Kirjoittaja Aihe: Kuka saa Siriuksen rahat?  (Luettu 21583 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Ventus

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« : Marraskuu 21, 2003, 15:39:12 »
Ilkeää ajatella sellaista jo nyt, mutta Siriuksella oli rahaa. Eihän se ollut käyttäny rahojaan 12 vuoteen. Kuka saa ne, ehdottaisin Harrya ja Lupinia. Tai ainakin toivoisin Lupinin saavan jotain sillä se on niin surkean olonen nykyään.
Vai menisikö ne kaukaisille sukulaisille, serkuille. (Viittaan kivoihin kuolonsyöjiin.) Ei Rowling voi jättää aihetta käsittelemättä ja jättää sitä raha summaa sinne lojumaan. Voipi olla, että ne menee myös Feeniksin killalle (yritän tottua sanaan). Mutta niillähän on jo ihan tarpeeksi.
Vai jäikö Siriukselta rahaa ollenkaan, käyttikö hän ne johonkii. Ei kaikki Tulisalamaan voinut upota. (onhan se totta, että paljonhan sellainen vempele maksaa)
Onhan täällä jo puhuttu sen talosta, mutta ne rahat.
En kai ole liian ahne.

//kuvailevat otsikot kunniaan by Muovi
Ventus, Windy, Wendy, Windis, Pilvi, Valeunelma, Hattara, Tupsu, Tuikku, Tulppaani, Valetotuus, Susi

Poissa Mirame

 • Vuotislainen
  • http://miramii.livejournal.com
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #1 : Marraskuu 21, 2003, 18:01:04 »
Ehkä Harry saa ne. Uskoisin, että saa. Mutta Harryllähän on jo pieni omaisuus. Olisihan mukavaa jos Weasleyt saisivat, kun ovat nin köyhiä. Taikka varmaan Sirius jätti rahaa Fredille ja Georgelle pilailukauppaa varten. Kun itse sellainen kelmi on niin varmaan uusia pilailijoitakin sitten suosii.
Taikka feeniksiläiset (oma keksintö :lol: ) saa ne rahat. On niillä kai jotain uusia luutahankintoja tms. en osaa sanoa...
ava by iita

Poissa Marrex

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #2 : Marraskuu 21, 2003, 18:31:07 »
Riippuu monestakin asiasta. Onko kyse sääntöperinnöstä vai ei? Onko Sirius tehnyt testamenttia ennen vankilaan joutumista? Onko hän tehnyt sellaista sen jälkeen ja jos on, niin onko se pätevä jne?

Jos Sirius on tehnyt testamentin (mikä ei kylläkään kuulosta Siriuksen tapaiselta) rahat menevät varmaankin Harrylle ja ehkä Lupinille. Jos taas kyse on sääntöperinnöstä tai siitä, että Sirius ei ole tehnyt testamenttia, ovat perijöitä Andromeda (mahdollisesti, hänethän on kai 'disowned' (miten tuon muuten suomentaisi?),  joten en tiedä periikö hän tällaisessa tilanteessa), Narcissa ja Bellatrix. Jos kyse on miespuolista perijää suosivasta sääntöperinnöstä, niin silloin kai kyseeseen tulee lähinnä Draco.

Olettaisin, että brittiläinen velhomaailma noudattaa vanhaa brittiläistä perintömallia (velhomaailma tuntuu melko vanhanaikaiselta muunkin lainkäyttönsä suhteen), jossa sääntöperinnöt ym. ovat mahdollisia. Voi hyvinkin olla, että asia selviää meille myöhemmissä kirjoissa. Perittäväähän varmasti riittää. Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.

HiiHaa

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #3 : Marraskuu 21, 2003, 22:40:52 »
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"
Jos kyse on miespuolista perijää suosivasta sääntöperinnöstä, niin silloin kai kyseeseen tulee lähinnä Draco.


Aargh! Eipä käynyt edes mielessä, mutta olisi kyllä tosi kornia että Harryn rakkaimman ihmisen omaisuus joutuisi hänen "pahimman vihamiehensä" tilille. Ajatelkaa nyt Dracoa saapastelemassa sisään Grimmauld Placelle ja ilmoittavansa omistavansa koko roskan... Ei kai nyt sentään? Tätä ei muuten tuolla Grimmauld Place -keskustelussa ole ajateltukaan.

(Tiedän kyllä että täällä on kasoittain Dracoholisteja :) , uskallan silti pitää sympatiani Harryn puolella.)

Snitch

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #4 : Marraskuu 29, 2003, 19:04:49 »
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"
Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.


Tuota, minusta tuntuu, että vaikka Mustan suku olisikin varakas niin se ei välttämättä koskisi Siriusta millään tavalla. Tarkoitan siis, että Siriushan oli aika lailla eristäytynyt suvustaan, eikä Siriuksen äitikään tuntunut sellaiselta, että haluasi jättää Siriukselle yhtikäs mitään perinnöksi. Toisaalta taas vaikka Siriukselle jäisikin jotain Mustan suvulle kuuluvaa varallisuutta, (paitsi talo) haluaisiko Sirius ottaa ne vastaan tai pitää itsellään? En osaa varmana sanoa, mutta luulisin, että Sirius haluasi luopua suunnilleen kaikesta saamastaan.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #5 : Joulukuu 01, 2003, 13:31:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Snitch"
Lainaus käyttäjältä: "MarreX"
Meille tehtiin aika selväksi, että Mustat ovat yksi vanhoista ja rikkaista suvuista.


Tuota, minusta tuntuu, että vaikka Mustan suku olisikin varakas niin se ei välttämättä koskisi Siriusta millään tavalla. .... Siriukselle jäisikin jotain Mustan suvulle kuuluvaa varallisuutta, (paitsi talo) haluaisiko Sirius ottaa ne vastaan tai pitää itsellään? En osaa varmana sanoa, mutta luulisin, että Sirius haluasi luopua suunnilleen kaikesta saamastaan.


OotP/Feeniksin Killassa Sirius ja muut heittelevät arvokkaan oloisia sormuksia, taikavimpaimia, hopeakehyksisiä valokuvia ja muuta suruttomasti roskapusseihin. Siriuksen täytyi inhota kaikkea vielä kerrottua enemmän muutoin en ymmärrä (ehkä) hyödyllisen tavaran poisheittoa. Siriuksella oli myös varaa ostaa Harrylle huippuluuta, johon Harry epäili joutuvansa tyhjentämään oman holvinsa (taistellessaan mielitekoa vastaan) Azkabanin vangissa.
Joku oli jättänyt hänelle perintöä (tai kovakorkoisen tilin :)  veikkaan sitä entistä rehtoria...Phineas Nigellus (?) joka lähti etsimään Siriusta.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Melisande

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #6 : Joulukuu 01, 2003, 17:50:13 »
Lainaus käyttäjältä: "suosanteri"
Joku oli jättänyt hänelle perintöä (tai kovakorkoisen tilin :)  veikkaan sitä entistä rehtoria...Phineas Nigellus (?) joka lähti etsimään Siriusta.


OotP, s. 104 (Kohtaus, jossa Harry ja Sirius tutkivat Mustan sukupuuta, ja Sirius kertoo kotoa karkaamisestaan.)

"My Uncle Alphard had left me a decent bit of gold - he's been wiped off here, too, that's probably why - anyway, after that I looked after myself."

Sirius on siis todennäköisesti saanut varansa suurimmaksi osaksi perintönä Alphard-sedältään, vaikka onhan hän toki voinut tehdä töitäkin ennen Azkabaniin joutumista.

Coco

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #7 : Helmikuu 04, 2004, 20:40:34 »
Varmaan Harry saa ne rahat, koska AV:ssahan Sirius sanoi, että hän olisi ollut Harryn huoltaja, jos ei olisi joutunut vankilaan. Tuskin ne kenellekään Mustan suvusta menee, koska eihän Sirius enää kuulunut siihen. Ehkä velhoilla on joku taikakeino, että rahat menevät suoraan sen henkilön holviin, jolle kuollut halusi jättää perintönsä. Tietysti talo ja muut tavarat ovat asia erikseen...
Kuitenkin, jos Harry saa ne rahat niin varmaan Dumbledore pitää ne siihen saakka kunnes Harry on aikuinen. Tai tietysti Harry voi lahjoittaa ne Orderille tai Lupinille. Tuskin hän itse haluaa niitä pitää, koska niihin liittyy varmasti paljon kipeitä muistoja.

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #8 : Helmikuu 05, 2004, 09:53:06 »
Toisaalta, Harry ei ole Siriukselle verisukua kun taas Tonks, Bella ja Narcy ovat. Serkukset toisaalta eivät ole niin läheistä sukua, etteikö Sirre olisi voinut jättää rahojaan Harrylle testamentilla (tai St Mungon taikasairaalalle tai...) mutta taas kolmannelta kannalta katsottuna...

Siriuksella ei ole lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, vanhempia tai isovanhempia elossa, siispä kellään ei ole oikeutta 'veriosaan'. Ehkäpä Englannin taikamaailman laeissa on jotain perimisjärjestyksestä ja testamenteistakin.
pecc@QuakeNet

Kitekat

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #9 : Helmikuu 09, 2004, 00:17:59 »
Yksi juttu kyllä siinä on esteenä. Eikä se Sirius kuitenkin ole vielä virallisesti 'takaa-ajettu murhaaja'. Siis Ministeriön silmissä. Siriuksen ruumistakaan ei jäänyt jälkeen kun se meni harson taakse. Kukaan ei voi myöntää ainakaan toistaiseksi että Sirius on kuollut koska muuten joutuisi tunnustamaan että on nähnyt Siriuksen. Mikä sotku. Toivottavasti ne puhdistaa pian hänen maineensa.

Anonymous

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #10 : Helmikuu 09, 2004, 16:55:32 »
Minä olen aina ajatellut, että rahat menisivät Harrylle. Jo ennen Harryn syntymää velhot elivät vaarallisia aikoja, joten luultavasti lähes kaikilla on pieni testamentti olemassa. Jos Lily ja James nimittivät Siriuksen huoltajaksi, ihan varmuuden vuoksi, minä en pitäisi mitenkään epäuskottavana, että Sirius olisi tehnyt myös sopimuksia mitä rahoihin tai hänen omaisuuteensa tulee. Ehkä hän testamenttasi ne Harrylle jo valmiiksi. ;) Kummisedän lahja.

Tämä nyt ei suoranaisesti liity tänne, mutta minulle on jäänyt epäselväksi, oliko Siriuksen äiti aave vai lihaa ja verta?

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #11 : Helmikuu 10, 2004, 00:40:32 »
Minä sain käsityksen, että Siriuksen äidin ruumis on haudattu ihan asianmukaisesti, ja rääkyvä muotokuva Graimmauld Placessa todella on vain kuva. Talossahan on muitakin muotokuvia, jotka käyttäytyvät niinkuin niitä esittävä noita tai velho olisi käyttäytynyt eläessään.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Angora

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #12 : Helmikuu 11, 2004, 16:23:37 »
Ääk, kamala ajatus. Draco, joka omistaisi Grimmauld Placen ja kaikki ne Siriuksen rahat. (Mä ainakin olen aina olettanut, että Sirius on ihan älyttömän rikas, mutta saattaahan sillä olla ihan vaan normaalin velhon verran rahaa plus se talo...) Mutta kuitenkin, Draco ei saa saada niitä rahoja!

Luulisin, että Sirrellä on jonkinlainen testamentti. Koska silloin, ennen kun Harry hakkasi Voltsun 6-0, elettiin varmaankin aika riskialttiita aikoja ja jos kerran Sirre olisi ollut Harryn huoltaja, Pottereiden salaisuudenhaltija ja kiltalainen, niin eiköhän Dumbledore ole huolehtinut siitä, että Sirre on tehnyt testamentin. Tai sitten se ei ole, ja Draco ja kumppanit saavat talon ja rahat. (Perhana, jos yksikin Sirren kieroista sukulaisista uskaltaakin laittaa likaiset näppinsä Sirren pankkiholviin, niin minä kyllä...)

Mutta luulisin ainakin, että Harrylle ne päätyy. (Ellei Harry tietty kuole seiskassa, jolloin rahat menisi vielä siitä eteenpäin...) Ja jos ne ei mene Harrylle, niin kilta, Weasleyt tai Remppu saavat varmaankin osansa.

Poissa Woldfine

 • High Tea
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #13 : Huhtikuu 03, 2004, 16:10:32 »
Veikkaisin, että Sirius testamenttasi rahansa Killalle tai Harrylle. Tai ehkä molemmille? Ja sillähän oli älytön määrä rahaa, sehän sanoi Harrylle kolmosessa (?) kun osti Tulisalaman, että sillä oli vielä paljon enemmän rahaa Irvetassa? Sain käsityksen.
This sentence is is Spanish when you are not looking.

Elruwen

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #14 : Huhtikuu 03, 2004, 18:42:26 »
Sirius ainakin sanoi jossain kirjassa että otti kullan harryn Tulisalamaan pankkiholvistaan. Jos on niin paljon rahaa, niin kai se on testamentannu ne jollekki.. Malfoyt eikä muut (varsinkaan Bellatrix!!) saa tulla niitä rahoja. Ei,ei,ei. Kuvottaa ajatella Dracoa astumassa Kalmanhanaukiolle "Tämäpäs on mun" ilme naamallaan...:P

Krozam

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 03, 2004, 20:48:37 »
Mistä lähtien omistusoikeus on pystynyt murtamaan salaisuudenhaltija-taian? Dracon on paha saapastella Kalmanhanaukiolle, kun ei voi löytää sitä.

Olisipa hauska, jos kutosessa tulisi tällainen kohtaus: Draco ilkkuisi Harrylle, että saa Siriuksen rahat, koska ei tiedä testamentista, ja sitten Harry muina miehinä vetäisi taskustaan testamentin, jossa sanotaan kaikkien rahojen päätyvän hänelle... :P

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 11, 2004, 17:02:35 »
Lainaus käyttäjältä: "Krozam"
Mistä lähtien omistusoikeus on pystynyt murtamaan salaisuudenhaltija-taian? Dracon on paha saapastella Kalmanhanaukiolle, kun ei voi löytää sitä.


Hahaa, kiitos, pelastit päiväni. Miksen minä tuota keksinyt? No, voihan Draco tietysti saada Siriuksen rahat pankkiholvista, mutta epäilenpä. Row ei ole niin julma ja olisi sitä paitsi tyhmää, jos seuraavat kirjat kuluisivat rahasotkujen selvittämiseen, kun Voldu on palannut. Tuskin siitä edes mitään isoa juttua tulee. Veikkaanpa että rahat päätyvät tavalla tai toisella Harrylle.

Lainaus käyttäjältä: "Krozam"
Olisipa hauska, jos kutosessa tulisi tällainen kohtaus: Draco ilkkuisi Harrylle, että saa Siriuksen rahat, koska ei tiedä testamentista, ja sitten Harry muina miehinä vetäisi taskustaan testamentin, jossa sanotaan kaikkien rahojen päätyvän hänelle... :P


No jaa. Harryhän oli niin murheissaan Cedricinkin kuolemasta, ettei tahtonut rahoja -kolmivelhovoittoja siis-, jotka olisivat kuuluneet tälle. Tuskinpa Harryä niin hirveästi kiinnostaa se, että saako hän Siriuksen rahat vai ei. Paitsi kyllä hän varmaan ne mielummin itse ottaa kuin antaa Dracolle.

Jää vain tosiaankin mietityttämään, paljonkohan rahaa Siriuksella mahtoi pankkiholvissaan olla. Hän siis sai rahaa ainakin Alphard-sedältään ja mahdollisesti ehti tienata jotain itsekin, mutta entäs hänen muu sukunsa? Siriuksen vanhempien, isovanhempien ja Reguluksen rahat? Varmaan heilläkin jotain oli. Siriuksen vanhemmat toisaalta olivat sen verran ilkeitä, että olisivat aivan hyvin voineet testamentata rahansa vaikka Bellatrixille...

Cassiope

 • Ankeuttaja
hopeaa?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 14, 2004, 19:27:37 »
Taidan tehä vaan kärpäsestä animaagia kun mietin tällasia mutta... mua jäi kiinnostaa se Mungdunguksen repla siinä kohassa kun se raaputti sitä hienointa maahisten hopeaa olevaa pikaria; "Mut silti se lähtee." tai jotain tollasta. Tarkottiko se hopeapintaa vai pinnassa olevaa sukuvaakunaa... en tie, mut aloin vaan epäillä sen varallisuuden aitoutta.
(Tai ehkä maahiset tykkäs huijata ilmiselviä pimeydenvelhoja ja tehä vaan jonkun ohuen hopea päälystyksen!)

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: hopeaa?
« Vastaus #18 : Huhtikuu 14, 2004, 19:31:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Cassiope"
mua jäi kiinnostaa se Mungdunguksen repla siinä kohassa kun se raaputti sitä hienointa maahisten hopeaa olevaa pikaria; "Mut silti se lähtee." tai jotain tollasta. Tarkottiko se hopeapintaa vai pinnassa olevaa sukuvaakunaa...


Mundungus tarkoitti käsittääkseni sitä vaakunaa.

Bee

 • Ankeuttaja
Re: hopeaa?
« Vastaus #19 : Huhtikuu 14, 2004, 21:26:39 »
Luulen, että Harry. eikö Harry ollut juuri se rakkain ihminen Siriukselle!? Jopa Voldemort tiesi, että Harry tekisi mitä vain Siriuksen puolesta ja toisin päin.. Heillä oli jonkinlainen side.. joten uskon Siriuksen testamentanneen rahat Harrylle.

Poissa lawender

 • Vuotislainen
  • http://personal.inet.fi/cool/severi
Re: Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #20 : Huhtikuu 20, 2004, 19:48:38 »
joo tosi ilkeetä puhua tästä aiheesta, kun jollain on suruaika :(. kyllä harry ne saa, mutta on eriasia pitääkö se ne. joten myös Weaslwyt tai Lupin tai miksen kiltakin saattavat hyötyä niistä.
hiihoo

commandojonna

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #21 : Huhtikuu 21, 2004, 12:19:18 »
Miten ja millon Sirius olis voinu testamentata ne? Siihenhän tarvitaan virallinen asianajaja ja Sirius on etsintäkuulutettu.... ja sitä ennenhän se oli azcabanissa, ja sitä ennen Harry oli vast pieni...

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #22 : Huhtikuu 21, 2004, 14:16:26 »
Lainaus käyttäjältä: "commandojonna"
Miten ja millon Sirius olis voinu testamentata ne? Siihenhän tarvitaan virallinen asianajaja ja Sirius on etsintäkuulutettu.... ja sitä ennenhän se oli azcabanissa, ja sitä ennen Harry oli vast pieni...


Emmehän me edes tiedä, onko velhoilla testamentteja tai vastaavia tai jos on, niin miten ne toimivat. Tuskinpa velhoilla on myöskään "virallisia asianajajia".;) Tai mistäs sitä tietää. Itse en kyllä edes oikein usko tähän testamentti-juttuun.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #23 : Huhtikuu 21, 2004, 15:09:59 »
Kun näin topicin nimen, ajattelin heti, että "Siis mitkä rahat?" ja "Oliko sillä rahaa?". Minusta Siriuksella ei ole juurikaan rahaa, koska kuten sanottu, hän karkasi ilkiösukunsa luota ja viskeli sittemmin Feeniksin killassa niitä kamoja mäkeen, joten ei sitten niistäkään voi netota hynkkyä. Ehkä Siriuksella oli kuitenkin jonkin verran rahaa Irvetan holvissa, josta hän sitten onnistui kaapimaan kokoon Harryn Tulisalamaan vaadittavan summan. :)
Onko jossakin kohtaa kirjoja mainittu mitään Siriuksen varakkuudesta/köyhyydestä? En ole aivan varma, mutta minulla on sellainen mielikuva, että Tulisalaman hankkiminen oli aika tuskaista hommaa vähäisten rahojen vuoksi, mutta voin hyvin olla väärässäkin (kuten tavallista).

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
Kuka saa Siriuksen rahat?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 22, 2004, 10:40:16 »
Lainaus käyttäjältä: "FK, s. 141"
... kun täytin seitsemäntoista, sain oman kämpän. Alphard-setäni oli jättänyt minulle mukavasti kultaa...


Minä ainakin sain tästä kohdasta sellaisen mielikuvan, että Siriuksella on rahaa jopa vähän enemmän kuin keskiverto velholla. Kun ottaa huomioon, että Sirius joutui Azkabaniin vähän yli parikymppisenä, voisin väittää, ettei hän ollut koko perintöä ehtinyt tuollaisessa 5 - 8 vuodessa tuhlata. Kun vielä huomioi jäljelle jääneeseen perintöön 12:n vuoden korot, pitäisi rahallista omaisuutta olla jäljellä enemmän tai vähemmän (tuskinpa Sirius koko loppu omaisuuttaan törsäsi Harryn Tulisalamaan...)

Itse kysymykseen: Luulen, että rahat menevät Harrylle. Sirius oli kuitenkin Harryn kummisetä eli luulen hänen tehneen testamentin Harryn hyväksi joko ennen Azkabaniin joutumistaan tai viimeistään sen jälkeen. Siriuksellahan ei ollut muita läheisiä sukulaisia (ehkä Tonksit), joten olisi luonnollista testamentata omaisuutensa omalle kummipojalleen. Sirius oli hyvinkin tietoinen, että saattaisi kuolla Killan palveluksessa milloin tahansa, joten hän on varmasti ottanut huomioon sen seikan, että hänen kuollessaan rahat menisivät vaikkapa jollekin Malfoyn kaltaiselle suvulle. Eli juu, kyllä nuo Harrylle menee.
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla