Kirjoittaja Aihe: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?  (Luettu 5896 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa neiti moitteeton

 • Hanki kevätauringonpaiste!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lukisin, jos kirja ei olisi lukutoukan limassa!
 • Tupa: Korpinkynsi
Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« : Toukokuu 27, 2011, 18:01:53 »
Jos opettisit tylypahkassa niin opettaisitko yrttitietoa, ennustusta vai loitsuja? Olisitko juomamestari vai muodonmuutosten taituri?
Kerro mitä ainetta haluaisit opettaa nuorille velhoille ja noidille Tylypahkassa.

Suosistko omaa tupaasi vai hyvin oppiaa ja viisasta oppilasta? Jos  suosit jotain tupaa niin mitä tupaa?

Miten rankaiset pahointekijää? Käsketkö hänen siivota sotkun? Joutuuko hän kirjoittamaan omalla verellään? Kidutatko häntä vai yritätkö etsiä syyn miksi hän häiritsee?

Kaikkeen tähän etsin tänne vastausta. Joten olkaa hyvät ja kertokaa mitä tekisit tylypahkassa. Niin ja jos ette kero niin teille käy vielä huonosti lapsikullat.... Minulla on täällä ajateltavaa teille kun istutte kärsimässä rangaistustanne. Hah hah hah hah haa.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 25, 2011, 14:15:22 kirjoittanut neiti moitteeton »

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #1 : Toukokuu 27, 2011, 19:32:07 »
Yrttitietous olisi aiheeni. Samoin vaikka noitatalous (vrt. kotitalous jästikoulussa). Kaikkihan sitä omaa tupaansa suosii edes vähäsen, mutta olisin reilu kaikille. Pahantekijät siivoamaan jälkensä jos sotkee, ja jos pelleilisi ruokataikuuden kanssa, joutuisi maistamaan omia tekosiaan (jolleivat satu olemaan myrkyllisiä). Vaihtoehtoisesti laittaisin esim. kuorimaan perunoita ilman taikuutta (vrt. esim. Harry ja Ron joutuivat ruusukaalitalkoisiin Kotikolossa kuoleman varjeluksissa).

Poissa takkuturkki

 • varjoissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • yes, i can
  • tumblr
 • Pottermore: StrikeWizard7023
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #2 : Toukokuu 27, 2011, 20:12:08 »
hmm.. kenties muodonmuutoksia. Jotenkin mielenkiintoisin aine. opetusmeediot olisivat tiukkoja, mutta viihtyisiä. Ja mitä rankaisemiseen tuleen, niin laittaisin kirjoittamaan omalla verellä. En ole ilkeä (no ehkä vähän.) olen vain ankara. Mitäs meni rikkomaan sääntöjä. Toisaalta tuo pätisi vain jos olisi tehnyt jotain todella väärin. Eihän esim. pienestä kiroamisesta haittaa ole. silloin vain kotitonttujen avuksi. :)
elämättömyysaika jähmettynyt

Lucresia

 • Ankeuttaja
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #3 : Toukokuu 27, 2011, 20:58:25 »
Opettaisin Pimeyden voimilta suojautumista.
Jostain syystä olen aika kiinnostunut aiheestaXD ja sen opettaminen olisi mahtavaa:DD
Olisin Professori Lucresia Lawrences. hm.. Antaisin oppilaiden kutsua minua nimellä "Professori Lucy :DD kuulostaa hauskalta^^ joka perjantai kertoisin kunnon puujalkavitsinXD ja maanantaisin reippaan aamun avauksen. Esim: "@%&#£$€, ja siinä kaikki" XDXDXD vähän humoristinen opettaja olisinXD
 Pienet pistarit olisivat mukavia kun Upean saaneet saisivat jokamaunrakeita palkinnoksi^^Opetukseni olisi rentoa, kannustaisin oppilaita yrittämään parhaansa, enkä rankaise virheistä. Mutta pahantekijöitä en voi sietää>< Rangaistus on nopea ja ankara. Minun tunnillani ei häiriköidä=_0
En itseasiassa pidä muistiinpanojen kirjoittamisesta (johtuen siitä että olen vasuri, ja en voi kirjoittaa mustekynällä koska muste leviää, sama lyijyn kanssa) joten muistiinpanot olisivat lyhyet. Sen sijaan tunneilla tekisimme jotain mieleenjäävää eikä vain istuskelemista. Tunneillani olisi hauskaa ja ei ikinä tylsää.
                                  Toinen aineeni olisi taikajuomat. Olisin vuosisadan juomamestari^^ Sama homma kuin edellisessä oppiaineessa. Rento tunnelma, virheet ovat sallittuja ja oppilaita pitää rohkaista tekemään parhaansa. Läksyjä ei olisi hirveästi, tosin riippuu myös aiheesta. Sääntöjen "kiertäjät" saisivat heti jälki-istuntoa sillä se jos mikä on rasittavaa kun joutuu puhumaan kilpaa tai joutuu komentamaan koko ajan. Joillekkin oppilaille jotka haluaisivat oppia enemmän, tarjoaisin mahdollisuuden vapaa-aikana lisäopetukseen, jossa oppilaat oppisivat valmistamaan vaikeitakin liemiä. Tietoa ei koskaan ole liikaaa.
                                 Vielä yksi oppiaine, noh yrttitiedossa olisin surkea opettaja koska onnistuin tappamaan tekokukan-_-' Varmasti opettaisin taikaolentojen hoitoa. Se olisi mukavaa^^ Sama opetus taktiikka kuni pimeyden voimilta suojautumisessa. Rentoa meininkiä^^

//Aa ja vielä lisäys edelliseen tekstiini: En suosi omaa tupaani (korpinkynttä) sen enempää kuin muitakaan. Olisin tasapuolinen kaikille.

//Kaksi peräkkäistä viestiä yhdistetty. :) -gamma
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 29, 2011, 21:31:34 kirjoittanut gamma »

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #4 : Toukokuu 27, 2011, 22:46:28 »
Vaikkei se ole ehkä varsinaisesti opettamista, haluaisin kirjastonhoitajaksi. ^^ Elämä vanhojen taikakirjojen ympäröimänä kuulostaa vain jotenkin niin ihanalta. Valvoisin että kirjat ovat hyvässä kunnossa, mutten mitään "Pyhäinhäväistys! Kirjaan on kirjoitettu!" -tyylisiä raivareita ála Matami Prilli kyllä vetäisi. :''D

Mutta jos pääsisin opettamaan jotakin... PVS olisi kyllä kiinnostava aihe, mutta ehkä vähän turhan vaarallista. Ei siis pimeyden voimat itsessään, mutta kun Oravekin kuoli ja Lockhart menetti muistinsa, niin mitä kaameaa Ropina-paralle sitten voisi tapahtua? Muutkin aineet kyllä kävisivät. ^^

Entä tapani opettaa... myönnettäköön että suosisin kyllä oppilaita, sillä en usko että kukaan opettaja voi olla täysin puolueeton, ei tietenkään yhtä rajusti kuin vaikka Severus, mutta jopa Dumbledore suosii Rohkelikkoja vaikka niissä tupapisteissä. En usko että ajattelisin oppilaita kuitenkaan tuvan kannalta, vaan pikemminkin ensivaikutelman; turhan komentelevaa ja itsetietoista oppilasta mie tuskin sietäisin kovin pitkään.

Poissa Ales

 • Fanficcari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 24365
  • My life, my party!
 • Pottermore: DreamFlight25004
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #5 : Toukokuu 28, 2011, 12:15:44 »
Jos olisin opettaja opettaisin taikajuomia. Se on mukavaa, kun voi vain keitellä liemiä ja ja haistella niiden höyryjä... (Tietysti jos se juoma haisee pahalta niin sitten ei..)
Ja minun tupani on tietysti luihuinen.
Myönnän, minäkin varmaan suosisin tupaani mutta en samalla tavalla kuten esim. Severus.
Olisin mahdollisimman reilu ja tasaväkinen kaikille oppilaille, (lue kuitenkin yllä oleva lause !)
niin tupapisteiden kuin rangaistuksienkin suhteen.
Tapani rankaista olisi seuraavanlainen;
Etsisin syyn miksi tämä oppilas häiritsee. Jos häiritsemistä esiintyy enemmänkin, antaisin kylläkin jälki-istuntoa.
Työnteko pitäisi olla rentoa ja hauskaa, eikä mitään kidutusta oppilaille.
Virheitä saa toki tehdä, kunhan niitäkään ei tule liikaa.
Hey! You just lost The Game.

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #6 : Toukokuu 28, 2011, 16:15:24 »
...opetusmeediot olisivat tiukkoja...
Tarkoitit varmaan opetusmetodeita? XD

Itse opettaisin ehdottomasti taikajuomia tai muodonmuutosta. Taikajuomia olisi kiva sekotella. En olisi kovin tarkka... Ja muodonmuutosten luokassa olisi kiva säikytellä oppilaita muuttamalla esim. huonekasvin hämähäkiksi yms ja sitten vasta opettaisin taian. Sillon oppilaat tajuaisivat taian hyödyllisyyden...

-Tassu
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #7 : Toukokuu 28, 2011, 21:26:35 »
Ykkösvaihtoehtona on muodonmuutokset. Se on omasta mielestäni Tylypahkassa opetettavista aineista mielenkiintoisin. Olisi upeaa opettaa nuoria noitia ja velhoja taikomaan toisistaan eläimiä ja huonekaluja ja kasveja ja ties mitä. Tunnit eivät takuulla olisi yhtä tylsiä kuin taikuuden historia Binnsin opetuksella. Toisaalta olisi kiehtovaa opettaa myös jästitietoa. Minua huvittaa ajatuskin siitä, että voisin testailla erilaisia jästituotteita yhdessä oppilaiden kanssa ja yrittää opettaa heitä käyttämään niitä. Olen varma, että olisi hauskaa opettaa, miten puhelinta tai ompelukonetta käytetään. Varsinkin sellaiselle luokalle, joka ei ole koskaan kuullutkaan moisista vekottimista. Olisi haastavaa saada oppilaat ymmärtämään, mitä virkaa on esimerkiksi postinkantajilla, kun pöllöjäkin voisi käyttää.

Opettajana olisin varmasti aika lailla McGarmiwan kaltainen. Ehkä kuitenkin vähän pehmeämpi, mutta kuitenkin kaikille mahdollisimman tasapuolinen ja reilu. Olisin myös vaativa. Odottaisin, että kaikki panevat tunneilla parastaan, en siedä lusmuamista. Jättelisin oppilaitani jälki-istuntoon tekemättömistä läksyistä ja isommista sääntörikkomuksista, mutta en pitäisi mitään Pimentomaisia sairaita jälki-istuntoja. Periaatteenani olisi, että väärin tehneet oppilaat laitettaisiin tekemään jotain hyödyllistä. Kuten esimerkiksi auttamaan linnan kotitonttuja siivoamisessa ja ruuanlaitossa. Ilman taikaa tietenkin.
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Poissa Viuhpiipore

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #8 : Elokuu 07, 2011, 10:18:14 »
Haluaisin ehkä mieluiten opettaa loitsuja, yrttitietoa tai muinaisia riimuja. Ne kuulostavat mielenkiintoisimmilta, minulle sopivimmilta aineilta.  Tylypahkan opettajana olisin varmaankin lempeä ja tasapuolinen kaikille, mutta järjestäisin jälki-istuntoja sääntöjen rikkojille. Vaatisin kaikilta parastaan.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 07, 2011, 10:24:48 kirjoittanut Viuhpiipore »
Viuhpiipore - velhomaailman karkki nro.1

Poissa Scaredy Dandelion

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: QueenStrike5
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #9 : Elokuu 07, 2011, 10:47:10 »
Opettaisin taikaeläinten hoitoa. En tekisi yhtä rajua opetussuunitelmaa kuin Hagrid, mutta esittelisin oppilailleni yleisimpiä otuksia ihan livenä. Vaarallisempia eläimiä kävisimme läpi kirjoista. Noudattaisin melko tarkasti sitä linjaa, mitä V.I.P- ja S.U.P.E.R -tutkinnot edellyttävät. Kuitenkin jos aikaa jäisi, tekisimme myös jotain vähän spesiaalia. ;)
"You can't give a Dementor the old one-two!"

Poissa Isetom

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #10 : Elokuu 08, 2011, 20:07:34 »
Tahtoisin opettaa loitsuja, koska aine on minusta hyvin mielenkiintoinen ja myös oppilaat varmaan pitävät siitä. Loitsut ovat suuri osa taikuutta, aine on hyvin hyödyllinen ja olisi mukavaa seurata oppilaiden edistymistä ensimmäisen vuoden pienistä taioista viimeisimpien vuosien suuriin lumouksiin. Aina kirjoissa loitsutunnit ovat vaikuttaneet kiinnostavilta ja niistä olisikin mukava tietää enemmän, kuten siitä millaisia taikoja viimeisellä luokalla ja S.U.P.E.R-kokeissa tehdään.

Toinen aine, jota olisi kiva opettaa olisi ehkä taikajuomat, jolla on minusta liian luihuismainen maine. Molemmat, Kalkaros ja Kuhnusarvio, olivat Luihuisessa. Kuhnusarviohan vaikutti ihan hyvältä opettajalta, mutta Kalkaros suosi aivan liikaa luihuisia ja teki oppitunneista epämiellyttäviä muille. Erilaisten taikajuomien keittäminen on aina vaikuttanut minusta mielenkiintoiselta ja olisi hyödyllistä osata keittää vasta-aineita kaikille myrkyille ja parantavia juomia sairauksille.

Opettajana haluaisin tietysti olla sellainen, josta oppilaat pitävät (edes jotenkin) mutta joka osaa pitää kurin. En missään nimessä suosisi omia tupalaisiani, vaikka sympatiani tietysti olisivatkin aina heidän puolellaan. :)

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #11 : Elokuu 08, 2011, 20:26:31 »
Tämän hetkisten kiinnostuneni mukaan opettaisin varmaankin taikuuden historiaa. Historia on aina kiinnostanut minua ja kykenen kuvittelemaan itseni elävämmäksi opettajaksi Tylypahkaan tuohon aineeseen. Varmasti aineen kiinnostus nousisi oppilaiden joukossa kun opettaja saataisiin vaihtoon. Luulen, että olisin aika eläväinen ja kokeellinen opettaja, sellainen joka teettäisi oppilailla erilaisia projekteja, esimerkiksi näytelmiä historian tapahtumista, oppilaiden tekemiä esitelmiä ja mahdollisia opintoretkiä historiallisiin paikkoihin - eikä pidä unohtaa Tylypahkan tutkimista. Haluaisin kaikin mahdollisin tavoin saada oppilaat kiinnostumaan aineestani ja historiaa on varmasti helppo opettaa kiinnostavasti Tylypahkan kaltaisessa paikassa - Binns ei tätä ole tajunnut ja on siksi muistiinpanoihinsa kangistunut.
Toiset minua kiinnostavat aineet ovat muodonmuutokset ja taikajuomat. Niistä sitten tiedä, millainen opettaja niiden suhteen olisin. Varmaankin melko samanlainen kuin historiassa - innostava ja kokeellinen. Taikajuomatkin on yksi aine, johon voin kuvitella itseni, sillä ajattelen sen ikään kuin meidän kemiana - minulta löytyy päätä siihen, muttei innostusta. Taikajuomia olisi kyllä tuplasti kiinnostavampaa opiskella kuin kemiaa...

Opettajana yleensä olisin sellainen, joka pyrkisi kohtelemaan kaikkia tasapuolisesti ottamatta ketään erityiseksi silmätikuksi niin hyvässä kuin pahassa. Pyrkisin tuomaan mahdollisimman hyvän opiskeluilmapiirin tunneilleni, niin että oppilaat voisivat vapaasti opiskella välittämättä eri tuvista.
Rangaistuksena käyttäisin varmaan aika samoja kuin mitä yleensäkin Tylypahkassa - jotain yleishyödyllistä mutta turhauttavaa pientä työtä, joka saisi pahantekijän toivon mukaan tajuamaan että kannattaa käyttäytyä kunnolla. Laittaisin tyyliin järjestämään oppilaan vanhempien aikaisia arkistoja, jotta hän näkisi ettei kannata toistaa vanhempien mahdollisia virheitä. :'D
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Katspicious

 • Vuotislainen
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #12 : Heinäkuu 23, 2013, 14:31:17 »
Olisi ilmiselvää, että opettaisin taikajuomia.
Sen voisi rinnastaa jästimaailmaan niin, että rakastan kokkaamista, sekä leipomista. Leipomisessa täytyy olla hyvin tarkka ainesten kanssa, ettei laita vääriä määriä taikka tee jotain väärässä järjestyksessä. Tämä on vahvuuteni, sillä rakastan leipomista, joten se ei olisi epäselvääkään, että velhomaailmassa olisin taikajuomien opettaja.

Opettajana en olisi välttämättä ankara, mutta silti hyvin tiukka. Olen Korpinkynsi, joten olen luonnostani hieman tärkeilevä, sekä pikkutarkka työskentelyn suhteen. Olisin tasapuolinen, mutta tunneillani työskentelyrauha olisi ennen kaikkea tärkeää.

En usko, että olisin kovin monen lempiopettaja, mutta kunhan oppilaat oppivat. Se olisi tärkeintä.

Poissa Ohjattava luumu

 • Laupias sadepilvinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #13 : Heinäkuu 27, 2013, 14:15:18 »
Varmaankin muodonmuutoksia tai loitsuja.
Muodonmuutokset kyllä kiinnostaisi vaan tosi paljon. Miettikää nyt - näätte jonkun nimeltämainitsemattoman Dracon yrittämässä kirota Harrya takaapäin, niin eikö olisi aika kätevää muuttaa se hilleriksi!?

Tai loitsut, koska loitsut vaan on ihania. Ei tarvii perusteluja.

Olisin varmaan sellanen - no - Luna opettajana. Sellanen.

Poissa Staqu

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #14 : Heinäkuu 29, 2013, 20:30:51 »
Tämä on helppo kysymys: opettaisin tietysti taikuuden historiaa.

Professori Binnsin jälkeen varmasti kuka tahansa olisi mielenkiintoisempi ja innostavampi opettaja.
Jospa minun nykyinen työni jästihistorian opettajana auttaisi uraani Tylypahkassa.

Poissa viuskihuiski

 • masentunut korpinkynsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #15 : Lokakuu 15, 2013, 19:53:25 »
Opettaisin luultavasti taikuuden historiaa. Rakastan historiaa ja rakastaisin opettaa sitä oppilaille. Opettaisin asiaa mielenkiintoisemmalla ja nykyaikaisemmalla tyylillä. Aina ei tunnilla tarvitsisi kuunnella opettajan pulinoita ja kirjoittaa asioita vihkoon. Usein myös oikeasti mietittäisiin ja tehtäisiin jotakin. Se voisi lopettaa tunnilla nukkumiset, kun saisi vähän vaivata päätään ja itseään muutenkin. Olisin myöskin yllättävän ankara. En sietäisi yhtään meteliä luokassani ja heittelisin jälki-istuntoja, vaikka jokaiselle oppilaalle, jos niikseen tulee.
Keep calm and correct everyone!

Poissa Luna Helmiina

 • Tonttu vain ei saa unta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Älä häiritse! Luen Harry Potteria!
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #16 : Tammikuu 09, 2015, 21:43:28 »
Opettaisin varmaan taikaeläinten hoitoa, ja opetustyylini olisi kaikkia kannustava, mutta olisin myös se ankara auktoriteetti tarvittaessa.
"Puh?"
"No mitä, Nasu?
"Ei mitään", vastasi Nasu hiljaa.
"Tarkastin vain, että olet vielä ystäväni".       Helmiina -> Luna Helmiina

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #17 : Tammikuu 10, 2015, 12:42:32 »
Oiiih, ihana kysymys!
Jos mä olisin noita, aikuinen sellainen, haaveilisin nimenomaan opettajan työstä. Tylypahkassa. Jos ei muuten, ni sit voisin olla joku kotiopettaja. Vaikka sellainen, joka opettaa pikkutirriäisiä lukemaan ja laskemaan kertotaulua ennen varsinaista taikakouluun lähtöä... Oiskohan velhomaailmassa töitä sellaselle? : )

Mut. Jos oisin Tylypahkassa, ni voisin opettaa jästitietoa. Minähän tiedän jästeistä varsin paljon, kun itsekin olen nyt pikkusen yli parikytä vuotta jästimaailmassa elänyt. Ja no... Minä opettaisin ensin ihan perusasioita, kuten miten jästit selviävät arjestaan... Pyykkikoneet, sähköhellat, tiskikoneet... Ja sen jälkeen laajennettaisiin tonttia jästien yhteiskunnan toimintaan... Mut haluaisin myös (kuhan perusasiat on käyty) puhua erilaisista kulttuureista. Siitä, ettei jästit kaikkialla elä samalla lailla.

Myös ennustaminen olisi mielenkiintoinen oppiaine. Uudistaisin ennustuksen opettelun, tekisin siitä houkuttelevampaa ja mielenkiintoisempaa. Punurmion jälkeen sillä on varmasti huuhaa-maine. Mä opettaisin ennustamisen eri menetelmiä, mutta korostaisin että ennustus on kuitenkin aina ennustus. Ennustuksen menetelmät on kuitenki semmosia, että vaikkei niitä niin kuolemanvakavasti ottaiskaan, ni ne voi silti olla ihan hauskojaki juttuja.

Millainen opettaja olisin? Aluksi pitää olla ankara, kun tulee uusi ryhmä, pitää näyttää kaapin paikka. Mut ei kuitenkaan saa jyrätä oppilaita, muuten menee uskottavuus. Mut jos aluksi pitää rajoista ja säännöistä tarkkaan huolta, eikä ala liian "kaveriksi" oppilaille, kaiken pitäis mennä jatkossa helpommin.
Olisin semmonen ihan jees ope, jota tuskin ainakaan pelättäis tai inhottais, mut josta kuitenki tiedetään, ettei se rupia mitä tahansa katteleen.
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Muggle

 • Vuotislainen
 • HARRY POTTER IS MY PAST, MY PRESENT AND MY FUTURE
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 26, 2015, 17:38:58 »
Haluaisin opettaa huispausta (vaikka vain ekaluokkalaiset opiskelevat sitä), loitsuja tai pimeyden voimilta suojautumista. En suosisi erityisemmin ketään. Jos joku tekisi pahoja, rankaisisin häntä jälki-istunnolla tai omien jälkiensä siivoamisella, riippuen tilanteesta. Olisin aika rento ja mukava opettaja enkä antaisi paljon läksyjäkään/joskus en ollenkaan. Kunhan kuuntelisivat tunneillani ja pitäisivät niitä viihdyttävinä ja mielenkiintoisina!                         
"You're just as sane as I am" Luna Lovegood

Poissa Juomamestari

 • Kuninkaan koura
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #19 : Toukokuu 30, 2015, 16:10:39 »
Opettaisin taikajuomia tai taikuuden historiaa. Suosisin älykkäitä korpinkynsiä ja luihuisia. Vaikka yrittäisin olla reilu kaikille. Rankaisisin kiusaajia hyvin ankarasti enkä hyväksyisi sitä että joku pelleilee taikajuomissa koska se olisi hyvin vaarallista. Historiassa sitten en olisi niin ankara vaan yrittäisin saada oppilaat kiinnostumaan aineesta.
"A mind needs books as a sword needs a whetstone if it is to keep its edge. That is why I read so much", Tyrion Lannister.

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #20 : Heinäkuu 15, 2016, 09:27:37 »
Jos ei muuten, ni sit voisin olla joku kotiopettaja. Vaikka sellainen, joka opettaa pikkutirriäisiä lukemaan ja laskemaan kertotaulua ennen varsinaista taikakouluun lähtöä... Oiskohan velhomaailmassa töitä sellaselle? : )

Luulisin, ettei kaikilla velhomaailman perheillä ole mahdollisuutta opettamaa omaa jälkikasvuaan juuripa vaikka lukemaan ja laskemaan ennen Tylypahkaan (tai muuhun taikakouluun) menoa. Voi olla erilaisia syitä, miksei vanhemmat kykenisi lapsiaan opettamaan: vanhemmat / yksinhuoltajaperheessä vanhempi voi olla vaikkapa alkoholisoitunut tai muutoin eivät kykene. Onkohan velhomaailmassa myös jotain orpokoteja tai nuorisokoteja tms., jonne lapset ja nuoret voivat päätyä - sellaisessa voisi myös luultavasti toimia "kotiopettajana".

Mutta joo. Jos minä opettaisin Tylypahkassa, opettaisin varmastikin yrttitietoa tai taikaeläinten hoitoa. Itse olen aina pitänyt jästikoulun biologiasta, joten nuo kaksi ainetta olisivat varmasti lähellä sydäntäni. Koen varsinkin yrttitiedon myös varsin hyödylliseksi, sillä sen tunneilla voi oppia paljon erilaisista kasveista ja yrteistä, joiden avulla saa konkreettista hyötyä oikeassa elämässä vaikkapa eriilaisten vaivojen lieventämiseen. Taikaeläinten hoidossa puolestaan pääsee tutustumaan monenlaisiin olentoihin ja mahdollisesti käsittelemään niitä - ja mikä kenties merkittävintä, oppia varomaan ja käyttäytymään oikeanlaisesti niiden läsnäollessa.

Opetukseni olisi, kuten moni muukin on täällä todennut, oikeudenmukaista ja reilua. Haluan antaa kaikille tasavertaiset mahdollisuudet oppia. Itse käyttäisin monenlaisia opetusmenetelmiä mielenkiinnon ja motivaation ylläpitämiseksi:

Kunhan kuuntelisivat tunneillani ja pitäisivät niitä viihdyttävinä ja mielenkiintoisina!

Kun oppilaat viihtyvät tunneilla, ovat oppimistulokset varmasti positiivisempia kuin tylsillä tunneilla. Lisäksi olen samoilla linjoilla myös seuraavan katkealman kanssa:

Rento tunnelma, virheet ovat sallittuja ja oppilaita pitää rohkaista tekemään parhaansa. Läksyjä ei olisi hirveästi, tosin riippuu myös aiheesta.

Haluaisin, että minunkin oppituntini olisivat omalla tavallaan rentoja. Oppilaat eivät saisi pelätä, vaan uskaltaa kysellä ja pohtia yhdessä. Toisaalta tunnelma ei saa olla liian rento, ettei tunnnit mene vain "mukavia turistessa". Oppituntien ilmapiirin pitäisi olla niin kannustava ja myönteinen, että oppilaat uskaltaisivat tehdä ja kokeilla ja näin kokea myös virheiden tekemisiä - myös virheistä oppii. Parhaansa tekeminen on aina hyvä asia ja yrittäminen on myös hyväksi. Tosin opettajana pitää myös muistaa, että ihmisiähän ne oppilaatkin ovat, eikää heilläkään aina voi olla hyviä päiviä.

Koen, että haluaisin opettaa siten, että oppilaat ymmärtäisivät ja oivaltaisivat asioita. Myös syy-seuraussuhteiden havaitseminen olisi oivallista oppia. Haluaisin myös, että oppituntini olisivat mahdollisimman käytännönläheisiä, ja mielestäni yrttitiedosta ja taikaeläinten hoidosta saa kyllä hyvinkin käytännönläheisiä. Teettäisin toki oppilailla aika ajoin jotain esseen/projektien tyylisiä tehtäviä, jossa he saisivat paneutua ja pohtia tunneilla käytyjä asioita itsenäisesti.
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa LovegoodTonks

 • Princess Merida
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Love fucks you up, like an evil angel
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #21 : Heinäkuu 21, 2016, 13:49:07 »
Opettaisin varmaan liemiä tai lentämistä/huispausta. Itse jos opiskelisin taikakoulussa niin nuo olisivat lempiaineitani, oli sitten taikajuomaopettajana kalkaros tai ilkeämpikin. Olis kyllä myös taikaeläinten hoidon opettaminen kivaa! Ja kiusaajille kiusaamisesta tulis ankarat rangaistukset, koska en voi sietää kiusaamista.
Anteeksi, en nyt oikein ehdi tehdä mitään, pitäisi nukkua, sitten nukkua, sit nukkua, sit vois ottaa päikkärit ja nukkua. Paljon tekemistä, vai mitä?

Poissa Sirkka

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Sirkka is free.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Mitä/miten opettaisit Tylypahkassa?
« Vastaus #22 : Heinäkuu 31, 2016, 10:40:25 »
Opettaisin taikaeläimiä, muodonmuutoksia tai loitsuja. En suosisi ketään, vaan kannustaisin kaikkia parempaan. Kehuisin paljon, sekä auttaisin apua tarvitsevia. En rankaisi juuri ollenkaan, vaan yrittäisin keksiä syyn miksi oppilas häiritsee.
Vaellan siellä, missä sinä et. Jos joskus satut löytämään minut, älä päästä minua helpolla.