Kirjoittaja Aihe: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)  (Luettu 21902 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Claud Kishi

 • höpöäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« : Heinäkuu 03, 2003, 18:57:06 »
Eli ärsyttääkö muitakin että joissain kirjoissa hahmot ovat ärsyttävän täydellisiä, esim. Sweet Valleyissa? Miksiköhän kirjailijat edes luovat näitä Mary Sueita?(miten se sitten taivutetaankaan?)

:::::Ja onko sulla itellä tämmösiä kokemuksia? Kaipaisin ENEMMÄN!~mimmu::::

Minea

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #1 : Heinäkuu 04, 2003, 11:37:07 »
Ehkäpä kirjailian on helpompi kirjoittaa Mary Sue-hahmoja.
Täydellisiä, kauniita, taitavia, joka/jotka selviytyvät kaikista vaaroista, helposti tai viime tipassa. Toki tämä on aika ärsyttävää, tietää aina, että seuraavassakin kirjassa, jos on siis sarja, tapahtuu taas jotain, pienen ajan sisällä, ja päähenkilö/henkilöt selviytyvät, taas. Mutta silti luemme niitä. Tulee uusi kirja, ja lukee sen, ja sitten toteaa, että loppu oli ennaltaarvattava, mutta taas lukee lisää samanlaista. Minä ainankin teen jotenkin noin.  Tai jotain...

Misha

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #2 : Heinäkuu 07, 2003, 15:20:13 »
Usein kirjoista, joissa kaikki henkilöt ovat täydellisiä, tulee sellainen olo, että kirjailija yrittää miellyttää lukijoita tekemällä hahmoista ja maailmasta joka tytön päiväunen. Koko kirja on kuin iso vaaleanpunainen saippuakupla. Tai ehkä kirjailija kirjoittaa omista haaveistaan, siitä miten hän haluaisi kaiken olevan. Tulos tästä on usein kauhea. Eihän kukaan jaksa lukea kirjaa, jossa ihmiset ovat virheettömiä, koska eihän kirjassa silloin ole mitään ideaa. Mikä ongelma siinä sitten jää ratkaistavaksi?

Asia, jonka kirjailijat tuntuvat joskus unohtavan, on se, että ihmisten haavemaailmat saattavat olla hyvinkin erilaisia. Joku pitää synkkää ja pelottavaa maailmaa paljon kauniimpana kuin ikuista auringonpaistetta. Ja ruma, outo hahmo onkin jonkun mielestä paljon ihanampi kuin virheettömän kaunis malli.

Kelpie

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #3 : Heinäkuu 08, 2003, 19:32:10 »
Enpä sano mitään noista Mary Sueista, sillä mielipiteeni on varmaan arvattavissa...

Mutta tuli toinen juttu mieleen. Persoonattomat päähenkilöt. Joissain kirjoissa päähenkilöt ovat mitäänsanomattomia, heillä ei ole mitään pieniä hassuja tapoja tai mieltymyksiä. Plääh. Ja yleensä tälläisissä kirjoissa on vielä varsin värikkäitä sivuhenkilöitä. Miksi näin?

Crna Gora

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #4 : Heinäkuu 11, 2003, 17:13:52 »
Toivon kaikissa kirjoissa että täydelliset hankilöt heittäisivät henkensä.
Luin juuri hiljattain Burnetten "Pikku Lordin". Joka toisessa lauseessa toitotettiin miten kaunis, uljas, viisas, suloinen, vahva, ymmärtäväinen, hyväsydämminen, rakastettava, antelias ja ystävällinen se pikku lordi Faunte-mikälie oli.

Olen lukenut myös pari Sweet Valley High:n ja totta: ne ihmiset ärsytti. Jos kaikki tosiaan olisivat täydellsiä, niin silloinhan olisi uskomattoman tylsä elää. Ei enää erottuisi joukosta, olisi vain taas yksi kuvankaunis täydellisyys.

Tietenkin on paljon helpompi kirjoittaa Mary Sueja, olen ainakin itse sen huomannut, mutta ei kukaan sellaisia jaksa lukea (tai ainakaan minä en jaksa)

Madara

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #5 : Heinäkuu 19, 2003, 20:44:08 »
Yak yak täydellisyyksille. Semmoiset on tarkoitettu mielikuvituksettomille pikku penskoille, jotka huokailee sitten "Olisinpa Jessica Wakefield / Action Man." Ja sitten he vielä kehuvat näitä kirjoja kehumistaan, että huh-huh. Oletteko huomanneet, että tavallisimmin näillä kuvan kauniilla neroilla on mukana ylipainoinen ja vähäjärkinen apulainen? Tuollaisille kirjoille pitäisi tehdä oma osastonsa kirjastoihin ja kauppoihin. Kellariosastolle täynnä koirankokoisia vesikauhuisia rottia tietenkin.

Misha

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #6 : Heinäkuu 30, 2003, 21:22:51 »
Tosiaan, melko yleinen ilmiö fantasiassa. Tuollaisesta tulee aina mieleen, että kirjailija yrittää olla tasa-arvoinen ja tunkee väkisin mukaan naishahmoja, jotka "tasa-arvon nimissä" ovat ihania ja kauniita ja viisaita, osaavat taistella paremmin kuin miehet yhteensä ja pelastavat kaiken. Ei tuollaisista hahmoista voi pitää.
 
Mikä siinä on niin vaikeaa, ettei naishahmoille saada luonnetta? Hahmon kuvailulla on tapana jäädä pelkkään ulkonäköön.

Hrrh. Luen juuri nyt erittäin järkyttävää kirjaa, fantasiakirjaa, jonka hämmästyksekseni löysin isäni kaapista. No, se hämmästys muuttui pian kauhuksi -__-;; Päähenkilönä on (hyvin) lihaksikas sankari, siis tätä "tapetaan kymmenittäin vihollisia paljan käsin"- tyyppiä, joka kuitenkin on myös älykäs ja ovela. Ja tottakai paljon lihaksikkaampi ja ovelampi kuin kirjan kaikki muut henkilöt. Erittäin paha Mary Sue, vaikka en haluaisikaan uskoa, että kukaan oikeasti haluaisi olla tuollainen. Muutkin hahmot jäävät latteiksi, ilmeisesti heidät on unohdettu kun on keskitytty luomaan päähenkilöstä mahdollisimman vetoava :P

Liah

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #7 : Elokuu 11, 2003, 01:04:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Decamerone"
Jos täydellisyys ärsyttää, kannattaa lukea Lemony Snicketin surkeiden sattumusten kirjat. Käärmekammio oli toisen osan nimi ,ensimmäistä en juuri nyt saa päähäni... Niiden päähenkilöille ei käy koskaan hyvin. :D


Surkeiden Sattumusten Kirjat ovat syvältä. Sanoisin vielä selvemmin ellei paikalla olisi nuorempaa väkeä. Se että hahmoille käy jatkuvasti huonosti ei ole realistista ja vielä päällepäätteeksi alkaa ärsyttää errrrittäin paljon. Surkeiden sattumusten kirjassa niille ihmisille käy alussa, keskellä ja lopussa huonosti. Se alkaa kyrsiä. Jos kirja olisi kirjoitettu huumorilla se vielä saattaisi menetellä mutta kun se on niin puisevaa tekstiä että oksat pois!!! AAAARGH!!!  Alkoi ahdistamaan jo ennen puoliväli mutta silkka itsepäisyys ja typerä ylpeys pakotti lukemaan "kirjan" loppuun. Kirjan kirjoittaja saattaa olla Mary Sueihin kyllästynyt henkilö joka halusi tehdä anti-Mary Sue kirjan, sinänsä hyvä lähtökohta mutta vastaiskun olisi saanut tehdä joku jolla on edes hiukan kirjallisia lahjoja.

En muistaakseni ole lukenut yhtään kirjaa jossa olisi oikein jättiläismäinen marysuetus. Minulla on myös huono muisti.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #8 : Joulukuu 23, 2003, 17:43:09 »
Entäs Replica-sarjan supergeeni-ihme Amy? Minua ottaa Amy jotenkin päähän, kun luen (siis luin) Replicoita; vaikka Amy nyt ei ollutkaan mikään huippumallin näköinen, kirjoissa revitellään koko ajan tyyliin "Amy saattoi superkorviensa ansiosta kuulla, kuinka Jeanine kuiski hänen selkänsä takana" tai "Amy ponnisti vaivattomasti ja kiepautti kolmoisvoltin takaperin supergeeniensä avulla".

Sitä paitsi, niissä kirjoissa Amyn paras ystävä on jotenkin vähän liian tumpula missä Amy sitten onkin ah-niin-täydellinen. Ja sitäkin näiden kahden ystävyksen eritasoisuutta siinä tunnutaan niin mieluusti korostavan. "Ack", sanon minä.

Aino

 • Ankeuttaja
Choko Mary Sue?
« Vastaus #9 : Joulukuu 23, 2003, 20:23:23 »
Jeah. Sweet Valley High, Replica, Neiti Etsivä ja käsittääkseni Cho Chang. Sanoisin jopa Fleur Delacour, mutta hänhän on ylimielinen, joten ei.  Kukaan ei ole vielä sanonut Chota. Hän ärsyttää minua. Kuvauksen mukaan nätti, iloinen, hyvä huispaaja, mukava ja kaikin puolin muutenkin hurmaava. Ehkä Rowling on halunnut yhden Maryn mukaan.

Replicoista vielä sen verran, että Amy ei ollut loppujen lopuksia aivan täydellinen, kuten jo mainittiin. Yliluonnollisia voimia jne. muttei kai ollut mitenkään erikoisen kaunis tai upea vartaloinen, kuten Jessica Wakefield.

Olen lukenut kaikki Sweet Valley Hight. Niitä on viisikymmentä kirjaa, joissa jokaisessa joku menettää poikaystävänsä tai heille tulee jokin sairaus tai kolmidraama. Tylsiä. Vaikka niiden lukemisessa oikeasti meni vuosia, kun en jaksanut käydä lainaamassa kaikkia peräkkäin ^^.

Ja muuten, onko oikeasti olemassa sellaisia kirjoja, joissa ei ole yhtään lähes tulkoon täydellistä henkilöä? En ole löytänyt.

Liah

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #10 : Joulukuu 28, 2003, 03:26:05 »
Juuh. Tuli mieleen vielä yksi Mary Sue. Eleniumin ja Tamulin taruissa esiintyva, toivottavasti uhanalainen rinsessa. Mikä sen nimi nyt olikaan....se kuningatartypykkä joka meni ah-niin-salskean-ja-vanhan-ja-uljaan-ja-kärttyisän Sparhawkin kanssa naimisiin. Tämä kuningatar [tai rinsessahan tuo alunperin oli] on kaunis, nuori, älykäs, loppujen lopuksi hyväonninen ja tietysti valtakunnan ARAGORNMAISIMMAN karjun vaimo.

Vai ettekö muka ole huomanneet samankaltaisuutta Aragornin ja Sparhawkin välillä?? Molemmat on vanhoja[tai siis näyttävät vanhoilta], ovat tavalla tai toisella maanpaossa, molemmilla on saattue ja velho. Mutta ei heistä enempää.

Niin...tämä kuningatar Mikä-lie. Vaikka hän joutuu onnettomuuksiin loppuu kaikki kuitenkin vallan mainiosti. Ah mutta nyt muistankin, rinsessan nimi oli Ehlana. Eikö kuulostakin yli-inhottavalta, Elenian kuningatar Ehlana. Kaikki rimmaa.
Ja onnistuupa hän vielä saamaan lapsen vaikka on hedelmätön. Kiitos aviomiehen jumalystävän. AAARRRGGHHH!!!

Vihaan tuota ämmänkutaletta melkein yhtä paljon kuin vihaan Sparhawkia. VIHAAN!!!!

JA. Frodo on lievällä tavalla Mary Sue. Kuin myös Harry. Molemmat on tumpeloita joista kaikki tykkää. Liian täydellisiä ja kiiltäviä. He ärsyttävät.

Olen perustanut pro-Gollum and Snape kerhon. Juuri tänä yönä. Jee. Liittykää minuun. JOo. Olen väsynyt. Kestäkää höpötyksiäni ja ehkä ymmärrätte pointin.

Madara

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #11 : Joulukuu 28, 2003, 12:05:05 »
Pro-Gollum ja Snape kerho? Kuullostaa lupaavalle.

Minusta Harrya tai Frodoa ei voi luokitella Mary Sueiksi. Ensinnäkin Harry on sellainen ruma ruipelo (sanoi kirja) ja ei hän maailman älykkäin kaveri ole. Ainut syy siihen, että hän on hengissä, on oikeastaan se, että Harry pystyy pitämään jotenkuten ajatuksensa kasassa tiukassa tilanteessa. Ja Frodo... Käsittääkseni vasta Elijahin tulon jälkeen häntä on alettu pitää noin söpönä. Siis kyllä kirjassa mainittiin jotain suurista silmistä, mutta noin... Jos haluat nähdä vielä järkyttävämmän Mary Sue-Fordon niin suosittelen TSH piirrettyä. Sam ainakin täyttää kaikki Mary Suen hyvä ystävä kriteerit. Lihava, tyhmä, isot etuhampaat, kuolaa...

Poissa Vesi Y

 • Muppet
 • Vuotislainen
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #12 : Joulukuu 28, 2003, 16:37:40 »
Jeps, Frodo ei Mary Sue ole, hänhän on aika naiivi ja kaikkea.

No jokatapauksessa, pahimpiin Mary Sueihin lukeutuu Mustanaamiosta tuttu Diana, siis mustanaamion tyttöystävä/whatever. Siis:
mallin ulkonäkö
täydellinen luonne
pelastuu kaikesta
ja niin edelleen...
Hänet voisi joku pahis ampua. Tai jotain. ^^;
Miksi aina trikoohemmojen sarjakuvissa olevat naiset ovatjoko nuoria, kauniita ja täydellisiä, tai vanhoja ja kurttuisia?

Amy on Mary Sue, vaikkei hän supermallilta näytä. Kun täydellinen henkilö=Mary Sue.

SVH-kirjat ovat yksiä Mary Sueiden elämästä kertovia. Jos haluaa tietää täydellisten henkilöiden täydellisestä elämästä, lukekaa näitä.

Arrrgh! Neiti Etsivät! Olen juuri ja juuri saanut luettua yhden (Purppurakäden Arvoitus), ja se oli silloin, kun olin jotain 8-vuotias. Ja sittemmin en ole ko. kirjoihin koskenutkaan, Paula oli kaikessa täydellisyydessään ärsyttävä. Gh.

Jeps, Barbie-kirjat ovat ällöjä. "Barbie ei voinut uskoa sitä; hän pääsisi tanssimaan Odetten osan Joutsenlammessa!" "Barbie pelasti taas päivän! Siinä loistoesimerkki Mary Suesta...

Lainaus
Oletteko huomanneet, että tavallisimmin näillä kuvan kauniilla neroilla on mukana ylipainoinen ja vähäjärkinen apulainen?

Valitettavasti, tai sitten se sidekick on samankaltainen mutta vähän huonompi, siis että hän jää aina sen toisen varjoon, muta palvoo tätä kuitenkin, kun saa olla tämän ystävä... -_-

Mary Suet ärsyttävät. Minä inhoan niitä, liian täydelliset hahmot ovat pannukakkuja, jotka eivät edes maistu millekään. Sama juttu jos kirja pyörii tasan yhden henkilön ympärillä joka ikisessä lauseessa. Sekin siis ärsyttää.

[lievä off]
Surkeiden Sattumusten Kirjat ovat myöskin aivan mielettömän huonoja, luin ensimmäisen osan ja voin todeta että ne ovat surkeita.
[/lievä off päättyy]

Mime Kettu

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #13 : Helmikuu 15, 2004, 12:04:48 »
En tiedä ja minuakin kiinnostaisi... juu.

Minusta on turha aloittaa edes keskustelua Replica-sarjan Amysta. Minun mielestäni hän ei ole täydellinen kuin taidoiltaan. Hän ei ole täydellisen näkönen, hän ei ole täydellinen persoonaltaan. Hän on minusta todella hyvä hahmo, sillä hän koittaa peittää täydellisyyttään.

Minä en koske Sweet Valley High -kirjoihin, pelkkä kansi karmaisee *yrjö*

Ei, Frodo ei ole todellakaan Mary Sue, sen voi päätellä heti kirjan alussa. Minun mielestäni, jos Frodo olisi Mary Sue, hän ei olisi mennyt viemään sormusta... mutta se on vain minun mielipiteeni. Sen enempää en luokittelisi Harrya Mary Sueksi. Tosin Chosta olen samaa mieltä, hän on oikea Mary Suen esimerkki, mutta se sopii minusta siihen maailmaan. Se jotenkin rikkoo sitä epätäydellisyyttä ^__^

Mutta minun  on kyllä tässä vaiheessa muisteltava HT-4 larpissa esiintynyttä Melody Sueta, ihan kauhea ^__^
"Minä ja minun isoisäni kasvatettiin auroriarmeija ja hyökättiin Voldemorttia vastaan, mutta hän ehti paeta, kun olimme voitolla"
Uaah ^___^;;
vaikka olihan se ihan hauska hahmo... ^^

Lils

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #14 : Kesäkuu 06, 2005, 20:23:28 »
Erinomainen selitys termille "Mary Sue" löytyy täältä.

Itsekin inhoan Mary Sue-henkilöitä kirjoissa. Mielestäni Tuija Lehtisen Laura-kirjojen päähenkilö on jonkinlainen Mary Sue. Useat pojat ihastuvat Lauraan. Hänellä on kullanvaaleat hiukset ja hyvä ystävä. Kaikki tuntuu jotenkin aina onnistuvan parhain päin ja Laura saa mieleisensä pojan omakseen.

Sitten vähän pohdintaa itse inhosta Mary Sueita kohtaan. Voisin ajatella tuon inhoamisen johtuvan myös tavallaan kateudesta. Kyllä sitä sisällään kadehtii jopa kirjankin henkilöä.. Onhan se mahdollista. Tavallaan ei halua lukea täydellisestä henkilöstä. Mutta toisaalta taas kukaanhan ei ole täydellinen. Eli täydellisyyden mahdottomuuskin saattaa aiheuttaa ärsytystä.

Meniköhän liian monimutkaseksi tämä? :D

Elwen

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #15 : Kesäkuu 06, 2005, 22:27:57 »
Sweet Valley High ja siitä Elizabeth Wakefield. Suosittu ja ystävällinen. Iho kauniin ruskea, hiukset kultaa, säihkyvät sinivihreät silmät, 170 cm pitkä, hoikka. Kärsivällinen ja "rakastettava". Kaikki luottavat Elizabethiin ja hän on hyvä kuuntelija, joka osaa ratkaista kaikkien ongelmat. Myötätuntoinen. Kaikki haluavat olla kuin "Lizzie". Hän rakastaa kirjoittamista ja on siinä todella taitava. Aikuisena hän haluaa työskennellä kirjoittamisen parissa ja tekee kaikkensa saavuttaakseen unelmansa. Elizabethin äiti on nuorekas ja ihana, joskus häntä on luultu kaksosten isosiskoksi. Ammatiltaan hän on menestyvä sisustussuunnittelija. Isä on komea ja nuorekas lakimies, joka on todella hyvä työssään. Eikä pidä unohtaa sitä IHANAA poikaystävää!

Vilman koiraklubi ja Vilma Vaahtera. Vilma on kaunis, pitkä, laiha ja hänellä on pitkät, tummat hiukset. Vilma tietää kaiken koirista ja kertoo heti muille tietonsa, jos joku ei ymmärrä. Vilma keksii aina oikean ratkaisun, oli sitten kyse mistä vain. Rikolliset hän saa hetkessä kiinni mahtavan päättelykykynsä ja sisukkuutensa ansiosta. Perheeseen kuuluvat toimittajaäiti, muusikkoisä ja kaksi komeaa veljeä.

Tuossa nyt kaksi MS:ää. Maryen ongelma on se, että heihin on vaikea samaistua, heihin ei saa tunnetta eikä uusia ulottuvuuksia. Jos luet Maryista, sinulta jää monta tunnetta tuntematta; suru, myötätunto... Heiltä vain yksinkertaisesti onnistuu kaikki ja kaikki pitävät Maryista. Jos jokin ei onnistu, myöhemmin paljastuu että asiaan liittyi kieroilua tai sitten tilanne kääntyy Maryn hyväksi. Ja se, joka ei pidä Marysta, on joko:
a) tyhmä ja lihava
b) koulukiusaaja
c) kateellinen
tai d) näitä kaikkia

Ruma ankanpoikanen

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #16 : Kesäkuu 07, 2005, 10:38:32 »
Heti nähdessäni tämän topicin mieleeni tuli erään kirjasarjan päähenkilö, jota kukaan muu ei ollut pieneksi hämmästyksekseni maininnut ennen Lilsiä. Kyseessähän on siis tietenkin Tuija Lehtisen Laura-sarjan Laura. Juuri samoista syistä kuin Lils ylempänä mainitsi.

Sweet valley high on toki myöskin omaa luokkaansa, mutta sarja nyt sattuu olemaan muutenkin vähän sitä mitä on. Tuija Lehtisellä on kuitenkin paljon hyviäkin kirjoja.

Neiti etsivän täydellisyydestä en osaa sanoa, olen lukenut vain kaksi ensimmäistä kirjaa koska oli tuskaista lukea kirjoja joissa syyllinen esiteltiin heti ensimmäisellä sivulla.

Kaiken kaikkiaan kirjoja täydellisistä henkilöistä on tuskaisaa lukea. Kukaan ei jaksa lukea jatkuvasti kirjoja jotka kuvailevat vain täydellistä elämää suloisessa hattarapilvessä.

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #17 : Heinäkuu 29, 2006, 20:48:21 »
Pakko oli tulla, haulla löytää kaikkea kivaa. :)

Moni onkin jo maininnut nämä Sweet Valleyt, kuinka jokaisella tytöllä on pitkät hoikat jalat, täydellinen iho, kauniit kiiltävät hiukset ja lisäksi he ovat cheerleadereita. Ja jos ei ole tälläinen, niin sitten on joku tyhmä nörtti.

Amy Candlerista on myös puhuttu. Minusta hän on juuri tällainen "Mary Sue". Täydellinen jopa klooniksi, eiväthän ne muut kloonit sellaisia ole, mutta tottakai Amy on. Hänhän osaa jopa lentää. Häpeäisit Marilyn Kaye!

Pakko myöntää että Harryssakin on vähän tällaista. Puhun siis nyt Harry Potterista. Paras huispauksessa, voittaa melkein aina, ja silloin kun ei voita, syy ei missään nimessä ole Harryn, ei, joku moukaroi tahallaan Harryn. Harry on fiksu, peittoaa aina Voltsukan. Mutta Harry on myös ei-niin-hyvännäköinen, hänelläkin on omat heikkoudet ja vastoinkäymiset. Siinä mielessä Harry on parempi hahmo.

Kirjan hahmojen ei missäännimessä pidä olla liian täydellisiä, koska silloin kirjaa on tylsä lukea, eikä hahmoon voi samaistua, joka tekee lukemisesta hankalampaa.
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Aurelia

 • Ankeuttaja
.
« Vastaus #18 : Heinäkuu 29, 2006, 21:17:49 »
Ensimmäisenä mieleeni tuli Untinen-Auelin kirjasarjan päähenkilö Ayla, joka on mielestäni pahemman sorttinen Mary Sue. Hänen kohdallaan täydellisyys ei jää vain ulkonäköön, vaan Aylan älykkyys on ihan toisella tasolla kuin hänen heimonsa muiden jäsenten. Ayla tietenkin osaa ainoana lääkitä yrteillä, laskea ja uida... jne. Jossain välissähän ihmiskunta kehitti nuo erinäiset taidot, mutta niiden kaikkien laittaminen yhden ihmisen keksimiksi on "hieman" paksua.

Mielestäni mikään ei karkota lukijaa paremmin kuin liian "täydellinen" päähenkilö, mitä se sitten kenellekin tarkoittaa. Kauniiksi kuvattu ulkonäkö ei minua haittaa, sillä useimmiten se ei ole olennaista kirjan juonen kannalta. Sen sijaan lukuisien positiivisina pidettyjen ominaisuuksien tunkeminen samaan hahmoon tekee siitä epäuskottavan tai jopa koomisen - aivan kuin kirjailija haluaisi varmistaa, että lukija pitää hahmostaan.

Vielä raivostuttavampaa kuin rehellinen Mary Sue on hahmo, jonka täydellisyyttä on yritetty häthätää peittää jollain pikku virheellä. Tällaisia tapauksia muistan olleen erinäisissä nuortenkirjoissa.

En ole törmännyt muistaakseni yhteenkään kirjailijaan, joka olisi hyödyntänyt Mary Sueta jollain uudella, oivaltavalla tavalla. Kun Mary Suen oletetaan olevan aina se täydellinen, kirjan kaikkien muiden ihailema hahmo, olisi asetelman kääntäminen jotain kutkuttavan uutta.

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #19 : Heinäkuu 29, 2006, 21:44:45 »
Näistä Mary Sue-sankarin lihavista ja tyhmistä sidekickeistä puheenollen; oletteko huomanneet, että nämä sankarin ylipainoiset, silmälasipäiset yms. ystävät ovat puolestaan luonteeltaan suunnilleen täydellisiä. He ovat emotionaalisia, kaikille ystävällisiä ja kilttejä, mutta eivät siitä huolimatta koskaan saa poika/tyttöystävää tai jos saavat, se on heidän kaltaisensa lihava ja tyhmä.

Pullukka tyttö ei koskaan saa sitä kaikkien kuolaamaa urosta.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #20 : Elokuu 10, 2006, 14:21:54 »
Lainaus
Kukaan ei ole vielä sanonut Chota. Hän ärsyttää minua. Kuvauksen mukaan nätti, iloinen, hyvä huispaaja, mukava ja kaikin puolin muutenkin hurmaava.


No, ei Cho suinkaan ole ainut hurmaava ja superkaunis hahmo Pottereissa, jos tarkemmin ajattelee, niin niitähän jopa Pottereissa riittää - esimerkkinä voisi käyttää vaikkapa Lily Evansia/Potteria ja Ginny Weasleytä - itse Potterin poikaa nyt suinkaan unohtamatta.

En itse ole koskaan ollut erityisemmin hulluna Mary Sueihin, vaikka niitä tupsahteleekin paikoittain omaankin tekstiin - näyttää melkeinpä siltä, kuin olisi lähes mahdotonta tehdä ficciä/kirjaa lisäämättä sinne vahingossa yhden tai pari Mary Suea - tai ainakin minun tekstini laita tuntuu olevan vastaava. :<

Mitä nyt olen tässä lähiaikoina pari Sweet Valley Hight - kirjaa lukenut, en yksinkertaisesti ole voinut olla huomaamatta, että jokainen kirjasarjan henkilö on huippukaunis/komea ja rikkaasta perheestä. Ja mikäli joku ei ole kaunis/komea hän joko tulee sellaiseksi tai on muulla tavalla täydellinen. Vastaavahan on niin epärealistista, että sarjan kirjoja on vaikea lukea ilman, että alkaa äkkiä ärsyttää.
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Poissa Wemia

 • Hupsu.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ?
 • Tupa: Puuskupuh
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #21 : Elokuu 10, 2006, 18:41:13 »
Onhan se aina välillä kiva lukea Mary Sue-hahmosta kertovia kirjoja, ja huokailla kuinka epäreilua se maailma onkaan.

Omasta mielestä tämä  Tuija Lehtisen Laura, on kanssa hyvinhyvin ärsyttävä ja kenties Mary Sue? Kaunis, hoikka, harrastuksia, ystäviä jnejne.
Pojat juoksee perässä ja aah. Ja jos pikkuiselle Lauralle sattuu jotakin, lopussa kaikki on sitten hyvin.

Sweet Valley Hight-sarjasta muistan vain yhden kirjan, siinä oli tyttö joka oli kuuro. Oli hänkin varsin Mary Sue, kun oli poikaystävä ja kaikki, ja sitten kun se sai kuulonsa jotenkin takaisin. Ja lopussa hän taisi kuolla? Jotenkin. Mutta ei ihan totaalinen Mary Sue.
Oisinpa luolassa rosvoklaanin, oisinpa rohkea intiaani!

MaeGwin

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #22 : Elokuu 15, 2006, 18:20:21 »
Yhtä maailman marysuemaisinta, ja Potteriakin kuuluisampaa hahmoa ei ole vielä mainittu. Tarkoitan Muumimammaa. Hän on aivan uskomattoman täydellinen. Rento ja rauhallinen, antaa lasten tehdä, mitä nämä haluavat, mutta huolehtii silti siitä, ettei kenellekkään satu mitään. Kaiken lisäksi hänen äidinrakkautensa yltää vielä kaikkien muidenkin lapsiin. Muumimamma jaksaa aina tehdä uskomattoman herkullisia aterioita ja pitää kotinsa puhtaana...ja silti hänellä on aina aikaa perheelleen. Ainut asia, jota hän ei osaa, on valehtelu! Eipä hän nyt kovin solakka ole;), mutta ihan kivan näköinen muumiksi...

Sweet Valleyt on musta mukavia kirjoja...Ne on niin uskomattoman täydellisiä kaikki, että kirjasta tulee huonon sijasta hyvä. on mielenkiintoista lukea, miten Francine Pascal on saanut niin erilaisista hahmoista ihan yhtä täydellisiä. Sweet Valleyt on loistavaa kesälukemista, pelkkää viihdettä. kenellekkään ei koskaan käy todella pahasti( paitsi niille kahdelle hepulle jotka kuolee), joten niitä on rentoo lukee joidenki elämää suurempien fantasiaeeposten jälkee.

Musta Cho ja Ginny on järkyttäviä...Inhoon niitä, kun ne on niin...en keksi nyt mitään tarpeeks kamalaa sanaa, joten sanon vaan yök!

Potter muistuttaa välillä tosi ärsyttävästi piilomarysueta. siis sehän onnistuu aina kaikessa...paitsi liemissä (mut se ei oo sen oma vika!)...siinä ei oo muuta vikaa, kun sen vajavainen ulkonäkö, ja sillä ei oo väliä, koska tytöt tykkää siitä joka tapauksessa...niin muuten myös minä, kaikesta haukkumisestani huolimatta, joten eipä siitä enempää...

Poissa Hurricane

 • Vuotislainen
  • Didi
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #23 : Elokuu 15, 2006, 21:26:18 »
Lainaus
Yhtä maailman marysuemaisinta, ja Potteriakin kuuluisampaa hahmoa ei ole vielä mainittu. Tarkoitan Muumimammaa. Hän on aivan uskomattoman täydellinen.

Repesin. Muumimamma totisesti on MarySue, mutta ehkä sen voi kuitenkin jättää laskuista, koska muumit ovat tarkoitettu pienille lapsille ja he tarvitsevat täydellistä esimerkkiä *virn*

Noh, yleensä kaikki vanhat tyttökirjat ovat täynnä Mary Sueja. Oletteko lukeneet Minnan Syyslukukauden? Joka ikinen hahmo on MarySuen täydellinen esimerkki. Minna itsessään, Maija myös (tosin Maija on sen verran persoonaton, etten ole ihan varma) Pellasta on jo kirjassa sanottu, että hänessä "on kaikki pientä ja täydellistä. Nenä on keskellä kasvoja, silmät tasan oikeilla kohdilla ja ne on kuin viivottimella olisi kaikki mitattu tasan oikeille kohdalleen" tjsp. Ja se vaalea poika tyyppi joka puhui erikoisesti ja sen ujon, mutta älykkään ja ihanan johon maija tietty ihastuu, pojan pikkusisko joka istuu pyörätuolissa ja itkee itsekseen koska ei tavannut ah niin täydellistä minnaa, jonka olisi ehdottomasti halunnut tavata, koska kaikki puhuvat aina minnasta. Ja joka sitten on niin kiltti ja ymmärtäväinen kun Minna vihdoin saapuu katuvaisena, koska ei halunnut tavata tyttöä, koska häntä pelotti ja järktti se, että tämä ei voinut kävellä.

Todellinen MarySue-kirja. Suosittelen MS-ystäville. Mutta oikeastaan kirja oli ihan hyvä. Lempikirjani...

Mutta Neiti Etsivät ja Surkeinden Sattumusten Sarja on kamalia, en kestä lukea ensimmäistä lukuakaan...

Aquila

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #24 : Elokuu 21, 2006, 17:39:18 »
Ginny Weasley on ärsyttävän täydellinen nykyisin. Hän on suosittu poikien keskuudessa, kaunis, itsevarma,ystävällinen, mukava, taitava... Ja hänellä on poikakaverinaan (tietenkin) kuuluisa itse Harry Potter! Minusta Ginny olisi saanut pysyä ujona ja hiljaisena pikkutyttönä.

Miksi ihmeessä jokaiseen kirjaan pitää tunkea tuollainen täydellinen ihminen joka on yleensäkin tyttö? Itse pystyn ainakin paremmin samaistumaan siihen epävarmaan, ei niin kauniiseen henkilöön.
Mutta tämä oli tietenkin vain minun mielipiteeni.

Myrskytuuli

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #25 : Syyskuu 13, 2006, 13:42:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Aquila"
Miksi ihmeessä jokaiseen kirjaan täytyy tunkea tuollainen täydellinen henkilö joka on yleensäkin tyttö?


Ja senkun tietäis. Kuvittelevatko kirjailijat että ah-niin-täydelliset Mary Suet myyvät enemmän kuin ne ei-täydelliset henkilöt? Ilmeisesti kuvittelevat. Olen koko pienen ikäni lukenut melko paljon erityyppisiä kirjoja, mutta kaikkiin on täytynyt survoa ainakin yksi Mary Sue (lukuunottamatta TSH:ta. Ei, en miellä Frodoa Mary Sueksi... enkä edes Arwenia).

Kirja täynnä Mary Sue-ihmisiä on ehdottomasti se kaikkien mainitsema Sweet Valley High. Kokonainen kaupunki täynnä täydellisiä ihmisiä, jotka näyttävät täydellisiltä ja joilla on kaikki täydellistä. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Elizabethia.

Oletteko koskaan kuulleet sellaisesta termistä kuin "Mary Suen tuuri" (taidetaan tuttujen kanssa käyttää sitä aika usein...)? Tällainen taisi käydä sillä köyhäpoika-Rogerille tjsp... ensin köyhä poika, jonka äiti sairastuu, seuraavassa hetkessä taas yksi kaupungin rikkaaimpiin kuuluneen henkilön lapsi (en ole varma menikö se noin, eikä muuten paljon kiinnostakaaan).

Entäpä sitten Neiti Etsivä aka Paula Drew? Toinen Mary Sue. Olen kai siinä suhteessa onnellinen, etten muista tästä henkilöstä paljon mitään, joten minulla ei tarvitse tätä aihetta kovin läheisesti kommentoida. ^^

Ja Mary Sueista(?) ihan yleisesti. Hei, kuka jaksaa lukea vuodesta toiseen täydellisitä henkilöista? En minä ainakaan. Ja sen verran minä vielä sanon: Mary Sue on kuin huono, sairastunut puu: päältä voi näyttää kauniilta, mutta sisältä täys mätä. ^^

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #26 : Syyskuu 13, 2006, 18:55:35 »
Mua ärsyttää kanssa toi Sweet Valley High-sarja just sen takia, että hahmot ovat niin älyttömän täydellisiä. Ja sitten  So little time. Sekin alkaa ottaa päähän kun molemmat kirjasarjat on ihan samanlaisia ja kaikissa kirjoissa tapahtuu samankaltaisia asioita. Kun on lukenut yhden on lukenut ne kaikki.

Myöskin mua tylsistyttää lukea Tuija Lehtisen Laura-sarjaa. Se on ihan täysi kopio Mirkoista, joista mä ainakin pidän. Just tää, että koulussa ollaan hyviä, ollaan nättejä, saadaan kaikki pojat ihastumaan, ollaan laihoja, ollaan blondeja, ollaan muodikkaita, rasittaa. Ei kirja tunnu kivalta luettavalta jos kaikki on ah, niin täydellisiä.

Aluksi mua ärsytti Lizzie McGuiret, mutta Lizzie ei kyllä todellakaan ole täydellinen. Hän on melkein kuin vaalea versio meikäläisestä. Kömpelö ja hajamielinen, mutta onneksi mä en ole ihan yhtä epävarma sentään...Bridget Jonesista puhumattakaan. Bridget on kyllä täydellisen epätäydellinen.

Kammottavimmasta päästä on aivan varmasti Viisikoiden Pauli. Sen voi kyllä kuvata melkein täydelliseksi.

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 15, 2008, 23:02:44 kirjoittanut Mysteeri »
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Poissa Herttuatar

 • Sekopää
 • Vuotislainen
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #27 : Syyskuu 14, 2006, 19:29:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Kate"

Pullukka tyttö ei koskaan saa sitä kaikkien kuolaamaa urosta.


Minä voin osottaa tuon vääräksi! Ja olen ylpeä siitä.

Jaqueline Wilsonin sarjassa Tyttöfrendit on Ellie. Hän oon lihava, silmälasipäinen ja yhdessä kirjassa sitten löytää ihanan pojan, joka pitää hänestä ja ne alkaa seurustella. poika itse on sitten eriasia. mutta halusin vain osoittaa, että poikkeuksia on, ei saa yleistää.

En ole kyseisiä Sweet Valley High kirjoja lukenut -ilmeisesti saan olla kiitollinen?- mutta kuulostavat kamalilta. Mieleeni ei nyt muistu Mary Sueta, mutta tiedän kyllä miten ärsyttäviä mokomat häirköt voivat olla. Pomppaavat esiin kirjasta juuri kun luulit että kaikki on hyvin.... Murr.
"Ei paavi ole paha, vaan kelpaa sille raha. Siksi sillä paisuu, peräpää ja maha."
Prinssi Faisalin sormus

Ninfata

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #28 : Syyskuu 22, 2006, 19:15:39 »
Ennuskivien mahti- nimisessä, öh, tuota, no, sanotaan paremman sanan puuttessa kirjassa, on heti kolme Mary Sueta.

Jade on uskomattoman kaunis aatelistyttö, joka osaa kaikkea pitsin nypläyksestä miekoilla taistelemiseen, ja hoitaa kaiken upeassa mekossaan, joka ei TIETENKÄÄN tahriinnu, herra paratkoon..

Amber on ihmeellisen kaunis hänkin, hänen täydellisen väriset silmänsä rauhoittavat kaikki, hän uskoo kaikista pelkkää hyvää, on lempeä, viisas, vaatimaton, elänyt vaikeissa oloissa, blaa blaa blaa...

Opal on (yllättäen) myös ylimaallisen kaunis viileä neito, jonka hiuksissa säteilevät, ah, kaikissa vaalean sävyissä tuhkasta kultaan, joka suortuva on eri värinen. Hän on älykäs, viileä, tyyni.. Listaa voisi jatkaa loputtomiin..

Miten niin jollakin on ollut ns. Kauneussyndrooma?

Usvanneito

 • Ankeuttaja
Re: .
« Vastaus #29 : Syyskuu 23, 2006, 19:49:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Aurelia"
Ensimmäisenä mieleeni tuli Untinen-Auelin kirjasarjan päähenkilö Ayla, joka on mielestäni pahemman sorttinen Mary Sue. Hänen kohdallaan täydellisyys ei jää vain ulkonäköön, vaan Aylan älykkyys on ihan toisella tasolla kuin hänen heimonsa muiden jäsenten. Ayla tietenkin osaa ainoana lääkitä yrteillä, laskea ja uida... jne. Jossain välissähän ihmiskunta kehitti nuo erinäiset taidot, mutta niiden kaikkien laittaminen yhden ihmisen keksimiksi on "hieman" paksua.

Itse en kyllä mieltänyt Aylaa Mary Sueksi. Hänhän oppi parantajan taitonsa siltä neandertalilaisnaiselta (en muista nimeä!), jolla tiedot olivat tavallaan jo valmiina. Ja eihän hän siinä heimossa ollut neandertalilaisten mielestä edes kaunis. Olen tosin lukenut vain Maan lapsien ensimmäisen osan.. Että varmaan tarkoitit muita osia, joissa hän on omanlaistensa parissa..?

Sweet Valley High-kirjojen Elizabeth on kyllä pahimman luokan Mary Sue: kaunis, kaikille ystävällinen jne.

Joskus häiritsee, jos joku henkilö on niin täydellinen.. Minusta on helpompi samaistua henkilöön joka on enemmän ihmismäinen, eikä joku superkaunis ja täydellinen.

Ja olen myös sitä mieltä, että Frodo ei ole Mary Sue(vai mikä se miespuolinen vastine oli?). Elokuvista helposti kyllä syntyy se käsitys.

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #30 : Syyskuu 24, 2006, 21:44:22 »
Silloin kun minä kauan kauan vuosia sitten luin Replicaa ja Sweet valley highia... oli pakko vähän väliä sulkea silmät, kuvitella itseni kirjan maailmaan, ottaa esiin singon ja ampua täydellisyyksiltä täydellisen vaaleanpunaiset aivot kuuhun.
Minä. Vihaan. Mary. Sueita.
Miksi, oi miksi jotkut laittavat sellaisia kirjojensa päähenkilöiksi? Ei voi olla niin vaikeaa antaa hahmolle edes vähän persoonaa, edes muutamaa heikkoutta, edes yksi ainoa ongelma joka ei ratkea yhden kirjan aikana jonka jälkeen jatketaan täydellistä elämää kuin mitään ei koskaan olisi tapahtunutkaan?
Olen valuttanut Sweet valleyta koskevat muistoni ajatusseulaan ja heittänyt sen liemen kalliolta alas joten en muista niistä kirjoista muuta kuin sen miten paljon se stressiä purkaisikaan jos pääsisin purkamaan väkivaltaisuuksiani niihin hahmoihin.
Amyn sen sijaan muistan hyvin. Siis sillä ei edes ole menneisyydessään mitään oikeasti traagista! Hui kamala, kun on neiti täydellinen eikä edes saa käyttää kykyjään (mutta käyttääpä kuitenkin koska muuten ei olisi yhtään kivaa) että tha pahisjärjestö ei löytäisi. Hoh hoh hoijaa. Ja kun jatkuvasti jaksetaan muistuttaa että me normaalit ihmiset ollaan aivan toistaitoisia tyhmiä jotka ei ikinä ymmärrä pahisten juonia. Amy on juuri sellainen hahmo jonka sietäisi saada selkäänsä ja kunnolla tavalliselta ihmiseltä.

Minä yleensä laitan naishahmot sellaisiin lokeroihin, että heillä joko on asennetta tai ei ole, ja he joko ovat kauniita tai sitten he osaavat tapella. Minä vihaan naishahmoja, jotka ovat ylivertaisia taistelijoita ja äärimmäisen kauniita. Koska eihän heidän tarvitse tehdä taistelutaitojensa eteen yhtään mitään vaan voivat keskittyä kampausten tekemiseen ja kynsien lakkaamiseen. Tai jos tekevätkin, niin siinä sivussahan ei mene kampaus pilalle eivätkä kynnet katkea. Ja yleensä Mary Sue hahmoilla ei ole minkäänlaisia mielipiteitä, jolleivat ne sitten ole sitä "pelastetaan maailmaa" -mielipiteitä. He ovat liian ultrahyviksiä ollakseen ihmisiä. Heille tulee hirveät omantunnontuskat kun lipsauttavat valeen, ja koko kirjan ajan he katuvat sitä että eivät kertoneet poikaystävästään parhaalle kaverilleen, tunnustavat valeensa ja voilà, onnellinen elämä jatkuu.

Poissa Herttuatar

 • Sekopää
 • Vuotislainen
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #31 : Syyskuu 26, 2006, 16:00:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Sleepwalker"
Mutta Tyttöfrendeistäkin löytyy Mary Sue, nimittäin Ellien ystävä Magda: hän on kaunis, hoikka, suosittu, pojat kuolaavat hänen peräänsä jne...


Olet oikeassa, mutta tarkoitinkin vain, että kyllä hieman pyöreämmätkin ja kenties vähemmän kauniitkin -inhoan sanoa noin- voivat seurustella. En sanonut, ettei kirjoista löytyisi Mary Sueta. ;) rehellisesti sanonen, ei ole kirjaa, josta lukija ei voisi kehittää ainakin yhdesta henkilöstä Mary Suen. Ja kirjailijoiden luulisi osaavan varoa kaameita Mary Suita, jotka vaanivat joka nurkan takana.... ^^
"Ei paavi ole paha, vaan kelpaa sille raha. Siksi sillä paisuu, peräpää ja maha."
Prinssi Faisalin sormus

Poissa Arte

 • Femmeilijä
 • Vuotislainen
  • Livejournal
  • Täydellisyys on ihmisen luomaa
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #32 : Syyskuu 26, 2006, 16:34:28 »
Sleepwalker Magdan totesi MS:ksi, mutta olen eri mieltä. Magdahan on kyllä kaunis, mutta ei hän ole koulussa proo. Muistaakseni hän jossain kirjassa pyysi apua läksyissä joltain pojalta, en muista nimeä. Auts, nyt kun tarkemmin mietin, niin hänhän olikin hyvä matikassa, mistä iis apua pyysi, anteeksi virheeni. Luettakoot siis myös Tyttöfrendejen Magda Mary Sueksi.

SVH:sta on keskusteltu paljon. Kirja tosiaan on täynnä täydellisyyksiä, esim. Liz. Jess taas ei ole, koska hän on koulussa aivan surkea, eikö niin? Mutta kyllähän nuita löytyy! ^^

Ja Replican Amy. Täydellinen fyysisesti, muttei hän mikään kuvankaunis ole, vaikkakin suht hyvännäköinen. Mutta onko joku lukenut sitä sarjan viimeistä kirjaa, missä koonien voimat häviävät? Silloinhan Amy on surkea koulussa, numerot laskevat ja sitä rataa. Täydellistä, mutta neiti menee hankkimaan itselleen supervoimat.. Hö. Kaye pilasi parahimman lopun! Sooh!

Ja Potterin hahmot. Aivan kuin joku olisi vinkannut Harrya ja Dracoa, mutta minun mielestäni kummastakaan ei voi käyttää sitä sanaa, koska eiväthän he kumpikaan olleet mitään mestareita koulussa, Malfoysta en ole aivan varma. Mutta Cho voidaan mielestäni lukea lieväksi Sueksi. Hyvä huispaaja, kaunis jne.

Ennuskiven mahti-kirjassa kolmikko todellakin on Mary Sueita (vaikea sana taivutettavaksi). Täydellisiä, hyvät taustat ja keksivät aina heti kaiken. Kirja muutenkin oli kirjoitettu aivan liian heppoisesti.

Anna Shirley. Nojaa, itse pidän Annasta (oikeastaan näistä kaikista kirjoista ainakin jollain asteella), mutta tarkemmin mietittynä hänkin menee MS:ksi. Kaunis, ystävällinen, pisteä, siinä meillä toinen Lizzie.

Mutta miksi silti luemme näitä kirjoja?? Nojaa, ehkä todella olemme kateellisia näille täydellisyyksille tai kaipaamme jotain positiivista muuten niin harmaaseen elämäämme. Minä en ainakaan lukiessani tajua hahmojen täydellisyyttä, minä päsen sisälle kirjaan, oli henkilö millainen tahansa. Tottumuskysymys, ennen tätä topicia en edes tajunnut, että he todella ovat täydellisiä! En vain ole kiinnittänyt siihen huomiota, ja tuskin kamalasti kiinnitän vastaisuudessakaan.

Poissa Crying

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Whii
 • Tupa: Luihuinen
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #33 : Syyskuu 27, 2006, 14:49:50 »
Mary Suet ovat ärsyttäviä! Jossain Replica sarjassa Amyn täydellisyyden voi jo kestää, mutta Sweet Valley High kaksoset olivat jo niin ällöttävän täydellisiä että enää niitä ei varsinkaan voisi lukea.
Nyt vasta kun luin aikaisempia tekstejä, niin muistin että olihan Magdagin aikalailla mary sue. Jotenkin se ei ole ikinä korostunut kun olen lukenut kirjoja.
Kaikista ärsyttävin mary sue on Ginny. Oikeasti, missä Ginny olisi epätäydellinen? Ja mielestäni Dracokaan ei sopisi siihen muottiin, eikö pitäisi olla samalla tulla toimeen kaikkien kanssa, olla mukava, ja maailman ihanin luonne...?
And they dream in their sleep

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #34 : Syyskuu 28, 2006, 16:13:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Herttuatar"
Jaqueline Wilsonin sarjassa Tyttöfrendit on Ellie. Hän oon lihava, silmälasipäinen ja yhdessä kirjassa sitten löytää ihanan pojan, joka pitää hänestä ja ne alkaa seurustella. poika itse on sitten eriasia. mutta halusin vain osoittaa, että poikkeuksia on, ei saa yleistää.


Ehkä yleistin, mutta niin yleistävät kirjailijatkin, jotka arvioivat lukijansa älykkyysosamäärän rutkasti alaspäin, mutta kuten jo sanoin tuossa aiemmassa viestissäni: pullukka tyttö ei koskaan saa sitä kaikkien kuolaamaa urosta, joka on eriasia kuin yleinen seurustelu. Minä olen paksu ja seurustelen siitä huolimatta, jos olisin ollut ihastunut juuri siihen kaikkien kuolaamaan poikaan, olisin voinut heittää hyvästit mahdollisuuksilleni suunnilleen heti paikalla. (Olen kuitenkin pyrkinyt olemaan aina niin realistinen, että olen kieltäytynyt ihastumasta ko. ihmistyyppiin.)

Toinen asia minkä olen huomannut, että tätä hiukan pullukoiden henkilöiden painoa yritetään kompensoida sitten jollain toisella asialla. Esimerkiksi rahalla, jolloin heidän vanhempansa ovat aivan hyvin varakkaita. Tämä ei tietenkään päde niissä kirjoissa, joissa kaikkien ihmisten vanhemmat ovat yläluokkaisia ja asuvat pienen linnan kokoisissa taloissa.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Pirkko

 • Ankeuttaja
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #35 : Marraskuu 12, 2006, 09:49:32 »
En tiedä mistään muista, mutta aiemmin lukemassani Neiti Etsivä-sarjassa on ärsyttävän täydellisiä hahmoja. En lue sarjaa enää, koska olen huomannut sen asian. Ensimmäiseksi kannattaisi mainita Paula Drew(Neiti Etsivä). Nokkela, on hyvä tai loistava monessa asiassa, on joutunut kidnapatuksi varmaan 30 kertaa, mutta silti selviytyy aina, tapaa mukavaa poikaystävää ym. Ei se tosin ole ainoa syy, miksi lopetin niiden lukemisen. Muissa täydellsissä hahmoissa ei taida olla mitään toisia hyviä puolia. Ainoa hahmojen huono puoli taitaa olla se, että Paulan ystävä Bess on vähän ylipainoinen.

Poissa Qamra

 • wicked
 • Vuotislainen
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #36 : Marraskuu 12, 2006, 18:39:29 »
Huoh, Mary Suet. Ne ah! niin ihanan täydelliset vaaleanpunaisessa ruusumaailmassa elävät pikku barbie-nuket. Voi kuinka heitä inhoankaan, varsinkin jos kirjassa ei ole ketään, joka pistää nämä pikku MS:t kuriin. Miten joku voi kirjoittaa kirjan, jonka kaikki hahmot ovat MS:iä?

Otetaanpa nyt esimerkkinä tämä paljonpuhuttu Sweet Valley High. Sain syntymäpäivä lahjaksi eräältä ystävältäni Silminnäkijä kirjan, ja anteeksi nyt vain, mutta se oli todella huono! Minua otti niin päähän ne rikkat ja kauniit kaksostytöt, heidän täydellinen perheensä kauniine äitineen, superkomeine isoveljineen ja menestyvine isineen. Hei jotain realismia, kiitos!
Kahlasin vaivalla kirjan loppuun, sillä minua niin otti aivoon ne superihanat-kaksoset ja heidän pinnallisuutensa.

No, jottei tämä menisi pelkäksi Sweet Valley High:n mollaamiseksi, kerron jotain muuta.
Siis yleisesti ottaen Mary Suethan ovat oikein viihdyttäviä, esimerkiksi Vuotiksen omalla ficci-osastolla. Ihan hauskahan niiden kynsi-ongelmista on lukea, mutta silti, rajansa kaikella! Nytkin varmaan puolet ficci-osaston ficeistä sisältää MS:n. Eikä nyt tarkoituksenani ole mitenkään loukata ketään, voihan se Mary Suekin saada siitä tarinan kehittyessä hieman luonnetta ja särmää. Näin taitaa kuitenkin tapahta valitettavan harvoin...

Mutta toisaalta, olenhan minä itsekin lukenut yhden jos toisenkin kirjan, jossa on se MS. Miksikö? No ehkä minä syvällä sisimmässäni oikeastaan pidän niistä Mary Sueista ja heidän naurettavista poika-ongelmistaan. Mutta vain siinä tapauksessa, että kirjassa on myös sellainen realistinen tyyppi, joka aina joskus nälvii, näpäyttelee, nolaa ja palauttaa leijuvat Mary Suet maanpinnalle. Jos tätä ei kirjasta löydy, vaan kaikki hahmot ovat MS:iä, niin ei kiitos tälle tytölle, löytyy sitä parempaakin!

Elokuvissa ja TV-sarjoissa, minua nämä Mary Suet eivät oikeastaan häiritse, esim. onhan Buffy aika täydellinen, mutta eipä se minua juurikaan häiritse, sillä saahan hänkin joskus oikein kunnolla köniin (mutta sitten hän parantuu siitä heti ja voittaa vihollisen -höh, sattuisipa sitä kerrankin oikein kun-nol-la)... Menisi sekin tukka vähän sekaisin :D...

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #37 : Tammikuu 06, 2007, 22:21:54 »
Luen parhaillaan Jude Deveraux'n Ylämaan Laulu -kirjaa, ja ainakin minun käsitykseni mukaan koko kirja suorastaan pursuaa Mary Sue -hahmoja. Kirjassa kuvataan mm. toinen toistaan kauniimpia ja komeampia aatelisia, joiden ripset kaartuvat ylimaallisilla tavoilla ja joiden lihaksikkaita ruumiita kaikki ahmivat silmillään. Jokainen aatelisnainen, josta kirjassa puhutaan, on lähes poikkeuksetta henkeäsalpaava kaunotar, voimakastahtoinen, synnitön ja uhrautuvainen. Ja jos alaluokkaan kuuluvan hahmon ihmeellistä kauneutta tahraa jokin, hän on välittömästi nöyrä ja kohtaloonsa alistunut pyhimys. Aatelismiehet puolestaan ovat joko kieroja, epäkelpoja juonittelijoita tai ihmisen hahmon ottaneita hyveellisiä jumalankuvia. Päähenkilö Alyxandria taas kuolaa ensi hetkestä lähtien Raine Montgomeryn jumalaisen komean ja lihaksikkaan ruumiin perään, ja vaikka Alyxandria pitääkin omaa ulkonäköään rumana, Raine on häneen lääpällään.

Ilkeät juonittelijat puolestaan ovat paheellisia, rumia, ahneita tai muuten henkilöitä, jotka inhottavat ihmeellisen kauniita päähenkilöitä ensi hetkestä alkaen. Naisten kauneutta ei hehkuteta niin jatkuvasti, mutta Rainen vartalosta saadaan hyvinkin kuulla ylistäviä sanoja pitkin kirjaa. Tämä on luonnollisesti ärsyttävä piirre kirjassa, koska itse olen ainakin jo sisäistänyt sen, että useimmat henkilöhahmoista ovat häkellyttävän hyvännäköistä väkeä.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Meryl

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #38 : Tammikuu 21, 2007, 15:00:15 »
Juu! Ylämaan Laulun jouduin ostamaan ruotsinlaivalta kun tylsyys iski ja luinkin sen sinä samana päivänä. Alyx on aivan kamala. Ja Raine ei kyllä ole sen parempi sekään.. Mut siis, kamoon: Alyxilla on täydelliset hiukset, aivan täydellinen lauluääni, osaa soittaa mitä tahansa, keijukaisen silmät ja vieläpä (olevinaan) osaa ilmaista itsensä hyvin (lue: itsenäinen). Mulla meinas mennä sen kanssa hermot.

Ja Aylasta: Tottakai sympatiat on sen puolella, mutta ei se voi mitenkään keksiä heittojousta, tikkejä, sitä miten lapset oikeesti syntyy maailmaan, desinfioimista yms. Ja siis puhutaan samasta ihmisestä. Ja sen oma rotu ei tajua näistä asioista mitään. Yleisnero siis.

Monessa kirjassa täydellistä ulkokuorta ja taistelijantaitoja on yritetty peittää jollain luonnevialla, vaikkapa kuolemanporteissa. Eikös siinä oo se patryni Marion tai joku?

Ja vielä pitää mainita yksi: Eddingsin Polgara. Täydellisempää saa etsiä. Beldaranhan oli kauniimpi ja ihanampi mutta kun se kuoli, Polgarasta tuli koko maailmankaikkeuden ihanin olento. Sen kuitenkin vielä kestää: mitä muuta voi odottaa velhottarelta?

Mutjoo, taitaapi olla nämäkin vain sieltä parhaimmasta päästä.

P.S. Jos haluatte oikeita Mary Sueita, lukekaas Harlequin-romaaneja. Viimeistään kolmas lause kertoo miten täydellisiä tarinan naiset ovat.

WinterForest

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #39 : Tammikuu 21, 2007, 16:16:19 »
Nuo  monen mainitsemat Sweet Valley Highit on ihan ykkösenä tällä listalla. Seuraavana varmaan Tuija Lehtisen Laura-sarjan Laura. Tyypillä on vaaleat hiukset ja siniset silmät ja paljon kavereita ja jos hän saa kokeesta kasin, niin se on huono. Ja sarjan lopussa tämä rakastuu tuttuun kaveripoikaansa ja kaikki on ihan täydellistä. Muutenkin sarjassa Laura iskee kaverinsa ihastuksen eikä se kaveri edes suutu.

Circle

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #40 : Tammikuu 21, 2007, 17:24:37 »
Täällä onkin jo pariin kertaan sanottu Tuija Lehtisen Laura-sarjan Laura. Kylläkyllä, hän on suorastaan ällöttävän täydellinen! Vihaan koko kirjasarjaa muutenkin eikä päähenkilön täydellisyys auta asiaa ollenkaan. Hyvä koulussa, kaunis, mukava, ihana, hyä kuntoinen, niin vanhemmat ihmiset kuin pojatkin tykkää. Ja kaikenlisäksi niin kuin WinterForest sanoi, Laura iskee kirjoissa aina kavereidensa ihastukset, eikä kukaan ikinä suutu asiasta. Aaarght! Täysin sama asia on muuten Mirka kirjoissa..

Pottereissa Ginny muistuttaa koko ajan vain enemmän ja enemmän täydellistä ihmistä. Hän on koko kirjasarjan ärsyttävin henkilö ylivoimaisesti.

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Re: Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #41 : Tammikuu 23, 2007, 18:24:51 »
Täällä onkin jo pariin kertaan sanottu Tuija Lehtisen Laura-sarjan Laura. Kylläkyllä, hän on suorastaan ällöttävän täydellinen! Vihaan koko kirjasarjaa muutenkin eikä päähenkilön täydellisyys auta asiaa ollenkaan. Hyvä koulussa, kaunis, mukava, ihana, hyä kuntoinen, niin vanhemmat ihmiset kuin pojatkin tykkää. Ja kaikenlisäksi niin kuin WinterForest sanoi, Laura iskee kirjoissa aina kavereidensa ihastukset, eikä kukaan ikinä suutu asiasta. Aaarght! Täysin sama asia on muuten Mirka kirjoissa..

Pottereissa Ginny muistuttaa koko ajan vain enemmän ja enemmän täydellistä ihmistä. Hän on koko kirjasarjan ärsyttävin henkilö ylivoimaisesti.

Juuri näin! Ginnystä on tulossa täydellinen! Enkä pidä siitä yhtään! Minua ärsyttää suunnattomasti kirjojen ah niin täydelliset (kumma kyllä, suurin osa on tyttöjä/naisia) ihmiset. Yksi esimerkki on Nina kirjat. Kuinkas ollakkaan, hän saa aina kaikki jätkät ketkä haluaa! Ja onhan hän niin nättikin, soittaa kitaraakin ja vaikka mitä...
 Se on varmaankin totta, että kirjailijat haluavat luoda sellaisen hahmon, jolla ei ole paheita, he ovat täydellisiä. Ovat iloisia, lapsirakkaita ja kaikkienrakastamia. Luulevatko kirjailijat näitä mielenkiintoisemmiksi? Vai halutaanko vain korostaa omia puutteitaan ja tehdä hahmosta mahdollisimman täydellinen? Olen monissa Kelmificeissä huomannut Siriuksen OC-tyttöystävän olleen joku täydellinen miestennielijä, joka saa kenet haluaa. Loppujen lopuksi tälläiseen hahmoon on vaikea samaistua.
 Ja toinen esimerkki on Barbie. Siis ajatelkaa nyt hänestä kirjoitettuja kirjoja, Barbie sairaanhoitajana, Barbie muotisuunnittelijana, Barbie morsiusneitona etc... En voi sietää häntä.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa aapukka

 • Vuotislainen
Re: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #42 : Tammikuu 29, 2007, 17:08:32 »
Laitetaanpa tänne pätkä kirjasta Sweet Valley High (tukala tilanne)

"Vaikka Elizabeth ja Jessica vaikuttivat ensi silmäyksellä täysin identtisiltä -kummallakin oli hoikka vartalo, säihkyvät sinivihreät silmät ja hymykuoppa vasemassa poskessa- he olivat sisimmiltään niin erilaisia kuin kaksi ihmistä suinkin saattoi olla. Jessica syöksyi läpi elämän kuin salama, kun taas Elizabeth pohti aina kaikkea perusteellisesti ja selvitteli usein ajatuksiaan kirjoittamalla päiväkirjaansa. Erilaisista elämäntyyleistä huolimatta heidän välillään oli hyvin läheinen side, jota kukaan muu ei pystynyt ymmärtämään. Jessica väläytti sisarelleen säteilevän hymyn. "Eli nähdään sitten vartin yli neljä, Liz. Täsmälleen." "Okei, Jess", Elizabeth myöntyi, avasi oven ja astui ulos Fiatista. Hän tukahdutti hymynsä ja toisti: "Täsmälleen." Jessica vilkutti hänelle huolettomasti, pani vaihteen päälle ja ampaisi liikkeelle jalkakäytävältä. Elizabeth naureskeli itsekseen astellessaan parhaan ystävänsä kotitalon ovelle."

Eli tuollasta. Elizabeth on minusta aivan liian täydellinen; hoikka, kaunis, ystävällinen, ymmärtäväinen, viisas, kohtelias.. Elizabethilla ei ole vain sitä kömpelöä kaveria, sillä kaikki tytöt Sweet Valleyssa ovat täydellisiä.

Toinen hyvä esimerkki on Regina Morrow. Regina on ollut Nuorten muoti-lehden kannessa kauniin vartalonsa vuoksi. Hänellä on ihana poikaystävä, mutta hänen täydellisyydessään oli vain yksi särö; hän oli kuuro. Mutta sekin hoitui kun Regina vain matkusi Sveitsiin ja sai kuulonsa takaisin, ja hän on nyt täydellinen ja kuuleva. Hän jäi kerran panttivangiksi taloonsa, mutta silloin yhtä täydellinen ja ihana Elizabeth pelasti hänet ja kaikki kiittivät Elizabethia. Sitten Regina suostuteltiin maistamaan huumeita, ja näin Regina kuoli. Kaikki kaipaavat täydellistä Reginaa, varsinkin sydämellinen Elizabeth.

Mutta täytyy myöntää, että Sweet Valleyt on mukavaa viihdettä täydellisine henkilöhahmoineen.

Tulilintu

 • Ankeuttaja
Re: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #43 : Tammikuu 31, 2007, 12:13:13 »
Ehdottomasti Anna Shirley. Lukiessani ensimmäistä Anna-kirjaa pidin tyttösestä kovasti, mutta myöhemmin, tutustuttuani sen jatko-osiin, minua alkoi kumma kyllä rehellisesti kyrsiä neidin ainainen loisteliaisuus, erinomaisuus, täydellisyys ja se, miten kaikki, myös Annan (vähäiset) vihamiehet, jotenkin päätyvät lopulta aina rakastamaan Annaa. Aina ylistetään Annan hyvämuotoista nenää, kauniita hiuksia, solakkaa vartaloa... Aina kun Anna tulee huoneeseen, kaikkien päät kääntyvät, yleinen mieliala kohoaa, maailma muuttuu paremmaksi paikaksi elää ja kuihtuneet kukat ikkunalaudalla heräävät uudelleen eloon. Anna, pelastava enkeli, elähdyttävä voima, valo maailman synkässä pimeydessä. ÄRRRRH!

Olenko minä ainoa, joka on pannut merkille sen, ettei Annassa loppujen lopuksi edes ole erityisen paljon särmää? Onhan hän suuttuessaan tulta ja tappuraa, kuohuu kuin vihainen pieni geysir, mutta silloinkin on taustalla se sulo ja viehkeys, mikä ainakin minua ärsyttää äärimmäisen paljon. Yksi merkittävä todiste Annan tylsyydestä on tämä: oletteko panneet merkille, ettei Anna koskaan, KOSKAAN ota yhteen Marillan kanssa? Lapsena Anna tyynesti nielee aina Marillan proosalliset ja väheksyvät kommentit, tylsät säännöt, jopa suoranaisen pilkanteon - kaiken. Anna ja Marilla ovat niin erilaisia ihmisiä, että luulisi heidänlaistensa saavan aikaan maatajärisyttäviä riitoja, mutta ei. Aina jauhetaan siitä, miten hirvittävää kauheaa traagista se olikaan, kun Anna iski kivitaulun Gilbertin päähän, oih! Pah, sanon minä. Ei tuo mistään todellisesta luonteen kiivaudesta todista. Anna on aina kiihkeä suuttuessaan, mutta hänellä ei ole kylliksi kehittynyt mieli erottamaan negatiivisten asioiden ja luonteenpiirteiden eri sävyjä. Gilbert katuu viisi minuuttia tekonsa jälkeen ja pyytää Annalta anteeksi, kun taas Marilla ei pyytäisi sanomisiaan anteeksi ennen kuin olisi aivan kertakaikkisen pakko. Silti Anna pitää Gilbertille mykkäkoulua viisi vuotta, ennen kuin alentuu antamaan anteeksi. Uskomatonta. Anna ole koskaan joutunut varsinaisesti halveksunnan ja inhon kohteeksi - kaikki aina palvovat häntä. Sen vuoksi hänellä ei ole kykyä erottaa. Hän on tottunut siihen, että häntä jumaloidaan, meni hän minne tahansa.

Jos joissakin L. M. Montgomeryn luomissa hahmoissa on särmää, niin Jane Victoriassa ja Uudenkuun Emiliassa. Ei Anna Shirleyssä.

Pottereissa on minun mielestäni onneksi aika vähän täydellisiä hahmoja, Mary Sueista puhumattakaan. Cho Changin nyt voisi mainita, tosin hänestä on annettu se "täydellinen kuva" Harryn silmien kautta, ei yleisellä tasolla. Ja Feeniksin killassa mimmi teki kyllä selväksi, ettei korvien välissä juuri muuta ole kuin sahanpurua.

Ah, olin ihan unohtaa Fleur Delacourin! Hänen kuviteltu täydellisyytensä tosin sijoittuu aika lailla oman päänsä sisään, mutta tyttönen oli kiltti puhuessaan Billistä niin kauniisti PP:n lopussa, joten armahdan häntä inhoamieni Potter-hahmojen listalla. :P
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2007, 12:19:03 kirjoittanut Tulilintu »

Leeloo

 • Ankeuttaja
Re: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #44 : Helmikuu 12, 2007, 22:22:56 »
Mutta sitten, kun on viellä oikean elämän wannabe Mary Sueja. Egoisteja.
He esittävät niin kirjojen Mary Sueja, vetävät kilon meikkiä naamaan, ja odottavat jokaisen meistä pojista lankeamaan eteen.

Joten, kantani taisi tulla selväksi?

Jep, Mary Sue elää!

Itse en ole kirjallisuudessa törmännyt vielä Maryihin, varmaankin siksi koska luen niin passiivisesti eri kirjoja. Tosin minulla on ollut pienestä pari omaa "hahmoa", jotka ovat olleet täydellisiä ilmeentymiä itsestäni. Sen rakkaimmaan MS:n loin joskus kolmannella luokalla, jolloin en edes tiennyt mikä oli Mary Sue ja edes mitä oli fanfiction. Silloin hän oli juuri sellainen, jonka oikea muoto on yksisarvinen, osasi lentää ilman luutaa, osasi puhua yli seitsemää kieltä, oli puoliksi ranskalainen (äidin puolelta), puoliksi irlantilainen (isän puolelta)... huh huh. Nykyään hän on suht tavallinen eikä ole voittamaton ylijumalatar. ;) Nyt meni kyllä offiksi.
Pitäisi varmaan lukea noita mainitsemianne kirjoja ja vertailla niitä Maryja keskenään.

Nakata

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #45 : Helmikuu 25, 2007, 15:36:33 »
Oli pakko tulla vielä kirjoittamaan, vaikka melkein kaikki onkin jo sanottu.
Eli minuakin ärsyttävät suuresti nuo Mary Suet. Kirjoittaminen paperinukeista on toki helpompaa, kuin oikeiden ihmisten hyvien ja huonojen puolien yhteen kasaaminen ja niistä vielä kirjoittaminen. Adjektiivitkin ovat niin kuluneita (kaunis, hoikka, lempeä, luotettava... jne.) esimerkiksi Sweet Valleyssa, Neiti Etsivissä ja Mary-Kate ja Ashley Olsenista kertovista kirjoista.
Sweet Valleyssa henkilöt ovat rikkaita, kauniita ja elämä on heille ruusuilla tanssimista.
Neiti Etsivä on tyttö jonka isä on komea, rikas asianajaja, poikaystävä hyvännäköinen jalkapallonpelaaja, taloudenhoitaja ns. "toinen äiti". Ystävät ovat toistensa kanssa serkuksia ja hekin ovat henkilöinä pelkistettyjä nukkeja joilla on pari ominaisuutta, toisella karatetaidot ja toisella pieni pyöreys.
Mary-Kate ja Ashley Olsen ovat myöskin täydellisiä, hoikkia ja kauniita. Äiti muotisuunnittelija, he asuvat meren rannalla, heillä on oma koira,...jne.

Ja jos nyt joku ihmettelee miksi tiedän kirjoista näin paljon, pikkusiskoni lukee niitä ja minäkin olen niitä silloin tällöin paremman puutteessa lukenut ;)

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #46 : Joulukuu 08, 2007, 12:06:05 »
Mary Suet ovat yleensä kirjoittamiseen tutustuttaessa helpoimpia kirjoittaa: kun ei ole kauhean suurta luonnetta, ja kaikki soljuu automaattisesti eteenpäin, on kirjoittaminen sivukaupalla helpompaa. Pitkissä ficeissä, jotka on aloitettu nuorena, näkyy Mary Sue -hahmojen kehitys aivan selvästi. Yhtäkkiä lukiessa huomaa, että hei, toi Adalgisahan on muuttunut hirveän paljon inhimmillisemmäksi, ja lukee hymy huulessa vanhoja ykköslukuja, jossa kaikki ovat ah niin kauniita.

"Jossain vaiheessa hahmot alkavat elää omaa elämäänsä", sanotaan, ja se on totta. Hyvät kirjailijat saavat pahimmallekin Mary Suelle edes jonkinasteisen menneisyyden, tulevaisuuden ja vaihtoehtoisen tulevaisuuden. Siitä on hyvä lähteä, ja miksei jatkaakin.


Henkilökohtaisesti en ärsyynny Mary Sueista kirjoja lukiessani. Saatan kyllä tuhahtaa väheksyvästi jonkun yliluonnollisen taitavan kuperkeikkaesityksen vuoksi, mutta luen nykyisin harvemmin sellaisia kirjoja. Tällä hetkellä tuntuu, että kirjallisuuden muoti-ilmiö numero kaksi ovat ne satutetut raukat, jotka pitävät kiinni jostakin vähän liian helposti pettävästä. Ne, jotka kuolevat ensin uhrautuessaan. Ärr, ne ovat huonosti kirjoitettuna rasittavia, välillä tekee mieli läpsäistä poskelle ja sanoa "Herää, pahvi!" :)

Vien tämän nyt johtopäätelmään, että jokaisella kirjahahmolla tulisi olla ongelmia, mutta myös ilonaiheita muuten niin synkeässä/kristallinkirkkaassa elämässään. Luonteessa täytyy olla piikkejä, mutta ilkeistä siililapsista on ikävä lukea. Hyvä tarina koostuu tapahtumien lisäksi hahmoista ja kuvailusta [äidinkielen Pyhä Kolminaisuus], eikä sitä rakenneta yltiöpäisellä ihanuudella tai kurjuudella.

Kun kirjoitan tätä, tajusin, etten ole pitkään aikaan lukenut yhtäkään kirjaksi määriteltävää teosta. Pitäisi varmaan käydä kirjastossa, vaikka se täti siellä vihaa minua edellisen sekamelskasotkujupakan vuoksi ja lainata joku älykäs, ajattelemaan laittava kirja JA yksi Mary Sue- tekele. Jotain mille nauraa o_O
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #47 : Joulukuu 08, 2007, 16:05:03 »
Isilmirë pisti linkin Eragon-topicissa tällaiseen testiin, jossa katsotaan, onko hahmo Mary Sue vai ei. Ja testihän ei ole 100% varma, eli älkää vetäkö hernettä nenään. Testatkaa omia tai muiden keksimiä hahmoja. Tuli lähes turha postaus, mutta sellaiset ovat kivoja.

Edit: Aivan, Aragorn sai vain 34 pistettä, eli on Mary Sue- rajalla, vaikka onhan hän suht kliseinen hahmo. Ja omatekoinen pahishahmo sai 48, eli muokkauksien aika. Luulin saaneeni aikaan vastenmielisen olennon, mutta ei.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 08, 2007, 16:33:20 kirjoittanut Pöpi Profeetta »
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Poissa Felis silvestris catus

 • Vuotislainen
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #48 : Joulukuu 18, 2007, 02:40:10 »
Harry Pottereissa selvimmät tapaukset ovat Lily ja Ginny. Kauniita, nokkelia, "viehättävän" temperamenttisia, rohkeita, hirveän lahjakkaita ja taitavia, tosi pidettyjä... Käy hermoille.

Sitten tulee NAINEN.

Ah-niin-kaunis-ja-rauhallinen-ja-viisas-ja-älykäs.

Kultaiset, pitkät, lainehtivat hiukset. Niiiin kauniit silmät, että niihin upotaan. Osaa kaiken, on paras. Aah ja sen piti pelastaa maailma.

Kuten vaikka Laurana Dragonlancessä? Saisi aikamoiset pisteet tuosta Pöpin Profeetan linkkaamasta testistä. Hyh hyh. Ja ei, tilannetta ei pelasta se että kyseinen hlö oli alkuun ärsyttävä lapsellinen hemmoteltu kakara. Ja tietysti kypsyi siitä nopeasti ah niin ihanaksi ja jaloksi ihmiseksi. Jep jep.

Hassua mutta en ole mieltänyt Anna Shirleyä ylitäydelliseksi. Totta että potuttaa kun Anna on kauhean hyveellinen ja melkein kaikki pitävät hänestä jne. Mutta olihan hän kuitenkin aika tohelo ja ajattelematon välillä. Ja myös turhamainen, ylidramaattinen ja hivenen itsepetokseen taipuvainen -ne "kastanjanruskeat" hiukset esim. Vaikka se kivitaulujuttu nyt ei suurta vaikutusta tehnyt, niin Gilbertille kiukuttelu vuosikausien ajan oli jo typerää touhua ja sikäli osoitus yhdenlaisesta luonteen heikkoudesta.

Nuortenkirjat jostain syystä usein pursuilevat Mary Sueta. Kuten moni on edellä sanonut, ehkä niitä on sitten helppo kirjoittaa ja juonta kuljettaa kun ei päähenkilöillä ole turhia särmiä. Nuortenkirjoissa, varsinkin seikkailupainotteisissa se juoni ja vauhdikas eteneminen on kuitenkin yleensä pääasia eikä syvyyttä välttämättä edes haeta.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 18, 2007, 02:44:42 kirjoittanut Felis silvestris catus »

Morre

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #49 : Joulukuu 18, 2007, 07:26:27 »
Laurana! Yök! En kertakaikkiaan kestä sitä ällöttävän täydellistä hahmoa, joka tosiaan kasvoi hemmotellusta kakarasta taitavaksi soturiksi noin parin luvun aikana.

Noin muuten mielestäni Mary Sue:t jopa kuuluvat viihdekirjallisuuteen. Mary Sue -hahmo on lukijallekin helppo (vaikka onkin ehkä ajoittain ärsyttävä) ja se kuljettaa tarinaa eteenpäin jouhevasti. Kovin kompleksinen hahmo voi vaatia ajatustyöläämmän tarinan eikä lukukokemus ole enää samalla tapaa viihteellisen helppo vaan voi olla jopa ahdistava. Mary Suethan ovat harlekiinikirjallisuuden perusta.
Yksi suosikeistani on Kaari Utrio. Hänen kirjoissaanhan päähenkilö on aina enemmän tai vähemmän Mary Sue -hahmo. Luen Utriota silloin kun tarvitsen sellaista ns. aivot narikkaan -kirjallisuutta; ei tarvitse ajatella, ei pohtia, kunhan vain luen tarinaa, jossa lopussa rakastavaiset saavat toisensa. Historiallinen miljöö on sen kakun kermavaahto; välttämätön osa siis :)

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #50 : Joulukuu 18, 2007, 10:34:28 »
Ne mieshenkilöt olivat ihania, epätäydellisiä...

Sitten tulee NAINEN.

Ah-niin-kaunis-ja-rauhallinen-ja-viisas-ja-älykäs.

Kultaiset, pitkät, lainehtivat hiukset. Niiiin kauniit silmät, että niihin upotaan. Osaa kaiken, on paras. Aah ja sen piti pelastaa maailma.

Hmmm... Kyllä minuakin ärsyttää monesti Ah-niin-kaunis-ja-rauhallinen-ja-viisas-ja-älykäs nainen (nimetäämpä vaikka Liisaksi), mutta olen tullut siihen tulokseen, että usein tämä nainen kuvataan miehen näkökulmasta. Ja jos kyseessä on jotain rakastumista, niin tottakai se mies/poika joka rakastuu tähän Liisaan, huomaa kuinka kaunis ihana älykäs mukava rauhallinen tämä on. Eikö sitä yleensä ihastusta/rakkautta ylistetä maailman kauneimmaksi. Mutta jos tämän Liisan näkee joku toinen nainen, eivätkä he satu olemaan ystävyksiä, tämä toinen nainen saattaa ajatella: "Hah, ompa Liisalla tänään kamala puku päällään. Ja hänellä on kamalat silmäpussit. Enkä pidä tuosta leuasta, se saa hänet näyttämään apinalta" Tästä kuvakulmasta katsottuna Liisa ei enää kuulostakaan kovin kauniilta. Eli kauneus on katsojan silmissä ja usein kirjat kerrotaan jonkun näkökulmasta.

Mutta tottakai näitä Mary Sueita on. Aivan liikaa. Replicoiden Amy. Kirja kerrotaan hänen näkökulmastaan ja silti sanotaan: "Mutta koska Amy oli ylivertainen klooni, hän ei hengästynyt lainkaan vaan juoksi koko matkan nopeammin kuin kukaan ihminen. Hänen terveet paksut hiuksensa liehuivat tuulessa..." jne.

Tulilintu haukkui Anna Shirleytä. Olen melkein samaa mieltä, mutta pakko huomauttaa, että Anna ei pidä itseään täydellisenä vaan ihailee ystäväänsä Dianaa. Hän inhoaa punaisia hiuksiaan ja nenäänsä. Ei ole hänen vikansa että koko muu maailma tuntuu tykkäävän niistä. En kyllä pitänyt siitä kun Anna meni naimisiin Gilbertin kanssa, olisivat saaneet pysyä vihamiehinä (ja naisina) ;D
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Taiga

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #51 : Tammikuu 03, 2008, 15:39:25 »
Naispuoliset Mary Sue -hahmot ovat vielä siedettäviä, enkä välttämättä edes huomaa, jos naispuolinen hahmo on kirjoitettu täydelliseksi (en tosin ole koskaan lukenut noita tämän keskustelun yhteydessä mainittuja nuortensarjoja, Montgomeryn kirjoja lukuun ottamatta).

Mutta en voi sietää miespuolisia Mary Sueja! Lopetin Diane Gabaldonin sarjan, koska en kerta kaikkiaan jaksanut enää lukea, kuinka iki-ihana, komea ja kaikkien himoitsema Jamie voittaa aina kaikki tappelut, pääsee livahtamaan ihmeellisestäkin pinteestä, on kuusi metriä muita pitempi ja selvittää kaikki lähimmäisensä ongelmat. Myös Ajan pyörä -sarjan lopetin, kun alun perin melko tavallisesta ja siedettävästä Rand al’Thorista kehittyi voittamaton, käsittämättömän voimakas ja kaikki kiinnostavat naiset hurmaava Lohikäärme. Uhkasi häntä sitten hulluus tai ei, se ei ainakaan saavuttanut häntä tarpeeksi pian, että olisin jaksanut jatkaa lukemista. Mielestäni pieni synkistely tai traagisuus ei vähennä hahmon mahdollisuuksia olla Mary Sue. 


Malpropre

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #52 : Tammikuu 06, 2008, 14:19:33 »
Mielestäni pieni synkistely tai traagisuus ei vähennä hahmon mahdollisuuksia olla Mary Sue. 

Jep. Itse asiassa, joskus ne vain korostavat sitä Mary Suemaisuutta, kun Lissulla on ollut ACH niin traaginen lapsuus, vanhemmat kuoli ja samoin perheen lemmikkikoira, ja tietenkin Lissu kokee tästä syylisyyttä, vaikka tapahtuma ei edes ollut Lissun oma vika, ja sitten Lissun parhaan kaverin isä muuten vielä raiskasi Lissun ja heitti tämän kännykänkin järveen!

(Ja unohdinko mainita että Lissu on kunnon yyber-Gootti, ja lisäksi hän on hyvin synCCä (angst!sue) ja hän on tietenkin hyvin kaunis ja häntä ja hänen oikkujaan pitää ymmärtää koska hänellä on ollut niin traaginen menneisyys, lisäksi hänessä on vampyyrin verta jostain kumman syystä. Ja hänen tulee kostaa tälle pahalle miehelle joka kehtasi nakata hänen kännykkänsä järveen, ja hän tietenkin saa ymmärtäväisen poikaystävän joka auttaa häntä jaksamaan elämässään eteenpäin, ja kaikki painajaiset isän ja äidin ja koiran ruumiista häviävät heti kun tämä poikaystävä auttaa häntä erinomaisilla psykologin taidoillaan. Etc)

Poissa Felis silvestris catus

 • Vuotislainen
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #53 : Tammikuu 09, 2008, 03:44:26 »
Antakaa anteeksi etten jaksa lukea ketjua uudestaan joten en muista oliko tästä jo enemmän puhetta. Tuli mieleen, että ovatko jotkut tietyt kirjatyypit mielestänne erityisen Mary Sue -alttiita? Kohtaako niitä helpommin esimerkiksi jännityskirjallisuudessa kuin aikuiseen makuun suunnatussa ihmissuhdedraamassa?

Itselläni on nimittäin sellainen kutina, että miespuolisia kaikenosaavia ylitäydellisyyksiä tulisi vastaan erityisen usein esim. moderneissa teknotrillereissä ja agenttitarinoissa. Naispuolisen Mary Suen todennäköisiä kohtaamispaikkoja voisi myös olla edellä mainitut, sekä parin viime vuosikymmenen sisällä kirjoitetut fantasiakirjat. Sitten taas tyypillisen "kovaksikeitetyn dekkarin" kirjoittajat tuntuvat suorastaan tarkoituksella karttavan täydellisyyttä: jos joku on sinänsä hyväntahtoinen ja heikkoja puolustava, niin vähintään hänellä on oltava vastapainoksi läjäpäin paheita ja hän on lisäksi tyly ja huonokäytöksinen sekä ajattelematon. Suosituista kaunottarista/komistuksista tehdään typeriä tai kieroja ja hulluja. Täydellisyyden välttely voi muodostaa omanlaisiaan kliseitä... Perinteisessä dekkarissa rikosta ratkova päähenkilö saattaa olla kaiken osaava ja kaikkitietävä, muista ihmisistä kyllä paljastuu yleensä synkkiä salaisuuksia tai ainakin arkisia heikkouksia.

Luonnollisesti en kuvittele että kaikki tietyn lajin kirjat pursuaisivat Mary Sue -hahmoja, enkä sitäkään että näille mahdollisesti alttiit kirjallisuuden lajit olisivat huonoja (pidän itse kaikista esimerkkeinä käyttämistäni). Kertokaa havaintojanne, kiitos.

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #54 : Helmikuu 06, 2008, 21:56:43 »
Mielestäni Mary Sue on hahmo, jota ei kerta kaikkiaan kestä. Esimerkkinä on juuri tämä että "Anna Alice on ihanan kaunis 16-vuotias vaaleahiuksinen tyttö, jolla on upea pepsodent-hymy ja supermallin vartalo. Eräänä päivänä Anna Alice tapasi pojan nimeltä Mike, jolla oli samanlainen pepsodent-hymy, ruskeat hiukset ja todella panostetut lihakset." Hyhhyh. Tulee kylmät väreet kun ajattelee esim. Sweet Valley Highn nimeä...

Mielestäni hahmojen kuuluu olla epätäydellisiä. Kaikilla kuuluisi olla huonoja tapoja hiukkasen, hieman vikoja ulkonäössään ja luonteessaan. Jos hahmo on Mary Sue, tämä on tyhmä. Cho Chang on ainakin hieman Marysuemainen. No, Rowling on kuitenkin varmaan ihan tarkoituksella änkenyt yhden tällaisen tarinaan :)

Mielestäni nuo "dekkarit" ovat ärsyttävän MarySuemaisia. Kaunis tyttö selvittää mysteerin koska on salaa vakooja ja sitten pelastaa päivän, plaa plaa. Fantasiassakin voi törmätä kyseisiin hahmoihin, mutta "reallifet" paljastavat enemmän "ah niin kauniita" Mary Sueita.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

nannina

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #55 : Maaliskuu 17, 2008, 10:16:50 »
Voi, minä niin inhoan Mary Sue -hahmoja! Ärsyttävän upeita ulkonäöltään, luonteeltaan niin enkeleitä, joille jokainen tahtoo purkaa omat tuntonsa ja olla niiden ystävä. Sweet Valley High on juuri tällainen Mary Sue -kirjasarja. Varsinkin Elizabeth Wakefield on niin etovan täydellinen, että kuka sellaisesta haluaa lukea kirjakaupalla? Ehei, en ainakaan minä. Sweet Valley -sarjassa on myös näitä miespuolisia Mary Sueja. Esimerkkinä ihanaisen (lukekaa kuvottavan) Elizabethin molemmat poikaystävät Todd ja Jeffrey. Suurin piirtein kaikki koulun eukot tappelevat ko. pojista ja sitten tulee kultatukkainen Ellu, joka hurmaa molemmat pojat itselleen rehellisellä luonteellaan. Samoin Laura-sarjan päähenkilö on kammottava Mary Sue. Huhhuh. Alkoi oikein pistää vihaksi se Lauran paapominen ja ihastelu, että päätin lopettaa koko kirjasarjan lukemisen.

Tekstistä taisi tulla melko sekava, mutta toivottavasti siitä tulee ilmi, etten voi sietää Mary Sueja :D

kunks

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #56 : Maaliskuu 17, 2008, 16:40:32 »
En lukenut koko topiccia joten en tiedä mitä tässä on kirjoitettu mutta huomasin tuossa aloittaessani kirjottamaan tarinaa, että Mary Sue- päähenkilö on paljon helpompi suunnitella ja kirjoittaa hänestä tarinaa.
tähän laitan pätkän älykkäästä mesekeskustelusta :)
Tanja sanoo:
"kun pitäis yrittää tehdä siitä semmonen epätäydellinen mut se on jotekin vaikeeta ;P"
Plötsi sanoo:
"nii. miun päähenkilö on siinä tarinassa aika "täydellinen", tai ainaki sillä on aika monia hyviä taitoja ja luonteenpiirteitä ja aika vähän huonoja... "
Tanja sanoo:
"ku sitä olis nii kiva tehä sellane mistä ite pitäis ni ei haluu tuoda virheitä esille"


Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #57 : Maaliskuu 21, 2008, 19:50:28 »
Inhoan Mary Sue -hahmoja melkein enemmän kuin mitään muuta kirjoihin liittyvää! Hahmojen kuuluu olla kuin oikeita ihmisiä, jotka on helppo kuvitella todellisuuteen ja joihin voi samaistuakin, ja mielestäni liian täydelliset hahmot ovat niin epätodellisia kuin vain voi olla. Oikeasti täydellistä ihmistä ei olekaan, joten Mary Suet eivät millään tavoin liity todellisuuteen - ja sitä paitsi, heidän seikkailujaan on äärimmäisen ärsyttävää lukea. Mary Suet eivät herätä sympatioitani yhtään, sillä itseään on vaikea kuvitella heidän asemaansa. Kun luen kirjaa, josta löytyy jokin Mary Sue -tyyppi, toivon koko ajan, että hänelle tapahtuisi jotain kurjaa tai hänestä paljastuisi jotain epätäydellisyyteen johtavia piirteitä.
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Pastel

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/pastell
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #58 : Heinäkuu 05, 2008, 20:05:21 »
Mutta sitten joskus mary sue vaan ottaa ja toimii. Tiettyyn rajaan saakka.

Yllä annetussa testissä Meyersin Twilight/houkutus-kirjojen Edward pisteytyy 105 arvoiseksi Herra Täydelliseksi. Eikä testissä edes ole omaa rastia henkilölle, jonka suurin kiinnostuksenkohde on mitä hänen rakastettunsa kulloinkin pohtii.

Silti tästä kiiltokuvapojusta kiinnostuu kokonaisen kirjan ajaksi! Jatko-osissa hän sentään ei enää kannattele tarinaa.
Eikö tässä ollutkaan tämän syvempää?

palladiini

 • Ankeuttaja
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #59 : Heinäkuu 07, 2008, 17:31:48 »
kukaan ei ole tainnut vielä mainita merja ja marvi jalon kirjoittamia koiratytöt kirjoja. niissä eräänlainen mary sue on itse sarjan jesse-koira. jesse osaa AINA kaiken vaikkei sille ole mitään opetettukaan. jessessä ei ole ikinä mitään vikaa, vain muiden koirissa. jos jesse ei pärjää jossakin niin se on ehdottomasti vain kipeä tai siinä on jotain muuta vikaa. ja samoin jessen emäntä jenna ja tämän kaveri hannele. ah mitä täydellisyyksiä. hannelehan hoitaakin kuuluisan tv-kokki reginan koiraa. ja saa tältä ainakin  miljoona euroa vaivan palkaa. tyyliin :DD
 ja sitten jennalla ja hannelellahan on niin hyvät suhteet että he mm. pääsivät ilmaiseksi lappiin pitkälle lomalle, reginan morsiusneidoiksi... joo. tosi raivostuttavaa.

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #60 : Heinäkuu 07, 2008, 19:27:30 »
  Mary Sueiden jaloon joukkoon haluaisin lisätä vielä Alcottin Pollyn, joka jo kirjan nimessä ("Tytöistä parhain", voi kirous!) lupailee lähes kolmensadan sivun ihkutusta Pollysta. Hän on maalta kyläilemään tullut kaunis tyttönen, joka ei oikein osaa olla kaupunkilainen, ja on erityisen suloinen juuri siksi, elää terveellistä elämää toisin kuin häntä halveksivat tytöt ja jaksaa aina ymmärtää niin isäntäperheensä aliarvostettua poikaa kuin tämän saman perheen unohdettua isoäitiä. Pikkuhiljaa hän saattaa perheen yhteen, ja kaikki jumaloivat häntä niin myötä- kuin vastamäissäkin. Aikuistuttuaan Pollylla tietenkin riittää kosijoita joka nurkan taakse. Tätä täydellisempää tyttöä saa hakea, ja siksi tässä on pieni lainaus, joka osoittaa Pollyn ilkeimmän(!) teon: "Pollyssakin oli sen verran häijyyttä, että hänestä oli hauska nähdä sortaja anelemassa armoa vähän kauemmin-tietysti vain sen vuoksi, että viesti varmasti tehoaisi. hui-jui sentään. Haluaisin todella tietää, haluavatko näitä neitosia kirjoihinsa laittavat tahtoneet, että Maryt otetaan vakavasti?
 Mary Suet tuntuvat olevan varsin tyypillisiä tyttökirjoille, joita kirkassilmäisesti suositellaan jopa yli 12-vuotiaille. En voi kuin ihmetellä, miksi? Jos Mary Sueissa ärsyttää juuri se, että he ovat niin ihania, niin miksi meille tarjotaan sellaisia päähenkilöitä? Jotta voisimme sadatella niitä foorumeilla? Ei kuulosta kovin tuottoisalta kirjailijalle tai kustantajalle. En pidä Mary Sueista, mutten koe olevani heille kateellinenkaan sanan varsinaisessa merkityksessä. En usko rinnastavani neiti Täydellisyyksiä edes alitajuisesti kehenkään tuntemaani henkilöön, tai siihen, mitä haluaisin olla. Minä vain inhoan heitä.
 Mitä tulee miespuolisiin Gary Stu hahmoihin, Anthony Horowitchin Alex Rider alkaa jo olla lähellä rajaa. Hän on hengenvaarassa koko ajan, mutta apujoukkoja hän ei halua kutsua. Liekinheittimet, luodit ja pahikset hän väistää aina hiuskarvan varassa, mutta vahingoittumattomana. Hän tekee vaarallisia temppuja, jotka päättyvät aina läheltä-piti-tilanteeseen. Ulkonäköominaisuudetkin täsmäävät: lihaksikas, älykäs ja synkkyyttäkin löytyy.
//Jep, vanhoja tyttökirjoja on ihan kiva lukea, mutta minä yritin nyt vetää kökköä aasinsiltaa juuri näihin Sweet Valleyihin yms. Vähän epäselvää, tunnustan :) //
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 25, 2008, 12:36:56 kirjoittanut Blizzard »
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot
« Vastaus #61 : Heinäkuu 07, 2008, 20:38:36 »
Haluaisin todella tietää, haluavatko näitä neitosia kirjoihinsa laittavat tahtoneet, että Maryt otetaan vakavasti?
No siis kun puhutaan noista vanhoista tyttökirjoista, niin tottakai ne päähenkilöt olivat täydellisyyden perikuvia ja jos eivät olleet valmiiksi, heistä tuli sellaisia. Uskoisin, että pääpointtina tässä on ollut se, (ja kirjojen suosio johtui siitä) että nuorilla tytöillä ja naisilla näin ollen olisi hyviä esikuvia, joiden kaltaiseksi heidän olisi suotavaa pyrkiä kasvamaan. Kun mietitään aikaa varsinkin ennen rock 'n rollia, niin naiskuva oli melkoisen erilainen mitä nyt.

En tiedä, eivätpä minua nuo ns. täydelliset hahmot häiritse, tunnen itsekin rutkasti näennäisesti täydellisiä ihmisiä. Mielestäni se, että hahmo kuvataan kauniiksi, ei tee hänestä täydellistä, eikä liioin älykkyyskään. Jos miettimällä mietin hahmoa, joka on todella on täydellinen, niin mieleeni tulee vain yksi - Pikku Prinssi. Enka suoraan sanottuna keksi, miten hänestä ei voisi pitää.

Ja pakko muuten sanoa, että itse en fanita Mary Sue -termin käyttämistä fanfictionin ulkopuolella. Ficeistä se kuitenkin on lähtenyt liikkeelle (tarkalleen Star Trek -fandomista). Toisekseen, termin merkitys on mielestäni selitetty hyvin wikipediassa.
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot
« Vastaus #62 : Heinäkuu 18, 2008, 15:37:05 »
En tiedä, eivätpä minua nuo ns. täydelliset hahmot häiritse, tunnen itsekin rutkasti näennäisesti täydellisiä ihmisiä.

On muuten ihan totta, että sellaiset hahmot, jotka useimmiten luokitellaan auttamatta Mary Sueiksi, ovat lähempänä realistisuutta kuin sellaiset ei-niin-täydelliset. Kyllä sellaisiakin ihmisiä, jotka ovat 'täydellisiä', on - sellaisia jotka ovat nättejä, mukavia ja fiksuja ja sillain. Tavallaan siis Mary Sue voi joskus olla realistisempi kuin joku... no, anti-Sue.

Minua MS:t häiritsevät eniten kirjoissa, jotka ovat muutenkin jo puisia. Esimerkiksi IMO aika moni Harry Potter-hahmo lähentelee Mary Sueisuutta (tein kerran yhden testin Dumbledorelle ja se sai 83 pistettä, kun 71 oli hyvin pahan Mary Suen raja x)) mutta koska Potterit on niin hyvin kirjoitettu, ei niihin hahmoihin osaa ärsyyntyä. Sen sijaan esimerkiksi juuri niiden Sweet Valley Highien Mary Sue-hahmot ärsyttävät pahasti, koska niiden täydellisyyttä ei edes yritetä peitellä. Yh.

Mutta Mary Sueissa on yksi hyvä puoli - niistä kirjoitettuja parodioita on aina hauska lukea ;)
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #63 : Lokakuu 14, 2008, 17:04:57 »
Haluaisin kumota Pastelin väitteen siitä, että Edward Cullen on mukamas jokin Mary sue. No, se kauneus ja upea ulkonäkö johtuu tietenkin siitä, että hän on vampyyri. Vampyyrit kun ovat niin kauniita. Ja Edwardin luonne ei ollut täydellinen. Hänhän oli äkkipikainen, se selvisi jo siitä, kun hän lähti viemään Bellaa pois siinä samassa kun James oli ilmestynyt niitylle ja Edward oli puolustanut Bellaa. Hän oli myös itsekäs. Hän oli isekäs, koska oli Bellan kanssa vaikka tiesi ettei voisi täysin varmasti hallita itseään. Edward siis nimenomaan ei ole Mary sue.

Ja Neiti Etsivistä, joita kaikki täällä haukkuvat, eivät ne oli niin huonoja ;) Ehkä Paula on vähän mary sue, mutta ei se oikeastaan haittaa. Joskus kun en löydä parempaa lukemista, niin luen niitä. Ne on ihan hauskaa luettavaa silloin tällöin.

Poissa Vesi Y

 • Muppet
 • Vuotislainen
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #64 : Lokakuu 15, 2008, 19:19:04 »
Haluaisin kumota Pastelin väitteen siitä, että Edward Cullen on mukamas jokin Mary sue. No, se kauneus ja upea ulkonäkö johtuu tietenkin siitä, että hän on vampyyri. Vampyyrit kun ovat niin kauniita. Ja Edwardin luonne ei ollut täydellinen. Hänhän oli äkkipikainen, se selvisi jo siitä, kun hän lähti viemään Bellaa pois siinä samassa kun James oli ilmestynyt niitylle ja Edward oli puolustanut Bellaa. Hän oli myös itsekäs. Hän oli isekäs, koska oli Bellan kanssa vaikka tiesi ettei voisi täysin varmasti hallita itseään. Edward siis nimenomaan ei ole Mary sue.
Eikö yksi MarySueuden tärkeimmistä ominaisuuksista ole se, miten muut kirjan hahmot/kirja itse reagoivat hahmoon? Se, millä on väliä on esitys, eivät niinkään ominaisuudet. Jos Edward esitetään täydellisenä vaikka lukija havaitsisikin hänen olevan epätäydellinen, jos hahmo on tarkoitettu täydelliseksi riippumatta lukijan havainnoista, kyseessä on ainakin omasta mielestäni tekstikirjasue.

Poissa Eara

 • kuoli nukkuessaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #65 : Lokakuu 19, 2008, 20:48:25 »
Ei Edward oo mikään Mary Sue sen vahvuus ja kauneus jne johtuu siitä et se on vampyyri. Ne on kaikki sellasii ja kirjat on kuitenki rakastuneen bellan näkökulmasta.
Bella taas on mielestäni täydellinen Mary Sue. Onhan sillä huonot puolensa kuten se kömpelyys, mutta kaikki pitää siitä, se on kaunis (muiden mielestä siis), älykäs ja niin naurettavan kiltti ja ystävällinen että yököttää.
Toinen houkutus-sarjan Mary Sue on sit aina pirteä ja iloinen kaikkien rakastama Alice (sekin on yököttävä hahmo).
Joku sano aikasemmin Anna Shirleytä Mary Sueksi. Voihan noi ollakin, mutta kirjoissa en oo tullu koskaan kiinnittäneeks siihen huomiota ku ne on kaikki sellasii.
Ja sit joku sano et Alex Rider on Mary Suen rajalla. Saattaa ollakkin mutta Alexissa se ei oo mua häirinny ku hahmo vaan on ah niin ihana.
Pascalin Elizabeth ja Jessica on yääk täydellisiä Mary Sueja. Ei sellast jaksa kukaan varsinki ku joka kirjassa on pari ekaa sivuu sitä samaa "toistensa peilikuvia, auringonraidoittamat vaaleat hiukset 170cm ym ym".
Ei Mary Sueissa sinänsä mitään vikaa oo, onhan niissäkin eroja ja jokases kirjassa on (näköjään) pakko olla ainakin yks sellanen. Ylitäydellisyys vaan alkaa ottaa päähän.
Unelmat ovat ikuisia

I felt like I was trapped in one of those terrifying nightmares, the one where you have to run, run till your lungs burst but you can't make your body move fast enough...
-New Moon

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #66 : Lokakuu 19, 2008, 21:43:38 »
Munkin on nyt pakko tulla kommenotimaan tätä Edward asiaa (kun oon tämmönen Eward-rakastaja, hehe) elikä siis, musta Edward ei ole mary sue. Okei onhan se aika täydellinen (varsinkin ulkonäöltään!) mutta suuren osan siitä voi laittaa ton vampyriyden piikkiin. Ja onhan sillä tosiaan noi huonot puolensakin ja se on tehnyt virheitä, esim. jätti Bellan...
Ja Bella on kyllä aika Mary Sue, kun esim. toi kömpelyyskin, niin se on vaan kaikkien mielestä sulosta ja silleen, mutta ei se musta oon mitenkään ärsyttävä ja musta se on kaikessa Mary Sueudessaankin jotankin inhimillinen, johtuiskohan siitä, et se on yks sarjan harvoja ihmisiä...
Mutta Alice ei kyllä musta ole mikään ärsyttävä Mary Sue. Se on just ihana hahmo ja yks mun lempihahmoista :)

Ja sitten noi Pascalin Elizabeth ja Jessica on kyllä todellakin kamalia Mary Sue hahmoja!
Ja Neiti Etsivä kirjojen Paula. Mä luin joskus pienempänä Neiti Etsiviä ihan innoissani mutta nyt kun oon vanhempana lukenut jotain, niin se on kyllä todella ärsyttävä Neiti täydellinen etsivä joka ratkaisee arvoituksen kuin arvoituksen... ugh... mutta noi onkin varmaan vähän nuoremmille tarkoitettu.

Mutta ihan noin yleisesti, ei mua kyllä mitenkään erityisesti yleensä Mary Suet häiritse, kunhan niitä ei ole liikaa :)
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #67 : Lokakuu 20, 2008, 16:10:30 »
Ei Edward oo mikään Mary Sue sen vahvuus ja kauneus jne johtuu siitä et se on vampyyri. Ne on kaikki sellasii ja kirjat on kuitenki rakastuneen bellan näkökulmasta.
Okei, en kieltämättä ole lukenyt Meyerin kirjoja, mutta sen perusteella, mitä olen Eddiestä kuullut, ja mitä löydän vanhasta kunnon MS-testistä, niin ekaksi tulee mieleen, että:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Eli, jo sen perusteella, mitä minä hahmosta tiedän (en tiedä soittaako Eddie mitään, angstaako hän, karkaako kotoa jne(kaikki Mary Sue -piirteitä)), niin PerusSue-testi antaa ainakin minulle Eddiestä tuomion:
36-55 points: Mary-Sue. Your character needs some work in order to be believable. But despair not; you should still be able to salvage her with a little effort. Don't give up.

Sue-testi antaa kyllä ihan hyvin osviittaa, mutta ei hahmolla kylläkään ole asiat silloinkaan kunnossa, jos siinä miinukselle menee.
Mutta siis, kuten aiemmin jo sanoin, minua ei näennäinen täydellisyys häiritse. Asia erikseen, kun sitä yritetään puhua joksikin muuksi.
Tekiväthän SWHn kaksosetkin virheitä - Jessica sekaantui juoppoon ja joutui seksuaalisesti ahdistelluksi. Liz lähti moottoripyörän kyytiin ja kaikki muistavat, mitä siitä seurasi. Jess valehtelee jatkuvasti ja Liz on tekopyhä. Se siitä täydellisyydestä.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2008, 22:09:16 kirjoittanut Ginger »
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Jazmín

 • Vampyyrityttö
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #68 : Lokakuu 20, 2008, 16:33:52 »
Joo, Edward soittaa pianoa (ja soittaa muuten hyvin!) ja kyllähän se tavallaan on karannut kotoaankin silloin jossain vaiheessa... Ja ei, ei se muuten angstaa, mitä nyt uusikuussa vähän, mutta se on ihan eri asia...
Mutta mä en kuitenkaan osaa luokitella sitä mitenkään mary sueksi, koska niinkun mä jo sanoin, niin onhan se tehnyt virheitäkin. Ja osittain toi täydellisyys voi johtua siitäkin, että kirjat on kirjotettu Bellan näkökulmasta, ja Bella pitää Edwardia aika täydellisenä. Toisaalta sitten taas jos lukee Midnight Sunia (houkutusta Edwardin näkökulmasta) eikä ole lukenut houkutusta ensin, voi saada Edwardista ihan erilaisen kuvan.
Sori, tais nyt menna vähän offiksi, mutta...

Ja toi Mary Sue testi on muuten kiva, mä löysin sen ite vasta eilen :D
"You shine so bright it's insane, you put the sun to shame."

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #69 : Tammikuu 08, 2015, 18:26:12 »
Mua ei yleensä nuo Mary Sue -hahmot niin hirven pahasti hierrä, vaikka ärsyttäviä toki ovat. Mut siis... Jotku ihmiset tuntuu olevan tosi herkkiä lyömään sitä Mary Suen tai Gary Stuen leimaa hahmoihin, itse en kauhean monia oikeastaan sellaisiksi tuomitse. Hahmon täytyy olla sataprosenttisesti täydellinen ollakseen mun silmissä Mary Sue tai Gary Stue. Tai no, jos hahmossa on joku yksi ihan mitätön pikkuvika, kuten hieman liian paksut kulmakarvat, ni ei se paljon vaikuta, tommonen pikkujuttu ei kumoa sitä ybertäydellisyyttä.
Mut siis... Joskus oon esimerkiksi kuullu väitettävän, että Fleur Delacour olisi Mary Sue... Joo, täydellinen ulkonäkö, kyllä! Mutta moni kakku päältä kaunis. Sana "täydellinen" kattaa ihmisestä muitakin osa-alueita kuin ulkonäön. Ja jos unohdetaan hänen täydellinen kauneutensa... Mitä muuta täydellistä hänessä on? Ei mitään.

Ja nyt kun tuosta Twilightista on puhuttu, ja Bellan ja Edwardin täydellisyyttä moitittu, niin kyllä he kieltämättä molemmat ovat minusta liian täydellisiä. Joku tuolla aiemmin sanoi, ettei Edwardia voi väittää Gary Stueksi, koska se on vampyyri ja "ne kaikki on sellasia", mut just tuo "täydellisen lajin" luominen tuntuu olevan joku kirjailijan keino puolustaa liian täydellisiä hahmoja. On virhe tehdä liian täydellinen hahmo, mutta siitä yritetään tehdä "enemmän oikeutettua" sillä verukkeella, että täydellisyys on lajiominaisuus.... Sama juttu on myös Replica-sarjan klooneissa, Amynkin täydellisyyttä voitaisiin puolustella sillä että "onhan se klooni, niiden kuuluukin olla täydellisiä!", mut kuitenkin se ärsyttää ihmisiä.

Mut siis, asiasta kukkapurkkiin, pahin kirjassa tapaamani Mary Sue on ehdottomasti Renesmee Cullen. Ah, niin ihana ja suloinen, vielä vampyyrejakin täydellisempi ja kauniimpi ja ihanampi pikku otus, johon rakastuvat kaikki joihin hän koskee.... Ja joka vielä kehittyy ihan luonnottoman nopeaa tahtia... Joku hemmetin supervauva.
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #70 : Tammikuu 11, 2015, 15:07:07 »
Minua ainakin ärsyttävät täydelliste hahmot, yksi syy siihen etten pidä Twilightista, mutta eiköhän siitä ole täällä puhuttu ihan tarpeeksi.

Hahmo jota kirjallisuudessa ehkä eniten vihaan on Artemis Fowl-kirjoista Minerva Paradizo. Tai hän oli vain yhdessä kirjassa, mutta silti. Niin ihmeellinen lapsinero ja todella kaunis blondi ranskalainen. Ärsyttävää! Ja koko hahmo vain tuntuu tosi heikosti kirjoitetulta.

Varjojen kaupungit -sarjan Jace on myös minusta ärsyttävän täydellinen. Niiin upean hyvän näköinen että kaikki naiset lankeaa jalkohin. Ja vieläpä ylivertasen paras kaikessa. Toisaalta hän ei sitten luonteensa puolesta ole lainkaan täydellinen ja hänellä on heikkouksi jotka tekevät hänestä vähän inhimillisemmän, enkä nyt sanoisi häntä Mary Sueksi. Ja tietysti näitä yliluonnolisia piirteitä on kirjoissa perusteltu, mutta kuten joku sanoi, tuntuu siltä että kirjailiat yrittävät juuri sellaisilla jutuilla oikeuttaa hahmojensa täydellisyyttä. Vaikka kyseisestä sarjasta ja muistakin kirjailijan kirjoista pidän, on hänellä muutenkin ärsyttävä tapa tehdä kaikista hahmoistaan kauniita. Se vain on tosi ärsyttävää.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Muggle

 • Vuotislainen
 • HARRY POTTER IS MY PAST, MY PRESENT AND MY FUTURE
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Ärsyttävän täydelliset hahmot (Mary Suet)
« Vastaus #71 : Elokuu 20, 2015, 09:53:54 »
Jaaha... Mary Suet on kieltämättä aika tylsä juttu! En ole varmaankaan törmännyt täydellisiin hahmoihin usein, onneksi.

Itse kirjoitan juuri tarinaa, jossa yritän välttää tyypillisiä fantasian stereotypioita ja tehdä mahdollisimman monipuolisia hahmoja - yritän myös keksiä kaikille sivuhahmolle jonkun hyvän että jonkun huonon puolen vaikka he olisivat tarinassani vain lyhyen ajan! Tarina on vielä työn alla ja yritän tuumia, miten saan esiin sekä heidän hyvät että huonot puolensa! Vaikken julkaisekaan tarinaani missään, on kiva lukea sitä itse, ja ajatella, että huoh, onneksi kukaan hahmoista ei ole täydellinen. No, luisuin vähän sivuraiteille, mutta pointti on se, että täydelliset hahmot ovat tylsiä eikä niihin voi hyvin samaistua!
"You're just as sane as I am" Luna Lovegood