Kirjoittaja Aihe: Musiikki jota ei voi sietää  (Luettu 87719 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Poissa Lime

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: WitchWillow21467
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #350 : Elokuu 03, 2011, 13:59:49 »
Ihan ensimmäisenä tulee mieleen nämä teinipopparit, mm. Bieber, Rebecca Black, Jenna Rose. Näiden biisit saavat aikaan lähinnä kylmiä väristyksiä. Täysin sisällötöntä scheissee, biisien sanoissa ei ole mitään ajatusta ja melodialtaan kamalaa renkutusta. Ja mikä pahinta, nämä luulevat osaavansa laulaa, mutta sekin taito heillä on ala-arvoista. Tähän ala-arvoiseen kastiin voi laskea myös nämä bimbot Aitolehto/Tukiainen, joiden rääkymistä tosin en miellä oikeastaan edes musiikiksi.

Nykyään on paljon (liikaa!) näitä viinasta/ryyppäämisestä kertovia kipaleita, joita ei alle hiprakan pysty kuuntelemaan. Pahimmasta päästä on Petri Nygårdin Selvä päivä (ja samaten koko muu tuotanto). Mua meilkeinpä hävettää tyypin puolesta. Voiko se ihan tosissaan olla tämän musiikkinsa kanssa, jos on niin päässä täytyy viirata ja pahasti. Joka ikinen Petrin biiseistä kertoo just juomisesta ja seksistä.

Radiokanavista NRJ:ltä hyvin harvoin tulee mulle mieleistä musiikkia. Siellä soitetaan lähinnä massarenkutusta, joita teinilissut huudattavat päivästä toiseen. Yksi kamalimmista tämän kanavan soittamista on Alexandra Stanin Mr Saxobeat, joka saa sillä sekunnilla radion menemään pois päältä. Tälläsestä NRJ tyylisistä musasta Lady Gagan voisin sanoa ainoaksi poikkeukseksi.

Lisäksi en voi sietää huutoheviä, minun pitää pystyä saamaan sanoista selvää, ja näiden "huutajien" laulusta niitä todellakaan en pysty hahmottamaan. Näiden bändien soittajat ovat useimmiten erittäin taitavia, mutta mikäli niinkin tärkeä musiikin osa kuin laulu mättää, niin se menee silloin koriin "ei voi sietää".

Kohta alkaa tuntua, etten siedä minkäänlaista musiikkia, mutta pakko lisätä vielä yksi. Eli osa suomalaisista nykypäivän rockbändeistä (Nightwish, Stamina, Mokoma). Esim. Nightwish lakkas mun silmissä olemasta silloin, kun Tarja Turunen erotettiin bändistä. Nykyään musiikki on järkyttävä kuraa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 29, 2011, 18:46:33 kirjoittanut Lime »
You don't know anything yet
about the dreams I have.

Poissa Guetta

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #351 : Elokuu 03, 2011, 15:22:17 »
Rankkasin jo toisessa topikissa Johanna Tukiaiset ja Martina Aitolehden tapaiset aivopierut sinne musiikilliseen pohjamudikkoon. Mukana seurasivat ystävämme nuuskahuulet Jare & VilleGalle ja ryyppäämisen apostoli Petri Nygård.

Pysytään hetki soomalaisessa perinnemusiikissa. Kuten edellä mainitsin, suomalaiseen räppiin en uskalla koskeakkaan. "Warning! Danger". Cheekit ja Asteet ei vaan tosiaankaan iske. Suomiräpissä eräiden kappaleet ovat hyviä (ne eivät soikkaan lissuradioissa koska eivät ole niin massaa). Noh, siirrytään räpistä toisenlaiseen asiaan, mitä jotkut ehkä saattavat musiikiksi vahingossa sanoa. Jenni Vartiainen ja Suvi Teräsniska. En tosiaankaan kestä. Kun laulu on näin pääosassa musiikkia (taustalla soi vain jotain renkutusta), on harvinaista että minä tykkäisin. Eli kun radiosta soi sen viidennenkymmenennen kerran "Missä muruseni on", alkaa kyllä päässä kiehua ja voisi heittää koko hiton radion pohjattomaan kuiluun. Myöskään Idols-nousukkaista en pahemmin perusta. Antti Tuiskut ja Anna Abreut - ei natsaa. Tosin katsotaan nyt, tuoreen voittajan Martti Saarisen äänestä pidän, katsotaan nyt sitten kun albumi tulee. Pitää tässä muuten miettiä, pidänkö mistään suomalaisesta. Siirryn siis katsomaan Spotify tähdistä. Anssi Kelasta pidän rehellisesti sanoen muunmuassa hyvien sanoituksien ansiosta. Arttu Wiskarista en niinkään, vähänkuin wannabe-Kela vaikka Wiskarin ääni onkin aivan upea. Irwin Goodmanin legendaarisista rallatuksista pidän, sekä mainittakoon vielä Jukka Pojan reggae iskee.

Tarina jatkuu, laskeeko vai nouseeko? Seuraavana, yllätys, en kestä monenkaan teinipopparin ulospuskemaa "musiikkia". Justin Bieber saattaa mennä myrskyisenä ja synkkänä yönä. Luulin että se olisi viimeinen piste. Sitten kuulin Rebecca Blackin "Friday" kappaleen. Please God save me. Laulu, musiikki, sanat, koko musiikillinen anti on täyttä roskaa. Sanotaan nyt tähän mukaan vielä huimat Disney-tähdet kuten Miley Cyrus ja Jonas Brothers. Tämän tyylistä musiikkia en muunmuassa kestä mitenkään. Tähän voin lisätä nykyajan massapopittajat Adam Lambertit, Ke$hat ja Lady Gagat. Jälkimmäiseltä kappaleet kuten Alejandro, biisillä on ärsyttävän naivit hetkensä, Paparazzi ja Bad Romance. Please stop. Jos pitää arvioida näitä pökäleitä musiikin ja taiteen saralta, ei voi pitää tälläistä liukuhihnamaista hittivetoisuutta hyvänä asiana.  Lady Gaga on The Mainstream. Vaikka koittaakin pukeutumisellaan osoittaa muuta.

Huh huh, tulipa tekstiä. Mutta nyt helpotti.

Poissa Evannaque

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #352 : Syyskuu 24, 2011, 23:53:36 »
Paranoid. Koska siitä tulee ainoastaan mieleen yks meijänluokkalainen. Taidan kuitenki kuunnella sen tälläiseks loppukevennykseksi :D

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #353 : Syyskuu 27, 2011, 17:00:57 »
Hittihakuinen poppi on minulle lähes myrkkyä ja en pidä pop-musiikista noin yleensäkään, mutta kun puhutaan sietämättömästä, niin rap kuuluu eri muodoissaan siihen kategoriaan. Voin allekirjoittaa sen, että jopa vieroksumani musiikkigenret (vaikken itseäni kovin genrerajoitteisena pidäkään) on siunattu joillain ihan kunnon muusikoilla, mutta sitten on näitä Aitolehden ja Tukiaisen kaltaisia "artisteja", joiden soisi toteuttavan mahdollista intohimoaan musiikkiin vain äänieristetyssä suihkutilassa. Ja sitten on näitä Nygårdeja sun muita... Artisteja, joiden musiikki ei millään osa-alueella iske minuun.

Vaikka kuuntelen jonkin verran raskaampaakin musiikkia, en voi sietää mitään erityisen raskasta mättöä. Raskaus on tehokeinona ok, kun se palvelee kappaleen tai albumin tunnelmaa ja ideaa, mutta korvani eivät kerta kaikkiaan pidä monestakaan raaskaampaa musiikkia soittavasta bändistä. Death, black yms. marginaalimetal ovat minulle automaattisesti ei.

Niin kauan, kuin musiikissa on melodia, tunnelma ja sanoitus/teema, josta pidän tai jonkinlaista koukkua noin yleensä, olen avoimella mielellä, mutta epämääräinen raskas mössö, pop ja rap ovat yksinkertaisista makusyistä minulle ehdoton ei.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Triangulum

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #354 : Lokakuu 08, 2011, 18:23:59 »
Sellaista musiikkia ei vaan yksinkertaisesti voi kuunnella, jossa laulaja vain tyyliin laulaa jonkun nopeasti huitasemia hittibiisejä rakkaudesta jne. Haluan arvostaa musiikkia, jota kuuntelen, ja yksi kriteeri on ehdottomasti se, että jos on bändi kyseessä, niin joku/jotkut bändin jäsen/jäsenet myös sanoittaa ja säveltää. Ja jos on sooloartisti niin herra/rouva tekee edes sanat itse. Mä en yksinkertaisesti muuten vaan voi arvostaa sitä musiikkia. On tosi söpöä jos on kaunis ääni, mutta sun sielusi ei vaan voi olla siinä mukana... Tämä on vaan mun näkökanta, jotenka ei palkokasveja neniin o/
"Kaipaat unohduksen humalaa."

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #355 : Lokakuu 11, 2011, 18:16:49 »
Kyllä minäkin arvostan sitä, että joku osaa kirjoittaa itsensä näköisiä sanoja tai koskettavia melodioita, mutten oikein käsitä miksi ei voisi kunnioittaa artistia, joka osaa tulkita hyvin muiden kirjoittamia teoksia. Se on kyllä totta, että kun 17-vuotias pistetään laulamaan keski-ikäisen miehen kirjoittamia sanoja rakkaudesta ja tuskasta, tulkinnassa harvoin kuuluu aitoa tunnetta ja tulos on usein tylsä, vaikka ääni olisi kaunis. Lisäksi on melko paljon hyvän näköisiä artisteja, jotka eivät kuulosta luonnossa ollenkaan samalta kuin levyllä. Chisu ikävä kyllä tuntuu kuuluvan heihin, mutta hän saa minulta pisteitä sanoituksistaan.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Narniadara

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: FlameFeather59
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #356 : Lokakuu 18, 2011, 17:33:17 »
Justin Bieber, Miley Cyrus, Rebekka Black ja muut teinipopparit >.< Disney-tähdet (Miley Cyrus taitaa kuulua niihin, mutta ihan sama) Selena Gomez, Jonas Brothers... *oksentaa* Hyi kauheutta! Se ei ole mitään musiikkia! Yöh >.< Maria Tyrni ja Munamies. He eivät ole mitään musiikintekiöitä! Mistä ne saa päähänsä ruveta kehittelemään "musiikkia" tollasilla hahmoilla? Oikeata musiikkia kiitos.

Petri Nygård. Se ei ole musiikkia! Puhuu jynkytys taustalla rivoja ja alentavia ja sitten sitä vielä kehdataan väittää musiikiksi! En ymmärrä.

Massamusiikki on muutenkin kauhean tylsää - jynkytys jynkytys jynkytys jynkytys ja toistetaan samaa asiaa koko laulun ajan - niin siis mitä? Niin persoonattomia ja tylsiä. Pää meinaa räjähtää jos joku mainitseekin jonkun kauhian nimen (kuten Justin Bieber.) Hyh!

//Ainiin, meinasi unohtua... Mutta kaikki High School Musical ihmiset ärsyttää minua niin paljon >:
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2012, 16:12:31 kirjoittanut Narniadara »

Poissa Mansikkarahka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #357 : Tammikuu 05, 2012, 01:59:30 »
En voi sietää rappiä, hiphoppia, iskelmää enkä kantria.

Rap ei minusta kuulosta musiikilta. Joku vain höpöttää koko biisin ajan. Ja ne liikkeet musiikkivideoilla näyttävät minusta todella typeriltä.

Iskelmä on yhtä massaa. Kun on kuullut yhden biisin, niin on kuullut ne kaikki. On sielläkin tosin muutamia laulajia/biisejä, jotka ovat minusta hyviä. Johanna Kurkela on minusta hyvä, ei yhtään iskelmämäinen, vaikka kai paljon Iskelmällä soikin. Toinen on Annimaria Rinteen (aikuisen Nalan äänenä Leijonakuninkaassa) biisi Ensimmäinen. Se on minusta kaunis, eikä sekään ole liian iskelmämäinen.

Kantri on vain yksinkertaisesti ärsyttävää.

Mutta ei siinä mitään jos joku muu tykkää. :)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2012, 18:29:26 kirjoittanut Mansikkarahka »

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #358 : Tammikuu 05, 2012, 02:09:48 »
Moni on maininnut että mainstream ei kelpaa jäkäjäkä eivätkä "massapopparitkaan"... Mielestäni mainstreamin kuuntelussa ei ole mitään vikaa koska HUOMIO: kaikki eivät ole niin kiinnostuneita musiikista että etsisivät kissojen ja koirien kanssa jotain minoreita joilla voi ehkä mahdollisesta olla jotain kykyjen tapaista. Suosittu musiikki harvoin on suosittua turhaan. ;)

Otan esimerkkinä Adam Lambertin. Hän on älyttömän lahjakas mies ja tämän todistaa hänen kykynsä esiintyä livenä (akustisena hänen äänensä todella pääsee paremmin arvoonsa kuin tavallisella albumilla) - hänen äänensä on aivan uskomaton! Eikä Adam tosiaankaan ole minkään tuntemattoman "autotalli"bändin jäsen vaan hän on menestyksensä ansainnut esiintyjä. Sitten jos vertaa joihinkin toisin laulajiin niin heidän äänensä eivät välttämättä pääseekään samoihin tuloksiin livenä kuin studioalbumilla! Se on aika jännä huomata - siitä on helppo katsoa kuka osaa asiansa ja kuka ei.

Mistä musiikista en pidä: Perryn ja Gagan, ensimmäinen ei vain ole mieleeni ääneltään ja jälkimmäisen hirviöshow varastaa spotlightin siltä itse asialta eli laulamiselta.

Bieber. Lammas (Lambert siis) on ihan karsea ja pelottava ja pilasi yhden Lady Gagan säveltämän masterpiecenkin (Fever)

Aika röyhkeitä kirjoittelet... Voisit oikeasti hieman edes miettiä että mitä kirjoittelet, tuollainen käytös on pelkästään alhaista ja raukkamaista. Vai pitäisikö minunkin kutsua gagaa KAKAKSI JNE koska en välitä hänen musiikistaan? Ha! Olisi varmaan tosi ihanaa meillä kaikilla täällä vuotiksessa. :) Voisit hyvä ihminen pysähtyä ajattelemaan että mitä päästät suustasi ennen kuin tulet vihaasi yleisille foorumeille huutelemaan ja pahoitat muiden mielen - kuten nyt kävi.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 05, 2012, 02:51:11 kirjoittanut Neithan »

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #359 : Tammikuu 05, 2012, 18:29:25 »
En kyllä ymmärrä vieläkään, mitä pahaa nykyartistit ovat tehneet:
Bieber, GaGa, Perry, Rihanna (jonka edelleen youtubelaiset kirjoittaa monimuotoisin väärinkirjoitustyylein, kuten Rhiana, Rheanna, Rehanna etc), Spears..
Bieber ei ole tehnyt mitään pahaa, ääni ei edelleenkään piipitä, ei näytä enää edes tytöltä, biiseissä vaan on vähän parannettavaa. Vois vaihtaa ton ihmedancepopin pois ja vetää poppia puhtaasti. Spearsia diggaan täysillä, Gagaa samoin, perryltäkin löytyy hyviä biisejä.

Tällainen musiikki, ja tällainen panee vihaksi. Ensimmäinen on wobootiboooboo, seuraava on ICHHHWHAAIRHC SCHZEIOF HEEEEEEEE o_o Mitään musiikkia ole, musiikissa on usein esimerkiksi _ihmisiä_ jotka _soittavat_ _sointuja_, _melodioita_, ja _rytmikuvioita_.

// Ofc I know it is a parody, mutta se vaan tiivisti koko dubstepin olemuksen (rummutwubwubrummutbasso) tohon kahteenkymmeneen kahteen sekuntiin.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 06, 2012, 21:00:58 kirjoittanut Affu »
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #360 : Tammikuu 05, 2012, 19:20:49 »
Tällainen musiikki, ja tällainen panee vihaksi. Ensimmäinen on wobootiboooboo, seuraava on ICHHHWHAAIRHC SCHZEIOF HEEEEEEEE o_o Mitään musiikkia ole, musiikissa on usein esimerkiksi _ihmisiä_ jotka _soittavat_ _sointuja_, _melodioita_, ja _rytmikuvioita_.
Tuo ensimmäinenhän on periaatteessa parodiaa dubstepistä, ei mitään tosissaan tehtyä musiikkia. Laadukasta ja tasokasta dubstepiä kyllä löytyy, joskin joka genrestä löytyy toki heikkojakin toteutuksia yllin kyllin. Se on ihan että mistä kukin tykkää. En voi tunnustautua dubstepin ystäväksi, mutta olen melko huono tyrmäämään mitään genreä suoralta kädeltä - oikeastaan jokaisesta löytyy jotain kuunneltavaa, varsinkin jos tonkii vähän syvemmältä. Joskus vuosia sitten olin sitä mieltä, että rap on surkeaa - lähinnä radiosta kuullun perusteella - mutta nykyään siitä genrestä löytyy useita kuunneltavia ja jopa oikeasti mainioitakin tapauksia. Ne vain eivät ole niitä, jotka keikkuvat radioiden soittolistoilla.

Pidän erillään myös artistit ja bädit joista en pidä ja joita pidän huonoina - ne ovat kaksi eri asiaa. Jokin oikeasti lahjakas tapaus voi olla sellainen, jota mä en itse siedä, mutta jota en luonnollisesti voi sanoa surkeaksi tms. Pakko myöntää, että Justin Bieber kyllä on omassa lajissaan lahjakas, mutta en itse tykkää yhtään.


Bieber. Lammas (Lambert siis) on ihan karsea ja pelottava ja pilasi yhden Lady Gagan säveltämän masterpiecenkin (Fever)

Aika röyhkeitä kirjoittelet... Voisit oikeasti hieman edes miettiä että mitä kirjoittelet, tuollainen käytös on pelkästään alhaista ja raukkamaista. Vai pitäisikö minunkin kutsua gagaa KAKAKSI JNE koska en välitä hänen musiikistaan? Ha! Olisi varmaan tosi ihanaa meillä kaikilla täällä vuotiksessa. :) Voisit hyvä ihminen pysähtyä ajattelemaan että mitä päästät suustasi ennen kuin tulet vihaasi yleisille foorumeille huutelemaan ja pahoitat muiden mielen - kuten nyt kävi.
En oikein ymmärrä, kuinka juuri sinä voit pahoittaa mielesi tuollaisesta viestistä, (joka on kyllä räväkkä tosiaan, mutta kuitenkin ilmeisen hyväksyttävä) kun miettii erinäisiä vanhoja keskusteluja. Mutta joo, jos jokin viesti ei miellytä, eiköhän ilmianto riitä, jonka jälkeen ylläpito katsoo, onko viestiä syytä muokata tai poistaa kokonaan - turha lähteä repimään vanhaa asiaa uudelleen esille ja syytämään omalta taholta loukkauksia. :)
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Liberty

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • http://liberty.vuodatus.net
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #361 : Tammikuu 06, 2012, 00:29:07 »
Moni on maininnut että mainstream ei kelpaa jäkäjäkä eivätkä "massapopparitkaan"... Mielestäni mainstreamin kuuntelussa ei ole mitään vikaa koska HUOMIO: kaikki eivät ole niin kiinnostuneita musiikista että etsisivät kissojen ja koirien kanssa jotain minoreita joilla voi ehkä mahdollisesta olla jotain kykyjen tapaista. Suosittu musiikki harvoin on suosittua turhaan. ;)

En nyt meinaa että suosittu musiikki ei voi koskaanikinämissääntapauksessa olla hyvää, mutta kyllä vaikka se miten kovasti musiikkia markkinoidaan vaikuttaa aika paljon musiikin suosioon. Se on kyllä totta että kaikkia ei kiinnosta musiikki niin paljon että etsimällä etsisivät bändejä, mutta ehkä juuri siksi massamusiikki on suosittua/massaa, kun kuunnellaan sitä mitä muutkin/sitä mitä eniten kuulee radiossa jne. Toivottasti joku tajusi mitä meinaan o_o

Mutta eihän musiikin kuuntelussa ole pointtina ole se, onko se massaa vai ei, vaan se, että millainen olo siitä tulee. Jos siitä tulee hyvä mieli, se on hyvää. Jos se sopii mielentilaan, se on hyvää. Jos siitä tulee fyysisesti paha olo, se ei voi olla hyvää - oli se mainstreamia tai ei.

Itselläni tällä hetkellä vihaksi pistää Bruno Mars, joka jostain syystä vain ja ainoastaan onnistuu raivostuttamaan minua kaikilla kappaleillaan. Kappaleiden jollakin tavalla teennäisen aidot sanoitukset ällöttävät enkä voi sietää herran ääntäkään - en sitten yhtään. Kaiken lisäksi koko mössö on aivan puhkisoitettua kamaa ja päivä on pilalla, joka kerta, kun joku miehen kappaleista rupeaa soimaan.

Siltikin. Jostain kumman syystä. Tämän hetken suosikkikappaleeni on... Bruno Marsin It Will Rain? Tässä täytyy siis viitata ensimmäiseen mainitsemaani asiaan: se on hyvää, jos siitä tulee hyvä mieli tai jos se sopii mielentilaan - oli puhkikulutettua tahi ei.
You are everything I want 'cause you are everything I'm not.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #362 : Tammikuu 06, 2012, 01:03:03 »
Moni on maininnut että mainstream ei kelpaa jäkäjäkä eivätkä "massapopparitkaan"... Mielestäni mainstreamin kuuntelussa ei ole mitään vikaa koska HUOMIO: kaikki eivät ole niin kiinnostuneita musiikista että etsisivät kissojen ja koirien kanssa jotain minoreita joilla voi ehkä mahdollisesta olla jotain kykyjen tapaista. Suosittu musiikki harvoin on suosittua turhaan. ;)

En nyt meinaa että suosittu musiikki ei voi koskaanikinämissääntapauksessa olla hyvää, mutta kyllä vaikka se miten kovasti musiikkia markkinoidaan vaikuttaa aika paljon musiikin suosioon. Se on kyllä totta että kaikkia ei kiinnosta musiikki niin paljon että etsimällä etsisivät bändejä, mutta ehkä juuri siksi massamusiikki on suosittua/massaa, kun kuunnellaan sitä mitä muutkin/sitä mitä eniten kuulee radiossa jne. Toivottasti joku tajusi mitä meinaan o_o

Mutta eihän musiikin kuuntelussa ole pointtina ole se, onko se massaa vai ei, vaan se, että millainen olo siitä tulee. Jos siitä tulee hyvä mieli, se on hyvää. Jos se sopii mielentilaan, se on hyvää. Jos siitä tulee fyysisesti paha olo, se ei voi olla hyvää - oli se mainstreamia tai ei.

Juuri niin. Kun kuuntelet musiikkia kysymys kuuluu: viihdyttääkö se sinua vai ei?

Poissa taratella

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #363 : Tammikuu 10, 2012, 22:02:43 »
Suurin osa musiikista, mitä nykyajan massanuoret kuuntelevat, aiheuttaa minulle hirveän olotilan. Eli en voi siis sietää suomiräppiä tai räppiä koska niissä on vain niin ällöttävät sanat ja mielestäni räppi ei ole edes musiikkia, pelkästään puhetta samalla kun taustalla on hirveä jumputus. Myönnän etten ole tutustunut räppiin miltei yhtään, mutta ei kyllä edes tekisi mielikään.

Räpin lisäksi suomalaisten naislaulajien musiikki on kanssa kuraa, koska kaikissa kappaleissa on miltei sama sanoma.
En vain tykkää.

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #364 : Helmikuu 04, 2012, 15:45:41 »
Tämä on nyt aika laajasti sanottu, mutta en pidä juuri mistään uudesta musiikista. Varsinkaan räpistä, jota en osaa arvostaa mitenkään. Joku läpättää jotain mistä ei saa mitään selvää (onneksi, koska ne sanat ovat usein aika kammottavia) ja taustalla kuuluu joku koneella tehty musiikki. Räppärit kuulostaa mielestäni ihan samalta kaikki (paitsi Eminem) eikä niitä voi erottaa toisistaan. Ainakaan minä en voi. Minua suorastaan rupeaa aina ärsyttämään kun luokkalaiset kuuntelevat kännyköistään jotain ällöttävää suomiräppiä, esim. jotain jare&villegallea. Oh god mitä kuraa. Petri Nygårdin sanoitukset ovat jotain tosi ällöttävää. Ja sitten about 10-vuotiaat popittavat niitä jossain leikkipuistoissa. Hyi.

Massapoppi on myös suurilta osin kamalaa. Avril Lavigne esimerkiksi, jota kuuntelin joskus 6. luokalla (hävettää nyt...). Täysi pissis on hän. :D
Lady Gagan biisit eivät ole mielestäni kuraa, vaikka uutta musiikkia ovatkin. En osaa sanoa miksi, mutta tykkään aina välillä kuunnella esim Bad Romancea. Se on jotenkin vaan hyvä, ainakin verrattuna muihin uusiin biiseihin mitä Voicelta tulee.

En siis siedä nykyajan massamusiikkia, mutta kuuntelen vanhempaa musiikkia, mikä oli silloin massamusiikkia. :D 80-luvulla musiikki oli loistavaa, siinä 90-luvulla alkoi muuttumaan huonommaksi kun tuli räppi. D:
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #365 : Helmikuu 05, 2012, 19:45:08 »
Itse olen aika kaikkiruokainen musiikin suhteen: minulle menee sekä oldiet, klassinen, hiphop kuin dubstepkin. Kantri ja räppi eivät ole koskaan erityisesti iskeneet, mutta koen olevani enemmän niitä ihmisiä jotka eivät pidä tietyistä kappaleista kuin musiikkityylien / esiintyjien vihaaja. Tietysti voisin lähteä repimään vihapuhetta vaikka kenestä halutessani, mutta se ei ole minun tapaistani. Ehkä musiikissa ei ärsytä se esiintyjä tai kappale vaan enemmän se miten sitä tulkitaan / miten se vaikuttaa elämään.

Tällä hetkellä voisin antaa tästä esimerkkinä vaikkapa Adelen biisit, joista en ole koskaan oikein tykännyt. Adele on hyvä tulkitsemaan kappaleita ja hänellä on hyvä ääni, mutta kappaleet ovat minun makuuni liian melankolisia ja absurdeja. Sitten heti jos menee mainitsemaan jotakin tämän kaltaista, joku hullu Adelefani hyppää naamalle ja valittaa siitä miten tunnekylmä ihminen sattuu olemaan tai olenko rasisti koska Adele ei ole tyypillinen tiimalasivartaloinen laulaja. Sama juttu on monien muiden ylisoitettujen artistien kanssa - mitään ei saa kritisoida tai pistetään heti vihaksi. Ylisoittaminen aiheuttaa ehkä eniten eripuraa musiikin suhteen minun kohdallani. Monet kappaleet joilla on ollut minulle henkilökohtaisesti jotakin merkitystä ja joita pidän taitavasti tehtyinä ovat muuttuneet peruspopitukseksi jota soitetaan Voicella 5 kertaa tunnin sisällä ja jota pikkupissikset hoilottavat siideritölkit kourassa oikein tajuamatta biisistä mitään. Vaikka en oletakaan että jokainen tulkitsisi kappaleet samalla tavalla kuin minä itse, ylisoittaminen voi viedä maun jostain kappaleesta kokonaan. Monien muiden ylisoitosta kärsivien kohdalla hyvistä artisteista tulee epävireisiä ja ärsyttäviä vaikka kappale on kuulostanut aluksi hyvältä. Sitten syntyy musiikkihipstereitä, jotka kehuskelevat sillä kuinka he ovat kuunnelleet jotain kappaletta jo kaksi vuotta ennen kuin siitä tuli hitti. Lopulta ärsyynnytään niin että käperrytään tarkoituksella internetin syvimpiin syövereihin ja aletaan kuuntelemaan mitä omituisimpia hipsterbändejä joista pahimpien nimet on tyyliin "Astronaut picnic in Grand Canyon." Jos tämän vuodatuksen nyt tiivistäisi pariin sanaan: musiikista sietämätöntä tekee asenne ja siihen liittyvät asiayhteydet: heti kun sen tuomista mielikuvista tulee negatiivisia, on kuuntelukokemuskin negatiivinen.
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Insanity

 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #366 : Helmikuu 23, 2012, 20:58:09 »
Itse vihaan eniten lähes kaikkea räppiä ja massamusiikkia (lady gagat, robinit, biiberit, katy perryt yms.), mutta lähes kaikkea muuta (Metal ♥,Rock,Punk,Suomi-rock, sekä myös ihan pikkiriikkisen blues ja iskelmä ja niin eespäin) kuuntelen edes pikkuisen.
Umbridge -> Insanity

Poissa worldsayshello

 • Snivellus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnidgetDream29844
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #367 : Toukokuu 03, 2012, 16:28:30 »
Oon tässä tullu ajatelleeks et miks se, että on hyvä ääni on oikeesti nykyään vaan toissijainen asia hyvännäkösyyden ollessa tärkeintä? Miks lyriikoilla ei oo enää mitään merkitystä, vaan biisien suosio on melkeempä suorassa yhteydessä siihen, miten monta kertaa biisissä sanotaan "shawty" "ho" tai "weed"? Miks melodiat on vaihtunu oikeesti komplekseista ja mielenkiintosista sävelmistä kolmen nuotin teknisiksi piippailuiksi? Ja ennen kaikkea, miks blues on vaihtunut skrillexiin? Mitä helvettiä on tapahtunu, ihmiset?!
Ihmiskunta.... hävetkää.
"Honestly, woman, you call yourself our mother." -George Weasley

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #368 : Toukokuu 03, 2012, 17:34:13 »
Oon tässä tullu ajatelleeks et miks se, että on hyvä ääni on oikeesti nykyään vaan toissijainen asia hyvännäkösyyden ollessa tärkeintä? Miks lyriikoilla ei oo enää mitään merkitystä, vaan biisien suosio on melkeempä suorassa yhteydessä siihen, miten monta kertaa biisissä sanotaan "shawty" "ho" tai "weed"? Miks melodiat on vaihtunu oikeesti komplekseista ja mielenkiintosista sävelmistä kolmen nuotin teknisiksi piippailuiksi? Ja ennen kaikkea, miks blues on vaihtunut skrillexiin? Mitä helvettiä on tapahtunu, ihmiset?!
Ihmiskunta.... hävetkää.

Näkyvimmästä populaarimusiikista puhuttaessa tuo on totta. Kyse ei ole musiikista, eikä tosiaankaan musiikillista ansioista, vaan siitä mitä päätetään markkinoida. Toki tarttuvilla melodioilla sun muulla on osansa, mutta käytännössä lähes kaikki pinnalla oleva populaarimusiikki on teollisesti tuotettua, jonka tarkoitus on tehdä rahaa. En tarkoita, etteikö sitä saisi kuunnella, mutta jos nyt mietitään esim. Rihannaa ja vastaavia, niin seksuaalisella kuvastolla ja muulla vastaavallahan sitä myydään. Ja nimenomaan vain myydään, tehdään biisejä jotta pääsevät taas keikistelemään kiertueelle ympäri maailmaa.

Kärjistin hieman, mutta perusidea varmaan tuli selväksi. Varsinkin rock-piireissä fyysinen formaatti, kansitaide, musiikilliset ansiot suhteessa artistin menestykseen ja muut vastaavat tekijät ovat enemmän voimissaan. Toki Metallica myy sillä, että se on Metallica ja Iron Maidenin uusi levy on listaykkönen koska Iron Maiden, mutta koska rock-piireissä markkinoidaan enemmän musiikilla ja siihen liittyvillä meriiteillä, on touhussa minusta enemmän sielua.

Monet vähemmän tunnetut bändit jäävät usein pimentoon, mutta ei voi kieltää, etteivätkö nimenomaan isot tapaukset tyyliin Nightwishin Imaginaerum (ainakin täällä ja yksittäisissä Euroopan maissa) tai Iron Maidenin vajaan parin vuoden takainen The Final Frontier olisi myynti- ja arvostelumenestyksensä perusteella uskoa levykokonaisuuksiin palauttavia äänitemyynnin lippulaivoja.

Mutta mitä monikerroksisiin sävellyksiin tulee, niin no... Mitä se loppujen lopuksi tarkoittaa? Mainittu Imaginaerum on hyvä esimerkki: monta kerrosta ääniraitoja, hienoja melodioita ja sen sellaista, sinänsä monimutkaista (ainakin osa), mutta aika perusaineksistahan ne on kasattu. Ei käy kiistäminen. Eikä se niistä huonoja tee. Yksinkertaiset oivallukset ovat yleensä hienoja, nerokkaat koukut tekevät niistä mielenkiintoisia ja mikäli tämä kaikki on tehty omaperäisesti ja tarvittaessa kompleksiksi sävellykseksi, niin aina vain parempi.

Jos nyt palaan aiheeseen tuon puuron jälkeen, niin yhdyn (taas) monien muiden mielipiteisiin ns. massamusiikin suhteen. Toki määritelmä on ehkä hieman häilyvä, mutta minusta monet soitetuimmat albumit ja biisit ovat loppujen lopuksi liian teollisen kuuloisia ja sieluttomia. Saahan niitä kuunnella, niiden toimivuus itselle on itse kunkin henkilökohtainen asia ja minulla ei ole mitään kuuntelua vastaan... Mutta pointti on, että ylipäätään musiikkimaailma on pinnallisesti katsoen mädäntynyt. Toisaalta taas, wanhat hywät pumput ja uudet lahjakkaat saavat usein vapaat kädet. Kaikenlaisella musiikilla on nykyään jalansijansa, joten "musikaalinen musiikki" ei ole kovin pahassa kriisissiä; toki jotkut artistit kärsivät äänitemyynnin heikoista luvuista kohtuuttoman paljon...

Se, mikä minusta tosiaan on vialla, on kieroutuneen markkinoinnin vaikutus asenteisiin ja musiikin arvostuksen vähentyminen. Vääriä asioita nousee esiin, tärkeitä asioita jää pimentoon, näin kärjistetysti. Tällä tarkoitan sitä, että mediassa ei usein edes yritetä tarjota musiikillisia elämyksiä, vaan musiikki on vain kuriositeetti jonkin julkkiksen ympärillä.

Selitin ehkä vähän oudosti, mutta noh... Olkoot.

Ja aiemman viestini "en tykkää" -listaan haluan yksittäisenä nimenä lisätä Nygårdin. Kuunnelkoon ken haluaa, mutta ei sovi millään tasolla minun musiikkiarvomaailmaani.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 28, 2014, 15:33:49 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #369 : Toukokuu 28, 2014, 13:43:27 »
Jenni Vartiaista, en voi sietää moista ulinaa ja valitusta, jos sitä tulee radiosta, niin menee aika äkkiä toiselle kanavalle/kiinni. (anteeksi kaikki fanit)
Ja Antti Tuiskua, se ääni on karmaiseva. (anteeksi taas kaikki fanit...)
Samoja en minäkään siedä, anteeksi fanit.

Ja Petri Nygårdia ja räppiä en siedä, alkaa kiukuttaa aina
kun kuulen räppiä.
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Black Raven

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ThestralSnidget21678
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #370 : Toukokuu 28, 2014, 14:39:24 »
Itse inhoan ylikaiken Justin "piipertäjä" Biberiä ja Jenni Vartiaista. Anteeksi te jotka heistä pidätte mutta en vain voi sietää sitä Bieberin musiikiksi kutsuttua ulinaa. Puhumattakaan Jenni Vartiaisesta. Puolet laulusta on jotain henkäilyä. Ymmärrän vähän kuuluvammat hengenvedot jos musiikki on suunnilleen jotain heviä tai vastaavaa mutta hitaassa laulussa se kuulostaa yököttävältä. Olin yksi kesä vähällä saada hermoromahduksen kun isäni soitti autossa Jenni Vartiaista. Ja se uusin (ainakin jonka minä olen kuullut) junat ja naiset. Se on niin karmea että sanat eivät riitä sitä kuvaamaan. En myöskään pidä Robinista.
"The true power is knowing your weaknesses."

Poissa Soul Spirit

 • Silli
 • Vuotislainen
 • Herra merirosvokapteeni-ninja-salamurhaaja Kenway
  • Warrior Cats RPG
 • Pottermore: Silagul
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #371 : Toukokuu 30, 2014, 21:34:09 »
En osaa nimetä kovinkaan montaa artistia tai kappaletta, joista en pidä, mutta se ei suinkaan johdu siitä, ettei minulla sellaisia olisi. En vain suoraan sanottuna tiedä tai muista useimpien nimiä. :S Ainakin Justin Bieber, Robin ja Isac Elliot (vaikka en viimeksi mainitun musiikkia niin paljoa olekaan - onneksi - kuullut) ovat inhokkilistallani sekalaisessa järjestyksessä. Tuolle listalle pääsee myös Cheek, vaikka kyseisen henkilön laulusta pidinkin ihan kohtuullisesti joskus ala-asteella. Minulla on tapana arvostella musiikkia sekä sen tyylin, sanojen että laulajan käytöksen perusteella. Räp-musiikista pidän kenties musiikkilajeista vähiten. Inhoani Cheekin musiikkia kohtaan lisää vielä sekin, että liian monissa hänen kappaleissaan on niin ärsyttävän itserakkaat sanat. En muutenkaan ole suomalaisen musiikin kovimpia faneja ja sijoitun kenties sinne häntäpäähän tässä kastissa.
Ja vielä eräs epävirallinen musiikkilaji, jota inhoan, ovat tämän päivän (ja muutaman viime vuoden) hittibiisit. Gangnam Style, Anna Abreun ja ensimäisinä mainittujen laulajien uudet kappaleet ovat alkaneet ärsyttää jo senkin vuoksi, ettei radiosta nykyään paljoa muuta kuule kuin niitä "hyviä" biisejä, joista monet pitävät tai ovat pitävinään - miten vain. Minusta olisi kiva kuunnella radiosta joskus sitä epätavallisempaakin musiikkia, joka ei ole niin kovin kuuluisaa. Kuten vaikka ihan vain vaihteen vuoksi jotakin, missä ei ollenkaan lauleta. Klassisen musiikin kanava on toki olemassa tätä sanatonta musiikkia varten, mutta tarkoitan kyllä vielä jotakin muuta kuin juuri sitä klassista. Vaikkapa esimerkiksi elokuvien musiikkeja.
Olen pahoillani, jos tämä nyt jotenkin poikkesi aiheesta. Voitte vaatia minua perustelemaan paremmin, jos tahdotte ja saatan silloin tehdäkin sen, mutta tältä erää tämä riittää ainakin minulle itselleni.
Ja vielä viimeisenä sanon, ettei tämän ole tietenkään tarkoitus loukata niitä, joiden lempi artisteja kenties tulin juuri haukkuneeksi surkeiksi.
The darkness descends on quiet earth,
the night cannot know how much it's worth
Inspiring the shadows with fading
And horizon with ending

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • No books, no life
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #372 : Huhtikuu 11, 2015, 12:36:43 »
En tiiä liittyykö aiheeseen, mutta vihaan sellasta, että jossain englanninkielisessä elokuvassa on monta hyvää kappaletta ja ne on käännetty suomeksi.

Yksinkertaisesti, se pilaa monet kappaleet. Ei kaikkia, mutta monet.
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.

Poissa My Name Is

 • V.I.P-tasoa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #373 : Kesäkuu 11, 2015, 13:14:50 »
Ugh... Tulee mieleen joku "What time is it, what time is it, what time, what time what time is it!" Mulla on siihen viha-rakkaus suhde, se on P-A-K-K-O kuunnella YouTubesta... Tuskaaaaaaaaa. Ja nyt se kaiken lisäksi soi vielä päässä, aargh... Se ääni joka laulaa... Sitä on mahdoton kuvailla. Teidän pitää kuunnella se laulu jotta älyäisitte mikä siinä laulajassa/äänessä on niin kamalaa. Kaiken lisäksi se on pienille britti-lapsille tarkoitettu laulu.

Toinen henkinen kuolema: Haloo Helsinki! Anteeksi kaikki jotka siitä tykkäätte, mutta on todella ärsyttävää kuunnella sen naisen laulua.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2015, 13:20:14 kirjoittanut My Name Is »
Toistaiseksi epäsäännöllisen säännöllisesti täällä käyvä, en vastaa poissaoloista.

Poissa Ana

 • Vuotislainen
Vs: Musiikki jota ei voi sietää
« Vastaus #374 : Elokuu 03, 2015, 13:58:20 »
Argh, ykköseksi pääsee Elastinen. Joo, pidän toki positiivisista ihmisistä jotka aidosti osaa hymyillä ja jotka haluavat tuoda ilon valoa tähän Suomen mollivoittoiseen kansaan. Mutta SILTI Elastinen artistina aiheuttaa pahoinvointia. Typerästi nimetty biisi Eteen ja ylös soi jatkuvasti radiossa! Kamala tsemppilaulu ja se yltiömäinen positiivisuus ei mene läpi. Jo sanavalinnat suupielet ylöspäin on niin ahdistavaa! Sannin lauluääni on jotain kammottavaa. Ikä paistaa läpi ja hän sanoittaa itse kappaleensa. Sen kyllä huomaa. Arttu Wiskarin Kahvimaito. Kammottava biisi! Ja niin on moni muukin hänen kappaleistaan. Jenni Vartiainen henkäilee joissain biiseissä kuin puoliunessa, muka seksikkäästi ja kauniisti. Jostain syystä en pidä Jennin musiikista ollenkaan.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 02, 2015, 16:18:46 kirjoittanut Ana »