Kirjoittaja Aihe: J-pop / J-rock  (Luettu 83915 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Darine

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #175 : Joulukuu 19, 2004, 15:04:51 »
Ei tuska alkaa tulla pieni paniikki. D'espairsRaylta nimittäin ilmestyy tuossa ensi vuoden tammikuun loppupuolella live DVD ja se maksaa muistaakseni 27 euroa, joka on ihan älyttömän vähän DVD:stä ( esim. Vulgarismin limited maksoi 52 e ). Ongelma on vain sen, että minä olen nytkin Heidille velkaa 10 euroa, ja tili nollilla, enkä keksi mistä revin rahat tuohon DVD:hen, kun Diru on ilmoittanut julkaisevansa ensi keväänä albumin, kuten myös D'ray. Ja sitten vielä tuo D'rayn DVD. Eli täytyy toivoa että esim. albumit tulisivat myöhemmin keväällä.. Ja jos joku ei vielä huomannut niin JME:hen on tullut suomeksikin se D'espairsRayn haastattelu jo. Ja kaipa sinne kohta esim. Duel Jewelinkin tulee ja uutisia kunhan Nora niitä kääntelee..

Jos joku ranskankielentaitoinen olisi mahdollisesti kiinnostunut osallistumaan Jmusic Europan toimintaan ja ryhtymään kääntäjäksi, niin kannattaa ottaa yhteyttä vaikkapa minuun, jos ei tunne ketään kääntäjistä, niin voin ohjata sitten Noran puheille..

Chizue

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #176 : Joulukuu 19, 2004, 20:39:23 »
Saattaa olla hyvinkin turha viesti, mutta näin lauantaina Blipossa myytävän ainakin Ayumi Hamasakin ja BoAn singlejä ja cd/dvd:itä. o__o Ostin sieltä Ayumin No way to say - singlen (vaikka en kovasti fanittakaan Ayumia >.<), joka maksoi  n. 13 euroa ja ne cd:t missä on dvd:kin mukana niin ne maksoi jotain 30 euroa. (?)   En ainakaan toivo kovasti, että sinne ei tulisi j-rokkia, koska j-poppia siellä ainakin on. >.<b

Tourniquet

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #177 : Joulukuu 20, 2004, 00:11:03 »
Laitanpa koko viestin uuteen uskoon, nyt, hysteriasta päästyäni.

muoksmuoks 20.12

Minä olen jrockin saralla täysin nyypiö, viime heinäkuussa kuulin ensimmäistä kertaa. Jonkun nettitutun journalia luin, ja hän oli laittanut musiikikseen Dir en grey - Cage. Bändistä olin jo tietoinen aikaisemmin, mutta vasta kun näin jonkun biisin nimen, päätin sitä ladata. Latasin siis Cagen ja järkytyin. Minusta ainoa hyvä asia ko. kappaleessa oli soittorasia-intro. Kaksi viikkoa, ja massavirran musiikki menetti minut. HIM ja Nightwish saivat jäädä.

Albumeista paras on ehdottomasti Gauze. Pääsipä ensimmäiseksi hankintalistalleni. Mutta sittenpä luin/kuulin/näin/jotain, että Gauzea ei enää paineta, ja että se on todella vähissä kaikkialta. Pahus. Vulgar tulee minun listallani kakkosena. Ehkä se johtuu siitä, että vasta vain vähän aikaa sitten ajauduin jrockin maailmaan länsimaiselta puolelta, mutta pidän siitä.

Dir en greyn inspiroimana olen lataillut myös muita jrock-tapauksia. X Japania, Malice Mizeriä, l'Arc-en-Cieliä, Pierrotia, Plastic Treetä ja Gacktia. (Ja se live-Vanilla on minussakin roimasti huvitusta herättänyt. Ja hyvältä ukko kyllä näyttää, silkkaa silmänruokaa) L'Arc-en-Cielistä, Pierrotista ja Plastic Treestä pidän ehkä eniten. Silti hyvin tuntemattomia tapauksia, mutta nyt joululomalla minulla on rutkasti aikaa. Muutama päivä sitten Miyavi hypähti silmieni eteen jostain ja voi, mikä söpöläinen.

Täällä on myös ollut puhetta jrockin ja -popin soittamisesta radiosta. Minä en kannata ajatusta ollenkaan, puhtaasti sen takia, että radioissa kappaleita raiskataan soittamalla ne puhki parissa päivässä. Ja saa nähdä miten käy, sillä Kanalasta kajahtaa-ohjelmassa eilen Kana ilmoitti soittavansa ensi sunnutaina, 26.12. japanilaista musiikkia. Kaverini ilmoitti minulle asiasta jo eilen illalla, mutta pidän vapaata puhelimestani joulun ajan, joten sain tietää asiasta vasta tänään. Nyt me kaikki sitten odotamme, mitä kuuluu YleX:än taajuudelta Kanalasta kajahtaa ohjelman aikana sunnuntaina 26.12. klo 16-18-välisenä aikana. Esitän jo nyt suurimmat valitukseni asiasta, jos olen väärässä, mutta kyseisen kaverin ainakin pitäisi olla luottetava.

(muokkasin turhat ihkutukset ja plööplööt pois. )

Poissa Tiistai

 • Vuotislainen
J-pop / J-rock
« Vastaus #178 : Joulukuu 21, 2004, 20:00:43 »
Yy mutku Gauze on kiva. Etenkin jostain kutosesta eteenpäin se on sellaista hassua olemassaolomusiikkia. Mutta se viimeinen raita, Gauze -mode of eve-, on tosi tyhmästi, kun suurin osa siitä on silleen miinusjotain ja jos valitsee että raita 13 niin kuulee vaan pari vikaa sekuntia. Tai ainakin minun levyssäni se on sillä tavalla .__.'''

En ole itse asiassa kuunnellut Vulgaria koskaan kovinkaan paljon. Omistan varmaan suurimman osan sen levyn kappaleista mutten ikinä kuuntele niitä mitenkään järjestyksessä tai "tää on Vulgarilta" ja aakkosjärjestyslistassa tai shufflella en kiinnitä niihin hirveästi huomiota, paitsi tänään Increase blue'hun.

Omistan siis levyjä vain sen Gauzen ja Macabren. Macabre oli - omg nostalgiaa! - ensimmäinen jrock-levyni (nojoo, en vieläkään omista kuin pari levyä, mut.) ja sen kappaleista tulee aina mieleen viime talvi. Nyt en ole edes kuunnellut sitä pitkään aikaan. Macabrella on kamalan hyviä lauluja ja sitten pari joista en ole saanut otetta, Audrey ja Rasetsukoku ja Riyuu. Deitystä en pitänyt aluksi yhtään ja skippasin sen aina, mutta kun myöhemmin vaivauduin kuuntelemaan sen, tajusin että se onkin tosi kiva. (Ja Macabressani ei ole niitä puupalloja mitä kaikilla muilla on. Laitoin sinne sisään jotain Sinooperin ihan vähän liian pieniä helmiä \o/ )

Joo, random. Kisousta en pysty selittämään koska en edes tiedä mitkä kappaleet siihen kuuluvat \o/

maniac

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #179 : Joulukuu 26, 2004, 23:23:08 »
Monet varmasti jo tietää tämän, mutta Dir en greyltä ilmestyy 9. päivä maaliskuuta uusi albumi, Withering to Death. Yy vihaan tota nimeä, oikeasti kaikilla niiden julkaisuilla on ollut vähintään hyvä nimi jossei muuta, mutta nyt ei sitäkään. No pitää toivoa että se musiikki kuitenkin olisi hyvää. Aiotteko ostaa?

Niin ja tammikuussa tulee Dirun joku photobook tai vastaava, The Manipulated Life. Muistaakseni se on aika halpa, jotain alle 2000 jeniä (yleensä photobookit kun on jotain 4000-5000 jeniä).

Hmjoo. Julkaisu jota odotan eniten, on Kiyoharun helmikuussa (16. päivä) ilmestyvä Naked Box. Se on joku photobookjuttu ja mukana tulee joku secret, heh. Siinä on alastonkuvia (ja varmaan muitakin) Kiyoharusta. Tuo on jotain sellaista, mikä on ihan pakko omistaa. Alaston Kiyoharu on pelottava! Samana päivänä ilmestyy myös Kiyon uusi single, Last Song. Limited editionin mukana tulee dvd, pakko saada omaksi. Kiyoharu on J-rokkari, jota kunnioitan ja arvostan ja palvon kaikkein eniten. Oikeasti, se on tehnyt varmaan kaikkea.. O.o Ollut laulajana ihan mielettömän upeissa bändeissä (SADS ja Kuroyume), sillä on loistava sooloura, laulamisen lisäksi soittaa  myös kitaraa, se sanoittaa, säveltää ja sovittaa kaikki kappaleensa, sillä on oma levy-yhtiö ja tuottaa itsensä lisäksi esim. Merryä ja jotain muita bändejä. Niin ja Kyo on sen suurin fanboy! XD Raburabu!

tuikkii

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #180 : Joulukuu 27, 2004, 14:06:31 »
Minä rakastan J-rockia, ja vähän myös J-popia! :)
Suosikkejani J-rock-bändeistä ovat mm. Plastic tree, Dir en grey ja Metronome. J-poppia.. no tykkään ainakin animeiden musiikeista.(Gravitation!! Spicy Marmalade, Rage Beat, ym ym) Asiasta tosieen, Gravi on Ihana anime! (siis Ihana, ei ihana) Varsinkin Shuichi ja Ryuichi ovat mahtavia tyyppejä. ^^

Matron

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #181 : Joulukuu 28, 2004, 16:38:53 »
Inhoan Dirun uuden albumin nimeä. En vielä tiedä, että ostanko sen. The Finalin ja Machiavellismin takia odotan sitä. Mutta sakun takia taas..eh. En ole niinkään innostunut. Ei paranna levyä kyllä, jos siinä on pari hyvää kappaletta ja sitten 10 sakua dick men fuck offeineen.

Tällä hetkellä lempilevyni on Macabre. Tykkään kokonaisuudesta ja kaikista kappaleista. Tykkään myös hirveästi Kisousta. Jotenkin Kisoun kaikki kappaleet ovat toisiinsa verrattuna varsin ei-liity, mutta kaikki kappaleet ovat todella hyviä ja kutsummekin Pörrön kanssa Kisouta "mahtavaksi kokoelmalevyksi Dirulta".

Gauzesta tykkään yllättävän paljon myös. Vulgarista en aluksi pitänyt. Kuuntelin sitä jossakin todella meluisassa paikassa ensimmäistä kertaa ja ensi reaktioni oli "Nää kaikkihan on ihan samanlaisia. O.o" Se on kyllä totta, kun kuuntelee kappaleet nopeasti läpi. Ajanmittaan olen nyt kyllä tajunnut Vulgarin hienouden. Osasta kappaleista en tykkää, mutta joukkoon mahtuu oikeasti mainioita kappaleita.

Ostin eilen Blipposta Ayumi Hamasakin levyn, koska olin todella kuumeinen varmaankin sillä hetkellä. Ja tyttöystäväni pitäisi tilata minulle hiden Psyence nyt lähiaikoina, koska se on minulle velkaa 20 euroa ja päätimme, että sen ei tarvitse maksaa sitä takaisin minulle, jos tilaa Psyencen.

Dir en grey - Gauze
Dir en grey - Macabre
Dir en grey - Kisou
Dir en grey - Missa
Dir en grey - Six Ugly
Dir en grey - Vulgar
Dir en grey - The Final single
Dir en grey - Ain't afraid to die single
Dir en grey - Kimon DVD
Dir en grey - -saku- single
Malice Mizer - Bara no Seidou
Gackt - MARS
Malice Mizer - MTV DVD (ebil)
Malice Mizer - Memoire + Voyage
Malice Mizer & Gackt - Complete Single Collection (ebil!)
Pierrot - Hill -Genkaku no Yuki- single
Ayumi Hamasaki - Joku balladsjuttu, jota en jaksa mennä tarkistamaan
hide - Psyence

Levylistani on lyhyt vieläkin. >___>

Ja levyjen odottaminen on rasittavaa. Blah.

Poissa Adéa

 • On
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Uruz
 • Tupa: Tuvaton
J-pop / J-rock
« Vastaus #182 : Joulukuu 28, 2004, 17:44:28 »
Heissan, kuten monet vakituisesti tähän topicciin kirjoittelevat ihmiset ovat varmaan huomanneet, topicci on paisumassa aika.. suurehkoksi. Osaksi topicci on paisunut sangen suureksi mm. kyselyjen takia mistä sitä saa, ja suunnattomia ihkutuksia esim. hiustyyleistä ja sen semmoisista... Olen tässä hiukan siivoillut topiccia, ja mieleen juolahti, josko joku erittäin ystävällinen "fanittaja" haluaisi kerätä kokoon pienen ns. infopaketin j-rockista & -popista, jossa kävisi ilmi ohjelmat/nettikaupat/sivut joilla saa musiikkia ja tietoa siitä, joskin pitänee muistuttaa että mukaan ei tile laskea niitä laittomia ohjelmia. Olisiko ketään innostunutta?

Lisäksi toivoisin että moni vakikirjoittaja tarkastelisi hiukan vanhempia viestejään ja pohtisi olisiko niissä kenties jotain parantamisen varaa sisältöön vai haluaako viestin kokonaan poistettavaksi, ja viestien yhdistäminenkin on mahdollista. (On niinku 'once in a lifetime'-tilaisuus päästä päättämään miten topiccia editoidaan :))

Olisi kiva jos joku haluaisi tehdä sen tietopaketin, ja olisi mukava jos joku jaksaisi nähdä vaivaa ja lukea omia vanhoja viestejään. Yksätäkin voi jos on jotain ehdottamista tähän topicciin liittyen.
Mens agitat molem.

Geisharo

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #183 : Joulukuu 31, 2004, 20:13:40 »
Muoksin koko viestin. Kamalaa.. >___< En osaa edes asiallista viestiä kirjoittaa, kun olen niin suuri fani. ^__^ Mutta koittakaa kestää.. :'>

.........

No siis. Topsukka mun makuun. Todellakin. :> Moon siis aivan mieletön Japanihullu, ja siispä, mun oli myös pakko tutustua tähän musiikkiin. Vasta nyt tänne kirjoitan, mutta uskokaa, olen vaikka kuinka paljon tätä topikkia lukenut. ^-^

Kun kuulin ensi kertaa Dirua, olin vähän hämmentynyt. Olin sillein, "hmm, outoa musiikkia", tyyliin. Kuuntelin vielä vähän aikaa, ja tutustuin siinä samassa myös Gacktiin. Ihanaa. Sen jälkeen rakastuin koko japsumusaan! Ei voinut kun joka päivä tulla kuuntelemaan koneelle (ei mulla tietystikään ollut viälä yhtään levyä) Dir en greytä ja Gacktia.

Enää en pidä Gacktista niin paljoa. Tykkään enemmänkin Dir en greystä. Oikeastaan rakastan sitä bändiä, niitten soittotapaa, ja koko Dirun konkkaronkkaa (Voisin sanoa Dirun sedät :>). Niiltähän ilmestyy se levykin piakkoin. Sen hankin vaikka henki menisi. :)

Nyt lopetan. Ayumi Hamasakiakin olen vähän kuunnellut, myös Malice Mizeriä, Auciferiä, X Japania ja niin edespäin.

No nyt tuli huomattavasti parempi viesti. :D Muuten, mun suurin unelma on varmaan se, että pääsisin Japaniin, Dirun keikalle. Ihanaa. n___n
Nyt lopetan. Tämä viesti sisältää kaikenmaailman ihkutusta, ja epä-asiaa. Koittakaa kestää mussut. ^___^

Poissa Pastel

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/pastell
J-pop / J-rock
« Vastaus #184 : Tammikuu 01, 2005, 03:52:09 »
Minulla on paha tapa kirjoittaa tähän topikkiin aina kun jotain mielenkiintoista tapahtuu. Huono tai hyvä juttu, en tiedä.
Mutta siis asiaan.

Buck-Tick julkaisee uuden singlen! Ja sen jälkeen albumin. Olen hyvin innoissani. Mona Lisa Overdrive oli loistava albumi ja pidän yhtyeen nykyisestä suunnasta. Minä vain pelkäsin, että tämä vuoden hiatus on loppu. Aina yhtye kertoo olevansa vuoden hiatuksella, jotta jäsenet voivat järjestellä sooloprojektejaan ja sitten *pum* se on loppu.

Tosin Luna Sea ja L'arc en Ciel kummatkin kävivät hiatuksella ja tulivat takaisin ja sitten taas *pum*. Tiedetään että Laruku on vielä koossa, mutta paino on lauseessa nyt vahvasti sanalla vielä. Toivottavasti Buck-Tick jatkaa musiikin tekoa ryhmänä.

Hyvä merkki ehkä että sekä single Romance että sen c/w ovat Hisashin kirjoittamia ja sanat Atsushin. Eli ne on sentään yhdessä työstäneet ne ^^. Ne, näen taas enteitä kaikkialla. Eikä maailmat yhtyeiden hajoamisiin lopu.
Eikö tässä ollutkaan tämän syvempää?

maniac

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #185 : Tammikuu 01, 2005, 04:12:23 »
Yay joku toinenkin odottaa Buck-Tickin uusia julkaisuja. ^^

Tosin se JaME:n juttu siitä että olisivat olleet hiatuksella oli vähän perätön. Niillähän on ollut 2 (tai no 3) kiertuetta (keväällä ja syksyllä + minikiertue The Day In Question nyt ihan muutama päivä sitten), myös kaksi dvd:tä julkaistu (keväälltä At The Night Side ja nyt 22. joulukuuta Devil and Freud Climax Together boxi (jonka pitäisi saapua minulle ensi viikolla *__*)). No ehkä se hiatusjuttu perustui siihen, etteivät ole julkaisseet ihan varsinaisesti uutta materiaalia, vaan kaikki ne livejenkin kappaleet on MLO:lta tai aiemmilta julkaisuilta.

Tänä vuonna B-T:lle muuten tulee tällä kokoonpanolla ja nimellä täydet 20 vuotta täyteen! Ihan mieletöntä. ^^ (22 vuotta jos lasketaan myös Hinan a Go-Go, jossa ei ollut Yagami Tollia, Atsushi soitti rumpuja ja vokalistina oli joku outo tyyppi. (Voisi ehkä verrata La:Sadiesiin ennen Dirua.))

En kyllä tiedä mitä tekisin jos B-T hajoaisi. Ei 20 yhteisen vuoden jälkeen vaan voi hajota! O.o No en silti uskokaan niiden hajoavan vielä lähiaikoina, vaikka soolojaan yms sivuprojektejaan tekevätkin. Tai ainakin haluan ajatella niin, onhan B-T sentään lempibändini. <3 Tosin rakastan myös niitä soolojuttuja. Varmaan kaikki tietää minun ihkuttavan Sakurai Atsushia (^^::), Lucy on myös loistava ja Wild Wise Apes ihan kiva. En ole vielä kuullut Yagami Toll and The Blue Sky:ltä mitään. Ja Hoshino Hidehikolla ei tietääkseni ole mitään B-T:n lisäksi. (?)

Darine

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #186 : Tammikuu 05, 2005, 15:39:42 »
Minä ajattelin alkaa tekemään tuota linkkilistaa, mutta eräs ystäväni sitten laittoi Jrocksagan linkin ja totesin ettei tässä oikeasti muuta tarvitakkaan. Official sivu ja läjä fanisivuja listattuna kaikille tunnetuimmille, ja vähemmän tunnetuille jrockbändeille. Tutustukaa itse.

http://www.jrocksaga.com/
Fani- ja officialsivuja saa kun painaa: linkit --> artist index
Sivulla on myös tietoa jrockista ja visual keistä yleisesti ym. Kannattaa selata koko sivu läpi.

Sitten on kasa sekalaisia jrockia/visual keitä käsitteleviä sivuja:

http://centigrade.blandplanet.com/translations/transbandnav.htm - Sanoituskäännöksiä, lähinnä jpop painoitteista.

http://www.musicwhore.org - Artistiprofiilien joukkoon on eksynyt pari japanilaista (ei visual kei) bändiä.

http://www.geocities.com/mystery_lavender - Dir en grey galleria ja cosplay ovat todella hienot.

http://www.midnightrevolution.org/asrundream/trans/ - Kaikkia japani-aiheisia unofficial käännöksiä. Löytyy myös mm. Gacktin ja Taijin kirjat.

http://www.unattainable.org/despair/ - D'espairsRay translation sivu

http://www.seika.org/anime/xjapan/ - X Japan balladi nuottisivu (pianisteille)

http://ultramike.caltech.edu/projects/guitar/tabs/Japanese/Scores/ - Lisää nuotteja sekalaisilta bändeiltä.

http://proxemics.net/honyaku/history.html - tietoisku visual keistä ( joku sitä kuulutti hyväksi ) Aika lailla herjaavaan sävyyn kirjoitettu, mutta sisältää myös paljon asiaa. Kyllä huomaa milloin kirjoittaja ei pysy ihan puolueettomana asian suhteen ^^. songtrans ja articletrans -linkit alhaalta kannattaa myös katsastaa. Huomatkaa, että kaikki bändit on luokiteltu vain visual keiksi tuolla, vaikka esim. MUCCia sanotaan ylensä angura keiksi. o__O

http://www.geocities.com/Tokyo/Field/4849/ - Japanese Channel. Jo edesmennyt sivu. Osa kuvista ei enää näy, mutta ihan tutustumisen arvoinen paikka.

Ja googlea saa käyttää. Sieltä löytyy todella paljon sivuja.


KAUPAT:

CDJapan: http://www.cdjapan.com
Erittäin luotettava tilauspaikka, eikä postikulutkaan ole ihan hirveät.

YesAsia: http://www.yesasia.com
Ehkä paras paikka tilata. Valikoima ei ole mikään maailman laajin, mutta YesAsiassa on se etu, että kun tilaa yli 39 dollarilla ei tule postikuluja. Itsekin tilaan aina täältä.

HMV: http://www.hmv.co.jp
Itse en ole koskaan tilannut täältä, mutta kaverini ovat. Luotettavalta paikalta vaikuttaa, vaikka postikulut onkin ihan älyttömän suuret. HMV:stä kuitenkin löytyy bändien vanhempaa materiaalia, joka on jo usein loppuunmyyty CDJapanissa ja YesAsiassa.

Ebay: http://www.ebay.com
Nettihuutokauppa, johon ei kannata luottaa pahemmin. Piraatteja ja booklegejä liikkuu hirveän paljon. Jos täältä aikoo jotain itselleen huutaa, niin kannattaa ainakin katsoa, että myyjä on japanista kotoisin, ja DVD:issä on aluekoodi 2 (ALL aluekoodilliset DVD:t ovat usein piraatteja).

Jpop House: http://www.jpophouse.com
Täältä saa kaikkea jrock/jpop aiheista krääsää kuten kalentereita, plushieita, tarroja, pinssejä, koruja ym. Ihan hauska paikka. Kaverini tilasivat täältä joskus hide-plushieita ja kyllä ne perille asti tulivat. Joten sen perusteella ihan luotettava.


Lähes kaikki mitä tässä mainitsin on myös kerrottu tuolla Jrocksagassa, mutta päätin laittaa esim. kaupat tuohon, koska nuo oman/kaverien kokemuksella on todettu luotettaviksi..


YHDISTYKSIÄ/YHTEISÖJÄ:

JrockSuomi: http://www.jrocksuomi.org
Ensimmäinen suomalainen jrock-yhdistys.

Japanese Music Europa: http://www.jmusiceuropa.com
Luultavasti suurin ja vaikutusvaltaisin eurooppalainen japanifanien yhteisö. Sivuilla kerrotaan uusimmat uutiset koskien japanilaista musiikkia, bändiprofiileja ym. JME on mukana järjestämässä japanilaisten bändien keikkoja Euroopassa.

Free Will Europe: http://www.free-will-europe.com
Free Will on mm. Dir en greyn levy-yhtiö ja yhteistyössä PS Companyn kanssa se on perustanut eurooppalaisen tytäryhtiönsä. PS Companyn ja Free Willin bändit on listattu tällä sivulla profile osioon.

Jos haluaa vierailla suomalaisilla jrocksivuilla, niin JrockSuomen linkkilistasta löytyy joitakin.

Edit: Korjasin tuon YesAsia-jutun..

maniac

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #187 : Tammikuu 05, 2005, 18:55:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Darine"
YesAsiassa on se etu, että kun tilaa yli 50 dollarilla (eli 2 albumia riittää hinnan ylittämiseksi) ei tule postikuluja.

Nykyään riittää 39 dollaria ilmaiseen postitukseen.

Lisään vielä pari kauppaa:

Amazon Japan: http://www.amazon.co.jp
Hyvä valikoima vanhojakin tuotteita. Ei omaa kokemusta, mutta monien mukaan luotettava paikka. Postimaksut samaa luokkaa CDJapanin kanssa.

Third Stage: http://www.mandrakeroot.co.jp/english/
Sekä uusia tuotteita että halpoja käytettyjä, uusia ja vanhoja julkaisuja, ja myös indiesbändien levyjä joita ei muualta saa. Ei omaa kokemusta, mutta kuulemma luotettava paikka.

J-XYZ: http://www.j-xyz.com/
Lehtiä, julisteita, bändipaitoja yms. oheistuotteita. Ei mitään tietoa luotettavuudesta tai postikuluista, mutta eiköhän se ihan hyvä ole. En ainakaan ole kuullut mitään negatiivista.

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #188 : Tammikuu 05, 2005, 23:18:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Darine"
Ebay: http://www.ebay.com
Nettihuutokauppa, johon ei kannata luottaa pahemmin. Piraatteja ja booklegejä liikkuu hirveän paljon. Jos täältä aikoo jotain itselleen huutaa, niin kannattaa ainakin katsoa, että myyjä on japanista kotoisin, ja DVD:issä on aluekoodi 2 (ALL aluekoodilliset DVD:t ovat usein piraatteja).


On toki totta, että ebayssä liikkuu piraatteja, mutta on mielestäni kuitenkin liioiteltua sanoa, ettei kyseiseen huutokauppaan voisi luottaa. Itse olen ostanut ebayn kautta useita levyjä ja tähän mennessä kaikki ovat olleet aitoja ja vastanneet odotuksiani. Sillä, onko myyjä kotoisin Japanista tai kenties jostain muualta, on tuskin merkitystä. Huutokaupasta jotain ostaessaan kannattaa aina tietenkin olla varovainen, mutta oman tarkkaavaisuuden ja tietoisuuden avulla voi välttyä ostamasta piraattituotteita. Ennen ostopäätöstä kannattaa ottaa selville esimerkiksi bändin nettisivuilta tai muilta luotettavilta fanisivustoilta miltä levyt näyttävät ja mitä ne sisältävät. Jos jossain huutokaupassa myytävänä olevassa levyssä onkin yhtäkkiä bonuslauluja muilta julkaisuilta tai koko tuotetta ei löydy mistään virallisesta lähteestä, on syytä olettaa, että kyseessä on piraatti.

Piraatteja löytyy muualtakin kuin pelkästään huutokaupoista, ja esimerkiksi kaupat kuten Jpophelp.com ja Jpophouse.com myyvät niitä. Aidot tuotteet tunnistaa ainakin Jpophelp.comissa siitä, että ne ovat muihin tuotteisiin verrattuna huomattavasti kalliimpia ja niiden perässä lukee Japan import. Omia kokemuksia minulla ei näistä kaupoista ole, mutta olen lukenut muilta foorumeilta huonoa palautetta Jpophelp.comsta: levyjä ei välttämättä lähetetä ollenkaan ja kun asiaa tiedustelee, vastausta saa odotella kauan tai sitä ei tule ollenkaan.

Darine

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #189 : Tammikuu 06, 2005, 16:43:31 »
Claudia, huh en taidakkaan tilat jpophousesta yhtään mitään sitten.. Vaikka haluaisin kovasti tuon hideplushien.

Lisään tuohon Claudian listaan vielä, että kannattaa katsella mitä muut tilaajat on sanonut siitä myyjästä. Hyvää vai huonoa palautetta.. Ja tuosta levyjä ei lähetetä ollenkaan- jutusta tuli mieleen, että kaverini kävi Saksassa hiukan alle vuosi sitten, ja siellä on se joku kauppa joka myy jrockia (ja nimeä en saa nyt päähäni). Vakuuttelivat sieltä että tietenkin lähettävät Suomeen, levyjä odoteltiin puoli vuotta, ja sitten tuli vain osa tilatuista. Yksi DVD jäi kokonaan saamatta. Kaverini sai kyllä rahat takaisin, mutta silti..

Lainaus
Nykyään riittää 39 dollaria ilmaiseen postitukseen.

Huh? Ihanko totta. o_O No minä en ole sieltä vähään aikaan tilannut niin en huomannut. Hyvä juttu vaan. Kiitos että korjasit ^^.

Poissa Pastel

 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/users/pastell
J-pop / J-rock
« Vastaus #190 : Tammikuu 06, 2005, 17:44:46 »
Lainaus käyttäjältä: "maniac"


J-XYZ: http://www.j-xyz.com/
Lehtiä, julisteita, bändipaitoja yms. oheistuotteita. Ei mitään tietoa luotettavuudesta tai postikuluista, mutta eiköhän se ihan hyvä ole. En ainakaan ole kuullut mitään negatiivista.


Itsellä on kokemusta sen verran, että tilatusta julisteesta kyseltiin, että haluanko reiällä vai rahat takaisin. Single kyllä saapui ja postikulut oli ihan sitä oletettua. Ja ei kai verkkokauppaa voi auto-onnettomuudesta syyttää... Rahojen palautus oli nopeaa, että ei mitään huonoa sanottavaa. Itse vain täytyi kysellä posterin perään. Sivustonpitäjällä on huumoria:
"Err, there was a little car accident. Do you want your poster with hole(big) or choose refund?"

Olen kuullut noiden Jpophousen piraattien yhteydessä myös YesAsian myyvän piraatteja. Jäi vähän sellainen tunne kuitenkin, että kyse saattoi olla vain jostain Overseas versio sekaannuksista?

Edit Hmm, onko jollain kokemuksia Nippon Exportista?
Eikö tässä ollutkaan tämän syvempää?

maniac

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #191 : Tammikuu 07, 2005, 12:28:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Pastel"
Olen kuullut noiden Jpophousen piraattien yhteydessä myös YesAsian myyvän piraatteja. Jäi vähän sellainen tunne kuitenkin, että kyse saattoi olla vain jostain Overseas versio sekaannuksista?

Jep. Pitää aina huomata valita se Japan versio. Tosin ei ne kaikki overseasitkaan piraatteja ole, ainakin eräs tuttuni tilasi Luna Sean The Final Act DVD:n overseasversion (Japaniversio out of print), ja se on ihan aito, mutta mukana tuli kappaleiden sanoja kiinaksi tms. Ilmeisesti joillain bändeillä on ollut niin paljon suosiota Japanin ulkopuolellakin, että on tehty ihan viralliset julkaisut Kiinaan yms. maihin. Ja esim The Yellow Monkeyn ihan aitoja, tosin overseasversioita myydään mm. Ruotsissa ja Englannissa, niin kai ne YesAsiankin overseas-iemonit on kunnollisia eikä piraatteja.

Olen nyt kuitenkin kuullut että YesAsialla on ollut ongelmia tuotteiden ajoissa toimittamisen kanssa ja asiakaspalvelu on ollut huonoa.. En sitten tiedä, itselläni ei varsinaisesti ole huonoa kokemusta, mitä nyt odottelen kahdettatoista päivää dvd:tä, jonka piti saapua 9 päivässä. No toivottavasti se tulee pian. Ajattelin silti varmaan siirtyä CDJapanin vakioasiakkaaksi, koska niiltä en ole kuullut yhtään mitään negatiivista, ja vaikka postimaksut tuleekin, tuotteet on sen verran halvempia ettei lopullisella hinnalla ole mitään eroa YesAsiaan.

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #192 : Maaliskuu 29, 2005, 22:45:52 »
Herätelläänpäs tätä ketjua uudelleen henkiin... Palasin siis sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kotiin Münchenistä, missä järjestettiin Moi dix Moisin ensimmäinen Euroopan konsertti sekä Manan nimikirjoitussessio. Yritin painaa molemmista tilaisuuksista mahdollisimman paljon mieleeni, mutta olen jo alkanut unohdella joitain asioita. Tässä olisi tapahtumista jonkinlainen reportaasi, josta tuli huomattavasti pidempi kuin olin ajatellut.


Nimikirjoitustilaisuus järjestettiin torstai-iltana Neo Tokyo nimisessä liikkeessä. Osallistujien määrä oli rajoitettu sataan henkilöön, ja tilaisuuteen päästäkseen oli omistettava Magnifique –kuvakirja sekä lippu lauantain konserttiin. Olin yksi niistä onnekkaista, jotka pääsivät henkilökohtaisesti tapaamaan Manaa. Tilaisuus alkoi noin kuuden aikaan, mutta saavuin itse paikalle tunnin tai puolitoista tuntia aikaisemmin. En kuitenkaan ollut ensimmäinen, sillä liikkeessä oli jo muutamia minua ennemmin tulleita faneja. Odotellessani Manan saapumista katselin liikkeessä hieman ympärilleni ja tutkailin japanilaisia musiikkilehtiä sekä Gothic Lolita Bibleita. Neo Tokyon edusta täyttyi vähitellen ihmisistä, ja kuuden aikaan henkilökunta ilmoitti, että kaikkien sisällä olleiden on myös mentävä ulos, sillä liike suljettaisiin hetkeksi ja kaikki laitettaisiin valmiiksi Manaa varten. Liikkeessä oli onneksi suuret ikkunat, joista pystyi seuraamaan milloin Mana saapuu paikalle.

Lopulta Mana astui ulos takahuoneesta ja siirtyi istumaan liikkeen ylätasanteella olevan pöydän taakse. Mukanaan hänellä oli tulkki ja kuvaaja. Ihmiset yrittivät innokkaina päästä näkemään ensivilauksen Manasta, mutta mitään kauheaa tönimistä ei kuitenkaan onneksi ollut. Jostain syystä odotin, että Manan hiukset olisivat olleet tupeerattuina ylös, ja yritin tähyillä, milloin hän tulisi esiin suurine hiuksineen. Manan hiukset olivat kuitenkin vapaina ja hänellä oli pyöreähkö musta hattu päässään. Hänellä oli yllään valkoinen paita, jonka päällä oli musta hihaton paita tai liivi tai jokin muu vaate. Sitä en onnistunut näkemään oliko hänellä hame vai housut. Mana näytti erittäin hyvältä ja tyylikkäältä.

Liikkeeseen päästettiin sisään kerrallaan noin viisi henkilöä. Sisään päästyään sai vapaasti mennä odottamaan omaa vuoroaan. Jännitykseni oli ehtinyt jo hälvetä oman vuoroni koittaessa, mutta kiivetessäni portaita ylös tasanteelle, jolla Mana jakoi nimikirjoituksia, pelkäsin että kaatuisin, mikä olisi ollut noloa. Selvittyäni portaista, kävelin pöydän luo ja annoin kirjani nimikirjoitettavaksi. Mana pysyi koko ajan hiljaa kuten normaalisti, mutta hän oli silti täysin ymmärrettävissä. Eleillään hän kysyi, mille sivulle haluan hänen kirjoittavan. En kuitenkaan ollut tajunnut miettiä mitään sivua valmiiksi, ja jälleen käsillään näyttäen hän kysyi kirjoittaisko hän kirjan päälle. Mana kirjoitti hopeisella kynällä kanteen Moi dix Mois ja sen alle oman nimensä katakana -merkeillä. Tämän jälkeen kiitin japaniksi sanomalla "arigatou gozaimasu" ja kättelin häntä. Vasta lähtiessäni pois, tajusin etten ollut katsonut hänen kasvojaan kunnolla. Silloinkin, kun hän kirjoitti nimikirjoitustaan, seurasin hänen kätensä liikettä, enkä katsonut tarkemmin, miltä hän näytti.


Lauantai oli konserttipäivä. Saavuin viiden aikoihin Georg Elser Hallen eteen, missä oli jo pitkä jono ihmisiä odottamassa sisään pääsyä. Minun ei kuitenkaan tarvinnut jäädä jonon päähän, vaan pääsin sen ohi, sillä kuulun Manan faniklubiin Mon Amouriin. Faniklubin jäsenet saivat odotella lähempänä hallia, kun taas muut joutuivat odottamaan kauempana aidan takana. Odotellessa ei ollut paljon muutakaan tekemistä kuin katsella muita ihmisiä, mikä oli toisaalta ihan mukavaa, sillä jotkut olivat pukeutuneet kunnolla ja näyttävästi. Minua hieman harmittaa, ettei minulla ollut kameraa mukana, sillä olisin halunnut räpsiä kuvia siellä olleista ihmisistä.

Puoli seitsemältä faniklubin jäseniä alettiin päästää sisälle. Aluksi sisään oli tarkoituksena mennä järjestyksessä, koska liput oli numeroitu, mutta lopulta niillä ei ollut mitään merkitystä. Turvatarkastuksen jälkeen juoksin lavan eteen, mistä sain eturivipaikan. Minua aikaisemmin sisään oli päässyt noin parikymmentä ihmistä, jotka olivat vallanneet lavan oikean puolen, sillä se on Manan puoli. Itse seisoin vasemmalla Kazunon puolella, ja vaikka olisin itsekin halunnut päästä Manan eteen, olin kuitenkin erittäin tyytyväinen paikkaani.

Loput fanit päästettiin sisään seitsemältä. Itse en nähnyt edestä muutamaa riviä kauemmas taakseni, joten minulla ei ollut aavistustakaan kuinka paljon väkeä oli. Myöhemmin kuulin, että paikka täyttyi takaseinää myöten. Kyseessä ei kuitenkaan ollut erityisen suuri halli: sisään mahtui ehkä noin tuhat henkeä. Luvassa oli jälleen parin tunnin odotus, sillä konsertin oli tarkoituksena alkaa puoli yhdeksältä. Ennen kuin itse konsertti ehti edes alkaa, ihmiset puskivat eteenpäin kohti lavaa, ja pari henkilöä jouduttiin jopa nostamaan pois yleisön joukosta. Varsinaisen konsertin aikana ainakin kymmenisen ihmistä jouduttiin viemään pois. Kellon lähestyessä puoli yhdeksää, alettiin tehdä vielä viimeisiä valmisteluja konserttia varten. Bändin jäsenille tuotiin juotavaa, ja soittimet kannettiin lavalle ja testattiin. Kun ilmoille kajahti ensimmäiset soinnut Mana kitarasta, ihmiset hurrasivat.

Kun valot viimein sammutettiin, ja konsertin oli määrä alkaa, yleisö huusi ja oli innoissaan. Bändin jäsenet kiipesivät ylös lavalle, mutta en enää muista missä järjestyksessä he tulivat. Kuten aina ennenkin, Mana asettui lavan oikealle puolelle, ja Juka seisoi suunnilleen lavan keskellä. Viime vuoden puolella bändiin liittyneen K:n paikka oli vasemmassa reunassa. Kazuno taas oli siirretty huomattavasti taaemmas K:n ja Jukan väliin. Ja tietysti mukana oli myös rumpali Tohru. Moi dix Mois otettiin erittäin hyvin vastaan Münchenissä, ja tunnelma oli alusta asti upea. Ihmiset heiluttelivat käsiään ilmassa ja näyttivät dix –käsimerkkiä, etenkin silloin, kun joku jäsenistä tuli aivan lavan eteen. Ainakin edessä oli pakko heiluttaa päätään musiikin tahdissa ja moshata tietyissä kohdissa, sillä kaikki tekivät niin ja muuten muiden hiukset olisivat tulleet ikävästi kasvoille. Vieressäni olleet japanilaistytöt tekivät laulujen aikana myös parapara –liikkeitä, joita en itse todellakaan osannut, mutta niitä oli jännää katsoa.

Koko konsertin ajan kaikki jäsenet pysyivät pääosin omilla paikoillaan. Mana ja K vaihtoivat puolia pariin otteeseen, ja kerran K, Kazuno, Juka ja Mana kerääntyivät kaikki yhdessä hetkeksi lavan eteen. Katselin konsertissa varmaan enimmäkseen Jukaa. Vaikka K oli aivan edessäni, niin häntä oli lopulta aika tylsää katsoa, sillä hän ei ollut yhteydessä yleisön kanssa niin paljon kuin muut ja suurimman osan ajasta hän pysyi paikoillaan ja näytti vain pelottavalta. Mana taas oli kaukana toisella puolella lavaa. Näin kuitenkin aina välillä kuinka hän teki pyörähdyksiä, tanssahteli ja heilutti päätään musiikin tahdissa. Kazuno ja Tohru taas olivat aika takana, enkä kiinnittänyt heihin niin paljoa huomiota. Laulujen välissä K tai Juka saattoivat sanoa aina jotain, mutta en saanut selvää mitä he sanoivat. K kuulemma puhui jotain saksaksi.

Muiden konsertissa olleiden mukaan Silent Omen olisi ollut ensimmäisenä laulu (itse en enää muista). Seuraavana oli vuorossa The Prophet. Alussa Jukan laauluääni hukkui kaikkien soittiemien alle, mutta tilanne saatiin onneksi nopeasti korjattua, ja Jukan upea laulu pääsi myös kuuluviin. K lauloi The Prophetin aikana huuto-osuuksia, mitkä kuulostivat hienoilta, sillä konsertissa hän pisti niihin enemmän voimaa kuin levyllä. Odotin, että nyt K:n liityttyä bändiin lauluosuuksien suhteen olisi tehty selvä roolijako: Juka laulaisi tästä lähtien pelkästään ns. puhtaalla äänellä, ja K hoitelisi huuto-osuudet, mutta useassa laulussa huuto-osuudet oli jätetty edelleen Jukan laulettaviksi, mikä ei sinänsä haittaa minua, sillä minusta on hienoa kuunnella, kun hän laulaa monipuolisesti. Toinen laulu, jonka aikana K lauloi, oli Shadows Temple. Hän jätti kitaransa melkein koko laulun ajaksi ja siirtyi seisomaan keskemmäksi lavaa ja lauloi Juka kanssa vuorotellen. Muita mieleenpainuvia lauluja olivat Vizard ja Perish, jotka ovat minun suosikkejani, mutta nyt livenä ne kuulostivat vielä paremmilta kuin levyllä. Toisen laulun – ellei jopa molempien – aikana Juka teki erilaisia liikkeitä, jotka saivat aikaan hyvin dramaattisen tunnelman. Viimeisenä esitettiin Pageant, jonka aikana ilmapiiri oli hyvin iloinen. Juka hymyili hyvin suloisesti, ja yleisö keinui ja heilutti käsiä hänen näyttäessä tahtia. Laulun päätyttyä ensimmäisenä lavalta poistuivat K, Juka ja Kazuno. Toiseksi viimeisenä lähti Tohru, joka ensin tervehti vielä kerran yleisöä ja käveli pois. Viimeisenä lavalta poistui Mana.

Kun lava oli tyhjä, valot syttyivät päälle. Konsertti oli siis ohi, mutta yleisö huusi "Moi dix Mois" ja "encore". Huutamisen kestettyä jonkin aikaa, lavalle tuli mies, joka näytti taakse joitain käsimerkkejä. Hetken kuluttua lavan värivalot syttyivät uudelleen, ja Mana astui lavalle vielä kerran, kumarsi ja osoitti kiitoksensa yleisölle. Manan poistuttua ihmiset alkoivat vähitelleen kerätä tavaroitaan ja hajaantua ympäriinsä.

Olen yrittänyt muistella, mitä lauluja konsertissa soitettiin. Yllä mainittujen lisäksi muistan nämä: Night Breed, Vestige, Monophobia, Memphist Waltz, Dialogue Symphonie, Forbidden, La dix Croix, Front et Baiser, Ange sekä uusi vielä julkaisematon laulu Emblem.

Konsertti oli kaikin puolin erittäin hieno kokemus, ja kaikesta tuskastuttavasta odotuksesta sekä ahtaudesta ja pikään seisomisesta johtuvista kivuista huolimatta se oli ehdottomasti sen arvoista. Seuraavan kerran, kun Moi dix Mois tulee jälleen Eurooppaan, minä olen varmasti katsomassa heitä.

Matron

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #193 : Huhtikuu 04, 2005, 20:19:58 »
Dir en grey esiintyy Berliinissä, Saksassa 28.toukokuuta. ^____^ Luin tästä tänään jmusiceuropasta. Liput maksavat muistaakseni 37 euroa ja konsertti järjestetään muistaakseni Columbia hallilla. Siis hallilla. Tämä ei ole klubikeikka, joten lippuja luultavasti riittää jonkin aikaa kuitenkin halukkaille. Ihmisiä halliin mahtuu suunnilleen 3500~ Lippuja voi ostaa jo ensi maanantaina.

Onko monikin menossa täältä? Itse ajattelin mennä, jos saan vain houkuteltua kummitätini ja -setäni mukaan reissuun. Eivät ainakaan vielä kieltäneet, mutta eivät suorasti luvanneetkaan. Minulla on siis vielä mahkuja päästäkin. Onhan Diru pakko nähdä nyt kerran elämässään.  [/b]

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #194 : Huhtikuu 04, 2005, 21:42:35 »
Todella hienoa, että Dir en grey tulee konsertoimaan Eurooppaan. Lähtisin katsomaan bändiä erittäin mielelläni. Ajankohta on vain vähän huono, ainakin omalta osaltani, sillä konsertti sattuu juuri keskelle koeviikkoa. Rahan puolesta on myös hieman tiukkaa, sillä ne kuluivat jo Moi dix Moisin keikkaan. Äitini taas ei ole kovin innostunut Dir en greystä, eikä häntä kiinnostaisi lähteä katsomaan bändiä ja tehdä toista matkaa Saksaan näin lyhyen ajan sisällä. Harmittaa kyllä paljon, jos en pääse. No, pitää vielä katsoa.

Lippuja konserttiin saa ainakin Neo Tokyosta: http://www.neotokyo.de

Claudia

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #195 : Huhtikuu 05, 2005, 10:27:27 »
Neo Tokyo on lähettänyt sähköpostia, jossa on lisätietoja konserttiin liittyen:

Dir en grey Tour05 It withers and withers!

On Saturday May 28th 2005 the superstars of Visual Rock will play live at the Columbiahalle in Berlin! This will be the first concert of Kyo, Kaoru, Die, Toshiya and Shinya outside asia!

Ticket Price: 37 Euro

When:
May 28th 2005
Entry: 19:00
Start: 20:30

Where:
Columbiahalle
Columbiadamm 13-21
10965 Berlin
http://www.columbiahalle.de

Tickets:
Neo Tokyo
Haimhauserstr.3
80802 Munich

Neo Tokyo
Schönhauserallee 188
10119 Berlin

http://www.neotokyo.de

We recommend that people from France, Belgium, Luxembourg and the Netherlands
order at: http://www. fnacspectacles.com (40,70 Euro)

PLEASE NOTE THAT TICKET SALES WILL START N MONDAY THE 11th of April

Darine

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #196 : Huhtikuu 05, 2005, 18:31:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Jmusic Europa"
You probably know of Rock am Ring festival in Germany, at "Nürburgring" (don't know how to call it, famous for "F1 races" anyway). It's a most famous festival, famous among others because MTV is a partner: they regularly speak of it, broadcast reports about it, and play shows of the headliner bands (like Metallica last year).

This year, Iron Maiden, Green Day, Mötley Crüe, Garbage, In Flames, Marilyn Manson, Slipknot, Apocalyptica, Slayer, In Extremo, Lacuna Coil, Subway to Sally, Billy Idol, and A LOOOOOOOOOOOT of others will play there...
...inluding Dir en grey...
...In the middle of such a list!

Of course they won't play a long time, we can probably expect something like 30mns max., but still... it's a great opportunity for them to reach a new audience! Let's hope they will have a good sound and all that stuff bands sometimes suffer at festivals... Good luck guys!

For more info check the official Rock am Ring site.


Ja tuon sivun osoitehan on: http://www.rock-am-ring.com

Geisharo

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #197 : Huhtikuu 16, 2005, 10:13:18 »
Minäkin niin hirmuisesti haluaisin tuonne Dir en greyn keikalle, mutta nuoren ikäni takia se on melkein mahdotonta -_____-'
Ainahan voi yrittää taivutella vanehmpia, mutta se onnistuminen... Noo, se on sitten aivan eri juttu.

Ja onhan se aika muikeaa että Dir en grey nousi levylistalle, vaikkei 31. sija nyt mikään hurja saavutus ollutkaan. Ja kuulemma näyttävät tänään niiden videon Top 40 nimisessä ohjelmassa. Minkäköhän niistä?
Voihan olla, että ne näyttävät jonkun Dirun vanhemman videon.

Ja siihen radiosoittoon vielä palaisin. Noo, mielestäni se oli aika surku. Ne sanoivat että kitaristi oli Kaorudie (muistaakseni ja jos kuulin jotenkin oikein), että bändissä oli 4 jäsentä, ja muutenkin ne lausuivat Kyon jotenkin Khyo ja Dir en greynkin vähän hassusti.
Mutta eihän keneltäkään voi odottaa täydellistä saavutusta kun jostain vaan nousee listoille joku ihan random japanilainen rock-yhtye, jolla on outo nimi jne.

Että aika turhaa lähettää YleX:lle mitenkään vihaisia murhayrityksiä muutaman virheen takia. Vaikkakin se, että bändissä on neljä jäsentä on aika suuri virhe. :P

Tourniquet

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #198 : Huhtikuu 16, 2005, 20:43:45 »
Lainaus
Ja onhan se aika muikeaa että Dir en grey nousi levylistalle, vaikkei 31. sija nyt mikään hurja saavutus ollutkaan. Ja kuulemma näyttävät tänään niiden videon Top 40 nimisessä ohjelmassa. Minkäköhän niistä?
Voihan olla, että ne näyttävät jonkun Dirun vanhemman videon.


 
Jotenkin oli odotettavissa, etteivät nyt TV:ssä sittenkään sitä viedota näyttäneet, kun Dir en greyn pojat tippuivat listalta. Ja sehän oli odotettavissa, kun radiossakin sunnuntaina sanoivat, että TOP40-ohjelma oli saanut sen viimeisen levyn. Nauhoitinpa senkin TV-ohjelman nyt ihan turhaan. >____> Olisi ollut hienoa nähdä jokui video.

Radio-ohjelmasta en nyt ala selittämään sen enempää, kuin että olisivat sen pilkkaamisen voineet jättää pois.

Juu. Näkemiin.

Sirithrun

 • Ankeuttaja
J-pop / J-rock
« Vastaus #199 : Huhtikuu 18, 2005, 15:13:37 »
Olen kuunnellut jrockia muutaman kuukauden, aikaisemmin en suostunut suunnilleen kuuntelemaan edes yhtä näytekappaletta. Ensimmäisen kerran törmäsin ilmiöön kesällä 2003, kun liikuin samassa foorumiporukassa jrockia kuuntelevan armottoman Dir en grey -fanin kanssa. Muistan varmasti vielä 80-vuotiaana dementoituneena mummonakin miltä Kaoru näyttää, sen verran monta kuvaa tuli siitä miehestä nähtyä.

Latasin tuossa vähän joulun hälkeen sitten Dir en greyn Cagen, kun piti tarkistaa onko se DEG tosiaan niin paskaa kun kesältä muistin, ja eihän se ollut, ei todellakaan... Nyt on soinut Withering to death tauotta koneella siitä asti kun joskus viikko sitten tajusin hankkia sen ja yksinkertaisesti rakastan tätä levyä.

Dirun lisäksi kuuntelen kyllä paljon muutakin, mm. Psycho Le Cému, Pierrot ja Plastic Tree kuuluvat suosikkeihin. Malice Mizeristä ja Moi Dix Moisista en ole koskaan oikein pitänyt, ne ovat niitä harvoja jrock-bändejä, joita en halua kuunnella ollenkaan.

Musiikin lisäksi tykkään katsella myös PV:eitä, mutta muut ulkomusiikilliset asiat eivät kiinnosta, en osaa bändien jäsenten nimiä tai ole kiinnostunut niiden kenkien koosta. Kuuntelen nimenomaan sitä musiikkia, en fanita jrockia artistien ulkonäön tai muiden syiden vuoksi.