Kirjoittaja Aihe: Kuka saa Siriuksen rahat?  (Luettu 21617 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Elanian

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #25 : Huhtikuu 22, 2004, 16:45:04 »
Minä toivoisin että harry saisi ne rahat, mutta toisaalta Harrylla on jo niin paljon rahaa että se ei tarvitse lisää. Joten Kilta voisi vaikka saada ne rahat. Vaikka mitä Kilta nyt tekisi oikeastaan niillä rahoilla? Jos niillä on jo aika paljon ja mitä he esim. ostavat niillä?
Mutta saattaa myös olla että Rowling ei mainitse asiasta mitään.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #26 : Huhtikuu 22, 2004, 17:59:46 »
Niin, Rowling saattaa jättää tuollaiset asiat, JOILLA EI OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ (Anteeksi Caps Lockin käyttö) kokonaan mainitsematta. Siis kuinka merkittävää joku hemmetin rahamäärä on koko tarinan kannalta?

Eihän Feeniksin killassa edes mainittu killan raha-asioista tai sen rahoituksesta, ja tarvitseeko se edes rahaa? Oikeastaan rahasta on puhuttu vain silloin, kun selitetään Harryn rahoista tai Weasleyiden rahapulasta...hetko, ehkä ne manit menee Weasleyille! :)

ayu

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #27 : Huhtikuu 24, 2004, 11:35:24 »
Minusta Harryn pitäisi saada ne rahat, onhan hän Siriuksen kummilapsi.
Mutta Harrylla on jo paljon rahaa, enemmän kuin Weasleyn perheellä. Olisihan se reilua, jos Weasleyt saisivat rahat, mutta toisaalta siinä ei olisi mitään järkeä. Weasleyt eivät ole edes mitään sukua Mustalle, eivätkä he ystävystyneet niin hyvin toisiinsa pienessä ajassa.

Ja Lupin oli Siriuksen sydänystävä ja he eivät ole sukua toisilleen, joten olisi aika omituista Lupinin saavan rahat. Lupinille kyllä uudet kaavut ja matkalaukut eivät olisi pahitteeksi..:)

No joo. Toisaalta rahat voisivat kuulua jollekkin Siriuksen sukulaisille. Malfoylle? He ovat muutenkin jo niin rikkaita, ja he inhoavat Mustaa, joten he eivät ravitse rahoja.

Voi olla, ettei Rowling mainitse rahoista mitään tulevissa kirjoissa.

Nadi

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #28 : Huhtikuu 28, 2004, 14:08:26 »
Lainaus
Minusta Harryn pitäisi saada ne rahat, onhan hän Siriuksen kummilapsi.
Mutta Harrylla on jo paljon rahaa, enemmän kuin Weasleyn perheellä. Olisihan se reilua, jos Weasleyt saisivat rahat, mutta toisaalta siinä ei olisi mitään järkeä. Weasleyt eivät ole edes mitään sukua Mustalle, eivätkä he ystävystyneet niin hyvin toisiinsa pienessä ajassa.


Anteeksi vain, mutta musta on sukua Weaslyille kun hän ja Harry tutkivat Mustan sukupuuta kirjan alussa, Sirius sanoui, että kaikki puhdasveriset suvut ovat sukua toisilleen ja Molly oli joku pikkuserkku tai tälläinen Mustalle.

Kaustinen

 • Ankeuttaja
Samaa mieltä Nadin kanssa!
« Vastaus #29 : Toukokuu 04, 2004, 16:07:43 »
Aivan mustahan on sukua Weasleylle!!

Dunédain

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #30 : Toukokuu 04, 2004, 21:23:57 »
Mutta olikos Siriuksella suurikin perintö? Jäi vain mietityttämään, että jäikö hänelle loppujenlopuksi paljoakaan... Jos kerta suurin osa suvusta halusi kieltää hänet. Ja tokkopa hän mitään Azkabaniin mukaan otti.

Mutta luulisi kyllä että jos Siriuksella jonkin näköinen perintö olisi, ne menisivät Harrylle. Tosin Harrylla on jo niin paljon rahaa, että uskoisin kyllä niiden menevän Lupinille, Weaslyille tai Feeniksin killalle, tai jollekkin jolla on vähemmän rahaa, tai joka tarvitsee sitä.

fuyu

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #31 : Toukokuu 06, 2004, 18:02:03 »
Vähän riippuu siitä, onko Sirius tehnyt testamentin. Vaikka useimmat tietäisivätkin, että hän olisi halunnut antaa ne Harrylle, niin mitenkähän käy? Todennäköisesti joku Siriuksen sukulaisista sekaantuu asiaan ja onnistuu saamaan koko omaisuuden. Rahaahan Siriuksella tuntuu olevan, siitä ei ainakaan tule ongelmaa.

Eli siis minun mielestäni ne voi Siriuksen sukulaisista saada kuka vain, jos hän ei ole kirjoittanut testamenttia. Jos on, rahat menevät Harrylle ja Feeniksin killalle. En kyllä koskaan totu tuohon 'Kilta'-sanaan. Argh. Ja niin kuin jo sanoin - toistan itseäni - jos Sirius ei ole kirjoittanut testamenttia, niin joku sen sukulaisista ryövää ne. Niin minä uskon, saa nähdä miten käy, vai kirjoitetaanko siitä ollenkaan.

Kolmas vaihtoehto on, että ne menevät Weasleyille. He ainakin iloitsisivat, jos saisivat vähän "ylimääräistä" rahaa, vaikkakin vain sen takia, että Harryn kummisetä kuoli. Olisi reilua, jos Weasleyt saisivat ne, Harryllä on kuitenkin jo aikamoiset rahamäärät, koska hän sai kaikki vanhempiensakin rahat. Kiltakin voisi saada siitä rahamäärästä jonkun verran ja Lupin tarvitsisi ainakin uuden kaavun. Taas toistan itseäni.

Kuitenkin, voi olla, ettei Rowling mainitse jostain Siriuksen rahoista mitään. Eihän se niin olennainen asia ole.

kvaak

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #32 : Toukokuu 06, 2004, 19:03:56 »
Varmaankin Harry. Mutta mietityttää vaan että jäikö Siriukselle paljoakaan rahaa? Hänhän oli monta vuotta Azkabanissa niin uskoisin, että Siriuksen häntä inhoava suku oli jo ottanut kaikki.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #33 : Toukokuu 06, 2004, 22:35:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Humanoidi"
Varmaankin Harry. Mutta mietityttää vaan että jäikö Siriukselle paljoakaan rahaa? Hänhän oli monta vuotta Azkabanissa niin uskoisin, että Siriuksen häntä inhoava suku oli jo ottanut kaikki.


Sirius osti Harrylle maajoukkuetason huippuluudan l. Tulisalaman, jota varten Harry epäili suunnilleen joutuvansa tyhjentämään holvinsa, jos hän olisi sen ostanut. Koukkujalka auttoi Siriusta siinä viemällä sen tilauksen postiin.
Siriuksen sukua ei tainnut enää olla elossa, koskapa Phineas sanoi taulustaaan ettei uskonut viimeisen Mustan kuolleen. Eli toisinpäin Sirius ei voinut käyttää rahojaan kymmeneen vuoteen ja korot päälle! Outo juttu tässä on se, että Sirius pystyi maksattamaan rahat omasta holvistaan Harryn nimellä. Jonkun olisi pitänyt huomata kaksi holvia samalla velholla tai sitten maahiset eivät liiemmälti piittaa mistä rahat ovat tulleet ja kenelle, hieman veroparatiisien tyyliin.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Poissa Ventus

 • Vuotislainen
Harry varmana saa ne
« Vastaus #34 : Toukokuu 18, 2004, 15:36:45 »
Jotakin vielä tapahtuu noille rahoille jotka olivat Siriuksen. Sillä miksi Rowling olisi tarkalleen kertonut meille mikä oli Siriuksen holvin numero. Se tieto ei ollut varsinaisesti tähdellinen tai tärkeä. Se ei edes sovi koko tekstiin.

Erästä asiaa en ole saanut kerrotuksi sinulle lyhyen tapaamisemme aikana. Minä lähetin sinulle Tulisalaman-
(Hermionen ja kumppanien huomautuksen välissä)
Koukkujalka vei tilauksen puolestani pöllöpostiin. Käytin sinun nimeäsi, mutta käskin ottaa kullan Irvetan holvista numero 711- omastani. Toivon että pidät sitä kolmenatoista syntymäpäivälahjana kummisedältäsi.


Ehkä se voi olla vain ylimääräinen huomautus. Mutta en halua uskoa siihen. Jotakin vielä tapahtuu noille holvin rahoille. Ehkäpä juuri Harry saa ne. Ja ainahan joka kirjan alussa pitää olla Duersley kohtauksia. Jokin selkkaus tai jotain. Ehkä se voisi olla se, että Dursleyt saavat tietää Harrylla olevan hirveästi rahaa, kun tämä saa tietää saaneensa Siriuksen rahat itselleen.
Ventus, Windy, Wendy, Windis, Pilvi, Valeunelma, Hattara, Tupsu, Tuikku, Tulppaani, Valetotuus, Susi

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Re: Harry varmana saa ne
« Vastaus #35 : Kesäkuu 02, 2004, 15:00:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Ventus"
miksi Rowling olisi tarkalleen kertonut meille mikä oli Siriuksen holvin numero. Se tieto ei ollut varsinaisesti tähdellinen tai tärkeä. Se ei edes sovi koko tekstiin.
Ehkä se voi olla vain ylimääräinen huomautus.


Ja eihän Row ole koskaan antanut tuollaista pikkutietoa, jolla ei olisi merkitystä? Row yleensä tiputtelee tuollaisia pikkuseikkoja ja sitten myöhemmin tajuaa että sillä olikin merkitystä.
  Mutta itse asiaan...
Uskon vakaasti Harryn saavan rahat. Kelle muullekkaan ne menisivät?
Siis, tuskin Lupinille ym. porukalle. Paitsi tietenkin jos hän teki testamentin jossain välissä ja lupasi Harrylle suurimman osan ja Killalle pienen "avustusrahaston."

Lopuksi täytyy sanoa että nauroin ensimmäisen kerran kun aiheen näin!:)

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #36 : Kesäkuu 02, 2004, 16:44:22 »
Kyllä minun mielestä ainakin ne menevät Harrylle, kun Sirius oli kumminkin sen huoltaja.

[offtopic] Tuli vaan mieleen, että kyllähän Mustan suku oli aika rikas ja silleen, niin pakkohan niillä oli olla joku muu talo, kuin homeinen Lontoon kaupunkiasunto siis ajattelen jotain linnaa[/offtopic]

Varmaan se jättää osan Lupinille (ja varmaan jättää sen Grimmaud Placen talonkin, kun eikö Lupin asunut siellä [s.149, OotP] sen kanssa. Tai ainakin Lupin saa asua siellä siihen asti, kun Harry täyttää 18).
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

Creepy

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #37 : Kesäkuu 02, 2004, 17:15:11 »
Ihan varmasti saa Harry rahat, ainakin osan. Se olisi vain ihan Siriuksen tyylistä antaa ne Harrylle, olihan hän sentään rakkain ihminen maailmassa Siriukselle.

Ja ihan hyvin voi Lupin saada osansa. Olivathan he sentään todella todella hyviä ystäviä keskenään. Ja Lupin niitä enemmän tarvitsisikin.

Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
Ja Lupin oli Siriuksen sydänystävä ja he eivät ole sukua toisilleen, joten olisi aika omituista Lupinin saavan rahat.


Miten niin? Eihän Lupin ole yhtään vähemmän kuin Harry Siriuksen verisukulainen. Ja he kuitenkin tosiaan olivat niin läheisiä.

Lainaus
No, voihan Draco tietysti saada Siriuksen rahat pankkiholvista, mutta epäilenpä. Row ei ole niin julma ja olisi sitä paitsi tyhmää, jos seuraavat kirjat kuluisivat rahasotkujen selvittämiseen, kun Voldu on palannut. Tuskin siitä edes mitään isoa juttua tulee.


Täydellisen hyvä pointti. :D Tai no en minä kyllä usko, että Draco voisi saada ne rahat, mutta kuten sanoit, olisi erittäin tyhmää jos koko kirja käsittelisi vain raha-asioita. ;)

En usko kyllä, että Sirius olisi testamentannut rahat Weasleylle, vaikka he tarvitsisivatkin niitä. Eihän Sirius kuitenkaan ollut niin täydellisen hyvissä väleissä esim. Mollyn kanssa. Voihan kuitenkin olla, ettei Harry pitäisi rahoja itse.

Kaikista todennäköisintä on, että rahat menevät Harrylle, tai Harrylle ja Lupinille.

Superstar

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #38 : Kesäkuu 12, 2004, 21:09:06 »
Harry, sanoisin. Mt kai harry on niin kiltti että antaa ne lupsukalle tai viisleille???

//Varmaan pystyisit perustelemaan vastaustasi hiukan enemmän. -Keara

Araminta Meliflua

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #39 : Kesäkuu 12, 2004, 22:00:53 »
Luultavasti Sirius ei ole tehnyt testamenttia (tai minä ainakin uskon niin), ainakin luonteensa mukaan aika epätodennäköistä. Luultavasti (siis taas minun mielestäni) rahat menevät sukulaisuuden läheisyyden mukaan (eli mitä lähempää sukua, sitä enemmän rahaa) ja Harrylle jonkin verran (jos James ja Lily ja Sirius ei tehnyt jotain laillista sopimusta tms.). Eli Draco ei saisi kun luultavasti ihan vähän, koska Narcissa on tietysti lähempää sukua. *juoksee hakemaan Mustan sukupuun*
Tämän käsittääkseni oikean (siis nimet oikeilla paikoilla yms.) HP-Lexiconista tulostetun sukupuun ja yllä olevan käytännön mukaan perimisjärjestys on tällainen (en muista kuka on kuollut jne., joten laitan kaikki):

1. Regulus Musta (Siriuksen veli)
2. Alphard Musta (Siriuksen setä)
3.Tästä en ole varma, koska en tiedä tuleeko perimisjärjestyksessä ensin vaimot ja aviomiehet vai lapset. Veikkaisin puolisoja ennen. Laitan siis näin:
3.Siriuksen täti (Alphardin vaimo, nimeä en tiedä)
4. Tasaveroisia: Bellatrix Musta, Andromeda Musta, Narcissa Musta (kaikki Siriuksen serkkuja)
5. Tasaveroisia: Rudolphus Lestrange (Bellatrixin aviomies), Ted Tonks (Andromedan aviomies), Lucius Malfoy (Narcissan aviomies)
6. Tasaveroisia: Nymphadora Tonks (Andromeda+Ted), Draco Malfoy (Narcissa+Lucius)  

Siinä nyt ainakin on nuo varmasti Mustat. Weasley-Musta -avioliitto on mahdollinen, mutta tuskin Weasleyt mitään saavat. Ei tarpeeksi läheistä sukua, jos ovat ollenkaan sukua, eikä köyhyys riitä.

Eli älkää pelätkö, Draco ei tule marssimaan "omistan-tämän-kaiken" -ilmeellä Kalmanhanaukiolle. =)

Tosin eihän sitä taikamaailman perinnönjaosta tiedä.

Tosin, niin kuin joku täällä viisaasti totesi, Siriuksen ruumistahan (aagghhh...Kamalaa...) ei ole, joten kuolleeksi todistaminen voi olla vaikeaa. Tosin ministeriö näyttää olevan typerä uskoakseen mitä tahansa ("tiedät-kai-kuka on kuollut!"), joten kyllä varmasti Dumbledoren ja Harryn ja muiden todistaminen riittää. Helpompaahan se ministeriölle on, kun ei tarvitse Siriusta etsiä. Eli tuskin se kuitenkaan vaikuttaa...

Varmaan muuten osa Siriuksen vanhempien rahoista tuli Siriukselle, vaikka Sirius olikin suvun "musta lammas" ja pyyhitty sukupuusta? Toivottavasti.

Veikkaisin myös, että Harry antaa osan rahoista pois. Weasleyt eivät varmaan huoli "ylpeydessään" (paitsi lapset), Lupinista en tiedä. Tuskinpa hänkään haluaisi. Tai sitten Harry säilyttää rahat, eikä ikinä koske niihin, muistona. Tai sitten käyttää ne hyvin, kuten "Siriuskin olisi halunnut" (niin kuin aina telkassa sanotaan).

Muoks: Unohdin Harryn kokonaan "testamentistani." No, en tiedä mihin Harry sijoittuu. Veikkaisin, että koska ei ole verisukulainen, mutta on kuitenkin kummipoika, ja olettaen, että testamenttia ei ole, Harry tulee noiden kaikkien jälkeen. Lupin ei saa mitään (buahhahhaahaa).

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #40 : Kesäkuu 12, 2004, 23:36:06 »
Tuskin J.K on ajattelut tällaista. Tai vaikka olisikin, niin miksi ihmeessä hän tunkisi tiedon kirjoihin? Se ei ole merkityksellistä. Merkityksellistä on se, että Sirius on kuollut, eikä Harry taida kovin tällä hetkellä välittää tämän rahoista... Ja Harrystahan tämä koko sarja kertoo.

Jos Rowling kuitenkin päättää tunkea tämän tiedonjyväsen kirjaan, niin pistän kyllä kaikki rahani, sekä muun omaisuuteni Harrylle. Tottakai. sehän on aikalailla ilmiselvää, koska teoriassa Sirius on Harry huoltaja, vaikka poika onkin tungettu asumaan tätinsä luo. Muutenkin Harry oli selvästi Siriukselle lähin, ja rakkain ihminen. En usko, että Rowling kirjoittaisi asiaa kirjaan, jos joku muu saisi pitää rahat. Ja kuka sekin olisi? Lupin? No käyhän se, mutta periaatteessahan he olivat vain kavereita, eivätkä lainkaan sukua toisilleen.

//Muoks. Onko toi Superstarin viesti muuten vähän lyhyt? Meinaan ehkä sitä vastausta kannattais perustellakkin.

Ilrind

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #41 : Kesäkuu 13, 2004, 11:59:18 »
Minusta Harry saa rahat ehdottomasti. Jos tuota asiaa edes käsitellään ollenkaan. Tuskin käsitelläänkään.

Voin hyvin kuvitella, miten Harry reagoisi, jos joku muu perisi Siriuksen omaisuuden. Harryhan rakasti Siriusta ja Sirius oli hänelle jonkinlainen "isähahmo". Harry tuskin välittäisi rahoista, mutta jos perintö menee jollekin toiselle... En ihmettelisi, jos Harry saisi uuden angsti-kauden ja ehkä jopa raivarin, kun ei perinyt Siriukselta mitään. Onhan siis nuo pelkkiä maallisia asioita, eikä Harry tarvitsisi niitä rahoja, minkä Harry varmaan tietääkin. Mutta silti se voisi ottaakin tunnolle. Harry miettisi, miksi perintö ei tullut hänelle ja oliko joku muu tärkeämpi Siriukselle kuin Harry?

Saattoi mennä vähän off-topiciksi, mutta tuli vain mieleen... :)

Ceinwen

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #42 : Kesäkuu 27, 2004, 15:53:19 »
Mielestäni jossakin kirjassa(2 tai3?) sanotaan että Harryn vanhemmat päättivät että Siriuksesta tulisi Harry huoltaja jos heille sattuisi jotakin. Ja heillehän sattui.
Ja lisäksi Sirius oli Harry kummisetä.
Mielestäni tuo huoltajuus oikeuttaa että perintö siirtyy huollettavalle(vai olenko väärässä).

 Niinpä uskoisin että rahat menevät ihan vaan Harrylle ilman ihmeempiä kompia.

Volcanic

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #43 : Kesäkuu 27, 2004, 18:45:10 »
Mä luulen, että Harryn pitäis Siriuksen mielestä saada ne, mutta eri asia on sitten se ottaako Harry niitä vastaan..

Jos ne sit menee vaikka Lupinille, jos Harry ei ota niitä. Tai killalle. Niinku joku tuolla ylhäällä mainitsikin..

En mie tiedä. Jos niistä rahoista sitten mikään menee minnekkään. Pysyköön holvissa..^^

Drownyé

 • Ankeuttaja
siriuksen rahat..
« Vastaus #44 : Kesäkuu 29, 2004, 12:19:59 »
Kyllä siriuksella varmaan oli rahaa. Sehän osti omilla rahoillaan Tulisalamankin... Ja onhan se todennäköistä että Harry saa ne rahat vaikka ei varmaan haluaisikaan LISÄÄ rahaa. Onhan hän aikas rikas.
Mustan äidistä vielä; tylypahkassakin on liikkuvia ja puhuvia kuvia, miksi siis Mustan äidin muotokuva olisi poikkeus?

Helene

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #45 : Kesäkuu 30, 2004, 20:11:48 »
Kaikki riippuu Siriuksen  mahdollisesta testamentsta. Jos testamentti on olemassa niin onko se hyväksyttävään muotoon kirjoitettu?

Matami

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #46 : Kesäkuu 30, 2004, 20:26:45 »
Tuskin Sirius ajatteli "Teenpä testamentin kun kuolla kupsahdan n.40 vuotiaana" (älkää tappako mut en muista minkä ikänen Sirius on nyt.)
Joten eikös se lain mukaan mene sukulaisille ja sukulaisiahan on mm. Narcissa ja Bellatrix.

Aurorit poistakaa jos tällänen viesti on jo, en jaksanu selata...

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #47 : Kesäkuu 30, 2004, 21:18:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Matami"
Tuskin Sirius ajatteli "Teenpä testamentin kun kuolla kupsahdan n.40 vuotiaana" (älkää tappako mut en muista minkä ikänen Sirius on nyt.)
Joten eikös se lain mukaan mene sukulaisille ja sukulaisiahan on mm. Narcissa ja Bellatrix.


Luulisi että Sirius olisi esim. sodan aikana tehnyt testamentin? Hänhän tiesi että siinä suunnilleen kuka vaan voi kupsahtaa seuraavana päivänä jos Voldemort niin päättää, eikä varmasti halunnut rahojaan sukulaisille. Siis ihan varan vuoksi vain. Kyllä, myönnän että Sirius oli hyvin huoleton ja niin pois päin, mutta, ei sovi unohtaa, että oli hänelläkin järki päässä. No, jonkinmoinen ainakin. Eli, uskoisin, että se nimenomaan kuuluisi Siriuksen luonteeseen tehdä testamentti, kyllä hän sen verran sukuaan inhosi. Ja olihan hänellä varmaan aika paljon rahaa, kun Tulisalamankin pystyi ostamaan. Niin, ja muuten, Sirius oli 35 tai 36 vuotta, riippuen syntymäkuukaudesta =) Tietääkseni, laskujeni mukaan, muistaakseni...

Ja, minä en sitten tiedä noista perintöasioista mitään, joten älkää ampuko jos sopotan puuta heinää...
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Aikon

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #48 : Kesäkuu 30, 2004, 21:34:04 »
No mun veikkaus olisi, että Sirius testamenttaa rahansa Harrylle tai Feeniksin killalle. Tai sitten osan molemmille.
Mutta minusta olisi hyvä, jos osa menisi myös Weasleyille (kirjotinkohan oikein). Mutta enhän minä sitä päätä.
Mutta jos Sirius lahjottaa ne killalle ja Harrylle, niin varmaan suurempi osa tulisi Harrylle, koska hänhän oli Harryn virallinen huoltaja
(minun käsityksen mukaan...)

ammattiauttaja

 • Ankeuttaja
Siriuksen rahat
« Vastaus #49 : Kesäkuu 30, 2004, 22:25:30 »
Luulen, että velhomaailmassa on olemassa verotus.. ja kaikki siriuksen varat siirtyivät valtion harteille.