Kirjoittaja Aihe: ElfQuest  (Luettu 11345 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Dart

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« : Huhtikuu 28, 2003, 20:21:10 »
/Vanimuoks/ Ja keskustelu koskee sitten EQ:ta kokonaisuudessaan -Jonkun suosikki on Karhunhammas.-

Moni ei varmasti tunne minua sillä en loe kovin aktiivinen vuotislainen, mutta ElfQuest sarjakuvat ovat varmasti sitäkin useammille tuttuja.
Itsekkin olen aktiivinen EQ sarjisten lueskelija ja kuulun vielä ElfQuest lehtoon joka on vielä aika pieni. :( Mutta siinä te innokkaat ja vähemmän innokkaat fanit voitte auttaa. <---Mainos) Itselläni ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa ja tässä onkin pieni kuvaus tästä lehdosta suoraan sen ylläpitäjältä:

BC on monikielinen elfquest-fanien ylläpitämä netti-lehto, jonka tarkotuksena on kerätä jäseniä eri puolilta maailmaa (:P) ja jonka kanssa
yksinkertaisesti pidetään hauskaa. Brittle Cascades on asuinpaikka kahden kuun maailman, eli elfquest-maailman Metsähaltioille, jotka ovat sukua go-backeille ja sudenratsastajille. Lehto sisältää jäsenten työstämää materiaalia bc:n haltioiden elämästä monessa muodossa, ja jokaisella jäsenellä on omia hahmoja. Kaikkien jäsenten hahmot muodostavat näin yhdessä metsähaltioiden heimon.

Eli jos kiinostuit niin voit käydä  tutustumassa osoitteessa:
http://www.geocities.com/brittlecascades    
Ja jos sinulla on jotain kysyttyvää niin mailaa:
uss_valiant@hotmail.com     <---Lauran (yllääpitäjän) osoite
Ja jos ElfQuest on täysin tuntematon käy ehdottomasti katsomassa
esim.  www.ElfQuest.com   tai  omilla sivuillanikin on jotain asiaa niistä http://members.surfeu.fi/masi1/    

T:Dart

Poissa Hufflepuff Charm

 • Käytöksellisesti rajoittunut ja silti julkisesti uskottava
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • sekä välttelevä yökein nolife-stalkkaaja
  • Vuotis, duh!
 • Pottermore: StormSpell22
 • Tupa: Puuskupuh
EQ
« Vastaus #1 : Toukokuu 05, 2003, 19:13:42 »
Minusta ensimmäiset yhdeksän ElfQuest-albumia ovat parhaita, koska siinä hahmot on piirretty huolellisemmin ja kauniimmin.  Nämä muodostavat myös eräänlaisen kokonaisuuden, jossa pohjalla kulkee erittäin oivallinen juoni. Siitä seuraavat osat keskittyvät uusiin teemohiin jne.

Itselläni on juuri albumit 1-9 (eli Fire & Flight - Rogue's Challenge) englanninkielisinä ja suomeksi viisi ensimmäistä osaa. Niitä ei tietoni mukaan edes ole suomennettu enempää.

Luin ElfQuestia jo ennen kuin osasin yhtään englantia, juuri sen takia että ne on kauniisti piirretty ja värit ovat aivan ihanat. Pinit osaavat todellakin pitää otteessaan.

Ja nyt aloin taas himota muita kuin yhdeksää ensimmäistä EQ-albumia.  Pitää mennä antikvariaattiin.
Jos et näe sen kauneutta, mitä järkeä sinun on katsoa sitä?

Katariina

 • Ankeuttaja
Re: EQ
« Vastaus #2 : Kesäkuu 01, 2003, 21:25:20 »
Elfquestistä on suomennettu se ensimmäinen albumi, Fire and Flight, kokonaan, mutta erillisinä niteinä mikä on mielestäni vähintäänkin tyhmää.

Poissa Hufflepuff Charm

 • Käytöksellisesti rajoittunut ja silti julkisesti uskottava
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • sekä välttelevä yökein nolife-stalkkaaja
  • Vuotis, duh!
 • Pottermore: StormSpell22
 • Tupa: Puuskupuh
ElfQuest
« Vastaus #3 : Kesäkuu 02, 2003, 00:50:57 »
Alunperinhän ElfQuestit ovat ilmestyneet sellaisina pieninä erillisinä albumeina. Ne on myöhemmin koottu suuremmiksi kokonaisuuksiksi.
Jos et näe sen kauneutta, mitä järkeä sinun on katsoa sitä?

Saor

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #4 : Kesäkuu 02, 2003, 14:25:16 »
Minulla on melkein kaikki ElfQuestit. Ei mm. Wavedancersia, Chief's Howlia tai niitä jotka sijoittuu Kahden Kuun maailman tulevaisuuteen. Pelottavaa.. Paljonkohan rahaa noihinkin on mennyt. Sigh. :P

Kieltämättä nuo jälkipään sarjakuvat on aika kauheasti piirretty eikä edes juonellisesti niin hienoja. Harmittaa vähän mm. Forevergreen-sarja, koska se olisi muuten hyvä, mutta siinäkin on niin surkeita piirtäjiä. Miksei Wendy ole voinut piirtää sitä. Vali.

Lempihahmoni on varmaankin Ekuar, tuo herttainen vanha haltiaherrasmies.

Välillä elfquest on kyllä aika imelä ja kliseinen, mutta ei se mitään. ;)

Coriana

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #5 : Kesäkuu 07, 2003, 18:01:59 »
Jaa-ah. Minä niihin hurahdin joskus kolmannella, enkä käsiini saanut kuin ne viisi suomenkielistä. Enkä toisaalta olisi osannut enkuksi lukeakaan... *vilkaisee pöytälaatikkoon* Tämä on yhä täynnä vihkoja, joihin piirtelin haltioita ja sen sellaisia. *selaa ensimmäistä* Hyi *piip*! Korvat - nuo korvat... kuin norsulla... *selaa toista vihkoa* Parempi, paljon parempi. Vaikka tyylistä huomaa kyllä, missä vaiheessa piirtäjä alkoi lukea Sormusten Herra ja milloin oli juuri katsonut Klaania... Tuokin haltia näyttää aivan hobitilta.

Eh, takaisin asiaan. Pineillähän on käsittääkseni seuraavanlainen roolijako: Richad tekee tarinat ja tekstit, Wendy piirtää. No, oli piirtäjä kumpi hyvänsä, hän käytti hieman liian rohkeaa tyyliä... mamakullan mielestä moinen *köh* paljaan ihon määrä ei kolmasluokkalaiselle ollut aivan sopivaa. Näin ollen hän käski minun siirtää ElfQuestit lukemistossa alimmalle rivile odottamaan viidenteentoista syntymäpäivään. *katsoo kalenteriin* Olin jo unohtanut... kappas.

Tätä ihmettelen aika paljon, tätä "Kahden Kuun maa"- juttua. Minullahan nimittäin on oma pikku fantasiamaailmani, joka kulkee juuri tuolla kaksikuisella nimellä. O_o Suomennetuissa versioissa ei mainita missään kohtaa mokomaa nimeä, enkä minä muuta ole lukenut. Joten onko minulla vain Pinimäinen mielikuvitus(mikä on tarinoitani katsellessa hyvin mahdollista) vai miten kummassa sain aikaan saman nimen?

Onko täällä muita Ilolehden(Joyleaf) ja Illanhämyn(Nightfall) kannattajia? Tyleetistähän en teidä, kun en ole lukenut hänestä mitään, mutta ulkonäkö ja tausta vakuuttivat minut hänenkin kelvollisuudestaan.

Katariina

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #6 : Kesäkuu 12, 2003, 15:05:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Moriléa"
Onko täällä muita Ilolehden(Joyleaf) ja Illanhämyn(Nightfall) kannattajia? Tyleetistähän en teidä, kun en ole lukenut hänestä mitään, mutta ulkonäkö ja tausta vakuuttivat minut hänenkin kelvollisuudestaan.

Nightfall on tosi hyvä tyyppi. Tyleet on myöskin kiva.

Tim

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #7 : Heinäkuu 01, 2003, 19:44:50 »
En tuosta Lehdosta niin kovin kiinnostunut ole, ei pidä ahnehtia liikaa luettavia foorumeita. Sarjakuvaa kuitenkin olen lueskellut kahdeksanteen osaan asti. Tarkoitan siis näitä Reader's Collection-mustavalkoversioita sekä kovakantisia väripainoksia, joita kirjastosta on löytynyt. Innostus lähti joskus ala-asteella kaverin kautta. Hän oli lainannut nämä suomenkieliset versiot ja ihastelimme yhdessä piirrosjälkeä, ihmettelimme tarinaa sekä hihittelimme vähäpukeisille haltioille. Ostin muistaakseni pari osaa itselleni ja myin ne muutaman vuoden kuluttua pois, kun sain englanninkielisen version (Fire and Flight) itselleni. Silloin tajusin, että hei, tämähän jatkuu! Tasaiseen tahtiin olen valuutan riittäessä ostellut noita mustavalkopainoksia Fantasiapeleistä ja kaikista alennuksista mitä on vastaan sattunut. Tavoitteena omistaa kaikki jonain päivänä ja lukea niitä omien lasten kanssa joskus.....juu.

Hieno sarja tosiaan, uskomattoman persoonalliset hahmot ulkonäköä myöten, ja huikea tarina. Tosin nuo myöhemmät osat kun alkavat ilmeisesti olemaan tyyliä the Elves do Space eikä Wendy enää ole se päätaiteilija (ja sen kyllä huomaa, harva pääsee hänen tasolleen tyylikkäässä sarjakuvailmaisussa), kiinnostus ei ole niin suuri, mutta kun juoni kuitenkin jatkuu ja alku on jo tuttu, niin what the hell, mikä ettei.

Annúnqúerewen

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #8 : Heinäkuu 17, 2003, 14:36:13 »
Olen jonkin verran EQ:ta kirjastossa lukenut, mutta se ei ole minua varsinaisesti onnistunut koukuttamaan. Muutamat hahmoista ovat hyviä, mutta minua jotenkin häiritsee haltioiden keijumaisuus, olen vain tottunut omaan jääräpäiseen mielipiteeseeni pitkistä ja arvokkaista haltioista... Mutta toisaalta, kuink arvokas sitä voi olla, kun on häädetty kotoaan? Älpyymi kolme oli minusta hyvä, en tiedä miksi, mutta kaipa se oli vain niin toimiva kokonaisuus...

 Dart... Minähän tunnen yhden lehtolaisen, katselin kys. tyttölapsen piirroksia siellä. Hän se minut  alunperin käännyttikin niitä lukemaan... :)

Silver Dragon

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #9 : Tammikuu 11, 2004, 00:57:15 »
Minäkin olen näitä ElfQuesteja lueskellut, mutta täytyy myöntää, että on tullut pieni tauko. Kun joskus ala-asteella löysin ko sarjakuvan, taisin kahlata niitä sivuja turhankin innokkaasti läpi, joten alkoi tursota korvista. Pitää kyllä myös sanoa, ettei silloin oma englanninkielen taitokaan ollut kovin kummoinen. Niitä viittä suomennettua kyllä luin aivan sekopäisenä.
Omistan ne värilliset kovakantiset kirjat 1-9 ja sitten taitaa olla Hidden Years ja joku aivan tajuttoman paksu kirja Pinien 'lyhykäinen' selvitys, kuinka sarja oikein syntyi. Ja kaksi niitä suomenkielisiä ohuita.
Nyt vuosien jälkeen otin suomenkieliset pitkästä aikaa käteen ja en voinut muuta kuin kauhulla tuijotella niitä kaikkia nimien suomennoksia. (totuin tässä välillä niihin englannin kielisiin)
Sarjassa värit ja tapa piirtää on aivan omaa luokkaansa, vaikka ehkä minua vieläkin hieman häiritsee kuva formaatin rohkea tyyli. Tarina tuntuu toimivalta. Ja sitä jaksaa lukea, mutta jotenkin aina kaikkeen voi kyllästyä ja sitten vuosien jälkeen taas hullaantua uudestaan. ^_^
Oma suosikkini on ehdottomasti Strongbow (Vahvajousi). Hän ei turhia puhu ja silloin kun haluaa ilmaista itseään, tekee sen telepaattisesti. Aivan ihana luonne. Täysi jääräpää ja tekee asiat aina omalla tyylillään. (ihan kuin minä! ^_^) Mutta järkähtämätön luonne on myös eduksi ja hän tietää mitä tekee. Pidän myös Clearbrookista (Kirkaspuro).

kaamo

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #10 : Heinäkuu 31, 2004, 15:00:58 »
Ooh, ElfQuest.  Olen vakaasti sitä mieltä, että minut on kasvatettu pullossa, kun en ollut siitäkään kuullut kuin vasta vähän aika sitten.  Sattuman kautta löysinkin sitten lähikirjastostamme ensimmäisen Reader's collection albumin, jonka lainasin.  Pidin siitä kovasti, mutta seuraavaa osaa ei tunnu löytyvän mistään Helsingin kirjastosta.  Piirrosjälki on todella hienoa, eivätkä tarinatkaan mitään juonettomia ole.  Lisää tätä.

Kävin Fantasiapeleissä tässä vähän aikaa sitten (Ensimmäinen kerta elämässäni.  Pullo, muistattehan?), ja olin innoissani sen ElfQuest valikoiman edessä.  Jos hyllyssä olisi ollut kakkosalbumi, luultavasti olisin sen ostanut.  Kauheaa, kun koko ajan löytyy uusia keräilykohteita. o_O

EDIT
Tuli tuosta nettisarjakuvatopikista mieleen, että ElfQuestin sivuillakin on muutamia sivuja luettavana, ainakin ensimmäisen osan alku.  Ei kyllä harmi vain taida olla kokonaisia tarinoita :/  
--> http://www.elfquest.com/gallery/OnlineComics2.html

Tica

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #11 : Elokuu 06, 2004, 13:16:09 »
EQ:t ovat ihania. Aloitin niiden lukemisen joskus toisella luokalla, kun ystäväni kertoi niistä. Siinä sitten luin viitisen vuotta niitä viittä suomennettua, kun en muista tiennyt. Ja viime vuonna sitten ostimme kahden kaverini kanssa kai 12:sta osaan asti.

Wendyn piirrokset ovat parhaita. Alkuperäisiä, kaunempia ja vangitsevimpia. Ja Richardin tarinat ovat ihania.

Leikimme silloin toisella luokalla, että olimme EQ:n hahmoja. Minä olin aina Terä. Tätä nykyä minulla jopa olisi sellainen karvajuttu, mikä Terällä on.

Kahden kuun maa= se tulevaisuusjuttu?

Snapukka

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #12 : Elokuu 08, 2004, 10:54:27 »
Aivan ihastuttavia todella. Minä hurahdin Elffeihin joskus seiskalla kahden kaverini kautta. Ensin luin kirjastosta löytyvät suomennetut osat ja sitten todettuani, että Elfquestia myydään suomessakin aloin ostelemaan Reader's Collection osia. Minulla on niitä 9 ja näillä kahdella kaverillani on yhteensä 6. Kiinnostukseni on tosin tähän mennessä melkolailla lopahtanut. Suurin syy on varmasti se, että Wendy ei enää piirtänyt kaikkea/mitään ja muiden piirtäjien jälki on aivan karmaisevaa.

Minä pidin ehdottomasti eniten osista 1-4. Niissä on ensinäkin ihanat Wendyn piirrokset ja minusta se juonikin on niissä ihastuttava. Koko tarina kulkee jotenkin fiksusti eteenpäin kohti yhtä tavoitetta. Myös osat 7 ja 8 ovat minusta todella laadukkaita. Myöhemminkin tapahtumat ovat edelleen mielenkiintoisia ja juoni on hyvä, mutta huono piirrosjälki ei oikein innoita lukemaan. Paras asia Elffeissä on minusta haltioiden erilaisuus. Ne eivät ole todellakaan mitään perinteisiä Tolkien-haltioita ja niillä on ihmisiin verrattuna aivan omat tapansa. Kaikilla haltiaheimoillakin on omat juttunsa ja se tekee sarjasta todella hienon.

Lempihahmoja minulla on monia, sillä kaikki haltiat ovat hienoja persoonallisuuksia. Winnowill on yksi minun ehdottomista suosikeistani. Hän on paha, mutta hän ei ole paha vain ollakseen paha. Winnowillilla on myös todella mielenkiintoisia suunnitelmia. Illanhämy on myös kestosuosikkini. Hän on niin vahva nainen ja loistava ystävä. Illanhämy ja Punapeitsi ovat minun lempiparini sarjassa. He sopivat niin loistavasti toisilleen. Sitten on vielä Suntop. Hänessä on jotain niin mielenkiintoista. Hän on nuori, mutta hänellä on suuret voimat ja hän on jotenkin niin älykäs. Muita mainitsemisen arvoisia ovat juuri Punapeitsi, Ilolehti, Kahvi ja Tyleet.

Lainaus käyttäjältä: "Tica"
Kahden kuun maa= se tulevaisuusjuttu?

Minusta on sen koko planeetan nimi, mihin EQ sijoittuu.

Poissa Thorany

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
ElfQuest
« Vastaus #13 : Elokuu 09, 2004, 17:04:44 »
Ensimmäiset EQ:t luin joskus 7-vuotiaana, siis ne suomenkieliset. Sitten katselin kuvat englannin kielisistä, kun en vielä kieltä osannut ja myöhemmin luin kaikki kirjastosta saatavat englanninkielisetkin EQ:T. Heti alusta alkaen minua kiehtoi Wendyn äärettömän kaunis ja huolellinen piirustustyyli, sekä tietysti Richardin tarinat. EQ:t opettavat elämästä jotain. Haltijoista on tehty kaikista erilaisia, vahvoja ja persoonallisia hahmoja, eivätkä jää vain kauniiksi kuoriksi.

Muuten, Fantasiapelit myy Elfquesteja paljon halvemmalla kuin esim. Akateeminen, eli kannattaa suunnata mielummin sinne.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 06, 2011, 10:03:23 kirjoittanut Thorany »

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
ElfQuest
« Vastaus #14 : Elokuu 10, 2004, 09:57:48 »
Ensimmäiset olivat kivoja, sci-fi-osista en osaa pitää. Ei-ei.

Parasta näissä kirjoissa on kuitenkin... pitkät tukat! Niistä saa ideoita omiin kampauksiin (minkäänsortin muoti/nuorten/naistenlehdet eivät koskaan käsittele pidempiä kuin olkapituisia artikkeleissaan...groo), ja ne malet fledoineen... *sqeeeeaaaaal* *pyyhkii kuolaa näppiksen päältä*

Hauskaa on toki se, ettei juoni (vaikka paikoin sortuukin kliseisiin) ole mitenkään ennalta-arvattava. Ja se kirja, jossa oli Willowin (vai oliko se Winnowill? Willowind?) oli kyllä niin purea angstia, että oksat pois ^^ (IhQuttaa angstia.) (Saa kicksejä jos kaavana on pitkää tukkaa + angstia.)
pecc@QuakeNet

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
ElfQuest
« Vastaus #15 : Elokuu 19, 2004, 12:04:13 »
Aloin lukea niitä suomennettuja sarjakuvia oikeastaan heti, kun olin lukemaan oppinut ja tykkäsin ihan kamalasti. Osaltaan viehätti kaunis piirrosjälki ja osaltaan se, että siinä iässä en ollut vielä kamalasti lukenut ja kokemukseni tarinoista olivat suhteellisen lapsiystävällisiä. Elfquesteissa puolestaan oli väkivaltaa, petoksia ja kuolemaa, ja siksi ne olivat kamalan jännittäviä. Toisaalta en osaa sanoa, paljonko niistä loppujen lopuksi tuolloin ymmärsin.

No, myöhemmin löysin sitten nämä englanninkieliset jatkot ja ihastuin uudestaan. Aikeissa on ostaa osat 1-9 heti kun rahatilanteeni antaa myöten. Sen jälkeisiä osia olen kyllä lukenut, mutta en kamalasti pitänyt. Se on se kuuluisa piirrosjälki, joka noissa mättää.

Piirrosjäljestä huolimatta täytyy mainita yksi tarina noista uusimmista. Nimeä en muista, mutta siinä esitellään Skywisen vanhemmat ja kerrotaan hänen syntymästään. En oikeastaan koskaan itke kunnolla lukiessani, mutta tämän tarinan lopussa itkin aivan hillittömästi. Harvassa elokuvassakaan (ja niissä itken usein) olen itkenyt noin paljon. Tuon kirjan voisin tosiaan ostaa ihan tuon yhden tarinan vuoksi.

Suosikkini on - yllätys yllätys - Skywise. Jotenkin sen ja Cutterin ystävyys on niin hienosti kuvattu sielunnimiä myöten, siinä on jotain uskomattoman kaunista. Hyvänä kakkosena tulevat tasapuolisesti Redlance ja Nightfall, joista olen pitänyt jo ensimmäisestä osasta lähtien. Näitä suosikkeja nyt voisin listata loputtomiin, mutta jääköön tähän, ettei käy liian tylsäksi.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 14, 2009, 14:29:14 kirjoittanut Villi Lohi »

Poissa Kosminen Kala

 • Maailmankaikkeuden valtias
 • Vuotislainen
?
« Vastaus #16 : Elokuu 19, 2004, 12:21:26 »
Onko niitä suomennettu enemmänkin kuin ne 5 ekaa EQ:ta?
Niin kauan kuin moraali kestää ei ole mitään hätää.

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
ElfQuest
« Vastaus #17 : Elokuu 20, 2004, 13:13:52 »
Kosminen Kala: Ei ole eikä varmaan tulla suomentamaankaan. Ei auta kuin tarttua englannin sanakirjaan :)

Tässä samalla yksi kysymys: kävin eilen Fantasiapeleissä näitä katsomassa ja löysin pelkkiä mustavalkoisia "pokkariversioita". Kiireessäni en ehtinyt myyjän kanssa jutustella, mutta jos joku on paikalla käynyt, niin kertokaahan: oliko minulla vain käsittämättömän huono tuuri ja joku oli juuri ostanut hyllyn tyhjäksi? Onko niitä kovakantisia, värillisiä Elfquesteja yleensä ollut? Vai pitäisikö tässä tehdä tilaus?

Poissa Thorany

 • Vuotislainen
 • Tupa: Rohkelikko
ElfQuest
« Vastaus #18 : Elokuu 20, 2004, 16:36:47 »
Villi Lohi: Minä näin Fantasiapeleissä noita kovakantisia värisarjakuvia noin 3kpl. Taisivat olla jotain Hidden Years-osia. Mutta kirjavalikoimaa päivitetään koko ajan.

Poissa Tanya

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
ElfQuest
« Vastaus #19 : Lokakuu 04, 2004, 10:09:48 »
Villi Lohi: Minun käsittääkseni niitä värillisiä ei enää saa. Ei niitä ainakaan mistään löydy kuin vanhoja yksittäiskappaleita (yhden kirjan olen nähnyt Myyrmannin suomalaisessa). Tuo Hidden Years ja.. hmm... mikäs se toinen nyt olikaan nimeltään taitaa olla sen verta uusia, että niitä vielä saa, ainakin Fantsusta.

Lähinnä ovat nykyään noita pehmeäkantisia ja mustavalkoisia joita pitää ostaa :( Vastikään ilmestyi myös tuo pienempi pokkarikokoinen versio...

ayu

 • Ankeuttaja
ElfQuest
« Vastaus #20 : Marraskuu 08, 2004, 16:09:46 »
Elfquest. hmm. Ainiin joo!
tämä on siis se haltia sarjakuva, jossa haltiat ratsastavat susilla. Susiratsastajia. olen kirjastossa nähnyt muutamia osia, mutta olen lukenut vain kaksi ensimmäistä. Siitäkin on kauan. Muistan vain, minkä näköisiä ne olivat ja sen, että tyypeillä oli 4 sormea.
Fantasia ja sarjakuvat on muutenkin ihania, joten mikä voisi olla parempaa kuin fantasia sarjis?

Fantasiapeleistä voisi ostaa niitä pokakreita. Minua ei oikeastaan haittaa se, että ne ovat mustavalkoisia. Kunhan saan lukea niitä taas. Meidän kirjastosta ne on loppu.

Poissa taruinen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kulttuurihistoriallinen uskontotieteilijä
 • Tupa: Luihuinen
ElfQuest
« Vastaus #21 : Helmikuu 12, 2006, 21:28:02 »
Olen nyt innostunut Elfquestistä kun sitä on alkanut nyt suomenkielellellä tulla kauppoihin. Ihan koukussa olen siihen.
Kuvat ovat todella kauniisti piirretty ja niihin paneuduttu. Taustat ja kaikki ovat todella upeita. Ihan niitä katsellessa muutama tunti hurahtaa.
Aivan ihana sarja!
Addiktio on addiktio. Harry Potter-riippuvuus ei eroa huume-, netti- tai pornoriippuvuudesta.
"Jeffrey Rudski"

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: ElfQuest
« Vastaus #22 : Heinäkuu 12, 2007, 21:04:05 »
ElfQuest. Aivan mahtava sarjakuva, olen siihen ihan koukussa^^
Ihailen varsinkin Pinin taitoa piirtää ihmiset/haltiat oikeisiin mittasuhteisiin. Vaikka hahmo ei näyttäisi ollenkaan itseltään, niin pää on sopivan kokoinen, kuin myös kädet, eivätkä jalat ole liian pitkät.. Olen myös aina ihaillut Pinin taitoa piirtää silmiä; haltioiden silmät ovat todella kauniit, kuin myös nenät ovat todella kivasti piirretty, tai siis nenät ovat taidokkaita. Wendy saa haltioiden nenät näyttämään myös neniltä, eikä sian kärsiltä x3

Vihaan sitä, kun niitä suomennetaan niin hitaasti:P Olen kuitenkin lukenut kaikki, jotka on tullut suomenkielisinä, ja  yrittänyt ottaa selvä isoista kirjoista, Captives of Blue Mountain, Fire&Flight, Secret of Two-Edge... Mitä nyt niitä onkaan. Kun luin Rogue's Challengen, katselin sitä kaikkea muuta kuin ihailevasti. "Yhhhyyyy, joku on pilannut meidän Rayekin ja Terän!", oli ensimmäinen ajatus tästä kirjasta. Hahmot olivat aivan erinäköisiä O_o "Lisäosat" ovat olleen ihan kivoja, ja on mielenkiintoista katsella kuinka Pinin piirtotyyli muuttuu, tai kehittyy. Ensimmäisen englanninkielinen (tai siis tarinassa ensimmäinen) Fire&Flight oli todella ihana, Leetah oli todella kaunis siinä sarjakuvassa. Kuin myös Terä näyttää todella paljon vanhemmalta nyt näissä "myöhäisemmissä".

Lempihahmoja, ja lempipareja. Jippiii, näihin :D Lempihahmoihin lukeutuu Nightfall, Leetah, Ekuar ja Winnowill (mulla on vielä joskus tollaset kynnet niinkuin sillä on :) Leetahin ja Terän rakkaustarina on ihana :) Nightfallin ja Redlancen rakkaus on myöskin koskettavaa :D Ja unohdinpa melkein tärkeimmän, Berrybuzz ja Petalwing on just parhaita ^^

Hmmm, pitää myös lisätä, että inhoan, kun uusissa kirjoissa tekstit ovat aivan liian yläreunassa, eikä niistä saa mitään selvää! Ärrinmurrin, yritä siinä nyt sitten saada jotain selvää :)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 19, 2007, 18:08:33 kirjoittanut Nimue »
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Vs: ElfQuest
« Vastaus #23 : Heinäkuu 13, 2007, 17:05:44 »
Olen itse lukenut muutaman suomennetun pokkarin, mutta aika laimeaa oli, kun olen tottunut noihin värillisiin sarjakuviin. Plus että en tykännyt siitä suomennoksesta jotenkin yhtään, monessa kohtaa häiritsi niin, että tarinaan uppoutuminen ihan keskeytyi, mikä on tietty aina kurjaa. Eli ihan oikeasti, jos englanti yhtään sujuu, niin hankkikaa käsiinne niitä vanhoja kirjoja. Siinä missä piirrosjälki jo noissa pokkareissa on upeaa, niin niissä värillisissä se on aivan käsittämätöntä. Kyllä ne kirjat jo itsessään ovat taideteoksia, ei voi muuta sanoa.

Itse aloin lukea noita joskus kymmenisen vuotta sitten, ja silloin niitä löytyi ihan hyvin kirjastoista. Nykyään tilanne taitaa kuitenkin olla huonompi, mutta ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista pitäisi saada - saattaa tosin joutua varaamaan. Toisaalta ei se 50 senttiä nyt niin kamalasti ole :)

Lady Èowyn

 • Ankeuttaja
Vs: ElfQuest
« Vastaus #24 : Syyskuu 20, 2007, 16:04:34 »
Musta nuo EQ sarjikset on hyviä:) itse luin niitä ensi kerran joskus yläasteella.
Ja nyt löysin ne taas uudelleen kun niitä oli meidän kirjastossa.
Sitten huomasin että niitä saa täältä Jkl:stä kirjatorilta mieli tekis niin ostaa:)