Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #21 - Feenikslintu Fawkes  (Luettu 4394 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #21 - Feenikslintu Fawkes
« : Lokakuu 28, 2002, 22:54:40 »
NEO#21 - Feenikslintu Fawkes

Fawkes -> Guy Fawkes (1570-1606) englantilainen salaliittolainen -> the Gunpowder Plot -> ruuti -> 5.11. Guy Fawkesin päivä -> ilotulitteet
Fawkes -> vakavamielinen, vakaa, luotettava, ymmärtäväinen, kärsivällinen, kiltti, vastaanottavainen (nimenkantaja)
feenikslintu -> Phoini'x (kreikk.), Phoenix (lat.) -> tarulintu, kreikkalaista ja egyptiläistä alkuperää, kuolemattomuuden vertauskuva -> tultuaan vanhaksi lintu laatii itselleen hyvänhajuisista oksista pesän ja polttaa itsensä siinä -> tuhkasta kohoaa uusi Feeniks -> auringon jumalan "lemmikki" mahd. pesii arabiassa kylmän lähteen luona jossa auringon jumala kylpee kuunnellessaan feeniksin laulua

Punaisen ja kullan sävyissä hohtava lintu, myyttinen feeniks, Fawkes. Feeniks, joka saattaa osoittautua ihmeen tärkeäksi hahmoksi jatkossa.

Feenikslintu on mytologioiden kuuluisin lintu. Kreikkalaisten ja egyptiläisten kertoma tarina linnusta, joka noin 500 vuoden välein kokoaa itselleen hyväntuoksuisen pesän, jossa polttaa itsensä noustakseen taas tuhkasta uutena ilmaan. Feeniks on kuolemattomuuden vertauskuva ja auringon jumalan "lemmikki". Meidän on helppo pitää aurinkoa yhtä kuolemattomana kuin feeniksiä, sillä auringon sammumiseen on aikaa vielä lukuisia vuosikausia. Punainen ja kulta ovat niin ikään auringon kaltaisia sävyjä. Feeniks, joka yllättäen on Rohkelikon väreissä ja ilmestyy yllättävissä paikoissa ja tilanteissa mukaan kuvaan, on minun teoriani mukaan yhtä kuin Godric Rohkelikko, mutta ainahan saa vastaan väittää. Fakta kuitenkin on, että feeniks toi Harrylle mukanaan lajitteluhatun ja Godricin miekan salaiseen kammioon.

Fawkes on nimi jota tämä tarunhohtoinen lintu kantaa. Fawkes on nimi jonka kantajasta kerrotaan seuraavaa: hän on vakavamielinen ja luotettava henkilö, vakaa ja ymmärtäväinen luonne. Kärsivällisyys on hänen hyveensä, ja hän ottaa asiat rauhallisesti vastaan ja kiltisti tuo oman lusikkansa soppaan. Eräs Fawkes on myös Brittein saarilla tehnyt itsensä tunnetuksi, nimittäin Guy Fawkes. Hän teki itsensä tunnetuksi Gunpowder Plotin suhteen. Hän sai myös oman juhlapäivän, 5. marraskuuta, monien mutkien kautta. Tuona päivänä ilotulitteet räiskyvät Ison-Britannian taivaalla ja mikä olisikaan sopivampaa, sillä niinkuin tuo päivä pitää yllä Guy Fawkesin muistoa, symbolisoivat ilotulitteet tuolloin myös feenikslinnun kuolemattomuutta.

Hauska lisä asiassa on MTV3:kin näytettävä tv-sarja Näkymätön mies (tiistai 23:30), jossa seikkailee näkymätön mies nimeltä Darien Fawkes. Osan ajasta tuntuu meidänkin Fawkesimme näkymättömältä taholta, mutta tulevaisuus tulee asian muuttamaan. The Order of Phoenix on selkeä vinkki Fawkesin tulevasta noususta. Dumbledore joskus sanoi feeniksin olevan eräänlainen palkinto, mutta epäilen sen olleen vain äkkipikainen selitys uteliaalle teinille. Dumbledoren salaliittolaiset ja ns. ritarit ovat Feeniksin ritarikunta, joka nousee jälleen vastustamaan Voldemortin valtaa.

On myös esitetty teorioita siitä, että Harrylla olisi tämä kuolemattomuuden lahja, niinkuin teoriani mukaan on myös Godric Rohkelikolla. No tämähän on tietysti jälleen niitä teorioita, jotka jatkuvat hamassa tulevaisuudessa. On kuitenkin hyvä tietää, että tärkeällä hahmolla on nimenään varsin positiivinen ja hyvää lupaava nimi. Se antaa olettaa, että kyseessä on tärkeä hahmo, joka ei takkiaan käännä.
tähtikartta -> linkki