Kirjoittaja Aihe: Kuka saa Siriuksen rahat?  (Luettu 21597 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Ventus

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« : Marraskuu 21, 2003, 15:39:12 »
Ilkeää ajatella sellaista jo nyt, mutta Siriuksella oli rahaa. Eihän se ollut käyttäny rahojaan 12 vuoteen. Kuka saa ne, ehdottaisin Harrya ja Lupinia. Tai ainakin toivoisin Lupinin saavan jotain sillä se on niin surkean olonen nykyään.
Vai menisikö ne kaukaisille sukulaisille, serkuille. (Viittaan kivoihin kuolonsyöjiin.) Ei Rowling voi jättää aihetta käsittelemättä ja jättää sitä raha summaa sinne lojumaan. Voipi olla, että ne menee myös Feeniksin killalle (yritän tottua sanaan). Mutta niillähän on jo ihan tarpeeksi.
Vai jäikö Siriukselta rahaa ollenkaan, käyttikö hän ne johonkii. Ei kaikki Tulisalamaan voinut upota. (onhan se totta, että paljonhan sellainen vempele maksaa)
Onhan täällä jo puhuttu sen talosta, mutta ne rahat.
En kai ole liian ahne.

//kuvailevat otsikot kunniaan by Muovi
Ventus, Windy, Wendy, Windis, Pilvi, Valeunelma, Hattara, Tupsu, Tuikku, Tulppaani, Valetotuus, Susi

Poissa Mirame

 • Vuotislainen
  • http://miramii.livejournal.com
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #1 : Marraskuu 21, 2003, 18:01:04 »
Ehkä Harry saa ne. Uskoisin, että saa. Mutta Harryllähän on jo pieni omaisuus. Olisihan mukavaa jos Weasleyt saisivat, kun ovat nin köyhiä. Taikka varmaan Sirius jätti rahaa Fredille ja Georgelle pilailukauppaa varten. Kun itse sellainen kelmi on niin varmaan uusia pilailijoitakin sitten suosii.
Taikka feeniksiläiset (oma keksintö :lol: ) saa ne rahat. On niillä kai jotain uusia luutahankintoja tms. en osaa sanoa...
ava by iita

Poissa Marrex

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #2 : Marraskuu 21, 2003, 18:31:07 »
Riippuu monestakin asiasta. Onko kyse sääntöperinnöstä vai ei? Onko Sirius tehnyt testamenttia ennen vankilaan joutumista? Onko hän tehnyt sellaista sen jälkeen ja jos on, niin onko se pätevä jne?

Jos Sirius on tehnyt testamentin (mikä ei kylläkään kuulosta Siriuksen tapaiselta) rahat menevät varmaankin Harrylle ja ehkä Lupinille. Jos taas kyse on sääntöperinnöstä tai siitä, että Sirius ei ole tehnyt testamenttia, ovat perijöitä Andromeda (mahdollisesti, hänethän on kai 'disowned' (miten tuon muuten suomentaisi?),  joten en tiedä periikö hän tällaisessa tilanteessa), Narcissa ja Bellatrix. Jos kyse on miespuolista perijää suosivasta sääntöperinnöstä, niin silloin kai kyseeseen tulee lähinnä Draco.

Olettaisin, että brittiläinen velhomaailma noudattaa vanhaa brittiläistä perintömallia (velhomaailma tuntuu melko vanhanaikaiselta muunkin lainkäyttönsä suhteen), jossa sääntöperinnöt ym. ovat mahdollisia. Voi hyvinkin olla, että asia selviää meille myöhemmissä kirjoissa. Perittäväähän varmasti riittää. Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #3 : Marraskuu 21, 2003, 22:40:52 »
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"
Jos kyse on miespuolista perijää suosivasta sääntöperinnöstä, niin silloin kai kyseeseen tulee lähinnä Draco.


Aargh! Eipä käynyt edes mielessä, mutta olisi kyllä tosi kornia että Harryn rakkaimman ihmisen omaisuus joutuisi hänen "pahimman vihamiehensä" tilille. Ajatelkaa nyt Dracoa saapastelemassa sisään Grimmauld Placelle ja ilmoittavansa omistavansa koko roskan... Ei kai nyt sentään? Tätä ei muuten tuolla Grimmauld Place -keskustelussa ole ajateltukaan.

(Tiedän kyllä että täällä on kasoittain Dracoholisteja :) , uskallan silti pitää sympatiani Harryn puolella.)

Snitch

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #4 : Marraskuu 29, 2003, 19:04:49 »
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"
Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.


Tuota, minusta tuntuu, että vaikka Mustan suku olisikin varakas niin se ei välttämättä koskisi Siriusta millään tavalla. Tarkoitan siis, että Siriushan oli aika lailla eristäytynyt suvustaan, eikä Siriuksen äitikään tuntunut sellaiselta, että haluasi jättää Siriukselle yhtikäs mitään perinnöksi. Toisaalta taas vaikka Siriukselle jäisikin jotain Mustan suvulle kuuluvaa varallisuutta, (paitsi talo) haluaisiko Sirius ottaa ne vastaan tai pitää itsellään? En osaa varmana sanoa, mutta luulisin, että Sirius haluasi luopua suunnilleen kaikesta saamastaan.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #5 : Joulukuu 01, 2003, 13:31:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Snitch"
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"
Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.


Tuota, minusta tuntuu, että vaikka Mustan suku olisikin varakas niin se ei välttämättä koskisi Siriusta millään tavalla. .... Siriukselle jäisikin jotain Mustan suvulle kuuluvaa varallisuutta, (paitsi talo) haluaisiko Sirius ottaa ne vastaan tai pitää itsellään? En osaa varmana sanoa, mutta luulisin, että Sirius haluasi luopua suunnilleen kaikesta saamastaan.


OotP/Feeniksin Killassa Sirius ja muut heittelevät arvokkaan oloisia sormuksia, taikavimpaimia, hopeakehyksisiä valokuvia ja muuta suruttomasti roskapusseihin. Siriuksen täytyi inhota kaikkea vielä kerrottua enemmän muutoin en ymmärrä (ehkä) hyödyllisen tavaran poisheittoa. Siriuksella oli myös varaa ostaa Harrylle huippuluuta, johon Harry epäili joutuvansa tyhjentämään oman holvinsa (taistellessaan mielitekoa vastaan) Azkabanin vangissa.
Joku oli jättänyt hänelle perintöä (tai kovakorkoisen tilin :)  veikkaan sitä entistä rehtoria...Phineas Nigellus (?) joka lähti etsimään Siriusta.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Melisande

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #6 : Joulukuu 01, 2003, 17:50:13 »
Lainaus käyttäjältä: "suosanteri"
Joku oli jättänyt hänelle perintöä (tai kovakorkoisen tilin :)  veikkaan sitä entistä rehtoria...Phineas Nigellus (?) joka lähti etsimään Siriusta.


OotP, s. 104 (Kohtaus, jossa Harry ja Sirius tutkivat Mustan sukupuuta, ja Sirius kertoo kotoa karkaamisestaan.)

"My Uncle Alphard had left me a decent bit of gold - he's been wiped off here, too, that's probably why - anyway, after that I looked after myself."

Sirius on siis todennäköisesti saanut varansa suurimmaksi osaksi perintönä Alphard-sedältään, vaikka onhan hän toki voinut tehdä töitäkin ennen Azkabaniin joutumista.

Coco

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #7 : Helmikuu 04, 2004, 20:40:34 »
Varmaan Harry saa ne rahat, koska AV:ssahan Sirius sanoi, että hän olisi ollut Harryn huoltaja, jos ei olisi joutunut vankilaan. Tuskin ne kenellekään Mustan suvusta menee, koska eihän Sirius enää kuulunut siihen. Ehkä velhoilla on joku taikakeino, että rahat menevät suoraan sen henkilön holviin, jolle kuollut halusi jättää perintönsä. Tietysti talo ja muut tavarat ovat asia erikseen...
Kuitenkin, jos Harry saa ne rahat niin varmaan Dumbledore pitää ne siihen saakka kunnes Harry on aikuinen. Tai tietysti Harry voi lahjoittaa ne Orderille tai Lupinille. Tuskin hän itse haluaa niitä pitää, koska niihin liittyy varmasti paljon kipeitä muistoja.

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #8 : Helmikuu 05, 2004, 09:53:06 »
Toisaalta, Harry ei ole Siriukselle verisukua kun taas Tonks, Bella ja Narcy ovat. Serkukset toisaalta eivät ole niin läheistä sukua, etteikö Sirre olisi voinut jättää rahojaan Harrylle testamentilla (tai St Mungon taikasairaalalle tai...) mutta taas kolmannelta kannalta katsottuna...

Siriuksella ei ole lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, vanhempia tai isovanhempia elossa, siispä kellään ei ole oikeutta 'veriosaan'. Ehkäpä Englannin taikamaailman laeissa on jotain perimisjärjestyksestä ja testamenteistakin.
pecc@QuakeNet

Kitekat

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #9 : Helmikuu 09, 2004, 00:17:59 »
Yksi juttu kyllä siinä on esteenä. Eikä se Sirius kuitenkin ole vielä virallisesti 'takaa-ajettu murhaaja'. Siis Ministeriön silmissä. Siriuksen ruumistakaan ei jäänyt jälkeen kun se meni harson taakse. Kukaan ei voi myöntää ainakaan toistaiseksi että Sirius on kuollut koska muuten joutuisi tunnustamaan että on nähnyt Siriuksen. Mikä sotku. Toivottavasti ne puhdistaa pian hänen maineensa.

Anonymous

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #10 : Helmikuu 09, 2004, 16:55:32 »
Minä olen aina ajatellut, että rahat menisivät Harrylle. Jo ennen Harryn syntymää velhot elivät vaarallisia aikoja, joten luultavasti lähes kaikilla on pieni testamentti olemassa. Jos Lily ja James nimittivät Siriuksen huoltajaksi, ihan varmuuden vuoksi, minä en pitäisi mitenkään epäuskottavana, että Sirius olisi tehnyt myös sopimuksia mitä rahoihin tai hänen omaisuuteensa tulee. Ehkä hän testamenttasi ne Harrylle jo valmiiksi. ;) Kummisedän lahja.

Tämä nyt ei suoranaisesti liity tänne, mutta minulle on jäänyt epäselväksi, oliko Siriuksen äiti aave vai lihaa ja verta?

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #11 : Helmikuu 10, 2004, 00:40:32 »
Minä sain käsityksen, että Siriuksen äidin ruumis on haudattu ihan asianmukaisesti, ja rääkyvä muotokuva Graimmauld Placessa todella on vain kuva. Talossahan on muitakin muotokuvia, jotka käyttäytyvät niinkuin niitä esittävä noita tai velho olisi käyttäytynyt eläessään.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Angora

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #12 : Helmikuu 11, 2004, 16:23:37 »
Ääk, kamala ajatus. Draco, joka omistaisi Grimmauld Placen ja kaikki ne Siriuksen rahat. (Mä ainakin olen aina olettanut, että Sirius on ihan älyttömän rikas, mutta saattaahan sillä olla ihan vaan normaalin velhon verran rahaa plus se talo...) Mutta kuitenkin, Draco ei saa saada niitä rahoja!

Luulisin, että Sirrellä on jonkinlainen testamentti. Koska silloin, ennen kun Harry hakkasi Voltsun 6-0, elettiin varmaankin aika riskialttiita aikoja ja jos kerran Sirre olisi ollut Harryn huoltaja, Pottereiden salaisuudenhaltija ja kiltalainen, niin eiköhän Dumbledore ole huolehtinut siitä, että Sirre on tehnyt testamentin. Tai sitten se ei ole, ja Draco ja kumppanit saavat talon ja rahat. (Perhana, jos yksikin Sirren kieroista sukulaisista uskaltaakin laittaa likaiset näppinsä Sirren pankkiholviin, niin minä kyllä...)

Mutta luulisin ainakin, että Harrylle ne päätyy. (Ellei Harry tietty kuole seiskassa, jolloin rahat menisi vielä siitä eteenpäin...) Ja jos ne ei mene Harrylle, niin kilta, Weasleyt tai Remppu saavat varmaankin osansa.

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #13 : Huhtikuu 03, 2004, 16:10:32 »
Veikkaisin, että Sirius testamenttasi rahansa Killalle tai Harrylle. Tai ehkä molemmille? Ja sillähän oli älytön määrä rahaa, sehän sanoi Harrylle kolmosessa (?) kun osti Tulisalaman, että sillä oli vielä paljon enemmän rahaa Irvetassa? Sain käsityksen.
This sentence is is Spanish when you are not looking.

Elruwen

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #14 : Huhtikuu 03, 2004, 18:42:26 »
Sirius ainakin sanoi jossain kirjassa että otti kullan harryn Tulisalamaan pankkiholvistaan. Jos on niin paljon rahaa, niin kai se on testamentannu ne jollekki.. Malfoyt eikä muut (varsinkaan Bellatrix!!) saa tulla niitä rahoja. Ei,ei,ei. Kuvottaa ajatella Dracoa astumassa Kalmanhanaukiolle "Tämäpäs on mun" ilme naamallaan...:P

Krozam

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 03, 2004, 20:48:37 »
Mistä lähtien omistusoikeus on pystynyt murtamaan salaisuudenhaltija-taian? Dracon on paha saapastella Kalmanhanaukiolle, kun ei voi löytää sitä.

Olisipa hauska, jos kutosessa tulisi tällainen kohtaus: Draco ilkkuisi Harrylle, että saa Siriuksen rahat, koska ei tiedä testamentista, ja sitten Harry muina miehinä vetäisi taskustaan testamentin, jossa sanotaan kaikkien rahojen päätyvän hänelle... :P

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 11, 2004, 17:02:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Krozam"
Mistä lähtien omistusoikeus on pystynyt murtamaan salaisuudenhaltija-taian? Dracon on paha saapastella Kalmanhanaukiolle, kun ei voi löytää sitä.


Hahaa, kiitos, pelastit päiväni. Miksen minä tuota keksinyt? No, voihan Draco tietysti saada Siriuksen rahat pankkiholvista, mutta epäilenpä. Row ei ole niin julma ja olisi sitä paitsi tyhmää, jos seuraavat kirjat kuluisivat rahasotkujen selvittämiseen, kun Voldu on palannut. Tuskin siitä edes mitään isoa juttua tulee. Veikkaanpa että rahat päätyvät tavalla tai toisella Harrylle.

Lainaus käyttäjältä: "Krozam"
Olisipa hauska, jos kutosessa tulisi tällainen kohtaus: Draco ilkkuisi Harrylle, että saa Siriuksen rahat, koska ei tiedä testamentista, ja sitten Harry muina miehinä vetäisi taskustaan testamentin, jossa sanotaan kaikkien rahojen päätyvän hänelle... :P


No jaa. Harryhän oli niin murheissaan Cedricinkin kuolemasta, ettei tahtonut rahoja -kolmivelhovoittoja siis-, jotka olisivat kuuluneet tälle. Tuskinpa Harryä niin hirveästi kiinnostaa se, että saako hän Siriuksen rahat vai ei. Paitsi kyllä hän varmaan ne mielummin itse ottaa kuin antaa Dracolle.

Jää vain tosiaankin mietityttämään, paljonkohan rahaa Siriuksella mahtoi pankkiholvissaan olla. Hän siis sai rahaa ainakin Alphard-sedältään ja mahdollisesti ehti tienata jotain itsekin, mutta entäs hänen muu sukunsa? Siriuksen vanhempien, isovanhempien ja Reguluksen rahat? Varmaan heilläkin jotain oli. Siriuksen vanhemmat toisaalta olivat sen verran ilkeitä, että olisivat aivan hyvin voineet testamentata rahansa vaikka Bellatrixille...

Cassiope

 • Ankeuttaja
hopeaa?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 14, 2004, 19:27:37 »
Taidan tehä vaan kärpäsestä animaagia kun mietin tällasia mutta... mua jäi kiinnostaa se Mungdunguksen repla siinä kohassa kun se raaputti sitä hienointa maahisten hopeaa olevaa pikaria; "Mut silti se lähtee." tai jotain tollasta. Tarkottiko se hopeapintaa vai pinnassa olevaa sukuvaakunaa... en tie, mut aloin vaan epäillä sen varallisuuden aitoutta.
(Tai ehkä maahiset tykkäs huijata ilmiselviä pimeydenvelhoja ja tehä vaan jonkun ohuen hopea päälystyksen!)

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: hopeaa?
« Vastaus #18 : Huhtikuu 14, 2004, 19:31:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Cassiope"
mua jäi kiinnostaa se Mungdunguksen repla siinä kohassa kun se raaputti sitä hienointa maahisten hopeaa olevaa pikaria; "Mut silti se lähtee." tai jotain tollasta. Tarkottiko se hopeapintaa vai pinnassa olevaa sukuvaakunaa...


Mundungus tarkoitti käsittääkseni sitä vaakunaa.

Bee

 • Ankeuttaja
Re: hopeaa?
« Vastaus #19 : Huhtikuu 14, 2004, 21:26:39 »
Luulen, että Harry. eikö Harry ollut juuri se rakkain ihminen Siriukselle!? Jopa Voldemort tiesi, että Harry tekisi mitä vain Siriuksen puolesta ja toisin päin.. Heillä oli jonkinlainen side.. joten uskon Siriuksen testamentanneen rahat Harrylle.

Poissa lawender

 • Vuotislainen
  • http://personal.inet.fi/cool/severi
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 20, 2004, 19:48:38 »
joo tosi ilkeetä puhua tästä aiheesta, kun jollain on suruaika :(. kyllä harry ne saa, mutta on eriasia pitääkö se ne. joten myös Weaslwyt tai Lupin tai miksen kiltakin saattavat hyötyä niistä.
hiihoo

commandojonna

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 21, 2004, 12:19:18 »
Miten ja millon Sirius olis voinu testamentata ne? Siihenhän tarvitaan virallinen asianajaja ja Sirius on etsintäkuulutettu.... ja sitä ennenhän se oli azcabanissa, ja sitä ennen Harry oli vast pieni...

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 21, 2004, 14:16:26 »
Lainaus käyttäjältä: "commandojonna"
Miten ja millon Sirius olis voinu testamentata ne? Siihenhän tarvitaan virallinen asianajaja ja Sirius on etsintäkuulutettu.... ja sitä ennenhän se oli azcabanissa, ja sitä ennen Harry oli vast pieni...


Emmehän me edes tiedä, onko velhoilla testamentteja tai vastaavia tai jos on, niin miten ne toimivat. Tuskinpa velhoilla on myöskään "virallisia asianajajia".;) Tai mistäs sitä tietää. Itse en kyllä edes oikein usko tähän testamentti-juttuun.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #23 : Huhtikuu 21, 2004, 15:09:59 »
Kun näin topicin nimen, ajattelin heti, että "Siis mitkä rahat?" ja "Oliko sillä rahaa?". Minusta Siriuksella ei ole juurikaan rahaa, koska kuten sanottu, hän karkasi ilkiösukunsa luota ja viskeli sittemmin Feeniksin killassa niitä kamoja mäkeen, joten ei sitten niistäkään voi netota hynkkyä. Ehkä Siriuksella oli kuitenkin jonkin verran rahaa Irvetan holvissa, josta hän sitten onnistui kaapimaan kokoon Harryn Tulisalamaan vaadittavan summan. :)
Onko jossakin kohtaa kirjoja mainittu mitään Siriuksen varakkuudesta/köyhyydestä? En ole aivan varma, mutta minulla on sellainen mielikuva, että Tulisalaman hankkiminen oli aika tuskaista hommaa vähäisten rahojen vuoksi, mutta voin hyvin olla väärässäkin (kuten tavallista).

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 22, 2004, 10:40:16 »
Lainaus käyttäjältä: "FK, s. 141"
... kun täytin seitsemäntoista, sain oman kämpän. Alphard-setäni oli jättänyt minulle mukavasti kultaa...


Minä ainakin sain tästä kohdasta sellaisen mielikuvan, että Siriuksella on rahaa jopa vähän enemmän kuin keskiverto velholla. Kun ottaa huomioon, että Sirius joutui Azkabaniin vähän yli parikymppisenä, voisin väittää, ettei hän ollut koko perintöä ehtinyt tuollaisessa 5 - 8 vuodessa tuhlata. Kun vielä huomioi jäljelle jääneeseen perintöön 12:n vuoden korot, pitäisi rahallista omaisuutta olla jäljellä enemmän tai vähemmän (tuskinpa Sirius koko loppu omaisuuttaan törsäsi Harryn Tulisalamaan...)

Itse kysymykseen: Luulen, että rahat menevät Harrylle. Sirius oli kuitenkin Harryn kummisetä eli luulen hänen tehneen testamentin Harryn hyväksi joko ennen Azkabaniin joutumistaan tai viimeistään sen jälkeen. Siriuksellahan ei ollut muita läheisiä sukulaisia (ehkä Tonksit), joten olisi luonnollista testamentata omaisuutensa omalle kummipojalleen. Sirius oli hyvinkin tietoinen, että saattaisi kuolla Killan palveluksessa milloin tahansa, joten hän on varmasti ottanut huomioon sen seikan, että hänen kuollessaan rahat menisivät vaikkapa jollekin Malfoyn kaltaiselle suvulle. Eli juu, kyllä nuo Harrylle menee.
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla

Elanian

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #25 : Huhtikuu 22, 2004, 16:45:04 »
Minä toivoisin että harry saisi ne rahat, mutta toisaalta Harrylla on jo niin paljon rahaa että se ei tarvitse lisää. Joten Kilta voisi vaikka saada ne rahat. Vaikka mitä Kilta nyt tekisi oikeastaan niillä rahoilla? Jos niillä on jo aika paljon ja mitä he esim. ostavat niillä?
Mutta saattaa myös olla että Rowling ei mainitse asiasta mitään.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #26 : Huhtikuu 22, 2004, 17:59:46 »
Niin, Rowling saattaa jättää tuollaiset asiat, JOILLA EI OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ (Anteeksi Caps Lockin käyttö) kokonaan mainitsematta. Siis kuinka merkittävää joku hemmetin rahamäärä on koko tarinan kannalta?

Eihän Feeniksin killassa edes mainittu killan raha-asioista tai sen rahoituksesta, ja tarvitseeko se edes rahaa? Oikeastaan rahasta on puhuttu vain silloin, kun selitetään Harryn rahoista tai Weasleyiden rahapulasta...hetko, ehkä ne manit menee Weasleyille! :)

ayu

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #27 : Huhtikuu 24, 2004, 11:35:24 »
Minusta Harryn pitäisi saada ne rahat, onhan hän Siriuksen kummilapsi.
Mutta Harrylla on jo paljon rahaa, enemmän kuin Weasleyn perheellä. Olisihan se reilua, jos Weasleyt saisivat rahat, mutta toisaalta siinä ei olisi mitään järkeä. Weasleyt eivät ole edes mitään sukua Mustalle, eivätkä he ystävystyneet niin hyvin toisiinsa pienessä ajassa.

Ja Lupin oli Siriuksen sydänystävä ja he eivät ole sukua toisilleen, joten olisi aika omituista Lupinin saavan rahat. Lupinille kyllä uudet kaavut ja matkalaukut eivät olisi pahitteeksi..:)

No joo. Toisaalta rahat voisivat kuulua jollekkin Siriuksen sukulaisille. Malfoylle? He ovat muutenkin jo niin rikkaita, ja he inhoavat Mustaa, joten he eivät ravitse rahoja.

Voi olla, ettei Rowling mainitse rahoista mitään tulevissa kirjoissa.

Nadi

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #28 : Huhtikuu 28, 2004, 14:08:26 »
Lainaus
Minusta Harryn pitäisi saada ne rahat, onhan hän Siriuksen kummilapsi.
Mutta Harrylla on jo paljon rahaa, enemmän kuin Weasleyn perheellä. Olisihan se reilua, jos Weasleyt saisivat rahat, mutta toisaalta siinä ei olisi mitään järkeä. Weasleyt eivät ole edes mitään sukua Mustalle, eivätkä he ystävystyneet niin hyvin toisiinsa pienessä ajassa.


Anteeksi vain, mutta musta on sukua Weaslyille kun hän ja Harry tutkivat Mustan sukupuuta kirjan alussa, Sirius sanoui, että kaikki puhdasveriset suvut ovat sukua toisilleen ja Molly oli joku pikkuserkku tai tälläinen Mustalle.

Kaustinen

 • Ankeuttaja
Samaa mieltä Nadin kanssa!
« Vastaus #29 : Toukokuu 04, 2004, 16:07:43 »
Aivan mustahan on sukua Weasleylle!!

Dunédain

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #30 : Toukokuu 04, 2004, 21:23:57 »
Mutta olikos Siriuksella suurikin perintö? Jäi vain mietityttämään, että jäikö hänelle loppujenlopuksi paljoakaan... Jos kerta suurin osa suvusta halusi kieltää hänet. Ja tokkopa hän mitään Azkabaniin mukaan otti.

Mutta luulisi kyllä että jos Siriuksella jonkin näköinen perintö olisi, ne menisivät Harrylle. Tosin Harrylla on jo niin paljon rahaa, että uskoisin kyllä niiden menevän Lupinille, Weaslyille tai Feeniksin killalle, tai jollekkin jolla on vähemmän rahaa, tai joka tarvitsee sitä.

fuyu

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #31 : Toukokuu 06, 2004, 18:02:03 »
Vähän riippuu siitä, onko Sirius tehnyt testamentin. Vaikka useimmat tietäisivätkin, että hän olisi halunnut antaa ne Harrylle, niin mitenkähän käy? Todennäköisesti joku Siriuksen sukulaisista sekaantuu asiaan ja onnistuu saamaan koko omaisuuden. Rahaahan Siriuksella tuntuu olevan, siitä ei ainakaan tule ongelmaa.

Eli siis minun mielestäni ne voi Siriuksen sukulaisista saada kuka vain, jos hän ei ole kirjoittanut testamenttia. Jos on, rahat menevät Harrylle ja Feeniksin killalle. En kyllä koskaan totu tuohon 'Kilta'-sanaan. Argh. Ja niin kuin jo sanoin - toistan itseäni - jos Sirius ei ole kirjoittanut testamenttia, niin joku sen sukulaisista ryövää ne. Niin minä uskon, saa nähdä miten käy, vai kirjoitetaanko siitä ollenkaan.

Kolmas vaihtoehto on, että ne menevät Weasleyille. He ainakin iloitsisivat, jos saisivat vähän "ylimääräistä" rahaa, vaikkakin vain sen takia, että Harryn kummisetä kuoli. Olisi reilua, jos Weasleyt saisivat ne, Harryllä on kuitenkin jo aikamoiset rahamäärät, koska hän sai kaikki vanhempiensakin rahat. Kiltakin voisi saada siitä rahamäärästä jonkun verran ja Lupin tarvitsisi ainakin uuden kaavun. Taas toistan itseäni.

Kuitenkin, voi olla, ettei Rowling mainitse jostain Siriuksen rahoista mitään. Eihän se niin olennainen asia ole.

kvaak

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #32 : Toukokuu 06, 2004, 19:03:56 »
Varmaankin Harry. Mutta mietityttää vaan että jäikö Siriukselle paljoakaan rahaa? Hänhän oli monta vuotta Azkabanissa niin uskoisin, että Siriuksen häntä inhoava suku oli jo ottanut kaikki.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #33 : Toukokuu 06, 2004, 22:35:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Humanoidi"
Varmaankin Harry. Mutta mietityttää vaan että jäikö Siriukselle paljoakaan rahaa? Hänhän oli monta vuotta Azkabanissa niin uskoisin, että Siriuksen häntä inhoava suku oli jo ottanut kaikki.


Sirius osti Harrylle maajoukkuetason huippuluudan l. Tulisalaman, jota varten Harry epäili suunnilleen joutuvansa tyhjentämään holvinsa, jos hän olisi sen ostanut. Koukkujalka auttoi Siriusta siinä viemällä sen tilauksen postiin.
Siriuksen sukua ei tainnut enää olla elossa, koskapa Phineas sanoi taulustaaan ettei uskonut viimeisen Mustan kuolleen. Eli toisinpäin Sirius ei voinut käyttää rahojaan kymmeneen vuoteen ja korot päälle! Outo juttu tässä on se, että Sirius pystyi maksattamaan rahat omasta holvistaan Harryn nimellä. Jonkun olisi pitänyt huomata kaksi holvia samalla velholla tai sitten maahiset eivät liiemmälti piittaa mistä rahat ovat tulleet ja kenelle, hieman veroparatiisien tyyliin.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Poissa Ventus

 • Vuotislainen
Harry varmana saa ne
« Vastaus #34 : Toukokuu 18, 2004, 15:36:45 »
Jotakin vielä tapahtuu noille rahoille jotka olivat Siriuksen. Sillä miksi Rowling olisi tarkalleen kertonut meille mikä oli Siriuksen holvin numero. Se tieto ei ollut varsinaisesti tähdellinen tai tärkeä. Se ei edes sovi koko tekstiin.

Erästä asiaa en ole saanut kerrotuksi sinulle lyhyen tapaamisemme aikana. Minä lähetin sinulle Tulisalaman-
(Hermionen ja kumppanien huomautuksen välissä)
Koukkujalka vei tilauksen puolestani pöllöpostiin. Käytin sinun nimeäsi, mutta käskin ottaa kullan Irvetan holvista numero 711- omastani. Toivon että pidät sitä kolmenatoista syntymäpäivälahjana kummisedältäsi.


Ehkä se voi olla vain ylimääräinen huomautus. Mutta en halua uskoa siihen. Jotakin vielä tapahtuu noille holvin rahoille. Ehkäpä juuri Harry saa ne. Ja ainahan joka kirjan alussa pitää olla Duersley kohtauksia. Jokin selkkaus tai jotain. Ehkä se voisi olla se, että Dursleyt saavat tietää Harrylla olevan hirveästi rahaa, kun tämä saa tietää saaneensa Siriuksen rahat itselleen.
Ventus, Windy, Wendy, Windis, Pilvi, Valeunelma, Hattara, Tupsu, Tuikku, Tulppaani, Valetotuus, Susi

Poissa Leamire

 • Vampyyri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The sharpest lives are the deadliest to lead
Re: Harry varmana saa ne
« Vastaus #35 : Kesäkuu 02, 2004, 15:00:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Ventus"
miksi Rowling olisi tarkalleen kertonut meille mikä oli Siriuksen holvin numero. Se tieto ei ollut varsinaisesti tähdellinen tai tärkeä. Se ei edes sovi koko tekstiin.
Ehkä se voi olla vain ylimääräinen huomautus.


Ja eihän Row ole koskaan antanut tuollaista pikkutietoa, jolla ei olisi merkitystä? Row yleensä tiputtelee tuollaisia pikkuseikkoja ja sitten myöhemmin tajuaa että sillä olikin merkitystä.
  Mutta itse asiaan...
Uskon vakaasti Harryn saavan rahat. Kelle muullekkaan ne menisivät?
Siis, tuskin Lupinille ym. porukalle. Paitsi tietenkin jos hän teki testamentin jossain välissä ja lupasi Harrylle suurimman osan ja Killalle pienen "avustusrahaston."

Lopuksi täytyy sanoa että nauroin ensimmäisen kerran kun aiheen näin!:)

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #36 : Kesäkuu 02, 2004, 16:44:22 »
Kyllä minun mielestä ainakin ne menevät Harrylle, kun Sirius oli kumminkin sen huoltaja.

[offtopic] Tuli vaan mieleen, että kyllähän Mustan suku oli aika rikas ja silleen, niin pakkohan niillä oli olla joku muu talo, kuin homeinen Lontoon kaupunkiasunto siis ajattelen jotain linnaa[/offtopic]

Varmaan se jättää osan Lupinille (ja varmaan jättää sen Grimmaud Placen talonkin, kun eikö Lupin asunut siellä [s.149, OotP] sen kanssa. Tai ainakin Lupin saa asua siellä siihen asti, kun Harry täyttää 18).
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

Creepy

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #37 : Kesäkuu 02, 2004, 17:15:11 »
Ihan varmasti saa Harry rahat, ainakin osan. Se olisi vain ihan Siriuksen tyylistä antaa ne Harrylle, olihan hän sentään rakkain ihminen maailmassa Siriukselle.

Ja ihan hyvin voi Lupin saada osansa. Olivathan he sentään todella todella hyviä ystäviä keskenään. Ja Lupin niitä enemmän tarvitsisikin.

Lainaus käyttäjältä: "Pippin"
Ja Lupin oli Siriuksen sydänystävä ja he eivät ole sukua toisilleen, joten olisi aika omituista Lupinin saavan rahat.


Miten niin? Eihän Lupin ole yhtään vähemmän kuin Harry Siriuksen verisukulainen. Ja he kuitenkin tosiaan olivat niin läheisiä.

Lainaus
No, voihan Draco tietysti saada Siriuksen rahat pankkiholvista, mutta epäilenpä. Row ei ole niin julma ja olisi sitä paitsi tyhmää, jos seuraavat kirjat kuluisivat rahasotkujen selvittämiseen, kun Voldu on palannut. Tuskin siitä edes mitään isoa juttua tulee.


Täydellisen hyvä pointti. :D Tai no en minä kyllä usko, että Draco voisi saada ne rahat, mutta kuten sanoit, olisi erittäin tyhmää jos koko kirja käsittelisi vain raha-asioita. ;)

En usko kyllä, että Sirius olisi testamentannut rahat Weasleylle, vaikka he tarvitsisivatkin niitä. Eihän Sirius kuitenkaan ollut niin täydellisen hyvissä väleissä esim. Mollyn kanssa. Voihan kuitenkin olla, ettei Harry pitäisi rahoja itse.

Kaikista todennäköisintä on, että rahat menevät Harrylle, tai Harrylle ja Lupinille.

Superstar

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #38 : Kesäkuu 12, 2004, 21:09:06 »
Harry, sanoisin. Mt kai harry on niin kiltti että antaa ne lupsukalle tai viisleille???

//Varmaan pystyisit perustelemaan vastaustasi hiukan enemmän. -Keara

Araminta Meliflua

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #39 : Kesäkuu 12, 2004, 22:00:53 »
Luultavasti Sirius ei ole tehnyt testamenttia (tai minä ainakin uskon niin), ainakin luonteensa mukaan aika epätodennäköistä. Luultavasti (siis taas minun mielestäni) rahat menevät sukulaisuuden läheisyyden mukaan (eli mitä lähempää sukua, sitä enemmän rahaa) ja Harrylle jonkin verran (jos James ja Lily ja Sirius ei tehnyt jotain laillista sopimusta tms.). Eli Draco ei saisi kun luultavasti ihan vähän, koska Narcissa on tietysti lähempää sukua. *juoksee hakemaan Mustan sukupuun*
Tämän käsittääkseni oikean (siis nimet oikeilla paikoilla yms.) HP-Lexiconista tulostetun sukupuun ja yllä olevan käytännön mukaan perimisjärjestys on tällainen (en muista kuka on kuollut jne., joten laitan kaikki):

1. Regulus Musta (Siriuksen veli)
2. Alphard Musta (Siriuksen setä)
3.Tästä en ole varma, koska en tiedä tuleeko perimisjärjestyksessä ensin vaimot ja aviomiehet vai lapset. Veikkaisin puolisoja ennen. Laitan siis näin:
3.Siriuksen täti (Alphardin vaimo, nimeä en tiedä)
4. Tasaveroisia: Bellatrix Musta, Andromeda Musta, Narcissa Musta (kaikki Siriuksen serkkuja)
5. Tasaveroisia: Rudolphus Lestrange (Bellatrixin aviomies), Ted Tonks (Andromedan aviomies), Lucius Malfoy (Narcissan aviomies)
6. Tasaveroisia: Nymphadora Tonks (Andromeda+Ted), Draco Malfoy (Narcissa+Lucius)  

Siinä nyt ainakin on nuo varmasti Mustat. Weasley-Musta -avioliitto on mahdollinen, mutta tuskin Weasleyt mitään saavat. Ei tarpeeksi läheistä sukua, jos ovat ollenkaan sukua, eikä köyhyys riitä.

Eli älkää pelätkö, Draco ei tule marssimaan "omistan-tämän-kaiken" -ilmeellä Kalmanhanaukiolle. =)

Tosin eihän sitä taikamaailman perinnönjaosta tiedä.

Tosin, niin kuin joku täällä viisaasti totesi, Siriuksen ruumistahan (aagghhh...Kamalaa...) ei ole, joten kuolleeksi todistaminen voi olla vaikeaa. Tosin ministeriö näyttää olevan typerä uskoakseen mitä tahansa ("tiedät-kai-kuka on kuollut!"), joten kyllä varmasti Dumbledoren ja Harryn ja muiden todistaminen riittää. Helpompaahan se ministeriölle on, kun ei tarvitse Siriusta etsiä. Eli tuskin se kuitenkaan vaikuttaa...

Varmaan muuten osa Siriuksen vanhempien rahoista tuli Siriukselle, vaikka Sirius olikin suvun "musta lammas" ja pyyhitty sukupuusta? Toivottavasti.

Veikkaisin myös, että Harry antaa osan rahoista pois. Weasleyt eivät varmaan huoli "ylpeydessään" (paitsi lapset), Lupinista en tiedä. Tuskinpa hänkään haluaisi. Tai sitten Harry säilyttää rahat, eikä ikinä koske niihin, muistona. Tai sitten käyttää ne hyvin, kuten "Siriuskin olisi halunnut" (niin kuin aina telkassa sanotaan).

Muoks: Unohdin Harryn kokonaan "testamentistani." No, en tiedä mihin Harry sijoittuu. Veikkaisin, että koska ei ole verisukulainen, mutta on kuitenkin kummipoika, ja olettaen, että testamenttia ei ole, Harry tulee noiden kaikkien jälkeen. Lupin ei saa mitään (buahhahhaahaa).

Poissa Annatar

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #40 : Kesäkuu 12, 2004, 23:36:06 »
Tuskin J.K on ajattelut tällaista. Tai vaikka olisikin, niin miksi ihmeessä hän tunkisi tiedon kirjoihin? Se ei ole merkityksellistä. Merkityksellistä on se, että Sirius on kuollut, eikä Harry taida kovin tällä hetkellä välittää tämän rahoista... Ja Harrystahan tämä koko sarja kertoo.

Jos Rowling kuitenkin päättää tunkea tämän tiedonjyväsen kirjaan, niin pistän kyllä kaikki rahani, sekä muun omaisuuteni Harrylle. Tottakai. sehän on aikalailla ilmiselvää, koska teoriassa Sirius on Harry huoltaja, vaikka poika onkin tungettu asumaan tätinsä luo. Muutenkin Harry oli selvästi Siriukselle lähin, ja rakkain ihminen. En usko, että Rowling kirjoittaisi asiaa kirjaan, jos joku muu saisi pitää rahat. Ja kuka sekin olisi? Lupin? No käyhän se, mutta periaatteessahan he olivat vain kavereita, eivätkä lainkaan sukua toisilleen.

//Muoks. Onko toi Superstarin viesti muuten vähän lyhyt? Meinaan ehkä sitä vastausta kannattais perustellakkin.

Ilrind

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #41 : Kesäkuu 13, 2004, 11:59:18 »
Minusta Harry saa rahat ehdottomasti. Jos tuota asiaa edes käsitellään ollenkaan. Tuskin käsitelläänkään.

Voin hyvin kuvitella, miten Harry reagoisi, jos joku muu perisi Siriuksen omaisuuden. Harryhan rakasti Siriusta ja Sirius oli hänelle jonkinlainen "isähahmo". Harry tuskin välittäisi rahoista, mutta jos perintö menee jollekin toiselle... En ihmettelisi, jos Harry saisi uuden angsti-kauden ja ehkä jopa raivarin, kun ei perinyt Siriukselta mitään. Onhan siis nuo pelkkiä maallisia asioita, eikä Harry tarvitsisi niitä rahoja, minkä Harry varmaan tietääkin. Mutta silti se voisi ottaakin tunnolle. Harry miettisi, miksi perintö ei tullut hänelle ja oliko joku muu tärkeämpi Siriukselle kuin Harry?

Saattoi mennä vähän off-topiciksi, mutta tuli vain mieleen... :)

Ceinwen

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #42 : Kesäkuu 27, 2004, 15:53:19 »
Mielestäni jossakin kirjassa(2 tai3?) sanotaan että Harryn vanhemmat päättivät että Siriuksesta tulisi Harry huoltaja jos heille sattuisi jotakin. Ja heillehän sattui.
Ja lisäksi Sirius oli Harry kummisetä.
Mielestäni tuo huoltajuus oikeuttaa että perintö siirtyy huollettavalle(vai olenko väärässä).

 Niinpä uskoisin että rahat menevät ihan vaan Harrylle ilman ihmeempiä kompia.

Volcanic

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #43 : Kesäkuu 27, 2004, 18:45:10 »
Mä luulen, että Harryn pitäis Siriuksen mielestä saada ne, mutta eri asia on sitten se ottaako Harry niitä vastaan..

Jos ne sit menee vaikka Lupinille, jos Harry ei ota niitä. Tai killalle. Niinku joku tuolla ylhäällä mainitsikin..

En mie tiedä. Jos niistä rahoista sitten mikään menee minnekkään. Pysyköön holvissa..^^

Drownyé

 • Ankeuttaja
siriuksen rahat..
« Vastaus #44 : Kesäkuu 29, 2004, 12:19:59 »
Kyllä siriuksella varmaan oli rahaa. Sehän osti omilla rahoillaan Tulisalamankin... Ja onhan se todennäköistä että Harry saa ne rahat vaikka ei varmaan haluaisikaan LISÄÄ rahaa. Onhan hän aikas rikas.
Mustan äidistä vielä; tylypahkassakin on liikkuvia ja puhuvia kuvia, miksi siis Mustan äidin muotokuva olisi poikkeus?

Helene

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #45 : Kesäkuu 30, 2004, 20:11:48 »
Kaikki riippuu Siriuksen  mahdollisesta testamentsta. Jos testamentti on olemassa niin onko se hyväksyttävään muotoon kirjoitettu?

Matami

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #46 : Kesäkuu 30, 2004, 20:26:45 »
Tuskin Sirius ajatteli "Teenpä testamentin kun kuolla kupsahdan n.40 vuotiaana" (älkää tappako mut en muista minkä ikänen Sirius on nyt.)
Joten eikös se lain mukaan mene sukulaisille ja sukulaisiahan on mm. Narcissa ja Bellatrix.

Aurorit poistakaa jos tällänen viesti on jo, en jaksanu selata...

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #47 : Kesäkuu 30, 2004, 21:18:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Matami"
Tuskin Sirius ajatteli "Teenpä testamentin kun kuolla kupsahdan n.40 vuotiaana" (älkää tappako mut en muista minkä ikänen Sirius on nyt.)
Joten eikös se lain mukaan mene sukulaisille ja sukulaisiahan on mm. Narcissa ja Bellatrix.


Luulisi että Sirius olisi esim. sodan aikana tehnyt testamentin? Hänhän tiesi että siinä suunnilleen kuka vaan voi kupsahtaa seuraavana päivänä jos Voldemort niin päättää, eikä varmasti halunnut rahojaan sukulaisille. Siis ihan varan vuoksi vain. Kyllä, myönnän että Sirius oli hyvin huoleton ja niin pois päin, mutta, ei sovi unohtaa, että oli hänelläkin järki päässä. No, jonkinmoinen ainakin. Eli, uskoisin, että se nimenomaan kuuluisi Siriuksen luonteeseen tehdä testamentti, kyllä hän sen verran sukuaan inhosi. Ja olihan hänellä varmaan aika paljon rahaa, kun Tulisalamankin pystyi ostamaan. Niin, ja muuten, Sirius oli 35 tai 36 vuotta, riippuen syntymäkuukaudesta =) Tietääkseni, laskujeni mukaan, muistaakseni...

Ja, minä en sitten tiedä noista perintöasioista mitään, joten älkää ampuko jos sopotan puuta heinää...
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Aikon

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #48 : Kesäkuu 30, 2004, 21:34:04 »
No mun veikkaus olisi, että Sirius testamenttaa rahansa Harrylle tai Feeniksin killalle. Tai sitten osan molemmille.
Mutta minusta olisi hyvä, jos osa menisi myös Weasleyille (kirjotinkohan oikein). Mutta enhän minä sitä päätä.
Mutta jos Sirius lahjottaa ne killalle ja Harrylle, niin varmaan suurempi osa tulisi Harrylle, koska hänhän oli Harryn virallinen huoltaja
(minun käsityksen mukaan...)

ammattiauttaja

 • Ankeuttaja
Siriuksen rahat
« Vastaus #49 : Kesäkuu 30, 2004, 22:25:30 »
Luulen, että velhomaailmassa on olemassa verotus.. ja kaikki siriuksen varat siirtyivät valtion harteille.

Poissa Ventus

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #50 : Heinäkuu 05, 2004, 09:58:45 »
Testamentti on ainakin jästeillä, mutta voimmeko me olettaa, että samanlainen järjestelmä myös taikamaailmassa. Emme tiedä. Voisimme vertailla siihen, että Sirius sai Mustan suvun perinnön, vaikka ne eivät hirveästi hänestä pitäneet. No jaa olihan hän heidän poikansa. Ja eikö ainakin suomessa ole laki, että rintaperillisiä ei voi tehdä täysin perinnöttömäksi. Tai sellanen laki ainakin oli. Mutta onko sellaista englannissa. Ja testamenttasihan Siriuksen setä hänelle rahaa. Joten kaipa siellä on sitten testamentti käytänktö, tai voisihan siellä olla jokin taika joka hoitaa perintö hommat vainajan tahdon mukaan.
Ventus, Windy, Wendy, Windis, Pilvi, Valeunelma, Hattara, Tupsu, Tuikku, Tulppaani, Valetotuus, Susi

nikkerssi

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #51 : Heinäkuu 05, 2004, 14:07:55 »
epäilen että tästä asiasta ei mainita kirjoissa että kuka saa siriuksen rahat. mistä sirius olisi muuten saanut edes sitä rahaa?? se ei vaan sovi tyyliin että pottereissa ruvettais käsittelemään että kuka saa siriuksen rahat.

Ilrind

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #52 : Heinäkuu 05, 2004, 15:32:48 »
Siriuksen rahoista en tiedä. En usko että rahoista edes mainitaan tulevissa kirjoissa.

Mutta tulin ajatelleeksi Siriuksen muuta perintöä. Rowlinghan on sanonut, että tulevissa kirjoissa saadaan tietää, mitä Siriuksen lentävälle moottoripyörälle tapahtui.
Esim. Jos moottoripyörää on säilytetty jossain hyvässä paikassa, niin Harry voisi periä sen! Jospa muu Mustan suku ei tiennyt ollenkään tästä moottoripyörastä, niin olisi aika todennäköistä, että se menisi Harrylle... Jup.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #53 : Heinäkuu 05, 2004, 17:28:57 »
Lainaus käyttäjältä: "nikkerssi"
epäilen että tästä asiasta ei mainita kirjoissa että kuka saa siriuksen rahat. mistä sirius olisi muuten saanut edes sitä rahaa?? se ei vaan sovi tyyliin että pottereissa ruvettais käsittelemään että kuka saa siriuksen rahat.


Kuten minua muistutettiin täällä, Alphard-setä jätti Siriukselle hyvänlaisen pinon kultaa. Sirius pystyi tämän jälkeen tulemaan omillaan toimeen. Itse muistelin että Phineas jätti kullan Siriukselle. Luulen, että perintöasia voidaan kuitata muutamalla rivillä ja viittauksia siihen tulee kuten kolmivelhoturnajaisten palkintoon.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Cvalda

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #54 : Heinäkuu 05, 2004, 17:44:22 »
Harry voisi vaikka muka saada ne omakseen ja lahjoittaa sitten ainakin osan weaslyille (kuten teki triwizard-palkkiolleenkin), koska itselläänhän on jo pieni omaisuus pankissa.
Myös Siriuksen (tai no koko Blackin suvun) talon ja huonekalut voisi jättää Order of the phoenixin käyttöön ja ehkä hieman rahaakin.
jep, se olisi viisasta.

.:Emily:.

 • Ankeuttaja
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #55 : Heinäkuu 05, 2004, 19:18:58 »
Ihan suututti että Siriusta ei enää ole. On tylsää että juuri kolmannessa kirjassa Harry tutustui Siriukseen ja sai hänestä yhden parhaista ystävistä ja nyt kaksi vuotta sen jälkeen Siriusta ei enää olekkaan. Mielestäni Siriuksen rahat voisi saada Harry tai Lupin. Harrylle siinä mielessä että
Sirius on Harryn kummisetä, ja James Potter oli Siriuksen tosi hyvä ystävä. Lupinille taas siinä mielessä, että Lupin oli myös Siriuksen hyvä ystävä. Peter Piskuillanille olisi voinut antaa jos hän olisi järkevämpi, eikä olisi Voldemordin apulainen. On myös arvoitus tappoiko Sirius oikeasti kolmeatoista ihmistä kerralla. Sitäkään asiaa ei olla otettu esille. Olivatko muuten Anturajalka, Sarvihaara, Matohäntä ja Kuutamo Rohkelikossa?

Karkki

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #56 : Heinäkuu 08, 2004, 13:51:14 »
Mie oon ajatellut että Dumbledore saa ne. Eihän hän tarvitse niitä, mutta mulle tuli vaan sellanen ajatus. Toki voin olla väärässä tai sitten Kilta saa sen summan. Jos sitä edes on, jos Sirius oli kaiken käyttänyt.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #57 : Heinäkuu 08, 2004, 22:37:53 »
Lainaus
On myös arvoitus tappoiko Sirius oikeasti kolmeatoista ihmistä kerralla. Sitäkään asiaa ei olla otettu esille.
Off topic: Azkabanin Vangissa sanottiin aika selkeästi, että Piskuilan räjäytti kadullisen jästejä, ei Sirius. En ole aivan varma, miten se liittyy Siriuksen perintöön.

Kaikki kai riippuu siitä, oliko Siriuksella testamentti vai ei. Mies ei ollut varsinaisesti tunnettu siitä, että miettii tekojensa seurauksia, mutta voisi luulla että eläessään jatkuvassa vaarassa ajattelisi sellaista. Mutta toisaalta, pakomatkalla se tuskin onnistuisi kun tarvitaan todistajia ja Grimmauld Placessa hän oli (suureksi harmikseen) suhteellisen turvassa ja sitäpaitsi vaikutti masentuneelta ja vihaiselta. Ei ollut ehkä testamentin laatiminen ensimmäisenä mielessä.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Pieni Hikke

 • Ankeuttaja
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #58 : Heinäkuu 11, 2004, 20:10:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Ventus"
Ilkeää ajatella sellaista jo nyt, mutta Siriuksella oli rahaa. Eihän se ollut käyttäny rahojaan 12 vuoteen.

Ollaan pilkunviilajia, kyllä se käytti rahojaan ostaessaan Harrylle Tulisalaman. Niin kuka saa ne rahat. Hmm.. Varmaankin Harry tai Feeniksin kilta/ Dumbledore.

Pikarililja

 • Ankeuttaja
Väittäisin.
« Vastaus #59 : Marraskuu 30, 2004, 16:16:04 »
Luulen että joko Harry tai muu Mustan suku saa rahat. Mutta tuskin JKR alkaa kirjoittamaan paljoa kuolinpesän selvittelystä. Toivon ettei, sillä ei se kai merkitse paljoakaan, kuka saa rahat. Voihan se toisaalta merkitä; Jos Harry saa rahat, voihan hän sitten sekoilla niiden kanssa. Itseäni ei paljoakaan kiinnosta kuka saa kuolinpesän, sillä se ei liity kovin olennaisesti asiaan, eihän?
Olen tosin huomannut teorioita lukiessani Potter-kirjojen maailman olevan paljon mutkikkaampaa kuin ensi lukemalta edes arvaa.

Poikkeustapaus

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #60 : Marraskuu 30, 2004, 17:21:35 »
Ja kun ajattelee, niin se sopisi minun vinksahtaneessa mielikuvituksessani kuin viimeinen pala palapeliin. Se olisi vähän niinkuin se Dracon kosto isästään.

Unohtakaa edellinen virke, potaskaa. Minä olen hieman kipeänä.

Olisi mielenkiintoinen juonenkäänne tuo, että Draco perisi ne rahat ja talon. Tuottaisi ongelmia ja mielipahaa Harrylle& koko Feeniksin Killalle. Hym, jää nähtäväksi, minkä ratkaisun Rowling on kirjoittanut/tulee kirjoittamaan meille.

lunatica

 • Ankeuttaja
hmm..
« Vastaus #61 : Joulukuu 06, 2004, 16:39:51 »
Kiva kun tälläinen aisia otettiin puheeksi, sillä olen itsekkin miettinyt samaa. Ehkä Harry saa ne koska, sillä siriushan on hänen kummisetä ;)

Elétha

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #62 : Joulukuu 08, 2004, 15:55:19 »
En (taaskaan) lukenut kaikkia viestejä...

Kun Siriuksen ruumista ei jäänyt jäljelle niin todisteet hänen kuolemastaan ovat aika hatarat. Tietysti Dumblen sana painaa jonkin verran nyt jos Toffee vaihteeksi uskoisi häntä... Niin ja kaikkien rakastama julkkispoju-Harry näki Siriuksen kuoleman samoin kun kaikkien rakastaman ihmissutemme Lupin. Niin ja kuolonsyöjät ovat varmasti luotettava keino saada selville, mitä oikeasti tapahtui. Eli kerrassaan mukavaa!

Jos Siriuksen perintö, mukaan lukien Siriuksen talo, menevät jollekin Siriuksen vähemmän-mukavista-serkuista, en usko, että kiltalaiset ovat ihan heti kertomassa. Tietysti Narcissa ja kumppanit voivat alkaa vaatia taloa itselleen, mutta mitä he sitten sanovat? "Olen kuolonsyöjä ja näin Siriuksen kuoleman!"

Niin jos joku kuolonsyöjistä tai heidän perheistään muistaa edes koko taloa, saati alkaa vaatia sitä itselleen, killan täytyy varmasti vaihtaa paikkaa. Itse en ainakaan puhuisi salaisista asioista siellä, jos olisi yksikin pieni mahdollisuus, että Voldun & kumppanit ryntää ovesta ja tappaa kaikki.

Mielestäni kaikista järkevintä olisi jakaa Siriuksen perintö (siis olettaen, että Narcissa ja Bellatrix perheineen haluaa osuuden perinnöstä[olettaen, että heillä on jonkinlaiset oikeudet perintöön]) niin, että kaikki jaetaan tasan Narcissan, Bellatrixin ja Nymphadora Tonksin kesken. Tonks tietysti jotenkin onnistuisi saamaan itse talon itselleen (tietysti esittäen harmistunutta). Ja kun talo olisi onnellisesti Tonksin omistuksessa, voisi kiltakin jatkaa siellä majailuaan :)

Superhyper sekava viesti, mutta koittakaa saada selvää...

Muoks. Osaan muuten kirjoittaa aika hyvin x)

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #63 : Joulukuu 08, 2004, 21:46:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Elétha"
En (taaskaan) lukenut kaikkia viestejä...
---
Jos Siriuksen perintö, mukaan lukien Siriuksen talo, menevät jollekin Siriuksen vähemmän-mukavista-serkuista, en usko, että kiltalaiset ovat ihan heti kertomassa. Tietysti Narcissa ja kumppanit voivat alkaa vaatia taloa itselleen, mutta mitä he sitten sanovat? "Olen kuolonsyöjä ja näin Siriuksen kuoleman!"

Niin jos joku koulunsyöjistä tai heidän perheistään muistaa edes koko taloa, saati alkaa vaatia sitä itselleen, killan täytyy varmasti vaihtaa paikkaa. Itse en ainakaan puhuisi salaisista asioista siellä, jos olisi yksikin pieni mahdollisuus, että Voldun & kumppanit ryntää ovesta ja tappaa kaikki.
---
Tonks tietysti jotenkin onnistuisi saamaan itse talon itselleen (tietysti esittäen harmistunutta). Ja kun talo olisi onnellisesti Tonksin omistuksessa, voisi kiltakin jatkaa siellä majailuaan :)


Kuten Krozam mainitsi sivulla 1, Siriuksen talosta tuskin tarvitsee tässä yhteydessä huolehtia. Sitä suojaa salaisuudenhaltija-loitsu, joten vaikka joku pahiksista perisikin talon, perintöä on vähän paha ottaa haltuun. Sitä kun ei löydä, ellei Dumbledore henkilökohtaisesti kerro sijaintia. En usko, että tähän vaikuttaa sekään, vaikka sijainnin tietäisi entuudestaan (eihän muuten koko loitsulla olisi ideaa piilottaa taloa, jos sinne voisi kuitenkin saapastella ne, jotka ennen loitsua ovat sijainnin tienneet).

Eli niin kauan kunnes Dumbledore säilyttää salaisuuden, Kilta voinee käyttää Grimmauld Placea, kuten tähänkin asti (vaikka viralliseksi omistajaksi joku muu määrättäisiinkin). Ja eiköhän se Remuskin siellä asu ettei vallan kadulle joudu.

Siriuksen rahojen ja muun omaisuuden kohtalo sen sijaan jää arvailujen varaan, vaikka todennäköisimmältä tuntuisi, että jollain tapaa ne päätyisivät Harrylle.

PS. Se muuten jäi mietityttämään, kuinka Kreacher (Oljo) pääsi takaisin Grimmauld Placelle palattuaan Malfoyden luota? Eikö talon olisi pitänyt olla myös häneltä piilotettu? Ilmeisesti joko kotitonttuja ei salaisuudenhaltija-loitsu estä taloa löytämästä, tai sitten Dumbledore on kertonut Kreacherille sijainnin joskus aiemmin. Vai tarvitseeko sijaintia kertoa niille, jotka ovat ko. paikassa läsnä silloin, kun loitsu tehdään?

MUOKS. Luinpa tuon quoten Eléthan viestistä uudestaan... Kolmannen kappaleen eka rivillä seikkailevat "Koulunsyöjät" ^^ *hihittää itsekseen hervottomasti, nähdessään silmiensä edessä Luciuksen haukkaavan palaa tiiliskivestä* Kiitos, Elétha, tahattomasta päivänpiristyksestä!

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #64 : Joulukuu 09, 2004, 12:53:15 »
Lainaus käyttäjältä: "HiiHaa"
PS. Se muuten jäi mietityttämään, kuinka Kreacher (Oljo) pääsi takaisin Grimmauld Placelle palattuaan Malfoyden luota? Eikö talon olisi pitänyt olla myös häneltä piilotettu? Ilmeisesti joko kotitonttuja ei salaisuudenhaltija-loitsu estä taloa löytämästä, tai sitten Dumbledore on kertonut Kreacherille sijainnin joskus aiemmin. Vai tarvitseeko sijaintia kertoa niille, jotka ovat ko. paikassa läsnä silloin, kun loitsu tehdään?
Ja kun Oljo ilmeisimmin tietää Grimmauld Placen sijainnin ja sisäänkäynnit, niin miksei se voisi infota myös Narcissaa ja/tai Bellatrixia? Ja vaikka nämä kaksi eivät voisikaan yksin löytää taloa, he kaiketi pääsisivät sisään Oljon seurassa, juuei? Sitäpaitsi talo itse saattaa olla niin vahvastu lumottu, että sen verisukuunsa kuuluville avaa ovensa huolimatta salaisuudenhaltijaloitsuista sun muista.
pecc@QuakeNet

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #65 : Joulukuu 09, 2004, 13:27:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Ulputti"
Ja kun Oljo ilmeisimmin tietää Grimmauld Placen sijainnin ja sisäänkäynnit, niin miksei se voisi infota myös Narcissaa ja/tai Bellatrixia? Ja vaikka nämä kaksi eivät voisikaan yksin löytää taloa, he kaiketi pääsisivät sisään Oljon seurassa, juuei?


Ei. Ainakaan minun mielestäni. Mietin tätä ja olin vähällä liittää sen omaan viestiini, mutta sitten muistin kohdan jossa Harry tuli Kiltalaisten mukana ensimmäistä kertaa GP:lle. Harry ei pystynyt näkemään taloa, jonka kaikki muut näkivät, ennen kuin hän oli lukenut Dumbledoren viestin sen sijainnista. Tuo kohta kerrottiin siten, että Harryn olisi ollut viestiä lukematta mahdotonta seurata toisia taloon, hän olisi varmaan vaan nähnyt heidän katoavan tyhjyyteen edessään tai jotain muuta yhtä absurdia. Fidelius -loitsun ideanahan on nimenomaan sulkea salaisuus olinpaikasta  yhden henkilön sisään, ei siis kaikkien henkilöiden, joille tämä yksi on asiasta kertonut. Muutenhan juttu voisi levitä kuin kulovalkea, eikä Harrykaan olisi tarvinnut Ddoren viestiä, vaan olisi riittänyt että hän seuraa Moodya, Kingsleytä ja kumppaneita sisälle GP:een.

wertykaali

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #66 : Tammikuu 02, 2005, 14:57:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Mirame"
Ehkä Harry saa ne. Uskoisin, että saa. Mutta Harryllähän on jo pieni omaisuus. Olisihan mukavaa jos Weasleyt saisivat, kun ovat nin köyhiä. Taikka varmaan Sirius jätti rahaa Fredille ja Georgelle pilailukauppaa varten. Kun itse sellainen kelmi on niin varmaan uusia pilailijoitakin sitten suosii.
Taikka feeniksiläiset (oma keksintö :lol: ) saa ne rahat. On niillä kai jotain uusia luutahankintoja tms. en osaa sanoa...


Oletko unotanut, että Weaslyn kaksosilla oli kirjan lopussa bisnesasiat jo niin hyvällä mallillaan, että he pystyivät ostamaan itselleen "hienointa lohikäärmeen nahkaa" olevat takit. Ja kovasti yllätyn, jos Weaslyn perheelläkin ei ole jonkun verran rahaa kuudennessa kirjassa, sillä tokihan Fred ja George antavat osan rahoistaa vanhemmilleen (!!!) .

suskupusku

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #67 : Tammikuu 02, 2005, 17:30:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Ibis"
Juups, minäkin veikkaisin Harrya. Kuulostaisi kaikkein luontevimmalta, kun Sirius ja James olivat parhaita ystävyksiä, Sirius Harryn kummisetä ja niin edelleen. Tai tosiaan kiltakin voisi olla. Niin tai Dumbledore.


Varmasti se on Harry kelle Sirius testamenttaa/testamenttasi rahansa. Se tuntuu minusta järkevimmältä. Voisihan hän yhtähyvin testamentata rahat Lupinillekkin, mutta kannatan silti Harrya. Vaikka olihan Lupin hänen hyvä ystävänsä, mutta kyllä Harry kuulostaisi järkevämmältä perijältä :P...

vedenneito

 • Ankeuttaja
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #68 : Tammikuu 06, 2005, 00:25:09 »
Veikkaisin että sirius teki jonkun näköisen testamentin kalmanhaukiolla loukussa ollessaan...ihan vaan siltä varalta että kuolee...niinkuin kuolikin.
luonnollisesti perintö menisi siis harrylle...eihän siriuksella ole muita sukulaisia...ainakaan yhtään josta hän olisi pitänyt...tietysti voisihan hän antaa vaikka weasleyille rahaa perinnöksi, taisivat he nimittäin olla aika läheisiä..ja sirius varmasti tiesi että weasleyt ovat köyhiä. saattaahan se olla että siriuksella oli suurikin määrä kultaa, mutta hän käytti sitä säästeliäästi, tai ei juuri ollenkaan, miten hän esimerkiksi olisi voinut ilman mitään säästöjä av:ssa ostaa harrylle maailman kalliimman luudan tulisalaman?? toisaalta sekin on arvoitus että miten hän hankki sen
ankeuttajien vaaniessa joka kaupan nurkilla....tuskin koirana ainakaan...ehkä hän varasti sen...(poikkesin vähän nyt aiheesta.....anteeksi.)
sitten on  se talokin vielä...ehkä sirius  jätti senkin jollekkin, tosin hän inhosi sitä paikkaa...eikä se hänen mielestään ollut kovin hyvä lahjoitus.....en tiiä.-vedenneito-

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #69 : Tammikuu 02, 2016, 21:27:06 »
Mietin tässä (ja päätin herättää ikivanhan keskustelun, joka on taitanut alkaa ennen Puoliveristä prinssiä...), että kun Puoliverisessä prinssissä Dumbledore kertoi Harrylle hänen perineen Siriuksen rahat, miksei Remus saanut mitään? :D Minusta olisi ollut ihan kivaa, että Sirius olisi tukenut hyvää ystäväänsä rahallisesti, varsinkin kun hän olisi aika lailla ollut rahan tarpeessa. Toisin kuin Harry, joka oli ilmeisen varakas jo ennestään. Toki ihan kiva ele antaa kummipojalle rahaa, mutta tuskin olisi ollut kauhean vaikeaa jakaa Mustan suvun ilmeisen huomattava omaisuus muutamaan osaan. Sirius oli myös ilmeisen taitava kiertämään esimerkiksi sukunsa perintökaarta, joten esimerkiksi ihmissusien elämää vaikeuttavat lait tuskin voisivat viedä kokonaan Remuksen mahdollisuutta periä?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 04, 2016, 14:02:08 kirjoittanut Suru »
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Arion

 • Huffleclaw
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "I solemly swear I am up to no good."
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #70 : Joulukuu 18, 2016, 04:12:26 »
Huomasin tällaisen aiheen sattumoisin täällä ja päätin vilkaista ihan huvin vuoksi, ja pystyyhän tästä yhtä keskustelemaan!

Riippuu monestakin asiasta. Onko kyse sääntöperinnöstä vai ei? Onko Sirius tehnyt testamenttia ennen vankilaan joutumista? Onko hän tehnyt sellaista sen jälkeen ja jos on, niin onko se pätevä jne?

Jos Sirius on tehnyt testamentin (mikä ei kylläkään kuulosta Siriuksen tapaiselta) rahat menevät varmaankin Harrylle ja ehkä Lupinille. Jos taas kyse on sääntöperinnöstä tai siitä, että Sirius ei ole tehnyt testamenttia, ovat perijöitä Andromeda (mahdollisesti, hänethän on kai 'disowned' (miten tuon muuten suomentaisi?),  joten en tiedä periikö hän tällaisessa tilanteessa), Narcissa ja Bellatrix. Jos kyse on miespuolista perijää suosivasta sääntöperinnöstä, niin silloin kai kyseeseen tulee lähinnä Draco.

Olettaisin, että brittiläinen velhomaailma noudattaa vanhaa brittiläistä perintömallia (velhomaailma tuntuu melko vanhanaikaiselta muunkin lainkäyttönsä suhteen), jossa sääntöperinnöt ym. ovat mahdollisia. Voi hyvinkin olla, että asia selviää meille myöhemmissä kirjoissa. Perittäväähän varmasti riittää. Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.

Koska testamenttihan sieltä löytyi, ja sellaista ei ehkä ihan tuosta vain kirjoiteta tosiaan, niin en yhtään ihmettelisi, että Sirius olisi vaarallisten aikojen takia jo ennen vankilaan joutumista kirjoittanut testamenttia. Hyvä huomio, että miksei Remus? Entä, jos James ja Sirius sielloin juuri epäili Remusta, kuten he tekivät? Tämä olisi hyvä syy jättää perintö Remukselta ohi. Ja totta kai, kun James ja Sirius on hyviä ystäviä, että he testamenttasivat vaikkapa päittäin? Ja jos Sirius on testamentannut Potterien nimelle varansa, niin silloinhan Harry sen perinnön saa.

Tällein, pieni mietintä, mitä olisi voinut mahdollisesti tapahtua.
"Maailman ihanin puuskuh!" (Jénaminya)

Ara -> Arion

Poissa Ellupellu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #71 : Tammikuu 28, 2017, 19:21:14 »
En yhtään tiedä, epäilen että rahat sai harry. Koska siinä puoliverisessä prinssissä sanottiin että sirius testamenttasi kaiken omaisuuden harrylle.Elluspellus