Kirjoittaja Aihe: Uusi Sherlock  (Luettu 21719 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Lorainne

 • glottaaliklusiili
 • Hämykeiju
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MoonMist
 • Tupa: Korpinkynsi
Uusi Sherlock
« : Kesäkuu 13, 2011, 17:17:31 »
TV1 on näyttänyt nyt kaksi jaksoa uutta brittirikossarjaa nimeltä Uusi Sherlock (alkuperäinen nimi Sherlock), joka suomenkielisen nimensä mukaisesti on uusi versio Sherlock Holmesista. Tässä versiossa Holmes ja Watson ratkaisevat rikoksia nykyajan Lontoossa. Pääroolissa on Benedict Cumberbatch ja Watsonina Martin Freeman. Koska kaksi jaksoa on jo esitetty, tätä ensimmäistä tuotantokautta on jäljellä enää viimeinen jakso. :( Toisen tuotantokauden on määrä valmistua tämän vuoden syksyksi.

Täytyy myöntää, että aluksi ajatus nykyaikaistetusta Sherlock Holmesista tuntui melkoisen epäilyttävältä. Kun tarina siirretään alkuperäisestä ajasta ja paikasta johonkin täysin muuhun, mitä muka jää jäljelle? Uusi Sherlock on kuitenkin äärettömän onnistunut aikahyppy, ja Holmesin luonne on säilytetty täydellisesti. Ruudulla nähtävä tyyppi on kuin onkin Sherlock Holmes, vaikka ympäristö onkin aivan erilainen. Ohjelma on tunnelmaltaan melko synkkä, mutta huumoria on kuitenkin rutkasti mukana; Holmes onnistuu kerta toisensa jälkeen yllättämään avustajansa, ja Watsonin ihmetys saa hullunkurisia piirteitä. Myös Sherlockin ajatuksenjuoksu on onnistuttu ujuttamaan televisioruudulle, mikä takaa katsojan pysymisen kärryillä. Myös sarjan musiikki saa minulta paaaaaljon kiitosta.

Onko kukaan muu vuotislainen katsellut kyseistä ohjelmaa, vai olenko ihan yksinäni istuskellut töllöttimen ääressä? :)


//Ai niin, onko kukaan muu huomannut, miten alanrickmanmainen ääni Benedict Cumberbatchilla on? :D

//
Lainaus käyttäjältä: Ruiskaunokki
//edit 20120513
Toinen muokkaus, koska viimeksi kun katsoin viikko sitten YLEn sivuja, Uuden Sherlockin esitysajankohta onkin siirtynyt heinä-elokuulle, toivottavasti moni ei eilen ollut turhaan telkan ääressä. :( Suora lainaus täältä Uusi Sherlock (Sherlock), Yle TV1, 1. kauden uusinnat 21.7.-4.8., uudet jaksot 11.-25.8.
Jiihuuuu!!!! <3
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 29, 2012, 13:56:23 kirjoittanut Lorainne »
Using the "are we", are we?

Poissa Raitasukka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Objection!
  • flavors.me
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #1 : Kesäkuu 13, 2011, 17:51:05 »
Voi, olen aivan ihastunut tähän sarjaan! :) Minulla on edelleenkin sivistyksessäni aukkoja, eli Sherlock Holmes-kirjat eivät ole tuttuja (vaikka lupailinkin tutustuvani niihin nähtyäni Guy Ritchien vuonna 2009 ohjaaman Holmes-leffan). En siis osaa sen kummemmin sanoa, miten suurta oikeutta nykyaikaistettu versio tekee alkuperäisteoksille, mutta näin hyvää viihdettä en ole vähään aikaan televisiosta nähnyt.

Minuakin arvelutti koko ajatus Sherlockin nykyversiosta, mutta epäilykset haihtuivat täysin ekaa jaksoa katsoessa. Mielenkiintoinen kokeilu ainakin, ja lopputulos toimii tällaiselle Sherlock-ummikolle täysin. Tarinat pitävät otteessaan loppuun asti, ja Holmesin ja Watsonin näyttelijät pelaavat hienosti yhteen. Cumberbatch ainakin tuntuu tavoittaneen Holmesin eksentrisyyden hyvin, ja Sherlockin päättelyketjua selittävät kohtaukset ovat huimaa katsottavaa: leuka ainakin loksahti auki niin minulta kuin Watsoniltakin, kun Sherlock lateli faktoja pöytään pelkästään kännykkä aineistonaan. :D

Plussaa myös siitä, että sarja pysyy koko ajan vauhdissa - erityisesti tämä näkyy niissä tekstiviestiefekteissä. Miksipä hukata aikaa kuvaamalla kännykkää tai laittamalla hahmo lukemaan viesti ääneen? Nykyajan kaikkien mahdollisten apuvälineiden käyttäminen tuo myös oman lisänsä tähän Sherlock-tulkintaan.

Olen siis ehdottomasti koukussa, ja harmittelenkin jaksojen vähyyttä. :( Kakkoskauden odottamisesta tulee tuskaa! Ykköskausi ainakin on ihan pakollinen hankinta omaan leffahyllyyn - näin viihdyttävää ohjelmaa jaksaa kyllä katsoa moneen otteeseen. :)

Poissa Leonor

 • valiopeelo
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #2 : Kesäkuu 13, 2011, 17:55:13 »
"How's your blog going?"
"Yeah, good, very good."
"You haven't written a word, have you?"
"You just wrote 'still has trust issues'."
"And you read my writing upside down."


Mun sisäinen fanityttö yrittää repiä itsensä irti ohjaksista, mutta katsotaan, josko saisin jopa asiallisen viestin aikaiseksi aiheesta 0:>

Uusi Sherlock, miksi sitä ilmeisesti kutsutaan täällä Suomessa, on minullekin aivan uusi tuttavuus. Huomasin sarjan olemassa olon noin viikko sitten, kun joku tuttavani sitä sivumennen jossain suositteli, ja kiinnostuin kovasti, vaikken yleensä rikossarjoja ja -elokuvia hirveästi katsokaan. Pidin kuitenkin pari vuotta sitten ilmestyneestä Sherlock Holmes -elokuvasta, joten päädyin sitten katsomaan tätäkin sarjaa.

Kun ensimmäinen kymmenen minuuttia oli sarjan ensimmäisestä jaksosta kulunut, olin jo rakastunut perinpohjaisesti. Benedict Cumberbatch vei kyllä saman tien jalat alta Sherlockin roolillaan eikä Watsonia esittävä Martin Freeman jäänyt kauaksi perään. Muutenkin nostan hattua sarjalle siinä, että kaikki näyttelijävalinnat ovat olleet tähän mennessä aivan loistavia aina sivurooleja myöten. Roolit ovat perin pohjaisesti suunniteltuja ja näyttelijät tekevät osuvia suorituksia heitä tulkitessaan. Pelkästään koko Sherlockin persoona on onnistuttu rakentamaan niin puoleensa vetäväksi, että ei voi kuin ihailla. Kiintymystäni sarjaan lujittavat hyvän toteutuksen ja näyttelijöiden lisäksi myös brittiaksentti ja -huumori, joista jälkimmäistä löytyy jaksoista vaikka millä mitalla. Pelkästään jo viestini alussakin lainaama Johnin ja hänen terapeuttinsa välinen sananvaihto ensimmäisen jakson alussa sai minut naurahtamaan ja odottamaan innolla lisää.

Vierastan yleensä hyvin paljon uusia versioita vanhoista elokuvista tai kirjoista, mutta kertaakaan ei ole tätä sarjaa katsoessani tullut kyseenalaistettua Sherlockin ja Johnin seikkailujen sopivuutta myös nykyajan miljööseen. Pisteet myös tästä ehdottomasti kotiin! Mutta voi sitä katkeruuden määrää, kun tajusin, että sarjasta on tullut vain kolme jaksoa, ja seuraavat kolme tulevat vasta syksyllä! :D

Suosittelen ehdottomasti sarjaa kaikille - ja erityisesti niille, jotka pitävät rikossarjoista ja nasevasta huumorista! ♥

"Shut up, everybody! Shut up! Don't move, don't speak, don't breath. I'm trying to think. Andersson face the other way. You're putting me off."
"What? My face is?!"
Optimist: someone who figures that taking a step backward after taking a step forward is not a disaster, it's a cha-cha. ~Robert Brault
Leonor -> Leo -> Leonor

Poissa tirsu

 • Clara-stan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • A Chapter Can be a Book
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #3 : Kesäkuu 13, 2011, 21:35:04 »
En sinänsä ole Sherlock Holmesin kirjoihin perehtynyt, mutta tv-sovituksia on tullut katseltua. Joten tiedän kyllä mistä kyse on. Heh.
Kun näin mainoksen ensimmäisen kerran tästä ohjelmasta, olin epäileväinen. Sherlock nykyajassa, mahtaakohan olla edes kovin hyvä? Ja olihan se sitten, todella hyvä. Hyvin ja uskottavasti olivat saaneet siirrettyä Sherlockin nykyaikaan.
Benedict Cumberbatch on täydellinen Sherlock Holmes, mikä oli yllättävää, sillä Jeremy Brett on ollut mulle aina se yksi ja ainoa oikea Sherlock. Cumberbatchissa Sherlockina on jotakin samanlaista kuin Bretissa.
Ei Watsonin näyttelijässä, Martin Freemanissa, mitään vikaa ole. Aivan loistava valinta Watsonin rooliin jollain tapaa.
Harmillista, että näin mahtava ohjelma on hirveän lyhyt - vain kolme jaksoa. Mutta lisää siis on tulossa? Hienoa.
>> Oh, I'm so sorry. I thought you were a waiter. >>  Dowager Countess
>> Same old same old, just the Doctor and Clara Oswald in the TARDIS. >> The 12th Doctor
>> Yes, I'll just step inside this police box and arrest myself. >> The 10th Doctor
>> Golden ticket. Spacey Zoomer! Free ice cream. >> The 11th Doctor

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #4 : Kesäkuu 14, 2011, 15:05:34 »
Ihan mukava rikossarja, muttei täydellinen. Näyttelijä suoritukset ovat loistavia (etenkin Benedict Cumberbatchin osalta) ja hahmot ovat ilmeikkäiltä. En tosin ota kantaa kuinka uskollisia nämä ovat lähdemateriaalille, kun en ole kirjoja lukenut.
Musiikkikin on hyvää, mutta se tuo jollain hassulla tavalla mieleen Hans Zimmerin musiikin Guy Ritchien Holmes-leffasta.
Pidän tavasta jolla jakson mysteeriä rakennetaan pikkuhiljaa kunnes se lopulta paljastuu, mutta mielellään ne olisivat saaneet olla enemmän sellaisia, että katsojallakin olisi ollut mahdollisuus arvata/päätellä ratkaisu.
Hieman kyllä ärsyttää se, että Watson ei ole viellä kertaakaan tuntunut oikeasti tasavertaiselta kumpanilta Holmesin rinnalla, saatika ollut muutenkaan paljon hyödyksi (vaikkei täysin turhakaan ole) tapausten ratkaisuissa.
Lisäksi tämä "Holmesin salainen ihailija" ja "M" vihjailu on aika turhaa, sillä kuka tahansa Holmes-mytologiaa paremmin tunteva (vaikkei kirjoja olisikaan lukenut) arvaa, että kyseessä on Moriarty (tekijät ovat tosin tämän tajunneet ja paljastivat asian jo ekassa jaksossa).
Vaikka Holmesin siirtäminen nykyaikaan onkin onnistunut saumattomasti, tuntuu silti siltä, että ollaan haluttu rahastaa tunnetulla nimikkeellä eikä vain rohkeasti tehdä itsenäistä rikossarjaa.

Loppujen lopuksi kyseessä on mukaansa tempaava ja oikein viihdyttävä sarja jota voin suositella kaikille vastaavista pitäville.
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #5 : Heinäkuu 07, 2011, 20:02:37 »
Musiikkikin on hyvää, mutta se tuo jollain hassulla tavalla mieleen Hans Zimmerin musiikin Guy Ritchien Holmes-leffasta.
Minäkin huomasin tuon, sinänsä harmillista, kun mieleen ei tunnaria muistellessa tule muuta kuin se Ritchien version musiikki..

Minulla oli sarjaa kohtaan jo valmiiksi korkeat odotukset, jotka ylittyivät reilusti. Puitteet kuulostivat kiinnostavilta ja Ritchien Sherlock oli tuoreena mielessä.
Benedict Cumberbatch & kumppanit ovat kaikki loistavia ja aitoja rooleissaan. Erityisesti Moriartyn näyttelijän Andrew Scottin roolisuoritusta oli pakko ihailla, miten voi olla mahdollista, että tuollaisen hahmon saa vaikuttamaan aidolta?! Käsikirjoittajat ovat todella osaavia, ja alkuperäisteoksiin viittaavat heitot olivat hauskoja ("I'm not your housekeeper!", blogin pito vs. kirjojen kirjoittaminen). Itse pidin pelkästään positiivisena puolena myös sitä, että ratkaisuja ei voinut kauheasti itse arvailla, mielestäni se sopi sarjan luonteeseen.
Doylen Sherlockeista olen lukenut vain yhden, eli "aitoudesta" en osaa sanoa mitään. Sen verran kuitenkin, että kun tv:stä viime viikolla pyörähti Sherlock-elokuva, päähenkilön korkea ääni häiritsi pahasti Cumberbatchin juuri siihen rickmanmäiseen ääneen tottunutta korvaa :D (Youtubessa taitaa pyöriä joku videokin, jossa C imitoi Rickmania).

Oma fanityttöilyni tämän sarjan kanssa on vaan pahentunut tässä viime viikkojen aikana. Onneksi ikävää lievittämään löytyy ficcejä (Yksi aivan loistava tylypahka-versiokin!)...
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #6 : Lokakuu 28, 2011, 23:07:39 »
Eilen tuli postissa Sherlockin (ei suostu käyttämään tuota 'uusi' -sanaa kyseisen henkilön edessä, kun tästä sarjasta on puhe) 1. tuottis (: oli pakko varata vaikka jouduinkin sitten maksamaan hiukkasen ylimääräistä :D hee.

Ja siis aivan mahtavahan tämä sarja on!! Vaihteeksi hieman nuorempaa sukupolvea näyttelemään tätä parivaljakkoa (: erittäin hyvää työtä. Ihme kyllä, en ollut yhtään ennakkoluuloinen tämän BBC:n version kanssa, vaikka rakastankin Granadan versiota, jossa Brettin Jeremy tekee loistavan suorituksen :D

Ja miten voisi unohtaa Benedictin ihanan äänen <3 ah. Kun on kattonut tätä versiota Sherlockista, niin sitten Brettin puhe jopa kuulostaa hiukan turhan kovalta, kun aina silloin tällöin päästelee noita "ha!"hdatuksiaan :D ja kyllä täytyy myöntää, että Cumberbatchin ja Rickmanin äänet ovat hämmästyttävän lähellä toisiaan :D

Tämän sarjan myötä Sherlock/John (tai kotoisammin Johnlock) paritukseni on sen kuin vain kasvanut :D ja siitä saa syyttää vain Godtissia ja Moffatia :D Tammikuussa on sitten lupailtu, että Briteissä alkaisi toinen kausi pyörimään, joten sitä odotellessa... 
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa Fogo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • KUHVIKAPPI
 • Pottermore: SkullSeeker26697
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #7 : Joulukuu 19, 2011, 22:12:06 »
Olen rakastunut tähän sarjaan!

Olen ollut jo pitkään Sherlock Holmesin suuri fani ja kun kuulin tästä uudesta nykyaikaan sijoitetusta Sherlockista, olin hämmentynyt enkä oikein tiennyt mitä ajatella. En kuitenkaan tuominnut sarjaa, vaan päätin katsoa, millanen tämä UUSI Sherlock sitten olisi. Jeremy Brett on minulle jumala, joten uskoin, ettei kukaan tässä maailmassa voi olla parempi tuohon rooliin kuin hän. (Herra Brett, jumaloin sinua yhä)
Mutta sitten tuli Benedict Cumberbatch täydellisyyksineen. Rakkautta ensisilmäyksellä. Mä voisin ihkuttaa miestä tässä enemmänkin, mutta jospa keskityn tähän sarjaan. ;D (I think I'm one of those cumberbitches)

Uudet asiat ja muutokset on joskus huonoja juttuja, mutta tässä tilanteessa eivät. Toteutus on onnistunut loistavasti, ainut vika taitaa olla vain jaksojen vähyys? Sherlock on niin nerokkaasti osattu tuoda 2000-luvulle, etten voi kuin palvoa tuottajia. Alkuperäisille kertomuksille ei olla uskollisia, mutta ei se haittaa. Paljon samaakin löytyy ja ne pienet yksityiskohdat vanhoista versioista on osattu nerokkaasti liittää uuteen tarinaan. Benny on uskollinen Sherlockin hahmolle, mutta tuo siihen myös uutta. Voiko tämän täydellisemmäksi enää mennä? Olen taivaassa kun tuo toinen kausi tulee Suomen televisioon. Sitä ennen on minun aivan pakko hankkia 1. tuottis DVD:lle, muuten en kestä elämääni.

Äh, nyt tää meni vaan tämmöiseksi tylsäksi fanitytön höpötykseksi. Antakaa anteeksi, en osaa kirjoittaa tästä aiheesta järkevästi.  Onneksi täällä näyttää olevan muutama muukin höpsähtänyt. :D Oon myös katsonut noita Benedictin imitaatiovideoita ja mun täytyy taas toistaa itseäni ja sanoa, että tuo mies on nero. Ja Martin Freeman on myös ihana ja suloinen kuin kissanpentu. :D
Na zdrowie!

Poissa Ruiskaunokki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #8 : Helmikuu 13, 2012, 17:01:32 »
Olen hehkuttanut Sherlockia viimeiset kaksi, kolme viikkoa. Olen myöhäisherännäinen tämän sarjan suhteen, mutta ykkös- ja kakkoskausi löytyvät jo DVD-hyllystäni, ja tämä oli se viimeinen niitti, joka lopulta pakotti minut kirjastoon etsimään kirjoja Arthur Conan Doylen tunnetuimmasta hahmosta. Ja tuota Sherlock Holmesin koottuja kertomuksia (Jaakko Anhavan suomennos vuodelta 2010) lueskellessani olen päässyt huomaamaan niitä pieniä yksityiskohtia, joita Uudessa Sherlockissa oli, mutta jotka eivät Holmes-ummikolle välttämättä auenneet; tyylikkäin esimerkki edelleenkin on tämä eräs harppuunakohtaus. :D "You went on the Tube like that?"

Muutoin koko Sherlock Holmes -canon on mulle vieläkin tuntematon. Siitä huolimatta pystyin nauttimaan Sherlockin molemmista kausista täysin rinnoin; mielestäni sarja toimii tällaisenaan oikein hyvin, vaikka erinäiset juonimuutokset ovatkin ilmeisiä. Viktoriaanisen ajan tarinoiden suhteuttaminen nykyaikaan oli mainio idea, ei aina tarvitse pyrkiä täydelliseen sadan vuoden takaisen aikakauden henkeen. Nykypäivän Sherlock Holmes käyttää internetiä ja kännyköitä luonnollisesti ja nikotiinilaastarit korvaavat perinteisen sauhuttelun.

Katsoin molemmat kaudet ilman suomenkielisiä tekstejä ja hyvä niin, sillä suomennosten lukeminen vie aina huomion pois kuvasta eikä kaikkea voi suomentaa kunnolla. Sherlockin pitkät ja nopeat dialogit tosin vaativat pinnistelyä ja kovaa keskittymistä, että pysyy kärryillä, mutta siitäkin selvittiin. Joka tapauksessa pitkästä aikaa muistin taas, miksi rakastan eri brittiaksentteja (ja kännykkä on mobile phone eikä cell phone ;D)

Sherlockin jälkeen muiden Holmes-filmatisointien katsominen tulee olemaan jännää. Vanhat TV-sarjat, Guy Ritchien elokuvat... niitä on katseltu jo aiemmin ja jokainen niistä tuo oman näkemyksensä tuosta kenties kuuluisimmasta consulting detectivestä. Benedict Cumberbatchin ääni vain on porautunut liiaksi mieleeni. + Martin Freeman on ihana. Andrew Scott loistava. Jne.

//edit 20120313
Toukokuussa YLE esittää Sherlockin ensimmäisen kauden uudestaan ja heti perään kakkoskauden. :) Silmät ja korvat kuulolle siis parin kuukauden sisään, esitysaika on ilmeisesti lauantaisin kello 21:15 alkaen.

//edit 20120513
Toinen muokkaus, koska viimeksi kun katsoin viikko sitten YLEn sivuja, Uuden Sherlockin esitysajankohta onkin siirtynyt heinä-elokuulle, toivottavasti moni ei eilen ollut turhaan telkan ääressä. :( Suora lainaus täältä Uusi Sherlock (Sherlock), Yle TV1, 1. kauden uusinnat 21.7.-4.8., uudet jaksot 11.-25.8.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 13, 2012, 16:22:53 kirjoittanut Ruiskaunokki »

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #9 : Heinäkuu 22, 2012, 17:12:24 »
Katsoin ensimmäisen jakson eilen! Vaikuttaa niin mahtavalta :D Jotenkin todella onnistunut idea tuoda nämä kuuluisat hahmot nykyiselle vuosituhannelle. Kekseliästä ja suoraan sanottuna myös virkistävää! Tykkään leikkauksesta ja siitä, kuinka pitkiä nämä jaksot ovat! Tuovat vain entistä enemmän uskottavuutta Sherlockille. Näyttelijät on myös valittu todella hyvin: Sherlock on jännän näköinen tyyppi mahtavalla äänellä ja Watson ilmetty Watson. Ensimmäinen osan kävelykeppi-juttu ja kaksimielisyydet olivat parhautta! Myös taksikuski oli todella hauska!

Bennyn ääni on parhautta!
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 30, 2012, 13:38:11 kirjoittanut Prosper »

Poissa Surkimus

 • niin boheemi, kuten sinä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Voi löytää onnen kärsimyksestä
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #10 : Heinäkuu 23, 2012, 00:15:57 »
Pakko sanoa että kaikin tavoin koukuttava sarja! Sherlock on hahmona loistava esimerkki siitä, miten nerouden ja kajahtaneisuuden raja on hiuksenhieno - Watson mukana pienoisena "järjen äänenä". Taatusti tulen katsomaan, jännityksellä sai katsoa :)
"Tärkeintä ei ole määränpää, vaan se, että nousee kyytiin"

Poissa Sectumsempra

 • Patented Daydream Charm
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • satunnaisesti kelmi
 • Pottermore: PurpleRune1479
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #11 : Heinäkuu 24, 2012, 09:52:02 »
Tutustuin sarjaan vasta nyt uusintojen kautta ensimmäistä kertaa ja oli kyllä katsomisen arvoinen kokemus. Vaikka fanitankin vanhoja Sherlockeja, ei tämä uuteen aikaan sijoitettu versio ole ollenkaan huono, päinvastoin - oikein mielenkiintoinen ja positiivinen yllätys. Minua ei lainkaan haittaa ettei alkuperäiselle lähdemateriaalille olla tässä tapauksessa turhan uskollisia. Olen katsonut liikaa kaikkia nykyaikaan sijoittuvia murhatutkimus tv-sarjoja ja ne ovat alkaneet vaikuttaa omaan silmään liian samaan kaavaan ahdetulta, mutta Sherlock on kyllä onneksi poikkeava yksilö näiden sarjojen skaalassa.
Sherlock on hahmona ihan "Sherlockin näköinen" ja hänen persoonallisuutensa on mahtava. Cumberbatchin ääni on myös karkkia omille korville. Martin Freeman on minusta muutenkin hyvä näyttelijä, joten en voi olla pitämättä hänestä Watsonin roolissakaan. Hän on jollakin tapaa ihanan "eksyneen" oloinen aina välillä.
Pidän myös taustamusiikeista ja sarjan miljöö vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta, olen iloinen että Sherlock ja Watson eivät esimerkiksi asu kuitenkaan missään modernissa kerrostaloasunnossa. Innolla odotan pääseväni näkemään lisää.

Poissa Sieppi

 • Tukintolvana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Boldly going through space and time
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #12 : Elokuu 06, 2012, 17:04:10 »
Aluksi ajatus Sherlockista nykyajassa oli minusta ihan kammottava ja ajattelin, etten katso koko sarjaa. En pystynyt mitenkään kuvittelemaan Sherlockia ja Watsonia nykyaikaan ja ajattelin sarjan olevan ihan surkea. Ystäväni kuitenkin mainosti sarjaa ja kun kuulin, että Martin Freeman esiintyisi siinä, päätin katsoa edes yhden jakson. Ensimmäisen jakson katsottuani huomasin, ettei se ollutkaan yhtään niin paha kuin oletin ja huomasin olevani jo koukussa.  :D
 
Ensimmäisen kauden ensimmäinen jakso oli mahtava ja se koukutti minut heti. Toinen jakso ei ollut ihan niin hyvä, mutta pidin myös siitä. Viimeinen jakso oli jännittävä ja loppui täydelliseen kohtaan. Onneksi sarja jatkuu heti seuraavaana lauantaina, ettei väliin jää mitään vuoden taukoa. Jaksot ovat myös ihanan pitkiä.

Benny ja Martin sopivat täydellisesti Sherlockin ja Watsonin rooleihin. Heidän suhteensa on kuvattu  mielenkiintoisesti. Sherlock kipittää ympäri Lontoota ja tekee havaintojaan ja Watson saa hölkätä perässä ja pitää huolta hänestä. Ne kohtukset ovat myös ihania, kun Sherlock kertoo joitain päätelmiään ja Watson seisoo vieressä suu auki ihmetellen. Pidän myös sarja kaksimielisyyksistä. Ne tuovat sopivasti huumoria. >:)
"There's no point in growing up if you can't be childish sometimes!"

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #13 : Elokuu 06, 2012, 20:39:41 »
No niin, nyt olen viimeinkin saanut sisäisen fanityttöni sen verran kontrollin alle, että kykenen tuottamaan järkevää tekstiä.

Muutama viikko sitten datailin kaikessa rauhassa, kun isäni huikkasi, että meidän pitäisi tulla olohuoneeseen katsomaan jotain ohjelmaa, jonka pariin hän oli vahingossa eksynyt. Olin aika utelias kuullessani nimen Sherlock Holmes, mutta samalla myös epäileväinen. Olen kaikkea muuta kuin telkkari-addiktoitunut ihminen, joten harva tv-sarja on päätynyt kiinnostuksen kohteikseni - ja vielä harvempaa olen varsinaisesti seurannut. En ole koskaan nähnyt ainoatakaan Holmes-leffaa enkä koskaan lukenut ainoatakaan kirjaa, joten vähäiset aikaisemmat tietoni olen bongannut sieltä sun täältä lyhyen elämäni varrella, enkä voi väittää saaneeni niiden pohjalta erityisen kokonaisvaltaista kuvaa. Tavallaan tämä osoittautui eduksi, koska en joutunut hetkeäkään painiskelemaan sen kanssa, että tarina sijoittui nykyaikaan. Oikeastaan se tuntui hyvin luonnolliselta, vaikka syy johtuukin pelkästään taitavista näyttelijöistä.

Olin onnekas kun pääsin näkemään heti alkuun sarjan ensimmäisen jakson enkä vasta myöhempiä (vaikka se tuskin olisi intoani laimentanut), mutta juonen nopeiden käänteiden takia jokaiseen hetkeen on tosissaan keskityttävä ja yksityiskohdat on syytä muistaa myös viikon päästä. (Esimerkkinä: olin täysin unohtanut puheet blogin pitämisessä ja kun asia tuli puheeksi kolmannen jakson alussa, otsassani olisi hyvin voinut lukea wtf? isolla kysymysmerkillä, niin pihalla olin koko tilanteesta.) Juoni oli mukaansa tempaava, kiinnostava ja erittäin nopea. Hetkenkin tarkkaamattomuus ja pitää jo kysellä kanssakatsojilta, että mitä tapahtui, miksi ne lähti juoksemaan, mitä Sherlock nyt keksi...?  Alun epäilyistä viis - jäin koukkuun välittömästi. Rakkautta ensi silmäyksellä.

Sherlock on upea päähenkilö! Rakastan yli kaiken hänen tyyppisiään hahmoja ja sen kyllä huomaa suosikkisarjoistani. :D Dr. House, NCIS:n Gibbs, Sherlock <3 Niissä on kaikissa jotain samaa, mikä vetoaa muhun. :) Ja jokaisesta noista oon pitäny aina edellistä enemmän. House oli hyvä kolmannen tuotantokauden loppuun saakka, sit se muuttu niin paljon ku hahmot hajaantu että lopetin. NCIS on pysyny täydellisenä vielä 9. tuotantokauden aikana. Mut Sherlock.... <3 Mä en kestä! Oon hajalla joka jakson jälkeen ja lohduttaudun lukemalla ficcejä (mikä onki toiminu) ja sarjaa on menny vasta kolme jaksoa! Mun on pakko ostaa ne tuotantokaudet heti ku mahdollista. :D Sitä ennen mun pitää varmaanki alkaa ite kirjottaa et selviän ens viikosta... Tai kattoa kaikki jo nähdyt jaksot uudelleen.

Mikä Uudessa Sherlockissa sitten on niin mahtavaa? En oikeastaan ole aivan varma. Sherlock itse, ainakin. Se vähä mitä olen koskaan ajatellut kyseisestä hahmosta on vain kalpea aavistus sarjan sankarista. Hänen eleensä, persoonansa, järjenjuoksunsa, johtopäätöksensä ja tapansa toimia ovat niin sherlockmaisia itsessään, etten voi kuin ihailla sitä näyttelijäntyötä. Aluksi Watson ärsytti, hän oli jatkuvasti jäljessä ja yllättynyt ilme tylsillä kasvoilla eikä miehessä näkynyt jälkeäkään edes jostain selkärangan tapaisesta, mutta jo ennen ensimmäisen jakson loppua olin täysin myyty. Awwwww <3 Rehellisesti, en ollut koskaan käsittänyt miksi Sherlockia ja Watsonia on paritettu kuin parastakin pariskuntaa. Sarjan kaksimieliset viittaukset ja hahmojen vihjaukset ovat kuitenkin kääntäneet mielipiteeni päälaelleen ja melkein odotan heidän välilleen jotain säätöä tulevaisuudessa, vaikka tuskin niin tulee käymään. Sherlockin sarkasmi ja kieroutunut huumorintaju vievät jalat altani kerta toisensa jälkeen ja alituinen vaara siitä, että hän pitkästyykin liikaa ja kääntää takkinsa tekee hänestä entistäkin kiinnostavamman, vaikka yleensä ärsyynnyn sellaisesta mahdollisuudesta.

Sarjan kuvaustyyli sopii sekin siihen täydellisesti. Kuvakulmat eivät ole aina niitä perinteisimpiä ja Sherlockin ajatusten sekasortoinen järjestelmällisyys on toteutettu todella hyvin. Tekstiviestien välittäminen katselijalle on sekin erilainen ja kiinnostava.
Jos nyt jotain miinusta pitää sanoa, niin kolme jaksoa ei vastaa mun käsitystä tuotantokaudesta... Onneksi seuraava jatkuu heti ensi viikolla.


Lainaus
//Ai niin, onko kukaan muu huomannut, miten alanrickmanmainen ääni Benedict Cumberbatchilla on? :D

Mä mietinki et miten se kuulostaa niin tutulta! Kyllä, olen ehdottomasti samaa mieltä. :D Ihana <3

Leonorin viestin alempi lainaus on edelleenkin yksi suosikeistani, vaikka se kuulostaakin törkeästi paremmalta Sherlockin suusta sanottuna kuin kirjoitettuna!


//Juuh, sen verran kyllä tiedän, mutta en odottanut niiden ilmenevän tuolla tavalla! Tai siis, mitä yritän selittää on se, että hän on vielä enemmän itsensä kaltainen kuin osasin odottaa. Menee vaikeaksi? Kiitos kuitenkin vinkeistäsi! (Tosin en tiedä uskallanko etsiä noita käsiini, koska alan tosissani pelätä itseäni jos musta tulee vielä tätäkin pahempi Sherlock-fani...) :)

// Nyt vasta näin kakkoskauden ja heti alkuun hajosin totaalisesti... EI JUMA MIKÄ SOITTOÄÄNI JIMILLÄ ! xDDD
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 18, 2012, 01:52:20 kirjoittanut nightingale »
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #14 : Elokuu 06, 2012, 22:29:01 »
Mikä Uudessa Sherlockissa sitten on niin mahtavaa? En oikeastaan ole aivan varma. Sherlock itse, ainakin. Se vähä mitä olen koskaan ajatellut kyseisestä hahmosta on vain kalpea aavistus sarjan sankarista. Hänen eleensä, persoonansa, järjenjuoksunsa, johtopäätöksensä ja tapansa toimia ovat niin sherlockmaisia itsessään, etten voi kuin ihailla sitä näyttelijäntyötä.

Tiedän, että sanoit ettei kirjoja ole tullut luettua, mutta niiden suurena ystävänä on pakko saada huomauttaa, että mainitsemasi luonteenpiirteet ovat peräisin niistä. Kirjojen Holmes on myös (joidenkin lukemieni nettihuhujen mukaan) inspiraation lähde aiemmin mainitsemallesi Housille. Suosittelen lämpimästi sellaista teosta, kuin Sherlock Holmesin Kootut Seikkailut, joka pitää sisällään käsittääkseni lähes kaikki Doylen Sherlockit (ainakin Baskervillen Koira uupuu, mutta en tiedä onko niitä enemmänkin) ja jonka kuvittelisi löytyvän suht helposti kirjastosta (itse onnekkaasti löysin oman kappaleeni Kirjamessuilta viime vuonna).

 Ja jos pieni action mysteerien ratkomisen lomassa ei häiritse, niin Guy Ritchien Holmes-filmatisoinnit voivat myös olla mieleesi, sillä ne sisältä tätä sarjaakin pahempaa Holmes/Watson alatekstiä. Ainakin kakkonen on näkemisen arvoinen jo pelkästään Jared Harrisin Moriartyn takia (mies on ja pysyy minun silmissäni hahmoa parhaiten tulkinneena näyttelijänä).
« Viimeksi muokattu: Elokuu 06, 2012, 22:32:30 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #15 : Elokuu 07, 2012, 12:36:32 »
Sherlockissa on mahtavaa onnistuneet hahmot, näyttelijöiden välinen kemia ja onnistunut konsepti.

Ensimmäinen jakso oli päätä huimaava. Rakastin Watsonin roolia tarinassa. Hän tuntuu onnistuneesti täydentävän Sherlockin puutteita ja vice versa. Taksikuskin rooli oli myös nautinnollinen - mielestäni täydellisempää sarjamurhaajaa ei voi olla. Todella hienoa. Toisessa jaksossa minua vähän ärsytti Watsonin taantuminen (saattaa selittyä, sillä että ensimmäinen jakso kuvattiin kahteen kertaan ja se oli hiotumpi kuin toinen jakso?). Hänen sotilastaustansa unohtui liian helposti; hänen tärisemisensä oli mielestäni epäuskottavaa. Kolmas jakso oli taas hieman parempi ja aika romanttinen Sherlockin ja Johnin kannalta. :') Päättyi myös kivaan kohtaan - tai no, "kivaan" ainakin meidän kannalta jotka saamme nähdä toisen tuotantokauden heti ensimmäisen jälkeen. ^.^

Mutta olen ihan menettänyt sydämeni tälle sarjalle. Mycroft on myös yksi loistohahmoista. Sherlockin suhteet poliiseihin ovat huvittavia. Samoin se "poikaystävä" olettamus. :"D

Toisen kauden avajaisjakso: eeppinen.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2012, 22:51:37 kirjoittanut Prosper »

Poissa nominal

 • Kuriositeetti
 • Vuotislainen
 • Pottermore: FireboltLumos114
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #16 : Elokuu 25, 2012, 13:28:02 »
En ole harmikseni lukenut kuin yhden Sherlock Holmes -kirjan ja senkin ruotsiksi, niin että minulta jäi totta puhuen selvittämättä loppuratkaisu :D Olen kuitenkin katsellut sarjoja (se joku B:llä alkava näyttelijä esitti Sherlockia, unohdin jo nimen, vaikka luin sen sata kertaa tästä keskustelusta) ja myös toisen niistä uusista elokuvista. Elokuvien perusteella tulin siihen tulokseen, että kaikki uudet filmatisoinnit ovat huonoja hyihyi.

Sitten kuitenkin bongasin sattumalta areenasta sarjan nimeltä Uusi Sherlock, ja koska pidän kaikista rikosohjelmista ja ylipäätään Sherlock Holmesin hahmosta, minun oli kerta kaikkiaan pakko katsoa. No, olihan se aika järkytys. Puhelimia, homo-olettamuksia ja kaikkea muuta mahdollista. En ollut siis läheskään yhtä myyty kuin monet täällä tuntuvat olevan. Minusta näyttelijät olivat väärän näköisiä, juttu eteni oudosti ja vierasti erityisesti niitä älypuhelimia.

Katsoin kuitenkin jakson loppuun, sillä puolivälissä tuli sellainen "no ei tämä nyt niin huono ole" -fiilis. En vain halunnut ajatella sitä Sherlock Holmesina ja säpsähdin joka kerta, kun hänen nimensä mainittiin. Yllättäen jakson lopussa löysin itseni etsimästä seuraavaa osaa. Ehehehh...

Sarjassa on paljon samaan aikaan ärsyttäviä ja ihania piirteitä. Vihaan esimerkiksi Sherlockin meganopeita päättelyketjuja ja puhetta ylipäätään, koska en voi katsoa sarjaa englanniksi ilman tekstityksiä, sillä tipahdan saman tien kärryiltä (yritetty on). Toisaalta taas juuri ne nopeat päättelyketjut tuovat hahmoon sitä aitoa sherlockimaisuutta. Samoin puhelimet ja tekstiviestit, joita niin hirmuisesti vihasin alussa... no, nyt ne ovat minusta todella jännittävä lisä. Tähän pisteeseen päädyin kuitenkin vasta ihan hiljattain, kun ykköstuottarin katsomisesta on kulunut jo lähemmäs vuosi. Mielettömän hyvä idea!

Jos tästä viestistä nyt sai jotain selville, niin kyllä, minä pidän kovastikin Uudesta Sherlockista. Se vain vei hieman aikaa. Ja nyt odotankin jo innoissani, että pääsen tänään katsomaan uuden jakson!
Peitetty liekki on tulisin ~ Entä jos Voldemort olisikin valinnut toisin? ~ Taikalaiva Titanic

Poissa Always

 • Tittelitön
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PatronusSpell15386
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #17 : Elokuu 25, 2012, 19:11:16 »
Apua, en tiedä uskallanko katsoa tänään jakson! Edellinen oli ihan kamala! :DD olin ihan kusi sukassa koko jakson ajan ja hyvä etten puristanut kissaani hengiltä kun se nukkui kainalossani... :D Jännittävä jakso!

Onko tämä nyt todella näin, että tänään onkin taas päätösjakson aika? :( Siis ihanko todella tuotantokausissa on vain kolme jaksoa per kausi?? :(

Poissa tirsu

 • Clara-stan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • A Chapter Can be a Book
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #18 : Elokuu 25, 2012, 20:45:40 »
Onko tämä nyt todella näin, että tänään onkin taas päätösjakson aika? :( Siis ihanko todella tuotantokausissa on vain kolme jaksoa per kausi?? :(
Kyllä, tokan tuottarin päätösjakso. Ja kyllä, joka kaudessa vain kolme jaksoa, mikä on hyvin harmillista. Näin hyvässä ohjelmassa saisi olla vähän enemmän jaksoja yhdessä kaudessa (ehkä sitten yhden jakson pituuden pitäisi korvata jaksojen määrää...? Njääh, ei kai ne niin ole voineet ajatella.).
Kolmatta kautta aletaan kuulemma kuvata ensi vuoden tammikuussa, joten jatkoa sitten joutuukin jälleen odottamaan. Mutta onneksi ekaa kautta voi sitten katsoa dvd:ltä - ja toivottavasti myös kohta tätä toistakin kautta.
Ja asiasta toiseen. Toivottavasti sitä Adleria ei enää näy muissa jaksoissa. En vain pitänyt siitä hahmosta. Oli vaan jotenkin niin ärsyttävä että. Argh.
>> Oh, I'm so sorry. I thought you were a waiter. >>  Dowager Countess
>> Same old same old, just the Doctor and Clara Oswald in the TARDIS. >> The 12th Doctor
>> Yes, I'll just step inside this police box and arrest myself. >> The 10th Doctor
>> Golden ticket. Spacey Zoomer! Free ice cream. >> The 11th Doctor

Poissa Prosper

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #19 : Elokuu 25, 2012, 23:13:05 »
SPOIL!Viimeinen jakso... aika liikuttava. Alku oli täydellinen ja melkein aloin pitää hullunkurisesta Moriartystä. Hänen loppuratkaisunsa oli kuitenkin oikeutettu. Jossain vaiheessa aloin pitää koko kuviota melkein liian monimutkaisena. Kaikkien näiden jaksojen aikana olen jäänyt kaipaamaan ensimmäisen jakson tunnelmaa - siinä vasta olikin jotain hienoa ja erikoista! Alkuperäisten Sherlock Holmes-tarinoiden fanina ilahduin viittauksesta Kreikkalaiseen Tulkkiin. Tämä jakso oli jotenkin toisella tavalla synkkä ja moniulotteinen kuin muut... eikä pelkästään hyvällä tavalla, Moriartysta kuoriutui aika sairas paskapää lopulta. Johnia kävi sääliksi - miten hän selviää tästä? Kysymys tietenkin riippuu siitä kuinka pitkä aikaväli tähän luodaan: paljastaako SH itsensä heti vai vasta pitkän ajan kuluttua? Ja mahdetaankohan John naittaa sillä välin... toivottavasti ei, pidän hänestä eniten Sherlockin kämppäkaverina. :') Tämän jakson jälkeen "palasin Sherlockin luokse", jos niin voin sanoa. Olin hieman hämilläni toisen kauden alettua, mutta nyt tuntuu että ymmärrän häntä paremmin. Silti, silti... Kuluu pitkä aika ennen kuin näemme hänet taas. Mitäköhän muutoksia se tuo? En voi sanoa pitäväni ohjelmaa 100% onnistuneena koska se ei sitä ole (mikä sarja on?), mutta siinä on silti neronleimauksia ja jotain kamalan koukuttavaa. Benny ja Martin ovat täydellisiä. Mycroft on yksi niistä hahmoista joihin olen eniten tyytyväinen. Hieno sovitus!

Poissa Parselmouth

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Working in company C.S.I. Baker Street
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #20 : Elokuu 26, 2012, 13:33:34 »
SPOILAASiis mielestäni aivan mahtava sarja! En ole pitkään aikaan nähnyt parempaa! <3
Aloin seurata tätä heti ensimmäisestä 1. kauden uusintajaksosta lähtien, ja alussa minulla ei ollut mitään aavistusta mitä katsoin. Olin olohuoneessa vanhempieni kanssa jotka katsoivat sitä, ja sitten aloin jotenkin sivusilmällä ensin seurailla mitä sieltä oikein tulee. Pikkuhiljaa koko keskittymiseni muuhun kuin tähän hypnotisoivaan TV:seen alkoi hojrjua ja yhtäkkiä olin ihan sarjan lumoissa. Tajusin kyllä vasta n. puolessavälissä että hahmot olivat Doylen Sherlock ja kumppanit:D

Olen lukenut vain yhden Sherlockin (Baskervillen koira) koulun pakottamana ja on pakko sanoa, että silloin se tuntui tylsältä ja pitkäveteiseltä, erityisesti vanha kirjoitusasu häiritsi suunnattomasti. Toisaalta nyt kun olen perehtynyt enemmänkin vanhoihin kirjoihin ei se varmasti tutuisi niin pahalta (esim. Burroughsin Mars-sarja johon rakastuin myös sunnattomasti) Enkä myöskään olen nähnyt sitä uutta elokuvaa, joten vertailukohtia ei ole paljon. Vaikka Helvetin Hurtta -jaksossa huomasin niitä pieniä nerokkaita yksityiskohtia, jotka myös kirjassa ovat suoraan tai joita on useimmiten muuteltu huomattavasti Uutta Sherlock:ia varten:D

Pidän toooodella paljon kaikista ja roolitukset ovat mielestäni menneet ihan nappiin. Koko sarja saa itselleen sellaisen tunteen, että nyt pitää sherlockoida jotain, että tässä on oma teoriani siitä mitä seuraavaksi tapahtuu, ja näin voin päätellä mitä pikkusisko viereisessä huoneessa tekee, ja näin osoitan syyllisen karkkipussini tyhjentäjäksi. :D Ja kyllä huomasin jo ensimmäisessä jaksossa Holmesin alanricmanmaisen puhetyylin <3 Huomasin myös jo silloin pienen jännitteen Sherlockin ja Watsonin välillä. Mielestäni se oli vielä ihan söpöä, mutta toisen kauden ekajaksossa se eeehkä meni mielestäni vähän överiksi. Ei siksi, etteikö paritus olisi ollut hyvä, vaan enemmänkin se tapa millä se tuotiin esille. Hyvä ettei kaikki jaksot olleet sellaisia:D Kuten eilen sanoin isälleni (kun S-lock ja morty juttelivat siellä sairaalan katolla): "Toi on niin nerokas, mutta täysi mielipuoli", tarkoittaen Moriaritya, hän vastasi: "Ai kumpi:D"

Ja olenko ainoa, joka pitää siitä että tuotantokaudet kestävät vain kolme jaksoa? Jaksot kun ovat melkein kuin pieniä elokuvia, ja aika itsenäisiä kenties pätösjaksoja lukuunottamatta. Jos yhteen tuotantokauteen olisi tungettu vaikka kymmenen jaksoa, ne olisivat menettäneet merkityksensä, sulautuneet toisiinsa, kiinnostus ei ehkä olisi niin suuri ja ennenkaikkea juoni kärsisi ja yhteen jaksoon käytetty aika olisi paaaaljon lyhyempi. Pidän siitä että jaksot ovat tuollaisia ei-niin-tyypillisiä sarjan jaksoja. Esimerkiksi jos Sherlockia olisi kuvattu kuten Housea, niin, ei hyvä ollenkaan. Kiinnostukseni menisi. Hyvää kannattaa odottaa, vaikka en kyllä pidäkkään YHTÄÄN siitä että kausi 3 ilmestyy ilmeisesti vasta kesällä 2013. Maailmanloppukin ehtii tulla ensinD: Lovetan tätä sarjaa ja Loppuratkaisu oli niin surullinen </3 voi Watsonia!

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Laitoin tuon nyt spoileriin, en sitä ekaksi tajunnut:D
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2012, 14:52:30 kirjoittanut Parselmouth »
"Tuon laulun olen kuullut ennenkin", Holmes huomautti. "Ennen vanhaan se soi jatkuvasti! Se oli edesmenneen professori Moriartyn suosikkikappale"

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #21 : Elokuu 26, 2012, 14:36:41 »
^

Mielenkiintoisia teorioita! Minullakin on omani, ja melkein uskon sen osuvan aika lähelle totuutta, sen verran monta kertaa olen sen kyseisen kohtaksen viimeisestä jaksosta katsonut. Mutta en jaa sitä täällä jotta jokainen saa muodostaa asiasta oman käsityksensä (joita haluan mielellään kuulla! Kaikkea ei voi aina tulla itse ajatelleeksi...) ^_^

Minä en yleensä pidä televisiosarjoista enkä elokuvista. En voi tunnustaa katsoneeni elämässäni kuin paria tv-sarjaa, joista olisin pitänyt (ja nekin harvat ovat yleensä joko piirrettyjä tai komedioita!) ja lempielokuvienikin kirjo rajautuu noin neljään. Lisäksi ainoa muoto, jossa olen ikinä Sherlock Holmeseihin tutustunut ennen viime talvea, olivat lapsuuteni (mainiot!) Sherlock Koira -piirretyt. Kun ystäväni sitten eräänä päivänä päätti esitellä minut BBC!:n Sherlockille, en voinut ajatella muuta kuin että apua, tässähän pitää alkaa kaivaa torkkupeittoa esiin. Olin väärässä - jostain käsittämättömästä syystä ihastuin sarjaan aivan tolkuttomasti.

Kuten Renefer, myös minä pidin sarjan visuaalisesta ilmeestä todella paljon. Se onkin luultavasti yksi niistä seikoista, joka minut ensimmäisenä koukutti - jo ensimmäisessä jaksossa on muutamia niin hienosti tehtyjä kohtauksia, että voisin katsoa ne lukemattomat kerrat pelkästään katsomisen ilosta. Lisäksi nautin paljon sarjan soundtrackeista, jotka, kaikessa... öh... pömpöösimäisyydessäänkin, ovat minusta hyvin tehtyjä ja Sherlockin maailmaan sopivia.

Lisäksi BBC!:n Sherlockia on kiittäminen siitä, että sen myötä innostuin perehtymään myös alkuperäisiin kirjoihin, joista tähän saakka olin pitäytynyt mahdollisimman etäällä. Luin ensin englanniksi kaksi ensimmäistä kirjaa ja muutamia novelleja (muun muassa Adventure of Empty Housen, johon kolmannen kauden 1. jakso tulee pohjautumaan...) ja ostin sitten suomeksi Teoksen julkaiseman uuden käännöksen Sherlock Holmesin seikkailuista. Tietysti kirjat ovat oman aikansa tuotteita ja välillä koomisia, mutta myös aivan erinomaista viihdettä, ja olen iloinen, että vihdoin tässä vaiheessa elämää pääsin tutustumaan niihin kunnolla.

Sarjassa on yksi jakso, joka minusta hiukan notkahtaa sen yleisestä tasosta (1. kauden toinen jakso), mutta joka kuitenkin tyylillisesti on aika... no, Sherlockmainen, jos siis vertaa alkuperäisiin kirjoihin. Lisäksi siinä on yksi minusta täysin sietämätön jakso, joka nosti niskavillani pystyyn ja jonka olen halunnut sen jälkeen tyystin pyyhkiä mielestäni (eli 2. kauden ensimmäinen jakso). Olen lukenut novellin, johon se perustuu, ja minusta jakso suorastaan tekee pilkkaa siitä Irene Adlerista, joka novellissa esitellään.

Luulen, että Renefer on kritiikissään hyvin monelta osin oikeassa, mutta toisaalta osin nämä ovat  juuri niitä kuuluisia makuasioita - minä nimenomaan pidän siitä, että sarjan hahmot ovat jotenkin... no, vähän karikatyyrimäisiä, tosin itse olen ollut huomaavinani kyllä jonkinlaista hahmonkehitystä tapahtuvan sarjan mittaan niin että ainakin minun silmissäni pääkaksikko on alkanut saada lisää vivahteita.  Tai sitten kyse on vain paatuneesta ficcarin mielikuvituksestani. Sen voin itsekin allekirjoittaa täysin, että monet 'rikospähkinät' jäivät vähän irrallisiksi langanpätkiksi ja että syvällisyyksiin olisi puolestani saanut paneutua (paljonkin) paremmin. Kuitenkin siitä huolimatta ainakin 3. ja 6. jakson juonet olivat minusta todella vangitsevia.

Ja odotan todella mielenkiinnolla, mutta myös hiukan kauhulla, sarjan kolmatta kautta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2012, 15:04:00 kirjoittanut Marygold »
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Poissa nominal

 • Kuriositeetti
 • Vuotislainen
 • Pottermore: FireboltLumos114
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #22 : Elokuu 26, 2012, 14:37:16 »
//Gosh, Marygoldin megaviesti väliin!

Minustakin on ihan selkeää, että jaksoja yhdessä kaudessa on vain näin vähän. Tosin eipä se neljäs siinä olisi haitannut, hihi! Mutta joo, tosiaan kaikki ovat kuin pieniä elokuvia, ja minusta se toimii juuri siten. Jos kaikki jaksot kestäisivät puolisen tuntia, koko juttu menettäisi viehätyksensä.

Oooooh, pohdintaa! Toisen kauden viimeisestä jaksosta on siis kyse, siksi spoilereihin.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Heeeeei, Marygold, tämä tahtoo kuulla teorian! :/
Peitetty liekki on tulisin ~ Entä jos Voldemort olisikin valinnut toisin? ~ Taikalaiva Titanic

Poissa Parselmouth

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Working in company C.S.I. Baker Street
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #23 : Elokuu 26, 2012, 14:50:24 »
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Ja tahtoo kuulla myös sun (toivottavasti) totuudenmukaisemman teorian, Marygold!:D
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2012, 15:07:28 kirjoittanut Parselmouth »
"Tuon laulun olen kuullut ennenkin", Holmes huomautti. "Ennen vanhaan se soi jatkuvasti! Se oli edesmenneen professori Moriartyn suosikkikappale"

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Uusi Sherlock
« Vastaus #24 : Elokuu 26, 2012, 14:56:17 »
No okei... :) (seuraa spoilaavaa spekulaatiota)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Toivottavasti tuosta sai edes jotain selvää. Siinä nyt vain oma versioni tuohon esittämääsi ajatukseen, ehkä loput omasta teoriastani voin paljastaa myöhemmin, jos saan sen ensin muotoiltua alle kaksisivuiseksi. Tänään jostain syystä tahtoo olla vaikeaa esittää asioita lyhyesti ja ytimekkäästi : - D

//Ja Parselmouth ehti väliin!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2012, 15:06:33 kirjoittanut Marygold »
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.