Kirjoittaja Aihe: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat  (Luettu 26486 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« : Elokuu 25, 2009, 18:51:03 »
Mitkä elokuvat ja TV-sarjat ovat mielestänne yliarvostettuja?

Minusta ainakin...

Taru Sormusten Herrasta-trilogia

Yli pitkiä pökäleitä, joissa edes näyttelijät eivät aina esiinny edukseen. Ja huolimatta miljoonista vastaväitteistä, olen sitä mieltä, että se ei ollut edes yhtään uskollinen kirjalle (en kyllä nykyään pidä siitäkään). Täynnä typeriä ylimääräisiä kohtauksia (esim. Arwen/Aragon kohatukset kakkosessa).

Tappajahait

Efektit olivat aivan per****** ja ainoa idea on katsoa, kun jättiläismäinen hai napsii teinejä, kuin perunalastuja.

Naruto

Surkeaa huumoria jolle en olisi nauranut edes 5 vuotiaana.

Avatar

Ohut ja kliseinen juoni, jonka turhan moni on antanut anteeksi pelkkien hienojen tehosteiden takia.

Shrekit

Vitsit eivät vain yksinkertaisesti ole minusta hauskoja.

Terminator-Tuhoaja

Tämä elokuva, jos mikä, todistaa, että elokuva jonka pääosassa on Arska on huono. Pelkkää tylsää toimintarymistelyä, jonka erikoistehosteetkin ovat aivan surkeat.

« Viimeksi muokattu: Elokuu 26, 2010, 11:32:35 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #1 : Elokuu 28, 2009, 13:46:20 »
Kenen mielestä Salkkarit sitten on vakavasti otettava sarja? Minä nimittäin tykkään siitä, mutta en missään nimessä sanoisi sitä hyvintehdyksi laatusarjaksi. Katson sitä ainoastaan huumori-ja viihdemielessä. Tuskin tekijätkään ovat Salkkareita vakavalla naamalla tehneet, sen verran koomisia, älyttömiä ja älyttömän kökköjä jaksoja on tullut nähtyä. Mutta se onkin osa sarjan viehätystä.

Joo, siinä oli pieni puolustus Salkkareille...

Oikeasti yliarvostettuja tv-sarjoja ovat mielestäni kaikki nämä uudet, amerikkalaiset "laatusarjat", tai ainakin kalliilla tehdyt sarjat, tyyliin Täydelliset naiset, Mullan alla, 24, House ja mitä näitä nyt on. Minun mielestäni ne ovat kaikki samanlaista tylsää jenkkimassaa, ei yhtään kiinnosta katsoa. Muutenkin nämä seurattavat, vakavasti otettavat koskaan, ikinä tehdyt jenkkisarjat voi laskea yhden käden sormilla. Ei tule tällä hetkellä  muuta mieleen kuin Kylmä rinki ja yksi vanha cowboysarja, jonka nimeä en nyt muista.

Big Brother: joo, nyt kun joku mainitsi, niin pakko sanoa, että olen samaa mieltä. En ole koskaan katsonut edes yhtä kokonaista jaksoa, koska se oli niin idioottimaista, että meinasin pyörtyä. BB on kyllä minun mielestäni tyhmyyden huippu. En ymmärrä edes sarjan ns. viihdearvoa, koska minusta on tylsää katsella, miten pissikset ja muut känniääliöt naivat toisiaan. Tai mitä ikinä tekevätkään, en tiedä.

Leffat sitten:

Ensimmäisenä tulee mieleen Amelie. Sitä on aikanaan hehkutettu aikas paljon, että on niin ihmeellinen ja ihana, oikea hyvän mielen elokuva. No, ei kyllä minusta mitenkään erikoinen eurooppalaiseksi elokuvaksi ollut. Ei tullut mitenkään erityisen hyvä mieli ainakaan. Oli jopa vähän tylsä.

Harry Potter-elokuvat. Täydellistä Hollywood-viihde pas***, en ole edes nähnyt viimeisimpiä kun tiedän jo tason. Kyllä olivat suuria pettymyksiä niin näyttelijä- kuin ohjaajavalinnatkin. Joko leffat olisi pitänyt tehdä täysin brittivoimin, tai sitten ottaa ohjaajaksi edes Tim Burton - hän olisi osannut tuoda leffoihin tarpeeksi persoonallisuutta ja synkkyyttä. Nyt ne ovat vain niin... pinnallisia, latteita, ärsyttäviä. Ei kiitos!

Pirates of the Caribbean-sarja. En ymmärrä, miksi ihmiset pitävät näistä niin paljon. Itse en ole nähnyt kuin ykkösen, koska se oli niin huono, etten halunnut nähdä muita. Elokuva oli liian pitkä, liian sekava ja liian... en tiedä, en keksi tarpeeksi hyvää haukkumasanaa. Sellaista Hollywood-moskaa on kuitenkin vaikea muualta löytää. Tehty niin rahan maku suussa, että haisee varmaan kuuhun asti. Ja Johnny Depp... voi ei, varmaan miehen huonoin rooli ikinä! Niin ylinäyteltyä ja mukahauskaa pashaa, ettei mitään häpyä. Huhhuh...
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 15, 2009, 19:02:35 kirjoittanut Fimca Worthleberr »
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Snouk

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #2 : Elokuu 28, 2009, 16:32:10 »
Tähän listaan kuuluu ehdottomasti ikuinen inhokkini, Twilight-saaga. Idea sinänsä on ihan hyvä, mutta EI, tämä ei missään nimessä ole "Titanicin veroinen rakkaustarina", kuten elokuvan takakannessa väitettiin. Kirjoja en ole lukenut, mutta uskon Meyerin tehneen todella hyvän ja mielenkiintoisen sarjan. Elokuvista vain ensimmäisen olen minä nähnyt ja odotin siltä niiiiiin paljon muiden ihkutuksesta päätellen. Petyin pahasti. Pelkkää shittiä koko homma. Eikä Edward ole edes erityisen söpö. Twilight on täysin yliarvostettu.

Kirjoja en ole lukenut, mutta uskon Meyerin tehneen todella hyvän ja mielenkiintoisen sarjan.
Oivoi, ne on kirjat on yhtä huonoa (ellei huonompaakin! Elokuva ei sentään ollut adjektiivioksennus) kamaa kuin elokuvakin. Mutta uskossa on hyvä elää.
Taidanpa jättäytyä lukemisen vaivalta...
« Viimeksi muokattu: Elokuu 30, 2009, 12:54:04 kirjoittanut Snouk »

Poissa pokep

 • Merirosvona taistelen sun mukana
 • Fletkumato
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #3 : Elokuu 28, 2009, 16:49:46 »
Ensimmäisenä tuli mieleen Hairspray ja HSM 1, 2 ja 3. Ällöttävän imeliä musikaalielokuvia, joissa kaikki biisit ovat samaa tylsää jumputusta. Olen todella suuri musikaalien ystävä, mutta biisien täytyy olla oikeasti kuunneltavia jotta elokuvaa jaksaa katsoa!

Kirjoja en ole lukenut, mutta uskon Meyerin tehneen todella hyvän ja mielenkiintoisen sarjan.

Oivoi, ne on kirjat on yhtä huonoa (ellei huonompaakin! Elokuva ei sentään ollut adjektiivioksennus) kamaa kuin elokuvakin. Mutta uskossa on hyvä elää.

Hän elää nukkekodissa joka palaa
Pottafanitaidettani,
sekä originaalitöitäni

Poissa Minevra

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Avril- ja Potter- fani
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #4 : Elokuu 28, 2009, 17:23:56 »
Elokuvista ainakin High School Musical. Musiikki on personatonta, latteaa, kaikki biisit samanlaisia, ei ole sellaisia jotka jäisi päähän pyörimään. Se Sharpay-pissis on ihan yliliioiteltu hahmo, ja muutenkin kaikki on aina niin mahtavaa, söpöä, suloista ja iloista. Elokuvaa yritetään myydä ja tyrkyttää oheistuotteilla, lehdillä ja söpöillä ja kauniilla näyttelijöillä. Ei kiitos.
"Voi Harry", Hermione sanoi väsyneesti, "Koko juttu on pelkkää potaskaa. "

Kuoleman varjelukset, sivu 453

Poissa Blackflash

 • Vuotislainen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #5 : Elokuu 29, 2009, 23:17:23 »
Big Brother tuli ekana mieleen. En oikeasti tajua miten ketään voi kiinnostaa kun jotkut random-tyypit sekoilevat ja örveltävät jossain helvetin talossa. Erittäin tylsä ja typerä ohjelma. Ja kaikkialta aina pursuaa juttua että BB-joku teki sitä ja tätä, se alkaa pikkuhiljaa käydä hermoille, kyllä maailmasta varmaan parempiakin uutisaiheita löytyisi.

Orvokki

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #6 : Syyskuu 13, 2009, 13:41:11 »
Mullekin heti otsikon luettuani tuli mieleen Big Brother. En oikeasti ymmärrä mikä siinä niin kiehtoo, ihmiset pistetään jonnekin taloon jossa on valvontakamerat ja sitten kuvataan kun ne käy suihkus, vessas yms ja sitten välillä säätää jotain peitonalla tai päällä -.- Ja sitten tosiaan, nykyään viihdelehti Starankin otsikot on vaan koko ajan; BB *nimi* teki sitä ja tätä! Kun iGoogle on tuossa etusivuna niin otsikot vain pomppaa silmille-.- Ärsyttävää, niin typerä sarja jos suoraan sanon.

Salkkarit myös. Melko huonot näyttelijät ja juoni vaan kiertää koko ajan. Äh.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #7 : Syyskuu 23, 2009, 19:28:53 »
Ekana yliarvostetuista leffoista tulee mulle mieleen nämä vanhat klassikot, jotka sijoittuvat vuodesta toiseen paraatipaikoille leffagurujen listatessa maailman parhaimpia elokuvia (tyyliin Citizen Kane). Kyllä mä pystyn ihan hyvin katsomaan vanhojakin elokuvia, katselin monia sujuvasti tässä männeenä kesänä, että mistään allergiasta ei ole kyse. Välillä en vain voi olla ajattelematta, että kaikki leffat, jotka on tehty vaikka ennen vuotta 1960 (otin vuosiluvun ihan hatusta) ovat jo lähtökohtaisesti kolmen tai neljän tähden elokuvia. Hyville voi antaa viidennenkin, mutta jos elokuva olisi samantasoinen, mutta filmattu lähempänä meidän aikaamme, se saisi tyytyä huonompaan arvosteluun.

Big Brothereita, Salkkareita ja tämmöisiä mä en pidä kovinkaan arvostettuina. Kyllähän niillä katsojia piisaa, mutta harva taitaa kuitenkaan julistaa niitä laatuviihteeksi. Enemmän sellaisia ovat musta nämä Fimca Worthleberrin mainitsemat amerikkalaiset laatusarjat (Täydelliset naiset jne.). Niistä mä rankkaisin yliarvostetuiksi nuo Täyd. naiset (aluksi oli hyvä, mutta sitten lässähti), Lost (sama), Tudors (tylsä alusta lähtien), Entourage (sama)... Roomakaan ei jaksanut mua kiinnostaa kuin muutaman jakson verran, Housea niinikään katsoin vain vähän aikaa. Mutta esim. Sopranos ja Mullan alla olivat musta hyviä, etenkin Sopranosit.

Elokuvien puolelta viime vuosien yliarvostetuimmista tulee ekana mieleen Taru Sormusten herrasta -trilogia (onhan se korean näköinen, mutta mä en pidä läheskään kaikista Jacksonin sooloiluista tarinan suhteen, ja välistä meno on turhan sentimentaalista ja mahtipontista). Tarantino on myös turhan yliarvostettu elokuvamaakari, Pulp fiction ja Jackie Brown olivat hyviä leffoja, mutta myöhemmistä en ole niin pitänyt. Ja meidän oma Aki Kaurismäkemme on tietysti tällaisen listan ykkösenä.

En mä nyt väitä, että mä inhoaisin kaikkia noita mainitsemiani, eivät vain musta ansaitse sellaista ylistystä, mitä ovat osakseen saaneet.
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #8 : Syyskuu 23, 2009, 21:28:07 »
Oikeasti yliarvostettuja tv-sarjoja ovat mielestäni kaikki nämä uudet, amerikkalaiset "laatusarjat", tai ainakin kalliilla tehdyt sarjat, tyyliin Täydelliset naiset, Mullan alla, 24, House ja mitä näitä nyt on. Minun mielestäni ne ovat kaikki samanlaista tylsää jenkkimassaa, ei yhtään kiinnosta katsoa. Muutenkin nämä seurattavat, vakavasti otettavat koskaan, ikinä tehdyt jenkkisarjat voi laskea yhden käden sormilla. Ei tule tällä hetkellä  muuta mieleen kuin Kylmä rinki ja yksi vanha cowboysarja, jonka nimeä en nyt muista.
Yhdyn siihen, että Täydelliset naiset ja House noista ovat yliarvostettuja (samaten mm. Entourage, Lost, Greyn anatomia jne.). Täykkärit ovat jostain syystä jääneet liikaa junnaamaan sitä samaa rataa, ja se alkukausien loistokkuus on tiessään - pari uusinta kautta eivät vakuuta sitten millään, ja huonommaksi tuntuu menevän.
Lost kuuluu myös niihin sarjoihin, jotka olisi pitänyt osata lopettaa ajallaan, mutta ei... Rahanahneutta lähdettiin väen väkisin jatkamaan kausia, ja minä tipuin kyydistä siinä kolmannen kauden alussa - alkoi jo niin kyllästyttää, ettei mitään rajaa... Tällä hetkellä olen aivan pihalla, missä mennään.
House puolestaan on alun alkaenkin junnannut samaa tylsää rataa ja tuntuu, että pari jaksoa nähtyään on nähnyt jo kaiken nähtävän. Vaikka sarkasmista pidänkin, kyllä jossain se raja minullakin menee.

Sen sijaan olen eri mieltä 24:n ja Mullan alla suhteen. 24 toimii minusta hyvin, enkä nyt oikein osaa löytää yhtään samankaltaista sarjaa, joka 24:sta olisi edeltänyt - jälkeenpäin kyllä on tullut hieman samaa tyyliä olevia jenkkisarjoja pari, mutta kyllä 24 ehdottomasti oli ainoa laatuaan alunperin.
Minusta nämä uudetkin kaudet toimivat hyvin, vaikka hahmojen tiuha vaihtuminen vähän harmistuttaakin - uusin kausi vaikuttaa palaajineen kuitenkin lupaavalta ja kiintoisalta. Kyllähän sarja jo on viimeisillään, kun seuraavan kauden olisi tarkoitus olla viimeinen, joten luultavasti sarjaa ei edes lähdetä pilaamaan liiallisella venyttämisellä.
Mullan alla on (tai oli, miten vain) minusta myös ainutlaatuinen ja laadukas sarja, joka kuuluu niihin harvoihin sarjoihin, joista tykkään. Erottui hyvin siitä perusmassasta, jota Jenkeistä tulee. Samaten Sopranos. Kumpaakaan ei lähdetty venyttämään, vaikka olivatkin suosittuja.

Kaikki Jenkkilästä tulevat kalliit "laatusarjat" eivät suinkaan ole roskaa, vaikka suurin osa kyllä tuntuukin olevan - joukosta löytyy kyllä niitä muutamia enemmän tai vähemmän hyviä.


Minulle tuli Salatut elämät mieleen myös, mutta en näin tarkemmin ajatellen usko sen järin arvostettu olevan, vaikka suosittu onkin - kuten aiemminkin on jo mainittu, harva sitä luokittelee laatuviihteeksi.

Big Brother kyllä on minusta ehdottomasti yliarvostettu. Todella raivostuttavaa, kun netti pursuaa jos jonkinlaista uutista siitä, mitä joku BB-tyyppi onkaan tehnyt. Ylipäätään en osaa tykätä edes sarjan perusideasta, ja vaikka ohjelmaa toisinaan seuraankin, ei sitä voi mistään päin kuvata laadukkaaksi.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #9 : Syyskuu 24, 2009, 21:48:08 »
Saan luultavasti tästä luodin otsaan, mutta:
Twilight
Olen katsonut elokuvan ja lukenut kirjan ja tämä ei todellakaan ansaitse kaikkea sitä mitä saa. "Parhaan Elokuvan" palkinto? Miksi ihmeessä? Elokuva ei ollut huono, mutta ei lähelläkään hyvää. Erittäin yliarvostettua ja yliarvostetuin asia maailmassa tällä hetkellä.
"Suurin rakkaustarina sitten Titanicin". On jo pelkkää loukkausta verrata Twilightia Titaniciin, saati sitten ottaa sellainen Oscar-gaaloihin (mitä ei onneksi ole vielä tapahtunut)
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #10 : Syyskuu 24, 2009, 22:15:31 »
Lainaus
Idea sinänsä on ihan hyvä, mutta EI, tämä ei missään nimessä ole "Titanicin veroinen rakkaustarina", kuten elokuvan takakannessa väitettiin.

Nehän on just samasta kivestä veistettyjä. :D Aivan toistensa veroisia, samasta puusta tehtyjä. Titanicin näyttelijät sentään suoriutuvat vähän paremmin, mutta sepäs leffa olikin kalliilla budjetilla tehty kun taas Twilight oli halpisleffa. Silti tuuban määrä oli molemmissa yhtä suuri. :D Mutta en nyt usko, että kumpikaan on erityisen arvostettu elokuva ollut suosiostaan huolimatta. Siksi ne tuskin ovat niin sanotusti yliarvostettuja.

Ehkä näistä arvostetuista tulee ensimmäisenä mieleen Kellopeli appelsiini. En ole saanut sitä yrityksistä huolimatta koskaan katsottua kokonaan. Ehkä myös täälläkin jo mainittu Citizen Kane, joka on kyllä lopulta ihan koskettava, mutta monelta osin ei avaudu minulle ja vaikuttaa siksi tylsältä. Suurin osa laatuelokuvina pidetyistä on kuitenkin hyviä, toisaalta niissä on tosiaan joitain sellaisia, jotka eivät aukene. Ehkä en vaan pääse niihin sisään. Monet laatusarjat ovat olleet minullekin pettymys, mutta kyllä niissä silti on yleensä ihan laatua ollut, mutta idea ei ole välttämättä kantanut tai sitten oma kärsivällisyyteni on loppunut kesken, ennen kuin sarja on oikeasti saanut kunnolla tuulta purjeisiinsa ja päässyt siitä pakollisesta pohjustusosuudesta. Mun suosikkisarjani on edelleen Babylon 5, joka oli alussa tylsistyttävä. Ja Kylmään rinkiin tykästyin ja varmaan osittain sen vuoksi Pakoa oli vaikea katsoa irvistelemättä, kun se tuntui niin siloitellulta Kylmän ringin jälkeen. Mutta Kylmää rinkiäkään en aluksi voinut sietää. 
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #11 : Syyskuu 24, 2009, 22:34:57 »
Totta tuo. Tosin esimerkiksi Mullan Alla on aika hyvä esimerkki sarjasta, joka on alussa mielenkiintoinen ja siinä oli tarpeeksi mustaa huumoria, jottei katsominen käy liian raskaaksi. Loppua kohden sarja alkoi tukehtua kaiken angstin alle. Pako, vaikkakin ehkä siloiteltu, oli jännittävä kunnes se itse pako tapahtui ja sen jälkeen tunnelmasta katosi noin 70 %.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #12 : Syyskuu 25, 2009, 01:02:20 »
Pako, vaikkakin ehkä siloiteltu, oli jännittävä kunnes se itse pako tapahtui ja sen jälkeen tunnelmasta katosi noin 70 %.

Pako on oikein klassinen esimerkki sarjasta, joka olisi voinut toimia tosi hyvin ellei sitä olisi venytetty tarpeettomasti. Käsittääkseni se aikanaan käsikirjoitettiin 20 jakson mittaiseksi, mutta suosion myötä jaksoja lisättiin (Amerikan ihmemaassahan monet sarjat elävät vain muutamia jaksoja) ja nyt on menossa...niin, monesko kausi?
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #13 : Syyskuu 25, 2009, 10:23:56 »
Itse asiassa mä tykkäsin enemmän siitä vaiheesta sarjassa kun ne pääsivät pois sieltä vankilasta. Vähemmän vertailukohtia Kylmään rinkiin ja enemmän jotain muutakin kuin vankilassa kyyköttämistä. Ja toisaalta mua kiinnostaa pakosalla olevien selviytyminen ja sen psykologinen tarkastelu, miten hermot on jatkuvasti pinnalla ja on pelko kiinni jäämisestä ja takaisin joutumisesta. Musta se vankilassaoloaika oli enemmän tuskallista seurattavaa kuin se kun ne pääsi sieltä pois. Kokonaan olisi sitten voinut lopettaa ennen kuin joutuivat uudestaan vankilaan.
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #14 : Syyskuu 25, 2009, 19:10:38 »
Lainaus
Idea sinänsä on ihan hyvä, mutta EI, tämä ei missään nimessä ole "Titanicin veroinen rakkaustarina", kuten elokuvan takakannessa väitettiin.

Nehän on just samasta kivestä veistettyjä. :D Aivan toistensa veroisia, samasta puusta tehtyjä. Titanicin näyttelijät sentään suoriutuvat vähän paremmin, mutta sepäs leffa olikin kalliilla budjetilla tehty kun taas Twilight oli halpisleffa. Silti tuuban määrä oli molemmissa yhtä suuri. :D Mutta en nyt usko, että kumpikaan on erityisen arvostettu elokuva ollut suosiostaan huolimatta. Siksi ne tuskin ovat niin sanotusti yliarvostettuja.
Minä en ole aivan samaa mieltä. :D Ensinnäkään en voi sietää romanttisia leffoja, mutta Titanic on jopa ihan katsottava (Twilight ei niinkään). Noiden kahden leffan arvostus on kumminkin eri luokkaa, kun Titanic onnistui Oscareita itselleen haalimaan - Twilight ei koskaan olisi voinut uneksiakaan yhdestäkään Oscarista, enkä näkisi kuitenkaan, että pelkkä budjetti tuohon vaikuttaisi.

Pako, vaikkakin ehkä siloiteltu, oli jännittävä kunnes se itse pako tapahtui ja sen jälkeen tunnelmasta katosi noin 70 %.

Pako on oikein klassinen esimerkki sarjasta, joka olisi voinut toimia tosi hyvin ellei sitä olisi venytetty tarpeettomasti. Käsittääkseni se aikanaan käsikirjoitettiin 20 jakson mittaiseksi, mutta suosion myötä jaksoja lisättiin (Amerikan ihmemaassahan monet sarjat elävät vain muutamia jaksoja) ja nyt on menossa...niin, monesko kausi?
Pako... Ihan unohdinkin tuon, vaikka ehdottomasti olen samaa mieltä. Alussa seurasin aina toisinaan sivusilmällä, muttei jaksanut napata. Nyttemmin vain tulee pyöriteltyä silmiä ajatukselle, että sarjaa junnataan yhä eteenpäin. Hyvätkin sarjat suoraan sanottuna raiskataan sillä, että niitä ryhdytään venyttämään ja venyttämään kunnes ketään ei jaksa enää kiinnostaa.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Snowwhite

 • Valelääkäri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: RoseQuill193
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #15 : Syyskuu 26, 2009, 12:39:35 »
Patrickilla pitäisi olla kykyjä, mutta eipä hän ihmeen paljoa niitä käytä.

Ihan vain tällainen offtopic-huomio, että ei Patrickilla ole mitään erityisiä kykyjä. Hän vain osaa "lukea" ihmisten kehonkieltä ja käytöstä ym. ja ratkaisee niitä rikoksia älynsä ja tarkkanäköisyytensä eikä minkäänlaisten yliluonnollisten erityiskykyjensä avulla. Näin minä olen ainakin asian ymmärtänyt.

Mielestäni Mentalist on sangen hyvä sarja. Ensimmäinen jakso ei säväyttänyt niin paljon kuin mainosten hehkutuksista olisi voinut päätellä. Moni ystäväni pettyi sarjaan, mutta itse olin vakaasti sitä mieltä, että se on yksi niistä hitaasti kehittyvistä sarjoista. Omalla kohdallani olinkin oikeassa, sillä nyt odotan torstai-iltoja innolla. Mielestäni Mentalist tarjoaa vaihtelua kaikille nopeatempoisille toimintasarjoille ja on siksi katsomisen arvoinen.

Mitä yliarvostettuihin TV-sarjoihin tulee, olen samaa mieltä Täydellisten naisten, Lostin ja Paon floppaamisesta. Katson edelleen kaikkia sarjoja, mutta vain siksi, että haluan tietää, miten ne loppuvat. (Säälittävää, tiedän, mutta olen vain jäänyt koukkuun niihin.) Ensimmäiset tuotantokaudet olivat hyviä, mutta Täykkäreissä samat juonikuviot toistuvat yhä uudelleen ja Lostissa keksitään yhä käsittämättömämpiä juonenkäänteitä.

Saippuasarjat sen sijaan ovat mielestäni mukavaa komediamielessä katsottavaa viihdettä, enkä tiedä ketään, joka oikeasti katsoisi niitä siinä mielessä, että "kylläpäs tämän illan Salkkarit-jakso tarjosi korkealaatuisen TV-elämyksen". Monet saippuasarjat keräävät katsojia juuri siksi, että ne ovat niin absurdeja, ettei niitä voi ottaa todesta. Esimerkkinä Päivien viemää, jossa puolet henkilöistä kuolivat ja palasivat vuoden päästä takaisin, koska ilkeä setä oli vanginnut heidät saarelle ja lavastanut kuolemat. Tai sitten Kauniit ja Rohkeat, jossa Rirge putosi palavaan uuniin mutta selvisi hengissä, koska löysi liekkien seasta salaisen luukun, josta pääsi pakenemaan. Tai Salkkarit, jossa kahvila räjähti ja lähes kaikki selvisivät vammoitta. Saippuasarjoissa tällaiset jutut ovat ihan hauskoja, mutta jos vastaavanlaisia juttuja tapahtuu jossain arvostetussa draamasarjassa, se vie uskottavuuden koko sarjalta.

Poissa Pyry P

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #16 : Syyskuu 26, 2009, 13:31:13 »
Taru Sormusten Herrasta-trilogia

Yli pitkiä pökäleitä, joissa edes näyttelijät eivät aina esiinny edukseen. Ja huolimatta miljoonista vastaväitteistä, olen sitä mieltä, että se ei ollut edes yhtään uskollinen kirjalle (en kyllä nykyään pidä siitäkään). Täynnä typeriä ylimääräisiä kohtauksia (esim. Arwen/Aragon kohatukset kakkosessa).


Minusta taas LOTR:it ovat ehkä parhaimpia käännöksiä kirjoista, taitaa olla aikalailla mielipidekysymys...
Asd

Poissa Loi

 • Vihdoin Voldemortin voittanut
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Kuka mitä häh?
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #17 : Syyskuu 27, 2009, 14:59:20 »
Lainaus
Noiden kahden leffan arvostus on kumminkin eri luokkaa, kun Titanic onnistui Oscareita itselleen haalimaan - Twilight ei koskaan olisi voinut uneksiakaan yhdestäkään Oscarista, enkä näkisi kuitenkaan, että pelkkä budjetti tuohon vaikuttaisi

Kyllä mä sanoisin, että se vaikuttaa aika paljonkin. Budjetilla saa palkattua hyvät ja osaavat näyttelijät, jotka ovat avainasemassa koko leffassa ja budjetilla saa myös näyttävät erikoistehosteet, jotka lisäävät vaikuttavuutta. Titanicin oscaritkin tulivat enimmäkseen sellaisista asioista, joihin ihan taatusti raha vaikuttaa. Nimittäin puvustuksesta, erikoistehosteista, äänitehosteista, musiikista. Kun on rahaa käytössä, voi palkata parhaimmat. En sano, että se on huono juttu, mutta itse elokuvan juonellinen puoli ei ole minusta sinänsä kummoinen niin kuin ei Twilightissakaan.
Toisin sanoen Vuoden Voldemort 2009 - kiitos äänensä antaneille. :)

Tapiirirakkautta

Poissa Cilla

 • Vuotislainen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #18 : Lokakuu 03, 2009, 19:23:16 »
Otsikosta tuli heti Salatut elämät mieleen. En käsitä, miksi niin monet pitävät kyseistä sarjaa mielenkiintoisena ja hyvänä. Omasta mielestäni Salkkarit täyttää saippuaoopperoille ne kaikki niin tyypilliset ja kliseiset juonikuviot; juonittelua, selkäänpuukottamista, joku kuolee ja on kohta taas elossa. Ei kai sitä ole mielenkiintoista katsoa jaksoja toisensa perään, jossa samat asiat toistuvat? Paitsi että ilmeisesti on. Olen katsonut joskus muutaman jakson ja totesin niiden jälkeen, etten voi sietää koko sarjaa. Esimerkiksi kiroilun määrä oli aivan järjetön. Ymmärrän sen, että sarjaa ei todellakaan kannata katsoa tosissaan, vaan enemmänkin vitsimielessä, mutta ei se siltikään kolahtanut.

Elokuvista ehdottamasti Amelie on yksi niistä yliarvostetuimmista. Mitä sen piti olla esimerkiksi takakannen mukaan? Hyvänmielen elokuva, jonka katsomisen jälkeen kulkee viikon hymy huulilla ja ties kuinka monta hurmaantunutta katsojaa Ranskassa. Odotin leffalta aika paljon ja petyin kyllä todella pahasti. Ei se ollut mitenkään erityinen, enemmänkin tylsä ja paikoitellen jopa sekava. Ainoat hyvät asiat koko leffassa ovat Audrey Tautou, joka sopii rooliinsa ja aina kaunis, mutta niin hirvittävän vaikea ranskankieli.

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #19 : Lokakuu 05, 2009, 15:54:52 »
Noo, yliarvostettuina sarjoina pitäisin kyllä jo mainittuja Salattuja elämiä, 24, Pakoa... ainakin. Ja kaikilla on yksi ainoa syy: ne jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja... ymmärsitte varmaan pointin? Kun salkkarit alkoi, se oli todella mielenkiintoinen, ihan hyviä näyttelijöitä sisältävä mukaansatempaava suomalainen sarja. Sitten sitä tehtiin liikaa, näyttelijöitä tuli ja meni, juoni alkoi toistaa itseään. Kyllähän se vieläkin koukuttaa, lähinnä aina uusien draamakäänteiden takia (itse en kylläkään ole jaksanut katsoa), mutta ei se mielestäni ansaitse ihan niin paljoa kiitosta kuin se saa.
Sama kaava toistuu 24:ssa ja Paossa. 24 ensimmäinen, toinen ja kolmaskin kausi olivat todella jännittäviä, niitä oli hauska katsoa ja näyttelijät pysyivät kaavoissaan... no, nykyään Jack Bauer on vaan uusi heikompi versio James Bondista, joka selviää aina kaikesta ja ratkaisee aina kaiken. Joo... ja alkuperäinen CTU:kin on kuulemma uusimmasta kaudesta poistettu, siitäkin sarjasta on siis alkuperäinen loisto kadonnut.
Pakokin alkoi hienosti, sitä seurasi suurella mielenkiinnolla, mutta lopulta sekin alkoi toistaa itseään ja tympiä.
Että vähän vois kyllä rajoittaa, ja yrittää löytää se kohta jolloin se sarja pitäisi lopettaa. Tosin miksi ihmeessä lopettaa silloin kun sarja on pinnalla? Tottakai sitä jatketaan niin kauan kun rahaa tulee... ei hyvä.


Ameliesta haluaisin sanoa sen verran, että olihan se tylsähkö välillä, eikä nyt mikään toiminnantäytteinen leffa, mutta jos katsoo näyttelijäsuorituksia ja tarinaa elokuvan takana, niin ei siitä voi olla pitämättä! Ihana tarina, kun ei kaipaa mitään älytöntä toimintaa ja suoraviivaista juonta =)


Myös Mentalistia haluaisin puolustaa. Sarjaa on ehtinyt tulla kymmenkunta jaksoa ja se on latistettu ihan kasaan. Minusta Mentaliskin on semmoinen jota on vain pakko katsoa, koska se on hauska, ei välttämättä toiminnantäytteinen, tai mitenkään jännittävä (arvaahan sen lopputuloksen, hyvä voittaa, paha häviää -kaava.) mutta se onkin vaan tuollaista illan viihdettä. Eikä sitä minun mielestä vielä edes arvosteta niin paljoa, että sitä voitaisiin sanoa yliarvostetuksi...


Oikeasti yliarvostettuja tv-sarjoja ovat mielestäni kaikki nämä uudet, amerikkalaiset "laatusarjat", tai ainakin kalliilla tehdyt sarjat, tyyliin Täydelliset naiset, Mullan alla, 24, House ja mitä näitä nyt on. Minun mielestäni ne ovat kaikki samanlaista tylsää jenkkimassaa, ei yhtään kiinnosta katsoa. Muutenkin nämä seurattavat, vakavasti otettavat koskaan, ikinä tehdyt jenkkisarjat voi laskea yhden käden sormilla. Ei tule tällä hetkellä  muuta mieleen kuin Kylmä rinki ja yksi vanha cowboysarja, jonka nimeä en nyt muista.

Pirates of the Caribbean-sarja. En ymmärrä, miksi ihmiset pitävät näistä niin paljon. Itse en ole nähnyt kuin ykkösen, koska se oli niin huono, etten halunnut nähdä muita. Elokuva oli liian pitkä, liian sekava ja liian... en tiedä, en keksi tarpeeksi hyvää haukkumasanaa. Sellaista Hollywood-moskaa on kuitenkin vaikea muualta löytää. Tehty niin rahan maku suussa, että haisee varmaan kuuhun asti. Ja Johnny Depp... voi ei, varmaan miehen huonoin rooli ikinä! Niin ylinäyteltyä ja mukahauskaa pashaa, ettei mitään häpyä. Huhhuh...


Noista jenkkisarjoista... No, onhan se vähän vaikeaa kehittää TÄYSIN uutta, kun niin paljon kaikkea on jo keksitty, mutta kyllä varmasti tuosta 'jenkkimassasta' jokainen löytää pari sarjaa joihin tykästyy, koska  niitä on kyllä laidasta laitaan kun alkaa tarkemmin niitä katsoa. Kyllähän niissä jonkinlainen samantapainen kaava monesti on, mutta mitä sitten? Ei se tarkoita, että ne ovat huonoja. Suurimassa osassa panostetaan huumoriin ja toimintaan ja niitä kyllä löytyy. Esimerkiksi House. Siinä on todella upeat näyttelijät ja huumoria. Tarinat pikkuhiljaa toistavat toisiaan ja hohto ei vältämättä pysy ihan niin kirkkaana, mutta kyllä se on vielä hauska, ei sitä voi kieltää.
Ja IKINÄ tehdyt hyvät amerikkalaissarjat voi laskea yhden käden sormilla? Epäilen, oletko edes nähnyt puolta (minä en ole nähnyt) amerikkalaisista sarjoista jos noin sanot. Etenki kauan sitten tehdyt leffat, joissa nyt ei ehkä ole maailman parhaat erikoistehosteet, ovat aivan upeita! Ja nykyaikaisemmatkin... pitää vain löytää se oma suosikki =)

Omaksi ilokseni listaanpa tähän amerikkalaisia sarjoja jotka ovat mielestäni _todellakin_ katsomisen arvoisia (mikäli kaikki eivät olet amerikkalaisia, niin syyttäkää minua, monesti teen virheitä näissä asioissa, enkä nyt jaksa alkaa tarkistaa asiaa =)): Star Trek -en oo montaa jaksoa kattonu, ihan pari mitä oon joskus isoveljen kaverin luona katsonut-, Stargate, McGyver, House, Kylmä Rinki, True Blood, Ilman Johtolankaa -tämän kohdalla moni varmasti hymähtelee, että mitä eroa C.S.I:hin (tavalliseen, Miamiin, New Yorkiin, ja mitä niitä nyt on) Todstettavasti syylliseen ymym. No, minun mielestäni IJ on noista paras sarja =)-, Sentinel, Näkymätön Mies ja on niitä varmaan muitakin, mutta nuo nyt tuli ekana mieleen.

Sitten Pirateseille haluaisin antaa myös puolustusta. Tai no sille ykkösosalle, kun vain sen olet kerta katsonut. (Ja aika huono peruste olla katsomatta jonkun leffan seuraavia osia koska ensimmäisestä ei pitänyt, minun mielestäni, tosin tässä tapauksessa olisit varmaan inhonnut Dead Man's Chest ja At the worlds end -leffoja.)  
Mutta niin, enpä muista koska olen viimeksi katsonut jonkun merirosvoleffan, jos Pirateseja ei lasketa. Jo pelkästään se, että siinä ON merirosvoja sai kyllä katsomaan sen. Lisäksi hahmot ovat aivan upeita ja loistavasti näyteltyjä, varsinkin sivuosissa oli näyttelijöitä joita harvoin edes huomioidaan (mm. Jonathan Pryce, Jack Devenport) . Lisäksi elokuva on todella hauska ja kirous siinä tekee vain upeamman vaikutuksen merirosvoista, eikä sitä vielä ykkösosassa viedä mielestäni mitenkään yli ja se sopii tarinaan todella hyvin.
Ehkä se on niin, että sinä et löytänyt siitä mitään hienoa, mutta elokuvassa oli kyllä mielestäni jokaiselle jotakin.


//Valeriana:
Aijaa :o Enpä oo kuullutkaan tuommosta, mutta aika hauska nimitys kyllä. Ja täysin samaa mieltä oon Frandeistä ja Ally McBealista :S
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 06, 2009, 16:41:06 kirjoittanut Zenzibar »
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #20 : Lokakuu 06, 2009, 00:00:01 »
Sille ilmiölle, kun sarjassa tulee tietty kohta jonka jälkeen se ei enää koskaan ole niin hyvä kuin alussa tai jopa muuttuu surkeaksi, on muuten nimikin:"jumping the shark". Tulee kuulemma jostain Onnen Päivien jaksosta, jota en ole itse nähnyt, mutta siinä Fonzie hyppää moottoripyörällä hain yli ja sen jakson jälkeen sarja alkoi mennä alamäkeen. Hyvin selkeitä jumping the shark -hetkiä ovat olleet esimerkiksi se, kun Monica ja Chandler menivät yhteen Frendeissä, Niles ja Daphne menivät yhteen Frazierissa (ja minä todella olin halunnut nähdä heidät yhdessä!) ja Billyn kuolema Ally McBealissa. Nämä kaikki sarjat olivat viihdyttävää ja jopa oivaltavaa hömppää, joka hyvin äkisti vain lakkasi naurattamasta enää ja muuttui vaivaannuttavaksi.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #21 : Lokakuu 06, 2009, 19:05:15 »
Sille ilmiölle, kun sarjassa tulee tietty kohta jonka jälkeen se ei enää koskaan ole niin hyvä kuin alussa tai jopa muuttuu surkeaksi, on muuten nimikin:"jumping the shark". Tulee kuulemma jostain Onnen Päivien jaksosta, jota en ole itse nähnyt, mutta siinä Fonzie hyppää moottoripyörällä hain yli ja sen jakson jälkeen sarja alkoi mennä alamäkeen.

Jos termiä selittää vähän tarkemmin niin tuolla siis tarkoitetaan sarjoihin keksittyjä älyttömiä juonikuvioita kun käsikirjoittajilta loppuvat ideat ja/tai katsojaluvut lähtevät laskuun ja on pakko keksiä jotain kiinnostuksen pitämiseksi yllä.

Lainaus
Hyvin selkeitä jumping the shark -hetkiä ovat olleet esimerkiksi se, kun Monica ja Chandler menivät yhteen Frendeissä, Niles ja Daphne menivät yhteen Frazierissa (ja minä todella olin halunnut nähdä heidät yhdessä!) ja Billyn kuolema Ally McBealissa. Nämä kaikki sarjat olivat viihdyttävää ja jopa oivaltavaa hömppää, joka hyvin äkisti vain lakkasi naurattamasta enää ja muuttui vaivaannuttavaksi.

En minä pidä niitä mitenkään niin selkeinä. No, Billyyn en ota kantaa kun en muista. Mutta esimerkiksi Frasierissa Nilesin ja Daphnen pariutuminen oli koko ajan odotettavissa. Kieltämättä se tuli turhan aikaisin tai paremminkin sarja jatkui liian pitkään, mutta sinänsä ratkaisu oli väistämätön. Monica ja Chandlerkaan eivät minusta kieli epätoivoisesta huomion tavoittelusta. Tietenkin nämä ovat puhtaasti makuasioita. Esimerkiksi Hulluna sinuun -sarjan vauva täyttäisi tyypilliset tunnusmerkit, mutta minusta se sopi sarjan elinkaareen täydellisesti.
Sen sijaan Teho-osastossa tätä oli minusta selvästi havaittavissa. Ei välttämättä yksittäisenä jaksona, mutta loppupuolella huomasi selvästi, että sarjaan kirjoitettiin aina vain massiivisempia ja näyttävämpiä katastrofeja ja hahmoillekin tapahtui yhtä sun toista. Kotimaisesta esimerkistä käy Kotikatu, joka nykyään muistuttaa juoneltaan lähinnä Salkkareita.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #22 : Lokakuu 06, 2009, 21:21:55 »
Minulle Teho-osastossa selkeä hetki oli se helikopteri, joka vainosi Romanoa. Koko jakso muistutti enemmän katastrofielokuvaa kuin draamaa ja sen jälkeen aloin antaa periksi sille, etten enää oikein välitä entisestä lempisarjastani.

Kieltämättä nuo yhteenmenemiset olivat sinänsä juonikuvioina loogisia, mutta jostain syystä sarjan jännite kärsi aika pahasti siitä, että hahmot saivat toisensa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #23 : Lokakuu 06, 2009, 21:59:21 »
Minulle Teho-osastossa selkeä hetki oli se helikopteri, joka vainosi Romanoa. Koko jakso muistutti enemmän katastrofielokuvaa kuin draamaa ja sen jälkeen aloin antaa periksi sille, etten enää oikein välitä entisestä lempisarjastani.

Joo, se on ensimmäinen noista älyttömyyksiin menneistä käänteistä jonka muistan. Toki sen lisäksi oli putoavia lentokoneita yms. Tosin minulta maku Tehikseen meni lopullisesti vasta toiseksi viimeisellä kaudella. Ja viimeinen oli taas ihan kelvollinen.

Lainaus
Kieltämättä nuo yhteenmenemiset olivat sinänsä juonikuvioina loogisia, mutta jostain syystä sarjan jännite kärsi aika pahasti siitä, että hahmot saivat toisensa.

Frasierin tapauksessa kyllä kun tuo jännite oli olemassa koko sarjan ajan. Ja kuten sanoin niin vika ei ollut ratkaisussa sinänsä vaan sen ajoituksessa. Frendeissä taas ei etukäteen oikein jännitettä ollutkaan vaan suhde tuli vähän puun takaa. Sen sijaan Rachelin ja Joeyn suhde menee minusta tuohon jump the shark -kategoriaan.
Jännitteestä puheen ollen se toimi Salaisissa kansioissa minusta oikein hyvin. Tarina päättyi odotetusti, mutta ei varsinaisen sarjan aikana. Toki sarja muilta osin ehti väsähtää moneen kertaan.

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #24 : Lokakuu 06, 2009, 22:05:08 »
Minulle Teho-osastossa selkeä hetki oli se helikopteri, joka vainosi Romanoa. Koko jakso muistutti enemmän katastrofielokuvaa kuin draamaa ja sen jälkeen aloin antaa periksi sille, etten enää oikein välitä entisestä lempisarjastani.

Kieltämättä nuo yhteenmenemiset olivat sinänsä juonikuvioina loogisia, mutta jostain syystä sarjan jännite kärsi aika pahasti siitä, että hahmot saivat toisensa.

Minäkin muistan tuosta Teho-osastosta erittäin hyvin tuon helikopteri-romano selkkauksen, etenkin sen lopun, kun Romano tuijottaa ylöspäin, kun se helikopteri on juuri tippumassa hänen päälleen ja mulle tulee aina mieleen et siihen ois pitäny lisätä semmonen ajatuskupla: "Oho! Helikopteri tippuu kohta mun päälle!" *tauko* "Pitäisköhän mun juosta vai huutaa?" Myöhästä. *RYSK* Juu... Mutta sen jakson jälkeen mullaki jäi aika vähälle sen sarjan kattominen ja lopulta lopetin sen kokonaan.
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #25 : Lokakuu 06, 2009, 22:28:46 »
Ei, kun Romanolle olisi pitänyt laittaa sellainen kyltti käteen niin kuin Kelju K. Kojootille. Ja hän ehtisi hyväksyä kohtalonsa ja loisi kameraan samanlaisen katseen kuin tuossa linkittämässäni kuvassa ennen kuin helikopteri rysähtäisi hänen niskaansa.

Salaiset kansiot tosiaan on hyvä esimerkki sarjasta, joka oli ensin viihdyttävä ja päähahmojen keskinäiset kemiat tosiaan olivat erittäin hyvät. Ei tule mieleen tarkkaa hetkeä, jossa kaikki alkoi mennä pieleen, mutta ne uudet agentit Mulderin tilalle olivat se lopullinen niitti. Olin tosin siinä vaiheessa ja lakannut seuraamasta säännöllisesti, koska se salaliittojuoni oli muuttunut paitsi turhan kimurantiksi myös tavattoman tylsäksi. Ehkä jossain siinä kohden kun tupakkamies aiheutti Scullylle syövän, vaikka siinä jaksossa oli ihana kohta, jossa Scully ja Mulder halasivat...
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 06, 2009, 22:36:46 kirjoittanut Valeriana »
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Brisingr

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #26 : Lokakuu 08, 2009, 17:59:25 »
Minustakin Twilight ei ole mikään vuosisadan rakkaustarina. Kirjat olivat hyviä, kun niitä luki ensimmäisiä kertoja, mutta ku massatus alkoi, ei ole enää oikein napannut kirjaa käteen. Se ei ole niin hyvä kuin kaikki väittävät, aivan normaali kirjasarja, mitä ovat suurennelleet televisio ja mainokset ym. Olen lukenut ihan yhtä hyviä kirjasarjoja, parempiakin, eikä niistä ole tehty noi suurta numeroa.

Poissa liiketerapia

 • Vuotislainen
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #27 : Lokakuu 08, 2009, 19:27:01 »
Minulla se on myös tuo Big Brother.
Ei ole minulla mitään sitä vastaan, että moni sitä katsoo, mutta en vaan ymmärrä mikä siinä viehättää. Olen katsonut sitä vähän aikaa ja se oli niin tuhottoman tylsä. Outoa, etteivät kaikki sinne taloon hakeneet ole työttömiä.

Poissa pokep

 • Merirosvona taistelen sun mukana
 • Fletkumato
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #28 : Lokakuu 09, 2009, 00:12:27 »
Minulla se on myös tuo Big Brother.
Ei ole minulla mitään sitä vastaan, että moni sitä katsoo, mutta en vaan ymmärrä mikä siinä viehättää.

En itsekkään katso BB:tä (tai TV:tä muutenkaan kovin paljoa), mulla on parempaakin tekemistä. Mutta ymmärrän oikein hyvin mikä siinä viehättää. Sehän on älyttömän hyvää viihdettä. Tungetaan lauma ihmisiä tietyksi ajaksi samoihin tiloihin ja katsotaan kenellä kilahtaa ensimmäiseksi. Big Brother saa aikaan tunteita, niin positiivisia kuin negatiivisia, ja ihminen on tunteva olento, joten eikö ole ihan loogista pitää siitä?

Mutta kuten joku taisi aikaisemmin sanoa, ei BB taida olla mitenkään hurjan arvostettu ohjelma, aivottomaksi viihteeksihän sitä kutsutaan. En vain ymmärrä mikä siitä tekee aivottoman tai typerän. En tiedä minkälaista porukkaa siellä on esimerkiksi tällä kaudella, mutta epäilen että mukaan mahtuu pari "järjen jättiläistä", mutta ei se tee koko formaatista aivotonta. Se saa aikaan hurjasti tunteita, myötähäpeää, ehkä sympatiaa, halua lyödä pää läpi seinästä. Mikäs sen mukavampaa?
Hän elää nukkekodissa joka palaa
Pottafanitaidettani,
sekä originaalitöitäni

lizä

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #29 : Lokakuu 29, 2009, 00:36:11 »
Kaikkien ikuisesti hehkuttama Titanic ei liikutusta minussa herätä muuta kuin vessanpöntn suuntaan. Ehkä minusta on kiva olla vastarannankiiski ja inhota elokuvaa mikä on yleensä kaikkien mielestä iihanaa. :D Omituista on silti, että joka kerta kun sen olen katsonut ovat silmäni erittäneet itkua. Titanicin yltiömäinen siirappisuus ja peräsuolesta kaivettu loppu saavat tai no saivaat minut raivon partaalle. Telkkari katson ite toosi harvoin ja sen takia jopa Zumban mainnokselle odotan aina jatkoa. Harvoin katsottuna kaikki ohjelmat tuntuvat laadukkailta. Ei kaikki tosin Salatut Elämät oli toosi hyviä ennen ku olin mennyt kouluun eli hmm -98? Sen mitä ulkomaalaiset floppaa sen suomalaiset kopioi ja tekee siitä kahta kauheamman. Innolla odotan Keravan epätoivoisia yh-äitejä ja Pako Kodasta :D
Menee paikoin offiksi, armahtakaa kellonajan nimeen =DD

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #30 : Helmikuu 03, 2010, 17:33:40 »
Hei, jes. Joku muukin on sitä mieltä, että Titanic on yliarvostettu. Itseäni kyseinen leffa ei liikuta millään muotoa, lähinnä vain katoan sukkelasti paikalta, jos joku sen haluaa katsoa. Yliromantisoitu pökäle koko elokuva, imo.

Avataria on hehkutettua ja mainostettua ja sitä sun tätä ja plaa plaa hurjia lipputuloja tahkova elokuva ja plaa. Itseäni ei jaksa edes kiinnostaa mennä katsomaan, koska yleensä näin paljon hehkutettu elokuva ei voi olla muuta kuin huono. Tosin muutenkin oma makuni elokuvien suhteen poikkeaa paljonkin. Jos joku elokuva on lytätty maasta taivaaseen niin omasta mielestäni se on todella hyvä ja päinvastoin.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Gollim

 • Paras
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #31 : Helmikuu 03, 2010, 20:08:31 »
(offtopic) Sitte nsinusta varmaan kaikki seuraavat elokuvat ovat roskaa: (spoilereissa, lista melko iso)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Täytyy kyllä myötää että tuossa listassa on minia minusta aivan surkeita leffoja... :P mutta paljon enemmän hyviä.

(/offtopic)

En ole koskaan tajunnut mitä ihmiset näkevät Simpsoneissa. Minusta joka jaksossa on samat (huonot) vitsit, jotka eivät naurattaneet ensimmäiselläkään kerralla. Hahmot ovat ärsyttäviä, ja jaksojen tarinat ihan älyvapaita (tämä on ehkä niitä piirteitä mistä muut pitävät...). En muutenkaan pidä sarjoista, jotka "eivät jatku siitä mihin edellinen osa jäi", poikkeuksena C.S.I. :S Minusta on paljon kivempi katsoa tarinaa, joka kehittyy, kuin samaa kavaa toistavaa tarinaa.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #32 : Helmikuu 03, 2010, 20:57:39 »
Hei, jes. Joku muukin on sitä mieltä, että Titanic on yliarvostettu. Itseäni kyseinen leffa ei liikuta millään muotoa, lähinnä vain katoan sukkelasti paikalta, jos joku sen haluaa katsoa. Yliromantisoitu pökäle koko elokuva, imo.
Yliromantisoitu, kyllä, mutta minusta Titanic on muutoin (mm. visuaalisesti) hienosti toteutettu leffa - tosin ei sillä budjetilla mitään kuraa odotakaan. Se rakkaustarina itsessään ei niinkään nappaa kuin ne muut seikat, jota leffassa on. Historiallista painoarvoa sillä ei juurikaan ole, mutta ei minusta ole tarviskaan. En pidä Titanicia loisteliaana elokuvana (yleinen leffamakuni on jotain aivan muuta), mutta en minä sitä menisi lyttäämäänkään.

Mentalist[/b] Sarjaa on mielestäni hehkutettu liikaakin.
Minä en ole päässyt millään tuohon sarjaan mukaan, minusta se ei ole miltään osin sen kaiken hehkutuksen veroinen - pikemminkin tuntuu siltä samalta tusinakamalta, jota tällä hetkellä tv tursuilee. Jännä juttu, kuinka mainonnalla saadaan tungettua mitä tahansa kamaa massojen suosioon.

“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #33 : Helmikuu 04, 2010, 03:02:21 »
Gollim, noista listaamistasi leffoista olen lähes kaikki oon nähny (tos oli kahdeksantoista leffaa joita en oo nähny) ja vaan kolmetoista niistä on mun mielestäni hyviä.

Mentalist on ihan okei sarja mun mielestä, tosin vähän enemmän vois kertoo siit yhest heebost mut ei voi mitään. Simpsonit oli kans joskus hyviä, mut sitäkii on tehty ihan liian kauan, niin, et kaikki hauskuus alkaa olla vähissä.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Emubird

 • Fyysisesti paikalla, henkisesti muualla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Always the tone of surprise!
 • Pottermore: ScarletCentaur10898
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #34 : Helmikuu 04, 2010, 09:26:57 »
Minusta Titanic on aika tylsä elokuvana. Kun katsoin sitä ensimmäisen kerran nukahdin puolessavälissä, ja heräsin, kun laiva oli uppoamassa. Toisaalta se nukahtaminen saattaa johtua myös siitä, että oli keskiyö, kun katsoin sitä. :D

Vielä yksi yliarvostettu jenkkisarja tuli mieleen: heroes, jaksoin katsoa ensimmäistä tuotantokautta puolennväliin, koska se oli hienosti kehitetty juoni, mutta sitten joku meni pieleen ja sarja meni alamäkeen.

Twilight: En ole nähnyt elokuvia enkä varmaan aio niitä katsoakkaan. Mielestäni elokuvissa on aika huonot näyttelijä valinnat. (Robert Pattinson Yök!) Olen lainaamassa kuitenkin kirjaa ystävältäni hiihtolomaksi. Toivottavasti se edes on hyvä... Ainakin kaikki kaverini, jotka ovat lukeneet sen ovat kehuneet sitä.  

//Olen edelleen sitä mieltä että näyttelijä valinnat on aika huonoja, mutta kirjat on ihan mukavia :D
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2011, 20:48:53 kirjoittanut Unsatisfiable »
I have seen your heart, and it is mine
Blogini: http://mylifemyfandoms.blogspot.fi/

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #35 : Helmikuu 04, 2010, 09:42:45 »
Mä oon Giladra C:n kanssa samaa mieltä Titanicista - itse tarina ei ole kovinkaan kummoinen, mutta näyttelijät kyllä osaavat hommansa, laiva on hieno, kuten myös uppoaminen, jne., joten musta kyllä päästään plussan puolelle. Mutta jos leffa olisi toteutettu kovin pienellä budjetilla ja ainoastaan juoni kannattelisi sitä, niin lopputulos olisi varmaan aika surkea.

Vähän offia, mutta tuli tuosta Gollimin linkittämästä listasta mieleen, että on se jännä kuinka nykyään elokuvan pärjääminen mitataan kovin usein lipputulojen kautta. Kaiken aikaa näkee lehdissä ja uutisissa listauksia, kuinka paljon se-ja-se leffa tuotti siinä-ja-siinä ajassa. Kyllähän lipputulotkin kertovat jotain, mutta koska rahan arvo muuttuu, lippujen hinnat muuttuvat jne., luotettavampi konsti mitata leffan suosio olisi yksinkertaisesti katsojaluvut.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2010, 09:47:39 kirjoittanut Mab »
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

untitled

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #36 : Maaliskuu 15, 2010, 19:28:46 »
Avatar on kyllä aivan yliarvostettu. "Uudella" 3D-tekniikalla käännetään huomio pois kehnosta käsikirjoituksesta - ja vieläpä siinä näytetään onnistuneen. Tosiasia on se, että kun on nähnyt kolmiulotteisen elokuvan aiemmin, Avatarissa ole paljoakaan katsottavaa. Minä odotin elokuvan loppumista jo kymmenen minuutin katsomisen jälkeen. Ehkäpä ihmisten silmät avautuvat 3D elokuvien yleistyessä.

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #37 : Kesäkuu 10, 2010, 10:06:25 »
Noh... BigBrother on niin semmonen yliarvostettu ; minusta. En tosin ole katsonut mutta aika huono.
Sitten tämä joku Disaster Movie on aika hehkutettu mutta melko huono, ottaen huomioon se "suosion"
Hereos on kyllä aika surkea, katsoin ensimmäisen jakson silloin kun ditä hehkutettiin : "Hereos alkaa! Wau ihan paras sarja"
Noh eka jakso oli ihan hyvä mutta kun myöhemmin jos sitä katsoi, niin se oli ilta-ajan tuhlausta
Sitten:
L-koodi sitä mainostettiin jotain ensimmäisen kauden dramaattinen päätösjakso ??? en tiedä onko yliarvostettu mutta aika surkea sarja....en tosin oikein seuraa -.- siis katsoin vähän sitä ' ensimmäisen kauden viimeistä dramaattista ihme-jaksoa ' ja aivan surkea oli  .....
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 10, 2010, 15:40:11 kirjoittanut Nomoni »

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #38 : Kesäkuu 10, 2010, 12:32:19 »
Tuulen viemää

Kestää, mitä?, yli 4 tuntia. Jaksoin katsoa noin 3 tuntia, kunnes huomasin ettei vieläkään ollut tapahtunut mitään.
Scarlett kiukuttelee, Rhett tulee välillä käväsemään ruudulla ja sinäkin aikana he vain tappelevat. Kuka sanoi, että tää on "aikamme suurin rakkaustarina" tai jotain?
Scarlett rakastaa koko ajan vain Ashleyta, että mikä se Scarlettin ja Rhettin suuri rakkaustarina oli olevinaan? Okei, en katsonut loppuun, mutta jos kolmannen tunnin kohdalla ei ollut näkynyt vielä merkkiäkään mistään rakkaudesta niin antaa miun puolesta olla.

salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #39 : Kesäkuu 16, 2010, 03:59:07 »
West Side Story. Rumia finninaamoja jotka heittävät piruetteja, tylsä romanssi, miljoona kliseetä, kymmenen Oscaria. Vai montakos niitä olikaan.

Orpokoti ei tainnut kertaakaan edes säikäyttää tai muutenkaan sykähdyttää, paitsi siinä kohdassa kun sen naisen sormille tapahtuu jotain epämiellyttävää, en nyt muista mitä.

Moulin Rouge. Hohhoijaa, ainakin loppuosa. Anteeksi nyt vain.

Leijonakuningas. Ei sillä etten tästä pitäisi. Aika yleisesti tätä vaan tunnutaan pidettävän jonain parhaana Disney-piirrettynä vaikkei tämä ainakaan juonellisesti kovin loistava ole. Mulle jäi epäselväksi että miten se jonkun savannin ilmastoon vaikuttaa että mikä leijona milloinkin nimittää itseään kuninkaaksi? Ja miksi muut eläimet haluavat leijonien pomottavan itseään?
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 16, 2010, 04:19:53 kirjoittanut salainensalatalo »

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #40 : Kesäkuu 17, 2010, 21:10:09 »
Leijonakuninkaan on kai tarkoitus olla Hamlet eläimillä tehtynä, Disney-lopulla ilman jumalatonta ruumiskasaa. Sillä on siis aika vähän tekemistä sen kanssa, miten eläimet oikeasti asiat hoitaisivat. Itse kyllä sitä katsoessa lähinnä ihmettelin (juuri johtuen siitä, etteivät leijonat elokuvassa käyttäydy muutenkaan niin kuin leijonat), että jos Nala pärjää Simballe tappelussa, miksi naaraat tarvitsevat Simban päästäkseen eroon Scarista. Musiikkikohtaukset olivat ainakin mahtavia, jossei muuta.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Vergessen Kind

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • tumblr.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #41 : Kesäkuu 18, 2010, 01:44:17 »
Twilight, oi voi voi. Pidän kirjoista sinällään, paljonkin, vaikka Aamunkoi nyt on toisaalta välillä mitä on ja Uusikuukin omalla tavallaan, mutta idea on valtavan hyvä. Elokuvat sitten... En oikein ymmärrä, miten ne ovat niin suosittuja, koska mielestäni näyttelijät eivät ole mitenkään erityisen hyviä, en henkilökohtaisesti juuri pidä Pattinsonista tai Stewartista näyttelijöinä, mutta toisaalta en pidä kamalasti Edwardista tai Bellasta hahmoina (miten niin olen lukenut Twilight -saagaa Jacobin takia?), hmmh. Ne elokuvat voisivat olla paljon parempiakin (ja minun piti sanoa tähän liittyen vielä jotain, mutta ajatukseni karkasivat Kiinaan).

Sitten sarjoista Big Brother. En ole koskaan tykännyt seurata kyseistä sarjaa, enkä ole koskaan ymmärtänyt, mitä niin mahtavaa on katsella tv'stä, kun BB -talon asukkaat tappelevat taas kännissä ja nuoleskelevat siellä jossain nurkissa. Mielestäni se on vain ihan kamalaa soopaa.

Nyt menen nukkumaan, kun unohdan kaiken, mitä minun OLI TARKOITUS kirjoittaa. ):
I wanna scream "I love you" from the top of my lungs
but I'm afraid that someone else will hear me.

Epik Feil

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #42 : Kesäkuu 18, 2010, 17:01:58 »
Nyt fanitytöt älkää tappako, mutta Twilight. Okei, pidän vampyyreista, voisi sanoa että suorastaan rakastan. Mutta hei ei niistä pidä tehdä mitään ihQpoitsuilla varustettua siirappia, jossa pari sanaa puhutaan kuolemanvaarasta. Kirjoinakaan en oikein pidä, mutta nämä leffat... Blergh, Pattipää Pattinson, hyi hyi. Se ei edes näytä vampyyrilta, se on vaan normaali teinien päiväunien kohde jolle laitetaan kajaalia. Ja olenko jotenkin poikkeava, mutta minusta tuo mister on ruma? Nojaa.

Toisena ovat Highschool Musicalit ja laitetaan mukaan vielä Hannan Montana. Okei, Montana on jopa katsottava sarja, mutta hei näistä on Disneyn taika kaukana. Inhottaa kun idolini nimellä varustettuna julkaistaan tämän tasoista moskaa. Ja mikä pahinta, kaikki pikkutytötkin tahtoo nykyään näyttää Hannahilta. Yyyy. Eieiei näin.

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #43 : Elokuu 14, 2010, 07:48:11 »
Lainaus

Öh, eivät Twilight, High School Musical ja Hannah Montana ole arvostettuja :DD


On ne, ei ehkö niin yli-yliarvostettuja  mutta kyllä on, niitä hehkutaan. Ja toisekseen mitenkä tuon yliarvostuksen ottaa arvioinnitkin ovat mielipiteitä mutta High School Musical on ainakin arvostettu, mutta on se aika über....siitähän taitaa olla oma lehti. Hannah Montana (mikä on se) minä en tiedä paljoa siitä mutta se on niitä ihme juttuja.
Twilight on minusta ainakin yliarvostettu onhan niitä fanejakin mutta se ei sitten kaikin puolin ole semmoinen....

« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2010, 19:28:40 kirjoittanut Nomoni »

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #44 : Elokuu 14, 2010, 16:08:26 »
Twilight oli kai ennen elokuvia tietyn ikäisten tyttöjen keskuudessa hyvinkin arvostettu ja ne jotka eivät tykänneet eivät sitten vain lukeneet, mutta elokuvien myötä Twilightista tuli koko kansan juttu ja luonnollisesti tuli muodikasta olla tykkäämättä Twilightista. En ota itse kantaa kirjojen tai elokuvien laatuun, kun en ole kokeillut. Tuntuu, etteivät kimaltavat vampyyrit ole välttämättä ihan minua varten.

//On totta, että niillä on ero, mutta tarkoitan että on olemassa joukko ihmisiä, jotka pitävät Twilightia oikeasti hyvänä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2010, 00:58:53 kirjoittanut Valeriana »
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #45 : Elokuu 14, 2010, 21:01:28 »
Mun mielestä arvostus ja hehkutus/ihkutus eivät tarkoita ihan samaa.

Poissa Ayleth

 • Drifter
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #46 : Elokuu 15, 2010, 15:02:03 »
Eihän tavallaan mikään elokuva tai TV-sarja voi olla yliarvostettu. Vaikka koko homma olisi täyttä P-askaa, niin minkä sille voi, jos se vaan kuitenkin on niin hemmetin hyvää, että ihmiset pitävät siitä. Toisten mielestä (kuten minunkin) Twilight on pelkkää turhuutta, mutta monet todella pitävät ja arvostavat sitä, eivät vain ihkuta. Twilightin puolustajat taas voisivat väittää, että LOTR:it ovat jostain kaukaa takapenkiltä, vaikka minä taas arvostan syvästi tätä trilogiaa. Eli minusta mikään ei varsinaisesti ole yliarvostettu.

Poissa Flexo

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #47 : Elokuu 26, 2010, 11:29:11 »
Lainaus
Shrekit

Vitsit eivät vain yksinkertaisesti ole minusta hauskoja.
Tässäkin topassa aika paljon arvostellaan elokuvia/ohjelmia, jotka ovat kenties nuoremmille tarkoitettuja :D Enhän mäkään hauku, että esim. Chuggington olisi huono, koska se on tarkoitettu niin paljon nuoremmille, eikä sen takia välttämättä ymmärrä leffan/elokuvan hienoutta.

Mutta onhan Shrekillä paljon faneja vanhempienkin katsojen joukossa ja ne sisältävät paljon vitsejä joita perheen pienimmät tuskin ymmärtävät. Ja täällähän puhutaan yliarvostetuista elokuvista, ei huonoista.

(Toivottavasti Hämppyliä ei haittaa, että tulin tällätti puuttumaan hänen ja Untukan "väliseen" asiaan)

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #48 : Elokuu 26, 2010, 11:35:54 »
Pirates of the Caribbean-sarja. En ymmärrä, miksi ihmiset pitävät näistä niin paljon. Itse en ole nähnyt kuin ykkösen, koska se oli niin huono, etten halunnut nähdä muita. Elokuva oli liian pitkä, liian sekava ja liian... en tiedä, en keksi tarpeeksi hyvää haukkumasanaa. Sellaista Hollywood-moskaa on kuitenkin vaikea muualta löytää. Tehty niin rahan maku suussa, että haisee varmaan kuuhun asti. Ja Johnny Depp... voi ei, varmaan miehen huonoin rooli ikinä! Niin ylinäyteltyä ja mukahauskaa pashaa, ettei mitään häpyä. Huhhuh...

Pirateseille haluaisin antaa myös puolustusta. Tai no sille ykkösosalle, kun vain sen olet kerta katsonut. (Ja aika huono peruste olla katsomatta jonkun leffan seuraavia osia koska ensimmäisestä ei pitänyt, minun mielestäni, tosin tässä tapauksessa olisit varmaan inhonnut Dead Man's Chest ja At the worlds end -leffoja.)  

Miten niin? Mitä järkeä on katsoa jonkin elokuvan jatko-osia, jos eka osa ei iskenyt?
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Sillypillyvilly

 • väkipyörä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Paramore!!!!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #49 : Elokuu 26, 2010, 14:45:50 »
Pirates of the Caribbean-sarja. En ymmärrä, miksi ihmiset pitävät näistä niin paljon. Itse en ole nähnyt kuin ykkösen, koska se oli niin huono, etten halunnut nähdä muita. Elokuva oli liian pitkä, liian sekava ja liian... en tiedä, en keksi tarpeeksi hyvää haukkumasanaa. Sellaista Hollywood-moskaa on kuitenkin vaikea muualta löytää. Tehty niin rahan maku suussa, että haisee varmaan kuuhun asti. Ja Johnny Depp... voi ei, varmaan miehen huonoin rooli ikinä! Niin ylinäyteltyä ja mukahauskaa pashaa, ettei mitään häpyä. Huhhuh...

Pirateseille haluaisin antaa myös puolustusta. Tai no sille ykkösosalle, kun vain sen olet kerta katsonut. (Ja aika huono peruste olla katsomatta jonkun leffan seuraavia osia koska ensimmäisestä ei pitänyt, minun mielestäni, tosin tässä tapauksessa olisit varmaan inhonnut Dead Man's Chest ja At the worlds end -leffoja.)  

Miten niin? Mitä järkeä on katsoa jonkin elokuvan jatko-osia, jos eka osa ei iskenyt?
No jos esimerkiksi toeutus ja ohjaus on todella huonoja, mutta juoni kiinostaa ja haluaa nähdä lopun.
Itse en pidä tarusormusten herra elokuva triologiasta vaikka kirjasta pidänkin ja apljon. Elokuvat ovat yliarvostettuja mielestäni ensin itsekin pidin niistä mutta kun olin katsellut ne jo muutaman kerran läpi tajusin miten tökeröjä kyseiset teokset ovat en jaksa perustella ehkä myöhemmin.:D
Perustelut: Elokuvassa on hienoja taistelukohtauksia mutta onko niiten pakko olla niin pitkijä ja kutakuinkin samanlaisa kaikki, Frodon ilmehdinnät ja ilmeet olivat niin ylilyöntejä kuten myös legolasin aina sama naamanilme aivan kuin se naurais koko ajan. Loppua venytetään aivan liikaa.. olisi voitu lopettaa mielestäni jo Aragornin kruunaamiseen koko leffa.. mitä sitten jos kirja jatkaa pidemmälle? Eihän leffassa ole Konnun puhdistustakaan. Ensimmäinen osa oli lupauksia herättävä, mutta siihen se sittenjäikin. Lisäykset pilasivat myös tunnelmaa (kirjan lukeneena)Eniten ärsytti Legolasin skeitti sessio, pieni splatter lisäys olisi piristänyt kummasti. Jackson on hyvä ohjaajaaja en kiistä mutta tässä kyllä alitti itsensä. Paras P. Jackson pätkä on edelleen Heavenly Creatures. No joo joku tykkäää mutta tämä onkin vain minun mielipide!!!!!!:)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 27, 2010, 13:50:42 kirjoittanut Sillypillyvilly »
Haley Williams<3<3<3
I love PARAMORE
We miss you Josh and Jack!!
http://s6.fi.bitefight.org/user/bite/29508

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #50 : Elokuu 27, 2010, 09:57:40 »
Elokuvat ovat yliarvostettuja mielestäni ensin itsekin pidin niistä mutta kun olin katsellut ne jo muutaman kerran läpi tajusin miten tökeröjä kyseiset teokset ovat en jaksa perustella ehkä myöhemmin.:D
Perusteluja suosittelenkin laittamaan... Kiinnostaa nimittäin millä perusteella se on tökerö.


If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

salainensalatalo

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #51 : Lokakuu 08, 2010, 21:31:37 »
Eihän tavallaan mikään elokuva tai TV-sarja voi olla yliarvostettu. Vaikka koko homma olisi täyttä P-askaa, niin minkä sille voi, jos se vaan kuitenkin on niin hemmetin hyvää, että ihmiset pitävät siitä. Toisten mielestä (kuten minunkin) Twilight on pelkkää turhuutta, mutta monet todella pitävät ja arvostavat sitä, eivät vain ihkuta. Twilightin puolustajat taas voisivat väittää, että LOTR:it ovat jostain kaukaa takapenkiltä, vaikka minä taas arvostan syvästi tätä trilogiaa. Eli minusta mikään ei varsinaisesti ole yliarvostettu.

Jos arvostettu on yhtä kuin että monet tykkää, niin arvostetuksi voisi sanoa jotain umpisurkeaa nollabudjetilla tehtyä lastenrainaa sillä monet pikkupojat luultavasti pitävät siitä.

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #52 : Lokakuu 29, 2010, 08:44:15 »
mun  mielestä ainakin c.s.i se on aika hiton tylsä sarja
Riippuu tietenkin mistä tykkää. Mutta minä en ainakaan ole erikoisemmin huomannut, että sitä hehkutetaan, tai siis kehutaan hrrrrveesti,
ainakaan yhtä paljon kuin Twilight, sillä on joo faneja, mutta se on aika yliarvostettu kun aika Potter-kopio...

Poissa Candily

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #53 : Tammikuu 19, 2011, 20:04:59 »
Hmm, tuli mieleen Yön Ritari. Siinä ei mun mielestä ole mitään muuta hyvää kuin mainio Jokeri, jota ilman koko elokuva olisi ihan surkea. Siinä tapahtuu ihan liikaa kaikkea ja jätti kauhean sekavan olon sen katsottuani. Vaikka siinä tapahtuikin liikaa kaikkea, se oli vielä erittäin tylsäkin... (meinasin nukahtaa monta kertaa) Ei ansaitsisi olla IMDb:n listalla sijalla 10, mutta tämähän on vain mun mielipide. Monien muiden mielestä tämä on sitten kai hyvä...
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2011, 19:36:07 kirjoittanut Candily »
Paradise comes at a price
That I am not prepared to pay
What were we built for?
Will someone tell me please

Poissa trixie

 • pallomereen piiloutunut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ChaserDraconish148
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #54 : Tammikuu 19, 2011, 21:34:03 »
ja kummasti heti tuli mieleen avatar.
-onhan se hieno leffa visuaalisesti, mutta juoni mielestäni aika tusinatavaraa. Ja siihen visuaalisuuteen kyllästyin todella nopeaa.

Ja toisena star wars elokuvat:
-kyllähän nämäkin varmasti ihan kivoja ovat, mutta minulle aiheuttavat vaan pakottavan uneliaisuuden. Juoni on mielestäni todella ohut ja sekava ja jatko-osissa ratsastetaan vaan edellisten maineella.

Sarjoista taas heti tulee mieleen frendit:
-no sarja oli alussa hyvä, mutta vuosien saatossa alkoi vaan toistamaan ja toistamaan itseään eikä hahmoista saatu mitään uutta ja sykähdyttävää irti.

Ja herneet voi rauhassa kaivella nenästä ulos, tämä on vain minun mielipiteeni ;)
"kun taivaalle ilmaantuu kaksi neptunusta, se on varma merkki siitä, että syntyy rillipäinen kääpiö, Harry..."

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #55 : Tammikuu 20, 2011, 14:03:05 »
Anteeksi, nyt tulee hieman offia.

Riippuu tietenkin mistä tykkää. Mutta minä en ainakaan ole erikoisemmin huomannut, että sitä hehkutetaan, tai siis kehutaan hrrrrveesti,
ainakaan yhtä paljon kuin Twilight, sillä on joo faneja, mutta se on aika yliarvostettu kun aika Potter-kopio...

Miten ihmeessä Twilight muka on Potter-kopio? :D Twilightissa ei ole velhoja eikä noitia eikä ylipäätään taikuutta. Potterissa ei ole vampyyreja tai niistä ei ainakaan puhuta enempää kuin sivulauseessa. Twilightin perusjuoni on että ihminen rakastuu vampyyriin. Potterissa perusjuoni on että orpo taistelee suurta pahaa vastaan. Twilight on rakkaustarina ja Potterit ovat seikkailutarina. Joten voisitko selventää minulle että missä ja miten Potteria on kopioitu?
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Höpsis

 • Ankeuttaja
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #56 : Tammikuu 20, 2011, 20:14:17 »
Huomattuani otsikon kalskahti korvaan kummasti. Ihmettelin, että mitä tuo "yliarvostaminen" tarkoittaa. Hassua, että puhutaan yliarvostamisesta. Aivan kuin elokuva tai TV-sarja ei ansaitsisi "liikaa" huomiota. Kysehän on siis jokaisen omasta mielipiteestä. Toiset tykkäävät jostain, mistä toiset eivät ja toisin päin. Minusta termi "yliarvostettu" on siksi vähän kehno. : )

Mutta jos joku ns. yliarvostettu teos pitäisi nimetä niin ehdottomasti ensimmäisenä tulee Raamattu mieleen. Mutta se ei ole elokuva tai TV-sarja niin ei siitä tämän enempää. :_D

Vielä juttu tuohon Valerianan Leijonakuningas-elokuvan kommenttiin. Leijonakuninkaan ei ole tarkoitus olla Hamlet eläimillä tehtynä. Leffaan on otettu aineksia Hamletista. Jylhämaan leijonat tarvitsivat urosleijonan haastamaan Scarin ja ottamaan lauman johtajuuden. Katsos kun oikeastikin leijonilla on uros laumanjohtajana. ; )
Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #57 : Tammikuu 21, 2011, 20:54:38 »
Juu, mutta jos eläinten olisi tarkoitus käyttäytyä elokuvassa niin kuin oikeiden eläinten, hyeenat eivät ottaisi käskyjä leijonalta eivätkä pahkasika ja mangusti käyttäytyisi niin kuin he olisivat pariskunta. :) Mutta se on Disney-piirretty, joten noita asioita ei kannata miettiä ihan liikaa.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #58 : Tammikuu 25, 2011, 10:25:29 »
Vaikka Potteritkaan eivät ehkä ole kirjallisuuden saati elokuvien osalta mitään huippusaavutuksia, auringossa kimaltelevat vampyyrit on tuomittu epäonnistumaan... Tai niin olisi luullut kunnes katsoo kirjojen ja elokuvien myyntitulot. Aargh!
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #59 : Tammikuu 25, 2011, 10:29:10 »
Putous ja kaikki sitä ohjelmaa varten tehdyt sketsihahmot, kuten Marja Tyrni ja Munamies. Ehdottomasti yliarvostettuja, ainakin Iltasanomissa on koko ajan jotain juttua näistä, ja olen katsonut joskus jakson tai kaksi, eikä naurattanut yhtään, ellei sitten myötähäpeästä. Ja sit just nää hahmot, Marja Tyrnissä ei ainakaan ole mitään hauskaa, saati Munamiehessä, lähinnä vaan ärsyttää kun näkee niistä kuvankin, ja varsinkin sitten kun ne avaa suunsa - päähajoaa! En tajua kuka näitä fanittaa, pelkkää väkisin väännettyä skeidaa.
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Poissa koipen

 • Scififisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #60 : Tammikuu 31, 2011, 21:06:03 »
Ekana yliarvostetuista leffoista tulee mulle mieleen nämä vanhat klassikot, jotka sijoittuvat vuodesta toiseen paraatipaikoille leffagurujen listatessa maailman parhaimpia elokuvia (tyyliin Citizen Kane). Kyllä mä pystyn ihan hyvin katsomaan vanhojakin elokuvia, katselin monia sujuvasti tässä männeenä kesänä, että mistään allergiasta ei ole kyse. Välillä en vain voi olla ajattelematta, että kaikki leffat, jotka on tehty vaikka ennen vuotta 1960 (otin vuosiluvun ihan hatusta) ovat jo lähtökohtaisesti kolmen tai neljän tähden elokuvia. Hyville voi antaa viidennenkin, mutta jos elokuva olisi samantasoinen, mutta filmattu lähempänä meidän aikaamme, se saisi tyytyä huonompaan arvosteluun.

Big Brothereita, Salkkareita ja tämmöisiä mä en pidä kovinkaan arvostettuina. Kyllähän niillä katsojia piisaa, mutta harva taitaa kuitenkaan julistaa niitä laatuviihteeksi. Enemmän sellaisia ovat musta nämä Fimca Worthleberrin mainitsemat amerikkalaiset laatusarjat (Täydelliset naiset jne.). Niistä mä rankkaisin yliarvostetuiksi nuo Täyd. naiset (aluksi oli hyvä, mutta sitten lässähti), Lost (sama), Tudors (tylsä alusta lähtien), Entourage (sama)... Roomakaan ei jaksanut mua kiinnostaa kuin muutaman jakson verran, Housea niinikään katsoin vain vähän aikaa. Mutta esim. Sopranos ja Mullan alla olivat musta hyviä, etenkin Sopranosit.

Elokuvien puolelta viime vuosien yliarvostetuimmista tulee ekana mieleen Taru Sormusten herrasta -trilogia (onhan se korean näköinen, mutta mä en pidä läheskään kaikista Jacksonin sooloiluista tarinan suhteen, ja välistä meno on turhan sentimentaalista ja mahtipontista). Tarantino on myös turhan yliarvostettu elokuvamaakari, Pulp fiction ja Jackie Brown olivat hyviä leffoja, mutta myöhemmistä en ole niin pitänyt. Ja meidän oma Aki Kaurismäkemme on tietysti tällaisen listan ykkösenä.

En mä nyt väitä, että mä inhoaisin kaikkia noita mainitsemiani, eivät vain musta ansaitse sellaista ylistystä, mitä ovat osakseen saaneet.

Tiedätkö minkä takia et näe huonoja elokuvia 60-luvulta? Koska niitä ei muisteta. Vain parhaat muistetaan. Ajattele 50 vuoden päästä: muistetaanko vaikkapa National Treasuret? Ei. Sama ilmiö käy (erityisesti) musiikille: ihmiset muistavat vain hyvän musiikin. Kukaan ei koskaan puhu 1700-luvun huonosta musiikista koska sitä ei kirjattu muistiin.

Yliarvostetuista: Itse en ole valitettavasti paljoakaan televisiota seurannut viime aikoina, mutta itseäni ärsyttävät joskus Brittiläiset kokkiohjelmat joita televisio ylipursuaa. Kokit latteita eivätkä mielenkiintoisia. SAattaa olla harvoja asioita missä suomalainen on parempaa.
 
Ja koska nämä olivat mianitut niin:
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/JumpingTheShark
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FirstInstallmentWins

« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2011, 21:23:20 kirjoittanut koipen »
nr: Douglas Adams / Linnunradan käsikirja liftareille

Poissa Sillypillyvilly

 • väkipyörä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Paramore!!!!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #61 : Helmikuu 01, 2011, 14:55:39 »
Ekana yliarvostetuista leffoista tulee mulle mieleen nämä vanhat klassikot, jotka sijoittuvat vuodesta toiseen paraatipaikoille leffagurujen listatessa maailman parhaimpia elokuvia (tyyliin Citizen Kane). Kyllä mä pystyn ihan hyvin katsomaan vanhojakin elokuvia, katselin monia sujuvasti tässä männeenä kesänä, että mistään allergiasta ei ole kyse. Välillä en vain voi olla ajattelematta, että kaikki leffat, jotka on tehty vaikka ennen vuotta 1960 (otin vuosiluvun ihan hatusta) ovat jo lähtökohtaisesti kolmen tai neljän tähden elokuvia. Hyville voi antaa viidennenkin, mutta jos elokuva olisi samantasoinen, mutta filmattu lähempänä meidän aikaamme, se saisi tyytyä huonompaan arvosteluun.

Big Brothereita, Salkkareita ja tämmöisiä mä en pidä kovinkaan arvostettuina. Kyllähän niillä katsojia piisaa, mutta harva taitaa kuitenkaan julistaa niitä laatuviihteeksi. Enemmän sellaisia ovat musta nämä Fimca Worthleberrin mainitsemat amerikkalaiset laatusarjat (Täydelliset naiset jne.). Niistä mä rankkaisin yliarvostetuiksi nuo Täyd. naiset (aluksi oli hyvä, mutta sitten lässähti), Lost (sama), Tudors (tylsä alusta lähtien), Entourage (sama)... Roomakaan ei jaksanut mua kiinnostaa kuin muutaman jakson verran, Housea niinikään katsoin vain vähän aikaa. Mutta esim. Sopranos ja Mullan alla olivat musta hyviä, etenkin Sopranosit.

Elokuvien puolelta viime vuosien yliarvostetuimmista tulee ekana mieleen Taru Sormusten herrasta -trilogia (onhan se korean näköinen, mutta mä en pidä läheskään kaikista Jacksonin sooloiluista tarinan suhteen, ja välistä meno on turhan sentimentaalista ja mahtipontista). Tarantino on myös turhan yliarvostettu elokuvamaakari, Pulp fiction ja Jackie Brown olivat hyviä leffoja, mutta myöhemmistä en ole niin pitänyt. Ja meidän oma Aki Kaurismäkemme on tietysti tällaisen listan ykkösenä.

En mä nyt väitä, että mä inhoaisin kaikkia noita mainitsemiani, eivät vain musta ansaitse sellaista ylistystä, mitä ovat osakseen saaneet.

Tiedätkö minkä takia et näe huonoja elokuvia 60-luvulta? Koska niitä ei muisteta. Vain parhaat muistetaan. Ajattele 50 vuoden päästä: muistetaanko vaikkapa National Treasuret? Ei. Sama ilmiö käy (erityisesti) musiikille: ihmiset muistavat vain hyvän musiikin. Kukaan ei koskaan puhu 1700-luvun huonosta musiikista koska sitä ei kirjattu muistiin.

Yliarvostetuista: Itse en ole valitettavasti paljoakaan televisiota seurannut viime aikoina, mutta itseäni ärsyttävät joskus Brittiläiset kokkiohjelmat joita televisio ylipursuaa. Kokit latteita eivätkä mielenkiintoisia. SAattaa olla harvoja asioita missä suomalainen on parempaa.
 
Ja koska nämä olivat mianitut niin:
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/JumpingTheShark
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FirstInstallmentWins


60 luvun elokuva teollisuus kulta aikaa, miten niin 60 luvun elokuvia ei muisteta. Spartacus,Komisaario Palmu,Exodus,James Bond mainitsenko lisää. Kyllä nämä 60 luvun elokuva ikonit muistetaan yhtä lailla kuin ne epäonnistuneetkin.  1700 luvun musiikkii :0:0 Klassinen muka unohdettu never!!!! Klassinen musiikkihan suurinta musiikkilista taidetta, ja muistetaanpa 1700 luvun epäonnistuneet säveltäjätkin. Ihmisten mielessä pysyy myös huonot ja teolisuuden häpeä pilkut ihmiskunnassa eivät ne häviä koskaan ja jokaisella on on fanikuntansa.Varmasti jokainen teolisuuten asti pääsyyt elokuva viihde tuote muistetaan jollain tavalla historiassa vaikka sitä olisikin yritetty pyyhkiä, unotaa jonkunlainen sormenjäki varmasti näkyy. Vanhemmat elokuvat kuin 60 luvun tuotanto on nykypäivän mittapuulla aikamoista shittiä ja nykypäivänäkin niitä katsotaan ehkäpä nostalgisista syistä mutta ei mitään unohdeta huonouden takia koska sen yleisemmiten määrittävät kriitikot joiden kanssa samaa mieltä on muotia seuraava massa yleisö, mutta huonoiksi arvostelltu eikä tunnettu mutta ei suinkaan unohdettu elokuva saattaa pölyn pyyhityä olla timantti.
Haley Williams<3<3<3
I love PARAMORE
We miss you Josh and Jack!!
http://s6.fi.bitefight.org/user/bite/29508

Poissa Sateenropina

 • Vuotislainen
 • Pottermore: AvisErised8561
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #62 : Helmikuu 01, 2011, 20:48:11 »
Pitäisin Twilighteja myös hyvin yliarvostettuina leffoina. Ensimmäistä kirjaa olen lukenut vähän yli puolenvälin, ja se oli ihan kelvollinen, ei mikään maailman paras mutta ei huonokaan. Sen sijaan elokuvat eivät ansaitse suosiotaan. Näyttelijät eivät kauniisti sanottuna ole aivan niitä lahjakkaimpia. En ymmärrä miksi Edwardia tai Jacobia ihkutetaan, kummatkaan eivät ole ainakaan munsta edes mitenkään erikoisen hyvännäköisiä. Ehkä jätän nyt väliin paasauksen kimaltelevista vampyyreistä ynnä muusta jo kirjassa mainitusta, tai huonoista näyttelijöistä, mutta elokuva on joka tapauksessa minusta huono, tai ainakaan se ei ansaitse sitä ihkutusta minkä se on saanut aikaan.

Myös High School Musicalit ja Hannah Montanat sun muut disney channel-jutut ovat yli-ihkutettuja. Ymmärrän kyllä, että näyttelijöiksi tai ainakaan pääosanäyttelijöiksi ei oteta ensimmäisenä niitä rumimpia hakijoita, mutta kaikki hahmot ovat näissä paitsi virheettömän kauniita, myös suosittuja, kuuluisia, täydellisiä tai ainakin täydellisen stereotyyppisiä. Juonet ovat kliseisiä ja lopussa kaikki ovat täysin onnellisia. Ei kiitos.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 11, 2012, 20:37:20 kirjoittanut Sateenropina »

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #63 : Helmikuu 01, 2011, 22:08:30 »
Tiedätkö minkä takia et näe huonoja elokuvia 60-luvulta? Koska niitä ei muisteta. Vain parhaat muistetaan. Ajattele 50 vuoden päästä: muistetaanko vaikkapa National Treasuret? Ei. Sama ilmiö käy (erityisesti) musiikille: ihmiset muistavat vain hyvän musiikin. Kukaan ei koskaan puhu 1700-luvun huonosta musiikista koska sitä ei kirjattu muistiin.

Periaatteessa olen kyllä samoilla linjoilla, että monesti vain onnistuneita taideteoksia esitellään uusille sukupolville ja epäonnistuneet pyritään vaikenemaan kuoliaaksi (joskin nykyaikana tallentamisen ja levittämisen helppous mahdollistaa myös surkuhupaisten teosten katselun nostalgiamielellä tms.). Mutta sikäli kun kykenen tuota yli vuosi sitten kirjoittamaani viestiä kelailemaan, niin pointtina mulla oli siinä vanhojen elokuvien tiimoilta, että jotkut leffaharrastajista tuppaavat antamaan wanhoille elokuville ylimääräistä arvostusta. Ehkä syynä on heidän tietyllä tapaa nostalgisesti virittynyt mielensä, ehkä tiettyjen leffapiirien yleinen tapa, mutta meikäläisen vinkkelistä katsottuna jotkut klassikkoelokuvat eivät yksinkertaisesti ole niin hyviä kuin niiden maine antaisi ymmärtää.
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #64 : Helmikuu 05, 2011, 14:45:43 »
60 luvun elokuva teollisuus kulta aikaa, miten niin 60 luvun elokuvia ei muisteta.

Koipen sanoi, että 60-luvun huonoja elokuvia ei muisteta mikä on aivan totta. Totta kai elokuvia muistetaan muistakin syistä kuin niiden hyvyyden takia, otetaan nyt esimerkkinä vaikka mainitsemasi Bondit, mutta suuri osa elokuvista vaipuu enemmän tai vähemmän unohduksiin.

Lainaus
Vanhemmat elokuvat kuin 60 luvun tuotanto on nykypäivän mittapuulla aikamoista shittiä ja nykypäivänäkin niitä katsotaan ehkäpä nostalgisista syistä mutta ei mitään unohdeta huonouden takia koska sen yleisemmiten määrittävät kriitikot joiden kanssa samaa mieltä on muotia seuraava massa yleisö, mutta huonoiksi arvostelltu eikä tunnettu mutta ei suinkaan unohdettu elokuva saattaa pölyn pyyhityä olla timantti.

Ei elokuvan hyvyydellä ole mitään tekemistä sen iän kanssa. Tekninen toteutus vanhenee, mutta elokuvissa on paljon muutakin katsottavaa kuin erikoistehosteet. Ja kyllä elokuvia vaan unohdetaan mm juuri huonouden takia. Kun ihmiset miettivät millaisia esimerkiksi 60-luvun elokuvat olivat, niin on väistämätöntä, että mieleen tulevat elokuvat kulkevat paljon tiukemman seulan läpi kuin uudemmat elokuvat. Jollain tavalla muistettavat jäävät mieleen, muut unohtuvat. Jos näiden perusteella lähtee sitten vertailemaan eri vuosikymmenten elokuvia, niin vertailusta tulee väkisinkin epätasainen.

Poissa Sillypillyvilly

 • väkipyörä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Paramore!!!!
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #65 : Helmikuu 06, 2011, 05:00:51 »
60 luvun elokuva teollisuus kulta aikaa, miten niin 60 luvun elokuvia ei muisteta.

Koipen sanoi, että 60-luvun huonoja elokuvia ei muisteta mikä on aivan totta. Totta kai elokuvia muistetaan muistakin syistä kuin niiden hyvyyden takia, otetaan nyt esimerkkinä vaikka mainitsemasi Bondit, mutta suuri osa elokuvista vaipuu enemmän tai vähemmän unohduksiin.

Lainaus
Vanhemmat elokuvat kuin 60 luvun tuotanto on nykypäivän mittapuulla aikamoista shittiä ja nykypäivänäkin niitä katsotaan ehkäpä nostalgisista syistä mutta ei mitään unohdeta huonouden takia koska sen yleisemmiten määrittävät kriitikot joiden kanssa samaa mieltä on muotia seuraava massa yleisö, mutta huonoiksi arvostelltu eikä tunnettu mutta ei suinkaan unohdettu elokuva saattaa pölyn pyyhityä olla timantti.

Ei elokuvan hyvyydellä ole mitään tekemistä sen iän kanssa. Tekninen toteutus vanhenee, mutta elokuvissa on paljon muutakin katsottavaa kuin erikoistehosteet. Ja kyllä elokuvia vaan unohdetaan mm juuri huonouden takia. Kun ihmiset miettivät millaisia esimerkiksi 60-luvun elokuvat olivat, niin on väistämätöntä, että mieleen tulevat elokuvat kulkevat paljon tiukemman seulan läpi kuin uudemmat elokuvat. Jollain tavalla muistettavat jäävät mieleen, muut unohtuvat. Jos näiden perusteella lähtee sitten vertailemaan eri vuosikymmenten elokuvia, niin vertailusta tulee väkisinkin epätasainen.
Erikoistehosteetkin on kuitenkin aika suuri osa elokuvaa, ja nykypäivän mittapuulla ehkä näyttelijöiden suoritus ja sen aikainen kässärin ideologia on varmasti erinlaisempaa kuin 2000 luvun elokuva teollisuudessa."elokuvia vaan unohdetaan mm juuri huonouden takia" Siinäpä se, kuka määrittelee sen huonon? Se mikä itseäsi miellyttää on hyvä elokuva etkä varmaankaan unohda sitä vaikka toiset olisivatkin erimieltä, mutta miksi ihmiset ylipäätän katsoisi huonoja elokuvia mistä eivät pidä? Elokuvan iällä ei todellakaan ole merkitystä siihen käsikirjoitukseen ja näyttelijä suorituksiin, mutta ajanhampailla pysyminen on täkeää ja useita vanhoja klassikoitakin vaivaa tietyn lainen kankeus. Tietynlaiset kässitteet ovat muuttuneen eikä olekaan sitä full HD:ta.
Haley Williams<3<3<3
I love PARAMORE
We miss you Josh and Jack!!
http://s6.fi.bitefight.org/user/bite/29508

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #66 : Helmikuu 06, 2011, 14:06:29 »
Erikoistehosteetkin on kuitenkin aika suuri osa elokuvaa, ja nykypäivän mittapuulla ehkä näyttelijöiden suoritus ja sen aikainen kässärin ideologia on varmasti erinlaisempaa kuin 2000 luvun elokuva teollisuudessa.

Suurin osa elokuvista ei kuitenkaan nojaa erikoistehosteisiin, joten se ei missään nimessä riitä syyksi todeta niitä huonoiksi. Mitä näyttelemiseen ja käsikirjoitukseen tulee, niin voivat ne erilaisia olla, mutta ei se tarkoita huonompaa.

Lainaus
Siinäpä se, kuka määrittelee sen huonon?

Ei sitä tarvitse määritellä. Tässä yhteydessä on täysin epäolennaista onko jokin yksittäinen elokuva huono vai ei. Kysehän oli siitä miten muisti toimii valikoivasti ja sen takia on helppo kuvitella, että elokuvat olisivat olleet parempia joskus ennen. Jos joku sanoo näin, niin se voi johtua siitä, että hän ei yksinkertaisesti muista elokuvia joita ei itse pidä hyvänä. Sama toimii kollektiivisella tasolla, eli jos valtaosa ihmisistä ei pidä elokuvaa hyvänä, ei sitä myöskään muisteta pohdittaessa jonkin aikakauden elokuvia.
Jos siirrytään pilkunviilauksen puolelle, niin huonous ei tietenkään ole paras mahdollinen mittari sille kuinka todennäköisesti elokuva muistetaan. Parempi olisi muistettavuus, jonka yhtenä osatekijä hyvyys on. Elokuva kun voidaan muistaa monista muistakin syistä kuin sen hyvyyden takia. Väitän, että huonot elokuvat kuitenkin unohdetaan keskimääräistä todennäköisemmin. Ilmiö on joka tapauksessa sama, eli muisti siivilöi osan elokuvista pois, joten vertailut eri aikakausien elokuvien välillä menevät helposti pieleen.

Lainaus
miksi ihmiset ylipäätän katsoisi huonoja elokuvia mistä eivät pidä?

Saadakseen tietää ovatko ne hyviä? :)

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #67 : Helmikuu 07, 2011, 09:42:37 »
Erikoistehosteetkin on kuitenkin aika suuri osa elokuvaa, ja nykypäivän mittapuulla ehkä näyttelijöiden suoritus ja sen aikainen kässärin ideologia on varmasti erinlaisempaa kuin 2000 luvun elokuva teollisuudessa.

Suurin osa elokuvista ei kuitenkaan nojaa erikoistehosteisiin, joten se ei missään nimessä riitä syyksi todeta niitä huonoiksi. Mitä näyttelemiseen ja käsikirjoitukseen tulee, niin voivat ne erilaisia olla, mutta ei se tarkoita huonompaa.

Mä nyt hyppään mukaan tällaisen yksityiskohdan tiimoilta, mutta kyllähän esim. tuo käsikirjoituksesta välittyvä ideologia vaikuttaa aika ratkaisevasti elokuvan hyväksi/huonoksi kokemiseen. Subjektiivisesta mutuilusta on tässäkin tietty viime kädessä kyse, mutta on vähän hassua, jos voi sanoa, että elokuvan tehosteet ovat vanhentuneita ja epäuskottavampia kuin mihin nykyään pystytään (=huonompia), mutta vanhentuneiden asenteiden kohdalla - esimerkiksi naisia tai eri kansalaisuuksien edustajia kohtaan - kyse on vain erilaisuudesta, vaikka ne tekisivät kerronnasta yksipuolisempaa ja stereotyyppisempää (niin ikään epäuskottavampaa).
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Carlos

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • LiveJournal
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #68 : Helmikuu 07, 2011, 19:27:29 »
Mä nyt hyppään mukaan tällaisen yksityiskohdan tiimoilta, mutta kyllähän esim. tuo käsikirjoituksesta välittyvä ideologia vaikuttaa aika ratkaisevasti elokuvan hyväksi/huonoksi kokemiseen. Subjektiivisesta mutuilusta on tässäkin tietty viime kädessä kyse, mutta on vähän hassua, jos voi sanoa, että elokuvan tehosteet ovat vanhentuneita ja epäuskottavampia kuin mihin nykyään pystytään (=huonompia), mutta vanhentuneiden asenteiden kohdalla - esimerkiksi naisia tai eri kansalaisuuksien edustajia kohtaan - kyse on vain erilaisuudesta, vaikka ne tekisivät kerronnasta yksipuolisempaa ja stereotyyppisempää (niin ikään epäuskottavampaa).

Toki se voi vaikuttaa, mutta ei automaattisesti. Ja riippuu toki täysin elokuvasta ja esitystavasta, mutta useimmiten tällaiset vanhentuneet asenteet kuuluvat ajankuvaan, eivätkä siten vaikuta elokuvan hyvyyteen. Jos 50-luvun elokuvassa naisille on varattu kotiäidin rooli, se on pitkälti sen ajan yhteiskunnan todellisuutta. Toki hahmot voivat olla myös yksinkertaistettuja, mutta eivät välttämättä. Täysin tapauskohtaista. Missään nimessä ei voi ainakaan sanoa, että kaikki 60-lukua edeltävät elokuvat olisivat huonoja.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #69 : Helmikuu 07, 2011, 21:06:42 »
^ Joo, toki on tapauskohtaista, mutta tässäkin on sitten on oma asiansa, että kuinka monta yksittäistapausta tarvitaan, jotta voi puhua yleisestä linjauksesta :)

Se myös on asia erikseen, että miten (vanhentuneet) asenteet tulevat esille. Mun mielestäni tämä vaikuttaa elokuvan hyvyyteen. Jossain 50/60-luvulla tehdyssä elokuvassa naiset voivat tosiaan olla aivan "oikeutetusti" kotirouvia, mutta jos he eivät hahmoina ole yhtä huolella kehitettyjä kuin elokuvan miehet, niin se kyllä häiritsee mua katsojana. Mä olen jonkun verran katsellut sarjaa nimeltä Mad Men, joka siis on nykyaikana tehty, mutta sijoittuu about 50/60-luvulle. Siinä naiset ovat pitkälti ajankuvalle ominaisissa kotirouvien tai sihteerien rooleissa, mutta he ovat silti omia persooniaan, eivätkä toimi ainoastaan koristeina tai mieshahmojen lemmittyinä. Seksismi ei ole kässäriin sisäänkirjoitettu, vaan se on tiedostettuna osana sarjan yhteiskunnallista kuvausta.

"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Poissa Ihmeolio

 • Massuupukki
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • It really wasn't me...
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #70 : Helmikuu 17, 2011, 23:14:56 »
Hmm. Pakko ensalkuun sanoa, että jos täällä joku haukkuu jotain sarjaa tai vastaavaa, ei toisten tarvitse heti ajatella "hyi enpäs katsokkaan tuota", vai? Koska jokaisella on oma mielipiteensä, toinen tykkää, toinen ei. Mutta niin, itse asiaan.

High School Musical

Jotenkin vaan ylitsepursuavaa kliseetä. Joku voi siitä tosissaan pitää, toinen stalkkaa tosi ihunaa Zac Efronia, kolmas taas vihaa. Minä voisin olla se kolmas.

Harry Potter -elokuvat

Kyllä, Potter -elokuvat on yliarvostettuja. Pidän kirjoista, ja omistan kaikki leffat mitä nyt dvd:lle on tullut, mutten liiemmin pidä niistä. Joskus ala-asteella pidin ja sanoin äidille että hei ostetaan ne kaikki. Äiti yhä sitten aikoo ostaa ne kaikki joten ostakoot, kyllä mulla on mielenkiintoa nähä millasia ne on. Eka leffa on kieltämättä eeppinen.. Mutta niin. Ne vaan on yliarvostettuja, tiedän monia jotka katsoo niitä siksi että ne on kuuluisia, kaveritki katsoo, siinä on tosi komee näyttelijäähh!!!!<3<3<3, tai jotain muuta vastaavaa. Kuinka moni niitä katsoo siksi että ne on oikeasti hyviä? Potterit elokuvana ei ole kovin kummoista laatua. Eihän niissä edes ole kovin erikoisia näyttelijöitä, tai no aikuisia kyllä on. Esimerkiksi Alan Rickmanista pidän kovasti, mutta on niitä parempiakin näyttelijöitä.

Twilight

Taas sitä ultimaalista näyttelijöiden ihkuttamista. "Iiikk, Edward Cullen on ihana!!" Pointti 1) Hänen nimensä on Robert, ei Edward. "Kaikki muutki kattoo näitä ja nää on nii hyviä kaikkien mielestä, joo munki mielestä, iikk!!" Pointti 2) Miksei omia mielipiteitä voida muodostaa? "En kyllä jaksa kirjoihin koskee, eikö oo aika hikkee lukee kirjoi?" Pointti 3) Ei, ei ole hikkeä lukea kirjoja. Noh, yleistän ehkä nyt liikaa. On monia, jotka eivät vain jaksa keskittyä lukemaan mitään vaan katsovat mielummin elokuvia. Mutta aika moni varmaan on silti huomannut, että moni kiljuva fanityttö jaksaa jankata niistä hyvännäköisistä näyttelijöistä. No, ehkä niitä pidetään hyvännäköisinä mutta entä taidot taas? Perushyviä, ei huonoja muttei kovin kummoisen mahtaviakaan. Itse sanoisin että esimerkiksi Sylvester Stallone, Jack Black tai Ben Stiller ovat oikeasti hyviä. Erityisesti pidän Stallonesta.

Jotain tällasta miun ajatusmaailmaan kuuluu... En pidä siitä, että leffoja ihkutetaan ultimaalisen paljon vaikka siinä kaikki olisi hyvin keskinkertaista. Jos siitä ei välitä niin mikäs siinä. Eniten vihaan silti sitä "Iiikk meen Edwardin kaa naimisiin!!"-höpötystä. Itse ajattelen mielummin näyttelijän taitoja kuin ulkonäköä. Mutta makunsa kullakin...
Cadillac.

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #71 : Huhtikuu 08, 2011, 21:13:44 »
High School Musical

Jotenkin vaan ylitsepursuavaa kliseetä. Joku voi siitä tosissaan pitää, toinen stalkkaa tosi ihunaa Zac Efronia, kolmas taas vihaa. Minä voisin olla se kolmas.

Lainaus
Twilight

Taas sitä ultimaalista näyttelijöiden ihkuttamista. "Iiikk, Edward Cullen on ihana!!" Pointti 1) Hänen nimensä on Robert, ei Edward. "Kaikki muutki kattoo näitä ja nää on nii hyviä kaikkien mielestä, joo munki mielestä, iikk!!" Pointti 2) Miksei omia mielipiteitä voida muodostaa? "En kyllä jaksa kirjoihin koskee, eikö oo aika hikkee lukee kirjoi?" Pointti 3) Ei, ei ole hikkeä lukea kirjoja. Noh, yleistän ehkä nyt liikaa. On monia, jotka eivät vain jaksa keskittyä lukemaan mitään vaan katsovat mielummin elokuvia. Mutta aika moni varmaan on silti huomannut, että moni kiljuva fanityttö jaksaa jankata niistä hyvännäköisistä näyttelijöistä. No, ehkä niitä pidetään hyvännäköisinä mutta entä taidot taas? Perushyviä, ei huonoja muttei kovin kummoisen mahtaviakaan. Itse sanoisin että esimerkiksi Sylvester Stallone, Jack Black tai Ben Stiller ovat oikeasti hyviä. Erityisesti pidän Stallonesta.

Jotain tällasta miun ajatusmaailmaan kuuluu... En pidä siitä, että leffoja ihkutetaan ultimaalisen paljon vaikka siinä kaikki olisi hyvin keskinkertaista. Jos siitä ei välitä niin mikäs siinä. Eniten vihaan silti sitä "Iiikk meen Edwardin kaa naimisiin!!"-höpötystä. Itse ajattelen mielummin näyttelijän taitoja kuin ulkonäköä. Mutta makunsa kullakin...
Et voi uskoakaan kuinka osasit sanoilla kuvata omaa mielipidettäni näistä molemmista. :D Ja kyllä, minä aikoinani pidin kovasti Twilightista, mutta nyt kun kaikki ihkuttaa sitä liikaa, en itse enää jaksa edes lukea viimeistä kirjaa saati katsoa jo ilmestyneitä elokuvia koska kirjat olivat niin suuri pettymys.
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #72 : Huhtikuu 08, 2011, 21:50:45 »
Vähän aiheeseen liittymättä, koska jotenkin otti silmään tämä.

Twilight

Taas sitä ultimaalista näyttelijöiden ihkuttamista. "Iiikk, Edward Cullen on ihana!!" Pointti 1) Hänen nimensä on Robert, ei Edward.

Tässä taasen on vaikea tietää, että hehkuttaako tämä fani Robertia vai Edwardia. Tarkoitan siis, että on ihan eri asia ihkuttaa näyttelijää kuin hahmoa. :) Mutta se on kyllä ärsyttävää, kun näyttelijä leimataan hahmokseen ja häneen viitataan joka paikassa pelkästään hahmon nimellä, kuten on käynyt Daniel Radcliffellekin.
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #73 : Huhtikuu 17, 2011, 14:19:41 »
Vähän aiheeseen liittymättä, koska jotenkin otti silmään tämä.

Twilight

Taas sitä ultimaalista näyttelijöiden ihkuttamista. "Iiikk, Edward Cullen on ihana!!" Pointti 1) Hänen nimensä on Robert, ei Edward.

Tässä taasen on vaikea tietää, että hehkuttaako tämä fani Robertia vai Edwardia. Tarkoitan siis, että on ihan eri asia ihkuttaa näyttelijää kuin hahmoa. :) Mutta se on kyllä ärsyttävää, kun näyttelijä leimataan hahmokseen ja häneen viitataan joka paikassa pelkästään hahmon nimellä, kuten on käynyt Daniel Radcliffellekin.
Mistä tulee mieleen jonkun teinilehden otsikko "Rob and Bella's top secret date"
Sanotaanko, että ärsyttäisi minuakin jos nimeä ei toimittajat edes yritä muistaa.
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #74 : Heinäkuu 04, 2011, 03:14:51 »
Blood & Chocklad -inhoan tätä elokuvaa hyvin syvästi. Sen 'opetukset' käsittelevät kaikkia niitä teemoja joita inhoan. Se oli niin huono ja hirveä, että itkin sitä katsoessani. Päähenkilö on typerä pikku tyttö, jolla ei ole yhtään arvostusta niitä kohtaan, jotka ottivat hänet laumaansa, vaikka hän oli teoillaan aiheuttanut perheensä kuoleman. Hän hylkäsi oman laumansa ihmisen takia, oli valmis siihen, että hänen koko laumansa olisi voinut kuolla vain yhden säälittävän ihmisen takia. Hän tappoi omaa lajiaan - oman johtajansa. Iljettävä leffa, en suosittele kenellekään.

Poissa Triangulum

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #75 : Heinäkuu 09, 2011, 22:34:00 »
Huomasin, että täällä on moneen otteeseen mainittu Twilight, mutta itse en luokittelisi niitä yliarvostetuiksi vaan ylihehkutetuiksi. Koska en ole huomannut kenenkään itseään kunnioittavan elokuvakriitikon erityisesti ylistäneen näitä, eivätkä kriitikot ole osoittaneet mtn massaylistystä, toisin kuin teinit, joilla ei ole elokuvamakua nimeksikään, jotenka minusta nämä eivät kuulu tähän kategoriaan. Toisaalta tämä on vain käsitteillä leikkimistä ei sen kummempaa...

Samaa voisi sanoa Harry Pottereista, ylihehkutettuja, muttei yliarvostettuja. Näissä kummassakin se hehkutus on ärsyttävää siksi, että ei nähdä mitään muita elokuvia/näyttelijöitä/ohjaajia/säveltäjiä/mitä vaan elokuvaan liittyviä tekijöitä. Harry Potterit voivat olla menestyneitä elokuvia ja hehkutettuja, mutteivät erityisen yliarvostettuja tai hyviä elokuvia. Ja sama koskee High School Musicalia. Okei, leikin edelleen vain käsitteillä...

Muuten nyt oikeasti yliarvostettu leffa niin Titanic on yksi mikä tulee mieleen.
"Kaipaat unohduksen humalaa."

Poissa Broadway Honey

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #76 : Heinäkuu 10, 2011, 17:12:57 »
Heti otsikon luettuani mieleeni tuli eräs tietty tv sarja:Big brother En tule koskaan ymmärtämään mitä mielenkiintoista on sarjassa jossa kasa huomionkipeitä ihmisiä tungetaan saman katon alle ryyppäämään ja juhlimaan.Ja lopuksi yksi ihminen saa tästä turhuudesta vielä rahaa.
Seuraavaksi tuli mieleen Suomen Xfactor ja Talent.Hyvin toimivat alkuperäiset ohjelmat on persoonattomasti kopioitu suomen kielelle,ja lopputuloksena on kasa tusinatähtiä jotka unohtuvat heti ohjelman jälkeen.Ohjelmaideat lopussa tuottajilla?
Seuraavaksi mieleeni tuli Stage.Ideana oli hauska ja aivan mieleiseni ohjelma..kunnes katsoin sitä.Aina samat tyhmät kliseiset kommentit,ja kehuja annettiin kaikesta huolimatta siitä ovatko ne ansaittuja vai eivät.Tiedän kyllä että nuorien ihmisten kanssa on oltava tarkka siitä miten palautetta antaa,mutta ohjelman pointti oli lähinnä ottaa eniten Marcoa miellyttänyt ryhmä,jotta voidaan tuottaa oikeanlainen ihmisiin vetoava massamusikaali Peacockissa ja tienata sillä rahaa.
Elokuvista ei tällä hetkellä tule mieleen muuta kuin uutusversio leffasta Karate Kid.Jo pelkästään karaten puuttuminen elokuvasta ärsyttää,mutta kun vielä kaikki ihanan alkuperäisen elokuvan jutut oli käännetty päälaelleen niin kyllä ärsytti.Klassikkoelokuvien uudistaminen on lähes aina ärsyttävää.
I´m like Tinkerbell. I need applause to live. - Rachel Berry
Being great at something is going to change that.Being a part of something special makes you special. - Rachel Berry
You have bewitched me body and soul,and I love...I love...I love you.-Mr.Darcy

Poissa Mirandel

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #77 : Heinäkuu 10, 2011, 20:28:43 »

Harry Potter -elokuvat

Kyllä, Potter -elokuvat on yliarvostettuja. Pidän kirjoista, ja omistan kaikki leffat mitä nyt dvd:lle on tullut, mutten liiemmin pidä niistä. Joskus ala-asteella pidin ja sanoin äidille että hei ostetaan ne kaikki. Äiti yhä sitten aikoo ostaa ne kaikki joten ostakoot, kyllä mulla on mielenkiintoa nähä millasia ne on. Eka leffa on kieltämättä eeppinen.. Mutta niin. Ne vaan on yliarvostettuja, tiedän monia jotka katsoo niitä siksi että ne on kuuluisia, kaveritki katsoo, siinä on tosi komee näyttelijäähh!!!!<3<3<3, tai jotain muuta vastaavaa. Kuinka moni niitä katsoo siksi että ne on oikeasti hyviä? Potterit elokuvana ei ole kovin kummoista laatua. Eihän niissä edes ole kovin erikoisia näyttelijöitä, tai no aikuisia kyllä on. Esimerkiksi AlanRickmanista pidän kovasti, mutta on niitä parempiakin näyttelijöitä.

Minä kyllä pidän elokuvista. Ja todella paljon pidänkin. Mitä väliä on kriitikoiden mielipiteillä, tai saatujen palkintojen määrällä? Tekijät ovat itse sanoneet, että fanit ovat heille kaikkein tärkeimpiä, ja että he eivät olisi todellakaan päässeet näin pitkälle ilman suurta fanikantaa. Joten kyllä luulisin monen muunkin katsovan Potter-leffoja siksi, että ovat hyviä. Sinua ne eivät välttämättä miellytä, mikä on ok, koska se on sinun mielipiteesi. Mutta tuskinpa meksikolainen kaverini olisi lentänyt kalliin lennon DH 2:en maailman ensi-iltaan, jos ei oikeasti pitäisi Potter-elokuvista.

Omasta mielestäni yliarvostettuja elokuvia ovat Bondit. En ole koskaan ymmärtänyt niitä. Kaikissa leffoissa on sama juoni, sama tarina. Lisäksi ne ovat muutenkin tylsiä ja tyypillistä Hollywood-mättöä. No, eipä iske minuun muutkaan action-leffat, joissa on vaan ampumista, takaa-ajoa ja seksikkäitä miehiä ja naisia.

Tv-sarjoista sitten Lost. Lost vaikutti hyvältä, mutta se menetti hohtonsa melko pian pilotin jälkeen.
Beautiful like a morning sun inviting the dawn to break. - Trading Yesterday(Beautiful)

Poissa Juustonaksu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #78 : Heinäkuu 23, 2011, 18:07:59 »
Sarjoja nyt on ainakin Big Brother ja Lost. Big Brotheria en ole koskaan ymmärtänyt. Laitetaan 13(?) tavallista kaduntallaajaa 3 kuukaudeksi taloon jossa on kameroita ympäri ja ämpäri taloa, sitten katsellaankin jonkun 24/7:n kautta kuinka he käyvät vessassa, suihkussa, tupakalla, bilettävät jne. Tästä tulee mieleen, että aikamoinen kyttääjien sarjahan tämä on ja ihmetellä täytyy miten tämäkin saa kokoajan vaan lisää jatkoa. Kaiken huippuna tästä saadaan aina todella turhia julkkiksia esimerkkinä nyt vaikkapa tämä Henna Kalinainen, Martina Aitolehti ja ketä näitä nyt sitten onkaan.

Sitten tuo Lost. Se oli hyvä vielä ensimmäisellä kaudella, mutta menetti jotenkin hohtonsa toisella kaudella. Tuntui, että sama kuvio vaan toistui ja toistui joka ikisessä jaksossa. Minun mielestäni tuon olisi ihan hyvin voinut lopettaa tuohon toiseen kauteen, mutta sen sijaan sitä jatkettiin vissiin peräti 4 kaudella.

Leffoja en nyt osaa perusteluilla laittaa, mutta ainakin Avatar ja Twilight ovat todella yliarvostettuja.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Yliarvostetut elokuvat ja TV-sarjat
« Vastaus #79 : Heinäkuu 23, 2011, 21:02:32 »
Lostissa oli kai se ongelma, ettei tekijöillä ollut mitään aavistustakaan, mihin sarja oli menosa ja kun ideat loppuivat kesken, keksittiin jotain täysin älytöntä, kunnes sarja oli sekä vaikatajuinen, että tylsä.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.