Kirjoittaja Aihe: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)  (Luettu 50814 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

suklaakuutti

 • Ankeuttaja
Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« : Heinäkuu 02, 2004, 16:02:46 »
Olen varmaan joku luonnonoikku mutta en ole koskaan käynyt kampaajalla! Nyt haluaisin värjätä pitkät hiukseni. Paljonko se maksaa? Ehdottakaa minulle jotain halpaa ja kivaa kampaamoa Helsingin alueella. Kiitos ^__^

Missä käytte kampaajalla? Onko teillä joku perhetuttu, jonka luona käytte kerta toisensa jälkeen? Vaihteletteko kampaajaa? Onko teillä erityisen hyviä muistoja siitä, kun sait mieluisen tukan ja enemmänkin, vai onko kampaaja tuhonnut hiuksesi täysin? Paljonko kampaajakäynteihisi uppoaa yleensä rahaa? Kuinka usein käyt kampaajalla? Mikä on tärkeää kampaajaa valitessa ja mitä odotat kampaajaltasi?

Entäpä hiustenhoito? Kuinka paljon käytätte hiustenhoitoon rahaa, miten hoidatte hiuksianne?

// Kuura laajensi topicia niin, että saadaan kunnon keskustelua aikaan.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 25, 2007, 21:11:42 kirjoittanut Kuurankukka »

Poissa Voyageuse

 • Vuotislainen
Kampaamot
« Vastaus #1 : Heinäkuu 04, 2004, 17:53:40 »
Minäkään en niin kamalan usein käy kampaajalla. Pitkät hiukset saa äiti leikata kotona   :)  

Yhdesti olen käynyt hiukset värjäyttämässä. Aika kallistahan se on, täällä pikkupaikkakunnalla maksoi muistaakseni 200-300 silloista markkaa. Eli n. 50 euroa. Helsingissä saattaa olla kalliimpaa.

Hinnan lisäksi paha puoli on kampaajan tekemässä kestovärjäyksessä juurikasvu. Sen takia saattaa joutua "värjäyskierteeseen". Siksi värjäänkin nykyään kotona sellaisilla väreillä jotka lähtee pois esim. kuukaudessa. Ne tosin ei kestä pitkään, mutta on halvempia varsinkin, kun minua ei haittaa olla välillä ihan oman värisenä. Eikä myöskään tule isoja katastrofeja, jos väri ei sovikkaan... Ja saahan kotikäyttöönkin tietysti kestovärejä. Kotikäyttöön tarkoitetut vaaleat sävyt ei kyllä kuulemani mukaan aina oikein tartu, mutta tummat värit ovat olleet ihan hyviä.
Calm, calm, calm

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kampaamot
« Vastaus #2 : Heinäkuu 04, 2004, 18:59:52 »
Suklaakuutti, jos värjäät nyt ensimmäistä kertaa hiuksesi, en suosittele kestoväriä! Kannattaa värjätä ensin, niin kuin Voyageuse sanoi, värejä, jotka kestävät noin kuukauden. Halusinpa vain varoittaa.

Helsingin alueen kampaamoista en tiedä, mutta pitkiin hiuksiin värjäys voi maksaa aikas paljon. Riippuu väristä, tietenkin, ja hiusten pituudesta sekä värin väristä. Ainakin 50 euroa, pitkiin hiuksiin, kuten Voyageuse sanoikin jo. Kannattaa mennä ja kysellä itse eri kampaamoista hintoja ja millaisia hiusvärejä heillä on.
This sentence is is Spanish when you are not looking.

ujelo

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #3 : Elokuu 06, 2004, 08:58:59 »
Minä olen nyt elämäni aikana käynyt varmaan kaksikymmentä kertaa kampaamossa/parturissa, milloin leikkauttamassa ja milloin värjäämässä.

Täällä päin on paljon partureita vaikka ei heti päällepäin uskoisi. Viimeksi kun kävin niin olkapäille roikkuvien hiuksieni leikkaus ja värjäys maksoi 50€. Suhteellisen hyvä hinta tuommoisesta jutusta. Tietysti se hinta riippuu vähän hiuksien pituudestakin.

Yhdyn edellisiin kyllä siinä että ensin kannattaa ottaa kevytvärejä päähänsä. Vasta sitten voi oikeastaan tietää pitääkö siitä värisävystä vai ei. Jos pitää, niin voi myöhemmin sitten kipittää ottamaan kestovärin :)

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Kampaamot
« Vastaus #4 : Elokuu 06, 2004, 09:45:57 »
Jos luottamusta löytyy, mene kampaajaopiskelijoiden käsittelyyn.. tulee halvemmaksi ja hyödyttää muitakin.

Tosiaan, pitkien hiusten omistajana ja karmaisevassa värjäyskierteessä olevana, voisin sanoa että harkitse nyt runsain mitoin. Kun siihen kerran lähdet, et välttämättä pois pääse.. ilman tökeröitä rajoja tai kaunista kaljua..

Minun jokainen parturi/kampaamoreissuni verottaa minulta kuutisen kymppiä. Tehtiin mitä hyvänsä. Ja jos leikataan.. minä tyttö seison.

Maria Chang

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #5 : Elokuu 06, 2004, 10:46:46 »
Mä olen käynyt elämäni aikana varmaan tuhat kertaa kampaajalla, mutta koskaan en ole siellä värjännyt/raidoittanut hiuksia. Olen laittanut kaksi kertaa elämässäni raitoja, ja ne olen laittanut kotona.
Minä suosittelisin sinulle, että laitat vaikka ensin kaupan väriä, sellaista joka kestää joku 5-8 pesua, ja sitten jos väri on hyvä, niin sitten voit vaikka laittaa samaa väriä kestona, kotona tai ehkä kampaajallakin, mutta jälkimmäisellä hinta on kyllä aika tyyris.

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kampaamot
« Vastaus #6 : Elokuu 06, 2004, 10:50:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Maria Chang"
ehkä kampaajallakin, mutta jälkimmäisellä hinta on kyllä aika tyyris.


Mutta ottaen huomioon kotivärjäyksessä, jos värjäät kylppärissä, saattaa seiniin roiskua, sekä ihollesi paikkoihin, jonne et ehkä väriä haluaisi, ja lopputuloksesta saattaa tulla, no, karsea. Jos sinulla vaikka on sisko, jota pyydät värjäämään, mutta hän ei kovin kokenut ole, saattaa lopputulos olla, että väriä on seinässä, olkapäälläsi ja hiusten vasen puoli on kastanjanruskea ja oikea punainen. Tai muuten vain laikukas.

Kampaajalla ei tuollaista ongelmaa ole, sillä kampaajat, jotka värjäävät ihmisten hiuksia, osaavat asiansa. Todella hyvin. (: Se on hinnan väärti.
This sentence is is Spanish when you are not looking.

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kampaamot
« Vastaus #7 : Elokuu 06, 2004, 11:19:17 »
Mutta jos joskus otat kestovärin, josta tosiaan pidät, ja se sopii sinulle paremmin kuin hiustesi luonnollinen väri, ja haluat sitä sitten aina, kun juurikasvua tulee, niin peittää sen, voithan aina otattaa vain tyvivärjäyksin. Vaikkakin käsitykseni mukaan se voi olla aika kallista. Emt.

Muoks. Ja ihan varoituksena, älä blondaa, ainakaan kesällä, sillä blondaus haalistuu auringossa ja siitä tulee valkoista, ja sitten se saattaa palaa, niin, että hiuksesi kuolevat ja jäävät roikkumaan (hyi hyi), ja blondauksen jälkeen ei välttämättä muut värit tartu, ja se kuluttaa hiuksia hirveästi.
This sentence is is Spanish when you are not looking.

Alyssa

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #8 : Elokuu 06, 2004, 11:44:24 »
Minulla maksoi 65€ kaksivärivärjäys + leikkaus puolipitkiin hiuksiin. Värjättiin ylhäältä vaaleaksi ja alhaalta punaiseksi ja tosiaan leikattiin jonkun verran. Siitä on kyllä aikaa ja pian on uusi kerta edessä (vaaleaksi, alhaalta mustaksi tai sitten tummanruskeaa ja raitoja.. En ole päättänyt ^^)

Arvioisin, että Helsingissä maksaa pitkien hiuksien värjäys ainakin 70-80€, koska täällä pienellä paikkakunnallakin maksaa melkein sen verran.

Kotivärjäystä en välttämättä suosittelisi, vaikka se halvin tapa onkin. Niin kuin Woldfine sanoi, sitä roiskuu seinille ja korviin ja olkapäille ja joka paikkaan, tuloksesta saattaa tulla hyvinkin läikikäs ja, näin kampaaja sanoi, kotivärjäys kuluttaa hiusta enemmän, koska aineet eivät välttämättä sovellu juuri sinun hiustyypillesi. Plus sitten se, että kotivärin päälle on kampaajankin erittäin vaikea värjätä. (Kokemusta on!)

Mene rohkeasti kyselemään/soita kampaamoihin, ihan varmaan löydät jonkun sopivan :)

Poissa Zariendha

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kampaamot
« Vastaus #9 : Elokuu 06, 2004, 21:48:46 »
Itse olen koko viime vuoden käynyt eräällä kampaamo-opiskelijatuttavallani kampaamokoulu Napsissa ja minulla on aivan ihanat hiukset nyt!

Hiusalan kouluissa käynti on halpaa, mutta kannattaa varautua siihen, että siellä saa istua joskus reilusti yli kolme tuntia. Mulla oli kyllä ihan hauskaa aina kaverin kanssa.

Pasilassa tai siellä päin olevassa koulussa väri on 20-40 euroa suunnilleen.
Z.

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kampaamot
« Vastaus #10 : Elokuu 06, 2004, 22:33:26 »
Hmm, en juurikaan pidä kampaajalla käymisestä, sillä en osaa keskustella aina niin iloisten kampaajien kanssa. Minä aina vaan mutisen jotain epämääräistä, kun en keksi muutakaan.
Mutta hiusmallini vaatii vähintään kerran kahdessa kuukaudessa kampaajalla käymistä.

Hiusteni leikkaus maksaa aina 30 euroa, mikä on aika vähän. Kampaajat nimittäin erittäin mielellään laskuttavat enemmänkin, esim. kun laitatin raidat, se maksoi 70 euroa. Se on jo aika paljon, enkä kyllä ota niitä toiste.

Minä olen varmaan värjännyt tukkaani niin kauan kuin muistan, ja välillä on vaikeuksia muistaa luonnollista hiusväriä. Pitää aina selailla vanhoja valokuvia. Yhdessä vaiheessa olin punapää, sitten blondi ja taas punapää. Nyt hiukseni ovat mustat, tai jotkin sentapaiset. Yleensä värjään hiukseni ihan kotona, ja hyvät niistä tulee. Tosin äiti hoitaa aina sen värjäyshomman, en edes viitsi yrittää itse. Lopputulos olisi varmasti melko karmea.
Mutta punapäänä olen varmaan viihtynyt parhaiten, vaikka eipä tässäkään ole valittamista.
Olen muutenkin aina tykännyt laittaa hiuksiani kivasti, paitsi kouluun en jaksa. Ja värjääminen on kivaa, ainakin niin kauan kuin hiuksia ei ala irtoilla päästä tai muuta vastaavaa.
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Tirishia

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #11 : Elokuu 07, 2004, 12:58:33 »
Minäkin vieroksun kampaajien aina niin iloista olemusta. Onko ne käyneet jonkun kurssin, missä opeteltiin hymyilemään?

Itse käyn kampaajalla ehkä kahdesti vuodessa, tyyliin joululoman ja kesäloman jälkeen. Yleensä vain leikkaan huonoiksi menneet latvat pois ja otan joitain raitoja tai värjään muuten vaikka latvat. Kokonaan en ole koskaan värjännyt, periaatteessa kun tykkään hiusteni väristä, vaikka onkin vähän tylsä.
Ja täälläpäin värjääminen on melko kallista, viimeksi käydessäni maksoi 90 €, mikä oli oudon paljon, kun leikkautin muutaman sentin ja otin kahden värisiä raitoja, joista kummatkaan ei kunnolla näkyneet. Oli vähän outoa, mutta ehkä ne värjäysaineet oli sitten jotain huippulaadukkaita. Tiedä häntä.

Liselle

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #12 : Elokuu 07, 2004, 18:56:02 »
Lissun pienessä päässä on raidat, omaan väriin vaalennetut. Kerran maksoi leikkaus+raidat 70 € (*shock*) ja myöhemmin, eri paikassa 45€. ja ne halvemmat olivat paljon paremmat. Silloin hieman pänni se, että oli joskus maksanut niin kamalasti niistä huonoista raidoista.

Mutta mutta, näistä lyhytkestoisista väreistä. Kun jossain värissä, joku LIVE color tms se oli, sanottiin, että ei suositella vaalennettuihin/raidoitettuihin hiuksiin. Onko kukaan kokeillut? Alkaa oma tyyli tympiä, ja haluaisin kokeilla, mutta en halua että raidat muuttuvat porkkananoransseiksi tai jotain. *naur* Ajattelin koittaa tummanruskeaa tms, punaisella en todellakaan uskalla kokeilla. *hihitys* siitä voisi tulla aika hilpeän näköiseksi jos menee mönkään.

=^^= Liselle

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kampaamot
« Vastaus #13 : Lokakuu 01, 2004, 17:14:26 »
Kävin juuri tänään värjäämässä hiukseni Salon Klipsissä. Olen käynyt siellä kerran ennenkin. Kampaamo on ihan hyvä, tämänkertainen hiusmuotoilijani oli parempi kuin edellinen. Ja paljon mukavampi :) Ensin se leikkasi puoliselkään ulottuvat hiukseni n. 5 cm yli olkapään ja sitten laitettiin vaaleita raitoja. Todella perusteellisesti. Päälle, keskelle ja alle. Näyttävät upeilta, vaikka itse sanonkin. Raidat ovat ohuita, joten ne näyttävät luonnollisilta. Tykkään.

Sitten värjäys. Ajattelin ensin värjätä kupareiksi, mutta kampaaja sanoi suoraan, että se saattaa hiukan liian vahva minulle olla, joten pyysin häntä sekoittamaan siihen vähän vaaleaa. Ja nätti tuli. Onneksi. Sitten se föönasi ja kuivasi ja laittoi kaikkea hoitoaineita ja kampasi ja kaikkea ihanaa. Hintakin oli ihana. 75,85. ^^' Mutta oli sen väärti, kun pelkkä kuparivärjäys ja leikkaus olis maksanu 75,85 niin raidat sai tavallaan 'kaupan päälle'. Mukavaa.

Tykkään näistä. Leikkasi veitsellä 8)
This sentence is is Spanish when you are not looking.

Nassu

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #14 : Lokakuu 03, 2004, 22:52:03 »
Minulta ei ole ikinä leikattu hiuksia kotona, aina olen käynyt kampaajalla. Värjäykset taas ovat hoituneet silloin tällöin parturissa, mutta useammin kotona, kun kotivärjäys on paljon halvempaa ja mukavampaa. Tosin parturilla hiuksiin saa halutessaan vaikka mitä väriyhdistelmiä ym. mitä ei kotona saisi, ja lisäksi jälki on paljon parempaa, esim. kotona väri saattaa helposti levittyä epätasaisesti. Myöskään tummien hiusten blondausta ei kannata tehdä kotona.
 Itse henk.koht. inhoan kampaajalla käyntiä. Siellä pitää aina vetää jotain väkinäistä small-talkia, vaikka oikeasti mieluiten vain lukisin (vaikka saattaisihan se olla vähän kornia kun toinen häärisi siinä pään kimpussa ehkä monta tuntia kuolettavassa hiljaisuudessa, tiedä sitten). Fyysisesti kokemus vastaa kidutuskammiota. Minulla on todella herkkä päänahka, ja poikkeuksetta minulla on tuskanvedet silmissä jo hiusten harjaus- ja leikkaus- vaiheissa (eikä minulla ole edes takkuisia hiuksia...). Mutta entäs sitten, jos värjätään, niin se hiustenpesu... se on jo jotain, siis se repiminen. Melkein aina, kun minulta on värjätty hiuksia kampaamossa, olen mielessäni vannonut ettei koskaan enää, mutta... niin se tuska aina lopulta unohtuu. Kuitenkin varsinkin kampaamossa värjätessä lopputulos on useimmiten ollut sen verran upea,että on siinä itsetuntokin saanut  hetkeksi vähän lisäboostia, eli kyllä sitä aina joskus kampaajallakin saattaa värjätä.
 Niin, niistä hinnoista... täällä leikkaus maksaa minulla jotain 30 e, ja värjäys voi olla 50-60 e. Mutta olen löytänyt halvan pikku kampaamon, jossa värjäys + leikkaus voi olla esim. 30 e, siis todella halpa! Ja jälki on ihan ok. Siis jos on rahanpuutetta, kannattaa etsiä myös tällaisia vähän pienempiä "lähiökampaamoita", ne voivat olla paljon halvempia kuin jotkut keskustojen trendikampaamot.

Stargazer

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #15 : Maaliskuu 11, 2006, 13:02:14 »
Käyn kampaajalla nykyään aika harvoin,
koska kasvatan hiuksiani.
Viimeksi, kun kävin, otin nelivärivärjäyksen ja leikkauksen puolipitkiin hiuksiin. Maksoi about 100€, muuta se kampaamo olikin sellainen aika hieno, se on Tampereella, Kyttälänkadulla, , Tukkateekki nimeltään.

Kuitenkin, jos haluaa ihan oikeasti tasavärisen tai sitten tosi monivärisen kampauksen, kannattaa kyllä mennä kampaajalle eikä häslätä kotona.

Chinapearl

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #16 : Huhtikuu 23, 2006, 11:19:17 »
Käyn kampaajalla aika usein. Itse asiassa kotona hiuksille tulee tehtyä vain otsatukan leikkaaminen, jonka tekee serkkuni. Hän on tosi hyvä siinä. Kampaamossa on sitten hiukset tasattu, leikattu uuteen malliin, leikattu otsatukka (muun leikkauksen yhteydessä), laitettu blondeja ja punaisia raitoja ja suklaanruskea värjäys hiusten alle.

Menen perjantaina kampaamoon värjäämään hiukseni ensimmäistä kertaa. Suklaanruskeiksi. Varmaan kestoväriä, tai sitten kevytväriä. En ole vielä varma, pitää äidin kanssa neuvotella. Kun äiti maksaa. Käyn vakiokampaamossani, joka on muuten erittäin kallis ainakin teidän muiden kampaamoihin verrattuna. Pelkkä värjäys maksaa 93 e.

Kotona minä en ainakaan uskaltaisi hiuksia värjätä / laittaa raitoja kotona itse, koska siitä tulisi pelkkää sähläystä. Mutta se olisi parempi ja ehdottomasti edullisempi vaihtoehto, jos osaisi.

Emiru

 • Ankeuttaja
Kampaamot
« Vastaus #17 : Huhtikuu 23, 2006, 11:53:57 »
Ennen tuli käytyä aina kampaajilla, mutta tosiaan kyllästyin siihen että leikkaamisen tulos oli aivan erilainen kuin olin toivonut. Sitten piti livahtaa jotenkin huomaamattomasti kotiin ettei kukaan näe kamalaa tukkaani. XD

Ja noista hinnoista, jos vielä leikkauksen lisäksi värjäytin hiukseni niin se maksoi jotain päälle 60 €... Ja ilman värjäystä se on silti ollut jotain törkeän kallista, ehkä 30 - 40 €. Ja ihmettelen siksi että mun tukka on niin lyhyt jo valmiiksi eikä tarvitse leikata paljoa muuta kuin tasoitella sieltä täältä, niin mietin että minkä perusteella nuo sen hinnoittelevat O_o. Ehkä riippuu kampaamosta, mutta täällä lohjalla ainaki joka paikka tuntuu kalliilta.

Nykyään siis leikkaan ihan itse hiukset ja värjään myös. Saan semmoset hiukket kuin haluan ja värjäys on paaaaljon halvempaa, kun väri purkki on hinnaltaan ~9 - 11 €.  :) tietty tossa omien hiuksen leikkaamisessa on välillä vähän hankaluuksia, mutta on se sen arvoista.

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot
« Vastaus #18 : Heinäkuu 08, 2007, 01:39:06 »
Minä yritän käydä mahdollisimman vähän parturissa, koska hiuksien leikkaaminen ja värjääminen maksaa aivan tuhottomasti parturissa.Itseasiassa siihen menee 80€ helposti ja jos menen parturiin en voi olla välttämättä värjäystä, koska minä olen aina värjännyt kestovärillä ja tulee aina tuota juurikasvua..
"There's something beautiful inside you".

mairuli

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot
« Vastaus #19 : Heinäkuu 09, 2007, 16:57:19 »
Helsingin alueella kampaamot vain kallistuvat vuosi vuodelta. Oman kuontaloni pelkkä värjäys (yhdellä värillä, pitkät hiukset) eräässä tasokkaassa keskustan kampaamossa olisi maksanut 96e, ellen olisi saanut tuttava-alennusta kampaamossa työskentelevältä ystävältäni, kenen luona käyn aina laitattamassa hiukseni. Suolainen hintahan se on, mutta olen lupautunut hänen kanta-asiakkaakseen ainakin koeajaksi, jotta vaadittava asiakasmäärä täyttyy.

Ensi kuussa olisi vuorossa sitten sekä leikkaus että värjäys, odotan kauhunsekaisin tuntein sitä kuluvan rahan määrää.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 09, 2007, 17:00:27 kirjoittanut mairuli »

Phoebe

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot
« Vastaus #20 : Heinäkuu 09, 2007, 17:03:43 »
En käy kampaajalla usein. Värjään ja leikkaan hiukset kotona, tulee paljon halvemmaksi. Värjäykset on onnitunut hyvin (paitsi kerran, ja silloinkin värjäsin jollain kevytvärillä) ja värjääminen on helppoa. Viimeksi kun kampaajalla kävin (värjättiin ainakin juurikasvu pois ja tasoitettiin hiuksia) taisi maksaa 80 euroa.

Poissa Tibby

 • kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Can I have a look at Uranus too, Lavender?
  • LiveJournalini
Vs: Kampaamot
« Vastaus #21 : Heinäkuu 09, 2007, 17:07:35 »
Itse kävin ennen aika tiuhaan tahtiin kampaamoissa, mutta nykyään osaan itsekin leikata otsatukkaa, kun se kasvaa liian pitkäksi, tai tasottaa vähän. Hiukseni värjään itse, ei tulisi enään mieleenkään värjätä kampaajalla, kun kerran sen erehdyin tekemään ja väri lähti melkein heti pois, vaikka se oli mukamas kestoväri.

Pikkuserkkuni opiskelee kampaajaksi, joten hän leikkaa välillä hiuksiani, ja pääsee ihan 10€:lla 90€:n sijaan. Mutta yleensä leikkaan hiuksiani itse, joskus olen myös leikannut äitini ja mummini hiukset. :>

"There's no need to call me sir, Professor"

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot
« Vastaus #22 : Heinäkuu 10, 2007, 17:35:36 »
Minusta on mukavaa käydä kampaajalla, mutta en jaksaisi koskaan jutella kampaajille, vaan mieluummin istun vain rauhassa ja nautin siitä, kun joku räpeltää tukkaani. Jotkut yrittävät väkisellä pitää keskustelua yllä, ja toki minä silloin vastaan ja kerron mitä kysytään. Enkä koskaan tykkää siitä, miten he kihartavat tukkani leikattuaan sen! Yleensä suosin oppilastöitä, ne kun ovat sen 30% halvempia, ja ensi syksynä aion käyttää hyväksi myös ammattikoulun parturi-kampaaja-opiskelijoita. Itselläni on pitkät, vähän kerroksittain leikatut hiukset ja oma vaalea väri, joten minulle ei koskaan tarvitse mitään haasteellista tehdä - uskaltaa huoletta mennä ei-vielä-valmistuneille kampaajille. Joskus tekisi kyllä mieli mennä oikein tasokkaaseen (ja kalliiseen) paikkaan, mutten koskaan raski. Yhdessä välissä annoin äitini tasoittaa hiusteni latvat, tuli halvemmaksi! Pääsen siis aika halvalla kuitenkin, koska en värjäytä tukkaani, ainoastaan leikkautan. Viimeksi eilen kävin kampaajalla, ja maksoi 18,70€ opiskelija-alennuksella. Mutta jos joskus tulen värjäämään hiukseni, menen ainakin ensimmäisellä kerralla mieluusti kampaajalle saadakseni sellaisen tuloksen, kuin toivoinkin.
Humor me.

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot
« Vastaus #23 : Heinäkuu 13, 2007, 21:39:11 »
Minä en ole koskaan käynyt kampaamossa. Tai olen, mutta kävin ostamassa sieltä kynsilakkaa, sillä siellä on kemikaliokin. Minulla on pitkät hiukset, jotka äiti tai isä leikkaa jos on tarpeen tasoittaa tai lyhentää. Olen kerran värjännyt hiukseni, itse sen tein. Punertavan ruskeat ne olivat jonkin aikaa... Hiukset siis. x) Haluaisin käydä kampaajalla, mutta käyn siellä sitten kun tarvitsen oikean juhlakampauksen... Minä omistan helpostitasoitettavat hiukset, nimittäin tasapitkät ja kiharaiset. Pieni virhe ei näy, jos leikkaa vähän pieleen. Kiharat kun ovat vähän sekaiset... xD Voi että minä haluan kampaajalle...

~Moondancer (ei yhtään sarkastinen)

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot
« Vastaus #24 : Heinäkuu 14, 2007, 17:49:40 »
En ole koskaan uskaltanut leikkauttaa hiuksiani kotona. Tosiaan se johtuu kyllä siitä että en luota keneenkään perheeni kädentaitoihin niin paljon. Aina siis olen kampaajalla käynyt. Pienenä minut oli hirveä homma saada sinne ja istumaan siihen penkkiin. Kumminkin minua motivoitiin niin, että aina kun kävin kampaajalla sain jonkun kivan lelun tai jotain hyvää. Lopultahan siitä alkoi sitten pitää, jos ei lasketa niitä kaikkia tököttejä mitä ne päähäni pisti (pienenä kun en uskaltanut sanoa, että ne käyvät silmiin).

Käyn kampaajalla kumminkin aika harvoin. Edelleenkin se menee niin, että äiti sanoo että "ei kauhia tota sun otsaria miten se hapsottaa ja menee silmille, ja nuo sun hiukset ei kiillä yhtään...ja miten kuivuneet latvat!" Ja sitten varataan aika. Kerran olen hiukseni värjännyt, viime keväänä sen tein. Äitin huono idea kyllä oli. Kaksi astetta nämä ovat vaaleammat kuin ennen, eli juurikasvua näkyy vähän, enkä halua rampata kampaajalla.

Mää olen yleensä hirveän kova puhumaan, mutta en mää kampaajille tykkää jutustella. Tai kun inhoan keskuteluja "ompas kaunis ilma" "joo niinpä on". Tai siis jos keskutelu ei lähde käyntiin niin sama olla hiljaa, eikä yrittää epätoivoisesti, sillä se on ahdistavaa. Mutta on sellaisia nuoria kivoja kampaajia ja jos löytyy joku yhteinen kiinnostuksen kohde, niin sitten on kiva puhua. :> Mua ahdistaa myös lukea lehtiä kampaajalla. En kyllä tajua mistä se johtuu, mutta en mää vain pysty lukemaan lehtiä siellä.

Hirveitä kampaajakokemuksia mulle ei oikeastaan ole. Mutta toissa kerralla nuori kampaaja onnistui tartuttamaan föönin kiinni hiuksiini. Mää vaan nauroin ja kampaaja oli ihan paniikissa. :'>

Mulla kampaamossa tulee hinnaksi yleensä sellaiset alle 20e, sillä mää yleensä vain tasoitan hiuksia. En muista paljon värjääminen maksoi. :>

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kampaamot
« Vastaus #25 : Heinäkuu 14, 2007, 18:21:27 »
Omat hiukseni ovat sellaiset, että jollei äitini minua kampaajalle patistaisi, niin hiukseni vain kasvaisivat. Usein minulla on samanlainen kampaus, mulla on vähän sellainen tyyli, että tukka on miten tahtoo (paitsi jos on ihan kaamean näköinen) :3

Kampaamolla käynti maksaa usein vähän yli 20e, mutta jos käyt jossain oikein hienossa paikassa niin maksu kohoaa jo yli 25e, vaikka oliskin vain vähän leikattu lyhyemmiksi, ja mitä kaikkea muuta ne nyt sitten hiuksillesi tekevät. Minun on aina ollut kamalan vaikea päättää, että miten ne hiukset sitten leikataan. Annettaisiin kasvaa vaan, ja sitten kun alkaa näyttää peikolta, niin kiidätetään kampaajalle x3 Itseltäni on värjätty kampaamossa hiukset kerran, ja maksoi varmaankin jotain 60-80e.

Lainaus käyttäjältä:  Huhutar
Mää olen yleensä hirveän kova puhumaan, mutta en mää kampaajille tykkää jutustella.
Kuin en minäkään. Jos sellaset keskustelut "Minkäs ikäinen olet?" "13", "Menetkö yläasteelle?" "Joo." Ja siihen se keskutelu lopahtaa. Harmikseni, en kyllä osaa sinulle suositella mitään kampaamoa Helsingistä :3
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Kuromeru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot
« Vastaus #26 : Heinäkuu 14, 2007, 19:12:22 »
Kampaajalla minäkin käyn aina, koska ei meillä kukaan osaa hiuksia leikata ja itse olen pilannut etuhiukseni ja liian monta kertaa itse leikkaamalla (yleensä leikkaan liian lyhyet tai kamalan potan). Lähikampaajalla leikkaus ei taida maksaa kuin 12e korkeintaan, mutta olen siellä raiskannut hiukseni liian monta kertaa etten viitsisi sinne mennä leikkauttamaan hiuksiani. :< Esimerkkinä voisin sanoa, että halusin joskus nakki ja makkara sivuotsiksen ni kampaaja leikkasi sellaisen tosi jyrkän sivuotsiksen mikä näytti ihan hirveältä + se oli kokoajan pystyssä koska minulla oli ollut sitä ennen hiukset monta vuotta ilmat otsista. Tuo edellinen tilanne oli ehkä enemmänkin oma vikani koska oli niin nuori en osannut koertoa kampaajalle oikein mitä halusin, mutta tehty mikä tehty. :'D

Nykyään käyn aina Salon hairlekiinissa leikkauttamassa/värjäämässä hiukseni (yleensä tyvikasvu poies + hiusten leikkuu takaisin 'muotoon') koska äitini on niin vampo, ettei edes suostu kokeilemaan hiusteni värjäystä. Isekkään en saa tyvikasvua värjättyä helpolla poies, koska mulla on kaksiväriset hiukset. Hintaa kertyy kerralta hairlekiinissa joku vähän päälle 80e. >O Täytyy käydä testaamassa tossa lähipaikkakunnan kampaamoa missä kävin tetissäkin, koska siellä oli ainakin puolta halvemmat hinnat.

Minäkään en tykkää jutustella kampaajan kanssa, ne kysyy aina tyhmii kysymyksiä juuri tyyliin 'missäs käyt koulua, aijaa misä se on en oo kuulukkaan. >8O'. Yleensä luen lehtiä kokoajan, koska minun kampaajat istunnot kestävät melkein kolme tuntia aina.

Väruma

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot
« Vastaus #27 : Heinäkuu 15, 2007, 18:06:54 »
Olen käynyt elämäni aikana 2 kertaa kampaajalla. Kerran kävin vähän alle vuosi sitten ja toisen kerran kävin noin kuukausi sitten. Aikaisemmin kun kävin, leikkautin hiuksiani vähän kerroksittain. Se tuli maksamaan 30 euroa. Nyt vähän aikaa sitten kävin tässä meidän lähellä olevalla kotikampaajalla. Se osoittautui halvaksi, leikkautin otsatukan ja taas kerroksittain. Se maksoi vain 15 euroa. Tämä kampaaja osasi myös leikata erittäin hyvin!

Valaria

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot
« Vastaus #28 : Heinäkuu 15, 2007, 19:48:57 »
Minä käyn kampaajalla joka kuukausi. Leikkautan joka kerran otsista ja tasailen latvoja about joka toinen kuukausi tai harvemminkin. Kampaamokäynti on aina alle 20 euroa, sillä minulle leikattava malli on niin perus kuin vaan voi olla: vähän revitty ohimoille pitenevä keskiotsis, revityt latvat ja pituutta sinne vyötärölle asti. :) Hiukseni kuitenkin näyttävät hyviltä näin yksinkertaisesta mallista huolimatta - ovat hyväkuntoiset ja silkkiset kampaamotuotteiden ansiosta ja melko tuuheatkin. Säästän huomattavasti kun värjäilen hiuksia itse - kevytvärjäys mustanruskealla kevytvärillä joka kuukausi.
Viimeksi kävin uudella kampaajalla kun vakkarikampaaja oli jollain loman tapasella. Tämä vakkari on meidän entinen naapuri, sellainen keski-ikäinen nainen. Taidan suosiolla vaihtaa kampaajaa kun uusi vaikutti paljon paremmalta. Hän osasi leikata otsiksenikin paljon ohuemmaksi.

Poissa pöllö

 • <3 pulu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot
« Vastaus #29 : Heinäkuu 15, 2007, 22:56:00 »
Vihaan, siis todellakin vihaan kampaamoita. Tai siis minusta on mukavaa ja kamalan unettavaa istua semmoisessa tuolissa viitta sylissä ja kampaaja näpertää hiuksien kanssa ja itse vain tuijottaa peilistä. Se on ihan mukavaa mutta kaikki muu sitten ei. En ole käynyt kampaajalla elämässäni kovin usein. Pienempänä joskus äiti varasi aika säännöllisesti kampaamo ajan, aina ehkäpä kerran tai pari vuodessa, mutta sitten se rupesi lipsumaan... minulla oli ainakin neljä vuotta väliä edelliseen kampaamokäyntiin, kun nyt pari viikkoa sitten kävin. Hiuksistani oli tullut jo melkein vitsi joukkueeni keskuudessa. Kaikki kampaukset piti suunnitella niin että minunkin hiukset toimivat. Nyt kun kävin kampaajalla, sanoin ronskisti että viisitoista senttiä pois pisimmistä hiuksista. Se ei ole paljon koska minulla tätä paksua ja pitkää hiusta löytyy. Noh, se ihana kampaajatäti innostui ja nips naps se leikkeli ja jutteli. Pisimmistä hiuksista lähti ehkä se viisitoista senttiä, mutta niitä oli ehkä kaksi. Lyhyimmät hiukseni eivät ihan vielä yllä edes ponnarille kunnolla. Olen ihan tyytyväinen toisaalta, mutta järkyttynyt. Lähinnä olen pelännyt joukkuelaisteni reaktioita. Ja ainakin ne joita olen kaupungilla nähnyt, ovat kaikki tokaisseet jotakin hevosen hännästäni tai ruoskastani, jonka olen yhtäkkiä hukannut.

Mutta kuten sanoin, en pidä kampaamokäynneistä. Ensimmäinen ongelma on ajanvaraus. En saa sitä millään aikaiseksi. Minusta se on niin lopullista. Seuraava ongelma on mitä hiuksille pitäisi tehdä. En osaa millään päättää. Nytkin kampaaja melkein päätti puolestani. Viimeinen ongelma on itse kampaajalle meno ja siellä oleminen. Tunnen itseni niin ahdistuneeksi ja tekee mieli muuttua siiliksi ja mennä pieneksi palloksi. En tykkää. Toisaalta, en tykkää rokotuksistakaan, mutta ne pitää ottaa ja sitten ollaan tyytyväisiä ja hyvävointisia...
syön sun pään.

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot
« Vastaus #30 : Heinäkuu 16, 2007, 18:38:26 »
Käyn kampaajalla sillon kun on tarpeen eli kun latvat alkavat hapsottamaan sen näköisenä, että nyt niille on ihan oikeasti tehtävä jotain. En muista, että äitini/isäni olisi koskaan leikannut hiuksiani, että aina olen kampaajalla käynyt hiuksiani pätkityttämässä. Kun käyn kampaajalla tasautan latvoja ja leikkautan kuivat ja huonot latvat pois. Mitään sen suurempaa en oikestaan koskaan tee.

Minulla on ns. vakio kampaaja jonka luona käyn laittamassa hiuksiani. Olen käynyt samalla kampaajalla niin kauan kun vain muistan joten saan häneltä vakioasiakas etuja. Sain wanhojen kampauksesta reilut 10€ alennusta (taisi maksaa sen 20€) sekä koekampauksen ilmaiseksi. Lakkiaisia varten hän teki minulle ihanan kampauksen josta sain myös sen reilut 10€ alennusta ja kaksi koekampausta ilmaiseksi. Hiukseni olen värjännyt kyseisellä kampaajalla jo vuosia ja pidän hänen värjäyksistä. Minusta on todella kätevää käydä yhdellä ja samalla kampaajalla kun hän tietää suunileen sen mitä haluan joten ei tarvitse selitellä mitä haluaa. Kampauksienkin tekemisessä olemme päässeet nopeasti yksimielisyyteen miten tukka laitetaan.

Wanhojen ja lakkiaiskampausta tehdessä olen sanonut mitä suunileen haluan ja sitten kampaaja on lähtenyt väsäämään mitä on käsittänyt puheistani ja siitä sitten kumpikin on sanonut mikä olisi hienoa ja mikä ei toimi. Muutaman oman ideani kampaaja hylkäsi koska ne eivät olisi onnistuneet ja minä hylkäsin jokusen hänen ideoistaan koska ne eivät olleet minun näköisiä.

Kampaajalla mukavinta on se kun kampaaja pesee hiukset. Se on jotenkin todella rentouttavaa. Yleensä tuntuu inhottavalta nousta pois pesupaikalta kun tietää, että pesu on ohi. :)
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #31 : Heinäkuu 26, 2007, 12:38:50 »
Oon käyny vain kerran kampaajalla ja sekin oli joskus viime vuonna kun halusin otsatukan ja kerrostusta. Nyt olis tarkotus tänään mennä kampaajalle ja leikauttaa jonkinmoinen "rokkitukka". tai no en saa värjätä mutta meinasin kerrostaa paljon ja tehdä tukasta melko räväkän/sotkuisen ym.
Tarkotus ois päästä pahasta tavasta tupeerata hiuksia, koska lakkaa/rahaa kuluu ja muutenkin siinä menee aamuisin liikaa aikaa.
Toivotaan nyt sitten et se kampaaja tekee mun hiuksista räväkät.

Mä en kauheesti tykää kampaamoista sinänsä tai onhan se kiva kun niitä hiuksia leikataan ym. mutta en tykkää alkaa vaan tosta noin puhumaan jonkun tuntemattoman kanssa. Muutenkin on hiukan ärsyttävää kun siinä on se peili ja pitää suunnilleen koko ajan tuijotella itseään ja mulla kun on vielä rillit ja ne pitää ottaa pois ja näkee ittesä vaan semmosena sumeena :D

Kaalikeitto

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #32 : Heinäkuu 27, 2007, 19:20:52 »
Hmm..hiukset. Minun omat hukseni ovat _ohuet_ja maantienharmaat, suomalaisten kirous. Hiuksiani olen värjännyt v.2003 lähtien, reippaasti yli 20 kertaa on ollut mustaa, punaista, oranssia(krhm..), tummanruskeaa, vaaleaa..(lista jatkuu..) tällä hetkellä minula on kuiturastat joissa on mustia ja pinkkejä kuituja. Kasvatan ne pois ja en tiedä mitä sitten teen. Varmaan jotain repäisevää.:DD

Kampaamot: En edes muista millon olisin viimeksi ollut kampaamossa (okei. rastoja laittamassa, 7,5h kampaajan tuolilla, ketutti vähän se kuumuus) sitä edellisesä kerrasta onkin jo aikaa leikkaan ja värjään itse hiukseni.:DD jos haluan repäistä kunnolla niin sitten kampaajalle mars. Mnulla ei ole mitän vakipaikkaa missä kävisin, meidän lähellä on tälläinen ihme kampaamojen(ja baarien)valtakunta, joka kadunkulmasa kampaamo,kampaamo,kampaamo... Yleensä käyn kyllä HairStoressa. :)

Poissa Kira

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • twitter
 • Pottermore: CentaurRune18
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #33 : Heinäkuu 27, 2007, 19:55:11 »
En ole koskaan käynyt kampaajalla, en yhtä ainutta kertaa. Koska ei ole tarvinnut käydä. Värjään ja leikkaan hiukset aina kotona, sinä säästyy ainakin rahaa. Tosin kampaukseni jos minulla nyt sellaista edes on, on näyttänyt tältä samalta lähes aina. Olisi kiva tehdä joku radikaalimpi muutos tähän lettiin, mennä sinne kampaajalle ja leikkauttaa hiuksista jotenkin kivasti lyhyemmät. Reipas lyhentäminen varmaan teksikin hiuksilleni hyvää, sen verran ohuet ja kuluneet ovat.

Poissa Maikki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Mortal Instruments Finland
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #34 : Heinäkuu 28, 2007, 11:18:43 »
Itse käyn leikkauttamassa hiukseni aina samalla kampaaja, jolla olen käyny jo monta vuotta, okei yhdessä välissä tuli tauko, kun kampaaja lopetti ja jouduin käymään toisilla partureilla, mutta onnekseni hän aloitti uudestaan ja pääsin taas sinne.
Asun korvesa täällä hiusten leikkaaminen vakiokampaajallani maksaa ehkä noin 14 € en ole aivan varma, siitä on aika pitkä aika kun kävin siellä viimeksi. Yritän kasvattaa hiuksiani, leikatekseni ne taas lyhyiksi.
 
Joskus äitini on leikannut minulta hiukset, tosin siitäkin on aikaa, mutta ei se ainakaan kalliiksi tullut.

Greta

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #35 : Heinäkuu 28, 2007, 16:10:00 »
Minä oon värjänny hiukset ensin ihan kokeilun vuoksi vaaleat hiukseni punasiksi, kestovärillä ja se oli virhe koska nyt en saa millään hiuksia enään vaaleiksi. Nyt on sitte ruskeat hiukset ja punainen juurikasvu. :) Oon itsekki aatellu mennä kampaajalle ja värjätä hiukset... :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 28, 2007, 20:15:30 kirjoittanut Greta »

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #36 : Heinäkuu 28, 2007, 20:06:55 »
Nuorena tuli käytyä monestikin kampaajalla leikkauttamassa itselleen perinteinen pottakampaus tupsulla ja "kutitustukalla", kuten itse sitä nimitin. Joskus sain jotain yhden pesun kestävää väriä raidan muodossa etuhiuksiin ja se oli rankkaa sen. Parturissa käynnit vähenivät siihen, kun äiti osti hiustenajokoneen sekä sakset, joten tukkahommat hoidetaan nykyään kotona.

Kerran olen käynit parturissa värjäyttämässä hiukset, mutta kyseessä oli syntymäpäivälahja. Lisäksi hiuksiini tehtiin epätasaisen mittainen leikkaus ja tykkäsin kovasti. Nyt kun tämä kampaaja äitiysloman jälkeen vaihtoi toiselle paikkakunnalle töihin, ei ole tullut kampaamossa käytyä. Sisko, joka opiskelee parturi-kampaajaksi, värjää ja tasoittaa hiuksiani. Toisaalta minulla on niin pitkät hiukset, ettei niitä ole järki muuta kuin lyhentää silloin, kun kaksihaaraisia on enemmän kuin liikaa. Olen kyllä miettinyt, että voisi lähteä käymään kampaajalla ja miettiä jotain uutta näihin hiuksiin, tietenkin niin, ettei pituudesta otettaisi pois.
Pakko on paras muusa.

niimp

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #37 : Elokuu 05, 2007, 23:54:08 »
Olen vieroksunut kampaajia, koska hiuksissani ei ole minkäänlaista vakimallia, mitä pitäisi leikata. En myöskään värjää hiuksiani. Nyt sentään menen leikkaamaan hiuksia kampaamo Zoisiin. Muotoon leikkaus maksaa 33,50€ muistaakseni. Minusta tuntuu, että kampaajat eivät uskalla leikata mitään räväkkää tai uutta. En oikein tiedä mitä haluan, tiedän vain mitä en halua. Vaikeaa... Myös jutteleminen on kamalaa. Inhoan myös peiliin katsomista, koska en näe sinne asti, lasit kun omistan. Suosittelen kampaamokouluja, sieltä saa myös hiushoitoja ja ripsien ja kulmien värjäyksiä edullisesti.
Hassuin asia mitä kampaaja kysyy: "Laitatko paljon hiuksiasi?" -"En." "No, laitetaan sulle malli, mitä ei tarvitse laittaa." Eli miten voin ikinä saada tukkaani näyttämään hyvältä, jos sitä ei ikinä tarvitse laittaa?!?

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #38 : Elokuu 09, 2007, 03:18:40 »
Nuorempana käytiin ehkä pari kertaa vuodessa kampaajalla leikkauttamassa kuivat latvat pois, siinä se. Ikinä ei äiti antanut lupaa värjätä tukkaa, ja muutenkin vielä melkein koko alakoulun ajan äiti määräsi millainen tukka pitää olla. Jopa sitten kahdeksannella luokalla sain pari vaaleata raitaa kun tarpeeksi kinusin (ja jes, puolituttu luokkakaverini kehui niitä).

Nykyään käyn hieman useammin kampaajalla, vaikka jokaisena kertana joudun pulittamaan huikeita summia. Nelisen vuotta sitten värjäsin tukkani mustaksi ja sen jälkeen omaa väriä (maantien ruskea tai jotain sinne päin) ei päässäni ole nähtykään kuin korkeintaan parin sentin juurikasvuna. Tähän niin sanottuun värjäyskierteeseen olen joutunut, mutta toistaiseksi en sinällään ole katunut hiustenvärjäystä. Rahaa palaa, mutta kerranhan sitä nuoria ollaan, miksei hieman kokeiltaisi jotain jännää. Pitkien mustien hiusten kanssa minulla oli violetit kuidut. Sen jälkeen kutreista napsaistiin kymmenen senttiä ja vaalensin tukkani ruskeaksi ja siitä hetken päästä värjäytin kuparinväriseksi, meikäläisen silmin olin siis melkein blondi. Puoli vuotta oltuani vaaleatukkainen jouduin cosplayn takia värjäämään tukkani melkein mustaksi, samoin leikkaamaan niin sanotusti poikatukan. Talvella ja keväällä tukassani oli punaista ja pinkkiä, tällä hetkellä ollaan taas kokonaan melkein mustassa lyhyessä tukassa, ja juurikasvu alkaa paistamaan. Mutta ensi viikolla sitten tukalle taas tapahtuu. Tässä oli jonkinmoinen tukkahistoriani sen jälkeen, kun sain aika hyvin itse päättää, mitä hiuksilleni teen.

Tuolloin nuorempana meillä oli pari vakiokampaajaa, joilla kävimme. Harmi vain, että kumpikin oli hitusen onneton, toinen leikkasi vinoon, toinen lähinnä hiplasi tukkaa ja leikkasi sitten kaksi kertaa pyydetyn määrän. Parin kokeilun jälkeen olen löytänyt naapurikaupungista vakiokampaajan itselleni, nuori nainen, jonka kanssa keskustelemme aina kovasti milloin mistäkin. Luulen, että mitä samanhenkisempi kampaaja on, sen helpompi on tuoda esille haluamansa kampaus. Itse en ikinä kanna mukanani minkäänlaisia malleja toivetukastani, lähinnä kuvailen hieman ja kampaaja tekee lisäehdotuksia ja yhdessä päätämme, millainen tukasta tulee.

Nyt lyhyemmän tukan kanssa olen enemmän joutunut miettimään miten tukan laittaa. Pitkien hiusten kanssa ei juurikaan ollut ongelmaa, ne kun sai tarvittaessa vaikka leteille, mutta tämä tukka menee nukkuessa lyttyyn/pystyyn, jolloin mieluusti tungen päähäni lakin tai huivin. Tämän lisäksi hiukseni on kihartuvaa mallia, joten se siis menee kikkaralle juuri silloin kun sitä vähiten kaipaisi. Onneksi on olemassa suoristusraudat. Muutenkin tässä viime vuosien aikana on tullut entistä enemmän kiinnitettyä huomiota hiuksiin. Halu kokeilla eri tyylejä kasvaa koko ajan. Tähän mennessä ehkä erikoisinta ovat olleet violetit kuidut ja pinkki osio ohimolla. Ehkä ensi viikolla shokeeraan vanhempani ja saavun kotio täysin pinkkipäisenä.

Poissa Stairway

 • käärmehammas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: StoneShadow3592
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #39 : Elokuu 09, 2007, 13:35:50 »
Olen käynyt vain kerran kampaajalla (kun olin 10 tai 11) Silloin leikautin hiukseni.. Parturi oli jokin perhetuttu joten se ei ollut kamalan kallista ja olin tyytyväinen rtulokseen.. Muuten en ole käynyt kampaajalla, olen ostanut värin itse ja laittanut sen itse tai vanhemman avustuksella päähäni...(viimeksi itse laitoin) Hiukseni leikkasin viimeksi itse (vanhemmiltani salaa) ja muuten olen leikkauttanut ne äitipuolellani, hän oli joskus parturikoulussa..Nyt menen viikonloppunä värjäyttämään hiukseni tätini luo hän tai sitten hänen kaverinsa värjää ne..

hiusteni muunlaiseen hoitoon kuluu sen verran rahaa, mitä tarvitsen lakkaan, ja hoitoaineeseen ja shampooseen :D yleensä en sitten muita käytä, paitsi välillä pinnejä ja pantoja, joita minulla on aikaskivasti jo omasta takaa, ponnareita en kauheasti käytä,koka minulla on sen verran lyhyet hiukset :D

~maasu~
TÄTTÄDÄDÄÄ, TÄTTÄDÄDÄÄ!!!
All that glitters is gold.

maasu -> Stairway

faint

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #40 : Elokuu 09, 2007, 19:06:04 »
Rakastan kampaajalla käyntiä! Vaikka se onkin kallista... Yleensä värjään + leikkaan latvoista huonot pois (maksaa yleensä 70-100e), sen teen n. joka toinen kuukausi, vähän riippuen rahatilanteesta ja muistakin asioista. Minusta on kiva käydä kampaajalla ennen esim. koulujen alkua, kevätjuhlaa tai vaikka serkun ylioppilasjuhlia. Joten sen mukaan ajoitan kamaajalla käynnit, joskus saattaa mennä vaikka 3kk ennen seuraavaa kampaajakäyntiä, joskus saattaa mennä vain kuukausi.

Värjäyskierteeseen (ja samalla kampaajalla käynti -kierteeseen) joudun n.kaksi vuotta sitten kun kotona värjättiin perus suomalaisenväriset maantienruskeat (HARMAAT) hiukseni vähän tummempaan sävyyn, ja tykkäsin kovasti. :) Hassua, että sitä omaan silmään näytti ihan kuin ikävuosia olisi tullut parissa tunnissa muutama lisää, vaikka taisi se olla ihan omien korvien välissä, hiusten värjäys kun tuntui niin "isojen tyttöjen puuhalta" :) sen jälkeen menin kampaajalle, kun sain äidin maksamaan. Sitä ennen hiustenleikkuu oli suoritettu kotona äidin tai tädin saksilla, mutta sen jälkeen en ole antanut kenenkään muun kuin kampaajan koskea tuohon pehkoon.

Tällä hetkellä on vaaleanruskeat hiukset vielä vaaleammilla raidoilla, viikko sitten värjätyt :) piti ennen koulujen alkua käydä hävittämässä tuo juurikasvu joka kesän aikakana kerkesi kasvaa. Olen mennyt kokoajan vaaleampaan suuntaan siitä tummanruskeasta, tekisi jo melkein mieli värjätä taas tosi tummaksi :)

Se huono puoli kampaamoissa on, että jos haluan tehdä jotain vähänkin radikaalimpaa, ja kerron sen heille, he tekevät siitä laimean version. Esim. kun ekan kerran halusin värjätä tummasta melko vaaleampaan + blondeja raitoja, oli tulos tummanruskea tukka mikä ennenkin + blondit raidat. Eikä tuo ollut edes kovin radikaalia! Kertaakaan en ole saanut yhtä vaaleaa tukkaa mitä olen pyytänyt, ja olen joka kerta käynyt eri kampaamoissa. Eipä se ihan kamalasti ole haitannut, olen silti tykännyt lopputuloksesta vaikka se ei olisi ollut juuri se mitä pyysin :) mutta silti ensi kerralla aion taas etsiä uuden kampaajan, koska minusta on kiva kokeilla eri paikkoja kunnes löytää sen itselleen sopivimman, joka ymmärtää parhaiten minua ja tietää mitä juuri minä haluan :)

BarbieGirl

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #41 : Elokuu 12, 2007, 11:20:11 »
Missä käytte kampaajalla? ns. "yksityisellä" kampaajalla naapurikaupungissa. koko perhe käy
Onko teillä joku perhetuttu, jonka luona käytte kerta toisensa jälkeen? kylläpä tuo taitaa perhetuttu olla
Vaihteletteko kampaajaa? Onko teillä erityisen hyviä muistoja siitä, kun sait mieluisen tukan ja enemmänkin, vai onko kampaaja tuhonnut hiuksesi täysin?en vaihtele kampaajaa. Kampaajani ei ole koskaan tuhonnut hiuksiani, vaan tehnyt hiuksistani enemmät kuin ihanat.
Paljonko kampaajakäynteihisi uppoaa yleensä rahaa? normaalissa leikkauksessa menee alle 20e, mutta värjäyksessä 50e
Kuinka usein käyt kampaajalla? tasauksessa joka kolmas-neljäs kuukausi(jos on mallittomat hiukset), Mallin korjauksessa kuukauden-kahden välein ja värjäyksessä puolen vuoden välein.
Mikä on tärkeää kampaajaa valitessa ja mitä odotat kampaajaltasi? sitä samaa palvelua, kuin koko elämäni ajan olen saanut tältä samalta kampaajalta.

Entäpä hiustenhoito?
Kuinka paljon käytätte hiustenhoitoon rahaa, miten hoidatte hiuksianne? hiustenhoitoon menee rahaa ihan kivasti. shampoot, hoitoaineet, hoitosuihkeet ja muut ostan kampaamoliikkeestä.

« Viimeksi muokattu: Elokuu 12, 2007, 11:23:28 kirjoittanut BarbieGirl »

kaamo

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #42 : Elokuu 12, 2007, 14:24:09 »
Pikkuruisena äiti ajoi minut aina säännöllisesti muutaman kerran vuodessa samalle vakkarikampaajalle, välillä äiti leikkasi tukkani itse. Joskus ala-asteella halusin sitten, että tukka leikataan kammottavan lyhyeksi, mutta äiti vaati, että taakse jätetään yksi pitkä suortuva. Lopulta koko fleda näytti aivan järkyttävältä, minkä jälkeen aloin kammota kampaamoita. Kasvatin tukkaa takaisin, äiti tasasi joskus latvoja, jossain vaiheessa latvojen tasaaminen jäi. Enpä ole turhan tarkka ulkonäöstäni. :<

Toistaiseksi viimeiset kaksi kertaa kävin kampaajalla, kun minulle tehtiin vanhojentanssikampaus, ja kun joskus abivuonna kyllästyin vuosia liehuneeseen pitkään lettiin ja ex-tempore päähänpistosta menin leikkauttamaan tukkaa lyhyemmäksi. Yritin pitää sitä kampaajan leikkaamassa mallissa jonkin aikaa. Otsatukkaa on satunnaisesti ollut ja ei ollut. Olen aina leikannut myös poikaystäväni tukkaa. Lakkiaisten jälkeen halusin olla erinäköinen kuin ennen: värjäsin luonnonvaalean tukkani tummanruskeaksi. Sitä sitten värjäilin vuoroin hieman punertavammaksi, hieman mustemmaksi, hieman ruskeammaksi. Aina olen värjännyt itse kotona vessan peilin äärellä. Toisin kuin ylempänä on peloteltu, väri ei ole roiskunut minuun tai omaisuuteeni haitallisesti: tukka on värjäytynyt tasaiseksi, otsani tai selkäni ei ole värilaikullinen, seinät eivät ole ryönäiset. Väri oli melkein halvinta kestomömmöä, mitä kaupoista sai, 6-7 euroa törppö.

Koska lopulta olen aika onneton hoitamaan hiuksiani, enka jaksa niinkään nähdä vaivaa, palasin reilun kahden tummatukkaisen vuoden jälkeen värinpoiston myötä omempaan vaaleaan väriini, mikä näyttää taas yllättävän kivalta. Vaivannäkemättömyys on tarkoittanut myös sitä, etten ole hoitoainetta tai hiusharjaa liiemmin kuluttanut, vaan tukka on päässyt takkuuntumaankin aika pahasti. Päätinpä sitten jatkaa tätä luonnon viitoittamaa polkua ja rastoittaa tukkani. Nyt niitä sitten on, lockseja.

Jos jossain vaiheessa hankkiudun tästä takkupesäkkeestäni eroon, aion käyttää kotilähiöni paikallista kampaamoa, enkä mitään keskustan tyyristä fancy-pants -salonkia.

En ole ollut käymättä kampaamoissa ainoastaan sen takia, että se olisi liian kallista. Ehkä suurempi syy on, että tuntisin itseni jotenkin toivottaman turhamaiseksi, että käyttäisin niin paljon aikaa ja vaivaa ja resursseja siihen, että hiukseni näyttäisivät hetken aikaa yleisesti hyväksyttävän hyviltä. En tiedä, en ole viitsinyt.

anbeau

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #43 : Elokuu 13, 2007, 10:24:40 »
Entäpä hiustenhoito?
Kuinka paljon käytätte hiustenhoitoon rahaa, miten hoidatte hiuksianne?

Olen ehkä outo, mutta olen nyt noin vuoden ajan leikannut ja värjännyt itse hiukseni. Olen sitä mieltä, että itse leikkaamalla olen tyytyväisempi niihin. Lisäksi voin jättää otsahiukset pitkiksi ja leikellä niitä sopivan mittaisiksi vaikka joka päivä, ilman, että ne joutuvat välissä olemaan kamalan lyhyet tai että joutuisin juoksemaan parturissa vähän väliä. Itse leikkaamalla saan hiuksiini sopivasti rikottua linjaa ilman, että hiuksistani tulee liian ohuet. Ja kunnon työkaluilla (ostin parit parturisakset) se sujuu oikein mukavasti. Värin kanssa en ole koskaan epäonnistunut, tulee mukavasti epätasainen väri... ;)

Hiustenhoidosta sen verran, että inhoan kampaamojen shampoita. Ne ovat jotenkin liian tehottomia (vaikka olisivatkin hellävaraisia) minun hiuksilleni. Niiden jälkeen hiukset ovat litteät ja kamalat. Sen sijaan sunsilkin tuuheuttavista olen pitänyt. Niillä siis pesen - välillä myös kampaamon syväpuhdistavalla, mm. vähän ennen värjäystä - ja lisäksi käytän hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Hiukseni ovat todella sähköiset ympäri vuoden! Mitä hiusten laittoon tulee, käytän pääosin kampaamotuotteita. Paul Mitchell, Bed Head ym. Suosittelen muutamia tuotteita:

- Bed Head Tigi Superstar, antaa upeasti runsautta hiuksiin, kestää koko päivän.
- Bed Head Tigi Cocky, todella riittoisa tuubi tahnaa, joka tuuheuttaa hiuksia. tippa riittää koko päähän.
- Paul Mitchell Extra-Body Finishing Spray, upea hiusten jähmettäjä ilman klimppejä, antaa joustavan mutta kestävän tuen.
- Paul Mitchell Freeze and Shine Super spray, todella kiinnittävä ja vahva spray, joka antaa ihanan kiillon. aavistuksen kova pinta tulee, mutta tämä on riittävän vahvaa mihin vain!
- lisäksi lempituote, jota käytän päivittäin: WWW Infinité Vitamin Treatment, vitamiinihoitosuihke. Ihanan kevyt, vaaleaksi värjätyille hiuksille. Silottaa ja antaa elinvoimaa. Taltuttaa minkä tahansa kuivan pehkon. Ja tämän jälkeen ei tarvitse pelätä sähköisiä hiuksia!


kaamo

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #44 : Elokuu 13, 2007, 11:16:57 »
Itse leikkaamalla saan hiuksiini sopivasti rikottua linjaa ilman, että hiuksistani tulee liian ohuet.

Jostan syystä minä en koskaan onnistunut leikkaamaan tavan keittiösaksilla muuten, kuin viivotinsuoraa linjaa. Kaikenlaisia itse kehiteltyjä kikkoja kokeilin toki vähän epätasaisemman ja kasvaneemman lopputuloksen aikaansaamiseksi, mutta päättelin lopulta, että sellaiseen tulokseen kun olisin halunnut, olisi pitänyt leikata hiukset jollain parturiveitsellä. Tai ehkä nuo ammattilaisten saksetkin olisivat voineet olla avuksi..

Tällä hetkellä hiusten hoitoon (locksien ylläpitoon) ei kulu rahaa juuri ollenkaan.

Miten muuten te suhtaudutte hiustenhoitotuotteiden silikoniyhdisteisiin? Muissa yhteyksissä olen ymmärtänyt ihmisten joissain määrin välttelevän tätä oletettavasti talirauhasia tukkivaa ja hiuksia pidemmän päälle vahingoittavaa kemikaaliryhmää? Vähän kaksipiippuinen juttu, kun kunnollista luotettavan oloista tietoa on vähän ja sitä on vaikea löytää, keskustelualueiden mutuilua sitten senkin edestä. Tämä ei minua mitenkään henkilökohtaisesti kosketa, kun en toistaiseksi ole oikein minkäänlaisia hiustenhoitotuotteita käyttänyt, yritän kyllä välttää ylimääräisten kemikaalien pääsyä kehoni läheisyyteen, silloin kun se on mahdollista. Entäs muut? Vältteleekö joku silikonia, onko teollisuus lahjottunut tutkijat olemaan puhumatta kemikaalin vaarallisuudesta, onko koko poruaminen huuhaata? Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Harppu

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #45 : Elokuu 13, 2007, 14:49:50 »
Miten muuten te suhtaudutte hiustenhoitotuotteiden silikoniyhdisteisiin? Muissa yhteyksissä olen ymmärtänyt ihmisten joissain määrin välttelevän tätä oletettavasti talirauhasia tukkivaa ja hiuksia pidemmän päälle vahingoittavaa kemikaaliryhmää? Vähän kaksipiippuinen juttu, kun kunnollista luotettavan oloista tietoa on vähän ja sitä on vaikea löytää, keskustelualueiden mutuilua sitten senkin edestä. Tämä ei minua mitenkään henkilökohtaisesti kosketa, kun en toistaiseksi ole oikein minkäänlaisia hiustenhoitotuotteita käyttänyt, yritän kyllä välttää ylimääräisten kemikaalien pääsyä kehoni läheisyyteen, silloin kun se on mahdollista. Entäs muut? Vältteleekö joku silikonia, onko teollisuus lahjottunut tutkijat olemaan puhumatta kemikaalin vaarallisuudesta, onko koko poruaminen huuhaata? Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

En käytä enää silikoniyhdisteitä hiuksiini, mutta syynä lopettamiseen ei ollut kemikaalien välttely. Lopetin niiden käytön samalla, kun lopetin hiusteni pesun sampoolla, sillä silikoni lähtee pois hiuksista vain vahvoilla pesuaineilla, esim. sulfaateilla joita sampoossa käytetään. En tiedä tuosta talirauhasten tukkimisesta, mutta itselläni silikoniyhdisteiden käytön lopettaminen vaikutti kaikkein eniten hiusten kiiltoon. Ja vaikutus oli nimenomaan positiivinen: hiukset ovat nyt kiiltävämmät kuin koskaan ennen.

Sampoon sijaan käytän siis hiusten pesemiseen hoitoainetta, joka on hiuksille paljon hellävaraisempaa. Ideana kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta voin puolen vuoden kokemuksella vakuuttaa, että kyllä hoitoaineellakin hiukset saa ihan puhtaaksi. Lisätietoa (englanniksi, sori) löytyy esim. täältä: http://forums.longhaircommunity.com/showthread.php?t=9367 Ehkä paras puoli hoitoaineella pesemisessä on kuitenkin se, että hiukset tulevat rasvaisiksi paljon hitaammin pesemisen jälkeen. Kun vielä käytin sampoota, jouduin pesemään hiukset joka toinen päivä tai ne näyttivät kamalan likaisilta. Nyt voin pestä hiukset joka 3.-5. päivä. Pitkähiuksisena hiusten peseminen on aikaavievää ja kuivumiseen menee paljon aikaa, joten harvemmasta pesuvälistä on iloa.

Itselläni on siis pitkät hiukset, pari senttiä ohi vyötärön tällä hetkellä. Kampaajalla käyn noin kerran vuodessa tasoittamassa latvoja. Nyt kun on kunnon hiustenleikkaussakset hankittuna (kaksihaaraisten poisnapsimista varten), olen ajatellut tasoitella latvoja itse seuraavan kerran kun sille on tarvetta. Vuosi sitten kun viimeksi kävin kampaajalla, leikkautin hiukset juuri ja juuri lapaluut peittäviksi. Nyt ne alkavat taas vähitellen tuntua pitkiltä hiuksilta, enkä halua, että yksikään kampaaja enää leikkaa latvoista "hieman" liikaa pois. Suunnitelmissani kun on kasvattaa hiukset niin pitkiksi, että pystyisin periaatteessa istumaan niiden päällä. Siihen menee kyllä vielä vuosia, vaikka en senttiäkään leikkaisi pois.

Yleensä olen kauhean kärsimätön ihminen, mutta hiusten suhteen olen pysynyt kärsivällisenä. Välillä on ollut mielihaluja leikkauttaa hiukset ihan lyhyiksi, mutta ne halut ovat aina lopulta menneet ohi. Värjäämiseen tosin sorruin tänä kesänä. Punertavat hiukset ovat jo pitkään olleet haaveenani, ja nyt olen vähitellen tavoittelemassa haluamaani sävyä. Omissa ruskeissa hiuksissani on ihan pikkaisen punaista itsessään, mutta tummaa kuparia niissä ei näy kuin hyvällä tahdolla. Nyt olen kahteen otteeseen sävyttänyt hiuksiani pienellä määrällä hennaa. Millään kemikaaleilla en ole koskaan uskaltanut hiuksiani värjätä, mutta hennaan olen ollut tosi tyytyväinen. Onhan se vähän työlästä sekoittaa itse oma värinsä hennajauheesta ja vedestä, antaa seoksen seistä tunteja ja lopuksi pitää seosta päässä pari tuntia, mutta henna ei ainakaan vahingoita hiuksia. Tämä siis pätee 100 % hennaan, jotkut valmiit "hennavärit" vaikuttavat lähinnä pelottavilta.

Yritän muutenkin kaikkea hiusten- ja ihonhoitoani viedä luonnollisempaan, vähemmän kemikaaleja sisältävään suuntaan, mutta kaikki luonnonmukaiset tuotteet tuntuvat olevan kauhean kalliita. Ehkä sitten kun voitan lotossa..

Poissa Briette

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #46 : Elokuu 13, 2007, 17:48:25 »
En ole koskaan käynyt oikealla kampaajalla. Tai no, mummini oli ennen kampaaja, nyt se on jo eläkkeellä ja olenhan mä siellä muutamaan kertaan käynyt. Silloin pienenä. Ja iskäkin oli, ennen, mutta sen kädet ei kestänyt, joten se vaihtoi ammattia. Ne on sitten mun hiuksia leikelly, lähinnä iskä, mutta nyttemmin olen siirtynyt itse leikaamaan hiukseni. Ja ilmeisesti meidän muunkin perheen O_ô + yhden kaverin. Aika repalaiset nämä nyt on, ja värjäilenkin ihan mukavaan tahtii.

Värjäys tapahtuu lähinnä kotona, paitsi raidat pitää mennä ottamaan mummille, kun sillä on ollut niitä värejä. Nyt kuitenkin oon niin syvälle uponnut näihin tummiin väreihin, että kaupasta purkki mukaan ja iskä värjää. Sitte se kait on nyt tilaamassa ihan tuubitavaraa, ette saa juuret pois, eikä kaikki hiukset kärsi. Kannatti värjätä näin tummiksi, mustanruskeat. Mutta ne on kivat, eikä se juuri sieltä oikeestaan erotu, kun on omat hiukset tummat, tai oli, en ole enää ajan tasalla, niissä on ollut väriä nyt viimeset pari vuotta. Tai kolme. Eikä sitä muutenkaan huomaa, kun mulla mitään jakausta ole, joku sotkupesäke vaan koko pää.
Parit vaaleat raidat on ollut, kerran punainenkin. Jollain foliolla tehty, tai sitten sellasilla kampaamon pusseilla mitä mummilla vielä on jäljellä.
i only show you what i want you to see

Dian

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #47 : Elokuu 18, 2007, 13:10:49 »
Minulla oli pidemmän aikaa sellaiset keskipitkät hiukset, ylsivät muutaman sentin olkapäiden ohi, ja nyt vetäisin ne lyhyiksi. Tai siis tasan viikko sitten. Nyt nämä ovat takaa nelisen senttiä pitkät (ihan niskasta paljon lyhemmät tosin) ja koska otsatukkani halusin pitää ainakin osittain niin edestä vähän pidemmät. Kerroksittain ja revitysti leikatut ja mielestäni varsin ihanat ja ainakin helppohoitoisemmat kuin aikaisemmin..
Väriltään hiukseni ovat luonnostaan tuhkanvaaleat, mutta koska en siitä vaalean sävystä pidä, värjäilen erilaisilla sävyillä aina välillä. Kesä on kiva kun hiukset aurinkovärjäytyvät päältä. Nyt olen tosin miettinyt tummaa suklaanruskeaa.. (taidan tosin jättää sen vähän myöhemmäksi jos ikinä viitsinkään näitä tummiksi värjätä - järkyttää äitiä vähän vähemmän kerralla kun aion huulikorunkin ottaa lähiaikoina^^) Ehkä joku hopeansävyinen vaalea olisi sittenkin enemmän minun juttuni.

Kampaamoista sitten, niissä olen aina tykännyt käydä. On saanut tehdä pieniä jänniä muutoksia ulkonäköön hiusten avulla, ja mikä parasta, hiukset kasvavat takaisin jos en pidä muutoksesta (: Kampaamossa käynti on rentouttavaa, ja olen aina ollut hyvä puhumaan tyhjänpäiväisyyksiä joten olen luonnonlahjakkuus käymään uudessa paikassa. Sitten jos olen käynyt pitempään samalla kampaajalla niin saattaa kehkeytyä turhanpäiväisiä keskusteluja koulumenestyksestä ja siitä mitä olemmekaan ikinä tehneet sinä aikana kun en ole siellä käynyt. Se on sinänsä ihan mukavaa.

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #48 : Elokuu 28, 2007, 17:59:54 »
Entäpä hiustenhoito?
Kuinka paljon käytätte hiustenhoitoon rahaa, miten hoidatte hiuksianne?

Minulla ei kyllä rahaa uppoa juuri muihin kuin shampooseen ja hoitoaineeseen, enkä niitäkään maksa itse. En pahemmin käytä mitään tököttejä varsinkaan nyt, kun tukka alkaa olla jo pitkä tukka eikä semmoinen lyhytpitkä. Ennen, kun minulla oli enemmän kerroksittain leikatut hiukset, käytin useinkin jotain vahaa jolla tukkaa sai sitten vähän eri muotoon. Hiuslakkaakin saatoin käyttää vaikkakin aika harvoin, nykyäänkin tulee lakkaa joskus laitettua jos on vaikka jotkut juhlat tiedossa - usein ei silloinkaan. Kaiken kaikkiaan pitkä tukka on sen verran helppo, ettei aamullakaan tarvitse ehkä muuta kuin vähän kostuttaa ja hiustenkuivaajalla suoristaa pahimmat tyynyn jäljet pois. Jos ponnarin laittaa, niin ei tarvitse tehdä sitäkään. Joskus käytän myös hiusnaamioita, joiden kai olisi tarkoitus lisätä kiiltoa tai elvyttää hiusta, en tiedä toimiiko kun niin harvoin tulee laitettua.

Sampoon sijaan käytän siis hiusten pesemiseen hoitoainetta, joka on hiuksille paljon hellävaraisempaa. Ideana kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta voin puolen vuoden kokemuksella vakuuttaa, että kyllä hoitoaineellakin hiukset saa ihan puhtaaksi.

Hmm, pitäisiköhän minunkin joskus tätä koettaa, varsinkin kun sanoit siitä, että eivät mene niin nopeasti likaisiksi kuin shampoolla pestessä. Olen itse nimittäin huomannut tämän ongelman, että shampoo jouduttaa hiusten rasvoittumista hirmuisesti. Tuntuu, ettei pysty olemaan pesemättä joka päivä. Yritän kyllä aina mahdollisuuksien mukaan, mutta se toinen päivä on jo aika epämiellyttävä. Toisaalta minulla on myös ennakkoluuloja tuota hoitoaineella pesemistä kohtaan - voiko se siis tosiaan puhdistaa hiuksen, vai jääkö siihen jotain likaa minkä shampoo poistaisi? Mutta toisaalta se taas voi olla ihan hyväkin asia, kun ei se tukka mahda siitäkään tykätä, että kaikki viedään pois. Ehkä kokeilen tätä, vaikkakin urheilupäivinä taidan edelleen pitäytyä shampoossa, etenkin kun shampoohan on periaatteessa päänahkaa eikä hiuksia varten. Juoksulenkin jälkeen on varmaan ihan hyvä pestä kaikki hiki pois, lepopäivinä ei niin hikoilekaan :)
Humor me.

Poissa Dreik

 • Fanpire
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • UuhLaLaahLaLaaLaLaahLaLaahLaLaa!!!
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #49 : Elokuu 28, 2007, 18:17:13 »
Itse käyn yleensä kolme tai neljä kertaa vuodessa kampaajalla, koska hiukseni näyttävät hassuilta, jos niitä ei leikellä. En anna äidin leikata, kun en luota äitin tyylitajuun ja käden vakauteen. ;) Itse voisin leikata, mutta sitten taas äiti ei anna.
Lukekaa Hömppätarinaa, se kasvattaa oven narinaa... ;)

Harppu

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #50 : Elokuu 28, 2007, 23:35:54 »
Hmm, pitäisiköhän minunkin joskus tätä koettaa, varsinkin kun sanoit siitä, että eivät mene niin nopeasti likaisiksi kuin shampoolla pestessä. Olen itse nimittäin huomannut tämän ongelman, että shampoo jouduttaa hiusten rasvoittumista hirmuisesti. Tuntuu, ettei pysty olemaan pesemättä joka päivä. Yritän kyllä aina mahdollisuuksien mukaan, mutta se toinen päivä on jo aika epämiellyttävä. Toisaalta minulla on myös ennakkoluuloja tuota hoitoaineella pesemistä kohtaan - voiko se siis tosiaan puhdistaa hiuksen, vai jääkö siihen jotain likaa minkä shampoo poistaisi? Mutta toisaalta se taas voi olla ihan hyväkin asia, kun ei se tukka mahda siitäkään tykätä, että kaikki viedään pois. Ehkä kokeilen tätä, vaikkakin urheilupäivinä taidan edelleen pitäytyä shampoossa, etenkin kun shampoohan on periaatteessa päänahkaa eikä hiuksia varten. Juoksulenkin jälkeen on varmaan ihan hyvä pestä kaikki hiki pois, lepopäivinä ei niin hikoilekaan :)

En itse harrasta kauhean hikistä liikuntaa, mutta hoitoaineella peseminen on minulle riittänyt liikunnan jälkeenkin. Hiukset tulevat (ainakin oman kokemukseni mukaan) hoitoainepesulla kyllä puhtaiksi, mutta tuntuvat kyllä erilaisilta kuin sampoopesun jälkeen. Puhtailta kyllä, mutta ei sellaisella kuivalla tavalla niin kuin sampoon jäljiltä.

Propagandaosuuden jäljeen voisin vielä lisätä, että kannattaa kuitenkin olla tarkka siitä, miten ja millä pesee. Itse käytän ihan näitä markettien halpishoitoaineita, Herbinaa tms. Sitä saa muuten pistää päähänsä aika paljon, yksi pullollinen kestää minulla 4-5 pesua (vaikka pitkiin hiuksiin hoitoainetta nyt kuluu muutenkin paljon). Hoitoaineen pitää kanssa antaa vaikuttaa hiuksissa aika pitkään, koska se on sampoota hellävaraisempaa ja siksi heikompaa. Alussa meni ehkä pari viikkoa siihen, että oppi kokeilemalla, mistä oma päänahka ja hiukset pitävät, mutta sen jälkeen kyllä helpotti. Eli vaatii ehkä hieman enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä kuin perinteinen hiustenpesu. Itselleni se on kuitenkin ollut vaivan arvoista!

Poissa Rei Shimohira

 • Nosferatu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Libera me domine.
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #51 : Syyskuu 02, 2007, 23:45:38 »
Oma hiuspehkoni on tällä hetkellä vähän olkapäiden yli, tasaisella kulmakarvat [/niiden puutteen] peittävällä otsatukalla. Vuoden jaksoin sitä heitellä mahonginruskeasta punertavanviolettiin, mutta sitten sorruin taas pikimustaan. On vaan mukava tietää, minkä väriset hiukset tarkalleen ovat.

Tein viime jouluna pahimman hiusmokani ikinä, kun menin kampaajalle ja tokaisin haluavani latvapermanentin. Sellaisia nättejä, isoja, kaartuvia kiharoita - ja lopputuloksena oli kamala pehko, joka kuivatti hiukseni suhteellisen huonoon tilaan ja näytti kammottavalta. Halusin tappaa joko itseni tai kampaajan ja harkitsin vakavasti, etten voi mennä kouluun sillä tukalla.
Pari-kolme kuukautta pystyin elämään sen kanssa ja sitten menin ottamaan suoristuksen. No, nyt hiukseni ovat taas tikkusuorat, mutteivät lähelläkään yhtä hyväkuntoiset ja kiiltävät kuin olivat aikanaan, vaan latvat ovat edelleen tosi kuivat. Siksi ajattelinkin, että niitä olisi hyvä kohdella jotenkin hellävaraisemmin, joten tuo shampoondissausohjelma vaikutti hyvältä. Ensimmäisen conditioner-only-pesun tulos tuntuu näin äkkiseltään ihan puhtaalta ja vähemmän rasittuneelta [mutta ehkä se on placebo-efekti], mutta yksi asia jäi epäselväksi.

Lainaus
En käytä enää silikoniyhdisteitä hiuksiini, mutta syynä lopettamiseen ei ollut kemikaalien välttely. Lopetin niiden käytön samalla, kun lopetin hiusteni pesun sampoolla, sillä silikoni lähtee pois hiuksista vain vahvoilla pesuaineilla, esim. sulfaateilla joita sampoossa käytetään. En tiedä tuosta talirauhasten tukkimisesta, mutta itselläni silikoniyhdisteiden käytön lopettaminen vaikutti kaikkein eniten hiusten kiiltoon.
Lukeeko niissä hiustenhoitotuotteissa, jotka sisältävät silikonia, ihan suoraan "silicon" vai käytetäänkö siitä jotain hienompaa kiertoilmaisua?
Niin ja onko normaaleissa hiusväreissä aina sitä silikonia? Värjäämistä kun en voi lopettaa, joten jos kaikissa tavallisimmissa on sitä pahuuden kemikaalia, niin täytynee lopettaa tämä kokeilu heti alkuunsa.

Pikimusta tuntuu eittämättä hieman tylsältä, joten ajattelin seuraavaksi leikata itselleni vinon, rikotun otsatukan. Sekä siirtyä mustasta kestoväristä siihen, mitä se nyt onkaan joka "kestää 24 pesua". Takaa-ajatus jälkimmäisessä on, että aion kokeilla Schwarzkopfin Live Wild Lights -violettia päällimmäisiin hiuksiin, josko se tarttuisi, koska värinpoiston kanssa en halua alkaa pelaamaan. Kellään kokemusta ko. väristä?
"I looked and looked at her, and I knew, as clearly as I know that I will die, that I loved her more than anything I had ever seen or imagined on earth. She could fade and wither - I didn't care. I would still go mad with tenderness at the mere sight of her face."

Fanitaidettani

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #52 : Syyskuu 03, 2007, 17:40:10 »
Pikimusta tuntuu eittämättä hieman tylsältä, joten ajattelin seuraavaksi leikata itselleni vinon, rikotun otsatukan. Sekä siirtyä mustasta kestoväristä siihen, mitä se nyt onkaan joka "kestää 24 pesua". Takaa-ajatus jälkimmäisessä on, että aion kokeilla Schwarzkopfin Live Wild Lights -violettia päällimmäisiin hiuksiin, josko se tarttuisi, koska värinpoiston kanssa en halua alkaa pelaamaan. Kellään kokemusta ko. väristä?

Olen kokeillut tuon merkin punaista väriä. Minulla oli (ja on edelleen) ohimolla osio, johon oli tehty värinpoisto ja siihen väri tarttui hyvin. Mutta koska väriä jäi sen verta ylimääräistä, niin levittelin sitä myöskin muualle hiuksiini (tummanruskeaksi värjätyt hiukset), ja melkein hämmästyksekseni punainen väri tarttui sillekin alueelle melkein yhtä hyvin kuin vaalennetulle osalle. Toisaalta taas kaverini osti viime talvena juuri tuon violetin värin. Hänellä oli mustaksi värjätyt hiukset ja ilman värinpoistoja värjäsi niskahiuksena. Tuloksena hiukset olivat edelleen mustat, värjätty osio näytti ainoastaan valossa hieman violetilta.


Olin siis tuossa pari viikkoa sitten kampaajalla ja hankin takaisin pinkin osion oikealle ohimolle. Shokkivärithän yleensä tuppaavat kulumaan nopeasti pois pesussa, ja niin kävikin, tosin vain päällimmäisille hiuksilleni. Alemmat osat ovat nimittäin vieläkin lähes samassa värissä kuin kampaajalta poistuessani :D Olen ollut laiskana, joten tukkani on nyt sitten musta-pinkki-blondi. Noin suunnilleen.

Poissa Rei Shimohira

 • Nosferatu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Libera me domine.
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #53 : Syyskuu 03, 2007, 17:53:17 »
Olen kokeillut tuon merkin punaista väriä. Minulla oli (ja on edelleen) ohimolla osio, johon oli tehty värinpoisto ja siihen väri tarttui hyvin. Mutta koska väriä jäi sen verta ylimääräistä, niin levittelin sitä myöskin muualle hiuksiini (tummanruskeaksi värjätyt hiukset), ja melkein hämmästyksekseni punainen väri tarttui sillekin alueelle melkein yhtä hyvin kuin vaalennetulle osalle. Toisaalta taas kaverini osti viime talvena juuri tuon violetin värin. Hänellä oli mustaksi värjätyt hiukset ja ilman värinpoistoja värjäsi niskahiuksena. Tuloksena hiukset olivat edelleen mustat, värjätty osio näytti ainoastaan valossa hieman violetilta.
No damn. Mistä minä nyt tiedän, tarttuuko se vaiko ei .___. Enkä tiedä, uskallanko itse alkaa leikkimään värinpoiston kanssa. Tappaisiko se hiukset, jos pistäisin värinpoiston mustaksi värjätyistä vähän vaaleammiksi ja samana/seuraavana päivänä tuon violetin? En siis ole tekemässä sitä koko tukkaan, vaan suhteellisen randomeihin suortuviin, jotka ajattelin värjätä.
Niin ja nyt kun pääsin kyselemisen makuun ja olen tämän päivää pohtinut asiaa, niin miten voi helpoiten estää raitavärin tarttumisen ei-toivottuihin kohtiin? Onko paras ratkaisu käyttää foliota/tms., vai sellaista hupun näköistä, jossa on reikiä josta värjätyt hiussuortuvat vedetään ulkopuolelle? [Ja mistä ihmeestä noita jälkimmäisiä saa?]
"I looked and looked at her, and I knew, as clearly as I know that I will die, that I loved her more than anything I had ever seen or imagined on earth. She could fade and wither - I didn't care. I would still go mad with tenderness at the mere sight of her face."

Fanitaidettani

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #54 : Syyskuu 03, 2007, 21:36:27 »
No damn. Mistä minä nyt tiedän, tarttuuko se vaiko ei .___. Enkä tiedä, uskallanko itse alkaa leikkimään värinpoiston kanssa. Tappaisiko se hiukset, jos pistäisin värinpoiston mustaksi värjätyistä vähän vaaleammiksi ja samana/seuraavana päivänä tuon violetin?

Turhaan alat kaupasta ostaa värinpoistoa mustaan tukkaan - lopputuloksena on platinanvaalea juurikasvu ja muuten tukka on lähes yhtä musta kuin ennen värjäystä. En tiedä ketään mustatukkaista (itseni mukaanlukien) jolla tuommoiset kaupan värinpoistot olisivat auttaneet. Kannattaa mennä kampaajalle, se toki maksaaenemmän, mutta tulokset ovat parempia ja niiden värinpoistoaineet laadukkaampia, tukka ei mene hampuksi ja jopa vaalenee.

Ei se värinpoisto ja päällevärjäys tapa tukkaa, mutta mustaan tukkaan joutuu tekemään muutamankin poisto-operaation, joten itse ei kannata välttämättä alkaa leikkimään :>
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Poissa Nac Mac Feegle

 • Vuotislainen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #55 : Syyskuu 07, 2007, 14:06:01 »
Minulla on erittäin ohuet hiukset ja olen aina kironnut niitä sen takia. Ne näyttävät hassuilta pitkinä (lue: pitkähköinä, sillä ne eivät kasva erittäin pitkiksi...) juuri sen takia, että ne ovat niin ohuet ja lyhyinä pitäminen maksaa maltaita. Laskeskelin pari päivää sitten, että jos haluaisin hiusteni olevan koko ajan sellaisessa kivassa  lyhyessä mallissaan, siihen menisi vuodessa 230-240 euroa. Liian kallista minun makuuni. Nyt pidän hiuksiani sellaisessa lyhyen ja puolipitkän välimuodossa ja yritän jaksaa joka aamu nousta tarpeeksi aikaisin, jotta ehdin mahd. pestä ne, ja tupeerata ja laittaa lakkaa. Muuten hiukseni eivät pysy irti päänahasta. Ja lisäksi hiuksissani on se ongelma, että vaikka pesisin ne edellisenä iltana, ne näyttävät aamulla likaisilta, vaikka ne eivät ole likaiset.
Värjätä en halua kauhean usein enkä ollenkaan kestovärillä, sillä se tuhoaa jo ennestään huonolaatuiset hiukseni. Olen pari kertaa värjännyt hiukseni kevytvärillä kuparinvärisiksi, muutaman kerran punaruskeiksi ja kerran yrittänyt tasata hiusteni vaaleanruskeansekalaista väriä (jossa on myös hieman punaista) vaaleaksi. Olen kuitenkin nyt aika pitkään tyytynyt ihan omaan hiustenväriin ja keskittynyt niiden laittamiseen muilla keinoin.
Äitini en anna leikata hiuksiani, sillä hän on erittäin huono siinä. Kampaajalla siis käyn, jos leikkautan.
Kaksimielisyys ei ole pahe...päinvastoin!

Poissa Damatris

 • seonnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vain nerot hallitsevat kaaoksen!
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #56 : Syyskuu 18, 2007, 18:19:13 »
Itsellänikin on varsin ohuet hiukset, mutta se ei ole pahemmin haitannut. Ne yltävät lapaluun puoleenväliin ja ovat leikattu kerroksittain. Lyhyimmät suortuvat ovat noin 10-15cm pitkiä ja tälläisellä mallilla ne näyttvät jopa paksummilta! Otsahiukset pitenevät kohti vasenta silmää niin, että oikealta se on noin kulmakarvaan asti ja vasemmalta se menee hieman silmän alle, jos sen vetäisi suoraksi, mutta harjaan sen latvat aina pois silmältä. Yleensä pidän hiuksiani auki, (kuka on laiska) mutta saatan vetäistä ne myös ponnarille tai saparoille. Tai kuten nykyään epämääräiselle sykerölle sellaisen pitkän pinnin avulla. Tänään tosin oli sivulle kaartuva letti, jonka yksi kaverini teki koulussa.

Hiuksiani ei ole koskaan värjätty enkä välttämättä tule värjäämäänkään niitä, sillä pidän luonnolllisesta väristäni. Se on aikalailla kultaiseen vivahtava blondi. Ei kovin vaalea, mutta ei ruskeakaan. Äitini sanoo sitä aika harvinaisen väriseksi, mutta itse en kyllä sitä pidä mitenkään erikoisena. X)
Lievää permanenttia olin ajatellut, mutta en sitten uskaltanutkaan ottaa sitä vaikka kiharat näyttävätkin ihan näteiltä päässäni. Sormikiharoilla ja sykeröillä on niitä tullut kokeiltua. Lisäksi olen niin laiska laittamaan hiuksiani, että jokapäiväinen (pieni) tuhtaaminen ei houkutellut. Minulle riittää se, että pitää pestä hiukset joka päivä. Ne rasvoittuvat valtavan nopeasti. Mutta onneksi ne ovat muuten todella hyväkuntoiset. Hoitoainettakaan ei tarvitse käyttää päivittäin.
Sing me a song of seas and sun, chant me a spell of ice and fire

Poissa Bona

 • Mrs. Sarcasm
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #57 : Marraskuu 14, 2007, 13:48:30 »
Kampaajalla olen käynyt kerran, mutta.. tuskin käyn enää (ellen sitten mihinkään erikoiseen tarvitse jotain kampausta). Ei sillä että en olisi tyytyväinen tulokseen, mutta sen minkä se nainen teki, olisin voinut tehdä itsekkin, ja halvemmalla. Yleensä leikkaan itse kotona, ja värjään, kuten jo mainitsinkin.

Luonnollista hiusten väriäni en enää oikein tiedä, mutta kait se jokin vaalea on. Nyt on siis sellainen tummanpunainen väri päässä. Sellaista Swartzkopfin (menikö oikein?) Brilliantia. Todella hyvin on tarttunut hiuksiini.
Aloitin joskus kymmen-vuotiaana värjäämään hiuksiani ja olen tyytyväinen tuloksiin, ja aion siis värjätä jatkossakin. Koitin ensin meripihkan värisellä, ja koitin jopa violettiakin, mutta loppujen lopuksi parhaiten passaa punainen. Ja nyt omistan sellaiset keskipitkät hiukset (pidemmät oli ennen, silloin pienenä, mutta halusin lyhyemmiksi. Nyt haluan vain takaisin pitkät). Permanenttiä kokeilin, kun hiukset niin lattanat olivat noin kolme vuotta sitten, ja vieläkin hiukset ovat aika tuuheat sen käsittelyn jälkeen.

En käytä minkään sortin lakkaa tai muutakaan yleensä, koska hiukset vain tuntuu likaisilta ja ne kuivuu helpommin, ainakin itselläni. Itselläni kun on välillä hyvin kuivat ja välillä hyvin "rasvaiset" hiukset, on hieman hankalaa valita shampoot ja sun muut, mutta kerran kokeiltiin miulle, kun oli hirmuisen kuolleet korput nuo hiukset, öljyhoitoa. Tai siis, muovipussiin (läpinäkyvään, sellaiseen pieneen) laitettiin kasvisöljyä, ja upotettiin latvat sinne. Sitten hierottiin niitä siellä, ja pestiin pois. Hiukset olivat kuin auringonvalossa olisivat kylpeneet, mutta eivät kuitenkaan olleet öljyiset. Kannattaa siis kokeilla jos on kuivat latvat!

Jos haluaa hiukset ainakin hieman tuuhemmiksi, kannattaa kokeilla talkkia! Olen kuullut että jos hiuksien, ihan siihen juuriin "töpöttää" (voi mikä sana :D), hieroo siis sormenpäillä, talkkia ja hieroo hiuksia ylöspäin ne ja laittaa lakkaa päälle, niin ne kuulemma pysyy todella hienosti tuuheena. Itse en ole kokeillut mutta eräs ystävistäni on. Hän sanoi että tuntui vain hieman likaiselta kun oli sitä talkkia päässä, mutta oli tyytyväinen tulokseen. Kampaajat kuulemma käyttävät tätä tapaa.

Mutta siinä oli omat tapani.. ja muutamia muitakin tapoja. Toivottavasti noita ei ollut jo aiemmin kirjoitettuna, kun en ole selannut kaikkia läpi.. :D

~Bona~
Kaikki slash kelpaa minulle. Paitsi ei Remus/Sirius..

Poissa Tuulikeiju

 • Vuotislainen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #58 : Marraskuu 14, 2007, 15:44:51 »
Itsessäni pidän varmaan hiuksistani eniten. Sellaiset kuparinpunaiset, paksut ja kiharat. Tuntemattomat ihmiset tulee kadulla joskus päivittelemään, että voi kuinka sulla on ihanat hiukset. Kerran värjäsin ne ruskeiksi / mustiksi, eikä lopputulos oikein miellyttänyt, joten siitä kerrasta opin. Onneksi ei mennyt oma väripigmentti.

Ensimmäisen kerran kävin parturissa varmaan joskus 10-vuotiaana. Nyt käyn ehkä puolen vuoden välein tai harvemmin ja viimeiseen käyntiin olen tosi tyytyväinen. Hiusten leikkaus ja värjäys maksoi parturillani vain 30e. Siis VAIN 30e kokonaisuudessaan ja se parturi on vielä hyvä. Kerran olen tosin parturia joutunut vaihtamaan, kun entinen parturi aina suoristi hiukseni, kun olin joskus kauan - KAUAN - sitten sanonut, että haluaisin suorat hiukset, enkä sitten jaksanut ruveta sanomaan, että älä suorista, kun oli niin tohkeissaan, kun muisti. Hmm.. olisi molemmilta säästynyt aikaa, mutta ei vain saanut suuta auki. Niin, ja kerran kun äiti soitti minulle parturin (samaan paikkaan, missä itse aina käy ja missä ennen kävin) niin loppu tuloksen voi varmaan kuvitella. Muistan katsoneeni kauhuissani kun suortuvat tippuivat lattialle ja miettineeni, ettei minusta enää ihmisen näköistä saa. Minä pyysin lyhentämään vähän ja ohentamaan, mutta tämä menee ja KYNII PÄÄNI oikein kunnolla. Sain samanlaisen kampauksen kuin äidilläni ja koska tämä on keski-ikäinen rouva, niin sen voi sitten vain kuvitella. Sain kärsiä seuraavat pari vuotta lyhyistä ja entistä kiharammista hiuksista - kiharat on nyt hyvät, mutta kun hiukset on lyhyet, ne oli ihan kamalat.

Ennen en käyttänyt mitään hoitoaineita, vain sellaista kosteuttavaa shampoota kemiallisesti käsitellyille hiuksille, jos en muuta sattunut löytämään. Nykyisin kyllä käytän hoitoaineita ja hyvässä kunnossa ovat. Itse en jaksa sen enempiä hiusten kanssa väkrätä - ovat sitten sen näköiset kuin ovat, vaikka suoristusraudan olen ostanut ja sitä osaan käyttää. Pysyy ainakin hiukset hyväkuntoisina, ettei kuivu (tai eihän ne kuivu, vaikka käyttäisi suoristusrautaa, jos käyttää niitä ihme tököttejä, jota parturit aina hiuksiin tökkii, mutta kun en sellaisia omista, niin annan asian olla).
It's easier not to do things than left them undone.

Poissa Emzzie

 • positiivari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #59 : Marraskuu 15, 2007, 14:40:15 »
  Itse käyn aika harvoin kampaajalla sillä en jaksaisi tuhlata rahaa kauneuden hoitoon. Parhaat tulokset olen kuitenkin saanut oppilastyönä Oppivat kädet -liikkeessä. Siellä se on halpaa ja opettaja valvoo edistymistä koko ajan.

  Kamalin kampaamo kokemukseni oli päivää ennen yläkoulun päättäjäisiäni 2006. Menin uuteen yksityiseen kampaamoon lähellä kotiani. Kampaaja ei puhunut pahemmin suomea mutta yritin parhaani mukaan selittää mitä halusin. Mies otti opaskirjan esiin ja alkoi leikata hiuksiani. Olin pyytänyt että hän ohentaisi mutta säilyttäisi pituuden. Lopputulos oli se, että hän oli leikannut hiukseni lyhyiksi muttei ohentanut ollenkaan ja näytin siltä kuin päässäni olisi ollut karvainen kypärä. Yritin hymyillä ja maksoin työstä. Juoksin kotiin huppu päässä ja itku kurkussa. Onneksi äiti onnistui pelastamaan hiukseni ohentamalla ja leikkaamalla niitä lisää kotona.
Oot söpö! <3
^^

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #60 : Marraskuu 15, 2007, 15:40:57 »
Enpä kovin usein käy kampaajalla. Suotta maksan 30 e siitä, että joku tasoittelee latvojani. Kun en ole edes aikeissa lyhentää hiuksiani tai leikkauttaa jotain uutta muotoa. Pidän pitkistä, luonnonkiharoista hiuksistani ihan näin. Kotona aina silloin tällöin tasailen latvoja ja leikkaan mahdollisia kaksihaaraisia. En tarvitse siihen kampaajan apua.

Pari kertaa joskus aikoja sitten olen pyytänyt kampaajalla tietynlaista muotoa, ja aina saanut pettyä. Jotenkaan en millän saa, vaikka kuvia näyttäisin, kampaajan päähän samoja ajatuksia, joita minulla on. Kamalinta oli joskus, kun minulla oli juuri hartioihin asti ulottuvat hiukset ja menin tasaamaan latvoja kampaajalle. No, sanoin, että vain pari senttiä korkeintaan pois, ja lopputulos oli se, että pituutta oli lähtenyt 10 cm. Kotona itkin monta päivää, sillä hiukseni olivat (ja ovat edelleen) todella tärkeät minulle. Onneksi ne pian kasvoivat takaisin, ja siitä lähtien kyseiset operaatiot on tehty kotona.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

daikei

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #61 : Joulukuu 09, 2007, 18:07:01 »
Käyn kampaajalla joka kuukausi, mutta käsittelyt vaihtelevat. Joka toinen kerta tehdään kunnon käsittely ja muulloin sitten lähinnä kirkastetaan punaisia kohtia eli otsatukkaa ja raitoja. Otsatukkaani pitää hieman tasoittaa välillä, mutta yllättävän harvoin. Nytkin on menossa toka kuukausi ilman leikkausta. Latvoista otetaan lähinnä huonoja latvoja jonkun sentin verran.

Penskana kävin isäni kaverin vaimon luona tasoittamassa polkkatukkaani sekä otsatukkaa. Sen jälkeen kävin parilla eri kampaajalla joista en kauheasti muista kun ei hiuksilleni silloin tehty kuin tasoittelua.Värjäsin ensimmäistä kertaa hiukseni joskus viidennellä-kuudennella kuparilla sävyllä. Siskoni toimi värjääjänä ja ihan kivat niistä tuli. Silloin myös jo silloin pitkiksi kasvaneet kutrit leikattiin juuri ja juuri olkapäitä hipoviksi. Siitä alkoikin sitten operaatio tehdään hiuksistani punaiset eikä tulosta syntynyt. Pidin silti hiuksistani.
Vuonna 2006 kesällä menin äitini kanssa kampaajalle värjäämään hiuksiani ja väreiksi tulivat oranssi otsatukka sekä raidat ja muuten ruskeaa. Oranssi-ruskea linja säilyi kauan mitä nyt sävyt vaihtelivat kummassakin värissä. Vaihtaessani kampaajaa erään epäonnistumisen jälkeen muutin ruskeat selvästi tummiksi ja oranssin kirkkaan punaiseksi. Samalla myös otsatukkani sai vinon leikkauksen.

Nykyään hiukseni ovat ruskeat punaisilla raidoilla, otsatukkani sivussa on myös yksi raita. Käytän kampaamotuotteita hiuksissani koska föönaan paljon ja käytän välillä suoristusraitaa. Lisäksi suihkun jälkeen hiukseni ovat uskomaton takkupesäke.

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #62 : Huhtikuu 05, 2008, 15:17:03 »
En käy kampaajalla, koska se on kallista ja osaan laittaa hiukset itsekin. No, kerran kävin kampaajalla leikkuuttamassa tukkani. Eipä ollut erityistä. Otin kavarini kanssa silloin samanlaisen kampausen, ja kun tajusin, että kaverilleni kampaus kävi paremmin, alkoi minua nolottaa, ärsyttää ja hävettää. Silloin kampaajalle upposi alle 50, oliko 30 euroa. Kampaajan on mielestäni osattava hyvin työnsä.


Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #63 : Huhtikuu 05, 2008, 20:07:24 »
Juu, kyllä minä käyn kampaajalla säännöllisen epäsäännöllisesti. Viimeksi taisin olla joulun jälkeen ja tukka rehottaa taas niin, että tilasin eilen ajan maanantaiksi. Olen jo jonkun aikaa tavoitellut vähän rokahtavampaa ulkonäköä hiuksilleni, mutta toisaalta en oikein koskaan uskalla tai vain saa sanottua, millaisen kampauksen oikeastaan haluaisin. Olenkin miettinyt, että nyt seuraavalla kerralla pitää oikein kunnolla painottaa, että lettini saa näyttää epäsymmetriseltä ja rajulta. Tällä hetkellä hiukseni ovat suhteellisen lyhyet ja jotain punaista väriä niissä yrittää olla. Tosin tuo väri on jo päässyt haalistumaan ja näyttää enemmänkin kellertävältä. Vastaleikattuna ja -värjättynä hiukseni näyttivät kyllä aivan mielettömän hyviltä.

Minä tykkäisin hirveästi, jos voisin pitää pitkää tukkaa. Olen kuitenkin jo aikaa sitten hyväksynyt sen karun tosiasian, ettei pitkät hiukset sovi minulle yhtään. Toiseksi tukkani on muutenkin tosi paksu - hirvittää muistellakin sitä kuumuutta, josta päänahkani ja niskani ennen muinoin kärsi, kun minulla oli vielä pitempi tukka. Ja se shamppoon määrä, joka pitkän tukan pesuun menee... Mieluummin pidän hiukseni lyhyinä.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Vetehinen

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #64 : Huhtikuu 08, 2008, 15:25:05 »
En ole koskaan käynnyt kampaajalla. Ei ole vaan tarvinnu. Äiti värjää miun hiukset ja leikkaa latvoista huonot pois. Muuta erikoista miun hiukset ei tarvi. Mutta olen aivan hullaantunut erilaisiin hoitoaineisiin! Niitä ei voi olla liikaa! Nytkin taitaa olla kolme-neljä erilaista hoitoainetta (Pantene Pro-V). Ainoat hiustenhoitotuotteet joita käytän on shampoo ja hoitoaine, mitään lakkoja tai geeliä en tarvi.

Lainaus
Mitä mieltä olette, kotivärjäys vs. kampaajalla käynti?
Noh, aina olen värjännyt kotona by äiti ja aina on onnistunut ja on tullu väri mitä oon halunnu. Kampaajalla käynti vain hiusten värjäämiseksi on minusta hiukkasen tyhmää... Jos nyt ottaa joitain raitoja niin sitten...
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 10, 2008, 07:33:51 kirjoittanut Vetehinen »

Katariina

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #65 : Huhtikuu 08, 2008, 20:29:52 »
Mä olen niin varma, että mä mokaisin kotivärjäyksen totaalisesti, että jos on aikeissa ottaa kestoväri menen kampaajalle enkä edes yritä värjätä itse. Mitä mieltä olette, kotivärjäys vs. kampaajalla käynti? Mulla oli sellanen käsitys, että ammoniakittomia värejä on nykyään aika paljon, mutta ilmeisesti melkein kaikissa väreissä on ammoniakkia?
Mulla on joskus käynyt parempi ja joskus huonompi tuuri kampaajien kanssa. Mun mielestä kampaajalla pitää olla sen verran ammattitaitoa että näkee mikä sopii toiselle, mulle on monta kertaa leikattu huono malli kun mulla ei ole ollut mitään kuvaa tai sellaista vaan oon koittanut vaan selittää mitä haluan. Lisäksi kun mulla on oikeesti paksu ja luonnonkihara hius, niin jos kampaaja ei tajua miten se käyttäytyy vaikka leikattaessa kerroksittain niin ei hyvä. Kannattaa ottaa mallikuva mukaan siitä pituudesta/väristä minkä haluaa, helpottaa huomattavasti.
Mutta nyt kävi hyvä tuuri, kävin just tänään pätkäsemässä hiuksia, joku parikyt senttiä noista lähti :) huikeeta.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #66 : Huhtikuu 08, 2008, 21:19:07 »
Mitä mieltä olette, kotivärjäys vs. kampaajalla käynti?

Kyllä minä mieluummin tukkani värjäytän ihan ammattilaisen toimesta kuin itse menen säätämään. Muutaman kerran on kotona päätäni värjätty vähän erilaisin tuloksin. Joskus tuli ihan hyvännäköistä jälkeä, mutta pari kertaa meni aika hienosti päin prinkkalaa ja päänahka oli pitkään ihan hirveässä kunnossa. Minulta ei ole varmaan koskaan lähtenyt niin paljon hiuksia kuin silloin, enkä kyllä sen jälkeen ole kotona värjäillyt. Kampaajat ainakin tietävät, mitä tekevät ja jälkikin on  yleensä hyvän näköistä. En minä sitä sano, etteikö kotonakin voisi saada ihan hyviäkin tuloksia, varsinkin jos touhuun on tottunut. Luotan vain silti enemmän ammattilaisen taitoihin.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #67 : Huhtikuu 09, 2008, 19:46:25 »
Minä itse suosin melkein aina kaupan värejä. En edes muista milloin olen viimeksi ollut kampaajalla värjäämässä hiuksiani. Kampaajalla lähinnä käyn leikkaamassa hiukseni kun sitä ei oikein kukaan kotonani osaa tehdä ja tuleehan niistä paljon siistimmät kun ammattilainen leikkaa ne, tosin latvoja äiti aina välillä leikkaa. Värjääminen kampaajalla on aivan liian kallista minun kukkarolleni leikkaaminen + värjäys minun hiukselleni maksaa 70 euroa joten on varmaan enemmän kuin ymmärettävää etten halua sellaista summaa maksaa ilman jotain pakottavaa tarvetta. En muista mitä pelkkä värjäys on, sekin on jotain 50 euroa. Kaupan värit kun maksavat hintahaitarilla 10-16 euroa niin ei yleensä ole kahta kysymystäkään kumman valitsen.
Värien lopputulos on sitten kyllä aina välillä ollut aika kyseenalainen, välillä ottamani väri on ollut pissankeltainen, välillä on tullut jotain harmaita raitoja päähäni joskus se oli rusehtava, toisinaan oranssi, mutta useimmiten väri on kuitenkin ollut ihan ok. Kyllä minä olen tähän saakka selvinnyt kaupanväreillä ja toivottavasti selviän jatkossakin, voisi tulla aika kalliiksi värjätä kampaajallalla juurikasvua aina kun sitä ilmestyy.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #68 : Huhtikuu 10, 2008, 14:47:06 »
Värien lopputulos on sitten kyllä aina välillä ollut aika kyseenalainen, välillä ottamani väri on ollut pissankeltainen, välillä on tullut jotain harmaita raitoja päähäni joskus se oli rusehtava, toisinaan oranssi, mutta useimmiten väri on kuitenkin ollut ihan ok. Kyllä minä olen tähän saakka selvinnyt kaupanväreillä ja toivottavasti selviän jatkossakin, voisi tulla aika kalliiksi värjätä kampaajallalla juurikasvua aina kun sitä ilmestyy.

Itse värjäisin ammattilaisella hiukseni... Itse en kyllä voisi taata lopputulosta hienoksi.

Minä en ole värjännyt hiuksiani ikinä, joten nyt pari kysymyystä siitä;
Onko väri myrkyllistä? Haisevatko värjätyt hiukset? Kuinka nopeasti väri kuluu pois?
Heh. Itse haluaisin värjätä hiukseni, vaan sitä mietin että jos sitten vähän myöhemmin se värjäys kaaduttaa...

Vetehinen

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #69 : Huhtikuu 10, 2008, 15:21:32 »
Onko väri myrkyllistä? Haisevatko värjätyt hiukset? Kuinka nopeasti väri kuluu pois?

En nyt tiedä kunnolla miten myrkyllisiä värit ovat ja kannatankin että tekee ihotestin ennen kuin alkaa värjätä hiuksiaan. Värjätyt hiukset eivät minusta "haise" enemmänkin tuoksuvat voimakkaalle ja tuoksu kyllä lähtee pois pesemällä hiuksiaan ja värin pois lähtö riippuu väristä. Minulla on nyt sinimustat joka ei lähde kulumallakaan pois kun taas violetti lähti muutamassa viikossa ja alkoi muistuttamaan ruskeaa. Kaikki ns. shokkivärit lähtevät muutamassa viikossa. Ja tietenkin riippuu värjääkö kestolla vai väliaikaisella värillä. Tälläisiä kokemuksia minulla ainakin on.

//Jessie korjasi lainauksen oikein.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 10, 2008, 19:34:41 kirjoittanut Jessie »

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #70 : Huhtikuu 10, 2008, 19:05:06 »
Onko väri myrkyllistä? Haisevatko värjätyt hiukset? Kuinka nopeasti väri kuluu pois?

En nyt tiedä kunnolla miten myrkyllisiä värit ovat ja kannatankin että tekee ihotestin ennen kuin alkaa värjätä hiuksiaan. Värjätyt hiukset eivät minusta "haise" enemmänkin tuoksuvat voimakkaalle ja tuoksu kyllä lähtee pois pesemällä hiuksiaan ja värin pois lähtö riippuu väristä. Minulla on nyt sinimustat joka ei lähde kulumallakaan pois kun taas violetti lähti muutamassa viikossa ja alkoi muistuttamaan ruskeaa. Kaikki ns. shokkivärit lähtevät muutamassa viikossa. Ja tietenkin riippuu värjääkö kestolla vai väliaikaisella värillä. Tälläisiä kokemuksia minulla ainakin on.

Suurin piirtein näin. Kestovärit pysyvät ties miten kauan, mutta shokkivärit tosiaan eivät ole erityisen pitkäikäisiä. Tosin itse värjäytin vähäsen päätäni tuossa maanantaina (tuommoinen todella upean näköinen pinkki raita,vähän punaista mukana) ja kampaaja pisti mukaan hoitoainetta, jonka avulla raidan pitäisi pysyä oikean sävyisenä pitemmän aikaa kuin vain sen muutaman viikon. Suurin piirtein samassa kohdassa minulla oli punainen raita, jonka laitatin joulun jälkeen, mutta nyt maalis-huhtikuussa se alkoi olla jo sellainen omituisen kellertävä. Eli ei se väri täysin kadonnut, mutta haalistui kyllä huomattavasti alkuperäisestä. En ole ihan varma noista kestoväreistä (yleensä ne kaupasta ostetut on kyllä kamalan hajuisia), mutta tämä kyseinen päähäni laitettu shokkiväri tuoksui aivan mielettömän hyvältä ja teki melkein pahaa, kun piti sitten pestä tukka. Ja kyllähän sitä väriä lähti vähän jo ensimmäisellä pesulla. Värien myrkyllisyydestä en tiedä - ainahan allergisen reaktion mahdollisuus on olemassa, kun käsitellään sellaisia kemikaalipommeja (kiinnostaisi kyllä tietää, millainen pitkäaikaisvaikutus hiusten värjäämisellä on), joten kannattaa testata ne värit ennen kuin alkaa itse mitään säätämään. Minulla ei onneksi ole koskaan ollut minkäänlaisia ongelmia väriaineiden kanssa.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #71 : Huhtikuu 10, 2008, 19:13:39 »
Haluaisin värjätä hiukseni mustiksi kotona, mutta se ei ole ainakaan vielä onnistunut, sillä kokeilin eräällä värillä, mutta hiuksistani tuli vain astetta tummemmat (vaikka paketissa luvattiin mustaa, ja katsoi sivusta vielä, että värjäiskö se hiukseni mustiksi... kyllä olisi pitänyt.) Annoin aineen olla hiuksissani hiukan yliaikaakin, mutta silti tulos oli tuo :P Minulla on siis aika tumman ruskeat hiukset, joten osaisiko joku suositella hyvää mustaa väriä?
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Rei Shimohira

 • Nosferatu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Libera me domine.
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #72 : Huhtikuu 10, 2008, 21:19:22 »
Minulla on siis aika tumman ruskeat hiukset, joten osaisiko joku suositella hyvää mustaa väriä?
Itse käytin sen kolmen-neljän vuoden aikana kun tukkaani mustaksi värjäilin enimmäkseen Schwarzkopfin Liveä, joka toimi varsin hyvin, vaikka luonnollinen hiusvärini on n. maantienruskea. En huomannut sen haalistuvan ollenkaan, värjäsin ehkä puolentoista kuukauden välein, ja se pysyi koko sen ajan hyvänä (lukuun ottamatta ehkä latvoja, jotka tapoin vahingossa rutikuiviksi, mutta se oli täysin oma vikani). Lähti jopa varsin sutjakkaasti poiskin, kun kampaaja teki värinpoiston, vaikka olin yleensä laiskuuksissani läntännyt värin kerralla latvoihin asti.

Hiukseni ovat nykyään punaiset, veikkaisin viininpunaiset tai jotain muuta tummaa mutta suhteellisen kirkasta, kylmää sävyä. Se vaati värinpoiston ja kampaajalla värjäyksen, sitten jotain Liven punaista ja Directionsin shokkiväri vielä. Nyt värjäsin tosin pelkällä Livellä, koska kyllästyin siihen, että suihkun jälkeen pyyhe, kaakelit, seinät sekä värjäyksen jälkeen myös naama ovat kirkkaan pinkit. Onko jollain kokemusta, ovatko kaikki Directionsin sävyt sellaisia, vai välttyisinkö suuremmilta vahingoilta käyttämällä jotain muuta sävyä kuin Rose Rediä?

Niin ja miksei Suomesta saa Schwarzkopfin Brillance-sarjaa? ._. Siinä näyttäisi olevan ihastuttavan kirkas violetti ja Schwarzkopf toimii yleensä minulla, mutta en ole ainakaan vielä onnistunut löytämään yhtään Brillance-väriä.
"I looked and looked at her, and I knew, as clearly as I know that I will die, that I loved her more than anything I had ever seen or imagined on earth. She could fade and wither - I didn't care. I would still go mad with tenderness at the mere sight of her face."

Fanitaidettani

Stan

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #73 : Huhtikuu 11, 2008, 20:54:38 »
En oo koskaan värjänny hiuksiani, mut nyt on oikeesti (kiitos dawid bowien! :D) alkanu kiinnostaa hiusten värjääminen oransseiks. Siis sellasiks tulenoransseiks! mä en yhtään tiiä et sopisko ne hiukset mulle ihan oikeesti, mutta kun mietin niin oikeestaan kyl mä ne osaisin itelleni kuvitella. Ainut vaan että pitää saada suostuteltua äiti ja miettiä vielä et tekisinkö sen ihan varmasti katumatta jälkikäteen. Mut äidin suostuttelun ei pitäs olla ongelma, koska se itekki värjää hiuksiansa välillä, joten miksipä en minäkin?

Poissa Berúthien

 • Buffster
 • Vuotislainen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #74 : Huhtikuu 11, 2008, 23:26:01 »
Minulla on siis aika tumman ruskeat hiukset, joten osaisiko joku suositella hyvää mustaa väriä?
Jos haluat tosiaan kestomustat hiukset niin en luulisi että noissa kaupan väreissä on juurikaan suuria eroja, kun vaan pidät ohjeissa vaaditun ajan niin pitäsi kyllä pysyä haalistumattomana. Itse värjäsin kolmen vuoden ajan maantienharmaita kutrejani mustalla ja kolusin läpi kaikki kaupan mustat kestovärit, ilman että olisin huomannut niissä olevan mitään suuria eroa. Korkeintaan erot tulee esille siinä värjäyksessä, joitan on helpompi levittää, mutta pysyvyys oli ainakin oman kokemukseni mukaan aika pitkälti samaa kaikissa kestoväreissä, halvimmasta kalleimpaan. Latvatkin pysyi hyvässä kunnossa kun tarvitsi värjätä juuria vaan parin kuukauden välein.

Mustan jälkeen irrottelin vuoden ajan kokeilemalla kaikkia värejä sinisestä ja vihreästä alkaen. Tällä hetkellä menossa pinkki. Shokkiväreistäkin saa hyvin kestäviä kun pitää väriä päässä kolmen, neljän tunnin ajan. Toki se vähän haalistuu, mutta ei tosiaan tarvitse olla värjäämässä kuin ehkä kolmen viikon välein maksimissaan, kun alla on värinpoisto.
This is either madness... or brilliance.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #75 : Huhtikuu 15, 2008, 18:44:51 »
Haluaisin leikata itse, mutten tuonne taakse oikein yllä, enkä oikein luota kutrejani muiden kuin ammattilaisten käsiin.
Olen saanut huonon onnen ylleni, koska luottokampaajani on ollut paska kahdesti. Ihanat pitkät hiukseni se meni ja leikkasi ainakin 5cm toivomani yli. :< Näytin karseelta monta kuukautta. Sen jälkeen se menee tekee sen toisen kerran. Ja enää en tiedä luotanko siihen.

Olen miettinyt leikkaisinko otsahiukseni itse. Mitäs mitäs. Onkos kokemuksia, sillä vaikuttaisi siltä? Mitä välineitä käytätte, ihanko oransseja luottosaksia? :)
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #76 : Huhtikuu 15, 2008, 21:33:39 »
Olen miettinyt leikkaisinko otsahiukseni itse. Mitäs mitäs. Onkos kokemuksia, sillä vaikuttaisi siltä? Mitä välineitä käytätte, ihanko oransseja luottosaksia? :)

Minä olen leikellyt itselleni otsatukkaa itse. Ekan kerran kun olin 14, siitä tuli järkyttävän lyhyt kyllä, mutta sitten kun se kasvoi, se oli kiva. Sen jälkeen leikkasin itse otsatukkaa enemmän tai vähemmän aktiivisesti parin vuoden ajan. Ensin välineenä olivat ihan tavalliset sakset, mutta sittemmin hankin ihan kunnon ohennussakset, koska tavallisilla saksilla ohentaminen oli suht vaikeaa ja jos olisi jättänyt ohentamatta, olisi tukka näyttänyt ihan dorkalta.
Olen leikannut myös muita hiuksiani kuin otsalta vain, mutta en mitenkään radikaalisti.
Ihan hyviä kokemuksia minulla siis on ihan itse leikkaamisesta, kunhan vaan muistaa, että ottaa mieluummin ensin liian vähän kuin liikaa. Tukkaa on helpompi leikata lisää kuin kasvattaa. Myös kunnon sakset olisivat hyvät, mutta jos ihan tavallisilla oransseilla saksilla leikkelee, niin kannattaa olla siten ainakin terävät!
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #77 : Huhtikuu 16, 2008, 15:22:44 »
Kiitän tästä Drámella. :) Kuulostaa hyvältä.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Chedaliné

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #78 : Kesäkuu 07, 2008, 23:31:14 »
Yleensä olen käynyt kampaajalla vain leikkaamassa hiukset, viimeksi kävin leikkauttamassa marraskuussa poikatukaksi. Hiukseni ovat tietenkin jo kasvaneet melkoisesti seitsemän kuukauden aikana, mutta omasta mielestäni ne ovat juuri nyt sopivan pituiset. Hiusteni väri on todella tummanruskea, aito väri on vaalea. Olin sitten viime viikolla taas vaihteeksi kampaajalla -> laitoin raitoja hiuksiini, punertavia sellaisia, ja hinnaksi tuli komeat 39 euroa.
Näkyy vaalea juurikasvuni jo sen verran, että huomenna värjään sitten kotona hiukseni. Mustiksi. Ei ole ennen ollut, saa nähdä millaiset tulee. Värjään hiukseni kaupan hiusväreillä nyt... olisiko viides tai kuudes kerta. Yleensä värjään 2-5 kuukauden välein, saattaa vaihdella tosi laajasti. Joskus tulee kauhea hinku värjätä jo sen kahden kuukauden jälkeen, joskus jaksaa hyvin odottaa sinne viidennelle kuukaudelle. Nyt viime värjäyksestä on aikaa semmoinen kolme kuukautta.
Hiukseni ovat siis melko lyhyet, juuri ja juuri saan ponnarille. En kyllä ikinä pidä hiuksiani kiinni, ovat vielä niin lyhyet, että näyttäisi todella tyhmältä. Kasvatan niitä nyt varmaan ainakin olkapäihin saakka, sitten varmaan käyn taas leikkauttamassa vähän lyhyemmiksi.

Slytherin

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #79 : Elokuu 01, 2008, 14:51:44 »
Kun olin ihan pieni, äitini leikkasi kotona hiukseni. Mutta olen varmaankin 5-6 vuotiaasta käynyt ihan kampaamossa. Eipä se ole maksanut muuta kuin 15 euroo (vaikka kyllähän sekin on sinänsä paljon rahaa :|) Monet kerrat on värjätty kotona kaupan väreillä, mutta ei kestoväreillä.
Nyt on aikeissa värjätä kestovärillä, ensi viikolla. Maanantaina käyn leikkauttamassa itselleni melkein silmiin asti olevat etuhiukset, mutta muuten pysyy ihan näin pitkinä - näyttäisin dorkalta lyhyissä hiuksissa. Hiukseni siis ovat yli puolenselän pituiset. Olen ollut kaupan värien ansiosta porkkanapää, mutta omaan muutenkin oranssit/punaiset hiukset. Jos tuo värjäys onnistuu niin musta tosiaankin tulee porkkanapää, mutta mitäpä mä siitä, I like it.
Mä värjään hiuksiani vaihtelevasti. Joskus useasti, joskus taas en kertaakaan vuodessa. Jännittää nyt kuitenkin tuo kestoväri...

On kampaaja vaihtunut jo pari kertaa, mutta toivottavasti tämä pysysisi nyt edes 4vuotta :D En ole mitenkään iloinen koskaan ollut saadessani jonkun tyyppiset hiukset, sillä en ole ennen sitä kamalasti miettinyt. Kerran kyllä ensimmäinen kampaajani ja oli äitini kaverikin vielä, antoi mun itse määrätä minkä pituisiksi etuhiukseni tulevat ja niistä tuli törkeän lyhyet. Kasvoivathan ne sitä sitten, eikä tarvinnut kulkea yli puoliotsaa paljaana ;DD

Hiuksia en mitenkään sen ihmeemmin hoida. Käytän shampoota, hoitoainetta, kampaa ja harjaa. That's it. Pitäisi kyllä ostaa jotain öljyhoitoa hiuksiin, kun nää on ihan kuivat ;( Ja sen takia varmaankin multa lähtee tosi paljon hiuksia, toivottavasti sekin korjaantuu tuolla öljyjutulla.

Onko väri myrkyllistä? Haisevatko värjätyt hiukset? Kuinka nopeasti väri kuluu pois?
En nyt tiedä siitä myrkyllisyydestä. Itselläni ei ainakaan mitään ole ilmennyt. Ei värjätyt hiukset haise, mun mielestä yleensä tuoksuvat hyvälle ja se kuluminen riippuu ihan siitä, onko kestoväriä vai ei.

-Bongo-
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2008, 21:56:22 kirjoittanut Bongo »

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #80 : Elokuu 01, 2008, 15:52:05 »
Olen jo ihan hyvän aikaa ollut punapäänä (ja viihdyn oikein hyvin tällaisenaan) ja nytkin tuossa muutama päivä sitten ostin uuden purnukan kuparinpunaista sävyä luottokampaamoltani. Oma värini on alunperin tuhkaan taittuva vaalea ja tästä johtuu, että värjäys kerrat ovat melko tiuhassa. Vaalea(taisiis harmaa!) juurikasvu punaisessa tukassa on mitä kammottavin näky.
Siispä olen alkanut tässä vakavasti miettimään tukkani vaalentamista takaisin omaan alkuperäiseen väriinsä. Hiuksieni kunnolla ei tälläkään hetkellä voi hirveästi kehua joten mitenkä käy kuontalo parkani tehovaalentamisen jälkeen? Mahtaako olla enään tukkaa jäljellä tuon käsittelyn jälkeen.

Siispä: jatkanko hiustenivärjäämistä punasävyllä n. 3 viikon välein vai aloitanko ainakin puolivuotta kestävän tehovaalennus kampanjan. Voi kuinka paljon haluaisinkin ohittaa sen kusenkeltainen -tukka vaiheen...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 01, 2008, 19:49:57 kirjoittanut Heli »
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #81 : Elokuu 01, 2008, 17:02:06 »
Siispä: jatkanko hiustenivärjäämistä punasävyllä n. 3 viikon välein vai aloitanko ainakin puolivuotta kestävän tehovaalennus kampanjan. Voi kuinka paljon haluaisinkin ohittaa en kusenkeltainen -tukka vaiheen...

Itse vetäisin juuri puolen vuoden aikana tummanruskean/tummanvioletin pehkoni vaaleaksi ja aika kivuttomasti meni, kun prosessi hoidettiin vaihe vaiheelta kampaajalla. Raitojen avulla siis vaalennettiin, koska pelkäsin koko päähän tehtävän värinpoiston olevan liian rankka käsittely yhdellä kertaa. Lisäksi pätkäisin tukkani polkaksi minimoidakseni kärsineet latvat eikä se tosiaan tuntunut kärsivän juuri lainkaan. Tällä tavoin mitään kusenkeltaista vaihettakaan ei tule. Itse en tosin mitäään täysin valkoista halunnutkaan eli siinäkään mielessä käsittelyn ei tarvinnut olla niin mahdottoman kuluttava.

Tietty jos olet lähinnä vain huolestunut hiustesi kunnosta etkä oikeastaan edes haluaisi palata vaaleaan väriin, niin voisit kokeilla värjätä kevytväreillä ja pitää väriä yllä sävytteillä eli suoraväreillä, ne kun ovat paljon kestovärejä hellävaraisempia.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 31, 2008, 21:28:12 kirjoittanut Villi Lohi »

Poissa Erizza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • diibadaabafggh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #82 : Elokuu 01, 2008, 18:31:51 »
Jos jaksaisin, värjäisin hiukseni. Värivaihtoehdot: punainen, musta, ruskea. Erisävyissä siis. En vain ole jaksanut orjentoitua värjäämään hiuksiani, ja sitten kauhistuttaa, että näytän karmealta, jos minulla on eriväriset hiukset. Mutta silti, miksi aina kaikkien blondeiksi värjänneitten hiukset näyttävät sillä tavalla, öö, tekohiuksilta (ei pahalla)? Ne eivät ole yhtään luonnonblondin väriset, vaan jotenkin oudot.


Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #83 : Elokuu 01, 2008, 19:48:42 »
Siispä: jatkanko hiustenivärjäämistä punasävyllä n. 3 viikon välein vai aloitanko ainakin puolivuotta kestävän tehovaalennus kampanjan. Voi kuinka paljon haluaisinkin ohittaa en kusenkeltainen -tukka vaiheen...

Itse vetäisin juuri puolen vuoden aikana tummanruskean/tummanvioletin pehkoni vaaleaksi ja aika kivuttomasti meni, kun prosessi hoidettiin vaihe vaiheelta kampaajalla. Raitojen avulla siis vaalennettiin, koska pelkäsin koko päähän tehtävän värinpoiston olevan liian rankka käsittely yhdellä kertaa. Lisäksi pätkäisin tukkani polkaksi minimoidakseni kärsineet latvat eikä se tosiaan tuntunut kärsivän juuri lainkaan. Tällä tavoin mitään kusenkeltaista vaihettakaan ei tule. Itse en tosin mitäään täysin vaaleaa halunnutkaan, vaan pelkästään sellaista vaaleaa kuparia (joka tosin nyt auringossa vaalentunut aika blondiksi), eli siinäkään mielessä käsittelyn ei tarvinnut olla niin mahdottoman kuluttava.

Tietty jos olet lähinnä vain huolestunut hiustesi kunnosta etkä oikeastaan edes haluaisi palata vaaleaan väriin, niin voisit kokeilla värjätä kevytväreillä ja pitää väriä yllä sävytteillä eli suoraväreillä, ne kun ovat paljon kestovärejä hellävaraisempia.

Joo eli ei minulla periaatteessa ole mitään hinkua takaisin vaaleahapsiseen olemukseen vaan lähinnä ajattelin omaa jaksamustani tuon juurikasvun värjäilyn vuoksi. Muutenkin vaalennus prosessi hirvittää hiukan.
Sävytteet voisivat olla oiva ratkaisu ongelmaani, mutta kun ne ovat juuri niitä... Sävytteitä. Minulla ei ole kokemusta juurikaan näistä, mutta tuntuisi, että sävyte haalistuu pois sitten monin verroin nopeammin kuin kestoväri, jolloin värjäys (tai sävytys) tahti on taas tiuhempaa.
Kumpa itsellänikin olisi rohkeutta pätkäistä tukasta pituutta latvojen kunnon parantamiseksi, mutta se on tälläkin hetkellä hiukan yli olkapäiden ja haluan kovasti kasvattaa sitä pitkäksi. Pelkään, että vaalennuksen jälkeen ei enään haavettakaan pitkästä hippiletistä.
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #84 : Elokuu 01, 2008, 19:56:59 »
Haluaisin värjätä hiukseni vaaleammiksi. Monet kamuistani kyselevät, että miksi ihmeessä kun minulla on ennestään vaaleat hiukset. No se on siksi että ne tummenevat joka vuosi, enkä halua ruskeita hiuksia, se ei sopisi minulle. Jos olisi ihan tummat kuin isälläni, se voisi olla kiva, mutta se välivaihe ei. Äitini sanoo etten saa värjätä vaaleiksi (mikä tahansa muu käy, mutta vaalea on kuulemma erityisen pahaksi hiuksille.) Toinen vaihtoehto on punainen, pidän siitäkin paljon (osin sen takia, että näyttäisin Lilylta. Minulla on vihreät silmät.) En vain viitsi, koska kaikki kaverini sanovat punaisia hiuksia kamaliksi ja takuulla haukkuisivat niitä heti nähtyään. (Milloin minusta tuli tuollainen? Milloin aloin välittää vittuakaan siitä mitä muut ajattelevat?) Hiustyyppini on tosi sileä ja pehmeä, kuin vauvan hiukset. En tiedä miten väri pysyisi siinä, kyllä se nelosluokalla jotenkuten pysyi. Minulla on myös ohuet hiukset, minkä takia en voi leikata kerroksittain. Se näyttäisi aika oudolta. Olen ajatellut leikata lyhyemmiksi, mutta kaikki kamut sanovat että pitkät hiukset sopivat minulle. No jaa. Ehkä pitäisi vaan tehdä niin kuin minä haluan.
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #85 : Elokuu 01, 2008, 20:27:24 »
Haluaisin värjätä hiukseni vaaleammiksi. Monet kamuistani kyselevät, että miksi ihmeessä kun minulla on ennestään vaaleat hiukset. No se on siksi että ne tummenevat joka vuosi, enkä halua ruskeita hiuksia, se ei sopisi minulle. Jos olisi ihan tummat kuin isälläni, se voisi olla kiva, mutta se välivaihe ei. Äitini sanoo etten saa värjätä vaaleiksi (mikä tahansa muu käy, mutta vaalea on kuulemma erityisen pahaksi hiuksille.) Toinen vaihtoehto on punainen, pidän siitäkin paljon (osin sen takia, että näyttäisin Lilylta. Minulla on vihreät silmät.) En vain viitsi, koska kaikki kaverini sanovat punaisia hiuksia kamaliksi ja takuulla haukkuisivat niitä heti nähtyään. (Milloin minusta tuli tuollainen? Milloin aloin välittää vittuakaan siitä mitä muut ajattelevat?) Hiustyyppini on tosi sileä ja pehmeä, kuin vauvan hiukset. En tiedä miten väri pysyisi siinä, kyllä se nelosluokalla jotenkuten pysyi. Minulla on myös ohuet hiukset, minkä takia en voi leikata kerroksittain. Se näyttäisi aika oudolta. Olen ajatellut leikata lyhyemmiksi, mutta kaikki kamut sanovat että pitkät hiukset sopivat minulle. No jaa. Ehkä pitäisi vaan tehdä niin kuin minä haluan.

Voivoivoi! Eli ihan ensimmäistä kertaako olisit värjäämässä hiuksiasi? En totisesti suosittele heti ensimmäiseksi väriksi punaista joka jämähtää värjäämättömään tukkaan kuin purkka! Jos lopputulos ei ole haluttu, on punainen todella vaikea saada pois (vaatii todella pitkän vaalennusprosessin mikä totisesti tappaa hiusta). Suosittelen jotain lähemmäksi omaa sävyäsi. Jos et saa lupaa vaalentaa hiuksiasi (värjäämättömään tukkaan ei edes vaatisi paljon mitään, itseasiassa vaalea kestoväri voi olla riittämin, ei tarvitse lähteä värinpoiston kanssa sotkemaan), niin suosittelen jotain parin astetta tummempaa sävyä kuin oma värisi on tällähetkellä.
Sävytteillä kannattaisi lähteä kokeilemaan. Ei ehkä ensimmäisenä kestoväriä.
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #86 : Elokuu 02, 2008, 14:49:08 »
Oli raitoja nelosella... Ne on ajat sitten kuluneet pois. Jos pari astetta tummemmaksi pitäisi värjätä, niin hiuksistani tulisi ruskeat, enkä tiedä sopisiko se minulle. Luultavasti ei. Hyvä kun kerroit tuosta punaisten hiuksien haitasta, en tiennyt ollenkaan. Äiti väittää että vaaleasta väristä on jotain haittaa, ja isäkin sanoi samansuuntaista kun valitin asiasta hänelle. Onko se totta? Että hiukset kärsivät vaaleasta?
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #87 : Elokuu 02, 2008, 16:23:35 »
Oli raitoja nelosella... Ne on ajat sitten kuluneet pois. Jos pari astetta tummemmaksi pitäisi värjätä, niin hiuksistani tulisi ruskeat, enkä tiedä sopisiko se minulle. Luultavasti ei. Hyvä kun kerroit tuosta punaisten hiuksien haitasta, en tiennyt ollenkaan. Äiti väittää että vaaleasta väristä on jotain haittaa, ja isäkin sanoi samansuuntaista kun valitin asiasta hänelle. Onko se totta? Että hiukset kärsivät vaaleasta?

On ihan totta. Vaalea väri (tai värinpoisto) rasittaa ja kuluttaa hiusta paljon. Hellävaraisempi vaihtoehto on värjätä tummemmalla sävyllä (mutta tummempi sävy ei välttämättä edes tarvitse olla kovin tumma, sinun tapauksessa esimerkiksi joku toffeen sävy voisi olla hyvä vaihtoehto. Ei pidä säikähtää nyt tuota sanaa "tumma". Eikö vain esimerkiksi Mischan tukka näytä kauniilta tässä: http://en.ce.cn/end/gallery/200802/27/W020080227475331030450.jpg voisit kiikuttaa jonkun kuvan kampaajalle ja pyytää häntä värjäämään jotain samantyyppistä. Vaihtoehtoja on niin monia!)
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa Briette

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #88 : Elokuu 02, 2008, 16:43:13 »
Itselläni vaalentamisesta on vain yksi kokemus, joskin onnistunut. Ongelma hiuksissani oli, että ne olivat mustat, no mustan ruskeat, mutta mustilta ne näytti. Ja tahdoin eroon hiusten kestovärjäämiskierteestä ja värinpoisto kuulosti helpoimmalta. Ostin kaupasta paketin vaalennusainetta ja siinä se. Käytin vain puolet mössöstä, koska osa tukastani oli jo vaaleaa ja kaveri tarvitsi loput, että sai tuleviin punaisiin hiuksiinsa maksimoidun punaisuuden[?]. Hiukset olivat täysin hyvässä kunnossa ja jotain viisi päivää vietin niissä kauniin oransseissa, jotka eivät kyllä edes olleet oranssit tai mitään, hiuksissa, kunnes värjäsin niin lähelle oman hiuksen väriä kun pystyin.

Se värjäyksestä, muuten mulla olisi tarkoituksena kasvattaa hiuksia ainakin jouluun asti, paitsi välillä napsia huonot latvat ja kaksihaaraiset pois. Ja olla värjäämättä mahdollisimman pitkään. Mutta sehän nähdään, mun pitäisi ehkä käskeä jotain piilottamaan meidän sakset ja muut, sillä hiusten silpominen on intohimoni, vaikka nyt en olekkaan kun etuhiukset napsinut tässä kesällä ja sitä ennen leikannut viimeeksi muuta kuin latvat joskus helmikuussa.

Loppuun kysymys. Jotkut sanovat, että hiukset kavavat nopeammin jos hieroo päänahkaa? Totta vai tarua? Entä onko muita keinoja tehostaa hiusten kasvamista?
i only show you what i want you to see

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #89 : Elokuu 03, 2008, 10:43:17 »
Olen (lähes) aina vihannut hiuksiani, koska ne ovat niin hankalat. Ne ovat hyvin paksut, karkeat ja jäykät, mikä tarkoittaa, ettei niihin saa mitään erikoista kampausta millään. Pidän hiuksiani lyhyinä, koska pitkät eivät sovi minulle lainkaan, mutta lyhyt tukka tuo tullessaan monia hankaluuksia. Jotta jonkinlainen malli pysyisi, olisi käytävä kerran kuussa kampaajalla. Joka päivä pitää käyttää muotoilutuotteita. Ja kun hiukseni ovat mitä ovat, ne eivät pysy kunnolla kurissa edes laadukkailla muotoilutuotteilla. Teen yleensä sellaisen sekaisen pörrökampauksen, mutta usein hiukseni -varsinkin juuri pestyinä- laskeutuvat typeräksi kypäräksi pitkin päätä. Paremmin hiukset pysyisivät kurissa, jos niitä todellakin kävisi leikkuuttamassa vähintään kerran kuussa (minun tapauksessani niiden paksuutta pitää harventaa lähes enemmän kuin itse pituutta pitää ottaa pois), mutta en pidä kampaajalla istumisesta, ja kyllä jatkuva kampaajalla käynti tulee maksamaankin.

Olen jonkin aikaa käynyt Helsinkiläisittäin melko halvassa paikassa, jossa leikkaus on 18 euroa, mutta en ole ollut kovin tyytyväinen siellä tehtyyn työhön. Parhaat kampaajat osaavat ottaa huomioon hiuslaadun ja leikkaavat sen mukaan, niin, että leikkaus näyttäisi hyvältä vielä myöhemminkin, kun hiukset ovat jo jonkin verran kasvaneet, eivätkä ainoastaan ensimmäistä viikkoa. Paikassa, jossa olen käynyt, ei tätä osata huomioida. Lisäksi kampaaja ottaa hiuksistani toistuvista pyynnöistäni huolimatta liian vähän pois. Siksi hiukseni ovat aina melkein heti ylikasvaneet.

Viimeksi sitten kävin eri paikassa, jossa leikkauksen hinnaksi tuli 35 euroa. Hinta on mielestäni suuri, mutta työn laatu myös yllätti minut. Kampaaja leikkasi hiukseni hetkessä, mutta varmaan paremmin kuin kukaan ikinä. Hän osasi myös leikata hiukseni siten, ettei uudelle käynnille ole aivan pikaista tarvetta. Tekisi mieli alkaa käydä tuossa paikassa, mutta 35 euroa kuukausittain leikkauksesta on mielestäni aika paljon...kun lisää rahaa menee vielä muotoilutuotteisiin ja shampooseen.

Hiusteni värikin on aiheuttanut minulle harmistusta. Ne ovat tavalliset suomalaiset "ei minkään väriset". Ne eivät ole vaaleat mutta eivät tummatkaan, eikä tarkempaa kuvausta voi oikeastaan tehdä. Sana "tylsä" ehkä kuvaisi väriä parhaiten. Värjäsin niitä useita vuosia (itse, kampaajalla en ole koskaan värjännyt), kunnes noin vuosi sitten kyllästyin jatkuvaan värjäyskehään ja päätin kasvattaa kaikki värit ulos. Ajattelin, että mitä hittoa! Jos on tylsän väriset hiukset niin olkoon! Eipä se minua oikeastaan haittaakaan, stressaavampaa olisi jatkuva juurikasvun kyttäys.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #90 : Elokuu 03, 2008, 17:33:38 »
Olen (lähes) aina vihannut hiuksiani, koska ne ovat niin hankalat. Ne ovat hyvin paksut, karkeat ja jäykät, mikä tarkoittaa, ettei niihin saa mitään erikoista kampausta millään. Pidän hiuksiani lyhyinä, koska pitkät eivät sovi minulle lainkaan, mutta lyhyt tukka tuo tullessaan monia hankaluuksia. Jotta jonkinlainen malli pysyisi, olisi käytävä kerran kuussa kampaajalla. Joka päivä pitää käyttää muotoilutuotteita. Ja kun hiukseni ovat mitä ovat, ne eivät pysy kunnolla kurissa edes laadukkailla muotoilutuotteilla. Teen yleensä sellaisen sekaisen pörrökampauksen, mutta usein hiukseni -varsinkin juuri pestyinä- laskeutuvat typeräksi kypäräksi pitkin päätä. Paremmin hiukset pysyisivät kurissa, jos niitä todellakin kävisi leikkuuttamassa vähintään kerran kuussa (minun tapauksessani niiden paksuutta pitää harventaa lähes enemmän kuin itse pituutta pitää ottaa pois), mutta en pidä kampaajalla istumisesta, ja kyllä jatkuva kampaajalla käynti tulee maksamaankin.


Lyhyeksi leikattu tukka on oikeasti jokin salaliitto kampaamojen kesken! Lyhyt tukka on niin paljon vaikeampi, kuin pitkä vaikka usein toisin luullaan. Se kasvaa nopeasti ulos mallistaan ja sitä tosiaan pitää trimmailla aivan laittoman usein jotta näyttäisi hyvältä.
Kauhistun aina, kun uusi kampaaja kysyy: " ai lyhyeks vai?"
EII!! Pelkkä tasoitus. En enää ikinä leikkaa tukkaani lyhyeksi, onneksi se on nyt jo tarpeeksi pitkä ettei sitä voi enää kutsua lyhyeksi.. :D
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa Jippu

 • Drama Queen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥meidän kunkku on Ron
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #91 : Elokuu 07, 2008, 13:20:03 »
Hui, säikähdin tuota edellistä viestiä, nimittäin leikkasin juuri pari päivää sitten pitkät hiukse lyhyeksi. Minulla on ollut moooonta vuotta pitkät hiukset ja nyt... naps. Onko oikeesti totta, että lyhyet hiukset ovat paljon vaikeammat?

Yleensä minä siis käyn kampaajalla vaan tasoittamassa ja leikkaamassa liian pitkäksi kasvaneita otsiksia, koska äidin en anna hiuksiini koskea! :D Se kuulostaa ehkä oudolta, mutta äiti+sakset=täystuho.
Kokemusta on.

Hiuksia en ikinä värjää kampaajalla, se maksaa kauheasti. Katsoin juuri hinnastoa ja sillä kampaajalla millä minä käyn, keksipitkien hiuksienkin värjääminen maksoi melkein 90€. :O
Tässä tapauksessa luotan äitiin ja annan hänen värjätä hiukseni. Viimeksi värjäsin sellaiseksi punertavaksi ja alta mustaksi. Ihan kivan näköisethän nämä hiukset nyt on. ;D

-Jippu
~Rohkeat eivät elä ikuisesti, mutta varovaiset eivät elä lainkaan~

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #92 : Elokuu 07, 2008, 13:37:42 »
Hui, säikähdin tuota edellistä viestiä, nimittäin leikkasin juuri pari päivää sitten pitkät hiukse lyhyeksi. Minulla on ollut moooonta vuotta pitkät hiukset ja nyt... naps. Onko oikeesti totta, että lyhyet hiukset ovat paljon vaikeammat?


Älä säikähdä viestiäni, sillä sinulla tuskin on mitään hätää jos äitisi kerta kustantaa kampaamo käyntisi. Silloinhan lyhytkin tukka pysyy kuosissa ja näyttää hyvälle. Ei lyhyt tukka ole vaikeampi, se on vain kalliimpi ylläpitää!
Itseäni vain kauhistuttaa ajatus kuukausittaisista kampaamokäynneistä jotka keventäisivät kukkaroani huomattavasti. Äiti ei ole enää pitkään aikaan kustantanut minulle mitään hiustenhoitoon liittyvää. :D Siitä syystä pitkä tukka on minulle parempi vaihtoehto. Sitä ei tarvitse kuin tasoitella silloin tällöin (tässäkin säästää ainakin 30 e kun antaa äidin hoitaa tämän vaiheen) ja antaa muuten kasvaa pitkäksipitkäksi!
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #93 : Elokuu 07, 2008, 14:19:54 »
Minulla loppui hiusten värjäys kampaajalla kun alkuvuodesta värjäytin "koko pään" tummemmaksi. Koska minulla on alaselkään ylettyvä järkyttävän paksu tukka värjäykselle tuli hintaa reippaat 80 €. Hieman tuo kirpaisi ja manasin miten juuri vakkarin pitikin olla sairaslomalla kun minä tahdon värjätä tukkani. Minulla on siis vakkari jolla käyn käytännössä aina kun vain mahdollista ja olen saanut häneltä ihan kivoja alennuksia. Esimerkkinä hän teki minulle wanhojen kampauksen 25 €:lla ja siihen kuului yksi koekampaus ja itse virallinen kampaus. Lakkiaisiin hän teki myös kampauksen todella edullisesti ja avasi liikkeensä sillon ennen lakkitusta vain minun takia. :) Kampaamo ei siis olisi auki lauantaisin, mutta kiitos minun hän oli töissä. Lakkiasiin tehtyä kampausta varten tehtiin kaksi koeversiota ja itse virallinen. Hintaa en muista, mutta ei se ollut todellakaan kallis kun miettii miten paljon aikaa hän käytti kampaukseeni. Hän vielä sanoi kun teki virallista kampausta että oli edellisenä iltana herännyt ja tajunnut, että eihän sitä voi niin toteuttaa ja kampaukseen tehtiin muutoksia vielä sinä aamuna.

Voivoivoi! Eli ihan ensimmäistä kertaako olisit värjäämässä hiuksiasi? En totisesti suosittele heti ensimmäiseksi väriksi punaista joka jämähtää värjäämättömään tukkaan kuin purkka! Jos lopputulos ei ole haluttu, on punainen todella vaikea saada pois (vaatii todella pitkän vaalennusprosessin mikä totisesti tappaa hiusta).

Miksi kukaan ei sanonut tuota minulle kun tahdoin vuosia sitten hiukset punaiseksi? Viimeisestä aktiivisesta punaiseksi värjäämisestä on aikaa noin viisi vuotta ja edelleen se punainen puskee läpi latvoista. Minulla on siis pitkät hiukset, joten se purkan tavoin tarttunut punainen ei lähde päästäni kuin leikkaamalla. Punaiseksi värjäämisen jälkeen olen pistänyt kampaajalla vuosien ajan blondeja raitoja ja kampaajalla sekä kotona nyt olen värjännyt tukkaani tummemmaksi. Nytkin kun värjäsin tiistaina tukkani suklaanruskealla porukka naureskelee miten punainen näkyy alta. Jotenkin se punainen on nyt tummaksi värjäämisen alettua ruvennut puskemaan läpi enemmän ja enemmän. Onko tässä jokin juttu jota en ole ottanu huomioon?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 07, 2008, 14:33:07 kirjoittanut talitintti »
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #94 : Elokuu 07, 2008, 14:29:00 »
Hui, säikähdin tuota edellistä viestiä, nimittäin leikkasin juuri pari päivää sitten pitkät hiukse lyhyeksi. Minulla on ollut moooonta vuotta pitkät hiukset ja nyt... naps. Onko oikeesti totta, että lyhyet hiukset ovat paljon vaikeammat?

Lyhyissä hiuksissa on omat vaikeutensa. Sen lisäksi, että niitä täytyy käydä säännöllisesti siistimässä, ainakin itseni täytyy käyttää ihan päivittäin muotoilutuotteita (tosin niiden käyttöhän on ihan omasta valinnasta kiinni). Ei kuitenkaan kannata pelästyä: jos pidät enemmän lyhyistä hiuksista, ne ovat kaiken vaivan arvoiset. Itselläni oli n. 20 vuotta pitkät hiukset, vaikka ne eivät yhtään sopineet minulle, ja kun vihdoin leikkautin ne lyhyiksi, ainut asia mitä kaduin oli se, etten ollut tehnyt sitä aiemmin.

Ja onhan lyhyissä hiuksissa joitakin etujakin pitkiin nähden: ne on helppo pestä, ne kuivuvat nopeasti, niiden selvänä pitäminen ei ole yhtä vaikeaa, ne eivät ole haitaksi tietyissä urheilulajeissa jne.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #95 : Elokuu 07, 2008, 14:40:12 »
Minäpä juuri tällä viikolla, tuossa maanantaina kävin kampaajalla ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Olen suht. koko elämäni pitänyt pitkiä hiuksia (sellaiset lantioon asti tms.) ja luonnonvärini on suur. piirt. kampaajan taulukosta dark ash blonde (joka on muuten todella ruskean näköinen.) siispä sitten kerran päätin erilaisten hiustyylien (todella erilaisten - no kolmosella oli polkkatukka mutta se siitä) jälkeen sitten käydä värjäyttämässä. Olen aina pitänyt punaisista hiuksista ja ajattelin aluksi värjäyttää kotona kestovärillä punaiseksi, mutta sitten päätinkin värjäyttää kampaajalla, kun ennen en ollut värjäyttänyt muuten kuin vappuvärillä :D noh, nyt olen tyytyväinen näihin punaisiin hiuksiin (jotka leikkasin n. kainaloon asti, koska ennen oli yli lantion) mutta nyt tässä on vain se, että tämä "ensikertalaisvärjäys" ei ole tehty kestovärillä, vaan sellaisella joka kuluu parissa pesussa. Ajattelin, että kun ekaa kertaa värjää, ei heti kannata laittaa niin vahvalla värillä. No, sitä minä sitten ihmettelen, että kun sitten tämä väri kuluu, kannattaisiko värjäyttää kampaajalla kestovärillä vai kotona. Ei kai siinä suurempia eroja ole? Sillä eihän värinpoistoa luultavasti tarvitse tehdä, jos ei ole kestovärillä värjännyt... :P Jos joku tietää näistä paremmin, niin voi sitten tulla sanomaan, minä en ole mikään ekspertti kampaamomaailman jutuista kun olen käynyt siellä oikeastaan vain kaksi kertaa elämässäni. :D Kampaamossa minusta on ainakin se hyvä puoli, että siellä kampaaja voi antaa vinkkejä värjäykseen. Minäkin aluksi ajattelin värjätä sillä copper-sävyllä vai mikä nyt on, mutta sitten kampaaja ehdotti että wild red sopisi minulle paremmin ja kyllähän tämä sitten sopiikin. :D Sävythän kuitenkin voi testauttaa eri tavalla, joten ei kampaajalla välttämättä ole pakko käydä värjäyttämässä, kun niin kallistakin on.

ja jos joku haluaa tietää järkyttävän hinnan joka kuluu minulla kampaajalla (koska hiukseni ovat juuri TODELLA paksut ja sitten vielä TODELLA pitkät) niin sinne menee minulta ainakin 90€ joka kerralla (tosin, otankin silloin leikkauksen & värjäyksen.)
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #96 : Elokuu 07, 2008, 22:07:06 »
Hui, säikähdin tuota edellistä viestiä, nimittäin leikkasin juuri pari päivää sitten pitkät hiukse lyhyeksi. Minulla on ollut moooonta vuotta pitkät hiukset ja nyt... naps. Onko oikeesti totta, että lyhyet hiukset ovat paljon vaikeammat?Ja onhan lyhyissä hiuksissa joitakin etujakin pitkiin nähden: ne on helppo pestä, ne kuivuvat nopeasti, niiden selvänä pitäminen ei ole yhtä vaikeaa, ne eivät ole haitaksi tietyissä urheilulajeissa jne.

Ja lyhyttä tukkaa on huomattavasti miellyttävämpi värjäillä kotona! Ei tarvitse pelätä, että väri loppuu kesken ja lopputuloskin on usein kauniimpi koska lyhyt tukka on huomattavasti helmpompi värjätä. Ei ole pelkoa siitä, että keskelle päätä jäisi läikkä johon väri ei tarttunutkaan niin hyvin (hehheh..). Kun hiukset on lyhyet, väri on helpompi levittää tasaisesti (tämä tuli huomattua kun itse olin lyhyt tukkainen).

Lainaus
Ajattelin, että kun ekaa kertaa värjää, ei heti kannata laittaa niin vahvalla värillä. No, sitä minä sitten ihmettelen, että kun sitten tämä väri kuluu, kannattaisiko värjäyttää kampaajalla kestovärillä vai kotona. Ei kai siinä suurempia eroja ole? Sillä eihän värinpoistoa luultavasti tarvitse tehdä, jos ei ole kestovärillä värjännyt... :P Jos joku tietää näistä paremmin, niin voi sitten tulla sanomaan, minä en ole mikään ekspertti kampaamomaailman jutuista kun olen käynyt siellä oikeastaan vain kaksi kertaa elämässäni.

Eli siis tietenkin siinä on se ero, että kampaaja on ammattilainen. Hiustenvärjäys ei ihan totta ole mikään kovin helppo prosessi. Olen värjäillyt hiuksia n. 5 vuotta ja oikeastaan vasta viime aikoina olen alkanut oppimaan parhaimmat tekniikat ja tavat, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen mikä on saavutettavissa kotikonstein.
Ja värinpoistoa ei luonnollisesti tarvitse silloin tehdä jos väri ei ole huomattavasti erilainen kuin edellinen sävy (esimerkiksi tässä tilanteessa vaikka keskiruskea) tai vaaleampi. Kestoväri on ihan hyvä vaihtoehto jos olet varma haluamastasi värisävystä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2008, 12:42:18 kirjoittanut Heli »
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #97 : Elokuu 08, 2008, 12:01:12 »
Olisiko kellään vinkkejä karheiden hiusten hoitoon ? Omani sattuvat suunnilleen sormiin kun pari sormien välistä vetäisee :~~~3 Sukuvika taitaa olla, mummillani kuulemma samanlaiset (kysyisin häneltä mutten ole kovin läheinen hänen kanssaan :3).
Ja vinkkejä etuhiusten suorana pitämiseen ilman suoristusrautaa otetaan vastaan.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

hensku

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #98 : Elokuu 08, 2008, 14:05:46 »
Kävin tässä viikko sitten värjäyttämässä hiukseni. Nyt niissä on ihan tummia ja vaaleita raitoja ja lisäksi niitä kerrastettiin ja otsatukasta lähti kymmenen senttiä pois. Hitsi, kun haluisin pidemmät hiukset, mutta en ikinä malta kasvattaa harmittaa, kun ne joskus nelosella napsastiin poikki. No, mutta mulla on oikeasti semmoiset suht vaaleat hiukset (ruman väriset) ja ne värjättin ruskeiksi kestovärillä, ja sitten niissä oli pari senttiä juurikasvua (eli vielä rumemmat.)
Minulla on tukka värjäilty joka kerta kampaajalle, kun äiti väitttää, että kotona tulee liikaa sotkua.

Ja vinkkejä etuhiusten suorana pitämiseen ilman suoristusrautaa otetaan vastaan.

Mulla on sama ongelma! Olen yrittänyt väsätä jotain..

Poissa morvanvarjo

 • o_O
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #99 : Elokuu 08, 2008, 14:58:02 »
Kävin sitten eilen vaihteeksi kampaajalla... Hiuksista otettiin pituutta sellaiset 4-5cm, plus kevennystä hieman etummaisiin hiuksiin... Viime käynnistä onkin aikaa vuoden verran, kiva kun on välillä hieman lyhyemmät hiukset. Ja kivoilta ne nyt näyttää, ei oo ihan sellaiset tasapitkät niin kuin tavallisesti. Sain vähän uutta ilmettä.
 Pitäisi varmaan värjätä uudelleen... edellisestä kerrasta on niin paljon aikaa, että pukkaa jo oikea väri kasvamaan esiin. kivan näköinen, kun puoleen väliin asti hiukset on tummanruskeat ja siitä alaspäin melkein blondit... o.O Vois värjätä vaikka tummiksi vaihteeksi...
When Remus Lupin rules the world all problems will be solved with chocolate.

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #100 : Elokuu 08, 2008, 17:14:29 »
Vaikka aiemmin sanoin, että jatkaisin hiusten värjäämistä punaiseksi, päätin uhmata tervettä järkeäni ja otin raitoja hiuksiini. Saattaa olla, että nuo raidat ovat ensimmäinen askel kohti vaaleatukkaisuutta.
Katsoo nyt mitä tästä kehittyy ja tarkkailen koko ajan hiusteni kuntoa. Jos alkaa näyttää siltä, että hiukset kärsivät liikaa, lopetan koko prosessin. Minulla on kyllä kaapissani punakuparin sävyinen hiusväri valmiina.

Hiukan epäselvä kuva, mutta tästä saa varmaan edes jonkinlaisen käsityksen lopputuloksesta.

Ja nyt kun kesäkin tuntuisi olevan jo ohi, voidaan alkaa jälleen miettiä hiusten kuntoa kesän jälkeen! Aurinko rasittaa hyvin paljon hiuksia ja etenkin hiusväriä jolloin sävyä vahvistavat hoitoaineet on otettava tehokäyttöön! Voisin suositella tässä erästä tuotetta joka on minusta ainakin niin oivallinen, että ei toista olekaan!
Hiuslatavani ovat varsin huonokuntoiset ja tämä tuote auttaa hoitamaan ja uusimaan latvoja. Se siis sulkee ja ennaltaehkäisee haarautuneita latvoja ja tosiaan auttaa hiuksia parantumaan. Sitä ei pestä pois ja tuote on muutenkin hyvin riittoisa! Pieni tippa sormenpäihin ja levitetään sitten.
Hintakin on kohdallaan, itse pulitin putelista n. 10e. Pelkästään parturi-kampaamoista saatavilla.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2008, 17:24:05 kirjoittanut Heli »
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #101 : Elokuu 09, 2008, 10:55:52 »
Kävin hetki sitten kampaajalla. Minun hiukseni olivat ihan yli lantion, mutta nyt ne ovat noin kainaloon. Minä en pidä ainakaan polkkatukasta, enkä lyhyistä hiuksista yleensäkään. Totuin niihin pitkiin :( mutta toivottavasti nämä kasvavat nopeasti... En kuitenkaan haluaisi ihan heti pidempiä hiuksia, koska laitoin hiuksiini oransseja raitoja (jotka muuten sopivat minulle tosi hyvin!) ja sitten se näyttäisi oudolta, että olisi ylhäällä raitoja, mutta alhaalla ei. Ne ovat sellaisia söpöjä pikkuraitoja ^^ Hiukseni ovat tällä hetkellä tosi nätit niiden raitojen takia, lyhyydestä en vain tykkää. :)

Kampaajalla ne hiukset kannattaa värjätä, koska siellä ne ovat ihan ammattilaisia. Minä olen aina halunnut siniset hiukset, voisi joskus värjätä. Toisaalta minulle sopisivat vähän punaruskeatkin, jne. :)
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Kaura

 • Molskahdus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • TYM
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #102 : Elokuu 09, 2008, 13:47:46 »
Mäkään en ollut uskaltanut käydä kampaajalla ennen kuin joskus viime keväänä. :D Ihmetelkää vain, mutta olen muutenkin niin outo.
Noh, kävin silloin siellä ja ihanat hiukset tuli. Piti sitten eilen käydä uudestaan kampaajalla, koska hiukset olivat jo kasvaneet ihan ulos mallistaan ja jakaus siirtynyt. Nyt nää on vielä lyhyemmät, olkapäille yltävät.
Entiedä meneekö tämä asian vierestä, mutta minä en varmaan koskaan värjää hiuksiani, tietysti sitten vanhana, kun tulee harmaita. Yksi syy siihen on, että eilenkin kun kävin kampaajalla niin huomasin, että minulle tulee ihan erivärisiä hiuksia sieltä alta. Aurinko tekee kepposiaan... Ja muutenkin tykkään omasta hiusteni väristä. Ja ajan mittaan minulle varmaan tulee mustat hiukset. :) Tietysti voisihan sitä raitoja ottaa. Ja sanon vielä sen, että luin jostain lehdestä, että kampaajalla värjääminen on ekologisempaa (kirjoitinkohan tuon nyt oikein?).
We watch the shows, we watch the stars
On videos for hours and hours...

Poissa Riekale

 • Kangaskaistale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Riekaleen kotisivut
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #103 : Elokuu 09, 2008, 14:13:43 »
Minä rakastan kampaajalla käyntiä. Ihanaa kun joku laittaa hiuksia. Ainut ongelma on rahapuoli, kun nuo tuppaa maksamaan melkoisesti. Jos kuitenkin laitan hiuksiin raitoja tai muuta vastaavaa, niin oi sitä ihanuutta kun väri pestään pois. Ihanan rentouttavaa kun kampaaja hieroo päätä samalla kun pesee väriä pois. Hyvä etten nukahda siihen. :) Nyt vaihteen vuoksi kävin eri kampaajalla kuin mitä yleensä käyn. Kivaa vaihtelua kampaukseen.

Poissa Greenmoon

 • Final Fantasy friikki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Bibi.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #104 : Elokuu 14, 2008, 19:37:27 »
Minä myöskin tunnustan rakastavani kampaaja käyntejä. KÄVIN TÄNÄÄN ^^. Ihanat hiukset tuli. Kivan lyhyet mitkä saa mainiosti pystyyn. Noniin.
Täällä näytetään olevan kauhean kriittisiä kotivärjäyksen kannalta. Pötyä. En ole ikinä värjännyt hiuksiani kampaajalla, koska se on niin perhanan kallista. 4lk ollessani värjäsin ensimmäisen kerran hiukseni - kotona. Äiti teki sen ja repi hiuksista ja koski korviin kun se taiteili. No hienothan niistä tuli eikä mitään läikkiä ympäriinsä eikä korvat punaisina ei ei ei. Siitä lähtien olen värjännyt koko ikäni itse hiukseni ja joka ikinen kerta on tullut juuri se väritulos minkä olen alunperinkin halunnut. (no, ehkä muutama harhahyppy mutta..) Pääni on ollut hyvin monen värinen. Esim. Punainen, tummanruskea, vaaleanruskea, blondi, mahonki.. Ja noita kaikkia hyvin monesti. Joo ja sen voin sanoa että siihen jää koukkuun. :)
Itse kannatan kotona värjäämistä, vaikka pidänkin kampaamoiden herkuista ^^
When there is will, there is a way

Upah -> Greenmoon

Surku

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #105 : Elokuu 17, 2008, 13:00:56 »
Rakastan kampaajalla käyntejä silloin, kun lopputulos on miellyttävä. Jouduimpas eräänkin kerran leikkelemään sitten kotona itse hiuksia, kun olin tyhmä ja en viitsinyt mainita, etten pitänyt lopputuloksesta viimeinen asiakas, ja halusin jo päästä pois.
No mutta sain loppuenlopuksi sellaiset otsahiukset jotka halusin. Omalla avustuksella siis.

Edellämainittu tapaus tapahtui joskus siinä talven-kevään tienoilla. Kävin sitten edesmenneen kesälomani alussa leikkuuttamassa hiuksia reilusti lyhyemmäksi (eri kampaajalla tietenkin) ja kerroksittain. En ehkä saanut hiuksia mitä olisin halunnut, mutta mitä se haittaa kun näistä tuli oikeastaan vielä paremmat n__n
Luultavasti tulen käyttämään tätä viimeisintä kampaaja löydöstä myös jatkossakin. Mikäli sille tulee tarve.

Värjyyttänyt olen sekä kotona että kampaajalla. Tokihan se värjäys kampaajalla on jotenkin paljon.. yleellisempää, kun ei ole korvat mustana ja päänahka hellänä (äiti the kotivärjäri ei ole se helliten hiuksiani käsittelevä) X'D Mutta useimmiten tulee kotona värjättyä.
Tuntuu vähän turhalta mennä tuhlaamaan rahaa kampaajalle, jos värjäyksen voi tehdä yhtä hyvin kotona. Varsinkin kun värjää yksiväriseksi.
En minä kyllä blondauksia, värinpoistoa tms. rupeisi kotioloissa tekemään. Mieluummin ammattilaisten käsiin.
Hiuksiani leikkausta varten en omieni tai muuten epä-ammattilaisen käsiin anna (lukuun ottamatta sitä edellä mainittua pakko-tapausta).

Yleisesti hiuksista/hiusväreistä vielä, että jos haluaisin nyt muunväriset hiukset kuin mustat, se olisi ehdottomasti joku punertava. Tumma-violetihtava tms. Olen kuitenkin kuullut sekä omin silmin nähnyt miten vaikea punaisesta (varsinkin siit oranssista) on vaikea päästä eroon (no mustakin on aina musta, varsinkin jos on värjännyt enemmän kuin muutaman kerran peräkkäin).
Ehkä joskus toisessa elämässä sitten 8'DD Ihonvärinikään ei ole omasta mielestäni se parhain mahdollinen punaiseen väriin, joten pysyttäköön tässä mustassa. Ja punaisia hiuksia on niin vaikea yhdistellä järkevästi mihinkään toisiin punertaviin sävyihin, niin että unohtakaamme minun kohdalla se punaisuus.

Möhmöh, kun kirjoitus tuntuu jotenkin tökittävän.

Poissa Lemmonleikko

 • Tom
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Soulshine!
  • Herra Hahmo
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #106 : Elokuu 17, 2008, 13:56:41 »
Minä taas olen alkanut inhoamaan parturissa käyntiä, oli lopputulos mikä tahansa. Ongelmathan alkoivat kesästä 2005, kun tein ekan kesän ihan oikeasti kovalla otteella töitä. Töistä lähdin vasta kun parturit oli jo menneet kiinni ja jokaisen viikonlopun olin poissa koko kaupungista. Alkukesästä siistin säntillinen sänkeni oli kerinnyt ryömimään korvannipukoihin asti ja pelmahteli tuulessa kuin kuivalannoite. Sitten en kuitenkaan jaksanut käydä parturissa palauttamassa rätvänääni alkutilaan, joten se sai jouluun asti kehittää omaa elämäänsä ihan rauhassa. Isähän siitä sitten rupesi känkyttämään ja vaati edes muotoilemaan sen jotenkin tai mieluummin leikkaamaan tyystin veke. Länttäsipä sitten tapaninpäivänä kouraan "ylimääräisen joululahjan" - lahjakortin parturiin. Näin siis varasin ajan heti pyhien päätyttyä ja nappasin mennessä mukaani kuvan isästä (jolta olen naamani perinyt) kesällä '71, viisitoistavuotiaana. Oli muuten isäukolla ilme, kun tuli töistä kotiin ja näki lärvini, jonka ylinen karvoitus oli nappiin '70-luvun alun muodin mukainen. Haluamani efekti oli saavutettu. Sitten jätin kuontaloni rauhaan jälleen.

Mutta sen jälkeen onkin ollut yhtä painajaista mennä leikeltäväksi sinne. Kaksi vai kolme kertaako olen joulukuun '05 jälkeen parturissa käynyt, ja joka kerran on ollut ihan hirveää. Rupeavat aina kyselemään, että millaista olen ajatellut - mutta kun enhän minä ajattele mitään! Seuraavaksi saapi puskea tuskanhikeä, kun rupeavat kutaleet tunkemaan nenän alle jotain hiivatin kataloogeja missä on irvinaamoja typerän näköisin letein! Millään ei uppoa saksikansan kalloihin, että sitä karvaklönttiä tarvitsee vain sen verran käsitellä, että olisi jotenkuten tasamittainen eikä sojottaisi ihan joka suuntaan. Kun en minä enää parturissa käy kuin hautajaisten tai muiden kekkereiden alla, viimeksi ennen omia yo-juhliani (sinne menin muuten suoraan töistä juuri ennen puljun sulkemista... neidillä taisi olla hauskaa, kun tällainenkin fleda on kyllästynyt umpiharmaaksi betonipölystä, jota sillankannen hiominen runsaasti tuottaa), kun ihan kohteliaisuudesta ihmisiä kohtaan voisi yrittää vaikuttaa siistiltä. Itsellenihän on se ja sama, miltä tuo roikka näyttää. Enhän minä sitä itse katsele. Se vain on kiva kun se on pitkä ja elää ilmanpaineen ja -kosteuden ja tuulen mukaan ja suojaa niskaa palamasta kesäisin ja lämmittää korvia talvisin ja soittopuuhissa liehuskelee ylös ja alas ja ympäri hei. Ja raksapiireissä kaikilta vanhoilta kurtuilta kuulee kehittäviä kommentteja - ennätyksellisimmillään yksi muurari ehti jo vosuttelemaankin minua tuon loimen kanssa. Jos joku, niin se on huvittavaa.
"You don't have to be black to be a nigger. Being born penniless also makes you an outlaw." -Ronnie van Zant
         Row, row, row thy boat gently down the stream. Oh Charon, hast thou ever know'd that Death is but a dream?
Hyviä emme ole, pahoiksi emme halua tulla - olkaamme siis rumia!

Agamemnon

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #107 : Elokuu 17, 2008, 14:09:27 »
En pidä partureista, he eivät osaa leikata hiuksia miten pyydetään. Jos lähtisin nyt suhteellisen pitkieni hiuksieni kanssa parturiin ja sanoisin "siisti vain hiukan", niin parturi luultavasti leikkaisi sen 8cm pois, niin kuin viimeksi.

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #108 : Elokuu 17, 2008, 17:30:19 »
Ja vinkkejä etuhiusten suorana pitämiseen ilman suoristusrautaa otetaan vastaan.

Mulla on sama ongelma! Olen yrittänyt väsätä jotain..

Ikuisuusongelma, tuttu täälläkin päin :) Ärsyttää kun etuhiukset menevät niin huonoon kuntoon, kun ne pitää joka pesun jälkeen suoristaa (kun eivät edes pysy taakse vedettyinä ilman suoristamista tai julmettua kasaa lakkaa ja muotovaahtoa) mutta jos niitä taas ei suorista, ne sojottavat jokaiseen ilmansuuntaan. Ärsyttää. Pitikin mennä leikkaamaan otsahiukset... Sivuotsatukan saa tosin pidettyä melkein suorana niin että vetää sen sivuun pinneillä ja antaa kuivua siinä. Ainakin joskus.

Minä en tykkää käydä kampaajalla. Itse asiassa kampaajakokemuksia minulta löytyy tasan kolme - viisivuotiaana leikkautin hiukseni melkein lyhyiksi, kahdeksanvuotiaana kävin tasoittamassa ja 14-vuotiaana leikkasin normaaliotsatukasta sivuotsatukan. Muuten äitini on hoidellut latvojen tasauksen ja värjäilemisen, itse olen ohennellut näitä ja muutenkin trimmaillut enkä vielä toistaiseksi ole aiheuttanut kovin suuria katastrofeja tai ylipäätään löytänyt mitään sellaista juttua, jonka joku kampaaja olisi osannut tehdä paremmin kuin minä itse. Tai no... Jokatapauksessa säästyy sekä rahaa että vaivaa. Kampaajalla käymisessä muutenkin vihaan eniten sitä että kun en kuitenkaan osaa sanallisesti selittää mitä tahdon hiuksilleni tehtävän, ja kampaajillehan tunnetusti pitää selittää kaikki niin hemmetin tarkasti ettei niille yksinkertaisesti jää tilaisuutta käsittää väärin. Ja muutenkin, kampaajatuolissa pitäisi olla jotenkin hirveän sosiaalinen ja kuunnella kun kampaaja puhuu p*skaa ja siihen pitäisi sitten jotain vastata.
Niin ja kampaajalla värjääminen. Siihen en ikinä rupeaisi - mikään ei olisi niin tuskaa kuin istua siellä ja odottaa se värin vaikutusaika. Kotonakin saa ihan hyviä tuloksia aikaan. Oikeastaan kampaajat on aika turhia :) Ainoa tilanne, missä voisin kuvitella käyttäväni niitä olisi, jos esimerkiksi olisin menossa naimisiin tai jotain ja tahtoisin jonkun hienon kampauksen. Mutta leikkauttamaan hiuksiani kampaajille en ole ihan heti menossa.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #109 : Elokuu 18, 2008, 15:30:00 »
Lainaus käyttäjältä: Asolian
Kampaajalla käymisessä muutenkin vihaan eniten sitä että kun en kuitenkaan osaa sanallisesti selittää mitä tahdon hiuksilleni tehtävän, ja kampaajillehan tunnetusti pitää selittää kaikki niin hemmetin tarkasti ettei niille yksinkertaisesti jää tilaisuutta käsittää väärin. Ja muutenkin, kampaajatuolissa pitäisi olla jotenkin hirveän sosiaalinen ja kuunnella kun kampaaja puhuu p*skaa ja siihen pitäisi sitten jotain vastata.

Itse olen samaa mieltä. En osaa selittää mitään, en siis mitään niin kuten 'nään' sen mielessäni. Leikkaisin muuten itse mutta en oikein luota taitoihini leikata hiuksiani takaa..
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #110 : Elokuu 18, 2008, 15:56:24 »
Tuossa viime huhtikuussa kävin elämäni ensimmäistä kertaa kampaajalla. Pitkät hiukseni leikkautuin lyhyiksi ja olin lopputulokseen todella tyytyväinen, koska niistä tuli juuri sellaiset kun halusin. Tässä on sitten tullut elettyä lyhythiuksisena siitä asti, mitä nyt tällä hetkellä odotan, että pääsen uudelleen leikkauttamaan hiukseni, koska hiukseni ovat kasvaneet epämiellyttävän pitkiksi.

Värjäsinkin hiukseni itse ja aluksi olin tulokseen ihan mieltynyt, mutta sitten se pirun väri alkoi kulumaan ja katosi lopulta. Oli jonkinlainen violettiin taipuva ruskea tuo väri, mutta eipä ole enää. Ihan sama. Aikomuksenani on värjätä hiukseni seuraavaksi vaaleaksi, joten tiedossa tulee olemaan toivottavasti jollainlailla onnistunut värinpoisto a la minä itse. Kampaajalle kun en ala pulittamaan värjäyksestä sitä summaa mitä ne nyt sitten ikinä pyytävätkään.

Lainaus käyttäjältä: Asolian
Kampaajalla käymisessä muutenkin vihaan eniten sitä että kun en kuitenkaan osaa sanallisesti selittää mitä tahdon hiuksilleni tehtävän, ja kampaajillehan tunnetusti pitää selittää kaikki niin hemmetin tarkasti ettei niille yksinkertaisesti jää tilaisuutta käsittää väärin. Ja muutenkin, kampaajatuolissa pitäisi olla jotenkin hirveän sosiaalinen ja kuunnella kun kampaaja puhuu p*skaa ja siihen pitäisi sitten jotain vastata.

Minä toivon, että se kampaaja, jolla minä kävin ja jolle olen menossa uudestaan, jollainlailla edes muistaisi miten leikkasi nämä hiukseni. Mallin kun aion pitää jokseekin samanlaisena, pari pientä muutosta tosin tahtoisin. Joten toivon osaavani selittää, koska viimeksi minulla oli kuva mukanani... :D
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Surku

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #111 : Elokuu 18, 2008, 16:03:53 »
Lainaus käyttäjältä: Asolian
Kampaajalla käymisessä muutenkin vihaan eniten sitä että kun en kuitenkaan osaa sanallisesti selittää mitä tahdon hiuksilleni tehtävän, ja kampaajillehan tunnetusti pitää selittää kaikki niin hemmetin tarkasti ettei niille yksinkertaisesti jää tilaisuutta käsittää väärin. ... .

Itse olen samaa mieltä. En osaa selittää mitään, en siis mitään niin kuten 'nään' sen mielessäni. Leikkaisin muuten itse mutta en oikein luota taitoihini leikata hiuksiani takaa..

Kannattaa aina ottaa edes jonkintasoinen kuva mukaan. Niin minä ainakin itse teen, olen niin huono sönkkäämäänselittämään 8D
Voihan sitä toki olla, että juuri sellaista hiusmallia jonka haluaisit, ei vain yksinkertaisesti löydy heti päälisin puolin netistä/kirjoista/yms. hakemalla.
Toisaalta kumpi on parempi, vähän suurempi netinkaivelu ja onnistunut leikkaus vai epäonnistunut leikkaus jonka kanssa joutuu elämään ainakin jonkin aikaa?
Ainahan on kuitenkin olemassa se riski, että kuvasta huolimatta, hiuksista ei vain tule halutun kaltaisia. Jotkin hiusmallit voivat olla joko liian suoria omille hiuksillesi/paksummalle hiukselle tarkoitettuja/tms. ettei sen tekeminen ole fyysisesti mahdollista. Onhan toki hiuslisäkkeitä ym. härpäkettä, jolla saa paksumpaa hiusta, mikäli sille on tarvetta. Tupeeraustakin kannattaa kokeilla.

Jokatapauksessa kuva on ehdoton lisävaruste minulle, kun kampaajalle menen. Samahan pätee myös hiusväreihin. Helpompaa näyttää kuvasta, että "tämän tyyppisen värin haluasin", kuin alkaa selittämään "sellaisen vaaleanruskean punertava. Ei liian vaalea vaan sellainen vaaleahko. Ja sitten...".

Aa no vielä se, että jos edes minkäänmoisesti voit sen ajatustesi hiukset toteuttaa paperille, niin ehdottomasti kannattaa yrittää. Tuskin nyt ketään kampaajaa kiinnostaa millaiset piirtäjän taidot kenelläkin on, vaan se, millaiset hiukset asiakas haluaa.

// puolipro
No tuo on sitten kyllä toinen juttu. Son kyllä oikeasti jännään, miten helposti hiuksensa saa lyhentymään liikaa.
Pitäisi kai sanoa, että vain sentti pois, niin hyvässä lykyssä saattaisi saada ne haluamansa 3 cm. 8'D
Tästä ei kyllä luultavasti ollut mitään hyötyä sinulle, mutta tuota~ ^^'
« Viimeksi muokattu: Elokuu 18, 2008, 17:17:34 kirjoittanut Surku »

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #112 : Elokuu 18, 2008, 16:11:51 »
Surku, olen kokeillut kyllä kuvan ottamista mukaan, mutta vaikka haluaisin vain 3cm pois, kampaaja saattaa ottaa 6cm. Ja en käytä kuvaa sen takia, koska hiukseni ovat luonnollisesti kihartuvat, joten en voi ottaa minkään näköistä kuvaa minkä haluaisin, sillä en haluaisi kihartuvia hiuksia:D Vaikea selitys, tiedän.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Scheidaaja

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #113 : Elokuu 31, 2008, 18:56:03 »
Kampaajalle olen menossa ensi viikolla. Hiukset on leikattu viimeksi kesäkuun alussa rippijuhlia varten ja otsatukka alkaa ahdistella jo nenänpäätä. Luokkakuvaa varten olisi mukava saada silmätkin esille. Ajattelin tosiaan vain vähän lyhentää otsista ja tasauttaa latvat, koitan kovasti kasvattaa lettiäni. Olen pitänyt jo neljä vuotta yllä vaihtelevan ylipitkää niskapituutta ja nyt olisi mukava kokeilla vaihteeksi kunnon kasarielovena-lookia. Yhtenä osatekijänä tähän päätökseen on myös veljieni kadehdittavan upeat vaaleat heviletit ja mustasukkaisuus hävitystä suvun kultakutrin asemasta.   
Pikaisen wannabe-suoristamisen jälkeen totesin hiuksteni ylettävän jo hartioille, mutta ilmavassa, vähän kerrostetusti leikatussa ja luonnonkiharassa tilassa tätä ei huomaakaan. Nopeastihan nuo kasvavat, arviolta 7 senttiä viime leikkauksesta, kymmenkunta lisää tuohon talven aikaan ehkä saisi.

Sirusho

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #114 : Elokuu 31, 2008, 19:07:01 »
Itse käyn vähän välija kampaajalla leikkauttamassa ja värjäyttämässä, koska kaverini on kaampaaja. Yleensä vain leikkautan hieman huonoja latvoja pois ja värjäytän. Tämän huvin hinnaksi tulee yleensä 61€.

Olin tuossa taannoin kuitenkin Bulgariassa jossa teetin hiustenpidennyksen. Nyt odotan kuumeisesti kampaajalle pääsyä, jotta hän voisi leikata hiuksiani hieman muotoon ja värjätä sillä näissä hiuksissa ei tunnu mikään kaupan väri pysyvän. Pidennyksissä kyllä pysyy, mutta ei omissa hiuksissani. Normaalisti kyllä pysyy.

Yleensä ennen kampaajalle menoa olen miettinyt hyvin tarkaan minkälaiset hiukset haluan ja olen selaillun netin joka nurkkaa myöten, että löytäisin sopivan hiusmallin. Nyt, kun minulla on pitkät hiukset on vaihtoehtoja enemmän ja olen kuin lapsi karkkikaupassa.

Surku

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #115 : Elokuu 31, 2008, 19:13:30 »
Tuli tuosta Scheidaajan viestistä mieleen, että onko muillakin jokin pakottava tarve värjätä/leikata hiuksen ennen koulukuvausta?
Itselläni tuo pakko-tarve on ainakin värjäyksessä. Oma värini kun on alkanut vuosien mittaan näyttää yhä enemmän pelottavan vaalealta '_' Omasta mielestäni minulla on ruskeat hiukset, tai ainakin vaalean ruskeat, mutta nyt varsinkin nämä pikku hiukset (8''D Tarkoitan siis näitä.. En "pulisonkeja" vaan näitä joitakin ^^') ovat miltein blondit. Aamuisin olen tämän huomannut. Päivää myöten sitten tummenevat.
Pitää ehkä vain todeta, että hiuksillani on oma elämä..
Hmm.. Mistäs minä tämän vaaleus asian sain puheeksi.. Niin siis, koska hiukseni ovat värjättynä mustat ja oma väri vaaleampi, ei ole kivaa jos luokkakuvassa hiukset ns. leijuu XD
Toisaalta ei ole kivaa, jos puolet naamasta on siinä mustan värin peitossa.. Muutamaa päivää ennen kuvausta ainakin itse värjäilen, että nämä huti-värjäykset saisi poistettua parhaimman mukaan.

[off]Milloinhan me saadaan koulukuvat? '_' Odotan pelolla...[/off]

Sirusho

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #116 : Elokuu 31, 2008, 19:16:47 »
Tuli tuosta Scheidaajan viestistä mieleen, että onko muillakin jokin pakottava tarve värjätä/leikata hiuksen ennen koulukuvausta?

Itselläni ei ollut koulukuvaa varten vaan ajokorttia. Ajokorttini saaminen siirtyi parilla kuukaudella, koska minun oli pakko mennä kampaajalle leikkauttaan ja värjäämään hiukseni ennen kuin menisin valokuvauttamaan itseni. Tulihan siitä sitten mieleinen kuka mitä en aio kakkosvaiheen jälkeen vaihtaa.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #117 : Lokakuu 02, 2008, 16:13:19 »
Onko kukaan lukenut uusimman Demin hiustenpesu vinkki hommelia? Todella kiva, sain itse ihanat pörröiset ja ilmavat hiukset kun pesin ohjeiden mukaan :D
Tietämättömille; ei ole mikään erikoisohje hiustenpesuun, vaan hieman erilainen kuin perus; huuhtelu-shampoo-huuhtelu-hoitoaine-(huuhtelu).
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Sirusho

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #118 : Lokakuu 02, 2008, 22:58:39 »
Saako tuon hiustenpesuohjeen netistä? Vai voiko joku olla ystävällinen ja lähettää sen mulle. *anova katse* En pääse käsiks demiin, kun en asu Suomessa.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #119 : Lokakuu 03, 2008, 15:30:29 »
Saako tuon hiustenpesuohjeen netistä? Vai voiko joku olla ystävällinen ja lähettää sen mulle. *anova katse* En pääse käsiks demiin, kun en asu Suomessa.

Jossain vaiheessa voin kopsata ohjeen tänne jos se nyt on luvallista kun laittaa lähteen?, mutta tällä hetkellä en pysty sitä lehdestä katsomaan.

Ulkomuistista jonkunnäköinen (ja melkopaljon yksinkertaisempi);
1. Kastele hiukset kokonaan.
2. Levitä shampoota hiustyypin mukaan n. teelusikallinen ja hiero sormenpäillä.
3. Tässä vaiheessa yleensä huuhtelet, mutta nyt jatka pääsi hieromista sormenpäillä. (sitten oli jtn. en muista)
4. Huuhtele tarkasti viileällä vedellä.
5. Levitä hoitoaine ohjeen mukaan halutessa.

Sitten oli neuvoja;

Vältä
- Lämmintä vettä
- Kämmenillä pesemistä
- Riuhtomista ym. hiusten vahingoittamista

Suosi
- Kädenlämpöistä tai viileämpää vettä
- Sormenpäillä peseminen
- Taputtelu
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Heli

 • Luihu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #120 : Lokakuu 04, 2008, 13:39:53 »
Ylllä olevat ohjeet eivät juurikaan poikkea normaalista hiustenpesu rutiinistani, mutta kokeilin tuota viileällä vedellä pesemistä. Saa nyt nähdä mitä tapahtuu, kun tukka on kuiva.

Tuohon listaan voisi lisätä vielä sen, että hiukset pitäisi pestä mahdollisimman alhaisella paineella. Sanotaankohan se noin? Siis, että hana ei ole kovalla. Mahdollisimman pienellä. Itse luin tuon joskus jostain. Ehkä Kauneudesta ja Terveydestä?
"That boy’s soul is not yet so damaged,” said Dumbledore. “I would not have it ripped apart on my account.”
“And my soul, Dumbledore? Mine?”

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #121 : Lokakuu 04, 2008, 15:23:23 »
Kävin eilen kampaajalla kun siskoni lähestulkoon pakotti minut. (Joo en meinaa oikein saada itse mitään aikaiseksi). Katselin hiuksiani ja tulin siihen tulokseen että näille kyllä pitäisi tehdä jotakin, siskoni sattui tulemaan samaan aikaan kotiin ja totesi että : "Aika hirveet nuo hiukset". Naureskelin että  näin on.  Viime leikkauksesta on yli puolivuotta (jos ei enemmänkin) aikaa ja sen jälkeen en ole tehnyt mitään muuta kuin napsinut välillä etuhiuksiani lyhyemmäksi. Hiuspehkossani ei siis ollut mitään mallia ja koska omistan paksut hiukset niin kieltämättä kyseisnen kuontalo ei ehkä ihan minulle sopinut. Olen jo pitkään hamuillut lempnäyttelijäni Alison Sweeneyn hiuksia ja ajattelin että leikkautan samanlaiset. Eli kevennystä reippaasti hiuksiin ja latvoista pois. Oli pakko mennä kampaajalle ilman kuvaa kun en saanut tulostettua kuvaa.

Hiukset onnistuivat kyllä harvinaisen hyvin, olin oikeasti todella yllättynyt että sain niistä kerrankin jopa sellaiset kun halusin. Yleensä joku asia menee pieleen ja yleensä se on se, että pituudesta lähtee liikaa pois. Käyn aina samalla kampaajalla mutta kampaaja ei ole aina ollut sama, nyt painoin kampaajani nimen mieleeni ja aijon jatkossani ottaa hänet kampaajakseni. Olen todella tyytyväinen, ihanan ilmavat ja kevyet hiukset :)
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #122 : Lokakuu 04, 2008, 15:57:15 »
Kävin kampaajalla elokuun alussa (joo, onhan siitä aika kauan jo). Näistä tuli aika kivat, vähän kerroksittain takaa ja sivuotsis (tiedän, tosi omaperäistä, mutta kun tämä oikeasti sopii minulle). Otsis näyttää varsinkin kivalta, en halunnut sellaista perusotsista, joten sivuttain sitten. Ainoa ongelma on, että sen alle tulee helposti näppylöitä. Sehän ei haittaa ulkonäön kannalta, mutta inhottavaa kuitenkin.

Nyt minua melkein jo harmittaa, että menin leikkaamaan lyhyeksi... Tekee taas mieli kasvattaa pitkät hiukset. Tietääkö joku, voiko kasvattaa pitkät hiukset ilman kerroksittain leikkaamista, vaikka on sivuotsis, vai näyttääkö se ihan idioottimaiselta? Epäselvästi selitetty :D

Marraskuun alussa olen menossa taas kampaajalle, kun hiukset alkaa näyttää jo melko epäsiisteiltä. Ajattelin leikata vähän enemmän kerroksittain, vähän lyhemmäksi ja korjailla sivuotsista. :)

~Valkovuokko

//Mulla on aika ohuet hiukset. Ne on nyt kyllä alkanut paksuuntua aika reilusti. x)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 04, 2008, 18:20:52 kirjoittanut Valkovuokko »
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #123 : Lokakuu 04, 2008, 17:06:02 »
Tekee taas mieli kasvattaa pitkät hiukset. Tietääkö joku, voiko kasvattaa pitkät hiukset ilman kerroksittain leikkaamista, vaikka on sivuotsis, vai näyttääkö se ihan idioottimaiselta? Epäselvästi selitetty :D

No mä juuri yritin tota, kun sain yhtäkkiä jonkun vimman että pakko olla paksut hiukset enkä halunnut kerroksittain leikkausta. Kyllähän se toimi niin kauan kunnes kaikki hiukset olivat samanpituisia, minulle ei ainakaan sopinut tuollainen "malliton" hiustyyli jossa kaikki hiukset olivat yhtä pitkiä ja sivuotsis. Mun päässä se näytti raskaalta ja sivuotsis vähän siltä kuin se ei kuuluisi ollenkaan mukaan. En tiedä kuinka paksut hiukset sinulla on että riippuu varmaan ihan siitäkin, näyttääkö se hyvältä vai ei:)
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Kutale

 • live like horses
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • last.fm
 • Pottermore: WolfEcho8
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #124 : Lokakuu 04, 2008, 18:28:44 »
Olen nyt reilun vuoden kasvattanut hiuksia ja käynyt kampaajalla mahdollisimman harvoin.
Kesällä tuli kauhea hinku saada kerrostetut hiukset, tai edes latvoja vähän epätasaisemmiksi, etteivät ne mene sillain ihan viivasuorasti. Jos tajuatte. Niimpä sitten yritin kampaajalle jotain tuontapaista selittää, mutta tuloksena oli ihan samanlaiset hiukset kuin ennenkin. Sen kesäkuun jälkeen en ole käynyt ollenkaan, ja nyt jostain syystä latvat näyttävätkin vähän vähemmän viivasuorilta. Pitäisi varmaan kuitenkin mennä leikkauttamaan huonot latvat pois, mutta kun en uskalla! Se kuitenkin leikkaa kymmenen senttiä, vaikka sanoo leikkaavansa kolme.

Ainoa huomattava (kun omasta mielestäni nuo latvatkaan eivät ole hirveän  huonossa kunnossa) haitta kampaajallakäymättömyydessä on se, että otsis on kasvanut vähän turhan pitkäksi. Olen kyllä itse jossain vaiheessa sitä leikellyt, mutta nyt en osaa päättää kasvattaisinko sen pois. Eli hyvin ristiriitaista taas vaihteeksi! Kun toisaalta näytän korkeaotsaisena aika tyhmältä ilman otsista, mutta voisihan sitä pitää pitkänä vähän roikkuvasti pinnillä kiinni niin, että se peittäisi otsan. Äh, olen huono selittämään.

Asiasta toiseen. Ennen mulla oli melko ohuet hiukset, mutta nyt ne onneksi ovat paksuuntuneet. Omasta mielestäni ne olisivat ihan sopivan paksut pitkinäkin pidettäviksi, eivät siis niin paksut, että en jaksaisi hoitaa niitä. Olen vaan alkanut pelätä että ne muuttuvat kihariksi. Ei siis kiharissa mitään vikaa ole, mutta en vaan kestä äidin ilkkumista. :D

Toivon hartaasti, että joku tajusi selityksestäni jotain.
imagine none of this is real

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #125 : Lokakuu 05, 2008, 18:46:11 »
Käyn nykyään hävettävän harvoin kampaajalla. Viime kerta oli helmikuussa. Nyt voisin kyllä mennä sinne ihan riemumielin. Kun vain saisin aikaiseksi. Olen sen suhteen aika saamaton. Etenkin kun nyt olen muuttanut. Täytyisi suorittaa hieman kyselyjä, että minne kannattaa mennä.
Osaako joku täällä muuten kertoa jonkun suhteellisen edullisen, mutta hyvän kampaamon sijainnin Tampereella?

Minulla on erittäin huonoja kokemuksia aiheeseen liittyen. Ennen jouduin käymään sellaisessa paikassa, jonne ei ollut lainkaan ajanvarausta ja usein koko päivähän siinä sitten meni. Pelätessä, kenen kynsiin joutuu. Paikassa oli nimittäin viisi kampaajaa, joista yksi taiteili kaikkien hiukset koneella ja jokaikinen siitä tuolista noussut sai samanlaisen hiustyylin. Viimeinen kokemus paikasta oli laatikko. Minulla oli vielä vuosi sitten kirkkaanpunainen kanan takapuoli, jota sitten menin hieman korjailemaan ylikasvamisen vuoksi. Lopputulos siltä kerralta oli sellainen, että miltei itkin. Rouva leikkasi hiukseni sivuilta tasamittaisiksi ja pituutta niillä oli juuri ja juuri korvien yli. Takaa hän vain pyöristeli ja kevensi hiuksiani sanomansa mukaan ja hirveältä näytti. Niin hirveältä, että seuraavalla viikolla minulla oli uusi aika erääseen toiseen paikkaan.

Kerran kävin entisen asuinkyläni "keskustan" kampaamossa, koska halusin kasvattaa hiuksiani hieman ja sanoin sitten hieman liian ympäripyöreästi, että tahdon kampauksen, joka ei hiusten kasvaessa ala heti näyttämään hirveältä. Poistuin paikalta poru kurkussa vanha kunnon polkkatukka päässäni ja voin kertoa, että se ei sopinut minulle pätkääkään.

Nyt kauan aikaa näiden tapausten jälkeen minulla on jälleen ylikasvanut look, joka kaipaisi kipeästi saksia. Otsatukkani on jo nenänpään kohdalla ja hiukset reilusti yli olkapäiden. Ongelma on se, että en tiedä mitä haluan seuraavaksi, mutta en aio kävellä sisään yhdestäkään kampaamon ovesta ennen kuin minulla on se selvillä. Muuten sanon vain joo joo kampaajan ehdotuksille eikä jälki ole lainkaan mieleeni. Ja saksia en omiin kätösiini ota, sillä on vielä tuoreessa muistissa kuinka kerran yritin hieman "siistiä" kampaustani.
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #126 : Lokakuu 09, 2008, 20:44:18 »
Pitäisi taas mennä kampaajalle, tukka alkaa riistäytyä käsistä! Hiukseni ovat, kuten muistaakseni olen aikaisemminkin tässä topsussa ilmaissut, varsin paksut ja ne kaipaavat ajoittain tiettyä trimmausta. Varsinkin kevennykset tulevat aina tarpeeseen. Se, ettei päänahkani saa kunnolla ilmaa, on jo pitkään ollut ongelmana, ja ihan jo sen takia yritän käydä vähän säännöllisemmin parturilla. Nyt tuo vino otsiskin on kasvanut sellaisiin mittoihin, ettei näytä enää kovin hyvältä. Korjailu olisi siis tarpeen. Ajattelin kasvattaa jonkinlaisen "takatukan" niin, että hiukset tulevat periaatteessa oikealle olkapäälle ja muuten tukka olisi kohtuu lyhyt. Varsinaista pitkää tukkaa en viitsi kasvattaa, ei sovi minun naamaani. 
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

vingvi

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #127 : Lokakuu 17, 2008, 14:46:25 »
Viimeksi kävin kampaajalla elokuun ekalla viikolla ennen koulun alkua. Siitä ovat hiukseni jo kasvaneet kovasti, joten meinasin nyt syyslomalla taas käydä kampaajalla.. Tiedättekö näyttääkö ihan hölmöltä jos leikkaa otsikset sillälailla kummaltakin puolelta vinoon? (en tiedä ymmärsittekö mutta yrittäkää). Minulla on nyt kerroksittain leikatut hiukset ja meinasin leikata nämä vinoon leikatut otsikseni sillälailla hienosti niinkuin jo selitin mutta en voi olla varma miltä se näyttää joten pyytäisin apua.

En ole ikinä ottanut mitään kuvaa kampaamoon mukaan enkä oikeastaan edes tajunnut että niinkin voisi tehdä O_o. Yleensä selitän vain jotain ihan kummaa kampaajille ja he sitten tulkitsevat sitä mielensä mukaan. Yleensä olen kyllä ollut tyytyväinen tulokseen. Tai siis siitä pitäen kun äitini ei enää määrännyt minulle sitä kamalaa polkkatukkaa.. Yh.. Mutta siitä sitten onkin jo seitsemän vuotta :) ja ikuisia polkka-traumoja jäikin..

« Viimeksi muokattu: Lokakuu 17, 2008, 14:51:12 kirjoittanut vingvi »

tiitelitaateli

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #128 : Lokakuu 20, 2008, 11:16:43 »
Mulla oli koko ikäni ollut ihan lyhyt, semmonen poikatukka, mutta joskus yläasteella 7 luokan jälkeen en käynyt parturissa leikkauttamassa sitä vaan annoin sen kasvaa. Nyt se ulottuu navan toiselle puolelle :D Siis jos selässä olisi napa samassa kohtaa kuin mahassakin hiukseni yletyisivät suunnilleen siihen kohtaan. Tänään aion mennä tilaamaan ajan parturille ja aion leikauttaa hiukseni taas lyhkäsiksi... Ei vain ole oikein tieota mallistal...

Emmuli

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #129 : Joulukuu 04, 2008, 09:06:38 »
No, onha se kampaamossa käynti kallista, mut ite käyn kerrran kahes/kolmes kuukaudessa. Suunnillee. Värjään ain ja sit leikkaan. Kotona vaan ain kuivaan föönil, ja laitan kiinnettä ja muotovaahtoo. muuta en liiemmin tee. Mun hiukset on ainaki ia hyvin kestäny värjäyksen, eikä oo menny elottoman näköisiksi.

Sonija

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #130 : Tammikuu 29, 2009, 18:11:49 »

En nyt ole ihan varma kuuluuko tämä tänne, mutta kuitenkin... ;)

Minulla on ollut pitkät hiukset aina. Sen jälkeen, kun ne neljävuotiaana kasvoi pitkiksi, ne on aina olleet pitkät, eli yhtä kuin yli olkapäiden. Kertaakaan en ole värjännyt, yhden ainoan kerran otin raitoja poistamalla oman värin hiuksista kokonaan. Ja nyt mulla sitten olisi huomenna parturi, ja haluaisin lyhyet hiukset. En mitään polkkatukkaa, vaan oikeasti lyhyet, siis ns. "poikien" hiukset. Paitsi että otsatukan jättäisin pitkäksi.

Mä olen aika tosi pitkä ja (aika) hoikka (lukuun ottamatta onnellisen näkymätöntä pikku pömppömasua, joka on viimeaikoina jatkuvasti pienentynyt), ja mun hartiat ei ole mitkään älykapeat eikä älyleveätkään... Kannattaako mun leikata hiukset lyhyiksi? näytänkö minä joltain pumpulipuikolta sen jälkeen?

Mun tekee ihan älyttömästi mieli päästä mokomista hapsista eroon... Ajattelin vielä kysyä kampaajalta, mutta lähtökohtana on (heh heh) että ne lähtee veke. Sen jälkeen pitää vissiin käydä kampaajalla (tai parturilla) useammin kuin pitkien hiusten kanssa, jos tahtoo pitää kutrit kuosissa. Onko näin? Mitä mä teen mun hiuksille?


Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #131 : Helmikuu 01, 2009, 15:43:10 »
Lainaus
Kannattaako mun leikata hiukset lyhyiksi? näytänkö minä joltain pumpulipuikolta sen jälkeen?

Tätä on vähän ulkopuolisen vaikea sanoa, kun ei olla nähty :) Itsekkin olen todella pitkä naiseksi, yli 180cm ja aika hoikka ja itselleni en voisi kuvitella ihan lyhyttä tukkaa, sillä pääni on sellainen kapea ja "pitkä" :D siis ei sellainen pyörä, vaan hieman suippo. Mutta luulisin, että hoikkaan ja pitkään rakenteeseen sopii varmasti lyhyt tukka, esim. Keira Knightleyllä on pitkähkö ja hän ei mielestäni ole näyttänyt koskaan pumpulipuikolta:) Kerro sitten mitä pidit tuloksesta, kun olet jo varmaan käynyt siellä kampaajalla :D

Itse en ole koskaan värjännyt hiuksia, tai no pikemminkään saanut, vaikka olen jo kohta 17 vuotta. Syynä tähän on luonnostaan punaiset hiukset, jotka menisin tietysti pilaamaan värjäämällä. Ei minulla ole koskaan hinku ollut värjätä koko päätä, tai ei ainakaan enää. Raitoja olen laittanut hieman, mutta ne eivät ole koskaan oikeen näkynyt, hiukseni jostain syystä hylkivät ikään kuin hiusväriä, en tiedä yhtään mistä se johtuu.

Olen ajatellut etä kävisin kampaajalla tässä piakoin, jos vaan saan äidiltä hieman sponsoria. Olisi ajatuksena leikata sivuottarit tai ihan suorat. Molempia ollaan kokeiltu ja olen saanut kasvatettua ne viimeinkin pois, mutta olen tylsän näköinen ilman kumpaakaan :D taidan varmaan leikata sivulle, silloin ne saa aina nopeammin pois, jos kyllästyy. Toinen ajatus olisi, jos vain saan, niin värjätä alta hiukset tummanruskeiksi, myös etuhiuksien alta. Silloin hiuksiini tulisi edes jonkinlaista muutosta, mitään selvää ei ole näkynyt lähes 17 vuoteen. Ehkä värikin näkyisi, jos värjäisi suuremman alan kerrallaan. Kerroksittain leikkaan nykyään ehdottomasti, sillä hiukseni ovat niin paksut että ne näyttävät hyvin raskailta ilman kerrostusta :)

Tässä on jo pitkä elämänkerta hiuksistani :) pitää katsoa minkälaiseen lopputulokseen päädyn, sitten kun joskus pääsen kampaajalle.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #132 : Helmikuu 02, 2009, 14:32:04 »
Kannattaako mun leikata hiukset lyhyiksi? näytänkö minä joltain pumpulipuikolta sen jälkeen?

Mitä minä olen ihmisiä tarkkaillut, ei se, sopiiko lyhyt vai pitkä tukka riipu niinkään siitä, onko pitkä vai ei (tai hoikka vai pyöreä), vaan pikemminkin kasvojen muodosta ja kasvoista yleensä. Sopusuhtaisuuden nimissä pitkillä ja hoikilla ihmisillä on kuitenkin yleensä myös sirot kasvot, ja juuri sellaisiin lyhyt tukka sopii. Toisin kuin Posityyhtynen, olen sitä mieltä, että lyhyt tukka sopii juuri myös kapeille ja pitkille kasvoille, koska usein pitkät hiukset voivat vain pidentää kasvoja entisestään, kun taas lyhyt voi luoda vastaista vaikutelmaa. Tietysti kaikki riippuu leikkauksesta. Lyhyissä hiuksissa hyvä leikkaus on aina äärimmäisen tärkeä.

Sen jälkeen pitää vissiin käydä kampaajalla (tai parturilla) useammin kuin pitkien hiusten kanssa, jos tahtoo pitää kutrit kuosissa. Onko näin?

Lyhyet hiukset kyllä tuottaa paljon enemmän töitä. Itse joudun käymään kerran kuussa hiustenleikkuussa. Tosin minulla on hyvin paksut hiukset ja useiten vaivaa tuottaa juuri liiallinen kasvu tuuheussuuntaan, ei niinkään pituussuuntaan. Lyhyet hiukset kasvavat kuitenkin hyvin nopeasti ulos mallista, ja ainakin minun on pakko käyttää päivittäin muotoilutuotteita, jotta hiuksista saisi aikaan mitään järkevää. Ylimääräisestä vaivasta huolimatta lyhyet hiukset ovat kuitenkin mielestäni kivat. Onhan niistä sitten vähemmän vaivaa mm. pestessä, urheillessa ja kuumilla ilmoilla, ja ne ovat usein muuntautumiskykyisemmät kuin pitkät. 
-Non unde possim sed unde volo-

Sonija

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #133 : Helmikuu 04, 2009, 20:25:08 »

Lainaus
Kerro sitten mitä pidit tuloksesta, kun olet jo varmaan käynyt siellä kampaajalla :D

:) No joo, ei se suostumut leikkaamaan mun hiuksia ihan lyhyiksi niin pienen harkinnan jälkeen. Mutta mulla on nyt kuitenkin sellanen lyhyt polkkamalli (tai sinnepäin), mikä on jo ihan erinäköinen kuin mitä se ennen oli, elikkäs olen tyytyväinen. Pidän kyllä vielä mielessä sen ne lyhyetkin hiukset, vieläkin vähän kutkuttaisi leikata... Ehkä ensi kerralla sitten. ;D

Poissa Laku

 • paperisydän
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Laku's life
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #134 : Helmikuu 08, 2009, 21:41:02 »
Mä haluaisin pitkät hiukset. Hiukseni olivat n. puoleen selkään, mutta leikkasin vajaat kymmenen senttiä pois viime viikolla. Ensimmäistä kertaa uskaltauduin leikkaamaan myös hiukseni hiukan kerroksittain.Tai siis latvoissa on nyt oikein yksi kerros. Hehe. Latvat olivat aivan kamalassa kunnossa ennen kun menin parturiin, siksi hiuksia lähti niin paljon. Ja harrastuksessani ne ovat lähinnä vain tiellä, kun pitäisi saada niskasta kiinni ja mulla on hiukset välissä. ^^ (Perus on, että vähintään kerran viikossa kuulen kehotuksen leikata kaljuksi, kun hiukset ovat kuulemma tiellä... ;))
Mun hiukset on oikeasti aivan järjettömän paksut -ja kiharat, joka tuo lisää paksuutta hiuksiini. Haluaisin suoristuspermanentin. Mutta oon kuullut, ettei se pysy kovinkaan kauaa. ;/ Kokemuksia kenelläkään? Ja onko tietoa, kuinka paljon sellainen maksaa ja paljonko se rasittaa hiuksia? (:
Close the doors but never look inside
Time will tell if all your love has died


Poissa Steelsheen

 • Narsissisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • not your girl
  • Imaginary
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #135 : Helmikuu 08, 2009, 23:21:29 »
Minulla oli pitkät (lyhimmillään puoleen selkään) hiukset lähes 18-vuotispäivään saakka, sitten eräänä päivänä viime kesäkuussa otin sakset käteen ja nirhaisin ponnarin poikki, äiti tasasi ja tuloksena oli sellainen juuri ja juuri olkapäille ulottuva malli. Sen jälkeen hiukset saivat taas kasvaa, kunnes tässä viikko sitten käskin äitiä lyhentämään niitä, ja se ihan oma-aloitteisesti jopa teki kerrostusta. Se väitti että jälki on kamala, mutta ei se minusta mitenkään pahalta näytä. Okei, mikään omaperäinen malli tämä ei tietenkään ole, mutta äärimmäisen helppo ja yksinkertainen.

Eli siis koskaan en ole kampaajalla käynyt. Alunperin pienenä äiti joskus tasoitti hiuksia (ja leikkasi mulle otsatukkaa, muistan kuinka hirveää oli istua eteisen jakkaralla kun niitä hiuksenpätkiä meni aina silmiin), sitten aloin pelätä kavereiden juttuja siitä, että ne leikkaavat puolet pituudesta pois vaikka kuinka kieltäisi, nykyään syynä on lähinnä rahanmeno ja toisaalta sosiaalisten tilanteiden pelko (eli siis lähinnä ajan varaaminen, se on aivan kamala mörkö). En vaan ole nähnyt kauhean tarpeelliseksi maksaa jostain sellaisesta minkä saan tehtyä ilmaiseksi joko itseni tai jonkun perheenjäsenen toimesta. Eri asia olisi jos tahtoisin jotain tiettyä erilaisempaa/lyhyempää mallia, sitten varmaan yrittäisin voittaa pelkoni ja mennä ihan suosiolla kampaajalle, samoin kuin jos joutuisin nyt ottamaan näihin jonkun juhlakampauksen. Vanhojentanssikampaukseni oli sellainen lettinuttura jonka väkersin itse ja kaveri laittoi nauhat, se oli varsinkin nauhojen kanssa tosi hieno, vaikka ei ollutkaan mikään korkea tai sinänsä näyttävä. Sopi kai puvun tee-se-itse -henkeen ja ehkä tyyliinkin :D Värjääminenkin on multa jäänyt väliin, tosin jotain väriä varmaan laitan (lähi)tulevaisuudessa. Itse/kaverin avulla vai kampaajalla, sitä en mene vielä sanomaan.

Onneksi en ehkä sittenkään ole maailman ainoa ihminen joka ei ole kampaajalla käynyt, joskus tulee aika orpo olo kun kaverit vertailevat kampaajiaan ja selittävät kaikkea aiheeseen liittyvää, kun omista syistä noissa tilanteissa korostuu erityisesti se ihmisten ja vieraiden tilanteiden pelko.
"If people don't know what you're doing, they don't know what you're doing wrong."

yesterday

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #136 : Helmikuu 11, 2009, 16:35:11 »
Erna, itse olen 175 senttinen ja todella hoikka, ja minulla on ollut juuri sellaiset "poikahiukset", pitkällä sivuotsiksella. (Itseasiassa leikkasin ne näiden http://www.kaboodle.com/hi/img/2/0/0/fe/b/AAAAAizJgT0AAAAAAP64QA.jpg Keira Knightleyn hiusten perusteella).
Voin sanoa, että ne sopivat ainakin minulle, vaikka itse sanonkin, ihan loistavasti. Että ei ainakaan ole pituudesta ja hoikkuudesta kiinni :)

Mutta sitten sellainen asia kuin hiusten pidennykset. Onko kellään teistä? Haluaisin ottaa sellaiset pitkät pidennykset, nyt kun hiukseni ovat sellaiset leukaan asti, pörröiset ja kiharaiset, että tulisi sellaiset pitkät hiukset sieltä alta jos ymmärrätte :D miten ne mahtaa toimia, pitäisikö sitten hiukset värjätä että pidennykset sopivat? Ja ovatko pidennykset yleensä muovia vai oikeaa hiusta? En ole kauhean  perilllä näistä :D

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #137 : Helmikuu 11, 2009, 16:46:38 »
Ja ovatko pidennykset yleensä muovia vai oikeaa hiusta? En ole kauhean  perilllä näistä :D

Nopealla googletuksella selvisi, että ainakin pidennykset Great Lengths, Hair Gl’Amour ja BLONG ® käyttävät aitoja hiuksia.

Kuitupidennykset/lisäykset ovat käsitykseni mukaan sitten asia aivan erikseen ja ne ovat hinnaltaan halvemmat siksi etteivät ne ole aitoa hiusta. Kaverillani on kuiduista tehdyt "rastat" (klik ja klik), jotka omalta osaltaan pidensivät kyllä hänen hiuksiaan.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2009, 16:52:21 kirjoittanut Kate »
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #138 : Elokuu 21, 2009, 18:52:51 »
Minä suosin nykyään kampaamoja. Pienenä äitini leikkasi hiukseni, mutta näin vanhemmiten haluan, kröhöm, ammattimaisempaa
parturointia. :) Ensiksi kävin leikkuuttamassa sellaisen viiston otsatukan (sivuotsatukan) jollain halvalla kampaajalla,
mutta sitten kävin Harilekiinillä (jos joku tietää). Siellä olen sitten yleensä käynyt. Haluan yleensä kerroksittain leikkuuttaa hiukseni. Nyt aion kasvattaa tämän otsatukan pois ja leikata hiukset lyhyeksi.

Kampaamolla värjäämistä en suosittele. Hairlekiinissäkin max hinta värjäyksestä on muistaakseni jtn 99 euroo. ;o
Jos niitä taitoja riittää, nii kannattaa värjätä itse, tai pyytää äitiä tai kaveria värjäämään. Mutta jos haluaa jotain
erilaisia sävyjä ja alta siniseks ja päältä violetiks, nii ehkä sit voi käydä kampaajalla... Tietysti niillä, joilla on varaa, niin voi käydä
kampaajalla, mulla/meillä ei ole :) halvempaa värjätä kotona. :)
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa lullaby

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HawthornMagic6297
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #139 : Elokuu 26, 2009, 11:37:25 »
Minulla on pian taas koulukuvaukset (joita inhoan), ja rupesin väkisinkin miettimään kampaajalle menoa. : D Olen yrittänyt kasvattaa tätä onnetonta lettiäni jo vuoden päivät, mutta tuntuu että se on jämähtänyt tähän yhteen pituuteen. Ennen minulla oli lantiolle ulottuvat hiukset, mutta sain yläasteelle mennessä päähänpiston leikata poikatukan, ja niin sitten menin tekemään. Olen ehtinyt katua tässä vuosien kuluessa melkoisesti, mutta ei siitä mitään hyötyä kuitenkaan ole, sillä en voi saada vanhoja hiuksiani enää takaisin. Joskus tekisi mieli käydä laitattamassa pidennykset, mutta mielestäni se näyttää vähän kummalliselta, jos ihmisellä on yhtenä päivänä olkapääpituiset hiukset ja seuraavana alaselkään asti ulottuvat. Tietenkin voi varmaan ottaa lyhyemmätkin pidennykset, mutta se taitaisi joka tapauksessa olla liian kallista lompakolleni.

Takatukkani ulottuu vähän yli olkapäiden ja lyhyimmät hiukset päälaella ovat suunnilleen sellaiset 7 cm pitkiä. Aikaisemmin minulla oli tapana käydä aina leikkauttamassa lyhyet hiukset, joita sitten pörrötin ja nostin pystyyn. Nyt jo näin pitkiä hiuksia on vaikea saada pörröön, tupeeraamisestakaan en ole ikinä tykännyt, ja olen tympääntynyt lättänään kampaukseeni. Hiukseni ovat kaiken lisäksi luonnonkiharat, joten kampaukseni on toisinaan aika mielenkiintoisen näköinen, varsinkin jos erehtynyt menemään kosteilla hiuksilla nukkumaan. : D Olen nyt muutaman kerran käynyt kampaajalla vähän tasoittamassa näitä (viime kerralla otin värinpoiston ja värjäyksen luonnollisella hiussävylläni, jotta pääsisin lopullisesti eroon värjäysruljansseista), ja silloin ne ovat aina olleet hetken aikaa paremman näköiset, mutta pian ne taas kasvavat tällaiseksi muodottomaksi mopiksi ja sitten tympii. Hiukseni eivät varmaan ikinä tule kasvamaan kunnolla pidemmiksi, kun olen näin kärsimätön. Olen aina kampaajalla käydessäni pyytänyt, ettei pituudesta oteta paljoa pois, mutta kaipa kaikenlainen lyhentäminen ainoastaan hidastaa hiusten kasvua.

Eli siis, nyt pitäisi päättää menenkö kauhealla moppitukalla koulukuvaan ja kärsin, vai menisinkö kampaajalle vähän leikkauttamaan hiuksiin kuosia? Toisaalta taas olen erittäin itsekriittinen ulkonäköni suhteen, joten varmaan taas parin viikon päästä kampaajalla käynnin jälkeen inhoaisin hiuksiani edelleen. Toisinaan toivonkin, että olisin sattunut syntymään pojaksi, niin että voisin aina vetää vaan kaljuksi tai kulkea lyhyessä siilitukassa. : D Totta kai naispuolisetkin ihmiset voivat, mutta minun kasvonpiirteitäni se tuskin kauheasti imartelisi.

Poissa Tobin

 • aka Tinna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • leeroy
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #140 : Elokuu 26, 2009, 11:43:32 »
Kävin kesällä kampaajalla värjäämässä koko pään punaiseksi + raidat + sivuotsis tasaotsiksesta, se oli sen 85-90€. Väri ei tainnut olla kestoväriä, mutta todella hyvin on päässä pysynyt. Kyllä oli hinnan arvonen, kun ei ole täytynyt kesän jälkeen käydä kampaajalla laisinkaan!

Poissa Spider

 • omistaa liikaa jalkoja.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Dumdidum.
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #141 : Elokuu 27, 2009, 13:09:18 »
lullaby, meikän hiuksista ainakin tulee yleensä paljon ryhdikkäämmät kun leikkautan ne kerroksittain. Ja kokeile vaikka tuuheuttavaa shampoota. Joo, tiedetään, aika suuri osa tuotteista joita tuuheuttavina mainostetaan ovat aikamoista humpuukia, mutta osa oikeasti tuuheuttaa. Pohjaa omaan kokemukseeni.

Itselläni kampaaja maksaa yleensä 75-125 euroa, leikkaus ja värjäys. Tykkään värjätä hiuksiani tummanpunaisiksi, oma hiustenvärini on ruskea (pienenpienenpienellä lähes huomaamattomalla) punertavalla vivahduksella, joten juurikasvu ei ole kovinkaan suuri ongelma. Pidän hiukseni yleensä aika käytännöllisen pituisena, toisin sanoen olkapäille tai hiukan yli ulottuvina. Nämä kun takkuuntuvat niin helpolla ja ovat hirmu paksut on niiden hoito muuten yhtä tuskaa. Ja lisäksi satun tykkäämään siitä mille tämän pituiset hiukset näyttävät itselläni. ;) Lisäksi laitan usein mustia raitoja elävöittämään hiuksia. Joskus saatan myös värjäyttää hiukseni alta mustiksi. Otsahiukset meikällä on ollut jatkuvasti viidennestä luokasta alkaen, en oikein osaisi kuvitella itseäni otsahiuksettomana. :D Kotona en ole koskaan koittanut värjätä hiuksiani, käyn aina kampaajalla. Kuitenkin onnistuisin sörssimään itse värjäysprosessin jotenkin niin, että seuraavana aamuna heräisin pehko merilevänvihreänä. :'D
"I always knew I was a star, and now the rest of the world seems to agree with me."
~Freddie Mercury

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #142 : Elokuu 30, 2009, 20:12:09 »
Minulla on nyt tällä hetkellä kamalat hiukset; kasvattamisen välivaihe.. Haluaisin kasvattaa jonkinlaisen sivuotsatukan ja saada muihin hiuksiin hiuksen pituutta, nyt ne ovat olkapäiden yli. Värikin on aivan kamala; joskus minulla oli kastanjanruskeat hiukset, ja yritin saada kotona laitettua luonnollista väriä takaisin. Vanha väri näkyy aika kivasti alta ja juurikasvu näkyy eri sävyisenä. Nyt kesällä aurinko on kuitenkin tasoittanut värieron niin, etten aina peilin ohi mennessä meinaa lähteä kauppaan hakemaan hiusväripakettia... Nyt haluaisin hiuksiin oman värin takaisin. (sellaisen raitaisen vaalean)

Pienenä minulla oli paksu, vaalea polkkatukka, joka oli minusta aivan kauhean näköinen. Joskus viisi-kuusivuotiaana aloin kasvattaa. Ei ne hirveän pitkiksi venähtäneet, kun kävin kampaajalla ottamassa olkapäille yltävän kampauksen lyhyellä otsatukalla. Sitten päätin taas kasvattaa, tällä kertaa sain hiukset miltei kyynärpäihin. Aloitin myös projektin otsatukan kasvattamiseksi pois, mutta en jaksanut pantoja ja pinnejä enkä myöskään hiusten selvittelyä, joten aloin pitää hiuksia lyhempinä, ehkä johonkin lapaluille asti, sekä täysin suoraa otsatukkaa. Ei se kovin erikoinen, mutta kelpasi minulla vallan mainiosti. Nelosella tai vitosella kävin kampaajalla ja laitoin hiukset kerroksittain. Siitä ne ovat hiukan lyhenneet ja pidenneet. Joskus kutosella värjäsin sen kastanjanruskean. Seiskan ajan olen yrittänyt saada oman värin takaisin ja samalla kasvattaa. Ja myönnän, että leikkaan itse hiuksiani sen latvojen siistinnän verran, sen verran minäkin osaan :) Otsatukka on ollut käytännössä koko iän lukuun ottamatta sitä muutamaa kuukautta, jolloin yritin päästä siitä eroon ja viimeisimpiä kuukausia, kun olen yrittänyt saada taas siihen jotain muutosta.

Olen aina haaveillut punaisista, kiiltävän paksuista luonnonkiharoista hiuksista. Todellisuus on toista; sellaiset vaaleat, taipuisat hiukset, eivät nyt ohuet mutteivat paksutkaan. Normaalisti hiukset laineilee ja saattapa olla muutama hassu kiharakin joukossa, että ihan suoratkaan nämä eivät ole.. Sitten joskus ihanassa tulevaisuudessa kun minulla on kauniit, pitkät, kiiltävät hiukset joissa on hieno väri, laitan kyllä paljon kampauksia hiuksiini. Tällä hetkellä hiukset on joko auki, ponnarilla tai jonkinlaisella sotkunutturalla, aina. Otsatukkaa taiteilen pinnien avulla sivuun. Jonkin verran myös voin kihartaa, suoristaa ja föönata tuuheutta hiuksiin, mutta nyt en tee mitään sellaista kun lämpösuoja on päässyt loppumaan ja yritän pitää hiukset edes jonkinlaisessa kunnossa - hamppuinen hiuslaatu on välistä tullut tutuksi enkä siitä niin paljoa haaveile...

Jos en jaksa kasvattaa hiuksia tarpeeksi pitkiksi, voisin kokeilla jotain uudenlaista leikkausta, mutta se on sen ajan murhe...
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2010, 22:22:27 kirjoittanut Chrystal »
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Lonkero

 • Vuotislainen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #143 : Elokuu 30, 2009, 20:14:27 »
Itselläni on tällaiset aivan peruslyhyet hiukset. Joskus laittelin jotain geelejä ja vahoja saadakseni hieman näyttävämmän hiuskuontalon mutta sitten kun fledojani alettiin ihan toden teolla pilkkaamaan lopetin käytön siihen =D Ei niillä hiuksilla nyt tällä hetkellä mitenkään hirveän paljon väliä ole, kunhan pysyvät päässä niin hyvä on.

Poissa nipsu

 • juoksee aarteen perässä.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #144 : Lokakuu 11, 2009, 15:32:19 »
Itellä on tämmöset vähän yli olkapään ylettyvät hiukset ! On ollut otsatukka, mutta ei ihan suora vaan sellainen vähän rikottu. (ymmärtäkää hyvät ihmiset) noniin.. ja haluaisin KUNNOLLA KERROKSITTAIN, että ne näyttää sitte tuuheammilta yms .. kun laitan aineita. Laittakaan osotteita ja kuvia, onko ehdotuksia? Hiusteni väri on muuten vaaleanruskea, enkä halua värjätä. :DD  Tai sitten voisin haluta myös VERY pitkät hiukset. 8--D miten sen nyt ottaa, ehkä tonne selkään.. -;) semmoset ihan ihkut ! mutta mulla kestää ikuisuus ku kasvatan eli se toive murskautuu .. enkä jaksa näitä mun lumppuja ennää ! :/
http://www.villikihara.fi/hiusmallit?func=detail&id=53 nuo on aika ihanat :DDD mut mullei oo noin pitkät hiukset :/
niin no ei voi mittään  !! en löydä mitään. :/ tänne pistätte jottai kuvia ja osotteita :)

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #145 : Lokakuu 11, 2009, 17:29:02 »
Täällä kotisuomessa en ole käynyt kampaajalla moneen aikaan, en edes muista milloin viimeeksi olisinkaan käynyt. Annan hiukseni kasvaa ja pörröttää, hyvä jos aina aamuisin jaksan ne harjata :) Ja sitten jossain vaiheessa äitiltä kärähtää käämi, ja hän ottaa sakset ja alkaa parturin työhön :D

Viimeeksi olen käynyt kampaajalla Virossa viime kesänä. Siellä minulta juuri leikattiin hiuksia jotenkin vähän kerrostaen (en mene paljoa sanomaan, sillä peilikuvaani en uskaltanut katsoa). Halpaa oli, en muista olisiko operaationi maksanut euroiksi muutettuina edes kolmea euroa.

Edellisellä kerralla tälle samaiselle kampaajalle tuli varmaan lievä saksimavirhe. Hiukseni hän pätkäisi lyhyemmiksi kuin laki sallii (silmiä kun pidin kiinni, sillä pelkäsin että hän tökkää minua vahingossa saksilla silmään)! Mieleni teki sitten kulkea pää pensaassa lopun kesää.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 22, 2011, 09:24:57 kirjoittanut samettiina »
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa nipsu

 • juoksee aarteen perässä.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #146 : Joulukuu 26, 2009, 01:57:55 »
nyt taas parturiin. -----> no ei, ensin etin MALLIN ! :)
oon löytäny jo, minkalaiset etarit leikkaan. :) sitten vielä takaosa. :D  hei mulla on vähän yli olkapäiden ulottuvat hiukset, eli siis puolipitkät. Ettikää (siis löytäkää) mulle hiusmalli, jossa takaa on lyhyt, ja pitenee eteen. Kuka ymmärtää ? joka ymmärtää, ja tietää missä on sellaiset mallit, ILMOITTAA 8-----) tartten tietoo äkkiä.

°nipsutin

Poissa Toujours pur

 • jääauringon pilkahdus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • My life
 • Pottermore: NightCentaur152
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #147 : Joulukuu 26, 2009, 02:18:40 »
Olen elämäni aikana käynyt ehkä viidesti kampaajalla. Neljästi vain tasoittamassa ja yhden kerran olin yli kolme tuntia tekemässä niille kaikkea kivaa. Siitä on jo aikaa ja tarvitsisin uuden ajan värinpoistoa varten. Minulle riitti tuo yksi kerta täysin. Istut peffa puuduksissa jossain penkissä kidutettavana, päänahkaasi kihelmöi ja on tylsää. Puheaikasi on loppu niin et voi edes viestitellä kenenkään kanssa mutta kuitenkin odotat samalla venäläisiä vierailijoita. Jes, ah niin ihanaa. Muutenkin jotenkin en koe tarpeelliseksi muuttaa omia hiuksiani. Nuorempana ihmisten mielestä kaikilla täytyi olla lyhyet hiukset ja hirveät platinablondit. Nykyään taas mustat/tumman ruskeat. Sitten myöhemmin kiukutaan kun hiukset ovat huonossa kunnossa eivätkä kasva. Täysin kuolleet ja inhottavat.

Tosin, kumoan seuraavalla melkeinpä edelliset. Rastat <3 Joidenkuiden mielestä takkupesä. Osa pitää täiansana tai moppina. Osa vihaa, osa rakastaa. Itse kuulun jälkimmäiseen joukkoon. Olen aina haaveillut kyseisistä rullista. Ikävä kyllä vain maksavat niin paljon ja ovat epäilyttäviä. Melkein aina ihmisethän joutuvat leikkaamaan pötköt pois. Right? Siinä menisi monen vuoden kasvatustyö hukkaan. Ja se olisi niin inhottavaa. Jotkut sanovat onnistuneensa saamaan takut selvitettyä, mutta minkä kuntoiset hiukset ovat sen jälkeen? Tuskinpa kovinkaan kehuttavat. Joten ehkä joskus mutta ei nyt.

Ehkä sitten vanhoissa uudestaan jotain kivaa kampausta. Katsoo nyt.
Japanilaiset hymyilevät paljon ja tekevät paljon itsemurhia. Hymyllä peitetään suru. :)
Camera and I.

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #148 : Tammikuu 01, 2010, 05:20:11 »
Käyn kampaajalla aika vaihtelevasti, esimerkiksi nyt kasvatan vähän pidempiä hiuksia että saan tupeerattua ne kunnon pehkoksi joten en vähään aikaan aio leikkauttaa hiuksiani^^ Silloin kun taas halusin pitää hiukset lyhyinä niin kampaamossa joutui käymään ihan liian usein :''D Tosin esimeriksi tällä hetkellä jos tarvitsee leikata niin napsaisen näitä vähän itse :p Yleensä se kampaamo maksaa minulta sellaiset parikymppiä, sillä hoidan hiustenvärjäyksenkin itse (kampaajalla käyn saman tyypin luona kun äitikin ja sen kanssa tulee hyvin toimeen) <: Tällä hetkellä hiukseni ovat edestä ja sivuilta kirkkaanpunaiset (harmi että se väri vaan kuluu niin nopeasti :/) ja muuten sitten vaaleat^^ Haaveilen jostakin kunnon shokkiväristä (mutta pinkkejä hiuksia en missään nimessä halua x)) tai mustista hiuksista, mutta ehei, mie en saa värjätä edes koko päätä punaiseksi >.< Pitää kai jatkaa äidin suostuttelua ;>
 Mutta hiuksistani pidän, ja lisäksi oikein paljon x) Laitan niitä aina sen verran että se ovat kunnolla sekaisin ja pystyssä, rakastan pörröisiä hiuksia^^Tykkään laittaa hiuksia, omia, kavereiden, pikkusiskon..:''D Saan aina leikata pikkuveljen hiukset >D
 Viime keväänä, ennen kun leikkasin hiuksia vielä lyhyemmiksi, sain koko ajan kuulla joltakin kommentteja ("oletko saanut sähköiskun?", "sie olet taas unohtanut harjata tukan aamulla!", "siirrätkö päätä että näen tuleeko oikealta autoja" jne. :''D) ja näitä tuli aina kaikilta, kavereilta, vanhemmilta, kavereiden vanhemmilta..:''D Paras kommentti taisi olla se, että pidän hiuksia pystyssä etteivät pirunsarveni näy x) Sitten kun leikkautin ne, sain kuulla olevani "piikikäs" x) Jonkin aikaa sitten sain kuulla, että minut tunnistaa isosta joukosta tukan perusteella x)

- BG -
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #149 : Tammikuu 01, 2010, 15:44:22 »
Minun kampaamokäyntini suuntautuvat aina samaan paikkaan, vain pienen kävelymatkan päässä olevaan parturi-kampaamoon, jonka omistaa isän ja äidin ystävä. Muuten en missään tapauksessa voisi käydä niinkään usein kuin nyt käyn, koska äiti saisi slaagin aina hinnoista (kyllä, hän on hieman tarkka rahoista). Mutta koska tunnemme tämän omistajan ja hän toimii aina hiustemme leikkaajana, niin saamme hieman alennusta.
Pienempänä me tosin kävimme aina isän ja äidin lapsuudenkaupungissa Varkaudessa jossakin parturi-kampaamossa, mutten muista siitä oikein mitään.

Ennen kouluun menoa hiukseni yltivät takapuoleen asti, ne olivat todella pitkät ja aamulla äiti repi aina hiuksiaan niitä selvittäessä. Mutta aloittaessani koulun leikkautin ne omasta tahdostani lyhyiksi, mutta se leikattiin tyhmäksi polkkatukaksi (onhan polkkatukka se ärsyttävä, joka puolelta samanpituinen, dementia iskee). Aloin kuitenkin kolmannella hieman kasvattaa niitä ja silloin myös värjäsin ne ensimmäisen kerran, kevytvärillä pronssin värisiksi (äiti ei suostunut kunnon punaiseen). Se väri tosin pysyi sitkeästi vielä kolmen kuukaudenkin kuluttua.. Viidennellä värjäsin ne kestovärillä punaisiksi ja leikkautin myös. Kaikki hiusten värjäykseni olen tehnyt kotona, äiti on värjännyt ne. Yhtä lukuunottamatta, mutta se maksoi sen verran paljon ettei äiti enää suostu hiusteni värjäämiseen kampaajalla. Yläasteella värjäsin hiukset ruskeiksi, ja kahdeksannella aloin niiden antaa kasvaa ja lopetin värjäämisen. Tahdoin oikean värin silloin takaisin, enkä ole sen jälkeen kuin vaaleita raitoja ottanut ja hieman siistinyt hiuksiani. Nyt tosin suunnitelmissani on pyytää äitiä värjäämään hiukseni punaisiksi.
Haluaisin värjätä joskus hiukseni kunnon shokkivärillä, esim. liilalla, vihreällä tai sinisellä. Äiti ei suostu siihen, joten se on jäänyt vain haaveeksi.. *huoh*

En osaa laittaa hiuksiani yhtään, enkä kyllä hirveästi pidäkään siitä että hiuksissa on jotain "tököttiä". Nämä hiukset menevät tälläisinään, vaikka halloweenina oli kyllä kivaa järkyttää muita mustavihreillä (vappuväreillä värjätyt) hiuksilla, jotka oli laitettu pystyyn. x)

Ja viestin järkevä pointti katosi jonnekin..
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2010, 16:45:43 kirjoittanut Haltiamieli »
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Kathleen

 • Omituinen höpöttäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ALITUINEN VALPPAUS!!!
  • Ystäväkirjani :D
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #150 : Tammikuu 01, 2010, 16:03:35 »
En ole koskaan elämässäni käynyt kampaamolla, sisällä tietysti olen käynyt, mutten asiakkaana.

Syynä on se, että äitini omaa parturikoulutuksen, ja tulee paljon halvemmaksi jos hän leikkaa hiukseni. Hyvin on toiminut, äiti on mun oma yksityinen parturini x)

Mutta jotenkin tuntuu, että kampaamolla saisi laadukkaampaa jälkeä, ja olisi mukavempaa xD
-What are you doing, my darling? -Nothing. I'm just smashing potatos. Ei oo järkee päässä, enkä kyllä järjestä välitäkkään.
Isabella -> Kathleen

Poissa Rectangle

 • Pyöreä kolmio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • aika luihua!
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #151 : Tammikuu 01, 2010, 17:20:51 »
Itse käyn aina noin parin kuukauden välein kampaajalla, sillä siinä ajassa nämä hiukset kasvavat nopeasti ulos kuosistaan, eikä näitä voi leikata kotona. Mallini on siis lyhyt, takaa ylettyy juuri niskaan ja sitten vino otsis edessä ja latvat on rikottu. Ensimmäistä kertaa kun leikkasin tähän malliin rahaa meni noin 50 euroa, nykyään, kun ei tarvitse kampaajan kuin saksia lyhyemmäksi, niin se on paljon halvempaa.

Viime kesänä otin vaaleita raitoja hiuksiin ( niitä on btw edelleen mm. otsiksessa ) ja leikkauksen, niin hinta oli yhteensä jotai 80 euroa. Aluksi tarkoituksena oli ottaa kestoväripohja ja raidat, mutta se olisi ollut 120 euroa, joten.. No en ottanut. Tosin aikeissani oli värjätä nyt hiukset sellaisiksi vaaleiksi.

Sillonkun olin pieni, äiti aina leikkasi hiukseni, mutta en itse olisi halunnut, pelkäsin aina, että äiti leikkaa mua korvaan ( se leikkas mun veljeä korvaan... ). Siks mua alettiin ronttaamaan kampaajalle.

Itsekin inhoan aurinkoisesti hymyileviä ja koko ajan höpöttäviä kampaajia, se on yksinkertaisesti ärsyttävää, varsinkin kun itse olen melkoinen tuppisuu vieraiden ihmisten kanssa. Myönnän jopa, että olen ollut niin ujo, että vasta 14 vuotiaana kerroin itse kampaajalle, millaiset hiukset haluaisin.

Halusin aina pitkät hiukset, mutta sellaiset ei yksinkertaisesti sovi mulle, joten oon ollu lyhkäsessä mallissa jo kolme neljä vuotta. Ja tää malli, mikä mulla nyt on, otin viime syksynä ( pari päivää koulukuvauksen jälkeen, kauhee kattoo sillein: "Mulla on pitkät hiukset!" vaikka ne hiukset yltää tuskin leuan alapuolelle. )

- Rekku
Se on basiliski, se.

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #152 : Tammikuu 01, 2010, 18:10:46 »
Käyn parturissa, kun hiukseni ovat kasvaneet mielestäni täysin mallistaan ulos.
Viimeksi kävin 3 viikkoa sitten, ja maksoi vain jotain 25e. Hiukseni leikattiin melko lyhyiksi. Edestä ulottuu leukaan asti ja takaa ne sitten on vähän lyhyemmät. Etuhiukset on vinot ja aika pitkät. Nämä on nyt kyllä kasvaneet jo aika paljon... hienommat ne oli 3 viikkoa sitten : D Niitä ei enää saa niin hyvin pystyyn : [

Itse vihaan pitkiä hiuksia. Viimeksi minulla oli todella pitkät hiukset 3-vuotiaana, silloin lantiolle asti. : D Vihasin niitä silloin ja sitten ne leikattiin ihan leukaan asti. Siitä asti minulla on ollut enintään vähän yli olkapäille asti olevat hiukset, ja nyt lähiaikoina sitä paljon lyhyemmät.

En ole vielä koskaan värjännyt hiuksiani kokonaan, mutta muutamia kertoja olen ottanut vaaleita raitoja ja kerran jotain violetinpunaisia. Ne ei kylläkään näkyny yhtään. : D
Haluaisin värjätä oranssiksi... koska ne saattaisi sopia, kun mulla on pisamiakin. : D
Nyt mulla on ihan tavalliset ruskeat, ja kaikki vaaleat raidat on kyllä kasvaneet pois.
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa Lusitania

 • Paluumuuttaja
 • Vuotislainen
 • So you screwed up
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #153 : Tammikuu 02, 2010, 20:57:15 »
Käyn kampaajalla ehkäpä pari kertaa vuodessa, mutta en minkään erikoisen operaation takia. Yleensä tasoitan latvoista huonot pois ja siinä se. Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi kokeilla jotain uutta, mutta ei niin ei.
Minulla on tumman ruskeat pitkät hiukset ja tällä hetkellä erittäin rasittavan mittainen poiskasvatettava otsis. Minulla on ollut otsatukka muutamaan kertaan, mutta muutoin "malli" on aina ollut sama. En osaa enkä uskalla keksiä mitään uutta.
Väriskaalanikaan ei ole vuosien saatossa juuri laajentunut. Ala-asteella sain ensimmäisen kestovärini, joka oli jotain violetinruskeaa, sen jälkeen värjäsin monta vuotta putkeen mustaksi. Juurikasvuun kyllästyttyäni sain kun sainkin vedettyä pääni johonkin suklaanrsukean sävyyn, ja väri on niin lähellä omaani, ettei juurikasvusta tarvitse huolehtia. Onneksi.
Tiedän että hiuksilla saisi helposti muutettua tyyliä ja ilmettä, mutta olen kiintynyt pitkiin hiuksiin, ja tiedän etteivät ne kasva kovin nopeasti takaisin. En jaksa juurikaan laittaa hiuksiani, pipo on kaveri samoin kuin ponihäntä ja nopeaan sutaistu nyttyrä.
Silloin tällöin tupeeraan ja saan ihan inhimillisen näköisen ilmeen, mutta ei sellaistakaan jaksa joka aamu. "Hienompiin tilaisuuksiin" kiharat ovat jees, mutta ei näistä juuri minkään näköisiä saa.
Pitäisi olla rohkeampi kokeilemaan kaikkea uutta, niin tästä voisi tullakin jotain. :)
Help will always be given at Hogwarts to those who ask for it.

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #154 : Tammikuu 06, 2010, 16:45:14 »
Itse olen heti huomenna taas varaamassa kampaaja-aikaa. En tiedä mitä tahtoisin näille hiuksille tehdä. Nyt nämä ovat tumman suklaanruskeat, lähellä omaa väriäni ettei juurikasvu kauheammin näy, olkapääpituiset ja hieman luonnonkiharat. Oikeastaan tahdon nyt kasvattaa näistä pidemmät, mutta tiedän etteivät hiukseni kasva ihan tajuttoman pitkiksi edes, kun joskus pienenä yritin kasvattaa. Luultavasti päädyn värjäämään nämä astetta tummemmiksi ja tasoittamaan huonoja latvoja vain.
Minulla on ollut aikalailla kaikkia mahdollisia värejä päässäni. Ensin punaista, punaruskeaa, ruskeaa, raitoja, sitten mustana pari vuotta, sitten leikattiin lyhyehkö tukka ja laitettiin mustan sekaan pinkkiä, sitten turkoosia, vihreää, liilaa......sitten blondasin, olin hetken aikaa semmoinen ketunvärinen ja blondasin uudelleen niin että lopulta minulla oli ihan valkoinen tukka. Siitä sitten kyllästyttyäni lähdettiin pikkuhiljaa tummentamaan ensin luonnollisen vaaleaksi, sitten vaalenruskeaksi ja keskiruskeaksi ja nyt sitten on tummanruskea. Oma hiusvärini on lähes kahvinruskea, joten nyt pyrin pitämään nämä aika lähellä sitä sävyä. Ja kasvattamaan. Onneksi hiuksebni kasvavat suht nopeasti aina tiettyyn pisteeseen asti, mutta sitten eivät enää juuri ollenkaan. Pienenä minulla oli lähes puoleen selkään tukka, mutta sen pidemmäksi nämä eivät vain suostu kasvamaan.
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #155 : Helmikuu 26, 2010, 11:13:21 »
Anskiriini, kannattaa varmaan mennä kampaajalle ja kysyä ehdotuksia. He ovat kuitenkin ammattitaitoisia ja osaavat katsoa millainen leikkaus sopii kasvoihisi jne. Semmoinen kevyt kerrostus ei ainakaan ole kauhean radikaali teko, ja saa hiukset näyttämään kivoilta. Ja jo pienillä värimuutoksillakin saa ihmeitä aikaan. Ota vaikkapa raitoja tai jokin omaa hiusväriäsi lähellä oleva sävy, ei oikeasti tarvitse tehdä mitään kauhean radikaalia että hiukset saa näyttämään kivoilta ja erinäköisiltä. Kampaajat osaavat kertoa yleensä erillaisia vaihtoehtoja, varsinkin jos menet ihan kunnon kampaajalle. Hintaa tietysti saattaa kertyä yllättävänkin paljon jos valitsee trendikkään kampaamon, mutta silloin yleensä tuloksetkin ovat paremmat varsinkin jos ei itse ihan tarkasti tiedä mitä hiuksilleen tahtoo tehdä. Ja jos hyvä leikkaus ja väri löytyy, niin jatkossahan voi käydä sitten semmoisessa "epätredikkäässä" paikassa, joissa hinnat ovat halvempia, kun osaa itse kertoa mitä hiuksilleen haluaa. Esimerkiksi oma kampaajakäyntini kustantaa 75 euroa, johon kuuluu väri ja leikkaus. Saman operaation voi eräässä kaupungin toisessa (pikkukampaamo) paikassa hoitaa noin 30 eurolla. 

Itse mietin juuri pehmennyksiä. Onko täällä kellään kokemusta? Hiukseni ovat luonnostaan taipuisat ja varsinkin suihkun jälkeen kihartuvat itsestään hiukan. Olen kuitenkin todella laiska (ja onneton) laittamaan mitään kampauksia, joten osaisiko joku kertoa ovatko pehmennykset helppohoitoiset, kauanko ne kestävät, pitääkö niitä laittaa joka päivä vai pysyvätkö ne "itsestään"? Ja osaako kukaan sanoa millaisissa hinnoissa liikutaan näiden laitossa?

Hiukseni ovat nyt hiukan yli olkapäämittaiset ja kasvatus jatkuu. Tällä hetkellä hiukseni ovat lähinnä ärsyttävä pehko, joka takkuuntuu todella helposti, otsahiukset ovat silmillä ja suussa (ne eivät ole vielä ihan kasvaneet kiinni muiden hiusten pituutta, kun minulla oli otsatukka jokunen aika sitten). Ärsyttää, kun en itse osaa laittaa näitä niin, että ne näyttäisivät sileiltä ja kiiltäviltä, vaikka olenkin suoristusraudalla koittanut leikkiä aina välillä. Hiukseni ovat lisäksi todella itsepäiset, joten kaikkien kampausten väkertämiseen saisi varata rutkasti aikaa ja hermoja, ja kaikenmaailman mömmöjä. Yleensä en jaksakkaan muuta kuin harjata nämä ja laittaa kiinni. :D
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #156 : Helmikuu 26, 2010, 17:23:19 »
Käyn kampaajalla melko vaihtelevin väliajoin, yleensä siinä 2-4 kuukauden välein. Tämä siksi, että luotan kampaajan ammattitaitoon enemmän kuin perheenjäsenten tai sukulaisten. Olen tottunut pienestä pitäen käymään kampaajalla ja ihan luontevaa sinne on siis mennä.

Hiukseni ovat tällä hetkellä melko pitkät (yltävät suunnilleen kainaloihin asti), olen kasvattamassa niitä vielä lisää. Se onkin osasyy siihen etten käy kampaajalla useammin kuin muutaman kuukauden välein, muuten menevät viimeisetkin kasvatukset hukkaan kun innostuvat saksimaan. Yleensä kohdalleni nimittäin sattuu juuri sellainen kampaaja, joka tahtoisi kokeilla leikellä kaiken maailman trendimalleja ja pettyy kovastikin kun pyydän pelkkää tasoitusta. Minulla ei ole aavistustakaan minkä pituisiksi hiukseni haluan, mutta olen tottunut ihan periaatteesta sanomaan että kasvatan niitä. Etuhiuksiakin olen kasvattamassa pois, kyllästyin niiden leikkuuttamiseen.

Yleensä minua ärsyttää aika lailla, että hiuksista koituu niin paljon ongelmia. Omani ovat nimittäin paitsi helposti sähköistyvät, kuivahtavat ja kaksihaaraistuvat, myös päivittäistä pesua kaipaavat, muuten ne rasvoittuvat. Mokomatkin kapinalliset.

Onneksi väri ei ole sentään yhtä kamala kuin laatu. Hiukseni ovat punertavan vaaleat ja näyttävät tietyssä valossa kullanvärisiltä. Oma on värini, mutta melko usein luullaan että olen värjännyt ne. Silloin tällöin tulee mieleen, että olisi ihanaa värjätä hiukset mustiksi (tai punaisiksi), mutta en ole vielä mennyt suunnitelmaa pidemmälle. Vastaan tulee aina se, että jos nämä värjäisin niin saattaisin jossain vaiheessa kaipailla omaa väriäni takaisin, jolloin joutuisin hankkimaan sen takaisin ihan vain kasvattamalla. Nimittäin jos mustiksi värjäisin niin ottaisin melko varmasti kestovärin, sillä vaaleista hiuksista haalistuva musta näyttäisi taatusti melko karmivalta. Vai mitä luulette, onko kokemuksia? Toiseksi, kerran kun värjäämisen aloittaa niin kierteestä on hyvin vaikea päästä eroon, muun muassa edellä mainituista syistä. Kolmanneksi, vanhempieni mielipidekin eriää värjäystoiveestani jonkin verran.

Kampaajalla käydessäni hiuksia yleensä vain siistitään ja kerrostetaan hieman. Otsatukkaa en omista, joten siitä ei ole vaivaa, mutta kuten sanoin, hiukseni menevät helposti huonoon kuntoon, joten mitä nyt joka kerta latvoista pitää ottaa viitisen senttiä. (Juuri se pituus mikä ehtii aina kasvaa, ja sitten se leikataan heti pois... huoh.) Hiuksiani "pitää" aina kerrostaa vähän, koska en pidä itselläni suorasta mallista ja kerrostettuja hiuksia on helppo tupeerata. Tahdon aina aamulla tupeerata niitä, koska hiukseni eivät mitkään erityisen paksut ole, ja saapahan niihin samalla lisää tuuheutta. Kampaaja ehdottelee aina mitä kummallisimpia hiustyylejä, mutta kieltäydyn aina kunniasta. Esimerkiksi vakiokommentiksi heille on muodostunut: "Hiustesi väri korostuisi paremmin jos laitettaisiin sinulle vielä vähän vaaleampia raitoja...". Mutta ainakaan vaaleita raitoja en missään nimessä halua, sillä omassa tapauksessani "vähän vaaleammat raidat" olisivat jotakin vetyperoksidiblondia, niin että stoppia laitan joka kerta moisille ehdotuksille. Kampaajalle mennessä on tärkeintä pitää korvat auki ja vahtia etteivät keksi mitään epämieluisaa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 21, 2012, 19:39:45 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #157 : Heinäkuu 18, 2010, 03:28:35 »
Luonnolisesti minulla oli vaalean ruskeat hiukset, mutta kaikkien kesien jälkeen ne vaalenivat auringon vuoksi.

Sitten 8.luokalla menin kampaajalle ja värjäsin tummemmaksi, ruskeaksi siis. Nyt olen siis nelisen vuotta käynyt kampaajalla. Aina ennen tuttuni leikkasi ja olisi pitänyt jatkaakin sitä mallia, nimittäin: ensimmäisen värjäykseni jälkeen hiukseni menettivät malttinsa ja menivät kamalalle kiharalle! En voi edes sanoa. Toinen puoli kääntyy sisälle ja toinen ulospäin. Ennenkin minulla oli tietenkin kiharuutta ollut, mutta tämä oli aivan vallatonta. Tätä nykyä olen sitten värjäillyt hiuskia punaisesta tumman ruskeeseen. Tulee kyllä ikävä noita ihania vaaleita hiuksia. <3
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Nenyan

 • kedavrankäyttäjä korkokengissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kuolonsyöjätär
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #158 : Tammikuu 29, 2011, 10:15:58 »
itse käyn hirvittävän harvoin (kerran vuodessa) kampaajalla. *häpeää*
En ole koskaan värjännyt blondeja hiuksiani, enkä edes leikellyt mitenkään rajusti. Olen nyt pari vuotta käynyt PS hiusstudiossa. Pidän todella paljon tästä paikasta. Viime viikon alussa rohkaisin itseni ja pyysin äitiäni varaamaan minulle ajan. Viime viikon perjantaina (ei eilen vaan viime viikolla) kävin kampaajalla. Halusin paljon kerroksia ja sitten sellaisen jännän linjan eteen. Lyhyimmät hiukset (jos ei lasketa edessä olevia) ovat korvien alapuolelle asti ja pisimmät rintsikoihin. Rakastan tätä luonnonblondia väriä<3
I´m touching hands with someone seriously beautiful
I feel it burning andI know I´m standing far too close
I´m telling lies and if it shows I see that he don´t care
I know he wants to take me home and get on out of here

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #159 : Tammikuu 29, 2011, 16:06:28 »
Minä käyn kampaajalla noin kahden tai kolmen kuukauden välein (viime kerrasta on kohta neljä kuukautta). Käyn läheisellä kampaajalla koska äiti pitää sitä hyvänä paikkana. Lisäksi paikka on halpa, ja muutenkin koko kampaamo on ihana ja kodikas. Värjäys ja leikkuu maksaa vain 52 euroa, kun taas toisessa, joka on kaupalla, maksaa 63 euroa. Ja sitten on Ideaparkin Hairstore, jossa kävin kerran. Noin satasen maksoi leikkuu ja raidat.

Yleensä päädyn kampaajalle juurikasvun tai liian pitkien hiusten takia (en kestä jos ne ovat yli leuan). Olen värjännyt kokonaan vasta kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla ruskeaksi ja toisella kerralla mustaksi. Oikea värini on sellainen haalistunut vaalean ruskea. Itse pidin sitä tylsänä, joten viidennen luokan lopussa otin kuparinpunaisia raitoja. Sen jälkeen otin viime kevääseen asti ruskeita raitoja, ja nyt marraskuussa päätin tempaista mustat hiukset. Äiti ei ollut kovin ilahtunut. Minulle on ihan sama mitä äiti sanoo, itsehän minä hiuksistani päätän.

Muoksis.

Eli nyt on siis kokonaan mustat hiukset. Ja kaikenlisäksi punainen ja sininen vaaleansinisenvihertävä raita vasemmalla puolella vierekkäin. Malli on yhä lähes samanlainen, vain vähän revitympi ja epätasaisempi. Kävin toisella kampaajalla tässä kylällämme, ja hänellä oli shokkivärejä. Vähän kyllä pelotti, kun sanoi ensimmäistä kertaa kokeilevansa sinistä väriä.

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 08, 2011, 15:06:15 kirjoittanut Miss Zora »
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Svitanie Tonttu

 • Onnettoman oikukas
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #160 : Huhtikuu 24, 2011, 10:51:45 »
Mä käyn kampaajalla ehkä jotain 4-6kk välein (edellisestä kerrasta on kyllä varmaan yli puoli vuotta.. :D) ja yleensä oon vaan tasannu latvoja, ja nyt kahtena viime kertana ottanut raitoja. Ekalla kerralla otin tuohon eteen kuparinpunasta ja viime kerralla sitten ympäri ämpäri päätä vaaleita ja tummia raitoja, jotka oli/on ihanat, vaaleat raidat siis näkyvät edelleen (ja niissä on tommonen ärsyttävä juurikasvu) mutta tummat raidat ei näy enää kauhean selkeästi, paitsi joskus huomaa, että tuohon kohti on läntätty väriä sillon joskus.
Mulla on siis pitkät (siis ihan oikeasti pitkät) hiukset, varmaan tuohon vyötärölle asti, mutta näitä ei oo leikattu mitenkään, ei kerroksia, ei otsista, ei mitään.
Haluaisin tehdä näille jotain, mutta kun en uskalla. :D Pelkään, että ne lyhenevät liikaa (oon kasvattanu näitä jostain 5-6 vuotiaasta asti!) ja että hiukset eivät sitten sopis mulle, vaikka kampaajani osaakin asiansa.
Oon kyllä miettiny, että ottaisin vähän kerrostusta, en siis mitenkään hurjan näkyvästi, vaan että vähän ohennusta ja ei lyhyitä kerroksia, ylin vaikkapa johonkin leuan tienoille, joilloin ''etuhiukset'' kehystäis kasvoja silleen kivasti?
''Emme lopeta leikkimistä sen takia, että vanhenemme. Vanhenemme sen takia, että lopetamme leikkimisen.''

''Hänet vastaanotti lääkäri, joka totesi:
Tonttu on lisätty keskusteluun'' (c)ryhmis

Poissa Metsis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Curiouser and curiouser
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #161 : Huhtikuu 24, 2011, 11:10:35 »
Minä käyn kampaajalla varmaan 2-3 kuukauden välein. Hiuksia värjään kotona, ja hiusten värikin vaihtuu tiuhaan. viimeisen vuoden aikana minulla on ollu ruskeat, punaiset, mustat, taas punaiset, pinkit, mustat, ruskeat ja nyt blondit hiukset :D hiukseni ovat tällä hetkellä melko lyhyet, vain juuri ja juuri olkapäille. Seuraava haaste onkin sitten kasvattaa ne ilman että sorrun leikkelemään niitä. hiukseni ovat kerrostetut ja yleensä pörröiset :D vino otsatukkakin löytyy, toki se on vaihtunut välillä suoraan, mutta vinosta pidän enemmän.

Suunnitelmana olisi kasvattaa hiuksiani rauhassa koko kesä ja syksy, aina jouluun saakka, vain kuivia latvoja leikellen pois. Väriksi haluaisin punaruskean tai oman värini eli vaalean ruskean.
'Cause though the truth may vary
this ship will carry our bodies safe to shore.

Poissa Surkimus

 • niin boheemi, kuten sinä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Voi löytää onnen kärsimyksestä
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #162 : Huhtikuu 24, 2011, 11:14:00 »
Mulla on ruskea hiuskuontalo, joka on aika pitkä ja sekalainen. Koskaan en ole värjännyt, mutta erilaisia leikkauksia on tehty, pienenä taisi siilikin olla yleinen. Nyt haluaisin pitää hiukseni, mutta ne kynitään kesän alussa ja haluaisin jotain hiuksiini - mutten tiedä mitä. Musta väri voisi olla ihan jees. Avuliaat aatut voivat lähettää yksityisviestillä avuntarjontaa, ja voin kertoa tarkemmin - kenties pistää kuvaakin.
"Tärkeintä ei ole määränpää, vaan se, että nousee kyytiin"

Tharu

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #163 : Toukokuu 01, 2011, 17:46:27 »
Mulle on tässä seuraavana tiistaina (eli siis kahden päivän päästä D=) tulossa ensimmäinen kampaaja/parturikerta koko elämässäni, vaikka jo kasilla olen. Hiukan kyllä hirvittää että miten siellä menee. :--d Etuhiuksia olis tarkotus lyhentää, siitä koko idea lähtikin. Sen jälkeen ajattelin, että jos kerta parturiin raahaudun, niin "raahaudun sitten kunnon syystä", eli värjään hiukseni vaaleanruskeanblondihkoiksi D8 Kaikkea on tullut kokeiltua, oma väri on vaaleanruskea - joskus kesäisin tosin myös sellainen hunajablodi. Kestoväreillä olen sitten leikkinyt mustasta ruskeiden kautta punaiseen ja kaikkea siltä väliltä. c; Ja kotona kaikki värjäyskerrat onnistunut suorastaan mahtavasti, äiti tai isosisko värjäillyt, eikä kyllä puhettakaan, että väri olisi seinille lennellyt. 8D

Ainiin, olisikos jollain vastausta mua mietityttäviin kysymyksiin: Kun aion siis sellaiseksi vaaleahkoksi, oikeastaan vaalean ruskeaksi, värjätä, niin täytyykö tälläisiin keskiruskeisiin hiuksiin ottaa värinpoisto? :c En missään nimessä haluaisi, koska omat hiukset on ihan surkeassa kunnossa, haaroittumattomia hiuksia on vaikea löytää näiden haarautuneiden seasta u__u En kuitenkaan halua leikata hiuksiani, tai edes poistaa "kuivia latvoja", koska hiukset on kuivat muualtakin kuin latvoista. D= Ja nyt jos tähän repäisee värinpoiston, miten käy? Ja kuinka paljon värinpoisto yleisestikin rasittaa hiuksia, ja onko se millään tasolla kannattavaa? =s Ja kaikenlisäksi, en haluaisi sellaista värinpoiston jälkeistä porkkanapehkoa, mikä tuntuu täälläpäin olevan nyt jopa hitti, ja jotenkin pelottaa, että vaaleanruskea väri ei sitten sitä porkkanaisuutta kokonaan peitäkään D=

Olenkohan pulassa, saako näistä ikinä vaaleanruskeita? x__o

Figure

 • Ankeuttaja
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #164 : Toukokuu 22, 2011, 12:01:34 »
Kävin viime viikolla kampaajalla varmaan ensimmäisen kerran puoleen vuoteen. Ihanan pitkä kasvattitukkanihan siinä lähti, tosin tykkään tästä nykyisestä todella lyhyestä kyllä aika paljon. Vähän kyllä vaati rohkeutta, mutta nyt olen tyytyväinen, mulla kun kasvaa hiukset ihan järkyttävän nopeasti.

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #165 : Kesäkuu 07, 2011, 21:52:38 »
Uuu, tykkään hiuksista (mikä huikaiseva aloitusrepliikki :D)

Oikeasti hiukseni taitavat olla tummanruskeat. Viimeksi hiukseni olivat 2 vuotta sitten täysin oman väriset, kunnes värjäsin mustaksi. Olin halunnut mustia jo pitkään, ja ne olivat aivan jumalaisen väriset, joten siksipä seuraavaksi ajattelin pään värjätä takaisin mustaksi. Mustan jälkeen värjäsin hiukset ennen joulua punaisiksi, mutta lopputulos oli jotain ruskean ja punaisen väliltä, hyi. Sitten kevään mittaan värjäilin aina vain punaisemmaksi, ihana väri oli kyllä, mutta tuntui haalistuvan aika nopeaa tahtia. Sainpas sitten päähäni värjäyttää koko pääni siniseksi. Nyt on kahdesti ollut siniset, mutta viime viikolla värjäsin pinkinvioletiksi, ja tämä on kyllä aika mahtava väri. Haluaisin noita shokkivärejä enemmänkin käyttää, mutta harmikseni mulla on niin tumma tukka että kyllä se sen blondauksen aina vaatii. Näytän ihan drag queenilta blondina, joten yritän aina välttää blondia väriä :D

Mulla on vuoden aikana ollut yksi vakikampaaja, joka on ehkä kalliimpi kuin yleensä, mutta siihen verraten kuinka harvoin käyn siellä, hinta on ihan ok. Tykkään kyseisestä kampaajata, koska hän on aina ymmärtänyt mitä haluan hiuksilleni tehtävän. Olen yleensä selittänyt, että tästä lyhyt ja täältä pitkä ja joo tästä voisi vetää kanssa lyhyeksi, ja jotenkin oon aina kävellyt pois tyytyväisenä. Nyttemmin kyllä isäni ajelee tukkani, toisella puolella 17 millin tukanretale, sitä on turha mennä ihan kampaajalle ajelemaan :D Rakastan kyllä tuota lyhyttä puolta, se on ihana <3 nimim. paijaan pään oikeaa puolta koko ajan Muuten kuontalo ylttää toisen puolen korvan alapuolelle, leikkasin ensin olkapäälle ulottuvan lettini pois koska se alkoi ärsyttä, ja sitten menin ihan kampaajalle leikkamaan ihan lyhkäseksi. Oon vähän tällanen "semmonen tukka ois kiva, varataanpas huomiselle aika", eli teen ensin ja mietin vasta sitten :D Muutama vuosi sitten mulla taisi jopa olla aika pitkä tukkakin, selän puoliväliin. Nykyään kyllä ehkä vähän sitä kaipailevan välillä ja mietin että oiskos kivaa jos ois ihanan pitkät hiukset :3

Saa nyt nähdä, millainen tukkani seuraavaksi on :D
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #166 : Kesäkuu 08, 2011, 00:07:48 »
Käyn kampaajalla noin puolen vuoden välein, ja hinta on yleensä jotain 60-90 väliltä. En muista, koska esim. äitini olisi leikannut hiukseni ja hänelle on tärkeää, että käyn "kunnon kampaajalla". Onneksi ei näitä yksin joudu maksamaan. Kampaaja tosin ei aina ole sama: riippuu, mistä äiti on milloinkin saanut puhutuksi halvemmat hinnat tai löytänyt tarjouksen. Kävin kuitenkin pitkään hänen tuttunsa luona, joka on ammattikampaaja.

Olen hiuksieni suhteen aika yllätyksetön. Olen kerta toisensa jälkeen jo parin vuoden ajan värjännyt hiukseni samalla tavalla alta tumman ruskeiksi ja päältä vaalean- ja tumman raitaisiksi pienillä siivuilla omaa vanhaa hiusta. Hiuksiani ei ole koskaan värjätty kokonaan, mutta olen usein sitä suunnitellut. Erittäin tumman punainen olisi minusta aivan ihana, mutta muutaman vuoden takaisten punaisten raitojen ansiosta tiedän, että punainen haalistuu minulla todella nopeasti. En tykkäisi yhtään, kun koko pääni olisi jo vajaa kuukauden päästä jotain hailukan punaisen, oranssin ja ruskean väliltä. Toisaalta olen koko ajan lisännyt tummien hiusteni alaa suhteessa muuhun, olisi vain luonnollista värjätä hiukseni seuraavaksi kokonaan samalla värillä. Päällysraitojen hyvä puoli on toisaalta siinä, että juurikasvu ei näy vielä puolenkaan vuoden päästä juuri ollenkaan.

Luonnollinen hiusvärini on ollut vähän mitä sattuu näiden seitsemäntoista vuoden aikana. Syntyessäni se oli pikimusta, 5-vuotiaana punainen ja sen jälkeen vaihdellut vaalean ruskeasta tummaan. Ainoastaan blondi en ole koskaan ollut, mikä taas sinäänsä olisi kokeilemisen arvoista ja saatan sen vielä joskus perfektionistina toteuttaa. Ensin vuorossa olisi silti joko punainen, tai tumman ruskea. Hiukseni ovat aina olleet pitkät enkä ole aiemmin voinut edes kuvitella niiden leikkaamista. Viime aikoina leikkaamisajatuksia on kuitenkin liikkunut, mutta silti en poistaisi kymmentä senttiä enempää.

Katsotaan nyt mitä elokuussa, kun seuraava aikani tulee, päätän näille tehdä :P Sen näkee vasta sitten...
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #167 : Kesäkuu 08, 2011, 12:18:20 »
Minulla on pitkästä aikaa ihan omanväriset hiukset ("ei-minkään-väriset-maantienruskeat"), mutta leikkaus on aika kiva. Sen saa siistiksi "työminäksi" ja vapaa-ajalla vaikka irokeesille. Tykkään. Käyn kampaajalla liian harvoin, olen vähän huolimaton mitä ulkonäkööni tulee. Pitäisi tehdä parannusta... Kuukauden-kahden välein on nyt tavoite käydä. Leikkaus maksaa 24 euroa, värjäyksestä en tiedä kun olen kauan värjännyt itse, aina sama punainen. Nyt olen pitänyt taukoa ja kasvattanut oman värin.

Mulla oli melko pitkät hiukset vielä pari vuotta sitten. Silloisesn työpaikkaan (maahanmuuttajanuorisotyötä) tuli asiakkaaksi eräs nuorimies, joka oli kotimaassaan tehnyt parturin työtä. Meille muodostui sitten läheiset välit, varmaan sen takia, kun kerran kysyin häneltä että leikkaatko naisten hiuksia, ja annoin sakset käteen. Siinä samalla tuli puhuttua paljon (aluksi oli kielivaikeuksia), ja työtä tehdessä oli helpompi avautua. Terapiaahan se lähinnä oli, mutta kyllä hän osasi leikatakin. Ei tietenkään ihan ammattilaistasoa, mutta en minä variksenpelätiltäkään noina vuosina näyttänyt. Nyt hän asuu kauempana, yhteyttä pidetään mutta kampaajalla taas joudun käymään. Maksua ei herra olisi ottanut millään, mutta kyllä minä hänelle sitten aina jotain toin kiitokseksi. :).

Poissa NM

 • Vuotislainen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #168 : Kesäkuu 11, 2011, 18:59:01 »
Teette asiat aivan liian vaikeiksi! Käyn sillon tällöin parturissa, ja vuorosanat ovat:

–Samalla lyhyehköllä linjalla jatketaan?

–Joo.

Voitte vain arvata kumman repliikin sanon =)

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #169 : Kesäkuu 12, 2011, 20:10:11 »
Käyn parturissa noin kerran kahdessa kuukaudessa. Minulla on ruskeat niskaan asti ylettyvät hiukset jotka vaativat säännöllisesti lyhennystä, sillä olen tykästynyt tähän hiustyyliin enkä haluaisi kasvattaa niskasta yhtään pidempää takatukkaa. Otsasta on alkanut tulla tukka vähän silmille, onneksi kuitenkin viime parturikäynnillä leikattiin tarkoituksella vähän vinoon, että tukka pysyy paremmin sivujakauksella. En ikinä halua että korvani näkyvät. Itse parturilla ei ole minulle väliä, joten käymme aina lähimmällä parturilla 500 metrin päässä.

En oikeastaan huolehdi kovinkaan paljoa siitä, miltä hiukseni näyttävät (muuten kuin hiustyylin osalta, sanon siilitukalle tai kaljulle tai muuten vain lyhyemmille hiuksille ehdottoman ein), joten ne saattavat olla oikeastaan missä asennossa tahansa. :D Jakauksia ja kampausta sun muita hienouksia, pyh. Itse annan hiuksieni vain olla, sillä minusta ne näyttävät kivoimmilta siten.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Koala

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #170 : Kesäkuu 14, 2011, 14:21:32 »
Mulla on aika pitkät tummat hiukset ja suora otsis. Otsis on sen pitunen, että se peittää kulmat lähes kokonaan. Mul on ollu tämmöset hiukset jo pienestä asti ja vähän aika sitten oli vielä pidemmät, mut sitten kesän alussa (nyt ollaan kyllä vieläkin ihan alussa) niitä vähän lyhennettiin. Ihan olkapään yli yltävät.
En oo ikinä tehny mitään suurta hiuksilleni, sillä oon ihan tyytyväinen näihin nyt.

Pidän hiuksiani koulussa yleensä vapaana ja joskus ponnarilla, mut kesällä kun on enemmän aikaa laittaa hiuksia, niin pidän niitä paljon enemmän kiinni, vaikka enemmän ne on silti auki.

~Koala

//gamma poisti tyhjät rivit viestin lopusta. :)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 14, 2011, 14:31:43 kirjoittanut Koala »

Poissa Ninzai

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #171 : Kesäkuu 21, 2011, 22:00:12 »
Hiukset ovat minulle siinä mielessä tärkeät,että niiten pitää olla hyvin ja nätisti kun lähden ulos.Noh sitten kun olen nyt parina vikana kertana käynyt kampaajalla niin en ole ollut tyytyväinen niihin.
Tykkään värjäillä ja laittaa hiuksia se on hauskaa puuhaa : ).
Hiukset ovat minulla tällaiset:Ruskeat sivu otsis ja vähän yli kaulan enkä ole tyytyväinen niihin.Nyt olen jo vähän totutellut niihin.Ennen kun tykkäsin hiuksistani pidin niitä auki ja en tehnyt muutaku kun harjannut ne ja saatoin laittaa jotain muotovaahtoa.Nykyjää pidän paljon paljon enemmän kiinni niitä koska ne tyykkäää niistä kauheasti : ).Ihan ok ne nykyjään on

Paikalla Stargazer

 • astrum metallum
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • we were here
 • Pottermore: CrimsonScale68
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #172 : Kesäkuu 28, 2011, 01:53:58 »
Käyn kampaajalla aika useasti (viitisen kertaa vuodessa) koska haluan pitää hiukseni lyhyinä, millaiset ne ovat aina olleet ja ne kun tuppaavat kasvamaan pituutta aika nopeaa vauhtia, niin ei siinä paria kuukautta kauempaa mene kun saa taas huomata että ne ylettyy olkapäiden ylitse. Tällä hetkellä hiukseni ovat vielä alle olkapäiden kuten pitääkin, mutta pitenemään päin ja ennen koulujen alkua pitää kyllä taas käydä lyhentämässä. Pitkät ei vaan yksinkertaisesti sovi mulle. Hiukseni menevät myös paikoitellen aika pahastikin silmille, mut ei se mua haittaa koska oon siihen jo tottunut ja se näyttää mukavammalta sillain :3

Parasta hiuksissani on kuitenkin se, että ne ovat luonnostaan mustat, eikä niitä siis tarvitse mustiksi värjätä. Jos ne nimittäin olisivat ruskeat, niin haluaisin aivan varmasti värjätä ne mustiksi ja sitten saisi olla monta kertaa vuodessa tuhlaamassa koko omaisuuden törkeän kalliiseen värjäykseen. En tunne ketään muuta jolla olis luonnostaan mustat hiukset, vaan kaikki tuntemani mustahiuksiset on värjänneet. Eli ihan kiva siis, kun pienestä pitäen ollut juuri sen väriset hiukset kuin niiden haluankin olevan (:

Yleensä en pidä hiuksiani millään lailla kiinni, ensinnäkin siksi että tykkään antaa niiden olla vapaina ja toiseksi siksi että ne ovat sen verran lyhyet että niistä olis aika hankalaa alkaa mitään kampausta värkkäämään.
To be rich is to seek, to relive the memory

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #173 : Kesäkuu 29, 2011, 01:22:41 »
En käy kampaajalla. Äitini leikannee hiukseni tästä iäisyyteen, tai siis niin kauan kun kykenee pitelemään saksia ja näkö on tallessa, rohkenen siis toivoa, että vielä pitkään. Ennen vanhojen tansseja värjäytin ja laitatutin hiukset tutulla kampaajalla ja kerran viime vuonna äiti hermostuksissaan laittoi minut kampaajalle kun ei käsittänyt, miten halusin hänen leikkaavan. Minusta viimeksi mainittu reissu oli aika turha, mutta tulipahan sitäkin kokeiltua. Ei vakuuttanut tämä kampaamotouhu. Viimeiset kuusi vuotta olen pitänyt tukkani kohtuu lyhyenä, korkeintaan antanut kasvaa beatlesmaiseksi moppimalliksi välillä, sitten ahdistunut ja pyytänyt äitiä leikkaamaan sen suunnilleen "niin lyhyeksi kun kehtaat, kyllä se takaisin kasvaa". Välillä olen tietysti vaihtelun vuoksi kokeillut pitempää etutukkaa tai antaa takatukan kasvaa ja näin, aika monen mallinen kuontalo tälle lärville passaakin. Äitini on myös kokeilunhaluinen hiustenleikkaaja, joten ei häntä yleensä kauan tarvitse suostutella kokeilemaan uutta.

Nyt olen mallin kohdalla vähän kahden vaiheilla. Nyt olisi se vaihe, että jos meinaan tukkani lyhyenä pitää, niin saisi jo leikata. Tosiaalta voisin piruuttani kokeilla, miltä pitkät hiukset näyttäisivät pitkästä aikaa. Vielä ei ihan kamalasti ahdistakaan hiukset silmillä. Toisaalta haluaisin kokeilla irokeesiä. Ehkäpä silti annan tämän toistaiseksi kasvaa, vaikka lyhyiden hiusten helppohoitoisuus on kyllä lyömätön etu. Saa nähdä, koska taas hermostun hiustenkasvatukseen ja vaadin "feministimallini" takaisin.

Värjäsin hiuksiani kotona neljänneltä luokalta lukion loppuun asti tauotta eri väreillä, aina kestolla. Yo-kesänäni annoin värin kasvaa pois. Luonnollinen värini on se perus maantienruskea. Nyt talvella laitoin kaverin kanssa pääni punaiseksi ja laitoin vaalean raidan ja olin taas itseni näköinen. Kesää vasten värjäsin sitten pääni mustaksi, edelleen vaalealla raidalla. Värjääminen on todella piristävää, vaikka huomasin kyllä, että hiukseni tykkäsivät tauosta.

Muuten huollan hiuksia melko epäsäännöllisesti - pesen noin kahdesti viikossa, leikkautan kotona käydessäni parin-kolmen kuukauden välein ja kampaan kun muistan. Oma pääni ei tykkää jokapäiväisestä hiustenpesusta yhtään, eivätkä hiukset edes rasvoitu enää niin paljon.
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Poissa Sectumsempra

 • Patented Daydream Charm
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • satunnaisesti kelmi
 • Pottermore: PurpleRune1479
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #174 : Heinäkuu 14, 2011, 11:01:08 »
En käy kampaajalla, koska olen kyllästynyt siihen, että en saa koskaan haluamani laisia hiuksia. Tosin joskus voisin käydä suorittamassa jotain pieniä operaatioita (kuten kaksihaaraisten siistiminen tai värjäys), mutta hiusmalliani en mene sitten kirveelläkään kampaamoon muuttamaan. Huonoja kokemuksia. :>
Tällä hetkellä värjään hiukseni itse, koska hiusväri on aika ahkeraan muuttunut viime vuosina. Tällä hetkellä minulla on tummanpunaruskeat hiukset kestovärinä. Värjään hiukset aina kun tyvikasvu alkaa tarpeeksi ärsyttää. Oikea värini on tummablondi, mistä ei tykkää yhtään. Omat hiukseni ovat puolipitkät, ylettyvät jonkin verran yli olkapäiden. Pidän aika useasti hiuspidennyksiä, koska yritän kasvattaa hiuksiani ja ne ovat paljon mukavamman näköiset. Minulla ei ole otsista, jakaus on vasemmalla. Viime aikoina olen kyllä harkinnut otsiksen leikkaamista, mutta en ole oikein varma asiasta. Tykkään kiharrella ja muotoilla hiuksiani, mutta aika useasti tyydyn vain tekemään nopean kampauksen ja vähän kohottamaan hiuksia tyvistä ja pörröttelemään ehkä vähän. Ennen käytin kauheasti pompuloita yms. mutta nykyisin yleensä pidän hiukset auki, kotona tosin minulla on hiukset useimmin kiinni.

Pesen hiukset melkein jokapäivä, koska ne menevät muuten rasvaisiksi ja harrastan urheilua kolme päivä viikossa. Käytän aika usein jotain kaupan shampoita, välillä jotain kampaamo tuotteita. Olen rakastunut Tigin ja Cat Walkin tuotteisiin. Hiuslakkaa käytän lähes aina, lempparini on tällä hetkellä Osis, mutta vaihtelen myös muihin tuotteisiin. Hiuslakoissa olen aika tarkka, koska tuntuu, että huonojen lakkojen kanssa hiukset läsähtää heti ja lakka tuntuu kauhealta päässä. Joskus käytän myös muotoiluvaahtoa tai hiusvahaa, ne on ihan normi kaupan tuotteita.
Kutona minulla on hiustenkuivaaja, suoristusrauta ja monitoimi hiustenlaitto vehje, jossa on kiharrin sekä hiustenkuivaaja ja harja. Käytän näitä aika vähän lopulta, eniten tulee varmaan käytettyä suoristusrautaa. Haluaisin paremman kihartimen, kun nykyisella ei saa tarpeeksi muhkeita kiharoita.

Poissa Mansikkarahka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #175 : Tammikuu 16, 2012, 01:34:44 »
Minä käym kampaajalla aina, kun siltä tuntuu. Ehkä n. 3-4 kertaa vuodessa. Olen käynyt jo monta vuotta samalla kampaajalla ja saanut aina kivat hiukset. Viimeksi kampaaja ehdotti minulle otsatukkaa ja suostuin. Olin miettinyt monta kertaa miltä näyttäisin otsatukassa, sillä minulla ei ollut ollut otsatukkaa sunnilleen 10 vuoteen. Aluksi olin aika hermona, mutta tykkäsin kuitenkin lopputuloksesta. Vaikka otsatukka onkin nyt kasvanut mallista, niin ei tämä silti ole yhtään hullumman näköinen. Kyllä minä silti varmaan tässä jossain vaiheessa, käyn leikkauttamassa saman mallin, kuin viimeksi.

Ennen en pahemmin välittänyt miltä hiukseni näyttivät. Kunhan ne olivat puhtaat ja jotenkin kivasti kiinni, niin se riitti.
Ala-asteella minulla oli suunnilleen joka toinen lukuvuosi lyhyet (polkkatukka) ja joka toinen pitkät hiukset. Minulla oli myös permanentti kerran, muistaakseni viidennellä luokalla.
Joskus viidenellä luokalla aloin kasvattaa taas pitkiä hiuksia ja ysillä ne olivatkin jo alaselkään asti. En tosin käyttänyt silloin hoitoainetta, enkä laittanut niitä mitenkään, harjasin vain, joten ne olivat aika... öh... kuivat.
Muistan vieläkin, kun kävelimme luokkani kanssa takaisin koululle kaupungin keskustasta ja päätin, että nyt kyllä teen jotain näille hiuksilleni. Menin kampaajalle ja leikkautin ne kivaan malliin suunnilleen solisluille ulottuviksi.
Kun pesin hiukseni ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen, niin tuntui, että hiukset loppuvat kesken, kun oli niin tottunut pitkiin.

Siitä hiukseni lyhenivät pikkuhiljaa lisää ja vuonna 2007 minulla oli jo sellainen poikatukka. Nyt olen neljä vuotta kasvattanut taas pitkiä hiuksia. Lähtökohta oli poikatukka ja nyt hiukseni ovat takaanta yläselkään ja edestä jonnekin puoleen väliin selkää. Kärsivällisyyttä se vaati, etenkin siinä vaiheessa, kun hiukseni olivat hartioille asti. Monta kertaa teki mieli leikata takaisin lyhyiksi, mutta halusin kuitenkin niin kovasti pitkät, että ajattelin, että "Nyt en leikkaa, vaan annan kasvaa".
Onneksi päätös piti, sillä nyt olen todella tyytyväinen hiuksiini.

Hiusten värjäämisen aloitin 11-vuotiaana (nyt kun ajattelee, niin olisi kyllä hyvin voinut odottaa vielä ainakin pari vuotta). Ensimmäinen väri oli punainen. Sen jälkeen minulla ollut vaalean ruskeat vaaleilla ja punaisilla raidoilla, tummanruskeat, liilat, mustat, sinimustat, punaiset, punaruskeat. On ollut sinistä ja pinkkiä raitaa (pinkit raidat olivat kyllä todella kivat ja välillä tekisi mieli värjätä taas pinkit raidat, mutta se tulee aika kalliiksi käydä kampaajalla värjäyttämässä ne ja kotona taas on hankalaa ja sotkuista värjätä kahdella eri värillä). Tällä hetkellä on taas liilat hiukset pitkästä aikaa.
Minulla ei ole ollut omaa väriäni varmaan kahdeksaan vuoteen. Minusta minulle sopii paremmin tummat hiukset, kun taas omat hiukseni ovat perus vaaleanruskeat/maantienväriset.

Pesen hiukset joka toinen päivä. Käytän yleensä Franck Provostin värjätyille hiuksille tarkoitettuja sampoota ja hoitoainetta ja nyt myös saman valmistajan kuiville hiuksille tarkoitettua hoitoainetta. Tykkään myös Oriflamen hunaja-sampoosta ja -hoitoaineesta, sekä saman merkin mustikka-auringonkukka (tms.) sampoosta ja hoitoaineesta.
Annan hiusten kuivua itsekseen pesun jälkeen 15-60 minuuttia, riippuen siitä kuinka paljon on aikaa. Sitten suihkutan niihin Schwarzkopfin Got2be Guardian angel lämpösuojaa ja kuivaan hiukseni pääalaspäin. Sen jälkeen harjaan ne pääalaspäin. Muuta en välttämättä tee niille.
Käytän todella harvoin mitään muotoilutuotteita, lähinnä annan kampaajan laittaa niitä tai sitten joskus jos äitini tekee minulle kampauksen juhliin.

Hiukseni ovat paksut, karheat ja luonnonkiharat. Jos en kuivaa niitä, ne kihartuvat sillä tavalla nätisti, että voisin pitääkin niitä niin, mutta inhoan jos hiukset menevät päätä myöten, niin kuin niille itsestään kuivuessaan käy.

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2012, 17:58:48 kirjoittanut Mansikkarahka »

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #176 : Huhtikuu 02, 2013, 16:31:27 »
Vanhasta viestistäni on aikaa ja tilanne on uusi - menetin hiusvärineitsyyteni tänään. Tulin keikkuneeksi pidemmän aikaa "värjätäkö vai eikö värjätä" -linjalla, mutta olin kyllä suunnitellut värikokeilua wanhojen tanssien jälkeen, joihin tahdoin osallistua luonnonkarvassani. Meinasin jo pakittaakin, mutta nyt ollaan tässä. Takana on hyppäys punertavan vaaleasta tukasta kylmään punaiseen. Olo ei ole oikeastaan yhtään erikoinen, mutta olen kyllä iloinen siitä että saan oman värini ajan mittaan takaisin.

Olen edelleen sitä mieltä että tahdon kasvattaa hiuksiani johonkin maagiseen pisteeseen, joten niiden pituus on edelleen suunnilleen kainalokuoppiin asti - aina tasoitettaessa leikataan pois se, mikä ehtii kasvaa. Tahdoin kuitenkin vaihtelua jossakin muodossa, ainakin vähäksi aikaa.

//Minulla ei ole tuosta hiuspuuterista kovin paljoa kokemusta, mutta vielä yksi hyvä puoli on ainakin se että tupeeraaminen rasittaa hiusta ihan eri tavalla kuin hellempi puuterikäsittely. :)

//Ja kylmä punainen vaihtui lämpimämpään (violetti pigmentti pois, lämmin punainen (seassa häivähdys kuparia) tilalle), ei ollut ihan tämän juttu.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 17, 2013, 20:56:18 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #177 : Huhtikuu 02, 2013, 22:24:54 »
Lainaus
Vaikka nää onkin tosi ohuet ja jos yritän tupeerata nii menee ihan pieleen :///

Suosittelen kokeilemaan hiuspuuteria :) Minullakin on tosi ohut letti, ennen vielä ohuempi, jostain syystä se tosin on nyt viime vuosien aikana yrittänyt ruveta hiukan tuuhentumaan. Mutta hiuspuuterilla ainakin minun surkean ohuet hiukseni saa näyttämään paksummilta ilman mitään tupeerauksiakin...

Jos ei ole tuttua, niin se on siis sellaista joko jauhemaista tai suihkutettavaa ainetta, jota laitetaan hiusten "alle" ja joka kohottaa niitä. Eikä välttämättä tarvi lisätä hiuslakkaa (joka usein myös litistää hiuksia), koska se pitää hiukset ihan hyvin myös kuosissaan. Tosi paksut hiukset olen saanut itse, kun olen ensin laittanut hiuspuuteria, sitten hiukset esimerkiksi hainhampaalla ylös tai pompulalla pieneksi "sykeröksi" ja parin tunnin päästä auki.

Itse olen opiskeluaikoina käynyt kampaajalla aika harvoin lähinnä siksi, että tahtoo olla hiukan kallista lystiä. Yhdessä välissä halusin myös kasvattaa oman värini takaisin, ja niin teinkin.

Minulle iso ongelma on ollut myös sellaisen kampaajan löytäminen, jolla olisi mukavaa käydä ja joka osaisi antaa minulle hyviä vinkkejä hiusten laittamiseen ja hoitamiseen, ja ylipäänsä ymmärtäisi, minkälaiset jutut päähäni sopivat ja mikä ei. Reilu vuosi sitten lopultakin löysin tällaisen kampaajan, ja nyt olen käynyt laitattamassa hiuksianikin hieman useammin, kun sen kanssa ei enää tarvitse niin tuskastella :) Kampaajalla kun on aina valmiina ehdotuksia, mitä voitaisiin tehdä, mutta kuitenkin hän kuuntelee myös minun ideoitani, ja uskallan sanoa reilusti, jos jokin ei miellytä tai haluan jotain uutta tällä kertaa. Hän on esimerkiksi miettinyt aina väriehdotuksen valmiiksi, joka on vähän erilainen kuin viimeksi, ja sitten mietimme vielä yhdessä, onko se hyvä vai tehdäänkö jotain toisin. Minulle on myös vähän vaikea paikka leikata hiuksiani pois liian paljoa kerralla, ja kun olen sen sanonut, niin hän osaa sen sitten ottaa huomioon ehdotuksissaan :)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 02, 2013, 23:56:28 kirjoittanut Marygold »
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa vadelmavalas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • wuzzzzd up?
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #178 : Elokuu 29, 2013, 22:01:15 »
Kukkuu! Värjäsin itelleni punaset hiukset tossa kesän alussa (mulla oli siis tummanruskeat ja halusin vaihtelua) ja totesin löytäneeni elämäni hiusvärin. Ei mikään shokkipunanen, vaan semmonen peruspunanen.

Ainoa ongelma tässä hiusvärissä on se, että jokaisessa pesussa lähtee väriä pois, ja jos en käyttäisi punasävyte-hoitoainetta, olisi hiukset jo kolmessa päivässä vaaleanpunaiset. Onko kellään vastaavanlaista ongelmaa punaisen (tai jonkun muun värin) kanssa??

Kun osalla kavereista on punaset hiukset ja heidän ei edes tarvitse joka pesukerralla käyttää punaista ja silti on heleää väriä päässä :D
Kellään mitään vinkkejä miten punasen värin sais pysymään hiukkasen paremmin? Vai riippuuko se vain hiuksista että mikä väri pysyy? :D

Poissa Drámella

 • ihan hirveen ilkeä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • LJ
 • Pottermore: NifflerHallow18061
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #179 : Elokuu 30, 2013, 09:54:52 »
Mulla oli reilu 3 vuotta punainen tukka. Kyllä sitä sai värjätä ainakin kerran viikossa sävytehoitoaineella, että pysyi kirkkaana. Mun tukkla ei ollut mikään shokkipunainen, vaan semmoinen syvä punainen, joka värjättiin elumenilla. Se pidensi värin kestoa, ja haalistuessaankaan ei mennyt vaaleanpunaiseksi tai ruskeaksi, vaan semmoiseksi ihan nätiksi punaruskehtavaksi. Eli elumen sopi ainakin mun tukkaan värin kestoa tuomaan. Sitähän on tosiaan useampaa eri sävyä myös ja voi käsittääkseni ostaa kotivärjäykseenkin ainakin joistain kampaamoista. :)

Varmati riippuu myös omasta hiuksesta miten siihen tarttuu ja pysyy, mutta jos punainen tuntuu omalta niin suosittelen koittamaan elumenia. Sitähän ei saa niin helposti sit pois, kun ei ole perus hiusväri, mutta ittelläni värjättiin tummanruskeaksi ja blondia raitaa, niin ihan hyvin onnistui 3 vuoden elumeenailun jälkeenkin.
haistan, haistan ihmislihaa, sanoi kuu ja hymyili julmaa, verenhimoista hymyään.

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #180 : Syyskuu 06, 2013, 16:30:38 »
Onpa Vuotiksessa ahkeria hiustenlaittajia! Kuvamateriaaliakin saa jakaa, jos jollakulla on intoa. :)

En ole kovin innokas ulkomuodon puunaaja, joten hiuksetkin ovat vähän sitä sun tätä. Mutta aika ajoin ryöpsähtävä keskustelu harmaasta taloudesta kiinnostaa aina, joten ajattelin tulla utelemaan ajatuksianne. Hiusalaa syytetään usein veronkierrosta, mutta mitä mieltä vuotislaiset ovat asiasta? Herättääkö se tunteita? Oletteko törmänneet ilmiöön? Onko se edes ongelma?

Mietittekö edes hintaa, kun menette hoivaamaan hiuksianne? Kieliikö halpa hinta edes aina hämärämmästä bisneksestä? Ovatko parturi- ja kampaamopalvelut liian kalliita? Ärsyttääkö, että edelleen naisille ja miehille on eri hinnat?

Hiusyrittäjät: Jopa 60 prosenttia kampaamoista kähertää pimeästi (YLE)
Asiantuntijakirjoituksia harmaasta taloudesta (Verohallinto)
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa Kira

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • twitter
 • Pottermore: CentaurRune18
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #181 : Syyskuu 14, 2013, 09:26:12 »
Nyt on aika päivittää vähän vastaustani tänne. Viimeksi kirjoitin tähän 2007 ja silloin en ollut käynyt kampaajalla kertaakaan. Toista on nyt. Käyn nykyään säännöllisesti kuukauden välein kampaajalla. Olen leikkauttanut hiukseni lyhyeksi, ja lyhyt malli on ollut jo noin viisi vuotta. Olen lyhyisiin hiuksiin tosi tyytyväinen ja ei ole tehnyt kertaakaan mieli kasvattaa pitkiä hiuksia takaisin.
Nyt on olen muutaman vuoden käynyt aina samalla kampaajalla, hän leikkaa tosi hyvin ja on helppo aina istua kampaamotuoliin kun kampaajakin tietää jo valmiiksi millaisen tyylin haluan pitää.

Olen värjännyt hiukseni jo pitkään mustaksi. Aiemmin on tullut punaista ja eri ruskean sävyjä kokeiltu, mutta nyt olen mustassa pysytellyt pitkään. Välillä on ollut punaista tai vaaleaa raitaa mukana. Musta on siitä helppo väri, että se pysyy hiuksissa hyvin eikä haalistu oikeastaan lainkaan.

Poissa huispauskotka

 • Teddy Lupinin vaimo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Se uniikki ja lahjaton.
 • Pottermore: MarauderHeart20696
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #182 : Toukokuu 19, 2015, 23:22:57 »
En oo mitenkää hyvä hiusten kaa mut en käy kampaajalla koskaa. Oon pari kertaa lyhyen elämäni aikana käyny mallittamassa, mut iha turhaa hommaa. Nykyää värjään kotona yleesä punaseks (One of the Weasleys <3) koska tykkään siitä väristä tosi paljo ja semmone räikeen punane sopii mulle mun mielest tosi hyvi :)

Sit vedän vaa huonoi latvoi pois ja kerrostan lady shaverin avulla (mikä ei tosin oo kuulemma parhain mahdolline tapa) ku oon sen hyväks havainnu.

Täl hetkel mul on puolee välii selkää ylettävät punamustat hiukset jotka oli siis mustat mut niit on yritetty taikoo punasiks ilma vaalenusta joka ei oo oikee onnistunu toistaseks... Nooh, pikkuhiljaa :')

Eli tavotteena helakanpunaset alaselkää yltävät hiukset :3 Toki väriäki ois kiva vaihella esim liilaks mut en toistaseks jaksa rääkätä näit liikaa :D
"Kaunis puukko rinnassa haavoittaa ruostuneen lailla"
-Apulanta

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • No books, no life
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #183 : Toukokuu 26, 2015, 19:36:39 »
Mulla on alaselkään asti yltävät, ruskeat hiukset. Ei tumman- eikä vaaleanruskeat vaan ihan sellaiset "keskiruskeat". Käyn pari kertaa vuodessa kampaajalla ja latvoista otetaan joku 5 tai 10 cm pois. Mutta se kasvaa aika nopeasti takaisin.

Pienenä hiukset olivat paksut, mutta niistä on tullut ohuemmat. Eikä ole haitannut.

En oo ikinä värjännyt mun hiuksia. En edes vapuksi millään hiusspraylla yms. Enkä edes aio. Korkeintaan joskus tulevaisuudessa liukuvärjäys tai raitoja. Mutta en aio värjätä. Mun hiusten aito väri on mulle paras mahdollinen.

Hiukset pesen shampoolla ja hoitoaineella (joka toinen päivä) ja saatan laittaa jotain hiusöljyä. Hiuksia hoidan aika vähän, ihan perushommat. En ole ikinä käyttänyt muotovaahtoa, hiuslakkaa muutaman kerran koko elämässämi, hiuksia kiharran ja suoristan harvoin.
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #184 : Toukokuu 26, 2015, 20:03:43 »
Mulla on vähän yli hartiapituiset, maantienruskeat hiukset, jota on tosi paksut. Ja kuivat.
Tällä hetkellä äiti lyhentää säännöllisesti huonoimmat latvat pois, ja lyhentää otsatukkaa, kampaajalla oon käy viimeksi 14-vuotiaana. :D

Pesen 2-4 kertaa hiukset shampoolla, välistä laitan myös hoitoainetta, ja hyyyvin harvoin hoitosuihketta.
Föönaan hiukseni joskus, ja joskus suoristan pitkät hiukset. Kasvatan myös otsista sivuilkta pidemmäksi, kun vaan ei lyhyempi tukka roikkuisi koko ajan silmillä...

Haaveena olisi puoleen selkään ulottuva tukka, kuparinpunaisella raidoitettu. <3
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #185 : Maaliskuu 06, 2016, 02:33:12 »
Yövuorossa töissä ja vanhoja keskusteluja selaillen. Vastasin tähän 2011. No siitä alkaen kasvattelin hiuksiani, ja ne olivat jo yli lapaluitten... Kunnes pari viikkoa sitten ne läksi pois. Nyt on kiva, lyhyt ja kevyt kampaus.

Poissa Rowena

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Suurin aarre on olla oma itsensä!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #186 : Elokuu 24, 2016, 18:27:52 »
Itse halusin vuoden 2016 alussa leikata hiukseni kun Harryllä, joten menin kampaajalle Emma Watsonin (poikatukka- aikaan) kuvan kanssa, ja sain haluamani. Kampaaja on aika kallis, en ole varma mutta jotain 30e.. Itse en hirveästi jaksa tukkaa laitella aamuisin ennen koulua, mutta kampaan ja kosteutan jotta yön jäljeltä töyhdöt lähtisivät pois.. :P
''Makeisilla ystäviä saa!''
-Scorpius Malfoy, Harry Potter ja kirottu lapsi

Poissa The Ziizi

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: UnicornBronze22662
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #187 : Syyskuu 22, 2016, 20:04:15 »
Voi että, mulla olis kova hinku käydä leikkauttamassa long bob. Tällä hetkellä hiukset ovat vähän yli olkapäihin ylettyvät, ruskea pohja mutta latvat vielä hieman vaaleammat edellisen ombré-värin jäljiltä. Olen värjännyt hiuksiani useasti (joka kyllä näkyy niiden kunnossa), joten mulla tuli hetki sitten mieleen ajatus hiusten värjäämisen lopettamisesta. Tykkään nimittäin kovasti omasta väristänikin, mutta jotenkin se kasvatusvaihe siinä pelottaa. Onko täällä ketään oma hiusväri-projektin kanssa? Vertaistukea!

"Olen vähän riehunut pianolla ja hengästyneenä kirjoitan tämän."

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #188 : Syyskuu 24, 2016, 21:11:17 »
Olen värjännyt hiuksiani useasti (joka kyllä näkyy niiden kunnossa)

Itse en ole värjännyt hiuksiani kuin kerran ihan pienen osan, enkä osaa valitettavasti sanoa tuohon värjäysasiaan sen enempää mitään henkilökohtaista. Kavereilta tosin kuullut, että kun ovat värjäyksen aloittaneet, niin sille tielle ovat ainakin toistaiseksi jääneet: kun juurikasvua alkaa tulla, on pakko vetää uutta väriä, tai näyttää kuulemma ei niin hehkeältä kun oma väri puskee takaisin.

Itselläni on muutoin vain ei niin hyvät hiukset, sillä ne ovat hyvin ohuet, haaroittuvaiset ja karheat. Olenkin viime aikoina yrittänyt panostaa entistä enemmän juuri minulle sopiviin hiustuotteisiin, ja kokeilussa on myös ensimmäistä kertaa hiusöljyä. Mitään leijonanharjaa tuskin enää saan, mutta toivottavasti vähän paremman hiuslaadun!
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kampaamot ja parturit (ja hiukset yleensäkin)
« Vastaus #189 : Lokakuu 10, 2016, 22:51:23 »
Olen värjännyt hiuksiani useasti (joka kyllä näkyy niiden kunnossa), joten mulla tuli hetki sitten mieleen ajatus hiusten värjäämisen lopettamisesta. Tykkään nimittäin kovasti omasta väristänikin, mutta jotenkin se kasvatusvaihe siinä pelottaa. Onko täällä ketään oma hiusväri-projektin kanssa? Vertaistukea!

Joo, miulla! Mie värjäsin neljä vuotta hiuksiani yhdellä tosi kivalla värillä, kunnes sen valmistus lopetettiin, ja koska vastaavaa väriä ei tavallaan ollut, aloin miettiä oman värin kasvattamista takasin. Tämä siis viime vuonna alkuvuodesta. Kesäkuun lopuun mennessä olin kasvattanu hiuksiani sen verran, et sain käytyä leikkauttamassa hiuksistani sen värjätyn osan pois. Ja olin oikeastaan aika hämmästyny, miten kiva miun oma hiusväri oli, ja vieläkin itseasiassa aina välillä, näin yli vuosi myöhemmin.

Se kasvatusvaihe on oikeasti todella pelottava, ja monesti mietin, et jos nyt kuitenkin värjäis jollain toisella värillä. Varsinkin sillon kun, oma väri näky jo hyvän matkaa, ja värjättyyn osaan rinnastettuna se oli aika karsea aina välillä. Onneks miul oli sen verta lyhyet hiukset, ettei se loppujen lopuks enää haitannu, kun suunnilleen latvat oli enää vaaleammat ennen leikkauttamista.

Suosittelen rohkeasti kasvattamaan oman värin takasin! Varsinkin jos on oikeasti värjänny paljon ja sen huomaa hiusten kunnossa. Mie en värjänny omiani ku 2-4 kertaa vuodessa, riippuen oliko jotain tiettyä tapahtumaa, missä en halunnu näyttäytyä hurjan juurikasvuni kanssa. :D Sen suurempia ongelmia miulla ei ollu, ehkä ny se, et oon huomannu miten paljon paremmassa kunnossa miun hiusten latvat on värjäämättömyyden jälkeen. Ennen ne tuppas kuivahtamaan käppyräks melko nopeesti.

Vielä ku löytäis hyvän paikan käydä leikkauttamassa hiuksiani useammin, niin oisin tyytyväinen. Naapuritalon rouvalla on ihan kohtalainen hinta, mut hänen leikkausjälkensä ei oo mitenkään hyvää. Mut en kehtaa valittaakaan. :D
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]