Kirjoittaja Aihe: Tupien oppilasmäärä  (Luettu 59634 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

commandojonna

 • Ankeuttaja
Tupien oppilasmäärä
« : Huhtikuu 01, 2004, 04:28:55 »
Eli luin juuri vitosen suomennosta ja vastaan tuli kohta jossa Umbridgen ekalla tunnilla ku Harry oli avannu suunsa Cedricistä, nii se mietti et ei ois halunnu kolmenkymmenen oppilaan edessä siitä puhua..

Eli mun tiedon mukaan niitä 5.luokkalaisii Rohkelikkoja on 8. Tai siis oliskai siitä mainittu jos Rohkelikosa tyttöjä olisikin enemmän, tai jos PVS tunnit pidettäisiin joidenkin muiden kanssa. Olis kummallista jos niit oliski enemmän, koska ainoastaan nää tietyt 8 oppilasta jotka vaa puhuu tunneilla.

Tosin mikäli jokaisella luokalla olis vaan se about 10 oppilasta, nii ei Tylypahkassa vois olla tuhatta... Eli yrittääköhän Row tällä kohdalla korjata aikaisempaa virhettään?! Ja ketä ne 22 nimetöntä tyttö oppilasta siel tunneilla sitten on? Rohkelikossahan on vain 5 poikaa...

muoks: Ja kun niillä on tunnit esim. Luihuisen kanssa, niin olisko niitä siellä sitten 60?! Vähän kuulostaa uskomattomalta..

//Eru muokkasi otsikon hieman kuvaavammaksi

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #1 : Huhtikuu 01, 2004, 08:15:06 »
Oppilasmäärähän vaihtelee joka vuosi, koska joka vuosihan syntyy eri määrä lapsia joilla on taikavoimia. Ja joskus voi tulla vaikka vain
5 luihuista, 20 rohkelikkoa, 10 korpinkynttä ja 25 puuskupuhia. Ja joka vuosihan koulusta myös lähtee oppilaita.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #2 : Huhtikuu 01, 2004, 11:33:21 »
Jaa-a. Lupinin ensimmäisellä Pimeyden voimilta suojautumisen tunnilla oli kaksi nimetöntä tyttöoppilasta, joten Harryn luokalla on ilmeisesti 10 oppilasta. En tiedä, mistä se 30 tulee, jos niillä tunneilla ollaan aina pelkästään oman luokan kanssa. Minä pistän tuollaiset omituisuudet aina sen piikkiin, ettei kirjailija osaa laskea. :)

Harryn ikäluokka voi olla pienempi kuin muut, koska hän on syntynyt sodan loppuvaiheessa, jolloin paljon velhoperheiden jäseniä kuoli. Sodan jälkeen tuli ehkä "baby-boomi" ja seuraavat ikäluokat ovat hyvin suuria.

Silti minusta kirjailijan joissain haastatteluissa mainitsema tuhat oppilasta kuulostaa aika paljolta niin pienen henkilökunnan hoidettavaksi. Haastatteluista saa usein sellaisen kuvan, ettei Rowling ole mikään matikkanero, joten ehkä hän vain tempaisi mukavan pyöreän luvun hatustaan.

Jos joka luokalla olisi 10 oppilasta, koulussa olisi 280 oppilasta. (10 oppilasta * 4 tupaa * 7 vuosikurssia). Vaikka muut ikäluokat olisivat isompia, tuntuisi uskottavammalta, että tylypahkassa olisi ehkä 300-400 lasta.

Muistan nähneeni jossain jotain pohdintoja siitä, miten monta vaunua tarvittaisiin, että 1000 oppilasta saataisiin kuljetettua. Jos siitä vähennettäisiin vaikka 80 ekalauokkalaista ja joka vaunuun mahtuu 4 oppilasta, tarvittaisiin 230 thestralien vetämää vaunua. Eikö jossain kirjassa puhuttu sadasta vaunusta? (100*4=400 oppilasta + ekaluokkalaiset). Tästä saataisiin ainakin minun logiikallani, että yhdellä vuosikurssilla olisi keskimäärin 66,7 oppilasta ja joka vuosikurssilta yhdessä tuvassa keskimäärin 16,7 oppilasta. Koko koulun oppilasmäärä olisi 467.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #3 : Huhtikuu 01, 2004, 15:22:17 »
Mistä TE oikein vedätte noita lukuja? Kaikkia oppilaita tuskin mainitaan nimeltä kirjoissa! Ottakaa ihmeessä sekin huomioon! Ei kaikkien nimiä voi mainita luontevasti, jos heillä ei ole tarinan kannalta mitään merkitystä.

Ja sitäpaitsi tunneilla on aina kaksi samalla vuositasolla olevaa tupaa, kuten rohkelikot ja luihuiset samoilla Kalkaroksen tunneilla.

Coco

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #4 : Huhtikuu 01, 2004, 15:51:36 »
Lainaus
Ja sitäpaitsi tunneilla on aina kaksi samalla vuositasolla olevaa tupaa, kuten rohkelikot ja luihuiset samoilla Kalkaroksen tunneilla.


Minulla on kyllä sellainen mielikuva, että se ei ole niin. Kirjoissahan on kerrottu, että liemissä, taikaeläiten hoidossa ja yrttitiedossa on luokat samassa, mutta muissa aineissa sitten kaikki ovat erikseen. Onko esimerkiksi kertaakaan kerrottu, kuinka Malfoy naureskelee viereisessä pöydässä Punurmion ennustuksille ennustustunnilla. Ja ensimmäisellä kolmannen kirjan PVS tunnilla oli varmasti vain Rohkelikot ja kaksi tuntematonta tyttöä, jotka oletettavasti kuuluvat Rohkelikkoon. Tuskin Lupin olisi jättänyt esim. kaikkia Korpinkynsiä ulos tappelusta mörön kanssa. Eli PVS on ainakin pelkästään Rohkelikon kanssa.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #5 : Huhtikuu 01, 2004, 19:45:16 »
Ahaa. No ihan miten vain, ei kai se loppujen lopuksi niin tärkeää ole. :)
Mutta siitä minä olen yhä varma, että on niitä viitosluokkalaisia rohkelikkoja enemmän kuin kahdeksan. Kuulostaa vähän älyttömältä, että niitä olisi niin vähän.

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #6 : Huhtikuu 01, 2004, 20:06:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Johannah Abbott"


Onko esimerkiksi kertaakaan kerrottu, kuinka Malfoy naureskelee viereisessä pöydässä Punurmion ennustuksille ennustustunnilla.


Tai sitten Malfoylla ei yksinkertaisesti ole ennustusta, vapaaehtoinen aine kun on. ^^
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Coco

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #7 : Huhtikuu 01, 2004, 21:47:03 »
Sanoin tuon vain esimerkkinä. Yhtä hyvin se olisi voinut olla Susan Bones, mutta eihän siellä ole kerrottu olevan muita kuin rohkelikkoja. Tietysti voi olla mahdollista, että vain rohkelikot ovat valinneet sen, mutta eikö se ole aika epätodennäköistä.

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #8 : Huhtikuu 01, 2004, 22:01:52 »
Ekassa kirjassa lentotunnilla jonne osallistuu Luihuiset ja Rohkelikot sanotaan 20 luudan makaavan maassa. Luin sitä juuri enkun kielisestä joten en ole ihan varma lukiko siinä about...?
Joten Harryn ikäisä olisi varmaan n. 40...? 40 x 7 olisi vain 280 oppilasta koko koulussa.
*väistelee pilkunviilaajien mulkaisut* Mutta tiedän että oppilasmäärä vaihtelee! Mutta 40 on kai sellainen about määrä.
Mutta vitosessa oli joo n. 30 edessä. Hankalaa hankalaa...
Sekin kuulostaa tyhmältä että 5 lk. Rohkelikko tyttöjä on vain 3.... Hmm.. Tää on kuulkaa vaikeeta. <:P

Poissa Elena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #9 : Huhtikuu 01, 2004, 22:21:42 »
Eikös Rowling ole muuten sanonut että Tylypahkassa on noin tuhat oppilasta.
((the magic is spreading))

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #10 : Huhtikuu 01, 2004, 23:54:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Elena"
Eikös Rowling ole muuten sanonut että Tylypahkassa on noin tuhat oppilasta.

On. Sehän tässä pakkaa vielä entisestään sekoittaakin.
Harryn vuosiluokalla vaikuttaisi olevan aika tarkalleen 40 oppilasta - tällä hetkellä tiedämme nimeltä ja tuvalta käsittääkseni 8 puuskupuhia, 8 rohkelikkoa, 9 korpinkynttä ja 9 luihuista, ja "Harry Potter and Me" -dokumentissa vilahtaneita oppilaslistoista voitaisiin todeta, että niistä noin 6 nimeä jää vaille tunnettua tupaa (Moon sekä Sally-Anne Perks tiedetään nimiensä puolesta muualtakin, lisäksi listalla näyttäisi olevan oppilaat, joiden nimet alkavat jotakuinkin River-, Rope-, Rune- ja Spink-... listan tulkitseminen tosin on varsin vaikeaa ja nimiä voisi olla muutama enemmänkin).
Voitaisiin toki myös argumentoida, että listalla on vain Rowlingin listaamat "10 merkittävintä henkilöä joka tuvasta Harryn ikäluokalta", mutta mikäli oikein muistan Rowling dokumentissä esitteli aukeaman nimenomaan sisältävän kaikki Harryn ikätoverit Tylypahkasta.
Jos tästä ilmeisen epärealistisen tasapuolisesta jaosta huolimatta jatkamme Tylypahkan oppilaiden pohtimista realismi mielessämme, törmäämme ikävään kuiluun. 40 oppilasta per vuosiluokka tekisi vain 280 oppilasta. Jos taas pitäydymme tuhannessa oppilaassa, muilla luokkatasoilla pitäisi olla huimasti enemmän oppilaita (n. 160 oppilasta/taso) kuin Harryn vuosiluokalla - edes Voldemortin kukistumisen lisäämällä syntyvyydellä sitä on vaikea selittää, varsinkin kun kaiken järjen mukaan Harryä vanhempien 5:nnen, 6:nnen ja 7:nnen vuosiluokan (haastattelu, jossa Rowling puhui tuhannesta oppilaasta, tehtiin neljännen osan ilmestymisen jälkeen ja sen voitaisiin näin olettaa lähimmin viittaavan Harryn neljänteen Tylypahkan vuoteen) pitäisi olla yhtälailla pieniä ellei pienempiäkin. Lisäksi 1000 oppilasta vastaan puhuu myös argumentti opettajien määrästä.
Toisaalta 280 oppilasta ei sekään vaikuta hyvältä, ihan jo puhtaasti siksi, että sillä laskutavalla Britannian velhoyhteisö jää (ainakin minun mielestäni) aivan liian pieneksi. Tylypahkanhan käyvät käytännössä katsoen kaikki Iso-Britannian ja Irlannin velhot/noidat, joten 40 olisi samalla myös jokaisen velhoikäluokan suuruus. Tällä tekniikalla laskien velhoja olisi Britanniassa siis vain viitisen tuhatta (eliniänodotteeksi arvioitu reilu 100 vuotta)

Voitaneen siis kai todeta, että Tylypahkan oppilasmäärän osalta Rowling on suossa ja sieltä tuskin aivan helposti nousee. :P Mutta älkäämme antako sen häiritä lukunautintoa - ainahan voimme yrittää mielessämme "kompromissiratkaisuja"; oma ajatukseni Tylypahkan oppilasmäärästä on noin 500, mikä on vielä jotakuinkin kuviteltavissa oleva luku vaikka Harryn ikäluokka olisikin vain sen 40 henkeä. Kenties 1000 henkeä taas on se määrä, mitä Tylypahkassa parhaimmillaan voisi olla oppilaita, ilman velhoväestöä vastikään verottanutta sotaa. Tai kenties kahtakin, emme näet tiedä juurikaan mitä velhomaailmassa tapahtui jästien käydessä toista maailmansotaa. Ainakin Dumbledore juuri tuolloin kukisti kovin saksalaiselta kuulostavan velho Grindelwaldin, joten jotain kärhämää voitaisiin hyvin olettaa olleen. Näin ollen nykyisten tylypahkalaisten niin vanhempien kuin isovanhempienkin sukupolvia olisi mahdollisesti verotettu raskaasti sodissa.

Vincentos

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #11 : Huhtikuu 02, 2004, 19:12:52 »
Kolmannessa kirjassa(ainakin muistaakseni) kun oli tämä huispauksen ratkaisu ottelu niin sanottiin että katsomossa olisi 200 Luihisten väreihin pukeutunutta oppilasta... ja Rowlinghan kirjoitti että Puuskupuhit ja Korpinkynnet olivat Rohkelikon puolella elikä 4 tupaa kertaa noin 200 olisi 800 !??!

doppi

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #12 : Huhtikuu 02, 2004, 19:29:23 »
Noniin sehän ois mahdotonta jos siinä kerrottais kaikki oppilaat siit tulis varmaan kahdentuhannen sivun kirja. Niin ja sä joka sanoit et kuinka mont kertaa Malfoy on nauranut Punurmion ennustuksille, niin ei Malfoy edes oo Harryn kaa samalla ennustus tunnilla jos edes on ennustuksessa, koska voi olla et se on numerologiassa tai jossain muussa..
Hmm, onhan tää vähän vaikeeta, mut ei se oo mahollista et vitos luokkalaisia Rohkelikkoja on vaan kahdeksan.. mut ei kai sillä niin kauheesti oo väliä?

//Eru poisti turhat rivinvaihdot. Enteriä ei tarvitse painaa joka rivin lopussa, vain silloin kun kappale vaihtuu ja silloinkin kaksi kertaa...

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #13 : Huhtikuu 02, 2004, 20:22:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Vincentos"
Kolmannessa kirjassa(ainakin muistaakseni) kun oli tämä huispauksen ratkaisu ottelu niin sanottiin että katsomossa olisi 200 Luihisten väreihin pukeutunutta oppilasta... ja Rowlinghan kirjoitti että Puuskupuhit ja Korpinkynnet olivat Rohkelikon puolella elikä 4 tupaa kertaa noin 200 olisi 800 !??!

Jep, tämä on yksi selkeimmistä ~tuhatta oppilasta tukevista kohdista kirjoissa. Tosin aivan välttämättä näiden kaikkien ei kai tarvitsisi olla koulun oppilaita, voisihan joukossa periaatteessa olla runsaasti tylyaholaisia ja oppilaiden vanhempia, kyseessä on sentään huispauscupin jännittävä loppuottelu? Vähän haetun oloistahan tämä on, mutta onko kellään mitään selkeitä vasta-argumentteja?

"Threequarters of the crowd was wearing scarlet rosettes, waving scarlet flags with the Gryffindor lion upon them, or brandishing banners with slogans like "GO GRYFFINDOR!" and "LIONS FOR THE CUP' Behind the Slytherin goal posts, however, two hundred people were wearing green; the silver serpent of Slytherin glittered on their flags, and Professor Snape sat in the very front row, wearing green like everyone else, and a very grim smile."

Poissa Elena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #14 : Huhtikuu 02, 2004, 21:14:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"

Tämä on yksi selkeimmistä ~tuhatta oppilasta tukevista kohdista kirjoissa.


Sitten on myös se, että sata kärryä hakee oppilaat junalta. Tuskin niin monta tarvittaisiin jos oppilaita on vajaa 300.
Ja sitten se, että nelosessa, niissä joulutanssiaisissa oli 1200 paikkaa pöytien ympärillä, eikä siellä ole edes koko koulu.

Lexiconissa on hyvä pohdinta aiheesta
http://www.hp-lexicon.org/hogwarts/hogwarts_howmany.html
((the magic is spreading))

Sarvihaara

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #15 : Huhtikuu 02, 2004, 21:30:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Tosin aivan välttämättä näiden kaikkien ei kai tarvitsisi olla koulun oppilaita, voisihan joukossa periaatteessa olla runsaasti tylyaholaisia ja oppilaiden vanhempia, kyseessä on sentään huispauscupin jännittävä loppuottelu? Vähän haetun oloistahan tämä on, mutta onko kellään mitään selkeitä vasta-argumentteja?

Itseasiassa tuo on aika todennäköistä. Eikös esim. Yhdysvalloissa ja varsinkin pikkukaupungeissa lähes kaikki asukkaat keräänny katsomaan paikallisen high schoolin koripallo-, jalkapallo- tai jonkin muun joukkueen otteluita. Ja kun Tylyahon ympäristössä ei varmaan paljon muuta velhourheilua nähdä, niin olisi ihan loogista jos paikkalliset kävisivät katsomassa oman koulun pelejä.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #16 : Huhtikuu 03, 2004, 00:06:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Elena"
Sitten on myös se, että sata kärryä hakee oppilaat junalta. Tuskin niin monta tarvittaisiin jos oppilaita on vajaa 300.

Toisaalta tuhannelle se on jopa hitusen vähänlaisesti, ekaluokkalaiset poisluettuna kuhunkin vaunuun pitäisi mahtua kahdeksan tai yhdeksän oppilasta - Harryn kanssa samassa vaunussa vaikuttaisi kuitenkin kirjojen mukaan olleen parista viiteen muuta, eli jotakuinkin vähemmän. Tätä ei voitane tokikaan pitää todisteena pienemmästä oppilasmäärästä, mutta toisaalta ei sata vaunua siis välttämättä tuhattakaan tue. Esimerkiksi ~425 oppilaalle 100 vaunua olisi mahdollisesti aivan sopivakin määrä - eihän niiden oppilaiden tarvitse kuitenkaan olla pakattuina vaunuihin kuin sillit suolaan.

Lainaus
Ja sitten se, että nelosessa, niissä joulutanssiaisissa oli 1200 paikkaa pöytien ympärillä, eikä siellä ole edes koko koulu.

Jep, tätä on vaikea millään selityksillä uskottavasti kiertää. Toki ylimääräisiä paikkoja varmasti oli, täyteen pakattuna tila olisi melkoisen ahdas ja epämukava, mutta esimerkiksi 500:n oppilasmäärä tarkoittaisi, ettei joulutanssiaisiin olisi missään tapauksessa osallistumassa kuin korkeintaan hiukan yli 300 henkeä - paikkoja olisi tällöin nelinkertaisesti osallistujiin nähden. Puhumattakaan jos oppilaita olisi yhteensä vain se 280. Tietysti tässä puhutaan summittaisista luvuista: pöytiä voisi olla vain 70 ja kussakin pöydässä paikkoja 10, mutta jopa tällöin paikkoja olisi 300 osallistujalle yli puolet liikaa.
Missään ei myöskään käsittääkseni viitata, että tanssiaisissa olisi ollut paikalla juurikaan katselijoita/ulkopuolisia? Vain Tylypahkan 4-7 luokat (ja joitakin tanssipartnereita alemmilta luokilta), Beauxbatonsin ja Durmstrangin edustajat, opettajat sekä muutamat kunniavieraat.

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #17 : Huhtikuu 11, 2004, 17:22:02 »
Löysin vielä yhden jutun, jossa viitattaisiin oppilasmäärään:

"Niiden tilalla oli yli sata pientä pöytää, kaikki samoin päin, ja jokaisen ääressä istui oppilas pää kumarassa kirjoittamassa pergamenttikääröön."
Feeniksin kilta, s. 861


Tästä taas voisi päätellä, että oppilaita oli joka luokka-asteella reilut sata, jolloin koulussa olisi siis suunnilleen 700-800 oppilasta, riippuen siitä kuinka paljon tämä yli sata on. Tämä oli tosin ajatusseulasta, joten se ei ole välttämättä tarkalleen paikkaansapitävä, mutta taas silloin kun Harry suoritti V.I.P:t, sanottiin että suuri sali oli kalustettu juuri sellaiseksi, kuin Harry näki ajatusseulassa.

commandojonna

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #18 : Huhtikuu 11, 2004, 19:04:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Löysin vielä yhden jutun, jossa viitattaisiin oppilasmäärään:

"Niiden tilalla oli yli sata pientä pöytää, kaikki samoin päin, ja jokaisen ääressä istui oppilas pää kumarassa kirjoittamassa pergamenttikääröön."
Feeniksin kilta, s. 861


Tästä taas voisi päätellä, että oppilaita oli joka luokka-asteella reilut sata, jolloin koulussa olisi siis suunnilleen 700-800 oppilasta, riippuen siitä kuinka paljon tämä yli sata on. Tämä oli tosin ajatusseulasta, joten se ei ole välttämättä tarkalleen paikkaansapitävä, mutta taas silloin kun Harry suoritti V.I.P:t, sanottiin että suuri sali oli kalustettu juuri sellaiseksi, kuin Harry näki ajatusseulassa.


No tää alkaa kuulostaa jo vähän järkevämmältä...
Ehkä Row on tätä Feeniksin Kiltaan yrittänyt vähän korjailla, n. 30 oppilasta jokaisella luokkalla, n. 100 oppilasta jokaisella luokkatasolla, tekis just se 800-900 oppilasta, Rowin sanojen mukaan n. 1000, joten käy järkeen. Tosin miks ihmeessä niitä muita Rohkelikkoja ei oo esitelty? Ja se ihmetyttää, et miten Rohkelissa olis sit 5 poikaa ja 3+22 tuntematonta tyttöö? Ja et jossain liemitunneilla olis sit n. 60 oppilasta..

Tallulah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #19 : Huhtikuu 12, 2004, 12:09:11 »
Mutta eikös aika monella tunnilla ole kaksi eri tupaa samaan aikaan? Kuten rohkelikot ja luihuiset samoilla liemitunneilla.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #20 : Huhtikuu 12, 2004, 12:43:50 »
Kyllä, mutta Pimeyden voimilta suojautumisessa yleensä vain yksi luokka kerralla, kuten voi huomata Lupinin ensimmäisellä tunnilla.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Jonza

 • Vuotislainen
  • http://personal.inet.fi/koti/jonza/
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #21 : Huhtikuu 12, 2004, 18:06:12 »
Vielä entisestään tätä pakkaa sekoittaa opettajien lukumäärä, joka on melkeinpä liian pieni jo sille pienemmälle oppilasmäärälle saatika sille suuremmalle. Ja niin moni asia puhuu sen puolesta, että joka aineella on vain yksi opettaja. Ajatelkaa nyt yhtä PVS-opettajaa opettamassa 800:n oppilaan koulussa. Luvusta 800 voidaan vähentää noin 200 oppilasta jolloin käteen jää vielä 500 oppilasta, joka on sekin suuri luku. Kun viidennessä kirjassa puhutaan kolmestakymmenestä oppilaasta PVS-tunnilla saadaan tulos jolloin nämä 500 oppilasta mahtuvat noin 16 oppitunnille. FK fielä toteaa erittäin selvästi oppitunnin pituudeksi 90 minuuttia joten voisimme olettaa ettei ainakaan kuutta oppituntia enempää ole kellään päivässä, koska yhdeksän tuntia luokissa + välitunnit ja ainakin lounas tekevät jo melkein mahdottoman pituisen päivän.  Jos jokaisella ryhmällä olisi esimerkiksi kaksi oppituntia päivässä eli oppilaat tarvitsisivat 32 PVS tuntia viikossa. Tällöin opettajalle tulisi 5-6 oppituntia päivästä riippuen. Joka sinäällään ei ole mikään mahdottomuus. Eli 30 oppilasta/oppitunti menee noin 800:n oppilaan kanssa mutta ei enää välttämättä tuhannen.
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Toisaalta tuhannelle se on jopa hitusen vähänlaisesti, ekaluokkalaiset poisluettuna kuhunkin vaunuun pitäisi mahtua kahdeksan tai yhdeksän oppilasta - Harryn kanssa samassa vaunussa vaikuttaisi kuitenkin kirjojen mukaan olleen parista viiteen muuta, eli jotakuinkin vähemmän. Tätä ei voitane tokikaan pitää todisteena pienemmästä oppilasmäärästä, mutta toisaalta ei sata vaunua siis välttämättä tuhattakaan tue. Esimerkiksi ~425 oppilaalle 100 vaunua olisi mahdollisesti aivan sopivakin määrä - eihän niiden oppilaiden tarvitse kuitenkaan olla pakattuina vaunuihin kuin sillit suolaan.

Tuohon löytyy erittäin yksinkertaisiakin selitys mahdollisuuksia. Esimerkiksi vaunut voivat kulkea matkan useammin kuin kerran jolleivat kaikki mahdu kyytiin heti.

Mutta ongelmista suurimpia ovat ne, että Rohkelikon ja Luihuisen lentotunnilla VK:ssa makaa maassa 20 luutaa ja viidennessä kirjassa Rohkelikkoja (siis mitä luultavimmin Rohkelikkoja) on PVS-tunnilla ruhtinaalliset 30.

Minä kuitenkin olisin taipuvainen väittämään oppilasmääräksi jotain 600-800 paikkeilta.
Koko yleisen sekasotkun voi jakaa osiin miten vain, ja tavallisesti lopputuloksena on se, jota joku sanoo kodikseen.

Poissa Sawyer

 • Scandal
 • Vuotislainen
  • Livejournal
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #22 : Huhtikuu 15, 2004, 13:26:48 »
Mielestäni on täysin kummallista, että kakkosessa (muistaakseni siinä) Luihuisten huispauskatsomossa oli KAKSISATAA kannattajaa! Kaksi sataa? Voihan olla, että monina vuosina on tullut paljon luihuisia, mutta niin paljon.. Tai sitten asia on niin, että kuten leffassa (jossa Lucce näkyi katsomossa) vanhemmat ovat tulleet katsomaan. Mutta miten kummassa Ronin tai jonkun muun vanhemmat eivät tulleet... Ei, ei asia niinkään ole. Vai oliko Lucius koulun johtokunnassa tms.? Enpä ole varma.
Olen kuitenkin lajittelusta samaa mieltä, että saattaa tulla esim. todella monta Puuskupuhia ja vain vähän Rohkelikkoja.
Minä en jaksanut enää laskeskella, vaikka moni muu on tuntunut sen tekevän.. :)
"Well, we'll soon find out, won't we?" said Snape smoothly. "Wand out, Potter."

Kristina Malfoy

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #23 : Huhtikuu 18, 2004, 14:52:01 »
Lainaus
Vai oliko Lucius koulun johtokunnassa tms.?


Minun mielestäni oli, sillä muistaakseni toisen kirjan lopussa Lucius erotettiin johtokunnasta. Luultavasti aika harvat vanhemmat tulevat katsomaan sitä huispauscupin finaalimatsia, sillä jotkuthan saattoivat asua kaukana Tylypahkasta, ja en usko että velhot (olettaen että heillä on esim. alle kouluikäisiä lapsia, jotka eivät osaa ilmiintyä.) eivät aivan helposti pääse kouluun, kun en oikein usko että Tylypahkan pikajunakaan montaa kertaa vuodessa liikennöi. Onhan toki mahdollista, että esim. porttiavain oltaisi voitu järjestää, mutta silti. Tylyaholaiset ovat sitten asia erikseen.

n. 1000 oppilasta olisi muuten näin laskettuna aika hyvä ratkaisu:
Harryn 5. luokan VIP - kokeissahan oli noin (yli) 100 pulpettia ympäri suurta salia. Olettakaamme, että pulpetteja oli 110. Kuten jo aiemmissa viesteissä on todettu, niin sota on varmaankin verottanut syntyvien lapsien määrä jonka jälkeen on tullut "vauvabuumi". Eli velholapsia on syntynyt vaikka 50 enemmän kuin edellisinä vuosina.
Siitä tulee 950 oppilasta, eli noin 1000. Muokkaus: Joka tekee joka tupaan karkeasti 237 oppilasta, joka vuosikurssille 135,42 oppilasta.
Ja 1 vuosikurssilla 1 tuvassa on 33 oppilasta, joka sopii oikein hyvin siihen että joka tunnillla on ollut noin 30 oppilaita.

Petrah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #24 : Kesäkuu 14, 2004, 13:23:45 »
Ylempi kävisi järkeen, mutta miten yhdellä luokalla voi olla 35 ihmistä?! Jos Harryn luokalla on 5 poikaa, mutta vain 3 esiteltyä tyttöä. Missä ovat loput tytöt? O.o

Ja sitten jos joka tuvassa on 250 tyyppii, huispausottelussa oli 200 luihuisia kannattavia. O.o Eli osa luihuisista oli mennyt kannustamaan muita. Ei luihuiset kannusta muita! x]

Poissa innna

 • vuotislapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • kun olet kohdallani viulut soittavat taustalla
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #25 : Kesäkuu 14, 2004, 13:30:03 »
Rowling on kertonut siellä yhdessä chatissa, että Rohkelikossa on myös viisi Harryn ikäistä tyttöä, eli kaksi Hermionen, Parvatin ja Lavenderin lisäksi.
"Somewhere, something incredible is waiting to be known." - Carl Sagan

Poissa Nefalphiel

 • Juudas
 • Vuotislainen
  • Sisar Vakava?
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #26 : Kesäkuu 14, 2004, 15:21:41 »
Minäkin olen joskus kuullut tai lukenut jotain, että kaikkia Harryn ikärohkelikkoja ei olisi esitelty.
Me tiedämme kuitenkin, että Harryn makuusalissa on 5 petiä. Ehkä 5 on se maksimimäärä yhteen makuusaliin, sillä jos siellä olisi enemmän, *tunnelma* saattaisi mennä pilalle. Tai että ehkäpä on monia makuusalejakin samanikäisille Rohkelikoille.

Näistä opettajien lukujärjestyksistä:
OWLien jälkeen heiltä lähtee pois oppilaita, sillä vain hyväksynyt jatkavat NEWTeihin, olen ymmärtänyt. Ja tuntuisi fiksulta, että kaikki NEWT-opiskelijat olisivat samassa ryhmässä. ainakin joissakin aineissa kuten liemet, joissa pitää olla Outstanding arvosana.

Tosin ihmettelin vitosta lukiessani, että miten niin monella opettajalla oli hyppytunti, kun Harry lähti kesken Taikahistorian viemään haavoittunutta Hedwigiä opettajan huoneeseen. Tai siellä oli ainakin McGonagall ja Grubbly-Plank.
I walked through fire and I didn't get burned.

Anonymous

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #27 : Kesäkuu 15, 2004, 21:54:24 »
Tunnemme nämä oppilaat Harryn vuosiluokalta:

Rohkelikko: Harry, Ron, Hermione, Seamus, Dean, Lavender, Parvati, Neville

Luihuinen: Draco, Crabbe, Goyle, Pansy, Millicent, Nott (nimi mainitaan myös ykköskirjassa!), Blaise Zabini, Tracey Davis, Caroline -joku-

Puuskupuh: Hannah, Susan, Justin, Ernie, Wayne Hopkins, Megan Jones, Michael Carrack, Anthony Goldsmith

Korpinkynsi: Terry Boot, Mandy, Padma, Lisa Turpin, Michael Corner, Anthony Goldstein, Stephen Corfest, Kevin -joku-, Li Su, Isabel MacDingel

N. 10 jokaisesta... Miksi ihmeessä heitä ei muka olisi enempää? Varmasti olen.

olen pohtinut oppilaiden puutosta varmaan joka kerta lukiessani Pottereita, ja se häiritsee. Uskon kuitenkin, että heitä on enemmän. Paljon enemmän. Rowling vain ei näe tarpeelliseksi mainita heitä edes "tyttöinä ja poikina". En sitten tiedä kumpi on järkevämpää: jättää mainitsematta vai mainita.

1000 oppilaan Tylypahka ei kertakaikkiaan kuulosta järkevältä. 800 on jo ymmärrettävä, eli n. 200 per tupa ja vajaat 30 per luokka-aste, eli n.120 Harryn  ikäistä... Jos tämäkään ei tunnu loogiselta, voimme aina supistaa lukua. 200 luihuista voi tarkoittaa mitä tahansa 160-240 väliltä, ja meidän tietysti kannattaa supistaa mahdollisimman alas. Vähän sumplimalla saamme tulokseksi n. 80 per luokka-aste, eli Harryn ikäisiä rohkelikkoja olisi n. 20, ja n. 12 heistä on meille täysin tuntemattomia. Kuullostaako pahalta?

Tämä yli sadan pöydän määrä V.I.P-kokeissa voidaan selittää vaikka sillä, että osa oppilaista oli suorittamassa S.U.P.E.R-kokeita... Onhan heilläkin samoja aineita ja heidän lukumääränsä on ainetta kohtaan on paljon pienempi, esim. 30..

Uskon että kaikelle tälle on selitys... Tylypahkassa on varmasti oppilaita PALJON ja Harryn ikäisiä rohkelikkoja on varmasti enemmän... Ehkä makuusaleja on useampi...

Yhteisistä tunneista sen verran, että Tylypahkan kaltaisessa koulussa en pidä ollenkaan mahdottomana, että joillakin tunneilla oppilaita olisi n. 50.

Muutenkin yhteisiksi tunneiksi on kerrottu liemet, yrtit, lento ja taikaolennot + luultavasti osa muistakin valinnaisaineista. Kuudennella ja seitsemännellä luokalla yhteisiä tunteja on luultavasti lähes kaikki, kun oppilaita valikoidaan niille...

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #28 : Kesäkuu 16, 2004, 01:07:59 »
Lainaus käyttäjältä: "Sanandra"
Tunnemme nämä oppilaat Harryn vuosiluokalta

Pahoittelen joltistakin offtopikointia, mutta minun täytyy myöntää, etten tunne noista läheskään kaikkia. Vaikuttaisi, että "Harry Potter and Me" -dokkarissa vilahtaneita oppilaslistoja on tulkittu hyvin hätäisesti. Vaikkeivät ne olekaan aivan selviä ja joitakin tulkinnanvaraisia kohtia jääkin, sisältää esittämäsi lista melkoisen joukon epämääräisyyksiä. Olisi ainakin hyvä mainita, että kyseessä on omia pikaisia tulkintoja, jos on epävarma, eikä esittää asioita absoluuttisina totuuksina.

Esitänpä vastapainoksi oman tulkintani, joka ei liene virheetön, mutta uskaltaisin väittää silti virheettömämmäksi (korjauksia saa ja pitää esittää, saattaa tähän tulla muutama typerä huolimattomuusvirhekin):

Rohkelikko: Harry Potter, Ronald Weasley, Seamus Finnegan, Dean Thomas, Neville Longbottom, Lavender Brown, Parvati Patil, Hermione Granger

Luihuinen: Draco Malfoy, Vincent Crabbe, Gregory Goyle, Theodore Nott, Tracey Davis, Daphne Greengrass (oppilaslistassa etunimi on Queenie, vitoskirjassa kuitenkin Daphne), Pansy Parkinson, Millicent Bulstrode, Blaise Zabini

Puuskupuh: Justin Finch-Fletchey, Ernie Macmillan, Wayne Hopkins, Zacharias Smith, Hannah Abbott, Susan Bones, Megan Jones

Korpinkynsi: Terry Boot, Anthony Goldstein, Michael Corner, Stephen Cornfoot, Kevin Entwhistle, Li Su, Padma Patil, Morag MacDougal (etunimenä oppilaslistassa Isabel)

Lisäksi niitä joiden tupia emme tiedä ovat ainakin L. Moon, Sally-Anne Perks, Rivers, S. Roper, A. Runcor (hyvin tulkinnanvarainen), Spinks ja yksi hyvin epäselvä nimi, jonka itse ehkä tulkitsisin Malloneksi, joskin jollain sivulla näin (mielestäni virheellisen, nimi päättyy ainakin näkemieni screencapien mukaan selvästi e:hen) tulkinnan Matthews.

Ja tuon oppilaslistanhan Rowling esitteli dokkarissa näin sanoin: "This is the names of everyone in Harry's year." On meillä siis myös ihan hyvä syy olettaa, että Harryn luokka-asteella todellakin oli noin 40 oppilasta, niin ristiriitaista kuin se onkin. Nimet ovat aukeamalla aakkosjärjestyksessä juosten A:sta Z:aan, joten tulkinnan varaa ei juuri jää.

Anonymous

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #29 : Kesäkuu 16, 2004, 11:17:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Lainaus käyttäjältä: "Sanandra"
Tunnemme nämä oppilaat Harryn vuosiluokalta

Pahoittelen joltistakin offtopikointia, mutta minun täytyy myöntää, etten tunne noista läheskään kaikkia.

.


Itse olen saanut nuo jo muutama vuosi sitten, kun Rowling kertoi ne jossain haastattelussa tai jotain... Löysin ne HP-fanien kautta ja nimet kopioin suoraan. Eli jos jossain oli virhe, se virhe oli jo sitten siellä...

Virhe on kyllä mahdollinen, sillä itseäni epäilyttäää kovasti Anthonyt ja Michaelit korpinkynsien lisäksi MYÖS puuskupuhissa...

Poissa Ouva

 • Toinen Niistä Kahdesta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tiedostamaton vuotaa tietoiseen.
  • "Matkapäiväkirja"
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #30 : Kesäkuu 16, 2004, 22:00:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Caladriel"
Mä luin jostain et Tylypahkassa olis noin 1000 oppilasta mut voin olla väärässäkin...

Se on sanottu Pottereissa ja täälläkin sitä jankataan koko ajan, eli on sangen mahdolliste, että olet sen jostain *katselee ympärilleen* lukenut.
Kuka tahansa siihen pystyvä saa vapaasti vaihtaa titteliäni, vaikka siinä olisi jo jokin nimike, kunnes toisin ilmoitan. / Kaurat ja Ryynit

MannaReal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #31 : Elokuu 06, 2005, 12:44:10 »
Ouva: ;)

Ja sitten asiaan. Olipa oppilaita 280 tahikka 1000, niin onhan opettajilla muitakin keinoja hoidella isoja luokkia kuin äänensä käheäksi huutaminen. Opettajat voivat tehdä tunnit kahteen kertaan ajankääntäjällä (opettaa ensin Rohkelikolle DADAn, hypähtää tunnin taakse päin ja opettaa saman Luihuisille). Tenteissä voidaan asettaa lunttauksenestoloitsuja, joten valvontaa ei tarvitse (isokin ryhmä oppilaita mahdollista hanskata yhdellä valvojalla).

Ja onhan noita lipsahduksia ennenkin sattunut kirjailijoiden suusta, ei saa alkaa tuijottaa lukua 1000 liian tarkasti. Voihan sanoa, että pyöreät tuhat, vaikka olisikin 280 oppilasta. Onhan 280 lähempänä tuhatta kuin esim. 10269708964 :D

MUOKS 7.8.2005:
No, se siitä ajankääntäjästä opetuksessa. Eihän Snape huomannut PoA:n lopussa mitään, vaikka Dumbledore suoraan vihjaisi, että eiväthän Harry ja Hermione voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan. Joten selvästi opettajat (ainakaan kaikki) eivät käytä ajankääntäjiä. Ja olisihan tuo ammatti melkoisen rasittava, jos päivät venyisivät 24 tuntisiksi ;)

nipa

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #32 : Elokuu 06, 2005, 13:13:21 »
Ensiksikin täytyy kiittää vaihteeksi hyvästä topikista. Ei ole aina niitä iän ikuisia, "jos olisit potterissa joku hahmo/eläin/opettaja/vaate/kasvi/tai joku-muu-mikä-tarkempi-selvitys-liitteessä, ni mikä oisit". Ne alkaa käydä vähän tylsiksi.

Ja sitten asiaan. Mulle tuli mieleen juurikin tuo opettajakysymys, että jos ajatellaan, että opettajia olisi 11 (McGarmiwa, Kalkaros, Lipetit, Verso, Binns, pimeyden voimat, Hagrid, Punurmio, Huiski, numerologia, jästitieto) ja luokkia taasen 7*4 eli 28. Niin vaikka kaksi tupaa olisi yhtä aikaa tunnilla (mitä kaikilla tunneilla ei edes ole) niin missä on loput kuusi luokkaa? Ei niillä mielestäni niin usein hyppytunteja ole.

MUOKS Lisään vielä, että vaikka siitä vähennettäisiin kuutos- ja seiskaluokkalaiset, jotka ovat supereita, muita luokkia jäis silti 20 ja ne tarviis ainakin sen 10 tuntia (enemmän), ni super-luokille jäis vaan yksi. Ja jos opettajillakin on hyppytunteja. o_O

Namarie

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #33 : Elokuu 06, 2005, 14:19:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Lainaus käyttäjältä: "Vincentos"
Kolmannessa kirjassa(ainakin muistaakseni) kun oli tämä huispauksen ratkaisu ottelu niin sanottiin että katsomossa olisi 200 Luihisten väreihin pukeutunutta oppilasta... ja Rowlinghan kirjoitti että Puuskupuhit ja Korpinkynnet olivat Rohkelikon puolella elikä 4 tupaa kertaa noin 200 olisi 800 !??!


Tylypahkan oppilas määrä voi helposti olla tuhat. Varmaankaan kaikki eivät olleet katsomassa otelua (esim. ekaluokkalaiset jotka eivät edes pääse joukkueisiin).

Omassa koulussani on noin 900 oppilasta, ja meillä on vain kolme luokka astettakin. On siis hyvin mahdollista että tylypahkassa on tuhat oppilasta. Tarkkaan ajateltuna Tylypahkassa on hyvin vähän oppilaita vähän oppilaita, jos ottaa huomioon koko Britannian asukasmäärän. Omassa kaupungissani ylä-astelaisia(13-16v.) olisi siis noin saman verran kuin koko Britannian nuoria 11-18vuotiaita velhoja/noitia. Ottaen vielä huomioon senkin että jo pelkästään Lontoossa asuu enemmän ihmisiä kuin koko suomessa! Velhoja on siis erittäin vähän!

timbe

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #34 : Joulukuu 01, 2005, 20:24:00 »
Joo jos yhdellä tuvassa vuosiluokalla on se 35 oppilasta niin silloin tuplalatunneilla olisi 70 oppilasta jotka eivät varmasti mahtuisi yhtee kasvihuoneeseen tai tyrmään. Toisaalta jos luokalla tuvassa on 10-12 oppilasta se tekisi 20-24 oppilasta mitkä kyllä mahtuisivat yhteen luokaan, jos V.I.P kokeissa oli yli sata oppilasta silloin tuvassa samalla luokalla olijoita olisi 100 jaettuna neljällä olisi 25 opppilasta per tupa eli tääs olisi nyt kolme eri vaihtoehtoa miettikää.

Blastick

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #35 : Joulukuu 26, 2005, 18:44:46 »
Lainaus
V.I.P kokeissa oli yli sata oppilasta. Silloin tuvassa samalla luokalla olijoita olisi 100 jaettuna neljällä olisi 25 opppilasta per tupa.


FK:ssa sanotaan näin s. 860:

Lainaus
Kun aamiainen oli syöty, viides-ja seitsemäsluokkalaiset jäivät pyörimään eteishalliin muiden oppilaiden mennessä tunneille; puoli kymmeneltä heidät kutsuttiin luokka kerrallaan takaisin suureen saliin, joka oli kalustettu uudelleen juuri sellaiseksi kuin Harry oli nähnyt ajatusseulassa, kun hänen isänsä, Sirius ja Kalkaros olivat suorittaneet V.I.P:itään: neljä tupapöytää oli siirretty pois ja tilalle oli tuotu monta pientä yhden hengen pöytää, joissa istuttiin kasvot kohti salin päässä olevaa henkilökunnan koroketta, jolla seisoi professori McGarmiwa kasvot heihin päin.


Eli siis V.I.P-kokeet ja S.U.P.E.R-kokeet suoritetaan mitä ilmeisimmin samaan aikaan, jolloin suuressa salissa on kaksi ikäluokkaa oppilaita, viides-ja seitsemäsluokkalaiset. Tämän perusteella siis mielestäni yhdellä vuosiluokalla olisi 40-50 oppilasta, eli noin 10 per tupa.

Illithid

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #36 : Joulukuu 27, 2005, 21:39:14 »
Otetaas tähän väliin Rowlingin haastatteluista pätkä:
Lainaus

ES: How many wizards are there?

JKR: In the world? Oh, Emerson, my maths is so bad.

ES: Is there a ratio of Muggles to wizards -

MA: Or in Hogwarts.

JKR: Well, Hogwarts. All right. Here is the thing with Hogwarts. Way before I finished “Philosopher's Stone,” when I was just amassing stuff for seven years, between having the idea and publishing the book, I sat down and I created 40 kids who enter Harry's year. I'm delighted I did it, [because] it was so useful. I got 40 pretty fleshed out characters. I never have to stop and invent someone. I know who’s in the year, I know who's in which house, I know what their parentage is, and I have a few personal details on all of them. So there were 40. I never consciously thought, “That's it, that' s all the people in his year,” but that's kind of how it's worked out. Then I've been asked a few times how many people and because numbers are not my strong point, one part of my brain knew 40, and another part of my brain said, “Oh, about 600 sounds right.” Then people started working it out and saying, "Where are the other kids sleeping?" [Laughter.]  We have a little bit of a dilemma there. I mean, obviously magic is very rare. I wouldn't want to say a precise ratio. But if you assume that all of the wizarding children are being sent to Hogwarts, then that's very few wizard-to-Muggle population, isn’t it? There will be the odd kid whose parents don't want them to go to Hogwarts, but 600 out of the whole of Britain is tiny.

Let's say three thousand [in Britain], actually, thinking about it, and then think of all the magical creatures, some of which appear human. So then you've got things like hags, trolls, ogres and so on, so that's really bumping up your numbers. And then you've got the world of sad people like Filch and Figg who are kind of part of the world but are hangers on. That's going to bump you up a bit as well, so it's a more sizable, total magical community that needs hiding, concealing, but don't hold me to these figures, because that's not how I think.

En jaksa alkaa suomentamaan koko tarinaa, mutta Rowling sanoo siinä, että Hogwartsissa on noin 600 oppilasta, ja tästä saan pitkää matematiikkaa opiskelevana noin 150 oppilasta per tupa, jos oppilaiden määrä tupaa kohden menee suunnilleen tasan. Ja jos on seurannut, niin on kyllä huomannut, että lajitteluhattu (sekö se oli suomeksi?) jakaa oppilaat noin suunnilleen tasaisesti. Eli sanoisin 150 oppilasta tupaa kohden.

Neilikka

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #37 : Joulukuu 29, 2005, 16:00:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Elena"
Eikös Rowling ole muuten sanonut että Tylypahkassa on noin tuhat oppilasta.


Mutta entä jos Rowling on "laskenut" tähän kaiken henkilökunnankin? Mukaan lukien kotitontut:)

Wolly

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #38 : Joulukuu 29, 2005, 16:10:35 »
En ole ihan varma sanotiinko tämä jo mutta joissain Pottereissa on sanottu että poikien makuusalissa on neljä sänkyä. Tytöistä en tiedä onko sitä edes sanottu. Lisäksi miten kaikki Rohkelikot mahtuvat nukkumaan samaan oleskeluhuoneeseen? En omasta mielestäni nähnyt muita makuusaleja kuin ne tyttöjen ja poikien.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #39 : Joulukuu 29, 2005, 17:07:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Wolly"
En ole ihan varma sanotiinko tämä jo mutta joissain Pottereissa on sanottu että poikien makuusalissa on neljä sänkyä. Tytöistä en tiedä onko sitä edes sanottu. Lisäksi miten kaikki Rohkelikot mahtuvat nukkumaan samaan oleskeluhuoneeseen? En omasta mielestäni nähnyt muita makuusaleja kuin ne tyttöjen ja poikien.


En tiedä tuosta luvusta, mutta joka tapauksessa Harryn vuosiluokalla on viisi poikaa: Ron, Seamus, Dean, Neville ja hän itse. Makuusalissa on myös pylvässänky(jä?). Tytöistä ei ole sanottu.

Rohkelikot eivät nuku oleskeluhuoneessa vaan makuusaleissa. Itse olen ymmärtänyt asian niin, että jokaisella vuosiluokalla oleville tytöille ja pojille olisi omat makuusalinsa. Silloin yhdellä tuvalla olisi 14 makuusalia ja koko koululla 56.

Puffer

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #40 : Joulukuu 31, 2005, 02:25:59 »
Lainaus käyttäjältä: "julkupuu"
hmm. Eikös Rowling sanonut jossain haastattelussa että tylypahkassa on n. 1000 oppilasta?

Oikeasti, olkaa niin kilttejä, että luette edes topikin aloitusviestin ennen kuin alatte kommentoimaan itse. Tässäkin topikissa on tullut miljoona kertaa esille se, että Row tosiaankin on sanonut jossakin haastattelussa Tylypahkassa olevan noin 1000 oppilasta.

Olen hyvin harvoin miettinyt Tylypahkan oppilasmäärää tarkemmin. Se on aina jäänyt siihen, että olen todennut Harryn vuosikurssin rohkelikkoja olevan hyvin vähän. Sen enempää en ole asiaa jauhanut. Nyt tosiaan tuo asia alkoi häiritsemään hyvinkin paljon, itse kun yritän aina tarinoissa ja ficeissäni laskea kaikki lukumäärät tarkkaan.

Monet (Valeriana, Jonza, Haltiamieli) ovat jo esittäneet erittäin hyviä laskelmia ja arvioita Tylypahkan oppilasmäärästä, etten minä rupea niitä turhaan toistelemaan. Toivottavasti saadaan tähän asiaan vielä joskus kunnollinen vastaus ihan Rowlingilta itseltään.

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #41 : Helmikuu 10, 2006, 19:27:12 »
Niin olen kyllä sitä mieltä että jos oppilaita on tuhat tai jotain sinne päin niin ei se voi pitää paikansa sillä huispauksessa on paljon enemmän katsojia kun tuhat sillä siel on sellanen määrä et se ei mahu ees suureen saliin! Kattokaa vaikka ite
dataa kotona ja koulussa

Yana

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #42 : Helmikuu 15, 2006, 10:42:55 »
Öh. Tai sitten samoilla tunneilla ON enemmänkin kuin 30-40 oppilasta. Minusta tuntuu, että Rowling on painottanut enemmän niihin muutamaan oppilaaseen, jotka puhuvat tunneilla. Jos koulussa olisi vain alle 500 oppilasta, miksi niin suuret tilat? Oppilasmäärä + parikymmentä henkilökunnan jäsentä, se tekee alle 550 henkilöä koko koulusta. Kirjassa kuvaillaan suuria eteishalleja; suuria luokkia; suuret portaikot; kolkot ja tilavat tyrmät.

Minä uskon, että koulussa on ainakin se 1000 oppilasta. Henkilökunnan määrä taas oppilaisiin nähden on hälyttävä. Älytöntä. Joko Rowling on ihan metsässä tai sitten se on minä joka siellä viidakkoveitsen kanssa säheltää.

(jatkan koulun jälkeen.)

Nuuk

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #43 : Helmikuu 15, 2006, 16:06:05 »
Kannattaa ottaa huomioon, että Rowling ei välttämättä ole vielä paljastanut kaikkia henkilöitä, eli siis tähän astiset ovat olleet niitä tärkeimpiä. Mutta ehkä niitä tulee vielä tulevissa kirjoissa (6,7) "lisää"? Mutta silti tuo 1000 kuulostaa aika hullulle.

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #44 : Helmikuu 17, 2006, 15:19:38 »
Viidennessä kirjassa sanottiin että Harry näki päydät täsmälleen samalla lailla kun ajatuseulassa. 100-30 (superit)=70 70*7=490 oppilasta=122 oppilasta/tupa. 122:7=17  17:2=8 8 Tyttöä ja poikaa rohkelikossa harryn vuosikurssilla.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Reebie

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #45 : Maaliskuu 04, 2006, 18:44:48 »
"Minä uskon, että koulussa on ainakin se 1000 oppilasta. Henkilökunnan määrä taas oppilaisiin nähden on hälyttävä. Älytöntä. Joko Rowling on ihan metsässä tai sitten se on minä joka siellä viidakkoveitsen kanssa säheltää. "

Tuhat oppilasta? Hieman liikaa. Vaikka se babyboomi olisikin totta, niin ei, ei niin paljoa. (Ja tuo "sitten se on minä joka siellä viidakkoveitsen kanssa säheltää", oli älyttömän hauskasti sanottu! Hahhaahaa!)

"VK:n kuvauksissa oli 400 lasta Suuressa Salissa max. "

300-500 olisi sopiva määrä minun kuvitelmiini. Kuvitelmani kyllä muutenkin ovat hevonheinikössä, että sen puoleen. Mutta kuitenkin ;D

Valarauko

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #46 : Maaliskuu 06, 2006, 18:09:03 »
Luulisin että asian taustalla (mikäli ymmärsin ketjun ensimmäisen viestin oikein) on se, että turha keksiä ja opetella monia "turhia" henkilöitä. Jos toisilla ei ole mitään tehtävää, merkitystä tai mitään, niin varmaan on turhan sekoittavaa kehitellä uusia henkilöitä.

Reebie:
Jos ajattelee, että Tylypahka on Isossa-Britanniassa, Beauxbatons on Ranskassa ja Durmstrang Bulgariassa (/Venäjällä?!), niin pitäähän oppilaita olla valtavasti koulua kohden. Eikös velhojakin ole suuri murto-osa Rowlingin maailman ihmisistä? (Kumpia ylipäätänsä on enemmän, Jästejä vai velhoja?)
Jos siis velhokouluja on 1/maa, niin oppilaitahan pitää olla myös paljon. Tylypahkan linnakin on niin iso, että siinä on monelle oppilaalle tilaa :)

Up to no good

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #47 : Maaliskuu 06, 2006, 19:37:20 »
Mutta jos tuhat jakaa tuvilla ja se jaetaan 7 niin tulee noin 35 niin kyllä se 1000 oppilasta koulussa käy järkeen ja ei niitä kaikkia varmastikkaan sanota siinä, haloo hei? Tarvis jonkun hakemiston pilkunviilaajille siinä. Siinä minun mielipiteeni asiasta.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #48 : Maaliskuu 07, 2006, 02:02:47 »
Mutta Harryn vuosikurssilla (joka saattaa olla sodan takia pienempi kuin useimmat) on yhteensä vain 40 oppilasta. Jos jokaisessa tuvassa olisi jokaisella vuosikurssilla 35 oppilasta, samalla oppitunnilla saattaisi olla jopa 70 oppilasta, koska useimmilla tunneilla ollaan jonkun muun luokan kanssa yhdessä.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #49 : Maaliskuu 07, 2006, 15:41:42 »
Jo oletamme kolmoskirjan teorian mukaan 200 Luihuista, eikä viitosen niin saan tämän laskelman:

200/7=29  29/2=15 15 poikaa ja tyttöä luihuisen luokka-asteella.

EDIT: Typo.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #50 : Maaliskuu 07, 2006, 16:38:51 »
Lee Jordan ei kylläkään ole Harryn vuosikurssilla ja Seamusin sukunimi on Finnigan, ei Finnegan.
Terve kaikille!

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #51 : Maaliskuu 07, 2006, 21:57:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Hartsa"
Lee Jordan ei kylläkään ole Harryn vuosikurssilla ja Seamusin sukunimi on Finnigan, ei Finnegan.

Pahoittelen virhettäni, olen todella kirjoittanut vahingossa nimen virheellisessä muodossa. Lee Jordanista taas en ota vastuuta, sen koipen on lisännyt kopsatessaan vanhan viestini tämän samaisen topiikin toiselta sivulta. Mitä tarkoitusta varten koipen yleensäkään on viestini toistanut (vieläpä alkuperäistä kirjoittajaa mainitsematta), sitä kyllä hiukan ihmettelen?

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #52 : Maaliskuu 08, 2006, 21:44:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Lainaus käyttäjältä: "Hartsa"
Lee Jordan ei kylläkään ole Harryn vuosikurssilla ja Seamusin sukunimi on Finnigan, ei Finnegan.

Pahoittelen virhettäni, olen todella kirjoittanut vahingossa nimen virheellisessä muodossa. Lee Jordanista taas en ota vastuuta, sen koipen on lisännyt kopsatessaan vanhan viestini tämän samaisen topiikin toiselta sivulta. Mitä tarkoitusta varten koipen yleensäkään on viestini toistanut (vieläpä alkuperäistä kirjoittajaa mainitsematta), sitä kyllä hiukan ihmettelen?

Johtunee siitä että kaikki rohkelikot jotka muistamme luettelilin tähän.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Reebie

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #53 : Maaliskuu 20, 2006, 15:08:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Valarauko"


Reebie:
Jos ajattelee, että Tylypahka on Isossa-Britanniassa, Beauxbatons on Ranskassa ja Durmstrang Bulgariassa (/Venäjällä?!), niin pitäähän oppilaita olla valtavasti koulua kohden. Eikös velhojakin ole suuri murto-osa Rowlingin maailman ihmisistä? (Kumpia ylipäätänsä on enemmän, Jästejä vai velhoja?)


Hmm... Itse olen aina ajatellut, että jästejä on enemmän. Että velhot ovat se 1/3 maailman ihmisistä. Mutta itse kun en kauheasti noita Rowlingin haastatteluja lue, niin voinpahan olla väärässäkin. (Mainitaanko tästä asiasta jossain kirjassakin?)

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #54 : Maaliskuu 21, 2006, 01:15:58 »
Ei kai missään ole sanottu, että 1/3 ihmisistä on velhoja. Heitä täytyy olla paljon vähemmän tai heidän ei tarvitsisi piileskellä jästeiltä ja Tylypahkassa olisi tuhansia ihmisiä satojen sijasta. Luullakseni joku oli jossain tehnyt arvioita velhojen määrästä ja veikannut että heitä olisi Iso-Britanniassa ja Irlannissa joitain kymmeniä tuhansia. Itse en osaa sen tyyppisiä arvioita tehdä annettujen tietojen perusteella.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #55 : Maaliskuu 21, 2006, 02:01:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Reebie"
Hmm... Itse olen aina ajatellut, että jästejä on enemmän. Että velhot ovat se 1/3 maailman ihmisistä. Mutta itse kun en kauheasti noita Rowlingin haastatteluja lue, niin voinpahan olla väärässäkin.

Siinä olet aivan oikeassa, että jästejä on enemmän. Lukusuhde kuitenkin heittää suuresti. Itseasiassa velhot ovat melko olemattoman pieni vähemmistö jästeihin verrattuna - mikäli heitä olisi runsaslukuisemmin, heidän tuskin tarvitsisi elää omassa piilomaailmassaan.

TLC/MuggleNetin haastattelussa viime kesänä Rowling tuntui päätyvän suunnilleen 600 oppilaaseen Tylypahkassa (eli selvästi vähempään kuin arvio noin tuhannesta oppilaasta muutama vuosi sitten), mikä tarkoittaisi noin 85 oppilaan vuosiluokkia. Koska Tylypahka on Brittein saarten ainoa velhokoulu ja miltei kaikki sen käyvät, voitaneen olettaa etteivät alueen velhoikäluokat kaikkiaankaan ole juurikaan Tylypahkan vuosiluokkia suurempia, oletettavasti suunnilleen 90 ja 100 lapsen välillä. Syntyvyyden muutoksista meillä ei ole juurikaan aavistusta, joten sitä ei voida laskelmissa järkevästi huomioida - joudumme tyytymään karkeaan oletukseen, että Tylypahkan nykyinen oppilasmäärä edustaa kohtalaisen hyvin ikäluokkien vaihteluväliä.
Tällöin on kysyttävä enää, mikä on velhojen keskimääräinen elinikä? Rowling on sanonut heidän elävän jästejä kauemmin ja Dumbledore onkin tosiaan 150-vuotias. Kuitenkin vastikään julkaistussa Mustan sukupuussa yli jo 80-vuotiaiksikin eläneet ovat vähemmistössä. Olettaisin eliniän olevan normaalisti jotain 80 ja 110 ikävuoden väliltä (ja Mustat ovat jostain syystä kuolleet poikkeavan aikaisin melko järestään?... mutta se ei ole ainoa ajoituksellinen ongelma sukupuussa - Dumbledore vuorostaan on epäilemättä poikkeavan vanha velhoksikin).
Näillä erittäin summittaisilla lukuarvioilla Brittein saarten, siis Englannin, Skotlannin ja Irlannin, yhteenlaskettu velhopopulaatio olisi jossain 7000:n ja 11000:n välillä. Ison kylän verran, mutta yhtäkaikki vain pisara meressä Britannian kutakuinkin 60 miljoonaiseen jästiväestöön verrattuna - yhdestä kahteen kymmenesosapromilleen (eli kymmenestätuhannesta ihmisestä yksi tai kaksi olisi velhoja ja loput jästejä).

Samaisessa haastattelussa Rowling esitti myös oman summamutikkaisen arvionsa, jonka mukaan Brittein saarilla olisi velhoväkeä reilut 3000. Kuten havaitaan, se on huomattavasti alempi kuin edellä laskemani lukuhaarukka, joten tällöin Tylypahkan pitäisi olla vielä huimasti pienempi koulu (Tylypahkan ollessa yhtä suuri odotettavissa oleva elinikä putoaisi noin 35 vuoteen). Edellä käytetyillä eliniänodotteilla koulun oppilasmäärä olisi kaikkiaan tämän kokonaispopulaation mukaan laskien vain 180-250 paikkeilla. Näistä korkeampi ääripää sopisi varsin hyvin yhteen vanhan 10 oppilasta/tupa/vuosiluokka -laskelman kanssa, mutta olisi taas ristiriidassa monen kirjoissa esitetyn muun väittämän kanssa.
Muutenkin 3000 olisi jo varsin pieni populaatio ylläpitämään niin suuria organisaatioita kuin Taikaministeriö jaoksineen tai Pyhän Mungon taikatautisairaala.

RosvoKukkanen

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #56 : Maaliskuu 21, 2006, 17:53:22 »
Kannan oman lusikkani tähän hauskaan oppilasmäärälaskelmien soppaan esittämällä arvioni opettajien tuntimääristä (olen itse opettaja, tämä kiinnosti ja huvitti eikä pidä ottaa tätä ryttyotsaisesti):

Ensinnäkin, kirjojen perusteella on selvää, että eri opettajilla on luultavastikin hyvin eri määrät tunteja. Niin sanotuissa perusaineissa, eli niissä joita aletaan lukemaan heti alusta asti ja jotka ovat suurimmassa osassa jatkokoulutuspaikkoja tärkeitä (esim. muodonmuutokset, pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut), opettajilla on huomattavasti enemmän tunteja kuin valinnaisaineissa, joissa on vieläpä tupien yhteisryhmiä (esim. taikaolentojen hoito). Rowling ei mainitse satunnaisista tuntiopettajista, vaan tulee selkeästi käsitys, että ainetta kohti on vain yksi, vakinainen opettaja.

Näin ollen, jos nyt käytetään esimerkkinä kohtalokasta pimeyden voimilta suojautumisen opettajaa, viikkotuntimäärästä tulee ihan hurja, vaikka ajateltaisiin, että yhtä ainetta on vain yksi 90-minuuttinen viikossa:

1.lk. - 5.lk. omissa tuvissaan =  5x4 = 20 vuosiviikkotuntia
6.lk. ja 7.lk. kaikkien tupien yhteisryhmänä = 2x1= 2 vuosiviikkotuntia
Yhteensä = 22 90-minuuttista oppituntia viikossa

Yhteisryhmiä opettavilla, kuten Kalkaroksella tuntimäärä olisi:

1.-5.lk. kahden tuvan yhteisryhminä = 5x2 = 10 viikkotuntia
6.lk. ja 7.lk. kaikkien tupien yhteisryhmänä = 2x1 = 2 viikkotuntia
= yhteensä paljon inhimillisempi 12 90-minuuttista viikossa

Suomessa palkkauksessa ja työajassa käytettävän 45 min standardin mukaan tuo tarkoittaisi pimeyden voimilta suojautumisen opettajan työmäärä olisi 44 vuosiviikkotuntia. Vertauksen vuoksi kerrottakoon, että täyteen palkkaan riittävä tuntimäärä aineenopettajalla on Suomessa n. 20 viikkotuntia. Opettajien nimittäin ajatellaan käyttävän suunnilleen yhden tunnin yhtä oppituntia kohti suunnittelemiseen ja tehtävien tarkistamiseen.  

Jos nyt pysytään taikamaailmassa, niin kirjojen perusteella vaikuttaisi, että 90-minuuttisia oppitunteja on yleensä maksimissaan kolme päivässä = 15 viikossa. Mitenköhän pimeyden voimilta suojautumisen tai muun jokaiselle tuvalle erikseen pidettävän aineen opettajalla liikenisi siis edes lukujärjestyksen puitteissa aikaa kaikkiin oppitunteihinsa? Ehkä ajankääntäjä on tosiaan ylityöllistetyimmillä käytössä, ehkä esim. McGarmiva ja Lipetit ovat niin rautaisia ammattilaisia, että jaksavat paahtaa hyppytunneitta ja selviävät tunneista käytännössä suunnittelematta. Mihinköhän kellonaikaan he sitten tarkistavat kaikki kirjoituttamansa sadat ellei tuhannet esseet lukuvuodessa? Eipä ihme, että pimeyden voimilta suojautumisen opettajaksi tuleminen lyhyellä varoitusajalla ja vähäisellä opetuskokemuksella saa opettajat vaihtumaan vuosittain ;) Tai _ehkä_ Rowling ei tosiaankaan näitä koskaan laskenut eikä tällaisilla jästijärkeilyillä ole taikamaailmassa väliä!

Poissa helmikana

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #57 : Huhtikuu 01, 2006, 12:04:09 »
Kun rupesin kunnolla miettimään, en saanut periaatteessa oppilasmääräksi kun noin 200. Joka tuvassa n. 50 oppilasta. Miettikää nyt, eihän Harryn tuvassa samalla luokallakaan ole kuin viisi. Jos kaikissa on suunnilleen sen verran, niin noin 200 siitä vain tulee. (Jouduin pohtimaan aihetta kun tein oman ficin ja siihen henkilölistan - kaikki Tylypahkan henkilöt!)

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #58 : Huhtikuu 01, 2006, 14:43:28 »
Poikia on Harryn vuosikurssin Rohkelikoissa viisi. Sitten siihen tulee kolme tyttöä päälle, eli heitä on kahdeksan. Muistaakseni ykköskirjassa sanottiin, että ensimmäisellä lentotunnilla (Rohkelikot+Luihuiset) oli 20 oppilasta.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #59 : Huhtikuu 01, 2006, 18:12:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Valeriana"
Poikia on Simon vuosikurssin Rohkelikoissa viisi. Sitten siihen tulee kolme tyttöä päälle, eli heitä on kahdeksan. Muistaakseni ykköskirjassa sanottiin, että ensimmäisellä lentotunnilla (Rohkelikot+Luihuiset) oli 20 oppilasta.

Tähänhän liittyy klassinen spekulaatio kahdesta tuntemattomasta rohkelikkotytöstä. Rowling osittain vahvisti teorian pitävyyttä World Book Dayn chatissa maaliskuussa 2004:
Adele: Who are the two "unknown Gryffindor girls" in Harry's year?
JK Rowling replies -> Oh, I've just understood what you mean. I haven't got the notebook to hand and I can't remember! That's terrible. I'll try and remember before the end of the chat!

Valitettavasti Rowling ei muistanut ennen chatin loppua, eikä asiaa ole sen koommin nostettu esiin.

oola

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #60 : Huhtikuu 01, 2006, 23:06:05 »
Itse olen aina ihmetellyt yhtä asiaa.
Elokuvien alussa tupapöydät ovat täydet. Jokaiseen tupaan tulee luultavasti 5-10 oppilasta. Miten he mahtuvat?

Sister Of Charity

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #61 : Huhtikuu 02, 2006, 13:26:09 »
Azkabanin vangissa sivulla 320 sanotaan että
"Luihuisen maalisalkojen takana istui kuitenkin kaksisataa vihreään pukeutunutta katsojaa.
Jos oletamme että lähes kaikki tuvan oppilaat olivat katsomassa peliä se tarkoittaa että Luihuisessa olisi siis n. 200 oppilasta ja todennäköisesti myös muissa tuvissa.
Tämä tekisi koko koulun oppilasmääräksi n. 800 mikä kävisi hyvin järkeen.

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #62 : Huhtikuu 14, 2006, 22:51:28 »
Tuosta opettajakysymyksestä.

Alusta asti luettuja aineita (Pimeyden voimilta suojautuminen, loitsut, muodonmuutokset, taikajuomat, yrttitieto) opettaa viisi opettajaa.
Oletetaan että tunteja on kaikilla 1-5 luokkalaisilla kaksi.
Jos kaksoistunnilla olisi 30 oppilasta (lue ylempi viestini) niin se tekisi
alkuaineiden opettajille 35 tuntia viikossa mikä olisi kohtuullinen aika  kaksikymmentä tuntisessa viikossa. Olisi  kaksi kaksoistuntia kahden tuvan kesken. Lisäksi olisi yksi tupa kerrallaan tunteja kaksi erillään.

Kolmannella luokalla valinnaisaineeksi valitaan keskimääriin viisi ainetta.
Jos niitä olisi puolet vähemmän niin se olisi 30 tuntia valinnaisaineiden opettajille. Näin minä tein jonkinlaisen päätelmän.

Ja vielä super luokkien opettajille 32 tuntia lisää. 8 tuntia/tupa. Tuo laskelma pätee jos oletetaan aineita olevan 4 tuntia viikossa.
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Bettiina

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #63 : Kesäkuu 13, 2006, 19:48:50 »
Oijjoi. Kyllä on Row pahemman kerran kyllä suossa tämän asian kanssa. Row on näköjään erittäin huono matematiikassa tai sitten ei vain ole tullut ajatelleeksi asiaa. Täytyykin siis olettaa, että oppilasmäärissä vilisee virheitä ja tässä tapuksessa edes kirjoja ei kannata pitää niin hirveän luotettavina. Ainakaan ensimmäisiä kirjoja. Luulen, ettei Rowling kauhena kuitenkaan ole esim. VK:ta kirjoittaessaan miettinyt näitä asioita.

Se vähän alle 1000 oppilasta on mielestäni aika realistinen arvio - kaikesta huolimatta. Jos unohdetaan kirjoissa mainitut asiat, niin kyllä se 1000 oppilasta kuulostaa suht järkevältä ajatukselta. Ottaen kuitenkin huomioon, että Britanniassa asuu jästejä se 60 miljoonaa. Velhoyhteisön kooksi saataneen korkeintaan 20000, niin on se häviävän pieni määrä. Kuten edelläkin mainittu, ei velhoja voi kauhean vähänkään olla, sillä jos velhoja olisi esim. se 3000 (mikä esitettyyn 280 oppilaaseen Tylypahkassa suhteutettuna on aika paljon..) siinä tulisi velhoille äkkiä sukupuutto, ilman jästien kanssa naimisiinmenemistä. Jotenkin tuntuu kaikista uskottavimmalta, että velhoja olisi jotain 10000-15000. Ja se on sekin hirveän vähän.

Uskon, että Harryn ikäluokka (ja muut sotavuodet) on pienempi kuin Tylypahkassa moneen vuoteen juuri Voldwar 1 takia. En usko, että velhoillakaan kauheana perheenperustamishaluja olisi niin synkkinä aikoina. Harryn ikäisiä rohkelikkoja on varmaan  n. 15 ja saman verran muitakin. Ehkä, koska Harryn ikäluokka (ja niitä edeltävät sotavuosien ikäluokat) on niin pieni, vain heillä on muiden tupien kanssa tunteja. Onko esim. Ginnyllä muiden tupien kanssa tunteja? Ginnyhän on syntynyt vuoden Harryn jälkeen ja juuri sodan loppumisen aikoihin. Tämän jälkeen syntyvyys on todennäköisesti huikeasti noussut. Syntyihän Suomessakin toisen maailmansodan jälkeen melkein kaksinkertaisesti lapsia aikaisempaan verrattuna.

Näin siis jos Ginnyn ikäluokkaa olisi vaikka n. 35/tupa ja siitä neljä seuraavaa vuotta olisivat olleet samanlaisia n. 35-40 per vuosi per tupa,  olisi oppilaita jo lähemmäs 600. Siihen lisäksi Harryn ikäluokka ja kaksi sen edellistä, jotka olisivat olleet rauhallisempia, vaikka se 10-20 per vuosi per tupa, olisi Tylypahkassa kokonaisuudessaan noin 800 oppilasta Harryn viidennellä vuodella. Ja tästä se sitten heittelehtiin suuntaan eli toiseen. Liekkö keskiarvona velhojen syntyvyys joku 25-30 vuosittain per tupa..? Siitä saataisiin vähän alle 800 oppilasta. Ja todellakaan kaikkia oppilaita ei voi mainita kirjoissa. Luulisi tuon olevan aika selvää, vaikka se hieman hölmöä tarinan kannalta onkin. (Onkohan liian sekavasti..? :S)

Tässä asiassa mielestäni kaikista järkevintä olisi heittää kirjojen kuvaukset romukoppaan, koska ne ovat toistensa kanssa niin ristiriitaisia. Tämä on vain minun mielipiteeni, siitä mikä olisi melko todennäköistä noin summittain ja yleispiirteisesti. Eli jos tätä kirjoihin rupeaa pilkkua viilaamalla vertaamaan, tämä ei todennäköisesti toimi. Mutta ei oikein toimi muukaan nähtävästi.

Ja noihin opettajajuttuihin ei ilmeisesti kannata edes mennä. Ne ovat vielä enemmän suossa kuin nämä oppilasjutut. Tylypahkassa  ei voi olla yksinkertaisesti noin vähän opettajia. Sula mahdottomuus. Tämä on Row:n virhe, jota on paha enää paikata. Mutta ei kai tällä asialla ole nyt niiin suurta painoarvoa.

Pas de Quatre

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #64 : Kesäkuu 14, 2006, 13:24:47 »
Lainaus käyttäjältä: "oola"
Itse olen aina ihmetellyt yhtä asiaa.
Elokuvien alussa tupapöydät ovat täydet. Jokaiseen tupaan tulee luultavasti 5-10 oppilasta. Miten he mahtuvat?


It's magic. Ehkä pöydät suurenevat ja tuoleja tulee lisää sitä mukaa kun tarvitaan, voihan tuo koko Suuri Salikin kasvaa. Onhan noita, sisältä suuria telttoja ja kaikenlaista meidän jästien mielestä epäloogista. (ja elokuvat eivät ole aina ihan canonia) Samaan jästien-mahdotonta-ymmärtää -sarjaan taitaa mennä tuo Tylypahkan oppilasmäärä....

Ja tuskin Rowlingilta saa asiaan sen parempaa vastausta kuin tuo tässä topicissa taannoin lainattu haastattelu, missä hän puhui noista tarkemmin miettimistään 40 oppilaasta ja naureskeli antamiensa numeromäärien suhteissa olevan ongelma.

Vielä hankalampi on silti ymmärtää se, miten ihmeessä Joulupukki tosiaan ehtii jokaisen maapallon lapsen luo, mutta se meneepi jo vähän offiksi....

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #65 : Syyskuu 20, 2006, 14:01:35 »
Eihän nyt joka luokalla ole täysin samaa määrää oppilaita. Esim. Ensimmäisen vuoden Rohkelikkoja voi olla enemmän kuin ensimmäisen vuoden Puuskupuheja.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Vauhko-Harry

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #66 : Syyskuu 23, 2006, 20:10:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Karpalonkukka"
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.Mutta opettajat osaavat myös taikuutta, ja matami Pomfreille (Älä pakota enään kirjoittamaan sitä hirveän vaikeaa sanaa!!) ei kai ole niin vaikeata kaikki onnettomuukset paikantaa!
Ja eihän kaikki nyt niin holtuttomia ole siellä Tylypahkassa, tai siis he hän ovat jo 11, ja se on joillekkin teini-ikä, tai siis finnit hyökkäävät silloin!

Suski

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #67 : Maaliskuu 06, 2007, 18:07:00 »
Lainaus käyttäjältä: Karpalonkukka
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.


Valvojaoppilaathan huolehtivat opiilaista myös...  Mutta nehän ovat 15 vuotiaita teini-hirviöitä, jotka eivät paljoa huolehdi...Ei nyt. Rehtorihan valitsee ne huolella, mutta...joka tuvassa on 2 valvojaoppilasta. Pää räjähtää, kun lukee kaikkien monimutkaisia teorioita. Itse en keksi mitään järkevää.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #68 : Maaliskuu 06, 2007, 18:29:54 »
Lainaus käyttäjältä: Karpalonkukka
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.


Valvojaoppilaathan huolehtivat opiilaista myös...  Mutta nehän ovat 15 vuotiaita teini-hirviöitä, jotka eivät paljoa huolehdi...Ei nyt. Rehtorihan valitsee ne huolella, mutta...joka tuvassa on 2 valvojaoppilasta. Pää räjähtää, kun lukee kaikkien monimutkaisia teorioita. Itse en keksi mitään järkevää.

Eikös joka tuvassa ole 6 valvojaoppilasta, kaksi joka luokalta? Näin minä olen ymmärtänyt.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

cissy

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #69 : Maaliskuu 07, 2007, 13:03:07 »
Lainaus käyttäjältä: Karpalonkukka
Itsekkin olen tuota opettaja määrää vähän ihmetellyt. Jos koulussa on noin 15 aikuista (Tässä on mukana rehtori ja Voro) ja kuusisataa oppilasta, se tekee sen, että jokaisen aikuisen täytyisi huolehtia noin  40oppilaasta. Lukuhan on lähemmäs järjetön ja kun suomessa lastentarhan tädit (ja sedät) saavat huolehtia seitsemästä lapsesta per nuppi. Tokihan osa oppilaista on lähemmäs täysi-ikäisiä, mutta on luultavasti paljon haastavampaa huolehtia taikovien lapsista, kun heillä on leikki kaluina nuo taikatikutkin, jotka vastaisivat meidän maailmassamme saksilla ja tulella leikkimistä; onhan se aluksi kivaa, mutta lopulta joltain puhkeaa aina silmä ja letit käryävät.

valvojaoppilaat nyt mainittiinkin jo tuossa edellä, mutta entä johtajapojat (ja tytöt)? Percyhän ainakin oli jonkinlainen johtajapoika, mitä se sitten tarkoittaakin käytännössä. Jotain valvojaoppilaidenkin "pomoa"? Johtajapoikia on kai sitten vasta viimeisellä vuosikurssilla, koska viime kirjassa oli vasta valvojaoppilaat. Eli silloin kai johtajapojat ovat myös täysi-ikäisiä, eli heidät voi laskea aikuisiksi?

zurmeli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #70 : Maaliskuu 23, 2007, 21:40:51 »
Lainaus käyttäjältä: Bettiina
Ehkä, koska Harryn ikäluokka (ja niitä edeltävät sotavuosien ikäluokat) on niin pieni, vain heillä on muiden tupien kanssa tunteja. Onko esim. Ginnyllä muiden tupien kanssa tunteja? Ginnyhän on syntynyt vuoden Harryn jälkeen ja juuri sodan loppumisen aikoihin.

FK:ssa mainitaan:
Lähimmän kasvihuoneen ovi avautui ja sieltä tuli ulos joukku neljäsluokkalaisia, Ginny mukanaan. "Moi", Ginny sanoi iloisesti ja jatkoi matkaansa. Heten päästä tuli Luna Lovekiva muusta luokasta jäljessä, multatuhru nenässään ja hiukset sutturalla pään päällä.

Joten luulisin että tietyt aineet ovat yhdessä muitten tupien oppilaiden kanssa, muillakin kuin Harryn ikäluokalla.

Itse olen aina kuvitellut Tylypahkassa olevan 600-1000 oppialsta, mutta kun tota rupeaa järjellä miettimään, niin aika epämääräisesti tuo Rowlingkin sen luvun määrittelee. Eihän tällä asialla kirjojen lukemisen kannalta mitään erikoisempaa merkitystä ole, mutta kivahan tätä on pohtia. En nyt rupea mitään laskelmia toistamaan, joten eiköhän se tässä osaltani ollut :)

Matiza

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #71 : Maaliskuu 26, 2007, 15:06:24 »
valvojaoppilaat nyt mainittiinkin jo tuossa edellä, mutta entä johtajapojat (ja tytöt)? Percyhän ainakin oli jonkinlainen johtajapoika, mitä se sitten tarkoittaakin käytännössä. Jotain valvojaoppilaidenkin "pomoa"? Johtajapoikia on kai sitten vasta viimeisellä vuosikurssilla, koska viime kirjassa oli vasta valvojaoppilaat. Eli silloin kai johtajapojat ovat myös täysi-ikäisiä, eli heidät voi laskea aikuisiksi?


Joka vuosi on yksi johtajapoika ja yksi johtajatyttö. Valvojaoppilaita taas on 6x4. Ihan niin kuin joku tuossa aikaisemmin sanoikin. Tuo valvojaoppilaiden pomo on aika hyvä määritelmä johtajapojalle/tytölle varmaankin :D
johatajapoika ja -tyttö valitaan siis vasta viimeisenä vuonna.

Clouder

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #72 : Huhtikuu 06, 2007, 11:16:32 »
Minun piti vastata tänne jo jokin aika sitten, mutta no... unohdin. Luin viime viikonloppuna Pottereita, unohdin jo mikä niistä tämä oli. (saattoi olla kolmas.) Harry pelasi huispausottelua ja sanoi jotain tyyliin: Mutta kentän toisessa päädyssä istui kaksisataa vihreään ja hopeaan pukeutunutta oppilasta (muistaisin, että tästä kohdasta ei aiemmin ole puhuttu).

// ups... hyppäsin 1. sivulla tuon yhden postauksen yli :ashamed:

Poissa helmikana

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #73 : Huhtikuu 07, 2007, 11:23:54 »
Mutta kaiken järjen ja laskujeni mukaan, eihän Tylypahkassa voi olla kuin n. 300 oppilasta. Mietitään vaikka niin, että joka luokalla yhdessä tuvassa on noin viisi poikaa ja viisi tyttöä ( Harryn vuosikurssi 5 poikaa, 3 tyttöä). Josta tulee 10 ja se x 7 luokkien määrällä ja se x 4 tupien määrällä. Siitä tulee 280.

edit/ niin no, niin, no joo, niin... *mumisee itsekseen*
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 08, 2007, 22:45:20 kirjoittanut helmikana »

Poissa Ouva

 • Toinen Niistä Kahdesta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tiedostamaton vuotaa tietoiseen.
  • "Matkapäiväkirja"
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #74 : Huhtikuu 07, 2007, 16:18:24 »
Mutta muistakaamme, että ikäryhmät saattavat olla hyvinkin erisuuruisia. Ok, jästien keskuudessa ikäluokkien erot evät ole hirvittävän suuria, koska meitä on paljonpaljonpaljon, mutta velhoja on aika vähän, eli taikovisvoimaisia lapsiakin on samassa suhteessa (tai eri suhteessa, ihan sama) vähemmän, joten ikäluokkien erot voivat olla hyvinkin suuria. Niinkuin joissain kyläkouluissa (omassa vanhassani vaikkapa) kuudesluokkalaisia oli 3, viidesluokkalaisia 7, neljäsluokkalaisia 4, kolmasluokkalaisia 8, toisluokkalaisia 7 ja ekaluokkalaisia 10. Koulu lakkautettiin, mutta seuraavan ekaluokan kooksi olisi tullut 18. Eli lapsia saattaa syntyä eri vuosina hyvin eri määrät --> luokkien kokoerot voivat olla hätkähdyttävät.
Kuka tahansa siihen pystyvä saa vapaasti vaihtaa titteliäni, vaikka siinä olisi jo jokin nimike, kunnes toisin ilmoitan. / Kaurat ja Ryynit

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #75 : Toukokuu 31, 2007, 19:28:34 »
Luin tänään AV:ta, ja siinä oli huispausottelu Rohkelikko vs. Luihuinen.
Kolmella neljänneksestä oli vaatteissaan tulenpunainen ruusuke. Moni huiskutti tulenpunaista viiriä, johon oli painettu Rohkelikon leijona, tai heilutti lippuja, joissa oli sellaisia iskulauseita kuin "ROHKELIKKO VOITTOON!" ja "LEIJONILLE MESTARUUS!" Luihuisen maalisalkojen takana istui kuitenkin kaksisataa vihreään pukeutunutta katsojaa.
Eli se 3/4 olisi yhtäkuin 600 katsojaa. Se plus Luihuisten kannattajat (200) tekee 800..
Olettaen, että katsoja olivat vain tylypahkalaisia, niin ehkä tupien oppilasmäärä vähän kasvaa?

tirsk

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #76 : Toukokuu 31, 2007, 21:27:34 »
Eli se 3/4 olisi yhtäkuin 600 katsojaa. Se plus Luihuisten kannattajat (200) tekee 800..

Ja toivotaan, että n.200 oppilasta huispaus ei kiinnosta pätkän vertaa, niin saamme oppilasmääräksi 1000. Se on luku jonka olen aina kuvitellut olevan oppilaiden määrä. Jos Tylypahkassa olisi n. 1000 oppilasta (11-17v.) ja velhojen oletettu keski-ikä olisi nyt vaikka 90v (se on luultavasti korkeampi kuin jästeillä..)

Yhden ikäluokan keskiarvo: 1000/7= 142,857143= 143 velhoa.

142,857143 * 90 = 12857,1429 = 12 857 velhoa koko Englannissa.

//Pahoittelen, meni hieman asian vierestä..

Olen jo itsekin sekaisin. Tämä ei todennäköisesti pidä paikkaansa, matikka ei ole koskaan ollut 10. Älä ota sitä vakavasti.

sooda

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #77 : Kesäkuu 05, 2007, 21:49:27 »
Jos jokaisella luokka-asteella on keskimäärin 5 poikaa ja 5 tyttöä = 10 oppilasta per luokka-aste x 7 (luokka-asteiden määrä)=70 tuvassa x 4:llä tuvalla = 280 koko koulussa oppilaita. Eli ei lähellekkään tuhatta. Mutta jos Harryn, Ronin ja Hermionen kanssa samanikäisiä onkin keskimääräistä vähemmän? Jos keskiaro olis jotain 10 niin sitten samat laskut... 10 tyttöä +  10 poikaa = 20x7=140x4=560 Siitäkään ei tulis tuhatta oppilasta koko kouluun...

En usko että sillä oppilasmäärällä on kauheasti merkitystä. Ja muuten, Tylypahkassa on kaikissa aineissa vain yksi opettaja, poikkeuksena HBP jossa Firenze ja Punurmio jakavat tunnit, joten miten he ehtisivä opettaa oppilaita kaikista tuvista eri tunneilla. Eli eiköhän kaikki tunnit ole yhdistetty jonkun toisen tuvan kanssa...

Tyris

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #78 : Kesäkuu 06, 2007, 12:57:08 »
oppilas määrästä en tiedä mutta eiköhän ole mahdollista että opettajilla on esim. ajankääntäjät (tai se kapistus joka oli Hermionella kolmosessa nimestä en tiedä) niin joka tapauksessa eiköhän jollain taikakeinolla ole opettajien(kin) lukujärestyksistä saatu järjellisiä? (kiinnostava aihe..:D)

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #79 : Kesäkuu 06, 2007, 21:23:38 »
Joo toi on ihan hyvä huomio, et miten opettajat ehtii kaikille tunneille.. o,O Mut jos tupia on neljä, ja jokaisessa seittemän luokkaa eli 4x7=28, ja sit ku on yhteistuntei esim. Rohkelikoilla Luihuisten kaa, ni jos jokaises luokas on yks luokka kahesta eri tuvasta, niin silloinhan opetettavii luokkii olis 14?? 
Mut eikös Tylypahkas oo hyppytuntei? Meinaa luin tänää LP:tä, ja siinä on niinku joku tunti ennen päivällistä, eli kai niinku klo 17 jälkeen tms? Ja eihän niillä voi aamusta iltaan olla tunteja.. joten kyllä mun järjen mukaan opettajien pitäs ehtii kaikille luokille tunteja pitää.. Mutta pitkää päivää ne tekee..
Sooda, uskon että kaikki tunnit on yhdistettyjä jonkun muun tuvan kanssa.

Kettu

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #80 : Kesäkuu 07, 2007, 16:15:43 »
Minä uskon, että kaksi tupaa on samaan aikaan tunnilla, tai ainakin yleensä. Esimerkiksi rohkelikot ja puuskupuhit yrttitiedossa ja rohkelikot ja luihuiset taikaolentojen hoidossa. Ja saattaahan ennustustunnilla ollakin rohkelikkojen lisäksi korpinkynsiä tai puuskupuheja. Joku sanoi, että ei ole mainittu Malfoyn nauravan viereisessä pöydässä ennustustunnilla. Ehkäpä muut oppilaat ovatkin korpinkynsiä ja puuskupuheja ja tuskin he häiritsevät rohkelikkoja niin, että heitä pitäisi mainita.

Ja jos jokaisessa tuvassa on 250 oppilasta, niin aika tännähän se rohkelikkojen oleskeluhuone sitten on, kun kaikki ovat siellä samaan aikaan. No, täytyy pohtia asiaa hieman tarkemmin.

Poissa Elektra

 • Bzzt!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • next 7 seconds
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #81 : Kesäkuu 10, 2007, 12:50:53 »
Oppilasmäärä on aika vaikea asia kun siitä on annettu niin monta erilaista vihjettä. Itse kuitenkin ajattelisin että ikäluokat Harryyn asti ovat olleet pieniä -kuinka moni tahtoi saada lapsen sota aikana? Sehän oli turvatonta ja vaarallista aikaa. Ja varsinkin ne jotka vastustivat Voldemorttia hehän olivat koko ajan vaarassa kuolla.

Tuossa lueskellessani tuli mieleen että oletteko ajatelleet jästi-enlantilaisten koulu kulttuuria? Olin maaliskuussa Englannissa viikon (kouluni on comenius projektissa ja vaihdoimme oppilaita) ja tutustuin sikäläisten 9 luokkalaisten koulun käyntiin yms.  luokat eivät pysyeet yhdessä kuin muutamalla tunnilla -ne sekoitettiin täysin JA oppilaat eivät ymmärtäneet ollenkaan miksi Suomessa menemme kouluun joskus 8 joskus 10 ja pääsemme millon sattuu -Englantilaiset menevät aina yhdeksään ja pääsevät kolmelta. Heidän oli vaikea ymmärtää miten me muka käymme koulussa miten sattuu.
   Jotenkin kuvittelisin että Rowling on käyttänyt normaalia Englantilaista koulupäivän pohjaa miettiessään tunteja?
   Toisaalta kysehän on sisäoppilaitoksesta, enkä tiedä käytännöstä siellä. Mutta kuitenkin suurella oppilasmäärällä (verraten opettajien määrään) tunnit olisivat melko hankala toteuttaa. Ja jos elämme kuvitelmassa että opettajia on yksi per oppiaine, ei opettajiakaan voi kovin montaa olla.
   Ja tuo kaksi tupaa yhdellä tunnilla on aika järkevä tekniikka, sillä on aika hassua että Rohkelikon n. 10 oppilasta olisivat yksikseen tunnilla.. Joten jos samaisella tunnilla olisi myös esim. Puuskupuhit, määrä olisi järkevä.

Itse en ole vaivannut päätäni oppilasmäärällä, mutta kallistuisin 400 - 600 oppilasta. Ottaen huomioon että ei varmasti ole kovin helppoa opettaa taikuutta ja antaa tarpeeksi yksityistä opetusta oppilaille jotka eivät ole luonnonlahjakkuuksia.
   Lisäksi täytyy muistaa että vaikka linna on iso, sinne majoittuu kaikki oppilaat ja jokaisella tuvalla on oleskeluhuone ja makuusalit (ja koska luultavasti jokaisella luoka-asteella on omat makuusalit tytöille ja pojille eli 8 per luokka-aste, 56 koko koulussa. Makuusalit siis vievät suhteellisen paljon tilaa), luultavasti ainakin osa opettajista asuu linnassa, lisäksi siellä on luokat, opettajan huone, vessat, kirjasto, käytävät, kolmas kerros oli lähes tyhjänä ensimmäisessä kirjassa sekä käytävä(?) joka vei viisasten kiven luokse. Voisi siis päätellä että osa linnasta on tyhjllään. Joten linnan koko ei vastaa oppilasmäärää. 

Mielestäni elokuvia ei kannata käyttää suurena pohjana, koska ne ovat käsikirjoittajan ja ohjaajan mielikuva vaikka en kyllä usko että Rowling antaisi tehdä elokuvan joka ei vastaa omaa käsitystään jossain määrin.
Kun joku jossain välissä puhui siitä ettei ole nähnyt kuin n. 400 oppilasta jonkun elokuvan suuressa salissa niin miettikääpäs jos Tylypahkassa on se 1000 oppilasta niin millainen urakka olisi ohjaajalle saada se porukka toimimaan niinkuin hän haluaa varsinkin kun miettii ensimmäistä elokuvaa, jossa on paljon nuoria näyttelijöitä isossa roolissa? Joten itse en ehkä etsisi tupien kokonaismäärää elokuvista ja jos elokuvan tekijät tietäisivät tarkan määrän, miksi Rowling pihtaisi tietoa meiltä?

Ja sitten tuo 200 luihuista, se voi olla Row:n moka, tai tarkoituksella laitettu sitä ei tiedä ellei joku kysy asiaa häneltä itseltään.
Toisaalta en kyllä usko selitykseen että Tylypahkaan olisi päässyt ulkopuolisia, sillä kun mietitään millainen kohu oli siitä kun Sirius oli päässyt sisään. Ja toiseksi sinne olisi varmasti aikamoinen tungos kun vanhemmat haluaisivat nähdä lapsensa muulloinkin kuin lomilla. Lisäksi se aiheuttaisi paljon enemmän hankaluuksia - mitä jos väärää porukkaa pääsee sisään niin kuin kutosessa?Eihän Dracon olisi tarvinnut nähdä sitä vaivaa jos kuolonsyöjät olisivat päässeet sisälle jotain muuta kautta.. Eli luultavasti noilla 200 luihuisen väreihin pukeutuneilla on tarkoitettu koulun oppilaita.

Oletteko muuten miettineet että velho perheet kirjoissa ovat aika pieniä poislukien tietysti Weasleyt. Tai siis tarkoitan että perheistä ei puhuta paljoa, mutta minulle on jäänyt kuva että jos puhutaan niin puhutaan siskosta/ veljestä, muttei usein monesta?
   Ja vaikka monet saisivatkin kutsun Tylypahkaan, löytävätkö kaikki jästi syntyiset junalle (muistaen Harryn hankaluuksia)? Ja otetaan huomioon surkit ja ne jotka lähetettään muihin velhokouluihin (muistaen että esimerkiksi Draco meinattiin lähettää, mutta äiti esti(?)). kuinka paljon velhoja Iso-Britanniassa asuu?

Nojaa, ehkä tähän saadaan vielä joskus järkevä vastaus.

Pitkän puheensa viihdoin lopettaen
eLektra
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2007, 11:42:08 kirjoittanut Elektra »
Kaipaatko historiaa?
Family King <3, muistan aina.

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #82 : Kesäkuu 10, 2007, 16:25:11 »
Jos Tylypahkassa on se 1000 oppilasta niin miettikää millainen urakka olisi ohjaajalle saada se porukka toimimaan niinkuin hän haluaa varsinkin kun miettii ensimmäistä elokuvaa, jossa on paljon nuoria näyttelijöitä isossa roolissa? Joten itse en ehkä etsisi tupien kokonaismäärää elokuvista ja jos elokuvan tekijät tietäisivät tarkan määrän, miksi Rowling pihtaisi tietoa meiltä?
En ymmärrä mitä tarkoitat tolla että Jos Tylypahkassa on se 1000 oppilasta niin miettikää millainen urakka olisi ohjaajalle saada se porukka toimimaan niinkuin hän haluaa .. Eihän kirjoissakaan koskaan ole tuhannen oppilaan tekemisiä kerrottu? Joten miksi sitten elokuvissa?
Eihän toki elokuvat ole yhtä tarkkoja kun kirjat, mutta olen kuullut että Row on elokuvien teossa mukana, eikä päästä elokuvaa menemään vastoin kirjan tapahtumia.

Lainaus
Eli luultavasti noilla 200 luihuisen väreihin pukeutuneilla on tarkoitettu koulun oppilaita.
Mutta 3/4 oli rohkelikon väreissä. Ja suurin osa heistä oli varmasti oppilaita, koska opettajia ja muuta henkilökuntaa on niin vähän. Edelleenkin olettaen, että katsomossa siis oli vain tylypahkalaisia.


Lainaus
Ja vaikka monet saisivatkin kutsun Tylypahkaan, löytävätkö kaikki jästi syntyiset junalle (muistaen Harryn hankaluuksia)? Ja otetaan huomioon surkit ja ne jotka lähetettään muihin velhokouluihin
Luultavasti Row ei ole viitsinyt kirjoja pitkittää jästisyntyisten hankaluuksilla, mutta ihan järkevästi ajateltu. Kyllä niillä varmasti on vaikeuksia. <:

Poissa Elektra

 • Bzzt!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • next 7 seconds
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #83 : Kesäkuu 11, 2007, 11:38:54 »
Pegasus:
lukuna 1000 tuli siitä että täällä on keskusteltu siitä että Row on sanonut kuulemma Tylypahkassa olevan oppilaita 1000 luokkaa. Tuo ohjaaja juttu taas pohjautui siihen että joku puhui ettei elokuvissa ollut suuressa salissa kuin n.400 oppilasta -pointti oli että elokuvissa ei pakosti ole mahdollista olla niin paljoa oppilaita esiintymässä kuin kirjassa olisi tarkoitettu.

Pahoittelen jos tekstini on (kuten se varmasti onkin) vaikea selkoinen.

Lainaus
Eli luultavasti noilla 200 luihuisen väreihin pukeutuneilla on tarkoitettu koulun oppilaita.
Mutta 3/4 oli rohkelikon väreissä. Ja suurin osa heistä oli varmasti oppilaita, koska opettajia ja muuta henkilökuntaa on niin vähän. Edelleenkin olettaen, että katsomossa siis oli vain tylypahkalaisia.

En ymmärrä tuossa pointtiasi?
Kaipaatko historiaa?
Family King <3, muistan aina.

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #84 : Kesäkuu 12, 2007, 12:28:31 »
Aa aivan. Eihän sinne tosiaan tuhatta välttämättä mahtuisi. (halukkaita varmasti olisi sitäkin enemmän :D) Nyt ymmärsin tän.

Joo ja sitte tää hankalampi.. Ymmärsin, että Elektra tarkottaa, että
katsomossa olevat vihreisiin pukeutuneet eivät ole pelkkiä luihuisia, vaan oppilaita sekalaisesti kaikista tuvista.
Ja minä olin sitä mieltä, että tämä 1/4, elikkä 200 oppilasta ovat vain luihuisia,
koska olis aika loogista sitten että loput 3/4 eli 600 oppilasta olisivat rohkelikkoja, korpinkynsiä ja puuskupuheja. 200 joka tuvasta.
Klove Negita

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #85 : Kesäkuu 12, 2007, 14:21:36 »
Sekoitan vielä vähän vettä myllyyn ja muistutan eräästä asiasta, joka vissiin pienesti mainittiinkin tuolla aikaisemmin. Eka kirjan lajittelussa mainitaan vielä kaksi henkilöä, jota en muistaakseni nähnyt noissa Harryn vuosikurssin oppilaslistoissa aiemmin. Henkilöt ovat siis Sally-Anne Perks ja Moon.
En muista oliko noita suomennetussa kirjassa mainittukaan, mutta englanninkielisesti nuo löysin. Eli mainitsmattomia oppilaita varmaan on ja veikkaisin, että Harryn vuosikurssillakin on enemmän henkilöitä. Kenties loput nukkuvat erillisissä makuusaleissa ja turhuuden vuoksi heitä ei ole kirjoissa mainittu.
Tai sitten Harryn vuosikurssi on oikeastikin tosi pieni juuri sen takia, että Voldu hyppeli vapaana noihin aikoihin (siis kun Harryn ikäisiä laitettiin aluilleen).
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2007, 17:13:55 kirjoittanut Klove Negita »

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #86 : Heinäkuu 15, 2007, 23:26:53 »
Se varmaankin joka vuosi vähän vaihtelee.Lapsia syntyy eri määrä ja eri määrä jästejä otetaan mukaan Tylypahkaan harjoittamaan noita/velho taitoja.Luulisin, että n.30 yhteensä ehkä saattaisi olla kaikkia ikäryhmiä vuosittain.Tuvittain ehkä joku 6-8 voisi olla aika hyvä lukumäärä.Eihän Harryn ikäisiä Rohkelikkoja ole montaa edes mainittu Hermione, Lavender, Ron, Finnigan, Longbottom ja Patillin kaksoset ja itse Harry.Eli ei niitä varmaan siitä kauheasti voi heitellä.
"There's something beautiful inside you".

Poissa Rex

 • Vuotislainen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #87 : Helmikuu 28, 2009, 00:56:28 »
Lainaus

ES: How many wizards are there?

JKR: In the world? Oh, Emerson, my maths is so bad.

ES: Is there a ratio of Muggles to wizards -

MA: Or in Hogwarts.

JKR: Well, Hogwarts. All right. Here is the thing with Hogwarts. Way before I finished “Philosopher's Stone,” when I was just amassing stuff for seven years, between having the idea and publishing the book, I sat down and I created 40 kids who enter Harry's year. I'm delighted I did it, [because] it was so useful. I got 40 pretty fleshed out characters. I never have to stop and invent someone. I know who’s in the year, I know who's in which house, I know what their parentage is, and I have a few personal details on all of them. So there were 40. I never consciously thought, “That's it, that' s all the people in his year,” but that's kind of how it's worked out. Then I've been asked a few times how many people and because numbers are not my strong point, one part of my brain knew 40, and another part of my brain said, “Oh, about 600 sounds right.” Then people started working it out and saying, "Where are the other kids sleeping?" [Laughter.]  We have a little bit of a dilemma there. I mean, obviously magic is very rare. I wouldn't want to say a precise ratio. But if you assume that all of the wizarding children are being sent to Hogwarts, then that's very few wizard-to-Muggle population, isn’t it? There will be the odd kid whose parents don't want them to go to Hogwarts, but 600 out of the whole of Britain is tiny.

Let's say three thousand [in Britain], actually, thinking about it, and then think of all the magical creatures, some of which appear human. So then you've got things like hags, trolls, ogres and so on, so that's really bumping up your numbers. And then you've got the world of sad people like Filch and Figg who are kind of part of the world but are hangers on. That's going to bump you up a bit as well, so it's a more sizable, total magical community that needs hiding, concealing, but don't hold me to these figures, because that's not how I think.

En tiennyt mitä jättää tästä aikaisemminkin jo lainatusta pätkästä pois, joten se on pitkänä. Tämän perusteella 10x4x7= 280 oppilasta Tylypahkassa käy järkeen. Suhteuttamalla 40 oppilaan ikäluokan 3000 velhoon ja noitaan koko Britanniassa, (kuten Row sanoi), keski-iäksi saadaan 75 vuotta. Melko matala siihen nähden, kuinka velhojen pitkäikäisyydestä on puhuttu. Tähän lainaukseen kuitenkin perustan n.280 oppilaan näkökantani, sillä tässä Jo myöntää laskuvirheensä ja antaa meille oikeat luvut. Vaikeampi juttu onkin selvittää, mikä on koko taikapopulaation (taikaolennot + surkit mukaanlukien) koko - Jo sanoo sen nostattavan lukua.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #88 : Helmikuu 28, 2009, 22:44:15 »
Eihän Harryn ikäisiä Rohkelikkoja ole montaa edes mainittu Hermione, Lavender, Ron, Finnigan, Longbottom ja Patillin kaksoset ja itse Harry

Padma Patil on kylläkin Korpinkynsi. Tosin leffassa ne on ängetty samaan tupaan.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Rex

 • Vuotislainen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #89 : Kesäkuu 04, 2009, 17:25:32 »
Tuo velhomäärä tuntuu kyllä todella pieneltä! 3000 koko britanniassa... kerroin on 0,00005 väkilukuun nähden! Tämän perusteella Suomessa olisi n. 265 taikovaa, ja USA:ssa vähän päälle 15 000. Keski-ikäkin hämää edelleen... no, tuohon täytyy tyytyä, sillä se on Jon itsensä sanomaa faktatietoa. 

Poissa Linnaea borealis

 • Luudan päällä joka säällä!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #90 : Heinäkuu 11, 2009, 09:44:56 »
Ekassa kirjassa lentotunnilla jonne osallistuu Luihuiset ja Rohkelikot sanotaan 20 luudan makaavan maassa. Luin sitä juuri enkun kielisestä joten en ole ihan varma lukiko siinä about...?
Joten Harryn ikäisä olisi varmaan n. 40...? 40 x 7 olisi vain 280 oppilasta koko koulussa.
*väistelee pilkunviilaajien mulkaisut* Mutta tiedän että oppilasmäärä vaihtelee! Mutta 40 on kai sellainen about määrä.
Mutta vitosessa oli joo n. 30 edessä. Hankalaa hankalaa...
Sekin kuulostaa tyhmältä että 5 lk. Rohkelikko tyttöjä on vain 3.... Hmm.. Tää on kuulkaa vaikeeta. <:P

Joo kuten sanot 10 oppilasta joka tuvasta samalta vuosikurssilta se käy järkeen miettikää nyt ei tylypahkas oo kauheesti oppilaita
70 joka tuvasta. Kun en muista missä harry oli silloin kolmenkymmenen oppilaan edes oliks se pimennon tunnilla??
"Urheutta on monenlaista. Vaaditaan paljon
urheutta nousta vastustamaan vihollisiaan,
mutta sitä tarvitaan myös silloin, kun noustaan
vastustamaan ystäviä."

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #91 : Heinäkuu 12, 2009, 10:09:24 »
Jos se todella olisi 70 oppilasta tuvasta, koko koulussa olisi vain 280 oppilasta. Ja se taas ei oikein kävisi järkeen Rowlingin 1000 oppilasta - väitteidensä kanssa. Toki voi olla että sattumalta Harryn vuosiluokalla on harvinaisen vähän poikia ja tyttöjä. Esim. kuka tietää, kuinka paljon ihmisiä on Ginnyn vuosiluokalla? Tai sitten Oliver Woodin?
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Linnaea borealis

 • Luudan päällä joka säällä!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #92 : Heinäkuu 12, 2009, 15:16:18 »
En Ginnystä ja Oliverista tiedä mutta eikös Fredin ja Georgen vuosiluokalla oo aika paljon??
"Urheutta on monenlaista. Vaaditaan paljon
urheutta nousta vastustamaan vihollisiaan,
mutta sitä tarvitaan myös silloin, kun noustaan
vastustamaan ystäviä."

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #93 : Heinäkuu 12, 2009, 16:11:01 »
En Ginnystä ja Oliverista tiedä mutta eikös Fredin ja Georgen vuosiluokalla oo aika paljon??

Kaikkien nimiä ei ole mainittu, mutta ainakin Fred, George, Lee Jordan, Angelina Johnsson ja Alicia Spinnet.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #94 : Heinäkuu 12, 2009, 19:08:07 »
Ja Percyn vuosiluokallahan tuo Oliver Wood on. Joten kuinkas monta me tiedetäänkään Percyn vuosiluokalta? Kyllä tyttövalvojaoppilas pitää olla, joten ainakin 3... Mutta kyllä niitä pitää olla enemmän. Niistä ei vain tiedetä mitään. =)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #95 : Heinäkuu 13, 2009, 17:23:32 »
Mietin joskus itsekin tätä kysymystä, mutta en ole jaksanut tarkemmin laskeskella..:) Muistakaa kuitenkin opettajien ehtimiskysymyksessä että Tähtitiedettä on yöllä.;)
Tahdonvoimaa!

Belliida

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #96 : Heinäkuu 15, 2009, 19:03:16 »
Tämä oppilas/opettajamäärä asia on kaikin puolin perin hämmentävä. On ymmärrettävää, että Rowlingilla menee useinkin ajatukset sekaisin, kun on niin monta asiaa käsissä, mutta nämä luvut menevät kyllä jo pahasti ristiin.

Itse olen aina saanut sen käsityksen, ettei Harryn vuosikurssilla ole muita kuin 5 hengen poikienmakuusalipoppoo sekä tytöt, se sanotaankin kenties jossain kirjassa. Kuten on jo edellä mainittu, luokkahuoneissa on usein noin 20 henkeä, kun ryhmät on yhdistetty, mikä kertoisi siitä että muissakin tuvissa on suunnilleen saman verran väkeä. Tämä tarkoittaisi sitä, että yhdessä tuvassa on noin 70-80 henkeä, mikä kävisi jotenkuten yhteen opettajien määrän kanssa. (Mc Garmiwalla ei olisi vedettävänä kuin kymmenen 1-5 luokkalaisten ryhmää sekä kaksi S.U.P.E.R ryhmää, mikä on sekin paljon)

Miten ihmeessä Luihuisia siis pystyi olemaan 200 kenttäpäädyssä tai oppilaita 1000? Edellä mainittiin, että oppilaiden määrä vaihtelee vuosittain syntyvyyden ja lajittelun mukaan, mutta eikö siitä syntyisi aika epätasapainoisia ryhmiä ja tilanteita?

Onko eri vuosikursseilla eri opettajia samoissa aineissa, joita ei vain mainita, koska ne eivät kosketa Harryn arkea? Ainakin Ginnyllä Fredillä, Georgella sun muilla on aina ollut Kalkaros, Kuhnusarvio, Mc Garmiwa jne...

Pitkän pohdiskelun jälkeen olen vain yrittänyt sivuuttaa ajatuksen 1000 oppilaan tylypahkasta, opettajien työmäärästä ynnä muusta ja päätynyt tulokseen että oppilaita on noin 400. Alle sata joka tuvassa.


Roosa

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #97 : Heinäkuu 17, 2009, 17:04:01 »
Minä uskon, että kaksi tupaa on samaan aikaan tunnilla, tai ainakin yleensä. Esimerkiksi rohkelikot ja puuskupuhit yrttitiedossa ja rohkelikot ja luihuiset taikaolentojen hoidossa. Ja saattaahan ennustustunnilla ollakin rohkelikkojen lisäksi korpinkynsiä tai puuskupuheja. Joku sanoi, että ei ole mainittu Malfoyn nauravan viereisessä pöydässä ennustustunnilla. Ehkäpä muut oppilaat ovatkin korpinkynsiä ja puuskupuheja ja tuskin he häiritsevät rohkelikkoja niin, että heitä pitäisi mainita.

Ja jos jokaisessa tuvassa on 250 oppilasta, niin aika tännähän se rohkelikkojen oleskeluhuone sitten on, kun kaikki ovat siellä samaan aikaan. No, täytyy pohtia asiaa hieman tarkemmin. 

Kaksi tupaa ajatus tuli, kun joissain kohdissa kirjoissa mainittiin esm. lentotunnit ja liemitunnit luihuisten kanssa.
 
 
 

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #98 : Marraskuu 06, 2009, 18:37:02 »
Oppilasmäärähän vaihtelee joka vuosi, koska joka vuosihan syntyy eri määrä lapsia joilla on taikavoimia. Ja joskus voi tulla vaikka vain
5 luihuista, 20 rohkelikkoa, 10 korpinkynttä ja 25 puuskupuhia. Ja joka vuosihan koulusta myös lähtee oppilaita.

Olen samaa mieltä Tanzun kanssa, koska jos oppilaat rajoitettaisiin kymmeneen sehän tarkoittaisi etteivät kaikki taikasyntyiset yksitoista vuotiaat saisikaan kirjettä Tylypahkasta! Ja eikös kaikilla nuorilla velhoilla ja noidilla ole ns. ''oppimisvelvollisuus''? Että näin ollen kaikki taikavoimia omaavat kutsutaan johonkin velhokouluun kuten esimerkiksi Tylypahkaan, jossa lajitteluhattu sitten jakaa heidät omiin tupiinsa. Toisena vuonna syntyy useampi rohkea, toisena taas useampi päältään älykäs!
Joten näin sen on oltava. =)
Huomatkaamme myös, että Rohkelikossa ei tällöin olisi niitä muutamia ''tuntemattomia'' tyttöjä, vaan heitä olisi yksinkertaisesti vain vähemmän eikä tarkkaa lukemaa. :)

Ja kuten tuolla on puhuttu, ettei tunnilla voi mitenkään olla 60 oppilasta. En usko minäkään että olisi, koska voihan se olla että luokkia on jaettu niin että luihuis-rohkelikko tunti ryhmiä on esimerkiksi 2 jolloin oppilasmäärä tunneillakin putoaisi puoleen.

Mainittiin myös, että henkilökunta olisi liian pieni 1000:lle oppilaalle enpä usko, kysehän on kuitenkin TAIKAkoulusta. Hermionekin pystyi käymään päällekkäisillä oppitunneilla kolmantena vuonnaan ajankääntäjälle, joten mikseivät opettajat voisi myös käyttää samanlaisia? Tuskin niistä mainintaakaan olisi, koska ajankääntäjät oli tarkoitus pitää salassa. Toinen mahdollisuus on se, että niillä on huomattavasti enemmän aikaa pitää oppitunteja kuin meillä jästeillä! Heillähän voi olla koulua iltaan asti, koska tuntien välissä voi olla pidempikin tauko joilla Hermione juoksee kirjastoon ja kopio tehtävät Harrylle ja Ronille valmiiksi. Tai aikaa tuntien välissä jolloin kerkiää käydä Hagridilla. Näihin väleihin opettajat kerkiäisivät hyvin laittaa muiden oppilaiden tunteja, vaikka oppilaita olisikin n. 1000.

Kouluun meneminen taas, Tylypahkassahan on useita thestraleja sekä veneitä, jotka vievät ykkösluokkalaiset perille linnaan.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 06, 2009, 18:45:32 kirjoittanut Odoshi »

Poissa nipsu

 • juoksee aarteen perässä.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #99 : Marraskuu 08, 2009, 11:35:11 »
ööö, en osaa vastata mut mietin vain sitä, toivottavasti tää ei spoilaa mut feeniksin kilta pelis siinä poikien makuusalissa ei ollut kuin (montakohan?) sänkyä. nyt ihan arvauksella arvaan, mut jotai 6-8? :))Jos harry oisi nyt esim. 5 vuosiluokalla, ja kaikki rohkelikot sekä tytöt että pojat olisivat yhdessa pläjässä sitten niitä ois vaikka esim 20..<-- yhteensä !! :D  ei  niitä tavallaan voi olla seuraavana vuonna vähemmän, koska .. samat henkilöt on aina samalla vuosiluokalla.. en oikein osaa selittää .. jos joku ymmärtää, selittäkööt tarkemmin..

Poissa Maigguli

 • Kilokielimelli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #100 : Marraskuu 14, 2009, 18:15:46 »
Tulipahan mieleen että mistä tietää ettei opettajia ole enemmän? Ainakaan minä en huomannut numerologian ja muiden opettajien nimiä ennenkuin tämä tuli Harrylle, Ronille tai/ja Hermionelle olennaiseksi... Onko joku muu huomannut tälläista?
Kuka? Kuka? Ai, se olinkin minä :D

Orvokki

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #101 : Marraskuu 15, 2009, 17:37:58 »
Tämä on saatettu sanoa jo vaikka kuinka monesti, mutten jaksa selata kaikki sivuja, laiska kun olen:D Pahoittelen.

Mutta, aina kun ne menevät huispausotteluun niin sitä yleisöä kuvataan todella monella määrällä. Muistaakseni jossain on lukenut että jotain kaksti tuhatta ihmistä meni? Ainakin tuhat. Kuulostaa hurjalta määrältä. Ja sitten heillä on aina (mun mielestä ainakin :o) tunnit kahden tuvan kanssa, esim. rohkelikot ja luihuiset yhessä. Jos se kolmekymmäntä oppilasta on yhdellä kurssilla niinkuin ensimmäisellä sivulla puhuttiin, niin miten niitä oppilaita oikein tulee? :D Tai siis, rohkelikko poikia on 5 sillä vuosikurssilla missä Harry on, tyttöjä mainitaan vain 3?

Ehkä Rowling ei ole ajatellut asiaa ihan loppuun asti. Kuulostaisi kyllä vähän hassulta, kun niin paljon kaikki pienet jutut yhdistyvät seuraavissa kirjoissa (esim. ihan ohi mennen mainittu tiarakin oli hirnyrkki.)

Jos tuvissa on enemmänkin makuusaleja yhdille vuosikurssilaisille? Kaikissa vaan on aina jokin tietty määrä, kuten viisi. Tuntuisi kyllä vähän oudolta, sillä Harry tiesi aina tarkkaan minne mennä, koska ovessa luki mille vuosikurssilaisille se on.

Oon pohtinut tätä joskus pari vuotta sittenkin useasti tätä määrää, koska silloin se häiritsi mua ihan hirveästi :D Sitten unohdin ja nyt rupesi taas mietityttämään tänne kirjoitettuani.

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #102 : Marraskuu 15, 2009, 18:16:25 »
Opettajista puheen ollen, luulisin että joka ainetta kohti on vain yksi opettaja, koska aina kun tulee muutoksia henkilökuntaan Harry ja kumppanit vain katsovat opettajien pöytään ja toteavat "ai tuollainen opettaja tänä vuonna tässä aineessa", ei esim. "vaihtuukohan meillä nyt opettaja tässä aineessa". Tajusitteko pointtini?
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Maigguli

 • Kilokielimelli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #103 : Marraskuu 15, 2009, 19:24:29 »
Opettajista puheen ollen, luulisin että joka ainetta kohti on vain yksi opettaja, koska aina kun tulee muutoksia henkilökuntaan Harry ja kumppanit vain katsovat opettajien pöytään ja toteavat "ai tuollainen opettaja tänä vuonna tässä aineessa", ei esim. "vaihtuukohan meillä nyt opettaja tässä aineessa". Tajusitteko pointtini?

Mutta muistaakseni myös sanottiin että sen opettajan tilalle tuli tämä opettaja ja niin edelleen, joten eikö olisi mahdollista että niitä voi olla myös monta.

Lueskelin kirjoja ja en huomannut että ennustuksen, numerologian, jästitiedon ja taikaeläintenhoidon opettajia olisi mainittu ennenkuin tämä aine alkoi jollekin kolmikosta... Missä muut opettajat söivät nämä muut vuodet?

Kaipa niitä oppilaita on Harryn vuosiluokalla ja tuvassa enemmän kuin kahdeksan... Ehkei Tylypahkassa sentään tuhatta ole mutta varmaan pyöristämällä...

Voivoi... oppilaita ja opettajia on ollut kadoksissa, virhekkö vain vai tahallista?
Kuka? Kuka? Ai, se olinkin minä :D

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #104 : Helmikuu 18, 2010, 18:33:39 »
Taisi olla Azkabanin vanki, jossa mainittiin luihuisia olleen katsomossa erään huispausmatsin aikana kaksisataa. Tietystikään tuvissa ei voi olla saman verran oppilaita lajittelumenetelmän takia, mutta jos nyt hieman pyöristettäisiin niin se olisi edellä mainitun (kenties hatarahkon) tiedon mukaan yhteensä suunnilleen 800 oppilasta.
Toisaalta kaikki eivät aina seuraa huispausta, jos mukaan lasketaan sairaalasiivessä olevat ja muuten vain huispauksesta epäkiinnostuneet oppilaat. Joka tapauksessa tuvissa on aina miltei sama määrä oppilaita, joten yhteensä heitä voisi arvella olevan noin 800-850. Joten, jos tupien jako on suurin piirtein 200 oppilasta, vuosikursseittain pitäisi olla noin 28-30 oppilasta. Esimerkiksi Harryn vuosikurssin rohkelikoissa oli 8 henkilöä, ja jos muissakin tuvissa olisi vuosikursseittain noin 6-8 henkilöä, siitä tulee tarvittava määrä, eli tämä logiikka täsmää.

-Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2011, 16:38:12 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #105 : Helmikuu 19, 2010, 19:52:12 »
Jos tuvissa on enemmänkin makuusaleja yhdille vuosikurssilaisille? Kaikissa vaan on aina jokin tietty määrä, kuten viisi. Tuntuisi kyllä vähän oudolta, sillä Harry tiesi aina tarkkaan minne mennä, koska ovessa luki mille vuosikurssilaisille se on.
Siis itse muistan ainakin lukeeni HP ja Salaisuuksien kammio-kirjasta, että poikien makuusalin ovessa, jonne Harry meni luki ''toisluokkalaiset''. Sama huone oli heillä ensimmäisestä vuodesta asti..kirjassa taidettiin sanoa, että Harry käveli ylimpään kerrokseen tuttuun makuusaliin, jonka oveen oli kiinnitetty uusi kyltti (''toisluokkalaiset'' edelleen). Joten tällä perusteellahan makuusaleja olisi jaettu kahteen osaan tyttöjen ja poikien puoli ja molemmissa olisi seitsämän ''huonetta'' luokkatasojen mukaan. (:


Oppilas määristä taasen, itse pidän uskottavimpana, että oppilaita olisi se noin 800. Ainakin näiden huispaus otteluiden perusteella...mutta tarkkaa lukumäärää tuskin kukaan pystyy laskemaan sillä sehän vaihtuu vuosittain? Joka vuosi erimäärä noitia ja velhoja täyttää 11-vuotta, joten määrä vaihtelee mutta uskoisin sen heittelevän 600-800 paikkeilla. (:

Poissa Suvituuli

 • Tsirp tsirp krääk titityy.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • You're not mating with me, sunshine!
 • Pottermore: AccioDream**
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #106 : Helmikuu 19, 2010, 20:00:27 »
Siis itse muistan ainakin lukeeni HP ja Salaisuuksien kammio-kirjasta, että poikien makuusalin ovessa, jonne Harry meni luki ''toisluokkalaiset''. Sama huone oli heillä ensimmäisestä vuodesta asti..kirjassa taidettiin sanoa, että Harry käveli ylimpään kerrokseen tuttuun makuusaliin, jonka oveen oli kiinnitetty uusi kyltti (''toisluokkalaiset'' edelleen). Joten tällä perusteellahan makuusaleja olisi jaettu kahteen osaan tyttöjen ja poikien puoli ja molemmissa olisi seitsämän ''huonetta'' luokkatasojen mukaan. (:
Voisihan näitä tällaisia huoneita olla enemmänkin, että useammassa ovessa lukisi "toisluokkalaiset". Helpompaahan se on jakaa noin luokka-asteittain huoneet kuin jättää kokonaan pois (aiheutuisi kivat sählingit siitä, kuka oli missäkin huoneessa ensimmäisenä) tai kirjoittaa valmiina nimet ("joo ja mähän en ton kans samas huonees nuku ;___;").
Tämä x määrä huoneita, joiden kaikkien ovissa lukee 'toisluokkalaiset', kertoisi helposti ykkösille, mitkä huoneet ovat jo varattuina ja mitkä 'vapaata riistaa'. Tuo selittäisi myös, miksi Harry nukkui koko ajan samassa huoneessa.
Se hyppi ja pomppi, söi ja nauroi. Se istui ja itki. Se ilmassa leijui.
Outo heppu, kummajainen, vailla mieltä ja ruumista.
Itketään yhdessä, olemattomuudessa, ihan yksin.
Jos sinulle sopii, se minulle käy

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #107 : Maaliskuu 05, 2010, 16:20:52 »
Onko täälä nyt mietitty, että nukkumapaikan saisi 'valita' aina :O
Valmiiksi päätettyähän se on :D  Miksi muuten vaikka Seamus olisi nukkunut FK:ssa 'hullun' kanssa, eikä LP:ssä Ron mennyt heidän riitansa aikaan muualle?

Niin, oppilaita n. 800, tuhat on liioiteltua :S
MS Hirmun kapteeni!

Poissa Suvituuli

 • Tsirp tsirp krääk titityy.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • You're not mating with me, sunshine!
 • Pottermore: AccioDream**
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #108 : Maaliskuu 05, 2010, 19:40:13 »
Minä uskoisin, että nukkumapaikat saa valita ekalla luokalla. Sitten nukutaan siellä, mihin on menty ekaksi yöksi.
Eihän siitä mitään tulisi, jos porukat saisi vaihdella sänkyjä miten tykkää :D Eikö olisi vähän julmaa aikuisten päättää, missä oppilaat nukkuvat? Kivakiva, jos joutuu heti alusta huoneeseen, jossa ei synkkaa kenenkään kanssa.
Se hyppi ja pomppi, söi ja nauroi. Se istui ja itki. Se ilmassa leijui.
Outo heppu, kummajainen, vailla mieltä ja ruumista.
Itketään yhdessä, olemattomuudessa, ihan yksin.
Jos sinulle sopii, se minulle käy

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #109 : Maaliskuu 05, 2010, 20:18:12 »
No minusta taas tuntuu, että kyllä ne huoneet annetaan oppilaille. Heidän tupansa on Tylypahkassa ollessa heidän perheensä, kuten McGarmiwa sanoi, joten heidän tulisi tulla toimeen keskenään, eikä huoneita rueta valitsemaan..sitä paitsi jos huoneiden oveen on merkitty 'toisluokkalaiset' niin silloinhan ne on automaattisesti laitettu.. Se, että huoneita olisi 7 selittäisi sen, että Ron ei voinut vaihtaa huonetta, kuten myös sen, ettei kukaan tullut Harryn+kumppaneiden huoneeseen missään vaiheessa ja sen että samat oppilaat pysyvät samassa huoneessa.

Nyt kuitenkin puhutaan vain Rohkelikkojen tuvasta, muilla tuvilla voi olla erilainen nukkumissysteemi.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #110 : Maaliskuu 05, 2010, 20:43:06 »
Minusta vaikutti siltä, että samassa tuvassa saman vuosikurssin samaa sukupuolta olevat oppilaat nukkuvat samassa huoneessa. Suomeksi: Harryn vuosikurssin rohkelikkopoikia on viisi ja he ovat aina keskenään samassa huoneessa eikä sieltä ilmeisesti saa vaihtaa pois. Ei kai muuten Lunakaan punkkaisi samassa huoneessa sellaisten tyttöjen kanssa, jotka piilottelevat hänen tavaroitaan ja haukkuvat hulluksi. Hermionekin varmaan olisi valinnut mieluummin jotkin muut kämppikset kuin Parvati ja Lavender, varsinkin kutosvuonna, kun Hermione ja Lavender olivat ihastuneet samaan poikaan.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #111 : Maaliskuu 05, 2010, 20:53:18 »
Minusta vaikutti siltä, että samassa tuvassa saman vuosikurssin samaa sukupuolta olevat oppilaat nukkuvat samassa huoneessa. Suomeksi: Harryn vuosikurssin rohkelikkopoikia on viisi ja he ovat aina keskenään samassa huoneessa eikä sieltä ilmeisesti saa vaihtaa pois. Ei kai muuten Lunakaan punkkaisi samassa huoneessa sellaisten tyttöjen kanssa, jotka piilottelevat hänen tavaroitaan ja haukkuvat hulluksi. Hermionekin varmaan olisi valinnut mieluummin jotkin muut kämppikset kuin Parvati ja Lavender, varsinkin kutosvuonna, kun Hermione ja Lavender olivat ihastuneet samaan poikaan.

Juuri tuota minäkin hain.

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #112 : Maaliskuu 05, 2010, 22:43:45 »
...tosin, heidän tavaransahan oli tuotu sinne omille sängyille (Ihmeisesti) jo valmiiksi...

VK s. 144:
Percy vei ensin tytöt yhdestä ovesta tyttöjen makuusaliin ja pojat sitten toisesta poikien puolelle. Kierreportaiden yläpäässä - he olivat ilmeisesti yhdessä linnan toneista- he viimein näkivät vuoteensa: viisi pylvässänkyä, joissa riippui syvänpunaiset samettiverhot. Matka-arkut oli jo tuotu sänkyjen viereen. Kukaan ei jaksanut paljon puhua, vaan kaikki vetivät yöpuvut päälleen ja kaatuivat vuoteisiin.


Siinä se, Arkut oli valmiiksi tuotu, walaa, joku oli päättänyt vuoteet heidän puolestaan   (Ellei sitten kesäloman lopussa ollut tullut kyselylimake: Missä haluaisit nukkua?
MS Hirmun kapteeni!

Merlina

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #113 : Maaliskuu 09, 2010, 20:56:35 »
 Nonni. Matemaattiseksi menee. Mutta jos nyt leikitään että jokaiseen tupaan tulee joka vuosi keskimäärin kahdeksan uutta oppilasta, joka tuvassa olisi... ööööööö.... 32 heppua? Mutta minusta näyttää, että leffoissa pöydissä on enemmän tyyppejä. Toisaalta prinssissä Lavender istuu Luihuisissa, ettei ne elokuvat niin tarkkoja ole. Ja eikös joku väittänyt että Tylypahkassa olisi yli tuhat oppilasta? Matsku on ärsyttävää!

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #114 : Maaliskuu 09, 2010, 21:56:45 »
Niin, mutta tupien oppilasmääräkin on suhteellinen käsite...koska mietitäänpä kuitenkin sitä, että Tylypahkaan tulee erimäärä oppilaita. Otetaanpa konkreettinen esimerkki:

On vuosi 2009 ja Tylypahkaan saapuu uudet ensiluokkalaiset, tänä vuonna 11-vuotta täyttää 100 velhoa/noitaa. (aika paljon..mut no esimerkki)
Tylypahkan lajitteluhattu alkaa sitten heidän päänsä/mielensä mukaan lajitella heitä tupiin ja tulos voisi olla esimerkiksi tälläinen:
15 Luihuista
35 Korpinkynttä
25 Rohkelikko
25 Puuskupuhia
=sata, mutta oppilasmäärä olisi eri .

Ja näin edelleen ajatellaanpa vaikka sitten että tänä tulevana syksynä taas tulisi 13 Luihuista, 23 Puuskupuhia, 7 Rohkelikko ja 9 Korpinkynttä. Lukemat olisivat taas aivan erilaisia, joten tuskin tupien oppilasmäärää ees kykenee laskemaan. Saati koulunoppilaita yhteensä. Luvut luultavamminkin heittelevät siinä 800 oppilaan molemmin puolin riippuen tulevien ja lähteneiden oppilaiden määrästä...

Sitten miksi Rohkelikkoja ym on niin vähän? Tätähän me ollaan mietitty. No ainakin Harry kuuluu siihen joukkoon, joka on syntynyt Voldemortin vallan aikaan, joten luultavasti niinä vuosina ei ole syntynyt paljoa lapsia (tuskin vanhemmat haluavat synnyttää lapsiaan kesken sodan?!). Toisin kuin esimerkiksi sen jälkeen kun Voldemort kukistui niin lapsia on alkanut tulla huomattavasti nopeampaa tahtia, joten 11-vuotta sen jälkeen on paljon oppilaita jne.

Toivottavasti joku nyt tajusi ....

Velma

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #115 : Toukokuu 26, 2010, 11:41:08 »
Mä en huomannut, että joku muu olis jo kirjoittanut tämän saman jutun. Salaisuuksien kammiossa (en muista sivua) tokaluokkalaiset Rohkelikot ja Puuskupuhit menee samalle yrttitiedon tunnille. Se on se alruuna-tunti ja kirjassa oli jotenkin niin että "pöydällä on paritkymmenet korvalaput". Luulisi, että niitä olisi kuitenkin kaikille, kun ei siinä ainakaan puhuttu, että ketään olisi tarvinnut viedä sairaalasiipeen tai mitään. Vaikka tarkka oppilasmäärä vaihtelisikin vuosittain, n. 10 per luokka on aika vähän (total vajaa 300).

Huonejaosta: mä olen ollut koko aika siinä käsityksessä, että samaa sukupuolta olevia on samalla vuosikurssilla niin vähän, että kaikki mahtuu samaan huoneeseen eli vaihtelun varaa ei olisi.

Mielnkiintoista spekulaatiota kyllä. :)

Poissa azze

 • Pää pilvissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Facebook
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #116 : Joulukuu 01, 2010, 09:52:09 »
Häiritsee kun en oikein saa mitään käsitystä oikein paljonko oppilaita on Tylypahkassa ja kun kaikki vinkit ovat ristiriitaisia.

1. Jos Harry kanssa samassa makuusalissa nukkuu vain 4 muuta eli yhteensä 5 ihmistä (korjatkaa jos olen väärässä) silloin voidaan ajatella että muitakin olisi saman verran eli 7*5=35 rohkelikko poikaa + saman verran tyttöjä eli 70 rohkelikkoa. Muita tupia luulisi sitten olevan saman verran eli saataisiin 280 Tylypahkalaista, mutta jos ajatellaan että kaikissa ei ole samaa määrää voitaisiin olettaa että Tylypahkalaisia on vaikkapa 360 silloinkin ollaan ristiriidassa seuraavan oppilasmäärään viittavaan jutun kanssa

2. Jossakin huispausottelussa Harry ajatteli, että "Tilanteesta ei tehnyt yhtään parempaa parisataa luihuista maalisalkojen takana" tai jotain tuolaista, se tarkoittaisi että Tylypahkassa olisi silloin suunnilleen 700-800 oppilasta¨

Kertokaa oma näkemyksenne
Siperia opettaa, niin minäkin
Lukekaas mun blogia tai kattelkaas mun kuvia tai siis ei kuvia MUSTA vaan mun ottamia kuvia

Poissa EJR

 • Varjelusten toinen puoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I just want things to make sense
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #117 : Joulukuu 01, 2010, 10:00:28 »
Itseäni tämä häiritsi joskus.
Kuten azze äsken laski, 280- oppilaasta.
MUtta entä jos onkin kaksi rohkelikkojen sen ikäisten makuupaikkaa? Tosin sekin tekisi vasta 560, joka on kaukana siitä n. 800 sadasta, vielä kauvempana 1 000:sta.

Sitten, entä jos rohkelikkoja onkin vähiten?
Tai sitten, Harryhän syntyi sodan aikaan, joten tuskin silloin lapsia yhtä paljon saa? Jos muita eri-ikäisiä rohkelikkoja olisi vaikka 2 makuusalillista?

Se tekisi harryn ikäisiä 5*2*4= 40 Eli Harryn ikäisiä tylypahkalaisia.
Sitten, jos muiden ikäisillä olisi 2 makuusalia, niin 5*2*2*4 [Ihmiset makuusalissa*makuusalien määrä*tyttö-poika*tuvat] = 80 Ja 80*6 [Eli kaikki paitsi HArryn ikäiset...] 480. Siihen lisätään 40 Harryn ikäistä, niin saadaan 520.
MS Hirmun kapteeni!

Poissa augustiina

 • kohtalonviivan tulkitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • auguurin nauru
 • Pottermore: GlowSilver191
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #118 : Maaliskuu 12, 2011, 12:58:14 »
Minäkin taidan tulla tänne kertoilemaan versiotani kaikkien pienten päiden sekottamiseksi (:

Voisin olettaa, että jokaisella vuosikursilla on n. 40 oppilasta eli 10 per tupa. Mutta se tekisi yhteensä vain 280 oppilasta (7x40=280) jota en kuitenkaan pidä kovin todennäköisenä, sillä Tylypahka on kuitenkin sen verran iso koulu. Kuitenkin olemme varmoja (lähes ainakin), että Harryn vuosikurssilla on noin 40 oppilasta, mutta entäs esim. Fredin ja Georgen vuosikurssilla? Heidän vuosikurssilaisiansa voi olla vaikkapa 60, mikä tekisi 15 oppilasta per tupa. Uskon, että sota on vaikuttanut hyvinkin paljon Harryn vuosikurssilaisten 'vähäisyyteen'.

Oletetaan, että allaoleva listaus kohdistuu Harryn ensimmäiseen vuoteen:
1. luokkalaiset: 40 oppilasta (10 per tupa)
2. luokkalaiset: 50 oppilasta (12,5 per tupa)
3. luokkalaiset: 60 oppilasta (15 per tupa)
4. luokkalaiset: 70 oppilasta (17,5 per tupa)
5. luokkalaiset: 50 oppilasta (12,5 per tupa)
6. luokkalaiset: 70 oppilasta (17,5 per tupa)
7. luokkalaiset: 60 oppilasta (15 per tupa)
= 400 oppilasta

Yritän tällä listauksella antaa ymmärtää, (jos se on oikea sana edes) että oppilasluvut vuosikurssia kohden vaihtelevat reilusti. Saattaapa olla, että jollain vuosikurssilla on joskus voinut olla jopa 100 oppilasta.
Rowling ehkä ajatteli alkaessaan luoda Pottereita, että jokaisella vuosikurssilla olisi yli 100 oppilasta (jolloin oppilaita voisi olla jopa se 1000), mutta on myöhemmin tullut toisiin aatoksiin tai vain jättänyt loput oppilaista nimettömiksi.
Sen jälkeen helpottaa
Kun kädet irrottaa

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #119 : Maaliskuu 12, 2011, 14:31:50 »
En ihan kaikkia viestejä jaksanut lukea, joten olen hyvin pahoillani, jos joku on jo sanonut saman.

Tuli tässä vaan mieleen, että puhehan on tällä hetkellä nimenomaan Rohkelikkojen vähyydestä. En nimittäin usko, että Fredin ja Georgen vuosikurssillakaan kovin montaa Rohkelikkoa on. Nimeltä on mainittu muistaakseni ainoastaan Lee Jordan, Katie Bell, Angelina Johnson ja Alicia Spinnet. Eli heitäkin olisi vain 6, jos ei oleteta ketään nimettömiä oppilaita olevan.

Itse ainakin näkisin niin, että Rohkelikkojen ominaisuudet ovat aika harvinaisia. Ja siksi esimerkiksi suurin osa uusista velholapsista päätyisi Puuskupuhiin, joka on nk. "tavisten" tupa. Tietenkin jokaisella tuvalla on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta itselleni ainakin on jäänyt sellainen vaikutelma, että Rohkelikko on se "paras" tupa ja siksi ehkä hieman vähälukuisempi.

Joten ehkä ne puuttuvat sadat oppilaat löytyvät Puuskupuhista :)
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #120 : Maaliskuu 12, 2011, 19:15:37 »
En ihan kaikkia viestejä jaksanut lukea, joten olen hyvin pahoillani, jos joku on jo sanonut saman.

Tuli tässä vaan mieleen, että puhehan on tällä hetkellä nimenomaan Rohkelikkojen vähyydestä. En nimittäin usko, että Fredin ja Georgen vuosikurssillakaan kovin montaa Rohkelikkoa on. Nimeltä on mainittu muistaakseni ainoastaan Lee Jordan, Katie Bell, Angelina Johnson ja Alicia Spinnet. Eli heitäkin olisi vain 6, jos ei oleteta ketään nimettömiä oppilaita olevan.

Itse ainakin näkisin niin, että Rohkelikkojen ominaisuudet ovat aika harvinaisia. Ja siksi esimerkiksi suurin osa uusista velholapsista päätyisi Puuskupuhiin, joka on nk. "tavisten" tupa. Tietenkin jokaisella tuvalla on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta itselleni ainakin on jäänyt sellainen vaikutelma, että Rohkelikko on se "paras" tupa ja siksi ehkä hieman vähälukuisempi.

Joten ehkä ne puuttuvat sadat oppilaat löytyvät Puuskupuhista :)

täytyy ottaa myös huomioon se, että kirjat on kirjoitettu Harrryn näkökulmasta, joten nimeltä mainitaan todennäköisesti vain ne, joiden kanssa Harry on enemmän tekemisissä tai on joku isompi rooli.

Katie Bell on muuten alemmalla vuosikurssilla kuin Fred ja George, koska hän on vielä Puoliverisessä prinssissä Tylypahkassa.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Gemmssy

 • parveilia
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Glisee, ei klisee
  • Kaunotar ja hirviö
 • Pottermore: FeatherRain8203
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #121 : Maaliskuu 22, 2011, 15:02:21 »
Minun mielestäni jokaisella tunnilla on aina kaksi tupaa. Se vaihtelee minkä tuvan kanssa mikin tupa on, mutta jokaisella tunnilla on silti kahdesta tuvasta oppilaita, paitsi ehkä ennustuksessa ja muissa valinnaisissa, joissa itse olen ajatellut olevan aina kaikkien aineen valinneiden, tai jos aineen valinneita on kaksi on saatettu tehdä esim 2 ennustusryhmää.
Tämä siis minun mielipiteeni.

Joka tapauksessa oppilaiden lukumäärästä olen ajatellut niin, että jokaisessa tuvassa on 4-6 poikaa ja 4-6 tyttöä. Ja se tekee oppilaiden yhteismääräksi noin 280. Mutta koska Row jossain haastattelussa on sanonut että oppilaita on n. 600 (hän sanoi ensin 1000 mutta korjasi sen myöhemmin 600:si) niin oppilaita olisi oltava paljon enemmän.
Ihmettelen miten se on mahdollista, sillä Muistaakseni kirjoissa sanotaan Harryn makuusalissa nukkuvan (en muista oliko) 5 vai 6 poikaa. Joka tapauksessa olisi mielestäni aika outoa, jos olisi myös toinen makuuhuoneellinen Harryn ikäisiä poikia, varsinkin kun kenestäkään heistä ei ole mainittu kirjoissa. Mutta uskon kyllä että tyttöjä on Harrynikäisiä Rohkelikoja enemmänkin kuin Lavender, Paravati ja Hermione, heistä ei ole vain mainittu.

Veikkaan että Row ei ole tullut ajatelleeksi tätä.  
Siskoni uskoo, että pilvien keskellä mekin osaamme lentää. Jos taivalla ei lennä, sieltä putoaa, ja jos putoaa, niin kuolee. Mutta emmehän me voi kuolla, ensin meidän pitää elää vanhoiksi. Siksi me osaamme lentää pilvien keskellä.

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #122 : Maaliskuu 22, 2011, 17:49:30 »
Luulen että eri tuvissa on eri määrä oppilaita ja puuskuja on eniten ja luultavasti rohkuja on vähiten koska miettikää kuinka moni oikeasti on rohkea ja urhoollinen? Ja todella moni on reilu, ahkera tai muu sellainen.

-Tassu
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Adairana

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #123 : Maaliskuu 23, 2011, 22:14:48 »
Yhdyn monien muiden mielipiteeseen siitä, että lajittelu jakaa ihmisiä tupiin epätasaisesti. Harryn ja muiden vuosikurssilla Rohkelikkoja sattui tulemaan suhteellisen vähän. Lisäksi saattaa olla, että Rohkelikkoja tulee ylipäätään lajitteluissa vähemmän, koska heidän luonteenpiirteensä ovat suhteellisen harvinaisia. (Olen pahoillani, jos joku on keksinyt perustelun, jolla tämän voi kumota. Olen lukenut nämä viestit kyllä, mutta joistakin on jo aikaa, joten en muista kaikkea)

Lisäksi komppaan Odoshia sodan aiheuttamassa sytyvyyden pienentymisessä. Tuskin kukaan haluaa hankkia lapsia niin epävakaissa oloissa. Mielestäni Vodemortin sota oli todella raivokasta vain parin kolmen vuoden ajan ennen kuin Harry kukisti hänet. Näin ollen pieniä ikäluokkia olisi kolmikon luokan lisäksi vain muutamia. Kun Harry ja kumppanit olivat ensimmäisellä luokalla, olisivat viimeiset ennen sotaa syntyneet suuret ikäluokat olleet neljännellä luokalla. Tällöin neljäs, viides, kuudes ja seitsemäs luokka olisivat olleet suuria. Tämä kasvattaisi Tylypahkan oppilasmäärää huomattavasti.

Kun seitsemäs luokka Harry toisena vuonna lähti pois Tylypahkasta, tuli heidän tilalleen Ginnyn ja Lunan vuosikurssi. Suomessa talvi- ja jatkosodan jälkeen valtio alkoi tukea lapsiperheitä, jotta saisi korvattua sodassa kuolleet ihmiset. Syntyvyys lähti huimaan kasvuun. Tuntuu todennäköiseltä, että myös Voldemortin sodan jälkeen taikamaailmassa syntyvyys lähti nousuun. Näin ollen Ginnyn ja Lunan ikäluokat olisivat jälleen suuria.

Tiivistetysti: Mielestäni Harryn ja kaksi edeltävää vuosiluokkaa olivat pieniä. Kuitenkin ennen sotaa ja sodan jälkeen syntyneet ikäluokat olivat niin suuria, että kompensoivat oppilasmäärän. Lisäksi tupien oppilasjaot ovat vaikeasti selitettäviä ja saattaa hyvinkin olla, että joissakin (esim. Puuskupuhissa) on paljon enemmän oppilaita kuin muissa tuvissa.

Toivottavasti edes joku saa selityksestäni selvää... :)

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #124 : Maaliskuu 23, 2011, 22:35:54 »
Mielestäni Vodemortin sota oli todella raivokasta vain parin kolmen vuoden ajan ennen kuin Harry kukisti hänet. Näin ollen pieniä ikäluokkia olisi kolmikon luokan lisäksi vain muutamia. Kun Harry ja kumppanit olivat ensimmäisellä luokalla, olisivat viimeiset ennen sotaa syntyneet suuret ikäluokat olleet neljännellä luokalla. Tällöin neljäs, viides, kuudes ja seitsemäs luokka olisivat olleet suuria. Tämä kasvattaisi Tylypahkan oppilasmäärää huomattavasti.

Off-topiccia, mutta eikös Volde-sota alkanut kylläkin jo joskus 1960-luvun lopussa/1970-luvun alussa? Ainakin tällaisen käsityksen olen saanut kirjoista.
Terve kaikille!

Poissa Adairana

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #125 : Maaliskuu 24, 2011, 18:36:08 »
Mielestäni Vodemortin sota oli todella raivokasta vain parin kolmen vuoden ajan ennen kuin Harry kukisti hänet. Näin ollen pieniä ikäluokkia olisi kolmikon luokan lisäksi vain muutamia. Kun Harry ja kumppanit olivat ensimmäisellä luokalla, olisivat viimeiset ennen sotaa syntyneet suuret ikäluokat olleet neljännellä luokalla. Tällöin neljäs, viides, kuudes ja seitsemäs luokka olisivat olleet suuria. Tämä kasvattaisi Tylypahkan oppilasmäärää huomattavasti.

Off-topiccia, mutta eikös Volde-sota alkanut kylläkin jo joskus 1960-luvun lopussa/1970-luvun alussa? Ainakin tällaisen käsityksen olen saanut kirjoista.

Niin minäkin, mutta olen saanut myös kuvan, että sota olisi ollut TODELLA RAIVOKASTA vain muutaman vuoden ajan... Voin teitysti olla väärässä :)

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #126 : Huhtikuu 03, 2011, 17:25:09 »
Eli siis onko kukaan ajatellut että Tyly- pahkaan otetaan vain tietty määrä oppilaita per vuosi.
Nevillehän sanoi viisasten kivessä jotain tämän tapaista:
" Ja mummi oli tosi mielissään kun pääsin tänne, hän nimittäin pelkäsi ettei minussa olisi tarpeeksi taikuria. "
Kun Harryn huoneessa (missä välissä se nyt Harryn huoneeksi muuttui?!?!?!) siis poikien makuusaleissa olisi viisi poikaa per v.kurssi,
tyttöjen makuusaleissa 5 tyttöä per v.kurssi. Eli siis kymmenen oppilasta jokaisella vuosikurssilla n. 70- oppilasta tuvassa ja en osaa ees kertoa tota 70 neljällä (laskisko joku matematiikko sen jos rupee häiritsemään ne epämääräset luvut...) .
Mutta siis 10 oppilasta jokaisella vuosikurssilla ja 70 oppilasta tuvassa.
Ja toi 70 kerrottuna 4:llä niin siinä olis TP:n oppilasmäärä...
Ps: Ja Tyttöjen makuusalissa on luultavasti; Hermione Granger, Parvati, Lavender, ja joku Romelda joka oli ihan pihkassa Harryyn PP:ssä...
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #127 : Huhtikuu 03, 2011, 18:06:50 »
Eli siis onko kukaan ajatellut että Tyly- pahkaan otetaan vain tietty määrä oppilaita per vuosi.
Nevillehän sanoi viisasten kivessä jotain tämän tapaista:
" Ja mummi oli tosi mielissään kun pääsin tänne, hän nimittäin pelkäsi ettei minussa olisi tarpeeksi taikuria. "
Kun Harryn huoneessa (missä välissä se nyt Harryn huoneeksi muuttui?!?!?!) siis poikien makuusaleissa olisi viisi poikaa per v.kurssi,
tyttöjen makuusaleissa 5 tyttöä per v.kurssi. Eli siis kymmenen oppilasta jokaisella vuosikurssilla n. 70- oppilasta tuvassa ja en osaa ees kertoa tota 70 neljällä (laskisko joku matematiikko sen jos rupee häiritsemään ne epämääräset luvut...) .
Mutta siis 10 oppilasta jokaisella vuosikurssilla ja 70 oppilasta tuvassa.
Ja toi 70 kerrottuna 4:llä niin siinä olis TP:n oppilasmäärä...
Ps:Ja Tyttöjen makuusalissa on luultavasti; Hermione Granger, Parvati, Lavender, ja joku Romelda joka oli ihan pihkassa Harryyn PP:ssä...

Neville tarkoitti sanomallaan lähinnä sitä, ettei hänen mumminsa ollut varma, olisiko Nevillellä tarpeeksi taikavoimia Tylypahkaan pääsemiseen/olisiko niitä ollenkaan. Hän odotti Nevillen osoittavan taikavoimiaan niin kovin hartaasti, että saattoi pelätä tämän syntyneen surkkina.
Tylypahkaan otettavien oppilaiden määrää ei tietääkseni ole rajattu mitenkään tarkemmin, eiköhän kaikilla (Britannian) taikavoimia omaavilla henkilöillä pitäisi olla mahdollisuus saada koulutusta.

Romilda ei muuten ole saman ikäinen kuin Harryn vuosikurssilaiset.
Oppilaat lajitellaan muutenkin luonteen, arvojen ja sisimpien ajatusten perusteella, joten lukumäärät eivät ole aivan noin tarkkoja. Tällä viittaan tuohon, että jokaisessa makuusalissa olisi viisi oppilasta. Harryn vuosikurssin poikien makuusalissa poikia oli viisi, kyllä, mutta samaisen vuosikurssin tytöistä tunnemme nimeltä vain kolme. Tokkopa heitä enempää onkaan, rohkelikot ovat kuitenkin sen verran tekemisissä keskenään, että tuskinpa Harry olisi itsensä ikäisiä rohkuja jättänyt huomiotta.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 06, 2012, 18:14:07 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Kissanminttu

 • Yli-Blondi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ಠ_ಠ
  • Tumblr
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #128 : Huhtikuu 03, 2011, 18:09:58 »
No eilen joku just tokaskin (huom.suom luin sen viestin eilen) että Row on sanonut olevansa huono matematiikassa.
No onhan se aika outoa että Tylypahkan taistelu oli 1998 ja siihen + 19 vuotta olis sitten 2015,
eli mun mielestä ei oo ainakaan kivaa et 19 vuotta myöhemmin on vasta sitten neljän vuoden päästä...
(olen myös tehnyt kaikkia laskelmia mutta ei mun laskelmien varaan kauheesti mitään kannata laskea koska en edes viitsi sanoa miltä tasolta matematiikkani on...)
Mutta Bloody on oikeessa, kai se sitten niin on. :)
...Maan pimeys hangen alla
puistoja puistattaa.
Jäätakki on vaahteralla,
kastanja aivastaa...

Poissa Raparperi

 • Pahislynkkarikerhon puheenjohtaja ;)
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #129 : Huhtikuu 08, 2011, 19:15:46 »
Lainaus KV:stä, s. 650

Lainaus
"-ja jos Tylypahka on joutumassa piiritystilaan ja pimeän lordi tulossa sen porteille, olisi todella suotavaa hoitaa mahdollisimman monta viatonta pois täältä. Kun hormiverkkoa tarkkaillaan eikä linnan tiluksilla voi ilmiintyä-"
"Yksi keino on", Harry sanoi nopsasti ja kertoi käytävästä, joka vei Sianpäähän.
"Potter, me puhumme nyt noin sadasta koululaisesta-"

McGarmiwa siis sanoo nuo kaksi muuta vuorosanaa. Tämä sotii taas ainakin kaikkia minun laskelmiani vastaan, koska vaikka koko koulun oppilasmäärä olisikin 5*2*7*4=280, ja osa sai jäädä taistelemaan, niin en nyt usko että täysi-ikäisiä on yli puolet koulun oppilaista. Vielä pahemmin tämä on ristiriidassa sen tuhannen oppilaan kanssa. Tietysti koulun oppilasmäärä on luultavasti aika pieni tuossa vaiheessa, kun jästisyntyisiä ja Voldemortin vastaisia on vainottu, mutta silti.

//Aa, no en sitten ole ollut ihan hakoteillä. En tosiaan ole englanniksi vielä ehtinyt lukemaan ;)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 09, 2011, 16:43:12 kirjoittanut Raparperi »
"Muikkunen, ota airo."

Solemn Spoiler Alert -blogi tv-addikteille ja lukutoukille ;)

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #130 : Huhtikuu 08, 2011, 19:35:44 »
No eilen joku just tokaskin (huom.suom luin sen viestin eilen) että Row on sanonut olevansa huono matematiikassa.
No onhan se aika outoa että Tylypahkan taistelu oli 1998 ja siihen + 19 vuotta olis sitten 2015,
eli mun mielestä ei oo ainakaan kivaa et 19 vuotta myöhemmin on vasta sitten neljän vuoden päästä...
(olen myös tehnyt kaikkia laskelmia mutta ei mun laskelmien varaan kauheesti mitään kannata laskea koska en edes viitsi sanoa miltä tasolta matematiikkani on...)
Mutta Bloody on oikeessa, kai se sitten niin on. :)

Anteeksi pilkunviilaus, mutta se 19 vuotta myöhemmin on 2017.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #131 : Huhtikuu 08, 2011, 20:48:30 »
Lainaus KV:stä, s. 650

Lainaus
"-ja jos Tylypahka on joutumassa piiritystilaan ja pimeän lordi tulossa sen porteille, olisi todella suotavaa hoitaa mahdollisimman monta viatonta pois täältä. Kun hormiverkkoa tarkkaillaan eikä linnan tiluksilla voi ilmiintyä-"
"Yksi keino on", Harry sanoi nopsasti ja kertoi käytävästä, joka vei Sianpäähän.
"Potter, me puhumme nyt noin sadasta koululaisesta-"

McGarmiwa siis sanoo nuo kaksi muuta vuorosanaa. Tämä sotii taas ainakin kaikkia minun laskelmiani vastaan, koska vaikka koko koulun oppilasmäärä olisikin 5*2*7*4=280, ja osa sai jäädä taistelemaan, niin en nyt usko että täysi-ikäisiä on yli puolet koulun oppilaista. Vielä pahemmin tämä on ristiriidassa sen tuhannen oppilaan kanssa. Tietysti koulun oppilasmäärä on luultavasti aika pieni tuossa vaiheessa, kun jästisyntyisiä ja Voldemortin vastaisia on vainottu, mutta silti.

Tuossa McGarmiwan repliikissä on Kaparille sattunut pieni moka. Enkkulaitoksen mukaan pätkä menee näin:
'Potter, we're talking about hundreds of students -', elikäs puhe on sadoista oppilaista, ei noin sadasta. Laskelmasi voivat olla siis ihan kohdallaan :)
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa azze

 • Pää pilvissä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Facebook
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #132 : Huhtikuu 15, 2011, 18:33:32 »
No eilen joku just tokaskin (huom.suom luin sen viestin eilen) että Row on sanonut olevansa huono matematiikassa.
No onhan se aika outoa että Tylypahkan taistelu oli 1998 ja siihen + 19 vuotta olis sitten 2015,
eli mun mielestä ei oo ainakaan kivaa et 19 vuotta myöhemmin on vasta sitten neljän vuoden päästä...
(olen myös tehnyt kaikkia laskelmia mutta ei mun laskelmien varaan kauheesti mitään kannata laskea koska en edes viitsi sanoa miltä tasolta matematiikkani on...)
Mutta Bloody on oikeessa, kai se sitten niin on. :)

Anteeksi pilkunviilaus, mutta se 19 vuotta myöhemmin on 2017.

Mites mä oon laskenu et se osi vuonna 2016
Siperia opettaa, niin minäkin
Lukekaas mun blogia tai kattelkaas mun kuvia tai siis ei kuvia MUSTA vaan mun ottamia kuvia

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #133 : Huhtikuu 15, 2011, 18:36:40 »
Nähdäkseni sarja alkaa Harryn täyttäessä 11 vuotta 1991 ja loppuu sinä vuonna, jona hän täyttää 18, eli 1998. Tällöin 19 vuotta myöhemmin olisi todellakin 2017.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Gemmssy

 • parveilia
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Glisee, ei klisee
  • Kaunotar ja hirviö
 • Pottermore: FeatherRain8203
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #134 : Syyskuu 14, 2011, 21:38:55 »
Olette varmaa muut huomaneet tämän jo aiemmin, mutta kun mietittiin, että ehkä Harryn luokalla on rohkelikkoja, joita ei mainitra kirjoissa, niin poikia ei ainakaan ole.
SK s.96 luku Tällipaju

"... ja sisään astuivat muut toisluokkalaiset rohkelikkopojat Seamus Finnigan, Neville Longbottom sekä Dean Thomas."

Ja aiemmin on vielä sanottu että sänkyjä oli viisi, mutta varsinkin tämä ylllä mainittu kohta todistaa, että rohkelikon toisluokkalaisia oli nimen omaan viisi.  Ja siis sisällä huoneessahan ovat pelkästään Ron ja Harry
Siskoni uskoo, että pilvien keskellä mekin osaamme lentää. Jos taivalla ei lennä, sieltä putoaa, ja jos putoaa, niin kuolee. Mutta emmehän me voi kuolla, ensin meidän pitää elää vanhoiksi. Siksi me osaamme lentää pilvien keskellä.

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #135 : Lokakuu 25, 2011, 16:16:39 »
Lueskelin tässä Azkabanin vankia uudestaan ja siellä oli kohta, jossa huispausmatsi on alkamassa ja Luihuisten päädyssä hurrataan Luihuisten joukkueelle ja kirjassa sanotaan, että noin 200 Luihuista hurrasi siellä. (Ei nyt valitettavasti ole kirjaa lähettyvillä, niin en muista ihan sanatarkkaan tai sivunumeroa) Jos Luihuisia olisi 200, se tarkoittaisi että yhdellä vuosikurssilla täytyisi olla vähintään 28 Luihuisoppilasta. Mikä tuntuu aika absurdilta, jos Rohkelikkoja on Harrynkin vuosikurssilla vain 8.

Toinen juttu, mitä aloin miettiä on opettajien vähyys. Siitä on varmaan ennenkin ollut puhetta, mutta tajusin sen taas uudestaan :D Tylypahkassa on kuitenkin 28 luokkaa ja jokaista ainetta kohden on vain yksi opettaja. Haluaisin tosiaan nähdä, miten Dumppis saa kaikki lukujärjestykset toimimaan. Ainakin itse muistan lukiosta, että vaikka luokkia oli vain 12, niin monissa aineissa oli useita opettajia. Matikassa heitä taisi olla jopa 4.
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #136 : Lokakuu 26, 2011, 22:23:47 »
En tiedä, tietääkö Rowling itsekään, onko Harryn luokalla kaksi täysin nimetöntä tyttöoppilasta, jotka eivät tee eivätkä sano koskaan mitään.

Aika moni on ihmetellyt, että mistä ne 200 luihuista oikeen tulevat. Ehkä paras selitys, jonka olen kuullut tai keksinyt on, että koska Harry syntyi aivan sodan loppuvaiheilla, jolloin kuoli paljon lisääntymisikäisiä velhoja ja noitia eivätkä ihmiset ehkä yrittäneet saada lapsia, Harryn ikäluokka on pienempi kuin ikäluokat keskimäärin. Sodan alkuvaiheessa ja varsinkin heti sodan jälkeen on ehkä lisäännytty paljon ahkerammin. Niin käy jästeilläkin: sodan jälkeen syntyy paljon lapsia.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Lunttu

 • ankeuttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #137 : Huhtikuu 06, 2012, 12:16:31 »
En jaksanut lukea koko topiccia läpi, mutta jotkut mietti aiemmin sitä että jos rohkelikossa on Harryn luokalla n. 30 oppilasta ja samoin luihuisen, eli heidän yhteistunneillaan olisi n.60 oppilasta. Tuli mieleen että ehkä oppilaat olisi jaettu kahtia, esimerkiksi 15 rohkelikkoa ja 15 luihuista ja kun toisilla on liemiä, toisilla jotain muuta. Ainakin meidän koulussamme osa tunneista on jaettu muiden rinnakkaisluokkien kanssa.
What doesn`t kill you, makes you stronger.

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #138 : Huhtikuu 07, 2012, 11:54:59 »
Minusta tuntuu vähän omituiselta, että Rohkelikossa on vain 8 oppilasta Harryn vuosikurssilla, mutta tuntuisi vielä hölmömmältä, että siellä olisi sellaisia, jotka eivät koskaan sano eivätkä tee mitään. Luokan pienuuden selittäisi kyllä Voldemortin sota, jonka jälkeen olisi tullut mahdollinen baby-boom, ja uskoisin tällaisen olleen.

Ja voisihan tätä rohkelikkojen vähäisyyttä selittää esimerkiksi tuvan laatu: ovatko kaikki välttämättä niin ylempalttisen rohkeita? Itse uskoisin Puuskupuhin tuvan olevan ehkä muita tupia vähäsen suurempi, vaikkakin vain keskimäärin parilla-kolmella oppilaalla. Ainakin muistaakseni lajitteluissa meni aika paljon oppilaita puuskuihin..

Toisaalta, miten paljon velhoja onkaan? Kirjoissa on mainittu, että jos velhot eivät menisi naimisiin jästien kanssa, ja naisivat vain puhdasverisiä, he olisivat kuolleet sukupuuttoon. Vaikka puoliverisiä olisikin paljon ja lisäksi jästisyntyisiäkin useampia, ei silti välttämättä ole paljon velhoja. Jos velhoja ei ole paljon, ei velhonuoriakaan ole, joten pienet luokat käyvät järkeen, etenkin juuri Harryn ja muutamaa vuotta vanhempien ikäluokkien kohdalla, sillä Voldemortin sota lienee vähentänyt velholapsien lukumäärää huomattavasti. Kenties aikana, jolloin Harryn ja kumppaneiden lapset, 19 vuotta myöhemmin, menivät kouluun on luokkien koko kasvanut jo huomattavasti.

Taisi mennä vähän offtopiciksi, mutta..
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #139 : Huhtikuu 07, 2012, 20:31:00 »
Itse en ole asiaan kiinnittänyt sen enempää huomiota, sillä itselläkään ei todellakaan ole mikään matikkapää. Mutta omasta mielestäni on turhauttavaa kiinnittää tuollaisiin seikkoihin sen enempää huomiota, vaikka ne nyt aika suuria 'mokia' onkin. Toisaalta nämä lukumäärät saattaa joitain henkilöitä häiritä mutta minua ei ainakaan.
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Lupin

 • Äitiyslomalla
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #140 : Toukokuu 28, 2016, 10:50:42 »
Mahtavaa huomata, että tätä asiaa on pohdittu meillä jo vuonna 2004, kun tässäkin topicissa esitetty teoria, jonka mukaan Harryn ikäluokka on normaalia pienempi, on nyt lähtenyt kiertämään nettiä "uutena" juttuna. HP-fanien juttu aiheesta: http://hpfanit.vuotis.net/index.php/arkisto/uutiset/35-fandom/844-miksi-harryn-vuosikurssilla-on-niin-vahan-oppilaita-jos-tylypahkassa-on-tuhat-oppilasta
Äitiyslomalla! Hoidan (hitaalla aikataululla) HP-faneihin ja Vuotiksen Facebook-sivuihin tai Facebook-ryhmään liittyviä asioita.

Poissa Demeter

 • suklaasammakko
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #141 : Maaliskuu 29, 2017, 16:25:21 »
Uskon, että toi sota on vaikuttanut ja varsinkin Rohkelikkoihin! Aika useinhan lapset päätyvät samaan tupaan kuin vanhempansa. Sodan aikana luulisi rohkelikkojen olleen vainotuimpia (esim. monet kiltalaiset ja muutenkin voldemortvastaiset henkilöt olivat luultavimmin rohkelikkoja) joten voisi luulla että vaikka muidenkin tupien oppilasmäärät vähenivät, Harryn ikäluokan rohkelikkojen määrä on poikkeuksellisen pieni, ja että muissa tuvissa ei ole ihan näin pientä määrää oppilaita.
"Älä sääli kuolleita Harry, sääli eläviä, ja varsinkin niitä jotka elävät ilman rakkautta"

- Albus Dumbledore -