Kirjoittaja Aihe: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?  (Luettu 55718 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Sonsku

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« : Huhtikuu 25, 2004, 17:49:49 »
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on? Sitä ei mainita minun muistini mukaan mainita missään kirjassa, tai no en tiedä mainitaanko se viidennessä en ole vielä päässyt lukamaan sitä. Onko Sirius Musta animaagina puhdas- vai sekarotuinen koira? Hänethän mainitaan vain (siis kuvataan) isona mustana koirana jolla on keltaiset silmät. Peri aatteessa Sirius Musta voisi olla puhdasrotuinen tanskandoggi, mutta epäilen sitä. Mutta taas sekarotuinen kylläkin sopisi paremmin Sirius Mustalle. Mitä mieltä te muut olette? Olen miettinyt tätä siitä lähtien kun luin ensimmäisen kerran Harry Potter ja Azkabanin vanki -kirjan.

Aredhel

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 25, 2004, 19:36:16 »
Varmastikin asian on niin, ettei Rowling tule mainitsemaan koskaan Siriuksen animaagimuodon rotua. Se vain on iso, karhumainen koira, joten periaatteessa kaikki rodut melkein käyvät kuvaukseen, jos niitä vähän muokkaa. Eivät tietenkään mitään chihuahuat, mutta siis lähes kaikki käyvät vähän mielikuvitusta lisäämällä.

Poissa Windy

 • Kylän salamurhaaja
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • Kylä
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #2 : Huhtikuu 25, 2004, 21:52:21 »
Mielestäni tämä ei ole niinkään aivan turha kysymys. Rotu on aika tärkeä, kun yritetään luoda mielikuvaa Siriuksesta koirahahmossaan. Minä ainakin haluaisin tietää millaiseksi Rowling on sen kuvitellut. On aika paljon eroa sillä, olisiko kyseessä musta tanskandoggi vai suuri labradorinnoutaja.
Itse kuvittelen Siriuksen sekarotuiseksi. Enkä todellakaan ota tuota karhunkokoista kovin kirjaimellisesti. Luultavasti ennemminkin suden kokoinen, ehkä hiukan isompi. Muutenkin pidän sitä susimaisena, tiedä sitten johtuuko vain Liekehtivän pikarin takakannen kuvasta.
Hp-roolipeliä Ircissä!// "Mikään ei kirvoita niin hyvää kirkaisua kuin pöydän poikki tanssiva Sardiini!" //Suomalainen Pratchett-foorumi//Juonittelupelejä

Snivellus

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #3 : Huhtikuu 26, 2004, 07:15:12 »
Itse en ole asiaa tuolta kantilta miettinyt, tarkoitan että en ole pohtinut minkä rotuinen koira Sirius Animaagihahmoltaan on, mutta sellainen mielikuva minulle on jäänyt että Sirius on sekarotuinen. Joskus 5-vuotta sitten tutkittiin noita koirarotuja etsittiin meille sopivaa koiraa eikä tuollaista isoa ja karhumaista koiraa näkynyt missään kirjassa. Oma mielikuvani on iso & tumma turkki, keskikokoiset-pienet lurppakorvat, valtavat tassut. Tästä tulee kaikkein eniten mieleen Suursnautseri, ehdottomasti. Kirjassahan mainittiin kuinka Siriuksen häntä hakkaisi Harrya reiteen tms. Suursnautserilla on nuo kaikki ominaisuudet, mutta Sirius voisi olla sekä Suursnautseria että jotakin muuta.

http://www.hauhau.com/koira_galleria_arkisto/5/suursnautseri3.jpg

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #4 : Huhtikuu 26, 2004, 15:42:27 »
Kysymys:   Kuvittelen Anturajalan skotlanninhirvikoiran ja newfoundlandinkoiran risteytymäksi, oliko sinulla mielessäsi jokin tietty koirarotu luodessasi häntä?   
Vastaus:   Ei oikeastaan. Ajattelen hänet enemmänkin suureksi ja karhumaiseksi sekarotuiseksi koiraksi.

(Rowling Barnes&Noblen haastattelussa lokakuussa 2000)

/Muoks: Hahaa. Olen nopea ;)

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #5 : Huhtikuu 26, 2004, 15:46:54 »
Muistaakseni Row sanoi jossain haastattelussa, (en löydä juuri nyt linkkiä ja se taisi lisäksi spoilata FK:ta) että hän oli itsekin kuvitellut Siriuksen animaagimuodon sekarotuiseksi. Itse en tiedä minkä rotuiseksi sen kuvittelin, mutta en kyllä ainakaan labradorinnoutajaksi, tanskandoggiksi tai suursnautseriksi. Labbikset ja tanskandoggit ovat molemmat suht. lyhytkarvaisia, eivätkä siksi voi olla kovinkaan takkuisia. Lisäksi ne ovat aika ystävällisen näköisiä, en minä ainakaan niitä voisi kalmakoiriksi luulla. Suursnautserilla on jo enemmän niitä ominaisuuksia, joita Anturajalalle kuvittelin, mutta ei sekään vastaa kokonaan käsitystäni.:P Joten kyllä minäkin sen sekarotuiseksi kuvittelen.

muoks.

Nääh, Haltiamieli ehti ensin.;) Juuri tuota juttua minäkin tarkoitin.

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #6 : Huhtikuu 27, 2004, 16:38:10 »
Sekarotuiselta vaikuttaa. Kirjan kansikuva näyttää vähän joltain spanielilta mutta luulen silti että Sirius on sekarotuinen. Yleensähän joidenkin mielestä sekarotuiset ovat ns. "likaisia koiria" (mikä ei kyllä minun mielestäni ole totta kun itselläni on sekarotuinen koira), ja Siriushan on rähjäinen ja hänen ulkonäkönsä vastaa koiramaailmassa kulkukoiraa, jotka taas yleensä ovat sekarotuisia. Siitä en sitten tiedä miten Sirius voi olla sekarotuinen, tai siis hänhän vain muuttuu koiraksi, ei sitä määritetä mitä rotuja hänessä on. Ehkäpä Rowling ei ole miettinyt niin tarkkaan, minkä rotuinen Sirius on, riittää kun se on rähjäinen, musta kulkukoira. Kyllä se minullekin taitaa riittää.
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

pikkupercival

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #7 : Huhtikuu 29, 2004, 17:06:07 »
Minunkin mielestäni tämä on kysymys, johon ei oikein voi löytää vastausta, enkä näe syytäkään etsiä. Mutta silti haluan sanoa oman mielipiteeni.

Jostain syystä liitän kalmakoiran baskervillenkoiraan. Ja baskervillenkoirahan oli tanskandogi, joten Siriuksen kuvittelisin sellaiseksi, tosin hieman ystävällisemmän näköiseksi.

The Moon

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #8 : Huhtikuu 29, 2004, 20:28:08 »
Luulisin sekaroituinen. Tai, sitten sellaista rotua ei olekaan, se vaan on sekoitus koiria jotka sopivat Sisiukselle. (Eli siis: Sekarotuinen) En usko, että Rowling itsekään on tätä pahemmin miettinyt. Ajatteli vain iso musta koira ja se riittää, ei ole mitään syytä ilmoittaa, että Sirius on nimenomaan esim. Susikoira.

Nymfadora Tonks

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #9 : Toukokuu 02, 2004, 14:56:49 »
Minä en ole ajatellut Siriusta minkään tietyn rotuiseksi koiraksi. Ajattelen sitä vain suureksi, mustaksi, karhumaiseksi ja keltasilmäiseksi koiraksi. Eli sekarotuiseksi. Varmaankin Rowling on tarkoittanut, että Sirius on sekarotuinen muuttuessaan koiraksi, eikä rotukoira....

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #10 : Toukokuu 02, 2004, 23:13:14 »
Eikös Sirius ole animaagimuodoltaan kalmakoira? Siis eräänlainen taruolento? Tai uskomus-olento? Tai kalmakoiran näköinen koira? Ei se silloin ole minkään rotuinen. Ulkonäöltään musta, karhun kokoinen ja takkuturkkinen - siis ei mikään lyhytturkkinen.
Voi se tietenkin jotain koirarotua muistuttaa, mutta en usko että Sirius olisi mikään tietty rotu. Jokaisella on tietenkin omat mielikuvat Sirkusta, että sillä tapaa on turha kiistellä...

Vaikka eihän ihmissusikaan ole mikään susi, vaan ihmissusi.

Enkä osaa päättää sitä, onko Siriuksella pystyt vai lurpat korvat.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Aredhel

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #11 : Toukokuu 03, 2004, 10:58:29 »
Ei, ei missään ole sanottu, että hän on kalmakoira. Harrysta vain näytti siltä, kun hän näki koiran varjoissa Mangoliakaarella, ja vilaukselta hiuispausmatsissa. Ja hänestä se muistutti kalmakoiraa. Mutta varmasti varjot ym. vääristivät kuvaa, sillä muutenhan velhot Tylyahossa olisivat pelästyneet tätä "kalmakoiraa", eikä se varmaankaan olisi jäänyt huomaamatta. Ja kalmakoiraanhan liittyy joitain taikaa, myös, luultavasti sen läsnäolon tuntee jollain erikoisemmalla tavalla, kuin tavallisen koiran.

Wirtlize

 • Ankeuttaja
Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #12 : Heinäkuu 09, 2004, 22:45:21 »
Luulen, että Sirius on koiran muodossa sekarotuinen, sillä yleensä kirjoissa sekarotuiset koirat kuvataan takkuturkkisina jne. Mutta muistelen myös, että Siriusta koiran muodossa on sanottu isoksi koiraksi, joka taas viittaa Tanskandogiin...

TytoAlba

 • Ankeuttaja
Re: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #13 : Heinäkuu 11, 2004, 13:19:04 »
Olen minäkin sitä hieman miettinyt... Mutta olen tullut siihen tulokseen, että "Nuuhku" on sekarotuinen... Jos se joku rotu kuitenkin olisi, niin varmaan tämä Suurnautseri. Paha vain, että mikään rotu ei ole "karhun kokoinen"...
Mutta se voisi olla labradorinnoutajan ja irlanninsusikoiran sekoitus...
Tai anatolian paimenkoiran ja suurnautserin...
Tai englannin hirvikoiran ja Newfoundlandinkoiran...
Tai tanskandogin ja englanninvinttikoiran...

Mahdollisuuksia on rajattomasti x)

weelow

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #14 : Maaliskuu 17, 2007, 19:55:21 »
Itse olen aina mieltänyt Siriuksen koiramuodon, eli Nuuhkun, sekarotuiseksi. Lähinnä siksi, että mitään sen tarkempa rotua ei mainittu koiran ensiesiintymisen yhteydessä tai edes sen jälkeen. Eiköhän Row olisi jo Azkabanin vangissa kertonut koiran rodun, jos se jokin puhdasrotuinen olisi? Tai näin ainakin minä kuvittelisin. Oma mielikuvani Nuuhkusta on susimainen ja hieman tavallista sutta isompi pystykorvainen koira, jolla on paksu, karhea ja ehkä jopa hieman takkuinenkin turkki. Elokuvien animoitu koira vastaa suurilta osin omaa näkemystäni. Myös tuo kuva on mielestäni osuva, hieman pienen näköinen vain.

vaula

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 10, 2007, 18:39:01 »
  Itse kuvittelen Siriuksen mustaksi tai tummansiniharmaaksi chow chowksi. Tosin suuremmaksi, paljon suuremmaksi, sekä pitkäkarvaiseksi ja takkuiseksi.
Tämä voisi olla aika osuva mielikuvalleni... Siis jotain tuon suuntaista, ei tismalleen tuonnäköinen. Ja välillä taas en ajattele Siriuksen koirahahmoa minkään näköiseksi. Silloinn se on vain... iso tumma hahmo.

Lainaus
Enkä osaa päättää sitä, onko Siriuksella pystyt vai lurpat korvat.
En minäkään. Voi tätä valinnan vaikeutta... : D

Poissa Kuromeru

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 10, 2007, 19:01:38 »
Onko HP elokuvissa yhtään näkynyt Nuuhkua (eli Siriusta)? :o Siitä nyt ainakin saisi jonkun mielikuvat, kun täälläkään ei osata päättää onko lurpat vai pystyt korvat. :') Entäs sopisiko http://fi.wikipedia.org/wiki/Belgianpaimenkoira_groenendael Belgianpaimenkoira teidän mielestänne Nuuhkun roduksi?

muokk/ olempas minä sokea, tuoltahan se tulikin. :p

Elokuvien animoitu koira vastaa suurilta osin omaa näkemystäni.

Parodia

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 10, 2007, 20:04:19 »
Yhdessä kirjassa sanottiin että "karhumainen". Newfoundlandin koira on ihan karhun näköinen, hirmu iso, useimmiten musta.. voimakas. Minusta se on selkeästi se. Belgianpaimenkoira ei ole karhumainen.

ninjamau

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #18 : Huhtikuu 10, 2007, 20:20:15 »
Minä en usko että Sirius olisi belgianpaimenkoira. Ne kun ovat kuitenkin aika pieniä, eivätkä karhumaisia. Ainakin tuo meidän koira on melkoisen pieni. (Tosin se ei ole groenendael, vaan malinois, etten tiedä onko niillä kokoeroja..)

Tuo newfoundlandinkoira on kyllä minusta melko karhumainen. Kuono on minusta vähän epäSiriusmainen (älä kysy mitä se tarikoittaa). Ja vaikuttaa muutenkin aika lempeältä koiralta. Mutta muuten tuo vaikuttaisi minusta aika hyvältä rodulta Siriukselle. n_n

Tai ehkä Sirius on sekarotuinen, jossa on newfoundlandinkoiraa, ja jotain toista rotua? n__n'

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #19 : Huhtikuu 22, 2007, 17:49:33 »
Iso, karhumainen, keltaiset silmät, ilmiselvästi (kuten myös Row on sanonut) Sirius on sekarotuinen, mutta mitä rotuja sekoitettuna ? Itse olen sitä mieltä, että mukana on ainakin mustanorjanhirvikoiraa ja jotain vähän jykevämpää lajia.
Lainaus
Entäs sopisiko Belgianpaimenkoira teidän mielestänne Nuuhkun roduksi?

Voin sanoa, että yhdessä omistamassani koirakirjassa, tämä kyseinen koira oli piiretty aikalailla sen näköiseksi miltä olen itse kuvitellut Siriuksen näyttävän, mutta oikeissa kuvissa ei. Koiralla on liian suippomainen olemus ja liian pitkät karvat, minusta siis.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Cobaia

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 23, 2007, 15:29:29 »
Itse olen miettinyt, ett Sirius tosiaan voisi olla newfoundlandinkoira, koska koiraa kuvataan isoksi ja karhumaiseksi, ja sitä se tosiaan on. Keltaisista silmistä en niin tiedä :)
Tosin joku myös mainitsi jonkin sortis suursnautserin (?) no jaa, en kyllä miletäsi Siriusta tälläiseksi
Nöffi ehkä mielummin, tai sitten se sekarotuinen.

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 24, 2007, 21:52:01 »
Mä oon aina ajatellu, että se on sekarotuinen just sen takia, että se on oikeasti puhdasverinen ja sitten se vihas sitä sen perheen puhdasverisyysvimmaa.

En usko, että sitä animaagihamoa saa itse päättää...

Tai siis, kuka haluaa olla rotta, kun vo olla vaik seepra tai kameli?
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 24, 2007, 22:04:53 »
Lainaus
En usko, että sitä animaagihamoa saa itse päättää...
Tai siis, kuka haluaa olla rotta, kun vo olla vaik seepra tai kameli?

Tämä menee jo offiksi, mutta vastaan silti. Minun käsittääkseni animaagi hahmon saa päättää itse. Peter ei ollut lahjakas koulussa, joten rotaksi muuttuminen oli helpompaa kuin suuremmaksi eläimeksi, mm. koiraksi. Kun taas Rita Skeeter:in (mikä se nyt on, Luodinko ?) oli helpompi salakuunnella kärpäsenä, koska kukaan ei kiinnittäisi huomiota, kun taas vaikkapa seepraan.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

forlorn

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius BLACK (ei saa sanoa mustaksi) on?
« Vastaus #23 : Huhtikuu 25, 2007, 21:09:17 »
Mielenkiintoista, mielenkiintoista, tätä minäkin juuri tänään pohdiskelin.

Itse kuvittelen kirjoissa Siriuksen joksikin Berhantilaisen, ehkä mustan Hovawartin tapaiseksi. Ficeissä useimmiten juuri jonkinmoisen suden ja kissan sekoitukseksi, jonkinmoiseksi joka käyristelee selkäänsä ja tuijottaa hurjilla keltaisilla silmillään. Mutta, heinäkuussahan tulee FK-leffa, sitten näämme kenenlie mielipiteen (en ole varma, onko tästä päättänyt ohjaaja vai kuka). Tähän sekarotuisuus juttuun en lusikkaani sotke koska minulla ei asiasta ole edes kunnon mielipidettä joten en ala siitä väittelemään.

ps: Se on Sirius Black :3

HÄPEÄmuokkaus: Eikös se jo Azkabanin vangin loppupuolella näkyillyt, Sirius siis? Ei mulla mitään hajua nyt. Kirjassa ainakin, ja leffathan mukailevat kirjoja, tietysti.. En ole niihin kovinkaan perustanut, haluaako joku selvittää tämän miulle? :D

Muokstaas: Joo, ymmärsin lukea viestit kunnolla paremmin läpi, ja tuollahan selvisikin että elokuvassa (=AV) on jokin animoitu koiranen. Tulikos teille muuten mieleen, että velhomaailmassahan voi olla ihan omiakin koirarotuja? 8D Niin ja tuo Newfounlandinkoira vastaa paljonkin kuvitelmiani [off]ja mie haluaisin sellaisen[/off]. Ja mie olen ehdottamasti sitä mieltä että lurpat. Paitsi sitten niissä ficeissä, äh.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 25, 2007, 21:20:00 kirjoittanut forlorn »

tirsk

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #24 : Toukokuu 01, 2007, 16:31:27 »

Lainaus
Enkä osaa päättää sitä, onko Siriuksella pystyt vai lurpat korvat.


Kyllä sillä pystykorvat on, ainakin minun mielestäni. :) Jospa Sirius ei muuttunutkaan miksikään tietyksi roduksi, vaan pystytti ihan oman Sirius-rodun.
McGarmiwakinhan muuttui kissaksi, jolla oli omannäköiset silmälasien muotoiset kuviot silmiensä ympärillä. En usko että Sirius muuttui juuri Belgianpaimenkoiraksi tai miksikään muuksikaan yleiseksi roduksi, vaan Nuuhku rupesi muistuttamaan Siriusta itseään. Siis tavallaan sekarotuinen mutta ei kuitenkaan.

dissolve

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #25 : Toukokuu 03, 2007, 15:45:35 »
Itse olen aina mieltänyt Siriuksen belgianpaimenkoiran groendahl-muunnokseksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Belgian_Groenendael_600.jpg

Toinen, mikä tulee mieleen, on World of Warcraft -pelissä esiintyvät worgit, mutta nehän eivät ole oikea koirarotu :)

Poissa Nathaniel

 • melkoinen kelmi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • neitihaamu
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #26 : Toukokuu 06, 2007, 20:43:25 »
Minusta Siriuksen/Nuuhkun kuvaukseksi sopisi loistavasti sana rakki. Sellainen sekarotuinen musta koira, mutta ei missään nimessä iso karvatuppopölyhuiska vaan hiukan kuvittelen pahoja päiviä nähneen pikimustan turkin. Viisaat ja kauniit silmät. Keskikokoista hiukan suurempi, mutta ehdottomasti linjakas ja notkea koira. Suippo kuono (ei mikään olempa-tästä-nyt-juossut-tiiliseinää-päin kuono). Hiukan resuinen, mutta vaikuttava ja elegantti koira. Kelmien aikoihin tuon resuinen sanan voi pyyhkiä hyvällä omallatunnolla pois. :) Ajattelin ennemmin Tylyahon aikoja resuisen kanssa.
If I'cant hear your heart beat, you are too far away

Poissa Odey

 • miss marauder
 • Vuotislainen
 • I think I need a HUG <3
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #27 : Toukokuu 18, 2007, 22:53:28 »
Sirius ei mielestäni todellakaan vaikuta Belgianpaimenkoira Groenendaelin näköiseltä :S Se on jotenkin liian siro omaksi kuvitelmakseni. Minulle Sirius on suuri musta sekarotuinen rakki, itseasiassa juuri sellainen minkälainen se on elokuvassakin.
Some days just have more memories than others

di Napoli

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #28 : Toukokuu 19, 2007, 21:35:38 »
Sekarotuiselta vaikuttaa. Kirjan kansikuva näyttää vähän joltain spanielilta mutta luulen silti että Sirius on sekarotuinen. Yleensähän joidenkin mielestä sekarotuiset ovat ns. "likaisia koiria" (mikä ei kyllä minun mielestäni ole totta kun itselläni on sekarotuinen koira), ja Siriushan on rähjäinen ja hänen ulkonäkönsä vastaa koiramaailmassa kulkukoiraa, jotka taas yleensä ovat sekarotuisia. Siitä en sitten tiedä miten Sirius voi olla sekarotuinen, tai siis hänhän vain muuttuu koiraksi, ei sitä määritetä mitä rotuja hänessä on. Ehkäpä Rowling ei ole miettinyt niin tarkkaan, minkä rotuinen Sirius on, riittää kun se on rähjäinen, musta kulkukoira. Kyllä se minullekin taitaa riittää.

Minä olen samoilla linjoilla. Sekarotuinen ja rähjäinen kulkukoira.

Exorcist

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #29 : Toukokuu 20, 2007, 09:59:29 »
Pakko nyt tulla sanomaan jotakin aiheeseen liittyvää. :) En usko että Sirius on mitään rotua, siis se on vain koira. Kun esimerkiksi Jamesista tuli hirvi, niin eihän sitäkään oikein jaksa miettiä onko se saksan vai venäjän hirvi, tai Peteristä onko se minkä rotuinen hiiri/rotta. Itse en oikeastaan ole ikinä jaksanut pohtia asiaa, kun luen kirjoja, niin mielessäni nään semmoisen ison, mustan koiran, enkä edes sinäänsä nää sen päätä tai korvia, tärkeintä on se että se on siinä ajatuksena. Iso, musta, takkuinen koira. Elokuvan Siriuksen koirahahmo ei ainakaan kuvannut minun Siriustani, sillä se oli liian siro ja semmoinen, tavallisen näköinen. Mielestäni Sirius on kuitenkin enemmän sellainen omalaatuinen, onhan se kuitenkin animaagi, ei tavallinen hurtta. Mutta mielipidekysymys. Mutta tuo rakki-selitys on myös mielestäni ihan hyvä kuvaamaan Siriusta. :D

Tuosta animaagiudesta, niin eikös se ole niin että sitä miksi muuttuu, ei saa itse päättää, vaan tulee semmoiseksi mikä kuvaa omaa luonnetta hyvin. Eikös se ole sanottukin kirjoissa?

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #30 : Toukokuu 22, 2007, 16:20:18 »
Tuosta animaagiudesta, niin eikös se ole niin että sitä miksi muuttuu, ei saa itse päättää, vaan tulee semmoiseksi mikä kuvaa omaa luonnetta hyvin. Eikös se ole sanottukin kirjoissa?
Joo, ei sitä kyllä mustakaan itte saa päättää. Ite ainakin valitsisin ehkä jonkun muun kun koppakuoriaisen, (Rita Luodikohan muutuu koppikseks..), koska eikös se niin mene, että jos esim. Peter on muuttuneena rotaksi, ja jos tämä rotta kuolee, niin Peterkin kuolee..? Että aika helpostihan joku koppakuoriainen joutuu syödyksi, liiskatuksi tms.

Mutta joo, toi oli nyt vähän offtopiccii..
Mulle ei ainakaan oo merkitystä Siriuksen rodulla. En oo sitä ajatellu, eikä varmaan Rowkaan kauheesti.
Ja tosiaan, eihän muidenkaan animaagien rotuja oo mainittu, joten Siriuskin on vaan koira, ainakin mulle. <:

Tiina

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #31 : Toukokuu 29, 2007, 23:54:10 »
Samanlainen mielikuva mulla on myös, mikä vaikuttaa useimmilla olevan. Sirius on sekarotuinen, iso musta takkuinen rakki :D

Silti se oma mielikuvani muistuttaa rakenteeltaan irlanninsusikoiraa (joka on muuten maailman suurin koirarotu), vaikka mitään karhumaista tuossa rodussa ei kyllä ole, se osa siis riitelee vastaan. En tiedä miksi mielikuvani viittaa tuohon. Suunnilleen tuon mallinen koira mustana, siinä minun Anturajalkani :D

Täältä näkee rodusta kuvan jos joku ei tiedä miltä näyttää:
http://www.irlanninsusikoirat.org/index.php?sivu=Irlanninsusikoira

Wolfgirl

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #32 : Toukokuu 30, 2007, 12:11:53 »
Itse olen aina mieltänyt Siriuksen koirahahmon ulkonäöltään keltasilmäiseksi versioksi siitä mustasta, takkuturkkisesta ja punasilmäisestä koirasta, joka joidenkin kummitusjuttujen mukaan ilmestyy aina juuri ennen kuolemaa istumaan kuolevan ihmisen sängyn jalkopäähän. Siriuksen koirahahmo ei siis ole miekälle mitään varsinaista rotua vaan juuri tuollainen kuin edellä kuvailin.

wanda

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #33 : Kesäkuu 10, 2007, 12:19:33 »
Myös minä olen kuvitellut, että Sirius ei edusta mitään tiettyä koirarotua, vaan on ennemminkin joku iso musta takkuturkkinen sekarotuinen koira,mutta joka jollain lailla muistuttaa irlanninsusikoiraa.

Blurry

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #34 : Kesäkuu 11, 2007, 21:06:56 »
Pitkäkarvainen saksanpaimenkoira ehkäpä?
Tai sitten ihan puhdas susi?

iibis

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #35 : Kesäkuu 12, 2007, 11:36:25 »
Silti se oma mielikuvani muistuttaa rakenteeltaan irlanninsusikoiraa (joka on muuten maailman suurin koirarotu), vaikka mitään karhumaista tuossa rodussa ei kyllä ole, se osa siis riitelee vastaan. En tiedä miksi mielikuvani viittaa tuohon. Suunnilleen tuon mallinen koira mustana, siinä minun Anturajalkani :D

Minäkin olen aina ollut irlanninsusikoiran kannalla. Se on juuri sellainen iso, karvainen, luinen, takkuinen ja hitusen susimainen (häntä tosin pitäisi olla hieman pitkäkarvaisempi).

En ikimaailmassa voisi kuvitellakaan että se vastaisi tippaakaan jotain saksanpaimenkoiraa, newfoundlandinkoiraa, howawartia, belgianpaimenkoiraa tai kaikken vähiten chowchow'ta. Ne kaikki ovat aivan liian raskastekoisia, pullukoita ja nallemaisia (belgianpaimenkoirilla taas on aivan liian sileä turkki).

Wolfgirl:
Lainaus
Itse olen aina mieltänyt Siriuksen koirahahmon ulkonäöltään keltasilmäiseksi versioksi siitä mustasta, takkuturkkisesta ja punasilmäisestä koirasta, joka joidenkin kummitusjuttujen mukaan ilmestyy aina juuri ennen kuolemaa istumaan kuolevan ihmisen sängyn jalkopäähän.

Minäkin olen kuvitellut sen juuri tuoksi otukseksi, mutta ihan normaaleilla silmillä. Ja minusta se otus muistuttaa lähinnä irlanninsusikoiraa.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 12, 2007, 11:39:59 kirjoittanut iibis »

Poissa Räyhähenki

 • Jokapaikantuho
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rähähää!
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #36 : Kesäkuu 12, 2007, 18:23:14 »
Siinä ettei edelllä mainitussa ollut karhumaisuutta, voi johtua siitä että se koira on sekarotuinen ja siinä voi olla edellä mainittua (en jaksa kirjottaa  sitä) ja jotain "karhumaista rotua".
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Poissa Ooka

 • Siivet kantapäissä -liitelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilvilinnan kuningas
  • Tuliaavikko
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #37 : Kesäkuu 12, 2007, 21:10:43 »
hmm.. minä itse henkilökohtaisesti kuvittelen siriuksen isoksi, hyvin isoksi, kohtalaisen pitkäturkkiseksi tumma silmäiseksi koiraksi. Jolla on puoli pysty korvat n_n' En tiedä itsekään mitä se tarkoittaa, mutta niin se vain on. Ja ihmissusista sen verran, että ne minä kuvittelen susiksi, isommiksi vain. Kolmos leffassa näkyvä ihmissusi on aivan hirveä -_-'

Joo, ei mennä asian ulkopuolelle.. niin, siis, Row ei varmaan ajatellut mitenkään tarkasti kertoa mikä rotu Sirius olisi, jokainen vetäkööt omat mielipiteensä asiasta. Ei, en usko että lukijan mielikuvia helpottaisi yhtään koirarodun mainitseminen, mielestäni se vain häiritsisi jos ei tietäisi rotua tai jotain O_o Niin kuin minun kohdallani kävisi ellei kyseessä olisi jokin erittäin tunnettu rotu, en nimittäin ole koira ihmisiä.. Että näin :D
Do the impossible, see the invisible.
ROW ROW FIGHT DA POWER!
Touch the untouchable, break the unbreakable.
ROW ROW FIGHT DA POWER!

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #38 : Kesäkuu 14, 2007, 19:21:36 »
Minä olen aina mieltänyt Siriuksen sekarotuiseksi, jolla on kuitenkin ulkonäössään huomattavasti suursnautserien piirteitä (ja kyllä, minulla on pakkomielle siihen rotuun, mutta se nyt ei liity lainkaan tähän asiaan). Ei partaa, mutta 'kulmakarvat' kyllä.

Minusta ainakin nuo kuvissa olevat irlanninsusikoirat näyttävät vähän liiankin siroilta, vaikka toisaalta tuo päänmuoto sitten taas muistuttaa Siriuksesta. ^^ Hitsi, tämähän on vaikeata. Minun mielikuvani Anturajalasta on jokatapauksessa isokokoinen suursnautseri (jossa saattaa olla hivenen irlanninsusikoiran verta), jolla on isot tassut ja suurten silmien edessä riippuvat kulmakarvat, ja tietysti erittäin karvainen häntä. Ja lurpat korvat, ehdottomasti.
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Mystica

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #39 : Elokuu 12, 2007, 09:54:46 »
Minun mielikuvani Nuuhkusta on melko... en osaa sanoa mitä rotua se muistuttaisi eniten... ehkä hieman Bretagnenspanielia, Berhindalaista, ja Siperianhuskya... Sellainen söpö, hieman nallen/karhun näköinen suurikokoinen, ja vahvaakenteinen mustaturkkinen kirppupesä...

Coniferous

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #40 : Elokuu 23, 2007, 17:09:52 »
Minä miellän Siriuksen sekarotuiseksi, tarkemmin ottaen lähinnä täysmustaksi ja pitkäturkkiseksi dobermanniksi. Ja tottakai siis ilman korvien ja hännän typistyksiä. En sitten tiedä onko se kovin karhumainen, mutta voihan siihen vielä sekoittaa (VÄHÄN) vaikka newfoundlandia (kirjoitinkohan oikein?). :P Puhdasrotuisista taas sileäkarvainennoutaja olisi kaikista lähimpänä. Mutta jotenkin en usko että Sirius olisi mikään BestInShow halunnut olla.. :D Sekarotuiset ovat kuitenkin minun mielestäni ehkä vähän "äijämäisempiä" (tietenkin jokainen seropi on aivan omanlaisensa) ja olen ymmärtänyt että Sirius oli varsinkin nuorempana vähän taipuvainen näyttämiseen.. 

Nemileiya

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #41 : Elokuu 25, 2007, 12:12:43 »
Tulee jokseenkin mieleen samanlainen koira mitä kolmoskirjan takakannessa on.

Jonkinsorttinen sekarotuinen musta, varsin isokokoinen ja vähän pelottavankin näköinen hauveli. Mutta tosiaankin alkuperäinen mielikuva tuli Harry Potter ja Azkabanin Vanki- kirjan takakannessa olevasta kuvasta. 8D

Kaiten

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #42 : Syyskuu 03, 2007, 22:21:31 »
Sirius on sekarotuinen! ;D Sirius on suurikokoinen, puolipitkäkarvainen (ja takkuinen), pikimusta, ei siro eikä liian vanttera, voimakas, neliömäinen, käpälät ovat tiiviit ja polkuanturat vahvat, tiiviit ja varpaanvälit karvaiset, selkeä otsapenger, häntä tuuhea (asento suora tai sirppimäisesti kaareutunut), korvat pystyt ja kärkiä kohti kapenevat, kirsu iso ja olemus hehkaa karhumaista voimakkuutta. Sellainen on minun Sirini ^^

Namira

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #43 : Syyskuu 04, 2007, 15:46:44 »
Täytyy kyllä myöntää, että en ole aiemmin asiaa miettinytkään. Mutta itse miellän hänet ehdottomasti sekarotuiseksi, sillä jotenkin vain siltä tuntuu, etteivät rodut niinkään Siriuksen mieltä paljon painaneet - tärkeintä oli vain se koirahahmo. Sirius on animaagimuodossaan takkuinen kulkukoira, suuri ja tumma. Sellainen ryhdikäs ja hyväkuntoinen, mutta silti taas niin huonosti ruokittu ja kapinen. Kasvot sellaiset lempeät, mutta samaan aikaan silti niin määrätietoiset. Sellainen on tämä hurtta.

plaaaa

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #44 : Syyskuu 05, 2007, 11:01:33 »
Sekarotuinen todennäköisesti. Eihän sirius elokuvissakaan näytä puhdasrotuiselta, enkä usko, että onkaan. Sirius voisi näyttää sekoitukselta kaikkea: labradoria, tanskandoggia koonsa puolesta ja jotain pörröistä rotua.

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #45 : Syyskuu 05, 2007, 16:56:34 »
Off:
Lainaus
Eihän sirius elokuvissakaan näytä puhdasrotuiselta

Mutta mikä elokuvissa monesti näyttää siltä miten Row on kuvannut ? :) Esimerkkeinä Lupin, Lupinin ihmissusi muoto.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Poissa Meew

 • Valkea susityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmit for ever
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #46 : Heinäkuu 14, 2008, 16:17:39 »
Sekarotuinen, ehdottomasti. Minusta tuntuu, että koska Sirius oli animaagi, sen koiramuodolla ei ollut mitään rotua. Se vain oli koira. Ehkei Sirius itsekään ajatellut animaagiksi ryhtyessään minkä rotuinen koira halusi olla. Ehkäpä hän vain tiesi haluavansa olla iso, musta koira.
Ja jos elokuvan luoman koiran perusteella ajattelee, en oikein näe mitään rotua siinä. Toisaalta se voisi olla Labradorinnoutaja, mutta sen turkki on liian epäsopiva. Dobermanniksikaan siitä ei ole, Sirius oli liian... No siis kun Dobermannithan on hoikkia ja lyhytkarvaisia... Ja sitten se Siriuksen kuono. (hassua puhua Siriuksen kuonosta...) Ainakaan edestäpäin katsottuna en osaa sanoa mille rodulle se sopisi...

En edes tiedä miksi mietin tälläistä, kun kuitenkin ajattelen sen olevan sekarotuinen. Tietenkään mikään koirien rotuasiantuntija en ole..
Tam ja Fahr, Sirius ja James. << heitä minä kadehdin, koska heillä on ystävä mitä ilman ei voi elää, heillä on ystävä kenen puolesta kuolisi. Heillä on ystävä kenestä välittää, ketä pitää omana veljenään. Sellaista rakkautta, sanatonta viestintää ei näe joka päivä. Kiitos. <3

Poissa Kerberos

 • Ylimääräinen pää
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Life sucs and then you die.
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #47 : Heinäkuu 14, 2008, 18:44:11 »
Lainaus
Myös tuo kuva on mielestäni osuva, hieman pienen näköinen vain.
Johtuu varmasti siitä, että tuo kuva on Anturajalasta (scolasticin version kuvittajan näkemys).

Viidennessä leffassa Sirius on irlanninsusikoira, kolmannessa ilmeisesti sekarotuinen. Itse olen aina ajatellut Padfootin seropiksi, mutta kyllähän se voisi olla jokunlainen muoto jostain rodusta, käyttölinjaisten ulkomuoto voi poiketa suurestikin näyttelylinjaisesta, joita nyt totta kai on paljon enemmän.

 Ei, ei ja vielä kerran ei: EI labradori, ei tanskandogi eikä chow chow. Ei tosiaankaan flatti. Labradorin karvat ovat öjyisiä ja paksuja, ja voin kokemuksesta sanoa, etä niitä ei edes saa kunnolla takkuun. Lisäksi ne ovat mielestäni liian kömpelöitä ja pieniä korkeus-suunnassa ollakseen Siriuksia, käyttikset taas liian pieniä joka suuntaan. Tanskandogin karva on niin lyhyt, että se ei menisi takkuun, vaikka päälle kaataisi liimapullon. (Ja kirput saisi pois ihan pyyhkäisemällä, kun ne näkyisikin niin lyhyestä turkista) chow chowlla karva on liian pitkää ja paksua, vaikka koira olisi kuinka laiha, niin sitä ei kyllä kauas erottaisi (tuttuni chowi oli alipainoinen, ja minusta se näytti ihan terveän paksuiselta, kylkiluut ei olisi näkynyt vielä, vaikka painoa olisi karsittu vielä kymmenen kiloa) Flatit taas eivät ole tarpeeksi isoja, ja niidenkin turkki on vääränlainen
Lainaus
(belgianpaimenkoirilla taas on aivan liian sileä turkki).
Eikä ole. Se on sileä vain jos joku on jaksanut sitä hoitaa.

Jos joku rotu pitäisi sanoa, niin se olisi varmaan irlanninsusikoira.


Edit:// Myöskin kokomusta hovawart olisi aika hyvä?
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2008, 13:33:53 kirjoittanut Kerberos »
Loma on sitä, ettei ole mitään tekemistä, ja siihen on aikaa koko päivä.

Poissa Giliath

 • Cassiopeian pikkusisko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Jensen Ackles :D
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #48 : Heinäkuu 14, 2008, 19:48:59 »
Mietyttyttää, voivatko animaagit alussa vaikuttaa miltä näyttävät, siis tietenkin että onko koira vai hirvi, mutta voiko ulkomuotoon vaikuttaa? Minusta Sirius vain päätti, minkä näköinen hän on, eikä ruvennut miettimään rotuja.
*Miettii ja lukee, mutta harvemmin kirjoittaa*

Hay

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #49 : Heinäkuu 15, 2008, 02:09:54 »
Mielestäni irlanninsusikoira ei jokseenkaan passaa Siriuksen rooliin - liian luiseva ja laiha, kuten nyt vinttikoirat yleensäkin. Sekarotuiseksi minäkin olen ajatellut, lähinnä mielikuvaani lienee newfoundlandinkoira, mutta isompi ja hiukan sirompi olemukseltaan.

Carablea

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #50 : Heinäkuu 16, 2008, 22:34:43 »
Mun siskopuolten koira näyttää musta ihan Siriukselta :D Rodultaan se on Bouvier des Flandres. Tosin sillä on paljon lyhyemmäksi leikattu turkki kuin noilla Googlen kuvahaun koirilla koska pitempää turkkia on tosi työlästä hoitaa ja siskopuoleni eivät käytä koiraa näyttelyissä joten pitkälle turkille ei ole tarvetta; löysin yhden kuvan joka muistuttaa siskopuolieni koiraa, se on kuva pennusta, elikkä lienee syytä kertoa että tämänrotuisen koiran säkäkorkeus vaihtelee 59 cm:n ja 68 cm:n välillä, riippuen sukupuolesta.

Tässä Siriuksen näköinen koira siis: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Bouvier2.JPG

Edit: Vaikkaki Danan, eli siskopuolten koiran, turkki on kiharempi kuin tuolla..
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2008, 22:39:20 kirjoittanut Carablea »

Poissa morvanvarjo

 • o_O
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #51 : Heinäkuu 17, 2008, 13:23:09 »
Sekarotuinen, ehdottomasti :D Sellainen iso, takkuturkkinen, rähjäinen, mutta elegantti.

Tulee mieleen jonkinmoinen sekoitus irlanninsusikoiraa/skotlanninhirvikoiraa, newfoundlandia, australianpaimenkoiraa ja groenendaelia. Säkäkorkeus olisi n. 60cm tai isompi, turkki olisi tuuhea, paksu, takkuinen ja musta. Korvat olisivat puolipystyt ja pörröiset, häntä paksu, jalat lihaksikkaat ja tassut isot ja pyöreät. Ja silmät keltaiset. Ruumiinrakenne olisi melko solakka, muttei mitenkään hintelä, kuten vinttikoirilla. Pikemminkin lihaksikas, kestävä, paimenkoiratyylinen. Kuono olisi suippo ja pitkä, leuat melko vahvat, kirsu iso ja musta.
Hmm, lähinnä tuli mieleen tuo: http://www.liperinkennelkerho.net/images/aussie.jpg , mutta isompi, lihaksikkaampi, pitkäkoipisempi, rähjäisempi, mustaturkkisempi, ja Siriusmaisempi. :)

Kolmoselokuvassa viuhahtava Siriuskoira vastasi aika hyvin kuvitelmaa, mutta oli ehkä hieman pienempi. Vitoselokuvan koirasta en paljoa tykännyt, oli ihan erilainen verrattuna kolmoseen. o_O
When Remus Lupin rules the world all problems will be solved with chocolate.

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #52 : Heinäkuu 19, 2008, 16:44:57 »
Olen mieltänyt Siriuksen aina belgianpaimenkoira groenendaeliksi, joka on tosin paljon suurikokoisempi, melko takkuinen ja siro. Tosin se voisi olla semmoinen kiva sekoitus labbista, groenendaelia, tanskandoggia, berhandilaista, saksanpaimenta, newfoulandia ja irlanninsusikoiraa. Olisi kyllä mainio sekoitus, voi kun olisi myytävänä niin ihan varmana ottaisin. Lisäksi siinä voisi olla alaskanmalamuuttia, mutta se ei passaa yhtään Siriukseen. Eli tuollaista olen ajatellut, lienekkö mennyt yhteen Rowlingin kanssa, en usko. :)

Sirius ei kyllä varmasti ole irlanninsusikoira. Siriuksella ei ole pitkää, laihaa kuonoa eikä pitkiä, lukkimaisia jalkoja. Ei niissä mitään pahaa ole mutta ne eivät sovi Siriukseen..
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 23, 2008, 19:45:38 kirjoittanut Chrystal »
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #53 : Heinäkuu 21, 2008, 12:49:33 »
Minäkin olen aina kuvitellut Siriuksen koirana sekarotuiseksi. Siinä täytyy olla aika montaa rotua, jos sitä kuvaillaan takkuiseksi, laihaksi ja karhunkokoiseksi. No minähän en ota tuota karhunkokoista kirjaimellisesti, sillä jos koira on laiha, se on vähän vaikeaa kuvitella niiiin isoksi. Siis AV:ssä sivulla (tarkistus) 391 kerrotaan että Sirius on koirana laiha... Se johtui tietty vain siitä, että hän oli vankilassa silloin, eikä saanut kunnon ruokaa tai mitään. (tässä AV:ssä siis kerrotaan siitä ajasta kun se karkasi sieltä...) Joten en kuvittele, että siinä olisi mitään erityisen hoikkia rotuja, vaan se johtui vain vankilasta. Luulen että Sirius on todella iso koira, varmaan jonkun irlanninsusikoiran kokoinen tjsp. Olenkin aina kuvitellut Sirin tosi paljon tuon irlanninsusikoiran näköiseksi... (nyt vasta huomasin) Ja pitääkö siinä rodussa olla jotain karhumaista? No minulle Anturajalka on aina ollut joku irlanninsusikoiran ja parin muun rodun (jotain karhumaisia rotuja ehkä? yms.) sekoitus. Se on sellainen musta, mutta sen on pakko olla sekarotuinen, vaikka se näyttääkin irlanninsusikoiralta. Minun Anturajalkani. <3
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Surku

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #54 : Heinäkuu 21, 2008, 14:38:35 »
Sekarotuinen.
Juuri sellainen, niinmonen koiran risteymä, ettei mitään tiettyä rotua pysty edes havaitsemaan.
Oikeastaan kaverini koira olisi melkolailla "Sirius"-mallia. Kuvaa nyt en saa lisättyä tähän, mutta tietääkseni labradoria ja paljon muuta siinä on.
Puoli pystyt korvat, karheahko musta turkki jossa jotain ruskeahkoja viiruja siellä täällä. Semmoinen perus koira 8D
Tässä on nyt tullut useaan otteeseen puhuttu irlanninsusikoirasta. Oma käsitykseni on kaukana siitä. Jotenkin liian.. luiseva? Pitkäjalkainen?
Vaikka Sirius siis kuvattiin laihaksi, ajattelen, että se oli ainoastaan ruuanpuutteen ansiota. Tosin jos labradori laihtuisi niin laihaksi kuin mahdollista, olisiko se silloinkaan tarpeeksi kapea..?
Ehkä Sirius on siis äärinmäisen kapea rakenteinen koira, joka massan ja runsaan karvan ansiosta näyttää karhumaisemmalta. Tosin jos animaagin eläin-hahmo heijastaa jotenkin velhon/noidan omaa ruumiinrakennetta, Sirius voisi todella olla irlanninsusikoira, vaikkei se omaa mielikuvaani mitenkään tukisikaan.

Yhteenveto: Irlanninsusikoiran rakenne, runsaasti mustaa ja karkeahkoa karvaa karhumaisuuteen, puolipystyt korvat, tuuheahko häntä = Sirius minun aivoissani

Jokatapauksessa ajattelen, etteivät animaagien koirarodut vastaa jästien-koirarotuja. Sirius siis on yksinkertaisesti koira, joka on rodultaan.. Sirius? 8'D

Poissa Emubird

 • Fyysisesti paikalla, henkisesti muualla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Always the tone of surprise!
 • Pottermore: ScarletCentaur10898
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #55 : Elokuu 20, 2008, 20:10:49 »
Olen aina ajatellut Siriusta koirana sekarotuiseksi. Sellainen takkuinen karvakasa, joka elokuvissa näkyy kuvasta minusta erittäin hyvin Siriusta luonteenpiirteiltään ja ulkonäöltään. En voisi kuvitella, että Sirius muuttuisi joksikin toiseksi eläimeksi kuin koiraksi.
I have seen your heart, and it is mine
Blogini: http://mylifemyfandoms.blogspot.fi/

Poissa Sagittaire

 • Kalkaaos
 • Vuotislainen
 • ~My fall will be for you~
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #56 : Elokuu 25, 2008, 18:07:27 »
Kirjoissa ei oo mainintaa, mutta viidennessä leffassahan kyseistä koiraa esittävä vuffe näyttää epäilyttävästi irlanninsusikoiralta.
Mutta mun mielestä Sirius on sekarotuinen iiiiso koira :)

~Nuuhku~
You told I had the eyes of a wolf
Search them and find the Beauty of the beast
Nuuhku -> Sagittaire

Ylénja

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #57 : Elokuu 27, 2008, 19:57:51 »
Mun mielikuvan mukaan Sirius on irlanninsusikoira. Tai sekaroituinen, jonka yhtenä rotuna on irlanninsusikoira ja toisena voisi olla vaikka newfoundlandinkoira. Kuitenkin: iso, ei kovin pitkäkarvainen (mutta niin, että menee hyvin takkuun), korvat semmoiset - öö - ei pystyt, muttei ihan luppakorvatkaan, semmoset roikkuvat. :D Ja väritys musta tai tummanharmaa. Eikä sillä ole semmoinen pyöreä pää vaan enemmän suippo. Muttei siis niin suippo kuin jollain colliella tms. Että näin minä ajattelen. :)

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #58 : Huhtikuu 28, 2009, 22:11:12 »
Mun on ihan pakko sanoo tähän väliin, et mun mielestä animaagihahmoonsa ei saa itse päättää.
Tai no, miksi Peter olisi halunnut olla rotta?!
No Ritalla koppiksen ymmärtää. Mun mielest se tulee ittestää luonteen mukaa ja sillaa...

Tack
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #59 : Huhtikuu 29, 2009, 07:41:12 »
Kyllä ymmärtääkseni voi olla että vähän saa päättää että miksi muuttuu. Ajattele esimerkiksi Rita Luodikoa. Katsos kun sehän on mahtaaa että saa olla koppakuoriainen.
Voi salakuunnella kaikkia salaa... Niin että...
Sirius varmaankin aatteli että voisi isona eläimenä Jamesin kanssa pitää ihmissuden kurissa. Eli kylläpä he ovat varmaankin vähän saaneet vaikuttaa. Elikkä Sirius sai varmaankin päättää, että on sellainen tuntematon iso karvainen koira, kulkukoiran tapainen. Jotta jos karkaa jonnekkin jostakin aikuisena(KHÖHazkabanKÖHHÖH). Uskon että Sirius arvasi että jotakin tulee tapahtumaan. Ja Peter tahtoi olla rotta, koska hänhän on pelkuri, eikä tahtoisi tehdä mitään. Elikkä hän tahtoi olla piilossa, kun ihmissusi on vapautunut.  Niin pelkuri hän on. Joten Rotta muodosta saattoi olla vielä käyttöä, kun oli tiedät-kai-kenen mestoilla. Ihan varmana hänkin on salakuunnellut jotakin. Tai muuta sen tyylistä.
//kyllä on mielipiteet vaihtuneet tästä, unohtakaa että puhuin^ :D
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 22, 2012, 12:16:47 kirjoittanut Affu »
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Celestial

 • killing loneliness
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • love is right now
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #60 : Huhtikuu 29, 2009, 08:16:30 »
Tämä keskustelunne menee nyt hieman sivuun aiheesta, mutta minunkin pitää ottaa osaa tähän.
Tietääkseni animaagihahmoaan ei saa itse valita, sehän olisi ihan tylsää. Ei, luonteesta sen pitää riippua. Ei kukaan voi ennalta arvata mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa, ja luultavasti jokaisesta animaagimuodosta on jotain hyötyä. Sirius ja muut muistuttavat niin niitä eläimiä jotka ovat animaagihahmoissaan, että minusta on tyhmää edes miettiä, saako eläintä itse valita. Mutta tehkää kuten haluatte.
Friendship doesn't see through the eyes,
it sees through the heart.

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #61 : Huhtikuu 29, 2009, 19:07:32 »
Tämä keskustelunne menee nyt hieman sivuun aiheesta, mutta minunkin pitää ottaa osaa tähän.
Tietääkseni animaagihahmoaan ei saa itse valita, sehän olisi ihan tylsää. Ei, luonteesta sen pitää riippua. Ei kukaan voi ennalta arvata mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa, ja luultavasti jokaisesta animaagimuodosta on jotain hyötyä. Sirius ja muut muistuttavat niin niitä eläimiä jotka ovat animaagihahmoissaan, että minusta on tyhmää edes miettiä, saako eläintä itse valita. Mutta tehkää kuten haluatte.

Mmm.. Olen samaa mieltä. Harry Potter-wikipediassa (http://harrypotter.wikia.com/wiki/Animagus) sanotaan, että eläinhahmo riippuu luonteesta, eikä sitä voi itse päättää. En kuitenkaan tiedä kuinka luotettava lähde tuo on, mutta löysin Rowlingin vastauksen animaagikysymykseen accio-quote-sivustolta, josta voisi ehkä päätellä jotain. Question: If you were Animagus, what kind of animal would you be?
J.K. Rowling responds: I'd like to be an otter — that's my favourite animal. It would be depressing if I turned out to be a slug or something.

Rowling siis sanoo että haluaisi olla saukko, mutta että olisi tylsää jos hänestä tulisikin vaikka etana. Eikö tästä voi päätellä että haluta saa mitä vain, mutta totuus voi olla toinen.. :)

Saiccu

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #62 : Kesäkuu 05, 2009, 15:06:09 »
Itse kuvittelen Siriuksen jokseenkin hieman susimaiseksi. Mutta myös kuvaus "rakki" ja "kulkukoira", jonka muutama täällä on maininnut, on omiaan kuvaamaan Siriusta.

En saa oikein muotoiltua mielessäni Siriuksesta karhumaista, kun Sirius on kuitenkin itse melko laiha ja luiseva ihmisenä. On vaikeaa muodostaa mielessään Siriuksen ihmishahmosta yhtäkkiä karhumaista koiraa. Tietty, jos tämä turkki on karhumainen, mutta rakeentelta sitä on hieman outoa kuvitella karhumaiseksi.

Poissa Töyhtöhyyppä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuuhulluus iski
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #63 : Syyskuu 20, 2009, 19:42:47 »
Minä olen aina kuvitellut Siriuksen sileäkarvaiseksi noutajaksi, mustaksi sellaiseksi. Naapurissa nimittäin on juuri tuollainen.
 Noutajathan ovat aika "karhumaisia" minun mielestäni, ja kai, jos sellaisen turkki on likainen, se näyttää aika paljon kulkukoiralta. Jep jep, en osaisi ikinä kuvitella Siriusta jonkin pystykorvaisen koiran hahmoon...
"Tänään satun olemaan täällä - Huomenna jossakin toisessa paikassa. Minä kuljen kulkemistani, ja kun löydän hauskan paikan, pystytän telttani ja soitan huuliharppua."

Poissa liiketerapia

 • Vuotislainen
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #64 : Lokakuu 09, 2009, 15:43:26 »
Tämä on yksi niistä kysymyksistä, joiden miettimistä en pidä tärkenä.
Ehkä Rowling ei tunne koirarotuja tai muuten edes miettinyt asiaa.
Ehkä animaagi ei aina ole jokin tietty, tunnettu eläinlajike vaan jäljittelee sellaista. Ehkä Sirius ei osannut muodonmuutosta kunnolla, kun teki sen ensi kertaa ja on useiden koirarotujen sekoitus.

Poissa Accused

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #65 : Lokakuu 13, 2009, 21:52:19 »
Mulla on aina ollut mielessä irlanninsusikoiran ja skotlanninhirvikoiran tyylinen karkeaturkkinen suuri koira. Itse en noutajaa sekottaisi Siriukseen/Nuuskuun koska noutajat on turhan herttaisia kalmankoiriksi :D (kotona noutaja..) Jos noihin irlanninsusikoiraan ja skotlanninhirvikoiraan sekottaa hieman newfoundlanninkoiraa niin tulos olisi lähellä mielikuvaani Siriuksen koirahahmosta.

Lopputulos = sekarotuinen.
We need to come back down and face what we\'ve become

Poissa Kathleen

 • Omituinen höpöttäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ALITUINEN VALPPAUS!!!
  • Ystäväkirjani :D
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #66 : Lokakuu 14, 2009, 12:38:30 »
Kaipa sekarotuinen, siltähän se ainakin vaikuttaa?

Rotukoirat eivät varmasti ole Siriuksen kaltaisia, hänhän nimenomaan yritti pyristellä irti tästä "rotukasvatuksesta".
-What are you doing, my darling? -Nothing. I'm just smashing potatos. Ei oo järkee päässä, enkä kyllä järjestä välitäkkään.
Isabella -> Kathleen

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #67 : Lokakuu 24, 2009, 15:52:14 »
Potter kirjoissa puhutaan suuresta, mustasta ''karhumaisesta'' koirasta ei sen tarkemmin rodusta tai puhdasrotuisuudesta (kuten monet ovat sen jo todenneet). HP Azkabanin vangissa kuitenkin puhutaan paljon Kalmankoirasta, joka kävi ilmi ennustustunneilla, samoin myös Ron mainitsi Harrylle ettei Kalmankoiran näkeminen ole hyvä merkki vaan merkitsee kuolemaa. Harry ajatteli muutaman kerran nähneensä juuri Kalmankoiran. Se Kalmankoira oli kuitenkin Sirius, eikä tuonut Harrylle kuolemaa, kuten hyvin tiedämme.
Voisiko kuitenkin olla, että Kalmankoira ei olekkaan ainoastaan 'myytti' velhomailmassa, joka tuo kuolemaa vaan oikea eläin jokin tietty suuri musta ''karhumainen'' koira eli tavallaan oma rotunsa.
Tällöihän Siriuksen animaagi hahmon rotu olisi Kalmankoira. Itse en ainakaan pitäisi hullumpana ajatuksena tätä teoriaa, koska Kalmankoiran kuvaus sopii Siriuksen koiramuotoon ja Siriusta kuitenkin pidettiin murhaajana.

Sitten voisin vielä kommentoida tähän puhdas- vai sekarotuinen keskusteluun. Periaatteessa Sirius voisi olla kumpaakin. Puhdasrotuinen merkkinä puhdasverisyydestä velhomaailmassa tai sekarotuinen Siriuksen itsensä vuoksi, joka halveksi sukuaan ja muutenkin sekarotuinen olisi enemmän siriusmainen, ainakin myöhemmissä vaiheissa (aikuisena siis). Mutta muistakaamme kuitenkin, että Siriuksesta tuli animaagi nuorena, kun hän oli hyvännäköinen, suosittu ja muutenkin hyväkuntoinen, jolloin puhdasrotuinen olisi kuvannut paremmin Siriusta. Eli itse siis uskoisin, jos Sirius olisi puhdasrotuinen, jos jompi kumpi pitäisi valita. (:

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #68 : Lokakuu 25, 2009, 12:10:45 »
Enkö muka ole tähän vielä vastannut? x) Minusta Sirius Mustan animaagimuoto on sekarotuinen kulkukoira. Hän tulee puhdasverisestä perheestä, mutta hänen sydämensä on muun väen luona ( puoliveriset, kuraveriset, ihmissudet.. ) joten siinäkin jo näkee miten sekainen hänen luonteensa on. Itse ajattelen Siriusta kulkukoirana vailla kotia. Vaikka hän tuntuukin kuuluvan Rohkelikkojen pariin, niin hänen sydämessään on silti aina ripaus sitä pimeyttä, jonka hän on vastasyntyneestä lähtien kokenut.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #69 : Marraskuu 03, 2009, 10:50:46 »
Itse olen kuvitellut Siriuksen aina suurikokoiseksi mutta silti hoikaksi, ehkä hieman laihanpuoleiseksi mutta ketteräksi koiraksi. Lyhyt, tuuhea mutta hieman sotkuinen turkki, pystyt korvat, pitkä kuono ja suora, hieman muuta kroppaa pörröisempi häntä. Miksikään luppakorvaiseksi tai noutajaksi en ole oikein voinut häntä kuvitella, koska ne ovat niin kiltin ja sympaattisen näköisiä ja yleensä vähän sellaisia pötköjä ruumiinrakenteeltaan. Siriuksen kuvittelin enemmän petomaisen ja hurjistuneen näköiseksi, ja enemmän suden ulkonäön puoleen kallistuva koira tukee paremmin tuota mielikuvaa.

Tämä on esim. aika lähellä:Leffassa oli ihan kamalaa nähdä luppakorvainen ja kiharakarvainen koira. .-.;;
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Poissa Ryminä

 • Kuutamomussukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #70 : Marraskuu 03, 2009, 16:26:41 »
Itsellä on ollut alusta lähtien Siriuksen koiramuodosta selkeä käsitys: se on musta irlanninsusikoira. En enää yhtään muista millainen koira elokuviin oli laitettu, mutta jotenkin tuo rotu kuvaa minusta sotkuturkkista, karhumaista koiraa hyvin.

Poissa saphira

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: DragonDream27901
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #71 : Joulukuu 11, 2009, 17:14:50 »
okei. Sirius on minun mielestäni vinttikoira. en muista mikä, mutta kuitenkin olen aika hyvä koirarotujen tunnistaja ja näin elokuvassa että Sirius näytti ihan joltain vinttikoiralta.
VASTAUKSENI: VINTTIKOIRA
"Vannon pyhästi, että minulla on vain pahat mielessäni"

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #72 : Marraskuu 13, 2010, 11:36:31 »
Olen kuvitellut Siriuksen irlanninsusikoiran ja lapinkoiran risteytymäksi. Sekarotuinen se taitaa olla.

-Tassu
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Yamaneko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I am the warrior of shadowclan
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #73 : Marraskuu 13, 2010, 11:50:54 »
Pitää minunkin nyt koiraihmisenä ja koiran omistajana kommentoida...

eli itse olen sekarotuisen kannalla, se jotenkin tuntuu vain sopivan Siriukselle. Mutta mitä rotuja hänen animaagi muodossaan olisi? Ajatus mustasta koirasudesta olisi minusta mielenkiintoinen ja sopisi kuvaan hyvin. Koiran ja suden risteytyksiä ei suositella lemmikeiksi, koska ne saattavat olla luonteeltaan hieman "haastavampia" kuin "normaalit" koirat. Moni koirasusi on joutunut vääriin käsiin ihmisten tietämättömyyden takia. Ja jotenkin tuo kuulostaa Siriukselta (?) :).

Minua häiritsi, kun Azkabanin vangissa (siis elokuvassa) koira oli aivan erinäköinen kuin Feeniksin killassa, jossa koira ainakin minun silmiini näytti mustalta irlanninsusikoiralta. Pidin itse kuitenkin enemmän tästä irliksestä.
Joo, tota... mun vastaukseni joka tapauksessa on sekarotuinen.

Korjaan: ei irlis, vaan skotlanninhirvikoira :--)
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 13, 2010, 11:54:24 kirjoittanut Yamaneko »
Where once was light,
now darkness falls
Where once was love,
love is no more                      -Gollum's song

Poissa Volpino

 • Feeniksin kiltalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #74 : Marraskuu 14, 2010, 12:47:14 »
Minä olen aina kuvitellut Siriuksen newfoundlandinkoiraksi. Isoksi takkuturkkiseksi nöffiksi, joka on kokenut kovia.
"Kun pimeä nousee sankka, nämä kuusi sen torjuvat vasta; on niistä kehältä kolme ja kolme on keskustasta."
- Susan Cooper, 1973
Penny -> Volpino

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #75 : Marraskuu 14, 2010, 16:02:55 »
Juu, itsekin pidän Anturajalkaa jonkinlaisena sekarotuisena kulkurina. Mutta roduista lähimmäksi mielikuviani menee musta belgianpaimenkoira. (http://www.elisanet.fi/belgipainajainen/kuvat/Mokka_s0408.jpg) Vähän rähjääntynyt sellainen, kylläkin.

Ja olen myös vakaasti sitä mieltä, että animaagihahmoa ei voi valita. Luonteen mukaan se tulee. Sirius on luonteeltaan koira - vääjäämättömän uskollinen rakkaimmilleen.

Herkkulles

 • Ankeuttaja
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #76 : Marraskuu 20, 2010, 19:03:15 »
Tuo on muuten mielenkiintoinen kysymys, kun ei ole tullut edes ajatelleeksi koko asiaa... Mutta itse aina nähnyt hänet sekarotuisena, koska eikö se ainakin elokuvissa ole sekarotuinen..? :)

Poissa Dragon

 • Niddhogin perijätär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Paper is dead without words
  • Enkelikolibrin maailma
 • Pottermore: SpellMoon178
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #77 : Marraskuu 21, 2010, 09:18:37 »
Vaikea sanoa.. En pysty niinkään kuvittelemaan että Siriuksen koiramuodossa olisi vain kahta eri koirarotua, vaan joitakin ominaisuuksia monesta eri rodusta. Suursnautserin luonnekuvaus http://www.koirat.com/rodut/suursnautseri, keskiaasianpaimenkoiran koko, ja väriltään musta.
// Tämmönen rinsessamainen ja yltiö romanttinen, mutta samalla rämäpää
// And there forever remains that change from G to E minor

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #78 : Heinäkuu 16, 2012, 01:35:44 »
Sirius, on sekarotuinen piski! Jos lähdetään jotain mallia etsimään niin katsoisin jotain brittiläisiä koiria. Kolmannessa leffassa koira oli kiinnostavalla tavalla "karhumainen" kuten sitä muistaakseni kirjassakin kuvailtiin (vai oliko se karhun kokoinen?) ja viidennessähän se oli joku irlannin- tai skotlanninvinttikoira? Itse en pitänyt kolmannen leffan koirasta lapsena, mutta nykyään näen siinä tietyllä tavalla kivaa kekseliäisyyttä. Viidennen leffan koira oli ihan ok, tykkäsin sen kävelytavasta joka sopii Siriukselle, mutta muuten ehkä vähän persoonaton ja mielikuvitukseton valinta.

Poissa GinnyW

 • You gotta be kidding me...
 • Vuotislainen
 • Pottermore: MidnightCloak26295
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #79 : Marraskuu 22, 2012, 09:56:39 »
Varmaankin Skotlannin hirvikoira tai sitten sekarotuinen
Harry: You´re white.
Sirius: No, i´m Black
Harry: Lol, stop joking!
Sirius: No, I´m Sirius

Poissa Arion

 • Huffleclaw
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "I solemly swear I am up to no good."
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #80 : Marraskuu 22, 2012, 10:06:34 »
Kuten aina monet muutkin ovat sanoneet jo täällä, niin itsellänikin on ollut myös Siriuksesta koirana sekarotuinen vaikutelma.

Itse pidin kolmannen elokuvan Anturajalasta enemmän kuin viidennen kirjan - jotenkin enemmän Siriuksen näköinenkin. Ja söpömpi kieltämättä - ainakin mun mielestä. Ja siriusmainen - jos ajattelee, että kouluvuosina ainakin Sirius oli todella hyvännäköinen ja sai tytöiltä paljon huomiota, niin koiranakin sitten Sirius on hyvännäköinen.
"Maailman ihanin puuskuh!" (Jénaminya)

Ara -> Arion

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #81 : Marraskuu 22, 2012, 12:22:14 »
Luultavasti ennemminkin suden kokoinen, ehkä hiukan isompi. Muutenkin pidän sitä susimaisena, tiedä sitten johtuuko vain Liekehtivän pikarin takakannen kuvasta.
Mun mielestä Sirrellä kuuluu ehdottomasti olla kapea kuono, se leveä labbiskuono ei oikein sovi mun mielikuvaan, korvatkin pitäis olla pystyt. Tai sitten mie taas muistan ihan väärin kannen kuvan.
Minä olen aina kuvitellut Siriuksen newfoundlandinkoiraksi. Isoksi takkuturkkiseksi nöffiksi, joka on kokenut kovia.
Ei voi, ei kykene :D Nöffi on niin karhumainen, vaikka Siriustakin luonnehdittiin karhumaiseksi, oli muina piirteinä esimerkiksi se laihuus, Enkä oikein osaa kuvitella riutunutta nöffiä kun sen luutkin on niin isot että siitä tulee valmiiksi jo leveä sillai.
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Greenfinch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • don't let the muggles get you down
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #82 : Huhtikuu 05, 2013, 20:52:31 »
Minun mielestäni nyt kun tulin asiaa tarkemmin ajatelleeksi, Anturajalan animaagi-koirarotu on irlanninsusikoira. Sopisi mielestäni hyvin.

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #83 : Huhtikuu 11, 2013, 20:39:32 »
Minä en ainakaan ajattele Siriusta minkään tietyn rotuiseksi koiraksi - en ainakaan sellaseksi, mikä on oikeasti olemassa. Osittain kuvittelen, että hänen koirahahmonsa rotu on se kalmakoira, mutta sitäkään ajatusta en suosi sataprosenttisesti. Ulkonäöltään ajattelen sen koiran olevan pikimusta ja pystykorvainen. Kooltaan se on mielikuvituksessani suunnilleen itseni pituista ihmistä (noin 170 cm) melkein olkapäähän asti, enkä nyt puhu mistään säkäkorkeudesta, vaan koiran pään tasosta - aika suuri siis. Eikös kirjoissa sanottu, että kalmakoirat ovat karhun kokoisia? Ja, jos muistan oikein, niin Harryn näkökulmasta kuvattuna Siriusta sanottiin vähintääkin valtavankokoiseksi koiraksi, jos AV:ssa ei jopa lukenut, että Harryn mielestä Sirius oli juurikin karhun kokoinen. Nyt ei satu olemaan kyseistä kirjaa käden ulottuvilla, joten en voi tarkistaa asiaa. Pidän Siriuksen koirahahmoa osittain sellaisena taruolentona, joka muistuttaa osittain koiraa ja osittain sutta. En ole koskaan aiemmin perehtynyt tähän kyseiseen aiheeseen näin paljoa, joten en nyt osaa ihan tarkalleen sanoa, mitä ajattelen. Teki silti mieli sanoa oma mielipiteeni. ;)

//Edit. yritin tehdä tästä ikuisuus sitten kirjoitetusta mielipiteestäni vähän selkokielisemmän ja kenties perustellumman.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 06, 2015, 23:00:49 kirjoittanut Soul Spirit »
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #84 : Huhtikuu 06, 2015, 20:50:48 »
Mä olen aina kuvitellut koira-Siriuksen omankokoistani (mulla on pituutta 155,5cm)
vyötärön korkeuteen ulottuvaksi takkuturkki-seropiksi, joka muistuttaa saksanpaimenkoiraa mutta on pelottavampi ja villimpi.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2015, 21:59:21 kirjoittanut Helmiina »
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa appelsiinikreemi

 • Fluffynnälkäinen olento
 • Vuotislainen
 • Omintakeinen makeilija
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #85 : Toukokuu 09, 2015, 22:26:11 »
Eikös jossain vaiheessa kirjaa sanottu että se on sekarotuinen? Vai onko tää vaa mun fanonia?
I am just sane as I am.

Poissa GinnyW

 • You gotta be kidding me...
 • Vuotislainen
 • Pottermore: MidnightCloak26295
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #86 : Kesäkuu 07, 2015, 19:14:33 »
Minulle on aina tullut mieleen Irlanninsusikoira. Ne ovat isoja, harmaita ja joskus hieman takkuisia :D. Leffassa taitaakin olla Irlanninsusikoira.
Harry: You´re white.
Sirius: No, i´m Black
Harry: Lol, stop joking!
Sirius: No, I´m Sirius

Poissa Kaistapää

 • Pöllölän siivooja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Frettein kanssa matkaan jo käyn
 • Pottermore: AurorBat15224
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #87 : Elokuu 16, 2015, 17:05:10 »
Yritin lötää tästä topicista edes jotain elonmerkkiä tästä asiasta, elikkä elokuvissa se koira on animoitu action-kohissa, mutta kun se jolkottelee ihan rauhallisesti, niin sillon siinä on käytetty Shadowberry-nimistä mustaa saksanpaimenkoiraa. Ja Rowhan on ollut mukana tekemässä niitä leffoja niin kai edes jossakin alitajunnassa se on ajatellu että sakemanni olis hyvä idea. En tiiä, ehkä ite en osaa päättää minkärotuisena sitä pidän, mutta kaipa se joku sekarotunen, pääosin susikoira.

Ja siinä vielä se, että vaikka se näyttelijä oli saksanpaimenkoira, niin vaikka en oo pitkään aikaan kattonu AV:tä se näyttää google kuvahaun kuvien mukaan ihan mustalta irlanninsusikoiralta.
Kaistapää ei tunnistaisi vitsiä vaikka se tanssisi hänen edessään ilkosillaan ja Dobbyn pannumyssy päässään.

"Minäkin tykkäsin kokouksista", Luna sanoi seesteisesti.
"Ihan kuin olisi ollut ystäviä."

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonstoneSeeker27459
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #88 : Elokuu 16, 2015, 23:37:16 »
Hyppään nyt ihan yks kaks tähän vastaamaan, lukematta koko topaa läpi paitsi pari kolme viimeisintä vastausta.
FK -leffassa Anturajalkana käytetään irlanninsusikoiraa. Mutta minulle Anturajalka on musta, sakemannin kokoinen sekarotuinen koira, joten irlanninsusikoira ei oikein sovi mielikuvaani Siriuksesta koirana.
Welhokaniini -> Weasleyn Welhokaniini

Poissa Kaistapää

 • Pöllölän siivooja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Frettein kanssa matkaan jo käyn
 • Pottermore: AurorBat15224
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Minkä rotuinen koira Sirius Musta on?
« Vastaus #89 : Elokuu 17, 2015, 07:43:28 »
Vielä tuosta koiranäyttelijästä, Welhokaniinille kiitos kun selvensit, tiesin siis vaan tämän saksanpaimenkoiran olemassaolosta, enkä ottanut tarkemmin selville. Niin se näyttääkin ihan mustalta irlanninsusikoiralta, mutta sen ainakin tiedän, että on käytetty myös sakemannia. Ainakin siinä kohassa kun Harry istuu tienvarressa ja juuri ennen kuin Poimittaislihja tulee, hän näkee "kalmakoiran", nii ainakin se näyttää IHAN Shadowberryltä.


P.S. Mä olen NIIIIN taitava tässä, mutta kun en vaan saa yhtä kuvaa näkymään. Joten tämä on noloa, mutta kuva tulee, jos haette kuvahausta "shadowberry dog", niin kaksi ekaa kuvaa on niitä, mitä ajattelin näyttää.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 17, 2015, 07:54:13 kirjoittanut Kaistapää »
Kaistapää ei tunnistaisi vitsiä vaikka se tanssisi hänen edessään ilkosillaan ja Dobbyn pannumyssy päässään.

"Minäkin tykkäsin kokouksista", Luna sanoi seesteisesti.
"Ihan kuin olisi ollut ystäviä."