Ootteko katsonut? X-Men oli alunperin Marvelin sarjakuva, joka kertoo mutantti ryhmästä nimeltään Ryhmä-X. Sarjakuvan tärkein pointti oli opettaa erilaisuuden hyväksyntää, sillä tavalliset ihmiset vihaavat ja vainoavat mutanteja. Kaksi ekaa elokuvaa ohjasi Bryan Singer, kolmannen Brett Ratner ja juuri ilmestyneen spin - off elokuvan Gavin Hood. Elokuvissa ovat näyttelevät mm. Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Halle Berry, Famke Janssen, Rebecca Romijn, Patrick Stewart, Kelly Hu, Vinnie Jones ja Ian McKellen.
X-Men
Tämä oli hyvä ja mutantien ja ihmisten välinen viha oli hyvin kuvattu. Harvoin näkee enää elokuvia, joissa ihmisiä ja ihmisten tekoja arvosteltaisiin näin osuvasti. Roolisuoritukset olivat onnistuneita ja onnistuin X-Menin kautta löytämään yhden nykyisistä suosikki näyttelijöistäni (Jackman). Ekan elokuvan tulkinta Sapelihampaasta oli huono, sillä sarjiksissa ja Wolverinen omassa elokuvassa hahmo on paljon enemmän, kuin aivoton muskelimasa. Myös tässä oli kaikkien sarjisleffojen tapaan ongelmana se, että aika on rajallista ja on esiteltävä päähahmot ja sitten pitäisi tapahtua jotain. Tässä se oli hoidettu hyvin, mutta silti... Tässä oli myös pahikset hoidettu (Sappea lukuunottamatta) kunnolla ja hahmot eivät ole tässä mustavalkoisia.
X-Men 2
Tämä on jopa parempi kuin eka. Nyt, kun hahmot ja idea on esitelty on enemmän tilaa muille asioille. Uudet hahmot näyttelijöineen saavat pelkkää plussaa ja suosikki hahmoni Wolverinen menneisyyttä valoitetaan. Jälleen ihmisten toimintaan otetaan kunnolla kantaa (kävi sääliksi sitä mutanti poikaa, jonka isä kohteli häntä vain yhtenä koekappaleena muitten joukossa). Leffan alussa ollut Painajaisen hyökkäys valkoiseen taloon oli visuaalisesti yhtä juhlaa eikä sitä vain voi olla ihailematta.
X-Men – viimeinen kohtaaminen
Tämä oli jo selvää ala mäkeä. Ratneria näytti kiinnostavan enemmän toiminta kohtaukset, kuin hahmojen syventäminen. Jopa mutantien ja ihmisten välinen vihanpito, joka oli molempien ekojen leffojen tukipilari, oli tässä lähinnä tekosyy konfliktiin Magneton ja ihmisten välillä. Vanhat konkarit tosin tekivät jälleen upeaa työtä eikä uusissakaan kasvoissa ollut mitään vikaa. Ja myös alussa ollut kohta, jossa nuori Enkeli repii siipensä väkisin irti, ettei joutuisi kohtaamaan isänsä häpeää on surullinen. Elokuvassa oli ehdottomasti hahmoja aivan liikaa. Enkeli, Peto, Kolossi, Juggernaut, Feeniks, Madrox ja se pieni pahis jengi, joka liittyi siellä kirkossa Magneton riveihin, saivat osakseen aivan liian vähän huomiota. Pelkkä mutantti lääkettä vastustava Magneton armeija tai Feeniks olisi riittänyt koko elokuvan juoneksi. Muutenkin tuntuu, että näissä leffoissa saisi välillä olla, joku muu pahis kuin Magneto. Ja vaikka juoni olisi ollut sama oltaisiin pienillä keinolla saatu muillekkin vähän huomiota. Esim. Juggernaut (joka oli huomattavasti sarjis versiota heikompi) olisi voinut ottaa matsia Kolossusta vastaan. Näin kaksi hahmoa olisi saanut enemmän ruutuaikaa. Elokuvan oli trilogian huonoin, mutta ei huono sanan täydessä merkityksestä ja olihan tämä paikoin ihan viihnyttävä.
X-Men Origins: Wolverine
Tämän spin-offin myötä lähtivät X-Men leffat minun silmissä taas nousuun kolmosen laskettua rimaa. Kuten nimestä huomaa leffa kertoo Wolverinen taustoista. Aluksi näemme Loganin lapsena ja saamme tietää, että ekan elokuvan yksi vihollisista Sapelihammas onkin hänen veljensä. En osaa sanoa varmasti onko se uskollista sarjakuville, mutta elokuvassa se toimii ja hyvin toimiikin. Liev Schreiber osaa olla yhtäaikaa se sama tuttu Sappe sarjakuvista, kuin myös sympaattinen hahmo, siinä missä ekan leffan Tyler Mane oli vain Rölliä muistuttava lihaskimppu taustalla. Myös muut näyttelijät tekevät selvää jälkeä. Hahmoja on jälleen melkoinen määrä, mutta ne on osattu tällä kertaa ryhmitellä oikein ja jokainen vaikuttaa edes vähän juonen kulkuun. Ohjaaja Gavin Hoodin kokemattomuus toiminta elokuvien saralla näkyy välillä turhan selvästi esim. kohtaus jossa Blob tunkee nyrkkinsä juuri tulittamassa olevan tankin piippuun, sillä seurauksella, että tankki räjähtää ja se kohta, kun Deadpool hyökkää siihen huoneeseen, jossa on niitä sotilaita ja hän halkaisee katanallaan lähestyvän luodin ja puolikkaat osuvat taustalla seisoviin tyyppeihin. Se, että adamantium luoti vie Wolverinelta muistin tuntui vähän tekemällä tehnyltä ja Deadpool oli raiskattu anteeksiantamattomasti muuttamalla hänet leffan loppupuolella, joksikin frankesteinin hirviöksi, joka ei osaa puhua, mutta osaa teleportata, ampua laseria silmistään ja käsistä ilmestyy katanat. Alkupuolella esiintynyt Ryan Reynoldsin tulkinta ihmis Deadpoolista ennen muutosta oli ihan OK ja tulipa lausuneeksi muutaman hyvän vitsinkin, sääli, että häntä näkyi alle viisi minuuttia. Deadpoolista huolimatta tämä harppaa reilusti kolmosen ohi ja asettuu kutakuinkin kakkosen tasolle.
Olettaen, että Wolverine menestyy tulemme FOXin mukaan näkemään ainakin sellaisia elokuvia, kuin X-Men Origins: Magneto, Gambiitti, Deadpool (mitenköhän sekin toteutetaan, kun ottaa huomioon mitä DP:lle tehtiin Wolverinessa?) ja X-Men 4. Melko varmasti tulemme näkemään elokuvan nimeltään X-Men: First Class.