Kirjoittaja Aihe: Thor: The Dark World  (Luettu 2453 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Thor: The Dark World
« : Huhtikuu 23, 2013, 16:51:03 »
Hiddlestonin - fanitytöt, valmistautukaa =)

Mutta joo, vakavasti siis Thor: The Dark World on jatko-osa vuoden 2011 Thor - elokuvalla, jatkaen siitä mihin viime vuoden The Avengers - spektaakkeli jäi. Elokuvan juonesta on paljastettu alla olevan synopsiksen verran:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Aiemmista elokuvista roolinsa uusivat: Chris Hemsworth (Thor), Natalie Portman (Jane Foster), Tom Hiddleston (Loki), Stellan Skarsgård (Erik Selvig), Idris Elba (Heimdall), Kat Dennings (Darcy), Ray Stevenson (Volstagg), Tadanobu Asano (Hogun) Jaimie Alexander (Sif), Rene Russo (Frigga) ja Anthony Hopkins (Odin). Uusia kasvoja ovat Zachary Levi Fandralnina (astuen edellisen leffan Joshua Dallasin saappaisiin), Christopher Eccleston Malekithina eli leffan pääpahiksena ja Adewale Akinnuoye-Agbaje tämän oikeana kätenä Kursena. Game of Thronesin Alan Taylor ohjaa.

Elokuvan ensimmäinen traileri

Itse odotan tätä elokuvaa suurella innolla. Ensimmäinen Thor on The Avengerin jälkeen lempi Marvel - elokuvani ja kaikki viittaa siihen, että tästä on tulossa paljon edeltäjäänsä parempi. Eka leffa nimittäin kompasteli paljon syntytarina - leffojen helma syntiin (jota on kyllä vaikea välttää) eli paljon aikaa meni hahmojen esittelyyn. Nyt pitäisi olla riittävästi aikaa kiinnostavampaan tarinaan ja isompiin toiminkohtauksiin, etenkin kun päästään kunnolla näkemään kaikkia yhdeksää maailmaa. Yksi trailerista ja tuotantokuvista hyvällä tavalla silmiin pistävä seikka on se, että visuaalisesti leffa näyttäisi ottavan vaikutteita Walter Simonsonin sarjakuvatarinoista. Tämä on täysin tervetullut asia, sillä Simonson on käsikirjoittanut ja piirtänyt ilman mitään väittelyn sijaa parhaimmat Thor - tarinat (hinnasta huolimatta kaikki miehen Thor- tarinat samojen kansien väliin kokoava englanninkielinen sarjakuvakirja oli pakko-ostos).

Eniten intoa herää kyllä siitä, että leffan synopsis ja Malekithin mukanaolo antavat syytä uskoa, että vaikkei vielä tässä leffassa esiintyisikään, niin Surtur tulee olemaan jonkinlaisessa osassa. Tämä saattaisi parhaassa tapauksessa tarkoittaa sitä, että Thor 3:ssa nähtäisiin yksi eeppisimpiä sarjakuvatarinoita (joka sattuu olemaan Simonsonin käsialaa) valkokankaalla.

Elokuva saa Amerikassa ensi-iltansa tämän vuoden lokakuussa (trailerin perusteella), joten eiköhän se silloin tännekkin rantaudu. En malta odottaa!
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2013, 17:32:34 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Thor: The Dark World
« Vastaus #1 : Huhtikuu 23, 2013, 20:50:09 »
Kuten Avengers-ketjussa hehkutin, tykkään tästä Marvel Studiosin uudesta, hahmoja yhteen sitovasta linjasta. Marvel-sarjakuvien suurin valtti, eli erilaisten hahmojen vuorovaikutus pääsi viimein elokuvissa oikeuksiinsa. Tämän hienoutta lisää se, että Avengers-projekti ja erityisesti Iron Man -leffat ovat valloittaneet myös sen kuuluisan suuren yleisön sydämet. Eli koko homma on puhdas voitto. Ei muuta.

Harmi, että eri hahmojen ja ryhmien elokuvaoikeudet ovat levällään, mutta no... kaikkea ei voi saada. Tärkeintä, että tämä koko huima Ultimate Marvel -vaikutteinen Avengers-konsepti on saatu kasaan. Nämä Avengers-leffat ja uskottavat Thor ja Iron Man -pätkät ovat jotain, mistä joskus 2006-2007 haaveilin ja luulin, etten moisia näkisi. Sitten huutoon vastattiin, vieläpä tosi uskottavasti.

Mutta laajemman kokonaisuuden hehkuttamisen sijaan lienee parasta keskittyä tähän tulevaan Thor-rainaan. Traileri oli kiinnostava. Mytologia-elementit näyttäisivät noidenkin maistiaisten perusteella istuvan hyvin tämän isomman elokuvakokonaisuuden enemmän tai vähemmän yhtenäiseen visuaaliseen ilmeeseen. Tämä on hyvä, sillä vaikka eri leffat ovatkin sävyltään kovin erilaisia, ei ainakaan vielä mitään liian isoja ilme-kontrasteja ole. Tosin Avengers-projekti tietysti edellyttääkin tätä.

Oli miten oli, odotan tätä semi-suurella mielenkiinnolla. Tällä hetkellä on mukavasti muita katseluprojekteja ja juttuja pitämässä "nälkää loitolla" syksyyn asti. Silloin tämä täydentää mukavasti muutenkin varsin kovaa leffavuotta.
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Thor: The Dark World
« Vastaus #2 : Huhtikuu 24, 2013, 12:06:51 »
Haa. Kiva että tästäkin kuulee jotain. Vaikea sanoa vielä annettujen tietojen valossa muuta kuin että pakko nähä.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Thor: The Dark World
« Vastaus #3 : Marraskuu 02, 2013, 18:38:54 »
Siinä missä Iron Man 3 oli käsittämätön sekoitelma täyttä paskaa ja uskomatonta nerokkuutta ja The Wolverine ihan kelvollinen rutiinisuoritus, niin Thor 2 oli aivan loistava. Vuoden 2013 sarjakuvaelokuva.

Juoni oli suth perus Thor - menoa. Muinainen paha haluaa käsiinsä muinaisen MacGuffinin, aiheuttaen hävitystä matkallaan, mutta lopulta Thor saapuu ja iskee tätä varalla lättyyn. Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä. Jälleen kerran tosin kaikki Asgardissa tapahtuva sai haluamaan lisää samalla, kun pakolliset kohtaukset Maassa tuntuivat vain olevan tiellä. Tätä tunnetta pahensi se, että Asgardista oli karsittu edellisen leffan muovisuus ja se tuntui oikealta maailmalta. Lisäksi edellisessä leffassa Maassa kuhnaille tuntui sentään hyväksyttävältä, koska päähahmo norkoili siellä, mutta nyt tarjolla oli vain kolme (perusleffalle riittää yleensä yksi) comic relief - hahmoa.

Huumorista puheenollen, Iron Man 3 (vannon, että en tahallani keksi siitä koko ajan jotain pahaa sanottavaa. Mä oikeesti tykkäsin siitä... vähäsen) sai minut pelkäämään, että Marvel yrittäisi liikaa matkia Joss Whedonin humorista kirjoitustyyliä The Avengerin menestyksen jälkeen tajuamatta, että vain hän osaa heittää huumoria ja draamaa katsojien kasvoihin ilman mitään näen näistä logiikkaa ja saada se toimimaan. Vaikka muutaman vitsin olisikin voinut jättää pois niin pääasiassa Thor 2 todisti pelon turhaksi ja huumori oli orgaaninen osa jokaista kohtausta. Ja lienee sanomattakin selvää, että leffan cameo (ei, ei Stan Lee) tullaan muistamaan yhtenä parhaimpana cameona Marvel - leffojen historiassa. Koko täysi sali raikui naurusta.

Se lienee sanomattakin selvää, että Chris Hemsworth ja Tom Hiddlleston ovat syntyneet näyttelemään Thoria ja Lokia ja kaiken kruunaa miesten saumaton kemia. Onko ihan varmaa, että nämä eivät ole oikeasti veljeksiä? Näyttelijäkaartin heikoin lenkki on valitettavasti Christoper Eccleston Malekithina, mutta syytän tästä enemmän käsikirjoitusta, joka ei hirveästi tarjonnut miehelle työskenneltävää eikä tämän roolisuoritus muutenkaan mikään pannukakku ole. Ainoastaan melko yhden tekevä.

Thor: The Dark World on siis kaikkea mitä Marvel - leffan pitääkin olla: hauska, mukaansa tempaava, toimintaa täynnä ja "Fuck Yeah!" - fiiliksen rintaan jättävä.

Ai niin... Jos se pitää paikkansa, että Iron Man 3:n lopun toimintakohtaus sai Whedonin hermoilemaan miten hän pistää The Avengers 2:ssa paremmaksi, niin Thor 2:sen loppu saa tämän repimään olemattomia hiuksia päästään.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard