Kirjoittaja Aihe: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme  (Luettu 17713 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« : Heinäkuu 14, 2003, 19:42:50 »
Topicin tarkoitus: Ihmiset kertovat siitä elokuvasta, joka on aivan mahdoton ja mauton, mutta silti se leffa, josta pitää aivan mahdottomasti.
Periaatteena Helsingin Sanomien NYT-liitteen Outolempi-osio.

 Eli ihmiset, kuulkaa!
Kertokaa siitä leffasta, joka ei todellakaan vastaa mieleistänne elokuvalinjausta, leffa josta muut eivät ehkä pidä, mutta kuitenkin tuo leffa on se josta pidät kovastikin (lemmit kuulostaisi hiukan harhaan johtavalta?) mutta et ehkä kehtaa myöntää sitä.
  Kertokaa siis siitä elokuvasta, joka kolahti teihin, vaikka kaikkien lakien mukaan se ei olisi ollut mahdollista.

Minun elokuvani...

Van the Man

Varoitus: Tämä elokuva on täynnä erite- ja tissihuumoria, ja tyypillinen amerikkalainen teinielokuva. Jos American Pie oli sinusta pervo ja Not Another Teen Movie pervompi, niin tämä on kyllä pervoin. Huumoria revitään bongipulloista, koiran palleista ja spermasta, ja tietenkin unelmoidaan _siitä_ tytöstä, joka on "täydellinen". Joskus tuntuu siltä, että tämä elokuva on suunnattu pojille...
   Elokuva kertoo Van nimisestä kundista, joka on lojunut collegessa jo 7 vuotta. Ja kun isä päättää karsia menoja, hän aloittaa pienimmästä päästä, eli poikansa lukukausimaksuista. Niinpä Van (ja hänen intialainen apulainen ja tummaihoinen ystävänsä) alkaa maksaa lukukausimaksunsa osamaksulla ja kerätä rahaa niihin. Luvassa mm. apuopetusta Hooters-tyyliin. Samaan aikaan Tyttö (en kuolemaksenikaan muista roolinimeä, häntä esittää mm. American Piestä tunnettu Tara Reid) joutuu vastahakoisesti tekemään juttua campuksella älyttömän suositusta Vanista, ja siitä kuinka hän edelleen lorvii collegessa. Ja tietenkin jossain vaiheessa leffaa he rakastuvat, mutta kaikki ei sujukaan ihan noin vain.
   Jostain kumman syystä minä pidän tästä aivot narikkaan leffasta. American Pie oli liian pehmo, NATM oli kehno muuten vain, mutta Van the Man on juuri se leffa, jonka käyn vuokraamassa kun teinipeelokohtaus yllättää. Elokuvan huumori on (hävettävää kyllä) samalla tasolla kuin minä, joskin liian usein katsottuna se alkaa ärsyttää. Suosittelen niiden katsottavaksi, jotka pitivät American Piesta ja Ali G inda Housesta. TAide-elokuvien ystävät, älkää vaivautuko, ellette ole humalassa.
Asteikolla 1-10, elokuva on kiitettävä 9.

No niin, areena on teidän.


(Niin, saanen huomauttaa, ettette listaa kymmentä "outolempi" leffaanne, ja kommentoi niitä muutamalla sanalla. Juonen selvittäminen erittäin toivottua, mutta älkäähän kaikkea [varsinkaan loppuhuipennusta] paljastako...)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2010, 13:09:20 kirjoittanut Adéa »
Mens agitat molem.

Envu

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #1 : Heinäkuu 14, 2003, 20:56:14 »
"Tuulen viemää on kuolematon klassikko. Se on kiehtonut katsojia jo puolen vuosisadan ajan. Miljoonat ja taas miljoonat katsojat ovat ihastuneet elokuvaan, samaistuneet näyttelijöihin ja jakaneet heidän kohtalonsa keskellä Amerikan sisällissotaa.
Clark Gable Rhett Butlerina, Vivien Leigh Scarlett O'Harana, Leslie Howard Ashley Wilkesinä ja Olivia de Havilland Melanie Hamiltonina tulevat elämään vielä useita vuosia.
"

Suora lainaus leffan takakansitekstistä. Minä rakastan tuota^^ Pidin Tuulen Viemäästä jo kirjana suunnattomasti, ja siksi tuon leffana varmaan käsiini etsinkin. Kestää kolme tuntia ja neljäkymmentä minuuttia, valmistunut vuonna 1939.
Miksikö sitten pidän? Ei, syynä ei ole pelkästään Vivienin upea ulkonäkö, lääh, eikä CLark Gablen upea roolisuoritus Rhettina (Rhett on muutenkin aivan loistava hahmo^^ Clarkin korvat ovat muuten isot, ne näyttävät välillä apinan korvilta:D) saati sitten ihanat puvut ja lavasteet. Se on se tarina. Elokuva siis kertoo Scarlett O'Haran tarinan. Kuten kaikki ovat ehkäpä kuulleet, Amerikassa todella oli sisällissota. Vanhoilliset etelävaltiot orjineen ja modernimpaan suuntaan pyrkivät pohjoisvaltiot. Pohjoinenhan sitten voitti, lopulta. Elokuva kertoo hyvin Scarlettin elämästä, kuinka hemmotellusta tytöstä tuleekin sitten kovatahtoinen ja lähes häikäilemätön nainen. Scarlettin kasvu epäilemättä on elokuvan pääaiheita, mutta mukaan mahtuu - tietenkin, onhan elokuva vanhanaikanen draama - lempeä, pettymyksiä ja..

Olen aina ollut huono kirjoittamaan elokuva-arvosteluja.

Sanotaan vain, että useimmat tuttuni pitävät Tuulen Viemäätä vanhoillisena, tylsänä elokuvana jota katsottaessa järkevintä on ottaa torkut. Mutta jotenkin elokuva jaksaa aina ja aina vain kiehtoa.


Muoks. Olen lähes varma, että täältä löytyy muitakin jotka Tuulen Viemäästä tykkäävät, mutta senyt vain sattui ekana mieleeni^^

Muoks2. Noh, arvosana.. Kai sellainenkin pitää jostain keksiä^^ Yhdeksikkö.

Manteli

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #2 : Heinäkuu 17, 2003, 13:07:59 »
Noh, minulla on hyllyssäni hieman oudohko elokuva, jonka olen katsonut useampaan kertaan ja pidän siitä :)

Stiff Upper Lips

Elokuva on parodia pukudraamoista, ja minusta siinä on osuviakin juttuja, mutta myös mauttomuuksia (jotka ovat silti hauskoja). Sitä katsoessa nauraa vähän itselleen, kun on noita pukudraamoja tullut tuijoteltua aivan valtavasti...

Leffassa eletään edwardiaanista aikakautta Englannissa, ja yläluokkaisen perheen tytärtä ollaan naittamassa tämän vasemman jalan saapas-luokkaa olevan veljen yliopistotuttavalle, joka siteeraa koko ajan Homerosta. :) Olipas mahtava kuvaus juonesta... Arvosana voisi olla 8

Nindelie

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #3 : Heinäkuu 17, 2003, 21:13:33 »
Jotain kummallista tapahtui minulle muutamia vuosia sitten.
Kävin katsomassa elokuvateattereissa X-menin. Ihastuin siihen elokuvaan. Elokuva on niin "läppä", että oikein naurattaa, mutta silti tykkään siitä erittäin paljon.
Kävin katsomassa siskoni kanssa vähä aika sitten X-men II ja se oli vielä parempi, kuin ensimmäinen osa.
Nyt kun ajattelen koko elokuvaa, alan hieman nauraa. Ei ole tapaistani pitää tuommoisista elokuvista. Tai no.. *köhköh* ehkä hieman valehtelin, mutta siis muut ikäiseni eivät pidä ihmeellisistä mutanttileffoista. Pikku salaisuuteni on se, että minä pidän. :P

Mahd. Spoilervaara

Elokuva kertoo mutanteista.
Ensimmäisessä elokuvassa on hyvät mutantit vastaan pahat mutantit ja muistaakseni vielä ne oli vastaan ihmiset.
Kakkosessa oli sitten hyvät ja pahat mutantit vastaan ihmiset.
Löysin sisimmästäni pienen pojan. ;)

Katariina

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #4 : Elokuu 06, 2003, 16:01:33 »
Pitkä kuuma kesä

Kukaan muu ei oikeasti tunnu pitävän tästä elokuvasta (vaikka kaikki sen onkin nähnyt...), mutta minusta se on aivan ihana :) Kertoo siis Hesasta johonkin pikkupaikkaan (nyt en kyllä muista mihin) muuttavasta jätkästä  80-luvulla. Sitten se ryhtyy sanoittamaan erään paikallisen bändin biisejä ja ryhtyy niiden ns. manageriksi.
Loistavaa huumoria :) Jimi Pääkallo sekopääroolissaan kruunaa koko elokuvan. "Albert Järvinen on Jumala" Todella, jotenkin, suloista touhua, sanokaa mitä sanotte.

Karen Hill

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #5 : Elokuu 07, 2003, 09:00:09 »
Cry-Baby


Ihana parodia! Kiltti tyttö rakastuu pahaan poikaan (Johnny Depp....) ja sitten sitä mennään! Musa soi ja kiltti tyttö muuttuu tuhmaksi tytöksi, vie kalkkis-seurapiirimummonsa mukanaan ja kaikki ovat sitä mieltä, että on paljon aprempi olla pahis kuin kalkkis. COOL! Huumori on hyvää, musiikki loistavaa, parodia tehty taidolla ja Johnny Depphän nyt vaan on syötävä. Leffa on pelkkää sekoilua, musaa ja älyttömän upealla autolla ajelua, mutta tällä kertaa se on tehty hauskasti. On tämä johonkin American Piehin verrattuna loistotekele, tässä huumori ei kostu pissi-kakka-jutuista vaan jostain iiihan muusta... Numero kokonainen 9,5...

Poissa Viveka

 • Weasley
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://www.livejournal.com/~vivekap/
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #6 : Elokuu 07, 2003, 23:57:10 »
Tämä on jo oikea rimanalitus, mutta outolempi leffani on Hook- Kapteeni Koukku.

Näin sen ensimmäisen kerran ollessani seitsemän, olen ostanut sen kasetilla ja se tulee katsottua aina parin kuukauden välein...

Robin Williams esittää Lakimiestä, jonka elämän tärkein asia on työ, kunnes hänen lapsensa kidnapataan ja hän saa selville olevansa ainoa oikea Peter Pan.En yleensä pidä Spielbergin hömppä "elämä on ihanaa" tyylistä, mutta tämä elokuva on vienyt sydämeni. Julia Robertsin Helinä on niin kaunis!

Elokuvan näyttelijät nostavat heppoisen juonen omaavan elokuvan tasoa uskomattoman paljon. (Pääosissa: Robin Williams, Dustin Hoffman ja Julia Roberts)

Tarinassa elää lapsuuden taika, Oih!
Kiinnostavatko kädentaidot, entä kokkaus?

Darine

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #7 : Elokuu 08, 2003, 18:22:59 »
Prinsessa Ruusunen elokuvana, joka saa usein kaikki voimaan pahoin ja poistumaan TV:n äärestää kiiren vilkkaa.. Ja ne ällöttävät kireät trikoot miehillä ja Prissin hirveä ulkonäkö. Mutta leffa on aivan sairaan kaunis, puvut aivan ihania samaten lavasteet. Ja ne hyvät haltiattaret, joita on 12 eikä 3 Disneyhömpän mukaan. Meidän perhe on aivan ihastunut leffaan, vaikka tämä on kuvattu joskus vuonna keppi ja käpy oli jo luultavasti kulunut melkein puhki, mutta minä onneton aioin katsoa sen tässä yksi päivä ja videokone alkoi syömään nauhaa ja pilasi videon lopullisesti. Kuitenkin, ehdottomia suosikkeja on ne hovineidot, jotka kehräävät, prinsessa ruusunen ja sen äiti, valkoinen haltiatar ja tietenkin paha haltiatar. Elokuva sisältää paljon lauluja ja tanssia. Esimerkiksi ne hovineidot tanssivat yhdessä vaiheessa ja laulavat.

Muita leffoja ovat esimerkiksi Maija Poppanen ja baletit Pähkinänsärkijä, Joutsenlampi ja Coppelia.(vai oliko se Coppelius)

Fleur

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #8 : Elokuu 08, 2003, 18:52:22 »
Lainasin tätä yhdestä videovuokraamosta -ja kun kasetti vihdoin vanhana ja kuluneena hajosi, en ole muualta sitä enää löytänyt.

Laukkaava Sydän
Nimi jo kertookin kaiken tarpeellisen: leffassa on hevosia ja romantiikkaa.
Elokuva sijoittuu 40-luvun (tai jotain siihen suuntaan) Amerikkaan.
Sankaritar Y (nimi unohduksissa) on orpo ja asuu tätinsä luona, kunnes teininä kyllästyy, leikkaa pitkät hiuksensa lyhyiksi ja häipyy kesäyöhön.
Hevosrakas tyttö päätyy pian talleille töihin, jossa tietenkin on yksi koni jota kukaan ei saa aisoihin -paitsi päähenkilö Y. Hevosen omistaja X(tämäkin nimi hukassa) alkaa valmentaa tyttöä jotta tämä pääsisi esiintymään heppansa kanssa. Mutta kun aikaa kuluu, alkaakin jenkkihymyn omaava X kiinnostaa enemmän...

Vaikka leffa melkein onkin Harlekiini-sarjaa sensuroituna, on siinä jonkinlaista vanhojen leffojen viehätystä. Sen voi katsoa kummempia miettimättä ja vaikka kipeänä ollessaan, sillä loppuratkaisun arvaa oitis. En edes tykkää hevosista, mutta tässä leffassa niitä katselee ihan mielellään. Päähenkilöllä myös on hienot hiukset, jos se nyt ketään kiinnostaa.

Tämä on niin off kuin vaan on mahdollista...
Lainaus
Pidin Tuulen Viemäästä jo kirjana suunnattomasti


*tieto-isku* Tiesitkö että se on kirjoitettu lopusta alkuun? */tietoisku*

Poissa Keijuanarkisti

 • Sadepisara
 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/~keijukainen
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #9 : Elokuu 19, 2003, 13:42:23 »
Outolempi-elokuvani? Tättärää: Teenage Mutant Ninja Turtles. Kaikki ne.
Olen nähnyt ne lapsuudessani noin kaksisataa kertaa, itkenyt, kun Raphael oli koomassa ja Splinter oli suuri idolini. En muista kuinka vanha olin, kun näin ne ensimmäisen kerran, mutta ne vaikuttivat. Vahvasti.
Pitäisi varmaan katsoa uudestaan jossakin vaiheessa...

Lisäksi katsoin pienenpänä Tromavillen elokuvia, kuten Toxic Avengerit... hih.

Olen kummallinen...
My name is Jimmy, but my friends just call me the Hideous Penguin Boy. |Faerie's Tales| yök
Cedric is my champion.

Annúnqúerewen

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #10 : Elokuu 28, 2003, 15:20:43 »
Mun outolempeni kohde on sitten varmaan Daredevil. Dialogi oli niin ennalta-arvattavaa ja tiesi tasan, mitä siinä tapahtui, enkä oikein pidä Jennifer Garneristakaan, mutta sen leffan henki oli just sellanen kunnon sarjismeininki, sankari pelastaa naisen ja saa puoli valtakuntaa... Jotenkin se synkkyys ja jännä visuaalisuus vetosivat... Ihana. Kyllä Ben Affleck siis osaa olla charmi muutenkin kuin enkelinä... Todella suloinen leffa, tämmösiä hötöilyitä tarvitaan, jotta mä pysyn järjissäni... ;)

 Ja se soundtrack, oh-my-GOD! Aivan mahtava, sellaisia rockin helmiä, ettei parempaa kokoelmaa varmaan ole koskaan tehtykään: Hoobastankin Right before your eyes; Paloalton Fade out/in; Nickelbackin Learn the hard way. Tosin se ihme kuutosraita on jo säälittävä, mä purskahdin nauruun kun kuulin sen ekaa kertaa: c'mon c'mon c'mon DAREDEVIL c'mon c'mon c'mon DAREDEVIL... *reps*

Poissa Kosminen Poro

 • Vuotislainen
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #11 : Elokuu 29, 2003, 18:09:16 »
Ice Age - Jäätikön sankarit

"Valmistautukaa jääkauteen!"

Piirretty, jossa on kökkö juoni, stereotypiset henkilöhahmot ja onnellinen loppu. Mutta älkäämme antako näiden sivuseikkojen häiritä. Ice Age on minun outolempeni, voi kyllä. ("Männynkäpy! Mun lemppari!")

Sid the Laiskiainen ja Manfred (Manu) the Mammutti löytävät ihmislapsen, jonka vanhemmat ovat poissa: äiti hukkunut ja isä paennut heimonsa mukana sapelihammastiikereitä, jotka hyökkäävät ihmisten leiriin. Matkan varrella seurueeseen ujuttautuu vielä Diego the Sapelihammastiikeri. Miten sekalaisen seurueen käykään? Näkeekö ihmislapsi enää ikinä vanhempiaan?

Ah. Sid on se perinteinen tyhmähkö ja tunteellinen pelleilijä, jolle tapahtuu onnettomuuksia. Manu on jäyhä, yksinäinen ja kovia kokenut. Diego on ovela kieroilija, joka on kuitenkin pohjimmiltaan jalomielinen otus.

En tiedä, onko minussa jotain vikaa, kun Ice Agen huumori vetoaa minuun. Lempikohtaukseni on ehdottomasti se, kun Sid varastaa dodoilta melonin ja näytetään hidastettuna, kun Sid raivaa tietään väkijoukon halki ölisten jotain epämääräistä. Stonehengen ohittaessaan Manu tuhahtaa: "Modernia arkkitehtuuria. Ei kestä kauaa." Siis. Iiks.

Niin. Ja ne dodot. "Subarktinen ilmasto pakottaa meidät maankuoren alle miljoonaksi biljoonaksi vuodeksi ... Dodot ovat selviytyjiä! Jos ette ole keränneet omaa ruokavarastoa, niin kaltoin käy, kaltoin käy, KALTOIN KÄY!"

Matikanvihkoni kannessa muuten lukee: "Kaltoin käy." Nyt minun pitäneekin katsoa Ice Age uudestaan, koska en enää edes muista ulkoa kaikkia nerokkaita kohtia.

Parasta lopettaa ennen kuin innostun.

Hikka

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #12 : Elokuu 29, 2003, 22:32:36 »
Ok. Meikäläisen outolempileffa on todella huono: David Cronenbergin vuonna -81 ohjaama 'Scanners'. Se on kauhuelokuva ihmisistä jotka osaavat skannata toisia ihmisiä. Olen katsonut elokuvan pariin kertaan enkä vieläkään ole täysin selvillä mistä tarina kertoo. Elokuva on kuvattu sellaisella kummalla kerronnalla jota käytettiin ilmeisesti 60-luvulta alkaen ja sitä on mielestäni vaikea seurata kun moiseen ei ole oikeen tottunut. Mutta filmissä on jotakin mukavaa koska sen haluaisin jälleen kerran nähdä. Se on kai vaan niin huono ja kamaluudessaan niin viehättävä että... että se on hyvä. Kerrassaan kumma elokuva.

Andalucia

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #13 : Syyskuu 03, 2003, 20:17:06 »
INDY! INDY! INDY! INDY! INDY! JEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joko arvasitte? Bwahhahhaaahhahhhaaaahhaa, vikaan nimittäin meni, tämä on näet Indiana Jones. Veikkasitte joko Muumeja, Tiedän mitä teit viime kesänä tai Pahoja poikia. Kyllä minä tiedän, mitä ihmiset aina arvailevat, aina kaikenlaista hassua omituista. Toisaalta on myönnettävä, että vihjekin oli kovin vaikeaselkoinen.

Indiana Jones on vain niin mahdottoman hyvä. Tiedän, sitä katsovat vain hurahtaneet hullut, skitsofrenikot, ahtaanpaikankammoiset, ruskeasta väristä pitävät ja eläkeläiset. Silti. Juoni on aikamoista tusina kamaa, se näkyy läpi, mutten ole vieläkään huomannut sitä, vaikka kaikki yrittävät 'saada minut järkiini'. Lisäksi pientä arkeologia sisälläni viehättää moinen viidakossa rypeminen ja mitättömien kivien ja muiden hassujen kullatujen aarteiden etsiminen. Asiaa ei juurikaan pahenna se, että matka aina mutkistuu -jostain syystä.

Elokuvista olen pitänyt vain kahdesta, siitä, missä Indy hakee tummahiuksen apinafani -naisen kapakasta Afrikkaan, Egyptiin etsimään Liiton arkkia. Ja vielä siitä, missä se vaaleahiuksinen nainen on laulamassa siinä komeassa talossa ja joutuu Indyn mukaan etsimään niitä kivenmurikoita luolasta, jossa on voodoonukkeja, hikeä, verta, hikeä, verta, hikeä, verta, pikkupoika ja tulta. Vaikken nyt onnistukaan muistamaan kummankaan elokuvan nimiä, niin erinomaiset kuvauikseni varmastikin tuovat jokaiselle mieleen mitä elokuvia tarkoitin. Sen sijaan se viimeinen, missä Indyn isä ilmestyy paikalle ja he lähtevät etsimään Jeesukselle kuulunutta mukia (... en nyt keksi parempaa sanaa... tai kenties pikari, malja olisivat paremmat vaihtoehdot^^). Ai niin, nyt muistin sen nimenkin; Viimeinen Ristiretki. Nähtävästi aivoni alkoivat todellakin tekemään töitä, sillä muistin jo sen Egypti-apina- jutunkin nimen; Kadoneeen aarteen metsästys. Luulisin. En vain muista yhtä, mutta ei sillä nyt ole niin kovin paljoa väliä.

Elokuvasta pitämiselle en keksi millään yhtä syytä, joten väitän pitäväni niistä siksi, että minulla on huono elokuvamaku, isäni on aivopessyt minut pitämään niistä, niissä saa katsella toisten aivaltamista metsässä, ei tarvitse mennä sinne itse, nissä on teinimäistä kirkumista loputomiin, kivoja maisemia sekä ihastuttavia kliseitä <3

Se nyt vain on näin.

Hattara

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #14 : Lokakuu 07, 2003, 17:58:52 »
Joskus kolmisen vuotta sitten sain lahjaksi elokuvan Billy Elliot. Katsottiin se kaverin kanssa ja mielestämme se oli tuhottoman huono. Kyseinen filmi lojui pari vuotta kirjahyllyssäni, kunnes kaivoin sen esiin ja ihan vitsillä ajattelin katsoa sen. En tiedä johtuiko se siitä että kello oli viisi aamulla, mutta sillä kertaa minä ihan totta pidin kyseisestä elokuvasta. Minusta se oli tajuttoman suloinen.

Takakannesta:
Pohjoisenglantilaisen kaivostyöläisen pojan elämä muuttuu kertaheitolla eräänä päivänä, kun hän matkallaan nyrkkeilyharjoituksiin poikkeaakin balettitunnille. 11-vuotias Billy (Jamie Bell) alkaa, leskeksi jääneeltä isältään ja määräilevältä veljeltään, salaa käydä balettitunneilla ja osoittaa lahjakkuutta, jonka tanssinopettaja rouva Wilkinson (Julie Walters)Rouva Wiisliii!heti tunnistaa. Rouva Wilkinson kannustaa Billyä pyrkimään Lontoon Kuninkaalliseen Balettikouluun, mutta Billyn on vaikea valita perhettä kohtaan tuntemansa vastuun ja tanssia kohtaan tuntemansa intohimon välillä...

Elokuva oli ihana. Kerrassaan ihana. Ja Billy oli suloinen :).
Arvosana 9

Poissa Marmalady

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #15 : Lokakuu 07, 2003, 23:37:31 »
Minäkin tykkäsin Billy Eliotista, mutta en laske sitä varsinaiseksi Outolemmekseni, koska se on kuitenkin suht. tunnettu leffa. Näitä varsinaisia Outolempiä minulla on kuitenkin useita ja ne taitavat olla oudompia kuin kenelläkään muulla täällä ;-)

Ensimmäinen on ruotsalainen elokuva nimeltään Jo joutui armas aika. Elokuva kertoo nuoren pojan ja hänen keski-ikää lähestyvän naisopettajansa suhteesta ja on tehty joskus vuonna 1995. Pidän siitä tavasta, jolla ohjaaja kehittelee suhdetta. Pidän elokuvan jotenkin pohjoismaalaisen oloisista väreistä ja ihanasta klassisesta musiikista, joka soi taustalla vähän väliä. Pidän siitä miellyttävästä eroottisesta värinästä, joka loppua kohden kääntyy tyylikkäällä tavalla halvan oloiseksi. Pidän henkilökuvista. Pidän pidän pidän. Myös siskoi pitää elokuvasta ja olemme saaneet myös erään yhteisen ystävämme pitämään siitä. Kylläpäs tuli pitää -sanan toistoa :-)

Toinen, vielä oudompi lempeni on Farinelli -niminen elokuva, joka kertoo 1700 -luvulla miessopraanon eli kastraattilaulajan elämästä. Tähän ihastuin suurin piirtein samaan aikaan kun ihastuin noin yleensä ottaen klassiseen musiikkiin, eli kauneudenkaipuisena yläasteikäisenä.  Samoin kuin edellisessä elokuvassa, tässäkin elokuvan värit ja musiikki ovat valtavan tärkeässä osassa tunnelman luomisessa. Elokuvaa voi ihan hyvällä syyllä arvostella juonettomuudesta, koska se muistuttaa lähinnä pitkää barokkimusiikkivideota, joka sisältää runsaasti värikkäitä oopperakohtauksia, seksiä ja hevospainajaisia. (Teidän pitää katsoa leffa, jotta tajuaisitte, miksi päähenkilö näkee painajaisia nimen omaan hevosista.) Tätä en olekaan katsonut pitkään aikaan, joten pitää lainata se heti kirjastosta, kun saan itselleni videot.

Kolmas Outolempi on nimeltään Loisto. Englanniksi nimi on Shine, mutta tätä ei saa sekoittaa leffaan Shining eli Hohto, koska ne ovat totaalisesti erilaisia elokuvia. Loisto siis kertoo tositarinaan perustuvan kertomuksen lahjakkaasta pianistista, joka sairastuu psyykkisesti, mutta saa vihdoin aikuisena elämänsyrjästä kiinni. Todellinen hyvänmielen elokuva eikä ainakaan minun makuuni yhtään liian imelä. Ja musiikki on jälleen kerran hienoa ja klassista.

Lopuksi täytyy vielä mainita Pedro Almodovarin elokuvat Kaikki äidistäni ja Puhu hänelle. Almodovarilla on ihan omanlaisensa hieno, värikäs ja mahdottoman kaunis tapa ohjata elokuvia.


Jos joku on kaltaiseni musiikkia, värejä ja kauniisti kuvattua draamaa rakastava tyyppi, suosittelen hänelle lämpimästi näitä elokuvia.
Lomalla.

Greensery

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #16 : Lokakuu 21, 2003, 18:32:10 »
An awfully big adventure –Elämän teatteri

Captain James Hook: “I’m going to kill you!”
Peter Pan: “To die would be an awfully big adventure!”


-Tästä siis elokuvan nimi tulee. Elokuva on tehty kirjan pohjalta.

Juoni pääpiirteissään: Stella on 16-vuotias tyttö. Stella ei ole niitä kaikkein älykkäimpiä: hän on todella naiivi ja tietämätön, jonka vuoksi joutuu useasti naurunalaiseksi ja vaikeisiin tilanteisiin. Stella etsii ja saa töitä teatterista, jonka tiimi harjoittelee Peter Pan-näytelmää. Stella ihastuu näytelmän itsekeskeiseen ohjaajaan,(-Hugh Grant) Meredith Potteriin. Homoseksuaali Meredith pitää Stellaa huvittavana ja antaa tälle työn ja pienen osan eräästä toisesta näytelmästä. Kun Kapteeni Koukun osaan varattu näyttelijä kaatuu näyttämöllä ja loukkaa jalkansa, kaupunkiin kutsutaan uusi tilalle: PL O’Hara, joka on aiemmin saanut kiitosta samassa roolissa. ’Renttumainen’ O’Hara huomaa pian, että Stella on ihastunut Potteriin. Koska Meredith haluaa PL:n käsityksen mukaan vain satuttaa muita ihmisiä näistä välittämättä, hän ’harhauttaa Stellan huomion’ aloittamalla suhteen tytön kanssa.

He, jotka ovat tämän nähneet eivät tietääkseni tästä pidä, ja loput eivät ole kuulleetkaan. Siksi en oikein viitsi nimetä tätä lempparikseni. Minä näin tämän ensimmäisen kerran joskus neljätoistavuotiaana… ensin vähän oudoksuin, mutta sitten kolahti. Alan Rickman(-HP lef. Severus, jos joku ei sattumalta tiedä) näyttelee tässä elokuvassa ja juuri tästä hänet ’löysin’. Alanin roolisuoritus on aivan omaa loistavaa luokkaansa, samoin kuin pääosaa näyttelevän Georgina Gatesin. (-Gates ei ole hänen oikea nimensä, vaan hän keksi sen. valehteli myöskin asuinpaikkansa päästäkseen mukaan leffaan. näytteli itse asiassa kaksoisroolia… the story is quite amazing.)  Ja ihme: Hugh Grant onnistuu olemaan ärsyttävä olematta ärsyttävä! *g*

Hienointa elokuvassa on Stellan hahmo, joka tavallaan säilyttää viattomuutensa loppuun asti, mikä tekee elokuvasta entistä koskettavamman. Juoni on täynnä pieniä, nerokkaita yksityiskohtia. Sävyt vaihtelevat huumorista draamaan. (-vaikka leffa on Amerikassa luokiteltu komediaksi, se ei sitä todellakaan ole.) Nämä kaikki hienoudet ovat jostain syystä jääneet arvostelijoilta huomaamatta… tosin en minäkään tälle ihan viittä tähteä antaisi, koska puutteita löytyy melkein yhtä paljon kuin ansioitakin.

Lyhyesti: omituinen elokuva, jonka näkemättä jättämisen takia tuskin menetät paljon mitään… muuta kuin jotain oudolla tavalla loistavaa ja koskettavaa. Rickmanin faneille suosittelen ehdottomasti.

Spoilaa

Fleur: Minäkin olen nyt lukenut kirjan, ja myös siinä LP:n kuolema oli onnettomuus. Hänhän liukastui, remember?

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #17 : Lokakuu 22, 2003, 01:58:58 »
Kosmista Poroa kompaten: Ice Age, kaikki osat.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 01, 2010, 00:33:12 kirjoittanut Moonbeam »

MandyMoon

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #18 : Lokakuu 25, 2003, 09:20:00 »
Ruusuinen elämäni.

Lainasin sen kirjastosta kesällä. Tämä on lastenelokuva. Mutta siinä on aika raadollisia kohtia, joten ehkä ihan pienet ei ymmärrä.

SPOILAA.
Elokuva kertoo ranskalaisesta pikkupojasta joka ei tahdo olla pikkupoika vaan pikkutyttö. Hän pukeutuu tyttöjen vaatteisiin ja meikkaa salaa. Pojan perhe muuttaa uudelle alueelle, perheessä on teini-ikäinen tyttö ja kaksi poikaa pikkupojan lisäksi.
Pojan tyttöleikit alkavat saada hälyttäviäö piirteitä, naapurit alkavat ihmetella. Lopulta perhettä aletaan kiusata niin paljon, että heidän on muutettava.

Serkkuni ja siskoni sanoivat elokuvaa tylsäksi, minä pidin. En yleensä pidä tälläisista elkokuvista, ne on joko ylinäyteltyjä tai lapsinäyttelijät ovat huonoja.

Fey

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #19 : Lokakuu 29, 2003, 17:18:20 »
Mulan!

Mielestäni kaikkien aikojen paras Disney-piirretty!
Elokuva kertoo nuoresta kiinalaisesta tytöstä, siitä ajasta, kun Kiina oli sodassa Hunneja vastaan. Mulanin isä saa myös käskyn sotaan, mutta koska isä on vanha ja väsynyt, ja Mulan tietää, ettei luultavasti tulisi elossa sodasta kotiin. Niinpä rohkea tyttö lähtee itse sotimaan vanhemmiltaan salaa, ja perään lähtee lohikäärmettä muistuttava pikkiriikkinen Mushu! Sitten monien kommellusten jälkeen Kiina voittaa, ja Mulan on sankari! Jes Jes! :D

Nauran joka ikinen kerta, kun leffan näen, ja se on muutenkin aivan paras!

Candy Darling

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #20 : Lokakuu 29, 2003, 18:36:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Greensery"
An awfully big adventure –Elämän teatteri


Kun luin tämän otsikon, tiesin heti mikä minun outolempielokuvani on! Vähänkö yllätyin, kun luin että Greenseryn outolempielokuva on sama kuin minun! Mietin pääni puhki, josko keksisin toisen elokuvan tilalle, mutta en keksinyt. Monet elokuvista jotka on mainittu täällä, ovat sellaisia joista normaalistikin pidän. Ehdottomat lempielokuvani ovat Tuulen Viemää, Veren vangit, ja Pirates of the Caribbean. Pidän kaikista Marvelin sarjakuviin perustuvista elokuvista, parhaat ovat X-Men ja Daredevil. Pidän American Pie tyyppisistä elokuvista, joten se ei ollut mikään yllätys että tykkäsin Van the Manistä. Pidän todella paljon piirretyistä, pidin myös Ice Agesta ja Mulanista. Olen katsonut paljon transseksuaalisuudesta kertovia elokuvia, ja Ruusuinen Elämäni on yksi parhaista. Pidän kaikista Almodóvarin elokuvista, ja muistakin espanjalaisista, joten jäljelle jäi vain Elämän teatteri.

Katsoin elokuvan tänä syksynä, koska sen jälkeen kun näin Alan Rickmanin Snapen roolissa ekassa Harry Potter-elokuvassa, olen ollut myyty, ja olen yrittänyt katsoa kaikki hänen elokuvansa. Elämän teatteri vaikutti aluksi tylsältä taide-elokuvalta, enkä uskonut pitäväni siitä paljoakaan. Mutta elokuvan edetessä aloin enemmän ja enemmän kiinnostua, ja elokuvan loputtua olin aivan ymmälläni. Se oli todella tyhjentävä leffakokemus, joka jätti minut haluamaan lisää. Huomasin välittäväni henkilöistä, ja miettivän mitä heille tapahtui elokuvan loputtua. Halusin myös tietää lisää taustoja, ja päätin lukea kirjan johon elokuva perustuu. Sen on kirjoittanut Beryl Bainbridge, eikä sitä ole suomennettu. Kirja oli todella hyvä, ja hyvin erilainen kuin kirjat joista normaalisti pidän. Mutta kirjakaan ei antanut vastauksia, paitsi yhden joka koski loppua. Muuten loppu oli vielä vaikeammin tajuttavissa kuin leffassa, ja epäilen että ellen olisi nähnyt elokuvaa en olisi tajunnut kirjan loppua ollenkaan. Kuten Greensery sanoi, oudolla tavalla koskettava elokuva.

Poissa Eru

 • Härskilärvi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Nynny
  • Kanjikaveri - opi japania!
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #21 : Lokakuu 30, 2003, 00:15:42 »
Heh. Minun outolempi elokuvani on Bad taste (ohjaaja muuten Peter Jackson, eli THS-trilogian ohjaaja, jos joku ihmetteli kohua, joka syntyi kun Jackson päätti ohjata kyseiset elokuvat, tässä yksi syy!), erittäin surkea scifi-yritelmä, minibudjetilla tehty sellainen.
Perus idea on se, että avaruusasukkaat yrittävät vallata maan.

Miksikäs sitten elokuvasta tykkään? No se on vaan niin idioottimainen, täynnä eritehuumoria (syödään oksennusta) ja väkivallalla mässäilyä (en yleensä pidä liioitellusta väkivallasta elokuvissa). Toinen syy on se, että elokuvasta huomaa, ettei sitä ole tehty tosissaan ja se on väännetty tarkoituksella kieliposkella. Eli ammutaan huonoudella yli.

Myös toinen Jacksonin aikaisempi tuotos, muistaakseni nimeltään Braindead jatkaa samaa linjaa. Hieman isommalla rahalla tehty omituinen kauhu/huumori elokuva. Juoni on suunnilleen seuraavan lainen: Aikamiespoika-rassukka saa jotenkin käsiinsä omituisen pikku jyrsijän, jonka purema muuttaa ihmiset eräänlaisiksi hirviöiksi. Ihme-elukka puree mammanpojan jo valmiiksi hirviömäistä äitiä ja poika yrittää salata äitinsä vähittäisen muuttumisen jättiläisrotaksi... Perustelut ovat suunnilleen samat kuin edellisessä tapauksessa, "huumori" on lähes ällöttävää.

Ja jotain kertoo myös mielestäni se, että elokuvat olivat muistaakseni (ainakin joku 5-6 vuotta sitten) luokiteltu K-18 kamaksi. Eli ne ovat eritehuumorianniltaan todella rivoja.

Edit. Lisäänpä sarjaan vielä yhden saman ohjaajan elokuvan, Meet the Feebles. Idea lyhykäisyydessään: Teatterimaailmaan perustuva, Muppet Show-tyylinen aikuisten hassun hauska komedia. Ja taas löytyy eritteitä, seksiä ja väkivaltaa (tosin kaikki varsin humoristisena esitettynä, esimerkiksi Mursun ja tämän sihteerin Kissan seksisuhde...)

Hmm... Voiko kukaan edes leikilään väittää pitävänsä tällaisista elokuvista? Olenko kiero vai mikä?
Kanjikaveri - opi japania!
suomi-japani-suomi  -sanakirja
Keskustele japanin kielestä ja kulttuurista foorumilla

Cait

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #22 : Marraskuu 05, 2003, 22:56:22 »
Lumikuningatar

Suomalainen elokuva joka on tehty... joskus 80-luvun puolivälissä, kai. Olen pienestä asti rakastanut tätä elokuvaa. En vain tiedä mikä siinä on, mutta se on ihana. Aivan ihana.
Tarina kertoo Lumikuningattaresta, joka haluaa saada jostain jään sisästä jonkun vihreän smaragdin, timantin, jään, palikan - öh, jonkun, jota hän tarvitsee kristallikruunuunsa, jolla voi hallita maailmaa (muistaakseni). Mutta hän ei voi ottaa sitä itse vaan tarvitsee siihen (muistaakseni) ihmisen. Lumikuningatar kidnappaa Kain apulaisekseen. Kain ystävä/sisko Kerttu lähtee pelastamaan Kaita Lumikuningattarelta ja vaikeuksien ja mutkien kautta vihdoin pääsee Lumikuningattaren palatsiin. Kertun rakkaus Kaita kohtaan pelastaa Kain ja tuhoaa Lumikuningattaren. Muistaakseni.
Jotenkin tuolla lailla se meni. Vaikka pidänkin elokuvasta hurjan paljon, en ole katsonut sitä pitkään aikaan. Viimeksi joskus varmaan kaksi vuotta sitten. Kun minä hukkasin sen nauhan! *nyyhkytystä* Joten en voi muistaa kaikkea, koska en pienenä uskaltanut katsoa leffaa loppuun asti. Se Lumikuningatar oli niin pelottava...

Ja toinen tämmöinen outo elokuva mistä pidän on Kuka lohduttaisi Nyytiä. Sekin on aivan ihana. Tarina on niin suloinen ja ne laulut. Aww...
Nyyti on yksinäinen pieni - öh - olio, joka asui ihan yksin omassa pienessä talossaan. Nyyti oli hirveän pelokas ja ujo, joten sillä ei ollut yhtään ystävää. Eräänä iltana, kun kaikki on jotenkin vielä kamalampaa kuin ennen, päättää Nyyti lähteä etsimään uutta kotia ja ystäviä. Nyyti kulkee meren rannalle saakka löytämättä ystäviä ja havaitsee rannalla suuren näkinkengän. Siis todella suuren, jonne Nyyti päättää muuttaa asumaan. Illalla, kun Nyyti on rannassa, se huomaa mereltä lipuvan pullon. Pullon sisällä on pieni ja suttuinen kirje, jossa pieni Tuittu-neitonen pyytää apua. Nyyti päättää mennä pelastaamaan Tuittua, joka on kauhistuttavan Mörön vankina, ja lähtee soutamaan laukullaan. Viimein Nyyti löytää Tuitun, jota Mörkö vartio. Nyyti päättää taistella Mörön kanssa. "Ensin hurja sotatanssi rohkeutta toi, ja sitten hampaat Mörön häntää, jotta kipunoi! Ja Mörkö juoksi pakoon yksi, kaksi. Vaan Tuittu kyynelten läpi näki Nyytin voittajaksi." (suora lainaus elokuvasta) Ja lopussa Tuittu ja Nyyti menee kai naimisiin ja muuttaa yhdessä sinne Nyytin näkinkenkään asumaan.
Tove Janssonin tarina siis ja elokuvakin on siis piirretty. Ja riimitelty. Ja siinä enimmäkseen lauletaan, mutta se on silti ihana. ^^

Bee

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #23 : Marraskuu 08, 2003, 20:28:27 »
-94 nauhoitettu Babar-norsujen kuningas ohjelma. tosi noloa, mutta se on niin ihana ja itken aina kun katon sen.

Yleensö allapäin katson Sarah Michelle Gellarin ja Reese Witherspoonin tähdittämää Julmia Aikeita-elokuvaa. se on ehdottomasti minun lempielokuvani ja katson sen yleensä jokapäivä. muistan sen melkein jo vuorosanoilta ulkoa. ainakin kohtaukset ovat muistissa.
elokuva kertoo sisaruspuolista Kathryn Merteulista ja Sebastianista.
Kathryn on koulun mallioppilas ja hyvin sivistynyt. Sebastian taas käy sängyssä melkein joka ikisen vastaantulevan naisen kanssa ja jättää ne sitten kylmäverisesti. Sebastian ja Kathryn lyövät vetoa, että saako Sebastian nai'tua heidän koulun uuden rehtorin tytärtä ennen koulujen alkua.. juoni käy koko ajan kiivaammaksi elokuvan edetessä. ehdot ovat, että jos Sebastian voittaa hän saa nai*a Kathryniä, mutta jos hän häviää Kathryn saa sebastianin Jaguar-auton.
Elokuvan edetessä Sebastian rakastuu oikeesti tähän rehtorintyttäreen. tiedän, että tämä on joidenkin mielestä aika outo-elokuva, mutta minua oikeasti kosketti tämä elokuva ja lopussa itken aina.

Fleur

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #24 : Marraskuu 13, 2003, 18:06:39 »
Minulla on ongelmia erääs Outolempi-leffani kanssa. En nimittäin löydä sitä mistään.

Kyseessä on siis I Love You, I Love You Not niminen pätkä, pääosissa Claire Danes, Jeanne Moreau ja Jude Law. Daisy (Danes) on herkkä lukutoukka, joten Ethan (Law) vaikuttaa saavuttamattomalta. Onneksi on mummi (Moreau), vaikka häntä vaivaavatkin Toisen Maailmansodan muistot.

Tiedättehän, miten laulu voi olla kaunis vaikka sanat olisivat täyttä roskaa? Tavallaan tämä leffakin on kaunis. Ensinnäkin, siinä liikutaan lähinnä kahdessa paikassa; Daisyn mummon luona maalla sekä hänen koulunsa lähistöllä New Yorkissa (tai muussa vastaavassa suurkaupungissa, en muista). Maalla luonto on kauneimmillaan ja aurinko paistaa; New Yorkissa on värikäs syksy & Jude Law ;)
Toiseksi, koko elokuvassa on jotain hyvin...epätodellista. Ajassa pompitaan vähän sinne tänne, joten katsoja voi helposti mennä sekaisin. Tavallaan ovelaa, sillä muuten tarina olisi hyvin ennalta arvattava. Henkilönä Daisy on epäuskottava, mutta samalla myös mieleenpainuva, ja Claire Danes esittää häntä hyvin.
Ainakin minulle koko elokuvasta välittyi erikoinen tunnelma jota on vaikea selittää.

I Love You, I Love You Not tuli tv:stä joskus vuosi sitten ja olen sen jälkeen katsonut sen kerran nauhalta. Nyt koko leffa näyttää kadonneen; kasetilla jolla luulin sen olevan onkin eräs toinen filmi. Tämän huomattuani tsekkasin tietenkin kirjastot ja videofirma Makuunin -ja kas kummaa, ei löytynyt. Sitten vuorossa olivat muutkin mahdolliset paikat joista leffoja saa aina Free Record Shopista Amazoniin (ensin mainitussa ei ole, jälkimmäisen leffat eivät toimi suomalaisissa laitteissa) ja huomasin että se oli itseasiassa saanut aika huonot arvostelut; tottakai minä tiesin I Love You, I Love You Not:in olevan tusinakamaa, mutta että näin surkea...
Joten nyt minulla on hyvä *huono* leffa jota ei saa mistään. Damn.

Travers

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #25 : Marraskuu 14, 2003, 01:12:53 »
Casablanca

Yksi valkokankaan suurimmista klassikoista, on kiehtonut yhä uusia katsojia jo viiden vuosikymmenen ajan.
Casablanca on päätähtiensä Bogartin ja Bergmanin ainoa yhteinen elokuva. Bogart on kyyninen ravintolanpitäjä Rick, joka maailmansodan myrskyihin kyllästyneenä vetäytyy ravintolansa turviin, itsekkääseen puolueettomuuteen. Rickin hyvin järjestetty maailma romahtaa, kun ravintolaan kävelee nainen menneisyydestä, kaunis Ilsa Lund...


Noin siis sanotaan elokuvan takakannessa. En oiken osaa selittää, mikä siinä kiehtoo, mutta yritetään. Ensinnäkin rakastan historiaa, etenkin toista maailmansotaa. Elokuva sijoittuu juri siihen aikaan, joten siinä on yksi ilmiselvä syy.

Toinen syy voisi olla erikoinen rakkauteni muutenkin näihin vanhoihin elokuviin. Tämä on niin klassikko jo muutenkin, loistavat näyttelijät, jotka todella osaavat tehdä työnsä. Ja kuten eräs ystävä sanoi: "Mitä kliseitä". Niin, tämä on juuri se elokuva, josta ne kaikki kliseet ovat valkokankaalle tulleet, elokuva on on kuvattu 1943 (sai muuten parhaan elokuvan Oscarin, samoin Oscarit ohajuksestaja lavastuksesta).

Ja niin, olet joskus kuullut lauseen "Play it again Sam" ? Olet, hyvä. Sanotaan,e ttä se sanotaan tässä elokuvassa monta kertaa, mutta ei, sitä ei sanota kertaakaan. Kyseinen kappala jota kuunnellaan on luonnollisestikin As Time Goes By.

Kaunis elokuva. "This looks like a begining of a beautiful frienship".

Fleur

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #26 : Marraskuu 22, 2003, 12:14:25 »
Tiedetään, täällä pitäisi keskustella elokuvista...Lupaan ja vannon että heti kun saan Elämän teatterin filmiversion käsiini, lisään siitä juttua tähän. Sitä paitsi Candy Darling otti kirjan ensin puheeksi.
Please...Saatte kahvia ja aurajuustoa.

Lainaus käyttäjältä: Candy Darling
Lainaus käyttäjältä: Greensery
An awfully big adventure –Elämän teatteri

Halusin myös tietää lisää taustoja, ja päätin lukea kirjan johon elokuva perustuu. Sen on kirjoittanut Beryl Bainbridge, eikä sitä ole suomennettu. Kirja oli todella hyvä, ja hyvin erilainen kuin kirjat joista normaalisti pidän. Mutta kirjakaan ei antanut vastauksia, paitsi yhden joka koski loppua. Muuten loppu oli vielä vaikeammin tajuttavissa kuin leffassa, ja epäilen että ellen olisi nähnyt elokuvaa en olisi tajunnut kirjan loppua ollenkaan.Koska Greensery mainitsi jo heti viestinsä alussa, että kyseinen leffa perustuu kirjaan, en edes lukenut viestiä loppuun vaan varasin kirjan (minähän en katso yhtäkään elokuvaa lukematta kirjaa johon se perustuu.) ja luin sen. Päivässä. Ja sitten palasin tänne.
Kirjaa lukiessa minusta tuntui koko ajan, että jotain meni ohi...kuin kuuntelisi keskustelua henkilöstä jota ei tunne ja pitäisi vain arvata, mistä on kyse.
Lopussa kuvio selkeni onneksi.
An Awfully Big Adventure olisi kyllä hyvin hankala muuttaa komediaksi. Kirjaa lukiessa en tiennyt Alan Rickmanin olevan O´Hara, itse asiassa kuvittelin Meredithin Rickmanin näköiseksi (no, Snapen näköiseksi)

Edit. Olen nyt nähnyt leffan melkein kokonaan (typerä kirjaston filmi hyppi välillä aika pahasti. Ei tosin mikään yllätys sen jälkeen kun lainaamassani dvd:ssä oli puremajälkiä...).
Ensinnäkin, elokuva seuraa kirjaa melko orjallisesti. Jotain on jouduttu tietenkin jättämään pois, mutta jos Potterfilmit tehtäisiin näin kirjan mukaisesti... o_O
Älkää nyt murhatko minua, mutta ei Alan Rickman niin erikoisen hyvä ole. Hän ei ollut ollut aivan sellainen kuin hänen olisi kuulunut olla.
Hugh Grant sen sijaan on loistava. Se inhimillisyys joka kirjan Meredithillä on, on Grantin roolisuorituksesta kadonnut kokonaan. Hän on, niin kuin Greensery jo sanoikin, ärsyttävä olematta ärsyttävä. Teki oikeasti mieli pakottaa hänet syömään se typerä kaulaliina.
Leffa ei tietenkään ole komedia (Internet Movie Databasessa luki, että sama firma/vastaava, joka Elämän teatteria levitti, on ennenkin luokitellut leffoja väärin. Esim. Muriel´s Wedding, suom. Tahdon Naimisiin, jonka olen pari kertaa nähnyt, on luokiteltu romanttiseksi komediaksi, vaikka päähenkilöä voi melkein verrata traagisuudessa Stellaan). Ehkä voisi sanoa "draama höystettynä oudolla huumorilla".

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Eleanír korjasi spoilerin
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2007, 11:53:02 kirjoittanut Eleanír »

Rowena

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #27 : Marraskuu 29, 2003, 19:21:37 »
Meikäläisen Outolempileffa-tittelin ansaitsee Kuka sanoo tahdon?.

Kyllä, juuri se Julia Robertsin komedia joka tulee telkusta puolen vuoden välein. Elokuvassa ruokakriitikko Julianne kuulee miespuolisen bestiksensä olevan menossa naimisiin ja hän tajuaa rakastavansa ko. miestä sydämensä pohjasta. Niinpä Juliannen on rikottava pariskunnan aikeet mennä naimisiin neljässä päivässä. Asiaa ei auta se, että morsian (Cameron Diaz) pyytää häntä morsiusneidokseen.
  En yhtään pidä "romanttisista komediosta" joiden sisältö on puuroa aprikoosihillolla (se on muuten hyvää). Tuollaiset "I love you, lets make love" -leffat puistattavat latteiden dialogien ja tylsien, ennalta-arvattavien juoniensa takia.
  Mutta tämä leffa saa meikäläisen telkan ääreen joka kerta kun se näytettään. Niin, ja vielä nautin siitä leffasta. Siinä on jotain "mystistä". Ehkä ajatus siitä, että päähahmo ei saakaan miestä ja elä onnellisesti elämänsä loppuun asti saa kestämään leffan alusta loppuun.
 
  Valitettavasti ko. leffan tullessa telkusta, meikää eivät saa kaverit eikä vanhemmat kiinni vaikka puhelin soisi korvan ääressä.

keikku

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #28 : Joulukuu 02, 2003, 11:45:07 »
Kaipa minunkin sitten pitää tähän kirjoittaa.

Erin Brockovich(USA 2000, ohj. Steven Soderberg. pääos. Julia Roberts, David Brisbin, Dawn Didawick)

Melkein jokainen kaverini/tuttuni, joka on nähnyt kyseisen leffan, haukkuivat sen maanrakoon, mutta minä taasen pidän leffasta. Nyt-liitteen arvostelijat olivat antaneet leffalle 3 tähteä. Minä antaisin 4.

Selvennykseksi pieni juonikooste suoraan Nyt-liitteen arvostelusta:

Roberts esittää nimihenkilöä tositapahtumiin perustuvassa Erin Brockovichissa, joka kertoo pienen ihmisen voitokkaasta taistelusta moraalitonta suuryhtiötä - ja omia huonoja yhteiskunnalisia lähtökohtiaan - vastaan. Rutiköyhä kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti paljastaa, että  vesiyhtiö on tietoisesti myrkyttänyt pikkukaupungin asukkaita.

Suoraviivaisesti kerrotun elokuvan juju on Robertsin rahvaanomainen henkilöhahmo. Erin puhuu rumia kovalla äänellä, irvii lihavia sihteerikköjä ja jäykkiä lakinaisia, ja pukeutuu jalon asian puolesta taistelevalle sankarittarelle sopimattomalla tavalla paljastaviin toppeihin ja minihameisiin. Vimmaisesti näyttelevä Roberts hallitsee elokuvaa, mutta se ei ole pelkästään hänen sääriään, ryntäitään, hampaitaan ja ihanuuttaan. Susannah Grantin valtavirtamaisesti soljuvassa käsikirjoituksessa on myös jonkin verran sisältöä ja särmää.


Vaikkakin hahmot ovat aika arkipäiväisiä ja tylsiä, ne kiinnostavat minua. Ne ovat täysin normaaleja, ei siis "pyhiä" tai muutenkaan erityisiä. Niilläkin on ongelmia, joissain leffoissa ei käsitellä yhtään arkipäiväisiä aiheita.

Yllä olevaan arvosteluun en osaa puuttua, koska olen täysin samaa mieltä kirjoittajan(Mervi Pantti) kanssa.

Se siitä.

Poissa neidor

 • Xena
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pakeha (aroha) Maori
  • KC
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #29 : Joulukuu 02, 2003, 15:54:40 »
Lainaus käyttäjältä: "keikku"

Melkein jokainen kaverini/tuttuni, joka on nähnyt kyseisen leffan, haukkuivat sen maanrakoon, mutta minä taasen pidän leffasta. Nyt-liitteen arvostelijat olivat antaneet leffalle 3 tähteä. Minä antaisin 4.


minä pidän ja se on hyvä ja nauratti, kun mietin, mitä PG&E on tykänny tästä ilmaisesta mainoksesta *wirn*

Oma outolempeni taitaa olla kaikki Disneyn-piirretyt, mutta, jos sanotaan nyt yksi, niin olkoon Notre Damen kellonsoittaja. Se on niin surullinen! Kaikki kyllä tietää varmaankin juonen, mutta, jos ei niin tässä vähän:

Frollo on PAHA ja se haluaa tappaa kaikki mustalaiset, mutta joutuukin sitten itse huolehtimaan Helvetinpelosta epämuodostunutta mustalaista vauvasta nuoreksi mieheksi. Quasimodo kasvatetaan kellotornissa ja se ei saa tulla sieltä pois ja se juttelee Gargoileille ja minun mielestäni se kuvittelee ne eläviksi, vaikkei ne olekaan ja se on vielä surullisempaa, kun minä ajattelen niin ja sitten Quasi livistää sieltä ja vähän kaikkea ja ja ja...
Colombia = You'll come for the enticing beauty of the Caribbean Sea. You'll stay because you've been kidnapped and locked in the trunk of a Dodge Dart.

Poissa Mc Puuhto

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #30 : Joulukuu 04, 2003, 12:33:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Marmalady"
Minäkin tykkäsin Billy Eliotista, mutta en laske sitä varsinaiseksi Outolemmekseni, koska se on kuitenkin suht. tunnettu leffa. Näitä varsinaisia Outolempiä minulla on kuitenkin useita ja ne taitavat olla oudompia kuin kenelläkään muulla täällä ;-)
---

Kolmas Outolempi on nimeltään Loisto. Englanniksi nimi on Shine, mutta tätä ei saa sekoittaa leffaan Shining eli Hohto, koska ne ovat totaalisesti erilaisia elokuvia. Loisto siis kertoo tositarinaan perustuvan kertomuksen lahjakkaasta pianistista, joka sairastuu psyykkisesti, mutta saa vihdoin aikuisena elämänsyrjästä kiinni. Todellinen hyvänmielen elokuva eikä ainakaan minun makuuni yhtään liian imelä. Ja musiikki on jälleen kerran hienoa ja klassista.

Lopuksi täytyy vielä mainita Pedro Almodovarin elokuvat Kaikki äidistäni ja Puhu hänelle. Almodovarilla on ihan omanlaisensa hieno, värikäs ja mahdottoman kaunis tapa ohjata elokuvia.

Eikös tässä ollut tarkoitus listata mauttomia, jopa huonojakin elokuvia, joista ei olisi mitään syytä pitää mutta itse tykkää? Loisto nimittäin on OIKEASTI hyvä, hyvin tehty ja paljon sanova leffa, eikä ole mitenkään kummallista, että siitä pitää, se on laatua. Samoin Almodovarin leffat.

Olisikohan minulla joku mauttoman outo suosikki. Hmm. Disney-leffat eivät tietenkään ole mitään syvälisyyden riemuvoittoja, mutta en taida olla ainoa joka niistä pitää, vaan ovat monille hauskaa ajanvietettä. :)

En tiedä onko outoa tykätä silmittömästi Pekka Töpöhäntä-leffasta? :) :) :) Se vain on ihan miälettömän ihana ja sitäpaitsi hulvattoman hauska! "Minä olen Monni... Minulla on Uppsalan mittavin!" "Monni tiskaa... Monni kuivaa!"
*reps*

Muokkaan jos muistan muita!

Ceassa

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #31 : Joulukuu 09, 2003, 20:27:15 »
Dark Harbor, suomeksi muistaakseni Kohtalokas Vieras tai jokin muu vastaava, näkyi telkkarissakin joskus kesällä. Pääosissa Alan Rickman ja Norman Reedus. Satuin katsomaan tämän ohimennen, ja ihastuin kovasti, etenkin näyttelijä Reedus teki lähtemättömän vaikutuksen.

Elokuva ei sinänsä ole yhtään ihmeellinen eikä tarjoa mitään uutta, mutta minä pidin siitä siltikin kovasti. Tunnelma oli kiva, tempo sopiva ja tarinakin suht mielenkiintoinen ja yllättävä. Loppuratkaisu etenkin, min rakastan sitä. *wirn*

Satuin löytämään elokuvan DVD:nkin sattumalta kaupan alekorista ja pitihän se ihan omaksikin ostaa. Hyvällä tapaa mieleenpainuva elokuva. En tiedä haluanko suositella sitä kaikille, mutta itse ainakin pidin.

parempi-ananas

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #32 : Maaliskuu 14, 2004, 21:10:20 »
Paluu Tulevaisuuteen osa kolme
Kun tämä tuli telkkarista otin sen nauhalle ja katsoessani sitä, en lähtenyt edes mainoskatkoilla mihinkään se, että sisko tuli viikon Italian matkan jälkeen kotiin, ei silloin liiemin kiinostanut. Seuraavana päivänä koulun jälkeen leffa oli pakko katsoa taas. Ja illalla uudestaan. Katsoin sen viikon aikana ilmeisesti 17 kertaa. Niin että siinä leffa joka kolahti.

Catitus

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #33 : Maaliskuu 17, 2004, 21:25:19 »
Minun ns. "outolempi"-elokuvani on Hyvää Huomenta Vietnam.

Tämän elokuvan voin katsoa monta kertaa peräkkäin. Elokuvassa ei sinänsä ole hyvää juonta, vaan se barodisoi Vietnamin sotaa (jos näin voi sanoa). Pääosan esittäjä Robin Williams on kyllä täys kymppi osaansa ja saa naurun herähtämään joka kerta aina ajoittain. Avomieheni ihmettelee, että miten jaksan katsoa tuon samaisen elokuvan perä jälkeen jopa 5 kertaa. Siihen vain ei kyllästy.

Suosittelen ko. leffaa ihmisille, jotka etsivät "seikkailua" niiden tavallisten sota- tai muidenkin elokuvien rinnalla ja niille jotka kärsivät unettomuudesta. =)

Poissa Aleczandra

 • Vuotislainen
  • http://www.aleczandria.org
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #34 : Toukokuu 24, 2004, 23:52:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Katariina vuonna jotain..."
Pitkä kuuma kesä

Kukaan muu ei oikeasti tunnu pitävän tästä elokuvasta (vaikka kaikki sen onkin nähnyt...), mutta minusta se on aivan ihana :) Kertoo siis Hesasta johonkin pikkupaikkaan (nyt en kyllä muista mihin) muuttavasta jätkästä  80-luvulla. Sitten se ryhtyy sanoittamaan erään paikallisen bändin biisejä ja ryhtyy niiden ns. manageriksi.
Loistavaa huumoria :) Jimi Pääkallo sekopääroolissaan kruunaa koko elokuvan. "Albert Järvinen on Jumala" Todella, jotenkin, suloista touhua, sanokaa mitä sanotte.


Se on mun lemppari...Katoin just. Aikas outoo kun ajattelee, että itse olen nähnyt suurimman osan näistä "outolempileffoista" ja en kyllä pitänyt niitä mitenkään hirveen outoina.

Jos nyt joku oikein outo juttu pitäisi mainita, niin pidän ihan hirveästi kaikista tälläisistä suomalaisista "kerätään kaverit ja ryypätään oikein olan takaa" (Helmiä ja sikoja [hauska esimerkki] ja Pitkä kuuma kesä) kun niistä vain tulee niin hyvälle tuulelle ja niissä on niin rento tunnelma.

Oudoin lempparileffani tällä hetkellä on varmaankin Ikuisesti sinun tai sitten Scary Movie. Kyllä myös Coyote Uglykin on aikas outo (katoin kun siinä on niin hienoo tanssii).

Että sillain...ALBERT JÄRVINEN ON JUMALA! (vitsi vaan =) )
"Et voi vain istua ja odottaa inspiraatiota. Sen perään on lähdettävä nuijan kanssa."
Jack London

Araminta Meliflua

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #35 : Toukokuu 25, 2004, 13:38:55 »
Joku, en löydä nimeä, sanoi pitävänsä X-Meneistä, koska ne ovat hulluja tai hauskoja tai jotain sinne päin. Luen X-Menit lempielokuviini, sillä ne ovat kiehtovia ja mielestäni hyviä. Okei, myönnetään, pidän rymistelyleffoista joissa on lihaksikkaita miehiä hihattomissa paidoissa. Die Harditkin ovat hyviä... =)
X-Men -elokuvien viehätys perustuu myös sarjakuviin, joita tosin aloin lukea vasta nähtyäni X-Men 2 -elokuvan. Paljon mielenkiintoisempaa katsoa elokuvia, kun tietää esimerkiksi Wolverinen pituuden (joka muuten on 173 cm. Sarjakuvissa muut Ryhmä-X:n jäsenet sanovatkin Wolvieta pätkäksi, minkä takia selvitin Hugh Jackmanin pituuden, joka on 189 cm. Eli hitusen liian pitkä Wolverineksi...).  =)

Äitini mielestä olen kriittinen elokuvien suhteen, ja niin omasta mielestänikin, mikä tietenkin tarkoittaa, että minun pitäisi pitää laadukkaista draamaelokuvista yms. Niin pidänkin. Mutta luonteelleni sopimattomasti pidän myös X-Men-, Alien- ja Die Hard -tyyppisistä maailmanpelastuselokuvista.

...He vannovat suojelevansa maailmaa, joka pelkää ja vihaa heitä. He ovat kaikkien aikojen oudoimpia sankareita. Uskomaton Ryhmä-X!

Tallulah

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #36 : Toukokuu 25, 2004, 17:47:09 »
Hmm. Tuli mieleen sellainen ranskalainen musta komedia kuin Serial Lover. Kyseistä pätkää on tuskin edes laitettu videolle. Se tuli telkkarista joskus kauan sitten, ja kertoo siis naisesta, joka kutsuu entisiä poikaystäviä kylään valitakseen itselleen heistä parhaimman sulhasekseen. No, miehet tulevat kylään, mutta nainen vahingossa, siis oikeasti vahingossa tappaa heidät yksi kerrallaan ja koettaa piilottaa tai jotenkin naamioida ruumiit, jottei asia paljastuisi muille. Yksi miehistä saa luistinta päähän, toisesta tulee muusia tehosekoittimen uhrina ja kolmas saa peilin päälleen ja kuolee sirpaleisiin kylpyammeessa. :)

Siis aika lailla mauton B-luokan kauhukomediapläjäys, joka minusta oli kuitenkin äärettömän hauska (ajatelkaa nyt, joku tilittää murheitaan miehelle, jolla on luistin päässään pipon alle peitettynä). Haluaisin sen omaksi, mutta kun kerran on tv-leffa, niin taitaa jäädä haaveeksi. :D

mochiron

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #37 : Heinäkuu 25, 2004, 21:37:53 »
Minun outolempeni (taino, outo ja outo..) on Dogma.
(Näyttelijöitä mm. Ben Affleck, Matt Damon, Alan Rickman)
On tainnut tulla pari kertaa televisiostakin, en tiedä onko videolevityksessä.

Mutta kuitenkin, Dogma kertoo (tiivistettynä) naisesta, joka lähetetään Jumalan käskystä estämään kahta enkeliä pääsemästä taivaaseen, koska muuten maailmankaikkeus tuhoutuu ja kaikki olevainen katoaa.

Pidän elokuvasta sen huumorin ja parodiamaisuuden takia. Lisäksi yliampuvuus on välillä niin huvittavaa, että huh.
Mutta kaikenkaikkiaan erittäin nautittava elokuva.
En kylläkään tiedä ketään muuta joka kuitenkaan pitäisi siitä. :D

ankkalaps

 • Ankeuttaja
"Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #38 : Elokuu 21, 2005, 21:10:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Aleczandra"
Aikas outoo kun ajattelee, että itse olen nähnyt suurimman osan näistä "outolempileffoista" ja en kyllä pitänyt niitä mitenkään hirveen outoina.


Samaa mieltä. Mutta onko loppujen lopuksi edes olemassa kovin outoja lehvoja? Ite en kovin moneen oo törmänny ainakaan sillaisiin mitä muistaisi.

Poissa Sinadra

 • salaisuudenhaltija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Chris
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #39 : Heinäkuu 11, 2007, 01:55:32 »
Lainaus käyttäjältä: Aleczandra
Aikas outoo kun ajattelee, että itse olen nähnyt suurimman osan näistä "outolempileffoista" ja en kyllä pitänyt niitä mitenkään hirveen outoina.

Samaa mieltä. Mutta onko loppujen lopuksi edes olemassa kovin outoja lehvoja? Ite en kovin moneen oo törmänny ainakaan sillaisiin mitä muistaisi.
Hih, no olihan joku nyt samaa mieltä minunkin kanssa. Outolempi leffoihini voisi kuulua myös Indiana Jonesit, Disneyn piirretyt(Leijona kuningas<3 muistan sen ulkoa :D+MULAN!!!), Xmen:t(joku väitti niitä hauskoiks O.o), ja muutama muu OIKEASTI hyvä leffa. Lisäilen nyt tänne vielä yhden ihanan leffan (joka siis ei ole outo, mutta minua pidetään outona kun katson sitä) eli Anastasian

Elokuvasta tekevät hyvän musiikki ja tarinan kauneus. Dimitriin olen ihan totaallisesti rakastunut (jopa enemmän kuin FMA:n Ediin(=aika paljon)). Rasputin on oikeastikin pelottava siinä, mutta onneksi se lepakko keventää hieman sen pelottavuutta. Varsinkin lopussa lepakot olivat ihania! :D
Juoni on kyllä aika ennalta arvattavissa, ehkä juuri sen takia leffa saa aina mahan heittämään -hyvällä tavalla- voltteja.
Once Upon A December saa kyyneleet silmiin, sekä muut laulut ovat erittäin kauniita tai hauskoja! Ja sen lisäksi leffa on melkeinpä yhtä hyvä suomeksi ja englanniksi! :) Ihanin leffa, melkein samalla viivalla Leijonakuninkaan kanssa, mutta kyllä tämä taitaa siltikin olla vielä vähän ihanampi! <3

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #40 : Elokuu 22, 2007, 09:15:46 »
Street Fighter

Yhteen aikaan pidin kovasti tästä leffasta, vaikka muuten en yhtään pidä tuon lajityypin leffoista. Itseasiassa en enää edes muista kovin hyvin leffan juonta, ainoastaan sen, että se oli mielestäni kauhean nolo, mutta silti tosi viihdyttävä. Tässä wikipediasta haettu juonikuvaus:

Street Fighter on vuonna 1994 julkaistu kuuluisaan videopeliin, Street Fighter II, pohjautuva toimintaelokuva. Sen käsikirjoitti ja ohjasi Steven E. de Souza. Sen päärooleja esittivät Jean-Claude Van Damme ja Raúl Juliá. Elokuvassa esiintyivät myös australialainen pop-tähti Kylie Minogue sekä kuuluisa alkuperäisamerikkalainen Wes Studi.

Elokuva muunteli hahmoja taustatarinoita ja suunniteltiin kokoperheen toimintaseikkailuelokuvaksi. Tämän ohella elokuvaan kylvettiin paljon huumoria joka sai pelin fanikunnalta nyrpeän vastaanoton. Kaikki Street Fighter II:n sekä sen Super-painoksen hahmot esiintyvät elokuvassa, lukuun ottamatta Fei Long:ia (Bruce Lee'n mukaan mallinnettu hahmo).

 Juonireferaatti

Allied Nations (AN)-armeija on hyökännyt fiktiivisen kaakkoisaasialaisen Shadaloon valtion pääkaupunkiin. Kenraali M. Bison (Julia ottaa panttivangikseen 15 ihmistä ja vaatii 20 miljardia dollaria maksettavaksi kolmen päivän sisään.

AN:n joukkoja johtaa everti William F. Guile (Van Damme) . Apunaan hänellä on brittiläinen AN tiedustelija Cammy White (Minogue) sekä alkuperäisamerikkalainen T. Hawk. Hän onnistuu pidättämään Bisonin aserahtaajan Viktor Sagatin (Wes Studi) laittoman häkkitaistelun aikana ja ottaa palvelukseensa kaksi häntä huijannutta kaverusta Ryu Hoshi (Byron Mann) ja Ken Mastersin (Damien Chapa) jotka yhdessä Guilen ohjeistuksella lavastavat Sagatin paon ja Guilen kuoleman.

Tämän tarkoituksena on paljastaa Bisonin piilopaikka, jotta Guile pystyy johtamaan hyökkäystä ja pelastaa Bisonin sieppaamat panttivangit.

Guilen suunnitelmia mutkittaa GNT-uutisreportteri Chun Lu Zang (Ming Na) joka haluaa tappaa Bisonin kostoksi hänen isänsä surmauttamisesta. Hänen apunaan toimivat ex-nyrkkeilijä Balrog (Grand L. Bush) ja ex-sumo Edmond Honda. Samalla Guilen kidnapattu asetoveri ja ystävä Carlos Blanka on joutunut Bisonin supersotilas kokeiden uhriksi ja muuttunut hirvittäväksi puoli-ihmiseksi.
-Non unde possim sed unde volo-

Haru

 • Ankeuttaja
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #41 : Heinäkuu 28, 2008, 21:52:45 »
Ihana keskustelu..
Taitaa olla monta elokuvaa, joista pidän, mutta joita kukaan muu ei yleensä halua katsoa, ainakaan kovin tarkkaan. Katson mielelläni 90-luvun perhe-elokuvia, joissa Robin Williams esiintyy, esimerkiksi Jumanji, Mrs. Doubtfire ja Hook-Kapteeni Koukku. Nämähän eivät ole mitään kovin loistokkaita leffoja, mutta ne ovat hauskoja ja kun niitä on katsonut lapsena niin niihin jää sellainen mukava tunnelma...

Pidän myös monista täysin idioottimaisista komedioista, kuten Mies ja alaston ase -elokuvista. Aika roskaa ne minustakin ovat, mutta ne vain ovat niin hirveän hauskoja että nauran koko ajan ääneen.

Tämä ei ehkä aivan liity tähän aiheeseen, mutta olen jo kauan pitänyt 90-luvun piirroselokuvien lauluista! Olen opetellut ulkoa varsinkin Disneyn piirrettyjen kappaleiden sanoja, mutta myös esimerkiksi Anastasian ja Egyptin prinssin. Tietysti pidän myös itse elokuvista.

Saikke

 • Ankeuttaja
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #42 : Heinäkuu 29, 2008, 23:41:21 »
Kokki, varas, vaimo ja rakastaja.

Meniköhän se nimi noin? Tässä on Peter Greenaway-filmatisointi, joka ei todellakaan kuvia(hollywood-) kumartele. Kyseessä on bisarri tarina ravintolasta, jossa öykkärimäinen gangsteripomo (muuten Michael Gambon alias Dumbledore) käy syömässä tympääntyneen vaimonsa (Helen Mirren) kanssa. Vaimo iskeekin silmänsä ravintolassa illastavaan, kirjaa lukevaan mieheen ja lempi leimahtaa... luvassa on salarakkautta, juonittelua, murha, seksiä ja kannibalismia ja hyytävä loppuratkaisu. Ja kaikki tapahtuu tuossa samassa ravintolassa. Loistavasti näytelty ja leimuavissa väreissä hehkuva taideteos.

Suosittelen ei tavanomaisten elokuvien ystäville!

salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #43 : Elokuu 14, 2010, 02:26:10 »
Se on kuulkaas tämä Date Movie. Tästä olen siis kuullut melkein pelkkiä haukkuja. En mitenkään rakasta, mutta ei kertaakaan tullut katsoessa sellaista "jööh, taidanpa lopettaa" -tunnetta. Huumori oli välillä sellaista hyvällä tavalla ääliömäistä.

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #44 : Lokakuu 25, 2010, 20:26:10 »
Sherlock Bones :D! Kukaan ei varmaan tätä tiedä mutta kyseessä on varmasti surkein leffa mitä tällä pallolla on koskaan kuvattu. IMDB grade average on 1.8 mikä tarkoittaa että todella, todella suuri osa ihmisistä on antaneet tälle 1/10. En minäkään siitä pidä (antaisin nollan jos voisi), mutta haluan todellakin nähdä elokuvan uudestaan sopivassa mielentilassa oikeiden ihmisten seurassa.

Sherlock Bones on siis KOIRASALAPOLIISI, joka osaa puhua...?! Tarina sijoittuu saarelle (jonne päähenkilöpojan perhe muuttaa?!?!), jossa kaikki ajavat GOLF-AUTOILLA ja elokuvassa on vähintään kolme vitsiä joissa golf-auton käsijarru on unohtunut pois, kärry lähtee mäkeä alas ja ajaa jonkun jalan (foot) yli -_-'. Ja kaikki ihmiset linkuttavat koska heidän jalkansa yli on ajanut auto. Kaksi roistoa, joilla ei ole mitään motiivia ja joista toinen on pukeutunut naisen vaatteisiin, kidnappaavat Sherlock Bonesin ja Luupään isännän, mutta ovea sherlock karkaa auton kattoikkunasta. Koira osaa puhua mutta suostuu puhumaan vain 10-vuotiaalle pojalle ( päähenkilölle), ja kukaan ei usko poika-raukkaa kun tämä kertoo koiran isännän ahdingosta :(((((((. Todella jännä tarina. En käsitä miten siitä saatiin reilu tunti ainesta.

Elokuvan paras kohtaus on ylivoimaisesti rannalla tapahtuvat ratkaisukohta. Poika ja tämän sisko tietävät totuuden ja yrittävät selittää tätä leluja keksivälle isälleen. Isä ei usko, joten tyttö kävelee laiturille ja tuo täältä aikaisemmin hukkuneen vedessä oivan kilpikonnalelun. Isä ei vieläkään usko. Tyttö menee rannalle ja ottaa sieltä sherlockin isännän poliisimerkin (isäntä on poliisi) ja nyt isä uskoo kaiken! Koirahan puhuu! Mikä logiikan riemuvoitto.
Loppukohtauksessa lapset ja isä hiipivät roistojen laivaan ja pelastavat isän. Kilpikonnalelu ui laivan alla ja sotkee laivan peräsimen niin että laiva alkaa pyöriä ikuisesti ympyrää. Roistot taltuttaa vesihiihtäjä laskuvarjolla, joka monta kertaa elokuvan aikana huojuu ilmassa randomisti.

Pahinta elokuvassa oli se että koiralle oli tehty jotain. Se nuoli koko ajan huuliaan ahdistuneen näköisenä ja tähän päälle oli siis dubattu sen puhe..... voi voi voi. Tuli kyllä naurettua makeasti :) Suosittelen.

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämm
« Vastaus #45 : Marraskuu 14, 2010, 23:01:30 »
Street Fighter

Yhteen aikaan pidin kovasti tästä leffasta, vaikka muuten en yhtään pidä tuon lajityypin leffoista. Itseasiassa en enää edes muista kovin hyvin leffan juonta, ainoastaan sen, että se oli mielestäni kauhean nolo, mutta silti tosi viihdyttävä.

Ooo! Tämä oli yksi oman lapsuuteni merkkileffoista! Pienempänä minä ja veljeni pelasimme Street Fighteria vanhalla Gameboylla ja kun elokuva vihdoin ilmestyi eteemme eräällä kesäisellä kauppareissulla, ruinasimme äitimme ostamaan elokuvan. Kidutusta oli kuitenkin se, että olimme mökillä, missä ei tietenkään ollut VHS-soitinta, joten jouduimme odottamaan pari viikkoa, ennen kuin pääsimme kotiin katsomaan leffaa. Vaikka olimme muutenkin Van Damme faneja, kyseinen leffa oli meille jotain aivan erityistä.

Koska olen alkanut keräämään vanhoja lempileffojani, ostin kesällä Street Fighter dvd:nä ja uudelleen katsottuna nostalgia on korvannut ihailun. Silti, hyvä leffa edelleen ja Raul Julian vuoksi se tulee katsottua uudelleen vielä monta kertaa.
Mens agitat molem.

Poissa Surkimus

 • niin boheemi, kuten sinä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Voi löytää onnen kärsimyksestä
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #46 : Marraskuu 15, 2010, 10:52:04 »
Oudot.....en tiedä lasketaanko, mutta "Elämä on Pythonia" ja "Monty Python ja Hullu Maailma" ovat molemmat aivan sairaan hauskoja elokuvia. Ekassa on koottuja sketsejä sarjasta "Monty Pythonin lentävä sirkus", ja toinen kertoo parodillisen tarinan kuningas Arthurin ritareista. Hullun sekopäähuumorin ystäville voin suositella.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Ice Age-leffat ovat ihan parhaita "Taekwondodot hyökkäykseen! KIIAI!" "Siinä meni viimenen naaras."
"Tärkeintä ei ole määränpää, vaan se, että nousee kyytiin"

Poissa Röhkö

 • Kasvatustieteen kandi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #47 : Helmikuu 04, 2011, 21:19:10 »
Scary movie (1) - sisältää typerää huumoria, mutta jatko-osiaan huomattavasti paremmalla juonella. Mahtava loppuratkaisu, ennalta-arvaamaton - ainakin silloin 12-vuotiaana ensimmäisellä katselukerralla. Naurattaa vieläkin. Hyvää viihdettä varsinkin halloweeninä. En kehtaisi tätä rainaa vanhempien tai edes tiettyjen "älykkäämpien" kavereiden kanssa katsella, mutta kyllä tämä aina leppoisassa mielentilassa menee, ja kun ei turhan usein katso :D

After the Sunset. Lähipiirini ei ymmärrä, mitä näen tässä leffassa: 1) Pierce Brosnan on kuulemma nolo 2) huumori on kökköä 3) Pierce Brosnania ei jaksa katsella ilman paitaa. Mutta loppuratkaisu teki minuun jälleen vaikutuksen! Agenttia esittävä Harrelsson vastaa leffan hauskimmista kohdista. Koko elokuva on mukavan rento, sen nimikin on ihana :D Tässä leffassa ei ole turhia dialogeja elämän tarkoituksesta.
"Pants - like shorts, but longer!"

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #48 : Huhtikuu 14, 2014, 18:22:59 »
Olen hieman pettynyt että juuri tohtori outolempeä käytetään topicin nimessä. Elokuva ei itsessään ole mitenkään erityisen outo vaan mehukkaan nerokas satiiri jonka juonenkulku kuuluu lähes yleissivistykseen.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #49 : Maaliskuu 22, 2015, 20:03:45 »
Mamma mia!

Humoristinen musikaali, hauska juoni jne.
En oikein osaa selittää, muoksin kun keksin hyvän selityksen tähän. :)
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Thestrals soul

 • Vuotislainen
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #50 : Huhtikuu 01, 2015, 13:12:53 »
Hmmm ensimmäisenä tulee mieleen kaikki Iso-Arska leffat. Puisevaa puujalkavitsejä ja tahallaan ylivedettyjä toimintakohtauksia.
Kukaan kaveri ei oikiasti käsitä miten nuo elokuvat on katsottavia, mutta onneksi poikakaveri saattaa katsoa niitä minun kanssa. :D

Sitten totta kai nämä perinteiset Scary Moviet ja Mies&Alaston ase.

Poissa Kynttiläkäärme

 • Syksyn liekki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: potioncharm26553
 • Tupa: Luihuinen
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #51 : Huhtikuu 10, 2015, 23:31:54 »
Uppo-Nalle

Ei vitsi kuinka rakastan tätä. Tehty noin syntymäni aikaan ja ihan naperona kelasin tätä videokasetilta niin monet kerrat. Vaikka Uppiksena on välillä nalle ja välillä lapsi puvussa niin eise ole minua koskaan haitannut. Siinä on myös loistavasti tehty draaman kaari ja kahden hahmon kasvu saatu tehtyä niinkin lyhyeen kuin tunnin elokuvaan. Tykkään tästä paljon enemmän kuin Uppis kirjoista.

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #52 : Heinäkuu 25, 2015, 14:58:28 »
Sharknado eli Haihurrikaani. Idea on outo, hait pyörii taivaalla ja putoaa maahan ja tappaa ihmisiä. Elokuva toimii siinä mielessä, että sen katsoo loppuun ja haluaa tietää ketkä jää eloon. Silti leffa on samaan aikaan myös huono. Siinä mielessä kuitenkin hölmön idioottimaisen kiinnostava, että haluaisin nähdä kokonaan myös kakkososan. Onko kukaan muu katsellut Sharknado-leffoja? Uskaltaakohan kukaan tehdä 3-osaa kun aiemmat niin huonossa maineessa?

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #53 : Heinäkuu 26, 2015, 19:48:51 »
Sharknado eli Haihurrikaani. Idea on outo, hait pyörii taivaalla ja putoaa maahan ja tappaa ihmisiä. Elokuva toimii siinä mielessä, että sen katsoo loppuun ja haluaa tietää ketkä jää eloon. Silti leffa on samaan aikaan myös huono. Siinä mielessä kuitenkin hölmön idioottimaisen kiinnostava, että haluaisin nähdä kokonaan myös kakkososan. Onko kukaan muu katsellut Sharknado-leffoja? Uskaltaakohan kukaan tehdä 3-osaa kun aiemmat niin huonossa maineessa?

Kolmososa on jo tehty ja se näytetään tänään jo Suomessakin, FOXilla muistaakseni. Itse katsoin ekan osan puoleen väliin ja päätin että ei kiitos. Monet on sanonu että se menisi tuohon "niin huono että on hyvä" -kategoriaan, mutta minusta se oli vain huono, enkä jaksanut katsoa loppuun asti.

Mun "outolempi" -leffoja on kyllä Johnny Deppin epämääräsimmät elokuvat, kuten Arizona Dream, Ninth Gate ja Before Night Falls. Vähän hassuja ja erikoisia elokuvia kaikki omalla tavallaan ja Johnny pääsee loistamaan :DD Muita leffoja vois olla esimerkiksi Space Milkshake (Amanda Tappingin erittäin epämääräinen scifikomedia, joka todellakin menee tuohon "niin huono että hyvä" -kategoriaan :'D). Kerron lisää kun tulee mieleen, on niitä varmasti useampiakin :DD
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: "Outolempi"-leffat, eli oudot leffat joista pidämme
« Vastaus #54 : Heinäkuu 27, 2015, 14:16:00 »
Zenzibar, heh oot oikeessa! Just näin lehdestä että televisiosta tuli Sharknado 3, aika uusi ilmeisesti. No, ensimmäisen olen vaan nähnyt ja se on just niiiin turha, "hyvä" ja samaan aikaan huono. Leffan yleisilme on aika totinen ja sellaisena se ei toimi, lisää huumoria olisi pitänyt ujuttaa mukaan... Pidin eniten siitä, kun niitä pommeja heiteltiin kohteisiin. Silti tämä oli mainittava outolempi-elokuvaksi.