että en ole vielä törmännyt sellaiseen musavideoon, jossa nainen olisi laulanut haluavansa heittäytyä tuhmaksi joidenkin jätkien kanssa. Yleensä ne ovat niitä blingblingräppäreitä tai sitten jotain Güntherin tapaisia sutenöörejä, yöh.

Vampyyrityttö

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #72 : Syyskuu 11, 2007, 17:24:45 »
Miksi melkein joka paikassa pitää olla puoli alastomia, peppua ketkuttavaa, tissit näyttävä nainen!? Alkaa aina raivostuttaa! Tuo tuntuu jotenkin naista alentavalta. Jos musta tulee (tuskin tulee) laulaja niin en IKINÄ (en yleensä sano ikinä mutta nyt sanon!) ketkuta itseäni, puolialastomana tai muitakaan naisia. Jos siinä videossa joku ketkuttaa ja hetkuttaa niin se on mies! (Joka on puloialaston.) :)

Poissa Founa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #73 : Syyskuu 12, 2007, 16:58:57 »
Lainaus käyttäjältä: Vamppyyrityttö
Jos siinä videossa joku ketkuttaa ja hetkuttaa niin se on mies! (Joka on puloialaston.) :)

Nämä viimeiset pari lausettahan olivat ristiriidassa aikaisemman sanomasi kanssa. Eikö puolialaston hetkuttava mies sitten ole miehiä alentavaa, jos vastaavanlainen nainen on naisia alentavaa?
i am my own life, own harm

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #74 : Syyskuu 14, 2007, 16:56:20 »
Olen pahoillani, en lukenut kaikkia viestejä, mutta toivon, että ette syö minua siitä hyvästä...

Eli siis, itseasiassa minua voi väittää todella mielipiteettömäksi ja mitään ajattelemattomaksi, sillä en todella ole ajatellut tätä asiaa juuri pätkääkään. En yleensä ajattele paljoa mitään kovinkaan paljoa. Mutta... Noh, ei minua haittaa, vaikka teeveessä heiluu millä mitoin naisia ilman vaatteita huono musiikki taustallaan. Tai vaikka hyväkin musiikki, kuitenkin, se ei minua häiritse. Lähinnä minua häiritsee se, että noin suurinpiirtein KAIKKI videot sisältävät vähintään yhden tällaisen naikkosen. En tiedä ymmärrättekö mitä yritän sanoa, mutta minua häiritsee, että tämä tuntuu menevän siihen 'kun nuokin tekevät ja menestyvät niin mekin tehdään vaikkei menestyttäisikään'.
No siis joo, vaikka sanoin, ettei asia sinänsä minua haittaa, en minä siitä pidäkään. Juuri sen takia, että joka tuutista pursuaa noita hetkutuksia ja ketkutuksia, se on TYLSÄÄ. Siis, jos joku joskus voisi keksiä jotakin omaa ja uutta. Ei aina vaan kaikkea pirun kulutettua.

Sitten on taas yksi hetkunketkunvideo, joka on asia erikseen, Pinkin Stupid Girls. Tuo video (ja kappale!) on ihan mahtava, mutta se onkin tehty kaiketi tätä hulluutta vastustamaan... Niin siis, itseasiassa tuo video vasta sai minut ajattelemaan millaisia musiikkivideoita tuolta töllöttimestä oikein tulee. Hetken mietin että 'hemmetti nehän ovat kaikki oikeasti tuota samaa' ja sen jälkeen ajatukseni ovat kulkeneet tasaisesti sellaista lievästi negatiivista katsomista noihin videoihin. Ei tuossa ole mitään järkeä. Olen itse kauneudenpalvoja ja (puoli-)alastomina hilluvat naiset ihan vaan sen (puoli-)alastoman seksikkyyden takia ei ole kaunista. Siis koetan tässä nyt sanoa, että ... että ... mmh. Kaiketi minä yritin sanoa että (puoli-)alastomat naiset kyllä toki voivat olla kauniita ja heikutus ja keikutuskin voi olla kaunista, mutta jos sitä tehdään ihan vain sen itsensä takia, ei siinä ole mitään järkeä.

Ja mitä tulee tuohon, että nämä videot ovat naisia alentavia niin... Sanokaa mitä sanotte, mutta minä en edelleenkään tajua mikä niissä loppujen lopuksi on sitä alentavaa. Hyvä on, voihan sitä sanoa, että niissä naiset ovat vain esineellistettyjä lihakimpaleita, mutta sekin on kai tulkinnanvarainen juttu... Tai sitten minulla on ongelmia hahmotuskyvyssä. Vaikka toisaalta, olen aika... No, miten sen nyt ilaisisi ymmärrettävästi... No siis feministisyyteni on miinuksen puolella ja pitkästi. JOtenkin vaikka mitä yritän itselleni uskotella, aina ajattelen automaattisesti, että miehet ovat naisia parempia ja niin... Joten siis, eikai se nyt ole ihmekään jos en osaa nähdä asioita, jotka käsitetään naisia halventaviksi ja alentaviksi... Ja lisäksi olen tyyppiä (aiankin nykyään) joka ei ihan vähästä hätkähdä. Toki minua hieman harmittaa, että kaiken pitää aina olla sekikästä joka puolella ja paljasta pintaa pitää näkyä. Minua harmittaa se, mutta en oikeastaan ole moksiskaan siitä, en kiinnitä paljoakaan huomiota koko asiaan... Mutta tasa-arvoa silti puolustan, minusta olisi välillä kivaa nähdä kaksi miestä vähissä vaatteissa musavideossa (no niin joo, tasa-arvon takiahan minä sitä odotankin ihan varmasti '-_-)...


Mutta yksi asia jota mietin tässä... Jos musiikkivideoiden pitää kerran alkaa muuttua pornoksi, miksei sitä kehityksen suuntaa voisi muuttaa sitten vaikka niin, että niistä videoista tulisi , no esimerkiksi kondomimainoksia. Se olisi oikeasti ihan hyödyllistä, ei maksaisi paljoa vaivaa ja auttaisi (ehkä) jotakuta jossakin. Hei ihan tosi, minkä takia seksiä on joka paikassa, mutta se pitää aina esittää samassa hölmössä valossa. Heräisivät näkemään asiat ja muuttaisivat seksistiset videonsa samantien kondomimainoksiksi... Okei, tätä ei ehkä tule tapahtumaan.
Ég á heiminn! :}

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #75 : Lokakuu 03, 2007, 23:35:05 »
Lainaus
Läpi historian on ollut ihmisiä, jotka myyvät itseään rahasta, ja heitä on aina arvosteltu. Mutta ei siitä ole koskaan nostettu samanlaista haloota, kuin nykyään - maailmassa, missä seksi on normaalia. Saat mennä aika kauas, että pääset eroon paljaasta pinnasta, herutuksesta ja muusta, sitä kun syydetään kuluttajan eteen joka suunnasta 24/7.
Aina on tosiaan ollut ihmisiä, jotka ovat vilautelleet rahasta, mutta nykyään siinä ei vain ole mitään ihmeellistä ja varmaan monille on syntynyt sellainen käsitys, että se on ns. normaalia (inhoan sanaa normaali, mutten keksi nyt tähän sopivampaa) ja että se on tytölle hyvä tapa saada huomiota. Vähän niin kuin jotkut ilmeisesti kuvittelevat, että seksin kuuluu olla sellaista kuin se on pornossa. Huomaan kuulostavani joltain kukkahattutädiltä. Ongelma ei jotenkin ole siis pelkästään se paljas pinta, koska minua ei haittaa jos joku Shakira tanssii vatsatanssia piukoissa vaatteissa. Jollain lailla hänellä tuntuu olevan homma hallussa, vaikka siinä tavallaan myydään hänen omaa seksuaalisuuttaan. Se alkaa häiritä siinä vaiheessa kun tuntuu, että joku muu kuin se musiikkivideon nainen hallitsee ja kaupittelee sitä. Että se on hänelle ainoa tapa päästä musiikkitelkkariin - tai ainakin helpoin. Kai tässä on hieman kaksinaismoralismia mukana, koska minusta on kiva katsoa kun kauniit ihmiset hetkuttelevat ja monissa tapauksissa vielä hetkuttelevat ammattitaitoisesti. Joskus vain kun pitää vaikka Voicea taustalla kun möllöttää hereillä liian myöhään yöllä, tuntuu että ne videot ovat aivan kaikki täynnä muovisen näköisiä, puolialastomia (nais)vartaloita ja siitä on seksikkyys aika kaukana.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

sinny

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #76 : Lokakuu 04, 2007, 09:42:28 »
Oli puhetta siitä, että miten nykynuoriso ja lapset ottaa esimerkkejä kaiken maailman musiikkivideoista ja artisteista. Niinhän se on. Otetaanpa nyt muutama erilainen vaihtoehto:
 1. Britney Spears - kuuluisa poppari, jota moni tyttö ihailee ( tai ihaili huom.) Ajoi päänsä kaljuksi, ajaako sitten ne ihailevat tytötkin hiuksensa? Miksi ei. Sama pätee vaatetukseen, lapset ajattelee idolinsa puolesta, ei itsensä. Jos ei olisi vanhempia päättämässä millaisia vaatteita 10 vuotiaalle tytölle ostetaan, saattaisi tämä tyttö olla pian myymässä itseään jossain päin maailmaa, tahtomattaan. Kaikki ne, ketkä hyppivät tahdostaan, tai tahtomattaan musiikkivideoilla, eivät ansaitse kenenkään arvostusta mistään päin katsottuna. HEHÄN MYYVÄT VAIN SITÄ YHTÄ, eivät musiikkia. Näin itse vähän aikaa sitten Rihannan musiikkivideon, mikä ei sinänsä kiinnostanut enempää kuin kilo peeaata, mutta silti kiinnitin huomiota; musiikkivideolla kerrottiin laulun tarinaa ja muuta mukavaa, mutta oli se hieman silmiinpistävää kun kameran linssi suunnileen jää kiinni naisten kaulan alapuolelle. Se jumittuu siihen, se kamera. Onko kameramies kameramies?

2. Avril Lavigne - Skeittari, (ainakin ennen The best damn thing- albumia) osasi pitää puolensa ja oli ja on luultavasti edelleenkin loistava esikuva nuoresta tähdestä. Löysi itselleen miehen ja meni tämän kanssa naimisiin, sen pituinen se. Harvoin sitä luki Avrillin viinasekoiluista (vaikka oli niitä joskus), tai HARVEMMIN sitä näki Lavignen hyppivät stringeissä ja minimaalisessa topissa musiikkivideollaan. Avril on arvostettava biisintekijä, vaikka nämä uusimmat kappaleet voivat olla vähän hmm....
 Sama pätee vaikka uuteen ihmeeseen, Amy Macdonaldiin. Hän onnistui kuuluisuuteen musiikillaan, ei vartalollaan.

 Ottakaa kantaa tähän kirjoitukseeni, jos se suututti teitä.

Vampyyrityttö

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #77 : Lokakuu 11, 2007, 16:25:30 »
Otan kantaa vaikka se ei suututtanut! ;) Koska olen tuossa samaa mieltä. Minulla ei ole lisättävää. Vaikka olen itsekkin nuori, niin en yleensä ota kenestäkään mallia, koska en vielä sitä idolia ole löytänyt, mutta olen kaduilla nähnyt ikäisiäni, joista näkee, että ne yrittää kaikin tavoin keikistellä, pukeutua... kun jollain musa videolla. Se tuntuu minusta nololta. Häpeän heidän puolestaan. En voi sille mitään. Kun joku mummeli näkee ainoastaan sellaiset puistossa, yleensä he alkavat yleistää. Sitten yrittää näytää kaikille: MINÄ EN OLE SELLAINEN! Anteeksi jos on kirjoitus virheitä, kun pitää mennä syömään. Todellakin syömään. HUOM! Minä EN ole laihiksella.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #78 : Elokuu 24, 2009, 14:40:38 »
Eihän sitä tietenkään tarvitse olla pukeutuneena kymmeneen vaatekerrokseen, mutta juuri tämä melkein alastomana hilluminen on mielestäni.... kuvottavaa! Rajansa kaikella, ja tässä se raja pitää osata vetää oikeaan kohtaan oikeaan aikaan.

Mielestäni sitä ollaan menty yhä enemmän ja enemmän musiikkiin, jota myydään juuri seksillä. Musiikkivideoita näytetään ihan yleiseen katseluaikaan TV:stä ja niitä löytää huonompikin etsijä netistä. Täten myös pienet lapset voivat nähdä puolipukeisia naisia hyppimässä ja pomppimassa edessään, eikä tämä ole järjin hyvää nähtävää heille.

Järki käteen pitäisi tässäkin asiassa ottaa, noin niin kuin musiikkivideoiden tekijöitä ajatellen.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 13, 2009, 18:35:42 kirjoittanut samettiina »
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa pokep

 • Merirosvona taistelen sun mukana
 • Fletkumato
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #79 : Elokuu 24, 2009, 16:22:37 »
Eihän sitä tietenkään tarvitse olla pukeutuneena kymmeneen vaatekerrokseen, mutta juuri tämä melekin alastomana hilluminen on mielestäni.... kuvottavaa!

Mä en ymmärrä tätä vauhkoamista ja puhetta mistä lie naisen halventamisesta. Mitä vikaa on ihmiskehossa ja sen näyttämisessä? Vaikka siinä olisikin enemmän muovia kuin omaa itseäni, jos on (nykyihanteen mukaan) kaunis vartalo ja sen näyttäminen myy, miksi niin ei tehtäisi? Mitä se on keneltäkään pois?
Hän elää nukkekodissa joka palaa
Pottafanitaidettani,
sekä originaalitöitäni

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #80 : Elokuu 24, 2009, 19:45:51 »
Minusta vähäpukeisuudesta/alastomuudesta johtuva mauttomuus tms. musiikkivideoissa riippuu siitä miten se esitetään ja missä yhteydessä. Erittäin usein varsinkin rap-musiikkivideoissa on juuri sellaista vähäpukeisuutta joka halventaa ihmisiä ihan yleisesti ja saa nämä näyttämään joltain aivottomilta elukoilta, siis ei pelkästään niitä naisia vaan myös miehet. Minusta on vaan niin naurettavan näköistä kun joku "kova jäbä" katsoo kuola valuen jotain kuumaa pimatsua joka keikuttaa peppuaan ja tissejään niin kuin se olisi tämän elämäntehtävä ja ainoa sopiva homma kauniille naisille. Paljon vaikuttaa se minkä kuvan nainen itse itsestään antaa. Vaikka se jou-jäbä siinä vieressä kuolaakin, niin tanssija voi silti viestittää asenteellaan että "vaikka tässä vispaan peppua se ei silti tarkoita että antaisin jokaikiselle vastaantulevalle tai varsinkaan sinulle". Jos taas tanssijan naamasta paistaa sellainen ilme että "voi hei pliis ota mut nyt heti kun oot niin ihqu jätkä" niin voi huoh.. Alastomuudessa ei ole mitään pahaa ja kyllä minkäkin heteronaisena voin katsella viehättää naisvartaloa siinä kuin miesvartaloakin, mutta siitä ihmisestä pitää näkyä se, että hän oikeasti kunnioittaa itseään eikä ole vain joku leikkikalu.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #81 : Elokuu 29, 2009, 16:31:58 »
Olen samaa mieltä Nemorosan kanssa; vähäpukeisuuden/alastomuuden mauttomuus riippuu paljolti siitä yhteydestä, jossa se esitetään. Suurin osa valtavirtarap-videoista todellakin on sitä, että isorintaiset naiset tyrkyttävät vähissä vaatteissaan itseään räppärille, ja minusta se on kuvottavaa. Jos naisesta tehdään aivoton esine tai miehen omaisuutta, se on minusta todella mautonta. Ja vielä oksettavampia ovat ne miehet, jotka olettavat irl naisten noudattavan samaa linjaa.
Christina Aguilera aiemmin oli melko paljastava ja näin, mutta minun mielestäni hän ei koskaan tehnyt itseään halvaksi tai mauttomaksi.

Mediassahan muuten joskus nälvittiin Avril Lavignea siksi, että tämä julkisesti kertoi vastustavansa naisten vähäpukeisuutta/esineellistämistä, mutta esiintyi itse videollaan t-paidassa ja alushousuissa - siis what? Minusta tuossa videossa ei ollut merkkiäkään mistään seksistä, mutta silti siitä tykättiin nälviä. Huhhuh...


Se, että naapurisi tai joku amerikkalainen hetkuttaa ja pyörii tangoissa ei mielestäni mitenkään halvenna niitä, jotka eivät sitä tee.
Itse asiassa kyllä se sitäkin tekee, jos/kun tapauksia on useampia, joissa nainen tekee itsensä halvaksi - kuten jo aiemmin viestissäni mainitsin, jotkut miehet todella ryhtyvät pitämään oikeutettuna kohdella naisia esineenä, kosketella ilman lupaa jne.


Eivätkä nuo teini-ikäiset popparitkaan välttämättä ole hyviä esikuvia. Eikö nuoremmasta ole kuitenkin aina helpompaa ottaa mallia? Wikipediasta kävin lukaisemassa Avrilin olevan laulaja, lauluntekijä, näyttelijä sekä malli, onko tässä nyt se kaikista paras tulevaisuudenkuva kymmenvuotiaalle tytölle? Tuskin.
Joo, ei välttämättä olekaan, mutta siksipä lähipiirin tulisi tarjota lapselle/nuorelle parempaa esikuvaa kuin kaiken maailman britneyspearseja. Kyllä omalla lähipiirillä yleensä on vaikutusta enempi kuin julkkiksilla, mutta jos kotoa ei löydy roolimallia, automaattisestihan sellaista hakee muualta.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #82 : Marraskuu 15, 2009, 13:12:18 »
Eihän sitä tietenkään tarvitse olla pukeutuneena kymmeneen vaatekerrokseen, mutta juuri tämä melekin alastomana hilluminen on mielestäni.... kuvottavaa!

Mä en ymmärrä tätä vauhkoamista ja puhetta mistä lie naisen halventamisesta. Mitä vikaa on ihmiskehossa ja sen näyttämisessä? Vaikka siinä olisikin enemmän muovia kuin omaa itseäni, jos on (nykyihanteen mukaan) kaunis vartalo ja sen näyttäminen myy, miksi niin ei tehtäisi? Mitä se on keneltäkään pois?


En menekään sanomaan, että tämä jotenkin liiaksi halventaisi kaikkia naisia. Sehän tiedetään, että nykyään seksillä myydään ja mainostetaan kaikkea, mutta eikö se rajakin pitäisi osata johonkin vetää?
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa pokep

 • Merirosvona taistelen sun mukana
 • Fletkumato
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #83 : Marraskuu 17, 2009, 20:08:44 »
En menekään sanomaan, että tämä jotenkin liiaksi halventaisi kaikkia naisia. Sehän tiedetään, että nykyään seksillä myydään ja mainostetaan kaikkea, mutta eikö se rajakin pitäisi osata johonkin vetää?

Miksi sellainen raja pitäisi vetää jos kerta seksi myy? Ja kuka sen saa vetää ja mihin? Ei musiikkibisnestä voi syyttää nuorten tyhmyydestä, sen tehtävä ei ole kasvattaa lapsia. Vanhemmilla on velvollisuus pitää pikku Liisansa ja Mattinsa kuosissa ja vaikka silloin tällöin jutella heidän kanssaan mieltä askaruttavista asioista. Viitateen siis aiempaan viestiisi, jossa olit huolissaan pienistä lapsista ja siitä miten he näkevät puolialastomia naisia hyppimässä ja pomppimassa edessään. Liisasta ei tule kylän kiertopalkintoa katsomalla Pussycat Dollsseja ja Britneytä telkkarista.
Hän elää nukkekodissa joka palaa
Pottafanitaidettani,
sekä originaalitöitäni

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #84 : Marraskuu 17, 2009, 21:47:49 »
En menekään sanomaan, että tämä jotenkin liiaksi halventaisi kaikkia naisia. Sehän tiedetään, että nykyään seksillä myydään ja mainostetaan kaikkea, mutta eikö se rajakin pitäisi osata johonkin vetää?

Miksi sellainen raja pitäisi vetää jos kerta seksi myy? Ja kuka sen saa vetää ja mihin?

Mitään rajaa on mahdotonta vetää mihinkään, edes vanhempien omien lastensa elämään (ainakaan aina). Itseäni tämä paljas pinta ei edes hetkauta suuntaan eikä toiseen, olen siihen jo sen verran turtunut; seksillä myynti on minulle ihan ok, mutta entä juuri nämä pienet naskalit, jotka näkevät alusvaatteisillaan olevia aikuisia ihmisiä ulkona mainoskylteissä (meni vähän aiheesta, mutta pontti on tässä). Ja tuo aikaisempi "kuvottavaa" kommenttini liittyy tähän liiallisen seksin tyrkyttämiseen.

Asiasta en jaksaisi enää kinata (olen myös alkanut toistelemaan itseäni, ja tulisin toistelemaan myös jatkossa), eli tämä minun kirjoitteluni tästä aiheesta loppuu tähän.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 23, 2009, 20:45:23 kirjoittanut samettiina »
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #85 : Joulukuu 03, 2009, 15:13:00 »
Minusta alastoman ihmisvartalon näyttäminen televisiossa ei ole sen kummempaa kuin ihmisten ampuminen ruudussa - joskin minun näkökulmastani ensimmäinen on useammin kaunista katseltavaa. Olen myös sitä mieltä, että on vanhempien tehtävä katsoa lastensa perään. Toisaalta ymmärrän sen, että olisi mukavaa antaa lapsen katsoa musiikkitv:tä huoletta. Sen verran kun olen joskus musiikkikanavia katsellut, sisältö näyttää olevan suunnattu teineille/mahdollisesti nuorille aikuisille, joten miksi lasten ylipäätään pitäisi katsella aikuisten kutemista laajakuvana?

//typo
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2012, 00:10:42 kirjoittanut Aiëdaíl »

snikkeri

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #86 : Kesäkuu 16, 2010, 20:35:22 »
Se mukamas myy hyvin ja on näyttävinään hyvältä. Miusta musavideoissa pitäs keskittyä itse kappaleeseen. Monet menestyy hyvin vaatteet päällä. Esim Indica, Tiktak, Ashley Tisdale, Anna Abreu ja monet muut. Vähissä vaatteissa keikistelijät vaan kerjää huomiota. Ja miun silmissä ne  on kuin tupkkaa polttavat nuoret: haluavat huomiota ja minun (ja varmaan monen muunkin) taholtani saavat vain huonoa krittiikkiä.

Poissa Sami

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #87 : Kesäkuu 17, 2010, 02:40:56 »
Edes minä, joka olen miespuolinen, en voi sietää musiikkivideoita, joissa naiset eivät tee muuta kuin heiluttelevat rintojaan ja keikuttelevat persettään. Kerrankin näin jonkun musiikkivideon, jossa joku laulaja oli ihan naama kiinni kamerassa ja hänen ympärillään oli isorintaisia naisia, jotka heiluttelivat rintojaan kameran edessä. Näistä naisista ei näytetty mitään muuta kuin ne heiluvat rinnat. Kasvoista ei näkynyt vilaustakaan ja ne rinnat käytännössä veivät suurimman tilan kuvasta. Sen laulajan kasvot olivat vähällä hukkua niihin rintoihin...

Alastomuus itsessään voi kyllä olla kaunista, mutta tuollainen tissien tyrkyttäminen menee jo vähän liian pitkälle. Jos minulta kysyttäisiin, niin sellainen kiellettäisiin lailla, mutta kun ei kysytä... Itse en kuitenkaan ikinä rupea katsomaan musiikkivideota, jonka ainoa sisältö on se, että joukko naisia heiluttelee rintojaan ja keikuttelee persettään laulajan ympärillä. Jos sellainen tulee televisiosta, niin minä käännän samantien kanavaa.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 17, 2010, 06:16:09 kirjoittanut Sami »

salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #88 : Kesäkuu 28, 2010, 23:39:27 »
Alastomat naiset runkkaamassa ruskettuneita kehonrakentajia/autoja/yms. on epäonnistunut yritys viedä huomio pask mitäänsanomattomasta "musiikista". Christina Aguileran videot ovat tästä mielestäni säälittävin esimerkki.


(Tai ainakin se yksi jota tuli nähtyä tässä hiljattain.)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 28, 2010, 23:45:14 kirjoittanut salainensalatalo »

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #89 : Heinäkuu 01, 2010, 01:23:28 »
Ihmettelen sitä, että puolialastomia naisia laitetaan musiikkivideoihin, koska se myy. Yleensäkin tällaisia videoita (ja sen tyyppistä musaa, joon tällaisia videoita tehdään) katsoo/kuuntelee ihmiset joita ne puolialastomat naiset kiinnostaa saman verran, ellei enemmänkin, kuin itse musiikki. Seksi musiikissa ja videoissa on kohtuuden rajoissa hyvä juttu, mutta jos se alkaa pursuta musiikissa joka paikasta, se on ällöttävää ja mautonta. Jos bändit tekisivät monipuolista ja hienoa musaa, se myisi varmasti huomattavasti paremmin, kuin se, että seksiä tursuu joka nurkasta.

No, jos jotain perusteluja tarvitaan, katsotaanpa mitä Wikipedia sanoo siitä, ketkä ovat myyneet eniten levyjä maailmanlaajuisesti . Lista kuuluu näin: The Beatles, Elvis Preasley, Michael Jackson, ABBA, Queen (pitää muuten mainita, että kaikki kyseisistä bändeistä/artisteista ovat kuuntelulistani kärjessä Elvistä lukuunottamatta :D). Asia taitaa olla niin, ettei kenenkään edellämainituista videolla ole esiintynyt liutaa keikuttelevia naisia. Seksiä kaikkien musiikissa varmasti esiintyy, mutta se ei tule ekana mieleen, kun puhutaan kyseisistä artisteista. Joistain nykyajan hiphoppareista se saattaisi tullakin. Jopa ennen musiikkia! Jokuhan saattaa tykätä isorintaisista naisista musiikkivideoiden yhteydessä, mutta mielestäni silloin ei enää puhuta musiikin tykkäämisestä.
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #90 : Heinäkuu 01, 2010, 01:49:17 »
Ihmettelen sitä, että puolialastomia naisia laitetaan musiikkivideoihin, koska se myy.
Musiikkiahan olisi loogista myydä juuri sillä musiikkipuolella... Mutta tätä paljon puhuttua hetkutusta löytyy useimmiten nimenomaan kaupallisten, voittoa tavoittelevien artistien videoilta, ja jos sitä voittoa kerran tavoitellaan, on ihan ymmärrettävää tunkea niitä naisia sinne heilumaan, jos se kerran edistää myyntiä.

Perustelusikin herättivät minussa melkoisesti ajatuksia: Kaikilla luettelemillasi artisteilla on nimittäin ollut vuosikymmeniä aikaa saada se tarvittava levyjen myyntiluku täyteen, mikä tekee jo paljon pesäeroa näihin lanteenkeikuttajiin, jotka ovat hieman uudempi ilmiö, puhumattakaan siitä, että nykyään levyjä ostetaan harvemmin. En tosin väitä, että nämä naisvartaloilla myyvät artistit olisivat vuosikymmenten päästä vastaavissa kulttiasemissa tai myyntiluvuissa, ja siihen juuri saattaa vaikuttaa se, että pääosassa on visuaalinen, ei musiikillinen puoli. Olen siis jokseenkin samaa mieltä kanssasi.

Ja nyt kun tuli Elviksestä puhe: kyllähän hänenkin lanteenliikutuksensa aiheutti suurta paheksuntaa aikoinaan. Nykyään moinen ei hetkauttaisi juuri ketään, vaan täytyy olla paljon hardcorempaa materiaalia. Ehkä tulevaisuudessa suhtaudutaan näihin nykyisiin musiikkivideoihin yhtä välinpitämättömästi.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 01, 2010, 01:53:54 kirjoittanut Aiëdaíl »

essya

 • Ankeuttaja
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #91 : Heinäkuu 02, 2010, 03:34:02 »
Se on tämä raha taas joka tulee tässäkin tilanteessa kyseeseen.
Näitä tusinaräppäreitä ja poppareitahan on kymmenessä miljoona, joiden tarkoitus on vain sillä listahitillään saada helposti ja nopeasti rahaa ja puolialastomuushan myy. Eihän tällaisella toiminnalla ole oikeastaan mitään järkeä, koska se on se loputon kierre joka saadaan aikaiseksi näillä listahiteillä jotka ilmestyvät sinne listoille yhtä nopeasti kuin putoavatkin sieltä. Ja sitten tulee uusia ja uusia vielä uusien perään. Nekin rahat voisi käyttää johonkin hyödyllisempään.
Sitä paitsi itse en keikuttaisi peppuani jossakin musiikkivideossa jotakin räppäriä vasten vaikka siittä maksettaisiin.
Kieroutunut maailma nykyään on.

Poissa Craza

 • välikappale
 • Vuotislainen
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #92 : Heinäkuu 05, 2010, 19:56:35 »
Minun on jotenkin käsittämätöntä uskoa tähän "no kun se _myy_" juttuun. Tai siis..ostaako joku ihan oikeasti levyjä sen perusteella että akka esittelee itseään televisiossa musiikkikanavalla? En kai ajattele tarpeeksi yksinkertaisesti, mutta en ole kyllä vielä koskaan kuullut kenenkään todella pitävän siitä matskusta ja sen asiayhteydestä näihin videoihin. Ja kuuntelevansa ja ostavansa sen takia sitä musiikkia (tai edes katsovan sitä musiikkiteeveetä) Ja kenelle nämä tällaiset edes on suunnattu? Miehille? Ai että miehet ovat ainoita jotka mielellään kuuntelevat musiikkia ja katsovat musiikkivideoita? Eikö silloin tavallaan sitten "menetetä" se toinen sukupuoli täysin jos kohderyhmä on vain miehet -----> vähemmän rahaa. Eli onko se oikeasti kannattavaa? Vai ainoastaan säälittävä yritys kerjätä huomiota, mikä ei enää nykyään onnistu. Madonna teki sen jo vuosia sitten. Nyt se on ainoastaan säälittävää.

Poissa Surkimus

 • niin boheemi, kuten sinä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Voi löytää onnen kärsimyksestä
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #93 : Toukokuu 10, 2012, 18:47:44 »
Olen siis miespuolinen henkilö, mutta vaikka yleensä miesten iloksi nämä videot onkin tehty, niin en näe oikein seksikkyyttä siinä että joku tunkee peräänsä päin kameraa. Juurikin joku Cheekin JippiKayJei - se musavideo on kaikin tavoin kamala. Mielestäni rap-musiikkia ei tulisi yhdistää tähän - nämä tusinapoppiräppärit eivät ole räppiä nähneetkään! En hirveästi rappia edes kuuntele mutta jos kuuntelen niin asiakamaa - suomirapparit Asa, Steen1 ja Paleface tekevät mahtavia kantaanottavia biisejä. (mahtuu sinne myös juomalauluja mutta se voidaan antaa anteeksi)  Omasta mielestäni musavideoissa näkyvä puolialaston nainen on ok riippuen siitä, miten hän siinä esiintyy. Jos hänen ainoa roolinsa on heruttaa mieslaulajan puhkuessa kiimaisena vieressä, niin sellaisesta en välitä. Pidän Hollywood Undeadista, vaikka heidän musavideoissaan on välillä vähäpukeisia naisia (sen vertaa mitä minä olen nähnyt ei kuitenkaan suuressa osassa eivätkä esineellistettynä; poikkeuksena Comin in Hot, joka tosin taitaa aika parodia olla), joten tämä ei mikään katastrofi ole, kunhan pysytään kohtuudessa.
"Tärkeintä ei ole määränpää, vaan se, että nousee kyytiin"

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • No books, no life
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #94 : Elokuu 09, 2015, 16:56:32 »
Tämäkin on jo aika vanha keskustelu, mutta ajattelin nyt ottaa esille.

Eli siihen, kuinka sallittua on esiintyä puolialastomana musavideolla, en ota kantaa. Sen sijaan ärsyttää järjettömästi missä ja milloin näitä videoita näytetään. Esim. omat pikkuveljeni (11 ja 6v.) kuuntelevat paljon Cheekin musiikkia, jossa pyörii aika paljon naisia, joiden vaatteet ovat jokseenkin olemattomia. Samoin biisien sanat ovat aika...
No, pointti tässä on se, että nykymaailmassa kuusivuotias pikkuveljeni on jo tuossa iässä kuullut sanan 'seksi' tai nähnyt tällaisia videoita tarpeettoman monta kertaa. On ihan luonnollista, että pienet lapset katsovat päivällä televisiota. Ja yhtäkkiä ruutuun pomppaa joku alusvaatteissa...
Millaistakohan on 10 vuoden päästä jos nyt tyrkytetään näitä videoita jo päiväkoti-ikäisille?

Anteeksi, sekava viesti.
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.