Kirjoittaja Aihe: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?  (Luettu 22950 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hattara

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« : Heinäkuu 29, 2003, 20:16:59 »
Enpä löytänyt topicia saippuasarjoista yleisesti. Eli, onko täällä muita ns. saippuasarjojen vihaajia? Nostakaa käsi ylös. *nostaa omansa*. Saippuan kannattajat, älkää loukkaantuko. Ei tämä topicci ole pelkästään haukkumista varten. Oman kantansa saa aina esittää ja tämä on minun.

Mielestäni saippusarjat ovat lähinnä naurettavia. Lähes kaikki ovat seurustelleet toistensa kanssa, jotkut ovat jopa toisella kierroksella. Paljastuu uusia sukulaisia ("En tiennyt, että minulla on veli" "Onko hän minun isäni?") ja dramatiikkaa löytyy roppakaupalla. Uusien jaksojen aiheita revitään vaikka mistä, mutta samalla sarjat toistavat itseään pahasti.

Erityinen inhokkini on Tunteita ja tuoksuja. Kun laitan television päälle, niin tiedän heti jos siellä on kyseinen sarja menosaa, vaikka telkussa näkyisikin aivan vieraat kasvot. En tiedä johtuuko se sarjan laahaavasta ilmapiiristä, mutta outoa se on. Niinpä vaihdan kanavaa.

Kauniit ja Rohkeat... joskus käymme äitini kanssa keskusteluja sarjan kummallisuudesta. Meillä on myös sarjan hahmoille omat kutsumanimet, kuten Ruuke, Ritke, Teilori, Torne, Ämpäri, Sälli...

Salatuttuja elämiä myönnän joskus katsoneeni. Edellleen, jos ei ole parempaa tekemistä (mikä on todella epätodennäköistä) saatan jonkun jakson katsoa. Eikös sarja Ruotsin puolellakin ole suht katsottu? Ihan ookoo sarjahan se on, mutta vanhoja hahmoja ei juurikaan enää ole.

Passions on oikea outolintu. Vaikka edellisen jakson olisi katsonut puoli vuotta sitten, sarjaa viisi minsaa katsottua tietää heti missä mennään.

Kaipaisin myös muiden mielipiteitä.

Andalucia

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 29, 2003, 21:38:19 »
Aah, minä sen sijaan pidän kovastikkin saippuasarjoista, ne ovat kuin tehty minulle. Niiden avulla onnistun todella tehokkaasti poistattamaan viimeisetkin järjen rippeet kallostani, ne ovat ihastuttavaa ajanvietettä Vuotiksen lisäksi.

Kauniit ja Rohkeat: Uuh, tämä on ihku sarja, kaikki ovat olleet toistensa kanssa naimisissa vähintään kuusitoista kertaa ja koko ajan huomataan että että jollakin on lapsi jollekkin, joka on naimisissa jonkun kanssa ja sillä on taas salasuhde ensimmäisenä mainitun ihastuksen kohteen kanssa. Tätä on kauniit ja rohkeet, Forrestereiden sukupulmia, yllättävän viihtyisää kun ottaa huomioon että kaikki on tapahtunut vähintää 83 kertaa. Mutta silti pidän sarjasta, se on niin yllätyksetön, samaa jauhava......... HEI, Hattis, minullakin on juuri tuollaisia lempinimiä näytteliöille siinä sarjassa :)

Tunteita ja Tuoksuja: Joko tämä on kopio Kauniista ja Rohkeista tai sitten toisin päin, nämä vaikuttavat (paitsi tietysti näytteliä valinnoiltaan) lähes samanlaisilta (joojoo, tiedäm että kaikki saippuasarjat ovat samanlaisia, on vain han pakko sanoa näin) ja välillä sekoitan sarjat toisiinsa. Paitsi että pidän KJR enemmän kuin tästä. En tiedä miksen pidä tästä niin paljoa, joka tapauksessa en pidä tästä sarjasta, vaikka olisikin kopio KJR:eista. Mutta olen siinä samaa mieltä kanssasi, hattara, että sarjassa on jotenkin -öh- "laahaava" ilmapiiri.

Passions: Hattara, minusta on vähän outoa mennä arvostelemaan MITÄÄN (korostan; mitään) pelkästän viiden minuutin tutustumisella, ellei siihen sitten paineutunut syvästi (ja ellet ole meedio). Mutta asiaan, En tajua kuitenkaan tätä pahuus juttua koko sarjassa, eikö siinä ollut se paha noita Tabitha ja sillä apurina sitten se Timmy(kö) se oli.....Ja sitten ne yrittivät tappaa sitä tyttöä, no, joka tapauksessa, seurasin sarjaan jonkin verran vähän aikaa ja siihen se sitten tyssäsi. Kenties minua alkoi vain ottaa päähän tai muuta. (nuo mainitut tapahtumat ovat jo varmasti vanhoja, siitä on aikaa kun viimeksi katsoin)

Salatut Elämät: Tätä en lähde arvostelemaan, minun olisi pitänyt katsoa enemmänkin kuin kolme kertaa tätä sarjaa, mutta en pidä tästä kuitenkaan (vaikka juuri marisin kuin tyhmää on arvostella ennenkuin katsoo :)

Sitten vain ihan yleisesti saippuasarjoista. Minusta on hauska katsella älyttömiä sarjoja, se on kuin eräänlainen harrastus minulle, rentoudun katsellessani kun Forresterit saavat jälleen selville että heidän kuolleeksi luultu sukulaisensa onkin elossa kidnapattuna ja tästä vaaditaan lunnaita. Siinä touhussa pääsee aivot todellakin vapaalle.

Poissa Myy

 • Vuotislainen
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #2 : Syyskuu 17, 2003, 23:12:57 »
Yh, saippuasarjat! No, myönnän, että seuraan Salattuja Elämiä jokapäiväisesti. Ja se on ihan ok sarja. Tosin jotkut jutut ampuu yli..
Kauniit ja rohkeat: Seurasin tätä jotain kaksi vuotta-vuosi sitten(ja välillä katson jos tv on auki). Se ampuu niiiin yli! Näyttelijät vaihtuu vähän väliä. Ridge on vuorotellen naimisissa Taylorin ja Brooken kanssa. ja varsinkin se, että Brooke on naimisissa Whipin (oliko se noin?) kanssa vain että ei paljastuisi, että Deacon on lapsen isä! Lisäksi he jauhavat samaa asiaa (paljastusta) noin viikon, sitten edetään seuraavaan lauseeseen/paljastukseen. Samaa asiaa jahkataan noin kolme viikkoa. Ja kaikkein älyttömintä on, kun he puhuvat itsekseen! "Hänen täytyy tietää, että rakastan häntä yhä", "Voi, mitä oletkaan tehnyt!", "Miksi hänen piti tulla väliimme", "Missä oikein viivyt, rakas?", "Minä aion ottaa vielä selville mitä aiot", ja niin edelleen... Näyttelijä kasvavat kohisten. Brooke, Eric, Ridge ja muut näyttävät aivan samanlaisilta kuin muutamia vuosia sitten(mitä nyt hiustyylin vaihto), mutta Bridget ja Rick sen kuin kasvaa hujahtivat aikuisiksi!
Tunteita ja tuoksuja en ole katsonut edes yhtä jaksoa kokonaan, koska se on niin tylsä!! Muistuttaa liikaa kauniita ja rohkeita...

Muokkista... Tuli tässä mieleen, kun KJR:ssä heitä ei varmaan koskaan näe ilman meikkiä! Ja aina varsin hienot vaatteet päällä! joskus heillä on jopa kylpytakit, mutta ne ovatkin hienoa satiinia tai vastaavaa...ARGH!

Lils

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #3 : Syyskuu 18, 2003, 19:49:53 »
Pidän joistain saippuasarjoista, joitain taas en voi käsittää... Otetaanpas nyt esimerkiksi Kauniit ja rohkeat. Uskomattoman tylsä sarja! Tapahtumat junnaavat paikallaan. Petetään, jätetään. Mennään naimisiin, erotaan. Huoh. Ja lisäksi ne näyttelijöiden arviolta viisi tuntia laitetut kampaukset sekä liian runsaat pakkelit naamavärkissä. Aargh! Tätä sarjaa en kertakaikkiaan jaksa seurata, en sitten millään...

Passionsissa sensijaan oli "se jokin". Aloin seuraamaan sarjaa jo sen alkuvaiheessa ja koukkuun jäin! ^^ Vaikka tässäkin saippuaoopperassa tapahtumat etenevät etanan lailla, sarjaa jaksoin seurata ja oli lähellä, etten itkua tirauttanut aina kun lopputekstit pelmahtivat ruutuun. Harmonyn tapahtumat veivät minut kerrassaan mukanaan. Sarjahan on parodia, siitä löytyikin jos jonkinlaista tallaajaa: noitia, murhaajia, juonittelevia teinejä sekä upporikkaita jotka suunnilleen hallitsivat pikkukaupunki Harmonyn tapahtumia.

Salatut elämät puolestaan on ihan hyvä. Tapahtumatkaan eivät junnaa paikallaan vaan tapahtuvat normaalihkoon tahtiin. Tosin tässäkin saippuassa minua häiritsee se, että melkein kaikki ovat olleet jossain vaiheessa yhdessä. Mutta onneksi tässä suomalaisessa saippuassa näytteijät eivät ole pakkelilla peitettyjä kuten joissain jenkkisaippuoissa...

Muoksista. Nyt ollaan jääty sitten koukkuun myös USA:n klassikkosarjaan nimeltä Päivien viemää (Days of our lives)! Vaikka tämä onkin tyypillinen jenkkisaippua, vei se mennessään vauhdikkaan juonensa ja henkilökaartinsa takia. Pidän eniten saippuioista, joissa on myös nuoria. Tässä heitä löytyy. Ja kuten Passionsissakin, löytyy tästä sarjasta niin murhia, mysteereitä, salaisuuksia, kateutta, juonittelua kuin tavanomaista eroamista ja sopimista.

Belewien

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #4 : Syyskuu 30, 2003, 14:33:27 »
Ainoa sarja jota olen aktiivisesti sen ensihenkäisystä lähtien katsonut on uskokaa tai älkää Kauniit ja Rohkeat välillä olen seilannut Tunteita ja tuoksuja-sarjan parissa ja erehdyin jopa muutaman jakson Passionsia katsoa mutta millekään muulle sarjalle en ole näin uskollisena pysynyt. Vaikka toisaalta K&R on todellakin maailman ärsyttävin, typerin ja yliampuvin sarja mitä tiedän mutta silti se on katsottava joka kerta.

Poissa jenan

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #5 : Lokakuu 01, 2003, 16:56:39 »
Oooh, saippuasarjat. :) Tykkään, joskin noita hirveän monta ei voi edes katsoa kun tulevat tyhmiin aikoihin :(

Kauniit ja rohkeat on ehdoton lempiohjelmani. Rakastan niitä epämääräisiä juonikuvioita, kun kaikki ovat  kaikkien kanssa jotenkin tekemisissä.. Oikeasti viihdyttävä ja ihana sarja :) Joskus tietää juonikuviotkin kuukausiksi eteenpäin, mutta silti sitä vain katsoo ja katsoo :) Upea ohjelma.

Tunteita ja tuoksuja on myös hyvä.. Mutta tulee niin hölmöön aikaan, että sitä ei edes voi katsoa.. En olekaan sitä sen vuoksi enää kunnolla katsonut. :|

Passions oli loistosarja. Kyllä ärsyttää kun se ei enää tule. Niin tyhmä sarja kuin olla voi, mutta sitäkin ihanampi :) Ihana ihana ihana. Tahtoo lisää Passionsia.

Salatut elämät.. En katso säännöllisesti, joskus jos ei parempaa tekemistä ole.. Tylsähkö sarja, ja kun alkuperäisistä hahmoistakaan ei ole paljon ketään jäljellä, ei oikein jaksa..

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #6 : Lokakuu 02, 2003, 14:34:31 »
Ei. Minä inhoan saippuasarjoja. En voi katsoa niitä. Jotkut sanovat myös inhoavansa niitä, mutta katsovansa kuitenkin, koska niihin muka jää koukkuun. Miten voi katsella sarjaa, jota inhoaa? O_O En minä ainakaan voi!

Kauniita ja Rohkeita inhoan ehkä kaikkein eniten. Siinä sarjassa ei ole päätä eikä häntää. Sitä on nyt seurattu niin kauan kuin olen elänyt, eli 18 vuotta ja rutkasti enemmänkin! Ihan älytöntä. Voisivat jo lopettaa sen.

Salatut elämät. Katselin sarjaa joskus ihan alkuvaiheissa, mutta sitten se alkoi kyllästyttää, kun mitään kunnollista ei tapahtunut. Ulla on ainoa hauska piristys siinäkin sarjassa, kattelin jopa eilen salkkareita, kun sisko katteli niitä nauhalta O_O Mikähän minuun meni? ^^

Passionsia en edes ole koskaan katsonut enkä Tunteita ja tuoksuja. Päivien viemää sarjaakaan ei ole tullut seurattua. Yritän parhaani mukaan vältellä saippuasarjoja. Eivät sovi minulle *värisee pelkästä ajatuksesta*

Mai

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #7 : Lokakuu 25, 2003, 21:20:08 »
Suhteeni saippuasarjoihin on aika neutraali. Se on totta että niihin jää helposti koukkuun. Jotkut sarjat ovat hyviä ja jotkut sitten sairaan tylsiä, hyviin ja hyvin saippuaisiin oopperoihin voisin laittaa Kauniit ja Rohkeat ja Salatut elämät. Niissä on jo meininkiä ;P

Katson yleensä Salatut elämät jos satun teeveen ääreen siihen aikaan, mikä on aika harvoin  kun en muutenkaan katso paljon teeveetä.

Paikalla Urpo Spok

 • Kosmisesti sitoutumaton
 • Ylihörhö
 • *
 • Boldly going nowhere
 • Pottermore: JinxLeviosa205
 • Tupa: Tuvaton
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #8 : Lokakuu 28, 2003, 22:25:09 »
Kauniit ja rohkeat on niiin ihanan raivostuttavan kamala ja etenee tuskastuttavan hitaasti. Tosin ei se hitaus niin hirveästi tuskastuta, kun ei ole kovin kauheaa hinkua tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. Joskus on kuitenkin hauska kelata taaksepäin ja nauraa vaikkapa sitä, miten monta kertaa Ridge on ollut naimisissa. ("Ensin Caroline, joka kuoli. Sitten Brooke, sitten Taylor, joka muka kuoli, mutta tippuikin lentokoneesta suoraan Marokkolaisen prinssin syliin, joten Ridge meni naimisiin Brooken kanssa. Ja sitten taas Taylorin, joka löytyi. Vai olikohan se vielä jossain välissä jonkun muun kanssa?") Tai sitä, miten Ridge on yhtäaikaisesti Bridgetin ja Rickin velipuoli ja ex-isäpuoli. Paitsi ettei olekaan, koska Ridgen isä onkin Massimo, eikä Eric! Ihmeellistä. Ja miten Amppeeri ja Rick tappelevat lapsesta, joka ei ole kummankaan ja sitten vielä saavat sen omakseen, vaikka Deacon on pojan oikea isä. Aa aa!

En oikein tiedä pitäisikö saippuasarjoille itkeä vai nauraa. Mutta Kauniita ja rohkeita tuijotan kyllä silti, Salatut elämät on myös tuttuja. Kumpaakaan en seuraa mitenkään intensiivisesti, mutta jos telkkarin eteen satun, niin kyllä.

Tunteita ja tuoksuja on muuten suunnilleen samojen tekijöiden (tuottaja jne.) tekemä kuin Kauniit ja rohkeat. Ei siis ihme, että ovat samanlaisia sarjoja. Varmaan käyttävät samoja lavasteitakin ja niin edespäin. :p
What would The Doctor do?

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #9 : Joulukuu 12, 2004, 09:37:03 »
oih saippuasarjat, rakastan niitä. Ymmärrän täydellisesti mikseivät jotkut pidä niistä, ne ovat sitten ehkä juuri täydellistä minun aivoilleni.

Kauniit ja Rohkeat, no katon silloin kun on aikaa ei ole mikään pakkomielle tuohon sarjaan, sen tietäisi missä kohtaa menee vaikkei katsoisi kuukauteen.

päivien viemää- aah, tämä on ehdottomasti lempisarjani rakastan tätä, ei tosiaankaan kaikkien mieleen mutta minä olen jäänyt koukkuun pahasti koukkuun.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #10 : Joulukuu 17, 2004, 14:42:53 »
Saippuasarjat, ei kiitos.

En siis pidä niistä. Kauniit ja rohkeat, huippu. Kuinka kauan sekin on pyörinyt. Välillä porukka vaihtuu ja mukaan tulee uusia tyyppejä, jotka ovat jotakin kautta sukua tutummille hahmoille, joko avioliiton, syrjähyppyjen tai jonkin muun kautta. Ridge ainakin on ollut monta kertaa naimissa, sitten mennään naimisiin jonkun sisaren tai sisarpuolen kanssa ilman, että asiasta tiedetään mitään. Näh, hyvin useita jaksoja olen vuosien varrella katsonut, mutta ei edelleenkää voisi vähempää kiinnostaa.

Passions. Kenties nuorison versio Kaunareista. Oikeasti seurasin sitä, kun se tuli, mutta lähinnä sen takia, jotta saisi joka päivä kunnon naurut. Theresa oli naurettava ("This is my fate!"), Miguelin ja sen blondin-jonka-nimeä-en-muista suhde myös nauratti. Cranet olivat ihan outoja. Tabitha ja nukkensa... Heheh. Ja tapahtumat junnasivat paikallaan viikkotolkulla. Ainoa, josta pidin, oli Louis Lopez-Fitzgerald. Mutta muuten koko ajan sai räkättää. Minua kyllä harmittaa, että jättivät sarjan esittämisen kesken...

Salatut elämät. Siinäkin puolet porukasta on vaihtunut, en tiedä, kuka on kuka. Joskus sitä katselen, mutta tosiaan silloin, kun on tylsää.

Muita saippuasarjoja en sitten ole oikeastaan katsonut jaksonkaan vertaa.

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #11 : Joulukuu 17, 2004, 15:13:17 »
*nostaa kätensä ylös*

Minä inhoan kaikkia saippuasarjoja, kuten Kauniita ja rohkeita, Tunteita ja tuoksua, Salattuja elämiä ... mitä muita niitä onkaan? Ne ovat kaikki niin samanlaisia. Sisko ja äiti tuijottaa jokaista noista nenä kiinni tv - ruudussa joka ikinen ilta enkä voi ymmärtää, mikä niissä oikeasti kiehtoo niin paljon. Voisin ehkä seurata yhtä sarjaa, jos noista pitäisi valita, se olisi kai sitten salkkarit. Kauniita ja rohkeita myönnän katsoneeni joskus jakson tai pari, mutta en todellakaan enempää. Eihän niille voi kuin nauraa. Kaikissa tapahtuu samoja asioita, joku kuolee traagisesti, herää henkiin yhtäkkiä ja lähtee taas pois (Kaunareiden Macyn tapaus esim.). Sitten on tietysti näitä rakkausdraamoja yms.) Ärsyttäviä. En ymmärrä, mikä katsojissa kiehtoo.

Yksi syy, miksi näitä inhoan myös on se, että ne vain jatkuvat - ja jatkuvat. Kauniit ja rohkeatkin on tullut niin kauan kuin jaksan muistaa. Mitä järkeä siinä on? Sarja alkaa minusta maistumaan jo puulta, jos sitä vain pyöritetään uudestaan ja uudestaan. Ja vielä joka päivä! Ymmärrän, jos kerran viikossa, kuten Frenditkin tuli, mutta että joka päivä! *puistelee päätään*

Salkkareita myönnän itsekin katsoneeni. Joskus alussa. Lopetin, kun Miia lähti sarjasta, ennen sitä olin jo alkanut vähän kyllästymään ja se oli sitten lopullinen pisara. Muutenkaan en kamalasti pidä kotimaisista sarjoista tai elokuvista, koska ne ovat niin tylsiä. Mutta, kun vertaa salkkareita kauniisiin ja rohkeisiin niin on se nyt vähän parempi. Jos noista kahdesta pitäisi valita kumpaa seuraa aktiivisesti, valitsisin salkkarit. Ihmeellistä, mutta totta ^^

Poissa Wulf

 • Offaava
 • Vuotislainen
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #12 : Joulukuu 17, 2004, 16:49:54 »
XD Pakko kertoa. Sarjassamme; Wulffin sairaan outo maailma.

Minä en voi sietää saippuasarjoja. Kauniit ja Rohkeat saa mut voimaan pahoin ja jo pelkkä Salkkareiden tunnari ajaa mut toiselle puolelle taloa piiloon. Mutta. Minulle on kehittynyt varsin outo tapa katsoa saippuasarjoja; Salkkareissa riittää kun pistää äänet pois, Kauniissa ja Rohkeissa pitää mukaan heittää tekstin peitto. Sitten vaan omaa musiikkia soimaan ja mielikuvitus peliin. Se on yllättävän viihdyttävää itse keksiä mitä ne sanoo XD. Monet kerrat on kyllä ihmiset kysyny, että mitä hemmettiä mä oikein hommaan ja sitten minä olen ärjässy että; "Hiljaa, tässä on hyvä kohta menossa!" Ja sitten ne on kattonu vielä oudommin. Lisähauskuutta saa peliin, kun kuvittelee niiden puhuvan esim. Potter maailmasta.

Ridge: Mutta eihän Voldemort voi olla hengissä...
Taylor: Kuinka sitten käy meidän pikku Ronin?!
Brooke: MUAHHAHHAA!! Odottakaas kun tulen tuon Luciuksen kanssa ja tapamme teidät kaikki!

Nojoo. Hulluja on moneen lähtöön, mutta mulla on joskus tosi tylsää.
Poissa toistaiseksi. Koita mesellä.

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #13 : Joulukuu 17, 2004, 16:59:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Wulf"
Minulle on kehittynyt varsin outo tapa katsoa saippuasarjoja; Salkkareissa riittää kun pistää äänet pois, Kauniissa ja Rohkeissa pitää mukaan heittää tekstin peitto. Sitten vaan omaa musiikkia soimaan ja mielikuvitus peliin. Se on yllättävän viihdyttävää itse keksiä mitä ne sanoo XD


Hienoa, en ole ainoa! :) Tosin 11-vuotias pikkusiskoni harrastaa sitä enemmän ja vielä ääneen.

Poissa Yono

 • Tangokuningatar
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #14 : Joulukuu 17, 2004, 22:28:17 »
Oi, saippuasarjat ovat ihania! Aivot narikkaan.

Kauniit ja rohkeat Monien saippuasarjojen äiti ja ihanaa toistoa täynnä oleva! Jos ei ole katsonut sarjaa pitkään aikaa, saa nopeasti selvää mitä on tapahtunut, koska jälkipuintia on tapahtumia enemmän. Tosin usein se maistuu puulta ja lopetin sarjan katsomisen kokonaan sen takia pitkäksi aikaa. " Olet myynyt itsesi paholaisen puolelle", Eric sanoo 'se ilme' kasvoilla Ridgen. Ridge katsoo häntä Ridge-ilmeellä. Kyllä, ymmärsin jo, että Ridge on Massimon poika. Sitä paitsi siinä vaiheessa sanan piru toistaminen eri muodoissa otti päähän. Toisekseen sarjaan tulee liian paljon uusia henkilöitä ja vanhat harrastavat sisäsiittoisuutta. Silti Kauniit ja Rohkeat on todella viihdyttävä.

Tuoksuja ja tunteita Tämä ei toimi. Miksi, sitä en tiedä mutta sen tiedäm, että tämä on t-y-l-s-ä.

Päivien viemää Ihanaa, tämä lyö kyllä kaikki laudalta. Ufoja, kostoja, pitkiä katseita, silikonia, yksinpuheluita, vamppeja, ex-vamppeja, murhaajia, pahiksia, urheita miehiä ja hiedän vaimojaan, takaisinpaluita, alttarille jättöjä ja kaikkea muuta yhtä hauskaa. Omituista kyllä jopa nörteillä on sikspäkki. Se ei olekaan enää ehto vaan tosiasia!

Toivottavasti Ihq Brady saa Chloen!

Harmi, etten nähnyt tämän päivän jaksoa! Ilta-Sanomien mukaan Rex ja Cassie lähtevät!

Salkkarit No huoh. Tässä ei ole mitään vetävää. Extrahuonoja näyttelijöitä eikä mitään mielenkiintoista. Siinä ei ole glamouria vaan tavallisia ihmisiä. Se ei ole saippuasarjan tarkoitus (ainakaan minun mielestäni)! Meidän ei pidä samaistua hahmoihin, vaan toivoa olevamme he tai toisin päin.

Lainaus käyttäjältä: "Wulf"
Salkkareissa riittää kun pistää äänet pois, Kauniissa ja Rohkeissa pitää mukaan heittää tekstin peitto. Sitten vaan omaa musiikkia soimaan ja mielikuvitus peliin. Se on yllättävän viihdyttävää itse keksiä mitä ne sanoo XD.

Juuri  niin minä katson Maailman ympäriä. Tai katsoin... Hyvin toimii myös pelkästään Simon katsominen. Eleet ja suun liike ovat hyvin viihdyttävää katsottavaa.

Tabris

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #15 : Joulukuu 19, 2004, 23:10:14 »
Ihanaa, täältä löytyy muitakin kuin minä, jotka inhoavat saippuasarjoja! *Hymyilee leveästi samalla kun huitoo kättään ilmassa*
Tosiaan, minusta saippuasarjat ovat TODELLA typeriä. Satuin tässä katsomaan pari jaksoa Kauniita ja rohkeita, ja täytyy sanoa, että koko sarja on aivan klisee ja kierrättää samoja asioita. Nämä jaksot jotka katsoin, olivat niin kaukaa haettuja, että ihan nauratti. Siis, ensin Ridge kuolee tiputtuaan tuleen. Pari jaksoa menee, kun vollotetaan Ridgen "kuoleman" takia, ja "epätoivoinen" Brooke yrittää heittäytyä tuleen, koska luulee, että näki Ridgen siellä. Joku mies estää häntä (miehen henkilöllisyys jäi minulle epäselväksi), ja sitten Brooke, eh, rakastelee tämän miehen kanssa, koska Ridgeähän ei enään ole. No, kun ilahtuneena luulin, että nyt vihdoin päästiin siitä Ridgen rumiluksesta, niin ähäkutti, mies onkin yhtäkkiä elossa! Hän ei kärventynytkään, vaan pelastui jollain kumman tavalla! No, Brookella on AIVAN KAMALA morkkis, koska huomaa olevansa raskaana, eikä tiedä, onko lapsi Ridgen vai sen toisen miehen. Tämä lyhyt pätkä paljastaa sarjan päättömyyden, sillä tuossa ei ole järjen hiventäkään! Tuossa on oikeastaan se syy, miksi inhoan saippuasarjoja. Ne vaan ovat niin... huonoja.

Poissa Citrus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #16 : Joulukuu 20, 2004, 13:30:48 »
Noh.
Minä en nyt välttämättä aivan vihaa saippuaoopperoita. En sillä lailla. Kyllähän ne ärsyttäviä on. Joo, minäkin inhoan sitä sarjan jatkuvaa toistamista ja ällöä liiallista dramatiikkaa. En minäkään kaikkea kestä.

Siis kyllä tämäkin neito saippuaa katselee paremman puutteessa. Saippuoissa(ainakin minun kohdallani) on se vika, että niihin jää pari kertaa katsottuaan koukkuun, vaikkei sarjasta pitäisikään.

Poissa Swanheart

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #17 : Joulukuu 20, 2004, 14:49:15 »
Hyi, minäkin inhoan saippuasarjoja, mutta aina on kuitenkin pakko katsoa Kauniit ja Rohkeat telkkarista! Se on maailman typerin sarja, mutta mun on melkein aina pakko katsoa se! Mua ainakin ärsyttää suunnattomasti just se että kaikki hengailee kaikkien kanssa ja kokoajan joka puolelta putkahtelee uusia yllätyksellisiä siskoja, veljiä, äitejä ja isiä... esim. Ritke Forresteri on ainakin saanut jo monta uutta "oikeaa" perheenjäsentä tuosta noin hokkusta pokkusta vaan, ja Brooken kaikkien miesten kanssa huorailu ärsyttää... Sälli on se paras tässä sarjassa.
Mut noh, joo, tylsiä nuo ovat mutta katson aina systereiden kanssa silmät pyöreinä Kauniita ja Rohkeita ja mä repeen aina kun jotkut pussailee (aina) ja siskot huutaa "Yäääk! Pitääks niitten aina tehdä tota?!" :)
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistus!"

Joonatan

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #18 : Joulukuu 23, 2004, 22:19:43 »
*Nostaa kätensä* *Laskee kätensä* *Nostaa kätensä* *Laskee kätensä*  Eli olen saippuasarjojen vihaaja, mutta kyllä joitain tulee katsottuakkin. Vaikka aika huonoa tv-'viihdettä'hän ne ovat. Tylsää samojen asioiden jauhamista.

Salattuihin elämiin olen koukussa. Olen katsonut kaikki jaksot alusta alkaen. Uusintoina yms.
Kauniit ja Rohkeat on todella vähän yliampuvaa. Pysyy paikallaan. :D

rosolli

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #19 : Joulukuu 28, 2004, 17:19:53 »
Minä todellakin kulutan kallista aikaani aivan liikaa kaiken maailman hömppäsarjoihin. Olen aivan täydellisessä koukussa esimerkiksi Kauniisiin ja rohkeisiin, joka on sentään niin naurettavan sekopäinen sarja, että oksat pois. Salatut elämät on toinen. Se on jo AIKAA SITTEN menettänyt kaikki hyvät näyttelijänsä, ( ilmeisesti myös:) käsikirjoittajansa. Ja se tunnusmusiikki :D En yhtään ihmettelisi vaikka joskus kaupungilla joku ohitseajava amis popittaisi stereoillaan Salattujen elämien tunnaria. Sarja on ollut joskus jopa kohtalaisen hyvä, minun mielestäni, ja varmaankin sen koko nykyinen suosio perustuu pelkästään sen vanhaan "supersuosioon" ja siihen, että se tulee hyvään katseluaikaan.

Voi ei, liikaa salatut elämät- jauhantaa.

Silti. Koukussa ollaan.

Theodor

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #20 : Tammikuu 06, 2005, 21:13:45 »
Saippuasarjat! *tukehtuu* Kauheaa! Roskaa! Inhoan niitä, ihan hirveetä.

Yhdet meidänluokkalaiset tykkää saippuasarjoista, ja ne ihmettelee kun mä en tykkää. Mä itse ihmettelen niitä. No toisaalta, esim. Kauniita ja Rohkeita seuraa aina välillä, mutta tuntuu että aina samaa lemmiskelyä ja draamaa joka jaksossa.

Elwen

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #21 : Tammikuu 07, 2005, 15:33:24 »
Hee, täällä kököttää yksi Kauniit ja rohkeat-fani ;) Ah, olen seurannut tätä sarjaa arviolta viisi tai neljä vuotta. Tapahtumat toistuvat, mutta henkilöt vaihtuvat. Kaunarit on niin älyvapaa sarja, että voi heittää joka  päivä tunnin ajaksi aivot jonnekin epämääräiseen. Kerrassaan verraton jakso oli kun Sheila oli kaapannut Taylorin ja Steffien ja Ridge lähti heitä pelastamaan. Taylor oli kiinnitetty kahleilla takkaan, ja Ridge murtautuu taloon ajamalla autollaan seinän läpi :D

Salkkarit on nykyään huono. Surkeahkoja näyttelijöitä, tylsä juoni ja epäkiinnostavat hahmot. Hohhoijakkaa.

geisha

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #22 : Tammikuu 08, 2005, 15:33:01 »
Itse en välitä olleenkaan saippuasarjoista. Paitsi yhteen olen jäänyt koukkuun.
Päivien viemää
Mielestäni koko sarja on niin huonoilla trikkikuvauksilla kuvattu ja muutenkin huono. Mutta kuinka kävikään.. jäin sarjaan koukkuun. Nykyään on lähes pakko katsoa sarjaa ja nähdä miten käy ilkeälle Samille tai DiMeran suvulle...:O En tajuu itseäni.

Muita sarjoja en seuraa, se olisi jo liika itselleni.
^^

Buddha

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #23 : Tammikuu 10, 2005, 20:20:39 »
Minä en siedä saippuasarjoja! Minusta ne ovat maailman ärsyttävimpiä tv-ohjelmia. Niissä jankataan aina vain samaa. esim: kauniit ja rohkeat aina vain samojen ihmisten elmiä pistetään romuksi ja sitä rataa. Myös salatuista elämistä saa myös aika lahjakaan pahoinvointi kohtauksen puhumattakaan joistain amerikkalaisista saippuasarjoista. Ne on siis niin TURHANPÄIVÄISIÄ!!!

Sweetie

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #24 : Tammikuu 14, 2005, 23:18:13 »
Saippuasarjojen suurkuluttaja ilmoittutuu *nostaa kätensä*

Ah. Rakastan melkein kaikki saippuasarjoja. Tunteita ja Tuoksuja on poikkeus. Se on niin surkea kun olla ja voi. Olen ehkä pari kertaa katsonut sen ja...

Passions Maailman paras saippuasarja kautta aikojen. Rakastin tätä sarjaa ja oli kamalaa kun se loppui. Onneksi olen löytänyt netistä passions video clipsejä joilla voi lievittää ikävää. Toivottavasti nelonen uusisi jaksot, koska en katsonut niitä ihan alusta asti. Mutta olen nauranut itseni kuoliaaksi sitä katsoessani ja itkenyt silmät päästäni. Ihana sarja<3

Päivien viemää Olen koukussa "hieman" tähän sarjaan. En yhtä pahasti kuin Passionssiin olin, mutta aina kun mahdollista katson. Siitäkin on tullut vähän yliluonnollinen. Ne kaksoset tuli avaruudesta jne. Mutta rakastan Belleä ja Shawnia<3

Kaunarit Tämä se vasta on saippuaa. Tähän en (onnekseni) ole koukussa, mutta aina jos telkkari sattuu olemaan päällä jään katsomaan. Hiukan yliampuva sarja. Macy herää kuolleista. Ridgelle ei käynytkään mitään ku se tippu sinne "laavaan". Ja muutenkin vähän liian...Pöh...

Salkkarit En kutsuisi salkkareita varsinaisesti saippua-sarjaksi, mutta olkoon. On se omaksunut hiukan kaunari peräisiä juttuja. Näyttelijöistä on tullut ärsyttäviä ja vanhat jaksot olivat miljoona kertaa parempia. Silti sarjaa seurailen joskus.

Mitä muita saippuasarjoja on?

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #25 : Tammikuu 19, 2005, 13:47:14 »
Lievästi ilmaistuna mä olen saippua-addikti. Jo kahdeksan vuotiaana minä tuijotin Kauniita ja Rohkeita tajuamatta niistä hölkäsen pöläystä.

Kaunarit ei uppoo muhun enää, koko hommasta meni maku kun Macy kuoli ekan kerran. Ja sitten se Brooke. Sen rakkaudentunnustukset ynnä muut Ridge-jutut on niin aivottomia, kun jompi kumpi lopulta pettää toista.

Salkkarit on ihan okei, mut tavallaan aika laimeita verrattuna jenkkisaippuoihin. Lähes kaikkien alkuperäishahmojen kuoltua homma muuttuu aika sekavaksi. Lellu on mun lemppari, kaikki sympatiat sille ja Sepolle, Ullaa en ole koskaan sietänyt.

Sunset beach, tuo edesmennyt saippua on suosikkini koskaan. Kun sarjan tekeminen lopetettiin kolmen vuoden jälkeen, minua keljutti niin vietävästi. Sen sarjan jutut nimittäin eivät olleet niin epäuskottavia. (Jos niitä pahoilaisjuttuja ja kliseistä pahaa kaksoisveljeä ei lasketa mukaan)

Päikkärit menee paremman puutteessa. Sen sarjan pilaa epänormaalin täydelliset perhesuhteet. Kaikki rakastavat kaikkia. Voi jessus.

Paremmia saippuoita ruutuun!!!
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Miukumauku

 • @!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #26 : Maaliskuu 26, 2005, 00:25:56 »
K&R: tätä tulee seurattua jos tulee telkkarista ja on aikaa. Pysyy kärryillä kahden kuukauden lakonkin jälkeen.  XD

Päivien viemää: MAAILMAN PARAS OHJELMA!! XD Olen niiiiin hulluna DOOLiin. Tyhmää kun Cassie yrittää iskeä Shawnin >>:(

Tunteita ja tuoksuja en voi sietää, ja Salkkarit jos tulee telkkarista niin kiljun oikein kovaan ääneen ja juoksen päätäpahkaa olkkarista ulos. Vihaanvihaanvihaan.

Mutta pääasiassa saippuat on ihania <3 saa unohtaa arkipäivän huolet. :=)
But never love. Never happiness. Never love.

Hirmulisko

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #27 : Maaliskuu 27, 2005, 09:25:08 »
Rakastan saippuasarjoja *nostaa käden ylös* Saippuasarjat ovat sellaisia,  joissa yleensä tapahtuu jtn. Ne on tehty mulle!

Seuraan erityisesti:
Salatut elämät: Se on suoraan sanottuna ihana ohjelma ja olen jäänyt koukkuun. Ärsyttää kyllä välillä kun siinä kaikki pettää kaikkia.  
Lempihahmoni on ehkä Ulla, hän on niin hauska ja pönttö, rapun juoru ämmä..  Harmittaa ihan hirveän paljon kun vanhoja hahmoja ei ole enää esim: Mia, Saku, Kalle jne.

Kauniit ja Rohkeat: Seuraan silloin kun minulla on aikaa. Lempihahmoni on ehkä Nicki tai miten se nyt kirjotetaankin. Minua ärsyttää ohjelmassa Massimo, hän on niin itserakas.

WBK

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #28 : Maaliskuu 28, 2005, 10:01:12 »
Minäkin pidän jonkun verran saippuasarjoista, kuten Salkkareista. Salkkareita katson noin kolme kertaa viikossa.

Mutta sitten se miksi tänne kirjoitin.
Nyt tulee MTV:ltä SM-liigan Playoff otteluita. Mitä mieltä te olette, pitäisikö niitä näyttää esim. Salkkareiden kustannuksella? Minä en ainakaan henkilökohtaisesti ymmärrä ihmisiä, jotka jaksavat valittaa, että se on (suora lainaus eräältä keskustelu palstalta) "kauhee sortoa". Salkkareita tulee melkein koko vuoden, viisi kertaa viikossa. SM-liigaa tulee parin viikon ajan muutaman kerran viikossa. Salkkareita on tullut yli tuhat jaksoa ei siinä pitäisi huomata, jos pari jaksoa siirtyy.

Caycea

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #29 : Maaliskuu 28, 2005, 10:27:52 »
Mä en pidä saippuasarjoista. Ne ovat niin tyhmiä ja ärsyttäviä. Ennen katsoin Salatuista Elämistä suurinpiirtein kaikki jaksot. Silloin ekalla ja tokalla. Sitten en katsonut sitä moneen vuoteen ja nyt kun vilkaisin niin aloin nauraa. Kovaa. Ne näyttelijät ovat niin huonoja. Mun mielestä, älkää nyt tappako mua, Salkkari-fanit.

Passionsiakin katsoin joskus, mutta siinäkin näyttelijät olivaty tosi surkeita, mutta ennen kaikkea lavastus alkoi ärsyttää. Näytti siltä, että sitä ei oltu huomioitu lainkaan!

Mutta saippuasarjojen juonet ovat ne kaikkein ärsyttävimmät. Jos esim. Salkkareissa jättää vaikkapa joka kolmannen jakson väliin, ei menetä melkein mitään. Samaa jauhamista se vain on. (Paitsi tietysti jos jää väliin juuri se jakso, jossa tapahtuu jotain...)

Gilly Bean

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #30 : Maaliskuu 29, 2005, 16:45:38 »
Saippuasarjat eivät todellakaan ole minua varten. Niissä todellakin on aina sama kaava. Tyypeillä saattaa olla 4 lasta ja jokaisella eri isä! Päivien viemää ja Passionia seurasin hetken, mutta lopulta lopetin niidenkin katsomisen. Tunteita ja Tuoksuja on kyllä minusta aivan laimea sarja, sitä en kyllä todellakaan jaksa seurata.
Kauniista ja Rohkeista en millään jaksaisi edes aloittaa.
Niin naurettava sarja ku olla voi!(ei millään pahalla kaunari-fanit)
Ei kauaa kulu, kun huomaa, että Brooke on aivan samassa tilanteessa kuin vähän aika sitten! Vain eri miehen kanssa! Naurettavaa. Eihän sellaista oikeassa elämässä voisi missään nimessä tapahtua...

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #31 : Maaliskuu 29, 2005, 18:19:13 »
Kyl kyl katon!! Mä rakastan saippua sarjoja. ne on jotain nii utopista ja nii kaukana todellisesta.. Lisäksi niissä ei tarvitse ajatella paljoa. Ne kuuluu sarjaan 'otetaan aivot vapaalle seuraavaksi puoleksi tunniksi'. Mä en kato  kauniita ja rohkeita. Joskus neljä vuotta sitten katoin kesän niitä mutta kyllästyin

Päivien viemää on parasta viihdettä mitä tv:stä tulee. Juonen käänteitä ja juoni on niin ennalta arvattavaa ja etenee tosi hitaasti, että jos ei oo kattonu vähää aikaan sitä nii mitään traagista tuskin on kerinnyt tapahtua.

Salatut elämät suomalaista saippuaa.. Varmaan kaikki on edes joskus kattonu salkkareita tai edes tietää perus idea. Jos mun veli tietää sen nii kyllä muutkii varmasti tietää sen.

Passionssia seurasin kun se tuli ja olin aika surullinen kun se loppui. Pidin siitä.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Altana

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #32 : Maaliskuu 30, 2005, 14:40:48 »
Kyllä vain, saippuasarjat ovat täyttä roskaa. Eipä tuon toteaminen ole toisaalta estänyt minua katsomasta niitä. Loppujen lopuksi en katso kovinkaan monia enkä niitä loppujakaan joka päivä, mutta joskus on kiva heittää aivot narikkaan ja syventyä "suuriin draamoihin."

Pisimmän aikaa olen seurannut Kauniita ja rohkeita. Tapahtumat toistavat itseään, hahmot ovat naurettavia ja fiksua juonta ei löydä hakemallakaan, mutta viihteestä tuo kyllä käy. Oma huvinsa on myös pyöritella silmiä hahmoille ja tapahtumille, ja kommentoida kuinka typeriä ne ovatkaan. Lisäksi se on sarja, jonka katsomista voi vaivattomasti jatkaa viikkojenkin tauon jälkeen.

Salattuja elämiä en enää seuraa niin tiiviisti kuin aiemmin. Uudet hahmot ovat typeriä ja näyttelijät huonompia, ja juonenkäänteet alkavat sopia paremmin jenkkisarjoihin kuin Suomeen. Sarjan isona plussana olikin silloin muinoin se, että tapahtumat eivät olleet niin epäuskottavia kuin mainituissa jenkkisarjoissa.

Sunset Beachia tuli seurattua, mutta sepäs loppuikin aikaa sitten.

Poissa Hopeanuoli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #33 : Maaliskuu 30, 2005, 18:17:19 »
Minä en ole saippuasarjojen fani mutta kyllä sitä tulee esim. kauniita ja rohkeita seurattua jos sattuu vain sivusilmällä aluksi kastoa sitä. Salkkareita katsoin viimeksi 2 kuukautta sitten koska kyllästyin sarjan itseensä toistavii naioihin. Näyttelijät eivät ole ammattilaisia ja juoni on sama kuin ennenkin. Niitä en enää katso.
Kaunarit taas... ne ovat oikeastaan hauskoja, mutten seuraa niitäkään liioin. Viime karrasta on aikaa jo... mutta sarjaan jää koukkuun vaikka meikä 'juoruaa' äidille mitä hauskaa sarjassa taas tänään tapahtui (äiti oli ennen kaunari 'fani' mutta tajusi kai kanss kuinka tyhmä se on...) ja nauran päälle. Mun äiti sano kerran, ku harmittelin kuinka jakso päätty yhteen hyvään ja jännään kohtaan, että; "No, kato yli huomenna tuleva jakso jokos se selvis se juttu. Ne katselee toisiaan vielä huomisen jakson eikä ne etene mihinkään siinä, Kauniita ja Rohkeita vois kattoo useiden viikkojen jälkeenkin ja pysyy silti juonessa mukana". No, en osannu kertoo sillai hasukasti tota mutta nauroin kippurassa tolle...^^; Ja oikeessa äiti on.
Inhoan kaunareita tavallaan... se on kuin jokin päättymätön prisessa satu kertomus ja suurin piiretin kuoleet nousetvat ylös kuolleista. Ja enkelit tulevat antamaan taivaallista yksilöterapiaa...
Saippuasarjoissa hahmoilla on tapana tulla ärsyttäviksi. Esim. salkkareissa se... Teemun ja Aamun äiti (en muista nimee) oli sellanen ihan hyvä alussa, mutta loppua kohden näin suurin piirtein punasta kun se tuli ruutuun. Samoin Aleksi josta tuli loppua kohden nössö ja muistutti lähinnä murrosikäistä tyttöä kuin aikuista miestä. Antoi anteeksi ja suuttui. Muutti nakkilaan ja muutti takaisin. Suuttui ja muutti nakkilaan. Voisin antaa useita siis useita! esimerkkejä salkkareista mutta annan olla.
Kaunarit ovat sama asia... se merimies Massimon poika oli just paras hahmo silloin siinö ohjelmassa mutt eilen satuin vilkaisemaan kaunareita syrjäsilmällä aloin näkeen taas punaista kun se merikapteeni oleili siinä Brooken talossa ja liidätteli kuin jokin unelma isä sitä Hopea ympäri olohuonetta ja Deacon! Sekin on nyt hirvee nössö!! Ennen se oli se pahis, vailla 'sydäntä' ja nyt tuntuu murtuvan joka asiasta...

En oo seurannut oikein muita saippua sarjoja mutta ne tuskin eroaa mitenkään kaunareista tai salkkareista. Samaa juonen jauhamista eikä mitään uutta. Näyttelijät eivät vanhene vaikka lapset kasvavat aikuisiksi suurinpiirtein ja elevät vähän tällai ameriikkalaiseen unelmaperheen/kätöksen tyyliin! Argh... Ja näyttelijät eivät omistaudu täysillä rooleihinsa vaan ylinäyttelevät eikä näyttele kuin olisivat oiekasti kohtauksessa... Saippua sarjoihin ei panosteta kuten näihin muihin sarjoihin kuten O.C:hen tai Everwoodiin tai Frendeihin tai ihan mihintahansa muuhun ei saippuasarjaan.
"Are we there yet?"
"No"

Cata

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #34 : Maaliskuu 30, 2005, 19:15:26 »
Heh, pakko tunnustautua saippuasarjojejn suurkuluttajaksi. Aivan loistava tapaa rentoutua ja jätää ns. aivot narikkaan vähänksi aikaan. Vaikka ne olisi kuinka ärsyttäviä tahansa niin vähän ajan pääsät sitä huomaa jääneensä koukkuun:)

Päivien viemää katselen säännöllisesti joka päivä. Ehdottomasti paras saippuasarja mitä telkkarista tulee!

Tuneteita ja tuoksuja katson aina kun ehdin. Saippuasarjoista realistisin. Kaikki on kaikkien kanssa, mutta ei mitään yliluonnollisia ilmiöitä tai vastaavaa.

Kauniita ja Rohkeita olen seuranut kaikkein kauiten. Sarjassa pysyy kärryillä vaikkei ihan joka jaksoa ehtisikään katsoa.

Salatut elämät ei jaksaa hirveästi kiinnostaa. Perussuomalaista saippuaa, jota tulee katottua silloin tällöin.

Sméagol

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #35 : Maaliskuu 30, 2005, 19:22:12 »
Eipä ole saippuat minuun koskaan iskeneet. Kauniita ja Rohkeita seurasin joskus paljon pienempänä, ja silloin se menikin vielä hyvin viihteenä, vaikka olikin huvittava silloin tällöin.
Passionsia seurailin aina välillä kun se tuli, se oli jo niin ylivedetty että sitä jopa kesti katsoakin, vaikken vakituisesti sitä seurannutkaan.
Äsken juuri katselin pätkän sivusilmällä Kauniita ja Rohkeita, ja totesin ettei sitä enää pysty katsomaan nauramatta. Ehkä se onkin tarkoitus, muttei silti iske oikein tuollainen.
Days of our Livesia ei ole tullut hirveästi seurailtua myöskään, muutamia jaksoja muttei mitään ihmeellistä.
Salattuja Elämiä katselin silloin kun alkoivat mutten enää pysty niitäkään nauramatta seuraamaan, sen verran älyttömäksi on koko touhu mennyt.
Ilmeisesti tämä on joku tietty kaava saippuoilla, eli ne alkavat ihan katsottavina draamasarjoina ja sitten junnattuaan paikallaan touhu menee todella huvittavaksi koska ei keksitä enää uusia juonikuvioita.
Tai sitten vain puhtaasti halutaan tehdä saippuaa, mikäs siinä.
Ei vaan ole koskaan iskenyt meikäläiselle, tykkään siitä että sarjoissa on aina jännitystä mutta vaikka se olisikin ehkä ylivedettyä, sellaista kuitenkin jota voisi jokaiselle meille joskus tapahtua, niin että siihen pystyy samaistumaan.

Cranberry

 • Ankeuttaja
No JES!
« Vastaus #36 : Maaliskuu 31, 2005, 07:14:45 »
Itse en voi varsinaisesti sanoa pitäväni.. Jotenkin turhanpäiväisiä. Olen kyllä ennen katsonut salkkareita ja jotain muutakin, mutta n. puolitoista vuotta sitten kyllästyin salkkareihin, samaa parinvaihtoblaata koko ajan, kaikki juonenkäänteet siitä ja kaikki ovat olleet jo lähes kaikkien kanssa.. Kauniita ja Rohkeita olen katsonut muutaman jakson, mutta on se kyllä niin huono sarja, etten sitäkään ole koskaan seurannut... Passionssia joskus yritin seurata, mutta sekin sitten vain jäi. Olen monia sarjoja muutaman jakson tylsyyksissäni katsonut, mutta sellaista ne juuri mielestäni ovat, ajanvietettä. Ei mitään sellaista mitä on pakko joka ilta katsoa.

henzzzu

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #37 : Syyskuu 16, 2006, 12:19:48 »
Nooh... saippuasarjat kyllä menevät paremmanpuutteessa. Vaikka Kauniita ja Rohkeat ovat sellainen sarja, joka junnaa paikallaan yleensä todella pitkään, sitä on hauska katsoa aina parin viikon välein, ja huomaa jonkinlaista edistystä tapahtuneen. Tosin nyt tänä syksynä en ole katsonut yhtään jaksoa, enkä ole edes varma onko sarja alkanut, sillä en ole liiemmin kiinnittänyt huomiota asiaan.

Salatut elämät - olin "fani" (noh... fani ja fani) vielä pari vuotta sitten, mutta nyt koko sarjasta on tullut typerä, lässähtänyt kokonaisuus. Uudet hahmot ja sarjan tekijöiden epätoivoinen yritys pidentää sarjaa loputtomiin suorastaan raivostuttaa minua.
(Saatan sieluni silmin kuvitella sarjan käsikirjoittajat siihen huoneeseen ympyrään istumaan:
"Noh... Iloisempia naamoja, tyypit, meidän on keksittävä miten saadaan katsojien mielenkiintoa pidettyä seuraava viikko yllä!"
"Niin juuri, keksikää keksikää keksikää, aivot toimimaan nyt!"
"Hei, mä tiedän! Ullalla olis voinut olla suhde!"
"Joo, hyvä idea, se järkyttää katsojia sopivasti ja seuraava viikko on taattu!"
8-) Siinä pilattiin jälleen yksi hyvältä aluksi vaikuttanut sarja. Sarjaa jatketaan muutamia tuotantokausia, sitten se lopetetaan, näin pidetään kunniakkuus yllä. Saippuassa ei näin ole.

Mutta täytyy minunkin myöntää, etten saisi vain haukkujan leimaa, että olen minäkin saippuasarjojen ystävä (mutta en Kaunareiden ja Salkkareiden).
Parin vuoden takainen Passions- sarja Nelosella oli kyllä hyvä, jota tuli katsottua aina. Tosin luin, että sen loputtua Suomessa siitä on tullut jälleen lähinnä Kauniista ja Rohkeistakin oudompi tekele.
Päivien viemääkin voisi olla hyvä, jos riittäisi kärsivällisyys sen katsomineen. :)

Poissa Crying

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Whii
 • Tupa: Luihuinen
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #38 : Syyskuu 16, 2006, 17:29:47 »
Inhoan niitä. Ennen tuli kyllä katsottua Kauniita ja rohkeita, joskus Emmerdalea ja Salattuja elämiä, mutta nykyään en kestä katsoa saippuasarjoja ollenkaan. Liikaa kertausta, juoni ei etene tai se on huono. Loppujen lopuksi sarja alkaa kyllästyttämään koska se ei keksi mitään uutta. Kotimaiset sarjat ovat vielä tylsempiä kuin ulkomaiset...
And they dream in their sleep

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #39 : Syyskuu 16, 2006, 18:33:36 »
Itseäni ei erityisemmin voi kutsua saippuasarjojen ylimmäksi ystäväksi, muttei ihan välttämättä viholliseksikaan. On muutamia hyviä saippuasarjoja, kuten esimerkiksi Päivien viemää, mutta tv on myös harmillisen täynnä suhteellisen huonojakin, kuten esimerkiksi Kauniit ja rohkeat sekä Salatut elämät. Etenkin jälkimmäinen on erinomainen esimerkki siitä, millainen on kunnon saippuasarja; ällöttävän siirappinen ja täynnä suhdesotkuja, joista lähes kaikki ovat vähintään kolmiodraamoja - jokainen on seurustellut kertaalleen jokaisen kanssa ja niin edelleen. Tuollainen on mielestäni täyttä soopaa ja enemmänkin se tylsistyttää ja naurattaa säälittävyydellään kuin tarjoaa nautinnollisia hetkiä television ääressä.

Todennäköisin syy siihen, miksi ainoa siedettävä saippuasarja on Päivien Viemää, on luultavasti se, ettei kyseessä ole pelkästään tylsiin suhdesotkuihin kohdistuva sarja, vaan mukana on myös murhia ja ennenkaikkea niiden selvityksiä, ja juuri niistä pidän erityisen paljon. Tähän joku Salkkari-fani voisi tietenkin sanoa, että onhan Salkkareissakin mukana hieman vastaavaa, mutta tähän minä puolestani voisin todeta, että sarja on ehdottomasti ylivedetty - niin kuin saippuasarjojen on tapana olla. En minä ainakaan tiedä yhtään kerrostaloa, jossa kaikki ovat seurustelleet toistensa kanssa jne.

En siis suinkaan ole kovin suuri saippuasarjojen ystävä.
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Repekki

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #40 : Syyskuu 16, 2006, 22:06:51 »
Eipä tule pahemmin katsottua saippuasarjoja, mutta kyllä niitä tuli katsottua joskus 3-4 vuotta sitten paljonkin katseltua esim. Päivien Viemää ja Salatut Elämät. Nyt on jäänyt tuo saippuasarjojen katselu erinäisistä syistä vähemmälle mm. lisääntyneet koulukiireet ja omasta mielestäni sarjojen huonontuminen, mitä pitemmälle sitä katsoo.

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #41 : Syyskuu 17, 2006, 18:54:33 »
Rrrrrrrakastan saippuasarjoja! Ne on aivan mahtavia. Niissä ei ainakaan ole tylsiä juonikuvioita. Mitäpä se muka haittaa, että ne on aika epätodellisia?

Minun lemppari saippusarja on ehdottomasti Päivien viemää. Katson melkein joka päivä. Varsinkin nyt on hyvä tää sarjamurhaaja juttu on tosi hyvä. Olen erittäin pahasti koukussa tähän.

Ennen katsoin aktiivisesti Kauniita ja rohkeita, mutta nyt se jäänyt. Tykkäsin ennen, mutten enään.

Salkkareita katson epäsäännöllisen säännöllisesti. Aika harvoin kyllä, mutta olen ihan hyvin kärryillä tapahtumista.

Jos jollekin sanon joskus katsovani Päivien viemäätä ja Kauniita ja rohkeita, niin saa kyllä välillä kuulla aika kielteisiä mielipiteitä niistä (ja se saa yleensä aika hyvät naurut, kun kerron miten loistava ohjelma Päivien viemää on). Mutta mitäpä siitä, saippusarjat on loistavia![/b]

LonelyAngel

 • Ankeuttaja
Saippuasarjat!
« Vastaus #42 : Syyskuu 21, 2006, 16:03:29 »
Saippuasarjat ovat typeriä, tiedän sen, mutta silti JOSKUS jää ihan koukkuun johonkin sarjaan kuten esimerkiksi Päivien Viemää. Siis siihen nyt jää vaan koukkuun muutaman vahinko katsomisen jälkeen....
<<sehän juuri on niiden tarkoitus...
Mutta silti pidän saippuasarjoja typerinä koska ne toistavat kaikki jossain vaiheessa toisiaan...
Aina JOKAISESSA sarjassa on jossain vaiheessa sukujuuret jonkun poikaystävän suvussa ja sitten selviääkin se että poikaystäväsi onkin sinun velipuolesi...
Tuo oli sit vaan esimerkki joka on minun mielestäni joka sarjassa....

Havina

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #43 : Tammikuu 20, 2007, 18:48:21 »
Saippuasarjoja en katso hirveän usein, mutta tietenkin säännöllisesti katson kahta. Toista ei voisi sanoa saippuasarjaksi. Mutta jokatapauksessa saippuasarjat ovat jotenkin kaikki niin teennäisiä. En ymmärrä oikein niistä mitään, mutta joillekkin se tuo viihdettä, joillekkin ei.

Salattuja elämiä minun on katsottava aina, kun kerran aloittaa sitä ei voi vain lopettaa! Tietenkään en pidä sarjasta nykyään. Siitä on tullut sellainen teennäinen ja epäaito. Hahmot ovat iljettäviä ja niin teennäisiä. Tietenkin mielestäni sarjasta olen huomannut sen, että siinä on suvaitsevaisuutta. Kehitysvammasia ja homoseksuaaleja on otettu esille, eikä ole jätetty nurkkaan ja se tekee sarjasta erilaisemman, koska useimmiten ei paljon näe homoseksuaaleja. Silti mielestäni Heli tekee siitä niin ison numeron, että hän on lesbo. Olkoot lesbo, jos tahtoo ei se minua haittaa eikä varmasti muitakaan. 

Kotikatua en sanoisi saippuasarjaksi, mutta tykkään siitäkin.

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #44 : Tammikuu 21, 2007, 16:18:51 »
Riippuu täysin saippuasarjasta itsestään. Kauniista ja rohkeista en enää juurikaan välitä (mutta joskus muutama vuosi sitten kyllä katselin niitä ihan säännöllisesti), vaikka saatankin ihan puhtaasta mielenkiinnosta välillä katsoa, jos televisio on sopivasti auki. (Siis mitä hittoa, miten Eric voi mennä naimisiin Brooken kanssa? Eikö se olekaan enää naimisissa Stephanien kanssa? ^^)

Salatut elämät. Olen koukussa. Välillä tuli kausia, jolloin en niitä katsellut, mutta nykyään tulee melkein joka jakso katsottua, jollei viikolla niin sitten kun ne uusitaan viikonloppuna. Onhan se aika yliampuva, epärealistinen ja typerä, mutta mitäs tyttö pakkomielteilleen mahtaa? Seppo on yksi lempihenkilöistäni, Jennistä ja Laurasta pidin vielä joku muutama vuosi takaperin, mutta nykyään arvon ladyt saavat näkemään punaista. Mielestäni vanhat jaksot, joita uusittiin viime kesänäkin, olivat paljon parempia kuin nykyiset, mutta näitä on silti pakko katsella.

Sen lisäksi on kaksi sarjaa, jotka kai voi saippuoiksi luokitella, eli Anastasia, joka tuli Neloselta viime vuonna, ja Ihana Elisa, joka siis tulee Yle 2:lta joka sunnuntai. Ne ovat ihmeellisen herkullisia ja jollain tapaa tuoreempia kuin Kaunarit tai Päikkärit tai kumppanit. Ehkä ne vieraammat kielet houkuttavat, tai sitten se, että molemmat sijoittuvat nykypäivän sijasta menneeseen. Anastasiaa kaipaan, ja toivon, että uudet jaksot alkaisivat pian, ja sunnuntai-illat alkavat olla viikkojeni kohokohtia.

Äitini seuraa aktiivisesti Emmerdalea, joten itsekin sitä välillä sorrun katselemaan. Siitä tuntuu silti puuttuvan se jokin, joka saa koukkuun.
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Sunnan

 • Ankeuttaja
Re: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #45 : Tammikuu 24, 2007, 16:33:07 »
Minä katson saippuasarjoja aina kun niitä tulee ja minulla itselläni ei ole samalla mitään muutakaan tekemistä. Tai silloin kun niitä tulee ja siivoan. En ole saippuasarjojen ylinystävä, mutta en minä niitä nyt niin inhoakaan. Tästä kertoo varmaan jotain myös se, että minä ja ystäväni kirjoitamme parhaillaan yhdessä tuumin omaa saippuasarjaa, nimeltä Windy Days. Ja meillä on lystiä.
Käytämme niitä ideoita, joita Kauniissa ja Rohkeissa, Tunteita ja Tuoksuja, Passions tai Päivien viemää (tai missään niistä muista, kuten Santa Barbara, Paradise Beach jne.) sarjoissa ei ole käytetty, vaikka me olemme puolittain odottaneet moisia. No, lystinsä kullakin.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Re: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #46 : Tammikuu 24, 2007, 23:17:21 »
Salkkarit on varmaan ainoa saippuasarja mitä olen ikinä seurannut. En tiedä mikä siinä on, sillä sarjahan on oikeasti aivan järjettömän huono ja älytön ja ärsyttävä, mutta kun siihen vain jää koukkuun. Olen monta kertaa ollut ns. tauolla ja yrittänyt lopettaa - se toimii aikansa eikä siinä mitään, en kärsi pahempia vieroitusoireita - mutta sitten taas ajaudun takaisin Salkkareiden pariin niin kuin vaivihkaa. Joskus katson sitä vain siksi ettei ole muuta tekemistä. Outoa on elämä.

Muita saippuasarjoja en voi kuvitellakaan katsovani, varsinkaan amerikkalaisia. Pari sekuntia jotain Kauniita ja rohkeita, niin laatta lentää. Salkkareissa ei sentään. Kumma juttu.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Poissa henia

 • Pikkuisen harhassa oleva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: QuillNiffler10113
 • Tupa: Luihuinen
Re: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #47 : Tammikuu 28, 2007, 18:18:32 »
Niin, minulle saippuasarjat ovat päivän piristys. Katson eniten Päikkäreitä eli siis Päivien viemää on minulle must, eli 16,40 kipitän telkkarin ääreen. Jaksot ovat hyviä ja jännittäviä ja saatu pienellä butjetilla kasaan.

No Salkkarit..hmm ei tule katsottua, paitsi viikonloppuna, kun pikkusisko katsoo jaksot uusintana ja silloin joutuu katsomaan,vaikka
ei haluaisi katsoakaan.

Kauniit ja rohkeat..ei en ole katsonut kolmeen vuoteen, mummi kyllä katsoo, se istuu aina kesäisin telkkarin ääressä, kun ruoka kypsyy.
Joskus pidin,mutta sitten aloin kiinnostua Päikkäreistä.

No saippusarjat ovat hyviä minu mielestäni.

nuutti

 • Ankeuttaja
Re: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #48 : Helmikuu 08, 2007, 20:13:42 »
Tykkään saippuasarjoista! Varsinkin Päivien viemää!! Se on ah niin ihana sarja, ties kuinka kauan oon seurannut sitä. Harmittaa aina jos en nää jotain jaksoa. :D    Siihen jää koukkuun. Koko ajan haluun tietää mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu.

Salkkarit: Sitä en seuraa niin paljon, mut sit ku oon sillä kanavalla, en voi vaihtaa enään pois.

Kauniit ja rohkeat: melkein sama juttu ku salkkareissa, ennen katoin sitä paljon enemmän mut nyt se on hajonnut käsiin.

Mutta ehdottomasti RAKASTAN saippuasarjoja!!!!!! <3
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 08, 2007, 20:17:01 kirjoittanut nuutti »

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Re: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #49 : Helmikuu 09, 2007, 11:07:11 »
Se riippuu ihan sarjasta. Esim. Kauniit ja Rohkeat sekä Päivien viemää ovat hyviä, mutta muut eivät ole kauhean hyviä. Joskus tuli neloselta Passions ja se on minun mielestäni kaikkein paras saippuasarja ikinä. Sen esittäminen lopetettiin suomessa. Harmi..
Ymmärrän kyllä ihmisiä, jotka vihaavat saippuasarjoja. Itsekkin vihasin niitä ennen. Ne olivat liian imeliä minun makuuni. Päivien Viemästä pidän siksi että siinä alkoi tapahtua. Siksi aloin sitä seuraamaankin. Kauniit ja Rohkeat taas on taas jotenkin niin kieroutunut sarja, että sitä on hauska katsoa, kun ei ole mitään muutakaan tekemistä.

Primula

 • Ankeuttaja
Re: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #50 : Helmikuu 11, 2007, 20:50:48 »
Olen mennyt saippuasarjoista sekaisin. Aloin katsomaan kaverini kanssa aluksi Kauniita ja rohkeita, koska se oli silloin erittäin jännittävä, silloin saapui Nick kaupunkiin ja alkoi iskeä Brookea.. Mutta se lopahti. Seuraavana mie aloin seurata Päivien Viemää mikä on ihan paras saippusarja , koska siinä tapahtuu välillä ihan sekavia juttuja. Lisäksi katson venetsialaisia siestasaippuasarjaa Mi Gorda Bella (Tuhkimotarina) , joka on hauska, jännittävä ja romanttinen sarja. Sarja kun alkoi oli se vähän omituinen ja se kai vetosi katsomaan.

ZebraMyy

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #51 : Maaliskuu 21, 2007, 11:18:50 »
Hahaha, saippuasarjat - saan päivän naurut joka ikinen kerta kun avaan TV:n ja sieltä tulee Päivien Viemää. Voihan se jonkun mielestä tietysti olla hyvä, mutta itse näen siinä vain naurettavan usein toistuvia juonenkäänteitä ja typeriä juttuja. "Typerillä jutuilla" tarkoitan näitä iänikuisia "kuoli-ei kuollutkaan-kuoli"-toistoja. Katsoin kesällä muutaman jakson Päivien Viemästä, ja kun näin siitä taas pätkän muutama päivä sitten, niin jaksossa esiintyi kaikki kesällä kuolleet henkilöt. Jostain syystä ohjelma saa mut nauramaan ihan kympillä, kun kaikki on olevinaan niin dramaattista. Mielestäni ohjelmaa voisi lyhyesti kuvailla näin: sekava ja huono, imelä saippuasarja, jossa vuorotellen kuolee ja menee naimisiin ihmisiä. En nyt kuitenkaan yritä olla hyökkäävä sarjasta pitäviä vastaan (;

Toinen naurunaiheistani on kammottava Kauniit Ja Rohkeat. Olen katsonut sitä aika vähän, mutta silti tiedän juonenkäänteet ja muut heti paikalla, kun avaan TV:n ja katson ohjelmaa viisi minuuttia! En osaa kuvitella katsovani sitä koskaan tosissaan, hyh.

Muita saippuasarjoja en sitten suoraan haukukkaan, niitä kun en ole paljoakaan nähnyt.

Poissa Tuulikeiju

 • Vuotislainen
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #52 : Maaliskuu 23, 2007, 17:57:17 »
En voi sietää Kauniita ja Rohkeita, enkä Tunteita ja tuoksuja! Olen kerran vahingossa laittanut tv:n päälle, kun Kauniit ja Rohkeat on ollut menossa ja täytyy sanoa, että ei sitä kovin hienoksi näyksi voinut sanoa. Niin kauheaa säheltämistä ja kotikutoisen näköistä se on, että huhhuh. Salatuista elämistäkään en kovin perusta. Vanhat jaksot olivat parempia ja niissä oli jopa jotain ideaa. Nyt sekin on vain sellaista sähläystä, ettei mitään rajaa. Tosin täytyy silti myöntää, että katson sen aina paremman tekemisen puutteessa eli noin pari kertaa viikossa. Siihen on sen verran kavereiden panostuksella onnistunut jäämään koukkuun.

Päivien viemää. Se on yksi lempisarjoistani. Apua, se jäi tänään katsomatta, kun tuliin koneelle. Apua. Pitikin tulla tähän ketjuun, että tuli kauhea morkkis jakson väliin jättämisen takia. Mutta siis, asiaan... Päivien viemää ei ole myöskään kovin suuri poikkeus saippusarjoista puhuttaessa, koska se näyttää aika kotikutoisesti kuvatulta. Siihen on kuitenkin onnistunut jäämään koukkuun, vaikka tapahtumat junnaavat paikallaan ties kuinka kauan ja samoja asioita toistetaan melkein joka toisessa lauseessa. Jos aivan oikein muistan Billie Reedillä taitaa olla aikamoiset käsivoimat, nimittäin sen monen jakson verran hän käsiensä varassa on roikkunut. Ää, kuinkakohan Shawnin ja Bellen käy, en voi olla olematta utelias.

Minulla on siis suurin piirtein viha-rakkaussuhde saippusarjoihin. Paria sellaista ohjelmaa en voi sietää, mutta pariin olen jäänyt pahemman kerran koukkuun.
It's easier not to do things than left them undone.

tiituliz

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #53 : Huhtikuu 03, 2007, 12:04:59 »
Kauniit ja rohkeat on mielestäni äärettömän typerä ja ärsyttävä, kun siinä ei edes tapahtu mitään vaan samat tapahtumat junnaavat paikallaan viikosta toiseen. Ja lisäksi se että esim. Brooke itkee koko ajan. :D Ja makaa kaikkien miespuolisten henkilöiden kanssa.
Päivien viemää on jo hieman kiinnostavampi, eikä voi katsoa kerran kuukaudessa pysyen silti "kärryillä" tapahtumista. En silti seuraa, koska kuitenkin melko huono ohjelma.
Sen sijaan nämä "telenovelat" kuten venezuelalainen Tuhkimotarina on mielestäni varsin hyvä! :D Välillä tapahtumat ovat kyllä niin hölmöjä että pitää nauraa... :)
Yleisesti ottaen muunlaiset sarjat ovat kyllä loppujen lopuksi parempia kuin saippuat...

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #54 : Huhtikuu 06, 2007, 23:27:54 »
Miten minä olen kuvitellut, että olen vastannut tähän... Noh kuitenkin. Minä pidän joistain saippuasarjoista. Seuraan päivittäin Päivien viemää ja joskus tulee katsottua Tuhkimotarinaa vaikkakin aluksi tyrmäsin sarjan aivan totaalisesti. Lukulomalla satuin katsomaan sarjasta muutaman jakson ja olin koukussa nyt en ole kirjoitusten jälkeen kerennyt katsomaan käytännössä yhtään jaksoa. Päivien viemään taas jäin koukkuun käytännössä heti kun sarja alkoi pyörimään Suomessa ja nyt olen totaalinen fani. Salkkareitakin seurasin joskus aktiivisesti, mutta nyt se on jäänyt kun sarjassa tapahtuu aivan omituisia asioita ja parhaita hahmoja on lähtenyt niin tiheästi pois, että huh huh. Kauniita ja Rohkeita en ole käytännössä seurannut koskaan. Joskus seurasin jonkun kuukauden ajan, mutta siihen se sitten jäikin.

Päivien viemäässä kiehtoo juuri ne niinkin tyhmiltä tuntuvat juonikuviot. Kuten nytkin/vieläkin menossa oleva sarjamurhaaja ja saari kuvio. Saari juttu oli kyllä tylsä, mutta muutenkin tuntuu, että tässä sarjamurhaaja jutussa on ollut kaikki mahdolliset epärealistisuuden elementit mukana. Ensin kaikki kuolee, sitten ne onkin hengissä ja sitten osa kuolee taas ja sitten pitääkin olla hiljaa. :) Koska olen Päivien viemäässä suuri Sami ja Lucas fani odotan sormet syyhyten heidän häitään ja pelkään, että Sami (taas) pilaa omat häänsä. Muutenkin Päivien viemäässä nyt olevat pari hässäkät ovat viihdyttävää seurattavaa. Jan ja Shawn ovat kiistatta pahin näkemäni pari vaikka Philip ja Belle ovatkin hyvänä kakkosena. Bo ja Billie ei ei ei samoin kuin Patrik ja Hope ja Patrik ja Jennifer ja mikä pahin Kate ja John, nööy. Sami ja Lucas on sarjan ainut "tasapainoinen" pari. :)

Saippuasarjat ovat siitä ihania, että niistä voi jättää jonkun viikonkin katsomatta, mutta silti pysyy juonessa mukana monissa sarjoissa tämä ei ole mahdollista. Nytkin minulta jäi monta jaksoa katsomatta ulkomaan matkan takia ja olen jällein aivan mukana jutussa, saattaa osittain johtua siitä, että seuraan juonikuvioita Amerikan tahtiin...

Minulla on hieman ristiriitainen asenne saippuasarjoihin. Joitain sarjoja rakastan ja joitain inhoan. Kaunareita inhoan, Päikkäreitä rakastan, Emmerdalea inhoan, Tuhkimotarinasta pidän.
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Poissa Megera

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Megeran Blogisivu
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #55 : Huhtikuu 17, 2007, 12:32:49 »
Rakastan kaikkia saippuasarjoja <33 En ehdi kyylä kaikkia kotsomaan koska ne tulee päällekkäin mutta yleensä nauhoitelen ne ja katson vkl. Tai kun on aikaa...  : P
Katon saippiksia koska ne on niin i´hania ja henkilöt on niin täydellisiä niin täydellisiä. Ja kun niissä tapahtuu kaikkea epäolennaista, asioita jotka ei ikinä täs "oikeassa elämässä" tapahdu. Tietysti ne hahmot kun ne on niin monenlaisia, eri persoonia jotaka tekee just miten kuuluu heidän "mailmassa".
Seuraan Päivien viemää, Anastasia, Hause, Ewerworld, Entorage.
(Jatkan tän loppuun kun pääsen kotio olen koulussa ja nyt ei voi kirjottaa loppuun)
Like a river flowing to the sea
You'll be miles away, and I will know
I know I can deal with the pain
No reason to cry.

Sinéad

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #56 : Huhtikuu 28, 2007, 15:22:01 »
No, enpä oikein osaa sanoa. En oikein erityisemmin noita saippuasarjoja rakasta tai vihaa, onhan niitä muutamia ihan hyviä ja joitain ihan huonoja. Vietän muutenkin hyvin vähän aikaa television äärellä (joo, mitä nyt keväällä olen alkanut seuraamaan muutamaa sarjaa, mutta ei niitä paljoa ole, pari kolme). Oikeastaan saippuasarjoista seuraan vain Tuhkimotarinaa ja sitäkin aloin seuraamaan vasta maaliskuussa, mutta koukussa ollaan. Se on sellainen ylinäytelty mutta monista hahmoista pidän.
En voi sanoa että pitäisin erityisemmin niistä saippuoiden koukeroista kun "siskosi onkin miehesi ilkeä äitipuoli" ja kaikki ovat kaikkien kanssa. Mutta joissain sarjoissa on kiintoisia henkilöitä joita alkaa sitten seuraamaan, ja tapahtumatkin ovat joskus jännittäviä "kukahan se murhaaja on, voi ei se on Hän!"
Niin että tämmöistä, en siis ole puolesta enkä vastaan. Kyllä niiden ääressä on toisinaan ihan kivaa, mutta väliin niihin voi kulua liikaa aikaa kun niitä tulee telkkarin täydeltä.

Poissa Zirendaril

 • Vuotiksen Virallinen Vompatti
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Murpatti
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #57 : Toukokuu 04, 2007, 15:20:56 »
Kyllä täytyy aina kattoa Salkkarit, kun ehtii. On tietysti totta, että se on täyttä roskaa koko sarja. Ismo:"ÄÄÄ mul ei ole työpaikkaa, pelaan talon, yhyy..." Ossi:"Menis ny ----- koko äijä!" Seppo:"Ismo on meidän ystävä..." Huh huh. Typeriähän ne kaikki saippuasarjat ovat, mutta onhan niissä selvästi oma viehätys. Ei niitä muuten edes näytettäisi. Kauniita ja rohkeitakin jää joskus ihan vahingossa katsomaan, vaikka se on jo ylitsepursuvan tyhmä.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #58 : Toukokuu 04, 2007, 18:02:41 »
Minä rakastan saippuasarjoja. Puolet katsomistani ohjelmista on saippuasarjoja. Ne ovat sellaista mukavaa hömppää, jossa ei niin liiemmin tarvitse ajatella, kun niitä katselee. Erikoistehosteet, ovat yleensä todella ala-arvoisia ja osa näyttelijöistäkin aika kiikun kaakun näyttelijä tittelinsä kanssa. Toisaalta, niissä on hauskoja juonenkäänteitä, erikoisia persoonia, epäaitoja tapahtumia, vitsejä piisaa ja nämä "kuolleista heräämiset" jaksavat hämmästyttää kerta toisensa jälkeen.

Lempi saippuaani on ehdottomasti Päivien Viemää. Minä ihan oikeasti pidän siitä sarjasta, enkä katso sitä siksi koska se olisi niin äärettömän huono. Ei minusta kaikkien sarjojen tarvitse esittää sitä onnellista perhe-elämää. Kuka sellaista jaksaisi katsoa. Onhan meillä jo esimerkiksi kotikatu, jossa eletään suht "normaalia" elämää. Minusta on mukavaa, kun sarjassa juonitellaan ja välillä tapahtuu jotain sellaista mitä oikeassa elämässä ei voisi tapahtua.
Kaunareita katselen aina sivusilmällä, kun ne tulevat Päivien Viemään kanssa samaan aikaan. Ihan viihdyttävää. Salkkarit jos tähän lasketaan, niin niitä tulee tietysti katsottua. Passions, oli myös ehdoton suosikkini silloin kun sitä Suomessa näytettiin.
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #59 : Kesäkuu 06, 2007, 19:46:36 »
Täytyy myöntää, että katson saippuasarjoja. Jotkut ihastuttavat, jotkut vihastuttavat. Päivittäin katson Days of Our Lives eli päikkärit. Tämä sarja ei ole niinkään hyvä, mutta jokin minussa saa sitä katsomaan, sanotaanko että se on hyvää viihdettä. En voisi elää ilman Johnia, tuhansien ilmeiden miestä ;> ja heidän lukuisia ongelmiaan. Vihaan suomalaisia saippuasarjoja, en vain tykkää. Amerikkalaiset ja britiläiset sarjat menevät, vaikka tokseenkin ovat kaikki samanlaisia.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 06, 2007, 20:30:04 kirjoittanut Posityyhtynen »
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

Lonely

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #60 : Kesäkuu 26, 2007, 22:10:53 »
Välillä tulee katsottua. Toisaalta niissä vihastuttaa se tietty hitaus, yhden asian käsittelyyn tuhraantuu usein monta jaksoa, ainakin amerikkalaisissa sarjoissa. Piristävää on katsella erilaisten juonikuvioiden muotoutumista ja eri henkilöitä. Eri hahmojen herättäminen yhä uudelleen kuolleista vain ärsyttää ja jotkin juonet ovat aivan uskomattomia. Hyvää aivot pois -viihdettä.

Kaunii ja Rohkeat En seuraa, näen ehkä yhden jakson vuodessa kokonaan. Viimeksin näin tämän Ridgen ja kahden naisen kolmiodraaman alkua, joista toinen oli herännyt kuolleista ties monetta kertaa. Kuten eräs opettajani sanoi, tätä sarjaa voi katsoa kerran viidessä vuodessa ja mitään ei ole menettänyt. Eli en pidä.

Päivien viemää Välillä jään koukkuun tähän sarjaan, mutta yleensä tapahtumat etenevät niin raivostuttavan hitaasti, että ei sitä jaksa. Juonikin saa joskus ulvomaan naurusta, siinä sarjassa on välillä todella erikoisia asioita, kuten muka avaruudesta tulleita ihmisiä.

Tämän lisäksi esimerkiksi Passionssia seurasin siihen aikaan, kun sitä tuli ja siitä jonkin takia pidin, vaikka nykyään sen muisteleminen herättää yleensä ihmettelemään, miksi sitä on katsonutkaan. Salattuja elämiä tulee kanssa seurattua silloin, kun osuu kohdalle, mutta muuten ei. Kyllästyin siinä vaiheessa, kun Miia, Saku ja muita alkuperäisiä hahmoja poistui. Telenoveloita Tuhkimotarina (tauolla) ja Anastasiaa seuraan joka päivä. Niissä kiehtoo varmaan se kieli ja Anastasiassa ainakin historia. Sen lisäksi esimerkiksi mieshenkilökaarti saa yleensä naulittua television eteen. En poistu minnekään, jos Anastasian Vladimir näytetään ruudussa:)

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #61 : Heinäkuu 03, 2007, 22:35:19 »
Ite en kauheasti saippuasarjoista tykkää.Minusta ne ovat niin naurettavia, kun aina jankataan vaan suhteista ja kuinka petetään ja palataan taas yhteen ja sitten taas yksi syrjähyppy lisää ja taas odotellaan tilaisuutta iskeä ja jos onni ei suo niin sitten mennään ettimään uutta miestä jostain muualta jopa varattuja.Ei voi olla tylsempää, kuin ainainen kaava.Saippuasarjat ovat kuitenkin pitäneet pintansa aika hyvin ohjelmistossa.Tiedä kuinka kauan vaikka jotain Kauniita ja Rohkeita vielä jaksetaan tehdä.Sarja on jo loppuun kulunut.Onneksi mtv3 sentään ymmärsi lopettaa näyttämästä Tunteita ja Tuoksuja.Se oli aivan liian Kauniit ja Rohkeat.

Kyllä ite kuitenkin tulee jonkun verran katottua Salkkareita jos se nyt saippuaksi voi laskea, kun kuitenkin kyseessä on suomalisesta muustakin elämästä.Eikä suomalaisten elämä tuskin onkaan niin dramaattista ja vuoristoratasta, kuin jossain amerikkalaisessa.Tulee ite jonkun verran kuitenkin seurattua Tuhkimotarinaa joka tulee SubTv.ltä.En ole edes varma missä maassa on kuvattu tai mikä on sitten sen virallinen kotimaa, mutta espanjaa ne puhuu ja on hiukan erillaista saippuaa, kuin tyypillinen amerikkalainen.Onneksi niissä on myöskin tietty jakso määrä jonka jälkeen sarja on lähestulkoon loppunut kokonaan.

Saippusarjat eivät katoa mihinkään ja katsoja luvut luultavasti semmosissa mitoissa, että niitä tulee vielä olemaan.Ite en tule kuitenkaan kattomaan moisia sarjoja.Ehkä jos ei todellakaan ole parempaa tekemistä niin sitten saatan mennä istumaan sohvalle ja katsomaan, että jaahas kenes kanssa tämä ja tämä tälläkertaa onkaan.
"There's something beautiful inside you".

Fleurosa

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #62 : Elokuu 05, 2007, 21:20:39 »
Minä rakastan saippuasarjoja enemmän kuin niitä inhoan. Jos myönnetään niin suurin osa televisiosta katsomistani sarjoista ovat saippuasarjoja, toinen osa on sitten niitä reality-sarjoja joista myöskin pidän kovasti.

Saippuasarjathan saa joskus ärsyyntymään ja pahasti, mutta useimmiten tuntee suurta sympatiaa kun joku kuolee, eroaa, tai päinvastoin menee naimisiin tai saa vaikkapa lapsen. Lisäksi niihin on mielestäni helppo samastua, ainakin nyt salkkareihin. Lisäksi pidän siitä kaikesta sotkusta mitä yksi suhde voi aiheuttaa, vihainen anoppi, petturuus, suloinen vävy yms. Ja sitten paljastuukin kaikkea mahdollista siinä välissä. Tunnen oloni jotenkin kotoisaksi kun istahdan sohvalle juuri sopivasti katsomaan nyt vaikkapa kaunareita. Ja sehän näissä on se juju että päivän jakso päättyy sellaiseen jännitävään kohtaan, että seuraavana päivänä on pakko katsoa jotta tietää miten siinä loppujen lopuksi kävi. Näin ainakin minä olen jäänyt koukkuun. Pidän myös siitä että vaikkain saippuasarjat kertovat ihmisten elämästä, ei se elämä missään nimessä ole tylsää. Suhdesotkut sekä perheriidat ovat niin olennainen osa. Lisäksi minä jotenkin opinkin niistä aina joskus jotain hyödyllistäkin.
Joskus minulla käy hermoille näyttelijöiden liikanäyttely, mutta sitähän saippuasarjat on. Lisäksi jotkin naurettavat efektit, rikkikuvat sun muut ovat joskus semmosia ärsyyntymispisteitä, mutta toisinaan niille vaan nauraa. 

Jos nyt mainitsisin joitakin sarjoja, joihin olen jäänyt koukkuun ja joita katson. Salatut Elämät on nyt yksi sarja jota olen jo muutaman vuoden katsonut, jos se lajitellaan saippuasarjaksi. Kauniita ja Rohkeitakin tulee katsottua aina joskus iltapäivä viihteenä. Päivien viemää sarjaa olen seurannut, mutta nytten en ole varmaankaan pariin kuukauteen mitenkään tarkkaavaisesti katsonut. Tuhkimotarinaa katsoin myös, jos tämä nyt saippuasarjaksi edes luetaan. Tästä ketjusta tuli mieleen tämä kyseinen sarja Passions mitä on näytetty joskus pari vuotta sitten. Muistan ku kavereiden kanssa aina katsottiin tätä yhdessä ;) Hmm, sitten tätä Tunteita ja Tuoksuja sarjaa muistaakseni katsoin aina silloin kun olin sairas eikä päässyt kouluun, tämähän tuli aina aamuisin vai muistanko väärin? Melroce Placea myöskin olen seurannut joskus, samoin Emmerdalea on tullut katsottua.

Toivottavasti tämä ei nyt vaikuta siltä että olisin television ääressä vuorokauden ympäri :D Sillä en ihan seuraamalla seuraa osaa edellä mainituista sarjoista, katson vaan useimmiten silloin kun ne sattuu nenän alle, mutta periaattena tässä on se että kuitenkin katson. Etten käännä kanavaa toiselle heti saippuasarjan sattuessa.

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #63 : Maaliskuu 30, 2009, 17:31:40 »
Eipä ole tullut kytättyä moisia pitkiin aikoihin. Jaa, miksi? Koska ne raastavat hermojani ja minua alkaa ärsyttää kaikenmoinen typeryys ja syystä että saippuasarjat usein ovat melkoista kohellusta ja kohellus lähentelee usein joko idiotismiä tai typeryyttä. Suhdesotkuja vilisee, eikä minua hirveästi kiinnosta ihmisten suhdesotkut - omat saavat riittää.

Salattuja Elämiä olen katsonut joskus aikaa sitten vuosikaudet, mutta jossakin vaiheessa sen systeemit ja henkilövaihdokset alkoivat ottaa hermoon niin että kun mielihahmoni lähtivät, menivät minulta kaikki intressit kytätä kyseistä sarjaa. Tylsiä saippuasarjat eivät ole, ärsyttäviä vain mielestäni. Kauniita ja rohkeita en varmasti katso, yhdeksänkymmentäluvun puolella muistan kytänneeni niitä satunnaisesti. Olin silloin 4-6 -vuotias (ei muista, ei) natiainen, enkä muista paljoakaan ohjelmaan liittyviä asioita - vain sen että katsoin sitä ja kolmonen näkyi telkkarimme kanavapaikalta viisi. Emmerdalea olen aina inhonnut, mutten ole koskaan saanut selvää mitä nimenomaista asiaa inhoan siinä. En vain pidä henkilöistä ja juonesta ja kaikkien muiden sattumien summista jotka tekevät sarjasta siitä mitä se on. Tunnen ihmisiä jotka kuuluvat sarjan fanikuntaan ja saan aina osakseni paheksuntaa heidän suunnaltaan kun ihmettelen, miten he jaksavat katsoa sitä. Tunteita ja tuoksuja en ole erehtynyt katsomaan, kuten en myöskään Tuhkimotarinaa. Päivien viemää olen katsonut, itse asiassa pidin siitä siihen aikaan kun Salemissa riehui se murhaaja. Sitten kun se homma selvisi, menetin mielenkiintoni sarjaan ja unohdin koko jutun.

Poikkeukset vahvistavat säännön ja saippuasarjojen kentältä löytyy pari helmeä joita itsekin olen erehtynyt katsomaan. Ensiksi voisin vastarannankiiskenä mainita uudemman sarjan ensiksi. Nimittäin tämän hämärän ja hiukkasen omituisenkin Passions-sarjan, jota katsoin silloin kun se Neloselta (?) näkyi. Olin kyllä siihen aikaan melkoisen nuori, mutta muistan sarjan olleen ihan hauskaa katsottavaa. (Miksiköhän muuten alter egoni nimi on Audrey Tabitha Louise Dancer?)

Toinen saippuasarja jota edelleen kyttää on lajissaan aika vanha tapaus, nimittäin nykyisen Teemalta näkyvä Soap (käännetty Kuplaksi). Se edustanee kaikkia mainitsemiani juttusia joiden vuoksi en pidä saippuasarjoista, juoni on niin tyypillinen saippuajuoni että kuplat lentelevät korvista ja suuhun jää vielä saippuainen sivumaku. Ehkä juuri siinä on se viehätys. Pidän Soapista koska henkilöt eivät ärsytä minua niin paljon kuin esimerkiksi Kaunareissa tai Salatuissa Elämissä, juoni on hyvin tapahtumarikas ja yliampuva (kaikki toimii kun se vedetään överksi - kunnolla!) ja ennen kaikkea: väki ei vaihdu tämän tästä, kuten esimerkiksi Salatuissa tuppaa käymään.

~Moondancer (epäkulttilainen)

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #64 : Maaliskuu 30, 2009, 22:36:22 »
Saippuasarjat <3 Oi mitä ihanaa hömppää. Tosiaan ei haittaa jos jää jakso tai kaksi katsomatta, silti pääsee helposti mukaan.

Saippuasarjoja mistä minä tykkään on Päivien viemää, Salatut Elämät, Passions (ei tule enää nyyh) jaa.. Oliskohan niitä vielä? Ei kai..

Päivien viemää on jotenkin vaan niin tyhmä ja jotenkin niin. No se on kuin suoraan minun monimutkaisesta mielikuvituksestani. Sekasotkuja ja lisää sekasotkuja. Tosin kaikki rakkaustarinat eivät mene niin kuin minä ne kirjoittaisin mutta kai se johtuu siitä että minä romantikkona en haluaisi päättää yhtään hyvää suhdetta. Jotkut hahmot ovat niin ihania ja jotenkin toivoisin että olisin he, mutta ilman niitä ongelmia.

Salatut Elämät taas. No siitä on tullut omituinen eikä se ole enää niin hyvä kuin alussa. Sitä tulee seurattua lähinnä vain tavan vuoksi. Silti yhtään jaksoa en jätä väliin :).

Passions.. Sitä seurasin kokoajan. Se oli mahtava, vaikka en paljon enää muista mitä siinä tapahtui mutta silti. Toivottavasti se näytetään joskus uudestaan.

Olen siis saippuasarjojen kannattaja kaikesta sydämestäni. Tykkään myös kirjoittaa saippuasarjoja. Mielessäni. Omaan elämääni.

Poissa Nymphae

 • Taikajuomien valmistuksen ja yrttitiedon opiskelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HollyShadow146
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #65 : Huhtikuu 20, 2009, 01:21:35 »
En ole onnekseni jäänyt pitkään aikaan koukkuun mihinkään saippuasarjaan, sillä en nykyän erityisemmin katso TV-ohjelmia. Nekin, joita seuraan, katson netin kautta. Esimerkksi Kauniita ja rohkeita katsoin viiimeksi n. 4 vuotta sitten. Kyllästyin kyseiseen sarjaan siinä juonen käänteessä, kun Taylor ensin muka kuoli ja kuopattiin ja sitten hän olikin yhtäkkiä elossa ja "kaikki oli ollut vain pahaa unta". Yläasteikäisenä katsoin sarjaa vielä aika tiivisti, mutta jo silloin minua ärsytti se, että sarjan henkilöt vaihtoivat koko ajan paria keskenään. Esimerkiksi Brooke ehti seurustella varmaan koko Forresterin suvun kanssa: Eric, Thorne, Ridge ja ties kuka muu... plääh.

Viime kesänä seurasin aika paljon H2O -sarjaa ja Serranon perhettä, mutta nekin ovat nyt jääneet.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 04, 2009, 11:50:53 kirjoittanut Nymphae »
"Malfoy is not having hallucinations", snarled Snape. "If your head was in Hogsmeade, so was the rest of you."  -AZ        ♥ 6.-13.6.2011
"Which leaves you and me, Ron!" said Tonks brightly, knocking over a mug-tree as she waved at him.  -DH

Poissa Storithiana

 • käärmenainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #66 : Huhtikuu 20, 2009, 12:11:24 »
Salkkareita en ole ikinä onnistunut alkaa seurata, en jotenkin vain innostu suomalaisesta saippuasta.

Muutama vuosi sitten olin totaalisesti koukussa Päivien Viemään, siitä lähtien, kun se sarjamurhaajasotku alkoi. Nyt se on mennyt jo ohi, nykyään katselen välillä saadakseni naurut juonikuvioiden takia. Kaikkea ne käsikirjoittajat keksivätkin, vähän älyttömäksi menee. Ja yritin kerran huvin vuoksi tehdä Bradyjen sukupuuta, aivan liian sotkuiseksi meni :D

Serranoita noin vuosi sitten katsoin, tykkäsin kyllä. Uusintoja en enää katsonut, minua alkoi ärsyttää kun sain tietää, miten koko sarja loppuu. Täytyy myöntää, että Lucian kuollessa kyllä itkin. Vaikka se kyllä varmaan johtui siitä, että minua alkaa pakosti aina itkettää, kun näen jonkun muun itkevän.
You're asking me will my love grow
I don't know, I don't know


Ficcifoorumi - foorumi ficeille ja yleiselle keskustelulle

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #67 : Toukokuu 07, 2009, 12:35:25 »
Päivien viemää on ainoa saippuasarja, jota seuraan edes jotenkuten aktiivisesti. Päikkäreitä katson lähinnä sen käsittämättömän ja huvittavan juonen (mikä juoni?) ja osittaisen ajanpuutteen vuoksi - ei tuohon aikaan iltapäivästä yleensä ole parempaakaan tekemistä, jos satun kotosalla olemaan.
Se jatkuva junnaaminen ja saman kaavan mukaan eteneminen ottavat välillä päähän, mutta omalla tavallaan se on huvittavaakin.

Mitenkään liian paljoa en saippuasarjoja kunnioita, on sen verran jokaista Suomessa pyörivää tapausta tullut katsottua, että yleispäätelmä on melko.. ala-arvoinen. Huonosti toteutettuja sarjoja, joilla kumminkin riittää katsojia vuodesta (tai jopa vuosikymmenestä) toiseen - ehkä sitä pitää jollain tavoin kunnioittaa ihan vain tuon takia. :D
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

floora

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #68 : Elokuu 09, 2009, 12:12:35 »
Oikeestaan ainoa saippuasarja mitä katon tällä hetkellä taitaa olla Salatut elämät. En tiiä mikä siinä viehättää. Varmaan asiaan vaikuttaa, että totuin kattomaan sitä jo ihan pienestä asti. Ja mun mielestä se ei oikeestaan vaikuta kauheesti saippuasarjalta. No joo, siinä on kyllä paaaljon draamaa ja muuta mitä saippuasarjoissa yleensä on. Mut siinä tulee aina yleensä heti toisen ongelman jälkeen uusi ongelma, jota joutuu sitte jännittämään(vaikkei ne oo järkeviä nii silti:DD) Yhessä vaiheessa lopetin sen kattomisen enkä kattonu sitä kai kolmeen viikkoon. Suuri saavutus, tiedän.

Katoin joskus myös Päivien viemää. Yks kaveri seuras sitä ja kerran sitte olin niillä kun toi tuli telkkarista ja katottiin se. Seuraavana päivänä istuin omalla kotisohvalla tuijottamassa telkkaria. Puol vuotta kai ehin katella sitä, mut mua alko ärsyttää siinä vaiheessa, kun ne kaikki päätähdet melkeen kuoli.. ja oho! Ne oliki taas elossa. En enää viittiny kattoo sitä.

Poissa loorry

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #69 : Lokakuu 11, 2009, 17:31:15 »
En voi sanoo rakastavani, mutta salkkareita tulee kyllä katteltua aika useesti. Hyvä tapa nollata pää. Ja vaikka olis parinviikon jaksot jääny näkemättä niin aina pääsee kyllä hyvin nopeesti perille, että missä mennään. Ja jos on perjantai tai lauantai menny bilettämiseks niin viikonlopun uusinnat on hyvää darra viihdettä ainakin jos on jääny sen viikon jaksot just näkemättä.

Poissa Addi

 • Joulua odottava
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #70 : Lokakuu 14, 2009, 12:46:19 »
Rakastan saippuasarjoja. Seuraan Kauniita ja Rohkeita sekä Tunteita ja Tuoksuja. Arki ei kyllä tuntuisi miltään ilman näitä sarjoja. Aluksi seurasin vain Kauniita ja Rohkeita, mutta sitten Tunteita ja Tuoksuja tuli jossain vaiheessa mukaan kuvioihin. Molemissa sarjoissahan on samat tekijät, joten se on ehdottomasti yksi syy, miksi seuraan näitä sarjoja. Lisäksi henkilöihin on helppo samaistua ja siitä syntyy halu seurata, mitä heille tapahtuu. Ehdottomasti näiden sarjojen paras puoli on myös se, että Tunteiden ja Tuoksujen henkilöt näkyvät ajoittain Kauniissa ja Rohkeissa sekä päinvastoin. Näin heidän elämänkaarensa ei ole sidottu vain yhteen sarjaan, vaan kehitystä tapahtuu molempien sarjojen edetessä.

Paikalla samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #71 : Joulukuu 19, 2009, 17:16:47 »
Lähes kaikki saippuasarjat ovat kuin saippuaa silmilleni, en niitä pysty katsomaan. Tämänlaiset ohjelmat eivät ole oikein minulle tarkoitettuja, olkoon se sitten suomalaista tai ei. Ja se vähä aika, jonka televisiota töllään, koostuu monenlaisesta osasta, mutta mukaan mahtuu vain yksi saippuasarja, jota kehtaan katsoa: Salatut Elämät. Tuota sarjaa olen katsonut alusta alkaen, ja katson varmaan viimeiseen jaksoon asti.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Bettie

 • The god of tits and wine
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tyrion Lannister
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #72 : Joulukuu 31, 2009, 17:11:04 »
Rakastan saippuasarjoja, en tiedä mistä se johtuu, mutta ne koukuttavat.
Ehdoton suosikkisarjani on Tunteita ja Tuoksuja. Siihen olen lähtemättömästi ja armottomasti koukussa. Rakastan sitä ilmapiiriä, ja kaikkea siinä tapahtuvaa, ne on jotenki osattu niin sulavasti kuvailla; kaikki tunteet ja sellasiet. Ja kiitos VHS-kasettien ja nauhoitustoiminnon, pystyn seurata sitäkin vaikka tuleekin siihen aikaan aamusta :D Äitini kanssa seurataan sarjaa :p

Se, että se muistuttaa niin kovasti Kauniita ja Rohkeita, johtuu siitä että ne ovatkin sisarussarjoja. Niissä on samoja henkilöitä samoilla nimillä, tapahtumat tapahtuvat Genoa Cityssä molemmissa sarjoissa ja joskus he jopa vierailevat sarjasta toiseen. Joten ihan luonnollista, että ne muistuttavat toisiaan :)

Ja Salatut elämät. No joo, se on sellaista perus saippuamössöä kuin Kaunarit tai Tunteetkin, mutta Suomalaista. En menisi kyllä takuuseen siitä, että Suomestakaan löytyisi yhtäkään sellaista rappua kuin Pihlajakadulla; kaikki tuntevat toisensa ja ovat vähintäänkin seurustelleet toistensa kanssa. Ihan käsittämätöntä ja niin epärealistista, mutta yhtä kaikki vain jaksan vuodesta toiseen sitäkin ohjelmaa tuijottaa, se koukuttaa :D

Tai sitten Karjalan kunnailla, kotimainen saippuasarja (yle 2). Se on yksi realistisimmista saippuasarjoista, jonka tiedän. Siinä tapahtumat tapahtuvat sillä tavalla, että ne voisivat oikeastikin tapahtua. En vain osaa selittää, mutta sellaista elämä voisi maalla oikeastikin olla.

Tai eräs toinen maalaissarja, en tiedä luokitellaanko se ihan saippuaksi, nimittäin Kuusniemen tarinat - Vain muutaman huijarin tähden, Peräkamaripojat, Turvetta ja timantteja... Sekin on melko realistinen sarja, ja ihan hyvä näin loppujen lopuksi :)

Lopputulos: Rakastan saippuasarjoja :D <3

-Bet
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 31, 2009, 17:17:14 kirjoittanut Bettie »
We stopped checking for monsters under our beds when we realized they were inside us - The Joker

Poissa tirsu

 • Clara-stan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • A Chapter Can be a Book
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #73 : Tammikuu 09, 2010, 12:11:40 »
Riippuu ihan saippuasarjasta, mutta suurinta osaa inhoan.
Kauniit ja Rohkeat:hah, niin tyhmä ohjelma ettei voi muuta kuin nauraa. Junnaa paikoillaan, toistaa juonikuvioita, kaikki makaavat jokaisen kanssa (ainakin melkein), kuolleet heräävät henkiin jne. Vaikkei puoleen vuoteen katsoisi, tajuaisi heti mitä ohjelmassa tapahtuu, niin kauan siinä jauhetaan yhtä ja samaa. Sarjaa on välillä ihan pakko katsoa vain ja ainoastaan Nickin takia. Se on ainoa hahmo, joka on suhtkoht normaali ja täysjärkinen.
Tunteita ja Tuoksuja: aivan samanlainen kuin Kaunarit, mutta mikäs ihme se onkaan, kun tekijä on sama. Tätä on tullut silloin tällöin seurattua sivusilmällä, kun ei ole ollut muutakaan tekemistä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Päivien viemää.: mitä tähän sanoisi? Hah taas. Tämäkin ohjelma on samalta tekijältä kuin kaksi edellistäkin ja sen huomaa. Mutta tämä on paljon kehnompi. Frendien "pilaversio" oli paljon parempi.
Salatut Elämät: oli joskus alussa ihan hyvä, mutta nykyään niin tyhmä, että on jo ihan sen takia pakko katsoa joka jakso. Juonikuviot toistuvat ja ovat välillä niin ennalta-arvattavia, että huhhuh. Uusia näyttelijöitä pukkaa koko ajan, eikä vanhoista ole kohta tietoakaan.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Emmerdale: loistava ohjelma, jossa on hyvät juonikuviot ja hahmotkin. Juonessa mennään kunnolla eteenpäin, eikä jauheta samaa puolta vuotta. Hahmotkin pysyvät kuolleina, eivätkä palaa takaisin kuolleista heränneinä. Eihän tästä voi sanoa muuta kuin: aivan ihana ohjelma! Ei edes uskoisi, että tämä ohjelma on saippis.
>> Oh, I'm so sorry. I thought you were a waiter. >>  Dowager Countess
>> Same old same old, just the Doctor and Clara Oswald in the TARDIS. >> The 12th Doctor
>> Yes, I'll just step inside this police box and arrest myself. >> The 10th Doctor
>> Golden ticket. Spacey Zoomer! Free ice cream. >> The 11th Doctor

Dragonfly

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #74 : Kesäkuu 18, 2010, 23:03:05 »
Joo ei kiitos. Kaiken maailman Kauniit ja rohkeat ja Tunteita ja tuoksuja ovat sitä televisiosarjojen pohjasakkaa. Aivan naurettavia suoraan sanottuna. Kuten monet ovat jo maininneet, nämä sarjojen hahmojen väliset suhteet menevät jo liiallisuuksiin (suunnilleen jokainen mies on iästä riippumatta ollut yhdessä jokaisen naisen kanssa) ja sukulaisuussuhteitakin on vaikka millä mitalla - entäs sitten kun paljastuukin, että rakastamani mies onkin veljeni?

Kaikista pahinta on ne ylidramaattiset kohtaukset. AINA kun joku kuolee, niin siitä pitää tehdä niin hemmetin ylidramaattista, että huhhuh. Aina on oltava jotkin dramaattiset viimeiset sanat ja aina kuollaan jonkun läheisen ihmisen käsivarsille. Niin siinä aina käy. Eikö kukaan voi kuolla normaalisti herranjestas sentään? Jos joku hahmo joutuu johonkin kuolettavaan onnettomuuteen, ei se koskaan kuole suoraan, kuten oikeasti varmaankin kävisi, vaan aina joku yrittää pelastaa ja sitten kuollaan traagisesti siihen käsivarsille.

Muistan joskus kuukausi pari sitten kun satuin vahingossa katsomaan pätkän Kauniita ja rohkeita. Siinä oli juuri tapahtunut joku ilmeisesti auto-onnettomuus, jossa joku nainen oli loukkaantunut vakavasti. Ilmeisesti sen isä yritti sitä siinä auttaa ja pitää hengissä ja sitten se nainen heikolla äänellä sanoi isälleen, että tämän piti saada kuulla hänen lauluaan. Nainen sitten alkoi laulamaan ja kesken laulun kuolla kupsahti siihen isänsä syliin. Eikö oikeasti kukaan voi kuolla normaalisti ilman mitään superhyperdramaattisuuksia?

Ikävä kyllä Salatut elämätkin on vähitellen menossa samaan suuntaa. Vielä se ei ole läheskään niin paha kuin amerikkalaiset saippuasarjat, mutta esimerkiksi sen mikä-sen-paikan-nimi-taas-olikaan, räjähdys viime vuonna meni jo vähän yli. Kaiken lisäksi suurin osa siellä räjähdyspaikalla olleista selvisivät naarmuitta. Jos siis paikka räjähtää, niin miten joku siellä räjähtävässä rakennuksessa oleva voi selvitä naarmuitta? Ainoastaan kaksi kuoli (kolmaskin kuoli, mutta yllättäen heräsi henkiin) ja pian kaikki taas oli kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Yhteenveto: vihaan saippuasarjoja.

Figure

 • Ankeuttaja
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #75 : Maaliskuu 09, 2011, 19:27:41 »
Ah, saippuasarjat! Loistavaa ajantappoa, mutta toisaalta ei haittaa jos jokunen jakso jää välistä, koska tosiaankin juonessa edetään hitaasti.
Itselleni tulee ihan ykkösenä Päivien viemää, ja sitä olenkin tässä nyt ainakin pari vuotta seurannut suhteellisen tiiviisti. Päivien viemään ollessa tauolla nyt syksyllä, jäin tapittamaan myös Lemmen viemäätä. Että sitäkin tulee nyt katsottua aktiivisemmin, vaikka olinkin aijemmin satunnaisesti sitä seuraillut. Salattuja elämiä en ole katsonut jakson jaksoa vähään aikaan, koska yksinkertaisesti en tykkää suomalaisista näyttelijöistä, joten en myöskään suomalaisista sarjoista.

Poissa Meleth

 • Viimeinen vihollinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Remember that the last laugh is on you.
 • Pottermore: RiverLight18790
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Saippuasarjat - inhoatko vai rakastatko?
« Vastaus #76 : Huhtikuu 02, 2011, 12:12:06 »
Mie oon koukussa saippusarjoihin.
Niitä tulee katsottua paljon.

Aloitin saippusarjoihin tutustumisen kauniista ja rohkeista, silloin kun Nick Marone saapui ja tuli Nick/Brooke/Ridge draamaa. Olisihan se ihan kutkuttavaa mutta sitten kun jäi seisomaan paikalleen niin en jaksanut katsoa vaan vaihdoin sarjaa.

Päivien viemää tuli katsottua aika paljon myös mut sitten siihenkin tuli semmoinen seisominen paikallaan ja olin vähän ihmeissään niistä jounikuvioista. Nyt vähän aikaan sit katsoin ohjelmaa kun oli jännässä kohdassa mutta sitten sen jälkeen lopahti kiinnostus.

Tuhkimotarina on varmaan yksi sarja jonka olen seurannut alusta loppuun ilman että siihen olisi mitenkään kyllästynyt.  Tykkäsin kovasti sarjasta.

Anastasia ( se venäläinen saippuasarja Bednaja Nastja) jonka paloissa olin ja pidin ihan valtavasti. Mihail oli niin söpö <3. Olisi kiva nähdä sarja uusintana.

Lemmen viemää olen nyt sitten seurannut kaikki neljä tuotantokautta tiiviisti ja toivon että sub tulee näyttämään vielä 2 muutakin kautta mitä tuolla saksassa on näytetty. Omat suosikkini kaudet ovat olleet Ropert/Miriam, Samia/Gregor ja nyt menenevä Emma/Felix.

Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.